Vynikající bramborovo-česneková krémová polévka, u které jeden talíř nestačí
Před 1 dnemÚžasný a rychlý recept na dobrou krémovou polévku. Základem jsou brambory, česnek a další suroviny.Recept na Zelený čtvrtek: Voňavé pečené kuře s bramborami a špenátem
Před 1 dnemKuře pečeme společně s bramborami v jednom pekáči. Díky tomu je příprava opravdu jednoduchá. Ingredience jsou uvedené na konci videa.Brambory se špekáčky na pivu: Lehce pikantní pokrm z jednoho pekáčku báječně chutná, a přitom ho zvládne i začátečník
Před 1 dnemBrambory se špekáčky na pivu. To je jednoduché jídlo, jehož ingredience k sobě báječně hodí. A připravuje se v jednom pekáčku. Při pečení vznikne výborná hustá pikantní omáčka.Což takhle dát si špenát? S vařenými bramborami a vejcem si ho zamilují i děti
Před 1 dnemCož takhle dát si špenát? Hledáte-li nenáročný recept na nevšední oběd pro celou rodinu, vyzkoušejte tuto jednoduchou přípravu špenátu. Podávat jej můžete třeba s volským okem a vařenými brambory.- PodcastČeské pole vrátilo na stůl české brambory. A stalo se inovací rokuPřed 2 dny
·
5 minut
Článek Ondřeje Katze. Iniciativa velkoobchodu Makro podporuje tradiční produkty českého zemědělství. Na naše stoly vrací české brambory, křen nebo česnek. V úterý se stala vítězem soutěže o Inovaci roku.Už jednadvacet let vybírají odborníci i veřejnost v soutěži Obchodník roku nejlepší místa k nakupování. Vedle hlavní ceny však porota uděluje ocenění i v dalších kategoriích a jednou z nejsledovanějších je bezesporu Inovace roku.Tu letos ovládla iniciativa apelující na návrat produktů českého zemědělství do tuzemské gastronomie.Celý článek čtěte zde. · Další články, ale také podcasty, komentáře a videa najdete na zpravodajském serveru Seznam Zprávy. · Své názory, návrhy, otázky, stížnosti nebo pochvaly nám můžete posílat na adresu audio@sz.cz. · Sledujte @SeznamZpravy na sociálních sítích: Twitter // Facebook // Instagram.· Seznam Zprávy jsou zdrojem původních informací, nezávislé investigace, originální publicistiky. Jak jednoduše vylepšit svoji výslovnost v angličtině
Před 2 dnyZnít anglicky více anglicky a méně česky je snazší, než si myslíte. V tomto mega praktickém videu vám pomůžu odstranit 5 věcí, které nejčastěji brání lidem mimo Česko nám porozumět a „sráží” úroveň naší angličtiny. 👉 ONLINE KURZ JAK NA VÝSLOVNOST V ANGLIČTINĚ: https://brona.cz/jak-na-vyslovnost-v-anglictine/Bohatá bramborová úroda díky pěstování v nádobách. Vhodné podmínky je ochrání i před mandelinkami
Před 2 dnyPěstování brambor v nádobách nebo pytlích se říká turecký způsob. A nejde o nic neobvyklého. Vyzkoušejte – budete odměněni bohatou úrodou.Naklíčené brambory jsou toxické, česnek naopak zdravý
Před 3 dnyPokud vám ve špajzu vyklíčí česnek nebo cibule, nevyhazujte zelené výhonky a využijte jejich blahodárné účinky. Naopak u brambor buďte opatrní kvůli toxicitě.Velikonoce letos vyjdou levněji, řetězce lákají na akční ceny vajec
Před 4 dnyPři nákupu typických velikonočních potravin a surovin na pečení není letos nutné sahat tak hluboko do kapsy jako loni, kdy bylo rekordně draho. Teď jsou akční ceny vajec před svátky jara skoro o polovinu nižší, řetězce na ně lákají zákazníky. Zejména čokoláda, cukrovinky a brambory ale meziročně zdražily.Nevšední způsob aplikace dřevěného popela k bramborám: Úrodu může klidně zdvojnásobit
Před 4 dnyNevšední způsob aplikace dřevěného popela k bramborám: Úrodu může klidně zdvojnásobit. Nenechte se letos zaskočit přípravami na výsadbu této oblíbené zeleniny a začněte se vším včas. Vyplatí se vám připravit si k ruce třeba dostatek dřevěného popela.Telecí roláda s hráškem, sladkou karotkou a smetanovými bramborami
