Recept na šťavnaté kuřecí řízečky přímo z trouby
Před 6 hodinamiServírujeme jednotlivé recepty a vychytávky Ládi Hrušky i nápady jeho zapálených fanoušků. Plnou nálož vychytávek, najdete na primaplus.czPrvní sušenky měli jen testovat rozpálení pece, dnes slaví svůj den
Před 1 dnem4. prosinec je dnem, který připomíná dlouhou cestu sušenek napříč dějinami. Jejich příběh začíná v perských pecích 7. století, pokračuje přes evropské klášterní kuchyně a postupně se přesunuje do amerických továren, odkud se rozšířil do celého světa i do digitální éry.Chalupa z minulosti znovu ožívá: Sem se jezdí odpočívat
Před 2 dnyV zapomenuté vesničce uprostřed Nízkých Tater se nachází nádherná chalupa, která díky celkové rekonstrukci znovu nabyla bývalou krásu. Při zařizování se majitelé drželi původních prvků, a tak je výsledkem malebný interiér s neopakovatelnou atmosféru. Sem se jezdí odpočívat a zapomínat na stres velkoměsta.Historie ožívá. Archeologové objevili v Brně středověké domy
Před 3 dnyArcheologové při výzkumu na místě budoucího Janáčkovo kulturní centrum v centru Brno narazili na pozůstatky domů, které zde stály už ve 13. či 14. století. Objev se týká zástavby v ulici Veselá ulice. Šlo o dřevohliněné domy, které svým rozmístěním tvořily kdysi městské nároží. Informoval o tom server České noviny.Kebab z pečicího papíru: Už jste vyzkoušeli tuhle rychlou virální pochoutku?
Před 6 dnyUrčitě jste na sociálních sítích postřehli snad nekonečnou vlnu videí s domácím kebabem. My jsme ho pro vás vyzkoušeli a přinášíme recept, díky kterému si kebab můžete kdykoliv připravit v pohodlí vlastního domova.Barevné ražniči z masa, klobásky a papriky, které udělá parádu v zimě i v létě: Chutná skvěle z trouby i z grilu
Před 7 dnyRažniči podle tohoto receptu je vynikající, ať ho děláte na grilu nebo v troubě. Zkuste ho například s bramborovou kaší nebo rajčatovým salátem.Z Prahy se vrátila domů na Moravu, kde převzala firmu. Teď na pecích pro pekaře generuje stovky milionů
Před 7 dnyPůvodně neměla v plánu být v rodinné firmě. Chtěla si užívat života v Praze, potkávat slavné lidi. A také tam nějakou dobu žila. Později ale usoudila, že ji práce v reklamce nenaplňuje – a vrátila se domů, do malé vesničky u Brna s názvem Čejč, kde sídlí jeden z nejvýznamnějších výrobců pekařských pecí na světě. „Fakt jsem nechtěla, přišlo mi to trapné,“ vzpomíná Martina Kornfeilová. Nakonec ale do firmy Kornfeil nastoupila, poté převzala otěže po otci – a dnes řídí podnik s půlmiliardovým obratem.Jak rozpustit zcukernatělý med? Pomůže topení i trouba
Před 8 dnyKvalitní med je zdravou náhražkou rafinovaného bílého cukru. Používáme ho jako sladidlo do čaje i nejrůznějších moučníků. Možná se vám někdy stalo, že med zcukernatěl. Tím se ovšem nemění jeho kvalita, a proto ho rozhodně nevyhazujte. Poradíme vám pár triků, jak mu navrátit původní konzistenci.Jak snadno vyčistit troubu: Vyjmutí dvířek, čištění mezi skly, soda a ocet krok za krokem
Před 9 dnyPřipečené zbytky jídla, mastné skvrny a nekonečné drhnutí. Čištění trouby patří mezi nejméně oblíbené domácí práce. Používáme drahé chemické čističe, zkoušíme babské rady, ale přesto výsledek často neodpovídá vynaložené námaze. Co kdyby ale existoval způsob, jak si celé čištění radikálně zjednodušit? Mnoho moderních trub v sobě ukrývá malý mechanismus, o kterém většina lidí vůbec neví, a přitom dokáže proměnit úklid v záležitost několika minut.Americká lež studené války: Pec na pizzu jako zástěrka pro špionážní letadlo
