Zavřít
Cuketa

Cuketa

Nejnovější články na Seznamu na téma Cuketa
  • Veganské recepty na každý den

    Jednoduché těstoviny se zeleninou

    Před 6 dny
    🔗 200g těstovin, 300g cukety, 1 paprika, 1 červená cibule, 4 stroužky česneku, 225g rajského protlaku, 2 lžíce oleje, 2 lžičky italských bylinek, 1 hrneček vody z uvařených těstovin, sůl, pepř, uzené tofu (nemusí být) 🌿Těstoviny uvaříme podle návodu, necháme si zhruba 1 hrneček vody z těstovin. 🌿V pánvi na oleji osmažíme cibuli, přidáme nakrájenou papriku a smažíme pár minut, potom přidáme česnek, cuketu a smažíme zhruba 2 minuty. 🌿Přisypeme italské bylinky, sůl, pepř a vaříme zhruba 5 minut do změknutí zeleniny. Můžeme postupně podlít vodou z těstovin začneme zhruba ½ hrnečkem. 🌿Přidáme rajský protlak, uvařené těstoviny a podle konzistence můžeme přidat více vody z těstovin.Promícháme a můžeme podívat třeba s uzeným tofu, s nasekanou bazalkou, nebo veganským parmazánem.
     Komentáře
  • Zahrádkářská poradna

    Jak na jarní výsev plodové zeleniny

    Před 13 dny
    Jarní výsev plodové zeleniny musíme začít plánovat a realizovat tak, aby nám semena stihla vyklíčit a my je mohli v ideálním čase vysadit na záhony nebo do skleníků. A čas je opravdu nejdůležitější veličina.
     Komentáře
  • iReceptář

    Naše babičky uměly zahustit omáčku bez mouky a skvěle. Toto je jejich trik

    Před 1 měsícem
    Máte chuť na omáčku, ale nechcete se pouštět do jíšky, anebo se chcete použití mouky v omáčce zcela vyhnout? Nezoufejte, existuje hned několik triků, jak se mouce v pokrmu vyhnout. Pojďte se na ně s námi podívat.
     Komentáře
  • Pěstujme

    Cuketu zvládne vypěstovat i začátečník. Bohatou úrodu zajistí několik jednoduchých pravidel

    Před 2 měsíci
    Cuketa se na tuzemských záhonech usadila se vší parádou. Původně se sice jedná o druh tykve obecné, který se dostal do Evropy ze Střední Ameriky, ale kultivar vznikl šlechtěním v Itálii.
     Komentáře
  • Bydlení snů

    Na okurky zapomeňte. Nachystejte si letos zavařenou cuketu, přinášíme dva jedinečné recepty

    Před 2 měsíci
    Na zimu plníme police našich komor různými dobrotami. Pokud se nám podaří mít velmi úspěšnou úrodu cukety, rozhodně se vyplatí připravit zavařeniny i z této zeleniny.
     Komentáře
  • Pěstujme

    Nakládaná cuketa strčí do kapsy i nejlepší okurky. Dva jednoduché recepty si rychle oblíbíte

    Před 3 měsíci
    Z domácí úrody připravujeme různé zavařeniny, abychom si mohli vychutnat zeleninu i během celé zimy. Vyplatí se ale zpracovat i cuketu, je skvělá čerstvá i zavařená.
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Jak si na cuketě pochutnávat celý rok: 3 nejlepší způsoby úpravy prodlouží její čerstvost a přitom si zachová všechny důležité látky

    Před 4 měsíci
    Cuketa patří mezi velmi oblíbené druhy zeleniny. Na zimu ji lze uchovat jednoduchými způsoby, stačí ji správně připravit.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Zpracujte nadúrodu cukety a připravte si lahodný cuketový perník. Zamilují si ho i ti, kteří v zelenině jinak příliš neholdují

    Před 4 měsíci
    Cuketový perník: Oblíbená odrůda tykve Cucurbita Pepo pod sebou zahrnuje několik druhů běžně pěstované zeleniny. Jde především o cuketu, patison, dýni olejnou apod. A právě cukety bývá v tomto období na záhonku opravdu velké množství.
     Komentáře
  • Veganské recepty na každý den

