Zavřít
Kantýna

Kantýna

Nejnovější články na Seznamu na téma Kantýna
  • Newstream

    Šéfkuchař Sajler mění firemní stravování. Místo nákladné kantýny postačí chytrá lednice

    Před 14 dny
    Čerstvé jídlo nonstop, bez kuchyně a bez obsluhy. Filip Sajler spustil síť chytrých lednic Eat Smart, které nabízejí přes stovku jídel včetně českých klasik – třeba i smažáku.
     Komentáře
  • Apetit

    Kde v Praze dělají žebra, kvůli kterým si budete chtít olíznout prsty? Robin Nguyen má jasno

    Před 1 měsícem
    Vepřová žebra – pro někoho obyčejné hospodské jídlo, pro jiného ta největší gurmánská radost. Robin Nguyen se tentokrát vydal po pražských podnicích zjistit, kde mají ta nejlepší. Od poctivých žebírek z kantýny přes turistickou Melantrichovu až po americké BBQ v centru. Kde voní kouřem, kde se maso rozpadá pod vidličkou a kde si pochutnáte nejlépe za rozumné peníze?
     Komentáře
  • Deník

    Svatba ve vězení. Spisovatelka Steelová si vzala lupiče, ten pak znásilnil jinou

    Před 2 měsíci
    Před 50 lety, v sobotu 13. září 1975, se v kantýně americké věznice v Coloradu odehrála jedna z nejpodivnějších svateb dějin. Danielle Steelová, tehdy osmadvacetiletá novinářka a také začínající spisovatelka mimořádně úspěšných románů červené knihovny, si tam brala vězně Dannyho Zugeldera, odsouzeného bankovního lupiče, z něhož se stal i sexuální násilník. Byl to druhý z jejích pěti sňatků.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Česká firma instaluje firmám chytré lednice. Nahrazují drahé kantýny

    Před 2 měsíci
    Technologie vyvinutá Čechy nemá v Evropě obdoby, říká šéf firmy Eat Smart. Chytré lednice na jedno kliknutí v telefonu poskytnou zaměstnancům teplé jídlo od profíků. Portfolio zákazníků se rozšiřuje i na úřady, nemocnice i školy.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Česká firma instaluje firmám chytré lednice. Nahrazují drahé kantýny

    Před 2 měsíci
    Technologie vyvinutá Čechy nemá v Evropě obdoby, říká šéf firmy Eat Smart. Chytré lednice na jedno kliknutí v telefonu poskytnou zaměstnancům teplé jídlo od profíků. Portfolio zákazníků se rozšiřuje i na úřady, nemocnice i školy.
     Komentáře
  • Agenda

    16 min

    Podcast
    Česká firma instaluje firmám chytré lednice. Nahrazují drahé kantýny

    Před 2 měsíci

    ·

    16 minut

    Česká společnost Eat Smart přišla s chytrým řešením, díky němuž klienti firmy nahrazují kantýny chytrými lednicemi. Za rok a půl fungování se podařilo firmě instalovat lednice více než sedmdesáti klientům včetně například podniků jako jsou DHL či SAP. Mezi další zákazníky patří také školy a nemocnice. Podle dat dodavatele chladniček jejich zákazníci ušetří až 7,5 milionu korun ročně. „Vycházeli jsme z reálných dat on Perfect Canteen. Při výměře kantýny 600 metrů čtverečních skutečně úspora odpovídá této částce. Naše lednice jsou i v závodech fungujících čtyřiadvacet hodin denně. Úspora probíhá jak na straně prostoru, energií či vydavatelů jídel,“ vypočítává pro SZ Byznys ředitel společnosti Eat Smart Libor Hubík. Agenda. Rozhovory s top lídry českého byznysu, zakladateli firem, odborníky. Čtvrthodinka o byznysu z první ruky. Každý všední den na SZ Byznys a ve všech podcastových aplikacích. Odebírejte na Podcasty.cz, Apple Podcasts nebo Spotify.
     Komentáře
  • Pražský deník

    Nový nájemce krkonošské Výrovky podniká s Pohlreichem. V Praze má kantýny

    Před 3 měsíci
    Jedna etapa končí, druhá začíná. Novým nájemcem hřebenové krkonošské Chaty Výrovka se stane od pondělí 1. září společnost Good Hut Petra Bárty a majitele sítě pražských kantýn a výukového střediska kuchařů a cukrářů Jana Stejskala z gastronomické firmy Sfood.
     Komentáře
  • PrahaIN

