Zavřít
Zelí

Zelí

Nejnovější články na Seznamu na téma Zelí
  • Cooky

    Vydatná zelňačka s klobásou a zakysanou smetanou: Poctivá polévka z kysaného zelí, která zahřeje i v největším mrazu a provoní celý byt

    Před 35 minutami
    Zelňačka podle tohoto receptu s postupem patří mezi jídla, které bych klidně jedla každý den. Mísí se v ní výrazné i jemné chutě, které jsou typické pro českou kuchyni.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Králík na černém pivu s hlávkovým zelím a domácími bramborovými knedlíky

    Před 20 hodinami
    Pokiaľ máte chuť na tradičnú českú klasiku, tento recept vás dostane! Voňavý králík pečený na černém pivu, poctivé hlávkové zelí a domáce bramborové knedlíky – to je kombinácia, ktorá krásne zahreje a chutí celému stolu. Králík na černém pivu s hlávkovým zelím a domácími bramborovými knedlíky Ingredience: Na králíka na černém pivu: Králík – celé […] The post Králík na černém pivu s hlávkovým zelím a domácími bramborovými knedlíky appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Podcasty Seznam

    4 min

    Podcast
    Jak lez Chlupatej Knedlík Krkovičce do zelí

    Před 1 dnem

    ·

    4 minuty

    Veselé příhody Špekáčka a Feferonky aneb víte co se děje v lednici, když se do ní nedíváte?
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Zelný steak zapečený s mletým masem

    Před 2 dny
    Zelné steaky s mletým masem jsou jednoduché, ale překvapivě šťavnaté a syté jídlo, které zvládne opravdu každý. Křupavé okraje zelí, měkký střed, vrstva ochuceného mletého masa, jemná omáčka a spousta sýra vytvoří skvěle vyváženou kombinaci chutí. Tento pokrm je ideální jako rychlá večeře pro celou rodinu. Zelný steak zapečený s mletým masem Na steaky: ½ […] The post Zelný steak zapečený s mletým masem appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Pestrá Zahrada

    Zdraví z jedné hlávky. Proč by zelí nemělo chybět na talíři

    Před 2 dny
    Zelí patří mezi nejdostupnější a nejcennější potraviny zimního období. V době, kdy se kolem nás množí virózy a tělo bojuje se sezónním vyčerpáním, dokáže tahle obyčejná hlávka nabídnout překvapivě silnou podporu. Obzvlášť kysané zelí představuje ... více Příspěvek Zdraví z jedné hlávky. Proč by zelí nemělo chybět na talíři pochází z Pestrá Zahrada
  • Deník magazín

    Zimní diamant: okrasné zelí září barvami, dokonce může zdobit domov ve váze

    Před 2 dny
    Znáte okrasné zelí? Je opravdovým hitem podzimních a zimních dekorací. Vypadá skvěle v záhonech, květináčích i truhlících a nevadí mu mráz. Naopak, čím je chladněji, tím sytější má tato okrasná rostlina barvy. Můžete ho dokonce použít i jako řezanou květinu do vázy.
     Komentáře
  • Neuvěřitelná kuchyně Slanýho Toma

    Tak jsem zkusil virální kebab. Jak to dopadlo

    Před 3 dny
    A jo, není to vůbec špatný! Chápu ten hype a musím říct, že mě to docela překvapilo.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Kapustová sekaná z vepřové plece se slaninou

    Před 4 dny
    Kapustová sekaná je pokrm, který voní domovem ❤️. Spojuje výraznou chuť masa, jemnost kapusty a šťavnatost slaniny do jednoho dokonale hutného a uspokojujícího jídla. Příprava je jednoduchá, ale výsledek stojí za to – obzvlášť, když se podává s nadýchanou bramborovou kaší vyšlehanou s mlékem. Kapustová sekaná z vepřové plece se slaninou Ingredience: Maso a hlavní […] The post Kapustová sekaná z vepřové plece se slaninou appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Žiju

    Tajemství dlouhověkosti našich předků odhaleno! A je to překvapivě jednoduché…

    Před 4 dny
    Naše babičky říkávaly: „kdo jablko denně sní, k tomu doktor nechodí!“ Některá moudra našich předků podložená tokem času úspěšně zakotvila i v dnešní době, která nás díky...
     Komentáře
  • Bestrecepty.cz

