Zavřít
Droždí

Droždí

Nejnovější články na Seznamu na téma Droždí
  • TopRecepty

    Pečeme s Ivou: Neskutečně nadýchané a jemné trojhránky jsou plné slunečnicových semínek

    Před 7 dny
    Trochu jinak tvarované tmavší pečivo, plné slunečnicových či dýňových semínek. Trojhránky nádherně vyskočí do výšky, jsou lehounké, křupavé na povrchu, s pórovitou, měkounkou střídou plnou semínek. Vynikající jsou samotné suché nebo třeba jen potřené máslem.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pečeme s Ivou: Nadýchaná sezamová veka udělá každý váš obložený chlebíček neobyčejným

    Před 14 dny
    Veky se sezamem mohou být příjemnou změnou oblíbené klasiky, vek chlebíčkových. Jemná střída těchto vek voní přidaným sezamovým semínkem a tak připravené krajíčky stačí natřít méně výraznou pomazánkou, ozdobit řezy čerstvé i nakládané zeleniny a netradiční chlebíčky jsou na stole.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Fíkus benjamín: Dopřejte mu pořádnou vzpruhu, po které vám neopadá

    Před 19 dny
    Fíkus benjamín, stejně jako monstera, zamiokulkas, dracéna a další, jsou velmi oblíbenými interiérovými rostlinami. Nejsou tak složité na péči a vypadají opravdu úžasně. Nehledě na to, že fungují jako dokonalé čističky vzduchu. I když benjamínek nepatří mezi náročné rostliny, někdy se stane, že mu něco chybí a upozorňuje na sebe shazováním listů. Pokud jej nemáte umístěný v průvanu, správně ho zaléváte, je správně umístěný, ale i tak listy opadávají, pohnojte ho. A čím? Zkuste přírodní hnojiva!
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pečeme s Ivou: Upečte si se mnou škvarkové rohlíčky! Voňavé škvarkovníčky vždy zmizí ze stolu bleskovou rychlostí

    Před 21 dny
    Škvarkovníčky jsou menší škvarkové rohlíky pečené na najedení a vlastně i pro chuť. Jsou měkounké a příjemně voní po škvarcích. S pružnou, hedvábnou a jemnou střídou, která stejná vydrží do druhého dne. Chutnají i samotné, jen tak, chytit do ruky a s chutí se zakousnout.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Hnojivo z kvasnic je novodobý pěstitelský zlatý grál – víte, jak ho vyrobit a pro které rostliny se určitě nehodí?

    Před 23 dny
    Hnojivo z kvasnic je novodobý pěstitelský zlatý grál: ne vždy ho však používáme správně. I když dokáže rostlinám opravdu prospět, je třeba ho doplnit i jinými živinami. Navíc existují druhy rostlin, které tento typ hnojiva přímo nesnáší.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Bleskový chleba z pánve pane in padella: Jednoduché italské pečivo připravíte do půl hodiny a výborně se hodí na sendviče

    Před 1 měsícem
    Došlo vám doma pečivo a do obchodu se vám už nechce? Tak si připravte tento jednoduchý italský chléb pane in padella. Nepotřebujete na něj kvásek, jen instantní droždí, a vlastně ani nemusíte zapínat troubu. Při jeho pečení si totiž vystačíte jen s obyčejnou pánví.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Tento jednoduchý trik zajistí bujné kvetení muškátů od jara do podzimu

    Před 1 měsícem
    Jakmile se oteplí, krásné muškáty zdobí nejeden balkon, parapet či terasu. I když je jejich domovinou severní Afrika, zdomácněli i u nás a již desítky let zdobí prostory kolem našeho domu nebo bytu. Navíc jsou na péči méně náročné a umí nás potěšit svým bujným kvetením. Aby byly muškáty ještě více obsypané květy, poskytněte jim domácí hnojivo.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pečeme s Ivou: Hrníčkový recept – úžasné univerzální kynuté jogurtové těsto na slané nebo sladké pečivo

