Zavřít
Josef Maršálek

Josef Maršálek

Nejnovější články na Seznamu na téma Josef Maršálek
  • Marianne

    Snadné, rychlé a neskutečně dobré: Vánoční perníčky s rumovou polevou podle Josefa Maršálka

    Před 17 hodinami
    Perníčky s rumovou polevou či „ruměnky“ si mnozí pamatujeme z dětství. Malé lahodné bochánky, které se doslova rozplývaly na jazyku. Vánoční perníčky podle Josefa Maršálka vám je možná připomenou a rozhodně vás nadchnou jak chutí, tak snadnou přípravou.
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Jakou vybrat mouku a proč je české máslo lepší? Nákup surovin na cukroví - 2. díl

    Před 1 dnem
    Než se pustíte do přípravy těsta na cukroví nebo vánočku, přesvědčte se, že vám doma nechybí základní suroviny. Tady je seznam a praktické tipy.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Vanilkové rohlíčky podle cukráře Josefa Maršálka: Dva recepty, díky kterým budete za hvězdu

    Před 1 dnem
    Recept, podle kterého připravíte krásně vláčné a voňavé vanilkové rohlíčky, které se navíc nebudou rozpadat v prstech, je opravdový poklad. Známý český cukrář Josef Maršálek má takové recepty rovnou dva a v pořadu Českého rozhlasu Pochoutkový rok k nim přidal i cenné rady, aby byl výsledek nejen sladký, ale i dokonalý.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jaký druh ořechů je nejlepší na vanilkové rohlíčky? Poradíme všem mlsným jazýčkům

    Před 2 dny
    Byť jsou rohlíčky vanilkové, ořechy v ní hrají zásadní roli. Správně vybraný typ dochutí těsto a doladí celkový dojem z tohoto cukroví k dokonalosti. Jaké ořechy vybrat a proč, vám poradíme na následujících řádcích.
     Komentáře
  • Apetit

    „Drobotino, nepečte ve stresu!“ Josef Maršálek o nejlepší cmundě jeho tchyně i kouzelné ingredienci jménem sůl

    Před 2 dny
    Potkat se s cukrářem Josefem Maršálkem se na první pohled může dát jako fajn záležitost. Ale pozor, má to i svá rizika. Mimo jiné sklouzne řeč vždy směrem k jídlu, k dobrému jídlu, k dobrému sladkému jídlu. A vás začne zákonitě honit mlsná. A přesně tak to bylo i na zimním Apetit pikniku.
     Komentáře
  • ReadZone

    Jana Stryková přivede do Show Jana Krause sestru, přidá se i Maršálek s vánočkou a Novotný s Oktagonem

    Před 2 dny
    Do Show Jana Krause přijde herečka Jana Stryková se svou sestrou Kateřinou, zakladatel organizace Oktagon MMA Ondřej Novotný a cukrář Josef Maršálek.
     Komentáře
  • ReadZone

    Linecké, co letí do koše. Josef Maršálek prozradil chybu, která zničí každé těsto

    Před 2 dny
    Trápí vás trhající se linecké těsto? Cukrář Josef Maršálek prozradil nejčastější chybu, která zničí vaši snahu. Zjistěte, jak zachránit Vánoce i nepovedené cukroví!
     Komentáře
  • Toprecepty

    RECEPT: Cukrář Josef Maršálek prozradil fígl, jak na to, aby vánočka zůstala déle vláčná. Trik je v jedné surovině

    Před 2 dny
    S cukrářem Josefem Maršálkem jsme se potkali v půlce listopadu. Prozradil nám, proč porušil doma jedno letité nepsané vánoční pravidlo, jak vzpomíná na svátky prožité v dětství i jaký má fígl na to, aby vánočka zůstala krásně vláčná ještě několik dní po upečení.
     Komentáře
  • V telce

    Show Jana Krause: Maršálek dorazí s těstem, Jana Stryková představí sestru a Ondřej Novotný vzpomene na své začátky

    Před 3 dny
    Do oblíbené Show Jana Krause zamíří Jana Stryková se sestrou Kateřinou, zakladatel Oktagonu Ondřej Novotný a Josef Maršálek, který si přinese těsto a rozinky.
     Komentáře
  • Apetit

    Maršálek odtajnil recept: Dokonalá vosí hnízda? Bez piškotů, tajemství je v ořechovém těstě

