Zavřít
Hospody

Hospody

Nejnovější články na Seznamu na téma Hospody
  • Náš region

    Z obcí mizí hospody

    Před 3 dny
    Menší obce na Vysočině hledají obtížně nové nájemce pro hospody, někde je v omezené provozní době otevírají různé spolky.
     Komentáře
  • Budějcká Drbna

    Vesnická restaurace na Táborsku dluží za energie, zkrátila i otevírací dobu

    Před 3 dny
    Vysoké ceny energií jsou likvidační pro restauraci U třech kytar v Košicích na Táborsku. Zatímco ještě v létě za ně platili provozovatelé měsíčně asi 17 tisíc korun, od října do prosince to bylo měsíčně 96 tisíc korun. S energetickou společností si hospoda domluvila splátkový kalendář, protože na platby neměla. Od ledna navíc začalo chodit méně hostů, restaurace tak v pondělí a středu zkrátila otevírací dobu. Obec, jíž prostory patří, se snaží provozovatelům pomáhat. Například měsíční nájem je 1500 korun.
     Komentáře
  • Jihlavská Drbna

    Obce Vysočiny hledají obtížně nájemce pro hospody. Někde je provozují spolky

    Před 3 dny
    Menší obce na Vysočině hledají obtížně nové nájemce pro hospody, někde je v omezené provozní době otevírají různé spolky. Podle oslovených starostů jde o dlouhodobější trend, který teď podpořilo zdražení energií i to, že se lidé v minulých letech s epidemií odnaučili scházet v hospodách. Podle mluvčího humpoleckého Rodinného pivovaru Bernard Radka Tulise se v prvních dvou měsících roku každoročně obecně zavírá nejvíc podniků, ale letos je zavřených restaurací více.
     Komentáře
  • Brněnská Drbna

    Policie jde po hospodě, kam nezletilí chodili na pivo. Bylo jim z toho špatně, zlobí se

    Před 7 dny
    Oblíbená hospoda na Blanensku má problém. Do podniku naběhli policisté, kterým vadilo, že u piva sedí nezletilí školáci. Mladíci totiž alkoholové opojení nezvládli a jeden z nich po cestě domů upadl do bezvědomí. Majiteli benevolentního výčepu nyní hrozí až rok za mřížemi.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Šéfkuchař: Z jídelních lístků mizí jídla

    Před 12 dny
    „Některá jídla teď nemají na jídelním lístku opodstatnění,“ říká restauratér a podnikatel v gastronomii Filip Sajler. „Teď třeba hovězí nebo květák kvůli extrémním cenám,“ říká v Agendě SZ Byznys.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Šéfkuchař: Hovězí zákazník oželí, ale telecí řízek nebo husu si ujít nenechá

    Před 12 dny
    „Některá jídla teď nemají na jídelním lístku opodstatnění,“ říká restauratér a podnikatel v gastronomii Filip Sajler. „Teď třeba hovězí nebo květák kvůli extrémním cenám,“ říká v Agendě SZ Byznys.
     Komentáře
  • Seroš X

    Pivo, Češi a hospody: Seriál ČT úžasně líčí příběhy legendárních i pozapomenutých výčepů

    Před 14 dny
    Osmidílná série České televize Příběhy starých hospod přivádí diváka každou středu večer do někdy slavných, jindy zase pozapomenutých podniků po celé republice. Pivnicemi, hostinci, výčepy a knajpami, z nichž některé zažily národní obrození, přečkaly znárodňování a totalitu a ve kterých se doslova rodil český národ, provází herec Josef Polášek. Dokumentární pořad kombinující pivní gastroturistiku spolu s historicko-kulturním kontextem poutavě vykresluje pevné pouto Čechů a hospod, kterému se v našich končinách za výrazné konzumace piva daří skvěle už po staletí.
     Komentáře
  • Jihlavská Drbna

    VIDEO: Dřív hospoda, teď velké rodinné byty. Nahlédněte do domu v Dolní Cerekvi, který čeká rekonstrukce

