Zavřít
Brambory

Brambory

Nejnovější články na Seznamu na téma Brambory
  • Vaříme s Kubíčkem

    Vynikající bramborovo-česneková krémová polévka, u které jeden talíř nestačí

    Před 1 dnem
    Úžasný a rychlý recept na dobrou krémovou polévku. Základem jsou brambory, česnek a další suroviny.
     Komentáře
  • Vaříme s Mozkem

    Recept na Zelený čtvrtek: Voňavé pečené kuře s bramborami a špenátem

    Před 1 dnem
    Kuře pečeme společně s bramborami v jednom pekáči. Díky tomu je příprava opravdu jednoduchá. Ingredience jsou uvedené na konci videa.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Brambory se špekáčky na pivu: Lehce pikantní pokrm z jednoho pekáčku báječně chutná, a přitom ho zvládne i začátečník

    Před 1 dnem
    Brambory se špekáčky na pivu. To je jednoduché jídlo, jehož ingredience k sobě báječně hodí. A připravuje se v jednom pekáčku. Při pečení vznikne výborná hustá pikantní omáčka.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Což takhle dát si špenát? S vařenými bramborami a vejcem si ho zamilují i děti

    Před 1 dnem
    Což takhle dát si špenát? Hledáte-li nenáročný recept na nevšední oběd pro celou rodinu, vyzkoušejte tuto jednoduchou přípravu špenátu. Podávat jej můžete třeba s volským okem a vařenými brambory.
     Komentáře
  • Čteme vám Seznam Zprávy

    5 min

    Podcast
    České pole vrátilo na stůl české brambory. A stalo se inovací roku

    Před 2 dny

    ·

    5 minut

    Článek Ondřeje Katze. Iniciativa velkoobchodu Makro podporuje tradiční produkty českého zemědělství. Na naše stoly vrací české brambory, křen nebo česnek. V úterý se stala vítězem soutěže o Inovaci roku.Už jednadvacet let vybírají odborníci i veřejnost v soutěži Obchodník roku nejlepší místa k nakupování. Vedle hlavní ceny však porota uděluje ocenění i v dalších kategoriích a jednou z nejsledovanějších je bezesporu Inovace roku.Tu letos ovládla iniciativa apelující na návrat produktů českého zemědělství do tuzemské gastronomie.Celý článek čtěte zde. ·  Další články, ale také podcasty, komentáře a videa najdete na zpravodajském serveru Seznam Zprávy. ·  Své názory, návrhy, otázky, stížnosti nebo pochvaly nám můžete posílat na adresu audio@sz.cz.  ·  Sledujte @SeznamZpravy na sociálních sítích: Twitter // Facebook // Instagram.·  Seznam Zprávy jsou zdrojem původních informací, nezávislé investigace, originální publicistiky.
     Komentáře
  • Angličtina s Broňou

    Jak jednoduše vylepšit svoji výslovnost v angličtině

    Před 2 dny
    Znít anglicky více anglicky a méně česky je snazší, než si myslíte. V tomto mega praktickém videu vám pomůžu odstranit 5 věcí, které nejčastěji brání lidem mimo Česko nám porozumět a „sráží” úroveň naší angličtiny. 👉 ONLINE KURZ JAK NA VÝSLOVNOST V ANGLIČTINĚ: https://brona.cz/jak-na-vyslovnost-v-anglictine/
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Bohatá bramborová úroda díky pěstování v nádobách. Vhodné podmínky je ochrání i před mandelinkami

    Před 2 dny
    Pěstování brambor v nádobách nebo pytlích se říká turecký způsob. A nejde o nic neobvyklého. Vyzkoušejte – budete odměněni bohatou úrodou.
     Komentáře
  • Marianne

    Naklíčené brambory jsou toxické, česnek naopak zdravý

    Před 3 dny
    Pokud vám ve špajzu vyklíčí česnek nebo cibule, nevyhazujte zelené výhonky a využijte jejich blahodárné účinky. Naopak u brambor buďte opatrní kvůli toxicitě.
     Komentáře
  • Novinky

