Zavřít
Slanina

Slanina

Nejnovější články na Seznamu na téma Slanina
  • Proženy

    Bohatě plněná krůtí tortilla s křupavou slaninou a zeleninou

    Před 1 dnem
    Také se občas necháte nalákat na svůdné obrázky bohaté náplně v kupovaných wrapech, ale pak ji uvnitř marně hledáte? Tak tahle tortilla vás nezklame: jemné krůtí maso doplňuje kousek křupavé slaniny a bohatá zeleninová obloha.
     Komentáře
  • Apetit

    Jennifer Aniston jedla každý den 10 let stejný salát: Připravte si jídlo, které provázelo natáčení Přátel

    Před 5 dny
    Na rozdíl od nerozhodné Rachel, kterou hrála Jeniffer Aniston v seriálu Přátelé, herečka v reálném životě upřednostňuje jistoty. Zvlášť, co se týče stravy. V průběhu natáčení oblíbeného sitcomu, který běžel 10 let, údajně jedla po celou dobu jeden a ten samý salát. Pokud vás zajímá, z čeho byl složený, čtěte dál.
     Komentáře
  • #chálujlíp

    Dokonalý recept? Zkuste hamburskou vepřovou kýtu na smetaně

    Před 6 dny
    Nějak nám to hovězí maso, a nejen to, podražilo. Místo hovězí pečeně na smetaně, tedy svíčkové, vyzkoušejte hamburskou vepřovou kýtu. Pokud se udělá poctivě a jak má, rozdá mnoho chutí a úsměvů u vašeho stolu.
     Komentáře
  • ZdravéStravování

    Slaninu si můžete dopřát bez výčitek. Převratný názor potvrzuje, že její konzumace není vůbec špatný nápad

    Před 7 dny
    Odevšad z médií se na nás valí informace o tom, jak moc zdraví škodlivé jsou živočišné tuky. Odborníci ale přišli na to, že slanina je ve skutečnosti pro lidské tělo prospěšná.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Šílené kombinace, které chutnají fantasticky: Už jste zkusili hranolky se zmrzlinou, chipsy s čokoládou nebo donut se slaninou?

    Před 10 dny
    Čokoláda ochucená mátou nebo chilli papričkami je dnes už skoro běžná věc, nepřekvapí nás ani slaný karamel nebo třeba rozinky či sušené meruňky v masové směsi. Lidé si ovšem pochutnávají i na mnohem zvláštnějších kombinacích, které ale spolu překvapivě velmi dobře fungují. Troufnete si je vyzkoušet?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Fazolové lusky se slaninou a česnekem jsou skvělá letní příloha k masu

    Před 14 dny
    Podle tohoto receptu připravíme výbornou a jednoduchou přílohu - zelené fazolky se slaninou a česnekem. Pokrm se výborně hodí k masu. Recept není složitý, zvládne ho i začátečník. Uvařené fazolky jsou chuťově výtečné, křehké a krásně křupavé.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Džem ze slaniny se výborně hodí na grilované maso. Základem je cibule a opečené plátky slaniny

    Před 17 dny
    Džem ze slaniny - název zní trochu podivně, ale i když se to zdá zvláštní, džem chutná výborně a oceníte ho třeba právě ke grilovanému masu. Poradíme, jaké ingredience a proč zrovna ony by v džemu ze slaniny neměly chybět.
     Komentáře
  • Český kutil

    Na mazání nože je nejlepší špek a slanina

    Před 25 dny
    Správný muž má mít nůž. Jenže aby byl co k čemu, musí být nůž ostrý. Broušení nožů je téma samo o sobě, základní péči o ostří ale zvládne úplně každý. Povíme si o tom, který tuk je na mazání nožů ideální, co se hodí na impregnaci rukojeti i střenky a upozorníme na to, kde dělají hospodyňky při používání nože nejčastější chybu.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Perfektní falešný španělský ptáček

