Zavřít
Kompot

Kompot

Nejnovější články na Seznamu na téma Kompot
  • EgoMan

    Kompot ze sušeného ovoce posílí zdraví nejen v zimě. Příznivě působí proti cholesterolu i vráskám

    Před 16 dny
    Tento speciální kompot je v Polsku nezbytností pro každý sváteční den. Obsahuje mimo jiné hrušky, švestky a jablka.
     Komentáře
  • Receptovník

    Kompot ze sušeného ovoce v zimě zahřeje a zasytí. Připravit lze z několika oblíbených druhů

    Před 1 měsícem
    Sušené ovoce se v minulosti objevovalo na svátečních stolech zejména o vánočních svátcích, protože čerstvé bylo nedostupné. V dnešní době se sušené ovoce vrací do povědomí strávníků, protože může tvořit hodnotnou svačinku plnou zdraví prospěšných látek. Sušené ovoce je nadmíru zdravé, poskytuje potřebnou vlákninu a pomáhá s trávením, nadto zrychluje metabolismus. Sušené ovoce se může nabízet v misce, je možné také připravit speciální kompot. Proč se hodí jej konzumovat pravidelně a jak se připravuje?
     Komentáře
  • DIAstyl

    Na kompotech si mohou pochutnat i diabetici. Na klasické zavařování posledních desetiletí však rovnou zapomeňte

    Před 1 měsícem
    V minulosti představovaly ovocné kompoty častý doplněk k nedělním obědům. Na přípravu jsou kompoty velmi jednoduché a s jejich složením se dá značně experimentovat. Základem je tepelně zpracované ovoce ochucené různými druhy koření. Pokud pohlídáte kvalitu použitého ovoce a vynecháte cukerný nálev, je výsledkem zdravá pochoutka vhodná i pro diabetiky. Našemu tělu dodá často opomíjené tekutiny a navíc spoustu vlákniny, minerálů a dalších biologicky aktivních látek.
     Komentáře
  • Receptovník

    Kompot ze sušeného ovoce skvěle doplní jídelníček. Na jeho výbornou chuť se vyplatí počkat

    Před 1 měsícem
    Sušený kompot má jedinečnou chuť a typickou vůni, kterou pozná každý. Je prokázáno, že tento kompot skrývá velké množství živin, které mají skvělé zdravotní účinky. Stačí znát tento jednoduchý recept, jak kompot připravit. Kompot ze sušeného ovoce má zdravotní účinky Chuť a vůně kompotu bývají spojeny s vánočním obdobím.
     Komentáře
  • Receptovník

    Sušený kompot provoní celý byt. Dobrota nabitá vitamíny nenechá imunitu na holičkách

    Před 2 měsíci
    Sušený kompot má jedinečnou chuť a typickou vůni, která se vznáší během zimy v mnoha domácnostech. Je dokázáno, že tento kompot obsahuje velké bohatství živin s fantastickými zdravotními účinky. Jak tento skvělý kompot připravit? Vlastnosti sušeného kompotu Sušený kompot by neměl chybět na žádném stole. Jeho chuť a vůně jsou spojeny s chladným obdobím roku. I když se většinou připravuje především na Vánoce, odborníci doporučují tento kompot podávat častěji, a nejen o svátcích.
     Komentáře
  • Bejvávalo

    Recepty našich prababiček na zdravé dobroty z jeřabin

    Před 3 měsíci
    Máte někde poblíž stromy, na kterých namrzly jeřabiny? Kuchařka z roku 1923 vám nabízí recepty, jak z takových jeřabin připravit jeřabinový likér, jeřabinovou marmeládu a jeřabinových kompot. Díky velkému množství vitamínů v jeřabinách půjde nejenom o chutné, ale hlavně i zdravé pochoutky!
     Komentáře
  • Asenior

    Hladový nemocný a vánoční kompot

    Před 3 měsíci
    „Odkráčej do ložnice i s tím houserem!“ pronesla jsem, když mi hlavou proběhlo, že ta jeho indispozice mi naruší plány, a když jsem si vyhodnotila, že ložnici mám naštěstí už uklizenou.
     Komentáře
  • Život v Česku

