Zavřít
Šunka

Šunka

Nejnovější články na Seznamu na téma Šunka
  • Seznam Zprávy

    Připravte se na šedou šunku. Normy EU mohou změnit české uzeniny

    Před 1 dnem
    V Evropské unii se hraje o nové normy na uzeniny. Zatímco zákonodárci v nich chtějí minimalizovat dusitany a dusičnany, zpracovatelé masa žádají o výjimky a bojují o jejich zachování.
     Komentáře
  • TN

    Mezi nejoblíbenějšími uzeninami světa jsou i dvě české

    Před 2 dny
    Uzeniny nepatří zrovna mezi zdravé potraviny, přesto si na nich většina lidí ráda pochutná. Podle světového žebříčku mají lidé nejraději klobásy a šunky, a to především z Itálie a Španělska. Na seznam se ale podařilo dostat i dvěma českým uzeninám – tlačence a špekáčkům.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Trochu jiná šunka: Hovězí bresaola má temně rudou barvu a vynikající chuť. Nejlepší je s lístky rukoly a hoblinkami parmazánu

    Před 5 dny
    Bresaola je takovým klenotem mezi uzeninami. Má hodně blízko k pršutu, stejně jako tento masný výrobek se totiž připravuje sušením. Často se jí i říká Beef Prosciutto. V zemi svého původu v Itálii ji nejčastěji podávají jako delikátní předkrm podobně jako hovězí carpaccio.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Dokonalý nedělní oběd: Roláda z mletého masa plněná šunkou a vejci chutná božsky

    Před 9 dny
    Milujete masové rolády, ale na takové vykostění kuřete si moc netroufáte? Tak potom je tenhle recept přesně pro vás. Mleté maso stačí jen rozprostřít na folii a naplnit smaženými vejci, šunkou a zeleninovou směsí. Postup rolování najdete v našem videu, ochutnávání už necháme na vás.
     Komentáře
  • Nápady návody

    Jak udělat domácí šunku. Jde to i bez šunkovaru

    Před 16 dny
    Šunka je jedním z nejoblíbenějších pokrmů a mnoho z nás si ji rádo dopřeje ke snídani, obědu nebo večeři. Nicméně, ne každý ví, jak si udělat šunku doma. V tomto článku se tedy podíváme na to, jak vyrobit domácí šunku ve vlastní kuchyni. Není to tak složité.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Domácí šunka z krůtího masa připravená v šunkovaru

    Před 16 dny
    V Praze se klasická šunka začala vyrábět v roce 1857. Tehdy pražský uzenář s příhodným jménem František Zvěřina nechal proležet celou nevykostěnou vepřovou kýtu, a na svět tak záhy přišla Pražská šunka. K domácí přípravě šunky budete kromě ingrediencí potřebovat šunkovar, seženete ho v obchodech s domácími potřebami.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Tortilla na 3 způsoby a do 30 minut: Výtečná je s kuřetem, jako wrap "co dům dal" nebo i se šunkou a sýrem

    Před 17 dny
    Když nemáme čas, chceme rychlé a dobré jídlo. Tortillu si můžeme připravit na nejrůznější způsoby, dokonce už do 30 minut. Můžeme přitom i zužitkovat zbytky z ledničky.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Zapečené těstoviny se šunkou a sýrem podle Zdeňka Pohlreicha

    Před 22 dny
    Křupavé opečené těstoviny a šunka s horkým rozteklým sýrem jsou stálice zimních večerů. Česká variace amerického národního pokrmu mac’n’cheese, tedy zapečených makaronů se sýrem, je perfektní ukázkou hřejivého rodinného jídla z jednoho pekáče. Zatímco Američané je jedí jako přílohu, nám vystačí bohatě jako hlavní chod. Když tak si k nim připravte směs listových salátů, která je odlehčí.
     Komentáře
  • Expres FM

    Proč má v názvu šunku a kdo ho vlastně vymyslel: Zajímavosti o všemi milovaném hamburgeru

