Zavřít
Uzenina

Uzenina

Nejnovější články na Seznamu na téma Uzenina
  • Extra

    Anna Dvořáková o slavných rodičích: Otce měla za skutečného čerta, máma kvůli ní nesnášela dědu

    Před 4 dny
    Krásná dcera Jiřího Dvořáka (56) Anna Dvořáková (21) je nejen podobou celá tatínek, ale také jde v jeho stopách ve světě herectví. V pořadu 7 pádů Honzy Dědka zavzpomínala na své dětství. Prozradila, že největší vliv na její výchovu měl právě její otec, kterého měla až do šesté třídy za skutečného čerta, a její dědeček, který ji naučil jíst uzeniny.
     Komentáře
  • Apetit

    Co mají společného čajovka, maceška, métský salám nebo německý Teewurst

    Před 6 dny
    U roztíratelných uzenin platí to samé co u aromatických sýrů. Je třeba vyndat je včas z lednice, aby se rozvinula chuť a vůně. Půjdou pak také hladce namazat na pečivo. Je čajovka, maceška a métský salám to samé, nebo se nějak liší? Odpověď zní ano i ne.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Buřty na pivu můžete připravit na sto způsobů. Některá pravidla se ovšem musí dodržet pokaždé, jinak budete zklamaní

    Před 10 dny
    Udělali jste si zahradní párty, opékaly se špekáčky, konzumovalo pivo. Nakonec jste ovšem zjistili, že jste toho nakoupili až moc, a teď nevíte, co se zásobami dělat. Není nic jednoduššího, než vzít ony buřty a nevypitý zlatavý mok a vytvořit z něj výtečný pokrm, který patří mezi klasiku české kuchyně. Víte ovšem, jak správně takové buřty na pivu připravit?
     Komentáře
  • Patriot magazín

    Květinářství na Nádražní vystřídalo Fajne koření

    Před 10 dny
    Koření, ale i kvalitní uzeniny a delikatesy z regionu i zahraničí, nabízí nový obchod Fajne koření, který otevřel na Nádražní ulici v prostorách po bývalém květinářství.
     Komentáře
  • Receptovník

    Čerstvost uzenin prodlouží správný způsob skladování

    Před 17 dny
    Uzeniny jsou v naší zemi oblíbenou pochoutkou. Přeci jen je to jednoduchý způsob, jak potěšit milovníka masa bez náročných příprav. Některé druhy také můžou být celkem zdravé a do jídelníčku přinesou kvalitní bílkoviny. Častým problémem této suroviny je ale její kažení. Šunka začne často lepit, zapáchat či pouštět vodu. Jak tomu zabránit? Nejdůležitější je skladování a právě o tom je dnešní článek. Originální obal z obchodu – ano, či ne? Většina obchodů dává uzeniny do plastových fólií. To se týče jak surovin z pultu, tak surovin z regálu. Právě tento materiál ale není na skladování ideální.
     Komentáře
  • Jímeto

    Georgina Rodríguez a její podivné stravování: Jednou holduje uzeninám, podruhé drží přísnou dietu

    Před 25 dny
    Georgina Rodríguez, partnerka Cristiana Ronalda, se stala středem pozornosti kvůli protichůdným výpovědím o svém stravování. Zatímco ve svém dokumentu odhalila své neřesti, v dalším rozhovoru popsala svoji dietu mnohem střídměji.
     Komentáře
  • Kondice

    Uzeniny v dieště. Možná to není takový horor, jak vám všichni říkají

    Před 27 dny
    Jíst, či nejíst, mohlo by poněkud jinak znít proslulé hamletovské dilema. Tentokrát bude řeč o uzeninách. Patří do diety? Je dobré se jim vyhýbat? Co dělat, pokud se jich nedokážete vzdát?
     Komentáře
  • Living

    Vyrobte si poctivé domácí špekáčky

    Před 1 měsícem
    Myslíte si, že výroba domácích uzenin je náročná? Se správným vybavením si můžete i doma vyrobit poctivé špekáčky, které obsahují jen maso a koření, žádné zbytečné přísady. Vyzkoušejte si jejich výrobu podle našeho jednoduchého návodu.
     Komentáře
  • PrahaIN

