Zavřít
Sádlo

Sádlo

Nejnovější články na Seznamu na téma Sádlo
  • Inspirmag

    Dokonale hladká chodidla jako ze salonu: domácí koupele a peeling dokážou zázraky

    Před 9 dny
    Drsné a suché paty a chodidla nejsou nic příjemného. Stále se snažíme přijít na způsob, jak bolavým nohám ulevit. Suché paty ale nejsou problémem pouze v létě, někdo jím trpí po celý rok. V létě sice boty vyměníme za sandály a žabky, i tak ale může kůže tvrdnout a je nutný zásah profesionála. Bez ohledu na to, jestli je teplo, nebo zima, o nohy byste měli pečovat stejně jako o ruce. Měkké a jemné nohy?
     Komentáře
  • iReceptář

    Většina Čechů dělá palačinky špatně. Stále opakujeme jednu chybu

    Před 12 dny
    Také patříte mezi neustálé palačinkové začátečníky? Stále se vám těsto trhá nebo připaluje k pánvi, někdy je příliš tenké a podruhé zase silné? Pokud dodržíte pár palačinkových pravidel, dočkáte se skvělého výsledku.
     Komentáře
  • iReceptář

    3 dobroty z českých letních komedií: Čím se cpaly hvězdy filmového plátna?

    Před 20 dny
    Kdo by si rád večer nepustil, ideálně při klepání letního deště na střechu, českou letní komedii. U některých se vám dokonce budou sbíhat sliny! Tři letní pecky pro vás máme nachystané!
     Komentáře
  • iReceptář

    Cuketová omáčka na špagety: Snadno si vyrobíte zásobu na celý rok

    Před 23 dny
    Cuketa, kam se podíváš. Pěstitelé jistě vědí, o čem je řeč. Cukety jsou totiž vděčná plodina, která nám poskytuje silnou sklizeň. Na jednu stranu ohromná radost, na druhou stranu… co s nimi?
     Komentáře
  • iReceptář

    Polévka jako od babičky: Základní pravidla přípravy polévek osvědčená staletími

    Před 24 dny
    „Polévka je grunt…” říkávaly naše babičky a jejich babičky a my to v určitém věku vštěpujeme i svým dětem a vnoučatům. Pokud jste polévkám přišli na chuť až v dospělosti, není to nic neobvyklého. A pokud s nostalgií vzpomínáte na báječné babiččiny polévky a chcete je uvařit stejně chutně, máme pro vás pár rad.
     Komentáře
  • iReceptář

    Domácí měsíčková mast podle starého bylinkáře: Léčí a hojí neuvěřitelně rychle

    Před 27 dny
    Nejrůznější oděrky, odřeniny anebo spáleniny od slunce dokáží léto pořádně znepříjemnit, a proto se hodí mít po ruce kvalitní přípravek, který je rychle vyléčí a zacelí pokožku. Jedním z nejlepších řešení, na které vsázely už naše babičky, je měsíčková mast. Lze ji zakoupit v lékárně, rychle a snadno si ji ovšem vyrobíte i doma.
     Komentáře
  • iReceptář

    Syndrom první palačinky: Proč se nikdy nepovede a dá se tomu vyhnout?

    Před 28 dny
    Palačinky jsou rychlovka, když vás honí mlsná a doma nic není. Ale i tenhle moučník vyžaduje určitou zručnost a zkušenost.
     Komentáře
  • Jak správně jíst

    Vepřové sádlo je zdravé: 5 zajímavých benefitů

    Před 30 dny
    Velmi dlouhou dobu jsem si sám klepal na čelo, když mi někdo řekl, že bych měl zařadit vepřové sádlo, protože je zdravé. Taková blbina… Nebo je opravdu vepřové sádlo zdravé a měli bychom ho do našeho jídelníčku mít?
     Komentáře
  • #chálujlíp

    Buřty na černém pivu z grilu. Nezapomeňte zapnout plyn...

