Zavřít
Špekáčky

Špekáčky

Nejnovější články na Seznamu na téma Špekáčky
  • Proženy

    Nejlepší buřty na pivu: Osvědčená klasika 3× jinak, vybere si každý

    Před 20 dny
    Kvalitní špekáčky a skvělé pivo patří mezi naše národní suroviny, na které můžeme být po právu hrdí. Proto není divu, že když se tyto dvě ingredience spojí, vznikne labužnický zázrak: buřty na pivu.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Buřty na pivu můžete připravit na sto způsobů. Některá pravidla se ovšem musí dodržet pokaždé, jinak budete zklamaní

    Před 20 dny
    Udělali jste si zahradní párty, opékaly se špekáčky, konzumovalo pivo. Nakonec jste ovšem zjistili, že jste toho nakoupili až moc, a teď nevíte, co se zásobami dělat. Není nic jednoduššího, než vzít ony buřty a nevypitý zlatavý mok a vytvořit z něj výtečný pokrm, který patří mezi klasiku české kuchyně. Víte ovšem, jak správně takové buřty na pivu připravit?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Vyzkoušeli jsme osm nejlepších způsobů, jak správně nařezat špekáčky: Takhle se dokonale propečou a nespálí

    Před 2 měsíci
    Opékání špekáčků k letním večerům neodmyslitelně patří. Příprava je rychlá a zábavná, s našimi tipy může být i kreativní. Nařezání špekáčků na obou koncích je nesmrtelnou klasikou, jak se však můžete přesvědčit, způsobů je daleko více.
     Komentáře
  • JenŽeny

    Jak nařezat špekáček do tvaru chobotnice? Tento způsob krájení buřtů se rozhodně naučte, máte-li děti

    Před 2 měsíci
    Opékání špekáčků nad ohněm patří v tuzemsku k tradicím, které milují velcí i malí Češi. Není tajemstvím, že špekáček můžete nařezat různými způsoby. K nejoblíbenějším patří klasické nařezávání špekáčku na růžky, které jsou často doplněné mřížkou. Špekáček však můžete nařezat i velmi netradičně do tvaru chobotnice. Jak tedy na to?
     Komentáře
  • Dobrou chuť?

    Rozdíl mezi špekáčkem a buřtem. V čem maso nenajdete a komu jsou předpisy úplně buřt

    Před 3 měsíci
    Co obsahují produkty, které se nazývají špekáček, kuřecí špekáček nebo buřt? Rozdíl je velký. V prvním případě musí výrobek obsahovat minimálně 40 % masa a žádný separát. Jenže pokud se před špekáčekem objeví přívlastek „kuřecí“ nebo „vepřový“, je to už jiná písnička. Tady maso být nemusí, stačí separát, kůže, sádlo. A pokud se výrobek jmenuje buřt, je to všem předpisům buřt. Podobné je to u vídeňských párků nebo kuřecího salámu Junior.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak na perfektní kotlíkový buřtguláš: Důležitý je správný poměr cibule a uzeniny, výraznou chuť zajistí i rajský protlak a koření

    Před 3 měsíci
    Buřtguláš je díky jednoduché přípravě z dostupných surovin oblíbenou rychlovkou v mnoha českých i slovenských domácnostech. Ten uvařený v kotlíku nad ohněm má navíc neodolatelné kouřové aroma a jeho výroba bude bavit všechny generace.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Podvečer ve znamení nezapomenutelného grilování

    Před 3 měsíci
    Konečně zas nastává sezona grilování, opékání a dělání ohňů. Také si rádi pochutnáte na skvěle opečeném špekáčku či klobáse? Pak vězte, že abyste si jejich chuť opravdu užili, vyplatí se vědět, jak na ně.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak na ty nejlepší utopence? Kouzlo spočívá v dokonale ochuceném láku, oloupaných špekáčcích a dostatečně dlouhém odležení

    Před 3 měsíci
    Zbylo vám doma po táboráku hodně špekáčků? Pokud se na další opékání v nejbližší době nechystáte, ideální možností, jak s buřty naložit, je naložit je do láku, tedy udělat utopence. Získáte tak dokonalou pochoutku k pivu, hodí se však i jen tak na večeři s čerstvým chlebem. Jen si na ně zkrátka musíte nějakou dobu počkat.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Ugrilovat si maso či upéct buřta jde v Praze i na Petříně, na Parukářce nebo v Chuchli. Někde zdarma, jinde za pár stokorun

