Zavřít
Mléko

Mléko

Nejnovější články na Seznamu na téma Mléko
  • TopRecepty

    Vnitřnosti k obědu: Jak na výtečné ledvinky po uhersku? Díky marinádě v mléce chutnají skvěle a jsou jemné a šťavnaté

    Před 13 hodinami
    Když si ledviny přineseme domů, není to žádný extra zážitek. Pak je třeba připravit si ledvinky po uhersku a názor na tyto vnitřnosti hned změníme. Zjistěte, jak na ně, abyste si pochutnali.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Doplňte bílkoviny chutně a hravě: Jak na domácí proteinové tyčinky

    Před 21 hodinami
    Proteinové tyčinky jsou oblíbeným zdrojem bílkovin po cvičení i jako zdravá svačinka. Ty vyrobené doma jsou nejen šetrnější k rozpočtu, ale můžete si je vytvořit přesně takové, na jaké máte zrovna chuť.
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Vláčný a křupavý mazanec, který se vždy povede díky jedné netradiční surovině

    Před 1 dnem
    Mazanec je tradiční velikonoční jídlo, u kterého každý chce, aby byl vláčný a křupavý i za týden. Náš recept obsahuje jednu surovinu, kteroiu tam dávaly již naše babičky, a která přesně toto zařídí. Recept je na konci pořadu.
     Komentáře
  • Žena-in

    Přeceňované a idealizované kojení? Krmit dítě z prsou může být očistec a umělé mléko vysvobozením

    Před 2 dny
    Na kojení a příjem mateřského mléka dětmi je v dnešní době kladen velký důraz. Kupříkladu Světová zdravotnická organizace doporučuje výlučné kojení do šestého měsíce věku a potom v něm spolu s příkrmy pokračovat do dvou let i déle. Jenže kojení není jen idylický obrázek spokojeného přisátého miminka a rozněžnělé maminky, může být zdrojem stresu pro matku i dítě. Posbírali jsme několik odlišných zkušeností žen ohledně toho, jak to s kojením měly ony.
     Komentáře
  • Špetka Slovácka

    Erteplová máčka: Tradiční polévka, po které se budete oblizovat

    Před 2 dny
    Erteplová máčka podle starého receptu, která nejen výborně chutná, ale taky pořádně zasytí! K dobrému jídlu nepotřebujete maso, stačí pár brambor a cibule.
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Kde se vzala káva? Víte, odkud pochází?

    Před 2 dny
    Praha, Brno, ale i jakékoli menší město, jsou poseté kavárnami. V obchodech jsou regály obsypané kávou. Je prostě všude. Jak to s ní ale vlastně začalo?
     Komentáře
  • Bety

    Kouzelný lektvar na usínání

    Před 3 dny
    Měsíční mléko – Moon Milk – by se mohlo zdát jako nový trend, který se šíří po internetu, ale ve skutečnosti je to letitý ajurvédský lék na nespavost. Zachumlejte se s tímto teplým nápojem bez kofeinu před spaním do postele a po vypití upadnete do klidného spánku.
     Komentáře
  • Veganské recepty na každý den

    Výborné domácí loupáky, které si můžete upéct i vy

    Před 3 dny
    Recept na loupáky 🔗 1 sáček sušeného droždí, nebo ½ kostky čerstvého droždí, 500g hladké mouky, 60g cukru, 40g rostlinného másla, 40g oleje, 190g vlažného rostlinného mléka, špetka soli 🌿Ve trošce vlažného mléka smícháme droždí a necháme 15 minut na teplém místě vzejít. 🌿Zbylé ingredience smícháme dohromady a buď rukama, nebo v robotu zpracujeme v nelepivé těsto, které necháme alespoň hodinu na teplém místě vykynout. 🌿Já jsem si navážila bochánky po 70g a nechala ještě půlhodiny vykynout. 🌿Potom těsto rozválíme a srolujeme do rohlíku, povrch jsem potřela rostlinným mlékem, nebo rozpuštěným máslem s javorovým sirupem a posypala nemletým mákem. Předtím než jsem je dala do trouby, postříkala jsem je trošku vodou. 🌿Pečeme na 180 stupňů zhruba 15 minut do zlatohněda.👩‍🍳🥰
     Komentáře
  • Ekonews

