Článek na SNOW.CZ: Servis lyže dnes neznamená jen ostrou hranu a vosk na skluznici, ale celkové vyladění neboli tuning lyže podle potřeb daného lyžaře. Jaké úhly mají mít hrany? Jak se má udržovat skluznice? Co vše potřebujete vědět pro ruční servis a co chtít v servisu odborném?
Ostřička Parkside PSS 65 D1 na papíře slibuje rychlé a jednoduché broušení vrtáků, čepelí, sekáčů i dlát. Za cenu několika stokorun by byla funkční ostřička vrtáků snem mnoha domácích kutilů.
Domácí nábytek není jen kusem dřeva, ale tichým společníkem našich životů. Často se jedná o rodinné poklady, které si zaslouží druhou šanci – a tu jim můžete dát i bez drahé renovace. Starý neznamená nepoužitelný ... více Příspěvek Snadný trik, jak oživit starý nábytek bez natírání a broušení pochází z Pestrá Zahrada
Pokud máte pod starým kobercem nebo linoleem původní parkety, zkuste je renovovat svépomocí. Povrchové poškození, jako jsou skvrny a škrábance opravíte broušením a uvolněné vrzající části zvládnete také sami opravit. Jednovrstvé nebo vícevrstvé parkety Jednovrstvé parkety jsou vyrobené z jednoho... The post Renovace parket svépomocí: Zde průvodce krok za krokem appeared first on BydletČesky.cz.
Článek na SNOW.CZ: S blížícím se začátkem sezóny se pečlivý lyžař jistě zamýšlí, jestli má všechno své lyžařské vybavení řádně připraveno. Co zkontrolovat a provést?
Záchrana tupého struhadla: K další práci bude připravené do pěti minut. Když struhadlo začne stávkovat, nemusí to být tak velký problém, jak si možná myslíte. V redakci jsme zjistili, že i ten nejlepší kus kuchyňského náčiní má svou životnost, ovšem s trochou šikovnosti se s tím stále ještě dá něco dělat.
Nabrousit si nůž tak, aby nějakou dobu zůstal opravdu ostrý, je záležitost pro opravdové mistry. Naučíme vás několik chytrých řešení, jak toho docílit. A stejně tak vám vysvětlíme, proč je nutné nože nejprve dokonale nabrousit pomocí brusu a ručního brousku.
Misky na kočičí krmení nebo pití jen tak pohozené na podlaze nejsou nic hezkého. Taky si je občas kočky dokážou posunout úplně jinam nebo vodu vycákat. Proto pro ně uděláme šikovný stojánek. A to takový, který nám pomůže schovat v něm i rezervní granule nebo pamlsky. Nemusíme tak dávat kočičí a „člověčí“ jídlo dohromady.
V devadesátkách bývaly hitem a dnes už je opět nabízejí i ty nejlepší manikérské značky. Takzvané press-on nehty jsou zpět a nabízejí jednoduchý způsob, jak vyzkoušet ten nejodvážnější nail art, měnit barvy podle nálady a do sytosti experimentovat. Vyžadují ale precizní postup aplikace.
Správné broušení vrtáků do kovu prodlouží jejich životnost, zajistí vyšší přesnost a může uspořit výdaje za nové vrtáky. Ruční broušení ale vyžaduje zručnost a zkušenosti.
Jak nabrousit nůž od sekačky? Žádná věda, jen pár triků a bude řezat jako ďas. Když sekáte trávník tupým nožem, je to jako krájet rohlík vařečkou – jde to fakt mizerně, výsledek stojí za starou bačkoru a ještě se u toho zbytečně nadřete.
Je prima si přípravu pokrmů usnadňovat různými kuchyňskými pomocníky. Ušetří to čas a spoustu energie. A někdy se zachráníme i od říznutí do prstu. A také čas od času je potřeba nože naostřit. A co pak s tím, když doma nemáte chlapa?
Brousit beton v místnosti není zrovna to nejlepší, co chcete dělat, ale někdy prostě není jiná varianta. Ve většině případů se jedná o broušení podlahy nebo například nově udělaného prahu u okna na balkon. Pokud betonujete například práh na balkon, tak se snažte vše vybetonovat co nejpřesněji, aby se broušení betonu předešlo.
