Zavřít
Mrkev

Mrkev

Nejnovější články na Seznamu na téma Mrkev
  • Naše krásná zahrada

    Není nad domácí mrkev. Když vyberete dobrá semínka a podpoříte klíčení, dočkáte se luxusní sklizně

    Před 10 hodinami
    Taková nenápadná zelenina to je, a přitom dokáže tolik potrápit. Určitě máte ve svém okolí i vy někoho, kdo si na mrkvi vylámal zuby a zařekl se, že si ji bude radši kupovat v obchodě. Přitom vypěstovat si luxusní mrkev není až tak těžké.
     Komentáře
  • TN

    Tohle máme jíst? Shnilá mrkev z obchodu se roztékala v rukou

    Před 1 dnem
    I v sobotu vyrazil štáb TV Nova na kontrolu potravin v rámci rubriky Na vaší straně. Tentokrát se podíval na obchody v Litomyšli a opět to stálo za to. Problémy byly v polovině kontrolovaných obchodů. Třeba plesnivé jahody, shnilá mrkev, nebo povadlé papriky.
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    „Jaro volá!“ Lahodná zeleninová pomazánka, kterou budete chtít dělat stále dokola

    Před 4 dny
    Pomazánky jsou jednoduché, levné a přitom velice chutné. Do této kategorie patří rozhodně i naše zeleninová pomazánka, která vás velice překvapí svou chutí. Díky mnžoství zeleniny vás zároveň příjemně navodí na jaro. Recept je na konci pořadu.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Zhroucený manažer, špína u příborů i Picasso v kuchyni. Pohlreich opět hledal nejlepší restauraci u nás

    Před 4 dny
    Ani třetí měření sil v Pohlreichově souboji restaurací se neobešlo bez dramatických okamžiků. V některých momentech se dokonce zdálo, že si restaurace hází klacky pod nohy samy. Přesto se oba podniky, soutěžící v kategorii "moderní česká kuchyně", popraly s výzvou velmi dobře a ukázaly, že se dají dělat zázraky i s tak běžnými surovinami, jako jsou celer a mrkev.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Famózní brokolicová polévka s čedarem. Pochutnáte si a budete ji chtít vařit pořád

    Před 5 dny
    Brokolicová polévka s čedarem skvěle chutná a příprava je jednoduchá. Na vynikající brokolicovou polévku podle tohoto receptu budete potřebovat: brokolice 500 g, čedar 200 g, cibule 1 ks, mrkev 2 ks, máslo 30 g, česnek 2 stroužky, hladká mouka 2 lžíce, vývar 1 l, plnotučné mléko 0,5 l, paprika ½ lžičky, muškátový oříšek, pepř a sůl 1 až 2 lžičky.
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Březen ve znamení první výsadby. V připravených záhonech vydrží například ředkvičky a mrkve

    Před 6 dny
    Nečekejte na květen, začněte s pracemi na zahradě hned. Březen je ideálním měsícem k první výsadbě. Stačí zvolit správný druh a můžete začít sázet. Ani mráz těmto rostlinám neublíží.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Slovácká zasmaženica: Dříve nahrazovala drahé masové vývary, proto se jí říkávalo i falešná slepičí. Je levná, plná zeleniny a skvěle zasytí

    Před 7 dny
    Zítra tu máme první jarní den, je proto na čase trochu jarně naladit i náš jídelníček. Inspiraci můžete hledat i v minulosti, třeba v původní kuchyni Slovácka. Tam totiž v tomto období s oblibou vařili polévku zasmaženici. Byla plná zeleniny, ale díky drobence i zasytila.
     Komentáře
  • Prima Living

    Šťavnatá mrkvička jako symbol jarních svátků. Návody na velikonoční dekorace

    Před 7 dny
    Všimli jste si, jak často bývají velikonoční svátky a jarní dekorace spojené s motivem mrkve? Ve skutečnosti tahle šťavnatá zelenina teprve začíná klíčit ze semínek, ale možná je to proto, že mrkev bývá i na jaře k dispozici, uložena ve sklepě od podzimní sklizně.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Italský mrkvový dort v původní verzi

    Před 8 dny
    Většina lidí si pod pojmem „mrkvový dort“ představí bohatě kořeněný dort s extra sladkou polevou ze smetanového sýra. Původní originální verze mrkvového dortu je však poněkud odlišná, a pro vyznavače zdravého životního stylu i mnohem lákavější.
     Komentáře
  • Deník