    Před 17 dny
    Šest bytových jednotek v horizontu dvou let nabídne rodinám s dětmi Dolní Cerekev na Jihlavsku. Tedy pokud bude městys úspěšný v žádosti o dotaci. Velké byty vzniknou přestavbou bývalé hospody, která už několik let zeje prázdnotou a chátrá.
     Komentáře
  • Aktuálně

    Byl to gentleman, smutní rodina. Fanoušek Blackpoolu zemřel po rvačce před hospodou

    Před 18 dny
    Fanoušek fotbalistů Blackpoolu zemřel na následky zranění, které utrpěl v bitce mezi příznivci jeho klubu a konkurenčního Burnley.
     Komentáře
  • Liberecká Drbna

    Vesnice své hospody nedají. Než aby byly zavřené, provozují je ve své režii

    Před 22 dny
    Zajít si na jedno nebo dvě piva ve městě není žádný problém, ovšem pokud žijete na vesnici, není to často tak jednoduché. Vesnické hospody zanikají, nikdo je nechce provozovat a zajít si popovídat k pivku se sousedy je tak často nemožné. Není kam. A tak se do pozice hospodského staví samotné obce a hospody provozují ve vlastní režii. I na Liberecku jich takto funguje pěkná řádka.
     Komentáře
  • Joker Show

    Chlápek se supem na rameni přijde do hospody

    Před 22 dny
    Panelová show s těmi nejlepšími vtipy! Jakub Žáček jako moderátor vám společně s Pavlem Nečasem, Yvetou Blanarovičovou a jejich hosty pořádně prodlouží život svými vtipy, fórky, anekdotami a veselými historkami. Celé díly najdete na primaplus.cz
     Komentáře
  • Extra v terénu

    Co provedla? Jsem tady na hanbě, uvedla Nora Fridrichová na filmu věnovaném Naganu

    Před 24 dny
    Na slavnostní premiéru nového filmu režiséra a scenáristy Dana Pánka Děti Nagana dorazily slavné osobnosti ze sportovní, herecké či televizní sféry. Na rodinný snímek o dětech, které inspirovalo slavné vítězství českých hokejistů na zimních olympijských hrách v Japonsku, se přišla podívat i známá moderátorka pořadu 168 hodin Nora Fridrichová, která eXtra.cz prozradila, jak vzpomíná na osudový zápas.
     Komentáře
  • Deník

    Stát zpřísní pravidla pro smažáky, hranolky i řízky. Kvůli zdraví Čechů

    Před 24 dny
    Kuchaři v restauracích budou nově moci připravovat pokrmy ve fritézách s maximální teplotou 180 stupňů. Předpisem chtějí úředníci chránit zdraví strávníků.
     Komentáře
  • Budějcká Drbna

    Když obec vezme služby do svých rukou. Jihočeské Ločenice provozují hospodu, obchod i poštu

    Před 1 měsícem
    Nakoupit základní potraviny, zaplatit složenky a zajít na večeři, posedět u piva nebo vyrazit za hudbou. Aktivity, kterým ve městě nic nebrání. S jejich dostupností na vesnicích je to už horší. Osud malých prodejen smíšeného zboží, pošt nebo hospod tam často závisí na místních podnikavcích a vedeních obcí, které se pokouší udržet je za každou cenu. Příkladem, jak to může fungovat, je obec Ločenice na Českobudějovicku, kde by za aktuální situace již nefungovala hospoda, samoobsluha v části Nesměň a ni pošta, která v obci byla desítky let. Vedení obce se proto rozhodlo, že všechny služby bude provozovat samo, čímž dá práci místním.
     Komentáře
  • Dobré zprávy

    Michal se dozví pravdu o citech Fany. Svou šanci definitivně propásl

    Před 1 měsícem
    Františka byla dlouho zamilovaná do bratra své kamarádky Báry, Michal byl však jako slepý. To potvrdí i teta Fany, když mu přizná, že kudrnatá dívka pro něho prolila mnoho slz. Taková informace Michala naprosto zaskočí a přeje si s Fany trávit více času. Jenže už je pozdě a jeho matka ho před unáhlenými činy varuje. Seriál Dobré zprávy sledujte každé pondělí od 20.15 na Primě nebo na prima+.
     Komentáře
  • Bejvávalo