Před 5 dnyK jarnímu období patří maso z mladých zvířat. Vyzkoušejte delikátní telecí roládu, kterou doplňte pečenými bramborami se smetanou a parmazánem. Na jarním talíři nesmí chybět ani mladá sladká karotka a zelený hrášek. Ideální jídlo například na velikonoční tabuli.Jak udělat z obyčejné bramborové kaše naprosto luxusní přílohu
Před 6 dnyHladká, hedvábná a s lahodnou chutí másla. Jak udělat z bramborové kaše luxusní záležitost. Ingredience: brambory varného typu C mléko nebo smetana máslo sůl libovolně: smetanový křen nebo hrubozrnná hořčice, slaninová strouhanka, bylinky jako petržel, pažitka, libeček... Postup Používejte brambory stejného druhu a varného typu C. Oloupejte je, odkrojte hnědé vady na kráse a nakrájejte na stejně velké kusy. Propláchněte je od škrobu, dejte do hrnce, zalijte studenou vodou a důkladně osolte. Variantou je vařit také v páře, v parním hrnci nebo na napařováčkách na knedlíky. Když se brambory rozpadají, slijte je a nechte odejít páru. A teď ingredience, které kaši dodají ten speciální šmak: hrubozrnná hořčice nebo smetanový křen. Anebo taková cizrna – přimíchaná do hotové kaše udělá zázraky. K bramborům přidejte teplé mléko nebo smetanu, máslo přidejte nakonec, a naopak ledové. Ideální k mačkání je použít ruční práci, pokud máte více porcí, použijte ruční mixér s metličkami (ne tyčový!) na nejnižší výkon. Takže jdeme na to: Nejdříve brambory nasucho namačkejte, přilijte mléko a dosolte dle chuti. Míchejte a přidejte studené máslo po tenkých plátcích – kaše pak bude hedvábná. Pokud ihned neservírujte, vložte hrnec do trouby na 70–80 °C. Hořči, křen, bylinky nebo posyp slaninou strouhankou servírujte až úplně na konec. A teď už jen ten správný chod – třeba italskou vepřovou porchettu: https://www.stream.cz/menutovka/italska-veprova-extra-liga-krupavejsi-bucek-nenajdete-64758859Farmářské trhy jsou tady, lákají na soutěž ve škrábání brambor
Před 6 dnyStrávit pohodové sobotní dopoledne mohou ti, co přijdou na hradecké Tylovo nábřeží. Konají se tady letošní první farmářské trhy a nabídka bude opět široká. Zájemci tady seženou pečivo, ovoce i uzeniny.5 účinných způsobů, jak vyčistit plech na pečení
Před 7 dnyPlech na pečení je jedním z nejpoužívanějších nástrojů v kuchyni. Od přípravy křupavých brambor až po pečení křehkých sušenek, je plech nezbytným vybavením. Ale s častým používáním se může stát, že se na plechu vytváří nežádoucí nános spálených jídel nebo mastnoty. Jakmile se tyto zbytky přilepí, může být odstranění problémem. Zde je pět účinných způsobů, jak vrátit váš plech na pečení do čistého stavu:Jak urychlit vaření brambor – pomůže správné nakládání se solí i olej
Před 7 dnyJak urychlit vaření brambor – pomůže správné nakládání se solí i olej. Brambory neboli také brambor hlíznatý či lilek brambor (Solanum tuberosum) jsou nejoblíbenější a nejvíce používanou přílohou v českých domácnostech a někdy také jsou hlavním chodem samotné brambory.Postelové hrátky zastaveny v tom nejlepším! Komediální seriál začíná pěkně zostra
Před 8 dnyVíno, sex a vydatný spánek před zkouškou. Míša to vidí jasně. Jenže Bára, její starší sestra, nemá kde spát. Přítel ji totiž vyhodil z domu. A když je řeč o domu, do večera nečekaně zasáhne i příchod jejich matky Staňky. Ta má na krku insolvenci a o střechu nad hlavou asi přijde…Nejlepší brambory na bramborovou kaši
Před 8 dnyBramborová kaše patří mezi evergreeny, které nestárnou. Aby byla hladká, jemná a chutná, je primárně nutné vybrat správný typ brambor. Víte, o jaký jde?Zelenina, kterou nesázejte vedle sebe, pokud nechcete přijít o úrodu. Rajčata a brambory i okurka a tykev
