Zavřít
Kobliha

Kobliha

Nejnovější články na Seznamu na téma Kobliha
  • Prima inspirace

    Koblihy s Nutellou a meruňkovým džemem: Osvědčený recept na nadýchané a vláčné plněné koblihy

    Před 7 hodinami
    Koblihy plněné nutellou a meruňkovým džemem jsou skvělou kombinací sladké pochoutky a ovocné náplně, která zaujme milovníky sladkého i tradiční kuchyně. The post Koblihy s Nutellou a meruňkovým džemem: Osvědčený recept na nadýchané a vláčné plněné koblihy appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Indian

    Simpsonovi ve Fortnite? Tohle je více než 15 easter eggů, které jste přehlédli!

    Před 8 hodinami
    Simpsonovi dorazili do battle-royale titulu Fortnite a kromě battle-passu a skinů si přinesli také celou mapu Springfieldu. A my vám ukážeme ty nejlepší reference z populárních dílů oblíbené rodinky.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Domácí koblihy s mascarpone a čokoládou: Recept na plněné koblihy s krémovou a lahodnou náplní

    Před 2 dny
    Koblihy jsou oblíbenou pochoutkou mnoha z nás, a pokud je naplníte kombinací mascarpone a šlehačky, stávají se neodolatelným lákadlem. Tyto domácí koblihy vás nadchnou svou nadýchaností a jemnou chutí. Ingredience: Těsto: 500 g polohrubé mouky + navíc na posypání pracovní plochy Špetka soli 3 sáčky vanilkového cukru Kůra z jednoho citrónu 4–5 žloutků 250 ml […] The post Domácí koblihy s mascarpone a čokoládou: Recept na plněné koblihy s krémovou a lahodnou náplní appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Cooky

    Nadýchané koblížky s rumem, plněné čokoládovým krémem a marmeládou. Obzvláště vhodné ke kávě, ale i ke snídani

    Před 4 dny
    Koblížky u nás milujeme. Babička dělala ty nejlepší, teď jsem se je konečně naučila i já. Vyzkoušejte je také.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Plněné koblihy s mascarpone: Recept na vláčné koblihy s krémovou náplní a čokoládovou polevou

    Před 6 dny
    Koblihy jsou oblíbenou pochoutkou mnoha z nás, a pokud je naplníte kombinací mascarpone a šlehačky, stávají se neodolatelným lákadlem. Tyto domácí koblihy vás nadchnou svou nadýchaností a jemnou chutí. Ingredience: Těsto: 500 g polohrubé mouky + navíc na posypání pracovní plochy Špetka soli 3 sáčky vanilkového cukru Kůra z jednoho citrónu 4–5 žloutků 250 ml […] The post Plněné koblihy s mascarpone: Recept na vláčné koblihy s krémovou náplní a čokoládovou polevou appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Koblihy jako od babičky: Tradiční recept na nadýchané šišky plněné džemem

    Před 8 dny
    Připravte si domácí, nadýchané šišky (koblihy), které vám provoní celou kuchyň a potěší každého milovníka sladkého The post Koblihy jako od babičky: Tradiční recept na nadýchané šišky plněné džemem appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Domácí koblížky s nutellou: Recept na dokonalé, nadýchané a vláčné koblihy

    Před 8 dny
    Kdo by neznal ten nádherný pocit, když do ruky vezmete teplý, čerstvě usmažený koblížek a zakousnete do něj? Domácí koblížky s nuttelou jsou zkrátka nepřekonatelné a jejich chuť nemá s kupovanými variantami nic společného. Připravte si tento klasický recept a nechte se unést vůní a chutí, která připomíná dětství a tradiční domácí pečení. Ingredience: cca […] The post Domácí koblížky s nutellou: Recept na dokonalé, nadýchané a vláčné koblihy appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Zdravotnictví a medicína

    Koblihy recept: základem je kynuté těsto, které se poté smaží v oleji. Ve zdravější verzi peče

    Před 17 dny
    Smažené koblihy jsou na vrchu křupavé, posypané cukrem a uvnitř vláčné. Hlavní roli zde hraje kynuté těsto. Kvůli velkému množství cukru a smažení na tuku by se měly jíst s mírou. Případně lze připravit zdravější verzi pečenou v troubě s menším množstvím cukru. Dříve se připravovaly spíše jen ke slavnostním příležitostem. O jejich významu vypovídá, že podstatnou roli sehrály i v dobře známé pohádce O koblížkovi.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Domácí koblihy a šišky – tradiční recept krok za krokem

