Zavřít
Antioxidant

Antioxidant

Nejnovější články na Seznamu na téma Antioxidant
  • Naše zahrada

    Jak na alergie v kuchyni: Česnek nahradí šalvěj, vyzrát lze i na bazalku

    Před 2 dny
    Jak na alergie v kuchyni: Česnek nahradí šalvěj, vyzrát lze i na bazalku. Bazalku, petržel nebo mátu určitě používáte v kuchyni zcela běžně. A díky našim jednoduchým trikům je budete mít ještě raději. A co jsme si pro vás na dnešek připravili?
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Káva podporuje činnost mozku: důležitá je správná příprava

    Před 3 dny
    Milují ji lidé na celém světě a její popíjení je součástí společenského života. Řeč je samozřejmě o oblíbené kávě. Dodá nám energii a postaví na nohy, když jsme unavení. Vzhledem k obsahu kofeinu a antioxidantů podporuje kognitivní funkce a dokáže ochránit před degenerativními onemocněními jako je například Alzheimerova choroba.
     Komentáře
  • Pestrá Zahrada

    Domácí superpotraviny pro posílení imunity z vlastní zahrady

    Před 6 dny
    Silný imunitní systém nepotřebuje drahé doplňky stravy z lékárny. Stačí se podívat do vlastní zahrady nebo na balkon, kde můžete pěstovat plodiny s mimořádným obsahem vitamínů, antioxidantů a dalších prospěšných látek. Fermentace, sušení bylin a ... více Příspěvek Domácí superpotraviny pro posílení imunity z vlastní zahrady pochází z Pestrá Zahrada
  • Jidlo.cz

    Domácí přírodní recepty, které posílí imunitu lépe než drahé doplňky a zvládne je připravit každý

    Před 6 dny
    Imunitní systém je závislý na trvalém přísunu vitamínů, antioxidantů a látek podporujících zdravou střevní mikroflóru. Pr...
     Komentáře
  • MedicSpark.cz

    Včelí pyl jako účinný doplněk stravy? Jaké má účinky na organismus?

    Před 10 dny
    Včelí pyl je jedním z mnoha účinných produktů, které můžeme od včel získat.
     Komentáře
  • Deník magazín

    Hořká čokoláda je plná antioxidantů, pomáhá snižovat riziko demence

    Před 10 dny
    Čokoláda by mohla pomáhat proti vzniku demence. Důležitou roli při vzniku demence hraje genetika, věk, nekvalitní strava i nedostatek pohybu, duševní aktivity a spánku. Vědci stále pátrají po faktorech, které by mohly chránit starší lidi před mentálním úpadkem. A vše nasvědčuje tomu, že jedním z nich by mohla být konzumace hořké čokolády.
     Komentáře
  • Nespěchej

    Lahvovník: Podle odborníků patří k nejlepším zdrojům živin na světě

    Před 11 dny
    Když se řekne „nejzdravější ovoce na světě“, většina z nás si představí jablko nebo pomeranč. Pravda ale je, že příroda nabízí desítky druhů plodů, které se mohou pyšnit unikátními vlastnostmi. Ať už se bavíme o bobulích nabitých antioxidanty nebo exotickými plody s vitamínovým rekordem.
     Komentáře
  • Bylinkopedie

    Chaga: výjimečný dar přírody a její schopnost podporovat obranyschopnost buněk

    Před 14 dny
    Chaga, známá také jako rezavec šikmý, je houba, která roste především na kmenech starých bříz v chladných oblastech severní Evropy, Sibiře či Kanady. Už po staletí je ceněna v tradičních kulturách pro své pověstné posilující účinky, a moderní věda se o ni zajímá zejména díky vysokému obsahu antioxidantů. Tyto látky pomáhají organismu vyrovnávat se s […] Příspěvek Chaga: výjimečný dar přírody a její schopnost podporovat obranyschopnost buněk pochází z Bylinkopedie.cz
  • Magazín Recepty

