Zavřít
Špekáčky

Špekáčky

Nejnovější články na Seznamu na téma Špekáčky
  • Podcasty Seznam

    4 min

    Podcast
    Jak Avokádu scházela pořádná Pecka

    Před 2 dny

    ·

    4 minuty

    Veselé příhody Špekáčka a Feferonky aneb víte co se děje v lednici, když se do ní nedíváte?
     Komentáře
  • Podcasty Seznam

    4 min

    Podcast
    Jak lez Chlupatej Knedlík Krkovičce do zelí

    Před 2 dny

    ·

    4 minuty

    Veselé příhody Špekáčka a Feferonky aneb víte co se děje v lednici, když se do ní nedíváte?
     Komentáře
  • Podcasty Seznam

    4 min

    Podcast
    Jak Rakvička přišla o Věneček

    Před 2 dny

    ·

    4 minuty

    Veselé příhody Špekáčka a Feferonky aneb víte co se děje v lednici, když se do ní nedíváte?
     Komentáře
  • Podcasty Seznam

    4 min

    Podcast
    Jak Vývar sháněl Pěknou Kost

    Před 2 dny

    ·

    4 minuty

    Veselé příhody Špekáčka a Feferonky aneb víte co se děje v lednici, když se do ní nedíváte?
     Komentáře
  • Podcasty Seznam

    5 min

    Podcast
    Jak Slepici přistřihli křidýlka

    Před 2 dny

    ·

    5 minut

    Veselé příhody Špekáčka a Feferonky aneb víte co se děje v lednici, když se do ní nedíváte?
     Komentáře
  • Podcasty Seznam

    4 min

    Podcast
    Jak měl Španělskej ptáček v krku knedlík

    Před 2 dny

    ·

    4 minuty

    Veselé příhody Špekáčka a Feferonky aneb víte co se děje v lednici, když se do ní nedíváte?
     Komentáře
  • Podcasty Seznam

    4 min

    Podcast
    Jak dostal Pražskej Flamendr na kokos

    Před 2 dny

    ·

    4 minuty

    Veselé příhody Špekáčka a Feferonky aneb víte co se děje v lednici, když se do ní nedíváte?
     Komentáře
  • Podcasty Seznam

    4 min

    Podcast
    Jak se Stehýnku zapalovaly lejtka

    Před 2 dny

    ·

    4 minuty

    Veselé příhody Špekáčka a Feferonky aneb víte co se děje v lednici, když se do ní nedíváte?
     Komentáře
  • Podcasty Seznam

    4 min

    Podcast
    Jak měl Květák máslo na hlavě

    Před 2 dny

    ·

    4 minuty

    Veselé příhody Špekáčka a Feferonky aneb víte co se děje v lednici, když se do ní nedíváte?
     Komentáře
  • Podcasty Seznam

    4 min

    Podcast
    Jak byla Smaženka v kopru

    Před 2 dny

    ·

    4 minuty

    Veselé příhody Špekáčka a Feferonky aneb víte co se děje v lednici, když se do ní nedíváte?
     Komentáře
  • Podcasty Seznam

    4 min

    Podcast
    Jak Tatarku naučili česky

    Před 2 dny

    ·

    4 minuty

    Veselé příhody Špekáčka a Feferonky aneb víte co se děje v lednici, když se do ní nedíváte?
     Komentáře
  • Podcasty Seznam

    4 min

    Podcast
    Jak ulovili zavináče

    Před 2 dny

    ·

    4 minuty

    Veselé příhody Špekáčka a Feferonky aneb víte co se děje v lednici, když se do ní nedíváte?
     Komentáře
  • Podcasty Seznam

    4 min

    Podcast
    Jak byl Ementál bílej jak sejra

    Před 2 dny

    ·

    4 minuty

    Veselé příhody Špekáčka a Feferonky aneb víte co se děje v lednici, když se do ní nedíváte?
     Komentáře
  • Podcasty Seznam

