Chcete mít doma léčivou houbu? Pěstujte Jidášovo ucho. Je to totiž mimořádně trendy houba. Je nejen zdravá, ale zároveň i velmi chutná. Hodí se do salátů, polévek i pod maso.
Jde o houbu v našich lesích poměrně rozšířenou a je velmi oblíbená zejména proto, že je ke sběru vhodná po celý rok. A i když je její tvar poměrně charakteristický, přesto hrozí záměna s jinými druhy. Naštěstí není žádný z nich jedovatý.
Houba s názvem Jidášovo ucho neboli Boltcovitka bezová je tradiční pochoutka čínské kuchyně a nezbytná ingredience do mnoha asijských pokrmů. Tato houba roste i u nás, a to po celý rok.
Není kam vyrazit za zábavou a vy už se doma nudíte? Vydejte se do přírody, na houby. Teploty kolem nuly jsou ideální hned pro několik druhů jedlých, ba dokonce i léčivých druhů. Uděláte tak něco pro zdraví hned dvakrát.
Houbařská sezona už je sice pryč, ale sbírat houby můžete i v zimě. Nejspíš jich nenajdete velké množství, ale některé z nich mají velké zdravotní benefity.
Pokud jste letos nepodcenili sběr hub v hlavní houbařské sezoně, tak teď máte nasušenou a zamraženou dostatečnou zásobu i na zimní vaření. Ovšem i v zimě můžete vyrazit do lesa s košíkem a nasbírat si houby čerstvé.
V zimě v lesích moc lidí nepotkáte, protože většina z nich chodí houbařit na podzim. To je jeden z lákavých důvodů, proč byste na houby měli vyrazit právě teď.