    Rok 1901: Veselá historka o zlaté minci, která přinesla smůlu celé vesnici

    Před 1 měsícem
    Jste pověrčiví a věříte, že číslo 13 přináší smůlu? Článek z roku 1901 vám ukáže, že smůlu nemusí nosit jen číslo v kalendáři, ale prokletím mohou být i krásně cinkající zlaťáky. Zajímá vás, jakou smůlu tehdy jedna zlatá mince přinesla celé vesnici?
     Komentáře
  • Grilovačka

    Zkušení komici si připravili další grilování. Dnešní suroviny jsou ožrala, Silvia Kucherenko a panna

    Před 1 měsícem
    V dnešní Grilovačce dostanou naši komici opět skvělá témata, ke kterým se musí vyjádřit. Přejeme příjemnou zábavu.
     Komentáře
  • Novinky

    Archeologové našli v Iráku téměř 5000 let starou sumerskou tavernu

    Před 1 měsícem
    Archeologové našli na jihu Iráku téměř 5000 let starou tavernu, v níž objevili i pozůstatky zařízení, jež sloužilo jako lednička, či keramické misky i se zbytky jídla.
     Komentáře
  • Brněnská Drbna

    Hospodský v Brně neunesl kritiku zákazníků. Lákají lidi ke konkurenci, volal strážníkům

    Před 1 měsícem
    Vlnu emocí vyvolali dva nespokojení zákazníci v brněnské hospodě, kde si nahlas před ostatními hosty stěžovali na kvalitu piva, nabízené služby a dokonce ostatní hosty lákali do nedalekého podniku. Podobné řeči ale v podniku nestrpěl hostinský, který na reakční živly poslal městskou policii.
     Komentáře
  • Žádný špeky

    Kam zajít na pivo? Venkovské hospody hromadně krachují a můžou za to hosté

    Před 1 měsícem
    Dříve si občas každý rád zašel občas do hospůdky na pivečko. V budoucnu to ale možná trochu problém, protože takových venkovských hospod, kam se dá zajít, rapidně ubírá a naděje na zlepšení není. Co jim ve skutečnosti zlomilo vaz?
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Fotky: Nákupy v Polsku, vaření ve svém i prostá kuchyně. Tak se vaří levně

    Před 1 měsícem
    Ačkoliv všechno v posledních měsících zdražovalo, energie a potraviny obzvlášť, najdou se stále restaurace, které umí vařit levně i dnes. SZ Byznys zkoumal, jak to dělají.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Oběd do stovky: Jde to, když se chce, říkají restauratéři

    Před 2 měsíci
    Průměrný oběd stojí v Česku 180 korun. Přesto lze i dnes nalézt místa, kde se lze kolem poledne najíst za stokorunu, a to dokonce v Praze. Jinde zase dostanete k hlavnímu jídlu i polévku.
     Komentáře
  • BeerMaster

    Jedinečná soutěž, jaká v Česku dosud nebyla. Kdo si uřízl velkou ostudu?

    Před 2 měsíci
    Česko má spoustu milovníků a znalců piva. Vyzvali jsme je na souboj, který prověří jejich pivní a gastronomické znalosti. Dva nejlepší si navíc uvaří vlastní originální pivo! Jen jediný nebo jediná se ale dočká titulu pivního mistra pro rok 2022! A o titulu rozhodne – samozřejmě po náročných úkolech a výzvách pro finálovou osmičku – odborná porota: Aleš Dvořák, létající sládek Budějovického Budvaru, a Luboš Kastner, gastronom, člen Českého Gastronomického Institutu a spolumajitel restaurace Červený Jelen.
     Komentáře
  • Zítřek

    Kovanda: Zvýšení DPH restaurace ani hospody nepoloží. Energie českým domácnostem začínají zlevňovat. Na co si však dávat pozor?