    Před 3 dny
    Postup na ořechová vosí hnízda vychází z receptu Josefa Maršálka a stojí na poctivém ořechovém těstě, které připomíná marcipán. Pokud hnízda připravujete na Vánoce, zvolte náplň, která dobře vydrží v chladu – pudinky ani syrová vejce nejsou vhodná. Pod hnízda si upečte linecká nebo kakaová kolečka a nebojte se přidat víc krému.
     Komentáře
  • BetterLife

    Show Jana Krause: Sestry Strykovy, od házené k Oktagonu a jak na správnou vánočku

    Před 4 dny
    Herečka Jana Stryková přivedla do Show Jana Krause sestru Kateřinu. Nechybí ani Ondřej Novotný a Josef Maršálek s receptem na vánočku.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Linecké hvězdičky s mandlemi: Dopřejte si letos lehkou obměnu lineckého cukroví

    Před 4 dny
    Josef Maršálek je známým cukrářem a pekařem, proto jsme vděční za možnost podělit se s Vámi o jeho recept na dokonalé linecké hvězdičky s mandlemi, které vás okouzlí lákavým vzhledem i lahodnou chutí.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Linecké hvězdičky podle J. Maršálka jsou dokonale vláčné a a zdobené mandlemi

    Před 4 dny
    Linecké cukroví je základním druhem vánočního cukroví a také jedním z nejoblíbenějších. Každá rodina má svůj léty ověřený recept, ale proč letos neudělat výjimku? Linecké hvězdičky podle Josefa Maršálka jsou dokonale vláčné a a zdobené nasekanými mandlemi.
     Komentáře
  • In-lifestyle

    Středeční Show Jana Krause láká na hvězdné hosty: Na červené pohovce se bude i připravovat vánočka

    Před 4 dny
    Příští díl Show Jana Krause, který bude odvysílán ve středu 3. 12., slibuje zase samá překvapení. Na gauči se zapotí dvě sestry, cukrář a majitel Oktagonu.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Vánoce s Josefem Maršálkem: Plněné ořechy s jablečným karamelem voní máslem a skořicí a chutnají fantasticky

    Před 4 dny
    Plněné ořechy patří k těm lepším druhům cukroví. A cukrář Josef Maršálek je dělá ještě luxusnější. Neplní je totiž obyčejným máslovým krémem, ale jablečným karamelem, jenž se báječně hodí k ořechům, které v těstě samozřejmě nesmí chybět.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    26 min

    Podcast
    Poslechněte si: Pochoutkový rok 30. 11. 2025

    Před 5 dny

    ·

    26 minut

    Vánoční pečení s Josefem Maršálkem: Pistáciové včelí úly s likérem. Rada z etikety: Jak si přidávat nudle a krutony do polévky. Historické vánoční cukroví. Vánoční soutěž o kuchařku.
     Komentáře
  • Vlasta

    České kynuté buchty s povidly podle starého receptu. Pozor na teplotu mléka a cukrujte až po vychladnutí

    Před 5 dny
    V záplavě pečiva z celého světa zůstává stálicí naší kuchyně povidlová buchta. Taková, s níž se Honza vydával do světa, aby tam získal princeznu a půl království. Kynuté těsto s náplní švestkových povidel, to je kombinace, která se neomrzí. A když máte ten správný recept, po buchtách se jen zapráší.
     Komentáře
  • Apetit

    Jaké jídlo patří k Vánocům? Maršálek miluje vánočku, Punčochář má každý rok jiný bramborový salát

    Před 7 dny
    Na chvilku se zastavte a soustřeďte se, máme na vás otázku: Jaké jídlo se vám vybaví, když se řekne Vánoce? Stejnou otázku jsme položili hvězdným hostům na zimním Apetit pikniku a odpovědi nás velmi bavily.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Trendy linecké s mákem: Oslní máslovou chutí a s povidly nebo citronovou pomazánkou chutná božsky

    Před 7 dny
    Objevilo se před pár lety a ihned se stalo hitem. Linecké, které je efektně strakaté díky máku přidanému do těsta. Ten tradiční vánoční cukroví obohacuje o novou chuť, navíc je tohle cukroví specifické díky citronové náplni, která hezky ladí k tmavšímu těstu a svou kyselostí mu dodá šmrnc. Promazat je ale klidně můžete i povidly.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Vanilkové rohlíčky podle babičky Josefa Maršálka si zamilujete od prvního kousku