    Znáte černý česnek? Je chutnější a mnohem zdravější než jeho bílá varianta

    Před 14 dny
    Už jste ochutnali černý česnek? Na první pohled nevypadá nijak vábně. Někdo by si dokonce mohl myslet, že klasický česnek někomu zplesnivěl nebo shnil. Ve skutečnosti jde o lahůdku, na kterou šéfkuchaři nedají dopustit. A která má navíc řadu zdravotních benefitů, takže se právem řadí mezi superpotraviny.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Zimě kralují citrusy – kdo vyhazuje citronovou kúru, zbavujte se zlata. Obsahuje ještě spoustu vitamínů a minerálů

    Před 15 dny
    Zimě kralují citrusy – kdo vyhazuje citronovou kúru, zbavujte se zlata. Obsahuje ještě spoustu vitamínů a minerálů. Citronová kůra je mnohem víc než jen voňavý doplněk do čaje či moučníků.
     Komentáře
  • BezHladovění

    Astaxantin: Nejsilnější antioxidant, který předčí i vitamin C a E

    Před 16 dny
    V posledních letech se stále více mluví o antioxidantech a jejich roli v ochraně našeho zdraví. Možná už znáte silné antioxidanty vitaminy C a E, které pomáhají bojovat proti tzv. volným radikálům. Ale věděli jste, že existuje další přírodní látka, která svou účinností mnohonásobně převyšuje oba tyto vitaminy? Seznamte se s astaxantinem – přírodním pigmentem, […]
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Oregano se nehodí jen do kuchyně, uplatní se i jako užitečná léčivka

    Před 16 dny
    Oregano se nehodí jen do kuchyně, uplatní se i jako užitečná léčivka. Oregano nepatří jen na grilovačku, je to také užitečná léčivka. Oregano je oblíbené koření ze Středomoří, které disponuje řadou užitečných zdravotních výhod. Stačí jej konzumovat pravidelně a získáte dostatek antioxidantů.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Meduňka spolehlivě detoxikuje játra

    Před 18 dny
    Meduňka lékařská (Melissa officinalis) je jednou z nejstarších a nejdůvěryhodnějších bylin, které lidstvo využívá pro své léčivé účinky. Tato vytrvalá rostlina, původem z Evropy, Asie a Středního východu, se stala populární po celém světě díky svým terapeutickým a kuchařským využitím. Meduňka obsahuje řadu antioxidantů a účinných látek, jež podporují různé tělesné systémy. Mezi její zásadní přínosy patří schopnost detoxikovat játra. V tomto článku se blíže podíváme na její různé prospěšné vlastnosti.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Brusinky jsou extrémně trvanlivé. A zdaleka se nehodí jen pro močové cesty

    Před 20 dny
    Brusinky jsou extrémně trvanlivé. A zdaleka se nehodí jen pro močové cesty. Brusinka je nenápadné, ale velmi chutné a zdravé ovoce, které by se mělo často používat nejen v kuchyni, ale i v předpisech účinné domácí medicíny. Brusinky lze zpracovávat mnoha způsoby – určitě vám zachutnají džemy, džusy, tinktury nebo jednoduše usušené plody.
     Komentáře
  • Vogue

    Luštěnina bohatá na antioxidanty, kterou jedí korejské ženy, aby měly krásné vlasy

    Před 22 dny
    Řeč je o černých fazolích, superluštěnině bohaté na vitaminy, minerály, bílkoviny a antioxidanty, která posiluje vlasy, zkrášluje pleť, pomáhá snižovat hladinu „špatného“ cholesterolu a přispívá k regulaci cukru v krvi. Tady jsou všechny její vlastnosti a tipy, jak černé fazole připravovat.
     Komentáře
  • iReceptář

    Proces Maillardovy reakce mění běžný česnek na černý a zvyšuje jeho antioxidační účinky na organismus

    Před 23 dny
    Bez česneku se česká kuchyně neobejde. Nemluvíme nyní jen o bramborácích, které jsou ho plné a podle toho také voní až k sousedům o tři patra výše. Česnek dáváme do polévek, omáček, k masu… Většinou jde o klasické bílé stroužky, ale co když tentokrát sáhneme po jeho černém příbuzném?
     Komentáře
  • Novinykraje.cz

    Černá rajčata. V čem se liší od klasiky, proč jsou tmavá a jak si tuto raritu vypěstovat

    Před 23 dny
    Tmavá rajčata v našich končinách působí nezvykle. Jejich lesklý černý vzhled přitahuje zrak a vzbuzuje zvědavost. Pokud o jejich existenci nemáte tušení, možná budete pochybovat [...]
     Komentáře
  • Zeptej se vědce!
    naMédium

    Jak využít kávovou sedlinu? Lze ji konzumovat?

