Zavřít
Pivo

Pivo

Nejnovější články na Seznamu na téma Pivo
  • Zdraví na talíři

    Jednoduché a levné. Vyzkoušejte tataráček z romaduru a piva

    Před 9 hodinami
    Připravili jsem pro vás luxusní verzi klasického tataráčku, který v našem podání je z piva a romaduru. Jedná se o tu nejlepší kombinaci, kterou si můžete na topinku vůbec dát, a při tom je to jednoduché a levné. Vyzkoušejte a pochutnejte si.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Nadýchané banánové palačinky

    Před 13 hodinami
    Těchto palačinek si můžete dát dvakrát tolik! Jsou zdravé, lahodné a připravené během chvilky.
     Komentáře
  • Patriot magazín

    Minipivovar Nachmelená Opice roste a expanduje do dalších krajů i zemí

    Před 17 hodinami
    Pozici regionálního lídra na trhu řemeslných pivovarů již několik let v řadě drží krnovský minipivovar Nachmelená Opice, kterému se daří expandovat i za hranice našeho kraje.
     Komentáře
  • Travelnews24

    Cesta německého sládka za americkým snem. Prohlédněte si jeho hrad

    Před 17 hodinami
    Tento velkolepý gotický pivovar vyrábí oblíbený zlatý mok již více než sto let. Muzeum v bývalém paláci poctivě zkoumá fenomén amerického snu prostřednictvím německého imigranta.
     Komentáře
  • Novinky

    Zdražování piva ho přimělo k vlastní výrobě, ročně Skot ušetří desítky tisíc

    Před 18 hodinami
    Když půllitr piva v hospodách přesáhl hranici šesti liber, rozhodl se Chris Banks ze skotské vesnice Bothwell vyrábět zlatavý mok svépomocí. Na vlastní výrobu nedá dopustit, ročně díky tomu dle svých slov ušetří až tisíc liber (téměř třicet tisíc korun), píše britský server Mirror.
     Komentáře
  • Teplický deník

    Po zápase na dvě piva? Jsme taky jen lidi, reaguje na Krčmáře teplický Hyčka

    Před 1 dnem
    Fotbalista Teplic Alois Hyčka si nemyslí, že dát si po zápase jedno dvě piva by bylo něco špatného, jak tvrdí biatlonista Michal Krčmář. „I my, vrcholoví sportovci, jsme taky lidi. Zažil jsem to všude, kde jsem působil. Pokud ale někomu vyhovuje, že dodržuje přísný režim, pomáhá mu to ve výkonnosti, tak ať ho má,” přidává zkušený obránce sklářů svůj názor do pranice.
     Komentáře
  • Deník

    Vlastní pivo jako lék na vyhoření. Vaření zlatavého moku se podobá alchymii

    Před 1 dnem
    Článků a návodů k vaření domácího piva je plný internet. Ale přece jen je lepší zajet za někým, kdo má s jeho výrobou vlastní zkušenosti. A když vám dobrý kamarád dá tip na svého dobrého kamaráda, je jasné, kam nasměřujete své kroky.
     Komentáře
  • Sports24

    Na výhru v lize pár piv, plánoval fotbalista Mick van Buren. Biatlonista Krčmář to odsoudil

    Před 1 dnem
    Po vítězství a hattricku společná večeře a pár piv. Tak oslavil liberecký útočník Mick van Buren povedený ligový duel s Teplicemi. Proti tomu se však ohradil český biatlonista Michal Krčmář a spustil vlnu diskuzí.
     Komentáře
  • Pozitivní zprávy

    Plzeňské pivo si vychutnáme ze skla. Prazdroj skončil s PET lahvemi

    Před 1 dnem
    Pokud chceme planetu zachovat pro příští generace, je nejvyšší čas, aby se začali nejen jednotlivci, ale i celé firmy a ekonomičtí giganti chovat zodpovědně. Firma o tom informovala na svém webu.
     Komentáře
  • InstaZprávy

    Restauracím a hospodám na podzim skončí žně. Kvůli zdražování zůstanou lidé raději doma

    Před 2 dny
    Restaurace a hospody si po dvou složitých letech v covidu užívají aktuálně zlatého období, kdy některé vybrané podniky praskají ve švech. Návštěvníky doposud neodradily ani rostoucí ceny, kdy za večeři v nijak luxusní restauraci dáte za jednoho už i přes 250 korun a cena piva jen málokde zůstala pod 40 korun, přičemž pivo plzeňské už na několika místech překročilo hranici 60 korun.
     Komentáře
  • Nastartu

