Zavřít
Jak na to

Jak na to

Nejnovější články na Seznamu na téma Jak na to
  • Toprecepty

    Koláčky z listového těsta s jablky voní skořicí. Snadný recept ukáže videonávod

    Před 3 hodinami
    Jablečné koláčky z listového těsta vypadají díky ozdobnému nakrojení překrásně, a přitom jsou úplně snadné. Chutí připomínají všemi oblíbený štrúdl, voní skořicí, cukrem a ještě teplým se nedá odolat.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Mandarinková roláda z bílků zpestří vánoční stůl. Zkuste ji podle videonávodu

    Před 17 hodinami
    Zůstalo vám v lednici po pečení cukroví více bílků? Dokonale je využijete na luxusní Pavlovu mandarinkovou roládu. Nadýchaný a lehký sněhový korpus, svěží mandarinkový krém, mascarpone, to je vánoční pohoda na jazyku.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Vánoční pudink je tradiční anglický moučník z ořechů, ovoce, koření a alkoholu

    Před 18 hodinami
    Vánoční pudink je tradiční anglický moučník, který se připravuje ze sušeného ovoce, koření, vajec a alkoholu - většinou z brandy. O Vánocích se pudink flambuje. Některé druhy se nechávají rozležet 6–12 měsíců.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Dokonalá vosí hnízda s kokosem: Připravte si oblíbené cukroví podle videoreceptu

    Před 19 hodinami
    Vosí hnízda nebo také včelí úly jsou oblíbeným českým nepečeným cukrovím, které v mnoha domácnostech o Vánocích prostě nesmí chybět. Tradičně se připravují z ořechového těsta s rumovou náplní. Vyzkoušejte si toto nepečené cukroví podle videoreceptu, tentokrát pro změnu s voňavým kokosem.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Rozdíly mezi vánočkou a mazancem: Víte, v čem se toto sladké kynuté pečivo liší?

    Před 20 hodinami
    Na domácím kynutém pečivu si rád pochutná každý z nás. Na tom sladkém možná i o něco více. Vánočka i mazanec se pečou převážně kynuté, i když existuje mnoho jiných variant. Víte, jaké jsou mezi nimi hlavní rozdíly?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Vídeňský bramborový salát se smetanou podle ČSN má chutné využití po celý rok

    Před 23 hodinami
    Bramborový salát je již dlouhá léta zažitou přílohou ke smaženému kaprovi v rámci štědrovečerní večeře. Na této příloze si však pochutnáváme kdykoliv během roku, převážně pak při větších oslavách. Co zkusit ten vídeňský?
     Komentáře
  • Apetit

    Proč vejce po uvaření praskají: Jak je správně zchladit, aby šla snadno oloupat

    Před 23 hodinami
    Znáte to taky? Dovaříte vejce, rychle je přemístíte do ledové vody, aby se lépe loupala, a křup – skořápka praskne. Tento jev, známý jako teplotní šok, může nejen poškodit vzhled vajíčka, ale ovlivnit i jeho texturu, případně také chuť. Naštěstí existují způsoby, jak vejce rychle zchladit a zároveň snadno oloupat, aniž byste je zničili.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak udělat kuřecí rošťáky? Marinované maso připravené na pánvi je krásně šťavnaté

    Před 1 dnem
    Pod názvem rošťáky nebo také rarášky rozumíme šťavnaté plátky masa, nejprve namarinované a poté usmažené na pánvi. Pro rošťáky je typická jednoduchou přípravy, rychlost a také výrazná chuť. Základem rošťáků je obvykle buď vepřové nebo také kuřecí maso.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Griliášky, efektní karamelové oplatky: Zkuste křupavé nepečené cukroví podle videa

    Před 1 dnem
    Griliášky jsou nepečené cukroví výjimečné jednoduchou a rychlou přípravou, výraznou chutí karamelu a také křupavou strukturou díky přidaným ořechům. Na stole vypadají atraktivně a hodí se na stůl jako pohoštění pro návštěvu i jako netradiční vánoční cukroví. Recept je součástí nového cyklu s názvem "Nepečené Vánoce".
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak udělat domácí punč? Tento horký nápoj provoní domov a vykouzlí atmosféru Vánoc

    Před 1 dnem
    V chladných zimních večerech je nejlepší podlehnout lahodnému horkému nápoji, který provoní váš domov skořicí i hřebíčkem a vykouzlí dokonalou atmosféru vánočních trhů. Punč můžete uvařit v alkoholické i nealkoholické verzi.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Oblíbená vykrajovátka na cukroví: Podívejte se, čím se liší a jaká jsou populární

