Zavřít
Brambory

Brambory

Nejnovější články na Seznamu na téma Brambory
  • Apetit

    Nejlepší jednoduché večeře: Zapečené brambory. Čtrnáct nevšedních receptů, díky kterým spotřebujete i zbytky z lednice

    Před 1 minutou
    Zapečené brambory jsou ‚zhmotněním dobra‘. Dokonale chutnají, jejich příprava je snadná a přidat do nich můžete celou řadu oblíbených surovin: smetanu, vajíčko, slaninu, klobásu, bylinky nebo sýry všeho druhu. Gratinované, zapečené či francouzské brambory jsou nejlepším rychlým pokrmem.
     Komentáře
  • EgoMan

    Domácí brambory jsou k nezaplacení. Vypěstovat je lze i na malém balkoně

    Před 18 hodinami
    Brambory patří k velice oblíbené zelenině, která bývá často připravována jako příloha k hlavnímu jídlu.
     Komentáře
  • Babinet

    Srpnové zahradničení: Hlavní činností je sklizeň a sběr

    Před 1 dnem
    Při zahradničení jsme si trochu spálili záda, nebo vzhledem k letošnímu počasí pořádně zmokli, ale většinou stačilo pouze pozorovat cvrkot z houpací sítě. Přišel však srpen a s ním nové úkoly. Srpen je hlavní měsíc pro sklizeň a sběr – a také pro dohnání všeho, co jsme zanedbali. Nasaďte si zahradnické rukavice, popadněte motyku a pusťte se do sklizně zeleniny.
     Komentáře
  • SnadnoBydlet

    Nasaďte na mandelinky jejich vlastní medicínu. Po pár minutách přestanou ničit úrodu

    Před 1 dnem
    Mandelinka je noční můrou každého zahrádkáře, který pěstuje brambory. Jde o zcela malého broučka, kterého si nespletete, protože disponuje pruhovanými krovkami. Díky nim je docela nápadná a s ničím nezaměnitelná. Bohužel je pro lilkovité rostliny pohromou. Zůstává nám tu tedy jedna a ta samá otázka, jak jim čelit?
     Komentáře
  • Prostřeno!

    Ostuda v Prostřenu: Hostitel si připravil celé menu dopředu, stejně nestíhal

    Před 2 dny
    Prima pro vás připravila to nejlepší z legendárního pořadu Prostřeno! Pořádná dávka emocí, neskutečné hlášky soutěžících i šokující recepty. To a mnohem více si vychutnejte během pár minut. Další zkrácené díly této unikátní kulinářské show na vás čekají na iprima.cz
     Komentáře
  • Adbz

    Nastal čas, kdy se s železnou pravidelností vrací pozdní plíseň a ničí brambory i rajčata. Bojujte s ní bez chemie

    Před 2 dny
    Zahrádkáři se brání ošetřovat před zákeřnou houbou brambory, rajčata, papriky, lilky i jahody. Obávají se, že by pak neměli ekologicky čistou a zdravotně nezávadnou úrodu.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Jak využít slupky od brambor? Přestaňte je vyhazovat! Poslouží v kuchyni i jinde

    Před 3 dny
    Ne nadarmo se říká, že se pod slupkou ukrývá nejvíce vitamínů. V případě slupek od brambor to platí dvojnásob – dovedou být totiž více zdraví prospěšné než celá brambora. Pokud je tedy při loupání vyhazujete rovnou do koše, děláte velkou chybu. Inspirujte se našimi tipy, jak je zužitkovat pro zdraví i krásu.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Kyselé okurky milovala už egyptská královna Kleopatra. Jak připravit ty legendární Milotické?