    Morální kompas Michala Krčmáře: Pár piv po zápase? Děkuji, raději automaty a sázky

    Před 2 dny
    Dát si s týmem na oslavu hattricku večeři a pár piv? Pro biatlonistu Michala Krčmáře špatně. Sám totiž dle vlastních slov během sezony abstinuje. Proti tomu nelze říct půl slova. Naopak, je to obdivuhodná profesionalita. Horší je to s morální povýšeností, se kterou se jal veřejně kritizovat fotbalistu Micka van Burena za zmíněný výrok o pár pivech.
     Komentáře
  • Sport

    Krčmář se opřel do Van Burena: Piva po zápase? To je prostě špatně! Jste upjatej, vzkázal biatlonistovi Koreis

    Před 2 dny
    Bylo to v sobotu jeho odpoledne. Nizozemský útočník Mick van Buren svým vůbec prvním hattrickem v české lize výraznou měrou pomohl fotbalistům Liberce k výhře 5:1 nad Teplicemi. Za slova, že se odmění několika pivy na týmové večeři, to však na twitteru pořádně schytal od českého biatlonisty Michala Krčmáře.
     Komentáře
  • CNN Prima News

    Dáme si pár piv, řekl liberecký hrdina. Biatlonista Krčmář se podivoval: Tohle je špatně

    Před 2 dny
    Slovan Liberec zatím v nové sezoně fotbalové Fortuna ligy válí. Napřed skalp Sparty na Letné, pak doma demolice Teplic výsledkem 5:1. Hlavním hrdinou velkého vítězství byl křídelník Mick van Buren, který je pod Ještědem na hostování ze Slavie. Po hattricku spokojeně prohlásil, že tým čeká typická česká oslava s pár pivy. To pobouřilo biatlonistu Michala Krčmáře: „Takhle úroveň profi sportu u nás nezvedneme!“ napsal na sociálních sítích.
     Komentáře
  • Nastartu

    Pivo jako oslava hattricku? Je to špatně, zlobí se biatlonista Krčmář na Micka van Burena

    Před 2 dny
    Druhé kolo nejvyšší tuzemské fotbalové ligy přineslo vysoké vítězství Liberce nad Teplicemi 5:1. Velkou měrou se o něj zasloužil nizozemský fotbalista Mick van Buren, který se v sobotu do sítě Teplic trefil hned třikrát. Po zápase se pak nechal slyšet, že takzvaný hattrick oslaví spolu s týmem večeří a pár pivy. Proti takovému prohlášení se ale vzápětí na Twitteru ostře vymezil biatlonista Michal Krčmář.
     Komentáře
  • Deník

    Van Buren pobouřil Krčmáře. Pár piv po zápase? Tohle je špatně, štve biatlonistu

    Před 2 dny
    Jak oslavit vítězství? Jasně, jde se na pivo. Když útočník Liberce Mick van Buren nasázel hattrick do sítě Teplic, po utkání prohodil: Dáme si pár piv, tak se slaví českým způsobem. Ano, ve fotbale běžná klasika. Dokonce i v lize. Jenže ne každý nad tím jen mávne rukou. Slova nizozemského kanonýra o alkoholové oslavě pobouřila biatlonistku Michala Krčmáře.
     Komentáře
  • Novinky

    Hrabalovo Kersko: Postřižinské pivo, svérázní turisté i pábení Jaromíra Hanzlíka

    Před 2 dny
    Se šípkovou, nebo se zelím? Otázku, na jaký způsob si dáte v Hájence kančí kýtu, stále ještě uslyšíte. Jen se kolem vás neprožene Rudolf Hrušínský s partou myslivců na valníku. Film Slavnosti sněženek, natočený podle povídky Bohumila Hrabala, už v Kersku připomínají jen fotografie. A spisovatelova chata, která bude brzy zpřístupněna veřejnosti.
     Komentáře
  • Náš dům

    Je nealkoholické pivo zdravé?