    Před 2 měsíci
    Asociace malých a středních podniků a živnostníků říká, že vyšší sazba DPH povede k zavírání restaurací a hospod. To si nemyslí ekonom Lukáš Kovanda, který říká, že totiž finanční rezervu díky loňskému zrušení EET. Někteří tuzemští dodavatelé plynu a elektřiny domácnostem, například E.ON, začínají zlevňovat. Zohledňují tak dramatický pokles burzovních cen napříč EU, k němuž dochází od loňského srpna. Lidé by proto neměli brát první nabídku pod úrovní stropu, protože je podmíněna víceletou fixací a už na jaře lze čekat až dramatický propad cen.
     Komentáře
  • Aktuálně

    Delfíni na sebe "křičí" jako v plné hospodě. Hluk lidí ohrožuje kytovce, uvádí studie

    Před 2 měsíci
    Hluk způsobený člověkem má vliv na mořské živočichy. Například kytovcům ztěžuje komunikaci a spolupráci.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Obědy zdražily o pětinu. Vesnické hospody čeká cenová válka o přežití

    Před 2 měsíci
    Ceny obědů stouply v Česku loni téměř o 20 procent. V Praze překročily 200 korunovou hranici a růst je čeká i letos. V regionech pomaleji než inflace, v hlavním městě možná i rychleji. Mezi hospodami se rozpoutá cenový boj.
     Komentáře
  • Aktuálně

    Pavel se snaží přetáhnout Nerudové mladé voliče. Pil s nimi zelenou a hrál fotbálek

    Před 2 měsíci
    Prezidentský kandidát a jeden z favoritů voleb vyrazil za mladými do nádražní hospody v pražských Dejvicích. Aktuálně.cz jeho akci sledovalo.
     Komentáře
  • Kinotip2

    Podporuje Ulice pití alkoholu? Taky jste si všimli, že v každém, ale úplně každém díle se pije alkohol?

    Před 2 měsíci
    Na jedné straně se v seriálu Ulice objevují témata, která poukazují na problémy s alkoholem a jeho nebezpečnost, na druhou stranu se pak téměř v každém díle pije. Také jste si toho všimli? A to nejen v hospodě a v Coolně, ale také v domácím prostředí jednotlivých postav.
     Komentáře
  • Angličtina s Broňou

    Britské hospody a slovíčka, která musíte znát

    Před 2 měsíci
    Slovníčka a fráze, který byste měli určitě znát, pokud se chystáte do britské hospody. Plus mini vysvětlení toho, jak to v britských hospodách chodí a na co si dát pozor.
     Komentáře
  • Dobré zprávy

    Michal zklame Fany. Kudrnatá kráska si najde lásku jinde

    Před 2 měsíci
    Fany se snaží získat Michalovo srdce už delší dobu. Jenže jako by byl bratr její nejlepší kamarádky Báry úplně slepý. Pozvání na oslavu narozenin bere pouze přátelsky, zatímco Fany je natěšená a dá si extra záležet, aby jí to slušelo. Po chladném Michalově odmítnutí se nakonec ocitne v náručí jiného fešáka. Seriál Dobré zprávy sledujte každé pondělí od 20.15 na Primě nebo zpětně na iPrima.cz.
     Komentáře
  • Deník

    Podniky nad propastí. Oblíbenou restauraci pohřbilo pětinásobné zdražení energií

    Před 2 měsíci
    Násobně vyšší náklady na energie ukončují i provoz oblíbených restaurací. Na Břeclavsku se pár dní před Vánocemi s personálem jedné takové rozloučili lidé z širokého okolí. Podle experta až pětina hospod stojí nad propastí. O jejich osudu rozhodnou první měsíce nového roku.
     Komentáře
  • Náš region

    Kdo zapálil Mynářův srub? Policie to nezjistila

    Před 3 měsíci
    Policie nezjistila, kdo koncem letošního března zapálil hospodu Na Srubu v Osvětimanech na Uherskohradišťsku, kterou vlastní firma hradního kancléře Vratislava Mynáře. Případ proto odložila.…
     Komentáře
  • Aktuálně

