Zavřít
Omáčka

Omáčka

Nejnovější články na Seznamu na téma Omáčka
  • Týdeník Policie

    Během dvou měsíců odcizil 75 kilogramů kebabu a 40 kilogramů omáčky

    Před 8 hodinami
    Čtyři krádeže v prodejně potravin v Lounech řešili místní policisté. Čtyřikrát se stejný zloděj vrátil na totožné místo, aby si odsud odnesl polotovar kuřecího kebabu, který váží 25 kilogramů. ...
     Komentáře
  • Špetka Slovácka

    Erteplová máčka: Tradiční polévka, po které se budete oblizovat

    Před 2 dny
    Erteplová máčka podle starého receptu, která nejen výborně chutná, ale taky pořádně zasytí! K dobrému jídlu nepotřebujete maso, stačí pár brambor a cibule.
     Komentáře
  • Žena-in

    Domácí smetanový sýr je lepší a levnější než ten z obchodu: Tipy, jak ho využít v kuchyni i v koupelně

    Před 2 dny
    Ceny kupovaných smetanových sýrů se v poslední době vyšplhaly do nebeských výšin. Jejich chuť také není vždy podle našich představ. Udělejte si vlastní, ušetříte peněženku, pochutnáte a můžete ho využít hned na několik způsobů.
     Komentáře
  • Ferty

    Naučte se omáčku zahustit bez mouky. Bude to mnohem zdravější

    Před 6 dny
    Ať už se jedná o guláš, koprovku nebo zeleninový krém, k pořádnému zahuštění jsme zvyklí sáhnout po mouce.
     Komentáře
  • ByznysDeník

    Heinz uvádí na trh rajčatovou omáčkou s příchutí vodky

    Před 6 dny
    Tato omáčka na těstoviny "Pasta alla Vodka" pochází ze spolupráce potravinářské skupiny Heinz a výrobce lihovin Absolut Vodka.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Zahušťování svíčkové, koprové a rajské omáčky

    Před 7 dny
    Tyhle tři nejoblíbenější české omáčky patří k tuzemským pokladům. Jak a čím je zahušťujete? A víte, po čem se omáčky rychleji kazí?
     Komentáře
  • Proženy

    Zase králík? S hořčicovou omáčkou na víně je lepší než svíčková

    Před 8 dny
    Králík na hořčici je klasický francouzský recept. Omáčka trochu připomíná svíčkovou, díky ostré hořčici a bílému vínu je ale výrazně svěžejší a jiskrnější a do teplejšího počasí se výborně hodí.
     Komentáře
  • DIAstyl

    Skryté cukry v potravinách: Najdete je v omáčkách, cereáliích i mléčných výrobcích

    Před 10 dny
    Cukr je sladící látka způsobující závislost. Někteří vědci považují cukr dokonce za stejně návykový jako drogy nebo alkohol. A aniž bychom to vůbec tušili, nevědomky konzumujeme tolik cukru, že by to podle Světové zdravotnické organizace vystačilo běžně zdravému člověku i na několik dnů. Přitom jeho nadměrná konzumace způsobuje obezitu, diabetes a další přidružené neduhy. Pojďte se s námi podívat na potraviny, kde byste přidaný cukr rozhodně nečekali.
     Komentáře
  • Proženy

    Luxusní dušené hovězí v omáčce z červeného vína s dokonalou tečkou - kouskem hořké čokolády

    Před 13 dny
    Tomuto dušenému hovězímu se v italštině říká peposo. Jméno odkazuje k jedné ze surovin, kterou použijete při vaření - pepe, tedy pepři. Spousta červeného vína a dlouhé dušení pomůžou vytvořit dokonalou a silnou omáčku. A i když budete v pokušení přihodit cibuli nebo bylinky, nedělejte to. Jídlo je perfektní tak, jak je.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Rychlá večeře: Nivová omáčka k těstovinám