    Před 3 dny
    V konzumaci alkoholu, zejména piva, jsou Češi v celosvětových žebříčcích téměř na samém vrcholu. To je sice občas zdrojem málem národní hrdosti, může to být ale samozřejmě problematické. Je řešením náhrada alkoholického piva za nealkoholické?
     Komentáře
  • Sport

    Oslava hattricku českým způsobem! Večeře a pár piv, směje se kanonýr Van Buren

    Před 3 dny
    Nizozemský fotbalista Mick van Buren nastoupil poprvé od letního příchodu ze Slavie v základní sestavě Liberce a hned se proti Teplicím uvedl hattrickem, jímž pomohl Slovanu k vysokému vítězství 5:1. Devětadvacetiletý ofenzivní univerzál připustil, že takový střelecký úvod v novém angažmá nečekal a pochválil tvořivé spoluhráče. Odpovídal většinou v angličtině a jen s několika českými slovy, oslavit hattrick ale plánuje typicky po česku s pivem.
     Komentáře
  • České noviny

    Liberecký fotbalista Van Buren hattrick nečekal, oslaví ho po česku s pivem

    Před 3 dny
    Nizozemský fotbalista Mick van Buren nastoupil poprvé od letního příchodu ze Slavie v základní sestavě Liberce a hned se proti Teplicím uvedl hattrickem, jímž pomohl Slovanu k vysokému vítězství 5:1. Devětadvacetiletý ofenzivní univerzál připustil, že takový střelecký úvod v novém angažmá nečekal a pochválil tvořivé spoluhráče. Odpovídal většinou v angličtině a jen s několika českými slovy, oslavit hattrick ale plánuje typicky po česku s pivem.
     Komentáře
  • Náš region

    Duchovní svátek léta. Perunův den předci slavili medovinou a pivem

    Před 3 dny
    Současné tradice lidové kultury jako jsou různé obyčeje a svátky sahají až do dávné lidské minulosti. Na našem území se většina zvyků udržela od…
     Komentáře
  • iReceptář

    Nealkoholické pivo: Co se stane s vaším tělem, když ho budete pít denně

    Před 3 dny
    Pivo je součástí naší kultury a všichni máme alespoň nějaké povědomí o tom, z čeho se pivo vyrábí a jak působí na tělo. Až překvapivě dobře se v posledních několika desítkách let ujala piva nealkoholická. Nabízejí chuť velmi podobnou tradičnímu pivu či dokonce různé ovocné příchutě. Věděli jste však, že je nealkoholické pivo zdraví vyloženě prospěšné?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Ve středověké krčmě na pivě nešidili, zato zde kvetl hazard a chudým se k jídlu podávala kaše. Bohatší si dopřávali veverku nebo ježka!

    Před 3 dny
    Hospody nebo krčmy byly odjakživa nejen společenským centrem, ale také místem obchodu. Krčmy od středověku nabízely občerstvení a ubytování pro pocestné i jejich koně.
     Komentáře
  • Svitavský deník

    Načepuj si a zaplať do kasičky. Na Svitavsku lidé chodí na pivo ke studánkám

    Před 3 dny
    Močidlo, Podlubníček nebo Chlastinec. To jsou hospůdky na Svitavsku, kde číšníka nepotkáte. Pivní studánky jsou oblíbené mezi cyklisty, chalupáři i domorodci. V Horním Újezdu u Litomyšle se schází lidé už čtyřicet let na Podlubníčku, kde je sud piva i půllitry. Stačí načepovat a do kasičky hodit dvacetikorunu. Jinde platí přes QR kód a užijí si pobyt v přírodě.
     Komentáře
  • Deník

    K dvojitým narozeninám si nadělíme i vlastní pivo, říká šéf Brutal Assaultu

    Před 3 dny
    Ty tam jsou doby, kdy si aparaturu vozili žigulíkem a letenky platili ze zastaveného bytu. Původně jednodenní festival pro 350 lidí Brutal Assault se za více než čtvrt století stal světově uznávaným počinem, který do josefovské pevnosti na Náchodsku ročně naláká tisíce fanoušků i metalové kapely světového formátu. Letos si Brutal, který začne již 9. srpna, připomene hned dvě výročí.
     Komentáře
  • TN

    Restauratéry i hosty škrtí drahota. Lidé si už k obědu nedávají ani polévku

    Před 4 dny
    Už to známe každý. Podnikatelům stoupají náklady, a tak musejí zvyšovat ceny. Výjimkou nejsou ani restaurace. Ty už zdražily i oblíbená polední menu. A zákazníci kvůli tomu mění své zvyky. Stále častěji si dávají obědy bez polévky a bez nápoje. A méně piv se vypije i v hospodách a barech.
     Komentáře
  • Hradecká Drbna

    Pivo, pouť, pravá Amerika i hračky. Kam během víkendu v Královéhradeckém kraji vyrazit?