    Policie odložila vyšetřování požáru Mynářovy hospody. Nezjistila, kdo ji zapálil

    Před 3 měsíci
    Dle dřívějšího sdělení vyšetřovatelů budovu někdo zapálil úmyslně. Hradního kancléře Mynáře znepokojuje rychlost, s jakou policie případ odložila.
     Komentáře
  • Novinky

    O Vánocích bude v hospodách plno

    Před 3 měsíci
    Stoly se budou o vánočních svátcích prohýbat pod pochoutkami všeho druhu v mnoha noblesních restauracích i v běžných hospodách. V uplynulých dvou letech byly zavřeny kvůli pandemii koronaviru, o to víc se šéfkuchaři na strávníky těší.
     Komentáře
  • Aktuálně

    Do hospod mimo město se lidé nehrnou, říká šéf Budvaru. Trpí hlavně menší podniky

    Před 3 měsíci
    Tržby za pivo v restauracích se sice letos zvýšily meziročně skoro o třetinu, přesto pivovarský průmysl nemá co slavit.
     Komentáře
  • Deník

    Češka proslavila hospodu ve španělském zapadákově. Vaří guláš a houbovku

    Před 3 měsíci
    Do španělského Přírodního parku Tinença de Benifassà vede úzká silnice, která se klikatí na úbočí hor. Návštěvník musí počítat s tím, že cestou vzhůru stoupne průměrná spotřeba auta o nějakou tu desetinu litru, ale to se zlepší na cestě zpátky. Každopádně asi v 1100 metrech nad mořem se nachází malá vesnička Fredes, a vyhlíží přesně tak, jak by si našinec malou španělskou horskou vesnici představoval – okrové domy s kamennými zdmi namačkané blízko sebe. A právě tady už dva roky provozuje restauraci paní Zdena, která se do Španělska přestěhovala před více než dvaceti lety ze Zlína.
     Komentáře
  • Angličtina s Broňou

    Jak odlišit slovíčka Any a Some

    Před 3 měsíci
    Some, nebo any? Jaký je mezi nimi rozdíl? Kdy a proč které z nich použít? All you need to know in one video. Mimochodem, věřím že i opravdu zkušení angličtináři se dozví něco nového.
     Komentáře
  • Hanácká Drbna

    Na Mikulášské nadílce v Kamenné se porvali dva muži. Jeden z nich chtěl hodit popelnici do hospody

    Před 3 měsíci
    Na Mikulášské nadílce v obci Kamenná na Šumpersku se porvali dva muži. Jeden z nich chtěl v opilosti dokonce do místní hospody hodit popelnici, nakonec poškodil poblíž zaparkovaný osobní automobil. Policie již případ vyšetřuje pro výtržnictví.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    „Vůbec se neomezuju.“ Hospody zdražily, ale plno mají pořád

    Před 3 měsíci
    Zdražování a inflace nutí Čechy čím dál víc šetřit. Ne všechno si ale odepřou. Seznam Zprávy zjišťovaly, jak se krize podepsala na návštěvnosti hospod a divadel.
     Komentáře
  • Kinotip2

    Divoké včely: Panoptiku postaviček pohledem Bohdana Slámy dominuje nenapodobitelný Martin Liška

    Před 3 měsíci
    Celovečerní debut režiséra Bohdana Slámy Divoké včely je hořká komedie, která se jako první snímek natočený v porevolučním období vrací do autentického vesnického prostředí a vzdáleně připomíná styl Miloše Formana.
     Komentáře
  • Aktuálně

    Místo fotbalu diskuse o Kataru. Německé hospody bojkotují "zkorumpovaný" šampionát

    Před 4 měsíci
    "Zkorumpovanému systému FIFA záleží jen na penězích. Lidská práva nebo fotbalová kultura nikoho nezajímají," říká majitel jedné z hospod.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    „Restaurace schytávají jednu ránu za druhou.“ Pětině hrozí, že brzy skončí

    Před 4 měsíci
    Jen polovina restauratérů je rozhodnuta pokračovat dál v podnikání. Naopak osm procent plánuje zavřít co nejdříve. Data zveřejnila stravenková společnost Edenred. Nejohroženější jsou hospody na vesnicích a menších městech.
     Komentáře
  • Události247

    Konec hospod v Česku: Blíží se doba, která pivařům a milovníkům jídla přát nebude a nikdo s tím nic neudělá

    Před 4 měsíci
    Co odstartovala koronavirová epidemie, nyní dokončují vysoké ceny za energie. Provozovatelé českých hospod už nemají na výběr a končí.
     Komentáře
  • Ze života...