    Štědrovečerní večeře u Tomáše Savky: Vinná klobása s nudlemi a ovocným kompotem

    Před 3 měsíci
    Štědrý den se nezadržitelně blíží a pro úspěšného a mimořádně talentovaného zpěváka a muzikálového herce Tomáše Savku (39) to znamená, že bude mít v rámci posledního měsíce letošního roku jen dva dny vytouženého volna. Bude se svými nejbližšími. A nudit se rozhodně nebude, protože vaření štědrovečerního pokrmu si bere na sebe. Pro ŽivotvČesku.cz charismatický umělec prozradil, jaké dobroty se u nich doma na jídelním stole objeví. "Držím tradici naší rodiny, která částečně je ze Sudet. Takže na Štědrý den to mám odlišné než manželka i děti," uvedl.
     Komentáře
  • Bejvávalo

    Recepty z roku 1916 na ořechový kompot a ořechový likér

    Před 4 měsíci
    Co se dá dělat s velkou úrodou vlašských ořechů? Historické recepty z roku 1916 vám poradí, jak z ořechů udělat dva druhy ořechových kompotů a navíc i lahodný ořechový likér. Vyzkoušejte je a sami posuďte, jaké dobroty kdysi naše prababičky dokázaly z „vlašáků“ vykouzlit.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Co s okoralými jablíčky? Využijeme je na parádní nepečený dort, uděláme z nich kompot a ze slupek uvaříme voňavý čaj

    Před 4 měsíci
    Zpracovat krásná jablka není problém, s těmi okoralými, případně spadanými je to už trochu složitější. Přesto i pro ně najdete využití. A nejen pro dužinu, ale i pro slupku. Přečtěte si, jak přichystat výborný jablečný kompot, zavařeninu a lahodný čaj.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Jak zpracovat spadaná jablka – recepty, které nezaberou skoro žádný čas a přitom zachrání úrodu

    Před 5 měsíci
    Jak zpracovat spadaná jablka: Než nastane čas velkého česání jablek, můžeme pod jabloněmi nasbírat padaná jablíčka a někdy i velké množství. Tato jablka bývají většinou červivá, občas je ale shází i silný vítr. Pokud nejsou nahnilá, je nám líto nechat je zbůhdarma zkazit.
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Nejlepší kompot z jablek je vlastně úplně jednoduchý

    Před 5 měsíci
    Sezóna jablek je v plném proudu. Nestíháte je jíst? Vyzkoušejte kompot, je to mnohem snazší, než si myslíte. Přinášíme podrobný návod.
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Zavaření hroznového vína by měl zvážit každý: Dobře chutná a navíc pomáhá zažívacímu ústrojí a močovým cestám. Poradíme, jak na to

    Před 5 měsíci
    Hroznové víno můžete zavařit jako kompot, sirup nebo džem. Nejjednodušší na přípravu je kompot. Stačí si vzít k ruce osvědčený recept.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Dýně à la ananas: Výborný kořeněný kompot se jednoduše připravuje a v zimě udělá velkou parádu třeba v pohárech

    Před 5 měsíci
    Dýně je báječná surovina, kterou můžete jíst ve slané i sladké variantě. Doby minulé připomíná kompot dýně à la ananas. Pojďme dnes společně jeho trochu zašlou slávu vzkřísit! V zimě tento kompot jako když najdete!
     Komentáře
  • iReceptář

    Třepaná buchta s domácím kompotem podle tety Helenky: Blesková a fantastická

    Před 6 měsíci
    Nejste žádná zkušená cukrářka ani pekařka, ale máte chuť na svěží, snadný, lehký, ovocný koláč, který budete mít připravený raz dva? Pak vyzkoušejte třepanou buchtu s ovocem, kterou zvládne i úplný začátečník a u nás si na ní pochutná celá rodina jen tak i na narozeninových oslavách.
     Komentáře
  • iReceptář

    Kompot z hroznového vína podle zapomenutého receptu našich babiček

    Před 6 měsíci
    Kompotovat, naložit či usušit se dá skoro všechno, tak proč by ne bobule hroznů. Je to tak, i z hroznů se připravoval kompot. Byl to jednoduchý způsob, jak ovoce uchovat i po zbytek roku. Vyzkoušejte hroznový kompot, šťavnaté kuličky se dají použít například i do nepečených dortů a dalších moučníků.
     Komentáře
  • iReceptář