    Vepřové výpečky se zelím z červené řepy - Bestrecepty.cz

    Před 4 dny
    Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou trápí je popis ingrediencí. Na některé se občas v postupu zapomene a některé jsou velice neurčité. Připravuji si sama tyto recepty a snažím se je dovést k dokonalosti. Vepřové výpečky se zelím z červené […]
     Komentáře
  • Toprecepty

    Zelný salát podle ČSN: Obloha pokrmů z dřívějších dob je na přípravu velmi snadná

    Před 4 dny
    Pamatujete na zeleninovou oblohu (nejen) hotovek v restauracích? Často jí býval plátek rajčete, okurky a zelný salát, který chutnal v každé restauraci a hospodě téměř identicky. Jak je to možné? Díky dodržovaným normám.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Jak na dokonalé domácí utopence: Sázka na zelí je jistota

    Před 4 dny
    Dát si skvělého utopence k pivu nebo jen tak rozhodně stojí za to. Tradiční sladkokyselý pokrm je v mnohých restauracích jakousi stálicí. Příprava doma ale není nijak náročná a mnohdy můžete mít mnohem lepší utopence než právě někde v hospodě. Důvod je vcelku jasný. Doma přece víme, jaké ingredience při přípravě používáme. My jsme utopence připravovali nedávno a prostřednictvím textu a obrázků vám vše zprostředkujeme mnohem podrobněji. Skutečně se povedly, což je patrné již ze samotných fotografií.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek

    Před 6 dny
    Rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem jsou tradiční, syté a voňavé jídlo. Když si navíc tyto těstoviny připravíte hezky domácí, ne kupované, gurmánský zážitek bude o to větší. Perfektní jako vydatný oběd nebo večeře, která zahřeje a potěší každého milovníka domácí kuchyně.
     Komentáře
  • Pestrá Zahrada

    Domácí superpotraviny pro posílení imunity z vlastní zahrady

    Před 6 dny
    Silný imunitní systém nepotřebuje drahé doplňky stravy z lékárny. Stačí se podívat do vlastní zahrady nebo na balkon, kde můžete pěstovat plodiny s mimořádným obsahem vitamínů, antioxidantů a dalších prospěšných látek. Fermentace, sušení bylin a ... více Příspěvek Domácí superpotraviny pro posílení imunity z vlastní zahrady pochází z Pestrá Zahrada
  • Jidlo.cz

    Rozdíl mezi kysaným a fermentovaným zelím, který typ je vhodný pro zdraví

    Před 7 dny
    Mnoho lidí považuje fermentované zelí a kysané zelí za dva zcela odlišné produkty, ale ve skutečnosti jde o stejný princi...
     Komentáře
  • Apetit

    Zelný salát v hlavní roli: Zapomeňte na nudné zelí. 4 recepty na Coleslaw, křenovou pikantnost a hanáckou klasiku

    Před 7 dny
    Zelí je možná ta nejnenápadnější surovina, kterou doma máte, ale právě teď je ideální čas mu dát šanci zazářit. Je levné, křupavé, obsahuje víc vitaminu C než citrusy, pomáhá trávení a zrychluje metabolismus. Když se k tomu přidá fakt, že vydrží celé týdny, stojí pár korun a pochází většinou od českých pěstitelů, je jasné, že máme před sebou ideální surovinu na podzim a zimu.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Zvěřina v hlavní roli, ale se šípkovou, nebo se zelím? Vyzkoušejte naše zvěřinové recepty

    Před 7 dny
    Vyřešit tuto klasickou Hrabalovu otázku můžete i vy. Zvěřina je totiž nejen kulinářský zážitek, ale i přínos pro lidské zdraví. Divoká zvěř má maso s vysokým obsahem vitamínů skupiny B, minerálních látek a stopových prvků. Je zároveň málo tučná a lehce stravitelná.
     Komentáře
  • Cooky

    Lidová nastavovaná kaše, která zahřeje a zasytí v chladných dnech: Brambory, kroupy, cibulka a zelí podle staročeské tradice