    Ze života vozíčkářů: Co vadí vozíčkářům na kolemjdoucích?

    Před 4 měsíci
    5 otázek pro 12 vozíčkářů. Jak řeší když se někde zaseknou? Jaké nejšílenější zážitky na vozíku zažili? Pijí alkohol? A jak to dopadá?
     Komentáře
  • TVguru

    Smutný Jan Kanyza zůstal u stolu hospodských štamgastů sám. Hereckou kariéru definitivně zabalil

    Před 4 měsíci
    Letos pětasedmdesátiletý Jan Kanyza má štěstí, že se kromě své herecké kariéry léta s úspěchem věnoval i malířské. Když ho před několika lety přestalo bavit hraní, nedělalo mu problém s ním skoncovat.
     Komentáře
  • Kafe

    Lucie Bílá se za hospodyňku nepovažuje: Než aby vařila, raději koupila hospodu

    Před 4 měsíci
    Je ozdobou divadelních scén, muzikálů i koncertních síní, ovšem, jak přiznává, třeba jako kuchařka by se neuplatnila. Lucie Bílá se prostě a jednoduše nehrne do ničeho, k čemu nemá ani v náznaku přátelský vztah. To pro kafe.cz prozradila na křtu knihy Kynuté, kterou sepsal a vytvořil známý a uznávaný cukrářský mistr Josef Maršálek, kde byla jako jeho kamarádka přizvána, kromě hereček Andrey Černé a Terezy Bebarové a režiséra Zdeňka Trošky, coby kmotřička.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    V hospodách je draho i bez polévky, lidé v práci tak přechází do „závodek“

    Před 4 měsíci
    Češi mění kvůli zdražování své stravovací návyky. Zatímco dříve frčely krabičky a dovážka jídel do kanceláře, nyní si lidé oblíbili levnější kantýny. Výjimkou je poslední pracovní den v týdnu, kdy si „dopřejí“ restauraci.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Glosa: Společně proti Putinovi. S notebookem v hospodě

    Před 4 měsíci
    Pandemie nás kromě jiného naučila dělat některé věci, které jsou i v dlouhém horizontu užitečné. Měli bychom v tom pokračovat, a v letošní zimě obzvlášť.
     Komentáře
  • Kafe

    Jan Kanyza oslavil 75. narozeniny: Nadělil si výstavu i konec herecké kariéry

    Před 4 měsíci
    Fanoušci populárního herce Jana Kanyzy na jednu stranu přejí svému idolovi vše nejlepší k jeho 75. narozeninám, na druhou stranu ale smutní nad jeho nedávným rozhodnutím. Dabér, který propůjčil hlas například Georgovi Clooneymu, totiž před několika týdny oznámil, že končí s herectvím.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Průměrná cena za oběd roste, nový milník je na spadnutí

    Před 5 měsíci
    Ceny obědů rostou už dvanáctý měsíc po sobě. V Praze i středních Čechách už brzy přetnou dvousetkorunovou hranici. Podívejte se, jak se ceny obědů vyvíjely letos ve vašem kraji.
     Komentáře
  • Deník

    Hospody v Česku zdražily: Cena za půllitr Plzně pokořila 60 korun a šplhá dál

    Před 5 měsíci
    /INFOGRAFIKA/ Nejznámější české pivo je zase o něco dražší. Poté, co plzeňský Prazdroj od října zvýšil ceny v průměru o 1,70 koruny za půllitr, přišla rychlá reakce hospod. Za ikonické pivo ze západu Čech chtějí o čtyři až šest korun více než na jaře.
     Komentáře
  • Vitalia

    Restaurace vsadily na jedinou surovinu. Kde vaří z brambor a kde servírují avokádo?