    Veganská Tikka Masala: Jednoduché indické jídlo za pár korun

    Před 5 měsíci
    👩‍🍳300g bílého tofu 260g batát (lze použít i cuketa, lilek, mrkev, květák, řepa….) 150g hub 1 červená paprika 🧷Marináda: 250g sójového jogurtu 2 lžíce olivového oleje 2 stroužky česneku 1 lžíci strouhaného čerstvého zázvoru 1 lžička tandoori masala 1 lžička černé soli 2 lžičky chilli prášku 1 lžička soli
     Komentáře
  • Nápady návody

    Jak naložit cuketu. Nakládané cukety si vychutnáte při zimních večerech

    Před 5 měsíci
    Nakládané cukety jsou výborné jako příloha při masových obědech nebo večeřích. Jestliže si chcete uložit kousek letní úrody na horší zimní časy, tak si můžete doma udělat výbornou nakládanou cuketu. Příprava je jednouchá, takže ji bez problémů zvládne i začátečník v kuchyni.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Zdravá varianta klasické pizzy je ta cuketová

    Před 5 měsíci
    Patříte mezi milovníky pizzy, ale nechcete si kazit plány na hubnutí klasickým těstem na pizzu? Tak nezoufejte, tenhle recept je právě pro vás. Místo hutného těsta jsme použili plátky cukety a výsledek je vynikající!
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    3 nejlepší způsoby pro zmražení cukety: Nezaberou skoro žádný čas a zelenina bude i po měsících chutnat jako čerstvá

    Před 5 měsíci
    Cuketa patří na zahradách k velmi často pěstovaným plodinám. Na podzim je však úrodu obvykle třeba rychle zpracovat.
     Komentáře
  • Jímeto

    Už nevíte, co nového připravit z cukety? Zkuste křupavé vegetariánské řízky v těstíčku

    Před 5 měsíci
    Když se řekne řízek, většina z nás si představí plátek kuřecího či vepřového masa obalený v klasickém trojobalu a podávaný s bramborem, kaší nebo bramborovým salátem.
     Komentáře
  • BRGRS

    Dokonalá chuť cukety a dýně v netradičním burgeru. Budete mlaskat štěstím

    Před 5 měsíci
    Máte rádi dýni a cuketu? Připravili jsme pro vás tento netradiční burger, který ocení jak vegetariáni, tak i masožravci, kteří rádi vyzkoušejí něco nového.
     Komentáře
  • TN

    Mariana se přiotrávila cuketou. Takto poznáte, jestli zelenina není jedovatá

    Před 5 měsíci
    Patříte-li k milovníkům cukety, měli byste se mít na pozoru. Tato oblíbená zelenina se může stát vaším velkým nepřítelem. Obsahuje totiž kukurbitacin – toxin, který způsobuje otravu. To se stalo i čtenářce TN.cz Marianě, která se na redakci obrátila, aby upozornila ostatní.
     Komentáře
  • Babicova televize

    Chutná svačinka podle Jirky Babici: cuketové palačinky se zakysanou smetanou

    Před 5 měsíci
    Použité ingredience: 800 g cukety, 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek smetany, 6 lžic oleje, špetka soli a pepře, 3 vejce, plochá petržel, zakysaná smetana
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Správně zmrazená cuketa vydrží až 14 měsíců, důležité je dodržet zásadní kroky: Ty nejlepší triky, díky nimž bude jako čerstvá i po roce

    Před 5 měsíci
    Pokud chcete vědět, jak zamrazit cuketu, aby vydržela čerstvá po velmi dlouhou dobu, naučte se šikovné triky.
     Komentáře
  • Jímeto

    Stále vám doma přebývá cuketa? Připravte si cuketové placičky podle Lucie Borhyové

    Před 5 měsíci
    Máte rádi cuketu? Vděčná surovina, ze které lze připravovat mnoho sladkých i slaných dobrot. Sezóna cuket je teď sice u konce, ale dobrou zprávou je, že si je můžeme kdykoli během roku koupit v obchodě.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Jak zpracovat cukety, abyste si na nich pochutnali i v zimě

    Před 5 měsíci
    Cukety jsou nenáročné na pěstování a jejich úroda bývá bohatá. A kde je bohatá úroda, tam vyvstává otázka, jak úrodu efektivně zpracovat. Co se vám nepodaří rozdat rodině, přátelům, sousedům, můžete zavařit. Výborná je cuketa nakládaná v oleji nebo cuketa na sladký způsob.
     Komentáře
  • Receptovník

    Na okurky zapomeňte. Naložená cuketa je pochoutka, kterou si můžete dopřát během celé zimy