    Dýně jako ananas: Skvělý retro recept našich babiček

    Před 6 měsíci
    Možná už jste od babičky slyšeli, že se dříve často připravovaly kompoty ve stylu á la ananas, ale nevíte jak na to. Poradíme vám, jak z obyčejného dýňového kompotu získat tuto exotickou pochoutku.
     Komentáře
  • iReceptář

    Plody černého bezu jako borůvky: Zapomenutý recept našich babiček je až zázračný

    Před 6 měsíci
    Na keř černého bezu můžete narazit prakticky všude. Většině lidí ale nedochází, že nám tato bylina přináší spoustu pozitiv pro naše tělesné schránky. Zkuste si z tmavých kuliček černého bezu připravit vynikající kompot!
     Komentáře
  • Jak na zuby

    Nová zubní náhrada? Co můžu a nemůžu jíst?

    Před 6 měsíci
    Zprvu si budete muset na novou zubní protézu zvyknout. Je to něco jiného, než na co jste doteď byli zvyklí. Poradila bych Vám jíst měkčí stravu po malých kouscích. To znamená vařené brambory, rýži, kompoty apod. Později můžete už sníst, na co si troufnete. Počítejte i s tím, že snímatelné náhrady mohou snížit intenzitu chuti daného jídla. Naučte se vyplachovat ústa po každém jídle obyčejnou vodou.
     Komentáře
  • iReceptář

    Skvostné meruňkové knedlíky z tvarohového těsta, které se vždycky povedou

    Před 7 měsíci
    Sezóna meruněk je v plném proudu a vám už lezou kompoty, bublaniny a džemy krkem? Zkoušeli jste však skvělé ovocné knedlíky z tvarohového těsta? Pokud ne, tak neváhejte, uvidíte, že si pochutná celá rodina a děti především!
     Komentáře
  • TopRecepty

    Borůvky ve vlastní šťávě chutnají skoro jako čerstvé. Jak je připravit a uskladnit na zimní měsíce?

    Před 7 měsíci
    Nasbírali jste v lese hodně borůvek a rád byste si je uchovali na později? Můžete z nich udělat marmeládu nebo kompot, pokud si jich ale chcete užívat i v zimních měsících stejně jako v létě a upéct si z nich třeba koláč, nezbývá vám než je zamrazit. A nebo je zavařit ve vlastní šťávě.
     Komentáře
  • Bejvávalo

    Malinové recepty našich prababiček: domácí kompot, šťáva, marmeláda nebo malinový ocet

    Před 7 měsíci
    Zajímá vás, co vše si dokázaly naše šikovné prababičky samy doma připravit ze sladkých malin? Historické recepty z roku 1916 vám podrobně popíší, jak si z můžete doma připravit malinový kompot, šťávu, marmeládu, rosol a huspeninu. Nebo dáte přednost malinovému likéru či malinovému octu?
     Komentáře
  • iReceptář

    Letní jablka: 5 fantastických nápadů, co skvělého s nimi udělat

    Před 7 měsíci
    Oblíbené „letňáky“ jsou nejlepší čerstvě utržené přímo ze stromu a osvěží svou sladkou šťávou. Oproti jiným druhům však mají krátkou trvanlivost a je nutné je rychle zpracovat. Co udělat z letních jablek, aby vám nestihly zmoučnatět?
     Komentáře
  • iReceptář

    Chyby při zavařování, které zničí všechnu vaši snahu. Neděláte je taky?

    Před 7 měsíci
    Hitem každého léta je zavařování. Byla by škoda nezpracovat všechno ovoce a zeleninu, které jsou celou pěstitelskou sezónu k dispozici, na nejrůznější lahůdky. Jestliže chcete mít plody pod víčkem hezky v bezpečí, neměli byste při této činnosti dělat zbytečné chyby, proto se vyvarujte zásadních přešlapů.
     Komentáře
  • inStory

