Zavřít
Dezerty

Dezerty

Nejnovější články na Seznamu na téma Dezerty
  • Jímeto

    Jak na rakvičky: Po dopečení musí zvonit. Zkuste třeba ty podle Romana Pauluse

    Před 11 hodinami
    Kdo by nemiloval rakvičky se šlehačkou? Jejich příprava není náročná, má ale určitá pravidla. Co k ní mohou říct slavní čeští kuchaři? Možná vás také překvapí, že první rakvičky mají poměrně dlouholetou historii.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Voňavý jablečný perník podle Josefa Maršálka: Těsto nikdy nešlehejte, jen opatrně míchejte, radí cukrář

    Před 1 dnem
    Jablka má určitě doma většina českých domácností. Není třeba je ovšem používat při sladkém pečení pouze do štrůdlu. Jak tvrdí Josef Maršálek, jablečný perník je fantastickým dezertem, který potěší každého svou vláčností, skvělou chutí i netradiční čokoládovou polevou.
     Komentáře
  • Proženy

    30 nejlepších receptů na štrúdly a záviny: Slané, sladké, listové i kynuté. Vyberte si!

    Před 2 dny
    Záviny jsou vděčné. Ať už upečete klasický jablečný, nebo slaný s masem, vždy sklidí velký úspěch. Skrýt do těsta se dá naštěstí skoro vše a my jsme pro vás vybrali 30 variant, z nichž si vybere opravdu každý: úplný začátečník, milovník slaných sytých jídel i pokročilý pekař.
     Komentáře
  • Jímeto

    Jeptiška: Francouzský dezert, který má základ už v receptu z 16. století

    Před 2 dny
    Máte rádi jemné smažené koblihy a čokoládovou polevu? Pak vás jistě oslní i tradiční francouzský dezert, kterému se říká jeptiška. Jde o jakousi věž sestavenou z několika kousků lahodného sladkého pečiva, která svou barevností ladí se svým názvem. Tradiční smažené pečivo je plněné smetanovou náplní a pospojováno máslovým krémem.
     Komentáře
  • OnlyU

    Japonský cheesecake je nadýchaný a méně sladký. Vyzkoušejte ho i vy

    Před 3 dny
    Klasický cheesecake pravděpodobně už ochutnala většina z vás. Jde o velmi oblíbený dezert, který si dnes můžete dát téměř v každé cukrárně a ani doma není na přípravu náročný. Už jste ale slyšeli o cheesecaku japonském? Od toho, který nejspíš znáte, se poměrně výrazně liší. Zdroj
     Komentáře
  • Jímeto

    Banánové lodě: Zakončete grilovací sezónu dezertem, který si zamilujete

    Před 3 dny
    Banány jsou ovoce, které se dá skvěle využít při tvorbě dezertů. Existuje nespočet koláčů, které mají v základu právě banán, stejně tak se dá ovoce máčet do čokolády nebo kombinovat s karamelem a se šlehačkou. Už jste někdy ale slyšeli o takzvaných banánových lodích?
     Komentáře
  • Prostřeno

    Jablečné dezerty pro letošní podzim

    Před 3 dny
    Jak léto končí a vládne podzim, naplno se rozjíždí sezona jablek. Začátek chladnějšího počasí z nich udělá všudypřítomného společníka nabitého vitaminy. Pokud by vám docházela inspirace, můžete vyzkoušet některých z našich jablečných dezertů.
     Komentáře
  • Apetit

    Štrúdl nebo závin? Aneb jak se vyznáte v jablečných dezertech

    Před 3 dny
    Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků či kachní pečínky, dokonalá jsou jablka v kombinaci s bramborami, mrkví nebo křenem.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Tchajwanský piškot ranli je něco mezi piškotem a marshmallow. Peče se ve vodní lázni, je nadýchaný a chutná po medu