    Před 24 dny
    Už jste dnes měli kávu? Tak hrnečky do ručky a jdeme na to! Ale až dosrkáte svůj životabudič, tak co s tím zbytkem – kávovou sedlinou? Anička nám proto dnes poradí, jestli s lógrem rovnou do koše, na kompost… nebo třeba do těsta.
     Komentáře
  • Svět cestovatele

    Zelená káva pro hubnutí. Stačí ta v hrnku nebo to nejde bez kapslí?

    Před 24 dny
    Zelená káva pro hubnutí. Stačí ta v hrnku nebo to nejde bez kapslí?. Jako pomocník pro rychlé a účinné hubnutí je u nás zelená káva stále oblíbenější. A není tedy snadné vyznat se v dostupných možnostech. Ukážeme vám, v jaké podobě je zaručeně nejúčinnější.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Celerová šťáva je malý zázrak – na podzim se ji vyplatí pít pravidelně

    Před 27 dny
    Celerová šťáva je malý zázrak – na podzim se ji vyplatí pít pravidelně. Celerová šťáva obsahuje řadu užitečných živin, a to včetně antioxidantů a protizánětlivých látek, díky kterým disponuje mnoha zdravotními benefity – někteří zastánci tradiční medicíny se dokonce domnívají, že by mohla hrát určitou roli při léčbě onemocnění, jako je rakovina, obezita, problémy se štítnou žlázou a akné.
     Komentáře
  • iReceptář

    Mandle zůstávají ceněnou superpotravinou díky kombinaci antioxidantů, tuků, vlákniny a minerálních látek

    Před 28 dny
    Také jste už slyšeli o desítkách jídel, které jsou v jednom roce podle některých rádců ideální, zatímco o několik měsíců později bychom se jim měli vyhýbat obloukem? Z protichůdných dietních trendů se nám může zamotat hlava – je tady ale jedna potravina, která odolává a stojí nad ostatními...
     Komentáře
  • Deník magazín

    Nečekaně silný antioxidant: Jablka mohou chránit mozek i srdce

    Před 29 dny
    Jablko je malý zásobník velkého množství živin. Obyčejné jablko je pro nás v České republice dostupné po celý rok, a když si každý den dopřejeme byť jen jedno nebo dvě, prokážeme našemu zdraví velkou službu. Vitamíny, minerály, vláknina a voda prospějí srdci, trávicímu ústrojí, pleti i štíhlé linii.
     Komentáře
  • Sport deník

    Nejlepší čistič těla vám právě dozrává na zahradě. Zázračné ovoce má po prvních mrazech největší sílu

    Před 1 měsícem
    Podzim na zahrádce je možná méně barevný než v plné sezóně, zato právě teď dozrávají ty největší detoxikační poklady naší přírody. Po prvních mrazech dostávají svou největší sílu a pro lidské zdraví představují ten nejlepší čistič těla, jaký si můžete dopřát. Zatímco pro některé je to jen ozdoba zahrady, z pohledu výživy a lidového léčitelství jde o malý zázrak nabitý antioxidanty, vitamíny a látkami, které tělo dokážou pročistit lépe než půst nebo „zázračné“ doplňky z lékárny.
     Komentáře
  • LuFo
    naMédium

    Jablko versus jablečný mošt: I když je základ stejný, rozdíly v přínosech pro zdraví jsou zásadní

    Před 1 měsícem
    Lisování jablečné šťávy je jedním z oblíbených způsobů, jak zpracovat úrodu jablek. Ač by se mohlo zdát, že domácí mošt bez konzervantů prospěje zdraví stejně jako samotné plody, faktem je, že se od čerstvého ovoce výživově liší.
     Komentáře
  • Gardening

    Vitamínová past: Proč vaše oblíbené ovoce ztrácí sílu?

