Zavřít
Jeřabiny

Jeřabiny

Nejnovější články na Seznamu na téma Jeřabiny
  • Bejvávalo

    Recepty našich prababiček na zdravé dobroty z jeřabin

    Před 3 měsíci
    Máte někde poblíž stromy, na kterých namrzly jeřabiny? Kuchařka z roku 1923 vám nabízí recepty, jak z takových jeřabin připravit jeřabinový likér, jeřabinovou marmeládu a jeřabinových kompot. Díky velkému množství vitamínů v jeřabinách půjde nejenom o chutné, ale hlavně i zdravé pochoutky!
     Komentáře
  • Prostřeno

    Podzimní vitaminové bomby k dispozici zcela zdarma

    Před 4 měsíci
    Podzimní období nám nabízí obrovské množství zdravých plodů, kterými bychom se měli zásobit, pokud chceme být přes zimu zdraví a posílit naši imunitu. Řekneme vám, proč byste měli popadnout košík a zajít si na zdravou procházku, ze které si odnesete více vitaminů, než v tabletách z lékárny.
     Komentáře
  • Proženy

    Vitaminové bomby, které na podzim nasbíráte v přírodě: Jak využít šípky, rakytník a kaštany?

    Před 4 měsíci
    Ráno skoro mráz a odpoledne teplo, rychlé stmívání, všichni kolem jsou nachlazení. To všechno prověří vaši imunitu. Posílit ji můžete i díky podzimním plodům. Dovedou toho ale daleko víc!
     Komentáře
  • Prostřeno

    Zdravý jeřáb ptačí můžete zobat i vy

    Před 6 měsíci
    V srpnu se podél cest objevují oranžové jeřabiny, které si mnozí pletou s rakytníkem. Jedná se však o jeřáb ptačí. Proč byste si ho měli natrhat? Je to superpotravina bojující proti chronickým onemocněním i stárnutí! Usušte si pár bobulek na zimu, nebudete litovat!
     Komentáře
  • Zahrádkář

    Aronie je zdravá, zdobí zahradu, lze ji vysadit v létě

    Před 8 měsíci
    Nenáročná a přitom mimořádně nutričně hodnotná. Aronie je taková. Přečtěte si, proč černá jeřabina patří do zahrady.
     Komentáře
  • Pěstujme

    Červené jeřabiny lákají k vytvoření krásných podzimních dekorací, posílí ale také naše zdraví

    Před 1 rokem
    Podzim je obdobím, kdy jeřáb dozrává a jeho plody tak zdobí většinu okrasných zahrad. Nemusí ale být jen ozdobou pozemku, jeřabiny si můžete natrhat domů, kde budou zdobit váš stůl nebo dveře. Vyplatí se použít je také v kuchyni, vyzdobit si s nimi můžete domov i zahradu. Jak jeřáb na podzim využít? Můžete ho použít jako tinkturu Jeřabinu můžete využít v kuchyni – vyrábí se z ní tinktura, která se bude hodit hlavně v podzimním období.
     Komentáře
  • inStory

    Jeřabiny posílí imunitu a zabojují s nemocemi. Vypravte se na jejich sběr a připravte si z nich čaj nebo sirup

    Před 1 rokem
    Pokud důvěřujete síle bylinek a dalších darů přírody, neměly by vám vedle šípku, heřmánku nebo rakytníku chybět doma také jeřabiny. Poradíme vám, jak rozeznat ty jedlé od nejedlých, kdy je sesbírat i jak je usušit.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Jeřabiny jsou mylně označovány za jedovaté

    Před 1 rokem
    Chybně jsou jeřabiny často označovány za jedovaté. Oranžové bobule nejsou oblíbené jenom u ptáků, chutnají výborně i lidem a jsou velmi zdravé. Víte, co všechno obsahují?
     Komentáře
  • Pěstujme

    Příroda je mocná léčitelka. Některé plody a bylinky si můžeme nasbírat a konzumovat celoročně

    Před 1 rokem
    Příroda je mocná čarodějka. A platí to i ohledně našeho zdraví. Přináší nám totiž spoustu plodů, které jsou velmi prospěšné a plné vitamínů i minerálů. Co byste měli mít vždy ve své kuchyni? Rozhodně na podzim vyrazte na šípek. Obsahuje spoustu vitamínu C, který prokazatelně zvyšuje imunitu a posiluje oběhový systém. Má protizánětlivé vlastnosti, takže pomáhá při nachlazení a chřipce. Stačí je nasušit a vařit si z nich třeba čaj.
     Komentáře
  • Bydlíme kvalitně

    Jeřabiny: Plané "ovoce" plné zdraví. Právě nastal jejich čas

    Před 2 roky
    Vyrazte s námi na jeřabiny! Podceňované plody jeřábů, které jsou nejen chutné, ale i velmi zdravé. Nastartujte svou imunitu, sezóna jeřabin právě začíná!
     Komentáře
  • iReceptář

    Inspirace babím létem: Krásný podzimní věnec krok za krokem

    Před 2 roky
    Podzimní příroda nabízí množství barev a tvarů, které můžeme využít pro aranžmá. Často se stačí jen porozhlédnout v blízkém okolí a můžeme se pustit do tvoření. Připravili jsme pro vás inspirativní galerii co a jak můžete k aranžování využít.
     Komentáře
  • inStory

    Inspirace pro zavařování. Do sklenic mohou dýně, zelená rajčata i jeřabiny

    Před 2 roky
    Zeleninové záhonky se pomalu začínají vyprazdňovat. Ale i poslední zbytky úrody se vyplatí uchovat pro pozdější použití. A pokud některé zeleniny není dostatek na samostatné zavařování, můžete si udělat různé kombinované směsi.
     Komentáře
  • inStory

    Sbírejte jeřabiny moravské, jsou sladší než ptačí. Rozeznáte je podle listů

    Před 2 roky
    Oranžové trsy jeřabin již krášlí podzimní přírodu a přímo si volají o pozornost. Ptáci jistě nepohrdnou, ale my bychom si ještě měli počkat. To nejlepší a nejzdravější se v jeřabinách totiž teprve tvoří.
     Komentáře
  • inStory

    Domácí likéry nejsou jen dobré, umí i léčit. Využijte kmín, bez nebo jeřabiny

    Před 2 roky
    Likér je základní neutrální alkohol, který je zpříjemněný různými přírodními ingrediencemi. Obzvláště kořeněné a bylinkové likéry mají dlouhou tradici a léčivé účinky.
     Komentáře
  • Jsme kočky

    Jeřabiny upravují trávení a jsou vhodné při dietě

    Před 3 roky
    Během procházek podzimní přírodou jistě upoutají tvoji pozornost. Řeč je o oranžovo-červených nebo černých plodech jeřábu, na kterých si pochutnávají ptáci. Nejenom pro ně je ale tohle ovoce podzimu, jak se jeřabinám přezdívá, vhodné.
     Komentáře
Reklama