    Před 16 dny
    Nivová omáčka se hodí nejen k těstovinám, ale i k masu. Je rychlá, chuťově výrazná a na její přípravu vám bude stačit jen pár surovin.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Zapečené těstoviny pro dobrou náladu

    Před 17 dny
    Zapékané těstoviny dokážou opravdu vyvolat dobrý pocit! Gratinované a s lahodnou omáčkou jistě potěší celou rodinu.
     Komentáře
  • Apetit

    Francesinha: Podivný sendvič se zvláštní omáčkou, který milují v Portu

    Před 17 dny
    Francesinha, v portugalštině „malá Francouzka“, je sendvič, který vás zbaví hladu dokonale. Nepředstavujte si ovšem tradiční svačinku, s níž můžete brázdit ulice Porta. Spíš se jedná o sváteční oběd místních a gastronomický cíl mnoha turistů. Jak získal své jméno a co se skrývá ve speciální omáčce, která nikdy nesmí chybět?
     Komentáře
  • Apetit

    Připravte si domácí ochucenou majonézu, možností je celá řada

    Před 18 dny
    Jemnou chuť a konzistenci majonézy nic nenahradí. Když ji pokaždé jinak ochutíte, uvidíte, jak širokou paletu omáček můžete získat.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak přidat smetanu do omáčky, aby se nesrazila: Pomůže cukr

    Před 19 dny
    Přidáním smetany nebo šlehačky do horké omáčky může být velmi často osudné. Víte, jak ji správně použít, aby se v omáčce nesrazila? Stačí se držet pár jednoduchých triků, díky kterým bude omáčka dokonalá! Vyvarujte se běžných chyb, které dělají (nejen) začátečníci.
     Komentáře
  • CNN Prima News

    Lidé olizují lahve s omáčkami a plivou ostatním do jídla. Japonsko zasáhl „sushi terorismus“

    Před 20 dny
    Vzhledem k narůstajícímu počtu případů tzv. „sushi terorismu“, které zaznamenaly japonské restaurace, se některé řetězce running sushi rozhodly postupně rušit ikonické jezdící pásy. Důvodem jsou virální videa zachycující nehygienické chování lidí. Ti například olizují společné láhve s omáčkami nebo jinak provokují ostatní hosty. Japonská policie již v této souvislosti zatkla tři osoby, informuje web britské stanice BBC.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Pětiminutová smetanová pepřová omáčka jen ze 3 surovin: Ideální k masu i zelenině

    Před 21 dny
    Pokud každý dort potřebuje svoji "poslední třešničku", pak každý steak, nebo i kus vařené zeleniny potřebuje k dokonalosti trochu omáčky. Ideální je lehká, přesto krémová a v chuti výrazná omáčka, která podtrhne skvěle připravené maso či jen povařenou zeleninu, jíž dá šmrnc! Tak tohle přesně splňuje smetanová pepřová omáčka, připravená za pouhých 5 minut! Nic snazšího už nenajdete!
     Komentáře
  • Proženy

    Treska skrei s jemnou máslovou omáčkou: Jako z nejlepší restaurace

    Před 21 dny
    Sezona tresky skrei je krátká, a pokud jste ji ještě neochutnali, máte čas jenom do konce března. Patří mezi dražší masa, chuťově je ale dokonalá: sněhobílé lupínky pevného masa se od sebe lehce oddělují a na ochucení stačí špetka soli. Perfektně ji doprovodí máslová omáčka beurre blanc.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Květák à la křidýlka Buffalo Wings: Vege verze masové pochoutky je s touto speciální omáčkou k nerozeznání od originálu

    Před 22 dny
    Pikantní kuřecí křídla Buffalo jsou neodmyslitelně spjata se Severní Amerikou, kde je některé řetězce mají jako hlavní položku na menu a dokonce se zde pořádají festivaly zaměřené na tento světoznámý pokrm. Název Buffalo se však používá i pro jiná jídla obsahující stejnou omáčku. Jedním z nich je květák, který určitě stojí za to v Buffalo variaci vyzkoušet.
     Komentáře
  • Prima Fresh recepty

