Zavřít
Kobliha

Kobliha

Nejnovější články na Seznamu na téma Kobliha
  • Svět cestovatele

    Připravte si donuty jako z amerického filmu – není to těžké, fíglem je vlažné mléko a práce rukou

    Před 1 dnem
    Připravte si donuty jako z amerického filmu – není to těžké, fíglem je vlažné mléko a práce rukou. Americká kobliha, tak bychom mohli přezdívat donutu, koblize s dírou uprostřed, kterou proslavil především seriál Simpsonovi a američtí policisté.
     Komentáře
  • Cuketka peče

    Rychlé koblížky bez kynutí: s rumem a strouhaným jablíčkem

    Před 3 dny
    Kynutí a tvarování koblih může být docela strašidelné a zdlouhavé, tak pokud na to nemáte nervy, tady je jedna rychlá alternativa. Jsou hodně jednoduché a se strouhanými jablíčky. Voní po rumu a po skořici. Na konci nezapomeňte bohatě obalit/posypat moučkovým cukrem (v těstě je cukru malinko). Suroviny: 230 g hladké mouky, 100 ml mléka, 30 g cukru, 2 jablka, 2 vejce, 2 lžíce rumu, 1 lžička skořice, 1 lžička prášku do pečiva, olej na smažení, špetka soli, moučkový cukr na obalení.
     Komentáře
  • Apetit

    Koblihy a spol.: Usmažte si voňavé vdolky, donuty, boží milosti, churros, beignets, fritters nebo uzly

    Před 7 dny
    Na koblihu nebo jinou smaženou dobrotu je vždycky vhodná chvíle! Oblíbené smaženky můžete obměňovat podle toho, na jakou náplň máte zrovna chuť. Máme pro vás osvědčené recepty na nejlepší koblihy, vdolky, donuty, boží milosti, churros, beignets, fritters i uzly, které můžete plnit krémy i džemy, polévat polevami i namáčet do omáček.
     Komentáře
  • Aktuálně

    Bojím se hněvu lidí. Koblihy jako Babiš ale rozdávat nebudeme, říká poslankyně ODS

    Před 1 měsícem
    Dosavadní témata vlády byla našemu běžnému voliči vzdálená, připouští poslankyně ODS Eva Decroix.
     Komentáře
  • OnlyU

    Donuty podle Laďky Něrgešové: Nechte je okorat, budou při smažení držet tvar, radí moderátorka

    Před 1 měsícem
    Laďka Něrgešová je kromě moderátorky také vynikající kuchařkou. Ze všeho nejvíc ale miluje v kuchyni pečení, což už na svých sociálních sítích několikrát dokázala. Tentokrát se podělila o recept na domácí donuty. Zdroj
     Komentáře
  • Jaroslav Král
    naSeznam Médium

    Konec gerontokracie: Proč omezit volební právo seniorů?

    Před 1 měsícem
    Žijeme v demokratickém světě, takže vlastně každou chvíli můžeme podpořit názorové směry, které s námi souzní. Volíme své favority do veřejných funkcí, je ale volba spravedlivá nebo ne?
     Komentáře
  • OnlyU

    Koblihy ze dvou surovin: Připravte si sladkou odměnu za nízkou cenu

    Před 1 měsícem
    Koblihy z obchodu často za cenu, za kterou se dají pořídit, vlastně vůbec nestojí. Pokud si je koupíte v pekárně, možná si na nich pochutnáte, to už za ně ale také dáte více peněz. Nejlepší způsob, jak zkombinovat kvalitní chuť a nízkou cenu, je vyrobit si koblihy doma. Zdroj
     Komentáře
  • Radiožurnál

    Na svíčkovou ke Čtyřem kočkám v New Jersey se sjíždějí lidé zdaleka. Majitelé začali nejdřív s koblihami

    Před 1 měsícem
    Trochu ukrytá mimo ruch velkého města, na kraji lesa v malé obci v americkém státu New Jersey. Taková je česká kavárna Four Green Cats, tedy U čtyř zelených koček. Díky poctivosti a chutné kuchyni do ní jezdí štamgasti i turisté nejen z amerického státu New Jersey, ale třeba i přespolní z nedaleké Pensylvánie i z jiných koutů Ameriky.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Smažené donuty s borůvkovým přelivem podle Pavla Berkyho