    Před 23 dny
    Možná ho nejíte, ale určitě ho znáte. Populární kousek hovězího masa podávaný v housce s rajčaty, salátem či okurkou: Hamburger. Pokud ovládáte angličtinu, možná jste si již někdy položili otázku, proč se hamburgeru vlastně tak říká, když v něm žádná šunka (tedy ham) není? Přečtěte si, jak oblíbená fastfoodová záležitost přišla ke svému jménu a…
     Komentáře
  • Vitalia

    Nejhorší potraviny roku 2022. Žluklé oříšky, páchnoucí šunka, plesnivá gouda i nafouklá pomazánka

    Před 24 dny
    Je libo zapáchající šunku, křemelinu s rtutí nebo baby špenát se spoustu dusičnanů? Tohle všechno a ještě spousta dalšího se dalo loni koupit na pultech českých obchodů, aby to posléze skončilo na pranýři coby potravina zcela nevhodná k tomu, aby ji někdo snědl. Pokud jde o loňský rok, v oblasti hygieny potravin živočišného původu z dlouhodobého hlediska byl určitě jedním z těch klidnějších. Státní veterinární správa nezaznamenala žádnou rozsáhlou aféru s mezinárodním přesahem či nějaký mimořádný exces, za nějž by následně uložila pokutu v řádu milionů korun, popsal loňský rok na poli kvality potravin Petr Majer z oddělení vnější komunikace Státní veterinární správy.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Nakládání masa na uzení: osvědčené recepty, které nezklamou

    Před 26 dny
    Pokud mělo období covidu něco pozitivního, tak je to návrat ke kořenům. Spousta lidí se začala pěstovat svá vlastní domácí zvířata (slepice, králíky). Místo toho, aby si kupovali jednotlivé kusy masa v supermarketu, objednali si celou půlku prasete, kterou si doma naporcovali. A právě uzení masa se stalo jedním z velkých trendů. Nakládání masa na uzení je specifickou záležitostí, na které závisí to, jak bude maso chutnat. Proto je třeba vědět, jak na to.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Plněná kuřecí prsa: Špenát, šunka, niva či omeletka zajistí masu šťavnatost a na talíři se budou krásně vyjímat

    Před 1 měsícem
    Plněná kuřecí prsa jsou pokrmem, který si můžeme připravit poměrně rychle. Když je naplníme správnými ingrediencemi, budou krásně šťavnatá, výborná a na řezu velmi dekorativní. Zjistěte, jaké varianty jsme pro vás vybrali.
     Komentáře
  • Peak

    Španělsko zaplavila prasata. Vesničané protestují proti obřím vepřínům

    Před 1 měsícem
    Země proslavená koridou a vínem se stala největším evropským producentem vepřového masa. Problémy to přináší hlavně vesnickým komunitám, které musí žít v blízkosti obřích prasečáků. Kromě zápachu si stěžují i na kontaminaci vody.
     Komentáře
  • Lifee

    Jak Jan Werich slavil 70. narozeniny: Herec uždiboval speciálně pečenou šunku a zapíjel ji pivem

    Před 1 měsícem
    Jan Werich byl člověk, který uměl žít. Vypovídá o tom třeba oslava jeho 70. narozenin, která se uskutečnila v únoru 1975. Došlo na speciálně upravenou šunku, kterou Jan Werich chodil uždibovat, i když ho manželka s dcerou odháněly, že je ještě čas...
     Komentáře
  • Podnikatel

    Malé španělské bistro rozmazluje Pražáky. Ručně nakrájí šunku a doveze ji až domů

    Před 1 měsícem
    Bistro specializující se na španělské speciality chce zaujmout netradiční nabídkou, která by měla potěšit mlsné jazýčky obyvatel Prahy.  Jamonarna jim nabízí tzv. tapas boxy, kterým vévodí především ručně krájená šunka ale i další španělské speciality jako jsou sýry Manchego, pesto, Chorizo Ibérico de bellota, pečená paprika a další. Malé bistro se tak pouští do nabídky, která na první pohled vypadá jako neobvyklá, ale mezi zákazníky byl o ni zájem. Potvrdil to serveru Podnikatel.cz majitel…
     Komentáře
  • iReceptář