    Koprová omáčka: jednoduchý recept na poctivou klasiku

    Před 22 dny
    Koprová omáčka je klasika českých jídelen a rozděluje lidi na dva tábory – na ty, co ji milují, a ty, co ji nesnášejí. Pokud vyzkoušíte verzi z krémové tučné smetany a poctivého vývaru, určitě si ji zamilujete. Další skvělé recepty najdete na fresh.iprima.cz
     Komentáře
  • TopRecepty

    Chlupaté koláčky – valašská specialita z brambor nahradí knedlíky. Výborné jsou s jednoduchou povidlovou omáčkou

    Před 23 dny
    Trochu se podobají chlupatým knedlíkům, do valašských chlupatých koláčků se ale dávají obvykle jen syrové brambory. Právě jim vděčí koláčky za svůj název, po uvaření jsou totiž díky vysráženému škrobu takové rozčepýřené a vypadají, jako by měly na povrchu malé chloupky. A samozřejmě jsou jako správné noky i trochu oslizlé.
     Komentáře
  • LUI

    V ložnici mají beton a omáčky míchají na podlaze. O punkovém, ale šťastném soužití na stavbě jsme si povídali s Fanym a Jirkou

    Před 23 dny
    Bydlí v domě, a přitom v 1+kk. Tak to prostě někdy chodí, když žijete v rekonstruovaném prostoru. Avšak ani punkové podmínky neubraly partnerům Jirkovi a Fanymu na úsměvech. Domeček, který si pořídili, jim dělá spoustu radosti a těší se, až budou všechny plány dokončené.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Naprosto dokonalá kombinace brokolice, těstovin a kuřecích prsíček. Rychlovka za 30 minut

    Před 24 dny
    Nejlepší brokolice s těstovinami, kuřecím masem a sýrem. Rychlé jídlo. Příprava zabere 30 minut. Chutná rychlovka. 🔥Suroviny: 250 g kuřecích prs, 200 ml mléka, 100 g hladké mouky, ½ hlávky brokolice, 100g sýr eidam 45%, olivový olej, sůl a pepř.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Správné servírování italských gnocchi

    Před 25 dny
    Malé knedlíčky, které si vychutnáte převážně v Itálii, jsou velmi, velmi populární. Odkud se gnocchi vzaly a proč je milují snad úplně všichni?
     Komentáře
  • Receptovník

    Sledě na cikánský způsob ocení milovníci pikantních jídel i vyhlášených rybích specialit

    Před 25 dny
    Spolu s kaprem patří mezi tradiční ryby připravované během vánočních svátků v sousedním Polsku. Na rozdíl od kapra je však sleď mořská ryba, která žije v hejnech v Atlantiku. Zatímco kapr se nejčastěji připravuje jako smažený, u sledě je typičtější marinování v pikantní omáčce. Jak připravit pokrm, který je oblíbený u našich severních sousedů? Budete se divit, ale postup je nadmíru snadný, důležité je sledě před marinováním dostatečně dlouho namáčet.
     Komentáře
  • EgoMan

    Nadváha se týká stále většího procenta dětí. Zdravotním problémům předejde jedině změna jídelníčku

    Před 25 dny
    Nadváha a obezita jsou vážným sociálním problémem, který postihuje mladé lidi.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Jak správně párovat 8 nejběžnějších druhů těstovin s omáčkami

    Před 26 dny
    Existuje nepřeberné množství těstovin. Údajně jsou považovány za jednu z nejchutnějších potravin konzumovaných napříč všemi věkovými kategoriemi. Každý druh těstovin se hodí na trochu jiné servírování, protože mají různé vlastnosti. Na některých dobře drží omáčka, jiné jsou drobnější nebo tenké a lépe se smíchají s ostatními ingrediencemi. Podívejte se, jak správně podávat těchto 8 nejběžnějších druhů těstovin.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak připravit výbornou sýrovou omáčku k masu i k těstovinám? Využít můžeme zbytky aromatických sýrů

