Zavřít
Pepř

Pepř

Nejnovější články na Seznamu na téma Pepř
  • Svět cestovatele

    Jamajský pepř si jako vzácný suvenýr z cest vozí pouze gastronomičtí hejlové. O co jde ve skutečnosti?

    Před 3 dny
    Nejrůznější jedlé suvenýry jsou v poslední době u cestovatelů velmi oblíbené. A výjimkou není ani exoticky vyhlížející jamajský pepř. Ovšem ve skutečnosti jde o něco zcela obyčejného, za co se rozhodně nevyplácí utrácet peníze.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Výtečné hospodské pepřenky: Recept na pikantní rybí chuťovku se zeleninou a pepřem zvládnete levou zadní

    Před 3 dny
    Milujete nakládaný hermelín nebo utopence? Oblíbenou hospodskou delikatesou k pivu jsou i pepřenky. Tato pikantnější rybí specialita je běžně k dostání v obchodě, poměrně snadno si ji ale můžete připravit sami. Pepřenky z kapra oceníte i jako vynikající netradiční lehký předkrm.
     Komentáře
  • Veganské recepty na každý den

    Jednoduché těstoviny se zeleninou

    Před 6 dny
    🔗 200g těstovin, 300g cukety, 1 paprika, 1 červená cibule, 4 stroužky česneku, 225g rajského protlaku, 2 lžíce oleje, 2 lžičky italských bylinek, 1 hrneček vody z uvařených těstovin, sůl, pepř, uzené tofu (nemusí být) 🌿Těstoviny uvaříme podle návodu, necháme si zhruba 1 hrneček vody z těstovin. 🌿V pánvi na oleji osmažíme cibuli, přidáme nakrájenou papriku a smažíme pár minut, potom přidáme česnek, cuketu a smažíme zhruba 2 minuty. 🌿Přisypeme italské bylinky, sůl, pepř a vaříme zhruba 5 minut do změknutí zeleniny. Můžeme postupně podlít vodou z těstovin začneme zhruba ½ hrnečkem. 🌿Přidáme rajský protlak, uvařené těstoviny a podle konzistence můžeme přidat více vody z těstovin.Promícháme a můžeme podívat třeba s uzeným tofu, s nasekanou bazalkou, nebo veganským parmazánem.
     Komentáře
  • Proženy

    Zelený čaj s pepřem může podpořit hubnutí, spásu v něm ale nehledejte

    Před 9 dny
    Můžete se o něm dočíst, že umí doslova zázraky. Zelený čaj má hodně benefitů, dokáže zrychlit metabolismus a snižuje tlak i hladinu cholesterolu a zlepšuje imunitu. Spolu s pepřem je prý účinek při spalování tuků ještě větší. V čem je ale háček?
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Oblečení a pepř tvoří skvělé přátelství: Pár kuliček dokáže navrátit vybledlému oblečení správnou barvu

    Před 9 dny
    Pokud už vaše oblečení vypadá obnošené a ztratilo část své barvy, vraťte mu ji díky oblíbenému koření. Budete příjemně překvapeni.
     Komentáře
  • MeziŽenami

    Pepř: barevné varianty i zdravotní benefity

    Před 12 dny
    Už od pradávna se říká, že sůl je nad zlato, ale takový pepř můžeme právem nazvat králem koření. Dá totiž nejrůznějším pokrmům pořádný šmrnc. Jaké existují varianty pepřů, v čem se liší a který pepř je nejkvalitnější?
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Úžasná tvarohová pomazánka s pažitkou. Tak ji připravuje moje babička

    Před 13 dny
    Tvarohovou pomazánku můžete připravit snad na tisíc způsobů. Tento recept na tvarohovou pomazánku s pažitkou je jednoduchý a přitom vynikající. Suroviny jsou pro dvě porce a příprava tvarohové pomazánky s pažitkou zabere necelých 5 minut. Suroviny: měkký tvaroh 150 g, česnek 2 stroužky, pažitka, eidam 100 g, mléko, pepř a sůl.
     Komentáře
  • Veganské recepty na každý den