    „Víme o nich,“ říká Filip Sajler k bručounským recenzím kantýny

    Před 3 měsíci
    REPORTÁŽ: PrahaIN.cz se již několikrát věnovala jídelnám v hlavním městě. Dosud jsme opomíjeli Perfect Canteen, tedy stravovny známého šéfkuchaře Filipa Sajlera. Na Googlu ovšem nesbírají moc dobrá hodnocení a týká se to prakticky všech poboček od Pankráce až po Roztyly. Naše zkušenost byla jiná.
     Komentáře
  • Novojičínský deník

    Vstup do novojičínského úřadu je po rekonstrukci opět v provozu. Prokoukl

    Před 5 měsíci
    Městský úřad v Novém Jičíně znovu otevřel svůj hlavní vchod po rozsáhlé rekonstrukci, která přinesla nejen estetické, ale i funkční zlepšení pro veřejnost a zaměstnance.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Geniální trhané hovězí maso z Kantýny – inspirujte se postupem, který používají profíci

    Před 5 měsíci
    Vláčné i křupavé zároveň – to je trhané hovězí z Kantýny. Zástupce šéfkuchaře Pavel Brichzin se s námi podělil o pár triků, jak si tuhle delikatesu upéct doma.
     Komentáře
  • i60

    Ještě jednou sever

    Před 6 měsíci
    Podivný magnetismus, už jsem zase na severu. Tentokrát jsem zvolil za výchozí lokalitu Kunratice u Cvikova. Kompromis mezi civilizací a klidem. Je tu obchod, hospoda a kantýna, a kostel… Víc netřeba.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Proč vařit podle ČSN normy? Na recepty ze starých školních jídelen a kantýn ani dnes lidi nedají dopustit

    Před 8 měsíci
    Když se řekne „ČSN norma“, většina z nás si asi vybaví technické specifikace, ne kuchařku. Přesto ale existují lidé, kteří podle těchto norem dodnes vaří – hlavně ve školních jídelnách a závodních kantýnách. Zajímá vás, co vlastně ČSN norma je, proč a jak vznikla a proč na ni někteří nedají dopustit?
     Komentáře
  • Michal Strych
    naMédium

    Zklamání z plzeňské nádražky: Historickou restauraci vystřídal fast food

    Před 10 měsíci
    Během čekání na vlakových nádražích nám může vyhládnout. Je proto dobré, když je poblíž nějaká dobrá restaurace. V Plzni se jedné takové bohužel zbavili a nahradili ji fast foodem.
     Komentáře
  • Newstream

    Třetina restauratérů opět zkusí štěstí a otevře i na Štědrý den

    Před 11 měsíci
    Na Štědrý den restaurace očekávají až o desetinu vyšší tržby než loni. Tvrdí to prezident Asociace hotelů a restaurací ČR Václav Stárek, podle nějž zájem o sváteční pohoštění roste dlouhodobě. Z dat společnosti Dotykačka vyplývá, že v posledních dvou letech zůstala na Štědrý den otevřená průměrně třetina restaurací. Podle Stárka jsou v provozu zejména podniky ve větších městech a také v blízkosti turistických atrakcí.
     Komentáře
  • Forbes Life

    Aramark rozšíří síť prémiových kantýn. Cílí na bílé límečky i ajťáky z regionů

    Před 1 rokem
    Šéf společnosti Aramark Vladimír Staněk se rozpovídal pro Forbes o gastroobchodu roku, problémech s českým masem i o tom, jak jeho kuchaři vozí medaile z mezinárodních soutěží.
     Komentáře
  • PrahaIN

    Kantýna IKEA brala cenu. Narážka na masové koule bohužel přeslechnout nešla

    Před 1 rokem
    REPORTÁŽ: V pondělí odpoledne se v prostorách hotelu Pyramida uskutečnilo slavnostní vyhlášení soutěže Kantýna roku. Tu pořádá organizace Klub zaměstnavatelů a firemní kantýny se oceňovaly v několika kategoriích. PrahaIN.cz byla na místě.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Denně vypraví statisíce kamionů a vidí, jak hluboko mají Češi do kapsy