    „Do řetězců nikdy! Předci by se v hrobě obraceli,“ říká pokračovatel uzenářského rodu Čejka

    Před 1 měsícem
    ROZHOVOR: Vysočina, podzim, rok 1923. Tichými uličkami Bratroňova (vesnička u Nasavrk) se ozývá drkotání koleček dřevěného vozíku. Okolo se šíří vůně čerstvě vyuzeného masa a domácích uzenin. Zakladatel slavného řeznického a uzenářského rodu objíždí své první zákazníky. V krátkém čase si získává stále větší oblibu a zanedlouho se jeho uzeniny stávají v Bratroňově, Skutči i širokém okolí pojmem.
     Komentáře
  • Babinet

    Jak na správné opékání špekáčků? Vyzbrojte se trpělivostí

    Před 1 měsícem
    Oheň plápolá, pivo se chladí, kytary jsou naladěné. Je čas přistoupit k tomu nejdůležitějšímu – k opékání špekáčků. Připravte si pruty a ostré nože a vyzbrojte se trpělivostí. Nic se nesmí uspěchat.
     Komentáře
  • PrahaIN

    „Dají to do speciálního hrnce s velkými jehlami…“ Legendární řezník odkryl podvod s vepřovou kýtou

    Před 1 měsícem
    Vysočina, podzim, rok 1923. Tichými uličkami městečka Skuteč se ozývá drkotání koleček dřevěného vozíku. Okolo se šíří vůně čerstvě vyuzeného masa a uzenin. Zakladatel slavného řeznického a uzenářského rodu Čejka objíždí své první zákazníky. V krátkém čase si získává stále větší oblibu a zanedlouho se uzeniny Čejka stávají ve Skutči i širokém okolí pojmem.
     Komentáře
  • Adbz

    Jak prodloužit čerstvost uzenin aneb Už žádné oschlé kraje díky plátku citronu

    Před 1 měsícem
    Při skladování uzenin v lednici často dochází k nevzhlednému oschnutí jejich okrajů. S tímto problémem si poradíte díky obyčejnému plátku citronu.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Bez vzduchu se jim daří nejlépe. Naučte se vakuovat

    Před 1 měsícem
    Nakoupíte na několik dní a pak máte problém potraviny spotřebovat? Mrzí vás, že ovoce, zelenina nebo uzeniny podléhají rychlé zkáze? Pak je nejvyšší čas začít uchovávat potraviny ve vakuu. Ušetříte čas při nákupu, pokrmy budou voňavé a dlouho čerstvé.
     Komentáře
  • iReceptář

    Špekáček pečený na ohni: Zkuste ho nařezat do dvojí spirály nebo jako chobotnici

    Před 1 měsícem
    Milujete pochoutku českého léta jménem špekáček? Máme pro vás triky, jak správně na jeho opékání, a také, jak si ho nařezat, aby měl dokonalou chuť.
     Komentáře
  • CNN Prima News

    Prošlá paštika a zkažené párky. Kontroloři prověřili trhovce. Upozornili, na co si dát pozor

    Před 2 měsíci
    Státní veterinární správa se v současných horkých dnech více zaměřuje na prodejce potravin na trzích. Kontroluje hlavně to, zda se dodržují všechny předpisy týkající se prodeje hlavně masa, uzenin nebo mléčných výrobků. Podle inspektora Rastislava Lagína se namátkové prověřování týká hlavně teploty, hygieny prodeje, dosledovatelnosti či dodržování doby použitelnosti produktů. Ne vždy se to však obejde bez zjištění pochybení ze strany prodejců. Letos již provedli 180 kontrol, které odhalily i zásadní porušení.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Vyzkoušeli jsme osm nejlepších způsobů, jak správně nařezat špekáčky: Takhle se dokonale propečou a nespálí

    Před 2 měsíci
    Opékání špekáčků k letním večerům neodmyslitelně patří. Příprava je rychlá a zábavná, s našimi tipy může být i kreativní. Nařezání špekáčků na obou koncích je nesmrtelnou klasikou, jak se však můžete přesvědčit, způsobů je daleko více.
     Komentáře
  • Náš region