    Zavařování je symbolem prázdnin. V troubě to zvládnete i bez zkušeností

    Před 7 měsíci
    Ať už máte přebytek meruněk, švestek, jahod, nebo se chystáte do kempu a chcete si s sebou vézt sklenice se zavařeným obědem či večeří, nezbyde vám, než se naučit zavařovat. Pokud se ale obáváte klasického zavařování ve vodní lázni a nemáte s ním zkušenosti, zkuste zavařování v troubě, o kterém píše ve své tiskové zprávě MORA.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak si zjednodušit zavařování: Jde to skvěle i v troubě nebo mikrovlnce

    Před 8 měsíci
    Máte velkou úrodu ovoce a zeleniny? Našli jste v lese spoustu hub? Všechno dejte do skla a zavařte. Nedá to moc práce a radost bude veliká.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak zavařit jahody, aby z nich nebylo bláto bez chuti

    Před 8 měsíci
    Připravit jahodový kompot se na první pohled může zdát jako hračka, přesto se spousta lidí setkává s tím, že jsou jahody po zavaření až příliš měkké, nedrží svůj tvar a v některých případech je kvůli tomu dokonce těžké kompot rozeznat od marmelády. Navzdory tomu, že je výroba jahodového kompotu skutečně dost snadná, je třeba držet se několika rad, aby byl výsledek co možná nejlepší.
     Komentáře
  • Zahrádkář

    Malvičky aronie jezte, lisujte, zavařte, něco nechte ptactvu

    Před 8 měsíci
    Malé kulaté malvičky aronie dozrávají v okolících. Sklízíme je během září. Zralé vydrží na keři či stromku dlouho do zimy.
     Komentáře
  • Velké ucho

    Maliny. Je z nich báječný kompot, džem i pečený čaj

    Před 8 měsíci
    Maliny jsou velmi zdravým a chutným letním ovocem s širokým využitím nejen v kuchyni. Kromě jiného obsahují velké množství vitaminu C a železa. Kdo chce zpomalit proces stárnutí a pokusit se vyhnout degenerativním chorobám, pak s tím mohou pomoci právě maliny.
     Komentáře
  • Adbz

    Tchyně chtěla víc místa na kompoty a brambory. Zeť jí postavil sklep, který by skvěle zapadl do populární hobití ságy

    Před 8 měsíci
    Při stavbě obyčejného sklepa je nejdůležitější odvětrávání a správná cirkulace vzduchu, aby nebyl vlhký a nemnožily se tam plísně a houby. Někdy ale záleží i na vzhledu.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak zavařit meruňky v mikrovlnce: Zvládne to i nešika

    Před 8 měsíci
    Zavařujete? Pokud ne, tak s tím určitě začněte. Kompoty jsou fajn a v zimě vás domácí ovoce z kompotu postaví na nohy.
     Komentáře
  • iReceptář

    Naši předci nakládali třešně a vyráběli z nich ocet: Je to lék na 7 neduhů

    Před 8 měsíci
    Možná i vás překvapila úroda třešní a vy teď přemýšlíte, jak s ní naložit, aby se třešně nezkazily a vy z nich tak vytěžili co možná nejvíce. Způsobů existuje hned několik. Můžete třeště například zabalit a uložit do mrazáku, anebo z nich udělat kompot či lahodnou marmeládu. Dá se z nich ale také vyrobit úžasný třešňový ocet. Ten nejenže dodá dokonalou chuť vašim letním salátům, ale je také nabitý zdraví prospěšnými látkami.
     Komentáře
  • TV Polar

    Trojhalí Karolina patřilo festivalu Ostravský kompot. Byl plný hudby, atrakcí i dobrého jídla

    Před 9 měsíci
    Trojhalí Karolina patřilo už 5. ročníku rodinného kulturního festivalu Ostravský kompot. Nabídl bohatý program plný toho nejlepšího, co v Ostravě máme. Od hudebních kapel po chuťově pestrou gastro zónu.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Rebarborový kompot: Jak jej připravit a dochutit, aby byl dokonalý? Pomůže hřebíček i citronová kůra

    Před 10 měsíci
    Rebarbora je další jarní potravinou, která nám přináší krásu a skvělou chuť do života. Jasně červené stonky jsou vítanou vzpruhou a možností, jak tuto surovinu pestře využít v kuchyni. Dnes pro vás máme tipy na skvělý rebarborový kompot.
     Komentáře
  • Kompot

