Zavřít
Vejce

Vejce

Nejnovější články na Seznamu na téma Vejce
  • Apetit

    Jídelníček Marilyn Monroe: Předběhla dobu a jedla po vzoru paleo diety. Vaření jí bavilo

    Před 4 hodinami
    Norma Jeane Mortenson, kterou celý svět zná jako Marilyn Monroe, okouzlovala na filmovém plátně svými dokonalými křivkami. Co jedla, aby si svou božskou postavu udržela? Její jídelníček vás možná překvapí!
     Komentáře
  • Adbz

    Co se žloutky po šlehání sněhu: Díky soli a cukru vydrží týdny čerstvé

    Před 15 hodinami
    Pokud do receptu potřebujete jen vyšlehané bílky a nevíte, co se zbylými žloutky, vyzkoušejte tento jednoduchý trik. Takto vám v lednici vydrží i několik dalších týdnů.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Vyzkoušejte skvělý vaječný recept šakšuka

    Před 2 dny
    Pokud hledáte nové vaječné recepty na snídani, oběd nebo večeři, tohle je ten, který musíte vyzkoušet.
     Komentáře
  • Apetit

    Smažák a jeho obměny: Proč používat přepuštěné máslo, nesolit vejce, mrazit a další tipy pro dokonalý výsledek

    Před 2 dny
    Když se řekne typický český pokrm, mnoha lidem se vybaví ‚smažák‘. Sýr smažený v trojobalu, podávaný s bramborami nebo hranolky a tatarkou totiž u nás zkrátka zbožňujeme. Je smažený sýr opravdu český vynález a jaké druhy sýrů lze na tento způsob připravit?
     Komentáře
  • Extra

    Agáta Hanychová si rýpla do Krainové. Zvládla by vůbec uvařit vajíčka, vysmívala se jí a přisadila si i na Vágnera

    Před 2 dny
    Co na srdci, to na jazyku. Tímto heslem se pravděpodobně řídí influencerka Agáta Hanychová, která při svém živém vysílání na Instagramu opět rozvířila vody českého showbyznysu. Opřela se do Simony Krainové, tentokrát kvůli jejím kuchařským dovednostem.
     Komentáře
  • OnlyU

    Máčené topinky: Vynikající tip na večeři. Budou chutné i bez litru oleje

    Před 2 dny
    Klasické topinky sice nejsou kvůli množství použitého oleje příliš zdravé, jednou za čas si je ale k večeři dát můžete. My doma děláme topinky na dva způsoby. Jeden milují především děti, druhý oceňuje spíše zbytek rodiny. Oba případy se ale nejspíš liší od topinek, které znáte vy. Zdroj
     Komentáře
  • Zahrádkářská poradna

    Invazní kněžice okupují území našeho státu

    Před 3 dny
    Boj se škůdci je velice důležitý. Nikdo z nás nechce přijít po těžké dřině o úrodu, která stála mnoho času i práce. Mezi významné zemědělské záškodníky patří i invazní kněžice. Tento poddruh hmyzu má své kořeny v Asii a Africe. Díky mezinárodnímu obchodu však nyní škodí skoro po celém světě a zemědělci s ním musí účinně bojovat. Boj má svá pravidla. Jak se tohoto parazita zbavit?
     Komentáře
  • Kondice

    Vejce. Pro některé proteinová bomba a pro jiné strašák, co zvyšuje cholesterol

    Před 3 dny
    Vejce jsou téměř každodenní součástí našich jídelníčků. Mnoho lidí se ovšem stále domnívá, že vejce, hlavně žloutky, pro nás nejsou dobré, protože zvyšují cholesterol. Jak to s vajíčky doopravdy je, měli bychom je konzumovat a popřípadě jak často? Pojďme se na to podívat blíž.
     Komentáře
  • Nespěchej

