Zavřít
Palačinka

Palačinka

Nejnovější články na Seznamu na téma Palačinka
  • Žádný špeky

    Historie lívanečků sahá až do pravěku. Jak zajistit, aby byly dokonale vláčné?

    Před 19 hodinami
    Nejen děti milují sladké. I my dospělí si rádi zavzpomínáme nostalgicky na doby, kdy nám babičky dělaly palačinky či lívance, potřely marmeládou a nasypaly navrch hrst ovoce. Napadlo vás někdy ale, jaký je vlastně mezi nimi rozdíl a jaká je historie tohoto pokrmu? Pokud vás to zajímá, tak odpověď naleznete v našem článku.
     Komentáře
  • Befity

    Zelené jarní matcha palačinky

    Před 5 dny
    Jaro je o zelené barvě. A to nejen v přírodě, ale také v kuchyni. Nemusíte být zrovna zastánci salátů a zelených „detoxikačních“ smoothies. Zelenou si do kuchyně můžete přizvat i s pomocí jiných receptů. Co takhle třeba palačinky?
     Komentáře
  • TN

    Kartáčkem vykopali tunel a uprchli. Vězně prozradila chuť na palačinky

    Před 5 dny
    Dva vězni si na jeden den připomněli, jaké to je být na svobodě. Jejich útěk ale spíše připomínal scénu z filmu. Kartáčkem na zuby pracně vykopali tunel. Jejich snaha ale i tak přišla nazmar. To, jak chutná svoboda, totiž okusili jen na chvíli. Chuť na palačinky byla totiž silnější.
     Komentáře
  • Svět2000

    Přísně tajná sonda amerického letectva do „humanoidního mimozemšťana“

    Před 6 dny
    Kromě Hynka případ nezávisle vyšetřovali pracovníci 676. radarové perutě, Antigo AF Station ve Wisconsinu. Oni i Hynek dostali vzorek Simontonových palačinek.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Nadupané palačinky ve zdravých verzích

    Před 10 dny
    Palačinky s marmeládou, případně s banány a šlehačkou či čokoládou, to už všichni známe. Ne snad, že by jejich slané verze nebyly dostatečně populární, přesto si vám dovolujeme nabídnout recepty na ty, o kterých si myslíme, že vážně stojí za vyzkoušení. Ochutnáte?
     Komentáře
  • Zápisník zahraničních zpravodajů

    3 min

    Podcast
    Válce navzdory! V ukrajinské Vinnycji se každý snaží tím, co umí - průvodcováním, pečením, uměním

    Před 10 dny

    ·

    3 minuty

    Před rokem přes město Vinnycja na středozápadě Ukrajiny prchaly tisíce lidí. Ze strachu, kam až ruské útoky můžou zasáhnout, odešli i někteří místní. 14. července do centra Vinnycje dopadly ruské rakety. Zabily asi třicet lidí, včetně čtyřleté Lízy. Dalších větších úderů bylo město zatím uchráněné. Lidé, kteří z něj utekli, se postupně vrátili a nový domov v něm našlo i přibližně 40 tisíc běženců z východu Ukrajiny. Chuť poznat město, ve kterém žijí, lidem válka nevzala.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Korejské bezvaječné pažitkové palačinky s krevetkami

    Před 10 dny
    Skvělé syté, a přitom pestré jídlo s asijskými podtóny vás nemůže nenadchnout, i když se našim palačinkám tak úplně nepodobá.
     Komentáře
  • Radiožurnál

    Palačinkárna v Bretani vyzývá, ať u nich klidně svůj talíř vylížete. Palačinky nabízí sladké i slané

    Před 11 dny
    Neochutnat palačinky na cestě do Bretaně by byl podobný hřích jako vynechat pizzu v Itálii, halušky na Slovensku nebo bigos v Polsku. Prostě to nejde. Palačinky mají v Bretani tradici už od 16. století a používají tam pro ně hned dva pojmy. Jednak slovo „galette“, tedy slané palačinky, které se vyrábějí z pohankové mouky, soli a vody a pak termín „crêpe“, což jsou sladké palačinky s vejcem, moukou a mlékem. V hlavním městě Bretaně v Rennes najdete desítky palačinkáren.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Snadné nadýchané pohankové palačinky