    Před 4 dny
    Tento víkend v Královéhradeckém kraji nabídne extrémně velkou paletu nejrůznějších sportovních, kulturních a volnočasových akcí. Na své si přijdou milovníci piva, vlaků, hraček, aut, americké kultury nebo běžci. Hradecká Drbna přináší tradiční přehled nejlepších víkendových akcí v Královéhradeckém kraji.
     Komentáře
  • TV Polar

    Dobrovolníci z celého světa pracují po celé prázdniny na bývalém zámeckém pivovaru v Janovicích

    Před 4 dny
    V bývalém zámeckém pivovaru rodu Harrachů v Janovicích se vařilo pivo až do roku 1946. Od té doby chátral a jen díky aktivitám jeho nových majitelů znovu ožívá. Na rekonstrukci jeho částí se sem sjíždějí dobrovolníci z celého světa na sérii work campů organizace Inex.
     Komentáře
  • Ecoista

    Kravská kejda, vlastní chmel i energie. V Pivovaru Obora vaří cirkulární pivo

    Před 4 dny
    Nezničil je covid ani raketově stoupající ceny energií. Zatímco všechny velké pivovary zdražují, jihočeský rodinný Pivovar Obora ceny nezvedá, ani si nestěžuje. Proč také, když dodavatelům neplatí nic. Veškerou energii si totiž vyrábí sám. Jednoduše, z vlastní bioplynky. Ta funguje na kravskou kejdu od místních dojnic a co zbyde, rozveze majitel po poli. Na něm si pěstuje vlastní chmel i obilí na slad. A stoupající cena nafty? Pivo tu rozvážejí elektromobily napájené rovněž elektřinou z bioplynky.
     Komentáře
  • CNN Prima News

    Točené pivo za 70 korun a extrémně drahý řízek? Už brzy realita, předpověděl restauratér

    Před 5 dny
    Na zdražování energií a potravin logicky doplácejí i restaurace. Podle představitele Asociace restauratérů Apron Luboše Kastnera hospody vlivem krize často mění od základu obchodní strategii. Upravují menu a rovněž zmenšují porce. Zdražení ale nejspíš žádný z podniků neuteče. Za kolik budou restaurace na podzim nabízet obědy či točené pivo?
     Komentáře
  • Sport

    Klobása, pivo a Kopakabrána! Kouč Plzně dovolenou nestihl, užíval si v netradiční roli

    Před 5 dny
    Plzeňský trenér Pavel Horváth má na začátku nové sezony pořádně nabitý program. S mistrovskou Viktorií se snaží proklouznout do pohárové Evropy, slibně rozjeté maj po výhře v Moldavsku třetí předkolo Ligy mistrů, o body jeho tým bojuje i v české nejvyšší soutěži. „Díky postupu přes Helsinky jsme ze sebe sejmuli ten největší tlak, protože evropské poháry chyběly v Plzni strašně dlouho. Na druhou stranu ani v náznaku nejsme uspokojeni, jsme pořád teprve na startu letošní evropské cesty," neskrývá populární kouč, jenž se sice pohybuje léta mezi profesionály, cizí mu ale není ani amatérský fotbal, k němuž patří klobása a pivo. Ani na ten nedá Horváth dopustit.
     Komentáře
  • UdálostiExtra

    Skvělá muzika opět roztančí pivní tanky

    Před 5 dny
    V sobotu 20. srpna od dvou odpoledne se chráněný pivovar Chříč už po dvanácté rozezvučí hudbou a hlasy divadelníků.
     Komentáře
  • Proženy

    Trhané maso je jednodušší, než se může zdát. Nepotřebujete na něj v podstatě ani troubu

