Jednoduchá technika čištění trouby – už nikdy se nebudete potýkat s povlaky mastnoty nebo neodstranitelných připečenin. Pomůže vám docela obyčejná sůl.
Mára s Karlou se snaží zachránit manželství poznamenané její nevěrou. Mára by chtěl Karle, kterou stále miluje, odpustit. Jenže zatím to nedokáže. Stále to v něm hlodá, pořád nechápe, proč to Karla udělala, co jí v manželství chybělo. Čeho je Mára v afektu schopen? Všechny díly Ulice bez reklam si můžete pustit na Voyo. A pokud se chcete dozvědět žhavé drby z Ulice, nezapomeňte sledovat Nova.cz
Jste připraveni vnést do své kuchyně chutné okamžiky? S novými sporáky se všemi typy varných desek a moderními chytrými troubami to bude překvapivě snadné! Představují totiž kompletní varné centrum s mimořádnou výbavou a funkcemi.
Možná dáváte uvařené jídlo do peřin, abyste ho před servírováním uchovali teplé. V troubě by se totiž mohlo vysušit a ohřívat ho nechcete. V tom případě oceníte tuto vychytávku.
Dříve, než uměly trouby upozornit na své rozehřátí, využívaly mazané hospodyňky tento jednoduchý trik s cukrem. Vyzkoušejte také tuto zázračnou vychytávku.
Drhnutí trouby může být náročná a zdlouhavá práce, než odstraníte všechny mastné usazeniny a připálené zbytky jídla. Díky tomuto triku může být rošt trouby opět dokonale čistý.
Seriózní i méně seriózní weby se předhánějí v tipech na to, jak snížit účty. Ecoista.cz přináší výběr těch nejbizarnějších nápadů, které stojí za pozornost.
Rozpouštěním tuků uvnitř trouby se mohou její stěny během pečení zašpinit. Navíc se veškerá špína na povrchu stěn okamžitě připéká. Pomoci však může tento trik.
Troubu lze využít nejen pro pečení masa a koláčů. Tento trik vám usnadní přípravu snídaně či svačiny. Během chvilky můžete servírovat pro celou rodinu.
Uvnitř trouby po dopečení často zůstávají připálené mastné skvrny a zbytky jídel. Aby byla vaše trouba opět dokonale čistá i bez drhnutí, vyzkoušejte tento jednoduchý trik.
Koblihy k masopustnímu veselí tradičně patří. Toto období vždy bylo plné různých jídel. Masopustní koblihy z trouby jsou dobrotou, kterou musíte vyzkoušet. Jak na ty nejlepší?
Rošty v troubě či na grilu se dříve či později zanesou vrstvou odolných mastných usazenin. Pokud je neumýváte opravdu často a pravidelně, budete jednoho dne stát před velkou výzvou.
Když trouba peče nerovnoměrně, je to nepříjemné. Přitom k tomu, aby se jídlo připravilo dokonale, stačí jen jedna obyčejná věc, která se vyskytuje v každé domácnosti.
Dokonalý recept na českou verzi pečeného rizota. České rizoto je na rozdíl od italského originálu suché. Příprava rizoto podle tohoto chutného receptu zapere přibližně dvě hodiny a rizoto vařím pro 6 osob. Suroviny: vepřová krkovice 500 g, rýže 300 g, cibule 2 ks, mrkev 2 velké, hrášek 300 g, česnek cca 4 stroužky, vývar 0,5 l, sádlo, máslo, paprika ½ lžičky, tymián, kmín, pepř a sůl.
Sekaná je vynikající jídlo. Na přípravu domácí sekané budete potřebovat následující suroviny. 🔥Suroviny: 1 kg mletého masa (vepřové/hovězí), 2 ks cibule menší, sůl, 3 stroužky česneku, 3 ks vejce, 0,1 l mléko, majoránka, strouhanka, pepř mletý a plnotučná hořčice.
Nutnost pravidelného čištění trouby může být pro mnohé lidi naprostou noční můrou. Poznal to kdokoli, kdo ji zkoušel aspoň jednou opravdu pečlivě vydrhnout.
Především o Vánocích a jiných svátcích dokážeme pořádně zamastit a jinak zašpinit naše milované sporáky, ale jak je poté rychle vyčistit? Něco jiného je rychlé otření interiéru, které dokáže udělat své, ale to nestačí. K bezvadnému vyčištění sporáku stačí jedna přísada, kterou nade vší pochybnost máte doma.
Upéct vánoční cukroví, dezert, sladkosti vypadá jednoduše, ale teprve opakované zkušenosti z vás udělají mistra. Správné ingredience, nadšení a hlavně chytrý spotřebič je základ. Ušetří čas, vychytá začátečnické chyby a je rovněž energeticky úsporný.
Pokud rádi pečete, pravděpodobně víte, že čištění trouby může být občas velmi náročný úkol. Abyste se vyhnuli problémům, měli byste vždy dodržovat tyto zásady.
Tradiční i cizokrajné recepty vás Karolína naučí vždy s úsměvem a díky zkrácené verzi to stihne za pár minut. Od polévek až po dezerty – z bohaté škály výtečných receptů si vybere každý mlsný jazýček. Nezkrácené verze a více pohodového času s Karolínou si můžete užít na iprima.cz.