    Zvířata: Fakta, o kterých jste neměli ani tušení

    Před 3 dny
    Zvířata jsou všude kolem nás. I jejich velcí milovníci ale nemůžou říct, že o nich ví skutečně vše. Stejně jako lidé, i zvířata mají svá tajemství, na která lidstvo přichází až postupem času.
     Komentáře
  • Naše krásná zahrada

    Zajímavosti o banánech, které jste možná nevěděli aneb jíst či nejíst špičku banánu, to je to, oč tu běží

    Před 4 dny
    Banány se sice řadí mezi exotické ovoce, nicméně v našich domácnostech natolik zdomácněly, že si jejich cizokrajný původ často ani neuvědomujeme. Že jsou banány velmi zdravé a pro naše tělo tedy prospěšné, to pravděpodobně víte nebo alespoň tušíte. Možná jsou ale věci, které vás právě o banánech překvapí, třeba to, že jsou tím nejvíce vyváženým ovocem z naší republiky, nebo že existuje více než 1000 odrůd banánů. A co dále byste o banánech měli vědět?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Roláda z mletého masa s náplní z vajec, sterilované zeleniny a hub má jemně pikantní chuť a je báječně šťavnatá

    Před 4 dny
    Mleté maso je v kuchyni oblíbenou surovinou. Připravit si něj můžeme spoustu chutných jídel. Výhodou je, že pokrmy z mletého masa jsou brzy hotové a navíc i šťavnaté. A taková je i plněná roláda.
     Komentáře
  • FashionMagazin

    Yoni vajíčko: Cesta k ženskému zdraví a harmonii s tisíciletou historií

    Před 4 dny
    Yoni egg, neboli yoni vajíčko, je nástroj, který má kořeny v praxi taoistické jógy a tantrické spirituality. Tento malý, hladký kámen, často vyrobený z různých druhů drahých kamenů, se používá pro posílení pánevního dna, zlepšení sexuálního zdraví a podporu harmonie těla a mysli. I když to může znít jako novinka, existují dohady, že yoni egg má bohatou historii, která sahá tisíce let zpět.
     Komentáře
  • Receptovník

    „Vajíčka nikdy nedávám do určené přihrádky, je to nejhorší místo.“ Správné skladování je udrží déle čerstvá

    Před 4 dny
    Přinesu vajíčka z obchodu, otevřu lednici a pokaždé mě to svádí je vyndat z papírového obalu a vyskládat je do připravené přihrádky, umístěné ve dveřích mé chladničky. Roky jsem to tak dělala a věřím, že někteří z vás to dělají stále. I když se tímto způsobem výrobci ledniček snaží nás nepřímo směřovat k tomu, že právě zde ve dveřích je na vajíčka nejlepší místo, opak je pravdou. Může být kvůli kolísání teploty tím nejhorším. A to není jediná chyba, kterou můžete při uskladnění vajec dělat. Vejce patří mezi základní potraviny, které najdeme téměř ve všech kuchyních.
     Komentáře
  • OnlyU

    Cilbir: Vyzkoušejte pokrm, který vás nadchne. Turci tato sázená vejce milují

    Před 4 dny
    Vajíčka jsou zdravá a dají se připravit na mnoho způsobů. I tak ale člověk po čase všechny možnosti vystřídá a začne přemýšlet o nějaké nové. Už jste někdy jedli turecká vajíčka? Pokud ne, rozhodně si je doma vyzkoušejte připravit. Zdroj
     Komentáře
  • Vlasta

    Kukuřičný škrob jako nedoceněný pomocník: Náhrada vajec při pečení i hračka, která zabaví děti

    Před 5 dny
    Při vaření a pečení se používá zejména k zahušťování. Kukuřičný škrob, který je v podstatě průmyslově upravenou kukuřičnou moukou, má ovšem v domácnosti mnohem širší možnosti využití. Inspirujte se!
     Komentáře
  • Apetit

    Královně českých pomazánek sluší různé obměny. Vyzkoušejte některou ze 14 variant vajíčkové

