Zavřít
Recepty

Recepty

Nejnovější články na Seznamu na téma Recepty
  • Prostřeno

    Nejbáječnější podzimní polévky jsou tekutým lékem

    Před 6 hodinami
    Léto oficiálně skončilo, takže na řadu přichází změna jídelníčku. Ze svěžích salátů a grilovaných mas se přechází k hutným omáčkám, ale především hřejivým polévkám. Které byste si letos neměli nechat ujít? Tyhle tekuté léky mějte na stole co možná nejčastěji!
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Játra na cibulce jako rychlá minutka z jedné pánve

    Před 9 hodinami
    Užijte si lahodné játra na cibulce jako dokonalý recept pro rychlý oběd nebo večeři! Toto jednoduché jídlo z jedné pánve je plné chuti a připraveno během chvíle. Sledujte náš video recept a naučte se, jak připravit křehká játra na zlatě smažené cibulce s lahodnými kořeněnými tóny. Tato pochoutka je skvělou volbou pro všechny milovníky jater a rychlých pokrmů. Užijte si jednoduchou přípravu a bohatou chuť tohoto jídla! Recept na konci pořadu.
     Komentáře
  • EgoMan

    „Když vařím já, stačí mi k tomu jedna mísa.“ Zapečené brambory zvládne i chlap, který vaří poprvé

    Před 9 hodinami
    Když je v kuchyni manželka , zašpiní asi dvacet hrnců, misek, nožů, prkének, vidliček a dalšího nádobí, o kterém ani nevím, že ho doma máme. Ale když vařím já, udělám jednoduché chlapské jídlo, které skvěle chutná. A co potřebuji? Kromě ingrediencí jenom jednu mísu, prkénko a nůž.
     Komentáře
  • Nápady návody

    Jak udělat nejlepší nudle? Naučte se trik se sáčkem

    Před 9 hodinami
    Nudle jsou naprosto klíčovou součástí různých druhů polévek po celém světě, od italské minestrone přes poctivý český vývar po vietnamskou pho. Jejich příprava může být pro mnohé trochu záhadou. Ale nebojte se, máme pro vás jednoduchý trik se sáčkem, pomocí kterého uděláte snadno ty nejlepší domácí nudle do polévky.
     Komentáře
  • Feminela

    „Jinak než s dortem do dětí ovoce a mléčné výrobky nedostanu.“ Nepečený cheesecake pomáhá s vyváženou stravou

    Před 10 hodinami
    Kdo má děti, ten moc dobře ví, že zajistit jim správnou, vyváženou a pestrou stravu, není nic jednoduchého. Jakmile objeví chutě nezdravého jídla, začnou ho aktivně vyhledávat. A to jak ze segmentu sladkých pochutin a nápojů, tak ze segmentu různých slaných dobrůtek. Když jim chci dát mléčné výrobky, nebo třeba ovoce, je to celkem problém. Samotné si to nevezmou. Tak musím improvizovat a něco jim “upéct“. Proč jíst ovoce a mléčné výrobky? Každé malé dítě ví, že ovoce, ale i mléčné výrobky nesmí v jídelníčku chybět. Je mnoho benefitů, které tato kombinace přinese.
     Komentáře
  • Receptovník

    „Když přijde dcera vegetariánka, jen odeberu jednu ingredienci.“ Snadná zelňačka je levná a zasytí

    Před 10 hodinami
    Není nad pořádnou misku poctivé domácí polévky! Třeba taková horká zelňačka dokáže zlepšit i ten nejchmurnější den a zahřeje vás i když venku zuří sněhová vánice. A i když z principu je zelná polévka v podstatě vegetariánským jídlem, pochutnají si na ni i ti, kteří milují maso. Tedy, pokud jde o mou úpravu se slaninou, kterou používám jen tehdy, když nemám doma dceru. Když doma je, slaninu nepoužiji a pochutná si i ona.
     Komentáře
  • Jímeto

    Řecké stifado se připravuje i 11 hodin. Výsledek ale stojí za to

    Před 12 hodinami
    Stifado je jídlo, které má kořeny v Itálii, dnes je ale považováno za jeden z tradičních řeckých pokrmů. Pokud patříte k milovníkům této kuchyně, rozhodně si ho doma musíte připravit. S naším receptem to zvládnete snadno.
     Komentáře
  • Prima Fresh recepty

