Zavřít
Šunka

Šunka

Nejnovější články na Seznamu na téma Šunka
  • Události247

    Šunka, která se prodávala v Tescu a Globusu obsahovala nebezpečnou bakterii. Lidé by výrobek neměli konzumovat

    Před 2 dny
    Počet záchytů závadných potravin v obchodech v poslední době roste. Velký podíl tvoří uzeniny.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Tesco a Globus musí okamžitě stáhnout z prodeje krůtí šunku. Veterináři v ní našli nebezpečnou bakterii

    Před 5 dny
    Státní veterinární správa (SVS) informovala veřejnost, že nařídila okamžité stažení krůtí šunky z prodeje v obchodních řetězcích Tesco a Globus po celé České republice. Důvodem je zjištění bakterie Listeria monocytogenes v tomto produktu, která způsobuje onemocnění známé jako listerióza. Toto onemocnění představuje zvláště vysoké riziko pro osoby s oslabenou imunitou.
     Komentáře
  • Novinky

    Veterináři stáhli z prodeje krůtí šunku z Teska a Globusu, obsahovala nebezpečnou bakterii

    Před 6 dny
    Státní veterinární správa (SVS) nařídila stáhnout z prodeje ve dvou obchodních řetězcích krůtí šunku. Obsahovala totiž bakterii Listeria monocytogenes, která způsobuje onemocnění zvané listerióza, jež může být nebezpečné zejména pro lidi s oslabenou imunitou. SVS to uvedla v pátek v tiskové zprávě.
     Komentáře
  • CNN Prima News

    Šunka s listerií v Česku. Veterináři stahují 100 kilo uzeniny z dvou velkých řetězců

    Před 6 dny
    Státní veterinární správa (SVS) nařídila stáhnout z prodeje přibližně 100 kilogramů krůtí šunky kvůli obsahu zdravotně závadné bakterie listerie. Šunku od firmy LE&CO-Ing. Jiří Lenc, s.r.o s datem spotřeby do 31. března prodávaly obchodní řetězce Tesco a Globus. Lidé, kteří mají šunku doma, by ji neměli konzumovat. Mohou ji vrátit v místě nákupu, informoval mluvčí SVS Petr Vorlíček. Podle výrobce mohlo jít o porušení hygienických zásad některého zaměstnance. Následné testy ve firmě byly negativní. Vyjádření řetězců ČTK zjišťuje.
     Komentáře
  • Náš region

    Nebezpečná šunka na pultech obchodů, varují veterináři! Výrobek obsahuje bakterie listerie

    Před 6 dny
    Šunku od firmy LE&CO-Ing. Jiří Lenc, s.r.o s datem spotřeby do 31. března prodávaly obchodní řetězce Tesco a Globus. Média o tom informoval mluvčí…
     Komentáře
  • Šéfem za pár minut

    Croque-monsieur: francouzský sendvič podle Pohlreicha

    Před 7 dny
    Jak vařit natolik skvěle, aby všem chutnalo? Buďte bez obav, přinášíme vám to nejlahodnější z legendárního pořadu Zdeňka Pohlreicha, díky kterému se i vy můžete stát „Šéfem za pár minut!“ Další vyvoněné recepty na primaplus.cz
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    VIDEO: Křupavá a nadýchaná nádivka se šunkou a bylinkami

    Před 17 dny
    Velikonoční nádivka je tradiční pokrm, který můžete podávat samotný, ale skvěle chutná také s máslovými brambory a jarním zeleninovým salátem. Za dob našich babiček značila jakýsi přechod mezi půstem a hodováním. Receptů na tuto dobrotu je nespočet, vyzkoušejte ten náš.
     Komentáře
  • Jímeto

    Šunkový salám není šunka. Vybírejte v obchodě pečlivě podle množství masa i bílkovin

    Před 26 dny
    Mnoho lidí si plete pojmy šunkový salám a šunka. Ve skutečnosti jde o dvě různé potraviny, které se od sebe výrazně liší. Chcete v obchodě vždy poznat kvalitní šunku? Poradíme vám, jakým způsobem ji vybrat.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Francie zakazuje „vegetariánské steaky“. Výraz je podle vlády matoucí