    Před 30 dny
    Buřty na černém pivu připravené na venkovním grilu mají o kouzlo navíc oproti přípravě v troubě. Opečeš si špekáčky a pokračuješ s omáčkou. Nesmíš si tedy zapomenout pustit plyn jako já 🤣.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak obalit řízky, aniž byste si obalili i ruce? Dokonalý postup profíků

    Před 1 měsícem
    Obalování řízků patří k těm jednodušším činnostem při vaření. Jednoduchost je ale vykoupena nepořádkem, který po přípravě řízků zůstane nejen na kuchyňské lince, ale také na vašich rukách. Tomu lze ale snadno předejít a zkrátit si úklid po vaření až o několik minut!
     Komentáře
  • Pozitivní zprávy

    Třiďte olej z domácnosti na biopaliva

    Před 1 měsícem
    Češi jsou v recyklaci velmi důslední a teď si mohou na seznam přidat další položku ke třídění – olej a tuk. Česká klasika – smažený řízek se bez smažení prostě neobejde, a co pak s olejem či sádlem z pánve? Místo směsného odpadu využijte možnosti třídění.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak dokonale osmažit cibulku dozlatova, aby byla krásně křupavá: Trik s moukou

    Před 1 měsícem
    Cibule je lék a základ veškerého vaření, který má mnoho podob. Bez cibule jsou některé pokrmy naprosto nemyslitelné! Naučte se smažit cibulku křupavou a lahodnou, která se stane pomyslnou třešinkou na dortu vašich oblíbených jídel. Příprava smažené zlatavé cibulky je snadná, přesto mnozí neznají správný postup.
     Komentáře
  • ZdravéStravování

    Máslo a sádlo: Jedná se o obávané zabijáky nebo jen démonizované tuky?

    Před 1 měsícem
    Výživovými poradci jsme nabádáni k tomu, abychom omezili konzumaci živočišných tuků na minimum a obloukem se vyhýbali zejména máslu a sádlu. Přitom i tyto tuky mohou být pro tělo prospěšné.
     Komentáře
  • iReceptář

    Chytré triky, jak opéct špekáček na ohni a udělat z něj delikatesu

    Před 2 měsíci
    Myslíte, že všichni vědí, jak se správně opékají špekáčky? Zlatá doba trampingu dávno pominula a na chatách a chalupách častěji narazíte na gril než na ohniště. Jak správně připravit špekáček na ohni? Není to nic složitého, přesto mnozí tápou.
     Komentáře
  • Vlasta

    Kamila Špráchalová: Stárnutí znamená tloustnutí, ale sádlo je ten nejlepší botox

    Před 2 měsíci
    Bezprostřední, vtipná i sebeironická. Přesně taková je herečka a dabérka Kamila Špráchalová, kterou jsme potkali na křtu nové knihy veselých fejetonů spisovatelky Lucie Šilhové. Tam nám s humorem sobě vlastním prozradila, jak se jí žije s padesátkou na krku.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Vynikající znojemská vepřová s rýží

    Před 2 měsíci
    Nejlepší recept na znojemskou vepřovu omáčku. Manželka ji miluje a mně nezbylo nic jiného než přijmout výzvu a uvařit manželce její oblíbenou znojemskou vepřovou. A musím říci, že chutnala výborně. Doma od manželky jsem dostal velikou pochvalu.
     Komentáře
  • Bydlení snů

    S nachlazením si uměly naše babičky vždycky poradit. Nedaly dopustit na cibulový sirup a husí sádlo

    Před 2 měsíci
    Rýma, bolesti v krku nebo kašel jsou zdravotní problémy, které se týkají snad každého z nás. Jen během zimních měsíců se tyto neduhy mohou objevit několikrát a může trvat i několik dní, než se jich zbavíme.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Jednoduchá cibulačka hezky česky

    Před 2 měsíci
    Jednoduchý recept na vynikající cibulačku. Suroviny: cibule 3 ks, česnek 1 stroužek, hovězí vývar 1,2 l, anglická slanina 100g, tvrdý chléb 2 krajíce, sýr eidam, vejce 1 ks, pažitka, sádlo, pepř a sůl.
     Komentáře
  • iReceptář