    Před 4 dny
    Na první pohled vypadá ranli jako houbička na nádobí, to by vás však nemělo od jeho konzumace odradit. Chutí vám trochu připomene naši piškotovou bábovku, je ale snad ještě jemnější a nadýchanější než ona. Není divu, že na Tchaj-wanu patří k oblíbeným moučníkům.
     Komentáře
  • Jímeto

    Rákocziho koláč: Zkuste dezert, který je v Maďarsku velmi oblíbený

    Před 6 dny
    Rákocziho koláč je tradiční maďarský dezert, který je v zemi už roky velmi oblíbený. Jde o nadýchaný tvarohový dort, který patří mezi speciality tamní kuchyně. I tak si ho ale můžete vyzkoušet připravit doma i vy.
     Komentáře
  • Apetit

    Jak na sladké domácí sušenky: Lepivé těsto je zárukou skvělé chuti. Máme tipy, jak s ním pracovat

    Před 6 dny
    Příprava domácích sušenek není až taková věda, jak by se mohlo zdát. Navíc má jednu nepřekonatelnou výhodu – vždy máte dokonalý přehled o tom, jaké suroviny používáte. Rostlinné tuky, barviva či jiné přídatné látky, ani obrovské množství cukru vám tak nemusí dělat vrásky.
     Komentáře
  • Apetit

    Cheesecake bez pečení: Vsaďte na želatinu a připravte dezert jako od mistra cukráře

    Před 6 dny
    Nepečený cheesecake se sice od kanonické verze liší přípravou, ale to mu na lahodnosti neubírá. Dort je to stejně lehký, luxusní a krémový jako klasický cheesecake. A hodí se skvěle kdykoli, kdy máme chuť na něco chladivého.
     Komentáře
  • Nápady návody

    Rychlý nepečený dezert. Už za 10 minut z mléka a čokolády

    Před 7 dny
    Našli byste rádi nějaký rychlý nepečený dezert? Tento článek vám ukáže, jak udělat nepečený dezert, který si připravíte už během deseti minut ze dvou hlavních surovin, kterými jsou mléko a čokoláda. Bez ohledu na vaše kulinářské zkušenosti vám návod pomůže vytvořit čokoládový mousse dezert, který oslní všechny milovníky čokolády ve vašem okolí. Tak pojďme na to.
     Komentáře
  • Frews

    Slavné dezerty: do Vídně za Sacherovým dortem

    Před 7 dny
    Obdivovatelé Vídně a milovníci všeho sladkého určitě Sacherův dort velmi dobře znají. Čokoládový dort doplněný meruňkovou marmeládou a dokonalou čokoládovou polevou je naprostá legenda mezi zákusky.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Bábovkové triky, které je nutné znát

    Před 8 dny
    Při přípravě těsta se vyplatí šetřit cukrem a mdlému vaječnému žloutku lze přičarovat sytě žlutou barvu. Víte jak? Pokud ne, rádi vám to odtajníme.
     Komentáře
  • OnlyU

    Banana bread: Připravte si chlebík ze zbytků ovoce doma i vy

    Před 8 dny
    Máte doma banány, které už jsou téměř na vyhození, ale nevíte, co s nimi? V takovém případě je ideální čas udělat si banánový chlebíček. Banana bread je oblíbený sladký dezert, ve kterém spotřebujete zbytky ovoce a ještě k tomu vykouzlíte chutnou svačinku. Zdroj
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pět způsobů, jak využít na mrkev nasladko: Kromě tradičního salátu výborně chutnají i vláčné mrkvové řezy nebo limonáda

    Před 8 dny
    Mrkev je typická podzimní zelenina, kterou si vychutnáme čerstvou nejlépe v tomto období. Nemusí být ale pokaždé jen naslano jako příloha nebo dušená s masem. Skvěle chutná také nasladko.
     Komentáře
  • Receptovník

