Zavřít
Pekárna

Pekárna

Nejnovější články na Seznamu na téma Pekárna
  • Týdeník Policie

    Strážníci odchytávali v plzeňském hypermarketu divoké prase. Našli ho v pekárně

    Před 5 dny
    V sobotu, v 11:43 hodin, přijali plzeňští strážníci oznámení na linku 156 od ostrahy nákupního centra, že uvnitř v prodejně květinářství, v Tescu na Rokycanské ulici, se pohybuje divoké prase. ...
     Komentáře
  • CNN Prima News

    Drama v Plzni: Divočák vběhl do supermarketu. Záběry ukazují odchyt z pekárny

    Před 6 dny
    Divoké prase odchytili v sobotu před polednem policisté ve spolupráci s odchytovou hlídkou strážníků v plzeňském hypermarketu na Rokycanské ulici. Podle mluvčí policie Evy Červenkové nebyl nikdo zraněn, nevznikla ani žádná škoda na majetku. Odchyceného divočáka vypustili strážníci zpět do přírody, řekla mluvčí plzeňské městské policie Jana Pužmanová.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Houstičky jako z pekárny: Recept na vláčné domácí pečivo s křupavou kůrkou

    Před 7 dny
    Jste pekař/ka, který doma rád/a peče domácí rohlíky, chleba či jiné dobrůtky? Proto vám nyní nabízíme recept na lahodné houstičky jako z pekárny. Příprava je velmi jednoduchá, rychlá a zabere vám jen několik minut. Jsou vynikající! Co budeme potřebovat: 625 g pšeničné mouky 1 lžíce cukru 10 g sušeného droždí 1 lžička soli 200 ml […] The post Houstičky jako z pekárny: Recept na vláčné domácí pečivo s křupavou kůrkou appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Brněnská Drbna

    Inspektoři zavřeli pekárnu v brněnském Albertu. Provozovnu v Tkalcovské obýval hmyz

    Před 10 dny
    Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce uzavřeli pekárnu v supermarketu Albert v brněnské Tkalcovské ulici. V pondělí 24. listopadu tam objevili živý i mrtvý hmyz, kvůli čemuž museli na místě zakázat výrobu pečiva i užívání přilehlých prostor. Zbytek prodejny zůstává otevřený.
     Komentáře
  • Novinky

    Našli tam brouky. Inspektoři si posvítili na pekárnu v brněnském „Bronxu“

    Před 10 dny
    Rohlíčky dnes nebyly obzvláště vypečené, alespoň ne v pekárně hypermarketu Albert na brněnské Tkalcovské ulici v srdci tzv. brněnského Bronxu, tedy sociálně vyloučené oblasti v okolí ulice Cejl. Pekárnu totiž v pondělí zavřeli pracovníci Státní zemědělské a potravinářské inspekce po nálezu hmyzích škůdců. Zbytek marketu může fungovat bez omezení. Albert se omluvil a ujistil, že přijal nápravná opatření.
     Komentáře
  • Forbes Life

    Kro míří do Libně. Dosud největší pobočka oblíbené značky spojí bistro s pekárnou

    Před 11 dny
    Pokud máte rádi podniky Kro, zamiřte do jejich nové pobočky v Libni. Na co se tam můžete těšit?
     Komentáře
  • CzechCrunch

    Největší Kro otevřelo. Do Libně se vejde skoro sto lidí a bude tu vše od pekárny po večerní restauraci

    Před 11 dny
    Už když se téměř před rokem zavíralo karlínské Kro, hlásili majitelé této pražské sítě, že to je z kapacitních důvodů a že pro svou značku chystají dosud největší provoz jen o kousek dál v Libni. A její čas právě nastal – Kro Libeň dnes otevřelo a doplní tak oblíbené pobočky ve Vršovicích a na Jiřího z Poděbrad. A taky nabídne všechno, co na něm máme rádi. Co byste měli o novém podniku vědět?
  • extrainspirace.cz

    Nejlepší chleba ze supermarketu. Češi ho nakupují ve velkém, protože je levný a chutná lépe než z pekárny

    Před 11 dny
    Češi milují chleba. A není se čemu divit! Ať už jde o […]
     Komentáře
  • CNN Prima News

    Pekařina jako umění: Kam vyrazit za 100 let prověřeným pečivem na Ostravsku?