    Společnost Soyka vyhrála soud o rostlinné „mléko“. Spotřebitele neklame

    Před 5 dny
    Zakladatel společnosti Soyka Michal Jeřábek se pustil do soudní pře se Státní zemědělskou potravinářskou inspekcí o názvosloví svých rostlinných výrobků – a vyhrál.Vadilo mu, že inspekce rozdává pokuty za názvy rostlinných „mlék“, „sýrů“ a údajné matení spotřebitelů.
     Komentáře
  • i-Senior

    Nekupujte drahou mozzarellu, vyrobte si ji doma ze dvou surovin

    Před 5 dny
    Mozzarella je oblíbená italská pochoutka z buvolího mléka. V obchodě ji lze koupit obvykle za 30 Kč, cena některých značek pak dosahuje i 40 Kč za 125 gramů. Doma si připravíte stejnou gramáž za méně jak 25 korun. Pojďme se podívat, jak na to.
     Komentáře
  • Žena-in

    Bílkoviny: Jak si jednoduše zajistit jejich dostatek v potravě

    Před 7 dny
    Bílkoviny jsou společně se sacharidy a tuky základními a nezbytnými složkami naší potravy. Naše tělo potřebuje přijímat bílkoviny z potravy, aby z jejich aminokyselin stavělo vlastní bílkoviny, hormony a další látky. Víte, jak mu tyto stavební kameny jednoduše dopřát?
     Komentáře
  • iReceptář

    Nejlepší sekaná bez prasklin: Trik s mlékem a slaninou

    Před 7 dny
    Sekaná neboli lidově řečená „sekačka“ patří mezi rychlé a levné pokrmy. Jak připravit tu nejlepší sekanou, aby vypadala dokonale a chutnala skvěle?
     Komentáře
  • Náš region

    Otazníky historie: Proč pil Mussolini svařené mléko a proč si naši předci pochutnávali na dřevě?

    Před 7 dny
    Otázka stravování je stejně stará jako lidstvo samo. Jíst totiž musíme všichni, politici i „obyčejní“ smrtelníci. Na čem si nejvíce pochutnával takový Benito Mussolini?…
     Komentáře
  • Mlsoun
    naSeznam Médium

    Umění vychutnat si sýr a nebát se připlatit si za kvalitu

    Před 8 dny
    Nejsme zrovna zemí, která by si vážila svých tradičních potravin. Kávu Jihlavanku máme z Hamburku, Piškoty Opavia se dělají v Polsku, Mochovská zelenina je z Rakouska a okurky Znojmia jsou z Turecka.
     Komentáře
  • Adbz

    Krabice mléka se musí otočit, aby se zamezilo jeho vylití kolem. Většina lidí to dělá obráceně

    Před 8 dny
    Když po ránu pospícháte a chcete si dopřát před odchodem do práce kávu s mlékem, může být frustrující, když nápoj z krabice začne vytékat všude možně. Existuje ale řešení.
     Komentáře
  • TVguru

    Lékaři se kají: káva podle nich prospívá zdraví více než čaj. Dokonce i ta s mlékem a cukrem

    Před 11 dny
    S nejnovějšími výsledky studií, týkajících se vlivu kofeinu na lidské zdraví, seznámil diváky zpravodajského kanálu ČT24 primář interního oddělení Thomayerovy nemocnice v Praze Pavel Kohout.
     Komentáře
  • Befity

    Sójové mléko pod drobnohledem

    Před 12 dny
    Jestli mezi rostlinnými mléky existuje něco jako veterán, pak je to sójové mléko. Co byste o něm rozhodně měli vědět?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak vařila moje babička v 60. letech: Nákupy v konzumu, mléko v bandasce a tahle nastavovaná kaše, to bylo naše dětství

    Před 12 dny
    Šedesátá léta mám spojená s dětstvím, kdy mě vychovávala moje babička Anička. Jako většina žen, které prožily válečné nedostatky, si uměla se vším poradit. I z mála dokázala každý den vykouzlit výborný oběd.
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Chlupaté knedlíky, které se náramně hodí k moravskému vrabci, nebo kachně. Dnes totiž vaří děda

    Před 12 dny
    Chlupaté knedlíky: brambory oloupané 1000g brambory vařené oloupané 500g mouka hrubá 300g vejce 1 kus Na ozdobu: sůl, máslo, slanina a cibule
     Komentáře
  • Recepty prima nápadů

    Dnes se slaví Den svatého Patrika. Oslavte ho zelenými dobrotami!