Před 12 dnyAby mohli Američané sledovat Sověty z výšky a nepozorovaně, potřebovali něco zvláštního: titan, který paradoxně ovládal právě SSSR. Řešení? Síť falešných firem a příběh o průmyslové peci na pizzu. Tak vznikl Blackbird – legendární špionážní letoun studené války.Vápenná pec v Javorníku: Ticho kamenného údolí a příběh plamenů
Před 13 dnyVápenná pec v Javorníku, nejstarší šachtová vápenka Olomouckého kraje, odhaluje historii 19. století, lidskou dřinu a technickou genialitu ukrytou v kamenném údolí.V Jihlavě vyroste unikátní vesnička. Součástí bude pec, stříbro i obydlí horníků
Před 14 dnyV Jihlavě chystají unikát. Půjde o areál podobný skanzenu či vesničce, který přiblíží tradici zpracování stříbrné rudy. Jde o projekt Stříbrné huti na Šacberku, který město vyjde na několik desítek milionů korun. Jihlava nyní čeká na změnu územního plánu, aby mohlo požádat o stavební povolení.Zapíchněte koření do tuhého mýdla. Moli nebudou mít šanci
Před 14 dnyPokud se v domácnosti objeví otravní moli, je velmi těžké se jich zbavit. Tento otravný hmyz naleze do potravin i šatních skříní. V takovém případě saháme po speciálních lepicích páskách a sprejích. Přitom jistě máte doma dvě ingredience, díky nimž moli ve vaší domácnosti nebudou mít šanci.Takhle vyčistíte troubu raz dva: jednoduchý domácí prostředek s perfektním účinkem
Před 15 dnyČištění trouby je úkol, který většina z nás nerada provádí. Obtížně dostupná místa, připálené nečistoty a všudypřítomná mastnota vytvářející na povrchu souvislý film jsou noční můrou každé domácnosti. Naštěstí existuje řešení, které je levné, rychlé a účinné, a které vám umožní získat zpět lesk vaší trouby bez nutnosti použití drahých čistících prostředků a odmašťovačů z […] The post Takhle vyčistíte troubu raz dva: jednoduchý domácí prostředek s perfektním účinkem appeared first on Prima Inspirace.Předadventní pečení na Dole Řimbaba: poslední letošní oheň v barokní peci
Před 19 dnyV sobotu 22. listopadu se na odvalu Dolu Řimbaba v Bohutíně naposledy v tomto roce rozhoří věrná replika barokní pece. Tým Pecen z Pece zve na předadventní pečení — komunitní akci s pečením, vůní kvásku a sladkým závěrem. Program začíná ve 12.00, i když časy pečení jsou, s ohledem na možné počasí, orientační. Návštěvníci se mohou těšit na dalamánky, kváskový chléb, skořicové šneky i máslové vánočky. Rezervace omezeného množství chleba probíhá do 19. listopadu přes SMS.Trouba se dá vyčistit i šetrně. Cibule s jedlou sodou fungují jako přírodní odmašťovač
Před 19 dnyTrouba plná připálenin a mastnoty dělá vrásky na čele mnohým z nás. V obchodech jsou samozřejmě k dostání nejrůznější chemické přípravky, nicméně ne každý je chce v kuchyni používat. V takovém případě pak saháme po nejrůznějších babských radách, které s nečistotami zatočí.Musíte být srdcař, říká Zdeněk Malena o práci v Hrdějovické keramice
Před 21 dnyPsal se rok 1901 a Josef Štěpánek koupil nově postavenou hrnčírnu v Hrdějovicích u Českých Budějovic. S názvem Hrdějovické ohnivzdorné nádoby vyráběla rodina Štěpánků kuchyňské nádobí až do roku 1948, kdy kvůli znárodňování majetku o rodinnou firmu přišli a její tehdejší majitel se stal řadovým zaměstnancem.Chyby při pečení vznikají už na začátku. Předehřátá trouba není vždy ta správná volba