    Cykloturisté se rozjeli od továrny k továrně

    Před 2 měsíci
    Cyklotrasa o délce zhruba padesáti kilometrů spojuje pět továren, které patřily v minulosti velkouzenáři Janu Satrapovi.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Jak vybírat uzeniny a která šunka pro děti není pro děti

    Před 2 měsíci
    Uzeniny jsou obecně považovány za méně zdravé potraviny, proto se vyplatí být při jejich výběru a nákupu co nejvíce obezřetní. Na co se zaměřit, pokud vybíráte šunku, párky, salámy, klobásy nebo další uzeniny? Poradíme vám, jak se při výběru nespálit.
     Komentáře
  • Ten Smlsal

    Odpor k masu, uražené zákaznice. Stal jsem se na den řezníkem

    Před 3 měsíci
    Jestli jsem něco odjakživa nesnášel, tak sahat na maso. Což je samozřejmě skvělý předpoklad pro práci v řeznictví. Ale chtěl jsem zjistit, jak vypadá příprava masa a jak se liší to z řeznictví a z obchoďáku. Dále jsem vyzvídal, jak poznají, že maso a uzeniny v pultu jsou ještě v pořádku - po hmatu, či snad po čuchu? Nebo také, jak se od sebe liší jednotlivé šunky, když jich máme tolik druhů. Šichta nám začala v prodejně v Havlíčkově Brodě před pátou hodinou ranní. Pulty v tu dobu byly prázdné, museli jsme je celé zaplnit masem a uzeninou. Chvíli jsem pracoval s řezníkem, chvíli s uzenářkami. V půl osmé jsme otevřeli a začali obsluhovat. Některé zákaznice jsem zpočátku vyděsil, ba i urazil, ale pak už stížnosti nebyly a já s lidmi i laškoval. A vy teď uvidíte, jak takový den v řeznictví vypadá. 0:00 Dnes uvidíte + znělka 0:26 Úvod 0:39 Je ze mě řezník 2:44 Chystáme uzeniny 4:21 Kuřecí maso 5:02 Pečeme kuřata 5:44 Otevřeno! 9:58 Zavíráme
     Komentáře
  • Bydlíme kvalitně

    Lexikon salámů: Pravý „uherák“ se vyrábí 100 dní. V Česku jsou většinou jen jeho napodobeniny

    Před 3 měsíci
    Jak už název téhle uzeniny napovídá, poctivý a opravdový uherský salám si našel cestu do našich chladniček a spíží z Maďarska. Uherák má více než stoletou tradici a je obestřen řadou zajímavostí i legend. Co jste o něm nevěděli?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak na perfektní kotlíkový buřtguláš: Důležitý je správný poměr cibule a uzeniny, výraznou chuť zajistí i rajský protlak a koření

    Před 3 měsíci
    Buřtguláš je díky jednoduché přípravě z dostupných surovin oblíbenou rychlovkou v mnoha českých i slovenských domácnostech. Ten uvařený v kotlíku nad ohněm má navíc neodolatelné kouřové aroma a jeho výroba bude bavit všechny generace.
     Komentáře
  • Living

    Zajímavé variace americké pochoutky jako ryze český domácí hot dog

    Před 3 měsíci
    Ryze americký pokrm se v dnešní době může pochlubit i typicky českou podobou. Ano, na scénu přichází domácí hot dog. Ve své zcela základní podobě se vyznačuje podélně rozříznutým podlouhlým světlým pečivem a tepelně zpracovanou uzeninou. Tato pochoutka bývá doplněna o omáčku, jejíž výběr závisí na individuální chuti každé osoby a nakrájenou zeleninou. Verzí je opravdu mnoho.
     Komentáře
  • Bydlíme kvalitně

    Jak na famózní domácí utopence? Nešetřete na kvalitní uzenině a propíchejte je vidličkou

    Před 3 měsíci
    Domácí utopenci jsou sázka na jistotu! Můžete si je přizpůsobit podle své chuti a navíc přesně víte, z čeho jsou a co obsahují.
     Komentáře
  • Jihlavská Drbna

    Dvojice ukradla v obchodě alkohol a uzeniny. Opilá zlodějka ve vzteku nápojem polila ostrahu i policistu

