Zavřít
Zelí

Zelí

Nejnovější články na Seznamu na téma Zelí
  • Seznam Zprávy

    Foto: Paprika vede vitaminem C, avokádo vlákninou. Co jíst a nezkrachovat

    Před 2 dny
    Avokádo, hrozny, paprika – ačkoliv tyto plody obsahují řadu prospěšných výživových látek, v zimě, kdy jsou velmi drahé, za ně není nutné utrácet. Jejich roli dobře nahradí i uskladněné zelí, brambory či mrkev.
     Komentáře
  • Marianne

    Okrasná kapusta: Ozdoba zahrad do časů mrazivých

    Před 10 dny
    Představte si zahradu jako plesový sál. Která z tanečnic se stane nádhernou dámou, co zazáří ve chvíli, kdy její sokyně odkvetou? Odpověď je nasnadě: kapusta! Tedy ta okrasná.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Zelí hravě zatočí s mnoha zdravotními neduhy

    Před 12 dny
    Že se různá onemocnění dají kurýrovat bylinkami, to je běžná praxe. Jenže s bezpočtem neduh dokáže zatočit i zelenina! Vězte, že obyčejné zelí má takové schopnosti, které pro vás budou novinkou a zároveň i šokem. Proč by vám doma nemělo chybět?
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Pořádné špekové knedlíky se zelím, jako výborná odměna za úspěšně odvedenou práci

    Před 18 dny
    Suroviny - 4 porce Špekové knedlíky se zelím: veka 300g slanina 50g uzený bok (anglická slanina) 200g cibule 80g sádlo 30g vejce 2ks mouka hrubá 60g mléko 200g sůl, pepř, muškátový květ Zelí kysané: zelí kysané 500g cibule 50g sádlo 30g mouka hladká 10g cukr 50g ocet 10g sůl kmín
     Komentáře
  • Proženy

    Vyzrajte na vysoké ceny rajčat a paprik. Místo nich sáhněte po sezonní zelenině

    Před 26 dny
    Ceny rajčat, paprik a okurek šplhají do astronomických výšek a debata o nich vás poslední dobou nemohla minout. Skutečně je to ale taková tragédie?
     Komentáře
  • TopRecepty

    5 nejlepších bezmasých placiček: Brokolicové, houbové nebo zelné si určitě zamiluje celá rodina. Příprava je navíc velmi snadná

    Před 27 dny
    Karbanátky většinou milujeme, ale ne vždy musejí být placičky s masem. Připravte si zeleninové placičky v různých variantách. A po těžkém masopustním období si naordinujte zeleninu.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Delikatesa z trouby: Pomalu pečený bůček s křupavou zlatavou kůrkou nedá skoro žádnou práci, jen nesmíme opomenout první krok

    Před 1 měsícem
    Vepřový bůček pečený 4 hodiny na nízkou teplotu je opravdová delikatesa, která chutná skvěle i za studena na čerstvém chlebu s hořčicí a křenem. Báječně se k němu hodí i dušené zelí, knedlík a samozřejmě nesmí chybět silná šťáva vzniklá při pečení.
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Zelňačka, salát coleslaw a další úpravy obyčejně neobyčejného zelí

    Před 1 měsícem
    Věděli jste, že i zelí má svůj den? Je jím právě ten dnešní, 17. únor. Pokud jste to netušili, nic si z toho nedělejte. Oslavit ho nějakým zelným pokrmem ale můžete. Když ne dnes, klidně zítra. Zelí působí jako obyčejná, pro někoho až nudná zelenina, ale zdání klame. Zelí je mimořádně zdravé, chutné, hlávka vám v lednici vydrží dlouho a na rozdíl od jiných potravin se stále řadí mezi ty cenově dostupné. Vybrali jsme pro vás 5 zelných receptů, díky nimž si dopřejete pořádnou porci zdraví.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak na chlupaté knedlíky se zelím: Správné konzistenci pomůže rychlá práce a sádlo, radí prvorepubliková kuchařka Anuše Kejřová

    Před 1 měsícem
    Chlupaté knedlíky, zelí, případně kus masa tradičně patří k oblíbeným zimním jídlům. Víte, z jakých brambor je připravit a jak je uvařit? Máme tipy i od Anuše Kejřové, jak budou knedlíky chutnat co nejlépe.
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Počeštěný, ale stále vynikající pikantní segedínský guláš se zelím a knedlíky

    Před 1 měsícem
    Suroviny - 5 porcí Segedínský guláš (Segedín): vepřová plec 1000g cibule 200g sádlo 150g paprika mletá 30g zelí kysané 800g česnek 20g smetana 250g mléko 200g mouka hladká 40g kmín sůl
     Komentáře
  • TopRecepty

    Kynuté koláče se sladkou zelnou náplní podle cukráře Josefa Maršálka: Provoněné skořicí a ochucené jablky chutnají fantasticky