    Před 19 dny
    Tento postup vychází z osvědčené tradiční receptury, kterou generace domácích pekařů používají pro nadýchané koblihy i šišky. Recept je postaven na poctivém kynutém těstě, správné konzistenci kvásku a klasickém smažení, které zajistí vláčnou strukturu a jemnou chuť. Díky přesným krokům se vám těsto povede, i pokud připravujete koblihy poprvé. Co budeme potřebovat 500 g hladké […] The post Domácí koblihy a šišky – tradiční recept krok za krokem appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Slané koblihy s červeným zelím, uzeným a křenem: Podzimní delikatesa, která překvapí každého gurmána

    Před 23 dny
    Kynuté koblihy nemusí být jen sladké. Slaná varianta s červeným zelím, uzeným masem a špetkou čerstvého křenu je důkazem, že i tradiční recept může získat úplně novou podobu. Nadýchané těsto, jemně pikantní náplň a vůně sádla vytvářejí kombinaci, která se hodí na chladné dny i na slavnostní stůl. Tento recept spojuje poctivou českou kuchyni s moderním pojetím – a výsledek je prostě skvělý.
     Komentáře
  • Forum 24

    Saturnina zná každý a každý si ho představuje podle svého. Věrčákovi ale v první chvíli uznání nevynesl

    Před 27 dny
    NEZNÁMÉ PŘÍBĚHY FILMŮ / Hádanka: Je možné, aby román poprvé vydaný za nacistické okupace v roce 1942 přežil celou éru socialismu i návrat demokracie po roce 1989, stal se v roce 2009 vítězem…
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Lahodné domácí mini koblihy plněné nutellou – Vyzkoušejte tuto dobrotu!

    Před 1 měsícem
    Hledáte inspiraci na nějakou tu sladkou tečku za odpolední kávičkou? V tom případě tu jste na správném místě! Dnes si společně přichystáme smažené mini koblížky z listového těsta! Díky přiloženému foto receptu a video návodu je příprava této dobroty velice snadná a časově nenáročná. Už se vám začínají sbíhat sliny? Nasaďte si tedy kuchařskou čepici, […] The post Lahodné domácí mini koblihy plněné nutellou – Vyzkoušejte tuto dobrotu! appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Marianne

    Slané kynuté koblihy jsou vynikající: Náplň závisí jen na vaší chuti a fantazii

    Před 1 měsícem
    Koblihy si většinou automaticky spojujeme se sladkou chutí, s náplní od klasické marmelády až po čokoládu nebo pudinkový krém. Ale co takhle zkusit slanou variantu těchto dozlatova smažených moučníků?
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Nejlepší domácí kynuté koblihy s džemem: Recept na vláčné a nadýchané šišky

    Před 1 měsícem
    Připravte si domácí, nadýchané šišky (koblihy), které vám provoní celou kuchyň a potěší každého milovníka sladkého The post Nejlepší domácí kynuté koblihy s džemem: Recept na vláčné a nadýchané šišky appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Domácí koblížky s Nutellou: Recept na dokonalou, nadýchanou pochoutku

    Před 1 měsícem
    Kdo by odolal teplému, čerstvě usmaženému koblížku, který se rozplývá na jazyku a ukrývá lahodnou Nutellu? 🍫 Tyto domácí koblížky s Nutellou jsou zkrátka nepřekonatelné – nadýchané, jemné a voňavé po másle a rumu. Chuťově se s kupovanými verzemi vůbec nedají srovnat. Připravte si tuto klasiku a vraťte se do dětství – k vůni domácí […] The post Domácí koblížky s Nutellou: Recept na dokonalou, nadýchanou pochoutku appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Runwayonline

    Tvarohové koblížky. Rychlé, vláčné, lahodné. Tohle zvládne i dítě!