    Krásně šťavnatá krkovice na medu. Skvělý recept, na kterém si pochutnáte

    Před 13 hodinami
    Vepřová krkovice je šťavnatá, nikdy není suchá a tvrdá jako třeba maso z vepřové kýty. Upravovat jde všemi možnými způsoby a vždy si na ní pochutnáte. Zkuste ji upéct se směsí hořčice, medu a spoustou bylinek a podlijte ji černým pivem. Další skvělé recepty najdete na fresh.iprima.cz
     Komentáře
  • Feminela

    Květákový nákyp je jednoduchý na přípravu, jeho chuť vrátí do dětství

    Před 14 hodinami
    Většina z nás jsme milovníci dobrého jídla. Všechno se ale může přejíst, a je tak důležité recepty obměňovat. Ne vždy ale musíme vymýšlet něco úplně nového. Právě naopak. Co třeba zapátrat v historii? Odpovědí mohou být například zapomenuté recepty našich babiček. Jeden takový si představíme i dnes. A který že to je? No přece recept na slaný květákový nákyp. Jeho příprava je jednoduchá, ale výborná chuť vás zajisté překvapí. Pro více informací a detailní recept čtěte dál. Nákypy z doby našich babiček. Jaké vlastně mohou být?
     Komentáře
  • Runwayonline

    Knedlík není věda, říká šéfkuchař Petr Kosiner

    Před 15 hodinami
    Dříve tento pokrm musela umět uvařit prý každá dcera. Až když si dovednost připravit knedlík osvojila, mohla se vdávat. Časy se změnily a preference strávníků také.
     Komentáře
  • Svět cestovatele

    Milujete kaviár? Neutrácejte za drahou exotiku, místo toho zkuste ten z červené řepy

    Před 19 hodinami
    Milujete kaviár? Neutrácejte za drahou exotiku, místo toho zkuste ten z červené řepy. Řepa je všestranná kořenová zelenina, která se často používá do salátů nebo vydatných polévek typu boršč.
     Komentáře
  • Zdraví na talíři - audiokuchařka

    1 min

    Podcast
    Lepší než karbanátek od babičky: díky speciálním ingrediencím je neskutečně šťavnatý

    Před 1 dnem

    ·

    1 minuta

    Karbanátky jsou spjaty neodmyslitelně s českou kuchyní a kuchyní našich babiček. Většinou se skládají jen z čistého masa spolu s kořením. Vyzkoušel jsem ale tento prastarý recept, kam se pro vylepšení chuti a šťavnatosti přidávají i další suroviny. Výsledek pak rozhodně stojí za to. zadnyspeky.cz
     Komentáře
  • Zdraví na talíři - audiokuchařka

    2 min

    Podcast
    Levná klasika: Naprosto bezchybný recept na plněné papriky s výtečnou rajskou omáčkou

    Před 1 dnem

    ·

    2 minuty

    Plněné papriky jsou výbornou variantou k poměrně levnému obědu. Existuje sice několik receptů, ale tento mám vyzkoušený a je naprosto nejlepší. Masová směs je krásně šťavnatá a není přesušená a omáčka voní po perníku. Zkrátka vše, jak má být. zadnyspeky.cz
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Vyzkoušejte recept na jablečné lívance se skořicí a nikdo jim neodolá

    Před 1 dnem
    Pokud máte lívanečky zařazené v kategorii hříšných jídel, následující recept vás vyvede z omylu. Obsahují minimum cukru, zato mají dostatek bílkovin i důležité vlákniny – a chutnají naprosto skvěle.
     Komentáře
  • OnlyU

    Historie dánských máslových sušenek sahá až do roku 1100. Upečte si je i vy

    Před 1 dnem
    V zahraničí jsou dánské máslové sušenky proslulé především kvůli modré kulaté krabici, ve které se vždy prodávaly. Kolem Vánoc se objevují na trhu nejen v Dánsku, ale také ve Spojených státech amerických. Jsou křehké a jemné, přesto ale křupavé. Skvěle chutnají ke kávě i teplému kakau. Zdroj
     Komentáře
  • OnlyU

    Koláč líné ženy: Zachrání vás při nečekané návštěvě i nutkavé chuti na sladké

    Před 1 dnem
    Také se vám občas stane, že máte na něco chuť, ale nechce se vám vymýšlet žádný složitý dezert? Anebo mají přijet hosté a vy zrovna nemáte moc času na pečení dortu ke kávě? Existují koláče, které máte během pár minut hotové. Zdroj
     Komentáře
  • Apetit