    Před 3 měsíci
    Policejní hlídka musela zasahovat v sobotu 3. června v havlíčkobrodském obchodním domě, kde řešili krádež zboží. Tu měl na svědomí muž a žena. Způsobili škodu za téměř šest set korun.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak na ty nejlepší utopence? Kouzlo spočívá v dokonale ochuceném láku, oloupaných špekáčcích a dostatečně dlouhém odležení

    Před 3 měsíci
    Zbylo vám doma po táboráku hodně špekáčků? Pokud se na další opékání v nejbližší době nechystáte, ideální možností, jak s buřty naložit, je naložit je do láku, tedy udělat utopence. Získáte tak dokonalou pochoutku k pivu, hodí se však i jen tak na večeři s čerstvým chlebem. Jen si na ně zkrátka musíte nějakou dobu počkat.
     Komentáře
  • CNN Prima News

    Vybuchující bomba, říká k obezitě Prymula. Trpí jí 16 procent dětí, na vině jsou i uzeniny

    Před 3 měsíci
    Obezitu můžeme označit za epidemii. Jedná se o civilizační chorobu, která už není tikající, ale vybuchující bombou. V pořadu Nový den na CNN Prima NEWS to uvedl epidemiolog Roman Prymula. Připomněl, že v evropském žebříčku obezity se muži v Česku umisťují na třetím místě, ženy na jedenáctém. Situaci označil za alarmující. Podle průzkumu zhruba čtvrtina dětí trpí nadváhou nebo obezitou.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Gothaj: Jak se z kdysi německé lahůdky stal levný a nekvalitní salám chudých?

    Před 3 měsíci
    Co se vám vybaví, když se řekne gothajský salám? Většině pravděpodobně levné recepty, nejnižší kvalita nebo náhražka masa a uzenin studentů či chudých. A nebudou daleko od pravdy. Z původní německé lahůdky plné masa se v dnešní době stala potravina nevalné pověsti. I přesto existují způsoby, jak si gothaj vychutnat. Přečtěte si, jak moc se tyto salámy v čase proměnily, kde sehnat kvalitní kousky i jak je připravit.
     Komentáře
  • Bydlíme kvalitně

    Lexikon salámů: Vysočina vznikla rozkazem před 56 lety. Jako česká verze uheráku

    Před 4 měsíci
    Česko platí za uzeninovou velmoc. V téhle oblasti má totiž mnohé co nabídnout. I když spousta vyráběných salámů má kořeny v okolních státech, na vysočinu můžeme být extra pyšní.
     Komentáře
  • TN

    Řetězec stahuje z trhu dva druhy uzenin. V párcích mají být kousky kovu

    Před 4 měsíci
    Velkoobchod Makro stahuje z trhu dvojici nekvalitních uzenin. V jednom z výrobků můžou být dokonce kousky kovu, varuje výrobce. Obchod proto žádá své zákazníky i jejich partnery, aby zboží z trhu stáhli.
     Komentáře
  • Přehledně 24

    KOMENTÁŘ: Babišovi vadí jedlý hmyz, Zdechovskému vadí Babiš. Pochvaly se nedočkal ani jeden

    Před 4 měsíci
    V Česku stále roste obliba jedlého hmyzu. U některých politiků tomu tak ale rozhodně není. Nedávno se k tomuto problému vyjádřil Tomio Okamura, který požaduje u potravin obsahujících hmyz jasné označení. Teď se proti červům a broukům v jídle vymezil i Andrej Babiš. Ten sám přitom ale v uzeninách, které vyrábí koncern Agrofert, používá hmyz už dávno. Alespoň na to upozorňuje Tomáš Zdechovský.
     Komentáře
  • Bydlíme kvalitně

    Lexikon salámů: Gothaj pochází z Německa a pověst mu kazí levné suroviny

    Před 4 měsíci
    Pravděpodobně se shodneme na tom, že Česká republika je jakýmsi rájem uzenin. A to i přesto, že salámy jsou původem z Itálie. Máte chuť na menší retro výlet? Vydejte se s námi po stopách gothajského salámu!
     Komentáře
  • TopRecepty

    Nejlepší způsoby, jak správně nařezat špekáčky: Takhle se dokonale propečou, ale nespadnou a ani se nespálí