    Před 1 měsícem
    Jsou recepty, které si okamžitě zamilujete, protože jsou téměř bez práce. A tak dobré, že si je všichni hned zamilují. A přesně takové jsou tvarohové koblížky! Také milujete recepty, kdy se jen vše zamíchá a hned vaří, peče nebo smaží? Zašpiní se minimum nádobí, je to hotové raz dva, a navíc děsně dobré?
     Komentáře
  • Apetit

    Z Brna do Prahy: Slavná Kobliha dobývá Vršovice. Co stojí za jejím úspěchem (a jak chutná její krupicová legenda)

    Před 1 měsícem
    Představte si, že žijete v Praze a milujete koblihy... Ještě do nedávna to znamenalo vzít si dovolenou, koupit lístek na vlak a vyrazit do Brna, kde v Pekařské ulici provozují manželé Marek a Michal Richtarovi Koblihu Brno a stojí se tu fronty na kousky plněné malinovým rozvarem nebo verzi meruňkový knedlík. Ale pozor! Kobliha provedla sladkou expanzi a již pár týdnů ji najdete i v pražských Vršovicích!
     Komentáře
  • Svět Ženy

    Za kolik si pochutnáte u známého cukráře Josefa Maršálka? Udiví vás, kolik stojí kobliha

    Před 1 měsícem
    Nejen na jeho narozeninových dortech si pochutnávají známé osobnosti a pějí na sladké výtvory jen samou chválu. Josef Maršálek (43) je bezesporu kapacitou ve svém oboru a nedávno si společně se sestrou otevřel cukrárnu a pekárnu v malé vesničce. Úspěch na sebe nenechal dlouho čekat a lidé neváhají ujet mnoho kilometrů, aby ochutnali neskutečné dobroty nejen z rukou mistra cukrářské branže. Kolik si myslíte, že například stojí kobliha, nad kterou se rozplýval také moderátor Marek Eben?
     Komentáře
  • Marianne

    Vynikající koblihy podle Josefa Maršálka: Zlatavé, voňavé a s vnitřkem jako peřinka

    Před 1 měsícem
    Když se řekne „domácí koblihy“, vybaví se nám nadýchané a voňavé bochánky s poctivou dávkou marmelády. Jestli jste pro dokonalý výsledek ochotni obětovat trochu času a trpělivosti, rozhodně vyzkoušejte vynikající koblihy podle cukráře Josefa Maršálka.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Na čem si pochutnávali ve volebních štábech: Babiš zapomněl na koblihy, SPOLU vsadilo na luxus, Piráti na jednoduchost

    Před 2 měsíci
    Volební štáby nejsou jen centry politických rozhodnutí. V zákulisí hraje důležitou roli i občerstvení, které mají k dispozici nejen politici, ale také jejich příznivci či novináři, kteří informují o aktuálním dění. Redakce webu Toprecepty.cz proto vyrazila do terénu, aby zjistila, jaký catering si politické strany a hnutí pro letošek připravily.
     Komentáře
  • Kinobox

    Homer spolkne v kinech další koblihu. Druzí Simpsonovi ve filmu jsou konečně na cestě

    Před 2 měsíci
    Tak přece. Tvůrce nejslavnější žluté rodiny ze Springfieldu Matt Groening sice nedávno vysvětloval, jak moc byla výroba prvního celovečerního dobrodružství Simpsonových pro kreslíře a scenáristy náročná, a tudíž se s dvojkou nepočítá, ale jeho slova zmizela jako další sousto koblihy. Homer se do oblíbeného zákusku znovu zakousne na stříbrných plátnech v červenci 2027, dvacet let po premiéře jedničky, což 20th Century Studios potvrdilo plakátem s koblihou a frází „Homer se vrací pro nášup.“
     Komentáře
  • Lifee

    Sladké poklady v cukrárně Josefa Maršálka: Božská kobliha, ve které chtěl bydlet Marek Eben, vyjde na 35 korun

    Před 2 měsíci
    Cukrář Josef Maršálek před časem otevřel svoji cukrárnu a pekárnu v malé obci Kyžlířov v Oderských vrších. Denně zde o ni pečuje jeho sestra Zuzana Schmidtová, ale Josefa zde také můžete potkat - podobně jako my, když jsme se do podniku vypravili na výlet. Jaké zákusky byste podle Josefa měli stoprocentně vyzkoušet? A jsou zde k zakoupení také slavné koblihy s vanilkovou náplní, ve kterých si přál bydlet Marek Eben?
     Komentáře
  • Novinky