    Švejkovská topinka ze starého pečiva: Rychlovka za pár korun

    Před 3 měsíci
    Italové mají pannini, Britové toust s pečenými fazolemi a co Češi? Česká topinka se liší především použitým chlebem i tím, že se smaží. Naše topinky můžete podávat k ledasčemu nebo si připravit v severních Čechách oblíbenou variantu zvanou Švejkovská topinka. Vydatná a chutná, taková je topinka Švejk.
     Komentáře
  • Nespěchej

    Pro svět odporné? Češi milují žvýkání tuku, který je po oleji z tresčích jater druhým největším zdrojem vitamínu D

    Před 3 měsíci
    Češi milují tuk, zvláště žvýkání tuku na český způsob. Někdy okusují kousky masa přichycené k tučnému a jí je jako hranolky à la malé křupavé kousky slaniny. Nebo je mažou na chleba a pak to zapíjí osvěžujícím pivem.
     Komentáře
  • LepšíJá

    Naše babičky měly pravdu, když nedaly dopustit na sádlo, dnes už se ho oficiálně nemusíte bát. Ukázalo se, že je zdravější než rostlinné tuky

    Před 3 měsíci
    Když slyšíme o sádle, mnozí z nás ohrnují nos. Sice je skvělé na vaření a naše babičky na něj nedali dopustit, ale my jen při pomyšlení na sádlo vidíme ručičku na váze nebezpečně stoupat.
     Komentáře
  • Babinet

    Ztvrdlá kůže na patách vás letos trápit nebude. Pomůže trik s cibulí i sádlo

    Před 3 měsíci
    S prvními teplými dny nepřichází jen hřejivé paprsky slunce, ale v mnoha případech i upřímné zděšení. Nastává totiž čas, kdy z botníků vytahujeme otevřené boty a to znamená jediné. Odhalené nohy! Ztvrdlá kůže na patách není ani nic příjemného, ani hezkého. Dnes si proto ukážeme rovnou tři senzační tipy, jak se šetrně a okamžitě ztvrdlé kůže na patách bezpracně zbavit. Díky našim trikům si budete letní ulicí vykračovat bez obav.
     Komentáře
  • iReceptář

    Většina lidí obaluje a smaží řízky špatně. Neděláte tyto chyby také?

    Před 3 měsíci
    Na první pohled by se mohlo zdát, že při přípravě řízků snad ani není možné udělat chybu. Opak je ale pravdou. Nezřídka se stává, že po usmažení řízků není strouhanka křupavá, odpadává od masa a samotné maso je poměrně vysušené a bez chuti. Během přípravy řízků se celá řada lidí dopouští několika přešlapů, v důsledku kterých pak mají řízky k dokonalosti poměrně daleko. Víte, na co je třeba dávat velký pozor?
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Tradiční segedínský guláš zahuštěný zakysanou smetanou

    Před 3 měsíci
    Nejlepší recept na klasický segedínský guláš. Suroviny: 800 g vepřového masa (plec), 0,5 l vývaru, 200 g uzeného bůčku, 300 g zakysané smetany, 400 g kysaného zelí, 50 g sádla, 2 cibule středně velké, 3 stroužky česneku, 250 g vepřových párků, 2 lžíce sladké papriky, 2 lžíce hladké mouky, nové koření, pepř černý, bobkový list, kmín a sůl.
     Komentáře
  • Deník

    Nezatracujte sádlo. Podle vědců je zdravější, než si mnozí lidé myslí

    Před 3 měsíci
    Když se řekne sádlo, asi si většina lidí pomyslí, že nejde o zrovna zdravou potravinu. Jenže zdání klame. Sádlo je podle vědců dokonce v první desítce nejzdravějších potravin vůbec.
     Komentáře
  • iReceptář

    Nejlepší dušené zelí: Geniální trik šéfkuchaře s karamelem

    Před 3 měsíci
    Bez zelí a zejména kysaného zelí bychom si naši kuchyni dokázali asi těžko představit. O jeho prospěšnosti věděli už naši předci a s oblibou se připravuje dodnes. Chcete-li ho tentokrát připravit jinak, zkuste náš recept.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Ceny olejů letí vzhůru, čím ho nahradit v kuchyni?