    Velikonoce letos vyjdou levněji, řetězce lákají na akční ceny vajec

    Před 4 dny
    Při nákupu typických velikonočních potravin a surovin na pečení není letos nutné sahat tak hluboko do kapsy jako loni, kdy bylo rekordně draho. Teď jsou akční ceny vajec před svátky jara skoro o polovinu nižší, řetězce na ně lákají zákazníky. Zejména čokoláda, cukrovinky a brambory ale meziročně zdražily.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Nevšední způsob aplikace dřevěného popela k bramborám: Úrodu může klidně zdvojnásobit

    Před 4 dny
    Nevšední způsob aplikace dřevěného popela k bramborám: Úrodu může klidně zdvojnásobit. Nenechte se letos zaskočit přípravami na výsadbu této oblíbené zeleniny a začněte se vším včas. Vyplatí se vám připravit si k ruce třeba dostatek dřevěného popela.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Telecí roláda s hráškem, sladkou karotkou a smetanovými bramborami

    Před 5 dny
    K jarnímu období patří maso z mladých zvířat. Vyzkoušejte delikátní telecí roládu, kterou doplňte pečenými bramborami se smetanou a parmazánem. Na jarním talíři nesmí chybět ani mladá sladká karotka a zelený hrášek. Ideální jídlo například na velikonoční tabuli.
     Komentáře
  • Menutovka

    Jak udělat z obyčejné bramborové kaše naprosto luxusní přílohu

    Před 6 dny
    Hladká, hedvábná a s lahodnou chutí másla. Jak udělat z bramborové kaše luxusní záležitost. Ingredience: brambory varného typu C mléko nebo smetana máslo sůl libovolně: smetanový křen nebo hrubozrnná hořčice, slaninová strouhanka, bylinky jako petržel, pažitka, libeček... Postup Používejte brambory stejného druhu a varného typu C. Oloupejte je, odkrojte hnědé vady na kráse a nakrájejte na stejně velké kusy. Propláchněte je od škrobu, dejte do hrnce, zalijte studenou vodou a důkladně osolte. Variantou je vařit také v páře, v parním hrnci nebo na napařováčkách na knedlíky. Když se brambory rozpadají, slijte je a nechte odejít páru. A teď ingredience, které kaši dodají ten speciální šmak: hrubozrnná hořčice nebo smetanový křen. Anebo taková cizrna – přimíchaná do hotové kaše udělá zázraky. K bramborům přidejte teplé mléko nebo smetanu, máslo přidejte nakonec, a naopak ledové. Ideální k mačkání je použít ruční práci, pokud máte více porcí, použijte ruční mixér s metličkami (ne tyčový!) na nejnižší výkon. Takže jdeme na to: Nejdříve brambory nasucho namačkejte, přilijte mléko a dosolte dle chuti. Míchejte a přidejte studené máslo po tenkých plátcích – kaše pak bude hedvábná. Pokud ihned neservírujte, vložte hrnec do trouby na 70–80 °C. Hořči, křen, bylinky nebo posyp slaninou strouhankou servírujte až úplně na konec. A teď už jen ten správný chod – třeba italskou vepřovou porchettu: https://www.stream.cz/menutovka/italska-veprova-extra-liga-krupavejsi-bucek-nenajdete-64758859
     Komentáře
  • Hradecká Drbna

    Farmářské trhy jsou tady, lákají na soutěž ve škrábání brambor

    Před 6 dny
    Strávit pohodové sobotní dopoledne mohou ti, co přijdou na hradecké Tylovo nábřeží. Konají se tady letošní první farmářské trhy a nabídka bude opět široká. Zájemci tady seženou pečivo, ovoce i uzeniny.
     Komentáře
  • Náš dům

    5 účinných způsobů, jak vyčistit plech na pečení

    Před 7 dny
    Plech na pečení je jedním z nejpoužívanějších nástrojů v kuchyni. Od přípravy křupavých brambor až po pečení křehkých sušenek, je plech nezbytným vybavením. Ale s častým používáním se může stát, že se na plechu vytváří nežádoucí nános spálených jídel nebo mastnoty. Jakmile se tyto zbytky přilepí, může být odstranění problémem. Zde je pět účinných způsobů, jak vrátit váš plech na pečení do čistého stavu:
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Jak urychlit vaření brambor – pomůže správné nakládání se solí i olej