    Před 1 měsícem
    Nenechte se zmást – loupání ovoce, tento rozšířený rituál, může skrývat nečekané nebezpečí! Zatímco někteří nedají dopustit na chuť ryzího plodu bez slupky nebo mají obavy z chemie, ignorují, že právě slupka skrývá podstatné zdraví prospěšné tajemství. Zdroj
     Komentáře
  • Kondice

    Není cibule jako cibule. Červená je zdravější než ostatní

    Před 1 měsícem
    Cibule je cibule a hotovo, ne? Červená, žlutá, bílá... každá chutná trochu jinak, ale jinak žádný velký rozdíl. Jenže to vás musíme vyvést z omylu. Jedna z nich má 11krát víc antioxidantů než ostatní. A dokáže prý mnohem líp bojovat proti rakovině. Tipnete si, která to je?
     Komentáře
  • iGlanc

    Ibiškový čaj je nejlepším zdrojem antioxidantů. Zpomaluje stárnutí, pomáhá zhubnout a chrání před záněty

    Před 1 měsícem
    Antioxidanty jsou důležitou součástí našeho jídelníčku, a to nejen kvůli našemu celkovému zdraví, ale také kráse. Nejlepším magickým lektvarem, který je jimi doslova nabitý, je obyčejný čaj. Nikoliv však zelený ani matcha…
     Komentáře
  • Kondice

    Česnek: Přírodní elixír pro zdravou pleť a krásné vlasy

    Před 1 měsícem
    Zapomeňte na zázračné krémy a drahé procedury – česnek je přírodní hrdina, který bojuje s vráskami, akné a dalším trápením pleti. Antioxidanty, protizánětlivé látky a detoxikační síla česneku dokážou zázraky, a to nejen v kuchyni.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Vitamínová bomba jménem rakytník. Sbírejte a uchovávejte ho na zimu

    Před 1 měsícem
    Rakytník řešetlákový není žádná novinka – jeho kouzelné oranžové bobulky doporučoval už Hippokrates na trávení a hojení ran. Dnes je hvězdou zdravé výživy. Obsahuje vitamíny, karotenoidy, mastné kyseliny i antioxidanty, takže posiluje imunitu, chrání buňky před stárnutím a prospívá i pleti. Proto o něj mají zájem lékaři, dietologové i kosmetický průmysl.
     Komentáře
  • Pěstujme

    Objevte sílu přírody: 5 superpotravin pro energii a zdraví vašeho těla

    Před 1 měsícem
    Síla superpotravin uchvátila svět již před lety – budete to i vy? Zdroj
     Komentáře
  • LuFo
    naMédium

    Šípky, podzimní poklad z přírody: Šípkový čaj zmírní bolest kloubů, olej pomůže při akné i vráskách

    Před 1 měsícem
    Ukryty v trnitém keři, přesto září do daleka. Šípky jsou nejen symbol podzimu, ale i zázrak přírody pro zdraví, krásu a vitalitu. Jsou plné antioxidantů a vitamínů pro podporu imunity, zdravou pleť, ochranu srdce i zmírnění bolesti při osteoartróze.
     Komentáře
  • FitŽivot

    Jablečný mošt je elixírem zdraví: Pokud jej ale kupujete v obchodě, čtěte etikety

    Před 1 měsícem
    Jablečný mošt je nejenom skvělý podzimní nápoj, ale především je to elixír zdraví. Stačí jedna sklenice denně a tělu dodáte plno antioxidantů a dalších prospěšných látek, které vaše tělo ochrání před rýmou a nachlazením. Je ale třeba vybrat ten správný mošt.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Zařaďte do svého jídelníčku kaki aneb Diovo ovoce je klíčem k dlouhověkosti

    Před 1 měsícem
    Podzim je obdobím, kdy se v supermarketech začíná objevovat exotické ovoce světle až sytě oranžové barvy. Jedná se o kaki. Tento druh ovoce je mezi našimi konzumenty čím dál více oblíbenější. Má skvělou nasládlou chuť a řadu zdravotních benefitů. Pokud budete kaki konzumovat pravidelně, prospějete vašemu zdraví, a dokonce si můžete prodloužit život.
     Komentáře
  • iReceptář