Ostré nože jsou mnohem bezpečnější než ty tupé. Nicméně, i ostré nože se používáním otupí. Kdy k tomu dojde závisí na kvalitě oceli, používání i péči o ně. A právě péči o nože se budeme věnovat v tomto článku. Dozvíte se v něm třeba, jak o své nože správně pečovat, abyste prodloužili jejich životnost a mohli jste využívat jejich ostré ostří ještě po dlouhá léta.
Jak správně brousit nůž brouskem. Nože sice vydrží značné opotřebení, ale tupý nůž znamená nejenom mnohem více námahy při řezání, ale může být i nebezpečný. Jak ho brousit?
Domácí způsob broušení nožů: Hotovo do deseti minut a jako nové budou i levné čepele. Ostrý nůž je v kuchyni nezbytným pomocníkem. Tupou čepelí se totiž zraníte mnohem spíše než tou perfektně nabroušenou.
Vlastníte motorovou pilu? Tak jistě také víte, jak důležité je mít ostrý řetěz. Tupý řetěz u pily nejenže zvyšuje spotřebu paliva, ale také způsobuje opotřebení stroje a především neřeže dobře, což může způsobit různé komplikace. Pokud tedy chcete mít svou pilu v dobrém stavu a zároveň ušetřit peníze za ostření v servisu, zkuste naostřit řetěz svépomocí.
Jak nabrousit tupý nůž sekačky na trávu v domácích podmínkách – bude sekat zase jako nová. Ostrý žací nůž je pro čistý a efektivní střih nezbytný. Má totiž hned tři výhody – podporuje zdravý trávník, šetří vaši energii a udržuje vaše vybavení ve špičkové kondici.
V dnešním návodu se zaměříme na praktický způsob, jak efektivně nabrousit tupé dláto. Broušení dláta může výrazně zlepšit kvalitu práce, protože ostrý nástroj umožňuje přesnější a čistší řezy. Tento článek vám ukáže jednoduchý postup, který je snadno použitelný a přináší skvělé výsledky.
Broušení nožů je odteď snadné, stačí je jen namočit do slané vody. V kulinářském světě je udržování ostrosti a přesnosti kuchyňských nožů asi tou nejdůležitější věcí vůbec. Tradiční metoda ručního broušení na brusném kameni však není jediným způsobem, jak zajistit, aby byly vaši pomocníci ve špičkové kondici. Poměrně zajímavou alternativou je použití slané vody.
Domácí technika broušení nožů, kterou zvládne každý – nepoškodí ani levné čepele, nože budou ostré jako z výroby. Broušení nožů je nezbytnou dovedností pro každého, kdo tráví čas v kuchyni, používá nože při outdoorových aktivitách nebo chce jen udržovat své nástroje v dobré kondici.
Zapomeňte na úmorné broušení nožů, postačí je namočit do vody se solí. Pokud jste své nože neúnavně tahali po brusném kameni a trávili nad tímto úkonem dlouhé minuty, možná je načase zkusit se ponořit do slané vody.
V případě, že jste vlastníkem motorové pily a pravidelně ji používáte, tak jistě také víte, jak důležité je mít ostrý řetěz. Tupý řetěz u pily nejenže zvyšuje spotřebu paliva, ale také způsobuje opotřebení stroje a především neřeže dobře, což může způsobit různé komplikace. Pokud tedy chcete mít svou pilu v dobrém stavu a zároveň ušetřit peníze za ostření v servisu, zkuste naostřit řetěz svépomocí.