    Před 3 dny
    Křupavá kyselá okurka se stala trvalou součástí mnoha pokrmů. Řízek bez ní chutná tak nějak „polovičatě“, kyselá okurka se podává k uzenému masu, zapečeným flekům i k francouzským bramborům a zdobí šunkové chlebíčky. Víte, jak tento pokrm vznikl?
     Komentáře
  • Zpíváme a hrajeme si s Rarášky

    Pět malých vrabčáků: Zazpíváme si o tom, jak se malí vrabčáci učí lítat

    Před 4 dny
    Společně s Rarášky Michalem a Edou a vrabčákem Pepinem se podíváme, jak se pět malých vrabčáků učí první krůčky, mávat křídly a na nos nepadat.
     Komentáře
  • Adbz

    Triky chytré hospodyňky: Ulehčete si práci a oloupejte brambory, aniž byste potřebovali nůž nebo škrabku

    Před 4 dny
    Loupání bramborových slupek nepatří mezi oblíbené činnosti mnoha lidí, ale pokud se naučíte tyto triky, zvládnete je oloupat i bez toho, aniž byste použili nůž.
     Komentáře
  • Sports24

    Dokonalá skupina, trápení v boji o kovy. Česká osmnáctka veze domů bramboru

    Před 4 dny
    Česká hokejová reprezentace do 18 let se v průběhu předešlých několika dní rvala v Kanadě o slávu na turnaji s názvem Hlinka Gretzky Cup. Rozehráno měla přímo dokonale, skupinu opouštěla jako vítěz, do bojů o medaile se ale forma neprojevila. Po prohraném semifinále a souboji o třetí místo vezou Češi domů nepopulární „bramboru“.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Přírodními prostředky proti nechtěným pigmentovým skvrnám

    Před 4 dny
    Jak vyrovnat tón pleti a vyzmizíkovat tmavé fleky, které moc parády nenadělají? Přizvěte ke spolupráci bramboru, kurkumu a mléko. Do služby se hlásí i jablečný ocet.
     Komentáře
  • Mňam aneb Prima vařečka

    Kanadské zálesácké brambory: Osvědčený recept Jiřího Krampola

    Před 5 dny
    Mojmír Maděrič hodnotí originální recepty v legendárním soutěžním pořadu Mňam aneb Prima Vařečka. Celé díly můžete sledovat na iprima.cz
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Co je to maniok? Náhrada nejen za brambory, která chutná a léčí

    Před 7 dny
    Zatímco v Čechách se považuje za jednu z nejdůležitějších plodin pšenice, v Jižní Americe je to maniok, který tam sytí jak lidi, tak i hospodářská zvířata. V tuzemsku o něm mnoho lidí ještě neslyšelo, přitom se jedná o jednu z nejdůležitějších potravin lidstva, které se každý rok vypěstuje přes 160 milionů tun. Maniok je velmi výživný, má toho dost společného s brambory a má příjemnou nasládlou chuť. Jedná se o velmi významný zdroj živin, který disponuje i řadou léčivých vlastností.
     Komentáře
  • Adbz

    „Brambororajčetem“ uděláte dojem: Naroubujte a vypěstujte si rostlinu, ze které získáte brambory i rajčata naráz

    Před 9 dny
    Rajčatové brambory jako vrchol speciálního roubování. Podle studie si je můžete vypěstovat i na vlastní zahrádce.
     Komentáře
  • iReceptář

    Většina lidí dělá zásadní chybu a dává staré brambory na kompost. Ničí ho tím

    Před 10 dny
    Chcete se zbavit starých brambor a uvažujete, že je zkrátka a dobře hodíte do kompostu? Pak na to zapomeňte, pokud brambory pečlivě nezlikvidujete, kompost tím můžete znehodnotit.
     Komentáře
  • iReceptář

    3 fantastické rychlovky z remosky: Brambory, kuře nebo bublanina téměř bez práce

    Před 10 dny
    Malá přenosná trouba, která zvládne všechno, hlásí velkolepý návrat! Remoska. Klasika, která se neobjevuje už jen na chalupách, si nachází místo ve stále větším počtu kuchyní. Co v ní můžete vykouzlit za rychlovky k obědu i večeři?
     Komentáře
  • Feminela