    Před 13 dny
    Čerstvě upečený chléb s vláčným středem a křupavou kůrkou. Chleby, které jsou z žitného kvasu bez umělých přísad, jsou navíc i zdravé. Takové peče už více než 100 let pekárna v Doubravě na Karvinsku. Další, o dost mladší podnik, který ale i tak peče tradičním způsobem, se nachází v Ostravě.
     Komentáře
  • Maminka

    Nastávajícím rodičům upekl cukrář dort, který pohlaví miminka vůbec neodhalil. Pár to však přesto poznal

    Před 16 dny
    Poněkud rozpačité reakce sklidila videonahrávka odhalení pohlaví miminka jednoho manželského páru. V dortu, který měl sladké tajemství ukrývat, totiž budoucí rodiče našli hned několik "indicií". Přesvědčte se sami.
     Komentáře
  • Události247

    Ceny pečiva dál rostou. Podle šéfa pekařů je to kvůli drahé mouce i mzdám

    Před 17 dny
    Pekárenský průmysl se v poslední době potýká se zásadním problémem, který výrazně ovlivní cenu pečiva. Spotřebitelé si za něj budou muset připlatit.
     Komentáře
  • PrahaIN

    Sobotní fronta před pekárnou Kus koláče zaskočila nejen turisty

    Před 18 dny
    REPORTÁŽ: Znáte každý roh, hodně sousedů i jejich aut, máte načtené zvyky svého okolí a nic už vás zřejmě nepřekvapí... S touto premisou vyrazila redakce PrahaIN.cz v sobotu do terénu, aby se velice brzy přesvědčila o opaku právě vyřčeného.
     Komentáře
  • CzechCrunch

    Pražská pekárna s famózní focacciou, na kterou chodí i Italové, a tip od zakladatele GymBeamu

    Před 19 dny
    Pokud se během prodlouženého víkendu chcete spíš schovat doma s čajem v ruce, máme něco pro vás. Akorát pozor, hned u prvního článku o pekárně Arte Bianca se vám možná začnou tak sbíhat sliny, že i v tom nejhorším nečase vyběhnete ven pro focacciu. Příští týden bude ale taky bohatý na zajímavé dobroty. Věděli jste třeba, jak chutná britský typ piva Cask Ale? K vyzkoušení bude u Dvou kohoutů. Pokud jste ale přece jen spíš tým gauč a čajík, v našem výhledu najdete tip i na jeden zajímavý seriál na Amazonu. To všechno najdete v dnešním vydání newsletteru Weekly!
  • CzechCrunch

    Sem chodí i rození Italové. Na Vinohradech roste pekárna, kde se na focacciu i cornetta stojí fronty

    Před 21 dny
    Na Vinohradech najdete podnik, kde se fronty tvoří už brzy ráno – kvůli focaccie, čerstvému cornettu nebo sicilským cannoli. Italská pekárna a bistro Arte Bianca si za necelé tři roky vybudovala pevné místo mezi pražskými podniky. „Známe spoustu našich zákazníků jménem, víme, co si dávají ráno, co si kupují na víkend a kde byli na dovolené. Ten osobní kontakt nám dodává ohromnou energii,“ říká pro CzechCrunch spoluzakladatel Jan Valeš.
  • Techzprávy

    Symbol národa na ústupu. Ikonická bageta mizí z francouzských stolů i pekáren

    Před 21 dny
    Francouzská bageta – národní ikona a čerstvě zapsané dědictví UNESCO – čelí tiché krizi. Spotřeba klesá, pekárny mizí a mladá generace volí praktičtější nebo zdravější alternativy. Je budoucnost slavného chleba v ohrožení?
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Agrofert postaví v Maďarsku pekárnu za 1,5 miliardy Kč

    Před 23 dny
    Maďarský podnik Ceres Sütöipari by chtěl do roku 2027 zvládnout vyrábět 100 tun chleba denně. Ten by se kromě Maďarska dodával partnerům v Česku či na Slovensku.
     Komentáře
  • Newstream

    Babišův Agrofert postaví v Maďarsku pekárnu za 1,5 miliardy korun

    Před 23 dny
    Nový závod vyroste ve městě Tata a denně má chrlit sto tun chleba.
     Komentáře
  • Hrot24