    Před 1 dnem
    Vykrajovátka využijete na různé druhy cukroví, od perníčků, přes zázvorky až po linecké. V dnešní době jsou vykrajovátka vyrobená z různých materiálů a jejich design je také velmi bohatý.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak zabránit praskání vanilkových rohlíčků? Známe tajemství dokonalého cukroví

    Před 1 dnem
    Nepovedené pečené cukroví lze téměř vždy dál využít, například k výrobě nepečených kuliček či (v případě většího množství) na korpus pro cheesecake. Avšak nejvhodnější je vyhnout se chybám už během přípravy.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Štolu mezi recepty po babičkách máme dodnes. Zvládneme ji stejně dobře jako ony

    Před 1 dnem
    V krajích sousedících s Německem, hlavně na severu a severozápadě země, se vlivem přirozeného prolínání kultur tradičně pekla štola místo vánočky. Je to podobně bohatý kynutý moučník zpodobňující dítě v peřince.
     Komentáře
  • Novinky

    Potpourri podpoří útulnou atmosféru domova. Vytvořte si vlastní směs z citrusů, koření a jehličí

    Před 1 dnem
    Za okny se brzy stmívá, v kuchyni voní čaj a domov se naladil do adventní nálady. Právě teď přichází ideální chvíle pustit se do domácí výroby voňavé směsi ze sušených plodů, jehličí a koření. Ať už chcete dekoraci do obýváku, vůni ke vchodovým dveřím nebo malý dárek pro své blízké, domácí potpourri vás nadchne svými možnostmi, vůní a krásou.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Videonávod na sněhové pusinky: Cukroví ze 2 surovin se dokonale rozplývá na jazyku

    Před 2 dny
    Sněhové pusinky jsou sladké, křehké a nadýchané sněhobílé obláčky, které připravíme ze zbylých bílků po pečení cukroví. Jejich příprava není složitá, stačí dodržet několik rad, aby byl výsledek perfektní.
     Komentáře
  • Proženy

    Vánoční přání pro každého: inspirace a nápady na texty pro kolegy, sousedy i partnera

    Před 2 dny
    Vánoce jsou přesně tou chvílí, kdy je dobré se zastavit a věnovat pozornost těm, na kterých vám záleží. A pokud nemůžete být v té době spolu, pak jim rozhodně nezapomeňte projevit svou náklonnost a vyjádřit, že na ně myslíte. Přání může být krátké formou SMS, ale radost udělá i klasická pohlednice.
     Komentáře
  • Proženy

    Mikuláš, čert a anděl. Strach děti neposílí! Učí je submisivitě a bezmoci. Jak dodržet tradici a přitom neškodit?

    Před 2 dny
    Mikuláš, čert a anděl. Už zítra do mnoha českých rodin dorazí známá trojice. Je to tradice, která rozděluje. Jedni na ni nedají dopustit s tím, že jednou za rok nechat dítko vystrašit není na škodu. Druzí ale odmítají své ratolesti děsit a vnímají to spíš jako zastaralý zvyk, který nic dobrého nepřinese. Přitom lze tradici zachovat, aniž by děti plakaly hrůzou.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Šumavský bramborák je výjimečný výraznější chutí a křupavostí. V zimě krásně zasytí

    Před 2 dny
    Bramboráky patří k tomu nejoblíbenějšímu, co nám nabízí bramborové "kuchařky". Tradiční jídlo ze syrových strouhaných brambor je snadné na přípravu a provoní celé okolí výraznou vůní česneku a majoránky. Šumavské bramboráky jsou ale ještě trochu jiné. Provedeme vás jejich přípravou.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Kávová zrna marcipánová: Hořkosladké nepečené cukroví je podle videonávodu snadné

    Před 2 dny
    Kávová hmota i marcipán se vyznačují specifickou chutí a vzájemně se skvěle doplňují. Kouzlo kávových zrn je právě v jejich spojení do jednoduchých tvarů plných elegance. Pokud jste kávová zrna dosud považovali za něco příliš složitého, tak už nepovažujte a pojďte si je s námi vytvořit pro váš sváteční stůl. Recept je součástí nového cyklu s názvem "Nepečené Vánoce".
     Komentáře
  • Toprecepty