    Před 7 dny
    Nastavovaná kaše je krémový pokrm z krup, brambor a zelí, doplněný opečenou cibulkou – klasika české kuchyně podle receptu s postupem.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Zelná polévka s klobásou podle ČSN: Dopřejte si zahřátí v podobě syté polévky

    Před 8 dny
    Kdo by nemiloval zelňačku? Zelných polévek je mnoho variant, proto si pokaždé můžete užívat jinou chuť, které se snad ani nedá přejíst. Uvaříte si s námi zelnou polévku s uzeným bůčkem a klobásou podle norem?
     Komentáře
  • Cooky

    Tradiční česká sváteční pečeně: Vepřová pečeně s bramborovým knedlíkem a červeným zelím

    Před 9 dny
    Vepřová pečeně s bramborovým knedlíkem a červeným zelím patří k nejoblíbenějším svátečním pokrmům. Poctivá klasika, která voní domovem a nikdy nezklame
     Komentáře
  • Toprecepty

    Segedínský utopenec podle Ostravskeho Gastrošefa: Vylepšená klasika voní paprikou a je skvěle kyselá po zelí

    Před 10 dny
    Utopenci nepochybně patří mezi nejoblíbenější studené pokrmy, které zaženou menší hlad i příjemně doplní pivo v hospodě. Bez většího úsilí si je ale můžeme udělat i doma. Zkoušeli jste však do klasického nálevu přidat kysané zelí a trochu mleté papriky? Ostravsky Gastrošef takto připravuje segedínské utopence.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Kuřecí Kung Pao s rýží: Rychlý recept na pikantní asijský oběd

    Před 10 dny
    Máte rádi chutě asijské kuchyně? Kuřecí Kung Pao je ikonické jídlo, které kombinuje šťavnaté kuřecí maso, křupavou zeleninu, chilli a buráky. Je rychlé, výrazné a dokonale vyvážené – ideální oběd nebo večeře pro milovníky pikantních a voňavých jídel. Kuřecí Kung Pao s rýží Kuřecí maso, nakrájené na kousky Sojová omáčka Lžíce solamylu Pórek Paprika Bílé […] The post Kuřecí Kung Pao s rýží: Rychlý recept na pikantní asijský oběd appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Zkvašeno.cz

    Workshopové vegan kimčchi s kalkulačkou

    Před 10 dny
    Recept na baechu kimčchi oholený na dřeň, maximálně minimalizovaný, metoda ŽÁVES a kalkulačka pro lenochy nádavkem.
     Komentáře
  • Dotyk

    Tradiční segedínský guláš s vyváženou chutí masa a zelí. Recept pro poctivou domácí kuchyni

    Před 10 dny
    Jsou jídla, která se vaří podle nálady. A pak jsou jídla, která se vaří podle těla. A segedínský guláš patří neomylně do té druhé kategorie. Když dostanete chuť na něco poctivého, kyselého a tak akorát pikantního, žádná salátová miska vás nezachrání. V tu chvíli nastupuje segedín.
     Komentáře
  • Cooky

    Vydatná a pikantní zelnice s paprikovou klobásou. Křimické zelí zahřeje i v mrazivých dnech

    Před 11 dny
    Zelnice neboli zelňačka je skvělým pokrmem, který zasytí a navíc dodá potřebné živiny, protože kysané zelí je blahodárné.
     Komentáře
  • Cooky

    Domácí kysané zelí: Připravte si kvalitní domácí zelí podle odzkoušeného receptu a uchovejte si vitamínový zázrak po celý rok

    Před 12 dny
    Připravte si domácí kysané zelí ve velkém. Potřebujete k tomu opravdu hodně zelí a další propriety, ale výsledek stojí za to.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Jak připravit fermentovanou zeleninu. Jednoduše a rychle

    Před 12 dny
    Dostat do sebe v zimě vitamíny není zrovna dvakrát jednoduché. Mnohá zelenina ze supermarketů za moc nestojí a vlastních zásob už moc nebývá. Samozřejmě je ideální naložit si zelí, nicméně na to, až bude opravdu vykysané, se čeká zhruba měsíc. I proto se vyplatí vsadit na fermentovanou zeleninu. My jsme ji připravovali a byla to překvapivě vcelku rychlá záležitost. V následujících řádcích se s vámi o vše rádi podělíme jak v podobě malého návodu, tak i prostřednictvím fotografií.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Blbouny plněné trhaným masem podle šéfkuchaře Turnovských pivnic. S dušeným zelím chutnají báječně