    Agrofert peče nový byznys: Babišova firma investuje miliardy do maďarské pekárny

    Před 23 dny
    Nový závod skupiny Agrofert vznikne ve městě Tata na severozápadě Maďarska. Společnost Ceres Sütöipari do něj investuje 24 miliard forintů a do roku 2027 plánuje vyrábět až 100 tun chleba denně pro trhy ve střední Evropě.
     Komentáře
  • Místo prodeje

    Lidl v Pelhřimově znovu otevírá: Zákazníci se mohou těšit na novou pekárnu i samoobslužné pokladny

    Před 23 dny
    Prodejna Lidl v Pelhřimově prošla rozsáhlou modernizací a od 13. listopadu 2025 se opět otevírá zákazníkům. Nově nabízí rozšířenou prodejní plochu, moderní pekárnu, či samoobslužné pokladny pro rychlejší nákupy. Modernizace se … Read More
  • CzechCrunch

    První chleby ztvrdly na kámen a hygiena přišla kvůli spáleninám, vzpomínají matadoři z Esky na její start

    Před 26 dny
    „Tomáš Karpíšek v tom měl jasno. Chtěl, aby Eska byla úplně jiná, než cokoliv, co tu bylo – aby propojila české suroviny od místních dodavatelů se starými technikami a novými přístupy. Odrážet se měly nejen v kuchyni, ale i v interiéru, inventáři a výběrové kávě,“ vzpomíná generální manažer karlínské pekárny na zadání, které před lety s kolegyní Monikou Drašnarovou a kuchařem Martinem Štanglem dostali od zakladatele Ambiente. A tak začali tvořit projekt, který nám připomněl, jak může chutnat opravdu dobrý chleba, v čem spočívá kouzlo fermentace nebo že i zdánlivě obyčejné suroviny dokáží dělat velkou parádu. Poprvé to Eska udělala na den přesně před deseti lety a neslevila z toho dodneška.
  • Novinykraje.cz

    Trus hlodavců i plíseň. Inspektoři zavřeli pekárnu v Králově Poli

    Před 29 dny
    BRNO – Při kontrole Státní zemědělské a potravinářské kontrole v Podpěrově pekárně našli inspektoři myší trus, plíseň a zanedbaný úklid. Provozovnu tedy v úterý 4. [...]
     Komentáře
  • Brněnská Drbna

    Inspektoři zavřeli pekárnu v Králově Poli. Našli trus hlodavců i plíseň

    Před 29 dny
    Podpěrova pekárna v brněnském Králově Poli si od Státní zemědělské a potravinářské inspekce vysloužila červenou. Kontroloři v provozovně na Palackého třídě našli trus hlodavců, plíseň i rezavé regály, kvůli čemuž museli podnik okamžitě uzavřít. O den později už se ale pekárna podle informací na webu potravinářů znovu otevřela.
     Komentáře
  • Forbes Life

    Restart z jazykovky k vůni chleba. Pekárny Zrno zrnko teď míří na dvacet poboček

    Před 29 dny
    Devatenáct let měli prosperující jazykovou agenturu, pak se Jakub Štefeček a Ondřej Kuchař vrhli na zcela jiný obor: řemeslné pekárny.
     Komentáře
  • National Geographic

    Zimní Tasmánie láká na jižní polární záři, plovoucí sauny a festival Dark Mofo

    Před 1 měsícem
    Podobně jako Skandinávie vybudovala Tasmánie kulturu založenou na pomalém životě, kreativitě a hlubokém respektu k přírodě. Objevte zimní kouzlo tohoto australského ostrova.
     Komentáře
  • Jablonecký deník

    Vloupání do pekárny Mašek ve Smržovce narušilo ranní dodávku čerstvého pečiva

    Před 1 měsícem
    Řetězec pekáren Mašek se dnes ráno potýkal s nečekaným problémem, když vloupání do výrobny ve Smržovce narušilo dodávky čerstvého pečiva. Zákazníci tak marně hledali své oblíbené housky a rohlíky. Policie již zahájila vyšetřování a zajišťuje stopy na místě činu.
     Komentáře
  • Tiscali

    Rekordní tržby, nulový zisk. Tradiční pekárna končí po 125 letech

    Před 1 měsícem
    Po 125 letech zavřela dveře další slavná pekárna. Přestože měla rekordní obrat, zlomily ji náklady na energii, suroviny a rostoucí mzdy.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Domácí máslové loupáky s mákem – nadýchané jako z pekárny

