Zavřít
Bramborák

Bramborák

Nejnovější články na Seznamu na téma Bramborák
  • Receptovník

    Cuketové placky jsou chutnou alternativou ke klasickým bramborákům

    Před 17 dny
    Česká gastronomie toho světu moc nedala, a tak se můžeme před cizinci pochlubit alespoň bramboráky. Když jsou poctivě udělané, tedy když nejde o nějakou pochybnou směsku z pouti nebo místní zábavy, ze které je tak akorát cítit česnek a mastnota, mohou být velmi dobré. Co na tom, že jde původně o jídlo chudých, které si lidé připravovali hlavně v hubených měsících, kdy se zásoby ve spižírnách tenčily. To ale bohužel neznamená, že jde o kdovíjak zdravé jídlo. A zejména ti, kteří se snaží zhubnout, by se bramborákům měli vyhýbat. Naštěstí existují zdravější alternativy, třeba tyto cuketové placky.
     Komentáře
  • Jímeto

    Podkrkonošský camprat: Zkuste jednoduchý pokrm z brambor, který se připravoval už v 19. století

    Před 28 dny
    Brambory byly často surovinou, které byl dostatek. Za starých časů jich naše babičky mívaly plné sklepy, což také znamenalo, že se z nich vařilo mnoho originálních jídel. A jedním z nich je i podkrkonošský camprat.
     Komentáře
  • iReceptář

    Rychlé cuketové placky s ovesnými vločkami

    Před 29 dny
    Vymyslet zdravý, a přitom chutný pokrm není vždy snadné. Většinou ale není třeba vymýšlet žádné složité recepty. Například placičky z cukety a ovesných vloček jsou naprosto dokonalé a zároveň plné zdraví prospěšných látek. A zvládne je připravit naprosto každý.
     Komentáře
  • TopRecepty

    V troubě upečené bramboráky s čerstvými bylinkami jsou jednoduché, za chvíli hotové a skoro bez tuku

    Před 1 měsícem
    Bramboráky patří k české klasice. Oblíbené placky nemusí být vždy jen z brambor, těsto se doplňuje například strouhanou cuketou. Kromě tradiční majoránky lze využít i různé jiné voňavé koření.
     Komentáře
  • Receptovník

    Recept na křupavé bramboráky, které přijdou k chuti samotné i jako příloha

    Před 1 měsícem
    Bramboráky patří mezi oblíbené pochoutky snad každého Čecha. Navíc je můžete použít i jako přílohu k masu, takže se snadno stanou multifunkčním doplňkem k jídlu. Malé verze bramboráků budou na talíři vždy vypadat skvěle.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Bramboráky s kysaným zelím v těstě: Zelí bramboráky odlehčí, dodá jim nakyslou chuť a díky němu jsou i šťavnatější

    Před 1 měsícem
    Brambory jsou po celý rok důležitou součástí našeho jídelníčku. Bramborové placky nebo bramboráky patří mezi kulinární poklady tradiční české kuchyně a dají se připravit na řadu způsobů.
     Komentáře
  • Magazín Doma

    Bramboráky, po kterých nepřiberete? Zkuste ty cuketové a upečte je v troubě

    Před 1 měsícem
    Cuketa patří mezi velmi oblíbenou zeleninu. I když její chuť není nikterak výrazná, v kombinaci s ostatními ingrediencemi je dokonalá.
     Komentáře
  • iGlanc

    Od bramboráků po plněné cuketové květy. Tipy, co vařit z cukety. Tohle zvládnete i vy

    Před 1 měsícem
    Vypěstovat dostatek okurek, rajčat či paprik, to vše vyžaduje spoustu práce a zkušeností, naopak cukety rostou na našich zahradách téměř samy a neskutečně plodí. Stačí pár rostlin a po tři měsíce v roce můžete sklízet každý spoustu křehkých a šťavnatých plodů.
     Komentáře
  • Adbz

    Bramboráky neztmavnou: Stačí do těsta přidat citronovou šťávu či smetanu

    Před 1 měsícem
    Bramboráky patří mezi oblíbená jídla ve spoustě domácností. Někteří lidé je však nedělají kvůli tomu, že často moc tmavnou. S tímto trikem se vám to však už nestane.
     Komentáře
  • TN

