Zavřít
Švestky

Švestky

Nejnovější články na Seznamu na téma Švestky
  • JakZdravě

    Švestky jsou nejen zastaralým projímadlem, ale také bombou plnou antioxidantů, která chrání před nemocemi

    Před 2 dny
    Švestky si můžete dát sušené, čerstvé nebo v podobě džusu. Ve všech formách jsou úžasně zdravé, a navíc vám pomohou zbavit se zácpy.
     Komentáře
  • Náš region

    Vizovice mají novou vizuální identitu, odkazuje na kulturu, tradice i švestky

    Před 22 dny
    Vizovice na Zlínsku mají novou vizuální identitu. Odkazuje na kulturu, tradice a folklor, turistické cíle i švestky.
     Komentáře
  • Nápady návody

    Chutná vám švestková pálenka? Udělejte si vlastní ze zahrádky

    Před 1 měsícem
    Pokud vám chutná švestková pálenka a máte běžně v sezóně na zahradě či někde jinde přístupné švestky, tak si z nich můžete vyrobit celkem snadno kvalitní švestkovou pálenku. Je to opravdu jednoduché a v podstatě na tom není ani co zkazit. Jak tedy začít?
     Komentáře
  • Proženy

    Překvapivé superpotraviny, které potřebujete: Rakytník na imunitu a brusinky proti zánětům

    Před 3 měsíci
    Chcete se v chladných měsících vyhnout nachlazení, depresím z věčného šera i zpomalujícímu se metabolismu? Zařaďte do jídelníčku superpotraviny nabité potřebnými živinami. Zkuste je klidně sušené nebo ve formě šťáv.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Na podzim přijdou vhod zdravotní přínosy švestek

    Před 4 měsíci
    Často vás dožene zácpa, která vás naprosto vyřadí z provozu? Naordinuje si švestky v jakékoli podobě, protože tahle léčba zaručeně zabere. Švestky přijdou vhod i tehdy, pokud dojde řeč na pomalejší stárnutí nebo pomoc při hubnutí!
     Komentáře
  • KrásnéŽeny

    Potraviny s projímavým účinkem, které téměř okamžitě uleví od trýznivé zácpy a zároveň zlepšují zdraví střev

    Před 4 měsíci
    Zácpa umí člověka pěkně potrápit. Než poběžíte do lékárny pro projímadlo, vyzkoušejte tyto potraviny, které vám přinesou rychlou úlevu.
     Komentáře
  • Náš region

    Jak se vaří povidla? Žena předvedla tradiční výrobu

    Před 5 měsíci
    Výroba povidel se nesmí uspěchat, i když trvá hodiny. Na povidlech není co urychlit, říká Zuzana Čevelová, která v sobotu předváděla tradiční výrobu povidel…
     Komentáře
  • Vitalia

    Nenechte se oklamat, kupujte jen skutečná povidla. Nebo si je snadno udělejte doma

    Před 5 měsíci
    Povidla mohou být nejen ze švestek, ale i z jablek, hrušek či meruněk. Mohou být dokonce přislazovaná, ačkoli se traduje, že nikoliv. Musí však v každém případě obsahovat mnohem vyšší podíl ovoce než marmelády. Už neplatí, že by povidla musela být jen ze švestek, které byly původní a tradiční surovinou k jejich výrobě. Podle zákona si totiž můžete koupit také povidla z dalších druhů ovoce, jak jsou hrušky, jablka a nejnověji od letošního roku podle novely příslušné vyhlášky také meruňky.
     Komentáře
  • JakZdravě

    6 dobrých důvodů, proč jíst švestky –⁠ čerstvé i sušené. Úleva od zácpy je to „nejmenší“, co mohou nabídnout

    Před 6 měsíci
    Švestky jsou nejen velmi chutným ovocem, lahodnou přísadou do koláčů či zásadní přísadou do povidel či slivovice. Jsou také výtečným zdrojem mnoha zdraví prospěšných látek.
     Komentáře
  • Vitalia

    Hrušky nikdy neloupejte a nedávejte je poblíž jiného ovoce, zkazilo by se

    Před 6 měsíci
    Voní, rozplývají se na jazyku, skvělé jsou samotné, ale i se sýrem či masem. Obecně si jich ale málo vážíme a považujeme je jen za jeden z nejobyčejnějších druhů ovoce. Hrušky přitom mají co nabídnout, a to nejenom po stránce gastronomické. Šťavnaté hrušky si většinou spojujeme s koncem léta a podzimem. Podle doby dozrávání se však dělí nejenom na letní a podzimní, ale také na zimní. Za nejméně trvanlivé se považují letní, zatímco zimní vydrží nejdéle. Nejvíce lidí si je rádo sní jako čerstvé ovoce, ale jsou rovněž oblíbenou surovinou v kuchyni teplé i studené.
     Komentáře
  • Bejvávalo