    Student na Vysočině se dusil koblihou, život mu zachránil spolužák. Správný chvat se naučil na táboře

    Před 2 měsíci
    Hodně silný moment prožili hned v úvodu nového školního roku studenti Střední odborné školy v Novém Městě na Moravě na Vysočině. Jeden z budoucích truhlářů se začal přímo ve vyučování dusit svačinou. Naštěstí měl vedle sebe spolužáka, který rozeznal, co se děje a správně použil takzvaný Heimlichův chvat.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Božský chleba, koblihy od Ebena a každé ráno vyprodáno. Cukrárnu Josefa Maršálka jsme si zamilovali na první ochutnání

    Před 2 měsíci
    Navštívit pekárnu a cukrárnu Josefa Maršálka a jeho sestry Zuzky v jejich rodném Kyžlířově jsme měli v plánu již od jara, kdy otevřeli. A konečně se nám to na sklonku léta podařilo. Ochutnali jsme snad vše, co jsme mohli, a ještě jsme si se slavným cukrářem stihli popovídat.
     Komentáře
  • Cooky

    Nadýchané koblihy podle Pepy Maršálka: Masopustní recept s voňavými povidly

    Před 2 měsíci
    Recepty Pepy Maršálky mají neuvěřitelný šmrnc! Tento recept s postupem krok za krokem na jeho koblihy s povidlovou náplní si zamilujete.
     Komentáře
  • Magazín osobnosti

    Pohledný partner Martiny Pártlové je o 14 let mladší: Došlo i na žádost o ruku, přesto svatbu neplánují

    Před 3 měsíci
    Martina Pártlová tvoří už 4 roky pár s mladším zpěvákem ze skupiny Koblížci. Ačkoliv jim mnozí nedávali šanci, nakonec všem dokázali, že to i přes komplikace jde. V průběhu roků 2020 a 2021 zažila Martina Pártlová asi nejvíce turbulentní období ve svém životě.
     Komentáře
  • Aktuálně

    Mňamdočíči! Brňáci dobývají Prahu s nadupanými koblihami. Třeba á la pražský koláč

    Před 3 měsíci
    Vůně másla, cukru a smaženého těsta a usměvaví manželé Marek a Michal. Slavná brněnská Kobliha má nový domov - konečně v Praze. Mňamdočíči!
     Komentáře
  • Extra v terénu

    Stejnopohlavní páry ve StarDance? Maršálek by se nebránil, má to ale háček

    Před 3 měsíci
    Na podzim míří do hal po celé republice StarDance Tour, kde se znovu objeví i populární cukrář a porotce soutěže Peče celá země, Josef Maršálek. Na tiskové konferenci České televize se naší redakci svěřil, co ho k projektu přitáhlo, a vyjádřil se také k tanci s mužem.
     Komentáře
  • Zdravé Zprávy

    V USA dál vedou průmyslové potraviny, hamburgery a koblihy

    Před 3 měsíci
    Průmyslově zpracované potraviny zabírají u Američanů většinu jídelníčků. Mezi ty nejoblíbenější stále patří hamburgery, koblihy a lívance.
     Komentáře
  • Náš dům

    Koblihy bez kynutí: Jednou zkusíte a už nebudete chtít jiné

    Před 3 měsíci
    Milujete koblihy? Hledáte inspiraci na rychlý a lahodný moučník? Vyzkoušejte recepty na koblihy bez kynutého těsta a droždí. Je to rychlé a už nebudete dělat jiné.
     Komentáře
  • Forbes Life

    Kobliha Brno dobývá Prahu. Kromě kamenné pobočky nabídnou i automat

    Před 4 měsíci
    Brněnská Kobliha míří do Prahy s výběrem svých nejlepších, kreativně pojatých dezertních koblih, které proměňují klasiku v gurmánský zážitek. Nová pobočka ve Vršovicích slibuje otevřenou výrobnu, dvojnásobnou kapacitu a ambici...
     Komentáře
  • Cooky

    Tvarohové koblížky s křupavou krustou a jemnou chutí skořice

    Před 4 měsíci
    Vyzkoušejte domácí koblížky. jsou výborné a rozplývají se na jazyku. Tvarohové koblížky si prostě zamilujete.
     Komentáře
  • Aktuálně