    Před 28 dny
    Francouzská vláda zakázala označování vegetariánských výrobků slovy jako „steak“ či „šunka“. Reaguje tak na stížnosti masného průmyslu.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Skromně a chutně: Zdravé francouzské brambory se šunkou a hráškem

    Před 1 měsícem
    Tedy proč by neměly být francouzské brambory zdravé? V této verzi nahrazuje uzeninu kuřecí šunka a smetanu mléko se sýrem. Zapečené plátky brambor chutnají tak výborně, že jich rovnou připravte raději dvojnásobné množství. Pokud byste postrádali kyselou okurku, podávejte ji zvlášť.
     Komentáře
  • Žít Prahu

    Legendární pražská šunka, která si podmanila Evropu

    Před 1 měsícem
    Pražská šunka proslavila naši metropoli po celém světě. Co stojí za její úžasnou chutí a kde si v Praze můžete dát tu nejlepší? Prozradíme v tomto dílu seriálu Žít Prahu. Historií i současností Pražské šunky nás provede velmistr v oboru František Kšána. Jak vznikla pražská šunka Legendární pochoutka spatřila světlo světa v roce 1857 díky mistru řezníkovi Františku Zvěřinovi, který stojí nejen za její recepturou, ale také za názvem. Pražskou šunku začal prodávat v malém krámku v Celetné a její sláva se rychle rozšířila po celé Evropě. Výrobu pak převzal Josef Jeřábek, který dokonce postavil továrnu na uzenářské zboží v Holešovicích. I když tento závod čekalo za komunismu znárodnění, dnes zas patří rodině Jeřábkově. Díky ní si nejen můžete na originální Pražské šunce pochutnat ve zdejší kultovní kavárně Osada, ale navíc je rodina také strážcem tajné receptury na tuto pochoutku. Pražskou šunku samozřejmě vyráběli i další řezničtí mistři, zmínit musíme například Antonína Chmela, který byl vedle mistra Jeřábka největším výrobcem a exportérem Pražské šunky. Jen na přelomu 19. a 20. století se vyvezlo až 6 tisíc tun šunky nejen po Evropě, ale i do zámoří. Jak se vyrábí Pražská šunka A jak se Pražská šunka vyrábí dnes? To nám prozradil František Kšána, který nás zavedl do řeznictví Naše maso v Dlouhé. Zdejší receptura navazuje na tu z 30. let, kdy se začal používat nástřik solným lákem. Nejprve se vezme celá kýta z přeštického prasátka, včetně kosti a kůže, a zařízne se takzvaným pražským řezem. Poté se nasolí slaným lákem, naskládá se do speciálních nádob a zalije solným lákem. Po 14 dnech v této „lázni“ přichází na řadu několikadenní uzení masa v bukovém kouři. Nakonec se šunka šetrně vaří v páře na vnitřní teplotu 70 stupňů. A je hotovo! Než tahle úžasná pochoutka spatří světlo světa, trvá to 3 až 4 týdny. Ovšem ta chuť rozhodně za čekání stojí! A jak si Pražskou šunku dáváte nejraději vy? Opečenou? S křenem? Nebo jen tak na chlebu s máslem? Napište nám do komentářů! 00:00 Legenda mezi šunkami 00:56 Něco málo o historii Pražské šunky 02:12 Není maso jako maso 04:55 Příprava na výrobu šunky 06:20 V hlavní roli solný lák 07:38 Uzení v bukovém kouři 09:17 Nejlepší část? Ochutnávání! Vážíme si vaší podpory, díky! Daniel, Lukáš, Honza, Martina, Květa, Ruda
     Komentáře
  • Magazín Doma

    Rychlý oběd: Několik levných inspirací na celý pracovní týden

    Před 1 měsícem
    Inspirací na rychlý oběd není nikdy dost. A je jedno, zda máte hluboko do kapsy, jste bez nápadů nebo se vám nechce stát příliš dlouho u plotny.
     Komentáře
  • Top-Fight

    Zatímco já tvrdě dřu, Benda si doma válí šunky. My Kotlárové máme sport v krvi! říká 262kilová Lucie