    Před 6 dny
    Vajíčková pomazánka nebo vajíčkový salát září nejen během svátků jara, kdy nevíme co s vejci. Jde celoročně o oblíbenou a jednoduchou náplň chlebíčků a jednohubek. Málokdo pohrdne chlebem s vajíčkovou pomazánkou k večeři či k svačině. Sklenice vajíčkové dobroty se hodí jako rychlá záchrana před hladem i nečekanou  návštěvou.
     Komentáře
  • Frews

    Zákaz zabíjení jednodenních kohoutků: Proč by to mohl být špatný nápad?

    Před 6 dny
    Česká republika může zakázat zabíjení jednodenních kohoutků po vzoru Německa, Itálie a Francie. Ochráncům zvířat se nelíbí, že je každoročně usmrceno 12 miliónů kohoutů jenom proto, že nesnáší vejce. Kde ale může být zádrhel?
     Komentáře
  • Deník

    To je otázka. Zabít jednodenní kohoutky, nebo jimi krmit handicapovanou zvěř?

    Před 8 dny
    /POZOR, VIDEA V ČLÁNKU NEJSOU URČENA PRO SLABŠÍ POVAHY/ Pracovníci Záchranné stanice Pasíčka v Boru na Chrudimsku spotřebují ročně ke krmení zdravotně oslabených živočichů asi 110 tisíc jednodenních kuřat. Jde o kohoutky, kteří jsou drůbežárnám k ničemu, protože nesnášejí vejce. Ochránci zvířat po celé Evropě brojí proti současné praxi a chtějí, aby se kuře jako zárodek zlikvidovalo již ve vejci anebo se vykrmilo do jateční velikosti. "Ten, kdo tohle rozpoutal či to podporuje, se u nás může stavit pro klíče, protože pro nás by šlo o ohromnou likvidační ránu pod pás směřující k zavření našeho zařízení," posteskl si Deníku vedoucí Záchranné stanice Pasíčka Josef Cach.
     Komentáře
  • Jímeto

    Vajíčka v kokotkách: Jednoduchá, rychlá a zdravá snídaně

    Před 8 dny
    Máte rádi vajíčka, už jste ale těch na klasické způsoby přejedení? Pokud hledáte cestu, jak vajíčka zpracovat a vychutnat si originální snídani, možná pro vás máme ten správný tip. Už jste někdy jedli vajíčka v kokotkách? Jídlo pochází původem z Francie. Coccote je označení způsobu, kterým jsou vajíčka připravována, zároveň jde ale také o název pro malé mističky, ve kterých se pokrm dělá i podává, píše Taste Atlas.
     Komentáře
  • iReceptář

    Šunkofleky podle receptu z roku 1819

    Před 8 dny
    Máte rádi rychlé a jednoduché recepty k obědu nebo k večeři? Šunkofleky jsou jedním z nich. Nejspíš je jedli už i starověcí Římané. Postupem času se však jejich recept vyvíjel a už jen málokdo ví, jak se tehdy připravovaly. Vyzkoušejte více než 200 let starý recept, který opravdu nemá chybu.
     Komentáře
  • OnlyU

    Domácí vaječnou tlačenku si zamilujete. Je plná zeleniny a chutná skvěle

    Před 9 dny
    Moje rodina miluje tlačenku. Donedávna se jednalo jen o tu masovou, pak jsem ale vyzkoušela doma připravit tlačenku vaječnou. A od té doby máme nové oblíbené jídlo. Tenhle pokrm zkrátka musíte také vyzkoušet. Zdroj
     Komentáře
  • Novinky

    Pomalu, ale přece. Některé potraviny v obchodech viditelně zlevňují

    Před 11 dny
    Pomalu, ale přece. Ve světle klesající inflace v Česku začínají některé potraviny v obchodech v porovnání se začátkem roku viditelně zlevňovat. U vajec či másla šly ceny výrazně dolů, a to přes 25 procent. U většiny potravin je ale pokles nižší. A třeba brambory, jablka nebo lahvové pivo jsou nyní dokonce dražší. Vychází to z terénních dat Českého statistického úřadu (ČSÚ).
     Komentáře
  • Prima Zoom