    Před 1 měsícem
    Milujete čerstvé loupáky? Tyto domácí máslové loupáky s mákem voní po dětství a chutnají naprosto fantasticky! Jsou měkké, jemné, krásně máslové a díky kapce rumu v polevě i nádherně lesklé. Skvělé ke snídani s máslem a džemem, nebo jen tak ke kávě či kakau. Doba přípravy: 25 minut. Doba kynutí: 60 minut. Doba pečení: 20 […] The post Domácí máslové loupáky s mákem – nadýchané jako z pekárny appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • CzechCrunch

    Praha dostala třetí Tisse Bakery. Nová řemeslná pekárna vyrostla u Anděla, brzy má přibýt další v Karlíně

    Před 1 měsícem
    Kdo se občas mihne mezi autobusovými zastávkami v Praze Na Knížecí, ví, že rodící se Smíchov City už obývají první podniky. A k nim teď přibyl další – třetí pobočka Tisse Bakery, která je, jak je zvykem i u jejích dvou předchůdců v Nuslích a Vinohradech, zvenčí sice nenápadná, ale uvnitř nabízí pohled pod ruce šikovných pekařů a také jejich výtvory a skvělou kávu k tomu. Nová pekárna je navíc jen začátkem plánované expanze.
  • Toprecepty

    Denně vstává ve čtyři a napekla už tisíce bochníků i větrníků. Sestra Josefa Maršálka si na Moravě plní svůj sen

    Před 1 měsícem
    Patříte-li k milovníkům tradičních českých moučníků a zákusků, tedy koláčů, koblih, větrníků nebo kremrolí, je pro vás návštěva pekárny Josefa Maršálka Upečeno na dědině téměř povinností. My se tam vydali na sklonku léta a rovnou jsme při té příležitosti Josefa a jeho sestru Zuzku vyzpovídali.
     Komentáře
  • Forbes

    Daly tátovi ultimátum a vyšlo to. Kornfeil se svými pecemi překoná půlmiliardu

    Před 1 měsícem
    V Česku už dávno ovládli devadesát procent trhu, teď se svými pecemi dobývají svět. Jak se daří firmě Kornfeil dva roky poté, co vedení definitivně převzala dcera zakladatele? O tom...
     Komentáře
  • Forbes

    Na jeho chléb se stojí fronty. Prostě mě to baví, říká ajťák, který si otevřel pekárnu

    Před 1 měsícem
    Původní profesí je Jan Hlad ajťák, jenže osud ho zavál k pečivu. Jeho chleba za stovku teď jde na dračku a získal titul regionální potraviny Libereckého kraje.
     Komentáře
  • CNN Prima News

    Pečivo v Česku zdraží, zní z pekáren. Nejsou lidé, situaci zachraňují i Filipínci

    Před 1 měsícem
    Nejsou pekaři, a proto se bude zdražovat. Cena pečiva se sice tři roky drží na svém, ale asi ne nadlouho. Podniky musí zaměstnancům přidávat, což se promítne i do koncových cen. Svaz pekařů přiznává, že ceny výrobků půjdou nahoru.
     Komentáře
  • Frau Štěpánka
    naMédium

    Dům ti řekne, co máš dělat. Jen ho musíš poslouchat

    Před 1 měsícem
    V domě, kde kdysi voněl chléb, znovu stojí pec. František a Líba v Úštěku otevřeli pekárnu Do Žita – místo, kde se u jednoho dlouhého stolu poznávají lidé, kteří by se jinak minuli.
     Komentáře
  • Forbes Life

    Otevřel pekárnu, cukrárnu a teď pizzerii. Láká na pec v podobě disko koule

    Před 1 měsícem
    Dlouho jste neměli dobrou pizzu? Zkuste novinku v Dejvicích, která kromě jídla láká i na neotřelou stylizaci.
     Komentáře
  • Zemedelec.cz – zpravodajství ze všech oborů zemědělství

    Svaz pekařů: Bez modernizace a vyšších mezd některé pekárny v ČR nepřežijí | Zemedelec.cz – zpravodajství ze všech oborů zemědělství

    Před 1 měsícem
    Pekárny budou muset buď výrazně navýšit mzdy pro své zaměstnance a dostat do sektoru více lidí, nebo více investovat do moderních bezobslužných technologií.
     Komentáře
  • Zemedelec.cz – zpravodajství ze všech oborů zemědělství