    Před 26 dny
    Falešný španělský ptáček je chudší a jednoduší verze originálu. Aspoň co se týká přípravy, ale co se týká chutí tak si s originálem nic nezadá. A je vynikající. Suroviny: vepřové maso 400 g, cibule 200 g, máslo 40 g, hladká mouka 15 g, smetana 33% 250 ml, sádlo, olej, sójová omáčka, paprika, chilli, pepř a sůl.
     Komentáře
  • Babicova televize

    Pravé slovenské halušky s bryndzou a slaninou. Babicův fanoušek kuchaře překvapil

    Před 1 měsícem
    Použité ingredience: brambory (ideálně větší), polohrubá mouka, vejce, slanina (kostičky/vcelku), jarní cibulka, bryndza, zakysaná smetana a strouhaný sýr gouda.
     Komentáře
  • #chálujlíp

    Staročeská klasika: Nastavovaná bramborová kaše

    Před 1 měsícem
    Spoustou lidí zapomenutý a pro mnohé dosud neobjevený staročeský recept. To je nastavovaná kaše z brambor, másla, mléka, smetany, krup, česneku a majoránky. Ideální k pečenému nebo uzenému masu.
     Komentáře
  • Proženy

    Domácí tvarohové nudle: se zakysanou smetanou a křupavou slaninou jsou výtečné!

    Před 1 měsícem
    Maďaři mají těstoviny snad stejně rádi jako Italové. Jejich těstovinové pokrmy možná nejsou tak elegantní a hravé, jsou ale syté, jednoduché, levné a domácké. Jako tyhle nudle s tvarohem naslano.
     Komentáře
  • ČasProŽeny

    Víte, jaký je nejchutnější způsob, jak zabránit přichycení ryb na gril? Vyzkoušejte!

    Před 1 měsícem
    Grilování celé ryby je působivou, i když trochu děsivou ukázkou grilovacího umění. Není to nic složitého. Rybu položíte na gril a grilujete, dokud se nepřipálí. Ale tento proces je plný možných chyb, které mohou budoucí grilovače ryb trochu vyděsit.
     Komentáře
  • ZdravéStravování

    Ničitelé přebytečného tuku: Potraviny, které bez problémů „rozpustí“ koblihu nebo slaninu a pomohou vám k vysněné postavě

    Před 1 měsícem
    Dieta je především o fyzické aktivitě a zdravém jídelníčku. Ovšem i ve stravě existují triky, které proces hubnutí urychlí. Jsou to správné zvolené potraviny, jež vám pomohu rychleji spalovat.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Už jste ochutnali Cobb? Slavný americký salát nasytí i ty největší jedlíky. Co vše do něj patří?

    Před 1 měsícem
    Pestrobarevný a bohatý salát Cobb je asi nejslavnějším salátem Ameriky. Na talíři vám nabídne nepřeberné množství ingrediencí, krásně vyrovnaných v úhledných řadách. Tento salát uspokojí i ty, kteří jinak saláty odmítají a tvrdí, že se z hromady zeleniny přece nemohou najíst.
     Komentáře
  • Karolína, domácí kuchařka

    Lahodný játrový špíz se sušenými švestkami a slaninou s máslovými brambory s kukuřicí

    Před 1 měsícem
    Tradiční i cizokrajné recepty vás Karolína naučí vždy s úsměvem a díky zkrácené verzi to stihne za pár minut. Od polévek až po dezerty – bohaté škály výtečných receptů si vybere každý mlsný jazýček. Nezkrácené verze a více pohodového času s Karolínou si můžete užít na iprima.cz.
     Komentáře
  • iReceptář

    Francouzské brambory: Stylová rychlovka za pár korun s masem i bez

    Před 2 měsíci
    Báječný a rychlý oběd na všední den, to jsou francouzské brambory. Klasika, která se nikdy neomrzí. U nás platí, co rodina, to recept, a s původním francouzským receptem ta česká varianta má společné jen brambory.
     Komentáře
  • Proženy

    Růžičková kapusta, do které se zamilují i její odpůrci: Zapečte ji se slaninou a vejci