    Kalendář vánočního pečení: 2. adventní neděli začíná pečení lineckého cukroví

    Před 2 dny
    Druhá adventní neděle se nazývá bronzová - 3 týdny před Štědrým dnem zapalujeme Betlémskou svíci. Jejím posláním je urovnání rodinných vztahů, láska k rodině a shánění dárků, kterými dokazujeme své vnitřní pocity.
     Komentáře
  • Toprecepty

    „Ikea“ kuličky snadno připravíte i doma. Naučte se je podle videonávodu

    Před 2 dny
    Masové kuličky z obchodního domu Ikea zná snad úplně každý. Někteří je milují tolik, že na ně do Ikea chodí, i když ani nejdou nakupovat. Pokud to máte do Ikea daleko, můžete si je připravit snadno i doma.
     Komentáře
  • Toprecepty

    5 častých chyb při uzení masa: Poradíme, jaké to jsou i jak jim předcházet

    Před 2 dny
    Uzení je po staletí oblíbený způsob konzervace potravin, správný postup jim dodává naprosto jedinečnou kouřovou chuť i aroma. Udit můžete jakýkoli tučnější druh masa, sýry nebo ryby. Avšak i tato metoda má svá pravidla.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jaký druh ořechů je nejlepší na vanilkové rohlíčky? Poradíme všem mlsným jazýčkům

    Před 2 dny
    Byť jsou rohlíčky vanilkové, ořechy v ní hrají zásadní roli. Správně vybraný typ dochutí těsto a doladí celkový dojem z tohoto cukroví k dokonalosti. Jaké ořechy vybrat a proč, vám poradíme na následujících řádcích.
     Komentáře
  • Žena-in

    Chlupatá nadílka pod stromeček: Než si ji pořídíte, připravte se na realitu

    Před 2 dny
    Přivítat doma štěně patří k těm nejkrásnějším dárkům, které si můžete nadělit. Současně však jde o závazek na mnoho let, který vyžaduje promyšlené rozhodnutí i důkladnou přípravu. Malý chlupatý přírůstek totiž potřebuje nejen lásku a pozornost, ale také bezpečné prostředí, vhodné podmínky pro růst, kvalitní krmivo a pravidelnou veterinární péči. Pokud chcete, aby adaptace proběhla hladce, vyplatí se být připraveni ještě předtím, než štěně překročí práh vašeho domova.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Kdy obalovat vanilkové rohlíčky v cukru? Správný čas se projeví na vzhledu cukroví

    Před 2 dny
    Na vanilkových rohlíčcích si vždy pochutná celá rodina. Jejich křehkost láká už od pohledu - a co teprve ta dokonalá chuť a konzistence rozpouštějící se na jazyku! Avšak víte, kdy rohlíčky obalovat v cukru, aby byly dokonalé?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Co nadělit dětem k Mikuláši? Něco dobrého upečte nebo vyzkoušejte domácí čokoládu

    Před 3 dny
    Svatý Mikuláš podle každoroční tradice naděluje dětem dárky, nejčastěji ty jedlé. Vytvořte dětem domácí balíček plný zdravých a chutných dobrot. Většina z nich nevyžaduje složitou přípravu a nachystané je budete mít za chvilku. Pojďte se inspirovat.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak připravit vosí hnízda? Oblíbené nepečené cukroví si zamiluje celá rodina

    Před 3 dny
    Nejoblíbenější nepečené cukroví jsou bezesporu vosí hnízda, která jemně voní rumem a lískovými oříšky. Vosí hnízda snadno vytvoříte pomocí formičky a naplníte lahodným máslovým krémem s dávkou vaječného likéru.
     Komentáře
  • Prima Living

    Návod, jak snadno vyrobit krmítko pro ptáky i zimní dekoraci v jednom

    Před 3 dny
    Vytvořte originální zimní dekoraci z ořechů a vaše zahrada rázem ožije veselým štěbetáním sýkorek a vrabců. Návod, jak snadno vyrobit věnec s ořechy jako nevšední krmítko pro ptáky.
     Komentáře
  • Proženy

    Nejkrásnější vánoční doplňky na gauč: I malý polštářek dokáže divy! Užijte si pohodu ve svátečním stylu

    Před 3 dny
    V zimních měsících se z gauče stává centrum domácí pohody – místo setkávání, sledování pohádek i popíjení horké čokolády. Přeměnit ho v útulnou sváteční oázu není složité. Stačí správně kombinovat textilie, motivy a detaily, které vnesou do prostoru hřejivou atmosféru. Jak si doma vytvořit kouzelný vánoční koutek?
     Komentáře
  • Proženy