    Nejčastější chyby, ke kterým dochází během pečení sladkých dezertů

    Před 9 dny
    Pečení je radost. A také vášeň, což ví řada hospodyněk, které se každý víkend pokouší vykouzlit rodině ten nejbáječnější dezert k odpolední kávě či čaji. Recept na bábovku, buchty nebo dort od nejlepší kamarádky či kolegyně je zárukou, že si všichni výborně pochutnají. Jenže výsledek nemusí dopadnout vždy podle představ. Zatímco kamarádka se chlubí na sociálních sítích skvělým dezertem, ten váš míří rovnou do koše. Kde se stala chyba? Některé se opakují s železnou pravidelností, proto je třeba se jich vyvarovat. Rozdílná kvalita surovin Jdete krok za krokem podle receptu, přesto se dílo nepovede?
     Komentáře
  • iReceptář

    Nepečený dort Líná manželka: Když se vám nic nechce, ale honí vás mlsná

    Před 9 dny
    Nevíte, kam dřív skočit, ale rodina si žádá něco sladkého na zub? Pak vyzkoušejte právě následující dezert, který je velmi snadný a hlavně rychlý, tudíž vás neobere o čas, kterého máte už tak málo.
     Komentáře
  • Receptovník

    Proteinový pudink zažene chutě na sladké a zároveň podpoří hubnutí

    Před 10 dny
    Držet redukční dietu většinou znamená úpravu jídelníčku ve prospěch zdravých potravin. Z jídelníčku je třeba vyřadit živočišné tuky, příliš kalorická jídla, nadbytek cukru a upřednostnit zeleninová jídla a bílkoviny s nižším obsahem kalorií. Jak ale řešit to, když máte chuť na něco dobrého a nechcete přitom trpět výčitkami svědomí, že jste dietu porušili?
     Komentáře
  • Apetit

    Jak na krémové rolády: 26 nejlepších receptů

    Před 10 dny
    Rolády jsou efektní a působivé. Svým vzhledem navozují slavnostní příležitost, i když je podáváte třeba jen k odpolední kávě. Přestože na první pohled vypadají obtížně, není tak složité je upéct doma. Jakmile zvládnete techniku rolování, nic vás nezastaví! Důležitou součástí nejlepší rolády je správný krém a náplň.
     Komentáře
  • Feminela

    Při pečení dezertů je zásadní dodržet přesný poměr surovin a postup

    Před 12 dny
    Pečení je vášní mnoha z nás. Přeci jen není nic lepšího než se dívat, jak někomu chutná námi připravený dezert. Ne nadarmo se ale říká, že pečení se více podobá vědě než vaření. Důležitá je totiž hlavně přesnost.
     Komentáře
  • Receptovník

    Jablka se neztratí ve sladkých dezertech, vyniknou také k masu

    Před 13 dny
    Sezóna jablek je v plném proudu, a pokud se vám urodilo, existují recepty, které budou mít zaručeně úspěch. U nás jsou jablka snad nejtypičtějším ovocem přelomového období. Na podzim, kdy jablka dozrávají, jsou jablkový závin nebo žemlovka povinnost.
     Komentáře
  • Befity

    Příprava domácího proteinového pudingu

    Před 13 dny
    Pochoutky plné bílkovin jsou skvělé pro výživu těla a jsou zároveň zajímavé pro vaše chuťové buňky. Domácí proteinový pudink je skvělou alternativou, která v sobě kombinuje dostatek bílkovin a chutný krémový dezert. Může sloužit například jako doplnění energie po tréninku, nebo jako chutný dezert bez výčitek. Jak si ho doma připravit a jaké chuťové varianty existují?
     Komentáře
  • iReceptář

    Míša řezy bez mouky: zdravější verze při hubnutí

    Před 13 dny
    Milujete sladké, ale snažíte se jíst zdravěji? Pak přesně pro vás máme recept na famózní míša řezy. Jsou nádherně nadýchané, na jazyku se jen rozplývají a navíc jsou úplně bez mouky.
     Komentáře
  • Sport

    Tři dny na cestě a zlaté vzpomínky. Prskavec zůstává bokem, kvůli rodině i dezertům