    Před 2 měsíci
    Že si růžičková kapusta rozumí se slaninou, je známá věc. Tentokrát jsem ji zkusila zapéct navíc s vejci a z přílohy se rázem stala plnohodnotná večeře. Takto upravené kapustičky navíc zůstanou krásně křupavé.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Famózní špagety na slanině s opečeným kuřecím prsíčkem

    Před 2 měsíci
    Recept na dokonalé těstoviny se slaninou, bazalkovým pestem a kuřecími prsy. Pro dvě osoby. Příprava 40 minut. Suroviny: kuřecí prso 1 kus, anglická slanina 100 g, špagety 300 g, česnek jeden stroužek, vývar 0,2 litru, parmazán, bazalkové pesto 3 až 4 lžičky, petrželka, bazalka, olivový olej, tymián, paprika sladká, sůl a pepř.
     Komentáře
  • ZdravéStravování

    5 nejčastějších mýtů o slanině, které v současné době kolují mezi lidmi

    Před 2 měsíci
    Mezi největší trendy současnosti patří konzumace zdravé stravy. Mnoho zdánlivě škodlivých potravin je však užitečnějších, než si lidé myslí.
     Komentáře
  • Mňam aneb Prima vařečka

    Juchaři v Prima vařečce soutěžili o nejlepší masový špíz

    Před 2 měsíci
    Mojmír Maděrič hodnotí originální recepty v legendárním soutěžním pořadu Mňam anbeb Prima Vařečka. Celé díly můžete sledovat na iprima.cz
     Komentáře
  • TopRecepty

    7 tipů, jak nejlépe mrazit potraviny: Co potřebují jahody a jak mrazit slaninu i koláče, aby pak byly perfektní

    Před 2 měsíci
    Mražení potravin je skvělým způsobem pro uchovávání potravin. Některé se ovšem pro mražení nehodí. Zjistěte, které to jsou. Inspirujte se, které potraviny se dají mrazit tak, aby byly dobře připravené k dalšímu využití.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak dlouho můžete skladovat maso v lednici a mrazáku, aby se nezkazilo

    Před 2 měsíci
    Často se stane, že nestihnete spotřebovat čerstvé maso a přemýšlíte, co s ním. Můžete ho zmrazit, jenže ani v mrazáku nemůže zůstat maso věčně. Jak skladovat maso v mrazáku?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Nejlepší jalapeňo burger podle Pohlreicha? Tenhle vás parádně nažhaví!

    Před 2 měsíci
    Sezóna grilovaní je tady! A kdo by nemiloval domácí burgery. Grilovacím mistrem u nás je šéfkuchař Zdeněk Pohlreich. Zkuste si s ním připravit fantastický burger nejen pro "ostré hochy". Pikantnost si však navolíte sami.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Obohaťte svůj letní jídelníček o nový salát: Ten lyonský výborně zasytí díky třem ingrediencím

    Před 2 měsíci
    Francii vděčíme za mnoho gastronomických specialit, jednou z těch trochu méně známých je lyonský salát. Tato lahodná pochoutka uspokojí větší hladovce a zachutná i odpůrcům zeleniny. Listy salátu v něm totiž báječně doplňuje pošírované vejce a dokřupava osmažená slanina.
     Komentáře
  • Proženy

    Lepší než bramboráky! Zkuste slaný závin z brambor se sýrem a slaninou

    Před 3 měsíci
    Máte rádi slané koláče? Bramborový závin je skvělou variantou. Se slaninou a sýrem chutná božsky. Podávat ho můžete za studena i za tepla.
     Komentáře
  • MůjLife

    Hranolky, míchaná vajíčka či křupavá slanina z vaflovače? Ano, výsledek je neuvěřitelný a bez oleje

    Před 3 měsíci
    Váš vaflovač, popřípadě i toastovač, umí víc než jen péct vafle, respektive toasty. Přinášíme vám několik způsobů, jak tohoto domácího pomocníka využít v plné síle několikrát za týden k přípravě chutné snídaně, oběda i večeře.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Snadný, rychlý a vynikající BLT sendvič: Víte, co se ukrývá pod tajemnou zkratkou a jak si sendvič připravit?