    Nápoj, který zatočí s jarní únavou? Stačí vám na něj pouze tři ingredience

    Před 8 dny
    S příchodem jara může určitá skupina lidí pociťovat jistou podrážděnost, poruchy koncentrace, zapomnětlivost či silnou celodenní únavu. V tomto období normální jev, který je spojován s reakcí organismu na dlouhou zimu a nedostatek vitaminů a denního světla. Na příznaky jarní únavy můžete vyzrát umícháním nápoje, který vaše tělo po zimě nastartuje.
     Komentáře
  • JakZdravě

    Mrkev jako pomocník pro lidské zdraví: Pomůže s hubnutím a zlepší zrak, mrkvový sirup zase porazí nachlazení

    Před 9 dny
    Mrkev je perfektní zdravá potravina s nízkým obsahem kalorií. Podporuje také zdraví srdce, očí, zlepšuje trávení, a dokonce pomáhá i při hubnutí.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Místo krémů raději využívejte zeleninu

    Před 11 dny
    Jídelníček hraje v blahobytu člověka zásadní roli. Dá se říci, že výživa ve vaší ledničce může být odrazem vašeho zdraví. Výživa může zhoršovat nemoci, ale také je může zásadně ovlivnit k lepšímu. Rozhodující je jíst upravenou vyváženou stravu a každý den pozřít několik porcí zeleniny, kterou lze doplnit různými druhy klíčků. Jaké další ingredience zařadit k zeleninovým porcím míchané zeleniny, aby tělo fungovalo zevnitř, a i zvenčí zářilo pevnou a zářivou pletí?
     Komentáře
  • Lifee

    Nezkrotná groupie Lori Maddox: Čtrnáctiletou dívku připravil o panenství bledý David Bowie s vlasy barvy mrkve

    Před 16 dny
    Lori Maddox byla posedlá třemi věcmi - sexem, drogami a rokenrolem. Na tom by možná nebylo nic divného, jenže jí bylo pouhých 14 let. Toto je její neuvěřitelný příběh...
     Komentáře
  • TopRecepty

    Irish stew aneb Guláš šmrncnutý Irskem: Voní česnekem, pivem a slaninou a s čerstvým chlebem chutná božsky

    Před 17 dny
    Jaro si dává načas, proto nám ještě mnohdy přijdou vhod pokrmy, které nás trochu zahřejí. A přesně takový je irish stew – vynikající dušené masové ragú, v němž se odráží půvab jednoduchosti irské kuchyně. A protože se blíží nejdůležitější irský svátek, Den sv. Patrika, je ideální čas si je připravit.
     Komentáře
  • PrahaIN

    V Lidlu platí embargo na zeleninovou nať. Na krmení nesmíte vzít ani volný list

    Před 19 dny
    Řada lidí byla zvyklá odnášet si z obchodu zeleninové natě, zejména pro svá domácí zvířata. S objemnou natí se mnoho lidí nechce domů tahat, protože je kolikrát větší než samotný kus zeleniny. A tak se volně v košících povaluje nať z kedluben, květáků, ředkviček nebo mrkve. Mysleli jsme si, že si ji můžeme odnést. Jenže tomu tak není.
     Komentáře
  • DIAstyl

    Prospějte svým očím a imunitnímu systému: Dejte šanci mrkvi i lahodným košíčkům

    Před 19 dny
    Kořenová zelenina oranžové barvy je právem nazývána královnou všeho zdravého. Mrkev se řadí mezi nejsladší zeleninu na světě, možná i proto ji staří Keltové nazývali podzemním medem. Její využití v kuchyni je opravdu nepřeberné, kromě základu na omáčky ji můžete použít i do ragú, do polévek, ale využijete ji i ve sladkých receptech. Její konzumací navíc přidáte do svého jídelníčku i mnoho vitamínů a minerálů.
     Komentáře
  • Magazín zahrada

    Včasné březnové výsevy zeleniny

    Před 20 dny
    Existuje poměrně velké množství zeleniny, kterou je potřeba vysít v časných, již březnových termínech, abychom se dočkali odpovídající úrody a čerstvé zásoby vlastnoručně vypěstovaných vitamínů na našich talířích. Pojďme si povědět, o které druhy se konkrétně jedná.
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Chutný domácí vlašský salát, který určitě potěší při odpolední svačince