    Před 1 rokem
    „Když se podívám na naše zákazníky, vidíme meziroční pokles tři až pět procent v objemu, který na trh dostáváme. Je to nějaký signál, který značí, že lidé mají hlouběji do kapsy,“ říká David Piškanin spolumajitel holdingu Hopi.
     Komentáře
  • Kulturio.cz

    Gastronomický zážitek v Holešovicích. V Port7 otevře Goodlunch svou další kantýnu

    Před 1 rokem
    Snídaně, obědy nebo live cooking v holešovickém Port7? V multifunkčním projektu společnosti Skanska se chystá otevření další pobočky.
     Komentáře
  • Forbes Life

    Kantýna nové generace. Nabídne české klasiky či Vietnam a vaří v ní i Pohlreich

    Před 1 rokem
    Z nevyužitého brownfieldu za holešovickým nádražím Skanska postavila nový projekt Port7 a s ním revitalizovanou zónu. Teď má s projektem Goodlunch za cíl vybudovat firemní kantýnu nové generace.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Vaření podle ČSN normy: Recepty ze starých školních jídelen a závodních kantýn jsou stále populární

    Před 1 rokem
    Když se řekne „ČSN norma“, mnoho lidí si představí spíše technické specifikace než kuchařku. Přesto však existují lidé, kteří stále vaří podle těchto norem, přičemž hlavně ve školních jídelnách a závodních kantýnách mají tyto recepty pevné místo. Co je tedy ČSN norma, proč a jak vznikla a proč je dodnes u některých oblíbená?
     Komentáře
  • Ekonomický magazín

    Za obědy utratíme až desetinu příjmu. Nejhůře jsou na tom Budějovice a Liberec

    Před 1 rokem
    Růst cen obědů v českých restauracích dále pokračuje. Podle Edenred Restaurant Indexu v srpnu obědové menu průměrně stálo 192,4 koruny, o 30 haléřů více než v červenci. V meziročním srovnání ceny stouply o 4,1 %. Článek Za obědy utratíme až desetinu příjmu. Nejhůře jsou na tom Budějovice a Liberec se nejdříve objevil na Ekonomický magazín.
     Komentáře
  • Radiožurnál Sport

    Češi vyhlížejí začátek paralympiády. Pochvalují si sportoviště, s jídlem v kantýně je to prý už horší

    Před 1 rokem
    Ve Francii už ve středu začnou paralympijské hry. Zúčastní se jich na 4400 sportovců z více než 180 zemí. Česká výprava má 32 členů. „Chci podat nejlepší výkony,“ říká lukostřelkyně Šárka Pultar Musilová, která společně s Terezou Brandtlovou zahájí paralympiádu ve čtvrtek. V Paříži už se také chystá i početná česká plavecká výprava.
     Komentáře
  • iRozhlas

    Češi vyhlížejí začátek paralympiády. Pochvalují si sportoviště, s jídlem v kantýně je to prý už horší

    Před 1 rokem
    Ve Francii už ve středu začnou paralympijské hry. Zúčastní se jich na 4400 sportovců z více než 180 zemí. Česká výprava má 32 členů. „Chci podat nejlepší výkony,“ říká lukostřelkyně Šárka Pultar Musilová, která společně s Terezou Brandtlovou zahájí paralympiádu ve čtvrtek. V Paříži už se také chystá i početná česká plavecká výprava.
     Komentáře
  • Super

    Jóga, ranní káva a hurá do Sněmovny: Místo kantýny si Pekarová Adamová ohřívá oběd v mikrovlnce

    Před 1 rokem
    Tolik diskutovaná poslanecká kantýna, kde na rozdíl od okolních restaurací na Malé Straně dostanete jídlo za pakatel, to není nic pro Markétu Pekarovou Adamovou. Přihraje jí to cenné body?
     Komentáře
  • Drbna

    Do práce v Liberty Ostrava bude nadále chodit zhruba 2100 z 5400 zaměstnanců

    Před 1 rokem
    Do práce v hutním podniku Liberty Ostrava bude i tento týden chodit jen zhruba 2100 z 5400 zaměstnanců. Žádný další provoz se zatím nerozjede. Ode dneška se ale v podniku začíná vařit jídlo a otevírá se několik kantýn. Novinářům to řekl předseda základní organizace OS KOVO Liberty ČR Petr Slanina. Mluvčí huti Kateřina Zajíčková potvrdila, že většina zaměstnanců pokračuje na takzvaných jiných překážkách na straně zaměstnavatele, a to do 7. dubna včetně.
     Komentáře
  • Kinotip2