    5 min

    Podcast
    Jak Debrecínce skákali na špek

    Před 2 dny

    ·

    5 minut

    Veselé příhody Špekáčka a Feferonky aneb víte co se děje v lednici, když se do ní nedíváte?
     Komentáře
  • Podcasty Seznam

    4 min

    Podcast
    Jak sehnali Utopenci Slušnou Tlačenku

    Před 2 dny

    ·

    4 minuty

    Veselé příhody Špekáčka a Feferonky aneb víte co se děje v lednici, když se do ní nedíváte?
     Komentáře
  • Podcasty Seznam

    4 min

    Podcast
    Jak Jejich Mladýho posed' zlej duch

    Před 2 dny

    ·

    4 minuty

    Veselé příhody Špekáčka a Feferonky aneb víte co se děje v lednici, když se do ní nedíváte?
     Komentáře
  • Podcasty Seznam

    4 min

    Podcast
    Jak pan Talián nemoh' do opery

    Před 2 dny

    ·

    4 minuty

    Veselé příhody Špekáčka a Feferonky aneb víte co se děje v lednici, když se do ní nedíváte?
     Komentáře
  • Cooky

    Domácí utopenec v pikantním nálevu: Hospodská klasika, která v domácí variantě chutná ještě lépe

    Před 5 dny
    Pro utopence už nemusíte běhat do hospody, můžete si je připravit doma. Tyhle v pikantním nálevu jsou prostě luxusní.
     Komentáře
  • Cooky

    Hrachová kaše s opečeným buřtem a kyselou okurkou: Připomeňte si školní léta nestárnoucí klasikou k obědu i večeři

    Před 8 dny
    Jemnou hrachovou kaši podle tohoto receptu uvaříte do hodiny a s párkem nebo buřtem si na ní skvostně pochutná celá rodina.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Segedínský utopenec podle Ostravskeho Gastrošefa: Vylepšená klasika voní paprikou a je skvěle kyselá po zelí

    Před 10 dny
    Utopenci nepochybně patří mezi nejoblíbenější studené pokrmy, které zaženou menší hlad i příjemně doplní pivo v hospodě. Bez většího úsilí si je ale můžeme udělat i doma. Zkoušeli jste však do klasického nálevu přidat kysané zelí a trochu mleté papriky? Ostravsky Gastrošef takto připravuje segedínské utopence.
     Komentáře
  • Apetit

    Spojením šťavnaté krkovici a špekáčků na pivu vzniklo jídlo, které bleskově navodí pocit pohody

    Před 17 dny
    Spojili jsme šťavnatou vepřovou krkovici a špekáčky na pivu a vzniklo jídlo, které umí bleskově navodit dokonalý pocit pohody. Tuhle fantastickou fúzi buřtů na černém pivu a masopustního vepřového snadno upečete v troubě, takže je téměř bez práce. Jednoduchý recept na špekáčkovou klasiku v moderním kabátku.
     Komentáře
  • Cooky

    Výživná pikantní salámová pomazánka, která má říz. Dělám ji ze špekáčků nebo ze salámu

    Před 1 měsícem
    Pomazánka vonící po starých časech - uzeném salámu, sýru a pikantní paprice. Pro její přípravu stačí miska, pár ingrediencí a kousek dobrého chleba.
     Komentáře
  • Marianne

    Nejsou to jen připálené špekáčky. Tohle jsou největší karcinogenní bomby na českém talíři podle Světové zdravotnické organizace

    Před 1 měsícem
    Párky, klobásy, hranolky i rohlík s paštikou. Jídla, která Čech jí naprosto běžně. Jenže právě tahle klasika se podle Světové zdravotnické organizace může podepisovat na našem zdraví víc, než jsme si ochotni přiznat. Rakovina se totiž nebere z ničeho. A u některých potravin dnes už víme, že ji mohou dlouhodobě podporovat.
     Komentáře
  • Cooky

    Známí utopenci, připravovaní trochu jinak: Tentokrát zalití v aspiku

    Před 1 měsícem
    Aspik s utopenci podle tohoto receptu oceníte jako chuťovku k pivu, na oslavy nebo třeba na Silvestra. Zaručeně ale poslouží i jako chuťovka k večeři.
     Komentáře
  • Cooky