    Před 20 dny
    Vlašský salát: 1kg brambory oloupané vařené 200g salám nebo šunka 200g mrkev a celer 180g okurky sterilované 150g majonéza 200g hořčice 20g citonová šťáva 10g cukr 15g hrášek srerilovaný 30g vorčestr sůl
     Komentáře
  • Žádný špeky

    Osvěžující mrkvový salát – jarní dávka vitaminů s vynikající chutí

    Před 21 dny
    Mrkvový salát nemusí být vždy jen na slano. Tento recept představuje mrkvový salát spolu s ovocem v unikátní kombinaci chutí, které se nádherně snoubí. Vyzkoušejte tento recept, který se hodí nejen jako jarní svačinka. Je navíc plný vitaminů a zdravých látek.
     Komentáře
  • Moulík

    Američanka mění háčkovanými čapkami své psy v zeleninu a fanoušci šílí

    Před 24 dny
    V běžném životě jsou to běžní kříženci staffordů, když je ale panička poprosí a oblékne, změní se pod jejíma rukama v brokolici, mrkev, slunečnici nebo třeba triceratopse. Prý to baví všechny tři... a fanoušky na sociálních sítích k tomu.
     Komentáře
  • Moulík

    Američanka mění háčkovanými čapkami své psy v zeleninu a fanoušci šílí

    Před 24 dny
    V běžném životě jsou to běžní kříženci staffordů, když je ale panička poprosí a oblékne, změní se pod jejíma rukama v brokolici, mrkev, slunečnici nebo třeba triceratopse. Prý to baví všechny tři... a fanoušky na sociálních sítích k tomu.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Odlehčenou verzi karbanátků získáte díky mrkvi a bramboře

    Před 24 dny
    Myslíte si, že na přípravě karbanátků už vás po letech praxe nemůže absolutně nic překvapit? Možná se přece jen najde recept, který pro vás bude novinkou. Třeba ten s mrkví a syrovou bramborou!
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Osvěžující mrkvový salát jako nejlepší jarní svačinka

    Před 25 dny
    Mrkvový salát nemusí být vždy jen na slano. Tento recept představuje mrkvový salát spolu s ovocem v unikátní kombinaci chutí, které se nádherně snoubí. Vyzkoušejte tento recept, který se hodí nejen jako jarní svačinka. Je navíc plný vitaminů a zdravých látek. Recept na konci pořadu.
     Komentáře
  • Proženy

    Vyzrajte na vysoké ceny rajčat a paprik. Místo nich sáhněte po sezonní zelenině

    Před 25 dny
    Ceny rajčat, paprik a okurek šplhají do astronomických výšek a debata o nich vás poslední dobou nemohla minout. Skutečně je to ale taková tragédie?
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Rizoto, které znáte z jídelen. Přesto si ho zamilujete

    Před 26 dny
    Dokonalý recept na českou verzi rizota. České rizoto na rozdíl od italského originálu, které je mazlavé je suché. Příprava rizoto podle tohoto chutného receptu zapere přibližně jednu hodinu a rizoto vařím pro 6 osob. 🔥Suroviny: 200g rýže parboiled, 400g kuřecí prsa, 1ks velká cibule, 25g sádlo, 0,3l vývar, 2ks větší mrkev, 300g hrášek, 300g kukuřice, sůl, sladká paprika a sýr eidam 30%.
     Komentáře
  • Proženy

    Cherry rajčata za 350, papriky za 150. Proč jsou tak vysoké ceny zeleniny a který druh šel dolů

    Před 26 dny
    Cenovky v oddělení ovoce a zeleniny spotřebitelům vyrážejí dech. Málokdo si už může dovolit dát do košíku všechno, co by chtěl. Jedna paprika za 40 Kč nebo kilo cherry rajčátek za víc než tři stovky.
     Komentáře
  • Naše krásná zahrada

    Vyhněte se základním chybám při pěstování mrkve, třeba špatně připravenému záhonu, a budete překvapeni sklizní

    Před 27 dny
    Mrkev je taková záhadná zelenina. Na pohled vypadá nenáročně, spousta zahrádkářů už si na ní ale vylámala zuby a její pěstování radši vzdala. Přitom pěstování mrkve není nijak složité, když víte, jak na ni.
     Komentáře
  • Proženy