    ANKETA: Je bramborák český, nebo slovenský? Hodnocení rozpoutalo vášnivou debatu

    Před 2 měsíci
    Kontroverze vzbudilo hodnocení evropských svačinových jídel. Vyhrály totiž slovenské bramborové placky, kterým se u nás říká bramborák, cmunda nebo také vošouch. Pořadatelé z webu Taste Atlas se nás pak možná snažili ukonejšit tím, že do první stovky zařadili smažený sýr a ovocné knedlíky.
     Komentáře
  • Receptovník

    Jednoduché triky, díky kterým bramboráky při smažení nenasají tolik tuku

    Před 2 měsíci
    Fanoušci bramboráků se mohou radovat. Existují recepty, díky nimž připravíme dokonalé bramboráky, které nejsou nasáklé tukem, jak tomu bylo dříve. Stačí znát několik tipů a triků, jak toho dosáhnout, a už nikdy nebudete chtít bramboráky připravovat jinak. Můžete si tak bramboráky dopřát klidně k večeři, aniž byste měli výčitky kvůli zvýšenému příjmu kalorií.
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Křupavé bramboráky bez nadměrné mastnoty: Trik spočívá ve starších bramborách a odstranění vlhkosti

    Před 2 měsíci
    Bramborové placky, známé také jako bramboráky, jsou oblíbeným pokrmem. Když je uděláte podle těchto tipů, budou křupavé a mnohem méně mastné.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Jak na extra dietní bramboráky, které nenasáknou ani gram tuku navíc

    Před 2 měsíci
    Bramboráky jsou velmi oblíbeným jídlem. Díky šikovným trikům při přípravě budete mít bramboráky dietní, ale přitom báječně křupavé a lahodné. K jakým trikům se tedy uchýlit? Můžete si vybrat hned z pěti osvědčených.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Staročeský camprat: Bramborák pečený v troubě na sádle voní česnekem a díky roztrhání má neodolatelně křupavou kůrkou

    Před 3 měsíci
    Receptů na bramboráky existuje nepřeberné množství a každá domácnost má ten svůj nejlepší, na který nedá dopustit. Camprat je tradiční staročeský pokrm, který má ke klasickému bramboráku chuťově velmi blízko a určitě stojí za vyzkoušení.
     Komentáře
  • Apetit

    Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

    Před 3 měsíci
    Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu jižních Čech a provonět kuchyni majoránkou a česnekem.
     Komentáře
  • Nápady návody

    Jak správně smažit bramboráky. Řada lidí dělá častou chybu

    Před 4 měsíci
    Příprava jídla je umění a jako všechna umění, má svá tajemství a triky. Jedním z oblíbených českých pokrmů jsou nepochybně bramboráky. I když se mohou zdát bramboráky jednoduché na přípravu, existuje řada detailů, které mohou rozhodovat o úspěchu či nezdaru. Řada lidí ve snaze o dietnější variantu používá při smažení bramboráků příliš málo oleje, což je zásadní chybou.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak na bramboráky plněné masem, sýrem či zeleninou? Těsto musí být hustší než obvykle, náplň obalená moukou bude skvěle držet

    Před 4 měsíci
    Bramboráky jsou stálicí jídelníčku v mnoha českých domácností a každá z nich má svůj osvědčený recept na ty nejlepší na světě. Těsto na plněné bramboráky však vyžaduje dodržení několika pravidel, aby se netrhalo a náplň v něm byla zcela uzavřená po celou dobu pobytu na pánvi. Jak na to?
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Jak smažit bramboráky, aby nenasákly příliš tuku – vyberte si z osvědčených triků profesionálů

    Před 4 měsíci
    Jak smažit bramboráky, aby nenasákly příliš tuku: Existuje několik způsobů, jak snížit množství tuku, které bramboráky nasají během smažení. Zde je několik tipů.
     Komentáře
  • Apetit

    Škola vaření: Jak připravit dokonalé křupavé bramboráky

    Před 4 měsíci
    Bramboráky jsou ukázkovým příkladem, že i z obyčejné suroviny se dají vykouzlit dokonalé pokrmy. A dovedou trhat rodinné hitparády. Pokud hledáte recept na nejlepší bramboráky, zakotvili jste tu správně. Připravíte se námi klasický, cuketový ale třeba i bezlepkový bramborák. Jak na správné těsto?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Těhotnej kuchař radí, jak na dokonale křupavé bramboráky. Dávejte pozor na teplotu použitého mléka, říká známý influencer