    Před 3 měsíci
    Sendviče jsou ideální rychlou svačinkou na výlet nebo piknik i rychlou variantou oběda či večeře. Mají nespočet variant, mezi nimiž si každý najde tu svou nejoblíbenější. Populární jsou hlavně v Anglii a v Americe a klasikou mezi nimi je ten se slaninou, salátem a rajčaty, známý jako BLT.
     Komentáře
  • Svět Ženy

    Slanina a další potraviny, které na gril rozhodně nepatří: Z bezpečnostních důvodů nebo proto, že uberete na kvalitě dané potraviny

    Před 3 měsíci
    Léto se blíží a k němu neodmyslitelně patří i grilování. Možná už jste vytáhli a oprášili gril a těšíte se na dobroty z grilu, kterých je opravdu celá řada. Jsou však potraviny, které byste na gril zkrátka dávat neměli, ať už z bezpečnostních důvodů nebo proto, že zbytečně uberete na kvalitě a jinak výborné chuti dané potraviny. Podívejte se proto, která jídla byste měli rozhodně držet daleko od grilu.
     Komentáře
  • Proženy

    Jako naše škubánky, ale o chlup lepší: připravte si džadky s brynzou a slaninou

    Před 3 měsíci
    Bramborová hmota na džadky, jídlo rozšířené hlavně na východě Slovenska, je v podstatě stejná jako na české škubánky. Od škubánků se liší tvarem, ale hlavně závěrečným dochucením – kombinace ovčí brynzy a slaniny je prostě skvělá.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Zatraceně dokonalé ragú z vepřového masa

    Před 3 měsíci
    Vynikající ragú s vepřového masa. Ragú je směs masa a zeleniny, případně i jiných přísad, které se většinou dusí. Příprava pokrmu zabere přibližně 1 hodinu. Suroviny: 500g vepřového masa, 50 g slaniny, 1 cibule, 1 lžíce polohrubé mouky, 1 dl červeného vína, kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer), pepř, tymián, nové koření, jalovec, sůl, rostlinný olej, cukr a citronová šťáva.
     Komentáře
  • Cuketka peče

    Jak na francouzský quiche? Přidejte hodně slaniny a sýra

    Před 3 měsíci
    Tenhle quiche je skvělý na zpracování menšího množství chřestu a vlastně i jiné sezónní zeleniny. Náplň je fakt univerzální. Vejce, smetana, slanina a sýr – není možné šlápnout vedle. Peču v keramické formě, ale lepší je možná nepřilnavá kulatá s nízkým okrajem. Rozpis najdete na konci videa.
     Komentáře
  • iReceptář

    Nákyp ze starého chleba: Šetřílkovská dobrůtka našich babiček

    Před 3 měsíci
    Znáte a děláte nákyp ze starého chleba? Tento recept patří do šuplíku ke všem pokrmům „z jednoho hrnce" i „co dům dal“. Nákyp zasytí, a navíc zpracujete i kousky chleba, který už není nejčerstvější. Vyzkoušejte různé varianty. Nákyp z chleba si určitě najde místo i ve vaší kuchyni.
     Komentáře
  • iReceptář

    Španělský ptáček podle Rettigové: Citronovou kůrou ho dováděla k dokonalosti

    Před 3 měsíci
    Hovězí plátek a v něm zabalená okurka, vajíčko a párek se slaninou. Podává se dušený v omáčce s rýží nebo knedlíkem. Španělský ptáček patří mezi naše tradiční pokrmy. Vyzkoušejte s námi recept stejného jména, který se mu však vůbec nepodobá.
     Komentáře
  • Jednoduché vaření bez breptů