    Před 5 měsíci
    Restaurací zaměřujících se na jeden konkrétní produkt rychle přibývá. A stávají se stále oblíbenějšími. Které podniky staví menu hlavně na jedné surovině nebo jídle, a přesto, nebo právě díky tomu uspěly? Když začal restaurace navštěvovat kuchař Zdeněk Pohlreich s pořadem Ano, šéfe, tepal restauratéry nejčastěji za nekonečně dlouhý jídelní lístek. Když totiž půl hospody zaplní skupinky lidí, z nichž si každý objedná zcela odlišný druh jídla s jinou přílohou, je prakticky nemožné v rozumném čase všechny obsloužit.
     Komentáře
  • Hanácká Drbna

    Obce musí kvůli cenám energií šetřit. Dřevohostice možná na tři měsíce zavřou i místní hospodu

    Před 5 měsíci
    Omezením veřejného osvětlení, snížením teploty v sokolovně na minimum či uzavřením zámku přes zimní sezonu se rozhodly Dřevohostice na Přerovsku čelit rostoucím cenám energií. Obec k těmto krokům vede nejen snaha uspořit, ale již i konkrétní dopady cen.
     Komentáře
  • Náš region

    Noční můra je zpátky. Podniky bojují o existenci

    Před 5 měsíci
    Třetina hospod a restaurací, kam Plzeňský Prazdroj dodává pivo, si zejména kvůli energetické krizi není jistá svojí existencí. Skončit je rozhodnuto jedno procento z…
     Komentáře
  • TVguru

    Experti se pustili do českých televizních seriálů o pivu. Koukat se na ně je hrůzný zážitek. I pro babičky

    Před 5 měsíci
    Lukáš Hejlík si ve svém podcastu povídal s filmovým kritikem Vítem Schmarcem a „létajícím sládkem“ Alešem Dvořákem o pivní kultuře v naší zemi i televizních seriálech, v nichž hraje pivo hlavní roli.
     Komentáře
  • Aktuálně

    Místo obýváku hospoda. Restauracím by letos mohli pomoci lidé pracující z domova

    Před 5 měsíci
    Podle britského deníku The Guardian by hospodám mohl pomoci přesun lidí z home office do restauračních zařízení.
     Komentáře
  • To je fór!

    Vtipy dne: Pivaři v hospodě mluví o ženách

    Před 5 měsíci
    Připomeňte si legendární pořad To je fór. Vybíráme pro vás ty nejlepší vtipy, abyste mohli každý den začít s dobrou náladou. Další díly plné vtipu a humoru najdete na iprima.cz
     Komentáře
  • Extra v terénu

    Marek Ztracený o synovi: Je to neřízená střela, pořád má něco zlomeného, maminka šílí

    Před 5 měsíci
    Zpěvák Marek Ztracený (37) bude letos obhajovat titul Českého slavíka. Loni mu prý přinesl úspěch kamínek od syna, jestli mu přinese talisman štěstí i letos, je zatím ve hvězdách. V rozhovoru pro eXtra.cz se známý hudebník rozpovídal nejen o svých klukovských letech, ale i o jedenáctiletém Markovi a jeho zraněních.
     Komentáře
  • Byznys

    Oběd v Praze musí stát minimálně 200, jinak se okrádáme, tvrdí šéfka restaurací

    Před 5 měsíci
    Ceny obědů i piva musí jít nahoru, aby odpovídaly realitě. Hospody už je dál nemůžou dotovat, říká Kateřina Věra Holna z asociace restaurací Apron: „Oběd musí v Praze stát minimálně 200, na menším městě 160 korun.“
     Komentáře
  • Byznys

    Oběd v Praze musí stát minimálně 200, jinak se okrádáme, tvrdí šéfka restaurací

    Před 5 měsíci
    Ceny obědů i piva musí jít nahoru, aby odpovídaly realitě. Hospody už je dál nemůžou dotovat, říká Kateřina Věra Holna z asociace restaurací Apron: „Oběd musí v Praze stát minimálně 200, na menším městě 160 korun.“
     Komentáře
Reklama