    Průzkum: Denně pečivo nakupuje čtvrtina Čechů, nejčastěji v supermarketech | Zemedelec.cz – zpravodajství ze všech oborů zemědělství

    Před 1 měsícem
    Denně pečivo nakupuje čtvrtina Čechů. Nejčastěji pro něj chodí do supermarketů, naopak v řemeslných pekárnách či pekárenských řetězcích pečivo nakupuje 13 procent lidí.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Domácí rohlíky – nadýchané, měkké a voňavé jako z pekárny

    Před 1 měsícem
    Není nad vůni čerstvě upečeného pečiva! Tyto domácí rohlíky jsou krásně nadýchané, jemné a voňavé – přesně takové, jaké si pamatujeme z dětství. Recept je jednoduchý a výsledek vás odmění dokonalou chutí, která předčí jakékoli kupované pečivo. Ideální k snídani, polévce i oblíbené pomazánce. ⏱️ Příprava: 20 minut ⏳ Kynutí: 40 minut 🔥 Pečení: 15 […] The post Domácí rohlíky – nadýchané, měkké a voňavé jako z pekárny appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Cooky

    Pro křupavý kmínový chléb nemusíte do pekárny, zvládnete ho upéct sami

    Před 1 měsícem
    Křupavý, voňavý chléb s máslem, sádlem nebo marmeládou. Nebo přikusovat k polévce. Dokážete si ho upéct sami doma podle tohoto postupu.
     Komentáře
  • V telce

    Vychytávky Ládi Hrušky: Organizér z riflí, pivní pomazánka a výlet do pekárny

    Před 1 měsícem
    V neděli 12. října ve 14.30 odvysílá Prima další díl populárního pořadu Vychytávky Ládi Hrušky. A bude nabitý od začátku až do konce.
     Komentáře
  • Svět Ženy

    Za kolik si pochutnáte u známého cukráře Josefa Maršálka? Udiví vás, kolik stojí kobliha

    Před 1 měsícem
    Nejen na jeho narozeninových dortech si pochutnávají známé osobnosti a pějí na sladké výtvory jen samou chválu. Josef Maršálek (43) je bezesporu kapacitou ve svém oboru a nedávno si společně se sestrou otevřel cukrárnu a pekárnu v malé vesničce. Úspěch na sebe nenechal dlouho čekat a lidé neváhají ujet mnoho kilometrů, aby ochutnali neskutečné dobroty nejen z rukou mistra cukrářské branže. Kolik si myslíte, že například stojí kobliha, nad kterou se rozplýval také moderátor Marek Eben?
     Komentáře
  • Blanenský deník

    Pomoc, která má chuť koláče. Blanenští dobrovolníci podpořili mobilní hospic

    Před 1 měsícem
    /FOTO, VIDEO/ Mobilní hospic svatého Martina funguje pod Oblastní charitou Blansko už patnáct let. Jeho pracovníci se starají o těžce nemocné, kterým už není pomoci. Díky této péči má rodina možnost strávit poslední chvíle s příbuznými přímo doma. Na podporu služby funguje každoročně v regionu sbírka Koláč pro hospic. Kromě dárců a místních pekáren se do ní zapojují i dobrovolníci, kteří napečou stovky koláčů. Jako například blanenští farníci.
     Komentáře
  • Techsvět

    Ne všechno pečivo z obchodů je z mrazáku: Velké řetězce sází na vlastní pekárny i regionální dodavatele

    Před 1 měsícem
    Přemýšleli jste někdy nad tím, odkud se do supermarketů dostává pečivo? Spousta lidí má mylnou představu o tom, že přichází zamražené ve velkých bednách a pak se jen rozpéká a dává do regálů. To ale není vždy pravda.
     Komentáře
  • Refresher

    Neodolatelné croissanty a štrůdl lepší než od babičky. Víme, kam na nejlepší sladké pečivo v Olomouci

    Před 1 měsícem
    Olomouc tě okouzlí svým historickým centrem, opravdu hezkou zoologickou zahradou, monumentální katedrálou sv. Václava a celkově svou atmosférou. Pokud ti ani tohle není dost, můžeme přihodit ještě několik pekáren. Pak už možná nebudeš chtít odjet.
     Komentáře
  • Apetit