    Před 8 dny
    Prvorepublikový recept na vanilkové rohlíčky babičky Josefa Maršálka si oblíbíte od prvního kousku. Rohlíčky jsou křehké, voňavé a určitě s nimi sklidíte úspěch. Můžete je ozdobit cukrářskými třpytkami nebo je klasicky obalit v moučkovém cukru s vanilkou.
     Komentáře
  • Vlasta

    Staročeské perníčky podle Magdaleny Dobromily Rettigové: jednoduchý tradiční recept s vůní skořice

    Před 8 dny
    Med, skořice a hřebíček patří k tradičním surovinám, které tvoří základ vánočních perníčků. Zkuste si letos upéct perníčky, poctivé, jaké by pekla i autorka Domácí kuchařky Rettigová. A na co by určitě také nezapomněla? Připomenou nám, že v každém těstu je velký kus trpělivosti.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Nakrájejte jablko, zasypte skořicí a poskládejte si štrůdl do skleničky, který chutná jako od babičky

    Před 9 dny
    Jemná směs ovesných vloček, jablka se skořicí, křupavých ořechů a krémového jogurtu vytváří lehkou snídani inspirovanou domácím štrúdlem. Tento recept spojuje jednoduchou přípravu s vůní tradičního moučníku a nabízí výživnou variantu oblíbené klasiky, kterou snadno připravíte večer předem. Výsledkem je lahodný a praktický dezert nebo snídaňová miska, která potěší milovníky sladkých chutí i zdravého životního stylu.
     Komentáře
  • Life24
    naMédium

    Maršálek: Nejhorší vánočka byla z těch nejluxusnějších surovin. Můj recept klidně prozradím

    Před 9 dny
    Josef Maršálek se v rozhovoru rozpovídal nejen o svých začátcích a následné hvězdné kariéře, ale také o tom, v čem tkví jeho tajemství na oblíbenou vánočku. Tohle, na první pohled obyčejné vánoční pečivo, je totiž založeno především na kvalitních ...
     Komentáře
  • ReadZone

    Josef Maršálek radí, jak se při pečení vánočního cukroví vyhnout chybám, které dělá většina lidí. Vejce nechte na později

    Před 10 dny
    Cukrář Josef Maršálek vysvětluje, kdy začít s pečením cukroví, jak se vyhnout nejčastějším chybám a proč těsto nesmí přijít do kontaktu s vejci příliš brzy.
     Komentáře
  • Apetit

    Mrzlo, až praštělo, ale Letná žila jídlem! Reportáž z Apetit pikniku: Je sen mít mámu cukrářku, nebo vám bude počítat kalorie?

    Před 11 dny
    15. ročník Apetit pikniku je za námi a my stále zpracováváme zážitky a tu skvělou atmosféru. Děkujeme vám, kteří za námi do Národního zemědělského muzea dorazili, protože díky vám to bylo opět jedinečné. A dovolte nám ještě malé ohlédnutí, na památku i jako lákadlo na letní piknik 2026 pro ty z vás, komu to letos nevyšlo.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Vanilkové rohlíčky podle babičky: Připravte si nezaměnitelnou vánoční klasiku

    Před 11 dny
    Ty nejlepší recepty jsou z ručně psaných kuchařek našich babiček. Zkuste si letos upéct prvorepublikové vanilkové rohlíčky podle babičky známého cukráře a pekaře Josefa Maršálka. Jsou krásně voňavé a dokonale chutné.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Vánoce s Josefem Maršálkem: Jak na dokonalé linecké s mandlemi podle receptu a rad slavného cukráře

    Před 11 dny
    První adventní víkend se blíží, a tak je nejvyšší čas vytáhnout plechy, formičky a vykrajovátka a naplánovat si, co budeme péct. V našem speciálním seriálu letos zkoušíme vybrané recepty přesně podle předpisů cukráře Josefa Maršálka. Dnes si ukážeme, jak na dokonalé linecké s mandlemi.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Rumové perníčky podle Josefa Maršálka se doslova rozplývají na jazyku

    Před 13 dny
    Perníčky jsou symbolem adventu i vánočních svátků. Někdy však nemáme čas na vykrajování a složité zdobení. Vánoční perníčky podle Josefa Maršálka jsou snadné na přípravu a máčené v rumové polevě. Určitě je vyzkoušejte, doslova se rozplývají na jazyku.
     Komentáře
  • PrahaIN