    Utopenci podle našeho dědy: Svařený pivní nálev, chilli a hořčice

    Před 1 měsícem
    Náš děda utopencům rozumí. Sdílím s vámi tento speciální recept na utopence v pivním svařeném nálevu. Věřím, že si náramně pochutnáte.
     Komentáře
  • Cooky

    Voňavé těstoviny zapečené s vejcem, smetanou a křupavou sýrovou krustou: Rychlé jídlo z jednoho pekáče

    Před 2 měsíci
    Jedno jídlo, tisíc možností. Zapečené těstoviny jsou sytá klasika, která chutná vždycky jinak a které zvládne každý kuchař podle tohoto receptu.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    RETRO večeře: Rychlé a chutné kolínka s vejci a slaninou

    Před 2 měsíci
    Jednoduchý a chutný recept na kolínka s vejci. Rychlá příprava a skvělá kombinace chutí špekáčku, červené cibule a vajec. Ideální pro rychlou večeři nebo oběd. The post RETRO večeře: Rychlé a chutné kolínka s vejci a slaninou appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak na nejlepší špekáčky na pivu? Podle tohoto receptu jsou šťavnaté i křupavé a voní až k sousedům

    Před 2 měsíci
    Táboráky si teď pár měsíců nezapálíme, ale to neznamená, že bychom se museli vzdávat oblíbených špekáčků. Jen je neopečeme na ohni, ale v troubě. S hromadou cibule, zeleniny a dobrého piva se promění v lahodné jídlo z jednoho pekáče, kterého nikdy není dost. Obzvlášť špekáčky na černém pivě rychle mizí.
     Komentáře
  • Cooky

    Guláš ze špekáčků, dobře známý jako buřtguláš

    Před 2 měsíci
    Buřtguláš jak ho připravuji - je pikantní, z cibule, papriky a špekáčků či buřtů. Často s bramborami zahuštěný jíškou nebo chlebem. Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na české tradiční jednoduché a když se správně připraví, i chutné jídlo. Guláš ze špekáčků.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak oloupat špekáčky? Máme pro vás vychytávku, která vám ušetří čas i nervy

    Před 2 měsíci
    Slupka na špekáčcích může být při přípravě některých teplých jídel nežádoucí, protože ovlivňuje celkovou konzistenci pokrmu. Loupat ji za syrova ale bývá obtížné a zdlouhavé. My vám ukážeme jednoduchý a rychlý způsob, jak na špekáčky vyzrát.
     Komentáře
  • Cooky

    Pomalu pečené špekáčky na černém pivu: Uzenářská tradice s karamelovou omáčkou

    Před 2 měsíci
    Jednoduchý recept na špekáčky pečené na černém pivu s postupem krok za krokem, přitom tak výborný. Někdy stačí jen trochu jednoduchosti a dokonalá chuť je na světě.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Šťavnaté buřty na pivě: Chutnají tak skvěle, že si je připravíte klidně i bez táboráku a jejich vůně přiláká i sousedy

    Před 3 měsíci
    Znáte to, těšíte se na opékání buřtů a prší. Nebo se nesní všechny a pár špekáčků zbyde. A pak přichází ke slovu lahodná a pikantní česká klasika. Buřty na pivu potěší jednoduchou přípravou a výraznou chutí. Vůně linoucí se z trouby dá všem rychle najevo, jakou dobrotu chystáte.
     Komentáře
  • Novinář v domácnosti
    naMédium

    Jeseníky, tipy na výlety: co nevynechat a čemu se raději vyhnout

    Před 3 měsíci
    Jeseníky jsou krásnou turistickou destinací, ale po loňských zářijových povodních se zdá, že se spousta turistů bojí do regionu kvůli jejich následkům vůbec přijet. Není k tomu však důvod, takže směle vyražte!
     Komentáře
  • Novinář v domácnosti
    naMédium