    Před 12 dny
    Lahodné palačinky s lehkou jemnou texturou a oříškovou chutí.
     Komentáře
  • Receptovník

    Špenátové palačinky získají zajímavou zelenou barvu. Lze je zapéct i podávat s džemem

    Před 15 dny
    Listy špenátu jsou jedním z nejzdravějších druhů zeleniny, který můžeme získat v každém supermarketu. Špenát nemá mnoho fanoušků, naštěstí jeho struktura umožňuje propašovat ho v různých formách do mnoha jídel. V dnešním článku se podíváme, jak připravit palačinky s jeho přidáním. Zelené těsto Zelené palačinky jsou jedním z chytřejších způsobů propašování špenátu do stravy.
     Komentáře
  • ZdravéStravování

    Přezráním banánů jejich využití zcela nemizí. Stále se hodí do ovesné kaše, smoothie nebo palačinek

    Před 16 dny
    Málokdo si dopřeje banány s tmavě hnědou slupkou, nevypadají totiž příliš lákavě. Ale nemusí nutně končit v odpadkovém koši. Můžete je využít pro přípravu mnoha chutných a zdravých jídel.
     Komentáře
  • Adbz

    Jak na nejlepší palačinky: Šéfkuchaři radí použít hnědý cukr a plnotučné mléko

    Před 17 dny
    Palačinky jsou obyčejné a levné jídlo. Jejich příprava je rychlá, takže se na stolech strávníků v českých domácnostech objevují dost často. Můžete je ale povznést na jinou úroveň.
     Komentáře
  • Receptovník

    Pro nadýchané palačinky je důležité dodržet poměr surovin. Díky perlivé vodě budou ještě lepší

    Před 18 dny
    Palačinky jsou oblíbené jídlo na našich stolech. Jsou chutné a levné a na jejich základě můžeme připravit spoustu jídel. Sladké palačinky většinou naplníme džemem nebo čokoládovým krémem. Stejně dobře si ale můžeme pochutnat i na slané náplni. Klasika mezi snídaněmi Připravit palačinky není náročný úkol. Recept se skládá pouze z několika ingrediencí, které musíte jen důkladně promíchat a jsou připraveny.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Rychlé hrnkové palačinky nejen pro začátečníky: Můžeme je plnit marmeládou i sýrem a přípravu zvládne každý

    Před 18 dny
    Palačinky milují malí i velcí. Máme pro vás recept na rychlé hrnkové palačinky. Připravte si ty nejlepší, které výborně chutnají a jejichž příprava zároveň ušetří čas.
     Komentáře
  • Vlasta

    Jak na nadýchané palačinky: Zkuste sladké, slané, zapečené i bylinkové do polévky

    Před 21 dny
    Mléko, vejce, mouka – tahle trojice dokáže mnoho, o tom se dnes a denně přesvědčují všichni, kteří podlehli kouzlu palačinek. Variant, jak základ chutně doplnit, je totiž nekonečné množství!
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Pohankové palačinky s vejcem a špenátem

    Před 26 dny
    Palačinky jsou klasikou, kterou snad miluje úplně každý. Zkuste si jednou za čas jídelníček zpestřit a připravit si palačinky z pohankové mouky a naslano, třeba podle našeho certifikovaného receptu. Tabulku s výživovými údaji naleznete na konci.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Holka u plotny radí: Univerzální těsto na palačinky chutná skvěle s marmeládou nebo s touto slanou špenátovou náplní

    Před 27 dny
    Máte rádi palačinky? Pak je můžete pro jednou zkusit připravit ve slané verzi. Těsto je univerzální, takže si každý může vybrat, čím je naplní. U nás doma momentálně nejvíce frčí tahle varianta, kterou vám dnes představím.
     Komentáře
  • TN

    Žena soutěžila v pojídání palačinek na rychlost. Udusila se a zemřela

    Před 1 měsícem
    Soutěž v pojídaní palačinek v Omsku skončila smutně. Žena se totiž při rychlém jezení jednou z palačinek zadusila a zemřela. Ruská policie nyní vše prošetřuje.
     Komentáře
  • Apetit

