Zavřít
Réva

Réva

Nejnovější články na Seznamu na téma Réva
  • Zahrádkář

    Jak řezat révové keře, aby byly plodné a zdravé

    Před 11 dny
    Révové keře bychom měli zbavovat zbytečných letorostů a dbát, aby řezných ran bylo minimum. Počítejme také s využitím zásobních čípků.
     Komentáře
  • Zahrádkář

    Kolik oček ponechat na keři při řezu révy vinné v zahradě?

    Před 16 dny
    Réva vinná plodí na jednoletém dřevě. Zimní očka (pupeny) révy jsou složena z očka hlavního a dvou oček vedlejších.
     Komentáře
  • Brněnská Drbna

    Česko zná nejlepší řezače vinné révy, utkali se na jižní Moravě

    Před 1 měsícem
    Česko zná letošní nejlepší řezače vinné révy. Na republikovém mistrovství zvítězil učitel z jihomoravské školy Jan Schoř či Miroslava Crlíková ze Zemědělského družstva Sedlec u Mikulova. Pod ruce se soutěžícím dostaly keře révy odrůdy Rulandské bílé vysazené v roce 2005.
     Komentáře
  • Náš region

    Mistrovství ČR v řezu vinné révy vyhrál Jan Schoř, učitel ze zahradnické školy

    Před 1 měsícem
    Mistrem České republiky v řezu révy vinné se na 18. ročníku soutěže v Bzenci na Hodonínsku stal Jan Schoř, pedagog ze Střední školy zahradnické Rajhrad.
     Komentáře
  • PrahaIN

    Neznámá Praha: Vinice Máchalka a Kelerka leží na Nebeských horách, pěstovalo se zde už ve středověku

    Před 1 měsícem
    Během dvacátého století na hranicích Libně a Proseku zmizely ze zdejší lokality poslední vinice. Všechno nasvědčovalo tomu, že se slavná tradice pěstování vinné révy, mimochodem dlouhé téměř 800 let, stane historií. S tím se ale nesmířilo několik nadšenců a jejich zásluhou zde byly obnoveny dva vinohrady: Máchalka a Kelerka.
     Komentáře
  • UdálostiExtra

    Mistrem mezi řezači révy je pedagog z Rajhradu Jan Schoř

    Před 1 měsícem
    Nejlepší řezačem 18. ročníku Mistrovství ČR v řezu révy se stal pedagog ze Střední zahradnické školy Rajhrad, Jan Schoř.
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Víte, jak prořezat vinnou révu? Nyní je ideální čas

    Před 1 měsícem
    Staráte se o pěstování vinné révy? Pak byste měli vědět, že je vhodná doba na její přípravu před jarním rašením pupenů. Pokud patříte ke zkušeným vinařům, jistě víte, jak na to. Pokud nejste, určitě oceníte pár rad, jak to udělat.
     Komentáře
  • Zahrádkář

    Rýnsko-hessenské vedení révy a jeho důležité detaily

    Před 1 měsícem
    Rýnsko-hessenské vedení je nejčastějším pěstitelským tvarem révy také u zahrádkářů. Základem je tvarování plodného dřeva na vrcholu kmínku.
     Komentáře
  • PrahaIN

    Úzké uličky, vinná réva na plotech... Kolonie Na Hájku a Na Kotlasce jsou pražským unikátem

    Před 1 měsícem
    V roce 1938 vyrostly na libeňském vrchu Hájek dvě nouzové kolonie Na Kotlasce a Na Hájku, které dnes patří k pražským unikátům. Společně s koloniemi Pod Bohdalcem a Na Slatinách jsou jediné, které se na území hlavního města dochovaly.
     Komentáře
  • Zahrádkářská poradna

    Právě teď je vhodný čas na prořezání vinné révy. Víte, jak na to?