    Před 5 měsíci
    Během sezony většina lidí zavařuje různé druhy zeleniny, například okurky nebo papriky. Co ale vyzkoušet nové recepty, například s cuketou? Je to zelenina, které je v létě až nadbytek, a spousta lidí netuší, co s ní. Proto je vhodné si ji připravit do sklenic a její chuť si vychutnávat také po zbytek roku, kdy není tak snadno k dostání. Jaké recepty můžete vyzkoušet?
     Komentáře
  • JenŽeny

    Cuketové placičky s ovesnými vločkami na plech podle Lucie Borhyové. Tento zdravý, rychlý a chutný recept stojí za vyzkoušení

    Před 5 měsíci
    Receptů na cuketové placičky existuje celá řada. Tuto sezonní pochoutku si můžete připravit se sýrem, mrkví, slaninou nebo kuřecím masem. Už jste ale někdy zkoušeli udělat cuketové placičky s ovesnými vločkami na plech? Tento zdravý, rychlý a chutný recept na svém Instagramu představila moderátorka Lucie Borhyové. A rozhodně stojí za vyzkoušení!
     Komentáře
  • Toprecepty

    Vláčná cuketová buchta s ořechy voní skořicí a přímo se rozplývá na jazyku

    Před 6 měsíci
    Cuketové lodičky, placičky nebo grilovaná cuketa. Točíte v kuchyni stále dokola stejné recepty a cuket pořád neubývá? Zkuste je zužitkovat v moučníku. Jednoduchá buchta na plech, s ořechy a rozinkami, vás nadchne.
     Komentáře
  • Proženy

    Zapomenutá zelenina: Patizon vypadá jako UFO, pomáhá proti zánětům močových cest a hodí se do diety

    Před 6 měsíci
    Je příbuzný s dýní a cuketou, v českých zahrádkách ale zatím tak populární není. Patizon je přitom podobně chutný, přínosný pro zdraví a nabízí celou škálu možností, jak ho v kuchyni využít.
     Komentáře
  • Proženy

    Cuketu do mrazáku, dýni do sucha. Jak skladovat tykve, aby vydržely klidně až do února

    Před 6 měsíci
    Babí léto patří tykvím. Kromě cuket, které sklízíte už od prázdnin, dozrávají oranžové dýně i bílé patisony. Pokud jich máte plné košíky, poradíme vám, jak je uskladnit, aby vydržely dlouhé měsíce.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Chutné cuketové kari

    Před 6 měsíci
    Jak jste si užili letošní cuketovou sezonu? Jste rádi, že končí, anebo naopak stále nemáte dost?
     Komentáře
  • iReceptář

    Prošívaná dýňová buchta: Nadýchaná jako obláček a za pár korun

    Před 6 měsíci
    Zatímco ve Spojených státech jsou moučníky připravené z dýně zcela běžné a zároveň velmi populární, v Česku jsou stále poměrně velkou neznámou. To je přitom velká škoda. Dýňové koláče totiž oplývají nezaměnitelnou chutí a také krásnou vláčností. Zkuste si připravit například prošívanou dýňovou buchtu, která se zaručeně stane moučníkem, k němuž se budete nejen na podzim rádi vracet.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Hojnou úrodu cuket je třeba správně skladovat

    Před 6 měsíci
    Sezona cuket je v plném proudu, a pokud i vy patříte mezi zapálené pěstitele, tak už vám jistě lezou i ušima. Zkrátka když se urodí, tak je cuket nespočet a kolikrát už ani nevíme, co s nimi. Pokud je tohle i váš případ, máme pro vás hned několik typů, jak můžete cukety skladovat a jak je uchováte i na zimu.
     Komentáře
  • Zahrádkářská poradna

    Z českých, moravských a slezských zahrádek aneb Jakou úrodu zeleniny máte letos vy

    Před 6 měsíci
    Letošní rok byl pro pěstování zeleniny opravdu úspěšný. Počasí přálo a výsledkem je úroda, kterou se rád pochlubí každý zahradník či zahradnice. Nám se pochlubili naši čtenáři a my vám jejich výpěstky také rádi ukážeme.
     Komentáře
  • V jednom hrnci

    Levná a chutná. Cuketová polévka, která vás zahřeje a zasytí

    Před 6 měsíci
    Stačí vám jen 5 ingrediencí, jeden hrnec a toto skvělé jídlo máte hotové raz dva. Připravte si jednu velkou cuketu, cibuli, olej, sůl a pepř. Cuketu vaříte do změknutí, přibližně 20 minut. Pak stačí jen rozmixovat a máte hotovo. Přesný recept ve videu. Cena jídla je maximálně 80 korun za 4 - 6 porcí.
     Komentáře
  • iReceptář