    Drbárna ze ZOO: Válečný veterán zakopl v lese a půl dne seděl na zemi a čekal, až ho někdo najde

    Před 1 rokem
    Adam má plnou hlavu Mártyho. Vůbec nechápe, jak je možné, že jeho hrdina ho tak moc zklamal. A jak mu vůbec mohl naletět? Aby si pročistil hlavu, rozhodl se, že si půjde zaběhat.
     Komentáře
  • Život v Česku

    Sedm schodů k moci: Kauz je mnohem více a měly by spatřit světlo světa, říká Veronika Žilková

    Před 1 rokem
    V seriálu Sedm schodů k moci, který je volně inspirovaný kauzou Nagyová a Nečas, hraje jednu z menších, ale výrazných rolí herečka Veronika Žilková. Vedoucí kantýny v Parlamentu České republiky ztvárňuje držitelka Českého lva velmi věrohodně. Pro ŽivotvČesku.cz sympatická herečka seriál zhodnotila a připustila, že podobné seriály s tematikou z politického prostředí vnímá jako velice zajímavé. "Tleskám scenáristům nejen za obsah, ale i úroveň seriálu," sdělila pro ŽivotvČesku.cz Veronika Žilková coby seriálová vedoucí jídelny Ivana Šustrová.
     Komentáře
  • iGlanc

    Sedm schodů k moci: Byly scény, u kterých se doopravdy plakalo, svěřila se Eva Podzimková

    Před 1 rokem
    Na obrazovky dnes míří další díl příběhu mladé servírky, která postupně získala velký politický vliv. V seriálu Sedm schodů k moci inspirovaném několika politickými kauzami hrají hlavní role Eva Podzimková a Jiří Vyorálek.
     Komentáře
  • Budějcká Drbna

    Jihočeské letiště hledá provozovatele občerstvení. V plánu je 14 letů týdně

    Před 1 rokem
    Jihočeské letiště v Plané u Českých Budějovic se chystá na novou sezonu. Ta nabídne více letů a řadu novinek, které souvisí i s občerstvením cestujících. Letiště totiž vypisuje záměr pronájmu gastro provozu a obchodních prostor.
     Komentáře
  • NašeTéma

    My je nevolíme, my je krmíme, řekla Veronika Žilková o politicích v roli kantýnské

    Před 1 rokem
    Tuto větu řekla Veronika Žilková coby vedoucí kantýny Šustrová v novém seriálu Sedm schodů k moci. Ten uvedla TV Prima v neděli.
     Komentáře
  • Kinotip2

    Sedm schodů k moci: Eva Podzimková si na některé scény netroufla a měla dublérku

    Před 1 rokem
    Kromě okénka do politického zákulisí je seriál překvapením hlavně kvůli skvělému hereckému obsazení, kterému bezpochyby vévodí Eva Podzimková. Ta se dočkala ve dvaatřiceti letech tak zajímavé nabídky, že i přes mateřské povinnosti roli přijala.
     Komentáře
  • Kinobox

    5 zajímavostí o Sedmi schodech k moci: Hudba od hollywoodského skladatele i pikantní scény herců

    Před 1 rokem
    Na televizi Prima startuje v neděli večer nový ambiciózní seriál Sedm schodů k moci, v němž se tvůrci pustí v našem rybníčku netradičně do politických vod. Příběh nenápadné servírky Anny Malé, která se postupnými krůčky dostane z kantýny v Poslanecké sněmovně do nejvyšších politických pater a ložnice premiéra, už je téměř rok dostupný na streamovací platformě Prima+ a nyní mu konečně budou moci dát šanci i televizní diváci.
     Komentáře
  • Prima Ženy

    Žilková perlí ve Sněmovně. My je nevolíme, my je krmíme, říká v roli o politicích

    Před 1 rokem
    Postava Veroniky Žilkové v novém seriálu z pera Josefa Klímy má o politicích jasno. „Krk jako krk, žaludek jako žaludek. My je nevolíme, my je krmíme,“ seznamuje novou posilu kantýny Poslanecké sněmovny, které šéfuje, s jasnými pravidly. Takovou roli herečka dosud neztvárnila, jak sama přiznává.
     Komentáře
  • Kinotip2