    Před 13 dny
    Knedlíky jsou nejoblíbenější přílohou české kuchyně, ty plněné ale s přehledem mohou být i hlavním jídlem. Stačí k nim už jen přidat dušené zelí a vznikne lahodná kompaktní verze pečené husy či kachny či vepřa knedla zela. Blbouny s husím masem z oblíbené sítě restaurací jsou toho důkazem.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky voní tak, že se sbíhají sliny: Šťavnaté maso se sytou přílohou se upeče skoro samo

    Před 13 dny
    Chcete si ulehčit vaření a přitom nachystat syté jídlo pro celou rodinu? Pekáček plný vepřového masa, zelí a noků toto zadání splňuje do puntíku. Při pečení v troubě se chutě báječně propojí a vy sklidíte zaslouženou pochvalu.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Perfektní plněné knedlíky s uzeným masem a zelím podle Jana Punčocháře: Brambory nejprve upečte, radí šéfkuchař

    Před 14 dny
    Bramborové knedlíky plněné uzeným masem se zelím jsou oblíbeným jídlem, které si rádi dáme nejen v restauraci, ale i doma. Podle receptu šéfkuchaře Jana Punčocháře docílíte dokonalého výsledku, který se nebudete bát naservírovat nejen rodině, ale komukoliv, kdo k vám třeba zavítá na sváteční oběd.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Zelné placky: Tajný recept, který je křupavější a chutnější než klasický bramborák

    Před 14 dny
    Už vás nebaví stát u plotny a obracet bramboráky? Moravské zelňáky na plechu jsou geniální alternativou bez smažení! Jsou křupavé, syté a přitom mnohem jednodušší na přípravu. Kyselané zelí a uzené maso tvoří dokonalou kombinaci pro podzimní/zimní oběd, který zasytí celou rodinu. Díky pečení se navíc vyhnete desítkám kalorií z oleje. Moravské zelňáky 1 kg […] The post Zelné placky: Tajný recept, který je křupavější a chutnější než klasický bramborák appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Vitalia.cz
    naMédium

    Z mrtvice se nevyspíte, chřipku jen tak nepřechodíte. Tak co s nimi?

    Před 14 dny
    Proč je nejvyšší čas nechat se očkovat proti chřipce a jak vypadají příznaky mrtvice? A jak dobře pečujete o své oči? Přečtěte si týdenní přehled toho, co se děje ve zdravotnictví.
     Komentáře
  • Žena-in

    Podzimní houbové zelí a pikantní vepřový bůček

    Před 15 dny
    Každý z vás už určitě ochutnal asijský bůček. Je to něco úplně jiného než naše vepřo, knedlo, zelo. Chuť je pikantní, nasládlá, karamelová a dokonalá. Jako přílohu můžete dát nudle, ale také naše podzimní zelí.
     Komentáře
  • Žádný špeky

    Kachna s kedlubnovým zelím a slaninkou

    Před 15 dny
    Kachna se zelím nemusí být složitá ani sváteční záležitost. Když se udělá pomalu, poctivě a bez zbytečné chemie, vznikne jídlo, které provoní byt, potěší chuťové buňky a vrátí člověka do časů, kdy se u stolu scházela celá rodina.
     Komentáře
  • Flowee

    Chcete skutečnou svobodu? Přestaňte držet při životě to, co vás už dávno vyčerpává

    Před 15 dny
    Všichni čelíme stejné otázce: kdy je držení se snu zdravá vytrvalost, a kdy už je to jen past
     Komentáře
  • Toprecepty

    Zelný salát podle ČSN: Barevný, křupavý a příjemně sladkokyselý býval součástí oblohy. Skvěle chutná samotný i k masu

