Že na vysoký cholesterol pomáhají jenom léky předepsané od lékaře? Ale kdepak. Lze ho usměrnit i kajenským pepřem, skořicí a česnekem. Stojí to za pokus, nemyslíte?
Rajčata jsou oblíbenou zeleninou pěstovanou na našich záhonech. Jsou však ohrožena škůdci, chorobami i plísněmi. Zjistěte, jak si s nimi poradit díky domácím prostředkům.
V ústech to lepí a navíc máte strašnou žízeň – pořád. Proč? Trpíte nedostatečnou tvorbou slin. Co s tím můžete dělat a proč se vyhýbat pečivu? Extra pozor si dávejte na žitný chléb!
Srdce jako zvon. Co dělat, aby bilo hodně dlouho, silně a vitálně? Zařaďte na svůj stůl mocné bylinky. Tyhle tři jsou účinnější než kdejaké chemické léky!
Možná, že ji obvykle přidáváte do svých jídel. Tmavě červená uzená paprika má kořeněnou chuť a opojné kouřové aroma, které pokrmům dodává specifickou chuť a vůni. Co můžete udělat, když vám dojde? Použijte jednu ze tří vynikajících náhražek!
Každé polknutí bývá nepříjemné, protože máte pocit, že vám v krku uvíznul kus smirkového papíru? Rozmíchejte ve vodě špetku kajenského pepře, jehož analgetické schopnosti si s touto patálií hravě poradí!
Patříte mezi vyznavače ostrých chutí? Pak vám doma jistě nechybí kajenský pepř. Jenže pozor, ten se neuplatní jenom při vaření! Věděli jste, že se díky němu dá porazit nadváha i nadměrné vypadávání vlasů?
Kajenský pepř dokáže skvěle okořenit jídlo a využívá se především při vaření. Ale měli byste ho zařadit i do své lékárničky, protož dokáže velice rychle utnout tipec krvácení.