    Zapomenuté recepty ze švestek: smažené švestky, švestková bába, chladina a další sladké dobroty

    Před 6 měsíci
    Máte velkou úrodu švestek, ale nevíte, co dobrého by se z nich dalo uvařit nebo upéct? Nabízíme vám řadu zajímavých zapomenutých receptů z roku 1884, podle kterých si můžete řadu zajímavých sladkých švestkových jídel připravit.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Nasbírejte si zdravotní benefity v podobě švestek

    Před 6 měsíci
    Máte potíže s vysokým krevním tlakem? Nebo byste si raději pojistili ostrý zrak a trochu posílili kosti? Tak či tak, podceňované švestky vám pomohou. Jsou totiž zdravější, než jste si možná dosud mysleli!
     Komentáře
  • Befity

    Švestky dietologové vřele doporučují

    Před 6 měsíci
    Věřili byste tomu, že švestky pomáhají regulovat škodlivý cholesterol i vysoký krevní tlak? Jsou tedy skvělou výživou pro srdce. Také působí proti rakovině i zánětům. A zapovězeny nejsou ani při hubnutí!
     Komentáře
  • DIAstyl

    Šťavnaté švestky jsou zdravou letní dobrotou a všelékem. V nákypu s kuskusem vám zachutnají

    Před 6 měsíci
    Švestky jsou takovým malým modrým zázrakem, který roste v našich podmínkách téměř na každé zahrádce. Kromě skvělé chuti a pestrého využití v kuchyni má toto ovoce také léčebné účinky, o kterých se ale málo ví. Zjistěte, jaké účinky to jsou a vyzkoušejte s námi recept na netradiční švestkový nákyp s kuskusem!
     Komentáře
  • Proženy

    (Ne)obyčejné švestky: Jsou skvělé při dietě, chrání před rakovinou trávicího ústrojí i stresem

    Před 6 měsíci
    Kdo chce prospět imunitě, pokožce i dobrému trávení, rozhodně by si měl dopřát pár právě dozrávajících švestek. Obsahují velké množství cenných látek a vychutnat si je můžete nejen na sladkém koláči, ale i s masem nebo v povidlech.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pečeme s Ivou: Čas švestek, švestkových bublanin a koláčů. Upečme si jemné a vláčné buďáky, buchty plněné švestkami a mákem!

    Před 6 měsíci
    Přelom léta a podzimu se nese ve znamení bohaté úrody z našich zahrad a zahrádek. Dozrávají i švestky, nezbytné pro výrobu slivovice nebo povidel, úžasné na koláčích či v ovocných knedlících. A co teprve švestkové buchty, buďáky! Znáte?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Holka u plotny radí: Bramborové šišky se švestkovým rozvarem a opraženou strouhankou jsou delikatesa

    Před 6 měsíci
    Máte rádi švestkové knedlíky i šišky s mákem a nemůžete se rozhodnout, které z těchto dvou jídel připravit? Zkuste je spojit! Připravte jednoduché klasické těsto na šišky a doplňte je švestkovým rozvarem a opraženou strouhankou. Takhle snadno se to dělá.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Jak vypeckovat mirabelky – udělejte to správně a zároveň si udělejte i pořádek v názvosloví

    Před 7 měsíci
    Trháme mirabelky? Někdo říká mirabelky, jiný špendlíky. Ve skutečnosti jsou to vlastně tři druhy slivoní, tím třetím je mirabelán. Ač se liší barvou, tvarem i chutí, když jsou keříky či stromky obsypané, málokdo odolá a nepřinese si je domů.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Šťáva z mirabelek – chutný recept, u které se příliš nenadřete, a přitom si ho zamiluje celá rodina

    Před 7 měsíci
    Šťáva z mirabelek: Mirabelky máme všichni rádi. Jsou malé, kulaté, sladké a vždycky je jich spousta. Při pohledu na keře nebo stromy obsypané žlutými sluníčky se nám srdce směje a hlava už vymýšlí, co z té nádhery uděláme, až už bříško nebude moct. Tentokrát zkusíme třeba mirabelkovou šťávu.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Tradiční povidla moderně: Při pečení v troubě se dají připravit rychleji a bez cukru