    Před 1 měsícem
    Pěstujete vinnou révu? Právě teď je vhodná doba na přípravu před jarním rašením pupenů. Pokud jste zkušení „vinaři“, tento zimní prostřih provádíte pravidelně. Kdo si ovšem není jistý a má obavy, že by mohl jednotlivé hlavy neodborným zástřihem poškodit a přijít tak o cennou úrodu, jistě uvítá pár rad, jak na to.
     Komentáře
  • Ekolist

    Nebezpečné zlaté žloutnutí révy se objevilo na třech místech jihu Moravy

    Před 1 měsícem
    Nebezpečné zlaté žloutnutí révy, které ničí vinice a není léčitelné, se loni objevilo na třech místech na jihu Moravy. Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský (ÚKZÚZ) proto aktuálně rozšířil vymezená území, kde platí mimořádná opatření. Jde o Bavory, Bulhary a Pernou na Břeclavsku a Oleksovičky na Znojemsku. V Bulharech, Perné a Oleksovičkách platila opatření už o rok dříve.
     Komentáře
  • Plzeňská Drbna

    Město piva má dvě zcela nové ulice na území prvního obvodu, jmenují se Na Ryzlinku a Sylvánská

    Před 1 měsícem
    Napojením západního okruhu na sídliště Vinice vznikly v Plzni dvě nové ulice, které dostaly jména Sylvánská a Na Ryzlinku. O jejich názvech rozhodla Rada městského obvodu Plzeň 1 a návrh posléze posvětilo i zastupitelstvo. I když je to překvapivé, název ulice Na Ryzlinku odkazuje na dávnou tradici pěstování vinné révy v této části Plzně.
     Komentáře
  • Pěstujme

    Namnožte si vlastní sazenice vinné révy. Na jaře přijde čas je zasadit, první rok je klíčový

    Před 1 měsícem
    Trocha přímořské atmosféry na tuzemské zahradě? Pomocí vinné révy snadno, protože liány se zachycují pomocí úponků na pergole nebo terase a mohou tvořit stínění garážového stání.
     Komentáře
  • Zahrádkář

    Pěstování révy na zahrádce získává na oblibě

    Před 2 měsíci
    Nejen jednotlivé keře révy, ale také vysazování do řad a pěstování na konstrukci se mezi zahrádkáři těší čím dál tím většímu zájmu.
     Komentáře
  • DámskýDeník

    Přišli o 2letého syna poté, co snědl hroznové víno. Ostatním rodičům radí, aby kuličky překrajovali na půl

    Před 2 měsíci
    Pouhá nepozornost je připravila o dvouletého syna. Informace, kterou chtějí předat, může zachránit dalším dětem jejich životy.
     Komentáře
  • Zahrádkář

    Hroznům ve skleníku svědčí kordonový tvar révy

    Před 2 měsíci
    Při pěstování révy ve skleníku zahrádkáři často využívají kordonový tvar révy. Letorosty upraví tak, aby nestínily hrozny ani jiné rostliny. Rady od zahrádkářů pro zahrádkáře. Zahrádkář
     Komentáře
  • Bydlíme kvalitně

    Kocovina? Zkuste hroznové víno nebo vyprošťovák s tabascem

    Před 2 měsíci
    Přehnali jste to s alkoholem? Pojďte společně s námi zjistit, jak se rychle a účinně vypořádat s bolehlavem, s pocitem žaludku na vodě a s dalšími nepříjemnými příznaky kocoviny.
     Komentáře
  • Svět cestovatele

    Dovolená s ohledem na udržovatelnost – Jižní Tyrolsko

    Před 2 měsíci
    Dolomity jsou hory s desítkami kilometrů stoupání, treky a ferrat v létě. Lokalita, kde se Itálie setkává s Rakouskem, udělala během posledních dvaceti let skok směrem k udržovatelnosti a je to vidět na každém kroku. Mladí vinaři sem přinesli myšlenky na biodynamické pěstování vinné révy a ranče vytvářející lokální suroviny zásobují špičkové restaurace a méně působivé horské chaty.
     Komentáře
  • Novinky