    Celer jako součást vyvážené stravy: přirozené posílení těla

    Před 1 měsícem
    Přiznejme si upřímně: k čemu v kuchyni používáme celer? Do polévky, některých omáček - a dál? Pokud nejsme vášnivými milovníky této zeleniny, příliš dalších nápadů asi nepřijde. Je to ale velká škoda, protože právě celer může přinést mnoho dobrého.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Zdravé tepny a cévy díky běžně dostupným potravinám: brzy pocítíte rozdíl

    Před 1 měsícem
    Kardiovaskulární onemocnění patří mezi nejčastější příčiny úmrtí ve vyspělých zemích. Podílí se na tom zejména nezdravý životní styl, nadměrná konzumace alkoholu, kouření a v neposlední řadě nadměrný stres. Prvním krokem k prevenci před civilizačními chorobami je pravidelný pohyb a změna jídelníčku. Zařaďte do něj běžně dostupné potraviny a již během několika dní se budete cítit výrazně lépe.
     Komentáře
  • Proženy

    Nejlepší výživa pro vaše IQ: Tyto plody podzimu podpoří činnost mozku, zlepší paměť, a navíc posílí imunitu

    Před 1 měsícem
    Sezonní zelenina a ovoce jsou plné vitaminů a minerálů, jsou tudíž ideální součástí jídelníčku pro posílení imunity. Některé druhy navíc přispívají ke zlepšení paměti a dalších kognitivních funkcí. Které podzimní dobroty si dopřát, abyste udrželi svůj mozek v nejlepší kondici?
     Komentáře
  • VařímeDobroty.cz

    Rakytníkový sirup dělám každý podzim – stačí jen 2 suroviny a máme celý rok po ruce přírodní vitaminovou bombu

    Před 1 měsícem
    Rakytníkový sirup připravíte snadno a velmi rychle. Posílí vaši imunitu, pomůže zlepšit stav pleti a obsahuje spoustu antioxidantů a vitamínů.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Kvalitní a hluboký spánek díky konzumaci dýňových semínek

    Před 1 měsícem
    Zdravý spánek není v dnešní uspěchané době úplnou samozřejmostí. Spousta lidí má problémy s usínáním nebo se několikrát během noci probouzí. Tyto problémy mají pak dopady na duševní i fyzické zdraví. Pokud trpíte nekvalitním spánkem, zkuste předtím, než sáhnete po preparátech z lékárny, zařadit do svého jídelníčku potraviny, jako jsou například dýňová semínka. Díky jejich pravidelné konzumaci se znovu krásně vyspíte.
     Komentáře
  • Veronika Zoubková
    naMédium

    Matcha jako zdravá alternativa kávy. Popularita čaje dělá vrásky Japoncům

    Před 1 měsícem
    Pití ranní kávy má u nás už vybudovanou určitou tradici. Povzbuzující účinky kávy se staly velmi populární. Obdobné popularitě se v posledních letech těší také zelený čaj matcha.
     Komentáře
  • Forum 24

    Jak udělat z kávy super zdravý nápoj? Přidejte do ní skořici

    Před 2 měsíci
    Špetka skořice stačí k tomu, aby se obyčejný šálek kávy proměnil v zásobárnu živin. Koření, které se vyrábí ze sušené a mleté kůry stromů kasie, je totiž plné antioxidantů. Malá lžička skořice může…
     Komentáře
  • Prostřeno

    Zdravé brusinky zpracované důmyslnými recepty

    Před 2 měsíci
    Blíží se vlna zpracování brusinek. Nevíte si rady, jak brusinky zpracovat? Poradíme vám.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jídlo pro mozek: Potraviny, které zlepšují paměť a soustředění

    Před 2 měsíci
    Máte tajnou zbraň, která vám vždy pomůže zlepšit paměť a soustředění? Je kýbl černé kávy odpověď? I káva pomáhá, ale důležitější jsou tyto nutričně bohaté potraviny.
     Komentáře
  • Forum 24

    Těchto šest potravin vám nastartuje mozek po šedesátce

    Před 2 měsíci
    Bohužel, žádná kouzelná pilulka, díky které by vám to i v pozdějším věku zapalovalo jako ve třiceti, neexistuje. Vaše rozumové schopnosti ale můžete podpořit správnou stravou. Na které potraviny byste…
     Komentáře
  • Gardening

    Paprika: Superpotravina pro zářivou pokožku a zdravé srdce – ovšem ne pro každého!