Před 8 dnyPěstování vlastní zeleniny má spoustu výhod a vyplatí se v mnoha směrech. Nejenže domácí plody lépe chutnají, navíc získáte zeleninu, o které přesně víte, jak a kde vznikala. Pozor si ale dejte na to, jaké druhy vedle sebe vysázíte.Řízek smažený na ohni a k tomu smashované brambory a tatarská omáčka
Před 9 dnyUžijte si jednoduchou a chutnou večeři s námi! Podívejte se, jak připravujeme šťavnaté smažené řízky s křupavými smashovanými brambory a lahodnou tatarskou omáčkou. Všechno, co potřebujete k dokonalému večernímu požitku na chalupě.Tradiční pokrmy z brambor, které trhají žebříčky oblíbenosti: Jak udělat dokonalé bramboráky a luxusní bramborové placky
Před 9 dnyPatříte mezi milovníky bramboráku, který voní po majoránce a česneku? Co všechnopatří do bramboráků a co do bramborových placek? Máme pro vás nápady, jak tato dvě oblíbená bramborová jídla připravit a obměnit. Posuďte sami, jaká varianta je vaší chuti bližší.Češi spotřebují podobně potravin jako v roce 1950, jí ale víc masa a míň brambor
Před 9 dnyPraha - Češi spotřebovali v roce 2022 podobný objem potravin jako v roce 1950, a to téměř 800 kilogramů na jednoho obyvatele za rok. O více než polovinu ale například stoupla od roku 1950 spotřeba masa nebo alkoholu. Naopak brambory a chleba jí v současnosti obyvatelé Česka výrazně méně než na začátku 50. let. Vyplývá to z údajů, které zveřejnil Český statistický úřad (ČSÚ) v aktuálním vydání svého magazínu Statistika&My.Ušetřete vajíčka bolesti a strachu. Ochránci zvířat žádají první dámu USA, aby změnila tradici
Před 10 dnyOrganizace PETA vyzvala dopisem manželku amerického prezidenta Jill Bidenovou, aby při tradiční akci konané o Velikonocích v Bílém domě, takzvaném kutálení vajec, děti místo vajíček kutálely brambory. Má to prospět jak slepicím, tak například i pěstitelům brambor.Sedlácké brambory: Šťavnatost a vůni dodá bůček, chuť speciálně upravené zelí. Na snadné jídlo stačí jen pár ingrediencí
Před 10 dnySedlácké brambory je skvělé si připravit, když zatoužíte po jednoduchém, šťavnatém a rychlém jídle. Jako oběd příjemně zasytí. Kysané zelí, bůček a uzenina se v báječně chuťově doplňují.Lahodný teplý bramborový salát. Proč jsem tento recept neobjevil dříve
Před 11 dnyTeplý bramborový salát s fazolkami je vynikající příloha, která se hodí například ke kuřecímu steaku. Příprava je jednoduchá a rychlá. Přeji dobrou chuť KubíčekJednoduché na přípravu a silně návykové: Pečené brambory se slaninou a parmazánem
Před 11 dnyPřipravte si lahodnou svačinku v podobě pečených brambor s parmazánem. Ingredience jsou uvedené na konci videa.Na čištění nožů jsou nejlepší syrové brambory
Před 13 dnyObjevili jste hromadu dlouho nepoužívaných zrezivělých nožů? Ty se zanesly rezem z vlhka a nadměrného množství kyslíku. Není třeba zoufat! Vezměte na ně obyčejnou rozkrojenou bramboru a rezavé skvrny díky tomuto experimentu rázem zmizí.Chlupaté knedlíky z bramborového těsta jsou výborným hlavním jídlem i přílohou
Před 15 dnyKnedlíky jsou typickým českým jídlem. S nadsázkou můžeme říct, že co Čech, to jiná podoba knedlíku. My se dnes zaměříme na chlupaté knedlíky z bramborového těsta. Hodí se jako samostatné jídlo i jako příloha k pečenému masu. Vedou se spory o to, zda se chlupaté knedlíky původně připravovaly z vařených nebo syrových brambor. Ať už to bylo jakkoliv, v našem receptu použijeme syrové brambory. Tak jdeme na to!Babiččiny bramborové placky: Jednoduché jídlo, na které stačí tři ingredience, je třeba hlídat správný poměr brambor a mouky
Před 15 dnyObyčejná jídla jsou někdy ta nejlepší. Možná byly právě takové babiččiny bramborové placky. Jednoduché jídlo ze základních surovin krásně poslouží jako večeře, ale i jako příloha k obědu.Pěstitel ze Pstruží v březnu zasadí brambory a už v květnu sklízí první úrodu