    Před 2 měsíci
    Donuty vznikly ve Spojených státech amerických, když jedna hospodyně přidala do těsta na olejové koláčky (olykoeks/oily cakes) ořechy. Foneticky znělo v angličtině těsto s ořechy lépe a rychle se ujalo pro všechno sladké kynuté smažené kulaté pečivo. Otvor uprostřed není podmínkou. A jak vypadaly olejové koláčky? Jako naše koblihy, jednalo se o kynuté bochánky smažené v oleji, které přes oceán dovezli holandští osadníci. A tak si můžete upéct koblihy, kterým se říká donuty, a místo náplně jim dopřát borůvkový přeliv.
     Komentáře
  • Kinotip2

    Zpátky do minulosti s Ulicí: Pavlík je ten pravej a Radek má malýho

    Před 2 měsíci
    Pobavme se vzpomínkami na zatím nejúspěšnější videoklipy talentovaného rapera Mária Doubka. První z nich zahrnoval nasupenou Vilmu Nyklovou mezi koblihami a koláčky, ten druhý zase zesměšňoval nádobíčko Radka „Kašpárka“ Mastného. Těžko říct, který z nich je vtipnější.
     Komentáře
  • OnlyU

    Upečte si koblihy z blahodárného kefíru. Už nebudete chtít jiné

    Před 3 měsíci
    Asi se najde málokdo, kdo by neměl rád koblihy. Jakmile si je však chcete koupit, často narazíte na dva problémy – cena a kvalita. Nejlepším řešením jsou domácí koblihy. My vám dnes představíme recept na skvělé kefírové. Zdroj
     Komentáře
  • TopRecepty

    Recept, který ohromil internet: Na výborné lehké koblížky postačí mouka, jogurt, máslo a horkovzdušná fritéza

    Před 3 měsíci
    Pečení za pomoci horkého vzduchu nabízí možnost, jak si užít dříve smažené pochoutky ve zdravější verzi. Kromě oblíbených hranolek se však v horkovzdušné fritéze, která nepotřebuje ani kapku oleje, dají připravit například i perfektní malé koblihy, po nichž sáhnou nejen děti, ale celá rodina.
     Komentáře
  • Prima Ženy

    Diabetolog varoval Čechy. Obezita předchází cukrovce, řekl a nakrmil Jana Krause koblížky

    Před 4 měsíci
    Profesor Haluzík pracuje s lidmi s obezitou a diabetem. Před těmito onemocněními ostatně přišel do oblíbené talkshow varovat celé Česko. Proč ovšem přinesl svému hostiteli krabici plnou koblížků?
     Komentáře
  • iRozhlas

    Dědění koruny je nedemokratické a elitářské: 42 procent britské populace monarchii nepodporuje

    Před 4 měsíci
    6. května má korunovaci krále Karla III sledovat několik milionů lidí. Zatímco někteří se mohou těšit na davy, hostinu a ceremoniály, jiní udělají všechno pro to, aby tomuto dni unikli. S BBC News mluvili čtyři lidé, kteří se na korunovaci dívat nebudou. „Raději bych si pospal a dal pár koblih,“ vysvětluje 21letý marketingový specialista z Kentu.
     Komentáře
  • Ema Reisingerová
    naSeznam Médium

    Brenda Slaby zapomněla svou dceru v rozpáleném autě. Svého času se stala nejvíce nenáviděnou matkou

    Před 5 měsíci
    V roce 2007 vyhasnul život dvouleté dívky Cecilie Slaby poté, co ji její matka Brenda zapomněla v rozpáleném autě po cestě do práce. Svého času si vysloužila přezdívku „nejvíce nenáviděná matka“. Později o hrůzném okamžiku sama promluvila.
  • Prostřeno

    Já koblížek, koblížek, na másle smažený a výborný

    Před 5 měsíci
    Vyzkoušejte recept na nejlepší domácí koblihy.
     Komentáře
  • Vitalia

    Jak naučit snídat děti, které o to nestojí. Tipy na konkrétní jídla, která by jim mohla chutnat

    Před 6 měsíci
    Pokud nesnídáte nebo jste zvyklí dát si každý den na snídani sladkou koblihu, nemůžete od svého dítěte očekávat, že bude s chutí jíst ovesnou kaši s ovocem, říká nutriční terapeutka Silvie Zavřelová. Tak jednoduché to je. Rodiče musí jít svým jídelním chováním dítěti příkladem. Říká se, že snídaně je základ dne, a toto tvrzení platí nejen u dětí. Po celé noci, kdy tělo regeneruje a také hladoví, je velmi důležité doplnit potřebnou energii vyváženou snídaní, aby nebylo dítě unavené a dokázalo se například ve škole lépe soustředit.
     Komentáře
  • Receptovník