    Před 4 měsíci
    Přestože je grilování stále spojeno především se zahradami rodinných domů, otevřenými prostranstvími či prostornějšími balkony, není dnes problém si užít oblíbenou kratochvíli i v hlavním městě. V Praze totiž najdeme mnoho piknikových míst s grilem či ohništěm. Navíc neutratíme peníze za pronájem a budeme si muset koupit jen suroviny a dřevěné uhlí, někdy dokonce jen ty suroviny.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Zbyly vám špekáčky? Můžete je snadno zpracovat

    Před 5 měsíci
    Na přelomu dubna a května začíná sezóna, kterou si řada z nás nedokáže představit bez opékaných párků nad ohněm. Ale co si počneme s těmi, které nestiháme sníst a jen zavazí v ledničce? Párky a špekáčky nepatří zrovna mezi nejzdravější pokrmy, ale k letním večerům u ohně prostě patří. Jednou za čas neuškodí porušit stravovací návyky. Nicméně, abyste si pochutnali i na zbytku špekáčků, je nezbytné je umět zpracovat.
     Komentáře
  • Proženy

    Co ze zbylých špekáčků? Naložte je do octa nebo připravte buřtguláš

    Před 5 měsíci
    Na přelomu dubna a května startuje období, které si bez buřtu opečeného nad ohněm mnoho z nás nedokáže ani představit. Co ale s těmi, které opéct nestihneme?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Nejlepší způsoby, jak správně nařezat špekáčky: Takhle se dokonale propečou, ale nespadnou a ani se nespálí

    Před 5 měsíci
    Čarodějnice jsou tu co nevidět a s nimi se všude rozzáří ohně, na kterých se budou pálit nejen čarodějnice, ale i opékat buřtíky. Pokud si na nich chcete opravdu pochutnat a mít je pěkně opečené a uvnitř šťavnaté, je třeba nejen vybrat kvalitní uzeninu, ale také ji správně nařezat.
     Komentáře
  • Nápady návody

    Zapečené buřty na pivě. Už je nebudete chtít doma dělat jinak

    Před 6 měsíci
    Co vyzkoušet nápad na netradiční zapečené buřty na pivě? Uvidíte, že už nebudete chtít buřty doma dělat jinak. Pokud si navíc vyberete kvalitní buřty, které obsahují velké procento masa, tak vytvoříte během chvíle nejen výborný, ale i rychlý a kvalitní pokrm pro celou rodinu či návštěvu.
     Komentáře
  • Jímeto

    Připravte si utopence na silvestrovské oslavy. Je nejvyšší čas na jejich naložení

    Před 9 měsíci
    Konec roku se blíží a jeho závěr by se měl řádně oslavit. Pokud ještě nevíte, co nachystáte k silvestrovskému pohoštění, máme pro vás tip. Poctiví domácí utopenci jsou sázkou na jistotu.
     Komentáře
  • TopRecepty

    MasterChef Česko 2022: Jak na nejlepší buřty na pivu podle Radka Kašpárka? Chuti prospěje čerstvá zelenina a pečení v troubě

    Před 10 měsíci
    O tom, že buřty na pivu mohou být i lahodnou specialitou, za níž by se nemuseli stydět ani v lepší restauraci, jste se mohli přesvědčit v úterním díle MasterChefa, kde jejich vylepšenou verzi z vlastnoručně vyrobené uzeniny připravili Ondra s Martinem. Zkuste je jako oni s jednoduchým kmínovým rohlíkem.
     Komentáře
  • Karolína, domácí kuchařka

    Jednoduchá chuťovka: Glazovaná směs špekáčků s mrkví

    Před 11 měsíci
    Tradiční i cizokrajné recepty vás Karolína naučí vždy s úsměvem a díky zkrácené verzi to stihne za pár minut. Od polévek až po dezerty – bohaté škály výtečných receptů si vybere každý mlsný jazýček. Nezkrácené verze a více pohodového času s Karolínou si můžete užít na iprima.cz.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Opékání špekáčků má svá pravidla

    Před 1 rokem
    Že opékání buřtů není žádná věda? Na první pohled by to tak mohlo vypadat. V Česku jsme se za těch pár generací na tuhle oblíbenou letní večeři stali profíky. Jestli chcete zažít tak chutný táborák jako kdysi, držte se našeho návodu. Podíváme se na rozdíl mezi špekáčkem a buřtem, ukážeme si, jak na správné naříznutí a poradíme, kde se vám špekáček nejlépe opeče.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Špekáček na pivě z remosky: Na co si dát pozor a jak pokrm dokonale vyladit

    Před 1 rokem
    Špekáčky na pivě patří už dnes mezi oblíbenou klasiku. Proč si ji nepřipravit právě v remosce. Rychlé a jednoduché jídlo oceníte, když nebudete chtít ztrácet čas postáváním u hrnce.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Děláte to celý život a možná špatně. Jak správně opéct špekáček?