    Vzácný had je rekordmanem v rozevření čelisti. Podívejte se, jak trumfne i lidožravou krajtu

    Před 11 dny
    Vzácný had je absolutním vítězem, pokud jde o velikost kořisti, kterou dokáže sníst. Tedy v případě, že uvážíme, o jak velké sousto v poměru k jeho tělu jde.
     Komentáře
  • Flowee

    Rozbít dítěti vejce o hlavu? Nový trend rodiče baví, jejich potomky spíš zraňuje

    Před 11 dny
    Rodiče mají na sociálních sítích nový trend, kdy si „tropí žerty“ ze svých dětí a baví se na jejich účet. Odborníci varují, že to hraničí se šikanou.
     Komentáře
  • CNN Prima News

    Slovenského poslance napadli přímo na ulici. Trefili ho vajíčkem, měl dostat i pěstí do hlavy

    Před 11 dny
    Slovenský poslanec hnutí OLaNO Jozef Pročko čelil napadení, jeden muž na něj naházel několik vajíček, další ho měl udeřit zezadu do hlavy. Zákonodárce si incident z města Lučenec natočil a zveřejnil na sociálních sítích. Přivolal i hlídku městské policie, ta však útočníky nechala odjet, údajně kvůli „střetu zájmů“.
     Komentáře
  • Novinky

    Ostrá kampaň na Slovensku pokračuje: Matovičův poslanec dostal v Lučenci vejcem a pěstí

    Před 11 dny
    Ostrý předvolební souboj na Slovensku pokračuje, a to i s fyzickými útoky. Poslanec hnutí Obyčejní lidé a nezávislé osobnosti (OLaNO) Jozef Pročko dostal v pondělí ve městě Lučenec pěstí a vejcem do hlavy.
     Komentáře
  • Novinky.cz: Zahraniční

    Ostrá kampaň na Slovensku pokračuje: Matovičův poslanec dostal v Lučenci vejcem a pěstí

    Před 11 dny
    Ostrý předvolební souboj na Slovensku pokračuje, a to i s fyzickými útoky. Poslanec hnutí Obyčejní lidé a nezávislé osobnosti (OLaNO) Jozef Pročko dostal v pondělí ve městě Lučenec pěstí a vejcem do hlavy.
     Komentáře
  • Ostravský Gastrošéf Heřman Gazda

    Studentský řízek v křupavém trojobalu. Připomeňte si školní léta

    Před 11 dny
    Klasika stará jak cyp. Zná ju každý student, co má hluboko do kapsy. Kukni, jak zrobíš mišuliský zázrak s obyčejným salámem. Heřman.
     Komentáře
  • Tvůj magazín

    Co jsou ty červené a hnědé skvrny, které občas vidíte v rozbitých slepičích vejcích?

    Před 12 dny
    Ačkoli vás pohled na ně může poněkud odrazovat, vejce s těmito skvrnami lze jíst zcela bezpečně a jejich výskyt má i pádné vysvětlení.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Recept na špenátový quiche bez kůrky

    Před 12 dny
    Tento špenátový quiche bez kůrky je velmi chutný, i když obsahuje jen pět ingrediencí. Je nabitý notnou dávkou špenátu, vajec a zdravým sýrem.
     Komentáře
  • iReceptář

    Vajíčková pomazánka bez loupání vajec

    Před 12 dny
    Pomazánka je skvělá věc. Pokryje vám snídani, svačinu, večeři a ještě navíc pohostí i návštěvu… Vyzkoušejte tu vajíčkovou a nebudete litovat.
     Komentáře
  • Bety