    Před 1 měsícem
    Lucie Kotlárová už poctivě každý den jede třífázové tréninky, zato Karlos Benda se nějak fláká. „Bude to velice snadná výhra,“ myslí si..
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Domácí šunku zvládnete i bez šunkovaru. A bude zdravější i levnější než v obchodě

    Před 1 měsícem
    Rádi si pochutnáváte na dobré šunce? Máme pro vás pár tipů, jak si vyrobit vlastní v pohodlí domova. Není na tom nic složitého, výrobu šunky zvládne i úplný začátečník!
     Komentáře
  • Refresher

    Pražská šunka se umístila na 15. příčce v žebříčku nejlepších evropských uzenin

    Před 1 měsícem
    V žebříčku nejlepších evropských uzenin se umístila i česká specialita – pražská šunka. Která masa výběru vévodí?
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Nákupy v Německu? Co se vyplatí

    Před 1 měsícem
    Seznam Zprávy porovnaly, jak se aktuálně vyvíjejí ceny vybraných základních potravin v Česku a Německu. Přinášíme je ve srovnávací fotogalerii.
     Komentáře
  • Jan Ziegler
    naSeznam Médium

    Máme daleko lepší potraviny než za komunistů

    Před 2 měsíci
    A tak je třeba je kupovat, nestačí jen nadávat na mizerné jídlo a pak jít a koupit si ty nejlacinější šunty. Za kvalitu se platí, ale i ta bývá v mnoha případech levnější než za socíku neblahé paměti.
     Komentáře
  • Lifee

    Jídelníček věčně štíhlé Nicole Kidman: Řídí se pravidlem 80:20, miluje mořské plody a nesnáší šunku

    Před 2 měsíci
    I když se celý život chlubí superštíhlou figurou, Nicole Kidman (56) extrémně zdravý jídelníček ani tvrdý cvičební dril nedodržuje. Jak to tedy australská kráska dělá, že ani po padesátce nemá byť jen jediné deko navíc? To se pokusil rozklíčovat magazín Good Housekeeping.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Skromně a chutně: Bramborový salát se šunkou a fazolkami

    Před 2 měsíci
    Na bramborový salát si většina rodin nenechá sáhnout. Tradice však nemusí být rigidní a změna se může stát tradicí novou, zvláště pokud chutná tak lahodně jako vlahé plátky brambor s křupavými fazolkami, jemnou šunkou a výraznými vejci.
     Komentáře
  • iGlanc

    Změňte pravidla pohoštění. Místo českých jednohubek vsaďte na tapas, skrytý poklad španělské kuchyně

    Před 2 měsíci
    Skutečně královský předkrm. A nikoli jen symbolicky. Legenda tvrdí, že tapas vynalezl španělský král, když si při jednom pikniku na jihu země přikryl sklenku vína plátkem sušené šunky, aby mu do ní nenafoukal vítr z pláže. A tak vznikly tapas.
     Komentáře
  • Apetit

    Jamón, jambon, prosciutto, pršut: Sušené šunky sklízejí ovace již staletí, za některé zaplatíte víc než za šperky

    Před 2 měsíci
    Jamón, jambon, prosciutto nebo pršut patří mezi oblíbené delikatesy. Sušené šunky mají společné, že na začátku výroby váží víc než na jejím konci. To se odráží v ceně, která je u ní vyšší než u šunky dušené. Které sušené šunky patří mezi nejproslulejší a proč u nás nemají tradici?
     Komentáře
  • Šéfem za pár minut

    Slaný koláč z listového těsta podle Pohlreicha

    Před 2 měsíci
    Jak vařit natolik skvěle, aby všem chutnalo? Buďte bez obav, přinášíme vám to nejlahodnější z legendárního pořadu Zdeňka Pohlreicha, díky kterému se i vy můžete stát „Šéfem za pár minut!“ Další vyvoněné recepty na primaplus.cz
     Komentáře
  • Toprecepty

    Příběh pizzy Havaj: Ananas na placku s rajčaty a šunkou vymyslel kdysi Řek a rozhádal tak celý svět

