Zavřít
Bramborák

Bramborák

Nejnovější články na Seznamu na téma Bramborák
  • Toprecepty

    Šumavský bramborák je výjimečný výraznější chutí a křupavostí. V zimě krásně zasytí

    Před 1 dnem
    Bramboráky patří k tomu nejoblíbenějšímu, co nám nabízí bramborové "kuchařky". Tradiční jídlo ze syrových strouhaných brambor je snadné na přípravu a provoní celé okolí výraznou vůní česneku a majoránky. Šumavské bramboráky jsou ale ještě trochu jiné. Provedeme vás jejich přípravou.
     Komentáře
  • iReceptář

    Šéfkuchař David Šlapák popisuje použití dvou lžic světlého piva pro rovnoměrně křupavé bramboráky

    Před 2 dny
    Bramboráky mají pověst jídla, které se buď povede dokonale nebo skončí jako měkká, olejem nasáklá placka. Každý, kdo je smaží pravidelně, ví, že udržet křupavost po celé ploše není úplně snadné. Přitom existuje nenápadná ingredience, která dokáže s konzistencí bramboráků udělat malý zázrak.
     Komentáře
  • Portál řidiče

    Bramborák za 200 Kč i láhev vína zdarma. Vánoční trhy v Ostravě stojí za návštěvu, ale až po výplatě

    Před 3 dny
    Svařáky a lahve vína zdarma, bramboráky za dvě stovky, bezplatné bruslení, kolotoč se 70 let starými figurkami i nejlepší horká čokoláda široko daleko. Tohle jsou letošní Ostravské Vánoce. Na co všechno se můžete těšit? Vyrazili jsme to zmapovat.
     Komentáře
  • Cooky

    Cuketové bramboráky z trouby: Křupavá dobrota v podobě chutného oběda i večeře

    Před 3 dny
    Kdo by nemiloval bramboráky. U nás doma jsou hitem tyto cuketové, které mají zajímavý šmrnc. A navíc nejsou smažené v tlusté vrstvě oleje.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak na nejlepší křupavé bramboráky? Naše babičky je zvládly perfektně i bez vážení

    Před 5 dny
    Bramboráky mají tu moc, že svou vůní všechny přitahují. Česnek a majoránka v těchto smažených placičkách dokážou divy. Postup je úplně jednoduchý, stačí chvilka a kouzelná vůně se bude linout i vaší kuchyní. Bramboráky jsou nejlepší hned po usmažení, ještě horké.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Smažené bramboráky se sýrem a šunkou – Připravte si tuto večeři!

    Před 6 dny
    Pokud hledáte snadnou a rychlou inspiraci na večeři pro celou rodinu, pak jste tu na správném místě! Dnes si společně přichystáme fantastické smažené bramborové placky se sýrem a šunkou, na jejichž přípravu vám postačí pouze těchto pár ingrediencí, které skoro vždy máte doma. Příprava vám nezabere více jak 20 minut což je také veliké plus. […] The post Smažené bramboráky se sýrem a šunkou – Připravte si tuto večeři! appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Křupavé bramboráky voní kmínem, česnekem a majoránkou

    Před 6 dny
    Dozlatova usmažené, kmínem, česnekem a majoránkou vonící křupavé bramboráky. Česká klasika z několika málo surovin patří k levným, lidovým pokrmům. Když místo mouky použijete na zahuštění strouhanku, budou ještě křupavější.
     Komentáře
  • Legendární medvěd
    naMédium

    Vánoční Boží zázrak: domácí bramborák za 250 korun. Stánkaři erteple neloupou a přitom furt smaží

    Před 7 dny
    Boží zázrak Nikdy jsem si nevšiml, že by u těch domácích (!!) bramboráků na vánočních trzích na stáncích někdo loupal a strouhal brambory - opravdové kouzlo vánoc.
     Komentáře
  • Apetit