    Tour objel dřív než hvězdy. Překážky? Chlad i koblihy trusu, vypráví Čech o šílenosti

    Před 4 měsíci
    6013 kilometrů na kole za 19 dní. Daniel Polman zažil na své Ultra Tour ve Francii rozličné příběhy. A do Paříže dorazil dříve než Tadej Pogačar.
     Komentáře
  • Vše smart

    Půl minuty lízání koblih: ukázka z očekávaného seriálu Pluribus budí rozpaky

    Před 4 měsíci
    Nový seriál Vince Gilligana se jmenuje Pluribus. Zkraje listopadu dorazí první řada s 9 epizodami. Odhalený trailer ukazuje pouze 30 sekund lízání koblih.
     Komentáře
  • Cooky

    Domácí koblihy s božským pudinkovým krémem a rybízovou marmeládou

    Před 4 měsíci
    Umíte domácí koblihy? Pokud ne, řiďte se naším receptem s postupem krok za krokem a naučíte se je a budete před rodinou i návštěvou za hvězdu.
     Komentáře
  • Cooky

    Cukrářské koblížky, které jsem připravila podle Mirky Slavíkové: Smyslné sladké dílo

    Před 4 měsíci
    Jak chutnají plněné koblížky podle profesionála? Prohlédněte si tento recept s postupem a dozvíte se to!
     Komentáře
  • AutoForum

    Poslednímu moderátorovi Top Gearu ukradli vzácné BMW, které vlastní 19 let. Fanoušci mu ho našli dřív, než si policisté dojedli koblihy

    Před 4 měsíci
    Slavný britský kolega a možná poslední člověk, který měl tu čest moderovat Top Gear, měl zjevně štěstí v neštěstí, kterému šel tak trochu naproti. Podívejte se, co zloději s jeho autem provedli, hlavně škody v interiéru zabolí.
     Komentáře
  • Super

    Exministr Karel Havlíček láká na dvanáctku: Do mdlob jdou adiktologové i pivaři. Prý to s ní vůbec neumí

    Před 4 měsíci
    Češi patří mezi největší pijáky na světě. Podle Světové zdravotnické organizace se v rámci Evropy propili na třetí místo. Exministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček se to v rámci předvolební kampaně rozhodl podpořit a místo v hnutí ANO tolik oblíbených koblih čepuje pivo. Moc mu to ale nejde.
     Komentáře
  • Čestmír Strakatý podcast

    Václav Bělohradský: Dostal jsem koblihu. Že bych tím legitimizoval Babiše? Nesmysl