    Brambory vaří každý, jen málokdo ale opravdu dobře. Jediná chyba je připraví o živiny i chuť

    Před 10 dny
    Brambory jsou potravina, kterou většina lidí miluje. Jsou velmi oblíbenou přílohou, můžete si je připravit na několik způsobů.
     Komentáře
  • Jímeto

    Jak rychle a jednoduše oloupat brambory bez použití škrabky

    Před 11 dny
    Škrábání brambor patří mezi nejméně oblíbené činnosti v kuchyni. Brambory jsou však zásadní přílohou nejen v českých pokrmech a tak nastal čas, abyste vyzkoušeli rychlé loupání brambor bez škrabky.
     Komentáře
  • StyleUp

    Tmavnutí nastrouhaných brambor jde snadno předejít. Odteď si už užijete pouze dokonalou přílohu

    Před 11 dny
    Polská kuchyně se skládá především z brambor. Je to oblíbená příloha, navíc je tato zelenina součástí mnoha pokrmů. Můžete si z nich udělat bramboráky, šťouchané brambory, nebo dokonce hranolky, které jsou tolik oblíbené u dětí. Jestli si je ale nastrouháte, velmi snadno ztratí svou zlatavou barvu a mohou zčernat. Jak tomu zamezit? Poradíme několik tipů. Existuje hned několik způsobů, jak zabránit tmavnutí brambor Pokud brambory nastrouháte, velmi rychle ztmavnou kvůli enzymu polyfenoloxidáza.
     Komentáře
  • iReceptář

    Které rostliny na zahradě nesmíte nikdy vysadit vedle sebe: Tyto se nenávidí!

    Před 13 dny
    Zdá se vám, že některé pěstované rostliny nevypadají moc k světu? Důvod může být prostý. Možná se jedná o druhy, které se mezi sebou nesnášejí.
     Komentáře
  • Feminela

    Kupovat brambory v obchodě je zbytečné plýtvání penězi. Mnohem chutnější si vypěstujete i na balkoně

    Před 14 dny
    Brambory jsou oblíbeným druhem zeleniny, který je k dostání po celý rok. Pěstovat je můžete nejen na zahradě, ale klidně také na balkoně. Jak toho docílit?
     Komentáře
  • Novinky

    Lékař z Keni zachraňuje životy pacientům z Příbrami. Začátky byly ale těžké

    Před 15 dny
    Philip Waka Njeka původem z Keni přijel do Česka studovat medicínu. Po úspěšném absolvování studia pracoval v oddělení interní medicíny, nyní působí na gastroenterologii v Příbrami. Za svou práci si vysloužil nominaci na cenu Anděl mezi zdravotníky. Podle něj jsou někteří příbramští pacienti nejprve trochu nejistí, když je ošetřuje, poté mu ale často děkují za záchranu života.
     Komentáře
  • Proženy

    Chalupářská klasika jinak: Připravte si buřtguláš a dejte do něj letní zeleninu a noky

    Před 15 dny
    Tato verze klasického buřtguláše je plná čerstvé letní zeleniny, a navíc v ní plavou kypré krupicové noky. Přidávají mu překvapivou jemnou strukturu a chutnají zejména dětem. Dospělí si přidají kousek ostré chilli papričky a plný hrnec zmizí téměř okamžitě.
     Komentáře
  • #chálujlíp

    Neskutečně lahodný rib eye steak s pepřovou omáčkou

    Před 15 dny
    Pokud máš k dispozici kvalitní hovězí maso, je grilování jedna velká radost. Já připravoval vyzrálý rib eye steak z Jestřebic s pepřovou omáčkou.
     Komentáře
  • Inspirmag

    Díky jednoduchému triku brambory po uvaření neztmavnou. Dokonalé příloze už nic nebrání