    Před 1 rokem
    Zvenčí dramaticky černý a zevnitř téměř syrový. Je zřejmé, že tady nastalo při přípravě špekáčku hned několik chyb. Jak upéct špekáček správně a jaké další dobroty jsou vhodné připravovat na ohni?
     Komentáře
  • Marianne

    Pochoutka s neodolatelnou vůní kouře

    Před 1 rokem
    Nevyžadují bůhvíjak složitou přípravu a milují je děti i dospělí. Špekáčky k létu patří stejně jako koupání a legrace. Jestlipak ale víte, jaká je jejich historie a jak je správně nakrájet i opéct?
     Komentáře
  • Novinky

    Výroba špekáčků krok za krokem

    Před 1 rokem
    Léto bez táboráku a táborák bez špekáčků si umí málokdo z nás představit. Tento druh uzeniny se u nás objevil v roce 1891 a stala se z něj oblíbená pochoutka. Od roku 2011 jsou špekáčky zapsané v seznamu zaručených tradičních specialit, který registruje Evropská komise. S kamerou Novinek jsme se podívali pod ruce řezníků, kteří denně tento druh uzeniny připravují zákazníkům na pulty.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Špekáčkový salát, připravený do pár minut: Skvělá možnost, jak využít zbylé buřtíky po opékání

    Před 1 rokem
    Snad žádná jiná uzenina nemá v létě tak vrcholnou sezonu jako špekáčky, tedy kromě klobásek. Opékání buřtíků je zkrátka jednou z tradic, která k českému létu patří. Co ale dělat s těmi, které na prut nedoputovaly, když další táborák neplánujete? A co si z nich připravit netradiční salát?
     Komentáře
  • Bydlíme kvalitně

    Špekáček, nebo buřt? A jak ho opéct tak, aby byl delikatesou?

    Před 1 rokem
    Opékání špekáčků a buřtů k létu neodmyslitelně patří. Víte ale, jaký je mezi nimi rozdíl a jak je správně připravit, aby byli krásně opečené a šťavnaté?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Příběh utopenců. Jak vznikla nejslavnější pochutina českých hospod a jak na ty nejlepší?

    Před 1 rokem
    Kdo by neznal utopence? Jsou ryze českou specialitou a společně s nakládaným hermelínem stálicí na jídelníčku většiny pivnic a jednou z nejtradičnějších dobrot k pivu. Jeden čas sice hrozilo, že se jejich prodej v hospodách zakáže, naštěstí nám zůstaly dodnes – nakyselo a s pořádnou dávkou cibule.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Šťavnaté špekáčky: Jak je správně naříznout a jak vysoko nad ohněm je připravovat, aby byly dokonalé?

    Před 1 rokem
    Už jste zahájili táborákovou a grilovací sezonu? K večernímu posezení u ohně neoddělitelně patří opečené špekáčky neboli buřty. Mnozí jich za léto spořádají desítky a jejich přípravu moc neřeší. I opékání je ale možné v mnohém vylepšit a dotáhnout tak opečený buřtík k dokonalosti.
     Komentáře
  • JenŽeny

    Jak poznat kvalitní špekáček: Podle názvu, složení, vzhledu, vůně i chuti

    Před 1 rokem
    S 30. dubnem je v Česku neodmyslitelně spjato pálení čarodějnic. Také se těšíte na to, až si nad ohněm opečete špekáček? Abyste si skutečně pochutnali, na výběru této tradiční uzeniny si dejte skutečně záležet. Jak tedy poznat opravdu kvalitní špekáček? Zkuste se řídit následujícími tipy.
     Komentáře
  • Okresní přebor

    Odborníci na ženskou krásu. Kluci z Okresního přeboru se omezují jen na to jedno

    Před 1 rokem
    V šatně plné chlapů občas padne nějaká ta poznámka na ženy. Obzvlášť když jsou v tom emoce a testosteron. I tak to ale nejsou hlášky, na které by hoši z Okresního přeboru měli být zrovna pyšní. Podívejte se na ty nejsexističtější připomínky z kultovního seriálu.
     Komentáře
  • Super

    V Čarodějce do půli těla? Marian Vojtko na sobě maká, vystrašil ho i verdikt lékařů!

