Zavřít
Šunka

Šunka

Nejnovější články na Seznamu na téma Šunka
  • Zmlsané dějiny

    Původní recept na šunkofleky. Naši předci si uměli poradit, jak se levně najíst

    Před 18 hodinami
    Jednou z naivních představ o kuchyni našich předků je ta, že se neustále přecpávali knedlíky. Je to jen sebemrskačský mýtus. Co jedli průměrní Češi z nižší střední vrstvy v první polovině 19. století? Šunkenflekle!
     Komentáře
  • Refresher

    Španěl šest let kradl šunku. Zaměstnavatele připravil o více než půl milionu eur

    Před 1 dnem
    Muži hrozil šestiletý trest, nakonec byl odsouzen na necelý rok.
     Komentáře
  • Podnikatel

    Krájí a prodávají španělskou šunku. Zákazníci za nimi dojíždějí i kilometry daleko

    Před 6 dny
    Zřejmě krize středního věku zapříčinila, že Honza s Luckou opustili svá pohodlná místa v managementu a začali se věnovat vlastnímu byznysu. Start podnikání nebyl jednoduchý. Covidová pandemie jim překazila plány na dva roky a jen, co se jejich byznys vzpamatoval, dostali vyhazov z nájmu své první provozovny.
     Komentáře
  • Proženy

    Toasty bez lepku: se šunkou a sýrem si bude skvěle rozumět i cuketa!

    Před 1 měsícem
    Kdo by nemiloval toasty – na povrchu křupavé, uvnitř roztékající se sýr a plátek šunky. Ale věděli jste, že se dají připravit i zdravěji a použít místo pečiva cuketu? Vyzkoušejte cuketové toasty, které vás dostanou nejen svou zelenou barvou, ale i nutričními hodnotami.
     Komentáře
  • Novinky

    Na zahajovací party karlovarského festivalu nebudou chybět regionální dobroty

    Před 1 měsícem
    Především regionální dobroty budou připraveny v pátek večer v hotelu Thermal na zahajovací párty letošního Mezinárodního filmového festivalu (MFF) v Karlových Varech, jehož hlavním mediálním partnerem je Právo a Novinky.cz.
     Komentáře
  • WN24

    Co ochutnat ve Slovinsku. Nejoblíbenější lahůdky

    Před 1 měsícem
    Slovinsko se rychle stává jednou z oblíbených letních destinací. A k cestování samozřejmě patří ochutnávání místních specialit. Které jsou ty nej ve Slovinsku?
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Cenu Chutná Hezky. Jihočesky mají rybí šunka, džem, med i mošt

    Před 1 měsícem
    Rybí šunka, džem s rakytníkem, ručně lisovaný olej, mrkvový dort, mošt nebo lipový med získaly značku Chutná Hezky. Jihočesky.
     Komentáře
  • Tlouštíci

    Petr zápasí s váhou 140 kilogramů! Pomůže mu tanec?

    Před 1 měsícem
    Osm silných příběhů i postav – a to doslova. Seznamte se s osmi nešťastníky, kteří se projedli a prolenošili do kategorie silná nadváha, až dokonce morbidní obezita. Sledujte osmičku odvážlivců při jejich boji s kily navíc. Projděte s nimi cestu za štíhlým a především zdravým tělem. Třeba vás příběhy inspirují k vlastní změně. Celý proces od odhodlání po poslední zvážení najdete na iprima.cz
     Komentáře
  • TopRecepty

    7 nejlepších obědových salátů pro léto 2022: Se šunkou, lučinou nebo pečeným masem skvěle chutnají a zasytí na dlouho

    Před 1 měsícem
    Saláty k létu bezpochyby patří. V tomto období chcete svěžest a hodí se využít i čerstvou zeleninu, často z vlastních výpěstků. Máme pro vás ty nejlepší, které jsou přímo stvořené pro horké dny. Ovšem, aby to nebylo jen "hladové jídlo", je třeba přidat k salátu taky nějakou tu bílkovinu. Proto všechny naše následující recepty můžete směle využít jako dobrý letní oběd.
     Komentáře
  • ČasProŽeny