    Marcipánové kuličky v Lidlu mizely rychlostí uragánu

    Před 14 dny
    REPORTÁŽ: Redakce PrahaIN.cz v předvánočním období tradičně monitoruje ceny vánočních pochutin a cukrovinek. Už v polovině listopadu se v některých supermarketech začalo prodávat vánoční cukroví. Několik obchodů jsme proto navštívili a zjišťovali, na kolik letos nákup vyjde.
     Komentáře
  • Vlasta

    Recept na medové perníčky ihned měkké: Pozor na správné míchání surovin a hlídejte čas pečení

    Před 14 dny
    Milujete vůni skořice, hřebíčku a anýzu? Nemusíte čekat týdny, aby byly perníčky měkké a vláčné. Tyhle medové kousky jsou měkké hned po vyndání z trouby. Ideální recept pro opozdilce, kteří si ale nechtějí nechat o Vánocích perníčky ujít.
     Komentáře
  • Apetit

    Hvězdná jména na Apetit pikniku: Fabešová, Maršálek, Punčochář! Kompletní program a vstup zdarma do muzea

    Před 15 dny
    Skvělé jídlo, kuchařské show a příjemnou předvánoční atmosféru – to vše nabízí Zimní Apetit piknik. Uskuteční se 22. listopadu od 9 do 18 hodin v Národním zemědělském muzeu v Praze a vstup je po celý den zdarma na piknik i do všech expozic muzea!
     Komentáře
  • Lifee

    Bílý povlak na čokoládě není na škodu: Cukrář Josef Maršálek radí, jak takovou tabulku spotřebovat

    Před 15 dny
    Cukrář Josef Maršálek je mimo jiné velkým odborníkem na kvalitní čokoládu - napsal o ní dokonce knihu. V rozhovoru pro magazín Lifee.cz promluvil o tom, jak lze poznat tu skutečně dobrou čokoládu, a které základní ingredience v ní nesmí chybět. A z čeho na čokoládě vznikají bílé mapy?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Perníčky s rumovou polevou: Pochutnejte si na dokonalé kombinaci cukroví a polevy

    Před 16 dny
    Perníčky v podobě nadýchaných bochánků, které jsou navíc polité polevou ovoněnou rumem - co víc si na svátečním stole přát? Připravte si společně s námi vánoční perníčky s rumovou polevou podle cukráře Josefa Maršálka.
     Komentáře
  • Dotyk

    Vídeňská bábovka Josefa Maršálka je více než dezert. Spojuje klasickou recepturu s moderní elegancí

    Před 17 dny
    Bábovka dokáže sjednotit celou ČR. A když je k tomu ještě vídeňská a autorem receptu je Josef Maršálek, vznikne moučník s rodokmenem, příběhem a precizností cukráře, který vám klidně vyrobí dort i ve tvaru šperku.
     Komentáře
  • Apetit

    „Když nejste v dobré náladě, raději nepečte.“ Josef Maršálek o sklizni, podzimu a pozvání na Apetit piknik

    Před 17 dny
    Když se řekne Josef Maršálek, většina z nás si vybaví jeho úsměv, laskavost a sladkosti, které vždycky vypadají, jako by z nich dýchalo teplo domova. Jenže tenhle cukrář, spisovatel a milovník života má i druhou stránku – zemitou a s rukama v hlíně. Před Zimním Apetit piknikem jsme si s ním povídali o tom, že ho čeká podzimní sklizeň, odkud se vzalo „moje milá drobotino“ a proč se mu někdy v kuchyni nedaří.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Vanilkové rohlíčky podle receptu prababičky Josefa Maršálka: Jsou úžasně křehké a překvapí jedním druhem koření

    Před 18 dny
    Vanilkové rohlíčky jsou cukrovím, které zbožňuje snad každý, a platí to samozřejmě i pro našeho nejslavnějšího cukráře Josefa Maršálka. Ten peče každé Vánoce i ty podle receptu své prababičky. Jsou s lískovými oříšky a při pečení provoní celou domácnost.
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Konec lepení těsta na váleček. Odkoukali jsme triky Josefa Maršálka pro dokonalé linecké