    Hovězí maso v lahodné omáčce z cibule, slaniny a hořčice

    Před 3 měsíci
    Přírodní hovězí maso na cibulce a hořčici. Skvělý tip na jednoduchý oběd! Příprava hovězího je jednoduchá a časově nenáročná. Ve zkratce, hovězí maso nakrájíte, osmahnete slaninu, podusíte s cibulkou a česnekem, přidáte dvě lžíce dijonské hořčice, zalejete kvalitním hovězím vývarem a dusíte do měkka. Dobrou chuť, Brepta.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jednoduchá kapustová polévka

    Před 3 měsíci
    Když se spojí kapusta, slanina, cibule a uzené, jen málokdo odolá! Přesně tohle splňuje babiččina kapustová polévka. Připravte ji podle našeho receptu a určitě ji zařadíte mezi stálice ve vašem polévkovém repertoáru.
     Komentáře
  • iReceptář

    Nejlepší náplně do šneků z listového těsta. Slané i sladké a téměř zadarmo

    Před 3 měsíci
    Šneky z listového těsta jsou geniálním občerstvením i pro zcela nečekanou návštěvu. Pokud máte po ruce potřebné ingredience, během pár minut může být tato chuťovka na stole. Nejčastěji se šneky připravují na slano a plní se kečupem, šunkou a sýrem. Variant ale existuje mnohem více. Zkuste do nich zabalit špenát nebo kysané zelí. Nadchnou vás ale i šneky na sladko s pudinkem či skořicí!
     Komentáře
  • iReceptář

    Staročeský pivní štrúdl: Zapomenutý trik s pivem, který používali naši předci

    Před 3 měsíci
    Vyzkoušejte štrúdl podle staročeského receptu, do kterého hospodyně přidávaly pivo. Je to klasický recept, který je dnes už trošku zapomenutý. Oprašte osvědčený recept našich babiček a upečte rodině vynikající pivní štrúdl.
     Komentáře
  • iReceptář

    Velikonoční vánočka naslano: Grilovaná velikonočka se slaninou se stává hitem

    Před 4 měsíci
    Patříte mezi fanoušky grilování? Tak to pro vás máme skvělý velikonoční TIP! I vánočka totiž může být grilovaná, a ještě k tomu naslano.
     Komentáře
  • Proženy

    Kynuté buchty s překvapením uvnitř: mák ani tvaroh tady nečekejte

    Před 4 měsíci
    Pekáčem takových buchet by určitě nepohrdl ani pohádkový Honza, i když cukru je v nich jen jediná špetka. Namísto sladké nádivky v nich najdete brynzovou náplň s tvarohem, slaninou a cibulkou. Jsou vynikající!
     Komentáře
  • Recepty ze zahrady

    Šťavnaté a s křupavou kůrčičkou: Zkuste kuře s nádivkou a pečenými ředkvičkami

    Před 4 měsíci
    Inspiraci pro váš stůl přináší Agáta Charvátová. Sledujte naše sociální sítě, kde najdete i všechny recepty z pořadu! @agatacharvatova a @bozi.jidlo.
     Komentáře
  • iReceptář

    Trik, jak zajistit, aby sekaná nepraskla: Pomůže pár dobře mířených facek

    Před 4 měsíci
    Prasklá sekaná není žádnou tragédií, ale přeci jen ta symetrická a hladká vypadá o moc lépe. Obzvlášť když přišla návštěva na oběd a vy se chcete maličko vyšvihnout. Můžete, protože jsme pro vás připravili tipy, které vám k tomu ideálnímu vzhledu sekané dopomůžou!
     Komentáře
  • Vlasta

    Kouzlení s cibulí: Zajíc cibulář a irský coddle? Připravíte je v troubě!