    Rychlá véča za pár korun: Pečené gnocchi s houbami

    Před 20 dny
    Pečené gnocchi: 400g gnocchi, 300g žampionů, 1 červená cibule, 5 stroužků česneku, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce sójové omáčky sůl, pepř 🌿Na plechu smícháme neuvařené gnocchi, nakrájené žampiony, cibuli a česnek. 🌿Polijeme olivovým olejem, sójovou omáčkou (já používám coconut aminos) a dochutíme solí a pepřem, opět promícháme. 🌿Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů 15-20 minut dozlatova. Můžeme posypat nasekanou čerstvou petrželkou.
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Úžasný tatarák podle dědy! Kromě klasických ingrediencí používá také křepelčí vejce

    Před 23 dny
    Tatarský biftek (Tatarák): Hovězí svíčková 300g cibule, žloutek, sůl, pepř, paprika mletá, hořčice, chilli, kapary, kečup, kmín mletý, chléb, olej, česnek, křepelčí vejce, majonéza, koňak a kudrnka
     Komentáře
  • Bydlení snů

    Mlýnek na pepř má skrytou funkci, o které málokdo ví a usnadní vaření

    Před 1 měsícem
    Mlýnek na pepř nebo sůl se jeví jako jednoduché zařízení. Málokdo ví, že do něj můžeme vložit i jiné suroviny a rozdrtit je.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Vynikající sekaná roláda plněná vajíčkem, slaninkou a klobásou. Neskutečná dobrota

    Před 1 měsícem
    Sekaná roláda se připravuje z hovězího masa. Do nádivky dávám klobásu, slaninu a vajíčka. Příprava sekané rolády zabere přibližně 80 minut. prověřený. Suroviny: hovězí maso mleté 0,5 kg, rajčatový protlak 1 lžíce, hořčice 1 lžíce, mléko 1 dl, vejce 4 ks. cibule 1 ks, uherská klobása cca 150 g, anglická slanina 6 plátků, voda 2 dl, olej, sádlo 20 g, máslo 20 g, sůl, pepř a alobal.
     Komentáře
  • Jímeto

    Čtyři koření: Objevte tajemství tradiční směsi koření v evropské a blízkovýchodní kuchyni

    Před 1 měsícem
    Quatre épices (z francouzštiny „čtyři koření“) je ve Francii a na Blízkém východě hojně využívanou směsí koření. Jaké druhy koření do ní tradičně patří a do jakých pokrmů se hodí?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Připravte si mrkvánky z Horňácka podle receptu cukráře Josefa Maršálka: Náplň provoní skořice a jiskru jí dodá špetka pepře

    Před 1 měsícem
    Mrkvánky jsou kynuté plněné buchty z Horácka. Jejich příprava s pár triky není složitá a výsledek stojí za to. Oblíbený cukrář Josef Maršálek prozradil pár tipů, aby mrkvánky byly vynikající.
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Pepř v bubnu pračky zajistí, aby se prací prášek dokonale rozpustil. V síťce navíc neucpe hadice

    Před 1 měsícem
    Vlivem častého praní a nešetrného sušení prádla můžete o své oblíbené kousky oblečení snadno přijít. Vyzkoušejte tento jednoduchý trik a ochraňte své oblečení.
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Špetka pepře do květináče zatočí se škůdci a pečlivě ochrání i náročné pokojové rostliny

    Před 1 měsícem
    Pěstování pokojových rostlin není vždy tak jednoduché, jak byste si nejspíš představovali. Řadu problémů však vyřeší černý pepř.
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Skvělý moravský vrabec se špenátem a bramborovými knedlíky, který si rádi přidáte