    Domácí koblihy jsou nadýchané a lehké. Jednoduchý recept zvládne i začátečník

    Před 6 měsíci
    Koblihy jsou spojovány s masopustem, kdy se smaží a rozdávají během veselých průvodů masek. Ale tahle dobrota se nemusí připravovat jen v tento čas, nýbrž kdykoli, protože koblihy chutnají skvěle a milují je děti i dospělí. Jenže postupovat podle tradičních receptů je zdlouhavé, chtělo by to najít recept, který odpovídá dnešní rychlé době. A naštěstí tady je recept, podle kterého zvládne nachystat koblihy kdokoli.
     Komentáře
  • Receptovník

    Při smažení koblih je nejlepším tukem sádlo. Při použití oleje je nutná opatrnost

    Před 6 měsíci
    Pečení koblih nebo fánek je každoročním zvykem v karnevalovém období. Chcete-‍li je připravit, potřebujete nejen recept na chutné těsto, ale také znát správný proces přípravy.
     Komentáře
  • Receptovník

    Do těsta ke koblihám se hodí přidat alkohol nebo citron. Nebudou pak při smažení nasakovat tuk

    Před 6 měsíci
    Na zelený čtvrtek je nezbytností konzumovat koblihy. Podle populární pověry je to velmi chutný způsob, jak zajistit své štěstí do konce roku. Koblihy jsou určitě nejchutnější čerstvé, takže neztrácejte čas stáním v dlouhých řadách do cukrárny. Před vstupem do kuchyně si přečtěte tyto tipy a koblihy nebudou absorbovat tuk.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Nekomplikované koblihy z trouby

    Před 6 měsíci
    Tradičně se koblihy smaží na tuku. Pokud byste si ale koblihy chtěli udělat doma méně komplikovaně, máme pro vás recept na koblihy z trouby.
     Komentáře
  • Receptovník

    Oblíbené koblihy a fánky jsou plné cukru a kalorií. Někteří lidé by se jim měli úplně vyhnout

    Před 6 měsíci
    V karnevalových pochoutkách jednoznačně vyhrávají koblihy nebo fánky. V tomto období máme přimhouřené oči před mastnými dobrotami. Třeba si však dávat pozor, protože kromě vysokého počtu kalorií mají tyto pokrmy i vysoký glykemický index. Lepší domácí než kupované Bohužel nikdo nám nedává složení v cukrárně, a proto bychom se měli spoléhat na pověst podniku.
     Komentáře
  • Bety

    Něžné přezdívky posilují vztahy

    Před 7 měsíci
    Připadá vám něžná přezdívka typu „čumáček či koblížek“ infantilní? Chyba. Máte problém se hluboce intimně a citově propojit s partnerem. Naopak dvojice používající tyto přezdívky – v intimní komunikaci doma – tvoří spokojenější a funkčnější vztahy. Samozřejmě cukrováním a používáním těchto intimních přezdívek by dvojice měla šetřit na veřejnosti.
     Komentáře
  • Receptovník

    Při smažení koblih je důležité sáhnout po správném tuku. Jídlo pak bude mnohem zdravější

    Před 7 měsíci
    Chuť koblih je určena množstvím faktorů, včetně tuku, na kterém je smažíme. I když nestačí hledat výživovou hodnotu v tukových pochoutkách, neznamená to, že je můžeme připravit z čehokoliv. Výběr správného tuku je důležitý, aby vysokokalorické pochoutky nezničily naše zdraví. Vyberte si menší zlo Výběr tuku na smažení není jednoduchý úkol a nedává příležitost zvolit si jednoznačného favorita. Smažení je jedním z nejhorších způsobů tepelného zpracování.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Palačinkový den se slaví právě dnes! Ukážeme vám, jak na ty nejlepší a nejtenčí a zjistíte taky, kde se konají palačinkové závody

    Před 7 měsíci
    Masopustní úterý je vrcholným dnem masopustu. Zatímco u nás si ale masopustní úterý nedokážeme představit bez koblih, ve světě se dělají třeba i palačinky. Proto se tento svátek v mnoha zemích označuje jako Palačinkový den.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Největší evropské koblihy jsou ty polské s názvem paczki: Plněné pudinkovým krémem s vaječným likérem nemají chybu