    Nejlepší plážový sendvič má jen tři ingredience

    Před 1 měsícem
    V tomto případě musíme dát za pravdu Francouzům, ale nejlepší plážový, turistický nebo chcete-li piknikový sendvič je jambon-beurre čili šunka s máslem. Je to jen bageta, máslo a šunka a je to dokonalé!
     Komentáře
  • Podnikatel

    Lidl musí stahovat další potravinu ze svých regálů. Prodával šizenou šunku

    Před 1 měsícem
    Obchodník Lidl musí opět stahovat další zboží ze svých regálů. Je to pouhý měsíc potom, co musel stáhnout jinou potravinu. Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) si po měsíci opět došlápla na společnost Lidl a další trefa do černého. Zakázala šarži sušené šunky prosciutto crudo, která obsahovala o čtvrtinu méně masa, než bylo uvedeno na obalu.  Potravina musí z prodeje pryč a SZPI zahájí s kontrolovanou osobou správní řízení o uložení pokuty. Výrobce na obalu potraviny mimo jiné…
     Komentáře
  • Vaříme s Mozkem

    To musíte ochutnat: Party tyčinky z listového těsta se šunkou a sýrem

    Před 1 měsícem
    Tyčinky jednoduché na přípravu, plněné šunkou a nivou. Ty nemůžou chybět na žádné oslavě ani párty, ale hodí se i jen tak na zakousnutí k vínu nebo pivu.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Informace o stažení výrobků: Pozor na loupané krevety s úlomky kovu, led z Makra nebo sušenou šunku z Lidlu

    Před 1 měsícem
    Společnost Makro oznámila, že z preventivních důvodů přistoupila ke stažení hned dvou výrobku z trhu. Konkrétně se jedná o loupané krevety a mraženou ledovou tříšť. Zákazníky velkoobchod varuje před konzumací těchto výrobků, za které nabízí vrácení peněz. Trochu jiný problém řeší potravinový řetězec Lidl, kterému Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) nařídila, aby z prodeje stáhl celou šarži italské sušené šunky prosciutto crudo značky Italiamo, z důvodu nízkého obsahu masa.
     Komentáře
  • TN

    Výrobce šetřil na mase. Celá šarže italské šunky musí z obchodů pryč

    Před 1 měsícem
    Celou šarži italské šunky musí z prodeje stáhnout obchodní řetězec Lidl. Inspektoři ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) totiž odhalili, že potravina obsahovala méně masa, než uváděl obal.
     Komentáře
  • Náš region

    Inspekce našla problém u šunky z Lidlu

    Před 1 měsícem
    Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) nařídila obchodnímu řetězci Lidl, aby z prodeje stáhl celou šarži italské sušené šunky prosciutto crudo značky Italiamo. Obsahovala…
     Komentáře
  • Aktuálně

    O čtvrtinu méně masa než na obalu. Inspektoři nařídili Lidlu stáhnout sušenou šunku

    Před 1 měsícem
    Z prodeje musí řetězec stáhnout celou šarži italské sušené šunky prosciutto crudo značky Italiamo
     Komentáře
  • Novinky

    SZPI nařídila Lidlu stáhnout šarži sušené šunky. Měla méně masa, než uváděla

    Před 1 měsícem
    Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) nařídila obchodnímu řetězci Lidl, aby z prodeje stáhl celou šarži italské sušené šunky prosciutto crudo značky Italiamo. Obsahovala totiž o čtvrtinu méně masa, než uváděl její obal. SZPI o tom informovala v tiskové zprávě.
     Komentáře
  • Vaříme s Mozkem

    Nejlepší kefírové palačinky se šunkou a sýrem: Dokonalá snídaně nebo svačinka

    Před 2 měsíci
    Rodina Vás za tento recept bude milovat. Kefírové palačinky se šunkou a sýrem hravě překonají klasický recept . Příprava je ale stejně jednoduchá.
     Komentáře
  • iRozhlas

    Libí se mi, když akce mají svoje jídlo, říká šéfkuchař Pohlreich. Na Primátorkách připravuje šunku s křenem