    Před 1 měsícem
    Připravit kynuté univerzální jogurtové těsto je velmi snadné, a přitom je tak vynikající! Uděláme z něj jak slané, tak sladké pečivo – to podle toho, kolik do těsta přidáme cukru nebo soli. A víte, co ještě je na tomto receptu zajímavého? Při jeho realizaci není třeba kuchyňská váha, suroviny jsou odměřeny na hrníčky.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Náhrada došlých kvasnic nebo prášku do pečiva

    Před 1 měsícem
    Pustili jste se do pečení, ale po kvasnicích nebo prášku do pečiva ani vidu ani slechu? Pak právě pro vás máme několik tipů, čím můžete tyto suroviny v receptu jednoduše nahradit, určitě nějakou tu kombinaci alternativních surovin jistě máte doma.
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Kostka droždí jako vitamínová bomba pro rostliny: Dlouho známé hnojivo funguje pořád dobře, vyplatí se ho vyzkoušet

    Před 1 měsícem
    Hnojení pokojových rostlin nemusí být zátěží pro vaši peněženku. Jeden velmi účinný přípravek si lze připravit doma.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pečeme s Ivou: Anglické rohlíky nebo řezy? Chuť stejná, ale tvarování snazší, a před rodinou i návštěvou se s nimi vytáhnete!

    Před 1 měsícem
    Myslím, že se nenajde nikdo z nás, kdo by neznal voňavé anglické rohlíky. Není nutné si je pouze kupovat, velmi snadno si je upečeme doma. Tyhle velké, jednodušeji tvarované "angličáky" podáváme na stůl šikmo překrojené napůl. Chutnají teplé i studené.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pečeme s Ivou: Snadná, sytá a výborná večeře či pohoštění nejen pro chladné dny - chlebové zelné placky

    Před 2 měsíci
    Máte-li rádi kysané zelí, není co řešit. Tyto placky jsou nadýchané, voňavé i poměrně hodně syté. Do červena vypečené, zdobené hrubou solí a celým kmínem, voní celou kuchyní a lákají k zakousnutí.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pečeme s Ivou: Upečte si se mnou zdravější variantu domácí pizzy, s polovinou mouky celozrnné! Příprava nedá mnoho práce

    Před 2 měsíci
    Možná by se mohlo zdát, že připravit domácí pizzu není nic jednoduchého. Zvlášť, když je polovina použité mouky celozrnné. Pokud ale přibereme do hry delší čas, který těstu ke kynutí dáme, není nutné těstu dopřát dlouhé hnětení, a výsledná pizza je měkká a nadýchaná i přes velké množství celozrnné mouky.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Drožďová pomazánka jako dokonalá zdravá pochoutka: Chuť vylepší kromě cibule i salám a jedna obyčejná surovina

    Před 2 měsíci
    Na drožďovou pomazánku nemá mnoho lidí dobré vzpomínky, zvláště, pokud ji museli jíst v dětství v mateřské školce nebo na táboře. Tato pomazánka se dá ale udělat mnohem lépe. Pokud do ni dáte ty správné ingredience, pochutnáte si a ještě prospějete svému zdraví.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pečeme s Ivou: Skutečně jednoduše a rychle upečená chuťovka na silvestra – sýrové pralinky se sezamem

    Před 2 měsíci
    Velice jednoduché, rychle hotové maličké jednohubky se sýrovou náplní, které navíc na stole vypadají skutečně lákavě. Bleskově připravené, pokud se ohlásí nečekaná návštěva. Připravit těsto je snadné, „pralinky“ jsou rychle naplněné i upečené a na stole lákají jako pohoštění na silvestra, pro nečekanou návštěvu nebo na zobání dětem.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Droždí do zahrady i pro pokojové rostliny: kde jej (ne)používat

    Před 2 měsíci
    Droždí může poskytnout celou řadu živin pro vaše rostliny, přitom stojí jen zlomek toho, co byste zaplatili za klasická hnojiva. Drožďová zálivka se snadno používá, a to jak uvnitř na pokojové rostliny, tak také na v zahradě. Droždí může poskytnout rostlinám potřebné živiny, podporuje je v růstu, který tak může být rychlejší a zdravější, a navíc jim pomáhá bojovat proti houbovým onemocněním. Na jaké rostliny se droždí nejvíce hodí?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pečeme s Ivou: Netrápit se zaplétáním pramenů? Nádherná vánočka je pečená ve staré kameninové formě po mamince