    Před 2 roky
    Už to není jenom o tom, že chce dobře vypadat, štengrovat se s kamarádem Vaškem Noidem Bártou (40) a pohodlně se vejít do kostýmů. Do životosprávy zpěváka Mariana Vojtka (48) zasáhl i verdikt lékařů.
     Komentáře
  • Náš region

    Řezník vyráběl špekáčky z lidského masa, netradiční domácí pochoutkou pak obdaroval své sousedy

    Před 2 roky
    Dopadnou sériového vraha není jistě žádná hračka, ale jsou i lidská monstra, která vraždí pěknou řádku let, než se povede dostat je do rukou spravedlnosti.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Večer ve znamení nezapomenutelného grilování

    Před 2 roky
    Konečně zas nastává sezona grilování, opékání a dělání ohňů. Také si rádi pochutnáte na skvěle opečeném špekáčku či klobáse? Pak vězte, že abyste si jejich chuť opravdu užili, vyplatí se vědět, jak na ně.
     Komentáře
  • Náš region

    Špekáčky jdou na odbyt. Češi se chystají na večerní pálení čarodějnic

    Před 2 roky
    Přes pandemii koronaviru a stále poměrně přísné restrikce se Češi chystají na večerní pálení čarodějnic. Prodejci sledují zvýšené prodeje především špekáčků. Zájem je také ale o maso na gril, z alkoholických nápojů vede pivo a víno.
     Komentáře
  • Náš region

    Na ohni, v jednom hrnci nebo kotlíku. Jídlo venku

    Před 3 roky
    Konečně můžeme vařit venku! Na chatě, na chalupě, na zahradě, na čundru... Nabízíme vám několik receptů na jídla, která se dají uvařit na ohni, v jednom hrnci nebo kotlíku a s minimem ingrediencí.
     Komentáře
  • A DOST!

    Drahé špekáčky jsou hodně ošizené a nejkvalitnější jsou ty poměrně levné. Ukázaly to nezávislé testy

    Před 3 roky
    Sezóna táboráků a grilování je v plném proudu a tím pádem u nás v České republice i sezóna špekáčků. A tak jsme je v A DOST! opět společně se Státním veterinárním ústavem podrobili velkým nezávislým testům. Našli jsme jak ty vynikající s vysokým obsahem masa, bez zbytečně přidaných chemických látek a přitom ne moc drahé. Tak například drahé, které obsahují zásadně méně masa, než nám výrobce tvrdí na obale. Ukážeme vám jako vždy jak propadáky, tak vítěze nezávislých testů. Tak ty, které obsahují fosfáty, které mohou způsobit nedostatek vápníku v těle.
     Komentáře
  • Čtidoma

    Špekáček opečený na ohni k létu prostě patří. Stačí malý trik a bude zkrátka nejlepší

    Před 3 roky
    Představme si teplý podvečer, kdy všude kolem voní tráva a ohniště čeká, až se rozhodnete opékat špekáčky.
     Komentáře
  • Deník

    Grilovačka v Praze? Proč ne! Podívejte se, kam se na ni vypravit

    Před 3 roky
    INFOGRAFIKA/ Ne každý v metropoli má u domu zahradu, kde si může rozdělat ohýnek. Proto se za pěkného počasí Pražané vydávají na veřejná místa, kde ta možnost existuje.
     Komentáře
  • Deník

    Prohřešky za pandemie? Skupinové opékání špekáčků i vycházky bez roušek

    Před 3 roky
    Policisté udělali za víkend na Vysočině víc jak čtyři tisíce kontrol, většinu prohřešků vyřešili domluvou, šestadvacet přestupků však míří do správního řízení. Touto důkladnou sondou zjišťovali, jestli lidé dodržují opatření, která v době koronavirové pandemie souvisejí s vyhlášeným nouzovým stavem.
     Komentáře
  • inStory

    Vyrobte si v zahradě krásné přírodní ohniště. Poradíme, jak jej udělat bezpečné

    Před 4 roky
    Táboráky děti milují, a zvlášť, když si při něm mohou opékat špekáčky. Pokud i vy chcete udělat vašim blízkým radost a zvažujete, že si uděláte na zahradě ohniště, poradíme vám, jak na to.
Reklama