    Před 1 měsícem
    Suroviny - 5 porcí Vepřový vrabec: 1000 g vepřová plec 150 g cibule 30 g česnek 15 g hladká mouka 5 g sůl 3 g pepř 5 g kmín Špenát: 500 g špenát mražený 70 g cibule 10 g hladká mouka 100 ml mléko 1 ks vejce 20 g česnek 5 g sůl 3 g pepř Bramborové knedlíky: 600 g brambory vařené oloupané 110 g hrubá mouka 110 g krupice 1 ks vejce 20 g sůl Opečená cibulka: 100 g sádlo a 100 g cibule
     Komentáře
  • Receptovník

    Mlýnek na pepř má tajnou funkci, díky které budou všechny pokrmy ochucené přesně akorát

    Před 1 měsícem
    Při přípravě oběda je to nepostradatelný pomocník každé hospodyňky. Ať už máte mlýnek plastový, nebo dřevěný, dokáže usnadnit práci a dochutit každé jídlo. Mluvíme zde o mlýnku na sůl a pepř. I když se jedná o jednoduché zařízení, málokdo tuší, že v mlýnku můžeme mlít i jiné koření, které má tvar malých pevných zrnek. Koření se v mlýnku rozdrtí. Většinou je na každý druh koření jeden mlýnek, abychom ho nemuseli pracně čistit.
     Komentáře
  • Prima Nápady

    S pepřem to natřete horečce i kašli

    Před 1 měsícem
    Černý pepř má místo v každé kuchyni a pohlížíme na něj jako na něco naprosto běžného. Kdysi se mu ovšem přezdívalo "černé zlato" a platilo se s ním clo nebo válečné daně. Především ale naši předkové dobře věděli, že pomáhá i v léčení některých nepříjemných neduhů.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Nejlepší recept na vepřovou pečeni se sýrovou omáčkou

    Před 1 měsícem
    Příprava vepřové pečeně podle tohoto receptu je velice rychlá a hlavně výsledek je vynikající. Perfektní steak. Maso je křehké a zároveň šťavnaté a omáčka má jemně sýrovou chuť. Suroviny: vepřová pečeně 4 plátky, olivový olej 2 lžíce, máslo 40 g, česnek 1 stroužek, hladká mouka 1 lžíce, tymián ½ lžičky, mléko 2,5 dl, sýr cheddar 150 g, pepř a sůl.
     Komentáře
  • Veganské recepty na každý den

    Rychlé krémové těstoviny bez masa

    Před 1 měsícem
    1. Recept na Těstoviny z jednoho hrnce: 🔗Na 2 porce: 180g těstovin, 100g mraženého hrášku, 140g hummus pomazánky, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce olivového oleje, 380g vody, 2 lžíce citronové šťávy, sůl, pepř 🌿Všechny ingredience (kromě citronové šťávy) dáme do hrnce, nebo pánve a vaříme na středním plameni zhruba 15 minut za občasného míchání. 🌿 Nakonec přidáme citronovou šťávu a podáváme. 2.Těstoviny s krémovou omáčkou: 180g těstovin, 200g mraženého hrášku, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 140g pažitkové krémové tofu pomazánky od luntera, nebo jiný vegan krémový sýr/pomazánka, 1 lžíce oleje, sůl, pepř trochu vody z uvařených těstovin podle chuti trochu citronové šťávy na dochucení 🌿 Těstoviny si uvaříme podle návodu a cibuli a česnek si mezitím nakrájíme najemno. 🌿 Na oleji osmažíme cibuli a česnek, potom přidáme mražený hrášek a uvaříme doměkka, můžeme přidat trošku vody. 🌿Uvařené těstoviny slijeme, ale necháme si trochu vody. Hrášek společně s cibulí a česnek přendáme do mixéru, přidáme pažitkovou pomázánku, přidáme vodu z těstovin a rozmixujeme dohladka. 🌿 Těstoviny smícháme s omáčkou, můžeme chvilku povařit, aby se nám těstoviny prohřály a spojily s omáčkou a dochutíme solí a pepř, můžeme přidat trochu citronové šťávy, ozdobíme hráškem a podáváme. 00:00 Těstoviny z jednoho hrnce 0:43 Těstoviny s krémovou omáčkou
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Zlatavé domácí bramboráky na sádle. Radost pohledět a ještě větší ochutnat