    Starý knedlík nevyhazujte. Takhle z něj uvaříte neuvěřitelnou dobrotu

    Před 1 měsícem
    Knedlíky jsou oblíbenou a častou přílohou mnoha českých domácností. Co však se starým knedlíkem, který jste nestihli dojíst?
     Komentáře
  • Apetit

    Kterou šunku vybrat? Stačí znát jejich názvosloví aneb Jak se liší standardní, výběrová a šunka nejvyšší kvality

    Před 1 měsícem
    Také přešlapujete u pultu s nabídkou uzenin a přemýšlíte, kterou šunku koupit? Tu v akci, tu, co má stejný tvar jako plátek chleba, nebo tu s pěknou růžovou barvou? Anebo bude nejlepší šunka s bílým tučným okrajem? Ptáte se prodavajících, kolik masa která šunka na pultě obsahuje nebo podle čeho se rozhodujete vy? Nemusíte být detektiv Colombo, abyste odhalili, jestli si v šunce odnesete domů víc masa nebo spíš jen vodu. Prozradíme vám jednoduchý trik.
     Komentáře
  • Jímeto

    Cordon bleu, nebo gordon blue? Naučte se jediný správný název oblíbeného francouzského řízku

    Před 1 měsícem
    Správný název pokrmu, který očekáváte, je cordon bleu a jeho původ najdete ve francouzské kuchyni. Jeho základem je telecí maso, šunka, sýr a trojobal. Následně se smaží jako klasický vídeňský řízek.
     Komentáře
  • Extra

    Eva Pavlová zavzpomínala na těžké období: Měla jsem jen na pár koleček šunky

    Před 1 měsícem
    Eva Pavlová žije mnoho let po boku svého muže Petra Pavla. Předtím však zažila i období, kdy měla jako samoživitelka hluboko do kapsy. „V jednom období jsem chodila pro dítě kupovat jen pár koleček šunky,“ zavzpomínala pro CNN Prima News.
     Komentáře
  • Prima Ženy

    Eva Pavlová jako samoživitelka: Měla jsem jen na pár koleček šunky, zavzpomínala

    Před 1 měsícem
    Pozornost veřejnosti je kvůli prezidentským volbám upřena také na manželky obou kandidátů. Přestože je manželka generála Pavla paní Eva (58) méně známá než Monika Babišová (48), má také velmi zajímavou minulost. Ještě před tím, než se stala manželkou vojáka, neměla to Eva Zelená v životě vůbec snadné.
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Křupavý a šťavnatý cordon bleu překoná i klasický řízek

    Před 1 měsícem
    V minulých letech se sna v každé hospodě servíroval cordon bleu alias řízek s tajemstvím šéfkuchaře. My jsme přinesli nový a odlehčený recept, který si každý musí pro sovu křupavost zamilovat. Recept je na konci pořadu.
     Komentáře
  • iReceptář

    Geniálně jednoduché triky šéfkuchařů, jak poznat čerstvé maso. Znáte je?

    Před 2 měsíci
    Poznáte čerstvé maso? Matou vás data o porážce a nevíte, do kdy byste měli takový kousek masa zpracovat? Jaké triky používají profíci?
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Jednoduchá pomazánka za babku - neodolatelná hermelínová se šunkou

    Před 2 měsíci
    Pomazánek je nepřeberné množství, ale tato je skuečně chutná a přitom velice jednoduchá. Naše hermelínová pomazánka potěší zároveň vaši peněženku, protože vyjde o mnoho levněji než v krámě. Recept na konci pořadu.
     Komentáře
  • České jídlo pohledem cizince

    Andre ochutnává kuřecí řízek ve vlaku. Stojí to vůbec za to?