    Před 4 měsíci
    Málokteré jídlo se bez ní obejde, a přesto nám pořád připadá obyčejná. Přitom je to malý poklad, ze kterého se dají vyrobit velké dobroty. Vyzkoušejte naše oblíbené.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Častá konzumace slaniny může podpořit rakovinu

    Před 4 měsíci
    Potrpíte si na uzeniny, párky a slaninu? S každým soustem posíláte do těla i konzervační látky, které prý mohou vyvolat onkologické onemocnění střev. Už vás pomalu přechází chuť?
     Komentáře
  • Recepty ze zahrady

    Špenátovo-sýrové knedlíčky jsou originální přílohou třeba ke krůtímu masu

    Před 4 měsíci
    Inspiraci pro váš stůl přináší Agáta Charvátová. Sledujte naše sociální sítě, kde najdete i všechny recepty z pořadu! @agatacharvatova a @bozi.jidlo.
     Komentáře
  • Vaříme s Mozkem

    Jemná hrášková krémová polévka s krutonky a slaninou

    Před 4 měsíci
    Polévka, která bude lahodit nejen oku. Takový je tento rychlý hráškový krém, který se podává s chlebovými krutony a orestovanou slaninou. Dobrou chuť !
     Komentáře
  • iReceptář

    Proč vložit do trouby při pečení masa i banánové slupky?

    Před 4 měsíci
    Už jste někdy slyšeli o tom, proč přidat k pečenému masu banánové slupky? Banánové slupky lze použít na ledacos a do trouby je můžete dát nejen k pečenému masu.
     Komentáře
  • iReceptář

    Geniální recept na segedínský guláš od Ivana Vodochodského: Peče ho v troubě

    Před 4 měsíci
    Uvařit segedínský guláš není nikterak náročné, přesto jde o pokrm, s jehož přípravou strávíte v kuchyni poměrně dost času. Když jej ale namísto na sporáku v hrnci upečete v troubě, nemusíte se o guláš během vaření prakticky nijak starat. Kromě toho, že je jeho pečení nesmírně jednoduché, ve výsledku je guláš mnohem chutnější a maso také podstatně měkčí. Vyzkoušejte netradiční postup a uvidíte, že milovaný segedín už nikdy nebudete dělat jinak!
     Komentáře
  • TopRecepty

    Sasko na talíři: Ochutnali jste někdy lipské skřivánky nebo drážďanský tvarohový koláč? Máme recept!

    Před 5 měsíci
    Německou spolkovou zemi Sasko si s gastronomickými zážitky většinou nespojujeme. A to je velká škoda! I v Drážďanech nebo Lipsku můžete ochutnat vynikající místní kuchyni, která často spojuje dohromady na první pohled neobvyklé ingredience a má co nabídnout i těm největším gurmánům.
     Komentáře
  • iReceptář

    Geniální hovězí roštěná na slanině se špenátem a knedlíky od Kluků v akci

    Před 5 měsíci
    Hovězí patří k tomu nejchutnějšímu druhu masa a správně připravená hovězí roštěná je pak pro mnohé nepřekonatelnou lahůdkou. Málokdo ji ale vaří doma, neboť se mnozí domnívají, že je její příprava poněkud složitá. Není to ale vůbec pravda. Udělat dokonalou roštěnou zvládne naprosto každý. Společně s bramborovým knedlíkem a špenátem pak na talíři vytvoří kombinaci, po které se budou moci všichni u stolu utlouct.
     Komentáře
  • Rozpal to, šéfe! - Prima Pauza

    Dokonalý recept podle Pohlreicha: Senzační chřestový salát s hovězím steakem

    Před 5 měsíci
    Nenechte si s Prima Pauzou ujít Zdeňkovy jedinečné pochoutky na gril, včetně zkrácených receptů, díky kterým i pod širým nebem můžete zůstat labužníkem! Ještě více skvělých receptů najdete na iprima.cz
     Komentáře
  • Proženy

    Za málo peněz hodně muziky: Plněné bramborové slupky se sýrem a křupavou slaninou

    Před 5 měsíci
    Plněné brambory můžete podávat jako luxusní přílohu k jednodušším úpravám masa nebo se salátem jako lehkou večeři a vždy budou mít úspěch. K dokonalosti je dotáhnete kopečkem husté zakysané smetany a hrstí čerstvých bylinek.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak na rychlou domácí paštiku. Víte, jak ji správně zavařit? Poradíme, čím ji okořenit a dochutit

    Před 5 měsíci
    Domácí paštika má tu velkou výhodu, že není příliš složitá. Při jedné práci většinou vznikne takové množství dobroty, že máme vystaráno na několik dnů (pokud ji sterilujeme, dokonce týdnů, ba i měsíců). A v neposlední řadě máme kvalitní domácí výrobek, u kterého si ohlídáme složení a kvalitu surovin.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Připravte si báječné pečené brambory 5x jinak. Celá rodina vylíže talíře!