    Šufan: Ořechovým „máslům“ jsme přišli na chuť v Kanadě, kam jsme jeli za prací. Úplně jsme si je zamilovali

    Před 1 dnem
    Ořechové máslo je už mnoho let hitem. Díky němu před lety vznikla olomoucká firma Šufan, která jej vyrábí, jak nejpoctivěji to jde. A s ním i řadu dalších výrobků. Byli jsme se tam podívat a ochutnali všechno, co dělají.
     Komentáře
  • OnlyU

    Čočkové houstičky jsou vynikajícím pomocníkem při hubnutí. Upečte si je doma

    Před 1 dnem
    Čočka je zdravá luštěnina, ze které se dá udělat mnoho pokrmů. Čočkové lasagne nebo sekaná jsou klasikou. Už jste někdy z čočky ale zkoušeli péct pečivo? Čočkové bulky jsou velmi syté a na přípravu snadné. Zdroj
     Komentáře
  • Náš dům

    Podzimní recepty na sladký dýňový džem

    Před 1 dnem
    V podzimním období, kdy dýně dozrávají, se můžeme těšit na jejich příjemnou oříškovou chuť, kterou však najdete nejen ve slaných, ale i v mnoha sladkých receptech. Vyzrálé a sytě zbarvené dýně jsou nejen velmi chutné, ale zároveň i zdravé a nízkokalorické. Vyplatí se z nich proto připravovat zdravé recepty, které před zimou posílí obranyschopnost našeho těla. A nemusí být vždy nutně naslano.
     Komentáře
  • Jímeto

    Garum: Rybí omáčka, kterou milovali v antickém Římě. Překonáte silný zápach a připravíte si ji také?

    Před 1 dnem
    Podobně jako dnes kečup nebo majonéza bylo ve starověkém Římě všudypřítomné fermentované rybí dochucovadlo garum. Přestože jeho výrobu provází silný zápach, zachovalo si oblibu do současnosti.
     Komentáře
  • Receptovník

    Švestkový kompot přijde k chuti a zajistí přísun vitamínů i v zimě

    Před 1 dnem
    Švestky. Co s nimi, když jich je moc? Letošní sklizeň je více než příznivá, proto se může některým pěstitelům snadno stát, že plné košíky není, jak zpracovat nebo zkonzumovat. Jak tedy naložit s těmito zdravými plody?
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Fettuccine Alfredo: Perfektní recept na italsko-americkou klasiku

    Před 1 dnem
    Fettuccine Afredo je recept, který má původ v Římě, kde jej poprvé na menu zařadil Alfredo Di Lelio v roce 1914. Původně šlo o těstoviny pouze s máslem a sýrem. Legenda praví, že v roce 1927 Mary Pickford na líbánkách v Římě kouzlu tohoto jídla propadla a po návratu do Hollywoodu jej servírovala svým přátelům, ovšem už s trochou smetany navíc. Omáčka Alfredo se stala rychle populární a dnes se tento římský pokrm považuje i za americkou klasiku.
     Komentáře
  • Receptovník

    Alternativy, které nahradí maso a přijdou vhod nejen ve vegetariánské stravě

    Před 1 dnem
    V posledních letech došlo k pozoruhodnému nárůstu popularity vegetariánství a veganství. Lidé stále častěji volí rostlinnou stravu z různých důvodů, včetně zdraví, etiky a udržitelnosti životního prostředí. Jednou z hlavních výzev pro ty, kteří přecházejí na vegetariánský nebo veganský životní styl, je najít uspokojivé a výživné náhražky masa.
     Komentáře
  • Apetit

    Týdenní úsporná kuchařka 44. díl: V pondělí si naložte zelí a koncem týdne si z něj uvaříme, radí Katka

    Před 1 dnem
    Já osobně považuji kysané zelí za klenot české kuchyně. I když si ho můžete za pár korun koupit, nikdy nebude chutnat tak, jako když si ho sami doma naložíte. A v lednici vydrží i několik týdnů. Pojďte si uvařit levné recepty nejen ze zelí, ale také z květáku, brambor a fazolí.
     Komentáře
  • Feminela