    Krásy Jeseníků, lesní bar a Jeskyně Na Pomezí

    Před 3 měsíci
    Letos jsme se s dětmi vypravili na týden do Jeseníků. Ubytování jsme si zvolili v Horní Lipové, kde se nachází také lesní bar a autem se za 10 minut dostanete k Jeskyni Na Pomezí.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Buřty na černém pivu podle Ládi Hrušky: Z pár surovin rychle vykouzlíte levnou a šťavnatou večeři vonící karamelem

    Před 4 měsíci
    Pivo má v české kuchyni dlouhou tradici nejen jako oblíbený nápoj, ale také jako přísada, která pokrmům dodává speciální chuť i vůni. Správně zvolené pivo dokáže zvýraznit maso, zjemnit omáčku, provonět těsto nebo dodat marinádám šmrnc. Oblíbeným pokrmem jsou také buřty na pivu, na které má snadný a rychlý recept Láďa Hruška.
     Komentáře
  • Proženy

    Jak správně nařezat špekáčky? Nejlepší buřty na ohni nejsou spálené, ale perfektně propečené!

    Před 4 měsíci
    Se „správným“ nakrojením špekáčku to je podobné asi jako s přidáváním salámu do bramborového salátu. Každý má svůj zaručený názor a postup, na kterém si trvá a je ten jediný správný. Jste tedy tým „křížek“ nebo „ježek“ a co radí čeští šéfkuchaři?
     Komentáře
  • Proženy

    Poctivě otestováno redakcí: Nejlepší špekáčky, které opravdu stojí za opečení

    Před 4 měsíci
    V redakci jsme se pořádně zakously do tématu, které nás v létě pálí podobně jako rozžhavené grilovací uhlí. A sice, kde koupit špekáčky, co mají chuť, obsahují hlavně maso a neprasknou při prvním políbení plamenem. Zjistili jsme, že dobrý buřtík nemusí stát majlant ani mít michelinskou recepturu, ale poznáte ho hned, jak jej nakrojíte.
     Komentáře
  • Seriál Radiožurnálu

    3 min

    Podcast
    Buñuel, Loach a špekáčky pro Tonyho Curtise. Karlovarský festival se za socialismu otevíral světu

    Před 5 měsíci

    ·

    3 minuty

    Francouzský koňak nebo džus v plechovce. Dostat takové potraviny do Československa 60. let bylo skoro nemožné, dovoz totiž řídil a hlídal stát. Pořadatelé karlovarského festivalu ale chtěli už tehdy potěšit zahraniční hosty tím nejlepším. Nakonec se jim podařilo dostat výjimku a na stolech luxusních grandhotelů jste tak mohli najít i netradiční pochoutky.
     Komentáře
  • Žena-in

    Sýrové špekáčky na grilu a křupavé bramboráky

    Před 5 měsíci
    Špekáčky se nemusí opékat jen na ohni, ale taky na grilu. A aby to nebyla nuda, připravili jsme k nim dokřupava opečené bramboráky. Recept na bramboráky navíc můžete využívat po celý rok.
     Komentáře
  • Cooky

    Jídlo chlapů i babiček: Buřty na pivě aneb buřtí symfonie s cibulí

    Před 5 měsíci
    Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na tuto buřtí symfonii s cibulí a vyzkoušejte uvařit toto retro jídlo chlapů a babiček buřty na pivě.
     Komentáře
  • Cooky

    Zapečené papriky plněné Olomouckými tvarůžky: Jednoduchá lahůdka pro labužníky

    Před 5 měsíci
    Toto je chuťová lahůdka - Prohlédněte si recept s postupem na nádherně aromatické zapečené palačinky s Olomouckými tvarůžky! Bude se vám ještě o nich zdát.
     Komentáře
  • Proženy

    Co vařit o víkendu? Buřtguláš! Teplá večeře i rychlý oběd, když se chystáte ven. A děti ho milují!