    Před 26 dny
    Ve všedních dnech stále hledáme, co uvařit. Výborná horká a krémová sýrová omáčka se hodí k masu i k těstovinám a jako bonus je hotová do pár minut. Poradíme, jak ji zahustit i vylepšit.
     Komentáře
  • Apetit

    Omáčka, která ve vás probudí oheň. Připravte si raz dva domácí srirachu

    Před 27 dny
    Jste-li milovníky asijské kuchyně, jistě vaší pozornosti neunikla ostrá červená omáčka zvaná sriracha. V průhledné láhvi s logem kohouta a zeleným víčkem ji najdete v téměř každé asijské restauraci. Z čeho se sriracha vyrábí a jak si ji připravit doma?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Cibulová omáčka 5x jinak: Klasická M. D. Rettigové, ošizená bez vývaru, luxusní s jehněčím nebo ta podle Jamieho Olivera

    Před 28 dny
    Pro nás je to jedna z typicky českých omáček, jejíž největší předností je rychlost a jednoduchost a která báječně doplňuje vařené hovězí maso. Není vůbec obyčejná, jak by se na první pohled zdálo. Víte, že ji připravuje i britská kuchařská celebrita Jamie Oliver?
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Rychlá večeře: Bramborové noky se sýrovou omáčkou a bazalkou

    Před 1 měsícem
    Tipů na bleskové večeře není nikdy dost. Bramborové noky (gnocchi) koupíte hotové v každém obchodě a během chvilky k nim snadno vyčarujete lahodnou omáčku, která bude chutnat i dětem. Což bývá často nesnadný úkol :)
     Komentáře
  • TopRecepty

    Škola vaření: Jak na perfektní hladkou jíšku, co je to záklechtka a kam použít zásmažku nebo zápražku

    Před 1 měsícem
    Jíška, záklechtka, zásmažka nebo zápražka… několik názvů a téměř stejný výsledek v podobě pořádně husté omáčky, polévky nebo šťávy k masu. Je ale mezi těmito zahušťovacími vychytávkami české kuchyně nějaký rozdíl? A umíte je vůbec správně připravit a použít?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Šéfkuchař radí, jak využít bramborové slupky: Vylepší polévku i omáčku, ale jen, když si pohlídáme jednu zásadní věc

    Před 1 měsícem
    Není to tak dávno, co českým internetem zahýbala aféra o bramborových slupkách, prodávaných údajně v jednom obchodním řetězci. Zpráva se sice ukázala jako falešná, ale rozvířila téma, zda jíst či nejíst bramborové slupky. Zeptali jsme se proto výživové specialistky i šéfkuchaře, jak a jestli vůbec slupky v kuchyni využívat.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Křenová omáčka, co má říz: Zjemněná máslem a smetanou zachutná všem

    Před 1 měsícem
    Jestli nějaká omáčka patří mezi české klasiky, pak je to jistě ta křenová. Můžete ji připravit z křenu sterilovaného, ale jen čerstvý jí dodá opravdu říznou chuť. Zkuste si uvařit omáčku podle našeho receptu, je vylepšená vývarem a zjemněná smetanou, což dohromady vytváří dokonalou chuťovou harmonii.
     Komentáře
  • Svět cestovatele

    Holandská omáčka – nahlédněte do historie této opravdu oblíbené pochoutky

    Před 1 měsícem
    Holandská omáčka – nahlédněte do historie pokrmu, který si získal srdce lidí na celém světě. Je mnohem zajímavější, než si myslíte. A věděli jste také, že existuje celá řada variant?
     Komentáře
  • Super

    Ed Sheeran si našel nový zdroj příjmů. Neuvěříte, v čem oblíbený zpěvák začíná podnikat