Před 21 dnyPředehřívání trouby patří v mnoha domácnostech ke kuchařským standardům. Lidé jsou zvyklí si v mezičase připravit jednotlivé ingredience, zpracovat je a posléze je vkládat už do vyhřáté trouby. Ne vždy se ovšem jedná o správné rozhodnutí.8 nejlepších receptů z listového těsta, co přežijí jen na fotce
Před 21 dnyRychlé, jednoduché a perfektní pro každou příležitost – od rychlého oběda až po party chuťovky. Tyto recepty z listového těsta, salámu, sýru a dalších ingrediencí zvládne opravdu každý a zaručeně si je zamiluješ!Ne každé sklo patří do trouby. To bez označení může prasknout ještě dřív, než se jídlo upeče
Před 23 dnyTrouba bývá královnou kuchyně. Peče, zapéká, hřeje – dokud jí do cesty nepřijde něco, co tam vůbec nepatří. Většina lidí se přitom ani nezamýšlí nad tím, z čeho je jejich zapékací mísa nebo forma. Sklo jako sklo, řeknete si. Jenže právě na tom, co vložíte dovnitř, může stát nejen výsledek, ale i vaše zdraví.Svatomartinská kachna, která převálcovala všechny babičky v okrese
Před 24 dnySvatomartinská kachna, která převálcovala všechny babičky v okrese, není jen další sváteční jídlo – je to pocta vůni pečeného masa, křupavé kůrce a pomalu taženému zelí se slaninou. Tahle kombinace chutí promění obyčejnou neděli v gastronomický svátek, i kdybys ji jedl z plechu u linky. Každé sousto je návrat do časů, kdy se peklo poctivě, bez spěchu a s pivem po ruce. A právě proto tahle kachna vítězí – ne nad babičkami, ale nad dnešní uspěchaností. Stačí jediný pohled na zlatavou kůži a víš, že tenhle recept má duši. Recept na konci pořadu.Úklid nemusí být noční můrou: S melaminovou houbičkou vyčistíte sklo trouby během pár minut
Před 24 dnyÚklid kuchyně, a hlavně trouby, je pro mnoho žen noční můrou. Nemusí tomu tak ale být – pokud víte, jak na to. Přinášíme jednoduchý trik, který vám ušetří čas i nervy. A ocet s jedlou sodou klidně nechte odpočívat ve spíži!Po stopách Jakuba skláře do Tasic
Před 27 dnyNení snad v zemích českých seniora či seniorky, kteří by neznali jeden ze skvělých seriálů scénáristy Jaroslava Dietla Synové a dcery Jakuba skláře.Recept na kuřecí prsa zapečená na smetaně s brambory
Před 27 dnyTímto receptem si můžete vychutnat lahodné kuřecí prsa zapečená na smetaně s brambory. Pestrá kombinace chutí a vůní zaručuje, že tento pokrm se stane oblíbenou volbou pro rodinnou večeři nebo posezení s přáteli. S jednoduchým postupem a běžně dostupnými surovinami můžete připravit výtečné jídlo, které potěší chuťové buňky všech. 4 kuřecí prsa 500 g brambor […] The post Recept na kuřecí prsa zapečená na smetaně s brambory appeared first on Prima Inspirace.Kromě husy nezapomeňte na na svatého Martina ani na rohlíčky z tvarohového těsta
Před 29 dnyDnes si připravíme Svatomartinské rohlíčky z tvarohového těsta – rychlé, bez kynutí a hotové raz dva. Z jedné dávky získáte 32 kousků, které jsou krásně nadýchané, jemné a skvěle se hodí na sváteční stůl. Z těsta budete mít 32 ks Ingredience 450 g hladké mouky 250 g měkkého tvarohu 1 vejce 1 kypřící prášek do pečiva 7 lžic rozpuštěného másla 7 lžic mléka špetka soli vejce na potření Pekla jsem na horký vzduch 180°C - 17minut.Čínskou Božskou loď zasáhlo vesmírné smetí, návrat kosmonautů odložen
Před 1 měsícemTrojice čínských kosmonautů z mise lodi Šen-čou 20 (Božská loď) odletěla na vesmírnou stanici Tchien-kung (Nebeský palác) v dubnu a jejich návrat na zemský povrch byl plánován na tuto středu. Jenže jejich návrat byl podle aktuálních informací odložen na neurčito poté, co jejich kosmickou loď zřejmě zasáhl malý kus vesmírného odpadu, uvedla čínská státní média.Krémový jablečný koláč z listového těsta