    Před 3 měsíci
    Vánočka z formy je pro pracovné vytíženého člověka nebo toho, kdo se pletení pramenů z kynutého těsta obává, asi nejschůdnější řešení. “Zaplétaný” tvar podrží měkkému těstu při pečení kameninová forma, vymazaná máslem (sádlem) a posypaná plátky mandlí. Úplně stejně se dá upéct ve formě i vánočka podle jiných receptů, původně určená k zaplétání. Opět – pečení ve formě ušetří čas, výsledkem je nádherná vánočka a do příštích svátků to pletení určitě natrénujete!
     Komentáře
  • JakZdravě

    Koupel z droždí léčí mnoho zdravotních neduhů: Posílí tělo, zpevní pokožku a dokonce hojí poškozené cévy

    Před 3 měsíci
    Ačkoli se kvasnicová koupel může zdát jako něco neobvyklého, není to žádný vtip. Kvasnicová koupel se zvláště dobře se osvědčí těm, kteří se potýkají s lupénkou nebo akné.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pečeme s Ivou: Chutná vám domácí pečivo? Upečte si ve formě nebo v domácí pekárně pružný světlý chléb plný semínek!

    Před 3 měsíci
    Větší, poměrně světlý a okatý chleba, na řezu strakatý použitými semínky, je u nás doma velice oblíbený. Přesto, že je kynutý droždím, neobsahuje žitný kvásek, je jeho střída pružná a stejná zůstane minimálně další dva dny. Upečete ho v troubě nebo v domácí pekárně.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pečeme s Ivou: Křupavé a kmínem vonící dalamánky z chlebového těsta snad už ani jednodušeji vytvarovat nejde!

    Před 3 měsíci
    Většinou je vídáme ve tvaru malých a delších bulek. Upečené z tmavého chlebového těsta, sypané hrubou solí, vonící kmínem... To jsou oblíbené dalamánky. Jednoduše tvarované, snadno připravené i upečené nám chutnají jako obložené nebo přílohové pečivo.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pečeme s Ivou: Udělejte si u vás doma atmosféru voňavých vánočních trhů - upečte si úžasně nadýchané trdelníky!

    Před 3 měsíci
    Sladká pochoutka všech vánočních trhů, vonící až za třetí roh. Mnoho lidí si trdelníky zkouší upéct doma, na zavařovacích sklenicích, plechovkách od piva, láhvích od vína... A i když to bez otevřeného ohně, nad kterým se péct správně mají, nikdy nebude úplně ono, jsou i domácí trdelníky výborné.
     Komentáře
  • OnlyU

    Výroba domácího droždí nebo kvásku není složitá. Nejen v předvánočním čase se bude hodit

    Před 3 měsíci
    V době pandemie byl velký problém sehnat droždí. Mnoho hospodyněk se tedy vrátilo ke starým receptům babiček a vyrobilo si domácí kvásek nebo domácí droždí. Věděli jste, že výroba je jednoduchá? Bude se vám hodit nejen v předvánočním čase.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pečeme s Ivou: Přesto, že se venku ujímá své vlády zima, nechte svůj domov kvést a vonět - upečte si se mnou šípkové růženky!

    Před 3 měsíci
    Jemné, mírně sladké housky, tvarované jako kytičky velmi pěkně vypadají, jsou měkké a vláčné. Stejné vydrží do druhého dne, pokud zbudou. Výborně chutnají jen tak, samotné nebo třeba s máslem a domácí marmeládou.
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Lidová finta radí přidat do záchodu sušené droždí: 1 lžíce před spaním vyřeší největší problém všech toalet

    Před 3 měsíci
    Pokud se na své toaletě potýkáte s nepříjemným zápachem, udělejte této nepříjemnosti přítrž jednou provždy prostřednictvím droždí.
     Komentáře
  • KrásnéŽeny