    Před 1 měsícem
    Suroviny - 4 porce Bramboráky: brambory oloupané 600g sádlo 120g vejce 2ks smetana 80g mouka hladká 40g česnek 20g sůl pepř majoránka
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Klasická domácí rajská omáčka s hovězím masem a knedlíky, která vás pošle do kolen

    Před 2 měsíci
    Suroviny 5 porcí Rajská omáčka s hovězím masem: hovězí maso přední 800g mrkev, celer, petržel 120g mouka hladká 50g rajský protlak 140g máslo 60g cibule 50g citronová šťáva 30ml cukr 70g sůl, bobkový list, celý pepř a bobkový list
     Komentáře
  • Menutovka

    Je neuvěřitelné chutná. Avokádová majonéza skvěle nahradí tu klasickou

    Před 2 měsíci
    Velmi jednoduchá majonéza pro ty, kdo chtějí vstoupit do nového roku ve zdravějším stylu. Opravdu skvěle chutná a každá návštěva si ji oblíbí.
     Komentáře
  • Beze ztrát

    Jak uvařit jídlo z mrkve beze zbytku a plýtvání

    Před 2 měsíci
    Uvařit jídlo z mrkve beze zbytku a plýtvání? A aby bylo chutné a nepřipomínalo ne dobře přijímanou dušenou mrkev ze školních jídelen? Zkuste náš recept, který je výborný a na talíři skvěle vypadá.
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Opepřete si své praní: Přidáním pepře do bubnu pračky vyřešíte častý problém každého oblečení

    Před 2 měsíci
    Pokud se vám stává, že po vyndání prádla z pračky je oblečení vybledlé a zašedlé, vyzkoušejte některý z přírodních receptů. Je to jednoduché a levné.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Vynikající české rizoto pečené v troubě

    Před 2 měsíci
    Dokonalý recept na českou verzi pečeného rizota. České rizoto je na rozdíl od italského originálu suché. Příprava rizoto podle tohoto chutného receptu zapere přibližně dvě hodiny a rizoto vařím pro 6 osob. Suroviny: vepřová krkovice 500 g, rýže 300 g, cibule 2 ks, mrkev 2 velké, hrášek 300 g, česnek cca 4 stroužky, vývar 0,5 l, sádlo, máslo, paprika ½ lžičky, tymián, kmín, pepř a sůl.
     Komentáře
  • Veganské recepty na každý den

    Po takhle dobrém tofu zapomenete na maso. Tip na krásně křupavou dobrotu

    Před 2 měsíci
    Recept na Tofu: 🔗 Z tofu vymačkáme opatrně, co nejvíce vody pomocí kuchyňských utěrek a nakrájíme ho na přibližně stejné kostky. Připravíme si marinádu podle chuti, já jsem smícháme 1 lžíci oleje, 2 lžíce sójovky, sušený česnek, papriku, sůl a pepř. Tofu si vložíme do sáčku a nalijeme na něj marinádu, jemně obalíme a necháme marinovat několik hodin. Do misky si nasypeme trošku kukuřičného škrobu a tofu v něm obalíme, tím bude opravdu křupavé, ale tenhle krok můžeme přeskočit. Tofu pečeme v horkovzdušné fritéze na 200 stupňů 10 minut. Tofu pak můžeme přidat do omáček, stir fry, nebo ho dále upravit podle chuti.
     Komentáře
  • Karolína, domácí kuchařka

    Výtečná a šťavnatá treska v měšci, recept podle Karolíny

    Před 2 měsíci
    Tradiční i cizokrajné recepty vás Karolína naučí vždy s úsměvem a díky zkrácené verzi to stihne za pár minut. Od polévek až po dezerty – z bohaté škály výtečných receptů si vybere každý mlsný jazýček. Nezkrácené verze a více pohodového času s Karolínou si můžete užít na iprima.cz.
     Komentáře
  • Svět cestovatele