    Před 2 měsíci
    Legendární Primátorky vrcholí. Akce se už počtvrté profesionálně účastní i šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, který byl osloven, aby vymyslel takzvaný signature dish, tedy něco jako jahody se šlehačkou na Wimbledonu. „Dostal jsem požadavek, jestli dokážu vymyslet něco pro Primátorky. Pražská šunka je jedna z mála vysloveně českých věcí, tak jsem si říkal, že šunka s křenem je správná kombinace, která by tady mohla být. A zdá se, že to funguje,“ říká.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Sýrová roláda jako z Prostřena se stane perlou vašeho pohoštění. Má tisíce variací a příprava je jednoduchá

    Před 2 měsíci
    Chcete se vytáhnout před návštěvou? Jednohubky chystá každý. Zkuste si připravit sýrovou roládu. Nebojte se experimentů. Plnit ji můžete různými pomazánkami nebo tam můžete srolovat i šunku.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak dlouho můžete skladovat maso v lednici a mrazáku, aby se nezkazilo

    Před 2 měsíci
    Často se stane, že nestihnete spotřebovat čerstvé maso a přemýšlíte, co s ním. Můžete ho zmrazit, jenže ani v mrazáku nemůže zůstat maso věčně. Jak skladovat maso v mrazáku?
     Komentáře
  • iReceptář

    Švejkovská topinka ze starého pečiva: Rychlovka za pár korun

    Před 2 měsíci
    Italové mají pannini, Britové toust s pečenými fazolemi a co Češi? Česká topinka se liší především použitým chlebem i tím, že se smaží. Naše topinky můžete podávat k ledasčemu nebo si připravit v severních Čechách oblíbenou variantu zvanou Švejkovská topinka. Vydatná a chutná, taková je topinka Švejk.
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Jídlo, na které nezapomenete - zeleninový salát s pečenou mozzarellou

    Před 3 měsíci
    Každý se již těší na léto, a proto si ho můžeme připravit alespoň na talíři. Jde o italský recept, který si jednoduše a hravě připravíte i sami doma, ale který rozhodně nezapomente. Je to dokonale vyvážená kombinace chutí, která vám vykouzlí v ústech samotné nebe.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Domácí udírna: Jaký typ pro vás bude ideální?

    Před 3 měsíci
    Není nad domácí klobásky, šunku a další dobroty. V zahradní udírně je zvládne připravit každý. Stačí si vybrat typ, který vám bude nejlépe vyhovovat, a to velikostí, materiálem, palivem i funkcí. A velmi oblíbené jsou v dnešní době také grily s udírnou, ve kterých připravíte spoustu dalších pokrmů. Pojďme se tedy zorientovat v široké nabídce, kterou kamenné prodejny i e-shopy každoročně nabízejí.
     Komentáře
  • Runwayonline

    Sezona chřestu je tu. Znáte chřest s bolzanskou omáčkou?

    Před 3 měsíci
    A je to tu! Období, na které se těší všichni gurmáni a milovníci chřestu. Trvá jen pár týdnů a tak ho musíme náležitě využít. Lahodná chuť chřestu vynikne zejména v kombinaci se šunkou, teplou holandskou omáčkou, máslem a vařenými brambory.
     Komentáře
  • Jímeto

    Korsický roh hojnosti aneb gastronomické poklady, které stojí za objevení

    Před 3 měsíci
    Korsika je nazývána malým kouskem ráje, který zabloudil k moři. Nabízí nejen ideální klima, ale i divoce krásnou krajinu, vřelé lidi a velice osobitou a rozmanitou kuchyni.
     Komentáře
  • Deník

    Že si u šunky přirážíme 255 procent? Ministr si plete zisk a marži, říká Prouza

    Před 3 měsíci
    Obchodní řetězce v Česku mají u některých potravin příliš vysoké obchodní přirážky, kupříkladu až 255 procent u šunky, tvrdí ministr zemědělství Zdeněk Nekula (KDU-ČSL), který s antimonopolním úřadem chystá kontroly marží. Pomoci zemědělcům, kteří jsou podle ministra naopak odměňováni nedostatečně, hodlá urychleným přijetím novely zákona o významné tržní síle. Z těchto peněz ale platíme prodavače, energie či rozvoz potravin, brání obchodníky v rozhovoru pro Deník prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu Tomáš Prouza.
     Komentáře
  • CNN Prima News

