Zavřít
Špekáčky

Špekáčky

Nejnovější články na Seznamu na téma Špekáčky
  • TopRecepty

    Špekáček na pivě z remosky: Na co si dát pozor a jak pokrm dokonale vyladit

    Před 2 dny
    Špekáčky na pivě patří už dnes mezi oblíbenou klasiku. Proč si ji nepřipravit právě v remosce. Rychlé a jednoduché jídlo oceníte, když nebudete chtít ztrácet čas postáváním u hrnce.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Děláte to celý život a možná špatně. Jak správně opéct špekáček?

    Před 5 dny
    Zvenčí dramaticky černý a zevnitř téměř syrový. Je zřejmé, že tady nastalo při přípravě špekáčku hned několik chyb. Jak upéct špekáček správně a jaké další dobroty jsou vhodné připravovat na ohni?
     Komentáře
  • Marianne

    Pochoutka s neodolatelnou vůní kouře

    Před 16 dny
    Nevyžadují bůhvíjak složitou přípravu a milují je děti i dospělí. Špekáčky k létu patří stejně jako koupání a legrace. Jestlipak ale víte, jaká je jejich historie a jak je správně nakrájet i opéct?
     Komentáře
  • Novinky

    Výroba špekáčků krok za krokem

    Před 20 dny
    Léto bez táboráku a táborák bez špekáčků si umí málokdo z nás představit. Tento druh uzeniny se u nás objevil v roce 1891 a stala se z něj oblíbená pochoutka. Od roku 2011 jsou špekáčky zapsané v seznamu zaručených tradičních specialit, který registruje Evropská komise. S kamerou Novinek jsme se podívali pod ruce řezníků, kteří denně tento druh uzeniny připravují zákazníkům na pulty.
     Komentáře
  • #chálujlíp

    Buřty na černém pivu z grilu. Nezapomeňte zapnout plyn...

    Před 24 dny
    Buřty na černém pivu připravené na venkovním grilu mají o kouzlo navíc oproti přípravě v troubě. Opečeš si špekáčky a pokračuješ s omáčkou. Nesmíš si tedy zapomenout pustit plyn jako já 🤣.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Špekáčkový salát, připravený do pár minut: Skvělá možnost, jak využít zbylé buřtíky po opékání

    Před 1 měsícem
    Snad žádná jiná uzenina nemá v létě tak vrcholnou sezonu jako špekáčky, tedy kromě klobásek. Opékání buřtíků je zkrátka jednou z tradic, která k českému létu patří. Co ale dělat s těmi, které na prut nedoputovaly, když další táborák neplánujete? A co si z nich připravit netradiční salát?
     Komentáře
  • Bydlíme kvalitně

    Špekáček, nebo buřt? A jak ho opéct tak, aby byl delikatesou?

    Před 1 měsícem
    Opékání špekáčků a buřtů k létu neodmyslitelně patří. Víte ale, jaký je mezi nimi rozdíl a jak je správně připravit, aby byli krásně opečené a šťavnaté?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Příběh utopenců. Jak vznikla nejslavnější pochutina českých hospod a jak na ty nejlepší?

    Před 2 měsíci
    Kdo by neznal utopence? Jsou ryze českou specialitou a společně s nakládaným hermelínem stálicí na jídelníčku většiny pivnic a jednou z nejtradičnějších dobrot k pivu. Jeden čas sice hrozilo, že se jejich prodej v hospodách zakáže, naštěstí nám zůstaly dodnes – nakyselo a s pořádnou dávkou cibule.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Šťavnaté špekáčky: Jak je správně naříznout a jak vysoko nad ohněm je připravovat, aby byly dokonalé?

    Před 3 měsíci
    Už jste zahájili táborákovou a grilovací sezonu? K večernímu posezení u ohně neoddělitelně patří opečené špekáčky neboli buřty. Mnozí jich za léto spořádají desítky a jejich přípravu moc neřeší. I opékání je ale možné v mnohém vylepšit a dotáhnout tak opečený buřtík k dokonalosti.
     Komentáře
  • JenŽeny

    Jak poznat kvalitní špekáček: Podle názvu, složení, vzhledu, vůně i chuti

    Před 3 měsíci
    S 30. dubnem je v Česku neodmyslitelně spjato pálení čarodějnic. Také se těšíte na to, až si nad ohněm opečete špekáček? Abyste si skutečně pochutnali, na výběru této tradiční uzeniny si dejte skutečně záležet. Jak tedy poznat opravdu kvalitní špekáček? Zkuste se řídit následujícími tipy.
     Komentáře
  • Okresní přebor

    Odborníci na ženskou krásu. Kluci z Okresního přeboru se omezují jen na to jedno

    Před 6 měsíci
    V šatně plné chlapů občas padne nějaká ta poznámka na ženy. Obzvlášť když jsou v tom emoce a testosteron. I tak to ale nejsou hlášky, na které by hoši z Okresního přeboru měli být zrovna pyšní. Podívejte se na ty nejsexističtější připomínky z kultovního seriálu.
     Komentáře
  • Super

    V Čarodějce do půli těla? Marian Vojtko na sobě maká, vystrašil ho i verdikt lékařů!