    Před 5 měsíci
    Pečená brambora je ideální rychlá večeře, která vždy potěší. Zkuste ji s pěti různými náplněmi, které jsou za chvilku hotové.
     Komentáře
  • Jímeto

    Jessica Simpson má ráda slaninu. Sní ji však jen jediným způsobem

    Před 5 měsíci
    Málokdo by ji neznal. Krásná americká zpěvačka a herečka, která proslula také díky své vlastní reality show.
     Komentáře
  • Menutovka

    Se šípkovou! Naučte se skvost české myslivecké kuchyně

    Před 6 měsíci
    Ingredience (6-8 porcí): lžíce sádla, 2 lžíce másla, plná miska kostiček mrkve, celeru a petržele, ½ stejné misky nadrobno nakrájené červené cibule, 50 g špeku nebo slaniny + kůže, 2 lžíce hladké mouky, 250 ml červeného vína, 300 ml hovězího vývaru, 300 ml šípkového pyré, svazek šalvěje, tymiánu a rozmarýnu, 10 kuliček nového koření a jalovce, 20 kuliček pepře, 3 bobkové listy, 3 lžíce cukru, sůl
     Komentáře
  • iReceptář

    Bramborové halušky: Dokonalý starý rodinný recept podle Květy Fialové

    Před 6 měsíci
    Slovenské národní jídlo halušky zbožňujeme i u nás. Připravit si je můžete různými způsoby, tradičně se však podávají s brynzou. Rodinný recept měla ve své kuchařce i herečka Květa Fialová, která jej zdědila po své mamince pocházející se Slovenska.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak dlouho vydrží v ledničce jednotlivé druhy masa a jak dlouho vydrží mimo ni?

    Před 6 měsíci
    Lednice se stala přirozenou součástí každé domácnosti a je jedním z nepostradatelných spotřebičů. Nejen že zachovává potraviny čerstvé, ale především prodlužuje jejich trvanlivost. Nakupujete někdy maso do zásoby? Nevadí! Jen je dobré mít na paměti, jak dlouho vydrží čerstvé. Nejcitlivější je mleté, choulostivá je i drůbež.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Krůtí slanina jako náhražka za vepřovou: je skutečně zdravější

    Před 6 měsíci
    Stále častěji je v obchodech vidět nový druh slaniny, který nepochází z vepře: jedná se o krůtí slaninu. Spousta lidí předpokládá, že by se mohlo jednat o zdravější produkt, který obsahuje méně tuku i jiných škodlivých látek, kterými oplývají výrobky z vepřového masa. Krůtí slanina se vyrábí z mletého masa, koření a konzervačních látek. Nejedná se o jednotný plátek masa, ale o směs, která se vylisuje do proužků. Ty pak připomínají skutečnou slaninu. Avšak pozor, některé kousky krůtí slaniny mohou obsahovat také maso z jiného zvířete – například vepřové.
     Komentáře
  • iReceptář

    Pohlreichův legendární segedínský guláš: Vynikající, přesně takový, jaký má být

    Před 6 měsíci
    Segedínský guláš si v průběhu let dokázal vydobýt své čestné místo v české kuchyni a pravidelně se připravuje v mnoha domácnostech. Pokud jste ale tento pokrm nikdy předtím nevařili, může být pro vás poměrně těžké najít ten správný recept. Každý si jej totiž upravil k obrazu svému a zakomponoval do něj ty suroviny, které spolehlivě potěší jeho chuťové pohárky. Úžasných výsledků ale bezpochyby dosáhnete, uvaříte-li segedínský guláš podle Zdeňka Pohlreicha.
     Komentáře
Reklama