    Před 16 dny
    Zelný salát je jednoduchá studená příloha i zeleninová obloha, která se opírá o kvalitní suroviny a přesný postup, obzvláště, pokud chcete, aby chutnal jako podle dřívějších norem. Správně připravené zelí zůstává křupavé, nálev vyvážený a chuť přesně taková, jakou si ji pamatujeme z dob minulých.
     Komentáře
  • Náš dům

    Zeleninu můžete v lednici skladovat i měsíce díky papírové utěrce

    Před 16 dny
    Majitelé sklepů si nemusí lámat hlavu s tím, kam uskladní své výpěstky ze zahrádky nebo větší množství zeleniny zakoupené za výhodnou cenu. Horší jsou na tom lidé, kteří jsou odkázáni jen na prostory v lednici. Pro tyto případy vám poradíme, jak životnost zeleniny prodloužit.
     Komentáře
  • Neuvěřitelná kuchyně Slanýho Toma

    Můj tajný recept na vepřové maso s dijonskou hořčicí dušené v kysaném zelí

    Před 17 dny
    Tohle je taková podzimní klasika, která krásně zahřeje a provoní celý dům. Kombinace šťavnatého masa, kysaného zelí a dijonské hořčice je prostě dokonalá.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Znáte kološvárské zelí? V jednom pekáči spojuje kysané zelí s rýží a vepřovým do lahodného a sytého pokrmu

    Před 18 dny
    Jídla z jednoho pekáče jsou oblíbená pro svou jednoduchou a rychlou přípravu. Kološvárské zelí není výjimkou. Vyniká výrazným spojením kysaného zelí s jemnou rýží a šťavnatým tučnějším vepřovým masem. To vše zjemňuje jedna běžná surovina, kterou se rozhodně vyplatí mít doma. Ukážeme vám nejen postup na tuto lahůdku, ale také prozradíme, odkud kološvárské zelí pochází.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Česká kuchyně: Uvařte tradiční vepřo-knedlo-zelo, za které sklidíte velkou chválu

    Před 20 dny
    Vepřo-knedlo-zelo je jedním z pilířů tradiční české kuchyně. Obsahuje dokonale nadýchané domácí knedlíky, které se podávají v kombinaci se šťavnatým vepřovým masem a sladkokyselým dušeným zelím.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Vepřová kotleta na plechu: Recept na šťavnaté maso s brambory a zelím z jednoho pekáče

    Před 20 dny
    Přijedou k vám na návštěvu vaši nejlepší přátelé a vy je chcete pohostit skvělým jídlem? Dnes vám nabízíme skvělý recept na vepřovou kotletu s brambory a zelím na jednom plechu. Určitě jim uděláte velkou radost. Začněte hned! Co budeme potřebovat: 500 g brambor máslo – na vymazání plechu 1 kg vepřové kotlety 8 g sladké červené […] The post Vepřová kotleta na plechu: Recept na šťavnaté maso s brambory a zelím z jednoho pekáče appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Jak poznat vykysané zelí? Pro správnou chuť to chce čas

    Před 20 dny
    Máte už naložené zelí? Asi zbytečná otázka. Samozřejmě, že ano, i když poslední z nás určitě čekají na poslední chvíli, aby měli zelí vykysáno co možná nejpozději. Díky tomu pak pochopitelně zelí vydrží delší dobu a čerstvě vykysanou dávku budou mít těsně před Vánoci. Tak jako tak už se spousta lidí těší na to, když zelí vykysá a bude konzumovatelné. Jak ale už zralé vykysané zelí poznat? Na to se zaměříme v následujících řádcích. Mimo jiné prozradíme i to, jak vypadá zkažené zelí a jaké chyby se nejčastěji dělají při péči o něj.
     Komentáře
  • Rady ze zahrady

    Zelňačka jako od babičky: poctivý recept, který zahřeje i v nejchladnější dny

    Před 21 dny
    Uvařte si poctivou českou zelňačku z kysaného zelí. Recept krok za krokem, varianty s klobásou i bez masa a tipy, jak si zelí zpracovat doma.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Pečená kachna s červeným zelím a bramborovými kluski