    Přirážka 255 procent na šunce? Ministerstvo začalo kontrolovat prodejní ceny potravin

    Před 3 měsíci
    Ministerstvo zemědělství začalo spolu s Úřadem pro ochranu hospodářské soutěž (ÚOHS) v minulém týdnu sledovat prodejní ceny vybraných potravin. Chce tak donutit obchodníky či další články dodavatelského řetězce, aby nevyužívali paniky kvůli válce na Ukrajině a nezvyšovali uměle své marže. Kontroly mají trvat nejméně tři měsíce, řekl ve středu novinářům ministr zemědělství Zdeněk Nekula (KDU-ČSL).
     Komentáře
  • iReceptář

    Velikonoční ruské vejce pro labužníky: Fantastický retro recept našich babiček

    Před 3 měsíci
    Pokud přemýšlíte, jak zpracovat velikonoční koledu nebo spoustu čerstvých vajec, máme pro vás tip. Připravte si ruské vejce na velikonoční způsob, tuhle dobrotu známe z dob dávno minulých, stále však patří mezi ty nejoblíbenější.
     Komentáře
  • iReceptář

    Skotská vejce: Jsou vynikající a hotová za pár minut

    Před 3 měsíci
    Velikonoční pondělí je tu. A v každé domácnosti se najde vetší množství vařených vajec. Co s nimi? Udělejte rodině skotská vejce! Jsou ideální nejen k obědu, ale i jako praktická svačinka na výlet, piknik či dlouhou procházku.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Holka u plotny radí: Jak na lahodný vajíčkový salát? Chuti pomůžou rajčata a smetana

    Před 3 měsíci
    Pokud vám na stole zbyla po Velikonocích hromada vařených vajíček, můžete z nich připravit jednoduchý, ale neskutečně šťavnatý a sytý salát. Jde o náš rodinný recept, který kdysi vznikl vlastně tak trochu z nouze. Ale zamilovali si jej všichni.
     Komentáře
  • iReceptář

    Triky profesionálů, aby byla velikonoční nádivka krásně nadýchaná

    Před 3 měsíci
    Nejen sladké patří k Velikonocům. Také typicky česká velikonoční nádivka je ozdobou svátečního stolu. Voní, chutná a každoroční jarní svátky si bez ní umí představit málokdo. Upečte si velikonoční nádivku, tak jak ji připravují profíci.
     Komentáře
  • Žádný špeky

    Jak nahradit pečivo při dietách? Známý kuchař prozradil zaručené tipy

    Před 3 měsíci
    Léto se blíží, a proto možná mnozí uvažují o tom, že je zapotřebí zapracovat na našem bříšku a shodit pár kilo dolů. Jenže téměř na každém webu i od každého doktora se dočtete, že musíte omezit cukr, bílé pečivo a začít se hýbat. Cukr omezit jde a na procházky můžete také zajít, ale jak to zvládnout s tím pečivem?
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Křupavá a nadýchaná nádivka s šunkou a bylinkami

    Před 3 měsíci
    Velikonoční nádivka je tradiční pokrm, který můžete podávat samotný, ale skvěle chutná také s máslovými brambory a jarním, zeleninovým salátem. Za dob našich babiček značila jakýsi přechod mezi půstem a hodováním. Receptů na tuto dobrotu je nespočet, vyzkoušejte ten náš.
     Komentáře
  • Menutovka

    Milovníci řízků, pozor! Tuhle obří plněnou flákotu jste stoprocentně ještě neochutnali

    Před 4 měsíci
    Výživná smažená kapsa plněná šunkou a sýrem, ňam! Ingredience na 1 obří řízek ( z kterého se nají minimálně dva lidi): 2 extra tenké plátky hovězí kýty nebo roštěnce (alespoň 2 x 200 g) · 40 g výrazného sýra (uzený plátkový, manchego, pecorino nebo i chedar) · 2–4 plátky sušené šunky · sůl · pepř · hladká mouka, vejce a strouhanka na trojobal · olej na smažení
     Komentáře
  • TopRecepty

    Velikonoce Rakousku: V kostele se světí šunka, na stole nechybí sladký anýzový bochánek. Takhle se dělá!