    Před 5 měsíci
    Jako Jaroslava Vajgla ho zná jeho okolí, pod přezdívkou „Těhotnej kuchař“ ovšem baví přes milion followerů na sociálních sítích. Jeho netradiční prezentace receptů, jejichž příprava je velmi jednoduchá, zaujala nejen neformálním komentářem, ale především rozmanitou nabídkou, kterou internetový kuchař nabízí. V rozhovoru pro Toprecepty.cz držitel Křišťálové lupy za rok 2022 prozradil, kdo ho přivedl k vaření či jak na jeho videa reagují známí šéfkuchaři. Podělil se také o recept na českou klasiku, bramboráky.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Vynikající bramboráčky, kterým neodoláte

    Před 5 měsíci
    Bramboráky miluji. Vynikající jsou samotné, ale bramboráčky můžete servírovat jako přílohou. Přílohové bramboráčky podle tohoto klasického receptu jsou vynikající. Suroviny: brambory 0,6 kg, cibule ¼, menší česnek 5 stroužků, strouhanka 2 lžíce, mouka 1 lžíce, vejce 1 ks, majoránka ½ lžičky, kmín ⅓ lžičky, sůl, pepř, mléko 1 dl a sádlo nebo olej.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Frncábníky na sádle: Neobvyklé bramboráky z Podkrkonoší v chuti fantasticky oživí lístky čerstvých kopřiv

    Před 5 měsíci
    Sezona kopřiv je v plném proudu. Pokud vás tato živinami nabitá rostlinka nadchla a chcete ji použít i jinam než jen do nádivky, jak je běžné, je i spousta dalších možností. Jednou z nich jsou třeba tradiční bramboráky z Podkrkonoší – frncábníky. S kopřivami chutnají totiž ještě lépe.
     Komentáře
  • Nápady návody

    Bramboráky se zelím a uzeným. Už je nebudete chtít doma dělat jinak

    Před 5 měsíci
    Bramboráky se zelím a uzeným masem jsou jídlo, které bude lahodit i těm nejnáročnějším milovníkům českých pochoutek. Vychutnejte si netradiční variantu bramboráků s kysaným zelím a uzeným masem. Proč tuto variantu nevyzkoušet? Pojďme se podívat, jak tyto bramboráky udělat.
     Komentáře
  • Receptovník

    Při přípravě bramboráků hraje roli typ brambor, přidat lze ocet a lněná semena

    Před 5 měsíci
    Jak připravit bramboráky, aby byly křupavé, zlaté a nekapal z nich tuk? Přestože se jedná o jednoduché jídlo, existují kulinářská pravidla, která je třeba dodržovat. Nedovolte si nedostatky a rodinná večeře nadchne všechny členy domácnosti. Správný výběr surovin Začněme nákupem. Správný výběr surovin je důležitý. Lepší jsou staré loňské brambory, které neobsahují tolik vody. Vyberte moučné odrůdy brambor typu B nebo C.
     Komentáře
  • Skromná kuchyně

    Medvědí česnek jim dodá sílu: Extra křupavoučké bramboráky

    Před 6 měsíci
    Tyhle bramboráky mají v sobě dvojitou dávku česneku – na jaro ideál. Přidávám i trochu bramborového škrobu pro extra křupavé okraje. Smažit můžete samozřejmě i na sádle. Rozpis najdete na konci videa.
     Komentáře
  • Žádný špeky

    Jaké je tajemství křupavého bramboráku: stačí přidat jednu surovinu

    Před 6 měsíci
    Bramborák je pro mnoho Čechů národní jídlo, ale důležité je, aby byl také dostatečně křupavý. Dlouho jsme hledali a našli jsem konečně tajemství křupavého bramboráku. Nejde přitom o tradiční český bramborák, ale jeho italskou obdobu schiacciatu.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Šumavský bramborák se salámem: Voní po česneku a majoránce

    Před 6 měsíci
    Křupavé, dozlatova osmažené bramboráky miluje asi většina z nás. Ten šumavský je navíc vylepšený salámem, nastrouhaným do těsta. Bramborákům dodá kořeněná uzenina zase trochu jiný šmrnc, tak vyzkoušejte!
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Jaké je tajemství křupavého bramboráku: stačí přidat jednu surovinu

    Před 6 měsíci
    Bramborák je pro mnoho Čechů národní jídlo, ale důležité je, aby byl také dostatečně křupavý. Dlouho jsme hledali a našli jsem konečně tajemství křupavého bramboráku. Nejde přitom o tradiční český bramborák, ale jeho italskou obdobu schiacciatu. Recept je na konci pořadu.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Recept na poctivé domácí bramboráky, které vám budou mizet pod rukama