    Eva (32): Začalo to pokutou! První dluhy jsem měla už v 18. Teď čekám miminko a mám čistý stůl

    Před 3 dny
    Příběh Evy ukazuje, že s finanční gramotností se člověk nerodí a že i v této oblasti je nutné jakési základní vzdělání. Jenže když selže rodinné zázemí a třeba i škola, můžete se z čisté neznalosti a neinformovanosti dostat do velikých potíží. Jak to s Evou dopadlo? Dobře. Ale bez podpory okolí by to šlo jen těžko.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Báječný tvarohový koláč s jablky: Je fantasticky rychlý, jednoduchý a šťavnatý

    Před 3 dny
    Jednoduché koláče na plech patří k nejvyhledávanějším moučníkům. Tvarohové máme obzvlášť rádi, tvaroh jim totiž dodává vláčnost a extra chuť. Tento koláč ale nemá tvarohovou náplň, jak byste možná čekali, ale tvarohové je rovnou celé těsto.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak na domácí uzení masa? Dbejte na správnou přípravu i vhodné skladování

    Před 3 dny
    Uzení metodou studeného kouře patří mezi nejstarší techniky pro uchování masa, postup vyžaduje dostatek času i trpělivosti, aby se pochoutky vydařily. Klíčové kroky jsou v naložení masa a následném uzení při správné teplotě.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Kokosky: Zkuste přípravu cukroví rozplývajícího se na jazyku jako sněhová vločka

    Před 3 dny
    U přípravy tohoto cukroví budete mít pocit, že ho vyrábíte ze sněhu. Základem je dokonale vyšlehaný sníh nad párou a postupné zapracování ostatních surovin. Projděte si s námi postup, ve kterém nic nevynecháme, aby se vám cukroví podařilo.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Mocca s máslovým krémem: Upečte cukroví, které zachutná nejen milovníkům kávy

    Před 3 dny
    Mocca je cukroví, které potěší všechny, kteří mají rádi kávovou chuť. Oválky jsou slepované máslovým krémem s příchutí kávy. Samotné těsto kromě kávy voní i po oříšcích.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Skleněné cukroví: Přinášíme tip, jak připravit cukroví připomínající vitráže

    Před 3 dny
    Cukroví s otvorem, který vypadá podobně jako vitráž, tedy prosklená plocha plná barev, zaujme na první pohled. Těsto je tvořené z lineckého, a tak je jisté, že chutnat bude tento druh cukroví naprosto všem. Vyzkoušíte?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Tradiční linecké cukroví: Vyzkoušejte známou klasiku, která se vám rozplyne na jazyku

    Před 3 dny
    Linecké cukroví patří k nejoblíbenějším vánočním klasikám. Jemné máslové těsto a ovocná náplň - to je tradice, která nikdy neomrzí. Vyzkoušejte linecké cukroví podle našeho videonávodu a vykouzlíte tak dokonale křehké a chutné linecké kousky, které si zamiluje celá rodina.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Slepované cukroví: Vyberte si nejoblíbenější recepty na tradičních 5 druhů cukroví

    Před 4 dny
    Připravili jsme pro vás nejoblíbenější pětici slepovaného cukroví, které každoročně patří na vánoční stůl. Tyto kousky z křehkého těsta plníme různými krémy a vždy mizí z talířů jako první. Je to cukroví vláčné, křehké a lahodné.
     Komentáře
  • Chatař & Chalupář

    Čím v zimě sypat cesty a neublížit přírodě?

    Před 4 dny
    Ekologický posyp je účinnou alternativou kamenné soli. Šetrný je jak k zeleni, tak ke zvířecím tlapkám, jejichž kůži agresivní sůl rozleptává.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Nejlepší česneková pomazánka s brusinkami na jednohubky: Hosté budou chtít recept

    Před 4 dny
    Česnekové pomazánky na jednohubky nebo na chlebíčky jsou naprosto jedinečné svou chutí. Česnek jim dává výraznost a příprava bývá velmi jednoduchá a rychlá. Stačí jen několik surovin a vhodná kombinace je umíchaná. Tentokrát vás naučíme výtečnou česnekovou pomazánku s brusinkami, kterou málokdo zná.
     Komentáře
  • Proženy