    Před 4 měsíci
    Velikonoce jsou v Rakousku spojeny s řadou zvyků a tradic, které jsou podobné těm našim. Také velikonoční jídelníček, kde najdeme vejce, pečené jehněčí maso nebo moučník podobný českému mazanci, je ve znamení dlouhé společné historie.
     Komentáře
  • iReceptář

    Musí se maso před vařením opravdu mýt? Mnoho lidí to neví a dělá chybu

    Před 4 měsíci
    „Maso nejprve očistíme a pak…“ Očistíme v kuchařských pokynech obvykle představuje okrájení šlach, blan, části kostí nebo jejich zbytků, kůže, případně dodrání špatně otrhaného peří. Rozhodně to ale není „omyjeme“, ačkoli je o tom řada z nás skálopevně přesvědčená. Takže až příště někoho uvidíme, jak se chystá strčit steak nebo celé kuře pod kohoutek, můžeme mu rovnou začít vysvětlovat, že to není dobrý nápad. Nejen kvůli úpravě, ale především kvůli hygieně. Tady je pět hlavních důvodů.
     Komentáře
  • iReceptář

    Kyjevský kotlet: Kuřecí řízek se dá naplnit máslem a je z něj delikatesa

    Před 5 měsíci
    Pokud máte rádi kuřecí maso, zapomeňte na klasicky pečené kuře nebo řízek, připravte si raději kyjevský kotlet. Možná si budete myslet, že jde o kus suchého masa, když se jedná o prsa, ale opak je pravdou. Máslo dokáže s tímto jídlem divy!
     Komentáře
  • Lifee

    Oslava MDŽ: Tipy na nejlepší obložené chlebíčky. Dáte přednost tradičním nebo extravagantním?

    Před 5 měsíci
    Mezinárodní den žen se v Čechách neobejde bez kytice karafiátů a obložených chlebíčků. Poradíme vám, jak připravit doma dokonalý šunkový chlebíček podle norem a v jakých lahůdkářstvích na vás čekají naprosto originální kousky.
     Komentáře
  • Hrdina kuchyně - Prima Pauza

    Lék na kocovinu i nachlazení: Španělská česnečka se ztraceným vejcem

    Před 5 měsíci
    Marie Doležalová a Martin Škoda vám předvedou, že opravdový hrdina kuchyně je sama ingredience. Prima Pauza vám zase předvede, že i recepty můžou být rychlé a jít rovnou k věci. Nezkrácené recepty a více zajímavých informací najdete na iprima.cz
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak krásně nazdobit jednohubky a chlebíčky: Snadné a levné triky

    Před 5 měsíci
    Chlebíčky a jednohubky. Kdo by jim odolal? Zvláště jsou-li krásně nazdobená a na první pohled barevné a čerstvé. Jak to udělat, aby vaše chlebíčky vypadaly ještě lépe než z profesionální výrobny lahůdek?
     Komentáře
  • iReceptář

    Zapékané chlebíčky Ládi Hrušky: I bez mazání a zdobení chutnají skvěle

    Před 5 měsíci
    Chystá se k vám na rodinnou oslavu velký počet hostů a vy máte už několik dní předem hrůzu z toho, jak budete mazat a zdobit desítky chlebíčků? Nezoufejte! Tato nepříjemná a zdlouhavá činnost jde totiž vyřešit raz dva. S pomocí triku Ládi Hrušky si přípravu tolik milovaného občerstvení neuvěřitelně usnadníte. Slyšeli jste už o zapečených chlebíčkách?
     Komentáře
  • iReceptář

    Nevyhazujte staré rohlíky: Rohlíková omeleta s česnekem a se šunkou je skvělá

    Před 5 měsíci
    Zbyly vám tvrdší rohlíky a nevíte, co s nimi, tak je vyhazujete? Teď už nemusíte. Ukážeme vám, jak z nich udělat velmi chutnou a rychlou omeletu. Až ji ochutnáte, buďte si jisti, že u vás už nikdy nepřijde žádný rohlík nazmar.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Nejlepší slaná snídaně? Jednoznačně hemenex! Jak šunku s vejci dovést k dokonalosti?