    42 min

    Podcast
    Živý stream z výslechů případu Depp vs. Heard je komedie. Chybí jen soudkyně Barbara

    Před 10 měsíci

    ·

    42 minut

    Rodinná historie a generační traumata jsou hlavním tématem druhé řady seriálu Ruská panenka. Děj připomíná sezení rodinných konstelací, ale místo špatných herců postavy cestují v čase za svými předky. V nové epizodě podcastu Kompot uslyšíte také, jak se údajně herec Bill Murray dotýkal svých kolegyň na place, až bylo pozastaveno natáčení filmu, a vše o soudu Johnnyho Deppa s exmanželkou.
     Komentáře
  • Svět Ženy

    Myslíte, že už jste viděli všechno? Michal David zpívající za pultem "kompot, nesu vám kompot" vám vyrazí dech

    Před 1 rokem
    Michal David a jeho písničky jsou určitým způsobem ikonické pro český národ. Není párty bez písniček Non stop, Decibely lásky nebo Každý mi tě, lásko, závidí. K čemu propůjčil svou tvář hitmaker nyní? Budete se divit!
     Komentáře
  • Proženy

    Dezert do větrného dne: Teplý domácí kompot jako od babičky zahřeje a zasytí a nedá se zkazit

    Před 1 rokem
    Když se řekne kompot, nejspíš si představíte způsob uchovávání ovoce na zimu. Ale kompot si lze i uprostřed zimy připravit čerstvý, a co víc: v chladném odpoledni si ho můžete dopřát teplý. Je plný čerstvého i sušeného ovoce a voňavého koření. A když přidáte kapku alkoholu...
     Komentáře
  • Proženy

    Rychlý a snadný koláč na plech s mandarinkovým kompotem

    Před 1 rokem
    Milujeme mandarinky, v naší rodině jich dokážeme sníst opravdu hodně. A úplně stejně milujeme i mandarinkový kompot, a možná ještě o fous víc tenhle skvělý, a přitom jednoduchý a rychlý mandarinkový koláč se šlehačkou.
     Komentáře
  • Kompot

    43 min

    Podcast
    Zaplatily mu luxusní život i Češky? Tinderový podvodník z Netflixu navštívil také Prahu

    Před 1 rokem

    ·

    43 minut

    Dokument Tinder Swindler se stal hitem Netflixu. Příběh sňatkového podvodníka Simona Levieva překvapuje zejména tím, že v něm ještě nic neskončilo. Poslechněte si recenzi v nové epizodě podcastu Kompot. Jak skončil seriál And Just Like That a jakto, že v machistické Itálii zvítězil na slavném festivalu italské písně Sanremo romantický duet dvou mužů? Zjistíte v Kompotu.
     Komentáře
  • iReceptář

    Bleskový nepečený dort ze zakysané smetany a jakéhokoli kompotu

    Před 1 rokem
    Nepečené dorty jsou rychlé, velmi chutné a osvěžující, a to zejména v létě. Ale i v zimě si rádi připomeneme letní náladu a dáme si chutný dezert. Zakysaná smetana se s ovocným kompotem chuťově skvěle doplňují.
     Komentáře
  • Kompot

    46 min

    Podcast
    Vladko, Regina, Sámer nebo Aneta. Pamatujete si na velká televizní hlasování?

    Před 1 rokem

    ·

    46 minut

    Hlasování pomocí sms je stále oblíbený způsob, jak televizní zábavu povýšit na národní sport. Zavzpomínejte si na ta nejnapínavější v nové epizodě podcastu Kompot. Které české celebrity se během svátků rozcházely i scházely, proč herec Will Smith doporučil synovi, aby přibral a má smysl vidět Matrix Ressuractions? Zjistíte v Kompotu.
     Komentáře
  • Heroine

    Všichni, které mám rád. Vánoční povídka Kláry Vlasákové

    Před 1 rokem
    Povídka od dramaturgyně, publicistky a autorky románu Praskliny Kláry Vlasákové je vánočním dárkem pro všechny čtenáře a čtenářky Heroine. Je vánoční, melancholická a trochu mrazivá. O rodině, strachu a vzpomínkách, o kterých dobře víte, proč jste je chtěli zapomenout.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Muzika, šprachanda nebo tomáškový kompot? Uvařte si méně známou staročeskou specialitu