    Palačinky a lívance naslano: 22 variant, které si můžete dát jako oběd nebo večeři

    Před 1 měsícem
    Sladké palačinky a lívanečky mají v našich srdcích i kuchyních své místo jisté, ale ty slané už tak často nepřipravujeme. A to je věčná škoda! Jsou totiž stejně skvělé a nekonečně variabilní jako jejich sladké protějšky. Receptů máme celou řadu!
     Komentáře
  • Runwayonline

    Vyzkoušeli jsme: Ty nejlepší palačinky na světě. Jak na ně?

    Před 1 měsícem
    Upéct dobré tenoučké palačinky neboli francouzské crepes, se zdá jako ta nejjednodušší věc na světě. Ale není. Aby se netrhaly a chutnaly božsky, musíte při jejich přípravě postupovat správně. A nezapomenout na jednu důležitou věc.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Sezóna horkých polévek: Jak na perfektní celestýnské nebo fritátové nudle? Základem je dokonalé palačinkové těsto

    Před 1 měsícem
    Zima se stále nerozloučila, a tak si potřebujeme připravovat horké výživné polévky. Celestýnské a fritátové nudle patří mezi možnosti, jak polévky doplnit. Co mají společného s palačinkami?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Palačinkový den se slaví právě dnes! Ukážeme vám, jak na ty nejlepší a nejtenčí a zjistíte taky, kde se konají palačinkové závody

    Před 1 měsícem
    Masopustní úterý je vrcholným dnem masopustu. Zatímco u nás si ale masopustní úterý nedokážeme představit bez koblih, ve světě se dělají třeba i palačinky. Proto se tento svátek v mnoha zemích označuje jako Palačinkový den.
     Komentáře
  • Apetit

    Palačinky a lívance: 46 ověřených receptů od českých po japonské

    Před 1 měsícem
    Kdo by nemiloval palačinky a lívance? K snídani, svačině i k večeři či jako nejsladší dezert pod sluncem... S tou správnou špetkou nostalgie. Pro všední den i slavnostní okamžiky. Sladkou palačinku či lívanec můžete podávat kdykoli, pokaždé zařídí blažený úsměv na tvářích dětí i dospělých!
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Palačinkový den ohlašuje příchod Velikonoc. Užijte si poslední den před začátkem postního období

    Před 1 měsícem
    Pancake Day započal svou historii v Anglii – nejstarší zmínka pochází z 15. století a je pevně spjata s Velikonocemi. A jelikož jsou Velikonoce klouzavým svátkem i Palačinkový den nemá pevně stanovené datum. Vždy se ale oslavuje v úterý, které předchází Popeleční středě, začátku 40denního postního období, letos to vychází na 21. února.
     Komentáře
  • Proženy

    Nejlepší triky, jak na palačinky, aby byly bez hrudek, netrhaly se a ihned se po nich zaprášilo

    Před 1 měsícem
    Poslední úterý před Popeleční středou se ve světě slaví Palačinkový den. Je populární zejména v anglicky mluvících zemích, palačinky ale milujeme všichni a suroviny máte nejspíš doma, tak proč se k oslavám nepřidat.
     Komentáře
  • Receptovník

    Palačinky z mikrovlnné trouby jsou hotové během pár minut. Ušetří čas i složité smažení

    Před 1 měsícem
    Palačinky jsou jedním z oblíbených jídel. Jedná se o jídlo, které zaujme sladkou i slanou chutí. Mnoho lidí však přemýšlí o tom, jak budou stát u sporáku a budou smažit palačinky, a to je odradí od přípravy. Na záchranu však přichází recept, kdy palačinky nemusíte smažit. Náročné a jednoduché zároveň Palačinky jsou populární jídlo a dospělí i děti je milují. Recept na těsto není komplikovaný a v kuchyni najdeme obvykle potřebné ingredience.
     Komentáře
  • ČasProŽeny