    Jak na novoroční čočku a proč si ji vlastně dopřát

    Před 2 měsíci
    Jak na novoroční čočku: Tradice jídel z čočky na Nový rok je poměrně dlouhá. A její dodržování je možná v dnešní době mnohem důležitější, než kdy dřív. Podle tradice totiž dokáže do domácnosti přivolat peníze.
     Komentáře
  • Tipy pro lepší domov

    4 jednoduché tapenády na Silvestra

    Před 2 měsíci
    Čeká nás Silvestr - oslava konce roku a s ním i pohoštění. Chcete se blýsknout? Nachystejte alespoň jednu z našich pěti tapenád. Nám nejvíc chutná ta hádanková, která vám?
     Komentáře
  • Salámista

    Paštikář Tomáš Babinec alias Čongrády vyrobí paštiku jakou svět neviděl

    Před 2 měsíci
    Zdar a sílu! Toto je poslední díl zimní série. Tentokrát jsme se vzdálili od tradičního souboje a dali prostor Tomášovi Babincovi, který pro nás vyrobil paprikový lalok z mangalice a hrubozrnnou játrovou paštiku. Vše dle tradičních slovenských receptur. Směle klikejte na play a díky za váš čas u sledování pořadu Salámista.
     Komentáře
  • Menutovka

    Blesková domácí majonéza z mixéru je hotová za minutu

    Před 2 měsíci
    Domácí majonéza? Žádný problém. Stačí vám ponorný mixér, správná úzká sklenice a minutka času. Ingredience: 150 ml oleje (slunečnicový nebo řepkový) 1 celé čerstvé vejce 1 žloutek necelá lžička soli lžička dijonské hořčice čerstvě mletý pepř 2–3 lžičky bílého vinného octa Postup: Do úzké sklenice rozklepněte vajíčko a přidejte ještě jeden žloutek, necelou lžičku soli, čerstvě mletý pepř, dvě lžičky bílého vinného octa a jednu lžičku dijonské hořčice. Zalijte řepkovým nebo slunečnicovým olejem (měl by být neutrální chuti, olivový olej není příliš vhodný). Další ingredience můžete doplnit dle chuti a potřeby: wasabi prášek, uzenou mletou papriku či lanýžový olej. Opatrně ponořte mixér a vše rozmixujte na vysokou rychlost, ideálně turbo výkon. Do půl minuty je hotovo. Ochutnejte a je to. Odteď se můžete chlubit vlastní domácí majonézou!
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Z jednorázového mlýnku na pepř znovu plnitelný. Žádné speciální nářadí a složité postupy nejsou třeba

    Před 3 měsíci
    Z jednorázového mlýnku na pepř si můžete udělat opakovaně plnitelnou nádobu, kterou můžete používat stále dokola. Vyzkoušejte tento jednoduchý trik.
     Komentáře
  • TN

    Pozor na pepř z oblíbeného obchodu. Může v něm být salmonela

    Před 3 měsíci
    Oblíbený řetězec dm drogerie markt preventivně stahuje z prodeje černý pepř vlastní značky. Hrozí, že jsou vybraná balení kontaminovaná salmonelou. Společnost vrátí zákazníkům peníze i bez účtenky.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Jak připravit uzený sýr s pepřem, česnekem nebo sušenými rajčaty? Jednoduše a rychle

    Před 3 měsíci
    Předvánoční doba svádí k uzení. Vždyť připravit se dá spousta různých skvělých specialit, jež rozhodně stojí za to. My jsme se rozhodli pro uzení sýra, konkrétně pro sýrové speciály s různými příchutěmi. Připravovali jsme uzený sýr s česnekem a pepřem. Výborné jsou ale i mnohé jiné variace, jež jsme udili dříve. O všechny zmíněné se s vámi podělíme a poukážeme na to, co všechno je třeba udělat, aby byly sýry ve finále vynikající.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Z prodeje se stahuje černý pepř. Nelze vyloučit, že produkt obsahuje nebezpečné bakterie