Před 1 měsícemVysoká vrstva šťavnatých jablek, voňavý vanilkový pudink a křupavé listové těsto. Koláč, který „poskládáš“ za chvilku a trouba udělá zbytek. Skvělý ke kávě i na víkendové mlsání. Proč si ho zamilujete Blesková příprava: hotové listové těsto, pudink a jablka – nic víc nepotřebuješ. Šťavnatý a krémový: jablka se skořicí + vanilkový krém drží koláč krásně […] The post Krémový jablečný koláč z listového těsta appeared first on Prima Inspirace.Čistá mikrovlnka za 5 minut? Vložte do ní citron a nechte ho pracovat
Před 1 měsícemUdržet mikrovlnnou troubu v čistotě nemusí být žádná věda ani dřina. Ve skutečnosti k tomu stačí pár běžných surovin, které máte pravděpodobně doma. Zapomeňte na drhnutí a agresivní chemii. S pomocí osvědčených triků s octem, citronem nebo jedlou sodou bude váš spotřebič nejen hygienicky čistý, ale prodloužíte tím i jeho životnost.Chystáte svatomartinskou hostinu? Nezapomeňte na rohlíčky s ořechovou a povidlovou náplní
Před 1 měsícemSvatomartinské rohlíčky s kynutého těsta s ořechovou a povidlovou náplní 🥐🌰🥜 Svatomartinské rohlíčky jsou tradičním symbolem listopadového svátku a křehká kombinace kynutého těsta s ořechovou a povidlovou náplní je naprosto neodolatelná! V dnešním videu si ukážeme, jak si je jednoduše a rychle připravit doma. Vůně čerstvě upečených rohlíčků vám zaručeně rozzáří podzimní dny. Tak pojďme na to a připravme si ty nejlepší Svatomartinské rohlíčky, které si všichni zamilují! 🥐🌰🥜 Ingredience na 24 rohlíčků 350 g hladké mouky 50 g moučkového cukru 90 g rozpuštěného másla 200 ml vlažného mléka 2 žloutky 20 g čerstvého droždí 1 vanilkový cukr 2 lžičky citronové kůry špetku soli vejce na potření sekané mandle Náplň ořechová na 24 rohlíčků ( já jsem dělala z poloviční dávky ) 150 g mletých vlašských ořechů 100 g moučkového cukru 50 ml mléka 1 bílek 2 lžíce másla Těsto kyne 90 minut a pak ještě 15 minut. Pečeme - klasická trouba horní a spodní ohřev 180 °C - cca 15 minut horkovzdušná trouba 160 °C - cca 15 minut.Archeologové odkryli v Žerotínském zámku chlebovou pec
Před 1 měsícemArcheologický výzkum Žerotínského zámku, který začal před více než rokem a půl, se blíží ke konci. Jeho výsledky pomohou zpřesnit chronologii vývoje původně hradního objektu z konce 14. století.Dobu železnou mohla odstartovat náhoda
Před 1 měsícemNová analýza 3000 let staré gruzínské pece Kvemo Bolnisi ukázala, že se zde pracovalo s mědí – a skrze pokusy s ní se odhalilo víc o procesu tavení železa. Studie tuna.Požár firmy na Brněnsku vyhnal ven 160 lidí
Před 1 měsícemVe firmě v Moravanech na Brněnsku v pondělí odpoledne hořela technologická pec, škoda po požáru je předběžně 15 milionů korun. Z haly se ještě…Ohnivá noc na Brněnsku. Hasiče zaměstnaly hned tři požáry, škody jsou v milionech
Před 1 měsícemHasiči v pondělí odpoledne a v noci na úterý zasahovali u tří požárů na Brněnsku. Největší z nich vypukl ve firmě v Moravanech, kde vzplála technologická pec a škody dosáhly předběžně patnácti milionů korun. Další dva požáry následovaly během noci. V Ivani hořel komín rodinného domu a v Omicích garáž. zraněn byl jeden člověk.Šrámkův statek získal unikátní chlebovou pec. První pečení se uskuteční 2. listopadu