    Vánoční stromek v květináči: Jak ho vybrat a pěstovat, aby vám vydržel a rostl s rodinou

    Před 4 dny
    Řezaný stromek je krásný, ale krátkodobý. Chcete Vánoce, které zakoření? Zkuste živý strom v květináči. Provoní byt, zvládne svátky – a pak může dál růst na zahradě nebo na balkoně. Jak ho vybrat, jak se o něj starat a kdy ho vysadit?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Nejlepší koka sušenky: Upečte si je podle videonávodu, budou lepší než kupované

    Před 4 dny
    Koka sušenky určitě všichni znáte, můžete je najít v regálech obchodů, jsou stále velmi oblíbené, i když patří mezi retro pečivo. Vyzkoušejte si tyto skvělé sušenky s kokosem a kakaem udělat doma z poctivých surovin bez přidaných látek a náhražek.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Pečené buřty z remosky: Nahradí grilované špekáčky a buřty opečené na ohni

    Před 4 dny
    Remoska je elektrický kuchyňský spotřebič, který má od roku 1957 stálé místo ve většině domácností. Stala se nejužitečnějším pomocníkem našich babiček a v současnosti je její velká oblíbenost opět na vzestupu.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Zelný salát podle ČSN: Obloha pokrmů z dřívějších dob je na přípravu velmi snadná

    Před 4 dny
    Pamatujete na zeleninovou oblohu (nejen) hotovek v restauracích? Často jí býval plátek rajčete, okurky a zelný salát, který chutnal v každé restauraci a hospodě téměř identicky. Jak je to možné? Díky dodržovaným normám.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jaké vánoční cukroví je nejvíc retro? Zalistujme v receptářích našich babiček

    Před 4 dny
    Retro znamená předměty, jejichž časy už pominuly, ale i v současnosti jsou stále v povědomí lidí nebo se jich hojně využívá. Nejznámější retro kousky najdeme v bydlení, v módě, ale i v receptech na vánoční cukroví.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Na jakou teplotu péct linecké cukroví? Cukroví po vložení do trouby pečlivě hlídáme

    Před 4 dny
    Linecké cukroví připravujeme z křehkého těsta, které by mělo být dostatečně odleželé, aby pěkně drželo požadovaný tvar. A ani po vložení do trouby naše práce nekončí - je potřeba cukroví hlídat a kontrolovat, jak moc je už upečené.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Linecké hvězdičky s mandlemi: Dopřejte si letos lehkou obměnu lineckého cukroví

    Před 5 dny
    Josef Maršálek je známým cukrářem a pekařem, proto jsme vděční za možnost podělit se s Vámi o jeho recept na dokonalé linecké hvězdičky s mandlemi, které vás okouzlí lákavým vzhledem i lahodnou chutí.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak upéct išelské cukroví? Pracnější dortíčky se vám odmění dokonalou chutí

    Před 5 dny
    Išelské dortíčky patří mezi oblíbené cukroví, které pekly naše babičky. Tato křehká kolečka z kakaového těsta dokonale chutnají naplněná máslovým krémem a politá čokoládovou polevou. Povrch cukroví se zdobí mandlí.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Kouzelně ozdobené perníčky: Připravte je jako sladkou radost do mikulášské nadílky

    Před 5 dny
    Přemýšlíte, co dětem nebo dalším blízkým nadělit do mikulášské punčochy? Nezapomeňte na perníčky. Můžete tak totiž vyřešit dvě věci najednou - část perníčků darujete a zbytek si necháte ke svařáku pod stromeček.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Margotková kolečka s čokoládou: Báječné cukroví s lahodnou náplní je překvapivě snadné

    Před 5 dny
    Pro ty, kdo milují nejrůznější slepované cukroví s krémy a čokoládou by mohly být margotková kolečka tím pravým k vyzkoušení. Přestože tak mohou na první pohled působit, margotková kolečka nejsou složitá na přípravu. I méně zkušení kuchtíci mohou počítat s úspěchem.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Zapečené brambory s brokolicí, smetanou a sýrem: Připravte si výborný oběd z trouby

    Před 5 dny
    Jednoduché jídlo z jednoho pekáčku zvládne snadno každý kuchařský začátečník. Brambory chutnají báječně zapečené s různými surovinami, smetana se postará o jemnost a šťavnatost celého pokrmu. Vyzkoušejte osvědčenou kombinaci a pochutnejte si.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak udělat máslový krém ze 3 surovin? Hodí se nejen na vánoční cukroví