    Co sklidit, než přijde mráz, a kterou zeleninu na zahradě nechat až do zimy

    Před 6 měsíci
    Máme radost, když nám toho hodně dozraje, ale také, když sklizená úroda dlouho vydrží. Dodržíme-li základní principy sklizně a skladování, nemusí to být tak obtížné.
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Podložte cukety a dýně

    Před 6 měsíci
    Trápí vás plísně na cuketách a dýních? Nic netypického, vzhledem k tomu, že plody leží přímo na zemi, jsou velmi náchylné na plísně. Dá se jim ale předcházet. Jak?
     Komentáře
  • Jímeto

    Vyzkoušejte cuketové chlupaté knedlíky podle Jany Štěpánkové. Herečka dokonce vydala cuketovou kuchařku

    Před 6 měsíci
    Právě teď dobíhá sezona cuket. Možná i vy patříte k těm, kterým se letos na zahrádce opravdu zadařilo a cuket jste měli doslova jako máku. Cukety jsou skvělé v tom, že mají opravdu mnoho využití.
     Komentáře
  • Jímeto

    Jak na cuketovou mouku a její využití aneb konec trápení s bohatou úrodou cuket

    Před 6 měsíci
    Teplé léto je vždy zárukou velké úrody cuket, které při dobrém zavlažování rostou doslova před očima. Zpracovat takovou úrodu je výzva pro každou hospodyňku. Když už strávníci protestují a v mrazáku není místo, přichází čas pro další inspiraci.
     Komentáře
  • Jímeto

    Helena Vondráčková je nadšenou kuchařkou. Vyzkoušejte její bezkonkurenční cukeťák

    Před 6 měsíci
    Srpen je měsícem cuket. Možná i vy jich máte doma bohatou úrodu a už pomalu nevíte, co s nimi. Známá česká zpěvačka Helena Vondráčková má pro vás skvělý recept na cukeťák na plech.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Falešné matjesy z cukety jsou vynikající chuťovkou nejen k pivu

    Před 6 měsíci
    Máte hodně cuket a už nevíte, co s nimi? Zkuste falešné matjesy. Syrové cukety a cibuli stačí pokrájet a společně s kořením, olejem a solí naplnit do sklenic. Pak už jen nechat pár dní proležet a dobrota je hotová. Chutí jsou cuketové matjesy podobné těm "pravým" z ryb.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Velmi rychlý a oblíbený recept na cuketu v pivním těstíčku

    Před 6 měsíci
    Tento recept na cuketové plátky v pivním těstíčku patří mezi ty, které budete milovat. Příprava je naprosto jednoduchá a podávat je můžete jen tak samotné k pivu jako pohoštění pro návštěvu nebo s vařenými bramborami.
     Komentáře
  • iReceptář

    Cuketové halušky: Lepší než z brambor a hotové bleskem

    Před 6 měsíci
    I na přelomu září stále cukety plodí jedna báseň. A už většině strávníků lezou i ušima, možná mezi ně spadáte taktéž. Ale máme pro vás jeden vychytaný recept na vynikající cuketové halušky! Zkuste je, nebudete litovat.
     Komentáře
  • TopRecepty

    12 druhů zeleniny vhodných na plnění: Netradiční plněné papriky, cuketové lodičky i nadívaná cibule skvěle zpestří jídelníček

    Před 6 měsíci
    Zeleninu vhodnou na plnění různými nádivkami seženete po celý rok a vůbec nemusíte zůstávat jen u klasiky – plněných paprik, cuket či zelných závitků. Naplnit se dá i čekanka nebo cibule. Poradíme vám, jak kombinovat chutě a která plněná zelenina potřebuje kolik času v troubě.
     Komentáře
  • iReceptář

    Cuketová mouka je geniální na zahuštění polévek i omáček. Výroba je snadná

    Před 6 měsíci
    Už jste někdy slyšeli o cuketové mouce? Tahle skvělá vychytávka při zpracování nadúrody cuket skvěle zahustí polévky, omáčky a je ideální i pro štíhlou linii a bezlepkovou dietu.
     Komentáře
  • iReceptář