    Výživná domácí maska z droždí. Vlasy budou rychleji růst, méně se lámat i padat

    Před 4 měsíci
    Pokud vás trápí vypadávání vlasů, špatná kvalita nebo se vám vlasy třepí a lámou, než utratíte peníze za vlasovou kúru v drogerii, vyzkoušejte nejdřív tuto domácí masku za pár korun.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Droždí je vhodné nejen do těsta

    Před 4 měsíci
    Kdo rád peče, ten má droždí vždycky po ruce. Ale ocení ho i ti, které trápí chřipka, problémy s nespavostí, rozšířené póry nebo suché a poškozené vlasy!
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Domácí hnojivo pro orchideje si vyrobíte sami: Porostou dokonale

    Před 4 měsíci
    Exotické krásky, které dokáží ozdobit parapet víc než kdejaké jiné květiny, se pyšní obrovské popularitě. A my se rozhodně nedivíme, protože nejeden kolemjdoucí se po takové rostlince ohlédne. Její pestrobarevné květy okouzlí každého z nás a my jim nemůžeme odolat, a tak si je pořídíme domů, aby zdobily i naši domácnost.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pečeme s Ivou: Doma upečené škvarkové raženky provoní kuchyň i celý byt. A jejich chuť? Opravdová lahoda!

    Před 4 měsíci
    Jíte rádi žemličky, kaiserky nebo raženky? Tvary mají každá jiný, ale způsob tvarování mají všechny stejný. Stejně snadný i rychlý. Stačí mít doma plastovou raznici a upečete úhledné pečivo jako z obchodu. To naše dnešní je navíc voňavé zlatavými škvarky.
     Komentáře
  • Proženy

    Všelék za pár korun: Tohle udělá s vaším tělem, vlasy i zdravím trocha droždí každý den

    Před 4 měsíci
    Pravým pokladem je nejen v rukou pekařů. Droždí je překvapivý pomocník i v péči o krásu, imunitu a psychickou pohodu. Seznamte se s jeho největšími benefity.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pečeme s Ivou: Sladká česká tradice k nakousnutí - kynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní

    Před 4 měsíci
    Tradiční rohlíčky z různých těst - kynutého, i toho bez droždí - pečou hospodyňky každoročně na svátek svatého Martina. Nechte se inspirovat receptem na naše martiny (či zahýbáky, vandrovnice), jak se kdysi dávno těmto rohlíkům také říkávalo!
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pečeme s Ivou: Světlé a nadýchané pšenično-žitné bagety, které si zamilujete na první zakousnutí

    Před 4 měsíci
    Světlé bagety z pšenično-žitného těsta s přídavkem trochy lněného semínka, které při jídle sem tam křupne v zubech... Jsou upečené s omládkem, díky kterému mají větší objem i delší trvanlivost.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pečeme s Ivou: Úžasně voňavý chlebík z banánového těsta je pečený ve formě a každý jeho krajíček je zdobený skořicovou kresbou

    Před 4 měsíci
    Lehce sladký chlebík s banánovým těstem doplňuje mletá skořice, která na nakrájených plátcích tvoří zavinutou kresbu. Nejen, že do tohoto moučníku spotřebujete banány, které by jinak přezrály, ale navíc vám ještě při pečení provoní celý dům.
     Komentáře
  • Jímeto

    Droždí využívejte v kuchyni naplno. A když vám zbyde, dejte si ho na obličej i do vlasů, radí české celebrity

    Před 4 měsíci
    Bez droždí se jednou za čas v kuchyni zkrátka neobejdeme. Je základem při pečení chleba i kynutých buchet, dělají se z něj také vynikající knedlíčky do polévky.
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Nekvalitní droždí často stojí za tím, že těsto nevykyne správně. Přitom existuje jednoduchý způsob, jak si ověřit že je stále použitelné

    Před 5 měsíci
    Kdyby nebylo kvasnic, chleba by byla pouze taková tvrdší palačinka, a stejně tak ostatní druhy pečiva. Proto jsou kvasnice důležitou přísadou.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pečeme s Ivou: Křupavé kořenové bagety jsou upečené jen z několika surovin. Delším kynutím však získají úžasnou chuť