    Před 3 měsíci
    Olej patří k potravinám, které nyní zdražují nejvíce. A otázkou zůstává, kam až jeho cena poroste. Určitě vás ale potěší, že existuje spousta alternativ, kterými můžete olej nahradit. Minimálně na pečení a vaření můžete použít levnější suroviny, které jsou navíc méně kalorické a plné vitamínů. Při smažení se zase využijete sádlo nebo máslo.
     Komentáře
  • iReceptář

    Zapečené palačinky se špenátem a smetanou. Levné a rychlé. Tyhle vás dostanou

    Před 4 měsíci
    Palačinky jsou nesmírně populárním pokrmem. Nejen proto, že jsou velmi rychle hotové, ale také díky tomu, že se dají připravit na mnoho způsobů, a to jak nasladko, tak také na slano. Oblíbená je například varianta se špenátem, sýrem a smetanou. Je rychle hotové a chutná božsky!
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pečeme s Ivou: Pagáčky s klobásou zpestří pohoštění pro koledníky, ale skvělé jsou i jindy

    Před 4 měsíci
    Také se u vás na Velikonoce stoly prohýbají pod sladkými dobrotami? Zkuste upéct slané pagáčky ze sádlového těsta. Uvidíte, že se po nich jen zapráší a koledníci ocení, že je na výběr i něco slaného.
     Komentáře
  • ZdravéStravování

    Obklady proti kašli a zahlenění: Už naše babičky znaly sílu přírody. Například prosté sádlo dokáže divy

    Před 4 měsíci
    Chřipka není vůbec příjemné onemocnění, ale naštěstí s ním lze bojovat i s pomocí domácích metod, jako jsou například zábaly. Vyzkoušejte některé z nich a uleví se vám.
     Komentáře
  • Novinky

    Vynikající pokrmy ze zelí

    Před 4 měsíci
    Řeklo by se obyčejné zelí. Přesto se z něj dají připravit vynikající pokrmy. Čtyři z nich vám dnes nabídne skutečný mistr ve svém oboru, executive chef restaurace hotelu Passage v Brně Petr Svoreň.
     Komentáře
  • iReceptář

    Zkuste bramborové knedlíky naplnit mletým masem. Jsou lepší než s uzeným

    Před 4 měsíci
    Bramborové knedlíky plněné uzeným masem patří k těm nejpopulárnějším českým pokrmům. Servírované se zelím a osmaženou cibulkou klidně zastanou i slavností nedělní oběd a chutnají skvěle. Věděli jste ale, že je stále oblíbenější bramborové knedlíky plnit namísto uzeného masa masem mletým? Podle mnohých jsou pak totiž ještě mnohem chutnější.
     Komentáře
  • iReceptář

    Proč přidat do bramboráků jedlou sodu: Budou chutnější a křupavější

    Před 4 měsíci
    Bramboráky jsou velkou českou pochoutkou, a to pro děti i pro dospělé. Cílem každé kuchařky a kuchaře je udělat je co nejchutnější a nejkřupavější. Ač se recepty liší, existuje trik, který poslouží všem. Dokonale křupavých bramboráků dosáhneme přidáním jedlé sody.
     Komentáře
  • iReceptář

    Fantastické babiččiny škubánky. Paulus oprášil skvělý zapomenutý recept

    Před 4 měsíci
    Když se řekne škubánky, určitě každý z nás ví, o jaké jídlo se jedná. Ovšem ve světové kuchyni byste podobný recept jen tak nenašli. Víte, jak je má nejraději šéfkuchař Roman Paulus? Sází na tradici našich babiček.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak usmažit dokonalý řízek: Fígl spočívá v použití tuku

    Před 4 měsíci
    Kuřecí či vepřové řízky jsou národem zbožňovaným pokrmem, na který mnozí milovníci masa nedají dopustit. Udělat skvělý řízek s tenkou strouhankou, který je uvnitř šťavnatý a zvenku krásně křupavý, je poměrně jednoduché. Ne každý zná však triky, jež jej k dokonalému řízku dovedou. Pozor si dejte při obalování i při smažení.
     Komentáře
  • iReceptář