    Před 21 dny
    Tento recept na pečenou kachnu je krásně tradiční, přitom neuvěřitelně jednoduchý. Kachna se peče pomalu přes noc, takže maso je dokonale měkké, šťavnaté a samo odpadává od kosti. K tomu červené zelí s jablkem a domácí bramborové kluski – česká klasika, která nikdy nezklame. Pečená kachna s červeným zelím a bramborovými kluski Co budeme potřebovat: […] The post Pečená kachna s červeným zelím a bramborovými kluski appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Apetit

    Neuvěřitelné třináctihodinové pomalé pečení kachny je přesně ten recept, který vás dostane na kolena

    Před 21 dny
    Neuvěřitelné třináctihodinové pečení kachny je přesně ten recept, který vás dostane na kolena. Nejdříve kroutíte hlavou, moc nevěříte, nakonec se do něj pustíte a pak už to nikdy nechcete dělat jinak. Pomalu pečená kachna je prostě neodolatelná. Prsíčka se skoro sama odlupují od kosti, kůžička křupe a voní i chutná po medu. Maso pomalu pečené kachny je díky pozvolné přípravě křehké a výborné.
     Komentáře
  • iReceptář

    Blanšírované čtvrtky zelí uložené v mrazáku poskytují vhodný základ pro polévky i dušené pokrmy

    Před 23 dny
    Zelí patří mezi nejvděčnější zeleninu, ale bez správného skladování se může rychle kazit. Pokud nemáte sklep, nezoufejte! Existuje hned několik způsobů, jak zelí uchovat čerstvé a křehké po celé týdny. Stačí znát pár triků, které používají i profesionální kuchaři.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Chlupaté knedlíky: Ochutnejte pochoutku se zelím a bůčkem jako od babičky

    Před 23 dny
    Chlupaté knedlíky přidávají nový rozměr do debaty o tom, zda jde o knedlík, nebo o nok. V názvu sice mají „knedlík“, ale vzhledem připomínají spíše chlupatý nok. Věříme, že by to mohla být dlouhá debata. Pojďte se podívat, jak je připravit - a pak se rozhodněte sami.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Slané koblihy s červeným zelím, uzeným a křenem: Podzimní delikatesa, která překvapí každého gurmána

    Před 23 dny
    Kynuté koblihy nemusí být jen sladké. Slaná varianta s červeným zelím, uzeným masem a špetkou čerstvého křenu je důkazem, že i tradiční recept může získat úplně novou podobu. Nadýchané těsto, jemně pikantní náplň a vůně sádla vytvářejí kombinaci, která se hodí na chladné dny i na slavnostní stůl. Tento recept spojuje poctivou českou kuchyni s moderním pojetím – a výsledek je prostě skvělý.
     Komentáře
  • Vitalia

    Vyznejte se v zelí. Takhle se liší kysané od sterilovaného. Které je lepší?

    Před 23 dny
    Obě bývají ve sklenici, ale jen jedno posílí vaši imunitu. Poznáte v obchodě sterilované zelí od kysaného? Je dobré vědět, nač si dávat pozor. Zároveň vás naučíme připravovat zelí vlastní. Kysané, plné probiotických bakterií.
     Komentáře
  • Žena-in

    Kimchi - fermentovaná korejská zelenina plná chuti

    Před 24 dny
    Milujete pikantní pokrmy? Chcete ochutnat autentickou korejskou kuchyni? Kimchi je tradiční fermentovaná specialita, která vás ohromí svou výraznou chutí a navíc prospěje vašemu zdraví.
     Komentáře
  • Hanácká Drbna

    Dva tisíce stehen se zelím. Zaměstnanecká jídelna FN Olomouc pokořila rekord

    Před 24 dny
    Na svatého Martina zaznamenal provoz stravování Fakultní nemocnice Olomouc dosud největší zájem o zaměstnanecké obědy, celkem museli kuchaři připravit 3170 obědů pro zdravotníky a další pracovníky. Na stolech se nejčastěji objevovala variace na svatomartinský pokrm – kachní stehno se zelím a knedlíkem a také nealkoholické pivo.
     Komentáře
  • Cooky

    Kuře jako husa, zelí s řepou a knedlík bez čekání. Když Martin dorazí, nemusí se péct celý den

    Před 24 dny
    Když na talíř dáte porci šťavnatého kuřete s kůrčičkou, přidáte zelí s červenou řepou a knedlíky přelité výpekem, vznikne vám bohaté jídlo, které zvládnete bez stresu i ve všední den.
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Svatomartinská husa může být zdravá. Záleží na způsobu přípravy a servírování