    Před 7 dny
    Jak urychlit vaření brambor – pomůže správné nakládání se solí i olej. Brambory neboli také brambor hlíznatý či lilek brambor (Solanum tuberosum) jsou nejoblíbenější a nejvíce používanou přílohou v českých domácnostech a někdy také jsou hlavním chodem samotné brambory.
     Komentáře
  • Stream

    Postelové hrátky zastaveny v tom nejlepším! Komediální seriál začíná pěkně zostra

    Před 8 dny
    Víno, sex a vydatný spánek před zkouškou. Míša to vidí jasně. Jenže Bára, její starší sestra, nemá kde spát. Přítel ji totiž vyhodil z domu. A když je řeč o domu, do večera nečekaně zasáhne i příchod jejich matky Staňky. Ta má na krku insolvenci a o střechu nad hlavou asi přijde…
     Komentáře
  • Prostřeno

    Nejlepší brambory na bramborovou kaši

    Před 8 dny
    Bramborová kaše patří mezi evergreeny, které nestárnou. Aby byla hladká, jemná a chutná, je primárně nutné vybrat správný typ brambor. Víte, o jaký jde?
     Komentáře
  • Vlasta

    Zelenina, kterou nesázejte vedle sebe, pokud nechcete přijít o úrodu. Rajčata a brambory i okurka a tykev

    Před 8 dny
    Pěstování vlastní zeleniny má spoustu výhod a vyplatí se v mnoha směrech. Nejenže domácí plody lépe chutnají, navíc získáte zeleninu, o které přesně víte, jak a kde vznikala. Pozor si ale dejte na to, jaké druhy vedle sebe vysázíte.
     Komentáře
  • Grizzly Kitchen: Wild chef

    Řízek smažený na ohni a k tomu smashované brambory a tatarská omáčka

    Před 9 dny
    Užijte si jednoduchou a chutnou večeři s námi! Podívejte se, jak připravujeme šťavnaté smažené řízky s křupavými smashovanými brambory a lahodnou tatarskou omáčkou. Všechno, co potřebujete k dokonalému večernímu požitku na chalupě.
     Komentáře
  • Apetit

    Tradiční pokrmy z brambor, které trhají žebříčky oblíbenosti: Jak udělat dokonalé bramboráky a luxusní bramborové placky

    Před 9 dny
    Patříte mezi milovníky bramboráku, který voní po majoránce a česneku? Co všechnopatří do bramboráků a co do bramborových placek? Máme pro vás nápady, jak tato dvě oblíbená bramborová jídla připravit a obměnit. Posuďte sami, jaká varianta je vaší chuti bližší.
     Komentáře
  • České noviny

    Češi spotřebují podobně potravin jako v roce 1950, jí ale víc masa a míň brambor

    Před 9 dny
    Praha - Češi spotřebovali v roce 2022 podobný objem potravin jako v roce 1950, a to téměř 800 kilogramů na jednoho obyvatele za rok. O více než polovinu ale například stoupla od roku 1950 spotřeba masa nebo alkoholu. Naopak brambory a chleba jí v současnosti obyvatelé Česka výrazně méně než na začátku 50. let. Vyplývá to z údajů, které zveřejnil Český statistický úřad (ČSÚ) v aktuálním vydání svého magazínu Statistika&My.
     Komentáře
  • Novinky

    Ušetřete vajíčka bolesti a strachu. Ochránci zvířat žádají první dámu USA, aby změnila tradici

    Před 10 dny
    Organizace PETA vyzvala dopisem manželku amerického prezidenta Jill Bidenovou, aby při tradiční akci konané o Velikonocích v Bílém domě, takzvaném kutálení vajec, děti místo vajíček kutálely brambory. Má to prospět jak slepicím, tak například i pěstitelům brambor.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Sedlácké brambory: Šťavnatost a vůni dodá bůček, chuť speciálně upravené zelí. Na snadné jídlo stačí jen pár ingrediencí

    Před 10 dny
    Sedlácké brambory je skvělé si připravit, když zatoužíte po jednoduchém, šťavnatém a rychlém jídle. Jako oběd příjemně zasytí. Kysané zelí, bůček a uzenina se v báječně chuťově doplňují.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Lahodný teplý bramborový salát. Proč jsem tento recept neobjevil dříve