    Globální oteplování pomáhá proměnit ledové Švédsko ve vinařský ráj

    Před 2 měsíci
    Pokud byste měli pocit, že Švédsko paří mezi oblasti, kde se vinné révě nemůže dařit, pak věřte, že právě tato skandinávská země zažívá rozmach komerčního vinařství. Oteplování klimatu a až 23 hodin slunečního svitu v letních dnech umožňuje dozrání inovativních odrůd.
     Komentáře
  • Zahrádkář

    Jak dlouho lze skladovat stolní hrozny révy a které odrůdy

    Před 3 měsíci
    Abychom mohli stolní hrozny úspěšně skladovat, musí být v bezvadném zdravotním stavu. Proto pečujeme o zdraví révy po celou vegetaci. Rady od zahrádkářů pro zahrádkáře. Zahrádkář
     Komentáře
  • Žena-in

    Přírodní a zcela jedlé suroviny v kosmetice, které jsou balzámem pro pleť: Ibišek, med nebo slzy vinné révy

    Před 4 měsíci
    To, co se nebojíte sníst, můžete s klidem dát i na pleť. Podívejte se, o které suroviny se jedná a ze kterých se nemusíte bát si udělat domácí masku, nebo které přírodní ingredience v kosmetických přípravcích hledat.
     Komentáře
  • Zahrádkář

    Vybíráme bezsemenné stolní odrůdy révy s vůní ovoce

    Před 4 měsíci
    Mnozí pěstitelé a příznivci stolních hroznů si oblíbili bezsemenné odrůdy révy s vůněmi a chutěmi ovoce. Říká se jim labruskové. The post Vybíráme bezsemenné stolní odrůdy révy s vůní ovoce appeared first on Zahrádkář.
     Komentáře
  • Jímeto

    Je detoxikační hroznová dieta úspěšná? Hroznové víno má mnoho zdravotních benefitů

    Před 4 měsíci
    O vlivu hroznového vína na lidský organismus toho bylo napsáno již mnoho. Jedním z jeho překvapivých účinků má být vyčištění organismu od toxinů a následný úbytek váhy. Hroznová detoxikační dieta Hroznová detoxikační dieta spočívá v konzumaci ...
     Komentáře
  • Receptovník

    Hroznové víno prodlužuje život. Díky jeho unikátnímu složení klesá riziko demence i rakoviny

    Před 4 měsíci
    Výtečně chutnají ke svačině, jsou dokonalou ozdobou obložených talířů, k tomu se používají k výrobě alkoholických nápojů. Hrozny jsou oblíbeným ovocem bohatým na vitamíny a antioxidanty, k tomu mají mnoho zdravotních výhod včetně té, že snižují riziko vzniku rakoviny, demence nebo nealkoholického ztučnění jater. Podle mnohých dokonce jejich konzumace prodlužuje život. Pro jaké důvody se doporučuje je zařadit do každodenního jídelníčku?
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Nevyhazujte pecky z hroznového vína. Mohou pomoci na plno neduhů

    Před 4 měsíci
    Hroznové víno má mnoho léčivých účinků. Můžete využít plod, slupku, ale i pecky. Z jadérek se vyrábí skvělý léčivý olej.
     Komentáře
  • DIAstyl

    Užijte si víno, i když nepijete alkohol. Vinné listy nabídnou zejména diabetikům cenné látky!