    Před 4 měsíci
    „Veřejný prostor není klub, ze kterého mohu někoho vyloučit,“ tvrdí filozof a publicista Václav Bělohradský, který varuje před tím, že svoboda slova se dnes neomezuje zákazem, ale neviditelnými normami. Mluví o pojmu „měkké ostrakizace“ a tvrdí, že právě ona je pro český kulturní rámec typická. „Potlačené ve společnosti je nebezpečnější než to vyslovené. To, co se bojíte vyslovit, se změní v symptom, v nemoc,“ komentuje filozof. Nesvoboda slova se podle něj dnes projevuje například hegemonními slovy, která přestáváme chápat jako politická – jako třeba „dobro“, „pravda“ nebo „krása“. Ostrakizace je podle něj i důvodem, proč se část veřejnosti pohoršovala nad tím, že kdysi vystoupil na sjezdu hnutí ANO. „Já zásadně publikuju bez honorářů. Dostal jsem pravda, jednu koblihu, kterou jsem tam skutečně sežral ke kafi. Byla docela dobrá,“ směje se Bělohradský. Vzpomíná i na emigraci v roce 1970 a své rozhodnutí odejít popisuje bez heroizace. „Ve mně není ten typ statečnosti, který ta země tehdy potřebovala. Ten typ hrdinství, který vyžaduje třeba i vězení, nebo i to, že musíte počítat, že se budete živit nějak tak z vděčnosti vůči těm, kteří vám dají práci a upadnete do zvláštního typu závislosti na pomoci druhých,“ přiznává a mluví o různých formách odvahy. V širších souvislostech se Bělohradský zamýšlí také nad úpadkem Západu. „Proč jsou všichni naši nepřátelé najednou? Jsou to miliardy lidí. To je nová situace, do které se Evropa dostala,“ říká k tomu, že jsme si dlouho mysleli, že se Evropa stane třetím pólem vůči Americe a Rusku. Upozorňuje také na to, že demokracie je systém, který je z principu nestabilní – protože umožňuje vznik i šíření ‚nebezpečných myšlenek‘. „Demokracie je ideokracie – vláda názorových většin. A nemůžu předem zaručit, že ty názory nebudou nebezpečné,“ vysvětluje publicista. Jak dnes vypadá mocenská struktura ukrytá v běžném jazyce? Co dnes znamená být „levičák“? A jaký nejabsurdnější argument slyšel, pokud jde o jeho vystoupení na sjezdu hnutí ANO? Poslechněte si celý rozhovor. 00:30 O odchodu do emigrace a chybějící odvaze. 04:02 „Měkká“ ostrakizace ve společnosti a kritika za vystoupení na sjezdu hnutí ANO. 11:55 Veřejný prostor a demokracie jako ideokracie. 19:21 Potlačování svobody slova ve společnosti a proč je to nebezpečné. 22:43 Hegemonie a přehlížení političnosti určitých slov. CELÝ ROZHOVOR V DÉLCE 63 MIN. JEN NA ⁠HTTPS://HEROHERO.CO/CESTMIR⁠⁠⁠⁠ A ⁠HTTPS://FORENDORS.CZ/CESTMIR
     Komentáře
  • Super

    Super vtip: Babiš už nerozdává koblihy. V metru vytasil něco úplně jiného!

    Před 5 měsíci
    Když v roce 2013 Andrej Babiš v rámci předvolební kampaně rozdával ve vestibulech metra koblihy, jen se po nich zaprášilo. Předseda hnutí ANO se tehdy přesně trefil do vkusu mnoha svých budoucích voličů, kteří ocenili svačinu zadarmo. Co by to tak mohlo být dnes?
     Komentáře
  • Recepty od Jany

    Slaďoučké mini koblížky. Na velikosti záleží, takhle jich sníte mnohem víc

    Před 5 měsíci
    Mini koblížky Ingredience 2 vejce 100g rozpuštěného másla 1 vanilkový cukr 20g 100g cukru 460ml teplého mléka 10g sušeného droždí 900g hladké mouky 1h kynout po vytvarování 30 minut kynout smažit moučkový cukr s vanilkovým cukrem na obalení ( obalujeme hned po usmažení) Dobrou chuť.
     Komentáře
  • Apetit

    7 sladkých důvodů, proč si v červnu dopřát jahody: Ochutnejte koláče, koblížky i palačinky, které chutnají jako začátek léta

    Před 5 měsíci
    Zapomeňte na celoroční nabídku z dovozu – ty opravdové jahody právě dozrávají na českých záhonech. Slunce jim dalo chuť, kterou žádný skleník nenapodobí. Teď je ten pravý moment, kdy si je vychutnat klidně každý den jinak. Koláč, koktejl, pusinky nebo koblížky? Tady je sedm receptů, které udělají z června ten nejsladší měsíc v roce.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Recept na vláčné koblížky z ricotty s karamelovými jahodami a čokoládovou omáčkou

    Před 5 měsíci
    Kdo říká, že koblížky musí být jen těžké a mastné? Tyto ricottové krásky z vás udělají hvězdu každé letní garden party! Vláčné jako obláček díky čerstvé ricottě, vonící citronem a podávané s karamelovými jahodami v červeném víně – to je kombinace, která vám rozhodně nepůjde z hlavy. A když k tomu přidáte hedvábnou čokoládovou omáčku, máte před sebou dezert, který překoná i ty nejdražší cukrárny.
     Komentáře
  • Lifee

    Donut Dollies: Pečlivě vybrané americké ženy vozily vojákům na frontě oblíbené donuty, aby jim připomněly domov

    Před 5 měsíci
    V průběhu dějin byly role, které americké ženy zastupovaly během válek, nespravedlivě přehlíženy. Donut Dollie nejsou výjimkou. Jako skupina dobrovolnic z Červeného kříže začaly oficiálně cestovat mezi americkými vojáky a poskytovat jim to, co jim připomene "vůni domova". Mít možnost si dát čerstvý donut bylo k nezaplacení. Takzvané donutové panenky toho ale nabízely mnohem víc...
     Komentáře
  • Apetit

    Kvíz: Smažená pravda o sladkých kámoších. Troufnete si na náš kvíz o koblihách, donutech či churros?