    Před 6 měsíci
    Pokud vám dochází fantazie, co vařit k obědu nebo k večeři, máme pro vás zaručený tip, se kterým budete za hvězdu kuchařského umění u všech v rodině. Bramboráky jsou gurmánský zázrak doslova z ničeho. Stačí vám kuchyňský robot nebo obyčejné struhadlo, a kromě moučných brambor ingredience, které má doma každý.
     Komentáře
  • Proženy

    Bramboráky bez brambor i mouky: Čočkoráky jsou levné a zdravé placky

    Před 6 měsíci
    Máte rádi bramboráky? Pak určitě vyzkoušejte tyto jednoduché placky z červené čočky. Tvarem a strukturou se jim podobají, příprava je jednoduchá a obejdete se bez vajec i mouky. Výborné jsou jako příloha, se zeleninou obstojí jako lehké hlavní jídlo a je jenom na vás, jak je ochutíte. Já mám ráda výrazné chutě Indie.
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Křupavé bramboráky jsou snem hospodyněk. Přitom stačí vyvážit množství vody a přidat lněné semínko

    Před 6 měsíci
    Mezi nejoblíbenější pokrmy patří bezesporu klasické bramboráky. Takto si můžete doma snadno připravit dokonale chutné a křupavé placky, které nebudou mít konkurenci.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Báč – pečený bramborák se slaninou

    Před 6 měsíci
    Vošouch, kramflek nebo báč (případně bác) jsou různá jména pro bramborové pokrmy, jejichž základ je dosti podobný bramborákům. Liší se v nuancích přípravy. Na Domažlicku se báč podával jako příloha k houbové omáčce s uzeným masem, pokud se udělal se škvarky, jedli jej lidé samostatně.
     Komentáře
  • Žádný špeky

    Mňamka pro líné kuchaře: květákové placičky s kuřecím masem

    Před 6 měsíci
    Všichni znají klasické bramboráky, ale naše kuchyně je daleko bohatší. Náš recept na květákové placičky s kuřecím masem je lepší a dietnější variantou klasických bramboráků. Tyto placičky se navíc hodí jak k tradičnímu masu, tak i pro potěší či k svačině.
     Komentáře
  • Prima Fresh recepty

    Nejlepší recept na křupavé bramboráky podle Romana Vaňka

    Před 6 měsíci
    Bramboráky patří mezi poklady české kuchyně. Podobné placky najdete v mnoha světových kuchyních, ale naše české bramboráky voní po česneku a majoránce. Vyzkoušejte prověřený recept na tradiční pochoutku, která umí vykouzlit úsměv na tváři. :-) Další skvělé recepty najdete na fresh.iprima.cz.
     Komentáře
  • Proženy

    Nejlepší bramboráky: Klasické jako od babičky, kynuté, plněné i z různých koutů světa

    Před 7 měsíci
    Když přijde řeč na bramboráky, diskuse bývá vášnivá: každá rodina má oblíbenou verzi a nedá na ni dopustit. Je to tak správně, staré rodinné recepty nás spojují s minulými generacemi a vyvolávají vzpomínky na dětství. Jestli hledáte dokonalý recept, nebo chcete zkusit něco nového, podívejte se na naše vyzkoušené tipy.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Skromně a chutně: Květákové bramboráky se sýrem

    Před 7 měsíci
    Moc nás těší, že se květák v posledních letech dostává na výsluní. Začalo to květákovou kaší, pokračovalo květákovou pizzou a teď se vnutil i do našeho národního jídla. S bramborami mu to ale sluší a v křupavém provedení jakbysmet. Ideální společník k večeři či jako chuťovka k pivu.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Krvavá bába neboli Švajnfest: Krkonošský bramborák ze zabijačky má jednu netradiční přísadu, která jej i zajímavě obarví

    Před 8 měsíci
    Jitrnice, jelítka, tlačenka nebo ovar – to vše jsou dobroty, bez nichž se žádná klasická zabijačka neobejde. Pokud je zbožňujete, ale láká vás vyzkoušet i něco méně obvyklého, možná vás nadchne švajnfest. Tento krvavý bramborák však asi nejvíc ocení milovníci jelit a prdelačky.
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Zlatavé domácí bramboráky na sádle. Radost pohledět a ještě větší ochutnat

    Před 8 měsíci
    Suroviny - 4 porce Bramboráky: brambory oloupané 600g sádlo 120g vejce 2ks smetana 80g mouka hladká 40g česnek 20g sůl pepř majoránka
     Komentáře
  • Bydlení snů