    Luxusní hovězí roštěná podle Zdeňka Pohlreicha: Nejjednodušší postup je nejlepší

    Před 4 měsíci
    Děláte rádi hovězí? A co tahle roštěnou? Ne vždycky vám vyjde? Podívejte se s námi, jak připravuje roštěnou šéfkuchař Zdeněk Pohlreich. Třeba si všimnete právě nějakého drobného detailu, který vám zatím unikal, a přitom je roštěnou tak jednoduché připravit.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Do domácích bylinných mastí zužitkujte i majoránku

    Před 4 měsíci
    Co takhle mít voňavou přírodní mast, která neobsahuje chemické přísady? Teď už nemusíte utrácet peníze za drahé bio zázraky, svůj oblíbený léčivý krém si můžete vyrobit v pohodlí domova. K čemu využít majoránku či kostival?
     Komentáře
  • iReceptář

    Takto se má připravovat správně vídeňský guláš. Děláte ho správně?

    Před 5 měsíci
    Guláš se považuje za národní jídlo, ale je pouze důkazem historické příslušnosti k Rakousku-Uhersku. Dušené ragú z hovězího masa s paprikou vzniklo až v 17. století, když se do Uher dostal pepř a papriky. Vídeňský guláš se od toho českého příliš neliší, uvádím ho ale proto, že je zřetelně starší. Guláš se totiž ve střední Evropě začal vařit až s usídlením uherské jednotky vojáků ve Vídni na začátku 19. století.
     Komentáře
  • Hrdina kuchyně - Prima Pauza

    Jednoduchý, přesto výborný dezert: Lokše se švestkami a mákem

    Před 5 měsíci
    Marie Doležalová a Martin Škoda vám předvedou, že opravdový hrdina kuchyně je sama ingredience. Prima Pauza vám zase předvede, že i recepty můžou být rychlé a jít rovnou k věci. Nezkrácené recepty a více zajímavých informací najdete na iprima.cz
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Jak správně vyškvařit sádlo a připravit si doma ty nejlepší škvarky

    Před 5 měsíci
    Vepřové sádlo je nedílnou součástí české kuchyně. Dnes ho sice nahrazují různé oleje a margaríny, na některé recepty se však klasické sádlo stále hodí více. To kupované nicméně nemá takovou kvalitu, určitě se tedy vyplatí vyškvařit si ho doma. Se správným postupem to není vůbec nic složitého.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak udělat fantastické červené zelí: Klasický způsob našich babiček je nejlepší

    Před 5 měsíci
    Kachnu bez zelí si umí představit málokdo. Máte raději bílé nebo červené zelí? Obě? My se v dnešním článku soustředíme na to červené. Zkuste si ho s námi připravit podle známé kuchařské kouzelnice Florentýny.
     Komentáře
  • iReceptář

    Pamatujete, co jste jedli v devadesátkách? Zavzpomínejte na tři nejlepší recepty

    Před 5 měsíci
    Devadesátá léta byla nesmírně divoká. A to i v kuchyni. Lidé začali se svými osvědčenými recepty mnohem více experimentovat, až občas vznikaly pokrmy, na které se už v dnešní době spousta lidí dívá převážně s odporem. Připravovalo se ale i mnoho jídel, které si svou popularitu dokázala udržet dosud. Jaké lahůdky se v devadesátkách vařily nejvíce a ke kterým stojí za to se vrátit i nyní?
     Komentáře
  • Deník

    Zabijačkové recepty moc zdravé nejsou, o to lépe ale chutnají

    Před 5 měsíci
    Proč si jednou za čas nedopřát pochoutky, nad kterými se vám budou sbíhat sliny a po kterých si budete utírat mastnotu z prstů i brady. Je únor, ideální doba na zabijačku. Když už ne na dvorku na venkově, tak třeba u vás doma u jídelního stolu. Podívali jsme se na několik tipů do časopisu Gurmet.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Ty nejlepší masopustní koblihy: Proč mají po obvodu světlý kroužek a jsou opravdu nejlepší na sádle?