    Před 2 měsíci
    Dá se dobře najíst v českém vlaku? To v tomto videu zjišťuje cizinec Andre jaké mají ve vlaku jídlo a taky ochutnává kuřecí řízek s bramborovým salátem. K tomu si objedná půl litr plzeňského piva. Podívejte se, jak Andre hodnotí oběd ve vlaku...
     Komentáře
  • ČasProŽeny

    Silvestrovské pohoštění: Jak na odlehčené obložené chlebíčky?

    Před 2 měsíci
    Obložené chlebíčky jsou oblíbeným pokrmem, který nesmí chybět na žádné oslavě. Obvykle se připravují s bramborovým nebo pochoutkovým salátem, šunkou, salámem nebo jinou uzeninou. Pokud vás ale tyto variace už nudí, vyzkoušejte tuto odlehčenou verzi z avokáda. Připravit je zvládnete během chvilky a uvidíte, jak si na nich pochutnáte.
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Jednohubky s lososem, nivou, šunkou a sardelovým očkem

    Před 2 měsíci
    Jednohubky s lososem, nivou, šunkou a sardelovým očkem: rohlíky, máslo, cibule, petrželka, šunka, niva, sardelová očka, okurka sterilovaná, okurka salátová, paprika a uzený losos
     Komentáře
  • Vaříme s Mozkem

    Pražská šunka s teplým čočkovým salátem. Tomuto jídlu neodoláte

    Před 2 měsíci
    Zkuste recept na sváteční šunku podávanou s teplým čočkovým salátem. Ingredience jsou uvedené na konci videa.
     Komentáře
  • Jímeto

    Gurmánská šunka a meloun: Předkrm, bez kterého Italové nemohou být

    Před 3 měsíci
    Jídlo, které vyniká snadnou přípravou a použitím prvotřídních surovin, je pěvně zakotveno v italské gastronomii a Italové si na něm pochutnávají po celý rok, nejraději však během letních měsíců.
     Komentáře
  • Jímeto

    Znáte rozdíly mezi jamón serrano a prosciutto crudo? Odlišují se sušením i chutí

    Před 3 měsíci
    Na první pohled by se mohlo zdát, že španělská šunka serrano (neboli jamón serrano) a italská šunka prosciutto crudo jsou totéž, ovšem tak tomu není.
     Komentáře
  • Žena-in

    Jaká netradiční vánoční jídla se jí ve světě? Ve Francii poleno, v Brazílii šunka

    Před 3 měsíci
    V Česku si neumíme představit Vánoce bez smaženého kapra a bramborového salátu, ale každá země má, co se týče jídla, na Vánoce jiné a někdy poněkud zvláštní zvyky. Třeba na Jamajce jedí tradiční ovocný dort.
     Komentáře
  • iReceptář

    Dědovy dokonalé chlebíčky: Hermelínový, sypaný salámový a vajíčkový se šunkou

    Před 3 měsíci
    Jestli je něco klasická česká libůstka, jsou to obložené chlebíčky. Není snad rodina, která by je neměla v průběhu Vánoc a Silvestra na slavnostním stole. Jak si takové poctivé, chutné a tradiční chlebíčky připravit?
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Šunkofleky, které jsou uvnitř krémové a úžasně vláčné

    Před 3 měsíci
    K sobotnímu obědu jsem uvařil vynikající šunkofleky. Šunkofleky jsou zapečené těstoviny (fleky) se šunkovým kolenem. Příprava tohoto vynikajícího jídla zabere přibližně 70 minut a jídlo jsem vařil pro 8 lidí. Suroviny: uzené šunkové koleno (400g masa), fleky (těstoviny) 500g, vejce 5 ks, smetana 33% 0,5 l, cibule 1 ks, sádlo 30 g, máslo 20 g, olej, sůl a pepř.
     Komentáře
  • Apetit

    Proč je parmská šunka tak drahá?