    Palačinkový dort: Jednoduchý a rychlý zákusek, který si zamilujete

    Před 1 měsícem
    Palačinky jsou jednoduchý, ale oblíbený dezert, který miluje takřka každý. Pokud patříte mezi ty, kteří milují palačinky, nepochybně si zamilujete i palačinkový dort, který máte za pár minut hotový. A navíc ho můžete naplnit podle vašich představ!
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Banánová pomazánka: Nejlepší snídaně, která vás dostane ze stereotypu

    Před 1 měsícem
    Pomazánka nemusí být jen slaná. Důkazem je tato sladká banánová pochoutka, kterou můžete jíst samotnou nebo si jí namažete na chleba. Jde o zdravou sladkou záležitost, která vám svou chutí vyrazí dech. Recept je na konci pořadu.
     Komentáře
  • Ferty

    Zkuste palačinky z PET láhve. Žádné špinavé nádobí, a přitom skvělá chuť

    Před 1 měsícem
    Palačinky jsou oblíbené téměř po celém světě. Nejen, že se jedná o velice univerzální jídlo, kterým potěšíte prakticky každého, jde také o jeden z nejstarších pokrmů vůbec.
     Komentáře
  • Feminela

    Palačinky bez mouky budou dokonale vláčné a nadýchané. Doma se po nich jen zapráší

    Před 1 měsícem
    Palačinky patří k pokrmům, které nevyžadují speciální kuchařské umění a díky různým doplňkům potěší mlsné jazýčky i těch nejnáročnějších strávníků. Základem palačinkového těsta je pšeničná mouka, mléko, vajíčko a cukr. Ale co když mouku nahradíme jinou surovinou?
     Komentáře
  • Receptovník

    Stačí vyměnit jedinou ingredienci a palačinky už nikdy nebudou stejné. Dokonale se rozplynou na jazyku

    Před 1 měsícem
    Máte rádi palačinky? Ačkoliv se jedná o velmi snadné a rychlé jídlo, ne vždy se podaří usmažit nadýchané a jemné placky. Stačí ale vyměnit jednu jejich složku a získáte palačinky, které jsou nejen mnohem zdravější než ty tradiční, ale také chutnější a křehčí. S džemem nebo čokoládovou pomazánkou si je zamiluje celá rodina. Nahraďte mouku kokosem Palačinky jsou jedním z nejjednodušších jídel. Jejich příprava trvá jen asi dvacet minut a jsou potřeba jen základní ingredience.
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Luxusní slané špenátové palačinky 2x jinak

    Před 1 měsícem
    Sladké palačinky nemusíte, ale kdyby byly slané, dali byste si říct? Upečte si palačinky, které si zamilovaly špenát. A určitě se totéž stane i vám.
     Komentáře
  • Podnikatel

    S virtuální asistentkou zatím palačinky neuděláte, zato vám poradí, co s penězi

    Před 1 měsícem
    Moderní technologie zatím neznají meze. S dotazy už není třeba obracet se na kompetentního člověka, odpověď lze získat ze světa virtuálního.  Virtuální asistentku se jménem KATE mají k dispozici pro své klienty ve finanční skupině ČSOB. Umí odpovědět na dotazy klientů k bankovním produktům a službám.  Řekne vám i vtip. Virtuální asistentka je hitem mobilního bankovnictví Virtuální asistentka je propojena s bankovními systémy, takže je schopna vyřešit spoustu situací sama. A to od začátku do…
     Komentáře
  • TopRecepty

    Nadýchané pečené palačinky Dutch Baby ohromí chutí i originálním vzhledem, o který se postará vysoká teplota

    Před 1 měsícem
    Dutch Baby, Dutch Puff nebo German Pancake jsou názvy pro stejný pokrm – nadýchanou palačinku pečenou v troubě na vysokou teplotu podávanou s čerstvým ovocem nebo i naslano. Hotová je za pár minut a úspěch u malých i velkých strávníků je zaručen.
     Komentáře
  • Extra

    Na Hromnice o hodinu více: 2. února se slaví svátek boha hromu Peruna i Den palačinek