Vyčištění trouby je akce, která je čas od času potřeba v každé kuchyni. A když opravdu víte, jak na to, nemusí to být věc, jež by vás zaměstnala na celý den.
Mytí trouby od připálených zbytků jídla je jedna věc. Ale čištění skleněných dvířek, to je úplně jiná výzva. Naštěstí existuje jednoduchý způsob, díky němuž to zvládnete i vy.
Každý chce mít svou domácnost pokud možno uklizenou, čistou a taky přehlednou. Proto pravidelně vysáváme, vytíráme podlahu a utíráme prach ze všech povrchů.
Přestože máte díky pravidelnému úklidu domácnost jako ze škatulky, může vás zaskočit nepříjemný odér linoucí se z některých spotřebičů. Tyto suroviny s ním zatočí.
Tipy na usnadnění úklidu domácnosti jsou nedocenitelné. Takové zmrazení jaru zní jako hloupost, ale každý, kdo to zkusil, se přesvědčil o genialitě tohoto triku.
Věděli jste, že rošt trouby lze využít odlišným způsobem, než jste zvyklí? Většinou na něj jen položíme plech na pečení nebo pánev, ale jeho využití je širší. Popravdě řečeno, může účinně nahradit topinkovač!
Mastnota je nepřítel, se kterým se pravděpodobně budete v kuchyni potýkat celý život. Nicméně je poměrně snadné se jí zbavit, a to díky jediné důležité přísadě.
Čím víc lahodných pokrmů v kuchyni připravujete, tím více je třeba kuchyň pořádně uklízet. Odstranit některé skvrny je někdy opravdová výzva. Tento trik vám pomůže vyčistit troubu.
Z šetření všeho druhu se pomalu stává národní sport. Jestli také pátráte po všech možnostech, jak to udělat, máme pro vás pár tipů, které vás nebudou stát nic, ale mohly by pomoci.
Čištění trouby je prokletí, pokud nemáte samočisticí funkci. Špinavou troubu lze ale vyčistit s využitím jednoho pomocníka, kterého naleznete v kuchyni.
Trouba má mnoho skvělých funkcí, které usnadňují manipulaci s ní. Má ale také speciální tlačítko, jež se vám bude hodit, když tento spotřebič budete čistit.
Dýně jsou u nás velice populární a pěstujeme je v širokém sortimentu k jídlu i na okrasu. Špagetová dýně pochází z amerického kontinentu, ale díky své zvláštnosti se zabydlela v různých zemích. Její dužina se po tepelném zpracování rozpadá na špagetová vlákna.
Suroviny nakupujete chytře, jídlem neplýtváte, v kuchyni se snažíte ušetřit a vejít se s cenou jídla do rozumné částky. A pak stojíte před troubou a přemýšlíte, o kolik vám pokrm podraží pečení. Spočítali jsme to za vás.
Úklid je nedílnou součástí domácích aktivit. Často rozdělován na běžný a generální, kdy všemu věnujete obzvlášť pečlivou pozornost. Jak tedy jednoduše vyčistit troubu?
Pokud milujete pečení a je u vás trouba v zápřahu, také víte, jaké má pečení následky, kromě spokojených bříšek. Mastnota, špinavý rošt, dvířka, vše potřebuje důkladný úklid s co nejmenší námahou. Zjistěte, jak na to podle našich babiček.
Suché a teplé počasí, které panuje v posledních letech v letních měsících, houbám tolik nepřeje. Ovšem první podzimní dny? To je jiná! Pokud jste doteď váhali, tak je nejvyšší čas vyrazit. Právě teď se budete vracet domů s plnými košíky. Jak ale všechny své houbové úlovky zpracovat?
Ne všechny zásuvky v kuchyni jsou stejně praktické. Ovšem i tu, která se nachází pod troubou, můžete s trochou snahy velmi dobře využít. Mívá jeden ze dvou účelů.
Přemýšlíte, jak zpracovat úrodu rajčat? Sladká červená rajská jablíčka nepatří pouze do domácího kečupu nebo do zavařených zeleninových směsí. Zkuste si je do zásoby také nasušit. Sušení rajčat má několik pravidel, která se vyplatí dodržet. Díky tomu si domácí sušená rajčata nebudete moci vynachválit.
Pakliže se vám zdá, že je čištění trouby a připálenin nadlidský úkol, tak po přečtení tohoto článku jistě změníte názor. Rozhodně není potřeba hned kupovat chemické prostředky z drogerie, které jsou navíc velmi drahé.
Obránce Jacob Trouba bude v nadcházející sezoně NHL plnit v New York Rangers roli kapitána. Osmadvacetiletý americký hokejista byl do funkce jmenován jako 28. hráč v historii klubu, v lize bude aktuálně v této pozici působit jako třetí bek spolu s Jaredem Spurgeonem z Minnesoty a Romanem Josim z Nashvillu.
Zásuvku pod troubou většina lidí používá špatně, a dokonce ve většině případů ani netuší, k čemu by vlastně měla sloužit a za jakým účelem ji výrobce pod troubu umístil.
Zavařování v troubě: Někdy se nám stane, že máme více ovoce, zeleniny či hub, než dokážeme spotřebovat. Rádi bychom ho zavařili, ale nevlastníme zavařovací hrnec? V takovém případě využijeme troubu, tu máme doma přece všichni.