    Před 2 měsíci
    Zatímco Italové považují vznik pizzy Havaj za jeden z největších prohřešků spáchaných vůči jejich gastronomii a vlastně i celému národu, jiní na ni nedají dopustit. Hlavně děti tuto neobvyklou pizzu zbožňují. Kombinaci rajčatové omáčky, šunky a sladkého ananasu ale neodolají i mnozí dospělí.
     Komentáře
  • PrahaIN

    92 procent příspěvků o firmě Vodňanská drůbež prý porušilo zákon

    Před 2 měsíci
    PrahaIN.cz se v prosinci zaměřila na některé výrobky společností koncernu Agrofert. Nejdříve na cukroví Penamu a značky Odkolek. Věnovali jsme se ale i Jihočeské nivě od Madety a společnosti Vodňanské kuře.
     Komentáře
  • Magazín Doma

    Kefírové placky jako od babičky: Pouze ze 4 surovin, jednoduché a tolik dobré

    Před 2 měsíci
    Kefírové placky jsou měkké, chutné a variabilní. Lze do nich přidat sýr, šunku, ale také je udělat bez čehokoli a dopřát si je například s marmeládou či medem na snídani.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Domácí šunku zvládnete i bez šunkovaru. A bude zdravější i levnější než v obchodě

    Před 2 měsíci
    Rádi si pochutnáváte na dobré šunce? Máme pro vás pár tipů, jak si vyrobit vlastní v pohodlí domova. Není na tom nic složitého, výrobu šunky zvládne i úplný začátečník!
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Recept: Zapečená růžičková kapusta

    Před 2 měsíci
    Růžičková kapusta sice nebývá zeleninovým favoritem, ale kdo si ji oblíbí, udělá pro své zdraví hodně. V zapečené podobě s bramborami, šunkou a sýrem se jedná doslova o bílkovinnou bombu. Na bílkoviny jsou totiž bohaté nejen šunka a sýr, ale také samotná růžičková kapusta a brambory.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Jednoduchá, ale vydatná snídaně. Hemenex je parádní rychlovka, která zasytí

    Před 2 měsíci
    Hemenex je vynikající a hlavně rychlé jídlo. Hemenex nejraději snídám s pečivem. Pojďte se podívat, jak hemenex připravuji. 🔥Suroviny: 3 vajíčka, slanina (dušená šunka), sůl, pepř, paprika a olej.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Novoroční americká polévka: Patří do ní speciální fazole, díky chilli vločkám krásně zahřeje a zajistí vám i bohatství na celý rok

    Před 2 měsíci
    U nás jíme na Nový rok pro štěstí čočku, na jihu Ameriky v tento den na stole nesmí chybět pokrm se zvláštními černookými fazolkami. Ty se přímo báječně vyjímají ve vydatné zeleninové polévce. Štěstí a dostatek peněz vám v ní posvětí nejen ony, ale šunka a listy kapusty, které vylepší i její chuť.
     Komentáře
  • Extra Host

    Silvestrovské chlebíčky s extra.cz a Jiřím Babicou: Vychytávka z olomouckých tvarůžků i klasika

    Před 2 měsíci
    Slavný kuchař Jiří Babica a redakce eXtra.cz si pro vás připravili inspiraci pro silvestrovské pohoštění. Chlebíčky jsme vyrobili na řadu způsobů, a to jak tradičních, tak zcela neokoukaných.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci – vynikající chuťovka nejen na chlebíčky

    Před 2 měsíci
    Pokud patříte k milovníkům hermelínové pomazánky, důrazně doporučujeme vyzkoušet tuhle luxusní verzi. Je tak dobrá, že se budete muset ovládnout, abyste se do ní nepustili lžící :).
     Komentáře
  • Žádný špeky

    Jednoduché silvestrovské jednohubky. Tři variace zvládnete za pár minut

    Před 3 měsíci
    Ať už slavíte Silvestra sami nebo s přáteli, očekává se nějaké občerstvení. Letos můžete zapomenout na tradiční česnekovou pomazánku a plátek čabajky. Místo toho můžete vyzkoušet tři varianty jednoduchých jednohubek z tortily, kde můžete navíc zapojit svou fantazii a spotřebovat zbytky z lednice.
     Komentáře
  • Deník

