Zavřít
Gastronomie

Gastronomie

Nejnovější články na Seznamu na téma Gastronomie
  • Cooky

    Kvíz na téma extrémní jídla: Jen hrstka lidí si na nich pochutná, ale v gastronomii patří mezi hvězdy

    Před 14 hodinami
    V tomto odvážném kvízu si můžete vyzkoušet, jak moc dobře se vyznáte v ojedinělých pokrmech, které zvládne sníst jen málokdo!
     Komentáře
  • Apetit

    Recept na úspěch podle Dominika Unčovského? Makat víc než ostatní. „Mým vzorem je Jarda Jágr,“ říká

    Před 17 hodinami
    Coby pomáhající kuchař asistoval Dominik Unčovský na kuchařkách Zdeňka Pohlreicha a Romana Vaňka, dnes se o něm píše v prestižních gastro magazínech a reprezentuje Českou republiku na mezinárodních soutěžích. Dvojnásobný vítěz národního kola Bocuse d'Or 2023 a 2025 a talentovaný inovátor a ambasador Makro akademie byl jedním z hvězdných hostů zimního Apetit pikniku.
     Komentáře
  • TTG

    Lukáš Hejlík – v bonusovém díle podcastu SBALENO před vyhlášením michelinských ocenění

    Před 23 hodinami
    Ještě před zveřejněním gastronomického Průvodce MICHELIN pro Česko přináší CzechTourism speciální epizodu podcastu SBALENO. Tentokrát přijal pozvání Lukáš Hejlík – herec, moderátor, a především milovník gastronomie a cestování. Už více …
  • VisitChef

    Velká michelinská anketa: Hlasujte, kdo podle vás získá prestižní hvězdu

    Před 1 dnem
    První oficiální Michelin Guide pro Českou republiku je za dveřmi a s ním i otázka, která restaurace letos usedne na český kulinární Olymp. V naší velké anketě můžete dát hlas favoritům jako Salabka, Field, Papilio, Zlatá Praha, La Degustation Bohême Bourgeoise, Štangl, Essens či Taro — nebo do seznamu přidat vlastní tip, pokud vám tam nějaký podnik chybí.
     Komentáře
  • National Geographic

    Toto jsou nejchutnější města na Zemi na seznamu UNESCO

    Před 2 dny
    Města gastronomie UNESCO ukazují, jak může být vzpomínka ingrediencí – a chuť formou přežití.
     Komentáře
  • iRozhlas

    Nastupuje další morová rána pro restaurace?

    Před 2 dny
    Tentokrát bude moje gastroglosa částečně postavená na hlavu. Nebudeme se bavit o tom, co a jak dobře jíst a o trendech v gastronomii, ale o tom, jak nejíst. Respektive jak se nechat přinutit nejíst, pokud k tomu máte důvody, o kterých rozhodují lékaři. Na druhou stranu je však pro mě tato představa poněkud krutá a připomíná mi časy, kdy se do restaurací z nejrůznějších důvodů nechodilo.
     Komentáře
  • VisitChef

    Michelinská hvězda v Karlíně? Restaurace Štangl je skrytý poklad českého fine diningu

    Před 4 dny
    Večer v Štanglu je přesně promyšlený zážitek, kde každý chod dává prostor jedné zásadní surovině a odhaluje její chuť v plné komplexitě. Od jemně zakouřeného prvního chodu přes precizně připravené Wagyu až po elegantní lesní tóny jelena a sofistikovaný závěr dezertu - všechno je propojeno texturami, aromaty a pečlivě zvolenými párováními. Host je vedený krok za krokem, servis je nenucený a profesionální, a každý moment večera potvrzuje řemeslnou preciznost a kreativitu kuchyně.
     Komentáře
  • Cooky

    Kvíz na téma gastronomie z období socialismu: Spousta Čechů je sotva zná z vyprávění

    Před 5 dny
    Dlouhé fronty na potraviny jsou naštěstí už záležitostí minulosti. Nedostatek kvalitních potravin a chudý výběr určovaly gastronomii za dob socialismu.
     Komentáře
  • Tiscali