    Jak připravit dokonalý bramborák? Roli hrají brambory, strouhání i smažení

    Před 10 dny
    Lákavá vůně česneku a majoránky, okraje krásně křupavé a vnitřek měkký a vláčný. Přesně takový je dokonalý český bramborák – klasika, kterou milují celé generace. Aby se vám povedl přesně takový, stačí dodržet několik osvědčených pravidel. Pojďme se podívat, jak na to.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Sparta zastavila monstrum. Gólmana málem odrovnaly výpary z langošů

    Před 13 dny
    Profesor Martinec už zase rozdává lekce. Hradec umí naučit hokej, kterým klátí i daleko bohatší týmy. Sparta ale jeho parádu zastavila. Výjimečné kulisy starého zimáku viděly velký zápas, kde řádil i trpěl veterán Jakub Kovář.
     Komentáře
  • Hokej

    Kováře trápil Hradec i bramboráky: Málem jsem se pozvracel. Smlouva? Komedie

    Před 13 dny
    Den poté, co potrápil a zároveň obrovsky potěšil fanoušky Sparty podpisem nové smlouvy, vytáhl Jakub Kovář parádní výkon na ledě Hradce Králové. Šlágr kola o špici tabulky opanoval, necelé dvě minuty mu chyběly k čistému kontu. A to mu přitom ve druhé třetině pořádně přitížil odér z pověstných hradeckých bufetů!
  • Prima inspirace

    Zelné placky: Tajný recept, který je křupavější a chutnější než klasický bramborák

    Před 13 dny
    Už vás nebaví stát u plotny a obracet bramboráky? Moravské zelňáky na plechu jsou geniální alternativou bez smažení! Jsou křupavé, syté a přitom mnohem jednodušší na přípravu. Kyselané zelí a uzené maso tvoří dokonalou kombinaci pro podzimní/zimní oběd, který zasytí celou rodinu. Díky pečení se navíc vyhnete desítkám kalorií z oleje. Moravské zelňáky 1 kg […] The post Zelné placky: Tajný recept, který je křupavější a chutnější než klasický bramborák appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Znáte pravé bramboráky? Liší se úpravou brambor a křupavé jsou díky vychytávce s olejem

    Před 14 dny
    Na bramboráky lze najít celou řadu receptů. Víte ale jak udělat ty poctivé české, smažené a zlatavé, zkrátka jako od babičky? Takové, které voní česnekem a majoránkou, jsou křupavé a hlavně se nerozpadají. Stačí dodržet pár triků při přípravě a během chvilky vykouzlíte doslova bramborákovou delikatesu.
     Komentáře
  • Dotyk

    Křupavé bramboráky podle Zdeňka Pohlreicha: Přidejte do nich strouhanku, radí český šéfkuchař

    Před 14 dny
    Bramboráky jsou fenomén. Když se povede křupavý, voňavý a zlatavý bramborák, je to malý národní svátek. Jenže většina domácích pokusů končí u placiček, které nejsou křupavé ani trochu. A přitom existuje jeden jednoduchý trik, který dokáže udělat z obyčejného těsta křupavou lahůdku.
     Komentáře
  • Cooky

    Koláč slivčok: Sladký koláč s bramborákovým základem a švestkami

    Před 14 dny
    Bramborový koláč má základ bramborák… ano, je to tak. Jde o netradiční, ale velmi chutné jídlo. Připravte si ho i vy.
     Komentáře
  • Brněnská Drbna

    Kolik stojí svařák, bramborák nebo Turbomošt? Drbna zmapovala ceny na Zelňáku

    Před 16 dny
    Přestože kalendář ještě ukazuje poslední dny podzimu, jihomoravská metropole se už zcela převlékla do vánočního hávu. Při obdivován světelných ozdob a parků, pohádkových kolotočů nebo třeba draků ve svetru člověka snadno přepadne chuť na něco dobrého. Ve velkém toho využili zejména trhovci, kteří nabízejí svařáky, horkou čokoládu nebo třeba bramboráky a grilované uzeniny. Na kolik taková dobrota vyjde?
     Komentáře
  • PrahaIN

    Na bramboráky z Mikulova jsme mysleli ještě v Praze. Peněženka též

    Před 16 dny
    REPORTÁŽ: Jak už jsme uvedli, server PrahaIN.cz zavítal na 15. ročník Svatomartinského Mikulova. Z hlavního města jsme sice jeli přes tři hodiny, ale zážitky nám všechny strasti a bolavá záda vynahradily.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem

    Před 21 dny
    V plzeňské kuchyni se jako vošouch označuje smažený bramborák, do kterého někteří kuchaři s oblibou přidávají kousky uzeného masa. Nyní si tuhle oblíbenou pochoutku můžete připravit doma podle receptu z plzeňského Lokálu Pod Divadlem. Ještě před vošouchem se však pusťte do domácí přípravy kysaného zelí.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Bramboráky pečené v troubě

    Před 26 dny
    Pokud toužíte po dokonalých bramborácích z trouby, základem úspěchu je výběr správného typu brambor. Pro tento pokrm se nejlépe hodí brambory typu C, které mají vyšší obsah škrobu. Tento typ brambor dodá těstu tu správnou konzistenci, která umožňuje bramborákům držet pohromadě a zároveň zůstat příjemně vláčné uvnitř. Vyšší obsah škrobu také přispívá k lepšímu zlatavému zabarvení při pečení a větší křupavosti povrchu.
     Komentáře
  • VařímeDobroty.cz

    Zapomenutý poklad z kuchyně našich babiček – cmunda po kaplicku s uzeným masem v nové, vylepšené verzi

    Před 27 dny
    Cmunda po kaplicku s uzeným masem potěší všechny milovníky české tradiční kuchyně. Je kombinací křupavého základu a šťavnaté náplně.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Česká kuchyně: Jak udělat bramboráky? Kouzlo skvělé chuti tkví v česneku a majoránce

    Před 27 dny
    Křupavé bramboráky patří mezi tradiční recepty našich babiček. U bramboráků bezpochyby platí pravidlo, že v jednoduchosti je krása, protože je připravíte z minima surovin a chuťově jsou neodolatelné.
     Komentáře
  • Cooky

    Cmunda na plech se zelím, česnekem a pořádnou dávkou slaniny. Bramborák z trouby jak má být

    Před 29 dny
    Někdy se vám prostě nechce stát u plotny a smažit jeden bramborák za druhým. Proto pro vás máme recept na plech, který ušetří čas.
     Komentáře
  • Novinykraje.cz

    Jak na křupavé bramboráky, které nejsou plné prázdných kalorií. Tajemství jedné ingredience navíc

    Před 1 měsícem
    Bramboráky jsou klasikou, kterou milujeme. Mohou nás však potrápit tím, že nechtějí držet pohromadě. Někdo si je pro změnu odpírá kvůli obsahu mouky nebo protože [...]
     Komentáře
  • Cooky

    Sladký kucmoch z pánvičky: Bramborák nasladko se švestkami, máslem a cukrem

    Před 1 měsícem
    Kdo by nemiloval bramboráky. Ale už jste je jedli nasladko? Pokud ne, tak je na čase začít. Sladkým bramborákům se švestkami zdar!
     Komentáře
  • Nespěchej

    Příběh bramboráku: Křupavý, voňavý, jedinečný

    Před 1 měsícem
    Křupavý okraj, voňavá majoránka a chuť, kterou znají celé generace. Bramborák je levné, ale milované jídlo, které si našlo cestu do všech koutů Česka. Každý kraj má svůj recept a každá rodina vlastní tajemství. Proč ho máme tak rádi a proč nikdy nezmizí z našich talířů?
     Komentáře
  • Kondice

    Při smažení bramboráků pomůže lžička alkoholu i rozpálené sádlo, budou pak bezkonkurenční

    Před 1 měsícem
    Zvenku křupavé, uvnitř jemné a voňavé po česneku – bramboráky, které mizí z pánve dřív, než je stihnete dát na talíř. Stačí pár jednoduchých triků a budou dokonale lehké i bez přebytečného tuku.
     Komentáře
  • Žena-in