    Před 7 měsíci
    Když se řekne kobliha, představíme si ty kulaté plněné marmeládou. Na podobných si pochutnávají i v sousedním Polsku a i jejich častou náplní je marmeláda, dokonce i méně tradiční šípková. Kromě klasických náplní je pro polské koblihy neboli paczki typická i náplň pudinková. Koblihy jsou díky ní vláčné a chutnají prostě skvěle.
     Komentáře
  • Apetit

    Masopustní pečení aneb Od pagáčů, přes boží milosti až po koblihy

    Před 7 měsíci
    Nejem masem živ je člověk. Během masopustu přijde k chuti i kousek pečiva. Ať už to budou vypečené rohlíčky nebo chleba, na který si namažeme škvarkovou pomazánku, nebo dozlatova vysmažené kobližky či křehké boží milosti, zalahodí našemu požitkářství, kterému se během únorového hodování nehodláme vůbec bránit.
     Komentáře
  • Knihobaze

    Masopustní koblížky bez cholesterolu podle Pavly Momčilové

    Před 7 měsíci
    Tvarohové těsto je vždy zdravější – obsahuje více bílkovin. Bílkoviny potřebujeme nejen my senioři, ale hlavně děti ke svému vývoji a růstu.
     Komentáře
  • Svět cestovatele

    Masopustní koblihy – usmažte si ty nejlepší podle osvědčeného receptu předávaného po generace a na moderní náhražky zapomeňte

    Před 7 měsíci
    Masopustní koblihy: Koblihu dnes již nikdo nepovažuje za sváteční jídlo, jako tomu bylo dříve. Koupit se dá v každém obchodě s pečivem denně. Přesto domácí voňavý koblížek usmažený na sádle nebo přepuštěném másle a za horka obalený v cukru, ať už s jakoukoli náplní, chutná úplně jinak než ten z pekárny.
     Komentáře
  • iRozhlas

    V Polsku slaví Tlustý čtvrtek, kdy je dovoleno sníst všechno sladké. Zkonzumují až 100 milionů koblih

    Před 7 měsíci
    Sníst všechno, co je sladké, než nastane předvelikonoční půst. Tak by se dal krátce popsat Tlustý čtvrtek – jeden z nejoblíbenějších svátků v Polsku. Letos připadl právě na 16. únor. Tou nejznámější dobrotou se během staletí stal pączek nebo chcete-li kobliha. Poláci jich na Tlustý čtvrtek snědí kolem 100 milionů.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Boží milosti byly v minulosti lidovou obdobou hostií. Jak je připravit, aby byly krásně křehké a křupavé

    Před 7 měsíci
    S masopustem si většinou spojujeme koblihy, na sádle se ale v masopustní dny a na Tučný čtvrtek především, připravuje ještě jedno pečivo – boží milosti. Toto křupavé cukroví z jednoduchého těsta mělo obvykle tvar obdélníku s prokrojeným středem, někde se ale dělaly i mašličky nebo růžičky.
     Komentáře
  • Prima Nápady

    Pokud chcete být po celý rok zdraví, musíte mít ve čtvrtek večer mastnou pusu

    Před 7 měsíci
    Poslední masopustní čtvrtek, či Tučný čtvrtek, je takovým rozloučením s celým masopustním obdobím. V dobách minulého režimu, se u nás na něj sice trochu zapomnělo, ale postupně se opět stává tím nejdůležitějším a oblíbeným dnem z celého masopustu. Víte však, proč jej vlastně slavíme a proč se mu říká zrovna tučný?
     Komentáře
  • Proženy

    Sladké a smažené: Nejlepší recepty na koblihy a další dobroty nejen na masopust

    Před 7 měsíci
    O nadcházejícím masopustním víkendu se bude linout z oken domů i paneláků neodolatelná vůně smažených koblih častěji než kdy jindy. A když ji ucítíte, velmi pravděpodobně na ně dostanete chuť. Recepty už hledat nemusíte, vybrali jsme pro vás ty nejlepší.
     Komentáře
  • Svět cestovatele

    Upečte si letos delikátní masopustní švédské koblížky semlor – příprava je triviální a v ústech se rozplynou jako obláček