    Za občerstvení na Staromáku se letos plácnete přes kapsu: Perníčky stojí přes tři stovky

    Před 5 dny
    Na trzích už dlouho nebylo vyloženě levně, letos jsou ale ceny jen pro otrlé.
     Komentáře
  • Život cestovatele

    Otestovali jsme kvalitu jídel v "italských restauracích" v Praze. Někde snad ani neví, kde Itálie leží

    Před 6 dny
    Když mluvíme o italské kuchyni, většina lidí řekne, že jim chutná. Jenže naše představa se od reality dost liší. Pražská gastromapa se sice od devadesátých let hodně změnila, ale někde pořád autenticita ustupuje českým chutím.
     Komentáře
  • VisitChef

    Papilio vyrostlo a roste dál. Zimní menu je přehlídkou kuchařského umění Jana Knedly

    Před 6 dny
    Od restaurace Papilio se čeká hodně. Ať už v souvislosti s blížícím se udílením hvězd Michelin Guide, nebo přímo u degustační večeře, která je v této restauraci ve Vysokém Újezdě gurmánským svátkem. Šéfkuchař Jan Knedla a jeho tým dlouhodobě sází na kombinaci preciznosti, kreativity a servisu zajímavých surovin. Jak se tato mozaika propisuje do zimního menu?
     Komentáře
  • Forbes

    Lidé v regionech mají sebevědomí a nebojí se říct si o peníze, říká šéf českého Makra

    Před 6 dny
    Jak Daniel Křetínský coby majoritní vlastník skupiny Metro, do které patří rovněž české Makro, změnil její fungování? I na to v rozhovoru pro Forbes odpovídá CEO tuzemské pobočky nadnárodního řetězce...
     Komentáře
  • Luxury Travel Digest

    Kam v Evropě vyrazit za gastronomií a uměním?

    Před 6 dny
    Zpestřete si zimní měsíce a vydejte se do evropských metropolí, jež nabízí víc než jen procházky zasněženými ulicemi. Vybrali jsme pro vás dvě destinace, které jsou ideální pro milovníky gastronomie a umění.
     Komentáře
  • Refresher

    Ráj langošů a pravá Itálie uprostřed Nuslí. Čtyři nové podniky v Praze, které musíš navštívit

    Před 6 dny
    Ať už chceš stylový brunch u Masaryčky, čerstvé těstoviny od Italů v Nuslích, street-food guilty pleasure v Hloubětíně nebo asijský brunch v Karlíně, přinášíme výběr nových míst, která tě nezklamou.
     Komentáře
  • Svět potravin

    Dnešek patří koblihám: Za války je dobrovolnice smažili pro vojáky přímo v zákopech, dnes se zdobí zlatem a prodávají za 45 tisíc

    Před 6 dny
    Kobliha začínala jako skromný smažený bochánek v evropských středověkých kuchyních, ale během staletí se proměnila v globální fenomén. Prošla přes námořní trasy do Ameriky, stala se ikonou kaváren i bitevních linií a dnes existuje v podobách, které šokují svou extravagancí i cenou.
     Komentáře
  • PrahaIN

    Turisté se pustili do Labské boudy kvůli ceně Plzně

    Před 7 dny
    Server PrahaIN.cz před několika dny zveřejnil rozhovor s Pavlem Svobodou, který se svými přáteli vyrazil na padesátikilometrovou túru po Krkonoších. Krom toho se zastavil na Labské boudě, odkud si odnesl dva negativní zážitky.
     Komentáře
  • Magazín Patriot

    Gaston Chilli jede. Pálivé omáčky z Ostravy uspěly na soutěži v Americe

    Před 7 dny
    Ostrava umí být pořádně ohnivá. Zásluhu na tom má Radovan Fron, který míchá vyhlášené chilli omáčky. Teď s nimi uspěl v Americe.
     Komentáře
  • Petr Maňák
    naMédium