    Před 4 měsíci
    Parmská šunka je jedním z typických pokrmů slunné Itálie. Její specifické slano-sladké chuti už podlehly leckteré mlsné jazýčky. Co stojí za její vyšší cenou a jak probíhá výrobní proces?
     Komentáře
  • BRGRS

    Luxusní burger s kuřecím plněným šunkou. Takovou lahůdku jste ještě neochutnali

    Před 4 měsíci
    Tak tuto variantu burgeru jste ještě neměli! Základem je kvalitní šunka, která dodá burgeru nezapomenutelnou chuť.
     Komentáře
  • Jímeto

    Pražská šunka je delikatesou už po staletí. Poradíme, jak ji správně připravit

    Před 4 měsíci
    Pražská šunka patří mezi potraviny, kterými se česká gastronomie může pyšnit a kterou nepohrdne kdejaký šéfkuchař s vytříbenými chuťovými buňkami.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pražskou šunku využijete i při vaření. Je skvělá do ragú, těstovin i na pomazánky

    Před 4 měsíci
    Třiadvacátý díl soutěže MasterChef Česko byl věnovaný stověžaté matičce měst Praze, která měla být pro soutěžící inspirací. A z jaké jiné speciality by se mělo vařit než z masové pochoutky, která je po hlavním městě i pojmenovaná? No přece z pražské šunky.
     Komentáře
  • MasterChef

    Tohle se v MasterChefovi ještě nestalo: Vojta a Betty tvoří pár! Už spolu bydlí, bulváru se nebojí

    Před 4 měsíci
    Epizody najdete na Voyo! Láska skutečně prochází žaludkem! Nebo možná i koprovkou a bere to přes Valašsko. Vojta a Betty se nám totiž dali dohromady! V hospodě na zapíjení celého natáčecího dne a vyvíjení konspiračních teorií na den další si vedle sebe začali sedat až po nějaké době. Jak jejich vztah od té doby pokročil? A co vzkazují bulváru? Show MasterChef Česko sledujte každé úterý a středu od 20:20 na Nově! Nebo už teď na Voyo!
     Komentáře
  • Kinotip2

    Premiérový MasterChef je tady: Zkombinovat v jídle šunku, šneky a morek bude chtít hodně kreativity

    Před 4 měsíci
    Pořádný kus šunky se stane základní surovinou v dnešní druhé výzvě. Soutěžící si tak připomenou „rodinné stříbro“ naší země. Ještě předtím se ale ve dvojicích projdou Prahou, aby se nechali inspirovat atmosférou a tu přenesli do jídla, které budou vařit ve dvojici jako první.
     Komentáře
  • 100+1 zahraniční zajímavost

    Boj o místo ve spíži: Jak vznikla kostka cukru a co dalo jméno šunce Zvonařka?

    Před 4 měsíci
    Názory na to, zda české kuchařky více působily na rakousko-uherskou kuchyni, nebo naopak, se velmi různí. Které dodnes známé produkty pocházely od českých, moravských a slezských firem?
     Komentáře
  • iReceptář

    Uzeniny už nekupujte. Vynikající kuřecí salám si vyrobíte levně doma

    Před 4 měsíci
    Snad každý se při nákupu šunky nebo salámu dívá vedle ceny také na to, kolik procent masa tyto uzenářské výrobky obsahují. A ty nejkvalitnější pochopitelně stojí nejvíc. Věděli jste ale, že už nemusíte ve vašem uzenářství nechávat horentní sumy peněz a vynikající kuřecí salám si můžete naprosto jednoduše vyrobit i doma?
     Komentáře
  • Prostřeno

    Levné vepřové čtyřikrát jinak

    Před 4 měsíci
    Máte dnes chuť na vepřové, ale klasické řízky vás nijak nelákají? Jsou tu přece i jiné možnosti. Třeba šunka, slanina a párky! Vyzkoušet můžete hned čtyři recepty, které jsou chutné a nenáročné na přípravu. Inspirujete se?
     Komentáře
  • Mňam aneb Prima vařečka