    Potraviny pro zdraví očí odvracejí degeneraci související s věkem

    Před 12 dny
    Zrak je důležitý z mnoha důvodů. Jasné vidění nám pomáhá efektivně provádět každodenní úkoly a přispívá k celkové vitalitě. Co ho podporuje? Dobré jídlo! Pokud se chcete vyhnout očním chorobám, jezte ořechy nebo vejce!
     Komentáře
  • ByznysDeník

    V Maďarsku bojují s nejvyšší inflací v Evropě

    Před 13 dny
    Krátce po zahájení války na Ukrajině se v nedalekém Maďarsku snažili vyzrát na rostoucí ceny nejrůznějších komodit cenovými stropy. Premiér Viktor Orbán a jeho kolegové byli mnohými politiky po celé Evropě často zmiňováni jako ideální reakce na cenové šoky. Nyní ale v tom stejném Maďarsku bojují s nejvyšší inflací v Evropě a pohybuje se okolo 16 procent, píše Forbes.
     Komentáře
  • iReceptář

    Domácí mololapka na potravinové moly. Vyrobíte ji z ruličky od toaletního papíru

    Před 13 dny
    Potravinoví moli platí za nevítanou návštěvu. Nasáčkují se vám do jídla, které okamžitě znehodnotí. Tady je pár způsobů, jak s nimi zatočit. Třeba osvědčenou mololapkou!
     Komentáře
  • iReceptář

    Míša řezy bez mouky: zdravější verze při hubnutí

    Před 14 dny
    Milujete sladké, ale snažíte se jíst zdravěji? Pak přesně pro vás máme recept na famózní míša řezy. Jsou nádherně nadýchané, na jazyku se jen rozplývají a navíc jsou úplně bez mouky.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Jak poznat, že jsou vařená vejce hotová

    Před 14 dny
    Vejce. Kdo by je nemiloval? Pořád tápete, jak dlouho je vařit, aby byla tak akorát? Jestli nepoužíváte minutku, a přesto se chcete přesvědčit, že je žloutek dostatečně pevný, udělejte tohle!
     Komentáře
  • EgoMan

    Vaječné skořápky lze využít pro zdraví a krásu

    Před 14 dny
    Vejce patří mezi nejoblíbenější zdroje bílkovin. Jsou velmi zdravá, ale většina z nás jejich skořápky vyhazuje do koše. To je velká chyba, protože i skořápky můžete velmi efektivně využít ve své domácnosti nebo pro své zdraví. Můžete je použít jako hnojivo pro rostliny, ale poslouží také pro kosmetické účely. Uvidíte, že vaše pokožka bude zdravější, když se je naučíte používat.
     Komentáře
  • Receptovník

    Brambory kombinované s vejci zatěžují trávení a snižují výživovou hodnotu

    Před 14 dny
    Omeleta, bez ohledu na to, zda francouzská, nebo španělská, není pro náš žaludek to pravé ořechové. I když se říká, že brambory se hodí prakticky ke všemu, a jsou dokonce tací, co je servírují coby přílohu ke guláši, pravda to není. To je určitě špatná zpráva pro všechny, kdo se snaží připravovat hlavně rychlá a snadná jídla, mezi která se právě různé variace brambor a vajec často řadí. Pojďme se na tuto problematiku podívat podrobněji. Jak to s těmi vejci a bramborami opravdu je?
     Komentáře
  • Poznat svět

    Vědci našli u Aljašky v oceánu neznámý zlatý kulovitý objekt. Může jít o vejce

    Před 16 dny
    Záhadné nálezy v mořských hlubinách nepřestávají překvapovat a provokovat náš lidský intelekt. Možná je to přirozené, vždyť lidstvo zná povrch Měsíce lépe než tajemství vlastní planety. Není se tedy čemu divit, že když expediční tým Seascape Alaska 5 narazil na něco, co lze nejlépe popsat jako "zlatou kouli", vyvolalo to vědeckou i mediální senzaci.
     Komentáře
  • Ostravský Gastrošéf Heřman Gazda