    Před 7 měsíci
    Také milujete báječně sladkokyselou chuť švestek? A že se jim letos daří! Spoustu jich člověk sní jen tak, některé zamíří do knedlíků a koláčů. Skvělá jsou také povidla. I když se jedná o tradiční dobrotu, tak ji můžete připravovat mnohem snáz, než tomu bylo dříve.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak sušit švestky, aby vydržely co nejdéle a chutnaly skvěle: Na slunci to jde nejlevněji

    Před 7 měsíci
    Švestky u nás patří mezi velmi oblíbené a tradiční ovoce. Jednou z možností, jak si je uchovat i po zbytek roku, je sušení. Zjistěte, jak je správně sušit a jak mají takové švestky vypadat.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Holka u plotny radí: Jednoduchý švestkový koláč voní skořicovou drobenkou a takhle snadno se dělá

    Před 7 měsíci
    Taky máte recept, který děláte léta a nikdy nezklame? Tak to je přesně tento koláč! Vláčné jemné těsto je doplněno svěžím ovocem a křupavou drobenkou. Tahle kombinace zaručeně spraví náladu i v tom nejdeštivějším dni.
     Komentáře
  • Náš region

    Nový český rekord: Jedlík snědl za hodinu neuvěřitelné množství švestkových knedlíků!

    Před 7 měsíci
    V součtu 205 švestkových knedlíků dokázal v sobotu ve Vizovicích na Zlínsku za hodinu spořádat Radim Dvořáček z Ostravy. Stal se díky tomu letošním…
     Komentáře
  • Zahrádkář

    Jak sladké byly v půli srpna různé plody slivoní?

    Před 7 měsíci
    Vyrazili jsme obhlížet ovoce: Různé plody slivoní ve výšce asi 550 m nad mořem, v okolí Hlasiva a Hrobů na rozhraní jižních Čech a Vysočiny.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Delikátní spojení sladkého a slaného? Připravte si kuře se švestkami podle těchto tří variací, nebudete litovat!

    Před 7 měsíci
    Kuře se švestkami je poměrně oblíbeným jídlem a není se čemu divit. Maso s tímto ovocem je velmi lahodné a vytváří vynikající sladko-kysele-pikantní kombinaci v několika variantách. Inspirujte se jimi.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Nejlepší moučníky z cuket a švestek: Tahle zdánlivě zvláštní kombinace funguje skvěle. Přesvědčíme vás o tom!

    Před 7 měsíci
    Cuketa a švestky? Ačkoliv se to na první pohled nezdá, jde tato kombinace výborně dohromady. Pojďte se podívat na různé kombinace těchto dvou úžasných potravin.
     Komentáře
  • Zahrádkář

    Které modré peckoviny jsou žluté?

    Před 7 měsíci
    Mezi žluté modré peckoviny patří například Moravský špendlík, Katalonský špendlík či švestka Tipala. A víte, proč se špendlíku říká špendlík?
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Ovocnáři čekají dobrou úrodu, má být 156 155 tun, to by bylo nejvíc od roku 2018

    Před 9 měsíci
    Letošní sklizeň ovoce v České republice by měla meziročně vzrůst o 17 procent na nadprůměrných 156 155 tun. Měla by tak být nejvyšší od roku 2018. Proti průměru sklizní předchozích pěti let by měla být vyšší o 11 procent.
     Komentáře
  • Zahrádkář

    Vrátí se slivoně Černošická, Švestka domácí, Babče?

    Před 11 měsíci
    Některé dávné odrůdy ovocných stromů mají pozoruhodné vlastnosti. Stojí za to je znovu objevit a zkusit je do zahrad vrátit. Třeba Babče.
     Komentáře
  • Zahrádkář

    Pro krásu zahrady: sakura, mandloň, višeň a jiné slivoně

    Před 11 měsíci
    Rod Prunus zahrnuje mnoho okrasných stromů a keřů. V zahradách obdivujeme i kvetoucí pravé slivoně, počínaje švestkou a konče třeba trnkou.
     Komentáře
  • Zahrádkář

    Kam vysadit slivoně, třešně, višně, meruňky, broskvoně

    Před 1 rokem
    Jak se liší nároky různých peckovin na stanoviště v zahradě? Připomeňme si, kde hledat dobré místo pro výsadbu švestky, třešně, meruňky a dalších stromů.
     Komentáře
  • Jímeto