    Před 15 dny
    Brambory jsou velmi oblíbená příloha. Připravujeme je často a uvařit je umí každý. Může se ale stát, že po uvaření ztmavnou. Ne každý ví, jak tomu zabránit. Vařte pouze zdravé brambory! Připravte si na vaření pouze zdravé, hezké brambory. Plesnivé nebo nahnilé vyhoďte. Nekonzumujte ani zelené brambory, mohou být jedovaté. Vybrat pouze zdravé kusy je první krok, aby se povedly. Pozor na solanin Zejména na jaře, v době, kdy brambory začínají rašit, si dejte pozor na solanin.
     Komentáře
  • Hobbykuk

    Obyčejné brambory pomohou s akné i vráskami

    Před 15 dny
    Tíží vás výskyt otravného akné, se kterým už nemáte trpělivost? Vyzbrojte se proti němu bramborou. Mimochodem, ta může sehrát zásadní roli i v likvidaci tmavých kruhů pod očima, přičemž vám zajistí delší mládí.
     Komentáře
  • ČasProŽeny

    Proč byste nikdy neměli skladovat brambory a cibuli společně?

    Před 16 dny
    Každá hospodyňka má své vlastní triky pro skladování ovoce či zeleniny… My pro vás máme několik rad, typů a vychytávek, které vám pomohou vše uchovat déle čerstvé! Věděli jste například, že byste nikdy neměli dávat cibuli vedle brambor?
     Komentáře
  • Deník N

    Bistro N: Brambory a ještě jednou brambory. Bez toho pečeného morčete, prosím

    Před 17 dny
    „Dodnes si pamatuju tu vůni, která se kolem nás ten večer na cestě po Peru vznášela. Seděli jsme u ohně s indiány, kteří podávali brambory s opečenými morčaty. Od té doby miluju brambory,“ vypráví Renata Kalenská.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Přílohy 100 x jinak: Jak chutná koprovka se svítkem, ryba na zelí nebo králík se slanou krupicovou kaší?

    Před 17 dny
    Ke svíčkové jedině houskový nebo karlovarský knedlík, k rybě brambory? Může to tak být, ale taky nemusí. Zkuste pro jednou méně obvyklé variace a vaše jídlo získá nový chuťový rozměr!
     Komentáře
  • Receptovník

    Využijte mrazák naplno. Zamrazit jdou i potraviny, do kterých byste to neřekli

    Před 18 dny
    Zmrazení je nejjednodušší a také pravděpodobně nejúčinnější ze způsobů konzervace potravin. Díky němu dokážeme prodloužit čerstvost mnoha produktů a také skladovat hotová jídla bez obav, že ztratí texturu nebo chuť. Drtivou většinu výrobků můžeme zamrazit a zamezit tak zbytečnému plýtvání. Kromě masa, ryb, zeleniny a ovoce se dají takto skladovat i jiné potraviny. Máslo vydrží několik týdnů Bez obav můžete zamrazit například máslo.
     Komentáře
  • Bydlení snů

    Díky jednoduchým trikům brambory z hrnce neutečou a nikdy se nerozvaří

    Před 18 dny
    Všichni víme, že stačí chvilka nepozornosti a brambory, které jsme chystali na oběd nebo na večeři, jsou rozvařené a vhodné tak akorát k výrobě bramborové kaše. Naštěstí ale existuje jednoduchý způsob, jak rozvaření brambor zabránit.
     Komentáře
  • iReceptář

    3 bleskové recepty z mikrovlnky: Mňamky hotové do 10 minut

    Před 19 dny
    Vaření je radost. Ale někdy i starost. Proč si tedy občas neulevit nějakou „rychlovkou“ z mikrovlnky?
     Komentáře
  • Zahrádkář

    Nové brambory na talíři: Proč se na ně těšit a jíst je čerstvé?