    Tradiční bramborové placky: křupavá klasika, která nikdy neomrzí

    Před 1 měsícem
    Existuje pár českých klasik, které si můžeme dopřávat stále dokola a nikdy nás neomrzí! Mezi tyto pochoutky patří také bramborové placky neboli bramboráky – křupavé zvenku, vláčné uvnitř a populární v každém ročním období. Využijte sezónní brambory a dopřejte si tuto tradiční pochoutku plnou chuti, která připomíná, že i obyčejné brambory mohou být hvězdou podzimního talíře.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Česká klasika: Bramboráky podle tradičního receptu. Dokonale ochucené majoránkou a česnekem a báječně křupavé

    Před 1 měsícem
    Bramboráky jsou jedním z nejlepších bramborových pokrmů a také jídlem, které nesmí chybět na jídelním lístku snad žádné české hospody. Podávají se samostatně, jako příloha i jako obal na řízky i hermelín. Ve všech podobách chutnají skvěle. Vy si je nyní můžete připravit klasicky podle tradičního receptu na křupavé placky.
     Komentáře
  • Toprecepty

    KVÍZ: Jak udělat výborné bramboráky. Zapamatujte si ty nejlepší rady a vychytávky

    Před 1 měsícem
    Období podzimu je ideálním časem na smažení těch nejlepších bramboráků, protože z nových brambor v létě nebo ze starých na jaře nikdy nezískáte tak chuťově perfektní výsledek jako právě na podzim. Kromě toho vás bramborové placky nejen výtečně zasytí, ale i příjemně zahřejí, což se v sychravých dnech stoprocentně hodí.
     Komentáře
  • iReceptář

    Bramboráky z Vysočiny se liší od běžných variant výraznější chutí a tradiční přípravou na vepřovém sádle

    Před 1 měsícem
    Bramboráky jsou symbolem českého podzimu stejně jako vůně pečených jablek nebo praskání dřeva v kamnech. Každý kraj si je připravuje po svém. Někde přidávají klobásu, jinde zelí nebo dokonce špetku kmínu navíc. Ale na Vysočině mají recept, který má šmrnc.
     Komentáře
  • Toprecepty

    7 tipů jak na perfektní bramboráky: Nejdůležitější je vybrat správný druh brambor a dostatečně těsto ochutit

    Před 1 měsícem
    Placky najdete snad v každé světové kuchyni. U nás se kromě těch nejobyčejnějších chlebových pekly odpradávna i bramborové, z nichž nejoblíbenější jsou bramboráky. Udělat je je poměrně snadné, jak je ale dovést k dokonalosti?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak dochutit bramborák, aby měl šmrnc. Vyzkoušejte kombinace, které zaručeně fungují

    Před 1 měsícem
    Křupavé okraje, vláčný horký střed, vůně česneku a majoránky – klasika, která nikdy neomrzí. Jak dochutit bramborák, aby měl tu správnou chuť? Inspirujte se, jak tomuto podzimnímu jídlu dodat šmrnc.
     Komentáře
  • VařímeDobroty.cz

    Bramboráky jsem naplnila touto speciální houbovou směsí a celá rodina si mlaskala blahem – super večeře do 30 minut

    Před 1 měsícem
    Bramborák s houbovou náplní poslouží jako šťavnaté a výživné hlavní jídlo, ale také originální příloha k masu. Ohromí vás jeho bohatá chuť.
     Komentáře
  • Apetit

    Babiččiny recepty znovu v kurzu: Jak dnes připravit brambory, aby ohromily celou rodinu i vás samotné?

    Před 1 měsícem
    Brambory jsou srdcem české kuchyně a jejich rozmanité zpracování je výsledkem dlouhé historie i místních zvyklostí. Tato zdánlivě obyčejná surovina dala vzniknout stovkám domácích receptů, od jednoduchých placek přes sytá hlavní jídla až po sváteční speciality. V poslední době navíc zažívají velký návrat díky své dostupnosti a skvělé chuti. Ať už jim říkáte zemáky, kobzole, nebo erteple, v kuchyni se s nimi nudit nebudete.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Bramboráky podle receptu z Kuchařky naší vesnice: Voní česnekem a kmínem a vždycky se povedou