    Před 5 měsíci
    Stejně jako si s posvícením spojujeme koláče, nemůže se masopust obejít bez koblih. Sladké smažené pečivo patří k masopustu úplně stejně jako pestrobarevné maškary a jitrnice či jelita ze zabijačky. A pokud je nechcete plnit marmeládou, osmažte si z koblihového těsta třeba šišky.
     Komentáře
  • iReceptář

    Na jakém tuku nejlépe osmažit řízky. Mnoho lidí používá nevhodný a ničí chuť

    Před 6 měsíci
    Kdybychom nevěděli, že řízky pocházejí z Rakouska, považovali bychom je za národní pokrm. Jejich příprava nevyžaduje zvláštní kuchařské schopnosti a zavděčíte se jimi i těm nejvybíravějším strávníkům, když nepočítáme vegetariány. Přesto se stává, že váš řízek nemá "tu správnou chuť". Čím to může být?
     Komentáře
  • iReceptář

    Hrachová kaše podle Vaňka: Dvě běžné ingredience navíc z ní dělají delikatesu

    Před 6 měsíci
    Hrachovou kaši má spousta lidí spojenou se školní jídelnou, kde její chuť nebyla nijak zvláště úchvatná a na pohled kaše lahodný pokrm připomínala jen velmi vzdáleně. I hrachovka ale může být skvělá, jen je třeba ji připravit ze správných surovin. Kuchař Roman Vaněk do svého receptu zakomponoval ještě dvě ingredience navíc, které její chuť vystřelí až do nebes.
     Komentáře
  • iReceptář

    Poctivá voňavá česnečka našich babiček: Takto ji vaří Kluci v akci

    Před 6 měsíci
    Mnozí si na ni vzpomenou jen ve chvíli, kdy se ráno po proflámované noci probudí zcela rozlámaní, s bolavou hlavou a žaludkem na vodě. Je pravdou, že česneková polévka je dost možná tím nejlepším vyprošťovákem, na druhou stranu si ale zaslouží, aby se na stole objevovala podstatně častěji. Navíc ta připravená podle našich babiček je nejen nesmírně zdravá, ale také chuťově úžasná.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Tradiční zabijačka má svůj řád a pravidla: Víte, kdo míchá krev, a proč mají svobodné dívky sbírat kosti?

    Před 6 měsíci
    Už jste někdy byli na zabijačce? Zažít tu tradiční jako z Ladových obrázků se dnes již nepoštěstí každému. Pokud by vás na ni někdo zval, neváhejte, je to zážitek. Pravá venkovská zabijačka sestává z mnoha zvyků a rituálů, neobejde se bez pár štamprliček a na jejím konci vás čeká spousta dobrot.
     Komentáře
  • Hrdina kuchyně - Prima Pauza

    Poctivá a lahodná bramboračka s houbami, která zasytí i zahřeje

    Před 6 měsíci
    Marie Doležalová a Martin Škoda vám předvedou, že opravdový hrdina kuchyně je sama ingredience. Prima Pauza vám zase předvede, že i recepty mohou být rychlé a jít rovnou k věci. Nezkrácené recepty a více zajímavých informací najdete na iprima.cz
     Komentáře
  • ZdravéStravování

    Sádlo už nemusí být strašákem pro naše zdraví i figuru. Ve skutečnosti nabízí spoustu výhod, o kterých se moc nemluví

    Před 6 měsíci
    Sádlo, ačkoli jej máme všichni za vrchního nepřítele našeho zdraví i figury, je ve skutečnosti jednou z nejlepších voleb, jak své zdraví podpořit. Už se ho nemusíte bát.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak doma nejlépe vyškvařit sádlo na fantastické škvarky? Pomůže mléko i správná teplota!

    Před 6 měsíci
    Oboje sice seženete v každém řeznictví i supermarketech, ale na domácí čerstvě vyškvařené sádlo nic nemá. A ta vůně z něj! Pokud by vám někdo nabízel sádlo ze zabijačky, rozhodně neváhejte. Ale ani v opačném případě si nemusíte zoufat, i z vepřového sádla z obchodu vyškvaříte křupavý zázrak.
     Komentáře
  • Recepty prima nápadů