    Sedm schodů k moci: I na Primě se občas nějaký seriál povede

    Před 1 rokem
    Eva Podzimková si mezi prvním a druhým těhotenstvím odskočila před kamery a vytvořila jednu ze svých nejlepších televizních rolí. Ani ostatní herci se nemusí za své role stydět a snad si Prima po přehnaně propagovaném seriálu Eliška a Damián trochu spraví renomé.
     Komentáře
  • Football Club

    Sparta proti legendě. V zapomenutém příběhu se objevuje i komunista vykořisťovatel

    Před 1 rokem
    Když ve Spartě končil Karel „Káďa“ Pešek, pustil se klub do dlouhého soudního sporu s jeho rodiči. A to kvůli kantýně, jejíž provoz jim předtím svěřil, aby si Sparta Peška pojistila. Klubová občerstvovna zřejmě byla prokletá, když druhý nájemce zase skončil ve spárech StB.
     Komentáře
  • Nespěchej

    Jana Nerudu otec nikdy nepohladil ani nepochoval. Když plakal, nosili ho vojáci v nádobě na vodu

    Před 1 rokem
    „Mne osud do kolébky tvrdé dal, pak na kazajku záplatu mi přišil', popsal Neruda své dětství a mládí v Knize veršů. Když se Jan, pokřtěný Nepomucký, narodil, jeho otec pracoval jako domovník a spolu s matkou provozovali kantýnu v budově Újezdských kasáren, kde také bydleli. Život neměli snadný, ani rodiče ani jejich jediný syn. Rodičovské lásky se mu se mu sice dostalo, ale…
     Komentáře
  • Novinky

    Zbylé obědy z firemních kantýn pro lidi v nouzi. Organizace Zachraň jídlo spouští sbírku

    Před 2 roky
    Organizace Zachraň jídlo spouští podruhé veřejnou sbírku Obědovka, díky které zbylé obědy z firemních kantýn putují k lidem v nouzi. Denně se v takových jídelnách podle jejich zjištění vyhodí 72 tisíc obědů. V České republice přitom v uplynulém období vzrostl počet domácností s příjmem pod hranicí chudoby z devíti na šestnáct procent.
     Komentáře
  • Dotyk

    Potápěči u Malediv objevili "rybí kantýnu". V hloubce 500 metrů se nachází důležitá oáza života

    Před 2 roky
    Souostroví Maledivy je pro mnoho turistů dovolenkovým rájem. Málokdo však tuší, že vody Indického oceánu lákají také hejna tuňáků a vzácné žraloky. V hloubce 500 metrů se totiž nachází „rybí kantýna”. Oblast, kterou obývají drobné organismy, jež jsou pro dravce chutnou potravou.
     Komentáře
  • Ekonews

    Jak jednoduše snížit uhlíkovou stopu? Nabízet méně masa v kantýně, říká šéf Sonnentoru

    Před 2 roky
    Šéf a spolumajitel společnosti Sonnentor Josef Dvořáček byl nejprve k měření uhlíkové stopy skeptický. Jak počítat hodnoty, které vycházejí zevnitř firmy?
     Komentáře
  • Novinky

    Spor o currywurst ve Volkswagenu je u konce, tradiční pokrm se vrací do kantýny

    Před 2 roky
    Do nabídky podnikové kantýny v hlavní budově centrály německé automobilky Volkswagen ve Wolfsburgu se po delší přestávce brzy vrátí oblíbený currywurst, tedy klobása s kořením karí. Informovala o tom agentura DPA. Vyřazení currywurstu z nabídky před dvěma lety vzbudilo značný rozruch, mimo jiných kritizoval tento krok i bývalý německý kancléř Gerhard Schröder.
     Komentáře
  • Svět hospodářství

    Blíží se konec zaměstnaneckého stravování?