    Sušené švestky se v našem jídelníčku objevují málo. Přitom předcházejí stárnutí a mají další benefity

    Před 1 rokem
    Dáte si jen tak sušenou švestku? Pro někoho oblíbená svačinka, pro jiného způsob, jak zahnat chutě na sladké, a přitom se necpat hromadou umělého cukru. Švestky se ale v našem jídelníčku objevují jen zřídka, což je velká škoda.
     Komentáře
  • inStory

    Jak pečovat o pálenku a jak ji ideálně skladovat

    Před 1 rokem
    Páleničáři mají žně. Právě nyní vrcholí sezona pálení ovocných kvasů, ať už z jablek, meruněk, švestek nebo třeba hrušek.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Švestky bojují proti stárnutí pleti i vlasů

    Před 1 rokem
    Že jste si v hlavní sezoně švestek, které dozrávají do září, udělali zásoby? Výborně. Švestky v mrazáku přečkají celou zimu a rozhodně se nehodí jen tak na mlsání. Jaké báječné věci dělají pro pleť a vlasy?
     Komentáře
  • Pěstujme

    Sušené švestky budou po ruce po celý rok. Snadno si je připravíte v obyčejné troubě

    Před 1 rokem
    Větší úroda švestek? Kromě vynikajících povidel a svařených švestek si můžete připravit na zimu zásobu sušeného ovoce. Ze sušených plodů si v sychravém období můžete upéct koláče, připravit kompot nebo nachystat hostům jednohubky v kombinaci se slaninou. Sušené švestky mají dokonce i některé výhody navíc oproti čerstvým. A zatímco v minulosti se sušily švestky na speciálně vyrobených roštech, dnes lze stejného výsledku dosáhnout rychleji v troubě. Jak na to?
     Komentáře
  • Pěstujme

    Švestková tinktura v zimě zahřeje, ale především udrží spokojené trávení a dobrou náladu

    Před 1 rokem
    Švestky jsou lahodné ovoce, ze kterého si můžete připravit nejen sladké dezerty nebo knedlíky, ale také tinkturu, kterou oceníte především v zimě nebo na podzim. Tinkturu můžete připravit několika způsoby, my vám poradíme, jak na to. Vlastnosti švestkové tinktury jsou velmi prospěšné pro lidský organismus. Švestky už od pradávna fungují jako projímadlo Švestky jsou známé především v lidovém léčitelství. Používají se jako projímadlo. Obsahují pektin, který pomáhá zbavovat trávicí systém nežádoucích usazenin a toxinů.
     Komentáře
  • Náš region

    Nově vysazená ovocná alej v Kalištích ponese jméno rodáka Josefa Prokopa Fabiána

    Před 1 rokem
    Novou ovocnou alej mají v Temelíně- Kalištích . Tvoří ji patnáct mladých švestek. Stromořadí ponese jméno místního rodáka, kněze Josefa Prokopa Fabiána a jednotlivé stromy…
     Komentáře
  • Žena-in

    Švestkový olej je osmkrát silnější než arganový. Můžete ho využít v boji proti vráskám i pro krásné vlasy

    Před 1 rokem
    Švestkový olej pochází z ovocných jader stromu Prunus domestica (slivoň švestka či švestka domácí) původem z oblasti Evropy a jihozápadní Asie. Švestka je jeden z prvních druhů ovocných stromů, které byly naturalizované pro lidskou výživu.
     Komentáře
  • Feminela

    Švestky pro krásnou pleť: tyto masky si pokožka zamiluje a bude jen zářit

    Před 1 rokem
    Švestky jsou nejen oblíbeným a chutným ovocem v gastronomii, ale také skvělou přísadou domácích kosmetických produktů. Obsahují totiž mnoho cenných vitamínů (C a K), které zlepšují prokrvení. Kromě jiného jsou nabité antioxidanty, proto zpomalují i proces stárnutí pokožky.
     Komentáře
  • Zahrádkář

    Rozloučení se sezonou švestek: koláč a tip pro školkaře

    Před 1 rokem
    Naše Územní sdružení Českého zahrádkářského svazu v Táboře připravilo na konec sezony výstavu ovoce. Hlavně jablek, hrušek, hroznů. Švestek je teď už málo.
     Komentáře
  • Pěstujme