    Před 5 měsíci
    Smažená vajíčka v jakékoliv podobě patří k nejoblíbenějším snídaňovým jídlům. Když se ještě vylepší vypečenou slaninkou nebo šunkou je to teprve pochoutka. Tato kombinace je součástí pravé anglické snídaně, opravdovým hitem se pak stala v USA. Připravit se dá na několik způsobů a vždy je dokonalá.
     Komentáře
  • Hobbykuk

    Jak je to s mléčnými výrobky při hubnutí

    Před 5 měsíci
    Dali jste si předsevzetí, že odlehčíte tělu a svůj jídelníček zaměříte na snadno stravitelné pokrmy? Poradíme vám, jaké mléčné výrobky si vybrat, abyste se cítili fit a k tomu si ještě skvěle pochutnali! A jako bonus přinášíme zdravé recepty z italské kuchyně!
     Komentáře
  • Kuchařka

    Rychlý a chutný recept: Vejce se šunkou a špenátem v luxusní variantě

    Před 5 měsíci
    Hledáte rychlý a chutný recept pro bleskovou večeři pro celou rodinu? Naučte se připravovat vejce se šunkou a špenátem v luxusní variantě. S dobrým kouskem pečiva půjde o něco, co si oblíbí všichni.
     Komentáře
  • iReceptář

    Dokonalé klasické slovenské langoše: Lepší než maďarské. Křupavé, skutečně TOP

    Před 5 měsíci
    Jsou krásně zlatavé, voňavé a dají se připravit na nespočet způsobů. Langoše jsou sice původem z Maďarska, během let si ale našly své čestné místo v mnoha domácnostech po celém světě. Receptů na jejich přípravu existuje mnoho, a to i kvůli tomu, nakolik si je každá země upravila k obrazu svému. Mnozí se však shodují na tom, že nejlépe chutnají langoše podle postupu ze Slovenska.
     Komentáře
  • Magazín Plus

    Vynikající vaječná omeleta se šunkou. Připravte si ji podle vychytávky Zdeňka Pohlreicha

    Před 5 měsíci
    Vajíčka se často připravují na snídani hned z několika důvodů. Obsahují spoustu bílkovin, zasytí nás na dlouhou dobu, navíc skvěle chutnají a za pár minut z nich každý vytvoří pokrm na oblíbený způsob.
     Komentáře
  • iReceptář

    Omeleta se šunkou podle Pohlreicha. Snadná vynikající vychytávka za pár minut

    Před 5 měsíci
    Vaječná omeleta patří mezi nejsnazší pokrmy, jaké lze v vajec připravit. Přesto ji spousta lidí dělá špatně a přicházejí tak o úžasnou chuť, kterou tato snídaně či večeře nabízí. Často se jen rozmíchaná vejce nalijí do rozpálené pánve, nechají se zatáhnout a poté se placka otočí a dosmaží z druhé strany. Tento postup je ale nesprávný a takto připravené omeleta je často vysušená. Vsaďte na recept Zdeňka Pohlreicha a udělejte si omeletu, jak má být.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak krásně složit šunku a sýr na chlebíček, aby z něj bylo mistrovské dílo

    Před 6 měsíci
    Chlebíčky – oblíbená lahůdka Čechů. Všichni je máme rádi, ale možná všichni nevědí, že se jedná opravdu o české specifikum. V ostatních evropských a amerických zemích jsou populární spíše sendviče a další jiné formy obloženého pečiva, chlebíčky jsou ale naše. K těm nejoblíbenějším patří chlebíčky šunkové.
     Komentáře
  • WomanOnly

    Vejce Benedikt krok za krokem. Jak na to, aby se povedlo na první pokus?

    Před 6 měsíci
    Vejce Benedikt – dokonalá, i když tak trochu pracná snídaně, o jejímž vzniku koluje řada legend. Jak si tuto původně americkou pochoutku připravit, jak na tu nejlepší holandskou omáčku a v jakých obměnách lze vejce Benedikt podávat?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Telecí saltimbocca: Vyzkoušejte oblíbené italské řízečky, které voní vínem a bylinkami

    Před 6 měsíci
    Se saltimboccou to sice není jako s pověstnými pečenými holuby, ale vzhledem k tomu, jak snadno se připravuje, k nim nemá daleko. Navíc v překladu název této italské speciality znamená „skáče do úst“. Víte jak k tomuto záhadnému jménu masové plátky obalené v šunce a vonící šalvějí, přišly?
     Komentáře
  • iReceptář

    Nádivka z toustového chleba podle Pohlreicha: Lahodná a nadýchaná.