    Před 1 měsícem
    Správné bramboráky by měly být osmažené dozlatova, musí být křupavé a vláčné zároveň, a navíc voňavé po česneku a majoránce. Takové jsou vynikající samy o sobě i jako příloha k různým pokrmům. Připravte si je třeba podle receptu z Kuchařky naší vesnice.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky

    Před 1 měsícem
    Jen málokterá potravina se vryla do české tradice tak hluboko, jako brambory. Když se u nás objevily před třemi sty lety, změnily způsob vaření i stravování. A dnes jsou základem české kuchyně. Syté, snadno dostupné, levné a neskutečně variabilní. Vykouzlíte z nich křupavé bramboráky, nadýchanou kaši, jemné knedlíky i salát. Vyzkoušejte recepty, které se předávají z generace na generaci. Nejspíš je znáte, jen se jim u vás říká jinak.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak udělat pohankové bramboráky. Chuť je trochu jiná, ale výtečná

    Před 1 měsícem
    Bramboráky jsou báječným jídlem, jehož vůně láká všechny z blízkého okolí k ochutnávání. Tyto placičky se obvykle připravují z hladké mouky, strouhaných brambor a vajíčka, ale nabízí se mnoho dalších možností k experimentování. Můžete je pro změnu vyzkoušet s pohankou, která vám zůstala od oběda.
     Komentáře
  • VařímeDobroty.cz

    Kdo miluje bramboráky, musí zkusit tento fígl – 1 běžná surovina navíc a chuť je neskutečná

    Před 1 měsícem
    Bramboráky se smetanou a česnekem se perfektně hodí k obědu i večeři. Jsou křupavé, provoní váš domov a jejich příprava nezabere moc času.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Bramborák plněný houbovou směsí a sýrem – Vyzukoušejte tuto pochutinu!

    Před 1 měsícem
    Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na smažený bramborák s houbovou směsí a sýrem. Kombinace křupavého bramborového těsta, voňavých hub a rozpuštěného sýra vám zajistí chutný a vydatný oběd nebo večeři. Milujete brambory a sýry? Pak si tento pokrm zamilujete! Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte zapečené bramborové čtverce se zeleninou a sýrem – chutný […] The post Bramborák plněný houbovou směsí a sýrem – Vyzukoušejte tuto pochutinu! appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Bramborák plněný kuřecím masem je rychlou a báječnou pochoutkou

    Před 1 měsícem
    Hledáte recept na rychlé jídlo, vhodné i pro začátečníky? Potom se vám jistě bude hodit recept na skvělý plněný bramborák, štědře posypaný strouhaným sýrem. Věřte, že bramborovými placky se směsí z kuřecího masa a zeleniny si získáte srdce každého chlapa.
     Komentáře
  • Apetit

    Oblíbené chlupaté knedlíky připravíte snadno a pak už stačí jen cibule, kousek slaniny a zelí

    Před 1 měsícem
    Chlupaté se nazývají kvůli nitkám strouhaných brambor, které z nich trčí podobně jako chlupy. Oblíbenou přílohu připravíte snadno podle našeho receptu a pak už stačí jen cibule, kousek slaniny a zelí a můžete podávat. Čím hrubší mouku použijete, tím nadýchanější knedlíky budou.
     Komentáře
  • Apetit

    Bramboráky jako od babičky: 20 receptů a triky, díky kterým budete za kuchařskou hvězdu

    Před 1 měsícem
    Když se řekne bramborák nebo bramborová placka, snad každý zavzpomíná na babiččinu kuchyni, odkud se linula vůně čerstvě nastrouhaných brambor, česneku a špetky majoránky. Křupavé okraje a dokonalá chuť. Bramboráky a bramborové placky jsou prostě fenomén, který spojuje jednoduchost s úžasnou variabilitou. A přitom potřebujete jen několik základních surovin a pár šikovných rukou.
     Komentáře
  • iReceptář

    Květákové bramboráky: lehčí varianta klasického receptu

    Před 1 měsícem
    Bramborák zná každý. Ale co když mu dáte něco navíc, co změní chuť i strukturu? Květák v tomto receptu hraje hlavní roli. U nás jsou bramboráky oblíbenou pochoutkou, kterou jíme často, ale většinou pořád stejně. Podobné je to i s květákem. Děláte ho někdy jinak než smažený v trojobalu?
     Komentáře
  • Vitalia