    Sekaná zdravěji: Šťavnatá krůtí s červenou čočkou, spoustou zeleniny a sýrem

    Před 1 měsícem
    Forma je poměrně tradiční, obsah už nikoli. Zkuste sekanou ve zdravější verzi - z krůtího masa, červené čočky, mrkve a sýru. Když ji méně osolíte, s čistým svědomím ji můžete dát i batoleti. Nebo si ji dopřát při dietě. V takovém případě můžete vynechat sýr, ale se sýrem je zkrátka všechno lepší...
     Komentáře
  • Prostřeno

    Příznaky neznámé alergie na mrkev

    Před 1 měsícem
    Dušená, po indicku nebo vařená. Mrkev, ze které je i vynikající polévka nebo pomazánka, dlouhodobě patří na seznam oblíbených druhů kořenové zeleniny. Taky po její konzumaci zaznamenáváte svědění nebo otok v ústech? Pak na ni máte alergii! Co konkrétně vás na mrkvi tak dráždí?
     Komentáře
  • Cuketka peče

    Co upéct z mrkve a jablíček: Super vláčné muffiny

    Před 1 měsícem
    Teď v únoru toho už z ovoce zrovna moc není, takže mrkev a jablíčko. Vyjde z toho překvapivě vláčné těsto, přitom je hodně jednoduché a suroviny určitě najdete doma! Rozpis je na konci videa.
     Komentáře
  • Jímeto

    Od pudinku pro chudé až ke královskému dvoru. Tajemná cesta mrkvového dortu na váš stůl

    Před 1 měsícem
    Mnozí historici se domnívají, že mrkvový dort vznikl ve středověku, kdy byl nedostatek cukru a jiných sladidel. Následně se stal oblíbeným dezertem vyšších vrstev a dnes si na něm pochutnáváme všichni.
     Komentáře
  • Adbz

    Bramborová kaše dostane zcela jiný nádech, pokud se dělá z brambor vařených ve slupce. Chuť podtrhne trocha sýra

    Před 1 měsícem
    Domácí bramborové kaši se vskutku nic nevyrovná. Jedná se o populární přílohu, která se hodí ke každému masu nebo vegetariánským pokrmům.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Připravte si mrkvánky z Horňácka podle receptu cukráře Josefa Maršálka: Náplň provoní skořice a jiskru jí dodá špetka pepře

    Před 1 měsícem
    Mrkvánky jsou kynuté plněné buchty z Horácka. Jejich příprava s pár triky není složitá a výsledek stojí za to. Oblíbený cukrář Josef Maršálek prozradil pár tipů, aby mrkvánky byly vynikající.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak připravit skvělý domácí sulc a jak zajistit, aby zůstal krásně čirý: Zásadní je pomalý var, chuti prospějí zelenina a správné koření

    Před 1 měsícem
    Sulc neboli huspenina je jednou z typických zabijačkových pochoutek. Jeho předností je, že do něj upotřebíte i ty části vepříka, které se jinam nehodí. Díky němu se zkrátka zpracuje čuník od rypáčku po ocásek. Když si jej trochu vylepšíte, vytvoříte z něj dobrotu, která se vyrovná i populárnější tlačence.
     Komentáře
  • Apetit

    Jak vznikla teorie o mrkvi a dobrém zraku. Odpověď je třeba hledat ve válečné historii

    Před 1 měsícem
    Také vás rodiče nabádali dojídat na talíři všechnu mrkev, aby se vám zlepšil zrak? A opakujete teď vy tuhle pravdu svým dětem? Pokud ano, stali jste se obětí vojenské propagandy. Příběh mrkve jako zázračného léku na zkažené oči totiž začal v roce 1940 ve válečné Británii.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Netradičně zbarevná zelenina: Proč ochutnat oranžový květák, červenou mrkev či fialovou kukuřici?