    Tradiční karbanátky vylepší trocha koření a hořčice

    Před 1 dnem
    Mleté na všechny způsoby? V mnoha rodinách je mleté první volbou pro jednoduchost a rychlost přípravy. Připravit karbanátky rozhodně není žádná věda. Smíchá se mleté maso s kořením a koule nebo placky se osmaží v pánvi. Říkáte si, že takto vypadá ideální večeře? Ano, když se karbanátky nerozpadnou a nejsou tuhé jako štoudev. A taky, když nechutnají pořád stejně, protože po čase se jich každý přejí. Jak ozvláštnit recept, aby rodina zase nechtěla nic jiného? Karbanátky jako od babičky Připravují se v každé rodině a nechybí na svátečním stole při návštěvě u babičky, které je připravují vždy s velkou pečlivostí.
     Komentáře
  • Receptovník

    Vychutnejte si kávu nebo čaj s příchutí podzimu

    Před 1 dnem
    Podzimní čas láká k tomu, abychom se doma zavrtali do deky a do ruky vzali hrnek s horkým nápojem. Nejoblíbenější je samozřejmě káva a čaj. V chladnějších měsících si oba nápoje můžete připravit trochu jinak a přinést do svého domova podzimní atmosféru. Podzimní příchuť si užijí milovníky kávy i čaje. Co byste měli ochutnat letos? Káva na všechny způsoby Při přípravě kávy můžete udělat jednu malou změnu, která bude mít velký dopad na její chuť. Místo cukru použijte javorový sirup. Maple latte vám připomene podzim a osladíte si život. Dýňové koření je samozřejmě hitem, který přichází každý podzim.
     Komentáře
  • Svět cestovatele

    Připravte si donuty jako z amerického filmu – není to těžké, fíglem je vlažné mléko a práce rukou

    Před 1 dnem
    Připravte si donuty jako z amerického filmu – není to těžké, fíglem je vlažné mléko a práce rukou. Americká kobliha, tak bychom mohli přezdívat donutu, koblize s dírou uprostřed, kterou proslavil především seriál Simpsonovi a američtí policisté.
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Houby pořád rostou!. Připravte z nich úžasné rizoto podle našeho receptu

    Před 2 dny
    O houbaření se říká, že je českým národním sportem. Pokud patříte mezi jeho fanoušky, určitě máte doma zásobu sušených nebo právě nasbíraných hub. Připravte z nich tohle úžasné krémové rizoto, v němž dokonale vynikne jejich chuť i vůně.
     Komentáře
  • Jímeto

    Upečte si židovský pletený chléb chala: Počet pramenů odhaloval bohatství rodiny nevěsty

    Před 2 dny
    Kynutý pletený chléb chala má své kořeny v židovském náboženství, obvykle se objevuje na šabatovém stole a podává se o hlavních židovských svátcích (s výjimkou svátku Pesach). Jeho sladkou chuť ale oceníte i ve všední dny.
     Komentáře
  • OnlyU

    Domácí tlačenka: Nebojte se koření, rozhodně nezapomínejte na povařené kůže a vnitřnosti

    Před 2 dny
    Tlačenku jsem doma připravovala už několikrát. Není na tom vlastně nic až tak složitého. Jídlo se hodí jako pochutina například na večeři a zamiluje si ho snad úplně každý. Připravte si tlačenku doma i vy. Zdroj
     Komentáře
  • Receptovník

    Polévky, které zasytí i zahřejí v chladných dnech

    Před 2 dny
    Klesající teploty vybízejí k tomu, abychom si připravili sytější a teplejší pokrmy. Polévky jsou skvělým způsobem, jak se na podzim a v zimě zahřát. Navíc se v nich vždy nachází obrovské množství vitamínů, minerálů a živin. A přesně to potřebujete v období, kdy na nás útočí všechny možné viry a bakterie. Jaké recepty můžete vyzkoušet letos na podzim? Kuřecí vývar je základ Kuřecí polévka s těstovinami a strouhaným sýrem je krásná variace na klasickou polévku s kuřecím masem. Tyto polévky připravíte během 30 minut, takže budete mít večeři na stole velmi rychle.
     Komentáře
  • Apetit

    Nejlepší koláč má všechny náplně. Ano, existuje, a říká se mu štědrák nebo flódni

    Před 2 dny
    Svou bohatou náplní a časovou náročností přípravy se podobají spíše dortu než koláči. Odměnu za vynaložené úsilí vám poskytne dokonalé propojení chutí všech oblíbených náplní, kde se v každém soustu koláče protknou pláty lahodného těsta s tvarohem, mákem, povidly, ořechy a jablky.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Kedgeree: Britská kari rýže s uzeným lososem a vejcem