    Kilo šunky i termix za odměnu. Potravinové banky zachraňují chudé rodiny

    Před 3 měsíci
    Reportérka Deníku si zkusila práci v potravinové bance a účastnila se rozvozu potravinové pomoci v předsvátečním období.
     Komentáře
  • Vaříme s Mozkem

    Sváteční pečená šunka provoněná medem a kořením: Luxusní pokrm na Vánoce a Nový rok

    Před 3 měsíci
    Vyzkoušejte recept na pečenou šunku na pomerančích provoněnou hřebíčky. Jako příloha se hodí například bramborové pyré. Ingredience jsou uvedené na konci videa.
     Komentáře
  • OnlyU

    Vánoční šunka: Recept z USA, který oceníme i my Češi

    Před 3 měsíci
    Na Štědrý den se u nás obvykle konzumuje bramborový salát s kaprem nebo kuřecím řízkem. Pokud vás ale tahle tradice už nudí, zkuste si letos udělat Vánoce v americkém stylu. Upečte si vánoční šunku, která voní medem a kořením.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Bruselské řezy: Slané krémové jednohubky překvapí lehce pikantní chutí, jsou ozdobou svátečního stolu a snadné na přípravu

    Před 3 měsíci
    Když se řekne bruselské řezy, možná se vám vybaví dezert. Ale v tomto případě jde o slané pohoštění. Řezy jsou totiž plné šunky a sýru. Jsou snadné na přípravu a překvapíte trochu něčím jiným. Vynikající jsou s křupavým pečivem.
     Komentáře
  • DámskýDeník

    Při nákupu potravin objevila měsíc prošlou šunku. Kdyby nebyla pozorná, mohlo by to špatně dopadnout

    Před 3 měsíci
    Při nákupu potravin je třeba být ostražitý. Jak se přesvědčila mladá maminka, nejlepší je kontrolovat každý výrobek zvlášť – vyhnete se nepříjemnému překvapení.
     Komentáře
  • Magazín Doma

    Jak skladovat šunku, aby vydržela déle čerstvá? Prodlužte její trvanlivost až o několik dní

    Před 3 měsíci
    Správné skladování potravin je velice důležité. Neboť s nimi tolik neplýtváme a zbytečně neutrácíme peníze. Jak skladovat šunku, aby vydržela déle čerstvá?
     Komentáře
  • Magazín Doma

    Jak připravit vynikající bramboráky, které nejsou nasáklé tukem? Zkuste jejich vylepšenou verzi

    Před 3 měsíci
    Bramboráky patří mezi tradiční pochoutky, které si občas dopřáváme. Dobře se pojídají, ale také zasytí. Vyzkoušejte mírně vylepšenou verzi, pochutná si celá rodina.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Smetanové brambory s kuřecím masem, šunkou a sýrem: Lahodný oběd téměř bez práce

    Před 4 měsíci
    Vůně pečených brambor se smetanou a kuřecím masem je prostě neodolatelná. Lahodný oběd, který připravíte téměř bez práce a nakrmíte celou rodinu. Doplnili jsme ještě šunku a sýr, přidat můžete i bylinky.
     Komentáře
  • Ferty

    Fantastické celerové karbanátky. Stojí pár korun a mají skvělou chuť i bez masa

    Před 4 měsíci
    Karbanátky nesmí v české kuchyni chybět. Nejčastěji se vyrábějí z mletého masa, ale existují i zdravější nebo dokonce vegetariánské varianty oblíbeného jídla. Jak si připravit domácí, celerové karbanátky? Co budeme potřebovat? Recept...
     Komentáře
  • OnlyU

    Pizzu Hawai vymyslel Kanaďan z Řecka, který se inspiroval Čínou

    Před 4 měsíci
    Podle některých lidí ananas na pizzu rozhodně patří. Jiní ale tuto kombinaci nemohou vystát. Ať už patříte do kterékoli z těchto dvou skupin, pizza Hawai existuje a její historie je velmi zajímavá. Nepochází totiž ze sluncem zalitého ostrova, jak si mnoho lidí podle názvu myslí.
     Komentáře
  • Receptovník