    Před 5 měsíci
    Podle receptu s podrobně popsaným postupem upečete bagety, které jsou zvenku náramně křupavé, střídu mají malinko tužší, ale nadýchanou a plnou velkých ok. Druhý den se křupavost kůrky ztratí, ale střída zůstává stejně dobrá.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pečeme s Ivou: Sladké rohlíčky s peřinkově měkkou střídou budou díky jednomu kroku navíc extra nadýchané

    Před 5 měsíci
    Kvalita a chuť kynutého pečiva se dá zlepšit mnoha způsoby. Můžeme je spolu navzájem kombinovat, nebo si na přípravu úžasného pečiva zvolit jen jeden z nich. Dnes kromě omládku použijeme do těsta i takzvaný tangzhong.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pečeme s Ivou: Slunečnicový bochníček vás potěší svou výbornou chutí a tmavou střídou plnou semínek. Příprava je snadná

    Před 5 měsíci
    Máte rádi chléb? A chutná vám chleba semínkový? Pak vás potěší i můj další recept, na slunečnicový bochníček. Pokud semínka slunečnice nejprve nasucho opražíte na pánvi a teprve pak vmísíte do těsta, bude chleba vonět z kuchyně až na ulici!
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pečeme s Ivou: Hruščák, koláč s hruškovými povidly a s tvarohovou náplní, pekly už kdysi dávno naše prababičky

    Před 5 měsíci
    Co je hruščák? Jsou to jednoduché kynuté řezy nebo koláč na celý plech? Obojí je správně! Náplň je dvojí, tvarohová a hrušková, a výborně se spolu doplňují. Celý koláč je pak korunován máslovou drobenkou.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pečeme s Ivou: Udělat výborné domácí bagety není nic těžkého ani složitého. Pokud jednou vyzkoušíte, přesvědčíte se o tom sami

    Před 6 měsíci
    Domácí bagety z kefírového těsta jsou výborné i samotné. Chutnají nejen jako přílohové pečivo, k salátu, pomazánce nebo uzenině, ale fantastické jsou plněné!
     Komentáře
  • Náš dům

    Vyrobte ručně domácí droždí rychle a efektivně. A už nikdy pro něj nechoďte do obchodu

    Před 6 měsíci
    Nemůžete v obchodě kolikrát najít droždí nebo ho nutně potřebujete a nemůžete se dostat do obchodu? Pokud máte potřebné suroviny doma, můžete si je efektivně vyrobit sami. Při náhodě, že se opět stane situace, že je váš obchod nebude mít, budete vědět, jak na to. Díky těmto recepturám budete mít droždí neustále po ruce.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pečeme s Ivou: Máte rádi karamel? Upečte si šlupky! Jednoduché a rychlé cukroví potažené částečně zkaramelizovaným cukrem

    Před 6 měsíci
    Jednoduché, rychlé, vyborné – tak by se dalo popsat toto cukroví. Tenká šlupička obyčejného těsta je ochucená pouze cukrem. Cukr pečením částečně zkaramelizuje a sušenky jsou křupavé, sladké a náramně voňavé karamelem.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pečeme s Ivou: Jednoduché bulky se sýrem vydrží vláčné a voňavé dva dny. A ta vůně! Je cítit až ven před dům

    Před 6 měsíci
    Nad domácí pečivo opravdu není. I když je s tím trocha té práce, pak to doma úžasně voní, a navíc přesně víte, co jíte. Tyhle bulky jsou u nás v rodině už tradiční. Jsou velmi jednoduché, zvládne je každý a chutnají celé rodině.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Kynuté těsto, droždí, koblihy i celá vejce můžete dát klidně do mrazničky, když dodržíte tento postup a dobu uskladnění

    Před 6 měsíci
    Mražení potravin je skvělou možností, jak je uchovávat. Některé potraviny po rozmražení výrazně mění svou podobu, jiné vůbec mrazit nejdou. Vybrali jsme několik potravin, které kupodivu za určitých podmínek mrazit jdou. Zjistěte, jak na to.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pečeme s Ivou: Čas švestek, švestkových bublanin a koláčů. Upečme si jemné a vláčné buďáky, buchty plněné švestkami a mákem!

