Zavřít
Vánoční cukroví

Vánoční cukroví

Recepty na tradiční těsta, zdobení a podstatné info o letošních cenách
  • Toprecepty

    Citrusové florentýnky: Vyzkoušejte sladké cukroví ze slunné Florencie

    Před 55 minutami
    Florentýnky jsou méně známé cukroví, a proto je můžeme chybně zaměnit s marokánkami. Chuťově jsou stejně tak dobré a pokud je ochutnáme, rozdíly určitě poznáme. Toto cukroví vás jednoduše oslní svou svěží citrusovou chutí ve spojení se sladkým mandlovým karamelem.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Čokoládová poleva na vánoční cukroví

    Před 1 hodinou
    Čokoládová poleva patří mezi absolutní stálice vánočního pečení. Je oblíbená napříč generacemi a na svátečním stole má vždy své pevné místo. Její chuť je plná, sladká a dokonale doplňuje jak klasické linecké, tak i kokosky, rohlíčky, pracny, řezy nebo slepované cukroví. Kromě skvělé chuti dodává čokoládová poleva cukroví také krásný lesk a elegantní vzhled. Právě […] The post Čokoládová poleva na vánoční cukroví appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Nejlepší polevy na vánoční cukroví – jednoduché, rychlé a vždy povedené

    Před 2 hodinami
    Vánoční cukroví si bez krásné lesklé polevy ani neumíme představit. Ať už zdobíte perníčky, linecké, rohlíčky nebo řezy, správná poleva dodá cukroví nejen chuť, ale i slavnostní vzhled. Velkou výhodou těchto receptů je jejich jednoduchost – nepotřebujete váhu, vystačíte si s hrnkem a lžící. Přinášíme vám osvědčené polevy na vánoční cukroví, které se vždy podaří. […] The post Nejlepší polevy na vánoční cukroví – jednoduché, rychlé a vždy povedené appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Vyzkoušejte tento vanilkový tvarohový krém, který lze použít i do vánočního cukroví

    Před 2 hodinami
    V dnešním příspěvku Vám přinášíme skvělý recept na vanilkový tvarohový krém, který lze použít do mnoha dezertů. Jeho příprava je velice jednoduchá a rychlá. Díky tomuto krému se můžete pouštět do spousty dortů, rolád nebo i několika druhů vánočního cukroví. Pojďme se společně podívat, co všechno na něj budeme potřebovat a jak postupovat při jeho […] The post Vyzkoušejte tento vanilkový tvarohový krém, který lze použít i do vánočního cukroví appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Apetit

    Hříšně dobré pařížské rohlíčky, které zničí všechny plány na diety. Tyhle budete chtít péct i po Vánocích

    Před 4 hodinami
    Pařížské rohlíčky patří mezi dobroty, které dokážou vykouzlit sváteční atmosféru i uprostřed pracovního týdne. Jemné těsto, hebký krém a lesklá čokoláda tvoří kombinaci, na kterou se těší malí i velcí. Přitom vás nečeká nic složitého – stačí chvíle v kuchyni a pod rukama vznikne cukroví, které má punc domácího luxusu.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Tradiční kávová zrna: Tohle nepečené cukroví nadchne každého milovníka kávy

    Před 4 hodinami
    Nepečeného cukroví je mnoho druhů na nespočet způsobů. Kávová zrna jsou tradiční pochoutkou, které neodolají ani ti, kteří kávě neholdují. Jejich příprava není nikterak složitá, stačí jen dopřát tvarům čas v lednici.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Čím naplnit išelské dortíčky? Vyberte si z různých možností vaši oblíbenou náplň

    Před 4 hodinami
    Išelské dortíčky bylo oblíbené cukroví císaře Františka Josefa I. a hlavně díky němu se tolik proslavilo. Ořechová kolečka politá čokoládou mohou mít několik různých náplní. Vybrali jsme pro vás ty nejoblíbenější.
     Komentáře
  • Bydlení snů

    „Proč riskovat u cizince? Vánoční cukroví raději upeču sama!“

    Před 5 hodinami
    Ušetřit čas a koupit vánoční cukroví? Zní to báječně, ale hygienická dilemata vás mohou znechutit. Tajemství pečení s klidem odhaleno!
     Komentáře
  • TVguru