    Před 4 měsíci
    Podzim patří nejen dýním, ale i vínu – tedy respektive vinné révě. Její léčivé výhody mohou objevit rovněž diabetici, kteří se zcela vyhýbají pití alkoholu! Zajímavou částí této rostliny jsou totiž krom jiného i vinné listy. Už jste je vyzkoušeli například v podobě doplňku stravy? A víte, kolik příznivých účinků mají na organismus?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Na víno do Prahy. Zjišťovali jsme, kde si můžete dát nejlepší skleničku z místních vinic

    Před 5 měsíci
    V současnosti jezdíme za vínem na Moravu, případně na Mělnicko. Možná vás ale překvapí, že vinice jsou i v Praze a nejenže tu hrozny pěstují, ale vlastní vína i vyrábějí. Navíc se jejich vznik datuje již do dávných dob. Vinice totiž v metropoli zakládal ve velkém už samotný Karel IV.
     Komentáře
  • Mystické výlety

    Prehistorické město Slaný - pojmenováno dle slaného pramene s osídlením doloženým 7000 let

    Před 5 měsíci
    Slaný pramen, který byl objeven v roce 750 za knížete Nezamysla, dal název nejdříve malé vesnici a poté celému městu, avšak počátky osídlení této oblasti jsou doloženy již před 7000 lety a to na Slánské hoře, původně sopečného původu, nyní čedičová kupa, bohužel silně odtěžená. V oblasti se nachází obrovské množství menhirů, které naši předkové, znalí geomancie, používali na harmonizaci krajiny.
     Komentáře
  • Apetit

    Hroznové víno, které stojí 3 tisíce za hrozen: Co je na Ruby Roman tak zázračného?

    Před 5 měsíci
    Japonská odrůda hroznů Ruby Roman je na gastronomickém trhu poměrně novým zbožím. Začala se prodávat teprve v roce 2008. Od roku 1995 probíhaly ze strany japonských farmářů různé pokusy vypěstovat dokonalé hroznové víno, ale křížení se stále nedařilo. Až jednoho dne, shodou náhod i pečlivého úsilí, se konečně dostavil kýžený výsledek.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Hrozny nejsou jen na víno? Udělejte si domácí rozinky, džem nebo zdravý džus

    Před 5 měsíci
    Hrozny vinné révy patří mezi nejušlechtilejší plodiny na světě. Snad každý rád konzumuje šťavnaté kuličky hroznového vína, které jsou zdravou alternativou nezdravých pochutin. Mnoho lidí pěstuje vinnou révu na zahradě, jde o rostlinu, která se vám odmění tím nejkrásnějším způsobem, a sice lahodnou úrodou. Pokud je úrody mnoho, možná vám přijde škoda, že nesníte všechno. Anebo zahradu nemáte, ale podařilo se vám koupit větší množství hroznového vína v akci. Naštěstí existují chutné způsoby, jak ho využít, a my si je představíme.
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Zavaření hroznového vína by měl zvážit každý: Dobře chutná a navíc pomáhá zažívacímu ústrojí a močovým cestám. Poradíme, jak na to

    Před 5 měsíci
    Hroznové víno můžete zavařit jako kompot, sirup nebo džem. Nejjednodušší na přípravu je kompot. Stačí si vzít k ruce osvědčený recept.
     Komentáře
  • Zahrádkář

    Velkoplodé stolní odrůdy révy: Vanjuša, Ksenia, Azalia

    Před 5 měsíci
    Velkoplodé stolní odrůdy révy jsou čím dál víc žádané. Přibývá zahrádkářů, kteří révu pěstují. Někteří i zkoušejí odrůdy, aby našli nejlepší. The post Velkoplodé stolní odrůdy révy: Vanjuša, Ksenia, Azalia appeared first on Zahrádkář.
     Komentáře
  • Prima Living

    Pěstujte na zahradě révovník žláznatý. Jeho plody mění barvu od růžové a fialové až po modrou

    Před 5 měsíci
    Koncem září začínají dozrávat plody révovníku žláznatého, které upoutají snad každého nápadnou a neobvyklou paletou barev. Drobné bobule vypadají jako korálky v mnoha odstínech růžové, fialové a modré.
     Komentáře
  • Ekolist

    Na výsypkách na severu Francie se díky globálnímu oteplování pěstuje víno

    Před 5 měsíci
    Zapomeňte na pěší turistiku nebo lyžování, nejnovějším trendem na výsypkách, které pokrývají průmyslovou krajinu severní Francie, je pěstování vína, napsala agentura Reuters. Činnost umožňují zvyšující se teploty způsobené klimatickými změnami.
     Komentáře
  • iReceptář

    Většina lidí sklízí hrozny špatně a ničí rostliny vinné révy: Neděláte to taky?