    Před 4 měsíci
    Čarodějnice jsou tu co nevidět a s nimi se všude rozzáří ohně, na kterých se budou pálit nejen čarodějnice, ale i opékat buřtíky. Pokud si na nich chcete opravdu pochutnat a mít je pěkně opečené a uvnitř šťavnaté, je třeba nejen vybrat kvalitní uzeninu, ale také ji správně nařezat.
     Komentáře
  • iBydlení

    Nechutnají vám uzeniny z obchodu? Zkuste lahodnou šunku ze šunkovaru

    Před 5 měsíci
    Také si někdy říkáte, že už vám šunky z obchodu nechutnají, a nechcete je tak nadále kupovat? Já většinou tehdy, když mám z nakrájené šunky promočený celý papír, do něhož byla zabalena. Vadí mi také to, že šunky obsahují vysoké množství vody, soli a konzervantů. Proč si tedy šunku nezkusit vyrobit doma pomocí šunkovaru?
     Komentáře
  • Příbram

    Výrobcům masa klesaly prodeje, oživení očekávají se začátkem grilovací sezony

    Před 5 měsíci
    Firma Uzeniny Příbram sdělila, že došlo k mírnému zvýšení produkce masa a polotovarů oproti uzeninám a tento trend bude pokračovat.
     Komentáře
  • Brněnská Drbna

    Na jižní Moravě je zájem o farmářské trhy. Lidé chtějí ovoce i uzeniny

    Před 5 měsíci
    Organizátoři farmářských trhů na jižní Moravě vnímají velký zájem ze strany prodejců i nakupujících. Z nabízeného zboží je podle nich nejžádanější především čerstvé ovoce a zelenina nebo uzeniny. "A největší zájem je o sazeničky a květiny, u těch je plno od rána do večera," řekla koordinátorka Vyškovských trhů Michaela Štěrbová.
     Komentáře
  • Českobudějovický deník

    Taliány i dršťková. Bývalé květinářství v Jírovcovce obsadili lišovští řezníci

    Před 5 měsíci
    Novinkou v nabídce jsou taliány. Květiny byly dietnější, ale uzeniny dokáží svými vůněmi vábit také.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Smetanová fregola s uzeninou a trojím hráškem

    Před 5 měsíci
    Fregola je název pravděpodobně nejroztomilejší těstoviny na světě. Malé kuličky z tvrdé semoliny dohromady tvoří pokrm se strukturou spíše podobný cous cousu nebo rýži. Jsou tedy ideálním parťákem pro spoustu omáček, které se s nimi krásně smísí. Vyzkoušejte tento recept s hráškem, který je předzvěstí přicházejícího jara!
     Komentáře
  • TopRecepty

    Lyonský salám a legendární Junior: Téměř stejná uzenina, jen jiné jméno. Vychutnat si ji můžete třeba ve vynikajícím salátu

    Před 6 měsíci
    Znáte lyonský salám? Tato měkká, růžová uzenina jemné struktury na první pohled trochu připomíná legendární Junior. Tento salám je tak trochu světoběžník, ačkoli jeho pojmenování odkazuje k Francii, je znám i pod německým názvem a nejblíž má k vyhlášené italské uzenině mortadelle.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Připravte se na šedou šunku. Normy EU mohou změnit české uzeniny

    Před 6 měsíci
    V Evropské unii se hraje o nové normy na uzeniny. Zatímco zákonodárci v nich chtějí minimalizovat dusitany a dusičnany, zpracovatelé masa žádají o výjimky a bojují o jejich zachování.
     Komentáře
  • Byznys

    Připravte se na šedou šunku. Normy EU mohou změnit české uzeniny

    Před 6 měsíci
    V Evropské unii se hraje o nové normy na uzeniny. Zatímco zákonodárci v nich chtějí minimalizovat dusitany a dusičnany, zpracovatelé masa žádají o výjimky a bojují o jejich zachování.
     Komentáře
  • TN

    Mezi nejoblíbenějšími uzeninami světa jsou i dvě české

    Před 6 měsíci
    Uzeniny nepatří zrovna mezi zdravé potraviny, přesto si na nich většina lidí ráda pochutná. Podle světového žebříčku mají lidé nejraději klobásy a šunky, a to především z Itálie a Španělska. Na seznam se ale podařilo dostat i dvěma českým uzeninám – tlačence a špekáčkům.
     Komentáře
  • Události247