    Cuketová roláda je hitem: Úžasně jemná a vláčná s božskou náplní

    Před 6 měsíci
    Cukety jsou naprosto univerzální superpotravinou, která nejenže je plná zdraví prospěšných látek, ale skvěle se hodí při přípravě mnoha pokrmů. V současné době navíc vrcholí sezóna cuket, a tak se vyplatí mít v rukávu několik dokonalých receptů, ve kterých cukety hrají hlavní roli. Jedním takovým je geniální cuketová roláda. Už jste ji vyzkoušeli?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Cuketové pesto s česnekem, sýrem a olivovým olejem skvěle dochutí těstoviny i maso. Příprava je snadná

    Před 6 měsíci
    Z cukety už jste vyzkoušeli všechno možné. A co takhle cuketové pesto? Nemusíte připravovat jen to bazalkové. Zjistěte, jak se cuketové pesto připravuje krok za krokem a jak ho můžete vyladit k dokonalosti.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Tatarák z cukety na křupavé topince s česnekem

    Před 6 měsíci
    Receptů, jak zpracovat cuketu není nikdy dost! Tatarák z cukety na křupavé topince s česnekem je velká dobrota. Příprava vám nezabere mnoho času a chutná naprosto božsky. Ingredience můžete měnit podle své chuti a výsledek bude vždy perfektní!
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Recept na vegetariánský tatarák z cukety na křupavé topince s česnekem

    Před 6 měsíci
    Receptů z cukety není nikdy dost! Vyzkoušejte si podle našeho videoreceptu připravit tatarák právě z ní. Garantujeme vám, že si na něm pochutnají i milovníci masa, protože tato teplá směs na křupavé česnekové topince se doslova bude rozplývat na jazyku.
     Komentáře
  • Dobrá kondice

    Cukety a okurky můžou být jedovaté: pozor na kukurbitaciny

    Před 6 měsíci
    Sklízení plodin z vlastní zahrádky k létu neodmyslitelně patří. Řadu zástupců ovoce a zeleniny můžete sklízet dle libosti, bez jakýchkoliv obav, ale jsou i takové plodiny, při jejichž sklízení a následné konzumaci se vyplatí dávat pozor. Málokdo ví, že i při konzumaci obyčejných cuket a okurek byste měli být obezřetní!
     Komentáře
  • HomeInCube

    Jak na semenaření aneb cukety, dýně, okurky i melouny z vlastních semínek

    Před 6 měsíci
    Zjistěte, jak správně semenařit dýně, tykve, patizony, cukety, melouny, okurky a další z čeledi tykvovitých. Postupujte podle těchto jednoduchých kroků a už nikdy nebudete muset kupovat dýňová nebo cuketová semínka. Zachránit semena cukety a dýně je téměř stejně snadné jako je pěstovat. Existuje jen pár důležitých věcí, na které je třeba si dát pozor.
     Komentáře
  • Apetit

    Rychlé cuketové večeře, z kterých si vybere každý: Přes sedmdesát skvělých receptů, ve kterých hraje cuketa prim

    Před 6 měsíci
    Každý rok se opakuje to samé – jarní nadšení z mladých cuket se v průběhu léta změní v zoufalství, co si s nekončící úrodou počít. My máme jasno. Připravte si z nich rychlé večeře a využijte jejich sezónu naplno.
     Komentáře
  • iReceptář

    Cuketová bábovka se skořicí. Daleko jemnější, dietnější a chutnější než běžná

    Před 6 měsíci
    Cuketová sezona stále ještě není u konce, proto se další recept s touto zeleninou hodí. Dneska to bude recept na cuketovou bábovku se skořicí, která je svou chutí naprosto výjimečná!
     Komentáře
  • iReceptář

    Pusťte na plíseň na rajčatech chytrou houbu: Sežere ji do základu

    Před 6 měsíci
    Objevili jste na rajčatech plíseň? Nelámejte nad nimi hůl. Využijte přírodní možnost obrany.
     Komentáře
  • iReceptář

    Cuketové bramboráky na pánvi i v troubě: Klasické recepty na ty nejkřupavější

    Před 6 měsíci
    Stálý přísun cuket ze zahrádky nám přidělává jednu práci navíc – přemýšlení, co s nimi. Receptů jste asi vyzkoušeli požehnaně. Už si nevíte rady? Zkuste naše cuketové bramboráky!
     Komentáře
  • iReceptář