    Před 1 rokem
    Když dojíme štědrovečerní večeři, většinou se těšíme, až zasedneme do křesla ke stromečku, rozdáme si dárky a pustíme si v klidu pohádku v televizi. V minulosti se ovšem nosily na stůl ještě další dobroty. Mezi nimi byl pokrm ze sušeného ovoce, který je nejčastěji znám jako muzika.
     Komentáře
  • iReceptář

    Nebe v hubě: Vynikající dobrota princezny Krasomily podle Zdeňka Trošky

    Před 1 rokem
    „Nebe v hubě", tak s oblibou říká Zdeněk Troška vynikajícím prochoutkám (nejen) české kuchyně. Jedním z  oblíbených dezertů, který pan režisér rád chystá pro své návštěvy, nese název Dobrota princezny Krasomily. Tento moučník není složitý a během pár chvil můžete servírovat...
     Komentáře
  • Babinet

    Tradiční staročeská vánoční omáčka: Muzika, odvárka, lízačka či tomáškový kompot

    Před 1 rokem
    Muzika, odvárka, lízačka, tomáškový kompot, vocet a další, to vše jsou názvy staročeské vánoční pochoutky. Tradice velí, že se vařívá 21.prosince  (podle katolického kalendáře na sv. Tomáše), aby se do Štědrého dne krásně rozležely a prolnuly všechny chutě. Čím déle necháte odležet, tím je výsledná chuť lepší. Jedná se vlastně o sladkou, hnědou, hustou omáčku (někdo používá spíše název kompot) ze sušeného ovoce, doplněnou chutí ořechů, rozinek, mandlí, koření, rumu, povidel ... receptů je mnoho, a dá se říct, že každý si připravuje tento pokrm dle svých zvyklostí a především dle své chuti. Tato omáčka totiž může chutnat pokaždé trošku jinak.
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Dávno zapomenutý recept: přírodní domácí kompot z hroznů vás oslní svou jedinečnou chutí i rychlou přípravou

    Před 1 rokem
    Pokud si chcete uchovat plody podzimu i na horší časy, pak máme pro vás recept na chutný hroznový kompot zcela bez konzervantů. The post Dávno zapomenutý recept: přírodní domácí kompot z hroznů vás oslní svou jedinečnou chutí i rychlou přípravou appeared first on Chalupáři-Zahrádkáři.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Čas zavařování ještě neskončil. Udělejte si vynikající sladkokyselý dýňový kompot

    Před 1 rokem
    Víte, co k podzimu patří stejně jako barevné listí? Přece dýně… Děláme z nich koláče, vaříme polévku i rizoto nebo je jen pečeme v troubě. V poslední době jsou v kurzu spíš menší dýně, jako je hokaido nebo máslová. Pokud vám ale na zahradě vyrostla obří dýně, určitě přemýšlíte, co s ní. Právě ta je ale nejlepší do kompotu.
     Komentáře
  • iReceptář

    Legendární jablečný koláč našich babiček: jednoduchý, rychlý a lahodný

    Před 1 rokem
    Jablková sezóna je tady. Sladké plody můžete uskladnit na zimu nebo zpracovat. Skvělé jsou kompoty, mošty nebo domácí buchty a dezerty. Upečte si sladkou tečku v podobě legendárních jablečných řezů, které milovaly už naše babičky.
     Komentáře
  • iReceptář

    Dýňová semínka: Jak je upravit, abyste je už nikdy nemuseli kupovat v obchodě

    Před 1 rokem
    Nastává čas dozrávání dýní, tím pádem i jejich zpracování. Nevyhazujte semínka z dýní! Upražte si je tak, že už nebudete chtít jiná!
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Co nečekaného se dá dělat se spadanými jablky? Rozhodně je nevyhazujte do popelnice

    Před 1 rokem
    Nevyhazujte spadaná jablka jen tak do popelnice. Je to škoda. Využít je můžete například v kompostu nebo v kuchyni.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak udělat dýňový kompot, který chutná jako ananas, možná i mnohem lépe