Před 1 měsícemNová chlebová pec na Šrámkově statku v Pileticích spojuje tradiční řemeslo s moderní technologií. První veřejné pečení chleba se uskuteční v neděli 2. listopadu, a to jako součást dušičkového víkendu.Domácí čistič na troubu: Recept, jak vyčistit troubu téměř bez práce (Dokonale odmaštěná)
Před 1 měsícemČištění trouby je úkol, který většina z nás nerada provádí. Obtížně dostupná místa, připálené nečistoty a všudypřítomná mastnota vytvářející na povrchu souvislý film jsou noční můrou každé domácnosti. Naštěstí existuje řešení, které je levné, rychlé a účinné, a které vám umožní získat zpět lesk vaší trouby bez nutnosti použití drahých čistících prostředků a odmašťovačů z […] The post Domácí čistič na troubu: Recept, jak vyčistit troubu téměř bez práce (Dokonale odmaštěná) appeared first on Prima Inspirace.Daly tátovi ultimátum a vyšlo to. Kornfeil se svými pecemi překoná půlmiliardu
Před 1 měsícemV Česku už dávno ovládli devadesát procent trhu, teď se svými pecemi dobývají svět. Jak se daří firmě Kornfeil dva roky poté, co vedení definitivně převzala dcera zakladatele? O tom...Jak vyčistit troubu? Pomůže chemie, ale i ocet nebo soda
Před 1 měsícemTrouba je spotřebič, který se v mnoha domácnostech používá každodenně. Není proto divu, že přes usazenou mastnotu na dvířkách často téměř není vidět dovnitř. Zbavit se připáleného tuku a zbytků jídla stojí spoustu úsilí. Přečtěte si pár praktických rad, díky kterým snad čištění trouby již nebude taková dřina.Omamná vůně moci. A zůstane Kuba za jihočeskou pecí?
Před 1 měsícemZpočátku vyjednávání o nové vládní sto osmičce vypadalo, že se sešly party, které nejsou schopné se na ničem dohodnout. Takové to úvodní pošťuchování. Babiš však partnery pro vládnutí potřebuje, takže je schopný leccos překousnout. A partneři, hlavně Motoristé, si kladli v euforii z faktu, že se dostali do Poslanecké sněmovny, všelijaké požadavky. Turka a tak. Například čtyři ministry. Zatímco úspěšnější SPD se spokojila se třemi. Zdálo se, že se tahle parta nemůže nikdy domluvit.Domácí langoše: chutnají jako ty ze stánku, ale finančně tě nezruinují
Před 1 měsícemKřupavé, ale pořád nadýchané okraje, vláčné těsto, česnekový nádech a v břiše jako v pokojíčku. Langoše jsou stálice všech pouťových stánků, festivalových nocí i jiných letních akcí. Voní i chutnají po volném dni, dávné lásce nebo studentských létech a posledních pár drobných v peněžence.První republika s Kristinou: Kváskový chléb podle 100 let starého receptu vydrží vláčný až týden a hodí se i na topinky
Před 1 měsícemChléb patřil k základu jídelníčku od starověku, kdy lidé zvládli umlít z obilí mouku, smísit ji s vodou a upéct na kamenech na ohni placky. V Čechách se dlouho pekl především žitný chléb, protože žito bylo dostupné, chléb vydržel dlouho vláčný a zasytil na delší čas. I dnes si můžete upéct stejný chléb jako před sto lety a užít si jeho báječnou chuť.Bolt Tower Ostrava – vyhlídka a kavárna v oblacích | Desperado.cz
Před 1 měsícemObjevte Bolt Tower v Ostravě – moderní věž z bývalé pece s úžasným výhledem, kavárnou Bolt Café a atmosférou industriální historie Dolních Vítkovic.Stačí trocha zručnosti a už nikdy do pizzerie nevstoupíte
Před 1 měsícemKdo někdy ochutnal pizzu z pece, okamžitě si ji zamiloval. Pokud si chcete připravit tuto delikátní pochoutku i doma, budete k tomu potřebovat postavit speciální pec na pizzu. V tomto článku vám ukážeme, jak lze pec na pizzu postavit a na co si dát při stavbě pozor.V Sinajské poušti byla objevena starověká egyptská vojenská pevnost se zkamenělými zbytky těsta v peci!