    Před 6 měsíci
    Přelom léta a podzimu se nese ve znamení bohaté úrody z našich zahrad a zahrádek. Dozrávají i švestky, nezbytné pro výrobu slivovice nebo povidel, úžasné na koláčích či v ovocných knedlících. A co teprve švestkové buchty, buďáky! Znáte?
     Komentáře
  • Jímeto

    Jak na kynuté těsto, aby se po chlebu nebo buchtách jen zaprášilo

    Před 6 měsíci
    Právě naše národní kuchyně je bohatá na jídla, ve kterých hraje kynuté těsto významnou roli.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pečeme s Ivou: Maličké křehké rohlíčky můžete plnit oblíbenými sladkými náplněmi. Upečené jsou raz dva!

    Před 6 měsíci
    I když obsahují tyto drobné rohlíčky droždí, kynout je před pečením vůbec nenecháváme. O to dříve jsou upečené a můžeme je nabízet rodině či hostům. Věřím, že si pochutnají všichni!
     Komentáře
  • ZdravéStravování

    Droždí jako dokonalý spojenec pro udržení zdraví. Hravě si poradí s problémy, kterých se nemůžete dlouhé roky zbavit

    Před 7 měsíci
    Kromě kulinářských účelů je droždí dokonalým spojencem pro zachování zdraví a krásy pokožky, nehtů a vlasů a pro udržení zdravého těla.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pečeme s Ivou: Znáte grilované placky z kynutého těsta? Nevšední přílohu můžete připravit hostům u stolu přímo před očima

    Před 7 měsíci
    K obědu budou jen naprudko osmažené plátky masa a teď uvažujete, jakou přílohu k nim připravit? Vyzkoušejte tyto jednoduché a nevšední, ale vynikající placky připravené v kontaktním grilu nebo na pánvi.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pečeme s Ivou: Letně laděné rohlíky jsou plné rajčat, voní bazalkou a česnekem. Překvapte jimi návštěvu nebo kamarády u grilu!

    Před 7 měsíci
    V kuchyni se kupí zralá rajčátka ze zahrádky a už nevíte, co s nimi? Třeba vám zachutnají tyto rohlíky, jejichž těsto je zaděláno rozmixovanými rajčaty, bez přidání jiné tekutiny. Rohlíky se odvděčí úžasnou oranžovou barvou střídy, chutí rajčat, bazalky a česneku.
     Komentáře
  • StyleUp

    Díky nápoji za pár korun budou vlasy zářit krásou a přestanou vypadávat

    Před 7 měsíci
    Přírodní ingredience jsou dnes velmi oblíbené, a to nejen v přírodní kosmetice, ale můžete si z nich udělat také šampony nebo oplachy na vlasy. Chemické produkty nejsou vždy vhodné, protože vlasy mohou oslabit. Proto se lidé vracejí k přírodním metodám, které jsou šetrnější a fungují také zevnitř. Vyzkoušejte pití kvasnic, které možná nebude chutné, ale časem uvidíte rozdíl na svých vlasech.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pečeme s Ivou: Podmáslové vdolečky mohou být lehký sladký oběd nebo zajímavý letní moučník. Záleží jen na vás

    Před 7 měsíci
    Moučník pro mlsné jazýčky nebo plnohodnotný sladký oběd? Tohle rozhodnutí už zůstane na vás. Jisté je, že vdolečky nejsou nějak velice pracné, jsou poměrně rychle připravené a na talíři na stole vypadají tuze lákavě!
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Droždí pro maximální úrodu rajčat: tři návody na drožďové hnojení