    Vyzkoušejte osvědčený recept na křupavé bramboráky. Česnek a majoránka nesmí chybět

    Před 1 měsícem
    Milujete bramboráky? Máme pro vás recept na vynikající křupavé, které se sice smaží na sádle, ale nakonec zase tak moc tučné nejsou. Zato díky česneku, majoránce a čerstvě namletému pepři skvěle chutnají.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Dokonale křupavé bramboráky. Delikatesa, která prostě baví

    Před 1 měsícem
    Máte doma ve sklepě spousty brambor a přemýšlíte, co byste si tak připravili na oběd nebo na rychlou večeři. Jasně, možná vás napadly bramboráky. Skvělé smažené placky mají svou jedinečnou a neopakovatelnou chuť. Zkrátka stojí za to. My jsme je připravovali také a rozhodně stály za to. Pojďme se tedy na celý postup podívat podrobněji.
     Komentáře
  • Cooky

    Sladké bramboráčky se švestkami, meruňkami a skořicí: Bramboráky nemusí být jen slané s česnekem

    Před 1 měsícem
    Bramboráčky nasladko? Proč ne. Bramboráky jinak – se švestkami nebo meruňkami. Sladká tradice, kterou si zamiluje celá rodina. Prohlédněte si recept s postupem.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Bramboráčky se sýrem a česnekem – Skvělá volba, kterou musíte vyzkoušet!

    Před 1 měsícem
    Jste fanouškem brambor a chcete si dopřát něco opravdu chutného? Co takhle vyzkoušet jednoduchý recept na bramborové placičky, které se připraví bleskově rychle? Tyto placičky jsou ideální volbou pro lenochy, protože je můžete připravit snadno a během chvilky. Křupavá kůrka a vláčné bramborové těsto zaručeně potěší vaše chuťové pohárky. Navíc se k těmto placičkám skvěle […] The post Bramboráčky se sýrem a česnekem – Skvělá volba, kterou musíte vyzkoušet! appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jakou mouku zvolit na bramboráky? Aby byl výsledek nejlepší, poradíme, který druh vybrat a kolik mouky použít

    Před 1 měsícem
    Bez křupavé voňavé pochoutky z nastrouhaných brambor by to snad nebyl ani pravý podzim. Nevíte, jaká mouka se dává do bramboráků a čím ji případně nahradit? Máme rady, po které sáhnout a navíc i osvědčený recept.
     Komentáře
  • Vitalia

    Sláva bramborám a dýním: recepty na rychlá jídla, která zvládne i začátečník

    Před 1 měsícem
    Jak zpracovat brambory a dýně, podzimní sklizeň, trochu jinak než obvykle? Snadno, rychle, bez velkého kuchařského umění? Poradíme, dochutíme.
     Komentáře
  • Kondice

    Vůně česneku z pražských trhů láká turisty víc než suvenýry

    Před 1 měsícem
    Cizinci přijedou do Česka, vyfotí si Karlův most, dají si pivo a možná i slavnou svíčkovou. Ale pak ucítí vůni česneku a smažených brambor, která se line od stánku na náměstí – a je rozhodnuto.
     Komentáře
  • Toprecepty

    KVÍZ: Otestujte si, jak se vyznáte se v přípravě bramboráků. Víte, kdy osolit těsto a na čem smažit?

    Před 2 měsíci
    Existuje mnoho receptů na ten nejlepší bramborák. Liší se koření, které můžete přidat i druh a množství mouky. Důležitý je také výběr brambor a jejich nastrouhání. Vyznáte se ve všech těchto důležitých věcech? Zjistíte to v našem kvízu.
     Komentáře
  • Deník magazín

    Méně tuku, skvělá chuť: Cuketové placky jsou hotové za pár minut

    Před 2 měsíci
    Cuketové placky pečené v troubě jsou zdravější variantou klasických bramboráků. Když do nich přidáte nakrájenou libovou slaninu, oblizovat se budou i ti, co cukety zrovna moc nemusí.
     Komentáře
  • Cooky