    Před 2 měsíci
    Objevte kouzlo paprik! Tyto zelené poklady obsahují vitamíny a antioxidanty, které zjemní vaši pleť a ochrání oči. A co víc? Pomáhají i při kornatění cév a bolestivých migrénách. Zdroj
     Komentáře
  • VařímeDobroty.cz

    Domácí rakytníkový džem ze 3 surovin – plný vitaminů a antioxidantů. Je tak snadný a dobrý, že ho budete dělat každý podzim

    Před 2 měsíci
    Rakytníkový džem je plný antioxidantů a vitamínů. Připravíte ho jen ze 3 surovin a můžete ho použít na pečivo, do jogurtů i do dezertů.
     Komentáře
  • FitŽivot

    Svědčí srdci, posilují imunitu a čistí močové cesty: Plody černého jeřábu jsou plné vitamínů

    Před 2 měsíci
    Černé zlato. Tuto přezdívku zcela právem dostaly plody černého jeřábu, tedy aronie. Ptáte se proč? Možná budete překvapeni, co všechno tyto malé bobulky v sobě ukrývají.
     Komentáře
  • ČasProBydlení

    Černý rybíz: Bohatý zdroj vitaminu C, který roste i na vaší zahradě

    Před 2 měsíci
    Studie také ukázaly, že pravidelná konzumace černého rybízu posiluje imunitu, zlepšuje trávení, chrání zrak a může podpořit i hubnutí. Stačí hrst denně a tělo dostane vše potřebné.
     Komentáře
  • MedicSpark.cz

    Méně známé superpotraviny: objevte skryté zdroje zdraví a vitality

    Před 2 měsíci
    Superpotraviny jsou potraviny známé svým bohatým a výživným složením. Jsou pro lidský organismus prospěšné a měly by být pravidelně zařazovány do pestré stravy. Znáte klasické i méně známé superpotraviny?
     Komentáře
  • Prostřeno

    Poznejte zdravou sílu černého jeřábu

    Před 2 měsíci
    Černý jeřáb, známý také pod názvem aronie, se stává stále populárnější součástí našich zahrad a lesních okrajů. Jeho temné, téměř mystické plody nenabízejí jen zajímavou chuť pro vaše chuťové pohárky, ale především jsou bohatým zdrojem živin, které mohou výrazně přispět k vašemu zdraví.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Hrst arašídů denně zpomalí stárnutí

    Před 2 měsíci
    Jsou dobré na chuť, křupou a zasytí. Arašídy ale svedou ještě něco. Jejich antioxidanty také zachovávají délku našich chromozomů, čímž zpomalují stárnutí na biologické úrovni.
     Komentáře
  • FitŽivot

    Proč jíst jablka? Pomohou při hubnutí a udržují střeva v dobré kondici

    Před 2 měsíci
    Proč si jablko dopřát každý den? Jablka prospívají zdraví – obsahují vlákninu, vitamíny, antioxidanty a spoustu vody. Podívejte se na 5 hlavních důvodů, proč jíst jablka pravidelně.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    1 čaj – 10 možných účinků. Aneb vy ještě stále vyhazujete cibulové slupky?

    Před 2 měsíci
    1 čaj – 10 možných účinků. Aneb vy ještě stále vyhazujete cibulové slupky? Cibulové slupky rozhodně nepatří do koše. Kromě jiného se z nich dá připravit i čaj, který sice nepatří k nejlahodnějším, ale vaše zdraví si ho bude rozhodně pochvalovat.
     Komentáře
  • ELLE

    Dvojitý zásah: 6 antioxidantů, co zastaví vypadávání vlasů i první šediny

    Před 2 měsíci
    Cesta ke krásným vlasům vede stejně přes kuchyň jako přes koupelnu. Antioxidanty nepřijímáme jen v zelenině na talíři nebo v podobě tobolek s doplňky stravy. Stále častěji se stávají nedílnou součástí složení šamponů a masek. Právě tato dvojitá strategie přináší nejlepší výsledky – zesílí růst, zvýší lesk a ochrání vlasy před předčasným stárnutím.
     Komentáře
  • Svět Ženy