    Nechala jsem si upéct cukroví od paní z Facebooku. Po otevření krabice mě polil ledový pot

    Před 6 hodinami
    Sociální sítě jsou plné lákavých inzerátů slibujících to nejpoctivější domácí cukroví, které chutná jako od babičky. Jenže hranice mezi tím, co se dá jíst, a co ne, je tenčí než listové těsto. Objednat si krabici cukroví od cizího člověka je vždycky sázka do loterie, která může skončit nejen tím, že příjdeme o peníze, ale v krajním případě i se zdravotními potížemi. O tom své i paní Věrka z Ostravy.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Vyzkoušeli jste už malinové včelí úly? Příprava není o nic složitější než u klasiky, chuť je ovšem naprosto božská

    Před 6 hodinami
    Včelí úly patří mezi vánoční klasiku, která se drží v českých domácnostech dlouhá léta. Základem je nepečené těsto, obvykle kakaové nebo ořechové, doplněné oblíbenou náplní. Způsobů, jak tento tradiční kousek upravit, však přibývá a běžné úly dnes snadno nahradí moderní varianty třeba s ovocem.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak na nepečené cukroví bez alkoholu? Smlsněte si na cukroví, které mohou i děti

    Před 7 hodinami
    Alkohol v těstech či náplních, které následně projdou tepelnou úpravou, je neškodný. Vysokou teplotou se vypaří a v dané dobrotě zůstane jen jeho aroma. Jak však připravit nepečené cukroví bez alkoholu?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Tvarohová vánoční štóla: Jednodušší verze německé kynuté klasiky má výraznější chuť a vůni a vydrží déle vláčná

    Před 7 hodinami
    Synonymem českých Vánoc je vánočka a cukroví, v sousedním Německu pečou perníčky a štólu. Kynutá štóla plná kandovaného ovoce a marcipánu vyžaduje delší čas na odležení, a proto se začíná připravovat už koncem listopadu. Pokud jste na ni však dostali chuť nyní, nezoufejte, tvarohovou štólu stihnete v pohodě upéct a na svátečním stole se bude nejen báječně vyjímat, ale hlavně bude skvěle chutnat.
     Komentáře
  • Náš region

    Vánoční cukroví neodmyslitelně patří k nadcházejícím svátkům, znáte jeho historii?

    Před 8 hodinami
    Jednou z nejrozšířenějších vánočních tradic je beze sporu vánoční cukroví. Ať už dáváte přednost kupovanému nebo si jej doma upečete sami. Cukroví však není jen…
     Komentáře
  • Toprecepty

    Vanilkový pudinkový krém do cukroví: Hedvábně jemný, hladký a voňavý vylepší linecké, košíčky i slepované ořechy

    Před 8 hodinami
    Bez dobré náplně není slepované cukroví to pravé. Vanilkový pudinkový krém je lehčí než klasické máslové krémy, krásně voní po vanilce a hodí se do lineckého, košíčků i do plněných ořechů.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Linecké pečivo bez uležení: Díky malé změně bude cukroví krásně měkké už druhý den

    Před 9 hodinami
    Těsto na linecké cukroví se připravuje obvykle v osvědčeném poměru surovin - 3 díly hladké mouky, 2 díly másla a 1 díl cukru. Po upečení potřebuje trochu odležet, proto se peče alespoň dva týdny před plánovanou spotřebou. Stačí ale poměr trochu upravit a cukroví změkne rychleji.
     Komentáře
  • Zahrádkář

    Vánoční Crinkles: Popraskané čokoládové sušenky s brusinkami

    Před 10 hodinami
    Popraskané crinkles sušenky už několik let kralují vánočnímu pečení. Jsou efektní, vláčné, čokoládové a přitom úplně jednoduché.Vyzkoušejte voňavou verzi Jany Florentýny Zatloukalové s brusinkami a kapkou rumu – ideální k zimnímu mlsání i…
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Snadný recept na vynikající linecké těsto, jako od babičky – Rychlá příprava!