    Před 2 dny
    Znáte Kedgeree (čti kedžrí)? Tento pokrm je původně indický. V Anglii se ale velice ujal a lidé ho už považují za tradiční britskou specialitu. Dokonce si Kedgeree dávaj velmi často k snídani.
     Komentáře
  • Receptovník

    Kreativní koktejly, které dokonale kombinují podzimní chutě

    Před 2 dny
    Letní koktejly jsou dobře známé. Na podzim si ale můžete koktejly vychutnat stejně dobře. Jablka, hrušky, dýně, brusinky a koření jsou stejně dobré komponenty do drinků jako ananas nebo třešně v létě. Útulné koktejly si můžete užít nejen v baru, ale také u sebe doma. Naučte se namíchat jedinečné drinky a potěšíte i své přátele. Inspirace na vás čeká zde! Applejack Rabbit Jablečná brandy, citronová a pomerančová šťáva s javorovým sirupem na konec. Tento koktejl pochází již z toku 1927, ale nedávno získala novou tváří díky barmanovi jménem Jim Meehan.
     Komentáře
  • OnlyU

    Toskánské pomazánky: Zkuste 2 originální druhy, jež vás překvapí kombinacemi chutí

    Před 2 dny
    Toskánské pomazánky jsou lehké, krémové a chuťově se nepodobají ničemu, co znáte z klasických českých pomazánek. Pokud chcete své hosty překvapit originální chutí, připravte jim jednu ze dvou verzí, které si okamžitě zamilují. Zdroj
     Komentáře
  • Receptovník

    Recept na křupavé nakládané okurky, které přijdou k chuti nejen na podzim

    Před 2 dny
    Zima bez zavařených okurek? Nikdy! Tuzemští strávníci nakládané okurky milují a těžko si bez nich představit nedělní oběd nebo sváteční tabuli. Přidávají se také do různých receptů, ať už jde o hovězí Stroganoff nebo klasický bramborový salát. Okurky v láku jsou připomínkou léta, kdy tato zelenina zrála na záhonech, ale musí se umět správně připravit. Nálev nesmí být příliš sladký ani kyselý, k tomu okurčičky musí pěkně křoupat, protože změklé nikomu nechutnají. Jak je tedy připravit? Okurky v octovém nálevu Mezi nejpopulárnější recepty na přípravu zavařených okurek patří s nálevem z octa.
     Komentáře
  • iReceptář

    Kuře á la bažant. Socialistický recept mile překvapí vůní i chutí

    Před 2 dny
    Kuře připravené na divoko ohromí nejen svou nádhernou vůní, ale především vynikající chutí, kterou má na svědomí vybrané koření na zvěřinu. Připravte si tento oblíbený pokrm ze socialismu. Není na tom nic složitého a pochutná si celá rodina!
     Komentáře
  • Vlasta

    Originální recept na nakládanou dýni od Přemka Forejta: Rodině ode mě chutná, musí, směje se

    Před 2 dny
    Říká se, že kovářova kobyla chodí bosa. To ovšem neplatí v rodině šéfkuchaře Přemka Forejta. Hvězda MasterChefa se nevyhýbá plotně ani doma a rád pro svou partnerku Evu Burešovou a děti uvaří něco dobrého. A pro čtenářky Vlasta.cz přidal speciální recept.
     Komentáře
  • Proženy

    Oblíbená remoska: Proč je s námi už skoro 70 let? Snadná obsluha, nízká spotřeba a dlouhá životnost

    Před 2 dny
    Používaly ji naše prababičky, babičky i maminky. A oblíbily jsme si ji i my. Malý zázrak, ve kterém se dá vařit, smažit i péct, má už desítky let své místo nejen v českých kuchyních. Zamilovaly si ho i hospodyňky ve Velké Británii.
     Komentáře
  • OnlyU

    Domácí snickers: Jednoduchý dezert, který potěší všechny milovníky čokolády a ořechů

    Před 3 dny
    Jeden můj kamarád miluje „snickersky“. Je těmi čokoládovými tyčinkami doslova posedlý. A tak jsem mu kdysi připravila k narozeninám tenhle dezert v domácí verzi. Od té doby ho dělám poměrně často, všem totiž zachutnal. Stalo se tak trochu tradicí, že na žádné větší oslavě nesmí chybět. Zdroj
     Komentáře
  • OnlyU