    Skvělé bramboráky připravíte i bez vajíčka. Na své si přijdou vegani i lidé na dietě

    Před 8 měsíci
    Toto jídlo je skvělou možností pro rychlou večeři nebo oběd, když se nám nechce vymýšlet něco komplikovaného. Stejně si je užijí děti i dospělí. Klasickou ingrediencí je vajíčko.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Žid neboli bramborák na sladko: Díky jablkům v těstě má svěží chuť, díky bramborám je krásně křupavý

    Před 8 měsíci
    Máte rádi bramboráky? A napadlo vás, že by šly udělat i nasladko? Za starých časů to bylo dokonce poměrně běžné a lidé si dávali bramboráky nebo bramborové placky s povidly nebo k bramborám vmíchali do těsta jablka. Zajímavostí však je, že šlo o specialitu s židovskými kořeny.
     Komentáře
  • iReceptář

    Kapustová cmunda ze 100 leté úsporné kuchařky: Mnohem chutnější než bramborák

    Před 8 měsíci
    Chcete se najíst dosyta a levně? Co takhle zkusit kapustovou specialitu, kterou vařívaly už naše babičky?
     Komentáře
  • Vaříme s Mozkem

    Křupavé a voňavé bramboráky, které provoní celý byt. Z talíře zmizí okamžitě

    Před 8 měsíci
    Nejlepší recept na jednoduché bramboráky, které se vždycky povedou a při smažení se nerozpadnou. Ingredience na cca 5 bramboráků jsou na konci videa.
     Komentáře
  • Bydlení snů

    Bramboráky z trouby jsou stejně křupavé a plné chuti jako smažené. A potěší naše trávení

    Před 8 měsíci
    Křupavé bramborové placky dokážou potěšit nejednoho gurmána. Bohužel smažená jídla nepatří mezi nejzdravější, a tak se snažíme hledat alternativy i u takových klasických jídel, jako jsou bramboráky.
     Komentáře
  • OnlyU

    Draniki: Rychlovka, která vyžaduje méně surovin než bramboráky

    Před 8 měsíci
    Český bramborák známe pravděpodobně všichni. I v jiných zemích se ale dělají bramborové placky a od těch našich se poměrně výrazně liší. V Bělorusku se například už od dávných dob dělají takzvané draniki.
     Komentáře
  • Proženy

    Bramboráky, které jsou báječně křupavé a hezky česnekové, ale o fous lehčí. V čem je trik?

    Před 9 měsíci
    Trocha ovesných vloček neudělá z bramboráků zdravější jídlo, ani výrobu nezlevní. Pomůžou vám ale nastavit hmotu, když máte málo brambor, budou křupavější a se zajímavou strukturou.
     Komentáře
  • Pěstujme

    Recept na bramboráky bez vajec potěší nejen vegany. Zůstanou stejně křupavé a lahodné

    Před 9 měsíci
    Bramboráky patří mezi nejoblíbenější pokrmy, které se připravují k večeři nebo jako občerstvení k večernímu posezení s přáteli u sklenice piva nebo skleničky vína.
     Komentáře
  • PrahaIN

    Fígl: Trhovci účtují bramboráky po gramech, výsledná cena otřese peněženkou i tělem

    Před 9 měsíci
    REPORTÁŽ: Za chyby se platí, chtělo se nám říct poté, co jsme o víkendu navštívili Olomouc. Místní adventní trhy totiž doslova sváděly k ochutnání všeho. Od sladkostí po slané věci. Pití nevyjímaje. Když už jsme si mysleli, že jsme okoštovali všechno, zavětřili jsme typickou vůni bramboráků.
     Komentáře
  • Receptovník

    Křupavé bramboráky i bez záplavy oleje: varianta z vaflovače je zdravější a chutnější

    Před 9 měsíci
    Bramboráky patří mezi nejvděčnější pokrmy, protože jsou rychle hotové a navíc chutnají dětem i dospělým. A nejen v tuzemsku, v obměnách se bramborové placky pečou nebo smaží po celém světě. Zatímco v Česku voní typicky majoránkou a česnekem, americké hash brown jsou z pouhých dvou ingrediencí a koření se do nich nepřidává. Problém bramboráků je jejich mastnota, v troubě se pečou příliš dlouho, co tedy zkusit je připravit netradičně ve vaflovači?
     Komentáře
  • Proženy