    Před 10 hodinami
    Vánoce se nám pomalu, ale jistě blíží a co neodmyslitelně patří k těmto nejkrásnějším svátkům v roce? Pro nás doma je to určitě linecké! Je mnoho receptů na výrobu tohoto typického cukroví a každý rád používá ten svůj, ověřený recept. Nebojte se ale trošku experimentovat a vyzkoušejte právě tento, třeba budete překvapeni! Jakmile tuhle báječnou […] The post Snadný recept na vynikající linecké těsto, jako od babičky – Rychlá příprava! appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jakou mouku na pracny? Oblíbené cukroví pekly rády a skvěle naše babičky

    Před 10 hodinami
    Pracny jsou typické staročeské vánoční cukroví, které si pamatujeme už od našich babiček. Pracnám se běžně říká také medvědí tlapky, nejspíš z toho důvodu, že svým tvarem připomínají otisky tlapek nebo také pracek ve sněhu. Typickou chuť pracnám dávají ořechy, kakao a koření (skořice, hřebíček).
     Komentáře
  • Marianne

    Vánoční pečení krok za krokem a bez stresu: Praktické vychytávky a osvědčené triky

    Před 10 hodinami
    Vánoce bez domácího cukroví by prostě nebyly ono. Vůně perníku, křehkost lineckého nebo sladkost vosích hnízd, kdo by to nemiloval. Jenže předvánoční představy o pohodlném a poklidném pečení často končí naháněním času a šuplíky plnými ingrediencí, které ve výsledku ani nespotřebujete. Co kdybyste to letos udělali jinak?
     Komentáře
  • Publico

    Ceny cukroví se splašily. Liší se o víc než tisíc korun za kilo

    Před 10 hodinami
    Vánoční cukroví by podle Svazu pekařů a cukrářů mělo stát v průměru zhruba stejně jako loni, podstatné ale je, u koho se nakupuje. Zvučná jména a známé cukrárny si neváhají říci přes dva tisíce korun za kilo, nejlevnější míchané cukroví v supermarketech stojí kolem tří stovek. Odpovídá tomu ale složení.
     Komentáře
  • Marianne

    Symfonie oříškové chuti a citronového aroma: Upečte si pařížské tyčinky jako od maminky

    Před 11 hodinami
    Pařížské nebo také ořechové tyčinky či ořechové plátky patří mezi velmi oblíbené středoevropské vánoční cukroví z „babiččiných receptů“. Lahodné a křehké, s křupavou citronovou polevou, prostě skvělé.
     Komentáře
  • Proženy

    Jak nepřibrat o Vánocích? Dopřejte si, co vám chutná. Kila navíc zastaví tyto chytré triky

    Před 11 hodinami
    Vánoce klepou na dveře a s nimi i vůně cukroví, smažených dobrot a svátečních specialit. Každý rok lákají ochutnat vše, co stůl nabízí. A proč ne? Takhle si užijete svátky s radostí z jídla a zároveň bez výčitek.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Košíčky bez pečení? Žádný problém. Zkuste karamelové Toffifee podle videonávodu

    Před 19 hodinami
    Patříte mezi milovníky plněných košíčků, ale do pečení se vám nechce nebo prostě nemáte čas? Košíčky můžete připravit i bez pečení, mohly by vám zachutnat třeba luxusní karamelové Toffifee s křupavým oříškem uvnitř. Tuto dobrotu vás naučíme podle videa.
     Komentáře
  • FitŽivot

    Ořechové pracny jsou jednoduché a navodí tu správnou vánoční atmosféru

    Před 20 hodinami
    Také milujete ořechové pracny? Mezi vánočním cukrovím jsou právě tradiční ořechové pracny sázka na jistotu. Jejich příprava je jednoduchá a jejich sladká ořechová vůně umí navodit pravou vánoční atmosféru.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Schwarzwaldská kolečka: Recept na neodolatelné vánoční cukroví s čokoládou a višněmi

    Před 21 hodinami
    Luxusní Schwarzwaldská kolečka s čokoládovým těstem, jemným krémem a višňovým džemem. Připravte si tento neodolatelný dezert podle snadného receptu! The post Schwarzwaldská kolečka: Recept na neodolatelné vánoční cukroví s čokoládou a višněmi appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Sádlovky – důlkové koláčky, které se rozplývají na jazyku

    Před 22 hodinami
    Sádlovky patří k tradičnímu vánočnímu cukroví, které si získává oblibu díky své neuvěřitelné křehkosti. Přestože se připravují ze sádla, v chuti není vůbec cítit – naopak zajišťuje, že cukroví doslova „taje“. Důlek se dělá před pečením, marmeláda se přidává až po vychladnutí, aby perfektně držela svůj tvar. Tento recept vychází z léty ověřené klasiky. Co […] The post Sádlovky – důlkové koláčky, které se rozplývají na jazyku appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Tyto rohlíčky musíte mít! Recept na křehké a jemné pudinkové rohlíčky