    Před 1 měsícem
    Mrkev je oranžová, kukuřice a brambory žluté, květák bílý. Nebo ne? Už jste vyzkoušeli různě barevné odrůdy běžných druhů zeleniny? Ve většině případů se rozhodně nejedná o moderní výmysl, ale naopak o původní kultivary, které mají díky svému odlišnému barvivu mnohem vyšší obsah cenných látek než jejich obvyklé varianty. V čem se (ne)liší žluté a červené mrkve, fialové kukuřice nebo brambory či zelené a oranžové květáky a proč se vyplatí je zařadit do jídelníčku?
     Komentáře
  • WN24

    Top 5 zdravotních přínosů mrkve

    Před 1 měsícem
    Může vám mrkev skutečně pomoci vidět ve tmě? Přečtěte si o zdravotních výhodách, které tato běžná a chutná zelenina nabízí.
     Komentáře
  • iReceptář

    Velký přehled, co a jak vysévat v únoru. Nedělejte chyby, riskujete úrodu

    Před 1 měsícem
    Pěstitelská sezóna se pomalu a jistě blíží, a tak byste se měli náležitě připravit. Co můžete vysévat už teď v únoru?
     Komentáře
  • JakZdravě

    Snižuje riziko rakoviny kůže, je šetrná k srdci a zlepšuje zrak: Proč pravidelně jíst mrkev

    Před 1 měsícem
    Mrkev je, snad díky svému vzhledu při rozkrojení, tradičně spojována s dobrým zrakem. Když jí dáte šanci, může toho však mrkev nabídnout mnohem více.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Připravte si lahodnou polévku z pečené zeleniny, která vás v zimním období zahřeje a doplní tělu vitamíny

    Před 1 měsícem
    Zimní období je ideální pro přípravu polévek všeho druhu. Zahřejí nás, potěší, zasytí, ale ty správné také tělu poskytnou vzpruhu a doplní některé vitamíny a minerály. Řeč samozřejmě není o polévkách z pytlíku, ale o těch, které si připravíme ze zeleniny z vlastní zahrádky nebo klidně i z té kupované. Připravili jsme pro vás recept na polévku z pečené zeleniny, která nejen zachutná, ale i zahřeje. Navíc lze využít zásoby, které máme uskladněné ve spíži či ve sklepě.
     Komentáře
  • Apetit

    Sladké i slané recepty z mrkve: 23 nejlepších jídel, která vás vyjdou na pár korun

    Před 1 měsícem
    Mrkev je vynikající syrová v pomazánkách a salátech i vařená v polévce, dušená či pečená jako příloha a uplatní se i v moučnících. Její sladká a současně kořeněná chuť ji totiž přímo předurčuje k použití ve slané i sladké kuchyni.
     Komentáře
  • iReceptář

    Blesková tuňáková pomazánka: Skvělá jen tak na chleba i na sváteční chlebíčky

    Před 1 měsícem
    Nejrůznější pomazánky s pečivem jsou ideální večeří. Jsou rychle hotové a v kombinaci s celozrnnou houskou či chlebem jsou navíc v mnoha případech zdravé. A to například i pomazánka tuňáková, která je tak skvělá, že se ji nemusíte stydět namazat ani na chlebíčky a nabídnout ji návštěvě.
     Komentáře
  • Novinky

    Dívka požádala o analýzu DNA Santa Clause. Policie jí vyhověla

    Před 1 měsícem
    Desetiletá Scarlett Dourmattová z Cumberlandu ve státě Rhode Island si není jistá existencí Santa Clause, a tak požádala o pomoc policii. Zaslala tedy k analýze DNA nakousnutou sušenku a mrkev, které o Vánocích přichystala pro Santu a jeho sobí doprovod.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Dietní večeře za pár korun: Dušené kedlubny s mrkví vás nadchnou

    Před 2 měsíci
    Dušenou mrkev zná každý a mnoho lidí ji taky miluje. Podobné je to s dušenou kedlubnou. A co když se tyto dvě suroviny spojí a navrch se přidají ještě brambory? Pak vznikne geniálně jednoduché, moc dobré jídlo, které lze využít jako přílohu, nebo jako samostatný pokrm.
     Komentáře
  • Beze ztrát

    Jak uvařit jídlo z mrkve beze zbytku a plýtvání

    Před 2 měsíci
    Uvařit jídlo z mrkve beze zbytku a plýtvání? A aby bylo chutné a nepřipomínalo ne dobře přijímanou dušenou mrkev ze školních jídelen? Zkuste náš recept, který je výborný a na talíři skvěle vypadá.
     Komentáře
  • Bydlení snů

