Před 4 měsíci
Kvalitní černý pepř by měl na jazyku rozvíjet plnou paletu chutí, a ne jej spálit. Černý kampotský pepř je známý díky své jedinečné chuti a vůni máty a eukalyptu. Jak se takový kvalitní pepř pěstuje, kdy se sklízí a k čemu je dobrý fermentovaný či uzený pepř? Server Vitalia.cz se ptal přímo pěstitelů z Kambodži. Guy Porré a Nathalie Chaboche jsou belgicko-francouzský manželský pár, který před lety zatoužil po životní změně. Po úspěšné IT kariéře skočili rovnýma nohama do podnikání v Kambodži. Právě v jihovýchodní Asii chtěli pomoci zapomenutým pokladům exotické země zpět na výsluní, současně obyvatelům regionu vytvořit cenné pracovní příležitosti a jejich dětem pomoci k lepšímu vzdělání. Proto tam založili rodinnou farmu La Plantation, která se věnuje pěstování kampotského pepře a mnoha dalších koření vysoké kvality. Jde o certifikovaný fair trade projekt dodržující tradiční postupy pěstování, férový přístup k zaměstnancům i spolupracujícím farmářům, od kterých vykupuje kampotský pepř a koření, a zohledňující udržitelnost i z hlediska tradičních postupů a životního prostředí.