    Nakládané močáky: Připravte si okurky, které chutnají úplně jinak než klasické rychlokvašky

    Před 3 dny
    Klasické nakládané okurky už někdy jedl asi každý. A mnoho lidí si je připravuje také doma, když se ve skleníku dobře urodí. Víte ale, co jsou takzvané močáky? Na první pohled možná vypadají stejně jako rychlokvašky, chutnají ale jinak. Zdroj
     Komentáře
  • Receptovník

    Pomalé pokrmy, které zasytí a zahřejí v sychravých dnech

    Před 3 dny
    Září je měsícem, kdy se začíná pomalu ochlazovat po horkých dnech v létě. Naše chuťové buňky si musí zvyknout na něco nového. Nyní přichází čas na sytější a teplejší pokrmy, které si můžete připravit i pomocí dušení. Právě dušené jídlo je na podzim to nejlepší a nemusíte u něj dlouho stát. Pro rodinnou večeři nebo oběd o víkendu je to ideální volba. Zde máte inspiraci na čtyři pokrmy, které na podzim chutnají nejlépe. Hovězí guláš s knedlíkem Tohle je naprostá klasika, na kterou hodně lidí zapomíná. Hovězí maso je zdravé a velmi syté.
     Komentáře
  • Receptovník

    Sladké recepty z lesních plodů, které zachutnají dětem i návštěvě

    Před 3 dny
    Září je ideální období pro sběr borůvek, lesních jahod i malin. A samozřejmě také pro sběr hub. Dnes se ale podíváme na sladké ovoce, které najdeme v lesním houští. Připravit si z něj můžeme nespočet vynikajících sladkostí, které budou skvěle chutnat ke kávě i čaji v sychravém počasí. Většina receptů je navíc velmi rychlá, takže je můžeme připravit i pro svou návštěvu. Rychlé koláče s drobenkou Tohle je vždy skvělý způsob, jak zpracovat bobule.
     Komentáře
  • Jímeto

    Žitné dalamánky podle Josefa Maršálka: Jednoduché pečivo, které zvládne připravit každý

    Před 3 dny
    Dalamánky jsou menší bulky z bílého pečiva, které jsou posypané ovesnými vločkami, kmínem, solí nebo nějakými semínky. Pečivo se dělá výhradně ze žitné mouky. Jeho historie překvapivě sahá až do dob Marie Terezie. A připravit si ho doma zvládnete i vy. Jméno dalamánek pečivo získalo ve 40. letech 18. století, když francouzsko-bavorská a saská vojska obsadila Horní Rakousy a Čechy, píše Český rozhlas Regiony. Francouzští vojáci byli tehdy hladoví, a tak se najedli toho, co získali od pražských pekařů. Setkali se u nás s žitným chlebem, kterému začali říkat německý chléb neboli francouzsky Pain d'Állemange. Výraz byl následně Čechy zjednodušen na dalamánek. Domácí dalamánky Chcete si upéct dalamánky doma? Není na tom nic náročného, využít můžete například recept cukráře Josefa Maršálka, který se s postupem podělil v pořadu Čas na tebe. Na přípravu dalamánků budete potřebovat 320 gramů mouky, 180 gramů žitné celozrnné mouky, 10 gramů octu, špetku soli, kmín, 2 gramy fenyklu, 15 gramů droždí a 350 mililitrů kefíru. Na posypání si připravte 50 gramů slunečnicových semínek, 50 gramů dýňových semínek a 1 gram fenyklu. Na přípravě není nic složitého Do misky si dejte obě mouky, kefír, ocet, rozdrobte do směsi droždí a přidejte koření. Vše potom nechte kuchyňského robota zpracovat na hladké těsto. To se podle Maršálka nesmí lepit k háku robota, podle toho poznáte, že je hotovo. Z těsta potom vytvarujte několik malých bochníčků o hmotnosti zhruba 60 až 70 gramů. Ty nechte na plechu vyloženém pečicím papírem kynout asi 30 minut. https://www.jimeto.cz/peceni-domaciho-chleba-zakladem-je-vyrobit-spravny-kvasek-a-poctive-se-o-nej-starat/ Následně je pomažte vajíčkem, posypte semínky a dejte péct do trouby předehřáté na 230 °C zhruba na 12 až 15 minut. Žitné dalamánky jsou nejlepší čerstvě po dopečení a Maršálek k nim doporučuje například škvarkovou pomazánku. Zdroj: Český rozhlas Regiony, iDNES, YouTube Autor: Šárka Cvrkalová
     Komentáře
  • Omeletky