    Bramboráky jinak: zkuste je z jiné zeleniny a přidejte zakysanou smetanu

    Před 9 měsíci
    Nasládlá chuť batátů s příjemně kořeněnou vůní je kombinace, která vás potěší jak v doprovodu salátu, tak jako příloha. Podávat je můžete například s restovaným tofu nebo kuřecím masem.
     Komentáře
  • Jímeto

    Vošouch, cmunda, součást chanuky: Sláva bramboráků sahá až do Jeruzaléma

    Před 10 měsíci
    Snad každá domácnost má svůj vlastní recept na bramborák. Ale víte, kde se bramborák objevil poprvé a proč je součástí židovského svátku chanuka? Přinášíme vám i recept na správný český bramborák.
     Komentáře
  • iReceptář

    Takový bramborák jste ještě nejedli: Trik se škrabkou na zeleninu a kuřecí maso

    Před 10 měsíci
    Klasický křupavý bramborák s uzeným a kyselým zelím každý jistě zná. Vyzkoušeli jste však už někdy plněné bramboráky kuřecím masem? Jednoduchý, rychlý a sytý oběd, který všem zachutná!
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Fotky: Langoš za 150, klobása za 120. Vánoce rozzářily Staroměstské náměstí

    Před 10 měsíci
    Langoš za 150 korun, klobása za 120, trdelník za 90. Ani vysoké ceny neodradily Pražany a turisty od návštěvy vánočních trhů a rozsvěcení vánočního stromu na Staroměstském náměstí. Není divu - pandemie jim to dva roky nedovolila.
     Komentáře
  • Jak nás vidí svět

    Cizinci poprvé ochutnávají řízek v bramboráku

    Před 10 měsíci
    Maso v bramboráku cizince nejdřív zaskočilo, ale pak se ho nemohli nabažit. Chutnal však i zástupci Austrálie?
     Komentáře
  • Prostřeno

    Podzimní bramboráky

    Před 10 měsíci
    Podzim se nám pomalu chýlí ke konci, ovšem na Vánoce si ještě chvíli počkáme, tak proč si zbytek podzimu ještě trochu neužít?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Příborská trinčka speciál: Speciální bramboráky s bůčkem a sýrem si zamilujete

    Před 10 měsíci
    Že nevíte, co je trinčka? Nic jiného, než parádní, do křupava vysmažené bramboráky, provoněné česnekem a bůčkem a zjemněné sýrem. Jakmile tuhle lahodnou krmi jednou doma připravíte, už bramboráky možná ani nebudete chtít dělat jinak.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Cmunda po kaplicku: Jihočeský bramborák, plněný uzeným a podávaný se zelím je skvělým jídlem do podzimních plískanic

    Před 10 měsíci
    Cmunda po kaplicku je pokrmem, který se zrodil ve druhé polovině 20. století. V hospodách patřil mezi hity. Jedná se o verzi bramboráku s uzeným masem a připravit si jej můžete snadno i doma.
     Komentáře
  • Jímeto

    Cmunda po kaplicku: Zamilujte si jídlo poctivé lidové kuchyně

    Před 10 měsíci
    Poctivé staročeské jídlo, které si tu a tam vychutnáme k vydatnému obědu, leckdy poslouží i jako výtečná večeře. Všichni víme, co je cmunda po kaplicku – bramborák plněný kyselým zelím a uzeným masem.
     Komentáře
  • Jímeto

    Bramborák se smaženým vejcem. Tato netradiční kombinace vám učaruje

    Před 10 měsíci
    Kdo by nemiloval bramboráky? Při jejich přípravě voní celá domácnost. Dají se jíst samotné, jsou také skvělou přílohou k některým pokrmům – například klasickému flamendru.
     Komentáře
  • Kinotip2

    Páteční Prostřeno u Jindřišky: Ani v pátek Georgie nedal pokoj. Ale oproti Valentině z dalšího týdne je jako beránek

    Před 10 měsíci
    Jindřiška je rázná žena, která si v kuchyni umí poradit. Určitě je dobrou hostitelkou, a i ona správně předpokládala, kdo si výhru tohoto týdne zaslouženě odnese. Spolu s manželem mají ze svých vztahů šest dětí, a tak vaření pro více lidí pro praktickou zdravotní sestru není problém.
     Komentáře
  • iReceptář

    Houbařský bramborák, jak ho připravovala moje babička. Je nepřekonatelný

    Před 11 měsíci
    Myslíte, že bramboráky máte v malíku a lepší už být nemohou? Pak možná neznáte houbové nebo chcete-li houbařské bramboráky!
     Komentáře
Reklama