    Rychlá a jednoduchá večeře Hany Kousalové

    Před 4 měsíci
    Mojmír Maděrič hodnotí originální recepty v legendárním soutěžním pořadu Mňam aneb Prima Vařečka. Celé díly můžete sledovat na iprima.cz
     Komentáře
  • MůjLife

    Domácí pomazánky chutnají mnohem lépe než ty z obchodu: tyto tradiční recepty si zamiluje celá rodina

    Před 5 měsíci
    Místo rohlíku s máslem, šunkou nebo sýrem si k snídani připravte chutnou domácí klasiku.
     Komentáře
  • TN

    Další klamání zákazníků! V šunce bylo méně masa, než uváděl obal

    Před 5 měsíci
    Inspektoři ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) objevili ošizený produkt v Kauflandu. Šunka totiž obsahovala daleko méně masa, než bylo uvedeno na obalu.
     Komentáře
  • Události247

    Lidmi oblíbenou šunku najednou stáhli z prodeje. Má to dobrý důvod, o kterém zákazníci vůbec nevěděli

    Před 5 měsíci
    Výrobce na obalu potraviny uváděl nepravdivé informace. Obchodní řetězec tak zákazníky podle inspektorů prokazatelně klamal.
     Komentáře
  • Jímeto

    Uvařte si domácí šunku bez éček a šunkovaru

    Před 5 měsíci
    Najít kvalitní šunku může být v supermarketu někdy problém. Pokud však obětujete trochu času, můžete si vyrobit domácí šunku, která bude nejen lépe chutnat, ale bude také zdravější.
     Komentáře
  • Mňam aneb Prima vařečka

    Milena Dvorská a její recept na snadnou lehkou večeři

    Před 6 měsíci
    Mojmír Maděrič hodnotí originální recepty v legendárním soutěžním pořadu Mňam aneb Prima Vařečka. Celé díly můžete sledovat na iprima.cz
     Komentáře
  • TopRecepty

    Šneci, hadi nebo muffiny s příchutí pizzy: Tyhle křupavé variace na italský koláč zazáří nejen na dětské oslavě

    Před 6 měsíci
    Málokteré jídlo je u většiny dětí tak oblíbené, jako pizza s rajčatovým základem, šunkou a sýrem. Máme pro vás spoustu tipů na pohoštění, které sice nemá tradiční kulatý tvar, ale chuť pizzy v něm vždy najdete.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Retro okénko: Šunková pěna býval hit socialistických večírků a frčí dodnes. S receptem podle Viléma Vrabce je dokonalá

    Před 6 měsíci
    Chleba máte nejraději namazaný, ale ne máslem, ale pomazánkou? Pokud jste vyrůstali ještě v dobách před revolucí, možná s nostalgií vzpomínáte na tehdy oblíbenou šunkovou pěnu. Když byla na chlebu na svačině ve školce či škole, byla to vždy velká sláva. Vždyť i na chlebíčkách chutnala tato pomazánka znamenitě.
     Komentáře
  • Jímeto

    Je prosciutto zdravé? Obsahuje hodně soli i vitamínů

    Před 6 měsíci
    Prosciutto už většina lidí zná. Jedná se o specifický druh sušené šunky pocházející z italské Parmy, dnes už ale známé a používané v mnoha zemích včetně České republiky. Je však zdravé?
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Tipy na nejlepší svačiny pro školáky – na doma i do školy

    Před 6 měsíci
    Dochází vám nápady, co dobrého dětem připravit na svačinu do školy, i když sotva začala? Zdravá strava je pro děti základ pro potřebnou energii a soustředění se. Máme pro vás proto pár receptů na domácí svačinky, jejichž základem jsou především kvalitní suroviny.
     Komentáře
  • iReceptář