    Teplé, syté polévky zahřejí v mrazivých dnech nejlépe. Vyzkoušejte dva výborné recepty

    Před 2 měsíci
    Podzim a zima jsou krásným ročním obdobím, které s sebou však přináší i chladnější počasí. V takových dnech nám nic nezlepší náladu tolik jako chutná a teplá polévka.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Retro okénko: Klasický "hospodský" zelný salát i sladký mrkvový nezruinují peněženku. Jedna porce vyjde na pouhé 4 koruny

    Před 2 měsíci
    Saláty jako doplněk k hlavnímu jídlu jsou skvělým způsobem, jak i v zimním období doplnit tolik potřebné vitamíny a minerální látky. To, co bylo dříve běžnou součástí oběda, už se dnes ale praktikuje spíše výjimečně. Pojďte si s námi zavzpomínat na oblíbené retro saláty, jejichž suroviny mají i zimě bohatou chuť.
     Komentáře
  • Veganské recepty na každý den

    Rychlé nudle s arašídovou omáčkou bez masa

    Před 2 měsíci
    Recept na rýžové nudle s arašídovou omáčkou a zeleninou: Omáčka: 125g arašídového másla, 2 lžíce javorového sirupu, 1 lžíce oleje ( sezamový, řepkový, olivový),2 lžíce tamari, nebo sójové omáčky, 1 menší citron, nebo limetka (kůra i šťáva), 2 větší stroužky česneku, 2cm zázvoru, 2-3 lžíce Srirachy, nebo jiné pálivé omáčky, 120ml kokosového mléka (podle konzistence), 230g nudlí (rýžové, udon, soba), 3 mrkve, 2 papriky, ½ okurky, 4 jarní cibulky, kešu, nebo arašídy 🌿Zeleninu nakrájíme na nudličky a na troše oleje zprudka opečeme do měkka. Můžeme trošku osolit. 🌿Nudle uvaříme podle návodu. 🌿Smícháme všechny ingredience na omáčku tj. oříškové máslo, tamari omáčku, srirachu, nastrouhanou kůru z citronu i vymačkanou šťávu, nastrouhaný česnek a nastrouhaný zázvor.Pomalu přiléváme kokosové mléko do požadované konzistence. 🌿Na sucho na pánvi opražíme kešu, nebo arašídy. 🌿Omáčku smícháme se zeleninou, přidáme na nudličky nakrájenou okurku a hotové nudle Posypeme nasekanými opraženými ořechy. 🌿Pokud chcete rychlovku zeleninu jen nakrájejte na nudličky a smíchejte s nudlemi a omáčkou.
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Frankfurtská polévka s párkem jako za starých časů, která zahřeje i zasytí

    Před 2 měsíci
    Frankfurtská polévka s párkem je klasikou nejen školních jídelen, ale také domácích kuchyní. Je to jednoduchá polévka, která zahřeje i zasytí. Recept je na konci pořadu.
     Komentáře
  • Runwayonline

    Tip na lehkou a zdravou večeři: Grilovaná zelenina

    Před 2 měsíci
    V lednu chceme jíst lehce a dobře. Čím se zasytit, abychom uspokojili chutě i těsný knoflík na kalhotách? Věčná otázka může být ihned zažehnána, pokud si vzpomenete, že máte doma mrkev, cuketu, květák nebo třeba papriky.
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Šťavnatá domácí sekaná bez strouhanky, která se nedá vysušit

    Před 2 měsíci
    Sekaná je oblíbeným českým jídlem, zvláště je-li podávána s domácí bramborovou kaší. Ta naše je vylepšená o několik ingrediencí, které zajišťují, že se zkrátka nikdy nevysuší, i kdybyste na ni zapomněli. Navíc zde není vůbec žádná strouhanka. Recept je na konci pořadu.
     Komentáře
  • Špetka Slovácka

    „Pokud není kyselica, sílu dodá slivovica!“ Recept na tradiční slováckou kyselici

    Před 2 měsíci
    Recept na tradiční kyselicu ze Slovácka.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Dušená mrkev – jak ji udělat ťip ťop, aby si ji zamilovaly i děti. Trik tkví v přidání té správné tekutiny