    24 min

    Podcast
    „Ani hluboké znalosti při pěstování květin nepomohou.“ Omeletky Haliny Pawlowské o hlubinách

    Před 3 dny

    ·

    24 minut

    Někdy ani teoretická hluboká znalost moc nepomůže. Třeba moje maminka milovala květiny. Věděla o nich všechno, ale jakmile začala doma něco pěstovat, uvadlo to. Jednou tatínek, když uviděl skupinku květináčů s novými rostlinami, které maminka rozestavěla k oknu, poznamenal: „Podívejme, čekárna na smrt!” V Omeletkách uslyšíte povídku Dana Pazdírka Makabrózní párátko. Halina Pawlowská přidá svoji povídku Lepší úchyl, nežli nic a také recept na Křupavé pikantní olivy.
     Komentáře
  • OnlyU

    Dýňové lasagne na 3 způsoby. S bešamelem, špenátem i s masem

    Před 3 dny
    Receptů s dýní nikdy není dost. Zvláště v nynějším období, kdy většina z vás pravděpodobně přemýšlí, co s úrodou, která se vám letos objevila na zahrádce. Pokud jste už dýňových polévek a chlebů přejedení, vyzkoušejte třeba dýňové lasagne. Zdroj
     Komentáře
  • Apetit

    Španělského ptáčka ve Španělsku nehledejte. Jeho původ sahá do dob vlády Rudolfa II.

    Před 3 dny
    Ve Španělsku je nehledejte, raději si masové závitky s omáčkou připravte sami doma. Pokud hledáte postup nebo inspiraci, jste na správném místě.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Výlet do středověku: Koláčky s houbovou náplní podle 600 let starého receptu jsou překvapivě vláčné a nadýchané

    Před 3 dny
    Středověkou kuchyni máme spojenou buď s honosnými hostinami, kde nebyla nouze o velké kusy pečeného masa, nebo s jednoduchým jídelníčkem chudších lidí. Ten zahrnoval kaše, placky, chleba nebo luštěniny. Přitom se už tehdy připravovaly i další zajímavé pokrmy, které ani dnes neudělají na stole ostudu.
     Komentáře
  • Vlasta

    Nakládané citrony do čaje i na mlsání. Vyzkoušejte jednoduchý recept na posílení imunity

    Před 3 dny
    Citrony jsou u nás k dostání celoročně, tak proč používat nakládané? Některé recepty se bez nich totiž neobejdou. A čaj s nimi také chutná lépe. Vyzkoušejte!
     Komentáře
  • Havlíčkobrodský deník

    Najít plné koše václavek? Letos je na Vysočině spíš náhoda

    Před 3 dny
    /SPECIÁLNÍ RECEPT/ Už rostou? V polovině září se vydávají do lesů houbaři gurmáni. Pátrají po jedné konkrétní houbě. Václavky se hodí do gulášů i houbových aspiků. Pro dřevo nebezpečný parazit, pro houbaře pochoutka. Rostou až do konce října, někde se objeví i v zimě. Letos jsou ale plné koše václavek spíš zbožné přání. Sucho houbám nepřeje.
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Bleskový celozrnný koláč se švestkami. Za hodinu můžete servírovat

    Před 4 dny
    Švestky jsou k pečení moučníků jako stvořené. Mají skvělou chuť, výraznou vůni a krásně vypadají. Vyzkoušejte tento recept na rychlý koláč s celozrnnou moukou a kefírem. Chutná výborně a hotový je raz dva.
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Tortilla je požehnání pro domácnost. Stačí pár chvil a zbytky v lednici

    Před 4 dny
    Mít doma v zásobě balíček tortill je požehnání, během chvilky z nich totiž připravíte super večeři i svačinu do školy nebo na výlet. Naplnit ji můžete tím, co máte právě v lednici, a skvěle do ní zužitkujte i zbytky.
     Komentáře
  • Žádný špeky

    Pizza mňamka – jednoduchá, levná a rychlá svačinka

    Před 4 dny
    Zasyťte svůj hlad zdravým a chutným způsobem s naším receptem na Fitness pizza snack. Tato jednoduchá, levná a rychlá svačinka vás potěší nejen svou výbornou chutí, ale také tím, jak rychle ji můžete připravit. S touto fit pizzou si dopřejete svačinu plnou bílkovin a zeleniny, která vám dodá energii na zbytek dne. Zanechte si čas na sport a nechte se unést touto zdravou lahůdkou!
     Komentáře
  • OnlyU