    Před 3 měsíci
    Jeden z významných řetězců preventivně stahuje z prodeje bio pepř celý černý. Nelze vyloučit, že produkt obsahuje bakterie rodu salmonela. Tato skutečnost byla zjištěna při vlastních kontrolách prodejce. Konzumace potravin kontaminovaných salmonelou může způsobit zažívací problémy a horečku.
     Komentáře
  • iReceptář

    Pokojovky: Naše babičky znaly trik s pepřem a bobkovým listem. Je to zázrak

    Před 3 měsíci
    Koření nemusíte používat jen k vaření, jistě ho ocení i vaše pokojové rostliny. Některé může být skvělým zdrojem živin, jiné zas ochranou před nemocemi a škůdci. Sáhněte proto do spíže pro bobkový list a třeba i pepř.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Koření s přirozeným hřejivým efektem pro příjemnější zimu

    Před 4 měsíci
    V zimě trávíme hodně času tím, že se prostě chceme zahřát. A to i kvůli vytápění na nižší teploty kvůli úsporám. Kromě příjemného hřejivého oblečení přitom může pomoci i správné koření, které má hřejivý efekt. Podívejte se, čím si okořenit čaj, polévku a podobně.
     Komentáře
  • Apetit

    Buffalo, hot wings a další: Naučte se připravit ta nejlepší kuřecí křídla

    Před 4 měsíci
    Je mnoho příležitostí, kdy si dát pěkně vypečená a kořeněná křidélka. Ať už je to sledování sportovních zápasů, oblíbených seriálů nebo během party grilovačky, tahle pikantní chuťovka přijde vhod prostě vždycky. Pojďte si podle našich rad připravit třeba Hot nebo Buffalo Wings!
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Naprosto úžasná a křehoučká panenka na smetaně

    Před 4 měsíci
    Vepřová panenka na smetaně je vynikající, lahodné a hlavně rychlé jídlo. Tento pokrm je jednoduchý a zvládne jej připravit i začátečník. Suroviny: vepřová panenka 600 g, sýr parmazán (nebo eidam) 80 g, sušená rajčata 70 g, smetana 33% 250 g, vývar 100 ml, máslo 30 g, česnek 2 stroužky, olivový olej, pepř červený a zelený cca 20 kuliček, petržel 1 lžička, kmín, špetka soli.
     Komentáře
  • Veganské recepty na každý den

    Oběd za pár korun: Rychlé těstoviny bez masa z jednoho hrnce

    Před 4 měsíci
    🔗1.Na 2 porce: 180g těstovin 180g žampionů 150g hedvábného tofu 100ml rostlinné smetany 1 cibule 1 kostka zeleninového bujónu 370ml vody Sůl, pepř podle chuti Šťáva z půlky citronu (nemusí být) 🔗2.Na 2 porce: 125g těstovin 80g edamame 80g hrášku 80g brokolice 1 cibule 100ml rostlinné smetany 1 kostka bujonu 375ml vody sůl a pepř šťáva z citronu (nemusí být)
     Komentáře
  • Salámista

    Souboj řezníka a kuchaře: Lahodná a jemná jitrnice vs. voňavá a svěží porchetta

    Před 4 měsíci
    První řeznicko-kuchařský battle je o vepřové hlavě. Kdo z ní vytvoří chutnější a lepší pokrm? Posuďte sami.
     Komentáře
  • Menutovka

    Delikatesní pomazánky z pečeného bůčku

    Před 4 měsíci
    Zbyl vám v lednici bůček? Svádí k tomu, aby se z něj stala výborná pomazánka... a my si ukážeme rovnou dvě! A jak připravit bůček na božský způsob, se dozvíte tady. Ingredience na světlou bůčkovou pomazánku: 200 g upečeného bůčku, 2 lžíce výpeku se sádlem (nebo pouze sádla), ¼ lžičky mletého nebo drceného kmínu, 5 okurčiček cornichons, velká jarní cibulka, 1 stroužek česneku, 1–2 lžíce plnotučné hořčice (nebo 1 lžička dijonské), 4 lžíce fermentovaného tvarohu nebo lučiny či tavený sýr dle chuti, lžíce bílého vinného octa (možno vynechat), sůl, čerstvě mletý pepř. Červená bůčková pomazánka: 200 g upečeného bůčku, 2 lžíce výpeku se sádlem (nebo pouze sádla), ¼ lžičky mletého nebo drceného kmínu, 1 lžička mleté papriky (podle chuti lahůdková, uzená nebo pálivá), 4 vrchovaté lžičky ajvaru, lžíce bílého vinného octa (možno vynechat), sůl, čerstvě mletý pepř.
     Komentáře
  • Cesty a výlety