    Jedna z nejoblíbenějších pochoutek Čechů byla plesnivá. Inspekce ji zakázala

    Před 6 měsíci
    Češi jsou milovníky uzenin a nakupují je ve velkém. Teď však mohli narazit na závadný salám.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Trochu jiná šunka: Hovězí bresaola má temně rudou barvu a vynikající chuť. Nejlepší je s lístky rukoly a hoblinkami parmazánu

    Před 6 měsíci
    Bresaola je takovým klenotem mezi uzeninami. Má hodně blízko k pršutu, stejně jako tento masný výrobek se totiž připravuje sušením. Často se jí i říká Beef Prosciutto. V zemi svého původu v Itálii ji nejčastěji podávají jako delikátní předkrm podobně jako hovězí carpaccio.
     Komentáře
  • Novinky

    Žena nalíčila na psy hřebíky v uzenině. Vadily jí jejich exkrementy

    Před 6 měsíci
    Sedmašedesátiletá žena z Příbramska umísťovala podle policie hřebíky do uzenin pro na psy. Policisté ji dopadli po několika dnech ve spolupráci s místními obyvateli.
     Komentáře
  • SnadnoBydlet

    Většina Čechů neumí ohřát párky správně a připravují se tak o skvělou chuť

    Před 6 měsíci
    Možná jste si mysleli, že ohřát párky není nic složitého. Stačí je propíchat vidličkou, vložit do mikrovlnné trouby nebo do horké vody a je to. Pokud to takto praktikujete, určitě jste už zažili spoustu situací, kdy vám párky popraskaly a jejich chuť také nebyla úplně podle vašich představ, i když jste si koupili párky s vysokým obsahem masa. Jak tedy párky správně uvařit, aby chutnaly skvěle?
     Komentáře
  • Bejvávalo

    Rok 1916: Jak dopadl řezník, který svými zkaženými uzeninami otrávil zákazníka?

    Před 6 měsíci
    Zajímá vás, jak to bylo před více jak sto lety s kvalitou potravin a poctivostí řezníků, kteří by si „jistě nedovolili“ prodávat zkažené masové výrobky? Článek z roku 1916 vám ukáže, že problémy s kvalitou masných potravin u nás bývaly už za časů Rakousko-uherské monarchie.
     Komentáře
  • Jihlavská Drbna

    Muž v Jihlavě dostal chuť na uzeniny, z obchodu je chtěl pronést bez zaplacení. Chytla ho ostraha

    Před 6 měsíci
    Jihlavští policisté šetří krádež uzenin, tu má na svědomí dvaapadesátiletý muž, jenž není v páchání trestné činnosti žádným nováčkem. Z vězení totiž vyšel zhruba před rokem.
     Komentáře
  • Apetit

    Gothaj a kabanos: Jak v kuchyni využít poklady československé kuchyně?

    Před 7 měsíci
    Kolik typických českých salámů znáte? Mnoho jich není, určitě jste však slyšeli o gothaji a kabanosu či točeném salámu. Na pultech s uzeninami patří mezi hvězdy v prodejnosti. Oba dva ovšem stojí spíš na okraji kulinářského zájmu, přitom jejich kvalita se mění výrobce od výrobce. Dobré salámy existují, zkuste však nejprve zapátrat po jejich složení.
     Komentáře
  • Hanácká Drbna

    (NE)OBYČEJNÍ: Z Charkova do České Vsi. Výroba uzenin pro vegany jede dál, raduje se ukrajinská podnikatelka

    Před 7 měsíci
    Larysa Honska s manželem měli na Ukrajině úspěšnou firmu na výrobu rostlinných potravin pro vegetariány a vegany. Z Charkova je však vyhnala ruská agrese. Bezpečné útočiště našli v České Vsi na Jesenicku, kam se jim firmu podařilo přestěhovat a své podnikání zde obnovili. Dnes už zaměstnávají třináct lidí.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Mnichovská bílá klobása voní po bylinkách a je šťavnatá. Správně byste ji měli podávat s preclíkem a místo loupání "vycucnout"