    Babišova vláda zajistí ekonomický růst v gastronomii? Prudkým růstem spropitného

    Před 7 dny
    Pro obsluhu v restauracích, barech či kavárnách, a též v dalších službách, mnohdy tvoří spropitné, nazývané tringelt, dýško, nebo tuzér, výraznou část jejich příjmu. Podle odhadů 20-50 %. A je, až na výjimky, nezdaněné.
     Komentáře
  • Macchiato

    „Kdo dnes není vidět, má prázdný podnik,” říká Vojtěch Heřmánek z restaurace Knedlín

    Před 7 dny
    Knedlík jako marketingový fenomén? Dnes už bez debat! Když se ale v roce 2020 Knedlín otevřel, jeho zakladatelé i marketing museli řešit výzvy. Pandemii i předsudky. Z klasiky české kuchyně se ale nakonec stal virální podnik, který každý den prodá tisíce plněných knedlíků. A za jeho úspěchem stojí nejen nápad, ale i chytrá komunikace a […]
     Komentáře
  • PrahaIN

    Menu za 565, Bacon Cheeseburger za 295 korun. Do Prahy míří jeden z nejdražších fast foodů

    Před 8 dny
    V Praze se již zanedlouho otevře první pobočka fast foodu Five Guys, který pravděpodobně patří k těm nejdražším vůbec. „Nechceme lidi cenami vyděsit. Five Guys není koncept pouze pro turisty,“ podotýká provozní ředitel Five Guys pro Česko Martin Levec.
     Komentáře
  • Náš region

    Za jídlo v restauraci platí Jihomoravané rekordní částky

    Před 8 dny
    Jihomoravský kraj patří cenami v gastronomii k nejdražším regionům Česka. Plyne to z informací na datovém portálu Brna, jehož analytici sledují ekonomické ukazatele a ceny v…
     Komentáře
  • Komora Plus

    Hoteliéři oceňovali ty nejlepší

    Před 9 dny
    Letos byla ocenění udělena opět v několika kategoriích, od Hoteliéra roku, přes Restauratéra roku, až po projekty zaměřené na udržitelnost, talent roku či společenskou odpovědnost. Držitelé ocenění byli vybráni odbornou porotou složenou ze zástupců AHR ČR, respektovaných osobností oboru a partnerů asociace. Držitelé ocenění představují výjimečné profesionály, kteří dokázali uspět v mimořádně konkurenčním a náročném prostředí. Jejich práce přispívá k tomu, že se české hotelnictví a gastronomie stávají inspirací i na evropské úrovni.
     Komentáře
  • Tiscali

    Obrovský úspěch. Zdeněk Pohlreich se vrátil na obrazovky ve velkém stylu: "Už natáčíme druhou řadu"

    Před 9 dny
    Nikdo si nebyl jistý, zda gastronomická show lidi ještě zaujme. Nakonec ale přišel překvapivě velký úspěch.
     Komentáře
  • Hanácká Drbna

    Olomoucká náplavka ožila Vánocemi. Světla, stromečky a řeka vytvořily magickou atmosféru

    Před 9 dny
    Olomoucká náplavka ožila vánoční atmosférou. Prostory u řeky ozdobilo přes čtyřicet stromečkům. Až do posledního adventu jsou zde na programu koncerty, nedělní brunche, výhled na řeku z vyhřívaných lodí, teplé chill zóny a výběrová gastronomie.
     Komentáře
  • Asianstyle

    Objevte 6 nejbizarnějších jídel korejské gastronomie: Fermentace močí, žaludky a také nechutný mořský červ

    Před 9 dny
    Korejská gastronomie je plná jídel, která si dnes získávají popularitu po celém světě. Legendární pokrmy jako ramen, kimbap, bibimbap nebo oblíbená příloha kimchi jsou stále dostupnější. Korejská kuchyně však nabízí i speciality, které vyžadují skutečně odvážné strávníky. V našem článku vám představíme šest nejbizarnějších korejských specialit, určených opravdu jen pro silné žaludky.
     Komentáře
  • TTG

    18. výroční konference AHR ČR přilákala více než 300 odborníků, ukázala sílu oboru, inovace i optimismus

    Před 10 dny
    Více než 300 odborníků z hotelnictví, gastronomie, cestovního ruchu se sešlo na 18. výroční konferenci Asociace hotelů a restaurací České republiky (AHR ČR). Největší profesní setkání oboru proběhlo v hotelu …
  • Filmožrouti

    Nepřekonatelný Zdeněk Pohlreich se vrací, potvrzeno natáčení nové řady Ano šéfe!