    Klasická smaženka v deluxe verzi

    Před 17 dny
    Stará dobrá smaženka. Známe ju všichni zapařenou v potravinové folii z každého nadraží. Ja ti ukážu, jak udělat klasickou smaženku v deluxe verzi! Budeš mlaskat, až ti drobky budou lítat od kušny. Váš Heřman Gazda.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Glosa: Dovezte mi párek, pivo a vajíčka. Ale ne z Prahy

    Před 17 dny
    Pocity byť i domnělé viny nutí některé z nás konat takzvaně morálně uvědomělé činy. Třeba nevyužívat dovážkové služby, které vám mouku, máslo a křehčená kuřecí prsa vezou ze stokilometrové dálky.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Nakládaný houbařský hermelín à la kulajda

    Před 17 dny
    Pokud patříte mezi zapřisáhlé milovníky kulajdy, bude vás bavit i tento recept na nakládaný hermelín. Nechybí v něm houby, vejce, kopr ani ocet – zkrátka prověřená kombinace chutí. S tímhle pohoštěním určitě u svých hostů zabodujete chutí i originalitou :)
     Komentáře
  • Novinky

    Další pokrok lékařského výzkumu. Umělé lidské embryo stvořili i vědci v Izraeli

    Před 17 dny
    Vědci v izraelské laboratoři vytvořili model lidského embrya, a to bez použití spermií, vajíček či dělohy. Projekt má za cíl nabídnout jedinečný pohled do raných fází vývoje zárodku a zjednodušit jeho zkoumání. Jsou tak dalším týmem ve světě, kterému se něco podobného povedlo.
     Komentáře
  • Tvůj magazín

    Vědci našli na dně Tichého oceánu „zlaté vejce“, ale nevědí, co to je

    Před 18 dny
    Američtí vědci objevili na dně Tichého oceánu záhadný malý objekt. Zatím se jim nepodařilo určit, co to je.
     Komentáře
  • Krajské listy

    Ochránci přírody proti ideologům. A ideologové proti ochráncům přírody. Komentář Štěpána Chába

    Před 18 dny
    Aktivismus s přímými dopady na chod společnosti. V Německu si ochránci zvířat vydupali, že se bude ještě u zárodků kura domácího zjišťovat, zda má samičí nebo samčí geny. Pokud má samčí, má se okamžitě zlikvidovat. Logicky, chovat chceme slepice na vajíčka. Kohouti nám jsou k ničemu. Pryč s nimi. Ale ne jako doposud, že se jednodenní kohoutci usmrtí, ale že se zlikviduje už v zárodku vajíčka. Přece nebudeme zabíjet zbytečně živého tvora, který nám je k nepotřebě. V Německu už na takovou proceduru přešli, hlásí Český svaz ochránců přírody. Ale zároveň u toho velmi důrazně varuje, že je to špatně. Proč? Copak nemají rádi zvířata?
     Komentáře
  • Světoběžník

    Podivná zlatá koule ze dna oceánu je biologického původu. Více zatím vědci neví

    Před 18 dny
    Vědci spekulovali, že by se mohlo jednat o vejce neznámého tvora nebo houby. Hladký objekt následně vyzvedli z tříkilometrové hlubiny a podrobili jej první analýze.
     Komentáře
  • Feminela

    Správné skladování udrží vejce déle čerstvá a kvalitní

    Před 19 dny
    Vejce jsou všestranným a výživným základem mnoha jídel. Ať už je používáte k pečení, smažení, nebo vaření, je důležité pochopit důležitost jejich správného skladování. Správné skladování totiž zajistí nejen dlouhou životnost vajec, ale také zachová jejich čerstvost a kvalitu.
     Komentáře
  • Techsvět

    Vědci zjistili, co je zač tajemné zlaté vejce, které vylovili z hlubin moře. Zlatá kopule těsně přiléhala ke skále