    Před 7 měsíci
    Masopustní švédské koblížky semlor:  Zní to jako protimluv, kobliha je přece smažená. Ale vězte, že švédské koblížky nebo houstičky (jako doslovný překlad některých jejich názvů) se skutečně pečou. Semlor, stejně jako naše koblihy, se pečou nejčastěji v období masopustu. Pokud chcete ochutnat něco nového, upečte si tyto lahodné koblížky.
     Komentáře
  • Vlasta

    Pravda o pečivu: Lepek nezavrhujte, šťastnější vás neudělá. Rohlík ani kobliha vás nezabije

    Před 7 měsíci
    Je to základní potravina, která má spoustu podob a ještě víc možností využití. Poslouží k snídani, obědu, večeři i svačině. Nicméně v poslední době se stále častěji vynořují doporučení pečivo z jídelníčku vyřadit.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Koblihový speciál: sladké recepty, které oceníte nejen během masopustu

    Před 7 měsíci
    Vrchol masopustu už se nezadržitelně blíží. Letos nám vychází na úterý 21. února, tak máme ještě chvíli čas na přípravy. Čeho? No přece masopustní hostiny, kterou se celé toto období běžně zakončuje. A pro mnohé je to také čas, kdy si vychutnávají ty nejlepší masopustní koblihy. Proto jsme pro vás připravili článek s různými koblihovými recepty, abyste mohli výběr této sladké pochutiny zase trochu ozvláštnit.
     Komentáře
  • Runwayonline

    Zapomenuté recepty: Bramborové koblihy podle receptu z roku 1932

    Před 7 měsíci
    Občas nezaškodí zalistovat ve starých kuchařkách a sešitech po babičce. Najít tam můžete úplné poklady. Například bramborové koblihy. Za pár korun s nimi zasytíte celou rodinu. A ta chuť! O tom že se za první republiky vařilo levně a chutně není třeba spekulovat. Je to tak.
     Komentáře
  • Jímeto

    Připomeňte si masopustní tradice poctivými domácími koblihami. Zkuste marmeládové nebo makové

    Před 7 měsíci
    Svátkem Tří králů začalo letošní masopustní období, které bude trvat až do 2. března. I když již význam masopustu pomalu upadá, určitě neuškodí si ho připomenout například přípravou masopustních koblih.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Švédské koblížky semlor: Zkuste si letos připravit tuhle tradiční masopustní pochoutku

    Před 7 měsíci
    Doba masopustu se kromě zabijaček a masových dobrot z nich neobejde ani bez masopustního pečiva na „odlehčení“ masové chuti. O správném odlehčení nemůže však být ani řeč, protože masopustní pečivo bývá většinou smažené a tedy také tučné. Švédské koblížky semlor nejsou výjimkou.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak na masopustní vrkoče: Nadýchané sváteční koláče voní tvarohem a vanilkou a tradičně se pekly k muzice

    Před 7 měsíci
    K masopustu patří hlavně koblihy, za starých časů se ale převážně na venkově pekly na masopustní bály a další veselice i jiné druhy pečiva. Jedním z nich byly třeba vrkoče. Sladké koláče z kynutého těsta připomínaly šátečky a rozdávaly se u muziky nejlepším tanečníkům.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak na dokonale nadýchané koblihy podle Josefa Maršálka: Díky receptu i tipům od slavného cukráře se povedou úplně každému

    Před 7 měsíci
    Snad nikdy není na koblihy lepší čas, než teď v zimě, v období masopustu. A kdo jiný by nám s nimi poradil lépe, než slavný český cukrář Josef Maršálek. Prozradil nám nejen svůj recept, ale přidal i pár šikovných tipů. Pokud se jimi budete řídit, budou i vaše domácí kobližky jako… zkrátka jako od cukráře.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jednoduché tvarohové masopustní koblihy zvládneme snadno. Nemusejí se nechávat kynout a jsou krásně vláčné

    Před 7 měsíci
    Dostali jste chuť na koblihy, ale na ty z kynutého těsta si netroufnete? Tak zkuste jejich zjednodušenou nekynutou verzi. Malé koblížkové jednohubky se připravují ze snadného tvarohového těsta a když je vylepšíte navíc rozinkami, budete se oblizovat až za ušima.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Masopust 2023: Kam se letos vydat za maškarami, na nejlepší jitrnice a dozlatova osmažené koblihy?