    Před 1 měsícem
    Ed Sheeran (32) je právě na turné v Austrálii a nemůže být řeč o tom, že by mu jeho profese nevydělávala. Teď ale prozradil, že od ní hodně odbočí a začne vydělávat i na něčem jiném - stane se králem pálivých omáček.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Náprava nepovedených omáček pod taktovkou našich babiček

    Před 1 měsícem
    Překyselená, přesolená, nebo dokonce připálená omáčka? Komu z nás se někdy něco takového nestalo. Důležité je zachovat klid a mít po ruce kondenzované mléko, kousek chleba, mrkev nebo citron.
     Komentáře
  • Zahrádkář

    Maxi rajčata: mají své minusy, ale jejich chuť stojí za to!

    Před 1 měsícem
    Rajčata dodávají nejrůznějším omáčkám, protlakům a kečupům barvu a chuť. Proto jsou řazena i mezi koření. U těch maxi to platí dvojnásob!
     Komentáře
  • Toprecepty

    Kuřecí nudličky s jemnou žampionovou omáčkou: Krémová lahůdka vás uchvátí svou chutí

    Před 1 měsícem
    Žampiony i kuřecí prsa mají jemnou chuť a o to více se s nimi dá v kuchyni čarovat. Spojte je se smetanou a připravte si lahodnou krémovou omáčku, která bude mít příjemnou chuť a skvěle se hodí k domácím knedlíkům. Přípravu si také můžete zjednodušit mraženými žampiony, které už jsou nakrájené na plátky.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Retro okénko: UHO neboli univerzální hnědá omáčka může být skvělým základem mnoha jídel. Podle tohoto receptu se povede každému

    Před 1 měsícem
    UHO neboli univerzální hnědá omáčka je lidový název pro cibulovou omáčku, která se velmi často objevovala v různých variacích za minulého režimu na talířích ve školních a závodních jídelnách i v nemocnicích. Na přípravě není nic složitého a dáte-li si práci se silným vývarem z kostí, dostanete skvělý základ k mnoha pokrmům.
     Komentáře
  • Nespěchej

    Silphium, byla to zázračná léčivá rostlina starého Říma. Sloužila ale i jako afrodiziakum nebo parfém

    Před 1 měsícem
    Silphium bychom nyní na zahradě či louce hledali marně. Tato, dnes již vyhynulá rostlina, byla před dvěma tisíci lety oblíbenou v mnoha oblastech. Hojně využívána byla nejenom jako koření do tehdejších tradičních jídel. Měla také silné afrodiziakální účinky a používala se i v lékařství.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Večeře do půlhodinky: Vepřová kotleta na cibuli s vůní dvou omáček

    Před 1 měsícem
    Kotlety podušené na cibuli jsou rychle připravenou, ale přitom sytou večeří. Cibule spolu se dvěma dochucovacími omáčkami vytvoří výborný chuťový koncert, který potěší nejen muže. S křupavými hranoly a tatarkou, anebo jen s chlebem je do dobrota skoro bez práce!
     Komentáře
  • iRozhlas

    Gurmánské pochoutky z Mexika, které našinec těžko chápe

    Před 1 měsícem
    Nedávno jsem psala o svém mexickém vaření pod vedením šéfkuchaře a jeho kolektivu v luxusní mexické restauraci na mexické riviéře. Zážitek to byl veliký a ráda se s ním podělím. Současně vysvětlím, jak se vaří s kaktusem, a ještě přidám, proč krevetový koktejl obsahuje kečup a co je to za podivný zvyk, dát si kuře v čokoládové omáčce.
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Jednoduchý karlovarský knedlík musíte zkusit. Povede se totiž vždy

    Před 1 měsícem
    Skvěle doplní omáčky tradiční i jemnější, ale stejně dobře se hodí například ke kachně. Bavíme se o černém koni našich klasických příloh. Nadýchaný karlovarský knedlík doma zvládnete hravě a chutná skvěle.
     Komentáře
  • OnlyU