    Před 10 dny
    Ještě před rokem si málokdo dokázal představit, že by se Zdeněk Pohlreich po dlouhé pauze znovu pustil do zachraňování českých restaurací. Sám několikrát prohlásil, že s formátem Ano, šéfe! je hotový a že další návrat už neexistuje.
     Komentáře
  • ByznysDeník

    V prosinci se otevírá nový fast food. Bude v Praze a slibuje lásku na první kousnutí

    Před 10 dny
    Je to konečně tady! Do Česka, konkrétně do Prahy, míří jeden z nejpopulárnějších fastfoodových řetězců světa. Návštěva má být hlavně zážitek, nejen rychlé občerstvení. A nejlepší zprávou je, že vaše chuťové pohárky začnou tančit už první prosincový týden.
     Komentáře
  • Finmag

    Revoluce pro gastronomii? Co přesně oboru přinese osvobození spropitného očima expertů

    Před 11 dny
    Nastupující vládní koalice ANO, SPD a Motoristů se výměnou za zavedení elektronické evidence tržeb (EET) chystá podnikatelům taky ulevit, hlavně pak těm v gastronomii. Jedním z revolučních opatření má být přístup státu ke spropitnému: takzvaná dýška budou legální příjem, ale osvobozený od daní. Je to dobrý nápad? Zeptali jsme se za vás.
     Komentáře
  • Magazín Patriot

    PATRIOT GURMÁN vyhlásil vítěze. Galavečer ovládla restaurace Cattaleya

    Před 11 dny
    Skoro celý rok hledal Magazín PATRIOT nejlepší restaurace Moravskoslezského kraje. Ve čtvrtek 27. listopadu vyhlásil v Divadle Mír vítěze – restauraci Cattaleya z Čeladné. Ceny si odnesli i zástupci dalších podniků.
     Komentáře
  • Cooky

    Kvíz o evropské gastronomii: Slavné pokrmy k typickým oblastem přiřadí jen lidé se znalostmi šéfkuchařů

    Před 11 dny
    Myslíte si, že znáte historii evropské kuchyně? Dokázali by jste přiřadit konkrétní jídlo k domovské zemi? Vyzkoušejte si to!
     Komentáře
  • Magazín Patriot

    Terru zasáhla tragédie. V Třinci vyhořela oblíbená restaurace

    Před 11 dny
    Oblíbenou třineckou restauraci Terra zachvátil ve čtvrtek ráno požár. Jak dlouho bude nyní podnik zavřený, to se neví.
     Komentáře
  • Macchiato

    „Neděláme kompromisy v surovinách nebo obsahu. Hledáme jiné cesty,” říkají zakladatelé značky Šufan

    Před 11 dny
    Zakladatelé Šufanu vsadili na kvalitu bez kompromisů. A nyní je čeká jedna z největších výzev – uspět se Šufanem v Německu.
     Komentáře
  • Archspace

    Café in the Ghetto spojí konceptuální umění s oslavou pivní kultury

    Před 12 dny
    Instalaci In Den Ouden Tijd vytvořil vizuální umělec Hynek Skoták spolu s kurátorkou Silvií Šeborovou speciálně pro vitrínovou galerii ikonické kavárny brněnského Bronxu.
     Komentáře
  • Svět potravin

    I architektura může být jedlá. Seznamte se s Dinarou Kasko a jejími 3D-tisky dortů, které se blíží sochám

    Před 12 dny
    Dinara Kasko je tvůrkyní geometrických zákusků, jinak to snad ani říci nejde. Svou kychni přetváří v galerii a 3D tiskem proměňuje dort v moderní umění.
     Komentáře
  • PrahaIN