    Zkoušeli jsme najít netradiční vánoční dárek pro muže do tisícovky. Alkohol jsme vynechali

    Před 4 měsíci
    Podle počasí to zatím nevypadá, ale Vánoce jsou skutečně za dveřmi. Dárky budou letos možná trochu skromnější, ale o to mohou být zajímavější. My jsme se soustředili na dárky pro muže v ceně do tisíce korun. Je jich docela dost.
     Komentáře
  • Pozitivní zprávy

    Které české produkty získaly mezinárodní Great Taste Awards?

    Před 4 měsíci
    Česká pražená káva, kampotský pepř nebo uzené ryby oslnily chuťové pohárky poroty tzv. gastronomických Oscarů, které se pořádají již od roku 1994. Jaké další české dobroty se umístily?
     Komentáře
  • Vitalia

    Kořenář radí, jak ochutit zvěřinu. Protože sůl a pepř nestačí

    Před 4 měsíci
    Sůl a pepř jsou sice ti nejdůležitější pomocníci v kuchyni, ale na zvěřinu jednoduše nestačí. Abyste ze zvěřiny dostali maximum, musíte přidat trochu aromatického koření. Naštěstí takového, které máte všichni doma. Zvěřina patří k podzimu stejně jako dýně, kaštany nebo Svatomartinské víno. Dnes už si zvěřinu můžete vybrat rovnou u lesníků, kteří vám maso rovnou naporcují a poradí, k jaké části se hodí jaká úprava. S ochucením vám poradíme my, prostřednictvím Jana Schneedorfera ze specializovaného obchodu s kořením Království chuti.
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Královská míchaná vajíčka podle Alžběty II. Recept od osobního kuchaře Jejího Veličenstva

    Před 4 měsíci
    Britská královna Alžběta II. se dožila požehnaného věku mimo jiné i díky své životasprávě. Její osobní kuchař prozradil, co téměř každé ráno snídala - byla to tato míchaná vajíčka, která jsou obohacena o dvě ingredience, které jim dodají zvláštní exotickou chuť.
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Chcete dokonalý segedínský guláš? Dodržujte tahle tři pravidla

    Před 4 měsíci
    Ve své podstatě nejde o guláš a ani s největší pravděpodobností nepochází z maďarského města Szeged, jak se traduje. Přesto segedín milujeme. Jak ho dovést k dokonalosti?
     Komentáře
  • Befity

    S kurkumou jde hubnutí jedna báseň

    Před 4 měsíci
    Ať už chcete shodit nadbytečná kila, nebo si stávající váhu jen udržet, kurkumě byste se vyhýbat neměli. Právě naopak! A proč ji kombinovat s pepřem?
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Nejoblíbenější česká svačinka - tradiční rybičková pomazánka

    Před 5 měsíci
    Rybičková pomazánka je tradiční pomazánka a zároveň je jednou z nejoblíbenějších pomazánek u nás, protože ji dělá prakticky každý. My jsme se rozhodli ukázat vám lehčí variantu, na které si pochutnáte. Je levná, rychlá a extrémně chutná.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Přirozené způsoby pro rychlé zbavení se hlenů

    Před 5 měsíci
    Jsou vaše nosní průchody jaksi zablokované? Kýcháte, kašlete a jste čím dál víc otrávení? Posviťte si na infekci horních cest dýchacích a vytáhněte těžký kalibr – přírodní prostředky bez chemie.
     Komentáře
  • Fit s rozumem

    Mrkev není jediná: Co jíst pro zdravé oči?