    Před 6 měsíci
    Buřtguláš už dávno nepatří mezi levná jídla, ale pro svou chuť a snadnou přípravu je stále velmi oblíbený – navíc se dá připravit třeba i v jednom hrnci. Láká vás to? Inspirujte se nejlepšími recepty na tenhle poklad české domácí kuchyně.
     Komentáře
  • Žena-in

    Pikantní špekáčky grilované se zeleninou

    Před 6 měsíci
    Grilujete rádi? Dnes pro vás máme rychlý a jednoduchý nápad, na který jsme použili ostřejší špekáčky a zeleninu. A jako přílohu jsme si zvolili jednoduché grilované brambory.
     Komentáře
  • Po Česku

    Tipy na gastrovýlety po Čechách: Vymyslel utopence utopený hostinský?

    Před 6 měsíci
    Cestování může mít spoustu podob a cílů: za sportem, za klidem a přírodou, na hrady a zámky, na festivaly a jiné akce. V posledních letech jsou v kurzu ale také gastrovýlety. Pojďme se podívat, kde můžete na našem území ochutnat ty nejoblíbenější české lahůdky.
     Komentáře
  • Nespěchej

    Špekáčky na pranýři: Pravidelné kontroly odhalují velké rozdíly v kvalitě

    Před 6 měsíci
    Špekáčky jsou oblíbenou českou pochoutkou, která má své stálé místo u táboráků či letních grilovaček. Některé však svými kvalitami nedosahují potřebné úrovně. Pravidelné kontroly odhalují velké rozdíly v kvalitě. Častými nedostatky jsou nízký podíl masa a nadbytek náhražek.
     Komentáře
  • Cooky

    Buřtguláš: Najezte se pořádně za málo peněz, zasytíte celou rodinu

    Před 6 měsíci
    Buřtguláš je rychlovka, která zasytí i největší hladovce. Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na klasický český bramborový guláš.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jedinečný špekáčkový sendvič podle Těhotnýho kuchaře: Netradiční pokrm, který svou chutí zahanbí všechny hot dogy

    Před 6 měsíci
    Špekáček patří k nejznámějším a nejtradičnějším uzeninám české kuchyně. Jeho charakteristická chuť, specifický tvar a nezaměnitelná vůně z něj dělají stálici letních táboráků, ale stejně dobře se sním dá pracovat i v kuchyni. Důkazem je i netradiční hot dog, v němž známý influencer Těhotnej kuchař ukryl právě špekáček.
     Komentáře
  • Novinky

    Jak vybrat ty nejlepší špekáčky a co s nimi, když pár kousků zbude?

    Před 6 měsíci
    Špekáčky na ohni chutnají jako prázdniny u babičky, jejich opékání je každoroční rituál, bez kterého si u nás léto dovede představit málokdo. Jak vybrat ty nejlepší a co s nimi, když nevyjde počasí nebo pár kousků zbude?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Nejlepší utopenci: Zásadní „ingrediencí“ je trpělivost. Už prababičky sázely na pořádné ochucení, proležení a propojení chutí

    Před 6 měsíci
    Utopenci patří do každé klasické hospody. Můžeme si je ale přichystat i doma. Utopenci podle prababiček byly příjemně aromatické. Základem ale vždy byla kvalitní uzenina a dostatek cibule.
     Komentáře
  • Náš region

    Buřty, špekáčky a klobásy: Jak si na Čarodějnice neudělat ostudu u ohně

    Před 7 měsíci
    Špekáček, který vás nepošle do pekla Chcete-li, aby se vám špekáček při opékání nerozpadl, nevyprskl do sousedova piva nebo chutnal jako piliny z kůlny,…
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak na tatarák ze špekáčků: Voní česnekem a worcesterskou omáčkou a díky několika dochucovadlům chutná božsky

    Před 7 měsíci
    Nakoupili jste na čarodějnice příliš mnoho buřtů a nestihli jste je všechny opéct na ohni? Možností, jak je zpracovat, je spousta, co ale zkusit jednu méně tradiční v podobě špekáčkového tataráku? Výborně se hodí nejen na topinky a aspoň nebudete muset mít obavy z konzumace syrového masa.
     Komentáře
  • Apetit

    Čarodějnice jsou tu: Jak vybrat kvalitní špekáček na opékání a jak jej nejlépe rozříznout? Zapomeňte na ježka, řežte „na hranolky“!