    O svátcích a oslavách naše trávení trpí. Uleví mu známé i méně tradiční metody

    Před 1 rokem
    Trávení přes Vánoce, Silvestra, ale i jiné slavnostní okamžiky trpí. Přejídáme se, jíme těžko stravitelná jídla a z toho důvodu se cítíme nafouklí, pálí nás žáha, máme průjem a je nám na zvracení. Naštěstí se tyto nepříjemné pocity dají řešit prostředky, které jsou jednoduše dostupné v každé domácnosti. Poradíme vám, jak si v takové situaci poradit a ulevit vašemu zažívání. Ocet a voda Pocit těžkosti po těžko stravitelném jídle vyřeší voda a ocet. Použijte nejlépe jablečný ocet, který smícháte se sklenicí teplé vody.
     Komentáře
  • Pěstujme

    Sušených švestek se není třeba bát. V malém množství mohou tělu jedině prospět

    Před 1 rokem
    Mnoho lidí sušené švestky nepojídá, protože se obává jejich kalorické hodnoty. Výživoví poradci však tvrdí, že pokud si dáte pouze pár kusů, je vše v pořádku. Jedna sušená švestka totiž obsahuje zhruba 20 kcal. Spíš je záhodno zaměřit se na pozitiva, která konzumace těchto plodů přináší. Jaké látky obsahují sušené švestky? Pokud rádi konzumujete sušené švestky, budete jistě potěšeni tím, že obsahují celou řadu prospěšných látek.
     Komentáře
  • Proženy

    Klasická dobrota: Kynuté švestkové koláče s tvarohem a drobenkou z máku

    Před 1 rokem
    Nadýchané, bohatě naplněné a drobenkou sypané koláče jsou tak lákavé! Osvědčené kynuté těsto a klasická kombinace švestky-tvaroh-mák nikdy nezklamou. Tentokrát jsem mák nepoužila do náplně, ale trochu netradičně: jako křupavou makovou drobenku.
     Komentáře
  • Náš region

    Švestkové trhy obsadily českobudějovické náměstí. Podle ovocnářů je letošní úroda švestek lepší než loňská

    Před 1 rokem
    Oblíbené třídenní Podzimní švestkové trhy se na náměstí  Přemysla Otakara II. vrátily po roční odmlce kvůli pandemii. Začaly ve čtvrtek 7.října. Ve stovce stánků…
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Připravte si doma sušené švestky

    Před 1 rokem
    Sušené švestky patří mezi oblíbené sušené ovoce. Vyrobit si je můžete bez problémů také doma. Používejte pouze švestky, které jsou nepoškozené a nejeví známky žádné z nemocí (hniloba, plíseň, otlačeniny). Pokud k sušení použijete švestky pochybné kvality, nemůžete očekávat dobrý výsledek ani po vysušení. A protože je sušení švestek časově náročná činnost, vyplatí se ji dělat poctivě.
     Komentáře
  • Život v Česku

    Českých švestek se urodilo málo. Lidé, kteří mají přebytek, za ně ve výkupu dostanou slušnou cenu

    Před 1 rokem
    Švestky jsou ceněné ovoce, protože chutnají dobře nejen na koláči či přepálené v destilátu, ale také pomáhají s řadou zdravotních neduhů. Kdo má švestek dostatek, může je prodat. Ve výkupu se platí přibližně 6 korun za kilo. "Švestky stále vykupujeme, cenu jsme od loňska nechali stejnou, dáváme 6 korun za kilogram," potvrdil pro ŽivotvČesku.cz jednatel lounské moštárny Ivan Myšík.
     Komentáře
  • inStory

    Jak na kvalitní pálenku. Vyvarujte se častých chyb v péči o kvas

    Před 1 rokem
    Už vám to kvasí? Pokud chcete mít letos pálenku opravdu kvalitní a ve větším množství, musíte se vyvarovat několika chyb..
     Komentáře
  • Zahrádkář

    Pěkné září: Právě zrají slivoně, také Bellamira, Vlaška, Vaňkova

    Před 1 rokem
    Někdy v polovině týdne mi zavolal známý, jestli mám čas, že slivoň Bellamira už začíná padat a hnít, a že bychom ji tedy obrali. Dohodli jsme se a vyrazili.
     Komentáře
  • Proženy

    Zdravý, lehoučký a sladký zákusek s vůní podzimu: to je švestkový jahelník

    Před 1 rokem
    Zamlsejte si zdravě a vyzkoušejte skvělý jahelník ze sezónních švestek. K přípravě potřebujete jen jáhly, švestky a pár základních surovin. Do pár minut máte skvělý zdravý moučník na stole.
     Komentáře
  • Vitalia