    Před 6 měsíci
    Také sklizeň hroznů se řídí pravidly. Pokud nemáte vlastní zkušenosti či vinohrad v rodině, pak vás může i docela obyčejná sklizeň vinné révy překvapit. Kdy vlastně sklízet? Jak poznat, že je správný čas? Nečekejte, až hrozny popadají na zem.
     Komentáře
  • Slovácký deník

    Začátek vinobraní na Slovácku provází déšť. Žádná sláva, hodnotí vinaři

    Před 6 měsíci
    První odrůdy vinné révy začínají sklízet vinohradníci na Slovácku. Pohodu a závěrečné nabírání cukernatosti v bobulích jim však kazí deštivé počasí. Babí léto by jim usnadnilo práci, ale jeho příchod se podle předpovědí meteorologů konat nechystá. I tak bude v následujících dnech důležité, na kolik slunečního svitu se hrozny můžou těšit.
     Komentáře
  • iReceptář

    3 smrtelné hříchy při výsadbě vinné révy: Neděláte je taky?

    Před 6 měsíci
    Pomýšlíte na výsadbu vinné révy? Chcete si vyzkoušet výrobu domácího vína, anebo jen mít pod pergolou krásné sladké hrozny? Vinnou révu můžete zkusit pěstovat i vy, dejte si ale při sadbě pozor na několik nešvarů, které lidé často opakují. Udělejte to správně a těšte se na vlastní hrozny či vlastnoruční víno.
     Komentáře
  • Zahrádkářská poradna

    Víte, jak pečovat o vinnou révu na podzim?

    Před 6 měsíci
    Vinná réva je poměrná náročná rostlina, která vyžaduje péči pěstitelů prakticky od jara do zimy. Nákladná péče se ale vyplatí a réva se dokáže odměnit bohatými a sladkými hrozny vína. I teď, na podzim, je potřeba o ni pečovat tak, aby v pohodě přežila blížící se zimu a na jaře opět obrazila novými výhony.
     Komentáře
  • iReceptář

    Kompot z hroznového vína podle zapomenutého receptu našich babiček

    Před 6 měsíci
    Kompotovat, naložit či usušit se dá skoro všechno, tak proč by ne bobule hroznů. Je to tak, i z hroznů se připravoval kompot. Byl to jednoduchý způsob, jak ovoce uchovat i po zbytek roku. Vyzkoušejte hroznový kompot, šťavnaté kuličky se dají použít například i do nepečených dortů a dalších moučníků.
     Komentáře
  • Počasí a rostliny

    Jak a kde se daří houbám

    Před 6 měsíci
    Sledujte s námi, jak počasí ovlivňuje vývoj živé přírody během roku. Nově se podíváme i na aktivitu komárů a místa, kde jsou vhodné podmínky pro růst hub.
     Komentáře
  • Zahrádkář

    Závlahu potřebují i stolní odrůdy révy. Ale kolik a kdy?

    Před 6 měsíci
    Stále častěji se v zahradách projevují období sucha. Proto bychom tam měli pamatovat s přiměřenou závlahou i na stolní odrůdy révy. The post Závlahu potřebují i stolní odrůdy révy. Ale kolik a kdy? appeared first on Zahrádkář.
     Komentáře
  • Deník

    Víno z ráje dobře zraje. Nadšenci letos poprvé sklízí vinohrad v Radimi

    Před 6 měsíci
    Od vinaření v regionu Českého ráje je mnozí odrazovali. Navíc o pěstování vinné révy nevěděli na začátku zhola nic. Oslovili proto zkušené vinaře ze širšího okolí a letos přišla první sklizeň. Byla nečekaně úspěšná
     Komentáře
  • TopRecepty