Vítejte u videa na téma svařování TIG! Pokud se chystáte začít s touto precizní a univerzální metodou svařování, zde je seznam základních věcí, které budete potřebovat: 1. Svářecí stroj TIG: Základem je kvalitní TIG invertor, který umožňuje přesnou regulaci svařovacího proudu. 2. Svařovací hořák: Hořák by měl být vybaven regulací průtoku plynu a kvalitním wolframovým elektrodou. 3. Wolframové elektrody: Používají se různé druhy podle svařovaného materiálu – čistý wolfram, thoriované, lantanové nebo ceriové elektrody. 4. Ochranný plyn: Nejčastěji se používá argon, který chrání svařovací oblast před oxidací. 5. Regulátor tlaku plynu: Zajišťuje správný průtok ochranného plynu. 6. Svařovací drát: Potřebný pro přidávání materiálu do svaru, obvykle stejného typu jako svařovaný kov. 7. Ochranné vybavení: Svařovací helma s automatickým stmíváním, rukavice, ochranný oděv a boty pro bezpečnost. 8. Uzavřený prostor nebo box: Pro svařování v kontrolovaném prostředí, aby se minimalizovala kontaminace. 9. Čisticí prostředky: Kartáče, brusné kotouče nebo chemikálie na čištění svařovaných ploch před a po svařování. TIG svařování vyžaduje přesnost a trpělivost, ale s těmito základními nástroji a vybavením můžete dosáhnout kvalitních a esteticky pěkných svarů. Nezapomeňte také na bezpečnostní opatření a pravidelnou údržbu vašeho vybavení pro dosažení nejlepších výsledků. Pokud máte nějaké dotazy nebo chcete vidět podrobné návody, nezapomeňte dát like, přihlásit se k odběru a zapnout upozornění na další videa. Děkujeme za sledování!
Bez ostrého nože se v kuchyni neobejdete. Využíváte je denně. Některé jsou univerzální a můžete je použít prakticky na všechno, jiné mají konkrétní využití. Jak správně nože vybrat a následně také udržovat?
Ostré nože jsou základem každé kuchyně - nepostradatelní pomocníci, díky nimž je vaření bezpečnější a efektivnější. V tomto článku vás seznámíme s osvědčenými postupy péče o nože a ukážeme vám, jak dosáhnout jejich dokonalého ostří. Od tradiční metody broušení na kameni až po doostření koženým páskem - naučíme vás, jak udržet vaše nože ve špičkové kondici.
V Turnově má šperkařství dlouholetou tradici, město má vlastní školu, která připravuje budoucí šperkaře, zlatníky, ale také umělecké kováře či rytce, místními je označována jako ,,špéra". Vedle střední uměleckoprůmyslové školy stojí sklenářská huť. Škola se šperkařskou tradicí Odborná škola pro broušení a zasazování drahých kamenů byla v Turnově založena v roce 1884 k výchově mladých odborníků pro zdejší průmysl zpracování drahokamů a zlatnictví.
I při běžném krájení v kuchyni je důležité mít ostrý nůž, to ví skoro každý z nás. Ať už jde tedy o přípravu jídla, práci na zahradě, nebo třeba o řezbářské umění, ostrý nůž je nezbytným nástrojem pro efektivní a bezpečnou práci. Ale co dělat, když zrovna nemáte po ruce brousek a potřebujete svůj nůž nabrousit? Ukážeme vám proto, jak nabrousit nůž i bez brousku na nože.
Cena barevných drahokamů roste, jak jich na světě ubývá. Hodnota těch zvlášť velkých často sahá ke stovkám milionů. Podívejte se na jeden takový, který vydražili v USA.
Broušení skla, řemeslo s bohatou historií, dodává sklu punc elegance a luxusu. Tato technika, která zahrnuje i leštění, se používá u plochého, optického, bižuterního i dutého skla. Bohužel i toto krásné řemeslo je v ohrožení, protože mu hrozí zánik kvůli úbytku brusičů skla. Přečtěte si o tomto fascinujícím řemesle, pochopíte, proč je tak důležité ho zachovat pro budoucí generace.
K odstranění laku nebo barev ze dřeva můžete použít mnoho způsobů a nástrojů – třeba brusku na dřevo nebo hoblík. My si ukážeme jednu starou a trošku zapomenutou techniku, a to práci pomocí cidliny. Funguje podobně jako škrabka a má mnoho výhod. O všech si povíme.
C. k. odborná škola pro broušení a umělé zasazování drahokamů byla založena v roce 1884 jako český odborný vzdělávací ústav, který měl připravovat kvalifikované…
Společnost Servind má více než třicetileté zkušenosti v oblasti přípravy a finalizace povrchu. Broušení a aplikaci lakovacích materiálů se v České republice a na Slovensku úspěšně věnuje v segmentech autoopravárenství a průmyslu.