    Připravte si kulajdu, kterou miloval i Václav Havel. Recept je velmi snadný

    Před 4 dny
    Kulajda je tradiční česká polévka, která je sytá a velmi zdravá. Receptů existuje hned několik, ve všech je ale základem mléko nebo smetana, vajíčka a kopr. Chcete si poctivou polévku doma připravit i vy? Je to snadné. Zdroj
     Komentáře
  • V jednom hrnci

    Těstoviny s tuňákem. Extrémně rychlý oběd v jednom hrnci

    Před 4 dny
    Ve videu vám představím jednoduchý a rychlý recept na těstoviny s tuňákem. Během pouhých 20 minut připravíte tento lahodný pokrm. V receptu jsme použili těstoviny z čočky, jsou zdravější a mají víc bílkovin. Jarní cibulka je pro recept chutnější, ale pokud ji nemáte, použijte klasickou cibuli. Když jídlo nedojíte, nevadí, dejte si ho do lednice a máte z toho těstovinový salát z tuňákem.
     Komentáře
  • Feminela

    „Když zapomenu koupit sodu, nikdy se mi nepovedou.“ Bublinky zajistí palačinkám jemnost a nadýchanost

    Před 4 dny
    Zkušené hospodyňky, milovnice vaření, jsou známé tím, že dokážou vykouzlit magická jídla z nejjednodušších surovin. Mezi jejich kulinářské poklady patří bezpochyby palačinky. Ač z hlediska výpisu surovin a postupu přípravy patří mezi jednoduchá jídla, je třeba říct, že palačinky nejsou vždy tak obyčejné, jak se zdají. Je v nich tajná složka, díky které jsou mimořádně nadýchané. Ať už máte rádi sladké nebo slané, palačinky vám nabídnou všechny možnosti – ať už se sirupem, cukrem, tvarohem, marmeládou, lískooříškovým krémem, nebo třeba se sýrem, šunkou, slaninou či špenátem.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Pečená špagetová dýně se smetanovým špenátem a dvěma druhy sýrů

    Před 4 dny
    Plněná dýně sýrem, to je rozhodně lahůdka! Obzvlášť, když je těch druhů hned několik. Vyzkoušejte špagetovou dýni, kterou po upečení snadno přetvoříte v zábavné špagety.
     Komentáře
  • Pěstujme

    Z dýně připravíme jednoduché pokrmy, které zahřejí

    Před 4 dny
    Není pochyb o tom, že léto je minimálně kalendářně u konce. I když to tak zatím venku nevypadá, teplé počasí začnou pomalu střídat sychravější dny plné deště a chladu. Rozhodně se tak bude hodit něco dobrého na zahřátí. Proto vám právě dnes přinášíme recepty z dýně, které k tomuto účelu jistě poslouží.
     Komentáře
  • Jímeto

    Jak na rakvičky: Po dopečení musí zvonit. Zkuste třeba ty podle Romana Pauluse

    Před 4 dny
    Kdo by nemiloval rakvičky se šlehačkou? Jejich příprava není náročná, má ale určitá pravidla. Co k ní mohou říct slavní čeští kuchaři? Možná vás také překvapí, že první rakvičky mají poměrně dlouholetou historii.
     Komentáře
  • Domácí recepty

    Rychlý hruškový koláč: Výborný jednoduchý recept

    Před 4 dny
    Máte rádi jednoduché a chutné recepty na pečení? Vyzkoušejte tento rychlý hruškový koláč. Výborný kakaový koláč se šťavnatými hruškami a kousky čokolády. Hruškový koláč je velmi chutný podávaný s porcí šlehačky. Recept je na dortovou formu o velikosti 23 x 23 cm. Pečeme na 180°C 30 - 35 minut (vyzkoušíme špejlí). Rychlý recept na hruškový koláč.
     Komentáře
Zajímavé recepty z české i světové kuchyně. Gastronomické zážitky různých chutí, barev a ingrediencí. Tradiční i netradiční jídla.
Zajímavé recepty z české i světové kuchyně. Gastronomické zážitky různých chutí, barev a ingrediencí. Tradiční i netradiční jídla.
Reklama