    Před 23 hodinami
    Pudinkové rohlíčky patří mezi nejoblíbenější jemné druhy cukroví. Díky přidanému pudinkovému prášku mají nádhernou vůni, hladkou strukturu a křehkost, která se doslova rozpadá na jazyku. Tento jednoduchý recept stojí na klasickém postupu – máslo, cukr, mouka a pudink tvoří harmonické těsto, které se výborně tvaruje. Co budeme potřebovat 150 g hladké mouky 50 g moučkového […] The post Tyto rohlíčky musíte mít! Recept na křehké a jemné pudinkové rohlíčky appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Pudinkové rohlíčky – jemné, voňavé a krásně křehké vánoční cukroví

    Před 1 dnem
    Pudinkové rohlíčky patří mezi nejoblíbenější jemné druhy cukroví. Díky přidanému pudinkovému prášku mají nádhernou vůni, hladkou strukturu a křehkost, která se doslova rozpadá na jazyku. Tento jednoduchý recept stojí na klasickém postupu – máslo, cukr, mouka a pudink tvoří harmonické těsto, které se výborně tvaruje. Co budeme potřebovat 150 g hladké mouky 50 g moučkového […] The post Pudinkové rohlíčky – jemné, voňavé a krásně křehké vánoční cukroví appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Cooky

    Kakaové rohlíčky s kávovým krémem a ozdobené sněhovou cukrovou vločkou: Tajemství rohlíčků, které se nerozpadají

    Před 1 dnem
    rohlíčky patří Vánocům. Vyzkoušejte kakaové linecké rohlíčky s kávovým krémem podle receptu s postupem. Elegantní cukroví s výraznou chutí a křehkým těstem.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jaké cukroví se peče na poslední chvíli? Na výběr máte stále dostatek možností

    Před 1 dnem
    Ne každý má možnosti a především čas péct cukroví od začátku adventu. Právě pro zaneprázdněné je určen tento článek, který přináší inspiraci na cukroví, které stačí upéct až v posledním týdnu před Štědrým dnem.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak dlouho vydrží cukroví? Některé druhy se kazí rychleji, jiné vydrží týdny

    Před 1 dnem
    Trouba pomalu vydává první druhy cukroví, které je třeba správně uskladnit, aby nejen vydrželo až do Vánoc, ale především se nezkazilo. Proto je důležité vědět, jak dlouho cukroví vydrží, každé má totiž svou omezenou trvanlivost.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Ořechové miňonky – rychlé, křehké a voňavé cukroví bez zbytečného tvarování

    Před 1 dnem
    Ořechové miňonky jsou perfektní volbou, když chcete mít na vánočním stole chutné a křehké cukroví bez složité práce. Díky jednoduchému těstu, oříšku uprostřed a voňavému obalení chutnají podobně jako vanilkové rohlíčky, ale jejich příprava je mnohem rychlejší. Recept vychází z ověřené domácí techniky – studené těsto, krátké pečení a obalování ještě za tepla. Co budeme […] The post Ořechové miňonky – rychlé, křehké a voňavé cukroví bez zbytečného tvarování appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Ekonomický deník

    Vánoční pečení se prodraží. Cena jedné přísady ale klesla, spor se vede o to, proč

    Před 1 dnem
    Vánoční cukroví letos vyjde dráž než loni. Podle analýzy akčních letáků sedmi největších obchodních řetězců v Česku se zdražila většina zásadních ingrediencí, kromě jedné. V součtu jsou suroviny na pečení před letošními Vánoci téměř o desetinu dražší. Z toho nejvíc stoupla cena ořechů, a to hlavně vlašských.
     Komentáře
  • Apetit

    Nejlepší marokánky: Cukroví, které nevyžaduje přesnost a každý kousek je originál. Pečte je ideálně ještě dnes