    Křupavý šumavský bramborák: Strukturu zajistí hrubá mouka, chuť vylepší sádlo

    Před 2 měsíci
    Pokud milujete bramborák, zkuste ho ve všech jeho podobách. Existuje třeba výborný bramborák šumavský, tedy s loveckým salámem.
     Komentáře
  • TV Polar

    Stonavští zahrádkáři zvou na tradiční bramboráky

    Před 2 měsíci
    O tom, že jsou stonavští zahrádkáři velmi aktivní, svědčí další akce pro širokou veřejnost. Uskuteční se v sobotu 11. října od 14:00 do 18:00 hod. v jejich klubovně na Stavech.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Do bramborákového těsta přidejte houby: Podzimní klasika, kterou nebudete stíhat smažit

    Před 2 měsíci
    Křupavé bramboráky s voňavými houbami jsou podzimní hit, který mizí ze stolu rychleji, než ho stihnete usmažit. Jednoduchý recept, který si zamilují nejen milovníci hub, ale i ti největší gurmáni.
     Komentáře
  • iReceptář

    Cuketové placky jako varianta k bramborákům

    Před 2 měsíci
    Sklízíte poslední cukety a už nevíte, co s nimi? Zkuste je přidat do těsta na bramboráky. Nejenže jim dodají jemnější chuť, ale také odlehčí celé jídlo, takže si ho můžete dopřát bez výčitek. Recept je jednoduchý a výsledek překvapí každého, kdo má rád klasické bramboráky, ale ocení i zdravější variantu.
     Komentáře
  • Apetit

    Od Kyjova po Krkonoše: Sejkory, vopelky, patenty i krompelák – bramborové placky s česnekem i mákem

    Před 2 měsíci
    Bramborové placky dokážou připomenout dětství, tradici i um našich babiček. Na první pohled obyčejné těsto z brambor, mouky a soli má mnoho podob – od moravských přesňáků pečených nasucho přes jihočeské vopelky s povidly až po křupavé bramboráky známé pod názvy cmunda, kramflek nebo krompelák. Každý kraj si uchoval vlastní recepturu, drobné chuťové odlišnosti i postupy, které z jednoduchých surovin vytvářejí rozmanité delikatesy české regionální kuchyně.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Chrumkavé bramboráčky s jemnou cibulovou omáčkou a uzeným masem – tradiční český recept

    Před 2 měsíci
    Bramboráčky s cibulovou omáčkou a uzeným ocáskem jsou tradičním pokrmem české kuchyně, který spojuje tři oblíbené prvky: křupavé bramboráky, výrazně voňavou cibulovou omáčku a šťavnaté uzené maso. Vzniká tak syté, hřejivé jídlo, které zasytí a potěší i ty největší jedlíky. Kombinace jednoduchých surovin se mění v opravdovou domácí specialitu. Bramboráčky s cibulovou omáčkou a uzeným […] The post Chrumkavé bramboráčky s jemnou cibulovou omáčkou a uzeným masem – tradiční český recept appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Bramborák plněný kysaným zelím a uzeným masem – Cmunda po kaplicku

    Před 2 měsíci
    Cmunda po kaplicku patří mezi kulinářské poklady české kuchyně. Křupavé bramborové placky, jemně nakyslé dušené zelí (vyzkoušejte také: šišky z mletého masa na kysaném zelí s bramborami) a šťavnaté kousky uzeného masa tvoří harmonickou kombinaci chutí, kterou si zamilujete hned po prvním soustu. Tento recept je ideální volbou na slavnostní oběd i nedělní večeři a […] The post Bramborák plněný kysaným zelím a uzeným masem – Cmunda po kaplicku appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • VařímeDobroty.cz

    Až vyzkoušíte tyto „Dýňáky“, na klasické bramboráky si už ani nevzpomenete – dokonce i manžel uznal, že chutnají líp

    Před 2 měsíci
    Dýňové bramboráky s jogurtem jsou lehké, vláčné a výživné. Perfektně se hodí k hlavnímu jídlu, ale také jako příloha k masovým pokrmům.
     Komentáře
Reklama