Před 1 měsícemNa starověké vojenské cestě v severní Sinajské poušti byla objevena dobře zachovalá, asi 3 500 let stará egyptská pevnost, kterou zřejmě nechal vybudovat faraon Thutmose I. Ten rozšířil egyptskou říši až do dnešní Sýrie, což vysvětluje polohu pevnosti.Pomalu pečená kachna voní kmínem a promění obyčejný oběd ve sváteční hostinu
Před 1 měsícemTajemství úspěchu spočívá v pomalém pečení a odebírání kachního sádla. Pečená kachna je ideální pro vydatné pohoštění na slavnostní nedělní oběd. Aby byla dokonalá, nechte ji na závěr zezlátnout. Pokud chcete, aby bylo maso ještě šťavnatější, přidejte ke kachně jablka.Dům ti řekne, co máš dělat. Jen ho musíš poslouchat
Před 1 měsícemV domě, kde kdysi voněl chléb, znovu stojí pec. František a Líba v Úštěku otevřeli pekárnu Do Žita – místo, kde se u jednoho dlouhého stolu poznávají lidé, kteří by se jinak minuli.Otevřel pekárnu, cukrárnu a teď pizzerii. Láká na pec v podobě disko koule
Před 1 měsícemDlouho jste neměli dobrou pizzu? Zkuste novinku v Dejvicích, která kromě jídla láká i na neotřelou stylizaci.Lenorská pec zavoní chlebem až v listopadu. Říjnové pečení se posouvá
Před 1 měsícemTradiční pečení chleba ve veřejné peci v Lenoře, které láká místní i turisty, mění říjnový termín. Péct se bude až první sobotu v listopadu. Informovala o tom místostarostka obce Magda Chrapanová.Přes tři roky straší banderovci na Ukrajině, teď mlčí. Lipavský si rýpnul do SPD, mluví o zvedání pravačky
Před 1 měsícemKdyž mají jít do koalice s někým, kdo zvedá pravačku a posílá lidi do pece, tak zarytě mlčí, pustil se do hnutí SPD ministr zahraničních věcí Jan Lipavský (nestr. za ODS) v narážce na kauzu hlavní tvá…Nejlepší krémový jablečný koláč: Jednoduchý recept z listového těsta, který zvládne každý
Před 1 měsícemZaplavují vás sezonní jablka a nevíte, co s nimi? Máme pro vás skvělou „rychlovku“ na krémový jablečný koláč s vanilkovým pudinkem. Vysoká vrstva jablek a bohatý pudink vám dodají chuťový zážitek, na který nebudete chtít zapomenout! Ingredience 400 g listového těsta 1 kg jablek 1 litr mléka 3 sáčky vanilkového pudinku 1/2 balíčku piškot Skořicový […] The post Nejlepší krémový jablečný koláč: Jednoduchý recept z listového těsta, který zvládne každý appeared first on Prima Inspirace.Lepší než pizza! Slaný koláč se sýrem, šunkou a smetanou
Před 1 měsícemZapomeň na rozvážku i drahé ingredience – tenhle slaný koláč zvládne každý. Křehké těsto, pořádná dávka sýra, šťavnatá šunka a zakysaná smetana, která tomu dá chuť, jakou v pizzerii nenajdeš. Více druhů sýra se spojí do dokonale krémové náplně, co se rozteče po každém soustu. Jednoduchý, levný a přitom naprosto luxusní recept, který se hodí ke všemu – k vínu, k pivu i k večernímu filmu. Tahle česká verze slaného koláče má všechno, co má jídlo mít – voňavé, sýrové, domácí a zatraceně dobré. Stačí pár minut v troubě a hotovo. slanykolac #syrovykolac #zadnyspekyNa skok do středověku: Copak si dáme k obědu?