    Vizovice na Valašsku: Pecka život, až na cenu smaženého sýrového dua

    Před 13 dny
    REPORTÁŽ: Ještě předtím, než české, slezské i moravské silnice zasypala nepříjemná vrstva sněhu, vyrazila redakce PrahaIN.cz na Valašsko. Cílem byly Vizovice a Olšany. V prvním městě jsme si chtěli prohlédnout státní zámek a muzeum Slivovice, v Olšanech jsme pro změnu toužili spatřit farmu, odnepaměti spojenou s hercem Bolkem Polívkou.
     Komentáře
  • Hospodářské noviny

    Dobré jídlo se dá poznat i očima

    Před 13 dny
    Vařit, nebo bavit? Šéfkuchař Jan Punčochář je přesvědčen, že v dobré restauraci je potřeba obojí.
     Komentáře
  • Newstream

    KRO vs. Ambiente? Pražská gastro scéna má nového velkého hráče, který staví na grilovaných kuřatech a kombuše

    Před 13 dny
    Z bistra na Jiřáku vznikla během pár let jedna z nejvýraznějších pražských gastro značek. Teď KRO otevírá v Libni prostor, který mění pravidla hry – nejen pro značku samotnou, ale i pro celou scénu. Nový provoz propojuje výrobu, gastronomii i retail a posouvá KRO směrem, který dlouhodobě razí jen několik velkých hráčů v čele s Ambiente.
     Komentáře
  • Forbes Life

    Fusion chutí i kultur nás baví nejvíc, říkají majitelé hravého bistra Mămăm

    Před 13 dny
    Mămăm bourá stereotypy vietnamské gastronomie a po rychlém růstu se přesunulo do většího, ambicióznějšího prostoru na Vinohradech.
     Komentáře
  • Události247

    V KFC se objevilo další závadné maso. Není to poprvé, zákazníci už řetězci nevěří

    Před 14 dny
    V jednom z oblíbených fastfoodů se v posledních týdnech špatně nakládalo s kuřecím masem, lidé si stěžovali na bolesti břicha a střevní potíže.
     Komentáře
  • Brněnská Drbna

    Restaurace v Brně dramaticky zdražily, obědy po pandemii stojí téměř dvojnásobek

    Před 14 dny
    Jihomoravský kraj patří cenami v gastronomii k nejdražším regionům Česka. Plyne to z informací na datovém portálu Brna, jehož analytici sledují ekonomické ukazatele a ceny v brněnské gastronomii ve spolupráci se společností Dotykačka. Lidé za jídlo a pití v restauracích, kavárnách či barech zaplatí o více než polovinu vyšší částku než před koronavirovou pandemií.
     Komentáře
  • Refresher

    Čekání je u konce! První legendární fast food Five Guys otevře za dva týdny na Národní

    Před 14 dny
    Ručně připravované burgery a hotdogy, tradiční „boardwalk“ hranolky, křupavé na povrchu a jemné uvnitř, nebo vyhlášené milkshaky. To jsou Five Guys a už 8. prosince otevřou svou první českou pobočku.
     Komentáře
  • Svět potravin

    Cukrářka Amirah Kassem proměnila vybuchující dorty v trend, který zasáhl sociální sítě po celém světě

    Před 14 dny
    Americká cukrářka Amirah Kassem si získala sociální sítě i slavná jména díky svému „Explosion Cake“. Na první pohled vypadá jako obyčejný dort, ale po rozkrojení z něj vyteče proud barevných posypek a dekorací. Podle Kassem nejde jen o dezert, ale o zážitek, který má působit jako malá vizuální show.
     Komentáře
  • National Geographic

    Dvě tváře španělského Středomoří lákají cestovatele unikátními zážitky od gastronomie po umění

    Před 14 dny
    Costa Blanca a Costa Brava se mohou pochlubit rozlehlými plážemi, fascinujícími tradicemi a vyhlášenými vinicemi. Tady je návod, jak naplánovat cestu na kterýkoli konec španělského Středomoří.
     Komentáře
  • Magazín Patriot