    Před 6 měsíci
    Základem je osmažené kynuté sladké těsto, společné mají to, že umí rozjasnit den a udělat radost, a to nejen policistům ve službě. Donuty a koblihy určitě znáte dobře, co ale víte o dalších smažených sladkých pochoutkách? A znáte je všechny?
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Tvarohové mini koblížky plněné ovocným džemem podle Coolinářky – tradiční sladká odměna

    Před 6 měsíci
    Mini koblihy z tvarohového těsta jsou rychlé, nadýchané a hlavně neskutečně dobré! A to úplně bez kynutí. Vylepší je kapka rumu, voňavá vanilka a na závěr samozřejmě oblíbený džem. Chutnají jako od babičky – věřte nám. Teď už se jen pustit do příprav!
     Komentáře
  • Hrot24

    Jak vidí AI typické muže? Portugalec je elegán, Čech koblížek, z Rusa jde strach

    Před 6 měsíci
    Stereotyp je zjednodušený, předsudečný obraz člověka nebo skupiny lidí, který se šíří společností a kulturou. Oprávněně si ho spojujeme hlavně s negativními jevy, jako je nálepkování podle rasy nebo pohlaví. Zjednodušení ale může mít i pozitivní stránky -stereotypní zkratka umožňuje rychlou orientaci ve světě a někdy je i nástrojem satiry. S humornou nadsázkou pracuje instagramový účet @reimagineuk, který nechal AI vytvořit videa typických můžu z celého světa.
     Komentáře
  • Marianne

    Recepty podle Marianne: Po dokonale rychlých tvarohových koblížcích se jen zapráší

    Před 6 měsíci
    Málokomu se nesbíhají sliny při pomyšlení na domácí koblihy. Pokud vás ale děsí dlouhá doba kynutí, zkuste naši rychlejší a neméně chutnou variantu – tvarohové koblihy bez kynutí.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Koblihy zdravěji: méně tučné, méně sladké, ale přesto chutné

    Před 6 měsíci
    Ať už jdete do obchodu ve městě nebo na malé vesnici, pravděpodobnost, že zde natrefíte na koblihy, je vysoká. Nejčastěji jsou pocukrované a uvnitř najdete marmeládu.
     Komentáře
  • Život v Česku

    Bez koblih, zato s obviněním. Babiš si v metru rýpnul, Hřib ho srazil na zem pravdou

    Před 6 měsíci
    Komentář: Andrej Babiš (ANO) zveřejnil na sociálních sítích fotku, jak stojí v pražském metru. Sako, úsměv, aktovka a u toho popisek, který míří rovnou na Piráty. "Rád jsem se zase projel metrem. Kvůli neschopným Pirátům máme nejen zničené stavební řízení, ale taky tradiční ranní dopravní kolaps v Praze. Děkujeme našim předkům, že postavili metro," napsal expremiér. Redakce ŽivotvČesku.cz oslovila předsedu Pirátů a náměstka pražského primátora Zdeňka Hřiba, který si rozhodně nenechal nic líbit a do Babiše se pustil - napsal mu pravdu.
     Komentáře
  • Cooky

    Donuty: Příprava domácích děravých mini koblížků z kynutého těsta s různými polevami a zdobením

    Před 6 měsíci
    Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na kynuté donuty, které asi všechny děti tak milují - udělejte jim krásně barevné donuty, kde každý z nich bude malým uměleckým dílem.
     Komentáře
  • Jedlíci na cestách

    Německá klasika: řízek má půl kila a kobliha chutná po mase

    Před 7 měsíci
    V tomhle díle ochutnáváme klasickou i překvapivou německou kuchyni. Od obřího řízku a vepřového kolena přes švábské taštičky až po koblihu se slaninou. Ukážeme vám, co všechno můžete najít na talíři v moderním Německu – a že to zdaleka nejsou jen klobásy a zelí.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Lahodné koblihy z trouby