    Před 19 dny
    NOAA v současné době provádí průzkum mořského dna u pobřeží Aljašky. V rámci mise Ocean Exploration chtějí vědci tuto oblast lépe poznat a určit, jací tvorové ji obývají. Výsledky prvních průzkumů se ukázaly jako téměř fantastické. Díky ponoru do hloubky tisíců metrů vědci objevili z oceánu předmět připomínající zlaté vejce, jak píše web Futurism.
     Komentáře
  • Receptovník

    Květákový pudink je netradiční přílohou i hlavním chodem

    Před 19 dny
    Když se řekne pudink, všichni si představí lahodný a jemný dezert sladké chuti. Povětšinou se připravuje vanilkový, čokoládový, jahodový nebo banánový. Ale naše babičky připravovaly pudink i naslano, což asi mnohé překvapí.
     Komentáře
  • Jímeto

    Doubravické ušelo: Vydatná snídaně z klobásy a uzeného masa

    Před 20 dny
    Doubravické ušelo se někdy podává jako předkrm. Častěji se ale konzumuje jako velmi vydatná snídaně nebo večeře. Pokrm kombinuje chutě klobásy, uzeného masa a vajíček. Jde o jídlo, které se vařilo už kdysi, díky své nadčasovosti si ho ale mnozí dávají i dnes. Jen možná netuší, že se pokrmu říká ušelo. Ušelo je na přípravu velmi snadný pokrm, který máte navíc hned hotový. Jde o jídlo poměrně syté, pokud si ho tak dáte k snídani, nejspíš budete muset před obědem vynechat dopolední svačinku. Vajíčka s uzeným Na zhruba 4 porce ušela budete potřebovat 100 gramů klobásy (je na vás, zda použijete ostřejší, nebo jemnou), 100 gramů slaniny, 2,5 decilitrů smetany, 5 vajíček, lžíci hladké mouky, pepř a sůl. Tyto základní suroviny dovedou vykouzlit doslova umělecké dílo. A nemusíte se bát, ušelo zvládne připravit i začátečník. Za 10 minut hotovo Ušelo je jídlo, které opravdu zvládnete připravit velmi rychle. Nejprve si nakrájejte slaninu na kostičky a klobásu na kolečka nebo půlkolečka. Na pánvi si rozehřejte olej. V tom oba druhy masa společně rozškvařte, zabere to asi tak 3 minuty. Ve smetaně rozkvedlejte hladkou mouku, přidejte pepř, sůl, a rozklepnutá vajíčka. To vše pak nalijte na pánev k uzenině. https://www.jimeto.cz/ladyfingers-susenky-ve-tvaru-damskych-prstu-ktere-si-zamiloval-i-car-petr-veliky/ Společně směs na mírném plamenu míchejte asi 3 až 5 minut. Nechcete, aby se vám vytvořila míchaná vajíčka, snažíte se spíše docílit krémové konzistence, ve které vyniknou větší kusy slaniny a klobásy. Doubravické ušelo se podává s opečeným chlebem, přidat k němu můžete na ozdobu nějakou zeleninu. Nejčastěji se jedná o rajče, pažitku nebo kousek čerstvé petrželky. Zdroj: Senza Recepty, Recepty Online, Labužník Autor: Šárka Cvrkalová
     Komentáře
  • OnlyU

    Volarské šátečky: Upečte si sladké pečivo, které se tradičně dělalo mužům na cesty

    Před 21 dny
    Volarské šátečky pekly dříve hospodyňky svým mužům na dlouhé cesty po Zlaté stezce. Díky jejich tvaru z nich náplň nevypadávala, a právě proto byly podle všeho vhodné na cestování. Dnes si je ale můžete připravit i jako domácí pohoštění. Zdroj
     Komentáře
  • Newstream