Před 1 měsícemČas oběda. Pokud si chcete ohřát jídlo, dáte ho do pece. Má to ale háček. Pece jsou proklatě drahé a navíc zvyšují riziko požáru. Co s tím? Ve středověku si ohřejete jídlo v peci toho, kdo se bez ní neobejde – třeba pekaře. Samozřejmě za symbolické „ohřevné“.Jak efektivně vyčistit troubu: pomůže ocet i tableta do myčky
Před 1 měsícemČištění připečené trouby rozhodně nepatří k nejoblíbenějším domácím pracím. Připálený tuk je navíc mnohdy namáhavé vyčistit běžnými čisticími prostředky. Pokud troubu pravidelně používáte, měli byste ji alespoň jednou za měsíc pořádně vyčistit. Poradíme vám jednoduché a efektivní triky, díky nimž spotřebič vyčistíte téměř bez námahy a za zlomek času.Vyrobte si dokonalý čistící prostředek na troubu: Čistá a dokonale odmaštěná téměř bez práce
Před 1 měsícemČištění trouby je úkol, který většina z nás nerada provádí. Obtížně dostupná místa, připálené nečistoty a všudypřítomná mastnota vytvářející na povrchu souvislý film jsou noční můrou každé domácnosti. Naštěstí existuje řešení, které je levné, rychlé a účinné, a které vám umožní získat zpět lesk vaší trouby bez nutnosti použití drahých čistících prostředků a odmašťovačů z […] The post Vyrobte si dokonalý čistící prostředek na troubu: Čistá a dokonale odmaštěná téměř bez práce appeared first on Prima Inspirace.Kynuté šátečky s jablečnou náplní: Měkké jako pohlazení, voňavé jako babiččina kuchyně
Před 1 měsícemRádi by jste si zavzpomínali na babiččinu kuchyň, její vůni, případně jako já na starou pec, ze které bylo všechno stejně nejlepší? Zkuste si upéct kynuté šátečky s jablečnou náplní.Kachlová kamna nadchnou teplem a často i vzhledem. Proč si je pořídit?
Před 1 měsícemPři stavbě moderní varianty kachlových kamen má smysl vzít v úvahu jejich možné využití pro vaření a pečení. Kachlová kamna k tomu sloužila i v minulosti, ale u nových topidel lze s využitím současných materiálů získat sporák i pec s lepšími vlastnostmi.Boj rytíře v těžkém brnění: Nedalo se v něm hýbat a v horku se měnilo v rozžhavenou pec
Před 1 měsícemPředstava hrdého rytíře v blyštivém brnění, jak v plné zbroji sviští po bojišti, je romantická jen do chvíle, než si uvědomíte, že váží přes 30 kilo a na přímém slunci se mění v mobilní pec.Šéfkuchaři prozrazují trik na dokonale křupavou slaninu bez prskání: Začněte ve studené troubě
Před 1 měsícemKdo by odolal dokonale křupavé slanině? Ať už ji máte rádi jako součást vydatné snídaně, v sendviči nebo jako slaný akcent na salátu, její příprava má svá jasná pravidla. Možností, jak dosáhnout ideální křehkosti a chuti, je hned několik – jeden způsob ale v poslední době kraluje svou jednoduchostí i spolehlivým výsledkem.Švýcarští Panatere spustili první dvě solární pece pro recyklaci oceli
Před 1 měsícemV regionu výroby švýcarských hodinek testují dva prototypy solárních pecí, které koncentrovaným slunečním zářením recyklují odpad z nerezové oceli, pocházející z hodinářského průmyslu a také z biotechnologické výroby. V roce 2028 bude spuštěna továrna na 1 000 tun recyklované nerez oceli ročně.Třinecké železárny znovu rozžhavily vysokou pec č. 4 po generální rekonstrukci
Před 1 měsícemTřinecké železárny (TŽ) dnes znovu spustily výrobu surového železa ve vysoké peci číslo 4, která během šestitýdenní odstávky podstoupila kompletní opravu. Odstavena byla po 20 letech prakticky nepřetržitého provozu. Náklady na renovaci pece dosáhly téměř 700 milionů korun. Novinářům to řekli zástupci TŽ. Podnik má dvě vysoké pece.Vybíráme domácí pizza pec, která vykouzlí těsto jako z Itálie. Základem je žár, který obyčejná trouba nedá
Před 2 měsíciZ domácí trouby vytáhnete při troše dobré vůle asi 250 °C, což je na pravou nadýchanou neapolskou pizzu málo. Ta se musí dělat jen pár minutek, ale v pořádném žáru. Díky plynové nebo elektrické pizza peci dosáhnete hravě na teplotu přes 400 °C a pizza z ní bude lepší než z leckteré restaurace. A levnější!




























































