    Dvě méně známé delikatesy z hroznového vína: Vinné želé nebo šampaňské ledové kuličky chutnají božsky

    Před 6 měsíci
    Hroznové víno patří mezi oblíbené druhy ovoce, pro jeho sladkost je milují hlavně děti. Jedním z jeho hlavním předností je, že je v obchodech seženete po celý rok. Jeho hlavní sezona je ovšem na podzim. Právě tehdy jsou k dostání i u nás vypěstované malé kulaté plody. Jak je využít, když výrobu vína neplánujete?
     Komentáře
  • Proženy

    Kolik krve, tolik burčáku? Jaké je jeho správné množství, aby vás nebolela ani hlava, ani břicho

    Před 6 měsíci
    Říká se, že se ho má vypít tolik, kolik vám v těle koluje krve. Krátká, zato intenzivní burčáková sezona je po dlouhém roce opět tady. Proč náš tradiční vinařský produkt prospívá zdraví a jak si dopřát ten nejlepší?
     Komentáře
  • Pěstujme

    Bílé, nebo červené: oba druhy hroznů mají co nabídnout, každý ovšem působí jinak

    Před 6 měsíci
    Hroznové víno je oblíbené po celém světě, a to nejen v jeho tekuté podobě. Je to chutná svačinka, po které rádi sáhnou dospělí i děti.
     Komentáře
  • Žena-in

    Máte rádi hroznové víno? Podle vědců má potenciál přidat až pět let života

    Před 6 měsíci
    Vědci z Western New England University se ve své nové studii zaměřili na hroznové víno. Její závěry naznačují, že pravidelné pojídání tohoto ovoce má potenciál prodloužit lidem život až o pět let.
     Komentáře
  • JenŽeny

    5 zajímavostí o burčáku, které jste možná ani nevěděli

    Před 7 měsíci
    Letošní burčáková sezóna je opět tady. Také nedáte na zkvašený mošt z plodů révy vinné dopustit? V tom případě oceníte pět zajímavostí o burčáku, které jste možná ani nevěděli. Opravdu byste měli vypít tolik burčáku, kolik máte krve? A při jaké teplotě je popíjení burčáku nejlepší? Nejen na tyto otázky se vám pokusíme odpovědět.
     Komentáře
  • Deník

    Vedra a sucho zdecimovaly nové vinice. Vyprahlých ročníků přibývá

    Před 7 měsíci
    Vinaři letos bojují s vedry a suchem, jež decimovaly mladou výsadbu. Aktuálně nejvíce doufají v déšť, který oživí révu a zalije bobule hroznů před začátkem hlavního vinobraní. I přes minimální letní srážky však letos vyhlížejí kvalitní ročník.
     Komentáře
  • Magazín zahrada

    Houbové choroby révy a tipy, jak na ně vyzrát

    Před 7 měsíci
    Stejně jako houbám v lese, tak i houbovým chorobám vyhovuje teplé a vlhké počasí. Houbové choroby révy na tom nejsou jinak. Vstupní branou pro nákazu mohou být nejrůznější poranění keřů révy nebo jejich hroznů. Důležité je tedy révu po celou dobu jejího vegetačního období sledovat, a vyskytnou-li se problémy, ihned je promyšleně řešit.
     Komentáře
  • České stavby

    Praskání bobulí a úžeh hroznů, stolní víno, vinná réva v zahradě

    Před 7 měsíci
    Nejste vinařem, přesto ale v zahradě vinnou révu pěstujete, abyste si mohli dát hrozny od začátku podzimu na talíř? Dejte pozor na dvě zdánlivé drobnosti, které mohou vaši úrodu zmařit. Úžeh hroznů a praskání bobulí.
     Komentáře
  • iReceptář