    Obyčejný byznys: Bistro Golden Egg, přezdívané Žižkovský kurník, se rozhodlo uživit na vejcích. A jde jim to

    Před 21 dny
    Restaurace na rohu ulice, opravna, kadeřnictví. V Česku je řada zajímavých podniků a provozů, které zákazníci milují a majitelé pro ně dělají maximum. Budeme je představovat na newstream.cz v novém seriálu Obyčejný byznys.
     Komentáře
  • iReceptář

    Míchaná vejce, tak jak je připravuje světoznámý šéfkuchař Gordon Ramsey

    Před 21 dny
    Nikdy není od věci podívat se pod ruce někomu, kdo má praxi a ví co dělá. Platí to i u vaření a co na tom, že v kuchyni jste doma a kuchařku znáte nazpaměť. I ta nejjednodušší jídla se dají připravovat různě a každý šéfkuchař piluje recepty nejen pro potěšení strávníků, ale také své vlastní. Jak vaří míchaná vejce Gordon Ramsey?
     Komentáře
  • Bydlíme kvalitně

    Polévkové knedlíčky 3krát jinak: Jak na játrovou klasiku, ale i delikatesu z morku?

    Před 21 dny
    Povzneste polévku na vyšší úroveň a připravte si spolu s námi domácí polévkové knedlíčky. Máme pro vás tradiční i méně tradiční recepty!
     Komentáře
  • Nedd

    Vytvořena lidská embrya bez vajíček a spermií

    Před 21 dny
    Model embrya vytvořený týmem izraelských vědců odhaluje dosud neznámé informace o možném vzniku některých vrozených defektů.
     Komentáře
  • OnlyU

    Rajčur: Oblíbený salát 90. let. Recept na něj se předává z generaci na generaci

    Před 22 dny
    Podle mojí babičky byl tenhle rajčatový salát nejoblíbenější v 90. letech. Tehdy ho ona sama také naučila maminku. A nakonec jsem recept na tento rajčur, jak mu doma říkáme, podědila i já. A podle mě rozhodně stojí za to, aby si ho doma vyzkoušel připravit kdokoli z vás. Zdroj
     Komentáře
  • Ekolist

    Vědci objevili záhadnou zlatou kouli na dně oceánu u pobřeží Aljašky

    Před 22 dny
    Vědci na dně oceánu u tichomořského pobřeží Aljašky objevili záhadnou zlatou kouli, která podle nich může být vejcem nakladeným neznámým mořským tvorem nebo mořskou houbou. Nyní objekt analyzuje americký Národní úřad pro oceán a atmosféru (NOAA), napsal list The Guardian.
     Komentáře
  • Radiožurnál

    Nejstarší slepici na světě je 21 let. Se svými majiteli žije v obýváku, kde ji původně vypiplali

    Před 22 dny
    Nejstarší slepicí na světě, která je držitelkou Guinessova rekordu, je slepice Peanut. Žije se svými majiteli a dalšími zvířaty na farmě v Michiganu, které se přezdívá Darwinův eden.
     Komentáře
  • TN

    Vědci objevili na dně moře zlaté vejce. Může patřit záhadnému tvorovi, tvrdí

    Před 22 dny
    Průzkum na dně moře u americké Aljašky přinesl záhadný objev. Vědci narazili na hladkou zlatou kouli a sami přiznali, že netuší, co by mohl zvláštní předmět být. Spekulují tak, že se jedná o vejce dosud neznámého tvora.
     Komentáře
  • Echo24

    Zlatá koule na dně oceánu šokovala vědce. Možná se jedná o vejce záhadného tvora

    Před 22 dny
    Vědci na dně oceánu u tichomořského pobřeží Aljašky objevili záhadnou zlatou kouli, která podle nich může být vejcem nakladeným neznámým mořským tvorem nebo mořskou houbou. Nyní objekt analyzuje americký Národní úřad pro oceán a atmosféru (NOAA), napsal list The Guardian.
     Komentáře
Reklama