Před 16 dnyBrambory se dají pěstovat prakticky všude. Nepotřebujete mít ani velkou zahradu. Brambory můžete klidně pěstovat i na balkoně nebo na terase v pytli nebo v květináči. Je ale potřeba vědět jak. Důležité je také vybrat správnou odrůdu brambor. Ivan Haška ze Pstruží už v květnu sklízí první výpěstky.Potraviny zlevnily
Před 16 dnyTempo zdražování v Česku polevilo na nejnižší úroveň od prosince 2018. Únorový růst spotřebitelských cen meziročně dosáhl dvou procent, jak je cílem České národní banky. Stalo se tak hlavně díky téměř pětiprocentnímu zlevnění potravin. Dražší než před rokem jsou ale zejména položky týkající se bydlení a služby.Ceny brambor raketově rostou: Maso vyjde levněji, žasnou lidé. Expert radí, jak ušetřit
Před 17 dnyI když obchodníci tvrdí, že potraviny zlevňují, netýká se to všech komodit. Například brambory, typická česká plodina je teď vůbec nejdražší za poslední roky. A cena letí nahoru. Místy už stojí i přes 30 korun za kilo. Stane se z lidové potraviny drahá delikatesa? A kde ještě lze nakoupit levněji?VIDEO: Křupavá a nadýchaná nádivka se šunkou a bylinkami
Před 17 dnyVelikonoční nádivka je tradiční pokrm, který můžete podávat samotný, ale skvěle chutná také s máslovými brambory a jarním zeleninovým salátem. Za dob našich babiček značila jakýsi přechod mezi půstem a hodováním. Receptů na tuto dobrotu je nespočet, vyzkoušejte ten náš.Zlaté české kuchařky: Vynikající zapečené brambory vznikly díky úpravě původního francouzského receptu
Před 17 dnyFrancouzské brambory dnes patří mezi klasická česká jídla. Ovšem původní recept na zapečené brambory, který jsme si upravili podle svého gusta, pochází z Francie. Naše francouzské brambory jsou vydatné a syté jídlo, do kterého můžete dát téměř cokoliv – i to, co vám zbyde v kuchyni. Pojďte si je s námi uvařit!Jakou zeleninu lze vysadit na stinné místo? I se stinným koutem máte vyhráno
Před 17 dnyNa stinné zahradě můžete pěstovat opravdu velké množství zeleniny. Už se konečně nemusíte trápit tím, že na vaši zahradu celý den nesvítí přímé slunce.Je klíčící zelenina skutečně toxická? Aby nás naklíčené brambory otrávily, museli bychom jich sníst alespoň kilogram
Před 18 dnyCo se stane, když nám doma vyklíčí cibule, česnek nebo brambory? Zatímco některé druhy zeleniny mohou být v takovém případě toxické a zdraví škodlivé, jiné naopak získají mnohem více vitamínů a cenných látek. Co tedy po vyklíčení vyhodit? A které potraviny naopak můžete i po vyklíčení sníst?VE VARU: Kančí karé na zadělávané kapustě s čerstvými houbami a brambory podle Pavla Sapíka
Před 19 dnyV 18. epizodě pořadu Ve varu hrály hlavní roli houby a zvěřina. Šéfkuchař Pavel Sapík se podělil o recept na křehké kančí karé, ke kterému připravil přílohu z brambor, čerstvých hub, fazolek a kapustiček, které doplnil hříbkovým jusem.Zahrádka v bytě: Majoránku a další bylinky lze pěstovat i ve starém pytli od brambor nebo nákupní tašce
Před 20 dnyPěstování bylinek doma nabízí spoustu prostoru pro kreativní duše. Pokud nechcete používat klasické truhlíky, lze sáhnout třeba po starém pytli od brambor.VE VARU: Krémová kulajda se smetanovými brambory, hříbky a křepelčím vajíčkem
Před 21 dnyV 18. epizodě pořadu Ve varu přišel do studia za Pavlem Sapíkem kuchař Michal Motyčka, se kterým společně připravili luxusní krémovou kulajdu. Chuťově vybalancovaný silný základ rozmixovali na jemný krém, do kterého nakonec vložili smetanové brambory, restované hříbky a křepelčí vajíčka.Plýtvání řešíme už u dodavatelů, vznikají třeba „pizza bulky“ nebo baby brambory, říká manažerka Tesca
Před 21 dnyTesco stejně jako konkurenti řeší, jak omezit plýtvání potravinami.Důležité změny už se podařily díky vztahu s potravinovými bankami.VE VARU: Jehněčí kotlety s gratinovanými brambory a kapustičkami podle Davida Šaška