    10 nápadů, z čeho a jak vyrobit krmítka pro ptáky, kterým jen stěží odolají

    Před 6 měsíci
    Zima ještě není u konce. Co tak vykonat dobrý skutek, a dát se do výroby jednoduchých krmítek pro ptáky? Připravili jsme několik návodů, na které vám ve většině postačí to, co máte běžně doma.
     Komentáře
  • Vychytávky Ládi Hrušky - Prima Pauza

    Knedlíčky pro svobodné pány... i dámy

    Před 6 měsíci
    Servírujeme jednotlivé recepty a vychytávky Ládi Hrušky i nápady jeho zapálených fanoušků. Na Prima Pauze zjistíte v pár minutách, čím si osladit, zpříjemnit nebo usnadnit život. Plnou nálož vychytávek najdete na iprima.cz
     Komentáře
  • TopRecepty

    Uvařte si doma poctivou dršťkovou: Chuť jí vylepší uzená paprika, sádlo a hovězí vývar

    Před 6 měsíci
    Někdo by ji nepozřel ani za nic, jiní si ji dávají pokaždé, když ji mají v nějaké restauraci na jídelním lístku. Do její přípravy doma se moc lidí nehrne, ale vzhledem k tomu, že se dršťky již dají sehnat v řeznictví oprané, očištěné a dokonce předvařené, zas tak složité to není.
     Komentáře
  • iReceptář

    Pohlreichův legendární segedínský guláš: Vynikající, přesně takový, jaký má být

    Před 6 měsíci
    Segedínský guláš si v průběhu let dokázal vydobýt své čestné místo v české kuchyni a pravidelně se připravuje v mnoha domácnostech. Pokud jste ale tento pokrm nikdy předtím nevařili, může být pro vás poměrně těžké najít ten správný recept. Každý si jej totiž upravil k obrazu svému a zakomponoval do něj ty suroviny, které spolehlivě potěší jeho chuťové pohárky. Úžasných výsledků ale bezpochyby dosáhnete, uvaříte-li segedínský guláš podle Zdeňka Pohlreicha.
     Komentáře
  • iReceptář

    Babicův bramborák: Poctivý, křupavý, jemný a skvěle dochucený. Takový má být!

    Před 6 měsíci
    Jedni ho milují, druzí nenávidí. Ať je to, jak chce, na českou klasiku je lidový kuchař Jirka Babica expert. Není tedy divu, že bramborák se pod jeho rukama promění v dokonalé a poctivé jídlo. Jak si připravit tuhle smaženou kalorickou bombu, aby si na ní pochutnala celá rodina?
     Komentáře
  • Mužská věc

    Promluvy starého kořaly – první

    Před 6 měsíci
    Střízlivost není vůbec špatná, pokud máš v palici vytřeno do sucha a netrápí tě žádný problémy vesmíru. Jestli ti ale ty kolečka aspoň trochu makaj, je ten život na týhle planetě k neunesení.
     Komentáře
  • Magazín Plus

    Pochutnejte si na křupavých bramborácích podle šéfkuchaře Vaňka. Smažené na sádle jsou nejlepší

    Před 6 měsíci
    Bramboráky se běžně připravují z jemně nastrouhaných brambor. To však způsobuje to, že jsou bramboráky velmi jemné konzistence a připomínají spíše bramborovou placku.
     Komentáře
  • iReceptář

    Dokonalé palačinky podle Florentýny: Triky, aby byly co nejtenčí a nepálily se

    Před 6 měsíci
    Usmažit palačinky tak, aby byly krásně tenké, zlatavé a lehoučké, je leckdy problémem, s nímž se potýkají i zkušení kuchaři. Klíč k úspěchu přitom tkví jen v několika málo pravidlech, která je nutné při přípravě tohoto nesmrtelného dezertu dodržovat. Tajemství dokonalých palačinek nespočívá jen ve správném poměru surovin, ale závisí také na povrchu pánve, kterou používáte.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Jednoduché recepty na hojivé mastičky

    Před 6 měsíci
    Ekzém, křečové žíly, rýma či běžná poranění. Co na ně platí? Přece léčivé masti! A právě ty si můžete snadno vyrobit doma. Tak proč nezačít ještě dnes? Žádnou vědu v tom nehledejte, zvládnete je levou zadní. Jak na to?
     Komentáře
Reklama