    Před 8 měsíci
    Je vám vždycky po novém roce líto, že je po předvánočním shonu nějak klid? Naštěstí hned po Třech králích nastává čas masopustu, který letos oficiálně potrvá až do 22. února. Na veselení se tak bude času až až. I v letošním roce bude masopustních akcí celá řada. Tak si najděte tu, která vás nejvíc láká.
     Komentáře
  • JenŽeny

    Recept na masopustní bobíky: Toto jednoduché šlehačkové cukroví je skvělou náhradou za koblížky

    Před 8 měsíci
    K tradičnímu masopustnímu pečivu nepatří pouze boží milosti, koblihy nebo koblížky. Sladkou pochoutkou jsou také báječné masopustní bobíky, které velmi snadno připravíte z pouhých tří surovin. Vyzkoušejte následující recept na masopustní bobíky a výsledek si budete rozhodně pochvalovat.
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Velký přehled: kde si užijete masopust 2023. Plus videorecepty na koblihy

    Před 8 měsíci
    Také se mu říká fašank, ostatky nebo končiny. Ale když budete masopust vnímat jako karneval radosti, je to vlastně úplně totéž. Kde si ho vychutnáte doslova všemi smysly?
     Komentáře
  • JenŽeny

    Smažené minikoblížky zvané myší ocásky neboli myši vás vrátí do dětství. Připravte si je během masopustu

    Před 8 měsíci
    K období masopustu nepatří pouze masopustní koblihy. Dělala vaše maminka nebo babička, když jste byli malí, také sladké smažené koblížky zvané myší ocásky neboli myši, které se posléze obalovaly v moučkovém cukru? Pojďte si s námi tento tradiční recept připomenout.
     Komentáře
  • iReceptář

    Masopustní vdolky ke kafíčku. Takhle je dělala naše babička a my je milovali

    Před 8 měsíci
    Vdolky jsou českou specialitou, i když je můžete najít také třeba v Bavorsku. Je to malý moučník, který má u nás dlouho tradici už z dob, kdy se lité buchty a složité zákusky ještě vůbec nedělaly. Vdolky mají také několik obdob, ale nic nepředčí klasická povidla se šlehačkou na nadýchaném vdolečku lehkém a maličko mastném.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Téměř bezpracné masopustní koblihy z trouby: Ochucené vanilkou a rumem voní na dálku a jsou neskutečně nadýchané

    Před 8 měsíci
    Koblihy k masopustnímu veselí tradičně patří. Toto období vždy bylo plné různých jídel. Masopustní koblihy z trouby jsou dobrotou, kterou musíte vyzkoušet. Jak na ty nejlepší?
     Komentáře
  • Jezdci

    Rothchild a jeho libůstky. Šampion miluje koblihy, nejvíc ty s polevou

    Před 8 měsíci
    Mclain Ward má doma zlato z XVII. Panamerických her z roku 2015. Získal ho s ryzákem Rothchildem, jehož původně vůbec nechtěl jezdit a o němž říká, že mu udělil mnoho cenných lekcí. Valach, který už ukončil kariéru, má roztodivné libůstky.
     Komentáře
  • Extra

    OBRAZEM: Zákulisí volebních štábů: Nerudová vyfoukla Babišovi koblihy, Pavel vzal raut po vojensku

    Před 8 měsíci
    Češi se dnes dozvědí, kdo postoupil do druhého kola prezidentských voleb. Už od dopoledne fungují volební štáby jednotlivých kandidátů. Redakce eXtra.cz se vypravila do štábu Petra Pavla, Danuše Nerudové a Andreje Babiše, aby zmapovala nejen atmosféru a prvotní reakce kandidátů po vyhlášení výsledků, ale i zákulisí. Podívejte se, jaké občerstvení nabízí jednotlivé volební štáby a jak to na místě vypadá.
     Komentáře
  • Liberecká Drbna

    Mladík s nožem v ruce chtěl po lidech drobné. Dostal i dvě koblihy

    Před 8 měsíci
    Mladík chodil po Liberci a chtěl po lidech drobné, když je nedostal, vytáhl nůž. Vyděšení lidé mu pak dokonce dali i dvě koblihy. Liberečtí policisté ho brzy zadrželi a za loupež může jít do vězení až na pět let.
     Komentáře
  • Proženy