    Před 1 měsícem
    Na Hromnice o hodinu více. Tradiční pranostiku vztahující se k 2. únoru známe všichni, víte ovšem, že ona hodina trvá ve skutečnosti 80 minut? Svátek je spojen s oslavou boha hromu Peruna a měl u nás dlouhou tradici, která se dnes však už často vytrácí. Lidé vyrábějí a zapalují v oknech hromničky a jedí palačinky. V redakci eXtra.cz jsme se podívali na to, jaké další tradice a pranostiky jsou s Hromnicemi spojené a jakou má souvislost s křesťanským dnem Uvedení Páně do chrámu.
     Komentáře
  • Receptovník

    Žádné mazání oblíbenou náplní. Zalít palačinky omáčkou zní možná hloupě, ale chuť každého přesvědčí

    Před 2 měsíci
    Palačinky patří k oblíbeným pokrmům řady lidí. Občas ale může být tento recept už trochu nudný a nezajímavý. Jednoduše není moc možností, jak jej vylepšit a udělat jej originálnější. My vám však dnes představíme jednu možnost, která rozhodně zaujme – palačinky v pomerančové omáčce. Uvidíte, že tento recept zase trochu více nabudí vaše chuťové pohárky a budete příjemně překvapeni, jak málo stačí k tomu, aby i obyčejný recept mohl být netradiční.
     Komentáře
  • Vitální senior

    Recept na odlehčené špenátové palačinky

    Před 2 měsíci
    Máte rádi palačinky a špenát? Pak je tento recept právě pro vás! Vyzkoušejte odlehčený oběd v podobě špenátových palačinek. V lednu se na vlně novoročních předsevzetí většina z nás snaží o zavedení zdravých návyků – od cvičení, přes pitný režim až po zdravé stravování. Ačkoliv bývá zařazení zdravých jídel zejména po svátcích občas náročné, je důležité nepřepálit start a začít
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Tenoučké a lahodné palačinky, po kterých si budete olizovat prsty

    Před 2 měsíci
    Dobré palačinky jsou trochu věda. Příliš husté těsto by se po pánvi rovnoměrně nerozlilo, příliš řídké těstíčko zase způsobí, že se palačinka bude trhat. Suroviny: hladká mouka 250 g, vejce 2 ks, mléko 0,5 l, sůl a olej.
     Komentáře
  • OnlyU

    Zbytky rýže nevyhazujte. Udělejte si z nich slané nebo sladké palačinky

    Před 2 měsíci
    Každému z nás se někdy stane, že připraví jídla víc, než měl v plánu. Co zůstane, to se dá dojíst na večeři, někdy je ale člověk jídla přejeden tolik, že si už to samé podruhé dát nechce. A nebo mu zbyde jen rýže a omáčka se sní. Co potom se zbytky?
     Komentáře
  • Prostřeno

    Proteinové palačinky bez výčitek

    Před 2 měsíci
    Opravdu rychlá a chutná snídaně s obsahem 32 gramů bílkovin v jedné porci?
     Komentáře
  • Jsme kočky

    Lívance na 7 způsobů: udělej si třeba tvarohové nebo americké

    Před 2 měsíci
    Nadýchanější lívanečky jsou další úrovní palačinek. S námi si zkusíš, jak udělat starou dobrou klasiku, ale i další obměny tradičního receptu. Tvůj kluk tě za lahodné snídaně bude milovat.
     Komentáře
  • StyleUp

    Palačinky ze sklenice jsou rychlé a dokonale nadýchané. Doma se po nich jen zapráší

    Před 2 měsíci
    Každá hospodyně má svůj oblíbený a osvědčený recept na palačinky. Přesně ví, kolik mouky, vody a mléka přidat, aby bylo dosaženo dokonalé konzistence. Pokud však nemáte po ruce mixér nebo metličku, nemusíte se vzdát myšlenky na chutné palačinky. Vše, co potřebujete, je obyčejná sklenice. Zlatá pravidla při přípravě palačinek Existuje několik pravidel, která se vyplatí dodržovat při přípravě palačinek.
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Už žádné trhání palačinek na pánvi: Důležitou roli v úspěchu hrají suroviny, správné těsto i vhodná pánev

    Před 2 měsíci
    Palačinky patří k nejjednodušším jídlům vůbec – k jejich přípravě stačí jen pár surovin. Aby se však netrhaly, je třeba postupovat správně.
     Komentáře
  • Feminela