    Vyberte v obchodě skutečně kvalitní uzeniny a jezte zdravěji

    Před 4 měsíci
    Klobásy a šunky jsou oblíbenou součástí mnoha národních kuchyní a mohou být významným zdrojem bílkovin, když jsou vybrány a připraveny správně. Nicméně s takovým širokým spektrem výrobků na trhu může být obtížné rozeznat kvalitní produkty od těch méně kvalitních. V tomto článku se podíváme na to, co byste měli hledat, abyste na první kousnutí rozpoznali opravdu kvalitní klobásy a šunky.
     Komentáře
  • Apetit

    Český chlebíček a jeho příbuzní z celé Evropy: Na proslulé chlebíčky z Paukertova lahůdkářství chodila i Ema Destinnová

    Před 5 měsíci
    I více než sto let od svého objevení má obložený chlebíček své nadšené vyznavače. Čerstvým chlebíčkům s bramborovým salátem, šunkou a vejci odolá jen málokdo. Věděli jste, že má po celé Evropě spoustu příbuzných?
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Parádní biftek ze svíčkové s osmahnutou šunkou a vejcem! Taková proteinová bomba vám jistě zachutná

    Před 5 měsíci
    Biftek se šunkou a vejcem: pravá svíčková, vejce, šunka, olej, máslo, sůl, pepř, worcester a hranolky.
     Komentáře
  • Daniel Suchan
    naSeznam Médium

    Jak zlepšit potravinovou soběstačnost? Odemkněme kontejnery u supermarketů

    Před 5 měsíci
    Také se snažíte doma neplýtvat potravinami? Nekupovat toho příliš mnoho, ale tak akorát, aby se to všechno snědlo? I tak se vám zdá, že toho pořád neděláte dost?
     Komentáře
  • Pražská Drbna

    Natahuje turisty a kryje se dětskou nadací. Kritizovaný stánek s šunkou v Praze skončí

    Před 5 měsíci
    Radnice Prahy 1 vypoví Nadaci Pražské děti plochu na Staroměstském náměstí, na které je kritizovaný stánek prodávající šunku na váhu. V úterý o tom rozhodli zastupitelé městské části. Nájemní smlouva má dlouhou výpovědní lhůtu, takže stánek ještě může na náměstí fungovat až dva roky. Nadaci provozuje sama Praha 1 spolu se Sdružením pro obnovu a rozvoj řemeslných a uměleckých tradic, zabývá se především organizací sportovních akcí pro děti.
     Komentáře
  • Prima Ženy

    Jakub Prachař vychválil jednohubky. Ocenil nahnilou chuť od olivy

    Před 5 měsíci
    Chlebíčky, jednohubky a stůl plný různých nápojů. Tak vypadá typické občerstvení na nejrůznějších sešlostech v Česku. Jakub Prachař kvalitu tohoto menu umí ocenit, a tak se jako jediný z celkem devíti přísedících u stolu pustil do kanapky, na které šunka držela tvar i po vyndání párátka.
     Komentáře
  • Jsme kočky

    Šneci z listového těsta: vděčná dobrota, nekonečno variací. A zvládnou je i začátečníci

    Před 5 měsíci
    Jsou vhodné jako občerstvení pro návštěvy, na večírek, ale i jen tak, jako teplá nebo studená večeře. Slané šneky vyrobíš snadno, rychle, a navíc ta úžasná chuť. Mňam!
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Pozor na vodňanské kuřecí řízky, chlazené kuře se salmonelou a sušenou šunku, obchody stahují tyto výrobky z prodeje

    Před 5 měsíci
    Pokud jste v posledních dnech nakupovali kuřecí maso, sušenou šunku prosciutto crudo nebo pelmeně, pak zbystřete. Obchody vydaly tisková prohlášení o stažení některých šarží zmíněných výrobků, které se u nás prodávaly.
     Komentáře
  • Události247

    Šunka prodávaná v Lidlu měla menší obsah masa, než bylo uvedeno na obalu

    Před 5 měsíci
    Obchodní řetězec Lidl prodával italskou šunku, které měla méně masa, než bylo uvedeno na obalu.
     Komentáře
  • Máma nad věcí