    Před 7 měsíci
    Společně s malými norimberskými klobásami je ta mnichovská asi nejpopulárnější německou uzeninou. Stejně jako ta norimberská je bílá a ozvláštněná kousky zelených bylinek, mnichovské klobásky se ovšem neopékají, ale jen vaří. A podle Mnichovanů se dokonce musí jíst speciálním způsobem.
     Komentáře
  • Kladenský deník

    Otrávené návnady v Želevčicích. Jedna kočka uhynula, dalších šest zmizelo

    Před 7 měsíci
    /FOTOGALERIE/ Lidé v Želevčicích se bojí o své kočky a kocoury. Neznámý pachatel totiž rozhazuje po vsi otrávené návnady. Už to trvá delší čas. Chovatelům z této místní části Slaného zmizelo šest koček, jeden kocour už zemřel. A další chovatel našel za svým plotem pravděpodobně otrávenou návnadu v pátek 3. února ráno. Na místo přivolal okamžitě policii a případ přebírá kriminálka.
     Komentáře
  • iReceptář

    Geniálně jednoduché triky šéfkuchařů, jak poznat čerstvé maso. Znáte je?

    Před 8 měsíci
    Poznáte čerstvé maso? Matou vás data o porážce a nevíte, do kdy byste měli takový kousek masa zpracovat? Jaké triky používají profíci?
     Komentáře
  • Adbz

    I při vaření párků se dá leccos pokazit: Jak je ohřát a nepřipravit se při tom o chuť

    Před 8 měsíci
    Mnoho lidí má pocit, že uvařit obyčejné klobásy zvládne každý, ovšem není tomu tak. I zdánlivé drobnosti mohou ovlivnit výslednou chuť na talíři.
     Komentáře
  • Náš region

    MANA byl první supermarket v Československu, který mohl konkurovat Jednotě, přinesl nový fenomén slevových letáků

    Před 8 měsíci
    Supermarket Mana byl prvním řetězcem svého druhu otevřeným na území tehdejší ČSFR. Začal u nás působit 6. června 1991. Mana se tak stala prvním…
     Komentáře
  • Jímeto

    Loupat, či neloupat? Otázka ohledně konzumace salámu fuet rozděluje odborníky

    Před 8 měsíci
    Fuet je jednou z nejoblíbenějších uzenin nejen v Katalánsku. Jestli jste tento salám dostali pod stromeček, nebo bude součástí silvestrovského pohoštění, pak vás možná napadla otázka, zda loupat, či neloupat.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Proč se tolik hádáme o bramborový salát a je sůl nad zlato?

    Před 8 měsíci
    Těžko existuje univerzálnější hádka, než je ta o bramborový salát. A to, zda do něj patří, či nepatří hrášek, případně zda s uzeninou už to není spíše „pochoutkáč“. Proč nám na tom ale tak strašně záleží?
     Komentáře
  • Feminela

    Češi uzeniny milují, jejich dopad na zdraví je však obrovský. Odborníci bijí na poplach

    Před 9 měsíci
    Spotřeba masa a uzenin v tuzemsku rok od roku stoupá. Uzeniny, salámy, šunky, klobásy nebo špekáčky jsou vítanou přílohou k chlebu nebo jinému pečivu, přičemž bývají podávané v ranních hodinách k snídani i ve večerních k večeři.
     Komentáře
  • Soucitně
    naSeznam Médium

    Rostlinná jídla jsou ekologičtější a přitom výživnější

    Před 9 měsíci
    Studie, publikovaná v recenzovaném časopisu Proceedings of National Academy of Sciences (PNAS), stanovila pomocí nové metody zátěž na životní prostředí u 57 000 potravinových produktů.
     Komentáře
  • Události247

    Oblíbená masová pochoutka může lidem přivodit velké zdravotní problémy. V oběhu jí jsou desítky kilogramů

    Před 9 měsíci
    Lidé, kteří si rádi pochutnávají na uzeninách, by se měli mít na pozoru. Kontrola u jedné z nich totiž našla nebezpečnou bakterii.
     Komentáře
  • EgoMan

    Oblíbeným pochoutkám málokdo odolá. Poškozují přitom klouby i vnitřní orgány

    Před 10 měsíci
    Češi milují uzeniny, paštiky, klobásy a další zpracované masné produkty.
     Komentáře
Reklama