    Před 12 dny
    Pojďte i vy letos slavit v zeleném stylu a připravte si doma nějakou chutnou dobrůtku, kterou uctíte patrona Irska.
     Komentáře
  • Adbz

    Slavní šéfkuchaři namáčí maso v mléčné marinádě. Díky tomu je šťavnaté a rozplývá se na jazyku

    Před 12 dny
    Šťavnaté, jemné a měkké maso je základem každého masitého pokrmu. Použijte jednoduchý trik, díky kterému už maso nebude nikdy suché.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Koupili jste drahé papriky a ony navíc pálí? Štiplavosti je zbaví jednoduchý trik

    Před 13 dny
    Drahé papriky jsou v současnosti jedním z nejdiskutovanějším témat – alespoň co se gastronomické oblasti týče. Výší ceny se nyní zabývat nebudeme – místo toho se podíváme na to, jak si poradit z pálivými paprikami, které jste si omylem přidali do košíku.
     Komentáře
  • Marianne

    Potraviny, které působí zdravě, ale ve skutečnosti po nich přibíráte. Rozlučte se s agávovým sirupem, sušeným ovocem a dalšími potravinami

    Před 14 dny
    Tváří se zdravě, a navíc výborně chutnají. Pokud se ale zaměříme na jejich složení, rychle zjistíme, že si nálepku „zdravé a vyvážené“ potraviny nezaslouží. Pojďme se seznámit s potravinami, které se tváří „fit“, ale ve skutečnosti jsou skrytou kalorickou bombou.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Největší mýty o mléce

    Před 15 dny
    V nedávné minulosti se téměř žádné jiné jídlo nedostalo pod palbu kritiků a příznivců tolik jako tento bílý nápoj. Je mléko zdravé nebo spíše způsobuje potíže?
     Komentáře
  • JakZdravě

    Konec marných snah usnout. Kombinace mléka a medu toho umí víc než jen urychlení a zkvalitnění spánku

    Před 15 dny
    Spojení mléka s medem pohladí vaše chuťové buňky. Tyto dvě přírodní složky se používají nejen v receptech, ale také pro léčbu zdravotních neduhů.
     Komentáře
  • Proženy

    Mléčné výrobky, které byste už po padesátce jíst neměli a které určitě ano

    Před 16 dny
    Zatímco část lidí má pocit, že mléčné výrobky s výjimkou másla a sýrů jsou pro malé děti, jiní milují jogurty a mléko včetně ochucených produktů bez ohledu na věk. Proto je dobré vědět, které jíst bez obav a které raději omezit.
     Komentáře
  • Proženy

    Gel na obočí jak ze salonu i objemová řasenka: Kosmetické novinky za únor, které stojí za vyzkoušení

    Před 16 dny
    Kosmetičtí pomocníci, bez kterých bychom se obešly, ale bez nichž by byl život o něco málo růžovější. Objevily jsme skvělou objemovou řasenku, chladivé gelové polštářky pod oči, gel na obočí, tělové mléko s růží a tekutou tvářenku, která dodá tvářím nádhernou barvu.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Úžasná tvarohová pomazánka s pažitkou. Tak ji připravuje moje babička

    Před 17 dny
    Tvarohovou pomazánku můžete připravit snad na tisíc způsobů. Tento recept na tvarohovou pomazánku s pažitkou je jednoduchý a přitom vynikající. Suroviny jsou pro dvě porce a příprava tvarohové pomazánky s pažitkou zabere necelých 5 minut. Suroviny: měkký tvaroh 150 g, česnek 2 stroužky, pažitka, eidam 100 g, mléko, pepř a sůl.
     Komentáře
  • Veganské recepty na každý den