    Před 1 dnem
    Křupavé na okrajích, vláčné uvnitř, voňavé po medu, oříšcích a kandovaném ovoci. Pečou se zřejmě už od dob první republiky a i když jejich přesný původ zůstává trochu záhadou, jedno je jisté: z vánočních talířků zřejmě nikdy úplně nezmizely. Však řekněte sami: pamatujete si je z dětství? Lesklé, sladké a vždycky trochu lepkavé? Tak to jsou ony!
     Komentáře
  • Toprecepty

    Išelské dortíčky: Vyzkoušejte připravit cukroví s výraznou chutí a noblesním vzhledem

    Před 1 dnem
    Išelské dortíčky k Vánocům neodmyslitelně patří. Křehké kakaové těsto se dokonale snoubí s výrazně kyselkavou marmeládou a křupavou čokoládovou polevou. Vyzkoušejte cukroví, které je přitažlivé jak chuťově, tak i vzhledově.
     Komentáře
  • Apetit

    Josef Maršálek prozradil svůj recept na linecké, které se rozplývá na jazyku. Trik je ve špetce soli

    Před 1 dnem
    Křehké těsto, tenká vrstva marmelády a vůně, která se line celým bytem. Každý ho dělá trochu jinak – někdo se drží přísně babiččina receptu, jiný experimentuje s vanilkou nebo přidává mleté ořechy. A pak je tu Josef Maršálek, který o lineckém mluví tak, že po jeho tipech dostanete chuť pustit se do další várky, i když už to „vaše“ odpočívá v krabici a čeká na svou slavnostní chvíli.
     Komentáře
  • NašeTéma

    Recept na vanilkové rohlíčky, které se rozplývají na jazyku

    Před 1 dnem
    Vanilkové rohlíčky se právem řadí mezi nejoblíbenější vánoční cukroví. Zanechávají plnou máslovou chuť, jsou příjemně sladké a voní po hřejivé vanilce. Už po prvním soustu vám tak připomenou chutě vašeho dětství.
     Komentáře
  • Toprecepty

    KVÍZ: Skladování vánočního cukroví může být oříšek. Víte, jaké nádoby zvolit a kam je v bytě umístit, abyste si nezkazili Vánoce?

    Před 1 dnem
    Správné zacházení s hotovým cukrovím rozhoduje o tom, jak dlouho si udrží chuť i vůni. Základem je pořádek, čistota při přípravě, promyšlené uložení a správné skladovací podmínky. Zda jste si jistí, jak na to, zjistíte v našem kvízu.
     Komentáře
  • Toprecepty

    8 chyb při přípravě nepečených kuliček: Konzistence i chuť je jen ve vašich rukou

    Před 1 dnem
    Nepečené cukroví se připravuje až těsně před svátky, protože oproti cukroví pečenému má o poznání kratší trvanlivost. Mezi klasiku patří kuličky, po kterých se rychle zapráší. Pokud je tedy připravíte bez zbytečných chyb.
     Komentáře
  • Magazín Doma

    Jednoduché vánoční cukroví z mandlové pasty, které si zamilujete

    Před 1 dnem
    Tento víkend se v mnoha domácnostech nese ve znamení sladké vůně vánočního cukroví. Vyzkoušejte i tento jednoduchý recept z mandlové pasty. Je tak dobrý, že zmizí ze stolu možná dřív, než se vůbec stihnete usadit na pohovku.
     Komentáře
  • Apetit

    Retro vánoční cukroví: Jednoduché recepty z dob socialismu, které jsme milovali

    Před 1 dnem
    Vánoční cukroví z dob socialismu, to je příběh o skromnosti, ale přesto kouzelné atmosféře, která se v československých domácnostech rodila z mála surovin, spousty času a velké dávky kreativity. Je to vzpomínka na úsporné, ale přesto důvtipné pečení, na nostalgii po dětství a na specifickou atmosféru Vánoc z let (ne)dávno minulých.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Perníčky, které jsou hned měkké. Recept, který zaručeně funguje, zvládne i začátečník

    Před 1 dnem
    Perníčky patří k adventu stejně samozřejmě jako svíčky a vůně koření. Poradíme, jak na perníčky, které jsou hned měkké, na co si dát pozor při přípravě a čím je potírat, aby zůstaly vláčné.
     Komentáře
  • Marianne

    Máte formičky, ale pracny ještě ne? Nejvyšší čas se do nich pustit, recept je snadný

    Před 1 dnem
    Pracny patří mezi tradiční a stále velmi oblíbené cukroví. Potřebují ale dostatek času na rozležení, takže je potřeba dát se do jejich výroby s větším předstihem. Pokud tedy máte chuť, formičky a trochu času, neváhejte dlouho. Recept není složitý.
     Komentáře
  • Proženy

    Zdravější vánoční cukroví? Jde to. Ale nic nepřehánějte, i malé kroky se počítají. Hlavní je chuť!