    Před 13 dny
    Před osmi lety se v Londýně před Jiřím Prskavcem poprvé sklonil celý slalomový svět. Teď se na kanál Lee Valley vrátil, aby na světovém šampionátu opět předvedl své umění nejen na kajaku, ale poprvé i na kanoi. A pokud se mu zadaří, může si příští sobotu vybojovat i jistotu startu na olympijských hrách v Paříži.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Dezerty s letním ovocem

    Před 14 dny
    Slunce jasně svítí a vzduchem se nese sladká vůně zralého ovoce, sezona letních plodů je v plném proudu. Léto s sebou přináší šťavnaté ovoce, které nejen krásně voní, ale také inspiruje k přípravě spousty vynikajících dezertů. Jaké pochoutky to jsou?
     Komentáře
  • Apetit

    Vyzkoušejte tiramisu na 16 způsobů: I v italské kuchyni se setkáte s různými obměnami receptu a s tajnými přísadami

    Před 15 dny
    Piškoty nasáklé silnou aromatickou kávou a likérem utopené v jemném žloutkovém krému. Kdo by odolal italskému dezertu tiramisu? Můžete jej připravit ze syrových vajec nebo se jim vyhnout, použít alkohol nebo jen aroma, vyrobit tiramisu dort nebo skleničkový dezert. Nevíte, zda použít mascarpone, tvaroh, šlehačku, ricottu, pomazánkové máslo nebo krémový sýr? I s tím vám poradíme!
     Komentáře
  • OnlyU

    Připálený cheesecake: Rychlá verze oblíbeného dezertu, který pochází ze Španělska

    Před 16 dny
    Říká se mu připálený cheesecake, svou texturou i chutí se tomu klasickému velmi podobá. Pochází ze Španělska, kde jde o jeden z nejoblíbenějších dezertů. A to i proto, že je během hodiny hotový a na jeho přípravu vám postačí jen pár ingrediencí. Zdroj
     Komentáře
  • TopRecepty

    Doba maková: Český mák je vysoce kvalitní, má příjemnou vůni, nasládlou chuť a nejlepší je umlít ho až před použitím

    Před 16 dny
    Milujete makovou náplň? A víte, že Česko je významným producentem potravinářského máku? Poradíme vám, jak poznat ten kvalitní, jak si ho připravit a kde všude ho můžete využít.
     Komentáře
  • Inspirmag

    Nadýchanost palačinkám propůjčí perlivá voda a jedlá soda

    Před 17 dny
    Babičky vždy nejlépe vědí, jak udělat to nejlepší jídlo bez ohledu na to, o co se jedná. Palačinky nejsou žádnou výjimkou. Jemné palačinky si můžete vyrobit jednoduše doma. Recept je velmi snadný a s přidáním jedné suroviny navíc budou vždy neuvěřitelně nadýchané a krásné. Fungovat mohou jako dezert, ale také jako slaná večeře. Podávat je můžete s marmeládou, šlehačkou, ale také se špenátem nebo sýrem.
     Komentáře
  • Jímeto

    Badambura: Vyzkoušejte typické pečivo z Ázerbájdžánu s chutí mandlí

    Před 18 dny
    Badambura je sladký typ pečiva, který je oblíbený především v Ázerbájdžánu. Patří k místním lokálním specialitám a typické je pro svou mandlovou chuť. Netradiční je ale také jeho tvar.
     Komentáře
  • Receptovník

    Květákový pudink je netradiční přílohou i hlavním chodem

    Před 18 dny
    Když se řekne pudink, všichni si představí lahodný a jemný dezert sladké chuti. Povětšinou se připravuje vanilkový, čokoládový, jahodový nebo banánový. Ale naše babičky připravovaly pudink i naslano, což asi mnohé překvapí.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Retro okénko: Dunajské vlny na první pohled vypadají jako obyčejné řezy, když je ale nakrájíte, čeká vás překvapení