    Před 22 dny
    Receptů na linecké cukroví najdete hodně, v tom není problém, ale jak to udělat, aby se těsto nelepilo a netrhalo? Nechceme ze sebe dělat chytrolíny, tak vám předáváme zkušenosti, které jsme odkoukali od Josefa Maršálka.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Vánoce s Josefem Maršálkem: Rumové perníčky jsou hned měkké a krásně voňavé, navíc se snadno připravují

    Před 25 dny
    Milujete ze všech druhů cukroví úplně nejvíc perníčky? Pokud vás nebaví těsto rozvalovat a vykrajovat, určitě si zamilujete perníčky podle receptu Josefa Maršálka. Jsou měkké, voňavé a na jazyku se krásně rozplývají.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Vánoční cukroví od celebrit: Maršálek, Pohlreich i Nývltová mají ceny, ze kterých se vám protočí panenky

    Před 26 dny
    Známá cukrářská jména mají v půlce října plno a ceny se rozjíždějí od tisícovky po víc než dva tisíce za kilo. Zmapovali jsme nabídky, dostupnost a jednotkové ceny, aby bylo jasno, kde a za kolik sehnat krabičku pod stromeček.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky

    Před 26 dny
    Josef Maršálek na své babičky vzpomíná s obrovskou láskou a vděčností. Právě ony v něm probudily vášeň pro pečení, která ho dovedla až mezi nejlepší cukráře. Zejména babička Boženka zanechala v jeho srdci i kuchyni nesmazatelnou stopu.Upečte si podle jejího receptu ořechovou bábovku z třeného těsta.
     Komentáře
  • Apetit

    Svatomartinské rohlíčky s ořechovou nádivkou podle Josefa Maršálka nesmí chybět na žádném stole

    Před 27 dny
    Svatomartinské rohlíčky s ořechovou nádivkou podle Josefa Maršálka jsou sladkou tečkou na závěr svátečních hodů. Těsto je rychlé, bez kynutí a určitě si na něj mohou troufnout i začátečníci. Ořechovou nádivku odlehčí bílý jogurt a rum zase příjemně ovoní.
     Komentáře
  • VipShow

    Morčata místo tygra: Extravagantní domácí zoo českých celebrit

    Před 27 dny
    Česko miluje zvířata. A celebrity dvojnásob. U některých jde o běžné chlupaté kamarády, u jiných o zvěřinec, na který by nestačil ani větší dvorek. Když se řekne „slavní a jejich mazlíčci“, většině se vybaví zápasník Karlos Vémola a jeho velké kočky. Jenže je tu ještě jedna celebrita s opravdu podivným zvěřincem, i když velikostně o něco menším. V roli hlavního hrdiny není šelma z Afriky, nýbrž malé pískající stvoření s ofinkou.
     Komentáře
  • Novinky

    Vánoční cukroví: Pařížské rohlíčky podle Josefa Maršálka

    Před 28 dny
    Pařížské rohlíčky patří mezi nejoblíbenější druhy vánočního cukroví. Vyžadují sice trochu trpělivosti, ale výsledek stojí za to. Rohlíčky jsou křehké, plněné nadýchaným pařížským krémem a zalité čokoládou. Pro svůj luxusní vzhled se hodí nejen pro slavnostní chvíle, ale i jako dárek pro někoho blízkého. Ať už je připravujete poprvé, nebo patří k vašim rodinným tradicím, Pařížské rohlíčky vždy potěší oko i chuťové buňky. Přinášíme vám recept od oblíbeného cukráře Josefa Maršálka.
     Komentáře
  • PrahaIN

    Vysoký zájem a obrovská cena. Slavní cukráři hlásí rekordní poptávku

    Před 28 dny
    Už začátkem října odstartovali někteří čeští pekaři a cukráři prodej vánočního cukroví. Mezi nimi i slavná jména jako Maršálek, Skála, Pohlreich nebo Nývltová. Ceny zůstaly meziročně zhruba stejné a začínají asi na tisícikoruně za kilogram. Začátkem listopadu však řada cukrářů hlásí vyprodáno.
     Komentáře
  • Apetit

    Svatomartinské rohlíčky podle Josefa Maršálka: Rychlé těsto bez dlouhého kynutí zvládnou i začátečníci