    Před 6 měsíci
    Nadívaná drůbež je symbolem přicházejícího jara, ovšem nádivky obecně můžete připravovat kdykoli během roku. Jsou takovým bonusem k hlavnímu jídlu, proto se většinou podávají ke svátečnímu obědu.
     Komentáře
  • iReceptář

    Základ je vydlabat chleba a nalít do něj vejce. Jinou snídani už dělat nebudete

    Před 6 měsíci
    Chleba se šunkou servírovaný na jednom talíři s volským okem je poměrně běžnou snídaní či večeří, kterou si často mnozí dopřávají. Takový pokrm jistě splní svůj účel – dobře chutná a hlavně zasytí. Na druhou stranu je tak běžný, že se s ním žádných velkých ovací nedočkáte. Pokud jej ovšem nepřipravíte poněkud netradičně. Už jste zkoušeli chleba vajíčkem naplnit?
     Komentáře
  • iReceptář

    Falešná pizza Zdeňka Pohlreicha: Vychytávka pro nešikovné šetřílky

    Před 6 měsíci
    Když se řekne falešná pizza, spousta z nás si představí nějakou gumovou imitaci nevalné chuti. Není to ale tak, své o tom ví šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, který má na neobyčejně chutnou falešnou pizzu skvělý recept.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak správně uvařit vejce na různé způsoby: Skvělé triky Zdeňka Pohlreicha

    Před 6 měsíci
    Je libo vajíčka naměkko, natvrdo, na hniličko, či obávané vejce Benedikt? Výběr je na vás. Ale zvládnete je správně připravit? Máme pár tipů a triků od kuchaře Zdeňka Pohlreicha!
     Komentáře
  • Toprecepty

    Zapečené těstoviny se šunkou, smetanou a sýrem

    Před 6 měsíci
    Zapečené těstoviny jsou velmi oblíbené jídlo po celém světě. Každá země má tu svou oblíbenou variantu, u nás jsou populární těstoviny se šunkou a sýrem. Příprava je snadná a rychlá, takže budete mít oběd na stole téměř bez práce.
     Komentáře
  • iReceptář

    Plněná vejce podle naších babiček: Skvělá rychlovka, když vás přepadne návštěva

    Před 6 měsíci
    Nečekaná návštěva může způsobit pořádný chaos. Zatímco se totiž snažíte doma urychleně všechno uklidit a sami sebe zkulturnit, přemýšlíte nad tím, co hostům nachystáte na stůl. A pokud už vám nezbývá čas ještě na návštěvu obchodu, musíte pracovat s tím, co máte v ledničce. Naštěstí zvládnete vytvořit lahodné občerstvení jen z pár surovin, které tam najdete. Plněnými vejci rozhodně nikdo nepohrdne.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Vyznejte se v druzích šunek: Jak se liší jamón, prosciutto a pršut? A proč pražská šunka nemusí být z Prahy?

    Před 6 měsíci
    Od kosti, na kosti, sušená, uzená, vařená, ve tvaru obdélníkových plátků i v podobě řezů z kýty… taková může být šunka. Některé si vychutnáte na krajíci chleba s máslem, jinými můžete vylepšit studené či teplé jídlo, další se pečou v celku s kořením a některé se podávají třeba s melounem. Pojďte se s námi podívat, která je která.
     Komentáře
  • iReceptář

    Nejlepší náplně do masových rolád: Rychlé, chutné, levné

    Před 6 měsíci
    Klasickou náplní do masové rolády je pro mnohé šunka, sýr a případně nějaká zelenina. Bezesporu chutná náplň se však po čase může stát poněkud všední a svou chutí už nikoho nepřekvapí. Zkuste během přípravy více experimentovat a vyšperkujte svou roládu k dokonalosti. Vsaďte třeba na houby, brokolici nebo slaninu.
     Komentáře
Reklama