    Cuketová roláda je hitem: Úžasně jemná a vláčná s božskou náplní

    Před 6 měsíci
    Cukety jsou naprosto univerzální superpotravinou, která nejenže je plná zdraví prospěšných látek, ale skvěle se hodí při přípravě mnoha pokrmů. V současné době navíc vrcholí sezóna cuket, a tak se vyplatí mít v rukávu několik dokonalých receptů, ve kterých cukety hrají hlavní roli. Jedním takovým je geniální cuketová roláda. Už jste ji vyzkoušeli?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Oblíbená španělská snídaně ze staršího pečiva: Opečený chléb potřený olivovým olejem a rajčaty je levná delikatesa

    Před 6 měsíci
    Dáváte přednost raději slaným snídaním před těmi sladkými? Pokud vám dochází inspirace, zkuste se nasnídat stejně jako ve Španělsku. Jejich opečený chléb s rajčaty známý jako Pan con Tomate připomíná italskou bruschettu, pro Španěly je ale společně s koblížky churros jednou z nejoblíbenějších snídaní.
     Komentáře
  • Flowee

    Příběh o tom, jak řecký kuchař do Kanady přišel a udělal díru do světa. Ananasem.

    Před 6 měsíci
    Muž, kterému se připisuje zásluha za to, že dal světu pizzu se šunkou a ananasem, nebyl ani Havajan, ani Ital. Sam Panopoulos byl řecký přistěhovalec do Kanady, který se svými bratry provozoval restauraci ve městě Chatham v Ontariu.
     Komentáře
  • iReceptář

    Cukeťák na plech podle Heleny Vondráčkové: Takhle ho peče každé léto

    Před 6 měsíci
    Máme pro vás další způsob využití cuket z vaší zahrádky! Ukážeme vám recept na slanou nádivku z cuket neboli cukeťák, který známá zpěvačka Helena Vondráčková dostala až ze vzdálené Austrálie.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Horký pes, šunka v bulce, matice z ořechového těsta: Co se skrývá za doslovnými názvy známých jídel?

    Před 7 měsíci
    Přemýšleli jste někdy nad tím, jak vznikly názvy některých oblíbených jídel a cukrovinek, jejichž jména jsme převzali z anglických originálů? A kolik pravdy je na jejich doslovném překladu? Přečtěte si, z čeho pochází názvy jako hot dog, hamburger, mashmallow či doughnuty.
     Komentáře
  • Zmlsané dějiny

    Původní recept na šunkofleky. Naši předci si uměli poradit, jak se levně najíst

    Před 7 měsíci
    Jednou z naivních představ o kuchyni našich předků je ta, že se neustále přecpávali knedlíky. Je to jen sebemrskačský mýtus. Co jedli průměrní Češi z nižší střední vrstvy v první polovině 19. století? Šunkenflekle!
     Komentáře
  • Refresher

    Španěl šest let kradl šunku. Zaměstnavatele připravil o více než půl milionu eur

    Před 7 měsíci
    Muži hrozil šestiletý trest, nakonec byl odsouzen na necelý rok.
     Komentáře
  • Podnikatel

    Krájí a prodávají španělskou šunku. Zákazníci za nimi dojíždějí i kilometry daleko

    Před 7 měsíci
    Zřejmě krize středního věku zapříčinila, že Honza s Luckou opustili svá pohodlná místa v managementu a začali se věnovat vlastnímu byznysu. Start podnikání nebyl jednoduchý. Covidová pandemie jim překazila plány na dva roky a jen, co se jejich byznys vzpamatoval, dostali vyhazov z nájmu své první provozovny.
     Komentáře
  • Proženy

    Toasty bez lepku: se šunkou a sýrem si bude skvěle rozumět i cuketa!

    Před 8 měsíci
    Kdo by nemiloval toasty – na povrchu křupavé, uvnitř roztékající se sýr a plátek šunky. Ale věděli jste, že se dají připravit i zdravěji a použít místo pečiva cuketu? Vyzkoušejte cuketové toasty, které vás dostanou nejen svou zelenou barvou, ale i nutričními hodnotami.
     Komentáře
Reklama