    Před 19 dny
    Asi nejvděčnějším moučníkem, který můžete nabídnout návštěvě, jsou různé řezy na plech. Mohou být z různých druhů těst, s krémem či jen s čokoládovou polevou a někdy je vylepšuje i ovoce. Dunajské vlny patří k těm efektnějším moučníkům. Jejich příprava je však kupodivu poměrně snadná.
     Komentáře
  • Kreativní techniky

    Rychlý drobenkový koláč s ovocem

    Před 20 dny
    Hledáte jednoduché a rychlé recepty na pečení? Tento výborný drobenkový koláč určitě ochutnejte.
     Komentáře
  • Jímeto

    Pomerančový karamel: Vychutnáte si ho samotný i na palačinkách

    Před 21 dny
    Na přípravě klasického domácího karamelu není nic složitého. A stejně tak jeho různé ochucené verze máte hotové během chvilky. Napadlo vás někdy spojit chuť karamelu s lahodnými pomeranči? Pokud ne, tenhle recept jednoduše musíte vyzkoušet. Mít doma v lednici karamel se hodí.
     Komentáře
  • Rozmarýna

    Sladký tip na víkend: Vyzkoušejte dezerty z malin

    Před 21 dny
    Připravte si osvěžující malinové dezerty – třeba nanuky nebo vychlazené tiramisu. Máte letos úrodu malin opravdu velkou? Nezapomeňte si je uchovat na zimu v podobě lahodného džemu.
     Komentáře
  • Jímeto

    Královské sušenky: Kvůli 1. světové válce musely změnit název. Zkuste tuto variaci na linecké

    Před 22 dny
    Empire sušenky velmi připomínají linecké cukroví. Však mají také stejné místo vzniku. S původním názvem však byla potíž během první světové války, a proto musel projít změnou. Na jejich skvělé chuti to však nic nezměnilo. Typická sušenka Empire Biscuit má mezi dvěma vrstvami těsta džem.
     Komentáře
  • Receptovník

    Zdravé palačinky připravené z tvarohu jsou ideální svačinou

    Před 22 dny
    Sladké svačiny většinou nejsou vůbec zdravé. Není to ale podmínka. Existují vynikající výjimky, které chutnají úžasně, jsou příjemně sladké a zároveň zdravé. Dnes si jeden takový recept představíme. Jedná se o tvarohové palačinky, které potěší každého milovníka sladkého. Zároveň si jejich konzumaci nebudete muset vyčítat ani v případě, že držíte dietu.
     Komentáře
  • Jímeto

    Hruškový závin podle Jana Punčocháře: Pro děti na svačinu, pro rodiče s kapkou dobrého koňaku

    Před 22 dny
    Ještě před pár dny doporučoval Jan Punčochář v teplém počasí lidem lososa, teď se pokouší své recepty přizpůsobit tomu, že dětem začala škola. Ideální svačinou, kterou si studenti mohou vzít s sebou do školy, je podle něj například hruškový závin.
     Komentáře
  • Jímeto

    Smažené jablečné kroužky: Vyzkoušejte ovocný dezert, který chutná teplý i studený

    Před 22 dny
    Přemýšlíte o sladkém, ale alespoň trochu zdravém dezertu, který byste si mohli po obědě vychutnat s celou rodinou? Nebo chcete dětem udělat na snídani či do školy na svačinu nějaký ovocný dezert, který snědí s chutí? Máme pro vás ideální tip. Připravte si smažené jablečné kroužky.
     Komentáře
  • Jímeto

    Ladyfingers: Sušenky ve tvaru dámských prstů, které si zamiloval i car Petr Veliký

    Před 23 dny
    Ladyfingers, piškotové sušenky ve tvaru dámských prstů, mají původ spojený s francouzskou a italskou kulturou. Sušenky ladyfingers se staly oblíbenými po celém světě a určitě si je zamilujete i vy. Ladyfingers jsou tradiční sladké piškotové sušenky ve tvaru dámského prstu a jejich historie sahá až do 11. století ve Francii.
     Komentáře
  • Jímeto