    Před 7 měsíci
    Pěstování rajčat je velice oblíbenou činností na českých zahradách. Proto existuje spousta zajímavých tipů, jak si pěstování usnadnit nebo dosáhnout co největšího výnosu. Tento článek není výjimkou. S pomocí hnojiva z droždí si můžete připravit silný elixír, který podpoří zdraví vašich rostlin. V čem spočívá kouzlo droždí a jak toto hnojivo používat? Celkem nabídneme tři recepty na kvasnicová hnojiva.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pečeme s Ivou: Znáte meteník? Kynutý slaný koláč se může stát lákavým občerstvením i hlavním jídlem

    Před 7 měsíci
    Úžasně voňavý slaný kynutý koláč meteník je dobrotou mnoha chutí. S kysaným zelím v těstě a voňavým uzeným masem na povrchu se stal v mnoha rodinách oblíbenou dobrotou. Vyzkoušejte, a třeba se zařadíte mezi ty, kteří meteník pečou rádi a pravidelně!
     Komentáře
  • StyleUp

    Maska z droždí zklidní podrážděnou pokožku a zatočí s akné. K výrobě postačí dvě suroviny

    Před 8 měsíci
    Každý z nás ví, co je droždí a na co se používá. Právě díky droždí jsou dorty od našich pekařek tak skvělé. Díky droždí si snadno upečete také domácí pečivo. Ještě před několika desítkami let byl kvásek ale používán také v kosmetice, naše babičky na něj nedaly dopustit. Vyráběly z něj například pleťové masky, které zbavily pleť kožních problémů nebo pokožku vyživily. Proč použít kvasnice?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pečeme s Ivou: Znáte vohrnoušky? Nadýchané buchty s tvarohovou náplní lahodí oku i mlsným jazýčkům

    Před 8 měsíci
    Máte-li rádi plněné buchty, určitě si na vohrnouškách pochutnáte. Jsou z kynutého těsta, plněné tvarohem a ozdobené několika kousky právě zrajícího drobného ovoce. Na talíři vypadají vohrnoušky velice lákavě, už na první pohled jsou atraktivní svým neobvyklým tvarem.
     Komentáře
  • Magazín Plus

    Jak dosáhnout maximální úrody paprik? Pohnojte je kefírem, droždím a dalšími surovinami, které používali naši předkové

    Před 8 měsíci
    Paprika (Capsicum) se řadí k rodu rostlin čeledi lilkovité. Původem je z tropické a subtropické Ameriky, odkud se postupně rozšířila do celého světa.
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Prošlé droždí není určeno do koše. Pokud ho ve správném receptu přidáte k rostlinám, dočkáte se příjemného překvapení

    Před 8 měsíci
    Pokud hledáte perfektní vzpruhu pro svou zahradu, vyzkoušejte univerzální přirozené hnojivo z droždí pro všechny rostliny.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pečeme s Ivou: Domácí twister tyčinky s pizza příchutí jsou vynikajícím párty pohoštěním i lehkou svačinkou pro děti

    Před 8 měsíci
    Co dobrého a zajímavého upéct? Jak udělat domácí tyčinky? Také vás občas napadají tyhle myšlenky? Slané tyčky jsou chutné a velice vděčné. Nedají moc práce a připravíte je jednoduše, vždy se povedou a mlsným strávníkům se jimi zavděčíte. I kdybyste je pekli častěji, můžete je nachystat pokaždé s jinou příchutí.
     Komentáře
  • Magazín Plus

    Sklidili jste poslední jahody? Stačí k nim přidat hnojivo z droždí, které prodlouží plodnost o několik týdnů

    Před 8 měsíci
    Z největší sklizně jahod se obvykle radujeme v červnu, kdy šťavnaté voňavé plody sbíráme po hrstech. Pokud ale pěstujete jahodník velkoplodý (Fragaria ananassa), tak u něj lze velmi jednoduše prodloužit plodnost.
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    1 kostka droždí změní záhon paprik k nepoznání. Po užití tímto způsobem budou plody šťavnatější, barevnější, sladší a plné vitamínů

    Před 8 měsíci
    Všechny rostliny potřebují pravidelné hnojení půdy a ani papriky nejsou výjimkou. Droždí obsahuje potřebné množství živin.
     Komentáře
Reklama