    Dokonale nadýchané palačinky, které se rozplynou na jazyku: postačí jediná ingredience

    Před 3 měsíci
    Každá rodina má svůj osvědčený recept na přípravu palačinek, které chutnají dětem a dospělým k snídani, k obědu i namísto dezertu či večeře. Palačinky jsou ideální jídlo, protože jsou rychle hotové a jejich přípravu zvládne úplně každý.
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Tenké a nadýchané palačinky jako od nejlepší cukrářky. Klíčem k úspěchu je dodržení několika pravidel

    Před 3 měsíci
    Aby byly palačinky vláčné a nadýchané, je potřeba mít připravené dobré těsto. Ještě více však samotný výsledek ovlivní způsob smažení palačinek. Toto byste při jejich přípravě měli dodržovat.
     Komentáře
  • Pěstujme

    Palačinková rostlina z Číny: pilea je dokonalou ozdobou moderních interiérů, se kterou nešlápnete vedle

    Před 3 měsíci
    Stálezelená a velmi oblíbená rostlina s kulatými lístky připomínajícími penízky nebo palačinky, to je Pilea peperomioides. Na dlouhá léta upadla tato pokojovka v zapomnění, v současné době se ale vrací na výsluní.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Chtěl překvapit manželku a vymyslel gastronomický hit: Sladké palačinkové špagety teď chce zkusit každý

    Před 3 měsíci
    Milujete po ránu nejvíc palačinky nebo lívance? Pokud se chcete navíc ráno i trochu pobavit, nedělejte klasické placky, ale zkuste je připravit ve formě neobvyklých špaget. Příprava palačinkových špaget není nijak složitá a navíc vám taková dobrota spolehlivě prosvětlí i pošmourná a mrazivá zimní rána.
     Komentáře
  • Receptovník

    Profesionální kuchaři prozradili trik, díky kterému budou palačinky vždy tenké jako papír

    Před 3 měsíci
    Těžko najít snazší a levnější způsob, jak připravit teplou večeři nebo delikátní dezert. Palačinky jsou ideální jídlo, které ukojí hlad a potěší chuťové pohárky, mohou se připravovat nasladko i naslano, proto je zbožňují naprosto všichni. Nehledě na výběr náplně však záleží na jejich konzistenci, musí být perfektně tenké, aby chutnaly opravdu jemně. Ale jak toho docílit? Jak upéct palačinky, které nejsou o moc silnější než papír? S osvědčenými radami to zvládne úplně každý!
     Komentáře
  • Žijeme jídlem

    Navštívili jsme kravín a z čerstvého mléka udělali palačinky

    Před 3 měsíci
    Moderátor Mistr Málek v tomto díle navštíví zemědělské družstvo Klapý a dozví se, jak zde probíhá moderní chov dojnic, výroba mléka, pěstování ovoce a péče o krajinu. Z čerstvého mléka a jablek uvaří palačinky na sladký a slaný způsob.
     Komentáře
  • Receptovník

    Pohanková mouka nahradí pšeničnou ve všech směrech. Připravte dokonale nadýchané palačinky

    Před 3 měsíci
    Bez mouky by nebylo mnoho potravin a lahodného pečiva. Až donedávna nic nedokázalo srazit pšeničnou mouku z prvního místa na seznamu kuchyňských nezbytností. Rozvoj stravovacího a dietního průmyslu umožnil vznik pohankové mouky. Jeho hodnoty ocení nejen vegetariáni a lidé na bezlepkové dietě, ale také každý gurmán a kulinářský nadšenec. Čím je pohanková mouka zdravá?
     Komentáře
  • Receptovník

    Úžasně tenké palačinky, které se rozplývají na jazyku: stačí myslet na dvě základní věci

    Před 4 měsíci
    Palačinky k snídani jsou velmi oblíbené u dětí i dospělých. Mnoho z nás si je s radostí vychutná také jako sladkou odpolední svačinku. Mnoho lidí bohužel netuší, jak palačinky správně připravit. Pro jejich strukturu musíte zvládnout dvě základní věci: těsto a smažení. Poradíme vám, jak to udělat správně, abyste vždy získali dokonalé palačinky.
     Komentáře
  • Prima Ženy