    Před 1 dnem
    Vánoční svátky bez domácího cukroví si většina lidí snad ani neumí představit. Málokdo mu odolá a v lednu se pak nestačí divit, proč nemůže dopnout kalhoty. Zkuste na to jít trochu jinak: mnohdy stačí pár jednoduchých změn.
     Komentáře
  • Proženy

    Testovaly jsme vánoční cukroví z obchodů: překvapení i zklamání na jednom stole. Jak dopadlo bezlepkové?

    Před 1 dnem
    Ne každý má čas nebo chuť trávit hodiny u trouby při pečení vánočního cukroví, a tak se nabízí rychlé řešení: sáhnout v obchodě po hotovém. Vyrazily jsme mezi regály supermarketů, nakoupily jsme a pustily se do ochutnávky. Výsledek? Směs překvapení, nečekaných favoritů i kousků, které by se na svátečním stole vyjímaly spíš jen jako dekorace.
     Komentáře
  • Dáma

    Zdravější verze tradičního vánočního cukroví: 5 ověřených receptů, které si zamilujete

    Před 1 dnem
    I tradiční vánoční cukroví lze připravit v o něco zdravější podobě, aniž byste přišli o jejich typickou vůni a chuť, které k Vánocům neodmyslitelně patří. Stačí jen pár drobných úprav v surovinách. Připravili jsme pro vás pět ověřených receptů na oblíbené vanilkové rohlíčky, linecké, marokánky, perníčky a sádlové důlky.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Tři božské krémy do vánočního cukroví: Máslový, čokoládový nebo ořechový ho posunou na úplně jinou úroveň

    Před 1 dnem
    Vánoce jsou za dveřmi a s nimi přichází i čas na pečení vánočního cukroví. Krémy tvoří základ mnoha druhů tohoto tradičního pečiva – slouží k lepení, plnění a dodávají cukroví lahodnou chuť. Přinášíme vám detailní návod na přípravu základního máslového, čokoládového a oříškového krému, které vám usnadní tvorbu vánočních dobrot.
     Komentáře
  • Newstream

    Vánoční pečení se prodraží. Které potraviny zdražily a co naopak zlevnilo?

    Před 2 dny
    Suroviny na pečení jsou před letošními Vánoci téměř o desetinu dražší než loni. Z toho nejvíc stoupla cena ořechů, a to hlavně vlašských. Půlkilogramové balení teď v akcích stojí průměrně 141 korun, zatímco minulý rok 93 korun. Lidé si ale připlatí také za kakao nebo strouhaný kokos. Naopak máslo meziročně zlevnilo zhruba o 30 procent.
     Komentáře
  • Pestrá Zahrada

    Co tvoří pravé české Vánoce tradiční jídla, která nesmí chybět na štědrovečerní tabuli

    Před 2 dny
    Jakmile se setmí a v domech se rozzáří světla stromečků, začíná pro většinu českých rodin ten nejkrásnější okamžik roku. Štědrovečerní stůl je plný vůní, chutí a vzpomínek, které se dědí z generace na generaci. Každá ... více Příspěvek Co tvoří pravé české Vánoce tradiční jídla, která nesmí chybět na štědrovečerní tabuli pochází z Pestrá Zahrada
  • Prima inspirace

    Pistáciové stromečky z pistáciového pudinku – krásne zelené vánoční cukroví

    Před 2 dny
    Hledáte cukroví, které na vánočním stole doslova zazáří? 🌲💚 Pistáciové stromečky jsou nádherné, voňavé a chuťově jedinečné. Díky pistáciovému pudinku mají krásnou barvu i nezaměnitelnou chuť — a přitom je jejich příprava velmi jednoduchá. Ideální pro všechny, kteří chtějí zkusit něco nového, ale pořád vánočně kouzelného. Pistáciové stromečky z pistáciového pudinku Ingredience: 300 g polohrubé […] The post Pistáciové stromečky z pistáciového pudinku – krásne zelené vánoční cukroví appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Apetit