    Před 19 dny
    Delikatesa, na kterou se těšíme každé léto. Nové brambory vítáme jako dobrotu po dlouhé době odříkání, kdy jsme museli vařit z těch loňských.
     Komentáře
  • ZdravéStravování

    Zázrak, který ve většině případů končí v odpadu. Bramborová šťáva s tělem udělá divy

    Před 20 dny
    O bramborové šťávě je již po dlouhá staletí známo, že pomáhá léčit a předcházet řadě onemocnění. Přínosů však nabízí mnohem více.
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Velká úroda brambor si nežádá obří pole – leccos lze zachránit ověřeným receptem na hnojení podle našich předků

    Před 20 dny
    Brambory není třeba pěstovat na velké ploše, abyste měli oslnivou úrodu. Při správném hnojení si vystačíte s málem.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Ražniči s pečeným bramborem. Vše na jednom pekáči

    Před 20 dny
    Ražniči s pečeným bramborem je jídlo, které vám bude zaručeně chutnat. Ražniči patří mezi velmi oblíbené pokrmy. Podívejte se, jak může vypadat klasický postup.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Obědy pro děti do 30 Kč na porci uvaříte i v době zdražování. Zkuste třeba plněnou tortillu nebo egyptský falafel

    Před 20 dny
    Období nekontrolovaného zdražování potravin a energií není pro rodiče s nízkými příjmy jednoduché. Ušetřit na jídle se však dá snadno, aniž byste museli dělat kompromisy v pestrosti a nutriční hodnotě. S našimi tipy se hravě vejdete do 30 korun na jednu porci i s rezervou na spotřebu energií.
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Skvělý způsob využití slupek od brambor. Díky tajnému postupu je proměníte na nejlepší hnojivo

    Před 21 dny
    Brambory jsou základní potravinou, přesto však dobrá čtvrtina skončí jako odpad. Paradoxně jde však o tu nejvýživnější, protože uprostřed hlízy je živin výrazně menší množství.
     Komentáře
  • Feminela

    Okolo oblíbeného jídla koluje mnoho zbytečných mýtů. Zatracují chilli i nepostradatelné brambory

    Před 21 dny
    Některé falešné zprávy, které jsou zveřejněny na internetu, dokáže čtenář prohlédnout na první pohled. Najdou se však i takoví, kterým tyto zprávy nemusí být jasné a věří všemu, co na internetu přečtou.
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Křupavé a dozlatova vypečené - nejlepší pečené brambory s bylinkami se hodí naprosto ke všemu/21.7.

    Před 21 dny
    Brambory jsou jedna z nejtradičnějších příloh, a to je dobrý důvod udělat si je nějakým extrémně chutným způsobem. Z mnoha zkoušených receptů vyhrál tento, který nám vykouzlil křupavou a hnědou kůrku a z obyčejných pečených brambor udělal nezapomenutelný zážitek.
     Komentáře
  • iReceptář

    Proč naše babičky před sklizní brambor seřezávaly vršky nati

    Před 21 dny
    Čekáte na úrodu brambor a rádi byste ji měli větší než obvykle? Stačí jednoduchý trik. Stačí osekat před sklizní vršky bramborové nati. Myslete však na to, že to musíte udělat v ten správný čas, jinak bude vaše snaha k ničemu.
     Komentáře
  • Bydlení snů

    Zatracované i milované: brambory mají rozhodně co nabídnout, ne vždy však zdraví prospějí

    Před 21 dny
    Brambory mají mnoho lidových jmen, která se liší kraj od kraje. Na našich stolech ale zastávají důležitou složku, bez které se mnoho českých pokrmů neobejde. Na světě dokonce patří mezi pět nejpěstovanějších rostlin vůbec.
     Komentáře
  • CNN Prima News

    Nejvíc zdražily oproti loňsku obilí, brambory, hovězí či mléko. Kde růst cen zpomalil?