    Finské masové kuličky s krémovou omáčkou: Snadné na přípravu a aromatičtější než ty švédské

    Před 1 měsícem
    Se švédskou kuchyní si u nás většina lidí spojí masové kuličky se smetanovou omáčkou a brusinkami. Ty se dají dnes už v mnoha obchodech běžně koupit mražené. Málokdo ale ví, že speciální masové kuličky má také Finsko. A od těch švédských se mírně liší. Zdroj
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Dnes se o jídlo postará děda! Vaří klasické kuře na paprice, které si můžete dát třeba s rýží

    Před 1 měsícem
    Suroviny - 4 porce Kuře na paprice: kuře 1 ks cibule 100g máslo 80g mouka 40g paprika mletá 20g smetana 250g sůl pepř vhodné přílohy : knedlíky, rýže, noky
     Komentáře
  • TopRecepty

    Dokonalé kuře po baskicku: Jednoduchý a lehký pokrm je plný zeleniny, jedna surovina mu navíc dodá šmrnc

    Před 1 měsícem
    Máte rádi jídla, která se připravují téměř sama a vy s nimi nemáte žádnou práci? Přesně takové je kuře po baskicku. V jednom hrnci nebo zapékací nádobě se navíc úžasně prolnou chutě, a ještě získáte voňavou omáčku, kterou nejlépe doplní vařená rýže nebo křupavá bageta.
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Počeštěný, ale stále vynikající pikantní segedínský guláš se zelím a knedlíky

    Před 1 měsícem
    Suroviny - 5 porcí Segedínský guláš (Segedín): vepřová plec 1000g cibule 200g sádlo 150g paprika mletá 30g zelí kysané 800g česnek 20g smetana 250g mléko 200g mouka hladká 40g kmín sůl
     Komentáře
  • OnlyU

    Ravioly: Připravte si domácí s bazalkou nebo se sýrem

    Před 1 měsícem
    Milovníci italské kuchyně jistě vědí, co jsou to ravioly. Zkoušeli jste si je ale už někdy připravit sami doma? A víte něco o historii těchto plněných těstovin? Že jsou z Itálie, by asi odhadl každý, málokdo ale ví, že je lidé milovali už ve 14. století.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Vodu zbylou po vaření těstovin, brambor a rýže nevylévejte! Skvěle zahustí polévky i omáčky, vylepší slaná těsta a prospěje zažívání

    Před 1 měsícem
    Při vaření těstovin, brambor i rýže se do vody uvolňuje škrob a ta tak získává vlastnosti potřebné pro zahuštění omáček a vytvoření krémovité konzistence. Zbylá voda má ale i další využití nejen do pokrmů, ale třeba i v péči o tělo, pokojové i venkovní rostliny nebo při mytí zaschlé špíny na nádobí.
     Komentáře
  • Aktuálně

    Plzeň za 29 korun a pořádné omáčky. Máme stále plno, říká šéfkuchař podniku na Andělu

    Před 1 měsícem
    Podnik Red Pif změnil koncept a v červnu se přestěhoval na Anděl. Nabízí česko-francouzské speciality i levnou plzeň.
     Komentáře
  • Receptovník

    Dodejte rajčatové polévce ten správný šmak. Brusinky a speciální směs koření ji zcela promění

    Před 1 měsícem
    Tomatová polévka s rýží nebo těstovinami? Nebo snad podávaná jako omáčka s knedlíkem a masovými koulemi? Bez ohledu na to, jak je tato specialita podávána, ji můžeme ještě vylepšit jednou ingrediencí. Recept na rajčatovou polévku se v některých domácnostech předává z generace na generaci. Hledáte změnu a přemýšlíte, jestli polévka může být ještě lepší? Drobné úpravy v receptu jsou schopny hodně změnit. Seznamte se s našimi nápady na dobrou rajčatovou polévku či omáčku.
     Komentáře
  • Rexter

    Jak se dělá koprová omáčka od babičky nebo od Pohlreicha?