    Před 5 dny
    Máslový krém je velice variabilní krém, do kterého stačí přidat pouze jednu ingredienci navíc a rázem máte jinou náplň. Tento klasický krém oceníte při přípravě vánočního cukroví, ale může posloužit i jako krém do dortů, rolád nebo jiných zákusků.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Buchta líné ženy: Moučník, který vznikne pouhým smícháním surovin a upečením

    Před 5 dny
    Hledáte recept na moučník, který je tak snadný na přípravu, že potřebné suroviny jen smícháte, nalijete do vymazaného a vysypaného hlubokého plechu a upečete? Pak jste jej právě našli. Buchtu líné ženy zvládne každý.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Co se zbylým tvrdým nebo smetanovým sýrem: I malý kousek stačí pro celou rodinu

    Před 5 dny
    Sýr je mléčný výrobek. Vyrábí se vysrážením mléka pomocí syřidel. Sýry se nejčastěji vyrábí z mléka krav, ovcí a koz. Rozdělují se podle druhu přípravy na tvrdé, měkké, kyselé, sladké, zrající, pařené, uzené nebo tavené.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Fantastické karamelové košíčky: Zažijte lahodnou karamelovou slast v jednom soustu

    Před 6 dny
    Tyto malé košíčky vás osloví již po prvním ochutnání, nejspíš také doslova propadnete jejich kouzlu. Jednoduché spojení křehkého těsta se sladkou karamelovou náplní, lehce polité čokoládou s kouskem mandle, nemůže chutnat jinak, než skvostně.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Voňavé perníkové svícny: Mohou být jedlým dárkem nebo krásnou vánoční dekorací

    Před 6 dny
    Perníčky jsou tradiční staročeské cukroví, které patří mezi top vánoční sladkosti. Z perníkového těsta můžeme vytvořit báječné perníkové dekorace, které voní skořicí a hřebíčkem. Po Vánocích je můžeme sníst.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Perníkové adventní věnce: Provoní sladce váš domov a po Vánocích je můžete sníst

    Před 6 dny
    K tradičním Vánocům patří světla svíček. Symbolizují naději, příchod světla v ponuré zimě a očekávání příchodu Ježíše Krista. Na adventním věnci vidíme čtyři barevné svíčky - Naději, Lásku, Radost a Mír.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak připravit francouzské brambory? Oběd z jednoho pekáčku zasytí celou rodinu

    Před 6 dny
    Francouzské brambory patří mezi populární pokrmy z jednoho pekáčku, přičemž nejčastěji se zapékají s uzeným masem, cibulí a rozšlehanými vejci. Báječnou chuť brambor podtrhnete, když pokrm naservírujete s kyselou okurkou.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Bramborový dort s ořechy a povidly je báječný moučník našich babiček

    Před 6 dny
    Bramborový dort patří mezi ty druhy moučníků, jejichž jemnosti a vláčnosti dosáhneme nastrouhanou zeleninou. Na rozdíl od mrkve, cukety a červené řepy použijeme do korpusu brambory uvařené ve slupce den předem.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Burisonové kuličky za chvilku hotové: Vyzkoušejte netradiční recept ze čtyř surovin

    Před 6 dny
    Nepečené cukroví si nás získává na plné čáře. Známe už hodně receptů, ale objevujeme stále nové a nové. Třeba právě tyto báječné burisonové kuličky, na které nepotřebujeme žádná vykrajovátka ani váleček. Budeme je mít za chvilku hotové a mohou pomáhat i děti.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak na nejlepší křupavé bramboráky? Naše babičky je zvládly perfektně i bez vážení

    Před 6 dny
    Bramboráky mají tu moc, že svou vůní všechny přitahují. Česnek a majoránka v těchto smažených placičkách dokážou divy. Postup je úplně jednoduchý, stačí chvilka a kouzelná vůně se bude linout i vaší kuchyní. Bramboráky jsou nejlepší hned po usmažení, ještě horké.
     Komentáře
Ve svižných minutových videích se dozvíte vše potřebné a pak můžete vesele zakomponovat nabité zkušenosti do denního života, anebo se jen podivovat nad věcmi, které by vás nenapadly.
Ve svižných minutových videích se dozvíte vše potřebné a pak můžete vesele zakomponovat nabité zkušenosti do denního života, anebo se jen podivovat nad věcmi, které by vás nenapadly.
Reklama