    Čokoládové muffiny, po kterých se budete oblizovat

    Před 17 dny
    Recept na Vláčné Čokoládové Muffiny s jogurtem: 🔗 Na cca 10 muffinů: 210g hladké mouky, 40g kakaa, 120g cukru, 2 lžičky kypřícího prášku, ¼ lžičky jedlé sody, špetka soli, 240ml rostlinného mléka ( ráda používám sójové), 80g rostlinného jogurtu, 60ml oleje, 1 lžička jablečného octa ( nebo citronové šťávy), 2 lžičky vanilkového extraktu, 90g nasekané hořké čokolády 🌿 Troubu si předehřejeme na 220 stupňů. 🌿 V jedné míse smícháme hladkou mouku, cukr, kypřící prášek, jedlou sodu a špetku soli. 🌿 Ve druhé míse smícháme olej, rostlinné mléko, vanilkový extrakt a rostlinný jogurt. Tekuté ingredience vlijeme do sypkých a smícháme v těsto. 🌿 Nakonec do těsta nasypeme nasekanou hořkou čokoládu, nebo čokoládové pecičky ( necháme si trochu na ozdobu). 🌿 Plech na muffiny si vyložíme košíčky, nebo vymažeme olejem a lžící, nebo dávkovačem na zmrzlinu naplníme muffiny, které můžeme posypat hořkou čokoládou. Pokud chceme, aby nám muffiny hezky vyskočili, naplníme plech na muffiny jen z půlky. To znamená pokud máme plech na 12 muffinů, upečeme jich jen 6. Tím se mezi ně dostane více tepla a hezky vyskočí. 🌿 Muffiny pečeme 5 minut na 220 stupňů a potom troubu stáhneme na 180 a dopečeme zhruba dalších 12-15 minut. Muffiny zkontrolujeme špejlí a necháme je zhruba 5 minut v plechu a až potom vyndáme.
     Komentáře
  • Žádný špeky

    Pláničkova metoda funguje. Mléko od těchto krav se využívá jako lék

    Před 18 dny
    Pláničkova metoda ze slavné Troškovy trilogie se ukazuje jako pravdivá. Dosvědčit to může farmář ze Španělska, jehož krávy nemají jen více mléka, ale jejich mléko je nevýslovné kvality. Poslouchají Mozarta a spí na vodních postelích.
     Komentáře
  • Apetit

    Jak si připravit karamelové mléko? Španěský dezert vám učaruje

    Před 18 dny
    Sladkou karamelovou polevu dulce de leche můžete nakapat na pečivo, použít jako náplň do dortu či polevu na brownies nebo z ní vytvořit třeba luxusní zmrzlinu. I když vám ze surovin na přípravu na dulce de leche postačí jen plechovka kondenzovaného mléka, samotná příprava vyžaduje čas a trpělivost. S námi to ale hravě zvládnete.
     Komentáře
  • Adbz

    K vytvoření mléčné pěny není potřeba napěňovač. Dá se udělat v mikrovlnce

    Před 18 dny
    Našlehání mléka do lahodné pěny zvládnete levou zadní i v domácích podmínkách. Vystačíte si se zavařovací sklenicí a mikrovlnou troubou.
     Komentáře
  • Aktuálně

    Mandlové mléko ne, vegepárek ano. Zpřísňuje se označení potravin, chystají se pokuty

    Před 19 dny
    Názvy produktů jako mandlové mléko, veganská smetana či netuňák jsou v rozporu s evropskou směrnicí. Inspektoři to budou kontrolovat.
     Komentáře
  • Adbz

    Jak na nejlepší palačinky: Šéfkuchaři radí použít hnědý cukr a plnotučné mléko

    Před 19 dny
    Palačinky jsou obyčejné a levné jídlo. Jejich příprava je rychlá, takže se na stolech strávníků v českých domácnostech objevují dost často. Můžete je ale povznést na jinou úroveň.
     Komentáře
  • Prostřeno