    Před 7 měsíci
    Koblihy patří mezi ty pochoutky, které si mnoho z nás spojuje s dětstvím, slavnostními příležitostmi nebo prostě jen s požitkem z něčeho sladkého a měkkého. Tradiční koblihy se však často smaží v oleji, což může být pro někoho méně přitažlivé kvůli zvýšenému obsahu tuku. Naštěstí existuje alternativní metoda, jak si tuto dobrotu připravit – pečení v troubě. V tomto článku si představíme, jak si doma připravit nekomplikované pečené koblihy, které jsou stejně chutné, ne-li chutnější, než ty smažené.
     Komentáře
  • VařímeDobroty.cz

    Děti tyto domácí smažené koblihy s čokoládou naprosto zbožňují – recept na ně jsem našla před 20 lety v časopisu o vaření a nedám na něj dopustit

    Před 7 měsíci
    Domácí koblihy s čokoládovou náplní jsou tak dobré, že už nebudete chtít ty z obchodu. Jsou nadýchané a ideální ke snídani i jako dezert.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Koblížky bez smažení? Ano, a navíc jsou lehčí, méně mastné, a přitom stejně chutné

    Před 8 měsíci
    Kdo by odolal té lákavé vůni čerstvých koblížků? A teď si představte, že si je můžete vychutnat úplně bez výčitek. Přesně tak – zapomeňte na smažení a přepálený olej! Máme pro vás recept na pečené koblížky, které jsou stejně lahodné, ale mnohem šetrnější k vašemu zdraví. Vláčné těsto, jemná vrstva marmelády a sladká vůně linoucí se celým domovem – tohle je sladká radost, kterou si zamilujete.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Zjišťovali jsme, jak v Brně vypadá dubajské šílenství: Luxusní makronka nadchla, kobliha za 109 Kč by zasloužila lepší péči

    Před 8 měsíci
    Spolupracovníci redakce webu Toprecepty.cz se vydali do tří brněnských podniků, aby zjistili, jak se u nich projevil fenomén zvaný dubajská čokoláda. Tento v současnosti virální produkt, který si získal popularitu po celém světě, se v posledních měsících začal objevovat i na českém trhu. Proto jsme se v moravské metropoli zajímali o to, jak to s „dubajským šílenstvím“ vypadá tady.
     Komentáře
  • Apetit

    10 receptů na exotické dezerty inspirované Asií. Který si vychutnáte jako první?

    Před 8 měsíci
    Asijské dezerty představují pestrou paletu chutí, textur a vůní, které odrážejí bohatou historii a kulturní rozmanitost tohoto kontinentu. Od jemných rýžových pochoutek z Japonska přes exotické thajské sladkosti až po sladké koblížky z Indie – každý z těchto dezertů nabízí jedinečný gastronomický zážitek. Jaké příběhy se skrývají za těmito lahůdkami a proč si získaly srdce gurmánů po celém světě?
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Cizinci zbožňují české dezerty. Frgál a koblihy vítězí na plné čáře

    Před 8 měsíci
    Česká hlavní jídla vyvolávají u cizinců mnohdy rozporuplné reakce. Zato dezerty se těší u turistů, kteří k nám přijedou, velké oblibě, a oni proto rádi zkouší nové a nové sladké pokrmy. Uhádnete první místo žebříčku sladkých národních dobrot?
     Komentáře
  • Svět Kreativity

    Chlapec zavolal policii z neobvyklého důvodu. Požádal o koblihy, které dokonce i dostal

    Před 8 měsíci
    Stav nouze může pro každého vypadat trochu jinak. V případě tohoto chlapce se jednalo o obrovskou chuť na koblihy.
     Komentáře
  • Budějcká Drbna

    Masopust na Mlýnské stoce je novou tradicí. Vodáci v Havlíčkově kolonii vyrazili už potřetí

    Před 8 měsíci
    Třetí ročník masopustního splutí po Mlýnské stoce letos vychází na Mezinárodní den žen. Pořadatelé vodácké akce si proto kromě tradičního pečení masopustních koblih připravili i květiny pro zúčastněné ženy.
     Komentáře
Reklama