    Před 29 dny
    Každé jen trochu slavnostnější menu má jasnou štábní kulturu: polévka, hlavní chod a sladká tečka. A jestli něco neodmyslitelně patří k menu svatomartinskému, jsou to rohlíčky. A my je už nepečeme podle jiného receptu než toho od našeho oblíbeného cukráře Josefa Maršálka. Zkusíte jej letos také?
     Komentáře
  • Apetit

    Svatomartinské rohlíčky podle Maršálka, nebo Míši Landové? 6 receptů, které (nejen) letos válcují internet

    Před 1 měsícem
    Zdá se, že se s nimi roztrhl pytel. Pečou je cukráři i foodblogeři, a co je horší – každý tvrdí, že právě jeho recept je ten nejlepší. Takže pak stojíte u kuchyňské linky s mobilem v ruce a říkáte si: podle koho je upéct? Dilema vám tentokrát nevyřešíme. Ale usnadníme vám hledání. Dali jsme na jedno místo šest osvědčených receptů, které mají skvělé ohlasy: každý jiný, ale všechny stojí za pozornost.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Proč se linecké těsto trhá? Cukrář Josef Maršálek nám prozradil své fígle, jak na linecké cukroví, aby bylo perfektní

    Před 1 měsícem
    Linecké cukroví nepatří ke složitým druhům cukroví, nicméně i v jeho případě se může stát, že těsto nejde dobře tvarovat, trhá se, jednotlivé kousky se roztékají, nebo se cukroví po upečení láme. Když se ale budete řídit radami cukráře Josefa Maršálka, žádný z těchto karambolů nehrozí.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Sestra Josefa Maršálka denně vstává ve 4 a na Moravě si plní svůj sen

    Před 1 měsícem
    Patříte-li k milovníkům tradičních českých moučníků a zákusků, tedy koláčů, koblih, větrníků nebo kremrolí, je pro vás návštěva pekárny Josefa Maršálka Upečeno na dědině téměř povinností. My se tam vydali na sklonku léta a rovnou jsme při té příležitosti Josefa a jeho sestru Zuzku vyzpovídali.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Kluci v akci slaví 20 let vysílání: Ondřej Slanina nabídl recept na šneky s perníkovým máslem a zavzpomínal na začátky

    Před 1 měsícem
    Oblíbený televizní pořad Kluci v akci slaví 20 let od svého prvního vysílání. Pojďte si s námi připomenout zajímavé milníky a dopřát si na oslavu parádní podzimní moučník – nadýchané kynuté šneky s perníkovým máslem a krémem ze žervé.
     Komentáře
  • Dotyk

    Kolik letos zaplatíte za vánoční cukroví: Maršálkovo za 1750 Kč/kg, Pohlreich je ještě dražší

    Před 1 měsícem
    Doba vánočních svátků je co nevidět tady a s ní samozřejmě i myšlenka, jak to letos bude s vánočním cukrovím. V uspěchané době se stále více lidí uchyluje k objednávání cukroví od profíků. V takovém případě se ale musí připravit na to, že si za něj také připlatí.
     Komentáře
  • Apetit

    Iveta Fabešová odhalila svůj recept na žloutkové věnečky: Zvládnou ho i „odpalovací“ začátečníci

    Před 1 měsícem
    Odpalované těsto vás děsí? Marně čekáte, až se věnečky zvednou? S receptem Ivety Fabešové, mistryně francouzské cukrařiny, zjistíte, že to není žádná věda. Stačí trocha trpělivosti, správná technika a nebát se experimentovat. A kdyby náhodou vaše věnečky nevypadaly jako z cukrárny, věřte, že rustikální styl má své kouzlo a poleva mnohé vylepší!
     Komentáře
  • Toprecepty

    Holka u plotny peče: Jednoduché tvarohové těsto jen ze 4 surovin využijete na štrúdl i šátečky a nikdy se neomrzí

    Před 1 měsícem
    Hledáte snadné, univerzální a chuťově skvělé těsto na naplnění, které zvládne i začátečník? Tak už nehledejte! Tvarohové těsto je přesně to, co potřebujete. Parádně pružné a vláčné a po upečení krásně křehké chutná s jablky i s tvarohem, nebo s povidly či ořechy a je to láska na první kousnutí.
     Komentáře
  • Moje psychologie

    Když nebudeme řešit, kdo s kým žije, můžeme se starat o sebe a svou rodinu, říká cukrář Maršálek