Před 22 dnyV 17. epizodě pořadu Ve varu šéfkuchař Pavel Sapík pozval do studia neméně známého a šikovného šéfkuchaře Davida Šaška. Společně připravili křehké jehněčí kotletky se zapečenými brambory s parmazánem, pečenou mrkví a kapustičkami.Pravý parmezán se vyrábí v Itálii. Připravte si vynikající zapečené brambory se sýrem
Před 23 dnyParmezán je sýr pocházející z Itálie. Ten pravý se nazývá Parmigiano-Reggiano, samotný pojem parmezán se pak často používá především pro sýry, které ho napodobují, píše History of Cheese. Jaká je ale historie originálního mléčného výrobku?Brambory vařené ve vodě po čase omrzí. Mléko, česnek i bylinky dají pokrmu zcela novou úroveň
Před 24 dnyVýhoda brambor spočívá v jejich výjimečné chuti, která se snadno kombinuje. Vařené je známe všichni. Poradíme vám, jak si je připravit jinak. Je čas si dopřát změnu.Brambory zapečené s mletým masem a majolkovou směsí: Vynikající oběd či večeře, kde můžete využít zbytky z lednice
Před 24 dnyBrambory a mleté maso se většinou podávají samostatně. Brambory zapečené s mletým masem a majolkovou směsí jsou ale další variantou jak tyto dvě potraviny zkombinovat. A chutnají dobře.Dejte v březnu naklíčit rané brambory a už v červnu je můžete sklízet
Před 24 dnyVlastní brambory si můžete tradičně vypěstovat na zahradě a na poli, ale i v nádobách či pytlích na balkoně. Chcete-li si zajistit náskok a sklízet co nejdříve, dejte v březnu naklíčit, případně zakořenit sadbové brambory velmi raných a raných odrůd. Připravili jsme pro vás stručný návod, jak postupovat. A máme pro vás i jednu malou vychytávku.Harmonikové brambory: Skvělá příloha k masu i pochoutka na párty
Před 25 dnyHarmonikové brambory mě naučily sociální sítě. Jde o trend, který se stal v posledních měsících velmi virálním, a musela jsem ho proto vyzkoušet i já. A pochopila jsem, proč je jídlo tolik oblíbené. Připravovala jsem ho od té doby mnohokrát. Brambory se dají připravit na mnoho způsobů. Ty harmonikové ale v poslední době miluji ze všeho nejvíc. Jde o jídlo, které se dá použít jako příloha k masu, ale můžete ho také naservírovat jen tak na talíř při párty s kamarády.Zachytí radiaci a naplní žaludek, řeč je o bramborách
Před 25 dnyRadiace, tichý a neviditelný strašák lidské populace. Pomáhá v lékařství i v energetice, pokud se však dostane ven, ničí životy i krajiny.Křupavý domácí langoš, který se vždy povede
Před 26 dnyI když jsou langoše původem z maďarské kuchyně, tak u nás poměrně zdomácněly. Nyní jsou naprosto běžnou součástí všech poutí a stánků s rychlým občerstvením. Většinou je ale problém v tom, že jsou příliš těžké a mastné. Nejde tak rozhodně o žádnou dietu a dost často po tom pálí žáha. V našem podání jsou langoše stejně křupavé, ale daleko lepší a vláčnější. Navíc jsou prakticky bez tuku.Jablka, mrkve ani domácí okurky neloupejte, připravujete se o cenné vitamíny
Před 27 dnyPomeranče, banány, ale také jablka, hrušky či brambory. Mnoho druhů ovoce a zeleniny jsme si zvykli loupat zcela automaticky a naprosto bez rozmyšlení. Odborníci však upozorňují na některé druhy, které bychom raději ve svém vlastním zájmu loupat neměli – přicházíme tím totiž o vitamíny, minerály i další prospěšné látky. U kterých potravin si tedy dát pozor?Jak brambory pronikaly do našeho jídelníčku
Před 27 dnyV dnešní době si lze jen těžko představit jídelníček, ve kterém se nevyskytují brambory. Ty jsou pro nás přitom na rozdíl od mnohých jiných plodin relativní novinkou, zato extrémně úspěšnou.Pečené brambory grenaille s pestem z medvědího česneku