    Před 22 dny
    Meziroční růst cen výrobců pokračoval v Česku i v červnu a ve většině oborů zrychlil. Nejvíc, o 42,5 %, se zvýšily ceny v zemědělství, které o měsíc dříve meziročně stouply o 39,2 procenta. V průmyslu zrychlil růst cen z květnových 27,9 na 28,5 %. Mírný pokles statistici zaznamenali u stavebních prací, kde meziroční nárůst zpomalil z 13,5 na 12,8 %.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Z jednoho pekáčku: Krkovice pečená na bramborech je ideální pro nedělní oběd

    Před 22 dny
    Jídla z jednoho pekáčku patří mezi velmi oblíbená. Zkuste třeba krkovici, zapečenou s bramborami a zeleninou. Skoro bez práce vznikne parádní velmi šťavnatá dobrota, kterou můžete třeba na chalupě servírovat na stůl přímo z pekáčku. Každý si nabere, kolik chce.
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Aby orchideje kvetly dlouho a pestrobarevně, není třeba se uchylovat k chemii. Nejlépe reagují na levné lidové prostředky z kuchyně

    Před 22 dny
    Orchideje potřebují dobrou výživu k tomu, aby dlouho rostly a kvetly. A pomoci jim v tom mohou i docela obyčejné brambory.
     Komentáře
  • Receptovník

    Vařit brambory v osolené vodě je fádní. Zkuste přidat něco navíc, brambory budou delikátní

    Před 22 dny
    Brambory jsou častou přísadou v našich jídlech, a tím pádem i častou položkou na našich talířích. Skvěle se hodí k mnoha jídlům a navíc jsou chutné a výživné. Obvykle se připravují vařením v osolené vodě, ale ukazuje se, že kromě soli lze použít i jiné ingredience. Brambory a takzvané vykrmování I když často saháme po bramborách, kdysi byly brambory zatracované. Hlavním důvodem bylo přesvědčení, že jsou výkrmové a negativně dokážou ovlivnit naši postavu.
     Komentáře
  • ČT sport

    Světové hry jsou u konce, Češi vezou šest medailí a spoustu "brambor"

    Před 24 dny
    Americký Birmingham se slavnostně rozloučil s jedenáctými Světovými hrami. Češi se domů ze zámoří vrací s šesti cennými kovy. Třemi stříbrnými a třemi bronzovými medailemi.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Pole jsou plná brambor a cibule, ale obchody je dovážejí tisíce kilometrů

    Před 24 dny
    Brambory z Francie, cibule z Egypta, nebo dokonce Nového Zélandu. Podle českých pěstitelů není důvod, aby obchodní řetězce prodávaly základní zeleninu z dovozu. Tvrdí, že na léto je české zeleniny dost.
     Komentáře
  • Pěstujme

    Díky jedinému triku voda z brambor už nikdy nepřeteče. Stačí přidat jedinou surovinu navíc

    Před 25 dny
    I té nejlepší kuchařce se už někdy stalo, že brambory na plotně přetekly. Stačí totiž jen chvilka nepozornosti a brambory začnou na sporáku bublat ve velkém.
     Komentáře
  • Cuketka peče

    Super vláčné žemle na burgery: Tajemstvím úspěchu jsou brambory

    Před 26 dny
    Tyhle žemle jsou extra vláčné díky přídavku vařených brambor. S těstem se sice o něco hůř pracuje při hnětení a tvarování, ta extra námaha ale stéjí zato. Jsou super vláčné a i tak dlouho vydrží. K burgerům úplně parádní. Pokud budete péct, nebojte se jích pár zmrazit – v mrazáku přežijí úplně v pohodě. Rozpis surovin na konci videa.
     Komentáře
  • Náš dům

    Biologické způsoby, jak se zbavit mandelinky na bramborách

    Před 26 dny
    Jakmile se na bramborách objeví mandelinky, musíte začít co nejdříve jednat. Dospělé jedince i larvy se snažte mechanicky odstraňovat, ale pokud jde o větší zahradu plnou bramborových rostlin, může to být poměrně složité. A jak s mandelinkami efektivně bojovat? Pomůže vám několik následujících biologických způsobů.
     Komentáře
  • Receptovník