    Před 5 dny
    Nedivím se tomu, jakou oblibu získalo trhané maso v posledních letech. Příprava je nenáročná, výsledek šťavnatý a nesmírně uspokojivý. Tahle verze vepřového s černým pivem a BBQ omáčkou má bohatou a příjemně kouřovou chuť a hodí se jako náplň do burgerů i k jemné bramborové kaši. A máte-li dobrý hrnec s těsnící pokličkou, ani nemusíte rozpalovat troubu.
     Komentáře
  • Žena-in

    Pivařův průvodce po matičce stověžaté. Poradíme vám, kam v Praze na nejlepší pivo

    Před 6 dny
    Pivo je tekutý chléb národa našeho. Dobré pivo, ženy hezké, to jsou dary země české. Tak hovoří některé zlidovělé citáty. Potvrzují je ovšem také oficiální statistiky, podle kterých se dlouhodobě držíme na prvních příčkách v konzumaci zlatavého moku. Pokud během léta zavítáte do hlavního města a jste milovníkem piva, určitě oceníte naše tipy na podniky, kde čepují vynikající pivo.
     Komentáře
  • TN

    V polském ALDI mají český týden. Udělali ale několik zásadních chyb

    Před 7 dny
    Zákazníci v Polsku v obchodním řetězci ALDI mohou od pondělí nakupovat typicky české potraviny a nápoje. Kromě různých druhů piva si mohou lidé domů odnést například lentilky nebo kofolu. Obchod se však s některými produkty spletl, když do českého týdne zařadil například brynzové halušky. Poláci dokonce řadu českých produktů koupí levněji, než jsou k dostání v českých obchodech.
     Komentáře
  • Náš region

    Tady už mu nenalejou. Štamgast udělal zločin, který se v hospodě neodpouští

    Před 7 dny
    Na pivo teď bude muset chodit muž z Tišnova jinam. Číšníkovi totiž provedl věc, která se v hospodě prostě neodpouští. Nikdy a nikde.  Krátké…
     Komentáře
  • Bejvávalo

    Jak se v dávném Egyptě vyrábělo pivo?

    Před 7 dny
    Pivo je s lidstvem už velmi, velmi dlouho. Zajímá vás, jak se archeologům podařilo zjistit, že si na pivu pochutnávali již staří Egypťané? A jak se vůbec pivo v Egyptě v dávných časech vyrábělo? To vám prozradí historický článek z roku 1935.
     Komentáře
  • CNN Prima News

    REPORTÁŽ: V obci Bída bídou netrpí. Krize vesnici nezasáhla, pivo zatím teče proudem

    Před 7 dny
    Jak se žije v obci Bída v době krize, kdy meziroční inflace prudce stoupá a přehoupla se přes hranici 17 procent? V místní hospodě zatím točí jedno pivo za druhým a vesnice i nadále žije hlavně z turistického ruchu. „V historii tady bývala opravdová bída: kamenná políčka, hlad, životní úroveň sto let za Prahou,“ vysvětluje někdejší starosta obce Ivan Hořínek, proč zrovna tady vznikl místní název Bída.
     Komentáře
  • A2larm

    Babiš šaškující na festivalech jako závažný antropologický problém

    Před 8 dny
    Jak může superbohatý oligarcha ukázat, že je jedním z nás? Chlápkem, který si dá rád pivo a s partou zazpívá oblíbený hit?
     Komentáře
  • Nápady návody

    Jak vychladit pivo, aby bylo opravdu studené? Na pivo v mrazáku dejte pozor

    Před 8 dny
    Někdy přijde opravdu studené pivo vhod, a to hlavně v letních měsících. Jsou však dny, kdy ani lednice nestačí, aby bylo pivo dostatečně osvěžující, a potřebujete ho ještě více studené. Jak tedy nejlépe vychladit pivo, aby bylo opravdu studené?
     Komentáře
  • Newstream

    REPORTÁŽ: Cenové „drama“ v Chorvatsku? Malé pivo stojí 48 korun, rodinný oběd i dva tisíce

    Před 8 dny
    Stejně jako další země i Chorvatsko trápí rekordní inflace. Ta vyšplhala už ke 12 procentům. Přestože razantně zdražily potraviny, energie, pohonné hmoty i služby, je dovolená u Jadranu pro Čechy i nadále finančně únosná. Radíme ale nepřepočítávat, a to hlavně v restauraci. I přes razantní nárůst cen ale místní hovoří o rekordní sezóně.
     Komentáře
  • CNN Prima News

    Rozhovor s Mládkem: Všude jsem byl a všechno viděl. Když mě pozvete na panáka, beru to

    Před 8 dny
    Ivan Mládek vypadá skvěle a srší energií. Když se zrovna nevěnuje hudbě, rád maluje nebo si zajde na pivo. Životní jubileum oslavil sice už v únoru, ale až teď v létě proběhla narozeninová party. Jak redakci Showtime prozradil, obdarovat ho je prý docela náročné.
     Komentáře
  • Patriot magazín

    Kurnik šopa slaví deset let. Expanduje z Ostravy do dalších měst?