    Péče o pleť zevnitř: Základem jsou hydratace, kolagen a antioxidanty. A ještě jedna věc, která vás překvapí

    Před 2 měsíci
    Můžete mít sebelepší krémy, drahá séra a chodit na kosmetická ošetření. Jenže když své pleti nedopřejete dostatečnou výživu a ochranu, pořád to nebude ono. Skutečné tajemství krásné, a hlavně zdravé pleti se totiž skrývá nejen v kosmetice, ale také v dostatku živin, hydratace a ochrany buněk. To, co jíme a pijeme a se totiž přímo odráží na našem vzhledu. Možná vás to překvapí, ale právě výběr potravin je dalším pilířem ke zdravé pleti.
     Komentáře
  • MedicSpark.cz

    Znáte účinky jablečného octa? Jak správně užívat ocet + tipy a zajímavosti

    Před 3 měsíci
    Jablečný ocet často používáme k ochucení salátů. Jaké jsou však jeho účinky na naše zdraví? A jak ho správně používat, aby neškodil?
     Komentáře
  • StyleUp

    Borůvky: Tajná zbraň proti stárnutí a pro lepší mozek?

    Před 3 měsíci
    Borůvky jsou sladké, někdy kyselé, vždy ale lahodné a nízkokalorické. Jejich obrovskou výhodou je vysoký obsah antioxidantů a živin, které poskytnou našemu tělu. Pravidelná konzumace bude mít velmi pozitivní vliv na mozek. Koncentrace při práci bude dokonalá a paměť jako nikdy dřív. Podle vědců je pravidelná konzumace borůvek velmi důležitá pro zdraví mozku. Proč?
     Komentáře
  • Novinky

    Pozitivní účinky kávy se výrazně liší v závislosti na tom, jak ji pijeme

    Před 3 měsíci
    Miliony lidí po celém světě si bez ranní kávy nedokážou představit začátek dne. Tento nápoj však není jen zdrojem energie a příjemného rituálu, ale podle nejnovějších vědeckých studií může mít zásadní vliv na naše zdraví a dokonce i na délku života. Výzkumy ukazují, že její pozitivní účinky se výrazně liší v závislosti na tom, jak ji pijeme.
     Komentáře
  • Sport deník

    Čočka a ovesné vločky. Oblíbená levná jídla našich babiček pomohou oddálit stáří

    Před 3 měsíci
    Vzpomínáte si na tu vůni? Na ten pocit, když babička postavila na stůl talíř obyčejné čočkové polévky nebo misku horké sladké ovesné kaše? Byla to jídla, která nestála skoro nic, a přesto dokázala zahřát na těle i na duši.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Hřebíčková voda na vlasy: lék na padání vlasů, svědění pokožky hlavy a další

    Před 3 měsíci
    Hřebíčková voda totiž není jen aromatická záležitost do kuchyně – tento kořeněný zázrak si totiž poradí s problémy vlasů. Připravíte si ji za pár okamžiků: hřebíček prostě zalijete horkou vodou a necháte krátce odstát. To postačí k tomu, aby hřebíček předal své cenné látky vodě a ta pak vašim vlasům a pokožce hlavy. Tajemstvím hřebíčkové vody? Eugenol! Tato přírodní sloučenina má silné antibakteriální a protizánětlivé účinky. K tomu si připočtěte fenolové kyseliny a flavonoidy, které fungují jako antioxidanty. Výsledek? Ochrana, výživa a podpora růstu vlasů.
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Trápí vás šedivění vlasů? Šalvěj jim může navrátit jejich původní barvu

    Před 3 měsíci
    Začínají vám šedivět vlasy? Někdo může zaznamenat šedivění po dvacítce, jiný až dávno po padesátce, a asi nikdo nenese první šedivý vlas lehce. Což takhle zkusit vlasům pomoci, aby mohly s šedivěním ještě chvíli počkat?
     Komentáře
Reklama