    Valašská hospoda U Janíka. Pokračovat v rodinné tradici je velká zodpovědnost

    Před 15 dny
    V kopcích nad Frenštátem pod Radhoštěm, v části zvané Horečky, se mezi lesy a loukami ukrývá Valašská hospoda U Janíka, místo, kde se zastavil čas v tom nejlepším slova smyslu.
     Komentáře
  • Apetit

    Kvíz: Proč Češi šílí po hospodských kvízech? Zábava, smích a překvapivé otázky pod jednou střechou

    Před 15 dny
    Hospodské kvízy se v posledních letech staly nedílnou součástí zábavy v českých barech a restauracích. Jsou skvělou příležitostí, kde se mohou setkat přátelé, zasoutěžit si v týmech, podělit se o znalosti a hlavně se dobře pobavit. Mezi nejoblíbenější patří právě kvízy o jídle a gastronomii. Jídlo nás totiž všechny spojuje, inspiruje a dokáže nabídnout i takové hádanky, které spolehlivě rozesmějí i ty nejzarputilejší vědomostní bojovníky.
     Komentáře
  • Newstream

    Předvánoční období: klíčový čas pro hotely a restaurace. Firemní večírky, atmosféra a boj o rezervace

    Před 16 dny
    Předvánoční týdny patří v české gastronomii a hotelnictví k nejdůležitějším částem roku. Na tržby z firemních večírků a svátečních setkání podniky spoléhají zejména po klidnějších podzimních měsících. Prosinec tak je pro gastronomii a hotely nejsilnějším obdobím z hlediska tržeb mimo letní turistickou sezonu. Firemní večírky a sváteční akce hrají zásadní roli ve výsledcích celého roku.
     Komentáře
  • FocusOn

    Hotovost nebo karta: Chystá se změna, která rozdělí Česko

    Před 16 dny
    Elektronická evidence tržeb (EET) se má vrátit v nové formě. Co to bude znamenat pro gastronomii, obchodníky i spotřebitele? Prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu Tomáš Prouza v rozhovoru pro pořad eMoney na platformě FocusOn rozebírá, proč současný stav pokřivuje trh, jak rychle Češi přecházejí na digitální platby a proč hotovost přes technologický pokrok nezmizí. Doplňuje konkrétní čísla i příklady, které ukazují, kde stát selhává a co může změnit.
     Komentáře
  • Refresher

    „Naše restaurace a jídlo jsou bezpečné.“ KFC se poprvé vyjádřilo ke kauze s masem

    Před 17 dny
    Řetězec KFC se poprvé vyjádřil ke kauze s prošlým masem.
     Komentáře
  • České noviny

    Řetězec KFC posílí v souvislosti s kauzou interní postupy a přeškolí personál

    Před 17 dny
    Praha - Řetězec rychlého občerstvení KFC posílí v souvislosti se spekulacemi o jeho údajně nevhodném zacházení s masem interní postupy při přípravě pokrmů a přeškolí personál. Ve vyjádření, které má ČTK k dispozici, ale zopakoval, že restaurace i jídlo v nich podávané jsou bezpečné. O údajně hygienicky nevhodném nakládání s masem v řetězci KFC natočil několik reportáží na svém YouTube kanále novinář Jan Tuna. Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) na jeho podnět zahájila v létě rozsáhlou kontrolu restaurací KFC, zatím zjistila prohřešky ve dvou pobočkách.
     Komentáře
  • Janayrin Sramicik
    naMédium

    Estonci dokazují, že vypít se dá i vánoční strom. Cestovatele nejvíc překvapí český „Míša“

    Před 17 dny
    Estonsko je velmi zajímavou zemí. A to nejenom co do památek a přírody. Nabízí také nevšední gastronomické speciality.
     Komentáře
  • VisitChef

    Z nuly na sto. Jak se rodí kuchyně Petra Svoreně v brněnském Hotelu Passage

    Před 18 dny
    V létě nechal tým odpočinout, teď jede z nuly na sto. Šéfkuchař Petr Svoreň stojí v čele kuchyně brněnského Hotelu Passage a je vidět, že mu stabilní zázemí svědčí. Jeho kuchyně má energii, jistotu a zároveň lehkost. Ať už jde o poctivé, redukované omáčky a čisté chutě na talíři nebo zajímavý twist českou klasiku – Svoreň a jeho tým dokazují, že i hotelová restaurace může být místem, kam se vyplatí přijít jen kvůli jídlu.
     Komentáře
  • PrahaIN