    Recepty šneky a zdravé koláčky z listového těsta s Kryšpínem a Kordulou

    Před 5 měsíci
    Zábavný pořad o mateřství Máma nad věcí moderuje Agáta Prachařová. Mapuje vše kolem dětí od těhotenství, přes porod, péči o kojence, až po začátky výchovy a nástup do školy. Celé epizody najdete na primaplus.cz
     Komentáře
  • OnlyU

    Scones se šunkou a sýrem: Připravte si doma oblíbené britské koláčky podávané k čaji

    Před 5 měsíci
    Slyšeli jste už o anglických scones? Jedná se o bochánky, které jsou pro tuto zemi typické a podávají se obvykle k odpolednímu čaji nebo jako snídaně. Dělají se tradičně sladké, v poslední době ale stoupla také oblíbenost těch slaných plněných například šunkou a sýrem.
     Komentáře
  • Bydlíme kvalitně

    Lexikon salámů: Šunka - jak se liší výběrová od standardní. A z čeho je šunka medvědí?

    Před 5 měsíci
    Kdo by to byl řekl, že si na šunce pochutnáváme už více než 2 000 let? Jak čas plynul, postupy výroby se samozřejmě měnily, základ však zůstává stejný. Kdo přišel s její výrobou jako první a proč byste si na ní tehdy pravděpodobně nepochutnali?
     Komentáře
  • PrahaIN

    Nenáviděný stánek se šunkou na Staromáku ještě neukrojil poslední plátek

    Před 5 měsíci
    Málokterý stánek s občerstvením se v Praze proslavil tak jako ten se šunkou na Staroměstském náměstí. Mluvilo a mluví se o něm především v negativech.
     Komentáře
  • OnlyU

    Upečte si snadný dýňový chléb. Chutná skvěle se šunkou i sladkými pomazánkami

    Před 6 měsíci
    Dýňová sezóna je v plném proudu a jako každý rok i letos se chystám péct dýňový chléb. Je nadýchaný, křupavý, skvěle se hodí ke sladkým i slaným pomazánkám. A jeho příprava je poměrně snadná. Zdroj
     Komentáře
  • Beze ztrát

    Ugrilujte si meloun i se slupkou

    Před 6 měsíci
    Ochutnali jste už někdy grilovaný meloun naslano? Pokud ne, tak vám jej doporučujeme, protože se jedná o zajímavou pochoutku. Potřebujeme na to bezsemenný meloun, který lehce oloupeme, namarinujeme a tepelně ho opracujeme, jako kdybychom grilovali vepřovou šunku. A kromě chutného koření vás seznámíme s uzeným medem. Nemusíte samozřejmě hledat, který včelař má sušené včely, protože takový speciální med seženeme v obchodech s včelími produkty. Melounovou kůru ale také použijeme. Bílé části naložíme do zavařovací sklenice s nálevem jako třeba okurky a jediné, co nám zbyde bude tvrdá melounová kůra. Tu můžeme usušit, rozemlít a používat jako hnojivo pro pokojové rostliny. Grilovaný meloun podáváme třeba se salsou nebo zeleninovým dresinkem.
     Komentáře
  • iReceptář

    Vajíčková pomazánka bez loupání vajec

    Před 6 měsíci
    Pomazánka je skvělá věc. Pokryje vám snídani, svačinu, večeři a ještě navíc pohostí i návštěvu… Vyzkoušejte tu vajíčkovou a nebudete litovat.
     Komentáře
  • Liberecká Drbna

    Perníčky, sýry, šunka i třeba pálenky. V Liberci zavoněly regionální dobroty

    Před 6 měsíci
    Regionální producenti a výrobky z celého Libereckého kraje můžou celý čtvrtek ochutnávat lidé před libereckou radnicí. Tradiční prezentace regionálních potravin představuje už posedmnácté to nejlepší, co naši zemědělci a potravináři dokážou vytvořit.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Luxusní francouzský toust se šunkou a sýrem je skvělým startem do nového dne

    Před 6 měsíci
    Francouzský toust je způsobem, jak vytvořit opravdu luxusní snídani. Slanou variantu s hermelínem a šunkou si dopřejeme, když máme více času na přípravu. Toust ochucený hořčicí a česnekem podáváme ještě horký, bohatě ozdobený zeleninou.
     Komentáře
Reklama