    Před 11 dny
    Teplý bramborový salát s fazolkami je vynikající příloha, která se hodí například ke kuřecímu steaku. Příprava je jednoduchá a rychlá. Přeji dobrou chuť Kubíček
     Komentáře
  • Vaříme s Mozkem

    Jednoduché na přípravu a silně návykové: Pečené brambory se slaninou a parmazánem

    Před 11 dny
    Připravte si lahodnou svačinku v podobě pečených brambor s parmazánem. Ingredience jsou uvedené na konci videa.
     Komentáře
  • Náš dům

    Na čištění nožů jsou nejlepší syrové brambory

    Před 13 dny
    Objevili jste hromadu dlouho nepoužívaných zrezivělých nožů? Ty se zanesly rezem z vlhka a nadměrného množství kyslíku. Není třeba zoufat! Vezměte na ně obyčejnou rozkrojenou bramboru a rezavé skvrny díky tomuto experimentu rázem zmizí.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Chlupaté knedlíky z bramborového těsta jsou výborným hlavním jídlem i přílohou

    Před 15 dny
    Knedlíky jsou typickým českým jídlem. S nadsázkou můžeme říct, že co Čech, to jiná podoba knedlíku. My se dnes zaměříme na chlupaté knedlíky z bramborového těsta. Hodí se jako samostatné jídlo i jako příloha k pečenému masu. Vedou se spory o to, zda se chlupaté knedlíky původně připravovaly z vařených nebo syrových brambor. Ať už to bylo jakkoliv, v našem receptu použijeme syrové brambory. Tak jdeme na to!
     Komentáře
  • Toprecepty

    Babiččiny bramborové placky: Jednoduché jídlo, na které stačí tři ingredience, je třeba hlídat správný poměr brambor a mouky

    Před 15 dny
    Obyčejná jídla jsou někdy ta nejlepší. Možná byly právě takové babiččiny bramborové placky. Jednoduché jídlo ze základních surovin krásně poslouží jako večeře, ale i jako příloha k obědu.
     Komentáře
  • Deník magazín

    Pěstitel ze Pstruží v březnu zasadí brambory a už v květnu sklízí první úrodu

    Před 16 dny
    Brambory se dají pěstovat prakticky všude. Nepotřebujete mít ani velkou zahradu. Brambory můžete klidně pěstovat i na balkoně nebo na terase v pytli nebo v květináči. Je ale potřeba vědět jak. Důležité je také vybrat správnou odrůdu brambor. Ivan Haška ze Pstruží už v květnu sklízí první výpěstky.
     Komentáře
  • Novinky

    Potraviny zlevnily

    Před 16 dny
    Tempo zdražování v Česku polevilo na nejnižší úroveň od prosince 2018. Únorový růst spotřebitelských cen meziročně dosáhl dvou procent, jak je cílem České národní banky. Stalo se tak hlavně díky téměř pětiprocentnímu zlevnění potravin. Dražší než před rokem jsou ale zejména položky týkající se bydlení a služby.
     Komentáře
  • CNN Prima News

    Ceny brambor raketově rostou: Maso vyjde levněji, žasnou lidé. Expert radí, jak ušetřit

    Před 17 dny
    I když obchodníci tvrdí, že potraviny zlevňují, netýká se to všech komodit. Například brambory, typická česká plodina je teď vůbec nejdražší za poslední roky. 
A cena letí nahoru. Místy už stojí i přes 30 korun za kilo. Stane se z lidové potraviny drahá delikatesa? A kde ještě lze nakoupit levněji?
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    VIDEO: Křupavá a nadýchaná nádivka se šunkou a bylinkami

    Před 17 dny
    Velikonoční nádivka je tradiční pokrm, který můžete podávat samotný, ale skvěle chutná také s máslovými brambory a jarním zeleninovým salátem. Za dob našich babiček značila jakýsi přechod mezi půstem a hodováním. Receptů na tuto dobrotu je nespočet, vyzkoušejte ten náš.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Zlaté české kuchařky: Vynikající zapečené brambory vznikly díky úpravě původního francouzského receptu