    Před 1 rokem
    Už to není jenom o tom, že chce dobře vypadat, štengrovat se s kamarádem Vaškem Noidem Bártou (40) a pohodlně se vejít do kostýmů. Do životosprávy zpěváka Mariana Vojtka (48) zasáhl i verdikt lékařů.
     Komentáře
  • Náš region

    Řezník vyráběl špekáčky z lidského masa, netradiční domácí pochoutkou pak obdaroval své sousedy

    Před 1 rokem
    Dopadnou sériového vraha není jistě žádná hračka, ale jsou i lidská monstra, která vraždí pěknou řádku let, než se povede dostat je do rukou spravedlnosti.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Večer ve znamení nezapomenutelného grilování

    Před 1 rokem
    Konečně zas nastává sezona grilování, opékání a dělání ohňů. Také si rádi pochutnáte na skvěle opečeném špekáčku či klobáse? Pak vězte, že abyste si jejich chuť opravdu užili, vyplatí se vědět, jak na ně.
     Komentáře
  • Náš region

    Špekáčky jdou na odbyt. Češi se chystají na večerní pálení čarodějnic

    Před 1 rokem
    Přes pandemii koronaviru a stále poměrně přísné restrikce se Češi chystají na večerní pálení čarodějnic. Prodejci sledují zvýšené prodeje především špekáčků. Zájem je také ale o maso na gril, z alkoholických nápojů vede pivo a víno.
     Komentáře
  • Náš region

    Na ohni, v jednom hrnci nebo kotlíku. Jídlo venku

    Před 2 roky
    Konečně můžeme vařit venku! Na chatě, na chalupě, na zahradě, na čundru... Nabízíme vám několik receptů na jídla, která se dají uvařit na ohni, v jednom hrnci nebo kotlíku a s minimem ingrediencí.
     Komentáře
  • A DOST!

    Drahé špekáčky jsou hodně ošizené a nejkvalitnější jsou ty poměrně levné. Ukázaly to nezávislé testy

    Před 2 roky
    Sezóna táboráků a grilování je v plném proudu a tím pádem u nás v České republice i sezóna špekáčků. A tak jsme je v A DOST! opět společně se Státním veterinárním ústavem podrobili velkým nezávislým testům. Našli jsme jak ty vynikající s vysokým obsahem masa, bez zbytečně přidaných chemických látek a přitom ne moc drahé. Tak například drahé, které obsahují zásadně méně masa, než nám výrobce tvrdí na obale. Ukážeme vám jako vždy jak propadáky, tak vítěze nezávislých testů. Tak ty, které obsahují fosfáty, které mohou způsobit nedostatek vápníku v těle.
     Komentáře
  • Čtidoma

    Špekáček opečený na ohni k létu prostě patří. Stačí malý trik a bude zkrátka nejlepší

    Před 2 roky
    Představme si teplý podvečer, kdy všude kolem voní tráva a ohniště čeká, až se rozhodnete opékat špekáčky.
     Komentáře
  • Deník

    Grilovačka v Praze? Proč ne! Podívejte se, kam se na ni vypravit

    Před 2 roky
    INFOGRAFIKA/ Ne každý v metropoli má u domu zahradu, kde si může rozdělat ohýnek. Proto se za pěkného počasí Pražané vydávají na veřejná místa, kde ta možnost existuje.
     Komentáře
  • Deník

    Prohřešky za pandemie? Skupinové opékání špekáčků i vycházky bez roušek

    Před 2 roky
    Policisté udělali za víkend na Vysočině víc jak čtyři tisíce kontrol, většinu prohřešků vyřešili domluvou, šestadvacet přestupků však míří do správního řízení. Touto důkladnou sondou zjišťovali, jestli lidé dodržují opatření, která v době koronavirové pandemie souvisejí s vyhlášeným nouzovým stavem.
     Komentáře
  • inStory

    Vyrobte si v zahradě krásné přírodní ohniště. Poradíme, jak jej udělat bezpečné

    Před 3 roky
    Táboráky děti milují, a zvlášť, když si při něm mohou opékat špekáčky. Pokud i vy chcete udělat vašim blízkým radost a zvažujete, že si uděláte na zahradě ohniště, poradíme vám, jak na to.
Reklama