Před 6 měsíci
Jarní bramborový salát je na rozdíl od toho vánočního křupavější a není tak těžký, přičemž se nemusíme zbavovat nositelky chuti – majonézy. Skvěle se hodí i ke slavnostním velikonočním pokrmům. Ingredience · 600 g nových baby brambor se slupkou · 100 g sýra Cottage · 1 vrchovatá lžička majonézy · 1 vrchovatá lžička francouzské hrubozrnné hořčice · 1 lžička smetanového křenu (možno vynechat) · sůl · pepř · lžíce olivového oleje · 6 větších ředkviček · 1 jarní cibulka · malá hrst mraženého hrášku · pažitka nebo řeřicha · šťáva z ½ citronu · polníček nebo rukola · vařená křepelčí vajíčka Postup Brambory uvařte i se slupkou, ideálně v páře, nechte vychladnout. Loupat je tentokrát nebudeme. Sýr cottage smíchejte s majonézou, hořčicí a křenem, osolte, opepřete, zakápněte olivovým olejem. Přidejte nakrájené ředkvičky, pažitku, hrášek, jarní cibulku a na kolečka nakrájené brambory. Osolte a okyselte citronem, zamíchejte, ochutnejte a ještě dochuťte. Salát nechte chvíli odpočinout a před servírováním přidejte polníček nebo rukolu. Čerstvé lístky musíte přidávat až na poslední chvíli, aby doopravdy křupaly a nepůsobily unaveně. A pokud chcete svůj jarní bramborový salát došperkovat k úplné dokonalosti, ozdobte ho vařenými křepelčími vajíčky. Jak na to jsme si v Menutovce už předvedli.