    Před 17 dny
    Francouzské brambory dnes patří mezi klasická česká jídla. Ovšem původní recept na zapečené brambory, který jsme si upravili podle svého gusta, pochází z Francie. Naše francouzské brambory jsou vydatné a syté jídlo, do kterého můžete dát téměř cokoliv – i to, co vám zbyde v kuchyni. Pojďte si je s námi uvařit!
     Komentáře
  • Magazín Doma

    Jakou zeleninu lze vysadit na stinné místo? I se stinným koutem máte vyhráno

    Před 17 dny
    Na stinné zahradě můžete pěstovat opravdu velké množství zeleniny. Už se konečně nemusíte trápit tím, že na vaši zahradu celý den nesvítí přímé slunce.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Je klíčící zelenina skutečně toxická? Aby nás naklíčené brambory otrávily, museli bychom jich sníst alespoň kilogram

    Před 18 dny
    Co se stane, když nám doma vyklíčí cibule, česnek nebo brambory? Zatímco některé druhy zeleniny mohou být v takovém případě toxické a zdraví škodlivé, jiné naopak získají mnohem více vitamínů a cenných látek. Co tedy po vyklíčení vyhodit? A které potraviny naopak můžete i po vyklíčení sníst?
     Komentáře
  • Prima Fresh

    VE VARU: Kančí karé na zadělávané kapustě s čerstvými houbami a brambory podle Pavla Sapíka

    Před 19 dny
    V 18. epizodě pořadu Ve varu hrály hlavní roli houby a zvěřina. Šéfkuchař Pavel Sapík se podělil o recept na křehké kančí karé, ke kterému připravil přílohu z brambor, čerstvých hub, fazolek a kapustiček, které doplnil hříbkovým jusem.
     Komentáře
  • Lifee

    Zahrádka v bytě: Majoránku a další bylinky lze pěstovat i ve starém pytli od brambor nebo nákupní tašce

    Před 20 dny
    Pěstování bylinek doma nabízí spoustu prostoru pro kreativní duše. Pokud nechcete používat klasické truhlíky, lze sáhnout třeba po starém pytli od brambor.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    VE VARU: Krémová kulajda se smetanovými brambory, hříbky a křepelčím vajíčkem

    Před 21 dny
    V 18. epizodě pořadu Ve varu přišel do studia za Pavlem Sapíkem kuchař Michal Motyčka, se kterým společně připravili luxusní krémovou kulajdu. Chuťově vybalancovaný silný základ rozmixovali na jemný krém, do kterého nakonec vložili smetanové brambory, restované hříbky a křepelčí vajíčka.
     Komentáře
  • Ekonews

    Plýtvání řešíme už u dodavatelů, vznikají třeba „pizza bulky“ nebo baby brambory, říká manažerka Tesca

    Před 21 dny
    Tesco stejně jako konkurenti řeší, jak omezit plýtvání potravinami.Důležité změny už se podařily díky vztahu s potravinovými bankami.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    VE VARU: Jehněčí kotlety s gratinovanými brambory a kapustičkami podle Davida Šaška

    Před 22 dny
    V 17. epizodě pořadu Ve varu šéfkuchař Pavel Sapík pozval do studia neméně známého a šikovného šéfkuchaře Davida Šaška. Společně připravili křehké jehněčí kotletky se zapečenými brambory s parmazánem, pečenou mrkví a kapustičkami.
     Komentáře
  • Jímeto

    Pravý parmezán se vyrábí v Itálii. Připravte si vynikající zapečené brambory se sýrem

    Před 23 dny
    Parmezán je sýr pocházející z Itálie. Ten pravý se nazývá Parmigiano-Reggiano, samotný pojem parmezán se pak často používá především pro sýry, které ho napodobují, píše History of Cheese. Jaká je ale historie originálního mléčného výrobku?
     Komentáře
  • Adbz

    Brambory vařené ve vodě po čase omrzí. Mléko, česnek i bylinky dají pokrmu zcela novou úroveň

    Před 24 dny
    Výhoda brambor spočívá v jejich výjimečné chuti, která se snadno kombinuje. Vařené je známe všichni. Poradíme vám, jak si je připravit jinak. Je čas si dopřát změnu.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Brambory zapečené s mletým masem a majolkovou směsí: Vynikající oběd či večeře, kde můžete využít zbytky z lednice