    Vypěstovat vlastní brambory může každý. Nejsou náročné, dařit se jim bude i na malém balkoně

    Před 26 dny
    Brambory patří mezi oblíbené druhy zeleniny, které lze pěstovat nejen na zahradě, ale také na balkoně. Budete k tomu potřebovat pouze vhodnou nádobu nebo pytel a k tomu také dostatek trpělivosti, protože bude nějakou dobu trvat, než sklidíte plody. I tak se vyplatí investovat do klíčků nebo sazenic, protože není nad vlastní vypěstovanou bramboru. Proč jsou brambory tolik oblíbené? Brambory nejsou na první pohled nijak líbivé, ale rozhodně stojí za zkoušku.
     Komentáře
  • Newstream

    Nový ruský „McDonald´s“ má problém: Nedostatek hranolek

    Před 27 dny
    S velkou slávou nahradil nový řetězec Vkusno & tochka (Vkusně a tečka) pobočky amerického McDonald´s, který se z Ruska stejně jako stovky dalších firem stáhnul kvůli Putinově invazi na Ukrajinu. Jenže jen pár týdnů po přejmenování provozoven a převzetí novým majitelem má síť občerstvení zásadní problém. Tím je nedostatek brambor pro výrobu základní položky menu, hranolek, neboť dosavadní zahraniční partneři McDonaldu je odmítají do Ruska dovážet, píše agentura Reuters.
     Komentáře
  • Novinky

    Recepty z cest po Evropě: gnocchi, fish & chips, keze kartoffel, marinovaný losos

    Před 27 dny
    Než vyrazíte na dovolenou, připravte si malou domácí ochutnávku typických jídel z několika evropských zemí. Vařečku v ruce dnes drží Lukáš Sedláček, culinary chef společnosti Aramark.
     Komentáře
  • Brněnská Drbna

    V Brně hledají muže s náplastí na hlavě. Za cizí peníze si koupil brambory i rohlíky

    Před 27 dny
    Kriminalisté v Brně pátrají po muži, který pravděpodobně našel a neohlásil ztracenou peněženku. Místo toho, aby nález odnesl na policejní služebnu, vyndal z peněženky platební kartu a zašel si na nákup za cizí peníze. Na hlavě měl při tom výraznou bílou náplast.
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Jak vyhnat mandelinku bramborovou na věky věků: Nejlépe to svedou lidové prostředky, nestříkejte si zbytečně zahradu chemií

    Před 27 dny
    Mandelinka známá pod mnoha jmény je velmi nebezpečný škůdce na zahradě. Naučte se proti ní bojovat osvědčenými lidovými prostředky.
     Komentáře
  • Proženy

    Brambory plněné mletým masem a kaší: efektnější než zapečená klasika

    Před 27 dny
    Pastýřský koláč, tedy mleté maso zapečené pod čepicí z nadýchané bramborové kaše, je oblíbený recept a asi ho znáte. Coolinářka se tímto slavným receptem inspirovala a vytvořila originálně plněné pečené brambory.
     Komentáře
  • Proženy

    Těstoviny, brambory a klobása dohromady: šlambuc vás dostane!

    Před 29 dny
    Šlambuc vařený na ohni voní kouřem a na vzduchu chutná nepřekonatelně. Připravit ho ale můžete i doma na sporáku, je výborný jako poměrně rychlá, jednoduchá a levná večeře. Jeho chuť stojí a padá s kvalitou surovin: vyberte zralá voňavá rajčata, nejlepší pikantní klobásu a opravdu kvalitní mletou papriku.
     Komentáře
  • VědaŽivě

    Je v pořádku jíst brambory každý den? Jejich konzumace ovlivňuje tělo víc, než jsme si mysleli

    Před 29 dny
    Každodenní konzumace brambor má na organismus výrazný vliv, zjistila studie. Pokud je jíte každý den, tělo se doslova mění před očima.
     Komentáře
Reklama