    „Cena šesti nožiček párků se mnou zamávala víc než vítr,“ řekl turista po návštěvě Labské boudy

    Před 18 dny
    ROZHOVOR: Na server PrahaIN.cz se obrátila skupina turistů z hlavního města, která pravidelně tráví zimní i letní dovolenou na českých horách. O víkendu 15. a 16. listopadu chodila po Krkonoších a jak vyplynulo z našeho rozhovoru, rozhled a příroda jsou prý k nezaplacení.
     Komentáře
  • Epeníze

    Slavný Michelin ocenil svými klíčky celkem 11 českých hotelů

    Před 18 dny
    Michelinské klíče nejsou Michelinské hvězdičky. Nyní nepůjde jen o hodnocení v oblasti gastronomie, ale půjde o komplexní hodnocení jednotlivých hotelů v širším měřítku. Jak si vedou ty české?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Vánoční trhy 2025: Velký přehled adventních míst. Na Míráku v Praze se začíná už 20. listopadu, v Brně o den později

    Před 18 dny
    Vánoční trhy v Praze a Brně patří k nejnavštěvovanějším zimním akcím. Nabízejí sezonní gastronomii, ruční výrobu, výzdobu i doprovodný program. V našem přehledu zjistíte, kdy otevře váš oblíbený trh a dokdy si můžete užívat vánoční atmosféru na těchto místech.
     Komentáře
  • VisitChef

    13 michelinských hvězd za jedním stolem. Jak pro ně připravit večeři?

    Před 19 dny
    V ten večer za jedním stolem ve Zdenek´s Oyster baru usedli Toño Pérez (*** hvězdy Michelin Guide), Alejandro Serrano (*), Thijs Vervloet (**), Esben Holmboe Bang (***), Stefan Doubek (**) a Andreas Krolik (**). Kuchyni šéfoval Vojta Petržela, oraginzačně a tematicky se neformální večeře chopil Piknikon a do skleniček se nalévali vína z vinařství Gurdau, kterým sekundovala prémiová voda Balbin. Do letošní prestižní kuchařské akce Symposium Culinary Prague zbývalo doslova pár hodin.
     Komentáře
  • Vitalia

    Chili Ta: Doma mi nesmí chybět kaviár a miso pasta, ale miluju taky kulajdu s vejcem

    Před 19 dny
    Zazářila hned v několika televizních soutěžích a i když v té kuchařské neskončila na prvním místě, stala se jednou z nejznámější účastnic. Chili Ta Thuy je energická kuchařka, která si s námi povídala o své nejoblíbenější surovině, obsahu své lednice i o tom, proč ji kamarádi neradi zvou na domácí jídlo.
     Komentáře
  • VIPživot

    S kým žije Jiří Babica: Erika ho uchvátila už před 30 lety a stále vedle sebe září štěstím. Poznali se díky jejímu učiteli

    Před 19 dny
    Kuchař Jiří Babica je kontroverzní postavou české gastronomické scény, manželku má ale nádhernou.
     Komentáře
  • Magazín Patriot

    Bambini Party. Děti si v L’Osterii mohou vyzkoušet, jaké je být malým pizzaiolem

    Před 20 dny
    Restaurace L’Osteria se v Ostravě hned od svého otevření těší velké popularitě. Stala se místem skvělé gastronomie i zážitků. Teď do své nabídky přidává další novinku.
     Komentáře
  • Macchiato

    „Konkurence je tu zdravá, a to posouvá gastro Prahy na vyšší úroveň,” říká Marija Cvetićanin z Černé Madony

    Před 20 dny
    Černá Madona patří mezi podniky, které si vybudovaly silné jméno díky historii, skvělému týmu i vysokému povědomí na sítích.
     Komentáře
Reklama