Namotávání šlach a úponů na nůž mlýnku na maso, to je hrozná představa. A přitom to zřejmě všichni znáte – mlýnek pak nemele, a to ať je ruční, nebo elektrický. Zjistěte, co s tím.
Každý jistě ví, jak už i při obyčejném krájení zeleniny v kuchyni je důležité udržovat ostří nože. Ať už jde tedy o přípravu jídla, práci na zahradě, nebo třeba o řezbářské umění, ostrý nůž je nezbytným nástrojem pro efektivní a bezpečnou práci. Ale co dělat, když zrovna nemáte po ruce brousek a potřebujete svůj nůž nabrousit? Ukážeme vám proto, jak nabrousit nůž i bez brousku na nože.
Pokud máte motorovou pilu a používáte ji pravidelně, jistě víte, jak důležité je mít ostrý řetěz. Tupý řetěz u pily nejenže zvyšuje spotřebu paliva, ale také způsobuje opotřebení stroje a především neřeže dobře, což může způsobit různé komplikace. Pokud tedy chcete mít svou pilu v dobrém stavu a zároveň ušetřit peníze za ostření v servisu, zkuste naostřit řetěz svépomocí.
Tradiční alkoholický nápoj, nepřesně nazývaný rýžové víno, je u nás zatím málo známý. Celosvětově obliba sake rychle roste a cestu si hledá i k nám.
Při práci na zahradě se neobejdeme bez pomocníků v podobě nářadí. Aby nám nářadí sloužilo nejen následující sezónu, ale i další roky, potřebuje jistou péči. Nyní na podzim je na to ideální doba. Jak na správnou péči o nářadí před zimou?
Dnes se podíváme na to, jak odstranit barvu z dřevěných oken, aniž by došlo k jejich znehodnocení. Pár jednoduchých vychytávek vám pomůže snadno odstranit barvu a vyvarovat se tak chybám, které by mohly způsobit poškození oken. Budete potřebovat pouze pár nástrojů.
Výrobci žiletek před vámi tuto skutečnost záměrně tají. V zásadě totiž potřebujete jen houbu. Jakékoli čepele je pak možné používat mnohem déle, než uvádí popis.
Zahradničení se neobejde bez pomoci nářadí. Díky nářadí netrvá práce na zahrady dlouhé hodiny denně, ale výrazně vám ulehčí práci i čas. S blížící se zimou je potřeba zvýšit pozornost a věnovat se údržbě nářadí. Před zimou všechna nářadí zkontrolujte a zbavte se případných nečistot či rzi pomocí drátěného kartáče. Po skončení čisticí aktivity ošetřete očištěné plochy olejem. Nejlepší variantou je použití oleje ve spreji. Takto ošetřené nářadí vydrží nepoškozené několik měsíců. Nezanedbávejte ani na broušení ostří. Sekery Sekera je nářadí, bez kterého se na zahradě neobejdete.
Pokud vlastníte motorovou pilu a pravidelně ji používáte, jistě již dávno víte, jak důležité je mít ostrý řetěz. Tupý řetěz u pily nejenže zvyšuje spotřebu paliva, ale také způsobuje opotřebení stroje a především neřeže dobře, což může způsobit různé komplikace. Pokud tedy chcete mít svou pilu v dobrém stavu a zároveň ušetřit peníze za ostření v servisu, zkuste naostřit řetěz svépomocí.
Ostré nože jsou jakýmsi základním kamenem v každé kuchyni, ať už jste profesionálním kuchařem nebo nadšeným amatérem. V tomto článku se ponoříme do tajemství broušení nožů a podělíme se o různé techniky, které vám pomohou udržet vaše nože v optimálním stavu. Od tradičního broušení na brusném kameni až po doostření pomocí koženého pásku.
Než začnete uvažovat o tom, co dělat se starou dřevěnou podlahou, měli byste vědět, jak je stará a co tvoří její podklad. Bez těchto údajů nemáte jinou možnost než podlahu vytrhat a zjistit její stav. Rekonstrukce podlahy není jednoduchá ani levná záležitost.
Kdo má židli, ten bydlí! Máte starou židli? Zkuste ji opravit! Vdechnout jí barvami nový život a nechat opět důstojně sloužit. Kvalitní TON židle si nezaslouží ležet zaprášená ve sklepě.