    3 věci, které teď udělejte s vinnou révou a hrozny budou až dvakrát větší

    Před 7 měsíci
    V srpnu začíná vinná réva vybíhat do finiše a oddává se zrání hroznů. Neznamená to však, že byste měli usnout na vavřínech a jen pasivně čekat, až budete sklízet. Právě v tomto období je totiž velice důležitá správná péče, kterou můžete podstatně ovlivnit kvalitu plodů.
     Komentáře
  • Zahrádkář

    Proč v létě hrozí úžeh hroznů a proč bobule praskají

    Před 7 měsíci
    Slunce a voda jsou hlavní klimatické faktory potřebné pro pěstování révy. Někdy však mají na svědomí úžeh hroznů a praskání bobulí.
     Komentáře
  • Novinky

    Mendelova réva v Brně uschla, zachránili ji Japonci

    Před 8 měsíci
    Zakladatele genetiky Gregora Johanna Mendela sice proslavil hrách a jeho pokusy s ním, neméně zajímavý osud však měla i jeho vinná réva, kterou také používal ke svému bádání.
     Komentáře
  • Ekolist

    V Brně díky Japoncům znovu roste réva, kterou pěstoval Mendel

    Před 8 měsíci
    V Brně dosud roste vinná réva, kterou pěstoval řeholník a přírodovědec Gregor Johann Mendel. Přivezl si ji zřejmě z Itálie. V době, kdy brněnská vinice zanikla, révu uchovávali botanici v Japonsku. V 90. letech se prostřednictvím řízků vrátila Mendelova réva zpět do Brna. Málo známý příběh zveřejnili u příležitosti konference k 200. výročí narození zakladatele genetiky odborníci z Mendelovy univerzity.
     Komentáře
  • iReceptář

    Proč vinohradníci likvidují na vinné révě některé hrozny už v zárodku

    Před 8 měsíci
    Víte, že je vhodné probrat hrozny a některé odstranit? Proč a nač? Je to stejné jako u ostatního ovoce. I hrozny vinné révy je vhodné zredukovat, aby byly chutné a dozrálé.
     Komentáře
  • Zahrádkář

    Víno v láhvi: Které typy uzávěru se hodí na jaká vína

    Před 8 měsíci
    Výběr uzávěru láhve s vínem je klíčový pro kvalitu vína. Vedle tradičních korkových zátek se zabydlely nové typy uzávěru láhví. Čím se liší?
     Komentáře
  • iReceptář

    Šedý povlak na listech okurek? Jednejte! V lednici máte účinnou zbraň

    Před 8 měsíci
    Mléko se používá léta jako postřik i hnojivo a přitom není tak docela jasné, proč by mělo proti plísni a padlí fungovat. Máte zkušenosti s postřikem z mléka? Proti plísním skutečně pomáhá zředěné mléko, které může mít až antiseptické schopnosti. Jen vědět, jak na to.
     Komentáře
  • iReceptář

    Co právě teď dělají zkušení vinaři s révou, aby sklízeli metráky velkých hroznů?

    Před 8 měsíci
    Každý pěstitel čehokoli chce mít bohatou sklizeň, ale vždy pro to něco musí udělat. Dnes se zaměříme na vinnou révu a co vše je potřeba v červenci udělat, abyste té vysoké úrody dosáhli i vy.
     Komentáře
  • Faei

    Stara trta. Nejstarší vinná réva neroste ve Francii, ale ve Slovinsku

    Před 8 měsíci
    Turisté mířící na chorvatské pláže obvykle jen profrčí okolo, ale slovinský Maribor si zaslouží alespoň krátkou návštěvu. Například proto, že zde roste nejstarší vinná réva na světě. A dokonce se z ní stále vyrábí víno.
     Komentáře
  • Zahrádkář

    Proč ubrat hrozny stolní odrůdy z keře révy? Aby byly sladší, pěkné

    Před 8 měsíci
    Hrozny stolní odrůdy révy lze upravit nebo odebrat. Zlepšíme jejich chuť, vzhled a kvalitu. Rovněž uspíšíme dozrání bobulí révy.
     Komentáře
Reklama