    Babka: Připravte si tradiční židovské pečivo, které chutná po skořici a čokoládě

    Před 23 dny
    Čokoládová babka je tradiční židovské pečivo, které se dnes podává ideálně ke kávě. Chutná po skořici a čokoládě, nejlepší je ještě teplé. Po dobrém obědě jde o dezert, který nikdy neodmítnete.
     Komentáře
  • OnlyU

    Obližprst: Jednoduchý dezert, který se jí rukama, aby dostál svému názvu

    Před 24 dny
    Když jsem poprvé u kamarádky ochutnala dezert obližprst, říkala jsem si, že se ho musím naučit. Když mi pak prozradila název buchty, pobavila jsem se a měla jsem jasno. Od té doby dělám doma obližprst poměrně často. Zdroj
     Komentáře
  • Jímeto

    Beleše: Tradiční placky z Moravy si dnes připravíte nasladko i naslano

    Před 25 dny
    Původně se beleše dělaly sladké, dnes se ale na mnoha místech České republiky pečou slané i sladké. Ty úplně původní pochází z Hodonínska a i v současné době se recept dělá především na Moravě. To ale neznamená, že si ho nemůžete připravit doma.
     Komentáře
  • Prima Ženy

    Jendovi přispěchá na pomoc kamarádka. Hmyz v dezertu znechutí soutěžící

    Před 25 dny
    Československý speciál kuchařské soutěže odstartuje v pondělí u cukráře Jendy. Toho v televizi neuvidíme poprvé. Poučil se ale z minulé účasti v pořadu? Ne všechno půjde podle plánu a nervózní kuchař si vyslechne kritiku.
     Komentáře
  • OnlyU

    Rebarborový koláč s jahodami: Těsto jen nalijete na pekáč a ozdobíte. Jednou za čas si dovolte zahřešit

    Před 25 dny
    Je zdravý, chutný, příliš po něm nepřiberete a na přípravu je velmi snadný. Rebarborový koláč s jahodami jsem začala jako dezert dělat ve chvíli, kdy jsem si řekla, že je na čase změnit životní styl. I když člověk jí zdravě, může si dopřát ke svačině takový dezert. Připravte si ho doma i vy. Zdroj
     Komentáře
  • Ferty

    Úžasné švédské palačinky jsou nečekaně jemné. Celé je to o správné přípravě vajec

    Před 25 dny
    Kdo by nemiloval čerstvé palačinky k nedělní snídani. Palačinky jsou oblíbeným jídlem nejen ve své rodné Francii, ale všude na světě.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Cuketová bábovka: Krásná a vláčná, přitom křupavá po ořeších

    Před 25 dny
    Cuketová sezóna je v plném proudu a nepěstujete-li je zrovna sami, určitě vám je dávají všichni okolo. A když ne, jsou jich plné obchody i trhy. Cukety se grilují, zapékají, strouhají na zelí nebo se z nich připravuje polévka. A pokud jste ještě nevyzkoušeli cuketu do moučníků, rychle to napravte. Sladké pečivo s cuketou je totiž jemné a vláčné, žádný „dusivec“.
     Komentáře
  • Jímeto

    Kořen taro už se dá sehnat i u nás. Je zdravý a hodí se do omáček i dezertů

    Před 26 dny
    Kořen taro není surovina, která by se v české kuchyni běžně používala. V našich obchodech už se ale dá sehnat. A stejně tak si ho můžete vypěstovat v květináči či na zahradě.
     Komentáře
  • Jímeto

    Jak na dokonalé lívance? Těsto musíte nechat odpočinout a hlídat počet otáčení

    Před 26 dny
    Na přípravě lívanců není na první pohled nic složitého. I tak ale mnozí dělají zásadní chyby, kvůli kterým se jim nakonec tohle jednoduché jídlo nemusí povést tak, jak by si představovali. Máme pro vás rady, díky kterým už nikdy nebudete mít s přípravou této snídaně problémy. Mnoho lidí dělá při přípravě lívanců zásadní chyby.
     Komentáře
  • Jímeto