    Před 5 měsíci
    Za žádnou cenu nechcete „skončit“ s brýlemi nebo kontaktními čočkami? Pak jezte více manga a vajec. A proč je dobré kombinovat pepř s medem a užívat tuto směs dennodenně?
     Komentáře
  • Nápady návody

    Jak naložit cuketu. Nakládané cukety si vychutnáte při zimních večerech

    Před 5 měsíci
    Nakládané cukety jsou výborné jako příloha při masových obědech nebo večeřích. Jestliže si chcete uložit kousek letní úrody na horší zimní časy, tak si můžete doma udělat výbornou nakládanou cuketu. Příprava je jednouchá, takže ji bez problémů zvládne i začátečník v kuchyni.
     Komentáře
  • Life24

    Netradiční vánoční dárky do 500 korun, kterými opravdu hodně zabodujete

    Před 5 měsíci
    Co vybrat za vánoční dárek, aby skutečně potěšil, byl originální a finančně dárce nezruinoval? Je jich docela dost a pod stromečkem rozhodně příjemně překvapí a potěší.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Hřibová roláda: Luxusní nedělní oběd

    Před 5 měsíci
    Hřibovou neboli houbovou roládu miluji. Tento recept je od mojí babičky. Příprava hřibové rolády zabere přibližně 80 minut. Suroviny: hovězí maso 500 g, houby cca 200 g, anglická slanina 50 g, kečup 1 lžíce, plnotučná hořčice 1 lžíce, vejce 3 ks, cibule 1 ks, mléko 1 dl, máslo 30 g, olej, petržel, pepř a sůl.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Alternativní léky na průjem

    Před 5 měsíci
    Kašovitá, vodnatá, pěnivá a páchnoucí stolice se nazývá průjem. Může ho doprovázet plynatost, zvracení a nevolnost. Jak s ním zatočit? Pomůže pepř, rýže i zázvor!
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Jednoduchá hříbková omáčka, které neodoláte

    Před 5 měsíci
    Hříbkovou neboli houbovou omáčku miluji. Vařím ji strašně rád. Příprava je jednoduchá a zabere přibližně 30 minut. Suroviny: houby 400 g, uzený špek 50 g, smetana 33% 0,25 dl, hovězí vývar 0,2 dl, škrob 2 lžičky, máslo 30 g, víno 0,1 dl, cibule ½ větší, pepř a sůl.
     Komentáře
  • Filipínka zkouší české jídlo a pití

    Filipínka poprvé vaří a ochutnává řízek! Jak dopadne česká klasika?

    Před 5 měsíci
    Vítejte u pátého dílu nového pořadu! Filipínka bude vařit a ochutnávat českou klasiku. Jak to zvládne? Do bramborové kaše přidá pepř!
     Komentáře
  • 100+1 zahraniční zajímavost

    Pálivý dárek Indiánů: Jak probíhala cesta chilli papriček do světa?

    Před 5 měsíci
    Šťavnaté, sytě červené plody pikantní chuti v Česku stále oblíbenější chilli papričky se v tuzemsku pěstují relativně krátce. V jiných koutech světa je však lidé konzumují po tisíciletí, ať už pro jejich chuť či kvůli pozitivním účinkům na lidské zdraví.
     Komentáře
  • Extra

    Datel má podivnou zálibu: Pochutnává si na syrových bramborách, schytal za to kritiku

    Před 5 měsíci
    Známý influencer Marek Valášek alias Datel se stal terčem kritiky. Natočil zdánlivě nevinné video o tom, jak si rád vychutnává syrové brambory se solí a pepřem, ale to, co přišlo poté, rozhodně nečekal. Strhla se lavina komentářů, kde influencera upozorňují na to, že tato lahůdka je jedovatá. “Syrové brambory obsahují jedovatý alkaloid solanin, toxický nervový jed, jehož negativní účinky se mohou objevit na malém mozku,” upozorňují odborníci.
     Komentáře
Reklama