    Před 1 měsícem
    Přečtěte si jak uvařit nejlepší koprovou omáčku s vejcem nebo s hovězím masem podle receptu od babičky nebo od Zdeňka Pohlreicha.
     Komentáře
  • iReceptář

    Naše babičky uměly zahustit omáčku bez mouky a skvěle. Toto je jejich trik

    Před 1 měsícem
    Máte chuť na omáčku, ale nechcete se pouštět do jíšky, anebo se chcete použití mouky v omáčce zcela vyhnout? Nezoufejte, existuje hned několik triků, jak se mouce v pokrmu vyhnout. Pojďte se na ně s námi podívat.
     Komentáře
  • iReceptář

    Citronovou kůru nevyhazujte: Geniální trik, jak vám vydrží její zásoby celé roky

    Před 1 měsícem
    Pracujete rádi s citronovou kůrou při vaření a pečení? Můžete si ji připravit do zásoby hned několika způsoby. Budete ji mít tak stále po ruce připravenou kdykoliv použít. Je to snadné a zabere vám to pouhých pár minut.
     Komentáře
  • OnlyU

    Křenová omáčka: Staročeská i polská verze jsou snadné na přípravu a ideální k masu

    Před 1 měsícem
    Křen má velmi typickou, silnou a lehce pálivou chuť. Používá se často k dochucení masa nebo jako příloha k masovým jídlům. Většina z nás si ale jistě vzpomene také na křenovou omáčku, kterou nám občas dělaly kuchařky ve školní jídelně. Zdroj
     Komentáře
  • Apetit

    Vejmrda i křenová omáčka: Připravte si s námi křenové lahůdky, které vás postaví na nohy

    Před 1 měsícem
    Taky nedáte dopustit na křenovou omáčku nebo vejmrdu? A křenovou polévku nebo pomazánku jste už vyzkoušeli? Možná je na čase otestovat, co kořen plný síly umí za kouzla. Křen se dobře skladuje, takže je k dostání v průběhu celého roku. Až dostanete chuť na něco řízného, pálivého, co vás píchne do nosu, nemusíte složitě shánět křen ani recept. Zaběhněte do obchodu nebo poproste sousedy se zahradou, recepty najdete u nás!
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Klíč k dokonalým těstovinám je v délce vaření. Měly by se slít o chlup dříve, než je uvedeno v postupu

    Před 1 měsícem
    Příprava těstovin není žádná věda. Přesné dodržování postupu vám však nemusí zaručit ten nejlepší výsledek. Inspirujte se touto radou profesionálních kuchařů.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Nejoblíbenější česká omáčka. Co všechno víme a nevíme o svíčkové?

    Před 1 měsícem
    Česko je omáčkovou velmocí. V tradičních kuchařských knihách najdete recepty na desítky omáček, od koprové a křenové až po rajskou či houbovou. Žádná z nich ale nemá tak výsostné postavení, jako omáčka svíčková.
     Komentáře
  • iReceptář

    Čočka bez vaření je hitem: Zdravotní zázrak za pár korun téměř bez práce

    Před 1 měsícem
    Chcete být zdravější a ve formě? Zařaďte do svého jídelníčku potraviny, které vám s tím pomůžou. Jednou z nich je čočka, kterou je dokonce nejlepší konzumovat bez vaření. Jak na to?
     Komentáře
  • Bydlíme kvalitně

    Abeceda těstovin: Abyste už příště měli jasno v tom, co koupit a z čeho uvařit

    Před 1 měsícem
    Těstoviny patří dlouhodobě k nejoblíbenějším přílohám nejen u nás. Špagety a kolínka ale rozhodně nejsou jejich jedinými reprezentanty. Co takhle vyzkoušet i fussily, tagliatelle či tortelliny?
     Komentáře
Reklama