    Před 7 měsíci
    V kalendáři se dozvíte, že 30. dubna slaví Blahoslav a Anastázie, ale vy tam jistě máte připsáno i čarodějnice. Dříve se tento svátek nazýval i filipojakubská noc a jde o lidový zvyk spojený s pálením ohňů a vírou v čarodějnice, který se odehrává v noci ze 30. dubna na 1. května. Zapálené ohně měly prý moc chránit před zlými silami a posvětit úrodu, zároveň se slaví příchod jara.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak správně opéct špekáčky na ohni, aby se nespálily a chutnaly božsky? Pár tipů pomůže k dokonalému výsledku

    Před 7 měsíci
    Poslední dubnový den je neoddělitelně spjat s pálením čarodějnic. Nejen ony ale nad ohněm končí. Večer na něm většina lidí opéká i buřtíky. Jak je ale co nejlépe opéct, abyste se na této tradiční české uzenině opravdu pochutnali? Tipy oceníte určitě i v dalších měsících, neboť sezóna táboráků začíná.
     Komentáře
  • Cooky

    Špekáčky po ďábelsku na černém pivu

    Před 7 měsíci
    Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na tento ďábelský recept - špekáčky na černém pivu. A při první příležitosti k tomu vhodné je určitě vyzkoušejte. Milovníci těchto pochoutek vás budou pochvalovat.
     Komentáře
  • Za Plzní

    Youtuber Mad BBQ otestoval špekáčky a našel ty nejlepší i nejhorší

    Před 7 měsíci
    Léto se nezadržitelně blíží, a letní teploty jsou už vlastně dokonce tady. I když teprve slavíme Velikonoce, když se o víkendu projdete po venkově, dříve nebo později musíte ucítit vůni ohně, grilovaného masa nebo opékaných špekáčků. Co víc vám může prozradit, že je tu ta část roku, kdy až do noci můžeme žít a hlavně jíst venku?
     Komentáře
  • Cooky

    Masová roláda z mletého masa: Z poctivých surovin, potěší oko i břicho

    Před 7 měsíci
    Poctivá masová roláda je skvělá pochoutka pro celou rodinu. Prohlédněte si recept s postupem na tuto bohatou roládu!
     Komentáře
  • Toprecepty

    Utopenci v aspiku: Netradiční specialitu nekoupíte všude, podle našeho receptu si ji ale snadno uděláte doma

    Před 8 měsíci
    Utopenci jsou jednou z tradičních hospodských specialit. V nálevu utopené špekáčky prokládané cibulí a někdy i chilli papričkami nebo nakládanou kapií jsou dokonalou pochoutkou nejen k pivu. Vychutnat si je ale můžete i v kompaktnějším provedení, třeba v aspiku.
     Komentáře
  • Cooky

    Buřty na černém pivu, pikantní hospodská klasika

    Před 8 měsíci
    Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na pikantní hospodskou klasiku, která sice není z jídel nejzdravějších, ale je proklatě dobrá - Buřty na černém pivu.
     Komentáře
  • Miroslav Kubásek
    naMédium

    Pálení listí a trávy zakázáno! Ale co když si jen opékáte špekáčky?

    Před 8 měsíci
    Od 1. března 2025 platí novela zákona o ovzduší, která definitivně zakazuje spalování zahradního odpadu na otevřených ohništích.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Vepřová plec po chalupářsku: Dovařeno v jednu ráno a hned všechno snědeno!

    Před 9 měsíci
    Vepřové maso s jemnou omáčkou v hlavní roli – to je moje Vepřová plec po chlupářsku! Tenhle recept mě zabavil až do jedné hodiny ranní, ale stálo to za to. Omáčka byla tak lahodná, že jsem ani nedokázal počkat na další den. Všechno jsem snědl na posezení, a to bez jediné výčitky. Pokud máte rádi poctivou českou kuchyni, tohle video vás určitě inspiruje!
     Komentáře
Reklama