    „Peču srdcem.“ Josef Maršálek o návratu domů, českých tradicích a koblihách, kvůli kterým lidé jezdí přes půl republiky

    Před 1 měsícem
    Když si Josef Maršálek promne ruce, tušíte, že se dočkáte něčeho opravdu dobrého. Co se v jejich rodinné pekárně prodává nejvíce? Na co si zajde raději do cukrárny, než by pekl doma? A co je jeho cukrářský rituál? Zeptali jsme se – a slavný pekař s úsměvem ochotně odpovídal.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Recept na domácí rohlíky, které jsou lepší než z pekárny – doporučujeme

    Před 2 měsíci
    Také milujete domácí pečivo? V dnešním článku si ukážeme recept na domácí rohlíky, které jsou lepší než z pekárny. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka! Recept na domácí rohlíky, které jsou lepší než z pekárny: 750 g pšeničné mouky 15 g cukru 525 […] The post Recept na domácí rohlíky, které jsou lepší než z pekárny – doporučujeme appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • CzechCrunch

    Dva vedli oblíbené podniky v Brně, třetí dělal v londýnské michelince. Teď spouští multifunkční restauraci

    Před 2 měsíci
    Kde se nejlépe schovat před podzimním chladem? Ve všední den v pekárně, o víkendu jednoznačně na brunchi – a nových pekáren i brunch spotů máme teď v Praze spoustu. V novém vydání newsletteru Deli vás ale pozveme i do Brna, kde se rodí velmi zajímavá asijská restaurace, nebo do Broum, kde se pro změnu chystají svérázné pivní slavnosti. Pokud chcete naše tipy dostávat každých 14 dní přímo do mailu, stačí se níže přihlásit k jejich odběru!
  • CNN Prima News

    Rozkládající se hlodavci v pekárně či exkrementy v kočičí kavárně. Inspekce zakročila

    Před 2 měsíci
    Státní zemědělská a potravinářská inspekce v průběhu září uzavřela či omezila provoz u více než deseti provozoven s občerstvením nebo restaurací. Odhalila například rozkládající se těla hlodavců v pekárně nebo kočičí kavárnu se zanedbanou hygienou. Podívejte se, jak to v zařízeních vypadalo.
     Komentáře
  • Českokrumlovský deník

    Krumlovačka otevřela pětadvacítku. Není tuctová, nabízí chléb s citronem a mákem

    Před 2 měsíci
    Český Krumlov se může pochlubit další zajímavou osobností, která šíří dobré jméno města i za jeho hranicemi. Rodačka Michaela Fürstová otevřela v Českých Budějovicích na adrese Plachého 25 novou pekárnu s názvem Plachá pětadvacítka.
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Jak uchovat pečivo déle čerstvé? Prozradíme tipy na správné skladování i rozpékání

    Před 2 měsíci
    Také milujete pocit z čerstvého pečiva, ale nechce se vám pro něj pokaždé běhat do pekárny? Pokud ji nemáte naproti v ulici, pak asi dáte přednost pečivu, které je třeba včerejší. Jak toto pečivo „osvěžit“, aby bylo jako čerstvé i druhý nebo další den?
     Komentáře
  • CzechCrunch

    Přivítejte Patê, asijskou pekárnu bratrů z Tara a Dianu. Nabízí sladké s nečekaným twistem i japonský chleba

    Před 2 měsíci
    Že se na Národní třídě v centru Prahy něco kutí, hlásala cedule na skleněné výloze vedle vstupu do restaurace Taro už dlouho. A bratři Khanh a Giang Taovi, kteří za tímto a dalšími oblíbenými podniky stojí, se nijak netajili tím, že chystají pekárnu. Kdo jejich práci zná, tak ví, že se vždycky může těšit na skutečné dobroty, takže očekávání byla veliká – a ode dneška je už můžeme ukojit. Patê totiž právě otevřelo.
  • Lifee

    Sladké poklady v cukrárně Josefa Maršálka: Božská kobliha, ve které chtěl bydlet Marek Eben, vyjde na 35 korun

    Před 2 měsíci
    Cukrář Josef Maršálek před časem otevřel svoji cukrárnu a pekárnu v malé obci Kyžlířov v Oderských vrších. Denně zde o ni pečuje jeho sestra Zuzana Schmidtová, ale Josefa zde také můžete potkat - podobně jako my, když jsme se do podniku vypravili na výlet. Jaké zákusky byste podle Josefa měli stoprocentně vyzkoušet? A jsou zde k zakoupení také slavné koblihy s vanilkovou náplní, ve kterých si přál bydlet Marek Eben?
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Nadýchaný máslový chléb z rolovaného těsta jako z pekárny