    Před 24 dny
    Brambory a mleté maso se většinou podávají samostatně. Brambory zapečené s mletým masem a majolkovou směsí jsou ale další variantou jak tyto dvě potraviny zkombinovat. A chutnají dobře.
     Komentáře
  • Prima Living

    Dejte v březnu naklíčit rané brambory a už v červnu je můžete sklízet

    Před 24 dny
    Vlastní brambory si můžete tradičně vypěstovat na zahradě a na poli, ale i v nádobách či pytlích na balkoně. Chcete-li si zajistit náskok a sklízet co nejdříve, dejte v březnu naklíčit, případně zakořenit sadbové brambory velmi raných a raných odrůd. Připravili jsme pro vás stručný návod, jak postupovat. A máme pro vás i jednu malou vychytávku.
     Komentáře
  • Jímeto

    Harmonikové brambory: Skvělá příloha k masu i pochoutka na párty

    Před 25 dny
    Harmonikové brambory mě naučily sociální sítě. Jde o trend, který se stal v posledních měsících velmi virálním, a musela jsem ho proto vyzkoušet i já. A pochopila jsem, proč je jídlo tolik oblíbené. Připravovala jsem ho od té doby mnohokrát. Brambory se dají připravit na mnoho způsobů. Ty harmonikové ale v poslední době miluji ze všeho nejvíc. Jde o jídlo, které se dá použít jako příloha k masu, ale můžete ho také naservírovat jen tak na talíř při párty s kamarády.
     Komentáře
  • FocusOn

    Zachytí radiaci a naplní žaludek, řeč je o bramborách

    Před 25 dny
    Radiace, tichý a neviditelný strašák lidské populace. Pomáhá v lékařství i v energetice, pokud se však dostane ven, ničí životy i krajiny.
     Komentáře
  • Žádný špeky

    Křupavý domácí langoš, který se vždy povede

    Před 26 dny
    I když jsou langoše původem z maďarské kuchyně, tak u nás poměrně zdomácněly. Nyní jsou naprosto běžnou součástí všech poutí a stánků s rychlým občerstvením. Většinou je ale problém v tom, že jsou příliš těžké a mastné. Nejde tak rozhodně o žádnou dietu a dost často po tom pálí žáha. V našem podání jsou langoše stejně křupavé, ale daleko lepší a vláčnější. Navíc jsou prakticky bez tuku.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Jablka, mrkve ani domácí okurky neloupejte, připravujete se o cenné vitamíny

    Před 27 dny
    Pomeranče, banány, ale také jablka, hrušky či brambory. Mnoho druhů ovoce a zeleniny jsme si zvykli loupat zcela automaticky a naprosto bez rozmyšlení. Odborníci však upozorňují na některé druhy, které bychom raději ve svém vlastním zájmu loupat neměli – přicházíme tím totiž o vitamíny, minerály i další prospěšné látky. U kterých potravin si tedy dát pozor?
     Komentáře
  • Česká historie
    naSeznam Médium

    Jak brambory pronikaly do našeho jídelníčku

    Před 27 dny
    V dnešní době si lze jen těžko představit jídelníček, ve kterém se nevyskytují brambory. Ty jsou pro nás přitom na rozdíl od mnohých jiných plodin relativní novinkou, zato extrémně úspěšnou.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Pečené brambory grenaille s pestem z medvědího česneku

    Před 28 dny
    Chcete být na letošní sezónu medvědího česneku dobře připraveni? Pak čtěte dál! Máme pro vás velmi snadný recept na pesto z medvědího česneku, které poté smícháte s pečenými bramborami. Jednoduché, chutné a krásně voňavé!
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Loupání brambor inovativním způsobem. Vidlička usnadní nepříjemnou práci

    Před 28 dny
    Pokud už vás nebaví věčné loupání několika kilogramů brambor, zkuste triky, které vám tuto nepříjemnou činnost usnadní. Škrábání brambor vás začne bavit.
     Komentáře
  • Jímeto