Před 28 dnyChcete být na letošní sezónu medvědího česneku dobře připraveni? Pak čtěte dál! Máme pro vás velmi snadný recept na pesto z medvědího česneku, které poté smícháte s pečenými bramborami. Jednoduché, chutné a krásně voňavé!Loupání brambor inovativním způsobem. Vidlička usnadní nepříjemnou práci
Před 28 dnyPokud už vás nebaví věčné loupání několika kilogramů brambor, zkuste triky, které vám tuto nepříjemnou činnost usnadní. Škrábání brambor vás začne bavit.Zbavte brambory slupky rychle a efektivně. Vždy je nejprve uvařte
Před 1 měsícemBrambory jsou jednou ze základních surovin nejen v naší kuchyni. Příloha se hodí k mnoha pokrmům a její příprava není nijak náročná. Stačí je hodit do vody a uvařit.Skromně a chutně: Zdravé francouzské brambory se šunkou a hráškem
Před 1 měsícemTedy proč by neměly být francouzské brambory zdravé? V této verzi nahrazuje uzeninu kuřecí šunka a smetanu mléko se sýrem. Zapečené plátky brambor chutnají tak výborně, že jich rovnou připravte raději dvojnásobné množství. Pokud byste postrádali kyselou okurku, podávejte ji zvlášť.Šťavnaté pečené karbanátky jsou vynikající s bramborem nebo i jen tak s chlebem
Před 1 měsícemVynikající šťavnaté karbanátky jsou skvělé s vařeným bramborem, hořčicí a cibulí nebo třeba do housek. Tak si z nich můžete vyrobit jakési cheeseburgery po česku.Naklíčené brambory: Kulinářský poklad, nebo patří do koše? Vařte je, pečte, ale hlavně dobře skladujte
Před 1 měsícemNaklíčené brambory, které poznáte podle zelených výhonků na povrchu, vyvolávají otázku ohledně bezpečnosti konzumace. Jsou stále vhodné k jídlu, nebo už patří do koše?Křupavý domácí langoš, který se vždy povede
Před 1 měsícemI když jsou langoše původem z maďarské kuchyně, tak u nás poměrně zdomácněly. Nyní jsou naprosto běžnou součástí všech poutí a stánků s rychlým občerstvením. Většinou je ale problém v tom, že jsou příliš těžké a mastné. Nejde tak rozhodně o žádnou dietu a dost často po tom pálí žáha. V našem podání jsou langoše stejně křupavé, ale daleko lepší a vláčnější. Navíc jsou prakticky bez tuku. Recept na konci pořadu.Jestli koupím bramboru z Česka, nebo z Nizozemska, je z environmentálního hlediska téměř jedno, říká expertka
Před 1 měsícem„Současný systém produkce a spotřeby potravin dlouhodobě nemůže fungovat.Změna je nutná, a pokud se k ní neodhodláme sami, tak k ní budeme přinuceni okolnostmi,“ říká Dana Kapitulčinová, výzkumnice a spolupracovnice Centra pro otázky životního prostředí Univerzity Karlovy.Ceny potravin s výjimkou brambor dál klesají, uvádí ČSÚ
Před 1 měsícemCeny potravin letos v únoru dále klesly, to jak v meziměsíčním, tak meziročním srovnání. Vyplývá to z šetření cen v terénu Českým statistickým úřadem k druhému únorovému týdnu.Ceny většiny potravin v únoru dále klesly
Před 1 měsícemCeny většiny potravin v Česku v únoru dále klesly, a to jak v meziměsíčním, tak meziročním srovnání. Vyplývá to z dat Českého statistického úřadu (ČSÚ) k druhému únorovému týdnu. Proti únoru minulého roku podle nich potraviny letos zlevňovaly výrazněji, meziměsíčně mírněji. Například deset kusů vajec stálo 46,34 koruny, což bylo o 26,02 procenta méně než v loňském únoru a pokles o asi půl procenta ve srovnání s letošním lednem. Naopak meziročně i meziměsíčně zdražilo světlé lahvové pivo, jablka a brambory.Domácí hnojivo na brambory slibuje dvojnásobné výnosy. Za vyzkoušení stojí
Před 1 měsícemSkvělá úroda brambor nepochybně stojí za to. Mnohdy se ale bohužel setkáváme s tím, že se pod keříkem shledáme pouze s malým množstvím nažloutlých hlíz. Pak přichází velké zklamání. I proto se vyplatí vsadit na kvalitní domácí hnojivo, které růst brambor dokonale podpoří. Podívejme se na něj mnohem podrobněji. Nestojí skoro nic, takže není od věci něco takového vyzkoušet.