    Koblížky bez kynutí: Připravte si je z nadýchaného tvarohového těsta

    Před 8 měsíci
    Recept na tyto výborné nadýchané koblihy z tvarohového těsta je vyladěný do dokonalosti. Postup je přitom tak jednoduchý! Pak už stačí jen servírovat s oblíbenou zavařeninou nebo čokoládovou pomazánkou.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Německý Silvestr a Nový rok: Nesmí chybět aspoň porce kysaného zelí pro každého a koblihy plněné hořčicí

    Před 9 měsíci
    Němci milují tradice. Přátelé a rodiny se scházejí, aby společně strávili poslední hodiny starého roku a přivítali rok nový. Na stole je řada typických domácích jídel. Kysané zelí nebo půlnoční luštěninová polévka a mnoho dalších. Když se zvedají skleničky k novoročnímu přípitku, jsou v nich bublinky. A nemusí to být pravé šampaňské nebo drahý sekt – stačí dobré šumivé víno.
     Komentáře
  • Špetka Slovácka

    Fašankové koblihy: Sladká dobrota ze Slovácka, která nemůže chybět na žádné masopustní hostině

    Před 9 měsíci
    Recept na tradiční sladkou dobrotu, která nemůže chybět na žádné masopustní hostině - fašankové koblihy!
     Komentáře
  • Super

    Takhle pečuje Muž roku Josef Kůrka o svoji těhotnou lásku. Oba si přejí chlapečka a plánují spolu velkou rodinu

    Před 9 měsíci
    Muž roku 2016 Josef Kůrka (31) a hvězda TikToku Angie se společně těší na svého prvního potomka. Že je Pepa muž snů, to dokazují slova potetované krásky. "On je fakt milionovej. Cokoliv, co chci, tak to mám," pochvaluje si. A Pepa nadšeně souhlasí. "Já bych řekl přímo úžasnej," vtipkuje.
     Komentáře
  • VipShow

    Jaromír Soukup se s tím nepáře. Podle něho je Kolečko rozkydlý koblížek a Hofman milovník prostitutek!

    Před 9 měsíci
    Jaromír Soukup pravidelně komentuje to nejžhavější dění ze světa českých celebrit a showbyznysu. V jeho pořadu VIP svět, který se vysílá na TV Barrandov, se tentokrát zaměřil na milostný trojúhelník Kolečko, Vignerová a Nesvačilová. A aby toho nebylo málo, nezapomněl poukázat na milostné pletky Martina Hofmana s prostitutkami.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Na Zemi je 8 miliard lidí. Ekonomie koblihy říká, zda nás planeta ještě uživí

    Před 10 měsíci
    ANALÝZA. Počet lidí na světě podle OSN dnes dosáhl osmi miliard. Lidstvo se tak ocitlo na hraně, kdy už spotřebovává víc zdrojů, než je dlouhodobě udržitelné. Nechce-li vyhynout, musí zásadně změnit životní styl.
     Komentáře
  • iRozhlas

    ‚Takovou skrýš jsme ještě neměli.‘ Bavorská policie chytila muže vezoucího vlakem pervitin v koblihách

    Před 10 měsíci
    Bavorská policie našla při kontrole ve vlaku z České republiky koblihy, které měly místo marmeládové náplně malé sáčky s pervitinem. V souvislosti s kuriózním záchytem nyní vyšetřuje 33letého muže, který se vlakem vracel do Německa, pro podezření z porušení zákona o omamných látkách, informoval ve středu deník Kölner Stadt-Anzeiger.
     Komentáře
  • Novinky

    Ve vlaku z ČR odhalila bavorská policie koblihy s pervitinovou náplní

    Před 10 měsíci
    Bavorská policie našla při kontrole ve vlaku z ČR koblihy, které měly místo marmeládové náplně malé sáčky s pervitinem. V souvislosti s kuriózním záchytem nyní vyšetřuje 33letého muže, který se vlakem vracel do Německa, pro podezření z porušení zákona o omamných látkách, informuje ve středu deník Kölner Stadt-Anzeiger.
     Komentáře
  • Cuketka peče

    Smažené i pečené: Jak na koblihy dvěma způsoby

    Před 10 měsíci
    Tady vám ukážu, jak na klasické koblihy oběma způsoby - smažené, ale i ty pečené. Ty pečené jsou spíš buchty, ale pokud nechcete smažit, tak se dají v nouzi připravit i takto. Směs másla a sádla je na koblihy neuvěřitelně chutná! Rozpis najdete na konci videa.
     Komentáře
Reklama