    S kruhy pod očima zatočí nastrouhaná brambora nebo mléko

    Před 20 dny
    Problém tmavých kruhů není cizí jak ženám, tak i mužům! Nevíte, co si s nimi počít? Běžte do lednice, spíže nebo sklepa!
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Báč – pečený bramborák se slaninou

    Před 20 dny
    Vošouch, kramflek nebo báč (případně bác) jsou různá jména pro bramborové pokrmy, jejichž základ je dosti podobný bramborákům. Liší se v nuancích přípravy. Na Domažlicku se báč podával jako příloha k houbové omáčce s uzeným masem, pokud se udělal se škvarky, jedli jej lidé samostatně.
     Komentáře
  • Adbz

    Venkovská vychytávka, jak ušetřit za mléko: Díky špetce soli nebo cukru se dá prodloužit jeho trvanlivost

    Před 20 dny
    Češi za rok spotřebují téměř šedesát litrů mléka na osobu. Vzhledem k dramatickému růstu jeho ceny se jistě bude hodit každá rada, jak mléko udržet dlouho čerstvé.
     Komentáře
  • Apetit

    Atlas chutí označil chléb namočený v mléce za běžnou slovanskou snídani

    Před 21 dny
    Je toto prosté jídlo opravdu tradiční snídaní slovanských národů? A znají ho i jinde ve světě? Světový cestovatelský gastro průvodce Taste Atlas píše, že jde spíše o jídlo starších generací.
     Komentáře
  • Adbz

    Jak rozeznat kvalitní potraviny od nekvalitních: Rýže může být umělá, pozor na hrudky v mléce

    Před 23 dny
    Datum spotřeby nebo neporušenost obalu nejsou nejdůležitějším kritériem, které by vás mělo uklidnit, že si domů z obchodu odnášíte kvalitní mléko, rýži nebo tvaroh.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Jak vykouzlit jogurt z mléka

    Před 24 dny
    Jogurt je chutný a zdravý! Navíc má mnoho pozitivních vlastností, které z něj dělají nedílnou součást našeho jídelníčku. Obecně platí, že všechny přírodní jogurty obsahují všechny dobré ingredience, které dělají z mléka extrémně výživnou potravinu: vodu, trochu tuku, bílkoviny, minerály, vitaminy a enzymy. Vápník a fosfor posilují kosti a zuby, vitamin B2 pomáhá při trávicích procesech a vitamin B12 tělo potřebuje k tvorbě červených krvinek.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Celozrnný perník s čokoládovou polevou podle Karolíny Fourové

    Před 24 dny
    Jasný důkaz, že i celozrnný moučník může být nadýchaný, vláčný a neodolatelně dobrý. Jeho příprava je tak blesková, že si možná ani nevšimnete, že ho pečete každý den, jak rychle mizí.
     Komentáře
  • Daniel Suchan
    naSeznam Médium

    Zebra a její pruhy. Ochrana před mouchou tse-tse nebo hříčka přírody?

    Před 25 dny
    Proč má zebra tak nápadité pruhy? Hypotéz je nespočet, ale většina z nich se nepotvrdila. Momentálně vítězí ta s odpuzováním kousavých mušek. Věděli jste, že mušky za rok seberou krávě 139 kg mléka?
     Komentáře
  • StyleUp

    Kočičí jídelníček není žádná alchymie. Na prvním místě maso, mléko raději vůbec

    Před 25 dny
    Kočky byste měli krmit jen stravou, která je pro ně určená. Určitě jim do tlamy nepatří zbytky našeho jídla, což se bohužel často stává. Základem stravy domácího mazlíčka jsou kvalitní granule, konzervy nebo syrové maso. Jedině tak dostane kočka do těla potřebné živiny, které potřebuje ke zdravému životu.
     Komentáře
  • Cesty a výlety

    „Tady je káva a mléko, namíchejte si to sami“. Lenost a neznalost personálu v některých kavárnách je do očí bijící

    Před 26 dny
    Dobrá káva v nákupním centru? Není to nemožné, ale často je to spíše sázka do loterie. Stále totiž ještě existují „kavárny“, kde obsluha vůbec netuší, jak má která káva vypadat. A když se zákazník ozve, nazve ho hňupem.
     Komentáře
  • Žena-in