    Proč teď zalít cukety roztokem s jedlou sodou. Důvody vás překvapí

    Před 6 měsíci
    Jak a proč použít jedlou sodu v zahradě? Když ji použijete v zálivce, cuketám, okurkám i rajčatům to jen prospěje! Neváhejte a vyzkoušejte jedlou sodu, je vítaným pomocníkem v domácnosti i na záhonu.
     Komentáře
  • iReceptář

    Cuketové chlupaté knedlíky podle Jany Štěpánkové: Nadýchané a geniálně snadné

    Před 7 měsíci
    Nevíte, jaké knedlíky k zelí a masu? Uvařte tradiční chlupaté knedlíky z cuket, které dělávala i známá herečka Jana Štěpánková. Jejich chuť si přímo zamilujete.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jednoduchá večeře bez masa: Rizoto s cuketou a žampiony provoněné česnekem

    Před 7 měsíci
    Masu se vyhýbáte nebo jen máte bezmasý den? Zkuste tohle skvělé šťavnaté rizoto s cuketou a žampiony. Je jednoduché na přípravu a velmi lehce stravitelné. Cuketa navíc tělu dodá potřebnou vklákninu.
     Komentáře
  • iReceptář

    Cukeťák na plech podle Heleny Vondráčkové: Takhle ho peče každé léto

    Před 7 měsíci
    Máme pro vás další způsob využití cuket z vaší zahrádky! Ukážeme vám recept na slanou nádivku z cuket neboli cukeťák, který známá zpěvačka Helena Vondráčková dostala až ze vzdálené Austrálie.
     Komentáře
  • iReceptář

    Cuketové lívance s jogurtem. Nadýchané jak obláček a hotové bleskem

    Před 7 měsíci
    Máte rádi všemožná jídla s cuketou? Pak tu pro vás máme tip na skvělé cuketové lívance, které jogurt ještě zjemní a zvláční jejich chuť.
     Komentáře
  • iReceptář

    Fantastická cuketová bábovka podle Marthy Stewart: Takhle ji peče v americké TV

    Před 7 měsíci
    Jak zpracovat cuketovou úrodu? To netrápí jen našince, nejrůznější recepty z cuket hledají i ženy v zámoří. Americká moderátorka, odbornice na domácnost a vaření Martha Stewart zveřejnila recept na úžasnou cuketovou bábovku, kterou rozhodně musíte vyzkoušet!
     Komentáře
  • Prostřeno

    Srpen je vrcholem léta a sklizně

    Před 7 měsíci
    Pokud bychom měli vybrat nejtypičtější plodinu, která je během měsíce srpna doslova všudypřítomná, byla by to ta, kolem které se zároveň v posledních dnech točí také nejvíce anekdot, jako například: „Ahoj, nechceš cuketu?“ To je nový srpnový pozdrav, ideálně ještě s dodatkem: „Dám ti jich klidně pět.“
     Komentáře
  • Zahrádkářská poradna

    Co ještě nevíte o cuketách

    Před 7 měsíci
    Cukety jsou u nás relativně novou rostlinou. Na české zahrádky se začaly rozšiřovat až před pětadvaceti lety, v době, kdy porosty okurek nakládaček začala devastovat plíseň okurková. Rozšíření cuket pomohla souhra faktorů, které z nich dělají téměř ideální zeleninu – jednoduché pěstování, keříčkový typ růstu, odolnost k chorobám a škůdcům a v neposlední řadě široké uplatnění v kuchyni.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Z jednoho pekáčku: Zapečené brambory s cuketou a smetanou chutnají božsky

    Před 7 měsíci
    Jistě znáte klasický víkendový oběd z jednoho pekáčku - zapečené brambory s masem a smetanou. Pokud chcete odlehčit jídelníček nebo nefandíte masu, zkuste připravit brambory s cuketou a šunkou. Doplnit můžete například čerstvými bylinkami.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Proměny cukety v oblíbené pokrmy celé rodiny

    Před 7 měsíci
    Už je to tak, cuketová sezona je v plném proudu! Jestliže jich máte plnou zahradu, nebo na vás cukety udělaly dojem v oddělení zeleniny, připravte z nich neodolatelné pokrmy, kterými potěšíte rodinu i přátele!
     Komentáře
  • MeziŽenami

    Cuketa: podpoří hubnutí a prospěje i pleti

    Před 7 měsíci
    Jestli hledáte do kuchyně vhodnou zeleninu, která bude výborná jak syrová, tak pečená nebo grilovaná a jako bonus podpoří vaše hubnutí, pak zbystřete. Je to cuketa.
     Komentáře
Reklama