Před 3 měsíci
Češi podle pivovarů po dvouleté covidové pauze opět hledají velikonoční, často zelená piva. V nápoji, který se v ČR začal šířit před 15 lety díky irskému svátku svatého Patrika, čekají kromě netradiční barvy i chutě bylinkových trestí. K unikátním zeleným pivům se letos opět vrací desítky pivovarů v ČR včetně největších průmyslových. Restaurace na ně lákají také netradičními irskými jídly, hodně z drůbeže, současně nabízejí velikonoční pivní speciály, které jsou silnější, řekl ČTK Petr Míč z marketingu plzeňského minipivovaru Purkmistr. Podle něj je po dvou letech covidového "půstu" vidět, že zájem výrazně roste. Na zelenou barvu piva sázejí dlouhodobě také například brněnský pivovar Starobrno, náchodský Primátor, pražský Lobkowicz i minipivovar Zvíkov.