    Jogurt, kefír, kyška nebo acidofilní mléko. Každý kysaný mléčný produkt dá tělu něco jiného

    Před 27 dny
    Mléko našemu tělu prospívá, ale ještě více mu svědčí, pokud projde procesem fermentace. Jenže kysaných mléčných výrobků je v regálech obchodů tolik, že se v nich vyzná málokdo. Pojďme si v tom udělat jasno.
     Komentáře
  • Ekonews

    Nemléko a netuňák ne! Zastánci rostlinných alternativ tvrdí, že stát příliš horlivě prosazuje nařízení EU

    Před 28 dny
    Propagátorům rostlinných náhražek mléka, sýrů či masa vadí, že jim ministerstvo zemědělství zakazuje v souladu s nařízením Evropské unie tato slova používat v názvech jejich produktů.Chtějí, aby problém přezkoumal ministr.
     Komentáře
  • Bety

    Stádo super krav z Číny

    Před 28 dny
    Uvádí se, že poskytují téměř dvakrát více mléka než běžné dojnice. Čína oznámila úspěšné klonování tří „super krav“. A plánuje mnoho dalších klonovaných zvířat.
     Komentáře
  • Adbz

    Bublající mléko ani polévka nepřeteče díky troše oleje. Stačí jím potřít okraj hrnce či pánve

    Před 28 dny
    I když je vaření pro někoho způsob odreagování, patří spíše k rutinním záležitostem. Hospodyňky by vařily rády, ale vždy se zhrozí, když musí drhnout špinavý sporák.
     Komentáře
  • WN24

    V pražské zoo se narodil kriticky ohrožený luskoun krátkoocasý, píší americká média

    Před 1 měsícem
    Váží pouhých 135 gramů a vypadá jako malá šiška. V pražské zoo se narodil kriticky ohrožený pangolin čínský, vůbec poprvé v Evropě. Zahrada získala tento druh vyskytující se v jižní Číně a jihovýchodní Asii minulý rok od Tchaj-wanu. Stala se tak teprve druhou evropskou zoo, která tohle zvíře lovené pro maso a šupiny schraňuje.
     Komentáře
  • Bydlíme kvalitně

    Nenáviděný rýžový nákyp: Naučíme vás ho milovat!

    Před 1 měsícem
    Zapomeňte jednou provždy na rozmáčenou hrůzu ze školní jídelny. Rýžový nákyp se může rychle stát jedním z vašich oblíbených jídel, zvlášť pokud patříte mezi mlsné jazýčky, které rády sladké.
     Komentáře
  • Newstream

    Veganské máslo, mléko či „netuňák“? Zapomeňte, Brusel je proti

    Před 1 měsícem
    Označování rostlinných alternativ potravin jako například vegetariánské máslo, vejce nebo alternativa mléka je podle ministerstva zemědělství (MZe) porušením unijních nařízení. Stanovisko, které není právně závazné, zveřejnila koncem ledna Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI). Upozornila na to organizace ProVeg Česko, která se zaměřuje na zvyšování povědomí o rostlinných alternativách potravin.
     Komentáře
  • Ženy sro

    Vychytávka pro moderní maminky a tatínky: dětská láhev s tepelným senzorem

    Před 1 měsícem
    Využíváte moderní technologie, abyste si usnadnili život? Dětská láhev s tepelným senzorem od Everyday Baby zapadne do vašeho životního stylu!
     Komentáře
  • Prostřeno

    Jahodová horká čokoláda na zahřátí duše

    Před 1 měsícem
    Že čokoláda a jahody dokonale ladí, už jsme zjistili asi všichni. Ale zkusili jste někdy jahodovou horkou čokoládu?
     Komentáře
  • Prima Zoom

    Doktoři do lidí pumpovali mléko místo krve. Bizarní transfuze zachraňovala životy

    Před 1 měsícem
    Krevní transfuze je dnes běžnou metodou, kterou se zachraňují životy. Těžké úrazy, náročné chirurgické zákroky či porody, to vše je často doprovázené touto procedurou, bez níž si moderní medicínu prakticky nelze představit. Ačkoli biolog Karl Landsteiner učinil objev, který široké užití krevní transfúze umožnil, až na začátku 20. století, používala se tato metoda mnohem dříve. A občas dost bizarním způsobem.
     Komentáře
  • Veganské recepty na každý den