    Švestkový koláč a knedlíky: zkuste klasiku úplně jinak

    Před 1 rokem
    Čas švestek je tady. Jsou výborné a také zdravé. Pomáhají i s hubnutím či proti depresi. Můžeme je sušit, zavařovat, nakládat. Nebo si upéct bublaninu se švestkami namísto třešní či uvařit obrovský Germknödel – švestkový kynutý knedlík.
     Komentáře
  • Proženy

    Koláč z listového těsta, který voní podzimem. Vsaďte na švestky, rum a voňavé koření

    Před 1 rokem
    Chuťovka pro všechny mlsouny. Švestky s alkoholem a voňavým kořením chutnají v kombinaci s křupavým listovým těstem výtečně!
     Komentáře
  • Prostřeno

    Na lepší zažívání pomohou švestky

    Před 1 rokem
    Sladkokyselé švestky jsou v kuchyni hotový všeuměl. Ale kromě jejich chuti, jsou švestky dobré pro zažívání – především při zácpě.
     Komentáře
  • Pěstujme

    Švestky podpoří zdraví i štíhlou linii. Kromě klasického druhu jsou prospěšné i jiné plody

    Před 1 rokem
    Máte švestky na zahradě? Pokud ano, buďte rádi za tento blahodárný strom a řádně o něj pečujte, aby vám švestka plodila stále více plodů. Toto malé fialové ovoce je plné vitamínů, které podporují pevné zdraví. Je vhodnou svačinkou a dokonalým občerstvením pro lidi, kterým záleží na krásné postavě. Má velké množství vlákniny regulující trávení a snižuje hladinu glukózy v krvi. Je také skvělým zdrojem minerálů, jako je vápník, draslík, železo, fosfor a hořčík.
     Komentáře
  • inStory

    Pokud vám napadli třešně a švestky červi, existuje jednoduchý trik, jak se jich zbavit

    Před 1 rokem
    Sklidit bohatou úrodu ze své zahrady je snem každého zahrádkáře. Na plodech ovocných stromů si však rádi smlsnou červi.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Obyčejné švestky pomohou s obezitou a posílí kosti

    Před 1 rokem
    Švestky jsou šťavnaté a chutné ovoce. Existují v různých barvách a tvarech s více než 2000 různými odrůdami. Patří k zásobárnám živin! A mohou být užitečné při snižování tělesného hmotnosti!
     Komentáře
  • Náš region

    Jarní mrazy nadělaly velké škody, bude letos dost meruněk nebo slivovice?

    Před 1 rokem
    Letošní jarní mrazy nadělaly ovocnářům naštěstí pouze lokální škody. Takže to vypadá že na letošní úrodu meruněk, švestek nebo třešní to nebude mít až tak velký vliv.
     Komentáře
  • SportyŽivě

    Důležité superpotraviny pro ženy, které by měly být pravidelně konzumovány v jakémkoliv věku

    Před 1 rokem
    Najít si čas na správné stravování je náročné pro většinu moderních žen. Z toho důvodu často ženám chybí vitamíny a živiny, které by měla strava obsahovat.
     Komentáře
  • inStory

    Jablka, třešně nebo meruňky si můžete vypěstovat i na balkoně

    Před 2 roky
    Milujete čerstvě utržené ovoce, ale nemáte žádný sad, kde byste jej mohli pěstovat? Žádný problém. Některé druhy můžete mít i na balkoně či terase.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Švestková šťáva si zaslouží místo v pitném režimu

    Před 2 roky
    Švestka. Dříve byla královnou českých sadů, dnes je spíš skromnou obyvatelkou zahrad. Co se stane, když z ní získáte chutnou šťávu? Tohle jsou důvody, proč švestce v tekutém stavu dávat přednost!
     Komentáře
  • Náš region

    Pochází ze šlechtické kuchyně a přišel k nám z Rakouska. Závin neboli štrúdl

    Před 2 roky
    Správně bychom měli říkat závin, protože ovoce zavineme do těsta, ale německé slovo štrúdl u nás rychle zdomácnělo. Lahůdka pochází z rakouské kuchyně, a protože až do roku 1918 jsme žili s Rakušany v jednom státě, česká a rakouská kuchyně se rychle propojily.
     Komentáře
Reklama