    Zbavte brambory slupky rychle a efektivně. Vždy je nejprve uvařte

    Před 1 měsícem
    Brambory jsou jednou ze základních surovin nejen v naší kuchyni. Příloha se hodí k mnoha pokrmům a její příprava není nijak náročná. Stačí je hodit do vody a uvařit.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Skromně a chutně: Zdravé francouzské brambory se šunkou a hráškem

    Před 1 měsícem
    Tedy proč by neměly být francouzské brambory zdravé? V této verzi nahrazuje uzeninu kuřecí šunka a smetanu mléko se sýrem. Zapečené plátky brambor chutnají tak výborně, že jich rovnou připravte raději dvojnásobné množství. Pokud byste postrádali kyselou okurku, podávejte ji zvlášť.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Šťavnaté pečené karbanátky jsou vynikající s bramborem nebo i jen tak s chlebem

    Před 1 měsícem
    Vynikající šťavnaté karbanátky jsou skvělé s vařeným bramborem, hořčicí a cibulí nebo třeba do housek. Tak si z nich můžete vyrobit jakési cheeseburgery po česku.
     Komentáře
  • Proženy

    Naklíčené brambory: Kulinářský poklad, nebo patří do koše? Vařte je, pečte, ale hlavně dobře skladujte

    Před 1 měsícem
    Naklíčené brambory, které poznáte podle zelených výhonků na povrchu, vyvolávají otázku ohledně bezpečnosti konzumace. Jsou stále vhodné k jídlu, nebo už patří do koše?
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Křupavý domácí langoš, který se vždy povede

    Před 1 měsícem
    I když jsou langoše původem z maďarské kuchyně, tak u nás poměrně zdomácněly. Nyní jsou naprosto běžnou součástí všech poutí a stánků s rychlým občerstvením. Většinou je ale problém v tom, že jsou příliš těžké a mastné. Nejde tak rozhodně o žádnou dietu a dost často po tom pálí žáha. V našem podání jsou langoše stejně křupavé, ale daleko lepší a vláčnější. Navíc jsou prakticky bez tuku. Recept na konci pořadu.
     Komentáře
  • Ekonews

    Jestli koupím bramboru z Česka, nebo z Nizozemska, je z environmentálního hlediska téměř jedno, říká expertka

    Před 1 měsícem
    „Současný systém produkce a spotřeby potravin dlouhodobě nemůže fungovat.Změna je nutná, a pokud se k ní neodhodláme sami, tak k ní budeme přinuceni okolnostmi,“ říká Dana Kapitulčinová, výzkumnice a spolupracovnice Centra pro otázky životního prostředí Univerzity Karlovy.
     Komentáře
  • FinTag

    Ceny potravin s výjimkou brambor dál klesají, uvádí ČSÚ

    Před 1 měsícem
    Ceny potravin letos v únoru dále klesly, to jak v meziměsíčním, tak meziročním srovnání. Vyplývá to z šetření cen v terénu Českým statistickým úřadem k druhému únorovému týdnu.
     Komentáře
  • Novinky

    Ceny většiny potravin v únoru dále klesly

    Před 1 měsícem
    Ceny většiny potravin v Česku v únoru dále klesly, a to jak v meziměsíčním, tak meziročním srovnání. Vyplývá to z dat Českého statistického úřadu (ČSÚ) k druhému únorovému týdnu. Proti únoru minulého roku podle nich potraviny letos zlevňovaly výrazněji, meziměsíčně mírněji. Například deset kusů vajec stálo 46,34 koruny, což bylo o 26,02 procenta méně než v loňském únoru a pokles o asi půl procenta ve srovnání s letošním lednem. Naopak meziročně i meziměsíčně zdražilo světlé lahvové pivo, jablka a brambory.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Domácí hnojivo na brambory slibuje dvojnásobné výnosy. Za vyzkoušení stojí

    Před 1 měsícem
    Skvělá úroda brambor nepochybně stojí za to. Mnohdy se ale bohužel setkáváme s tím, že se pod keříkem shledáme pouze s malým množstvím nažloutlých hlíz. Pak přichází velké zklamání. I proto se vyplatí vsadit na kvalitní domácí hnojivo, které růst brambor dokonale podpoří. Podívejme se na něj mnohem podrobněji. Nestojí skoro nic, takže není od věci něco takového vyzkoušet.
     Komentáře
Reklama