    Dokonalá pochoutka ke kávě. Skořicový věnec z listového těsta

    Před 1 měsícem
    Skořicový věnec: 1 plát vegan listového těsta, kupuji v Lidlu, Bille, nebo Albertu, 20g rozpuštěného rostlinného másla, 25g cukru krupice, 4g skořice, 7 ml rostlinného mléka,7 ml javorového sirupu Posyp: 15 ml rozpuštěného rostlinného másla, 50g cukru krupice, 8g skořice 🌿Rozložíme si plát listového těsta a potřeme ho rozpuštěným rostlinným máslem, posypeme ho cukrem a skořicí. 🌿 Srolujeme ho do válečku, začneme od delší strany. 🌿Váleček rozřízneme na polovinu a smotáme obě strany do věnečku, konce spojíme dohromady. Potřeme ho směsí rostlinného mléka s javorovým sirupem, nebo rozpuštěným rostlinným máslem. 🌿Pečeme ihned na 180 stupňů zhruba 35-45 minut do zlatova, nebo ho dáme do mrazáku a pečeme později. 🌿V misce si smícháme cukr se skořicí, věneček necháme po upečení zhruba 2 minuty vychladnout a potom ho potřeme rozpuštěným rostlinným máslem a posypeme skořicovým cukrem.
     Komentáře
  • Zdravě

    Mléčné výrobky a jejich přínos pro tělo: Proč volit ideálně zakysané verze?

    Před 1 měsícem
    V našem jídelníčku má mléko a mléčné výrobky celkem významné postavení. A není divu. Jedná se o komplexní potravinu plnou potřebných látek důležitých pro náš organismus. Jako bonus je pak i to, že jsou tyto výrobky velice chutné a zpracované do mnoha podob. Každý si tak může najít to své, ať už půjde o jogurty, sýry, tvarohy nebo různé druhy mléčných nápojů. Co víme o jednotlivých mléčných výrobcích? A po kterých se vyplatí sáhnout nejvíce?
     Komentáře
  • Mlsoun
    naSeznam Médium

    Pajata je římská specialita, která se po zákazu prodeje opět vrátila do řeznictví a na talíře

    Před 1 měsícem
    Pajata má velmi starověký a čistě římský původ. I když se nejedná o jídlo vhodné pro každého, rozhodně má řadu obdivovatelů.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Španělské smaženky torrijas ze staršího chleba: Voní medem, kořením a vínem a podle tohoto receptu je zvládnete levou zadní

    Před 1 měsícem
    Máte rádi francouzské toasty? Tak vás možná osloví i jejich španělská varianta torrijas. Připravují se z plátků bílého chleba, které se namáčejí do směsi vajíček a mléka, ale dochucují se ještě vínem a kořením. Podle našeho receptu je zvládnete levou zadní.
     Komentáře
  • Apetit

    Připravte si s námi návykové dezerty z plechovky aneb salko v akci

    Před 1 měsícem
    Pamatujete si na jesenku? Nebo si ji dokonce kupujete a schováváte před zbytkem rodiny? Máme pro to pochopení. Následující recepty použijte jako argument, až si budete vykračovat s nákupním košíkem plným této vysoce návykové suroviny.
     Komentáře
  • Receptovník

    Skyr je výborným zdrojem vápníku a bílkovin. Sáhnout po něm mohou sportovci i lidé na dietě

    Před 1 měsícem
    Skyr je tradiční islandský mléčný výrobek. Svou chutí si získává stále více lidí. Je podobný řeckému jogurtu. Základem tohoto mléčného výrobku je sražené mléko. Obsahuje mimořádně vysoký obsah bílkovin a to je důvod, proč je tak oblíbený u sportovců. Skyr by měl být zařazen i do diabetického jídelníčku, protože má málo kalorií, ale zasytí. Proto se hodí i do jídelníčku při hubnutí. Výroba skyru Skyr se vyrábí ze sraženého mléka.
     Komentáře
Reklama