    Před 2 roky
    Součástí tzv. konsolidačního balíčku, který nedávno prošel ve sněmovně prvním čtením, je i nenápadná a veřejnosti dosud téměř neznámá změna, která pokud bude zavedena, způsobí jak škody státnímu rozpočtu, tak především malým a středním podnikům, nebo provozovatelům kantýn a restaurací.
     Komentáře
  • Forum 24

    Jak neztratit balanc ani nad rýžovým nákypem v nemocniční kantýně

    Před 2 roky
    POVÍDKA / Čekárny před ordinacemi jsou esencí životních zvratů, ztrát i naděje. V napjatém tichu se mísí neviditelné vlny bolesti, smutku, rezignace, dobré víry či pobouření. Kdybychom ty nevidit…
     Komentáře
  • Události Luďka Staňka

    Skandál! Babiš je v šoku, kolik stojí jídlo v poslanecké kantýně, a předpovídá zánik Evropy

    Před 2 roky
    Jak vypadá sto tisíc lidí podle právníka Rajchla? Existuje vůbec Česká republika? Došla Jarkovi Nohavicovi inspirace už úplně, ale úplně napořád? A jak se žene Evropa do zániku? Spoustu závažných otázek ve zbytečných zprávách Ondřeje Formánka, na které mají odborníci jasné názory. Ať už je to pan dezolát z Václaváku nebo pan poslanec Babiš. Třeba teď šokovaně zjistil, jaké jsou ceny v tamější kantýně. Prosím vás, jako premiér si platil jídlo sám! Ale teď! Smažený řízek za 95! Čočková za 15! Ale ta proklatá bramborová s paprikou... Bramborová je za dvanáct!
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Jak se z Babiše stal opravdový pirát? Šel na oběd

    Před 2 roky
    Kolik bytelných jistot nám z těch báječných, optimistických a svobodných let 1992, 1993, 1994 nebo 1995 vlastně zbylo? Moc ne, ale jedna ano!
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Bramboračka za 12? V poslanecké kantýně se nevaří kvůli zisku, říká kancléř

    Před 2 roky
    Na ceny v Poslanecké sněmovně nedávno upozornil předseda ANO. Vadilo mu, že jsou příliš nízké. Sněmovní jídelny však mají jinou cenotvorbu než komerční restaurace.
     Komentáře
  • Události247

    Jídlo za 78 korun? Kantýna ve Sněmovně je jako jeden velký výprodej. Lidi si o takových cenách mohou jenom nechat zdát

    Před 2 roky
    Náklady na jídlo začínají být v době zdražování pro řadu lidí neúnosné. Politici zůstávají v klidu, protože se v práci nají nadále velmi levně.
     Komentáře
  • Kinotip2

    Prostřeno seriálu ZOO: Budou se jíst klíčky, které mají rádi sloni, u stolu bude někdo navíc a dojde na izraelskou kuchyni

    Před 2 roky
    V Prostřeno se tentokrát objeví tváře známé, ale i ty, které se v seriálu ZOO před kameru nestaví. Jak už to bývá ve speciálních epizodách, výhra poputuje na bohulibé účely a je na výherci, jak s ní naloží.
     Komentáře
  • Dobré zprávy

    Nečekaná kontrola spojí Fany a Michala. To by se Tadeášovi nelíbilo

    Před 2 roky
    Čeněk přijde za Fany s horkou zprávou, že se k nim do provozovny chystá kontrola z hygieny. Všichni mají spoustu práce, takže nakonec kudrnaté dívce pomůže pouze Michal. Během úklidu to mezi nimi jiskří a nebýt toho, že má Fany přítele, bůhví, jak by to dopadlo. Uvědomil si Michal konečně, co pro něho znamená? Seriál Dobré zprávy sledujte každé pondělí od 20.15 na Primě nebo na prima+.
     Komentáře
  • Extra

    Schůdek po schůdku k moci: Podzimková předvede, jak se dostat z kantýny do premiérovy postele

    Před 2 roky
    Na obrazovky míří původní seriál z politického prostředí Sedm schodů k moci. Osmidílná fiktivní série vypráví příběh mladé dívky Anny, která miluje luxus, vlivné muže a moc. Díky svému kouzlu se postupně, schůdek po schůdku, dostane ze sněmovní kantýny až do nejvyšších politických pater a do postele ministra Vichra. V hlavních rolích excelují Eva Podzimková (31) a Jiří Vyorálek (48). Ambiciózní projekt při svém startu nabídne nová streamovací služba Prima+.
     Komentáře
  • VipShow

    Nový politický seriál Sedm schodů k moci: Inspirace ve skutečných příbězích? Nečasovým se to nelíbí!