    Před 8 dny
    Ostravská Kurnik šopa nabízí na osmi pípách piva z českých malých, středních, ale i zahraničních pivovarů. Za dobu své existence vyčepovala přes 2100 druhů piv.
     Komentáře
  • Týdeník Hrot

    Šéf Budvaru: Obávám se o osud českého piva

    Před 9 dny
    Tlak na cenu, slevové akce supermarketů a celkově nízká úroveň prezentace ve srovnání třeba s vínem připravuje českou pivní kulturu o hrdost, varuje ředitel Budvaru Petr Dvořák.
     Komentáře
  • Faei

    Češi omezují pivo, už ho nepijí každý den jako před pandemií

    Před 10 dny
    Co Čech, to pivař. Stále to platí? Pravdou je, že Češi „své“ pivo opravdu milují. Aspoň někdy ho pijí skoro čtyři pětiny lidí, ale frekvence jeho konzumace se od jara 2020 o něco snížila. Zejména klesl podíl lidí, kteří si zlatavý mok dopřávají každý den.
     Komentáře
  • Ekolist

    Prazdroj definitivně skončil se stáčením piva do PET lahví, demontuje linku

    Před 10 dny
    Plzeňský Prazdroj demontuje linku na stáčení piva do PET lahví. Definitivně tak s těmito obaly skončil. Poslední piva do nich stočil loni v prosinci a od té doby je nevyužívá. Největší český pivovar tak plní všechny své produkty pouze do sudů, tanků, skleněných lahví a plechovek. ČTK to tento týden při rozebírání linky řekl mluvčí Zdeněk Kovář.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Obrazem: Proteče „lucernou“ a pak je z něj čochtan, nebo mlíko. Co to je?

    Před 10 dny
    Říká se mu zlato nebo tekutý chléb. Řeč je o národním nápoji, pivě, o němž se v pivním světě říká, že „sládek pivo vaří, ale výčepní ho dělá“. Podívejte se, co vše se kolem piva provádí, aby chutnalo v hospodě dobře.
     Komentáře
  • CNN Prima News

    Pivovary před měsíci zavřely kohoutky do Ruska. Přesto je stále v Moskvě k mání i Kozel

    Před 10 dny
    Nedlouho po začátku války na Ukrajině se známé evropské pivní značky rozhodly opustit Rusko. Přesto se to i takřka po pěti měsících v moskevských obchodech jen hemží pivy jako Heineken, Carlsberg, Amstel nebo i českým Kozlem.
     Komentáře
  • fZone

    Prazdroj definitivně skončil s pivem v PET lahvích, kvůli ekologii

    Před 10 dny
    Aktuálně totiž dochází k demontáži stáčecí linky. Ročně tímto krokem ušetří přes 1 300 tun plastu.
     Komentáře
  • iReceptář

    Petúnie ho milují: Jak vyrobit domácí hnojivo z piva a ovesných vloček

    Před 10 dny
    Domácí hnojiva jsou poplulární a díky nim rostlinám přilepšíte podobně stejně dobře jako drahými minerálními průmyslovými hnojivy. Petúnie a mnohé další květiny milují jednoduché hnojivo z ovesných vloček a prospívají také po pivu. Vyzkoušejte, jak se taková velmi prostá domácí hnojiva osvědčí vám.
     Komentáře
  • Prima Living

    Chmel není jen pivo, ale taky léčivá bylina, zelenina a pěkná popínavka

    Před 10 dny
    Chmel si nejčastěji spojujeme s pivem, ale zdaleka to není jeho jediné využití. Chmelové šištice se odedávna používají jako přírodní lék, který uklidňuje a podporuje trávení. Mladé jarní výhonky se dají konzumovat jako zelenina, říká se jim chmelový chřest. Navíc se dá chmel pěstovat na zahradě jako dekorativní popínavka.
     Komentáře
  • Patriot magazín