    Před 24 dny
    Svátek svatého Martina je spjatý se rčením, že přijíždí na bílém koni a také se svatomartinskou husou. Sníh už v tento den nepadá, ale husu si dopřát můžeme. Ukážeme vám, že pokud se jí nepřejíte, určitě vašemu zdraví nezaškodí.
     Komentáře
  • Náš dům

    Skvrny na koberci vyčistíte bez chemie: pomůže trik se zelím

    Před 24 dny
    Koberce jsou nedílnou součástí interiérů. Nejčastěji vytváří útulnou atmosféru v obývacím pokoji nebo ložnici. Čas od času se stane, že dojde k nehodě a na měkkém koberci vznikne skvrna od jídla nebo pití. V takovém případě nemusíme hned sahat po chemických prostředcích, ale vystačíte si s domácími surovinami.
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Oběd za pár korun: Recept na halušky se zelím a slaninou krok za krokem

    Před 24 dny
    Největší oblibě se těší halušky na Slovensku. I u nás si je rádi připravíme s brynzou, ale také se zelím a slaninou. S námi si nyní můžete připravit druhou variantu krok za krokem.
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Svatomartinská kachna, která převálcovala všechny babičky v okrese

    Před 24 dny
    Svatomartinská kachna, která převálcovala všechny babičky v okrese, není jen další sváteční jídlo – je to pocta vůni pečeného masa, křupavé kůrce a pomalu taženému zelí se slaninou. Tahle kombinace chutí promění obyčejnou neděli v gastronomický svátek, i kdybys ji jedl z plechu u linky. Každé sousto je návrat do časů, kdy se peklo poctivě, bez spěchu a s pivem po ruce. A právě proto tahle kachna vítězí – ne nad babičkami, ale nad dnešní uspěchaností. Stačí jediný pohled na zlatavou kůži a víš, že tenhle recept má duši. Recept na konci pořadu.
     Komentáře
  • Naše krásná zahrada

    Domácí kysané zelí zvládne každý. Stačí dvě suroviny a trocha trpělivosti

    Před 24 dny
    Kysané zelí je malý zázrak, který si zaslouží návrat do každé kuchyně. Je levné, jednoduché na přípravu a nabité vitamíny, které podporují imunitu i trávení. Domácí kysané zelí chutná lépe než kupované, vydrží celé měsíce a navíc provoní váš domov vůní tradic.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Svatomartinské menu v podobě husy, červeného zelí a domácího knedlíku

    Před 24 dny
    Svatý Martin je jedním z nejoblíbenějších českých svátků, a to nejen kvůli tradici spojené s příchodem prvního sněhu na bílém koni, ale také pro svou bohatou kulinářskou nabídku. Svatomartinské menu, jehož základem je pečená husa, červené zelí a domácí knedlík, je jedním z gastronomických vrcholů podzimní sezóny. Jak se připravuje toto tradiční jídlo a čím bychom ho mohli doplnit?
     Komentáře
  • Cooky

    Křehká kachna s jablky, která se rozpadá pod vidličkou. Podávaná s lehkým cuketovým zelím a nadýchaným kynutým knedlíkem

    Před 24 dny
    Kachničku se zelím a knedlíkem jste už určitě všichni připravovali, ale zkusili jste tu s cuketovým zelím a třeba i pečenou od večera do rána? Zkuste tuto delikatesu třeba letos.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Svatomartinské menu téměř bez práce: V horkovzdušné fritéze zvládne křupavou husu, voňavé zelí i perfektní lokše každý

    Před 25 dny
    Svatý Martin je mimo jiné spojený s vůní mnoha skvělých pokrmů, která se line z kuchyní. Možností, jak si tato klasická jídla dopřát, se časem mění. Ne každý má velkou troubu, čas na dlouhé pečení a chuť po obědě drhnout pekáč. Horkovzdušná fritéza proto přináší moderní řešení – dokáže zvládnout tradiční svatomartinské menu rychle, s minimem tuku a bez složitého úklidu.
     Komentáře
Reklama