    Před 1 rokem
    Dýňový kompot buď milujete nebo nenávidíte. Jeho specifická chuť totiž nevyhovuje úplně každému. Zkuste ho posunout na další úroveň. Vytvořte si domácí dýňový kompot à la ananas.
     Komentáře
  • Moravskoslezský deník

    OBRAZEM: Rodinný festival Ostravský kompot v Trojhalí uzavřela skupina Buty

    Před 1 rokem
    /VIDEA, FOTOGALERIE/ Dobře namíchaný, uvařený, okořeněný, ingredience po špetkách. Takový byl nedělní program rodinného festivalu Ostravský kompot, který se již tradičně konal v Trojhalí Karolina.
     Komentáře
  • Proženy

    Nejlepší recepty se švestkami: Buchty s mákem, pečeně s povidly, kompot i štrúdl

    Před 1 rokem
    Máte rádi švestky – čerstvé, sušené nebo v kompotu? V nabídce padesátky nejlepších ověřených a vyzkoušených receptů si jistě vyberete. Přinášíme jak úžasná tradiční sladká jídla a klasické i originální pečivo, tak i vynikající nápady na využití švestek ve slané kuchyni.
     Komentáře
  • Stačí začít

    Co s plechovkou od kompotu? Vyrobte si praktický příborník

    Před 1 rokem
    Od jara do podzimu můžeme stolovat venku pod pergolou nebo na terase. Vyrobte si jednoduchý přenosný příborník z plechovky od kompotu, aby byly příbory vždy pěkně po ruce. Barvu vrchního nátěru zvolte dle libosti.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak správně usušit švestky, aby neztratily chuť, vitaminy a dlouho vydržely?

    Před 1 rokem
    Podzim pomalu klepe na dveře a to znamená, že kromě jablek a hrušek dozrávají také švestky. Ty jsou nedílnou součástí naší kuchyně a Češi toto fialové ovoce doslova milují. Jak je ale usušit, když jich naše zahrada letos vyplodila přebytek?
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak zavařit švestky bez chemie: Vynikající a jednoduchý recept našich babiček

    Před 1 rokem
    Podzimní čas patří švestkám. Toto ovoce je v našich končinách velmi oblíbené a tradiční. Kouzlit s ním uměly už naše babičky. Jak tuto fialovou pochoutku zavařovat bez použití chemie?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Umíte správně zavařovat kompoty? Poradíme vám, na co myslet, aby byl výsledek dokonalý

    Před 1 rokem
    Máte na zahradě či v sadu stále dostatek ovoce a už vás nebaví dělat pořád dokola jen marmelády a džemy? A co se takhle pustit do kompotů? Sice se také dají koupit v obchodě, ale z těch domácích budete mít mnohem větší radost. Navíc je v zimě můžete využít i do dezertů a na pečení.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Milujete kompoty? Připravte si je i bez zavařování a ochuťte je kořením, ořechy nebo vínem!

    Před 1 rokem
    Kompot si většina lidí spojuje s dětstvím. Dříve se často podával místo salátu jako malá příloha k mnoha různým jídlům. Můžete to tak udělat i dnes. A pokud nechcete hned zavařovat, zkuste si kompoty připravit tak, jak je to zvykem jinde. Tedy k okamžité spotřebě! Nedělní oběd pak nebude mít chybu!
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak zavařit třešně?

    Před 1 rokem
    Sezóna třešní je v plném proudu a neexistuje snad nikdo, kdo by si na tomto šťavnatém a chutném ovoci nepochutnal. Jedinou nevýhodou je, že se třešně rychle kazí, proto se co nejdříve po sběru musí zpracovat. Co takhle vynechat letos marmeládu a bublaninu a udělat si radějí zavařeniny?
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Zkuste zavařování trochu jinak! Sůl do kompotu a marmeláda s kiwi či mrkví

    Před 1 rokem
    Jahody, borůvky, třešně, maliny, ostružiny, broskve, melouny… Léto nabízí širokou plejádu lahodných sezónních plodin. Jak ale bohatou úrodu ze zahrádky nebo plné košíky z farmářských trhů zužitkovat? Pusťte se do čím dál oblíbenějšího zavařování. Pusťte se tentokrát do kulinářských experimentů při kombinování chutí džemů, marmelád i kompotů.
     Komentáře
Reklama