    Před 2 měsíci
    Nadýchaný máslový chléb z hladké mouky je recept, který potěší všechny milovníky domácího pečiva. Díky rolovanému těstu získá jemnou strukturu a droždí se postará o krásné vykynutí. Chléb chutná jako z pekárny a doma ho zvládne připravit každý. Skvěle se hodí k polévkám, pomazánkám i jen tak samotný s máslem – podobně jako náš domácí […] Článek Nadýchaný máslový chléb z rolovaného těsta jako z pekárny se nejdříve objevil na Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Božský chleba, koblihy od Ebena a každé ráno vyprodáno. Cukrárnu Josefa Maršálka jsme si zamilovali na první ochutnání

    Před 2 měsíci
    Navštívit pekárnu a cukrárnu Josefa Maršálka a jeho sestry Zuzky v jejich rodném Kyžlířově jsme měli v plánu již od jara, kdy otevřeli. A konečně se nám to na sklonku léta podařilo. Ochutnali jsme snad vše, co jsme mohli, a ještě jsme si se slavným cukrářem stihli popovídat.
     Komentáře
  • Vitalia

    Inspekce zase zavřela pekárnu plnou mrtvých myší. Už je to tu taková tradice, říkají místní

    Před 2 měsíci
    Chlubí se třicetiletou tradicí, na webových stránkách mají fotografie výrobků k nakousnutí. Neuvěříte však, v jakých podmínkách pekaři pracovali a pečivo pro velkou část Vyškova vyráběli. Inspekce jejich výrobnu už dvakrát zavřela.
     Komentáře
  • Aktuálně

    Ve Švédsku zuří netradiční válka gangů. Klany v ní bojují o monopol na pita chleba

    Před 2 měsíci
    Zločinecké sítě ve švédském stockholmském regionu využívají pekárny jako krytí pro praní peněz a další nelegální činnost.
     Komentáře
  • CNN Prima News

    Mrtvé myši mezi pečivem i plísně na stěnách. Inspekce uzavřela Rašnerovu pekárnu ve Vyškově

    Před 2 měsíci
    Státní zemědělská a potravinářská inspekce v pátek uzavřela Rašnerovu pekárnu ve Vyškově. Během kontroly tam našla živé i mrtvé hlodavce, hmyz a plíseň na stěnách. Informovala o tom prostřednictvím svého profilu Potraviny na pranýři.
     Komentáře
  • Apetit

    Pekárna, která zastavila čas: Za chlebem od Josefa Maršálka se jezdí z celé země

    Před 2 měsíci
    V malé moravské vesničce Kyžlířov se děje něco neuvěřitelného. Když sestra slavného pekaře Josefa Maršálka otevřela pekárnu s pouhým výdejním okénkem, měla to být malá služba pro místní, ale už první den přilákala stovky lidí z celé republiky. Čerstvý chleba, koláče i zákusky z Upečeno na dědině dnes lákají davy a věhlas se šíří daleko za hranice vesnice.
     Komentáře
  • Novinky

    Zlodějíčka s falešnou pistolí zpacifikovala pekařka s koštětem

    Před 2 měsíci
    Brazilskému mladíkovi se značně nezdařila loupež v malém obchodě, když jej zpacifikovala pekařka s koštětem a společně se svým kolegou jej dokázala zadržet na místě, dokud si pro něj nepřijeli policisté.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Pět divokých let. Jak v Česku vydělávají výrobci potravin

    Před 3 měsíci
    Porovnáváme ziskovost více než dvaceti firem, od nichž zákazníci nakupují potraviny. Ne vždy platí, že ten velký je na tom lépe.
     Komentáře
  • Forbes Life

    Nemléko, limonády a teď chleba. Pekárna Mokropec láká na výlet za Prahu

    Před 3 měsíci
    Manželé Balcarovi, známí značkami Nemléko a Bacilli, otevřeli v Mokropsech u Černošic kváskovou pekárnu Mokropec s důrazem na bio suroviny a celozrnné pečivo s charakteristicky tmavou kůrkou. Už jste tam...
     Komentáře
Reklama