    Radegast a BUTY ladili „pivní noty“. Vařilo se pivo na Radegast den

    Před 11 dny
    Sládci Pivovaru Radegast finišují s vařením piva na letošní Radegast den. Do vaření jedné z várek piva se pod odborným dohledem zapojil také Richard Kroczek, bubeník a spoluzakladatel skupiny BUTY.
     Komentáře
  • Náš region

    Plzeňský Prazdroj udělal definitivní tečku za PET lahvemi

    Před 11 dny
    Na konci loňského roku přestal Plzeňský Prazdroj definitivně stáčet piva do PET lahví. Nyní dělá za tímto obalem symbolickou tečku. V areálu plzeňského pivovaru…
     Komentáře
  • Čtidoma

    Opilecký kult: Lidé se v něm cíleně zpijí do němoty. Chtějí to, co my všichni

    Před 12 dny
    Nová sekta, která se objevila v Thajsku, se stala internetovou senzací poté, co se lidé dozvěděli o praktikách této komunity. Jednou z hlavních součástí je totiž opíjení se "pod obraz“, ve kterém členy komunity podporuje její lídr.
     Komentáře
  • Reportér Magazín

    Vizuální smog lidi ruší. Hospody musí být hezčí a útulnější

    Před 12 dny
    Co musí hospody a restaurace mít, aby přilákaly zákazníky? Co lidi upoutá?
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Prazdroj definitivně skončil s pivem v „petkách“. Už dokonce demontuje linku

    Před 12 dny
    Plzeňský Prazdroj demontuje linku na stáčení piva do PET lahví. Definitivně tak s těmito obaly skončil. Poslední piva do nich stočil loni v prosinci a od té doby je nevyužívá.
     Komentáře
  • Novinky

    Prazdroj skončil s pivem v petkách, demontuje linku

    Před 12 dny
    Plzeňský Prazdroj demontuje linku na stáčení piva do PET lahví. Definitivně tak s těmito obaly skončil. Poslední piva do nich stočil loni v prosinci a od té doby je nevyužívá. Největší český pivovar tak plní všechny své produkty pouze do sudů, tanků, skleněných lahví a plechovek, řekl ve čtvrtek při rozebírání linky mluvčí Zdeněk Kovář.
     Komentáře
  • Newstream

    AB InBev se definitivně otřepal z covidu. V Evropě těžil z prodeje dražších piv prémiových značek

    Před 12 dny
    Největší světový pivovar má za sebou uspokojivý rok, lidé se loni po předchozí vynucené covidové přestávce vrátili do barů a na pivu nešetřili. Američané i Evropané si oblíbili dražší, prémiové značky.
     Komentáře
  • České noviny

    Prazdroj definitivně skončil se stáčením piva do PET lahví, demontuje linku

    Před 12 dny
    Plzeňský Prazdroj demontuje linku na stáčení piva do PET lahví. Definitivně tak s těmito obaly skončil. Poslední piva do nich stočil loni v prosinci a od té doby je nevyužívá. Největší český pivovar tak plní všechny své produkty pouze do sudů, tanků, skleněných lahví a plechovek. ČTK to dnes při rozebírání linky řekl mluvčí Zdeněk Kovář.
     Komentáře
  • Cesty a výlety

    Chorvatsko bez jachty? Češi říkají, že to je jako pivo bez pěny

    Před 12 dny
    Před rokem 1989 se do Jugoslávie jezdilo na devizový příslib. S autem napěchovaným konzervami a několika desítkami západoněmeckých marek schovanými v podprsence. Dnes tam Češi jezdí s vodními skútry a na jachty.
     Komentáře
  • Expres FM

    Hospodský kvíz: Kam chodil na pivo Mozart a který americký prezident navštívil Bohumila Hrabala U Tygra?

    Před 12 dny
    Naše historie se psala u piva. Nejeden významný umělec se inspiroval špinavými zákoutími starých putyk či šerem večerních kaváren. Mnoho z nich se už bohužel ztratilo v hlubinách dějin, některé z nich se přeměnily na turistické atrakce, ovšem pár jich ještě zbývá. Udělejte si s námi výlet po historických pražských podnicích a ukažte, kolik toho…
     Komentáře
Reklama