    Před 2 roky
    Pikantní seriál Sedm schodů napsal legendární investigativní novinář Josef Klíma. O čem tato novinka bude?
     Komentáře
  • Novinky

    Tuniské dědictví Hvězdných válek. Filmovým lokacím svítá nová naděje

    Před 2 roky
    Kdysi dávno v předaleké galaxii došlo k osudovému filmovému setkání. Budoucí hrdina Luke Skywalker v doprovodu mistra Obi-Wan Kenobiho vstoupil do pochybné kantýny Mos Eisly na planetě Tatooine, kde se zapletl do rvačky s nejrůznějšími mimozemskými existencemi. Při dramatickém útěku Skywalker poznal pilota Hana Sola a jeho věrného chlupatého parťáka Žvejka.
     Komentáře
  • Novinky

    Zachraň jídlo z firemní kantýny: Nevydané porce obědů nakrmí lidi bez domova

    Před 2 roky
    Omezit plýtvání potravinami a zároveň pomoci sociálně slabým. O to se aktuálně snaží iniciativa Zachraň jídlo. Její sbírková kampaň Obědovka „zachraňuje“ nevydané porce obědů v gastroprovozech před jistým vyhozením do odpadu. Organizace je dováží lidem bez domova či samoživitelům. V budoucnu chce síť dárců i příjemců rozšiřovat.
     Komentáře
  • Náš region

    V nové kantýně v malešickém bytovém domě pracují lidé s hendikepem

    Před 2 roky
    Bytový dům Malešice je bohatší o nové netradiční bistro. Od října tady funguje Kantýna Mezi řádky, jídelna a kavárna s dětskou zónou, kterou provozuje…
     Komentáře
  • Ekonomický magazín

    CETA: Kvůli stravenkovému paušálu přijde letos státní rozpočet až o 5,6 miliardy korun

    Před 3 roky
    Pokud chce stát i nadále podporovat zaměstnanecké stravování, měl by upřednostnit systém zaměstnaneckých kantýn a současný systém zaměstnaneckých stravenek tlačit k digitalizaci a denním limitům na platbu.
     Komentáře
  • Peníze

    Zrušte stravenkový paušál, doporučuje nová studie

    Před 3 roky
    Stravenkový paušál, který byl zavedený před dvěma roky, se neosvědčil. Je třeba podporovat kantýny a stravenky ponechat pouze v digitální podobě. Tak zní verdikt Centra ekonomických a tržních analýz (CETA), které porovnávalo různé formy zaměstnaneckého stravování z pohledu zaměstnanců, zaměstnavatelů a státu.
     Komentáře
  • Události247

    Oběd za 50 korun: Globus se zdražování vyhnul, a to ve velkém. V kantýnách si lidé dopřávají jídla za staré ceny

    Před 3 roky
    Ceny poledních menu v restauracích se rapidně zvedly. Jsou však stále ještě místa, kde se dá najíst pod sto korun.
     Komentáře
  • Události247

    Obědy za 30 korun? V kantýně řetězce Albert jdou jídla na dračku

    Před 3 roky
    V době vysokých cen potravin přišel pražský Albert se svým nápadem na využití neprodaných přebytků.
     Komentáře
  • Echo24

    Babiš už ví, koho by si vzal na Hrad. „Ta paní dala dohromady zahradu, zeď a kantýnu“

    Před 3 roky
    Předseda opozičního hnutí ANO Andrej Babiš navrhl zavedení jednokolových voleb do Senátu. Poukazuje na nízkou účast voličů při nynějších druhých kolech, volby by navíc podle něho byly levnější. Babišova volební novela předpokládá, že senátorem by se stal kandidát, který by v prvním a jediném kole získal většinu odevzdaných platných hlasů, tedy který by byl takzvaně první na pásce. V případě rovnosti hlasů by rozhodoval los. Předlohu před případným projednáváním v parlamentních komorách nejprve…
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Oběd v klasické „závodce“ bude stát 200 Kč, říká provozovatel

    Před 3 roky
    Menu v běžné pražské kantýně bude za dvě stovky, krupičnou kaši k obědu Češi jíst nebudou, říká muž, který řídí 160 firemních jídelen. Hostem Agendy SZ Byznys byl Vladimír Staněk, generální ředitel Aramarku.
     Komentáře
  • Náš region

    Středula: Chci důstojný život pro všechny. Pracující nemají být nuceni pobírat dávky

    Před 3 roky
    Kandidát na prezidenta Josef Středula zahájil horkou část kampaně na sběr podpisů v Moravskoslezském kraji. Mezi lidi vyrazil se svou vlastní kantýnou.  A setkání s ním…
     Komentáře
Reklama