    Cukroví se zajímavým názvem podvodnice se nechává kynout ve studené vodě

    Před 2 dny
    Podvodnice jsou snadné vánoční cukroví, které vás překvapí svou chutí, ale také nezvyklou přípravou, kdy se nechá těsto kynout alespoň dvě hodiny ve studené vodě. Recept obsahuje běžné suroviny na jakékoliv jiné kynuté těsto, takže si podvodnice můžete připravit kdykoliv, nejen jako vánoční cukroví, ale třeba místo sušenek k odpolední kávě.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Piškotové rohlíčky plněné máslovým krémem

    Před 2 dny
    Vychutnejte si jemné, nadýchané piškotové rohlíčky, které se po spojení máslovým krémem doslova rozplývají na jazyku. Tradiční česká pochoutka, která rozzáří každý slavnostní stůl i běžné odpoledne. Piškotové rohlíčky plněné máslovým krémem Co budete potřebovat: 6 velkých vajec 150 g moučkového cukru 150 g cukru krupice 300 g polohrubé mouky Máslo na potření plechu Máslový […] The post Piškotové rohlíčky plněné máslovým krémem appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Dokonalá vosí hnízda s kokosem: Připravte si oblíbené cukroví podle videoreceptu

    Před 2 dny
    Vosí hnízda nebo také včelí úly jsou oblíbeným českým nepečeným cukrovím, které v mnoha domácnostech o Vánocích prostě nesmí chybět. Tradičně se připravují z ořechového těsta s rumovou náplní. Vyzkoušejte si toto nepečené cukroví podle videoreceptu, tentokrát pro změnu s voňavým kokosem.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Bratislavská roláda a kokosový kmen – dva oblíbené nepečené cukroví

    Před 2 dny
    Chcete ponořit své chuťové pohárky do něčeho výjimečného? 🎄 Vyzkoušejte tradiční Bratislavskou roládu doplněnou o neodolatelný kokosový kmen. Dva dezerty, které jsou jednoduché na přípravu a spolu vytvářejí nezapomenutelný gurmánský zážitek. Bratislavská roláda – ingredience: Keksy: 25 dkg (rozdrobit najemno) Cukr: 10 dkg Kakao: 3 dkg Vajíčka: 2 ks Rum: 1 lžíce Náplň: Máslo: 10 […] The post Bratislavská roláda a kokosový kmen – dva oblíbené nepečené cukroví appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Bratislavská roláda a kokosový kmen – dva oblíbené nepečené cukroví

    Před 2 dny
    Chcete ponořit své chuťové pohárky do něčeho výjimečného? 🎄 Vyzkoušejte tradiční Bratislavskou roládu doplněnou o neodolatelný kokosový kmen. Dva dezerty, které jsou jednoduché na přípravu a spolu vytvářejí nezapomenutelný gurmánský zážitek. Bratislavská roláda – ingredience: Keksy: 25 dkg (rozdrobit najemno) Cukr: 10 dkg Kakao: 3 dkg Vajíčka: 2 ks Rum: 1 lžíce Náplň: Máslo: 10 […] The post Bratislavská roláda a kokosový kmen – dva oblíbené nepečené cukroví appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Nepečené Mila kuličky – luxusní vánoční cukroví, hotové za pár minut

    Před 2 dny
    Vychutnejte si rychlé a jednoduché nepečené kuličky, které kombinují křupavou chuť Mila tyčinek s jemnou sladkostí, vůní rumu a sváteční atmosférou. Jsou hotové během pár minut a na stole vypadají naprosto neodolatelně 🎄. Nepečené Mila kuličky 3 tyčinky Mila (oplatky) 125 g másla – změklého 80 g moučkového cukru 3 lžíce rumu (nebo rumové esence) […] The post Nepečené Mila kuličky – luxusní vánoční cukroví, hotové za pár minut appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Nepečené Mila kuličky – luxusní vánoční cukroví, hotové za pár minut