    Před 2 měsíci
    Dušená mrkev: Dušenou mrkev mnoho lidí odmítá. Buď ji mají spojenou s nevábnou podobou ze školní jídelny nebo ji považují za jídlo pro děti. Ale lahodná dušená mrkev jako příloha k masu je skvělá pochoutka a kdo jednou ochutná dobře připravenou, už nikdy nad ní nebude ohrnovat nos.
     Komentáře
  • Karolína, domácí kuchařka

    Výtečná a šťavnatá treska v měšci, recept podle Karolíny

    Před 2 měsíci
    Tradiční i cizokrajné recepty vás Karolína naučí vždy s úsměvem a díky zkrácené verzi to stihne za pár minut. Od polévek až po dezerty – z bohaté škály výtečných receptů si vybere každý mlsný jazýček. Nezkrácené verze a více pohodového času s Karolínou si můžete užít na iprima.cz.
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Jednoduchý recept na výbornou domácí svíčkovou na smetaně s houskovými knedlíky. Rádi si přidáte

    Před 2 měsíci
    Suroviny - 5 porcí Svíčková na smetaně: 1000 g hovězí maso zadní 200 g mrkev/celer/petržel 120 g máslo 70 g hladká mouka 300 ml smetana 33% 200 ml mléko 30 g cukr 1 ks citrón 20 ml ocet 100 ml bíle víno 10 g sůl 10 ks nové koření 10 ks celý pepř 5 ks bobkový list 5 g tymián Houskové knedlíky: 1 ks vejce 300 g hrubá mouka 150 ml mléko ½ ks prášek do pečiva 1 ks rohlík 5 g sůl
     Komentáře
  • TopRecepty

    Palapaisti aneb Dušené hovězí s mrkví: Vynikající finské jídlo z jednoho hrnce zasytí a zahřeje

    Před 2 měsíci
    Vzpomínáte na vepřové s mrkví ze školní jídelny? Pokud byste rádi zkusili jeho lehčí variantu, připravte si třeba palapaisti. Dušené hovězí s mrkví je pod tímto názvem populární ve Finsku, přičemž jde o dokonalý pokrm do mrazivých zimních dnů. S nimi ostatně mají v této severské zemi dostatek zkušeností.
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Uskladněte mrkev s oblíbeným přírodním pomocníkem a vydrží vám až několikanásobně déle

    Před 2 měsíci
    Pokud uskladníte mrkev tím správným způsobem, vydrží vám skoro až do jara. Stačí vložit do bedny jednu surovinu.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Skladování mrkve v zimě: Tipy, které se hodí

    Před 2 měsíci
    Mrkev je úžasná zelenina, která nám může poskytovat zdroj vitamínů i v zimě. A to dokonce z vlastní produkce. Pokud tedy budete vědět, jak ji správně skladovat tak, aby vám vydržela i přes zimu. Syrová mrkev vydrží v lednici po dobu asi čtyř týdnů. Pokud je mrkev jakkoli nakrájená (baby mrkev), pak vydrží o polovinu méně, tedy pouze dva týdny. A když je vařená nebo jinak tepelně upravená, vydrží dva až pět dní.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Pickles: Připravíte jej ze zásob a imunitní systém vám poděkuje

    Před 2 měsíci
    Znáte pickles a už jej máte doma v lednici? Že ne? Určitě neváhejte a připravte si ho. Název na vás možná působí novodobě a nejste si jisti, co si pro vás moderní doba připravila, ale nebojte se. Pickles neboli rychle kvašenou zeleninu připravovaly již naše milované babičky. Stačí vám k tomu zásoby vaší vypěstované zeleniny a můžete si připravit pochoutku, která bude plná vitamínů, probiotických látek a minerálů. A právě v zimním období, kdy na náš číhá nachlazení na každém rohu, se bude kvašená zelenina velmi hodit. Připravte si ji s námi, a to po vzoru našich babiček. Příprava je mírně zdlouhavější, ale výsledek bude stát za to.
     Komentáře
  • Ferty

    Kruhů pod očima je možné se zbavit pomocí zeleniny

    Před 2 měsíci
    Máte nabitý pracovní i osobní život? Sedíte často do noci u počítače a honem doděláváte úkoly a nebo střídáte jeden večírek za druhým? Pokud ano, možná jste se už někdy probudili s tmavými kruhy pod očima. Je čas zastavit se a vyzkoušet pár přírodních způsobů, které vám s nimi pomohou.
     Komentáře
Reklama