    Zkažené kuře a divné menu. Soutěžící se bojí jít k rýpalovi týdne na večeři

    Před 4 měsíci
    Soutěž amatérských kuchařů z Plzně a středních Čech se ve středu přesune k hostiteli Zsoltovi. Taktik s cizím přízvukem uvaří jídla svého dětství, která vyvolají v soupeřích obavy. Co jsou hortobáďské palačinky a ptačí mléko, nikdo netuší. A co si hostitel počne se zkaženým masem na polévku?
     Komentáře
  • Prostřeno

    Zbytečné snídaňové hříchy

    Před 4 měsíci
    Ne, nejsou to ty, které byste čekali… Müsli k snídani totiž není vůbec tak zdravé, jak si myslíte. Dokonce byste se této snídaňové klasiky měli raději vzdát.
     Komentáře
  • Prostřeno!

    Hosté v Prostřeno! obviní Ludmilu z taktizování, necítí se u ní doma dobře

    Před 4 měsíci
    Pondělní hostitelka Ludmila nemá nejlehčí start. V Prostřeno! je podruhé, a tak je automaticky zařazená mezi taktiky. Proč si ale večer lépe nenaplánovala? Soutěžící jsou otrávení z dlouhého čekání i z Ludmily. Co jí budou vyčítat? Sledujte Prostřeno! každý všední den v 17:50 na Primě. Epizody a další bonusy na vás čekají na iprima.cz/prostreno.
     Komentáře
  • Apetit

    Sladké i slané náplně do palačinek plus návod, jak na ně, aby se vždy povedly

    Před 4 měsíci
    Upečte kopec palačinek podle našeho základního receptu a pak už si jen hrajte s náplněmi. Na stůl můžete nachystat víc různorodých náplní a nechat stolovníky, ať se obslouží sami. Namažou si palačinku tím, co je láká nejvíc.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Teplá snídaně uleví vašemu trávení

    Před 4 měsíci
    Kaše, míchaná vajíčka nebo palačinky jsou nejen dobré, ale také podporují vaše zdraví. Z těchto důvodů byste měli vsadit na teplou snídani.
     Komentáře
  • Receptovník

    Stačí vyměnit jedinou ingredienci a palačinky už nikdy nebudou jako dřív. Poznejte dokonalost

    Před 4 měsíci
    Palačinky jsou jedním z těch jídel, která nevyžadují speciální kulinářské dovednosti a díky různým přísadám mohou potěšit chuťové buňky i těch nejnáročnějších. Základem těsta na palačinky je mouka. Pokuste se ji však nahradit touto tajnou ingrediencí a palačinky potěší nadýchaností a lehkostí. Potěší svou chutí Palačinky se mohou podávat se sladkou i slanou náplní. Ti, kteří obvykle sahají po džemech, konzervách nebo sýrech, by si měli prohlédnout tento recept.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Recept na ovesné palačinky s ovocem

    Před 4 měsíci
    Máte chuť na lahodnou snídani s ovesnými vločkami? Pak rozhodně vyzkoušejte tyto lahodné palačinky. V kombinaci s ostružinovo-banánovým smoothie jsou perfektním začátkem dne a zasytí vás na dlouhou dobu!
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Takhle se dělají křehké a jemné palačinky

    Před 4 měsíci
    Milujete palačinky stejně jako my? Pak pro vás máme recept na ty nejlepší. Připravte si je s námi.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak na dokonalý císařský trhanec s jablky? Slavný rakouský dezert se jednoduše připravuje a nádherně voní po skořici

    Před 4 měsíci
    Připravuje se z těsta podobného tomu na palačinky, připomíná lívance, a i když se mu říká nepříliš lichotivě trhanec, jde o dezert přímo noblesní, který nás přenese na vídeňský císařský dvůr nebo aspoň do nějaké tradiční vídeňské cukrárny. Jak tento vyhlášený dezert připravit, aby chutnal přímo božsky?
     Komentáře
Reklama