    Před 2 dny
    Vychutnejte si rychlé a jednoduché nepečené kuličky, které kombinují křupavou chuť Mila tyčinek s jemnou sladkostí, vůní rumu a sváteční atmosférou. Jsou hotové během pár minut a na stole vypadají naprosto neodolatelně 🎄. Nepečené Mila kuličky 3 tyčinky Mila (oplatky) 125 g másla – změklého 80 g moučkového cukru 3 lžíce rumu (nebo rumové esence) […] The post Nepečené Mila kuličky – luxusní vánoční cukroví, hotové za pár minut appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Sezamové kuličky s medem – rychlé 2-surovinové vánoční cukroví bez mouky a vajec

    Před 2 dny
    Rádi byste vyzkoušeli nějaké nové cukroví? V tom případě jste na správném místě! Přinášíme vám recept na vynikající sezamové kuličky bez vajec a bez mouky, které jsou hotové doslova za pár minut. Příprava je jednoduchá, rychlá a zvládne ji úplně každý. Sezamové kuličky s medem: 200 g sezamu 170 g medu 1. Na mírném plamenu […] The post Sezamové kuličky s medem – rychlé 2-surovinové vánoční cukroví bez mouky a vajec appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Nespěchej

    Cukroví: Nepodařené kousky skvěle poslouží jako základ nepečených kuliček, které jsou rychlé a nevyžadují pečení

    Před 2 dny
    Pečete vánoční cukroví? Pár minut navíc a už je pozdě. Asi každá hospodyňka to jednou ve svém životě zažila. Možná pro vás máme triky, kterými to můžete ještě zachránit.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Skořicové hvězdičky – voňavé vánoční cukroví plné mandlí (bez lepku)

    Před 2 dny
    Tyto jemné skořicové hvězdičky jsou ideálním vánočním cukrovím, které krásně provoní celý domov. S měkkou mandlovou texturou a výraznou chutí skořice jsou skvělou volbou pro všechny, kteří hledají něco tradičního, voňavého a bezlepkového. Jednoduchá příprava a výrazná chuť z nich dělají dokonalý doplněk ke kávě nebo čaji během svátků. Skořicové hvězdičky 3 bílky (z velkých […] The post Skořicové hvězdičky – voňavé vánoční cukroví plné mandlí (bez lepku) appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře

Vánoční cukroví se objevilo na štědrovečerním stole poprvé v 16. století a bylo výsadou především bohatých. Na slavnostní tabuli chudých vrstev se později objevovaly zázvorky nebo medové cukroví podobné dnešním perníčkům.


Nejlepší vánoční cukroví

Většina rodin dnes peče tradiční linecké cukroví slepované džemem, vanilkové rohlíčky nebo pracny. Mezi nejoblíbenější patří pro svou vůni i kořeněnou chuť také medové perníčky. Vyzkoušejte letos perníčky, které jsou hned měkké a nezapomeňte je ozdobit. Máme recept na nejlepší bílkovou polevu na perníčky, se kterou zvládne zdobení i začátečník.


Cukroví na poslední chvíli

Nestihli jste letos zadělat těsta včas? Připravte některé z nepečených druhů cukroví. Mezi nejoblíbenější patří vosí hnízda s krémem, rumové kuličky nebo luxusní rafaelo.


Abyste se z příprav na Štědrý den a pečení cukroví nezbláznili, chce to pořádný plán. Podívejte se, jak vytvořit plán vánočního pečení a kdy které cukroví péct.

Vánoční cukroví se objevilo na štědrovečerním stole poprvé v 16. století a bylo výsadou především bohatých. Na slavnostní tabuli chudých vrstev se později objevovaly zázvorky nebo medové cukroví podobné dnešním perníčkům.


Nejlepší vánoční cukroví

Většina rodin dnes peče tradiční linecké cukroví slepované džemem, vanilkové rohlíčky nebo pracny. Mezi nejoblíbenější patří pro svou vůni i kořeněnou chuť také medové perníčky. Vyzkoušejte letos perníčky, které jsou hned měkké a nezapomeňte je ozdobit. Máme recept na nejlepší bílkovou polevu na perníčky, se kterou zvládne zdobení i začátečník.


Cukroví na poslední chvíli

Nestihli jste letos zadělat těsta včas? Připravte některé z nepečených druhů cukroví. Mezi nejoblíbenější patří vosí hnízda s krémem, rumové kuličky nebo luxusní rafaelo.


Abyste se z příprav na Štědrý den a pečení cukroví nezbláznili, chce to pořádný plán. Podívejte se, jak vytvořit plán vánočního pečení a kdy které cukroví péct.

Reklama