    Zebří dort: Dezert, kterým ohromíte zrak i chuť svých hostů

    Před 27 dny
    Čekáte návštěvu a chcete své hosty potěšit dezertem, který bude nejen skvěle chutnat, ale také vypadat? Zebří dort je v tom případě ideálním tipem. Čokoládovo-vanilkový pruhovaný dezert si na první pohled zamilují všichni. A co teprve, když se do jídla zakousnete. Jeho příprava je poměrně nenáročná, přesto ale jídlo chutná i vypadá luxusně.
     Komentáře
  • TVguru

    Prvním hostitelem bude muž, který jde z pořadu do pořadu. V Prostřeno! dojde na mezinárodní souboj chutí a spoustu kritiky

    Před 27 dny
    S dalším týdnem je tu i další Prostřeno. Tentokrát mezinárodní a nutno podotknout, že souboj mezi Čechy a Slováky bude opravdu na ostří nože.
     Komentáře
  • Justday

    Recept na víkend: Babiččin jablečný koláč podle starého maďarského receptu

    Před 27 dny
    Měli byste o víkendu chuť na něco dobrého? Zkuste jednoduchý jablečný koláč podle naši babičky. Je rychlý a bude chutnat celé rodině. Jeho příprava je jednoduchá. Kromě toho vám domácnost provoní na celý den.
     Komentáře
  • Runwayonline

    Mlsání na víkend: Kynutý švestkový koláč se skořicovou drobenkou

    Před 28 dny
    Přemýšlíte, co si o víkendu upéct za dobrůtku hodnou končících prázdnin? Doporučujeme klasiku: Kynutý švestkový koláč jako od babičky, skořicová drobenka mu dodá šmrnc moderního moučníku. Švestky jsou jedním z nejoblíbenějších druhů ovoce u nás.
     Komentáře
  • Karolína, domácí kuchařka

    Pražské briošky: Delikátní dezert, po kterém se na oslavě zapráší

    Před 28 dny
    Tradiční i cizokrajné recepty vás Karolína naučí vždy s úsměvem a díky zkrácené verzi to stihne za pár minut. Od polévek až po dezerty – z bohaté škály výtečných receptů si vybere každý mlsný jazýček. Nezkrácené verze a více pohodového času s Karolínou si můžete užít na primaplus.cz
     Komentáře
  • Jímeto

    Upečte si tradiční velšské koláče, které přinášely radost i drsným horníkům

    Před 28 dny
    Ve Walesu najdeme malebnou krajinu, nejdelší název vesnice v Evropě a také velšské koláče. Chuť rybízu obohacená o nádech muškátového květu a těsto rozplývající se na jazyku obměkčily i srdce drsných horníků.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Jednoduchý mražený dezert: Čokoládové kostky s malinami a pistáciemi

    Před 28 dny
    Když má člověk doma tvořítka na led, může s nimi opravdu kouzlit! Jde v nich uchovávat bylinky, připravit si kostky mražené kávy nebo právě mražený dezert z čokolády, malin a pistácií.
     Komentáře
  • Jímeto

    Závitky nasladko: Výborné jsou s jablky, banánem i jogurtem

    Před 28 dny
    Z rýžového papíru můžete připravit nepřeberné množství druhů závitků – tepelně upravených, připravených za studena, naslano i nasladko. V dnešním článku vám přinášíme tři recepty na sladké rýžové závitky.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Vaření s voňavými švestkami: maso, polévky, zavařeniny i lákavé dezerty

    Před 29 dny
    Máte rádi švestky? Pak určitě oceníte co nejvíc receptů, jak je můžete doma zpracovat. K obědu, večeři, ale i do zásoby na zimu. Protože toto ovoce se nehodí jen do dezertů, vůbec ne. Skvěle si ho vychutnáte s masem, v salátu nebo jako součást polévky. Však čtěte dál!
     Komentáře
Reklama