    Před 1 měsícem
    Josef Maršálek, známý cukrář, televizní porotce a autor několika kuchařských knih, nám otevřeně prozradil, co pro něj znamená jídlo, jak vnímá sladké a tradiční českou kuchyni, ale i jak se vyrovnává s tlakem společnosti a komentáři kvůli své sexuální orientaci. V rozhovoru mluví nejen o tom, proč doma peče téměř každý den, ale také o tom, proč považuje svobodu volby a autenticitu za klíč k šťastnému životu.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Denně vstává ve čtyři a napekla už tisíce bochníků i větrníků. Sestra Josefa Maršálka si na Moravě plní svůj sen

    Před 1 měsícem
    Patříte-li k milovníkům tradičních českých moučníků a zákusků, tedy koláčů, koblih, větrníků nebo kremrolí, je pro vás návštěva pekárny Josefa Maršálka Upečeno na dědině téměř povinností. My se tam vydali na sklonku léta a rovnou jsme při té příležitosti Josefa a jeho sestru Zuzku vyzpovídali.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Vánoční cukroví od hvězd? Maršálek, Pohlreich i Nývltová mají ceny, ze kterých se vám zatočí hlava

    Před 1 měsícem
    Známá cukrářská jména mají v půlce října plno a ceny se rozjíždějí od tisícovky po víc než dva tisíce za kilo. Zmapovali jsme nabídky, dostupnost a jednotkové ceny, aby bylo jasno, kde a za kolik sehnat krabičku pod stromeček.
     Komentáře
  • Deník magazín

    Pár StarDance Josef Maršálek a Adriana Mašková: Urážlivé hejty nás nerozdělily

    Před 1 měsícem
    Ve dvanácté řadě StarDance patřili k nejvýraznějším tanečním párům. Nyní spolu Josef Maršálek a Adriana Mašková znovu zazářili na parketu v rámci StarDance Tour. Jejich cesty se ale nikdy nerozešly. Díky tanci se stali velmi dobrými přáteli, kteří jsou tu pro sebe za každých okolností.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Perfektní recept na drobenku od cukráře Josefa Maršálka: Sázkou na jistotu je poměr 2:1:1 a správný druh mouky

    Před 1 měsícem
    Klasické kulaté koláče jsou naším netradičnějším dezertem. Není divu, že jsou i jedním z největších lákadel cukrárny Josefa Maršálka a jeho sestry v Kyžlířově. Jsou sladké, voňavé, nadýchané a posypané křupavou drobenkou. A tak jsme slavného cukráře poprosili o pár rad, jak právě drobenku dovést k dokonalosti.
     Komentáře
  • Lifee

    Rychlovka Josefa Maršálka zachrání pondělní jídelníček: Španělské drobky migas vylepšíte ještě vejcem a šunkou

    Před 1 měsícem
    Cukrář Josef Maršálek se v knize Sklizeň věnuje důležité osvětě: Není nutné plýtvat potravinami a bonusem navíc je i jistá soběstačnost, co se týká pěstování. Podělil se také o rychlý a snadný recept na typicky pondělní jídlo původem ze Španělska, které šetří vaši peněženku a zároveň vám chytře pomůže spotřebovat zbytky z víkendu.
     Komentáře
  • Apetit

    Vánoční cukroví je žhavé zboží! Maršálkovi zbývá pár kousků, ale víme, kde ještě můžete objednat. Cena vás letos překvapí!

    Před 1 měsícem
    Na kamnech ještě voní dýňová polévka, ale cukráři už mají plné ruce práce. Josef Maršálek vyprodal vánoční cukroví za šest hodin a i ostatní cukrárny hlásí, že volná místa mizí rychleji než linecké z tácu. Přinášíme přehled, kde si letos ještě stihnete objednat cukroví, které chutná jako od babičky – jen bez stresu, nepořádku a nočních směn u trouby.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Ceny cukroví 2025: U Pohlreicha vychází kilo na 2105 Kč, Maršálek má vyprodáno a za 549 Kč pořídíte krabičku u amatérů

    Před 1 měsícem
    Už nyní, v půlce října, se v mnoha cukrárnách i u známých cukrářů přijímají objednávky na vánoční cukroví. Zmapovali jsme za vás, na kolik vyjde letos kilo a musíme rovnou prozradit, že rozdíly jsou propastné! Mrkněte se, jaké jsou ceny ve vašem okolí a co se vlastně nabízí.
     Komentáře
Reklama