    Před 1 měsícem
    Zelné koláče jsou v podání oblíbeného cukráře Josefa Maršálka nasladko, což je trochu překvapením. Jsou ale výborné a úžasně voní. S jeho tipy je příprava navíc velmi snadná.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Bleskový salát z pekingského zelí, který budete milovat

    Před 1 měsícem
    Salát z pekingského zelí je rychlý, dobrý a hlavně zdravý. Perfektně se hodí k pečenému a grilovanému masu. Salát: pekingské zelí, rajčata, sůl a ocet.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Slovenská kapustnica v zimě krásně prohřeje a zasytí. Kapustu byste v ní hledali marně

    Před 1 měsícem
    Zima je tu v plné síle, a tak potřebujeme vydatná jídla, která nás krásně prohřejí. Mezi taková patří slovenská kapustnica. Nemusíte se bát, že byste měli jíst kapustu. Tahle polévka je ze zelí a je podobná naší zelňačce.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Všelék nazvaný kysané zelí

    Před 1 měsícem
    Kysané zelí známe všichni jako tradiční pochoutku, která chuťově doprovází mnohé typické pokrmy české kuchyně. A je pro nás daleko přínosnější, než byste si mysleli. Babičky ho považovaly za lék na většinu neduhů a ukazuje se, že věděly proč.
     Komentáře
  • České noviny

    V Pohořelicích se lidé po třech letech mohli znovu sejít na ZeloFestu

    Před 1 měsícem
    Na Staré radnici v Pohořelicích na Brněnsku se po tříleté pauze způsobené covidem sešli příznivci kysaného zelí na ZeloFestu. Místní nadšenci zorganizovali 19. ročník soutěže, do které se jim sešlo přes 80 vzorků. Bylo to podle Aleše Saitla více, než čekali. Letošní ročník byl výjimečný také tím, že se poprvé hodnotily i vzorky kimči, což je tradiční nakládaná korejská zelenina. Vzorků dodali lidé osm. Součástí byl i kulturní program a po hodnocení následovala ochutnávka.
     Komentáře
  • ZdravéStravování

    Lékař chudých: Hlávkové zelí si tuto přezdívku získalo díky pozitivním účinkům na mnohé zdravotní potíže a jeho nízké ceně

    Před 1 měsícem
    Zelí je velmi výživné a bohaté na vitamín C, vlákninu a vitamín K. Může podporovat trávení, zlepšovat zdraví srdce a snižovat záněty. Přesto je často přehlíženo.
     Komentáře
  • Adbz

    Luštěniny ani kyselé zelí nemusí nadýmat. Klíč je ve správné přípravě

    Před 2 měsíci
    Luštěniny jsou velmi chutné a zdravé, mohou ale způsobovat nadýmání či křeče. Delším namáčením a přidáním správných bylin už se toho ale nemusíte obávat.
     Komentáře
  • Náš dům

    Hlídáte si domácí kysané zelí? Jedna chyba jej může zlikvidovat

    Před 2 měsíci
    Znáte největší domácí vitamínovou bombu? Jasně, aby ne, jedná se o kysané zelí. Vyrobit si jej není nijak složité. Většinou se k nakládání zelí přistupuje někdy na konci října či na začátku listopadu. Nejde o nijak složitý proces. Stačí vám pouze kvalitní kameninový hrnec s vodní drážkou, zatížení a samozřejmě ingredience. Používá se fakticky jen nakrouhané zelí, cibule, sůl a kmín. Zelí ale není bezúdržbové. V průběhu roku se o něj musíte jednoznačně starat. Jak a která chyba vám může zlikvidovat veškerou snahu? To vám prozradíme v následujících řádcích.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Segedínský guláš podle maďarského receptu: Zdravější a chutnější verze, než jakou známe my, se obejde bez mouky

    Před 2 měsíci
    Segedínský guláš patří mezi naše oblíbená jídla a vůbec nepochází z maďarského města Segedín. Vychutnejte si toto báječné spojení vepřového masa a zelí. Poradíme, jak na to.
     Komentáře
  • Proženy

    Těstoviny se zelím a slaninou: Levné a rychlé jídlo, které bude chutnat i druhý den

    Před 2 měsíci
    Na tyto těstoviny budete potřebovat pár základních ingrediencí, které máte většinou vždy doma. Připravte jich pořádný hrnec, protože chutnají skvěle i druhý den.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Retro okénko: Klasický "hospodský" zelný salát i sladký mrkvový nezruinují peněženku. Jedna porce vyjde na pouhé 4 koruny

    Před 2 měsíci
    Saláty jako doplněk k hlavnímu jídlu jsou skvělým způsobem, jak i v zimním období doplnit tolik potřebné vitamíny a minerální látky. To, co bylo dříve běžnou součástí oběda, už se dnes ale praktikuje spíše výjimečně. Pojďte si s námi zavzpomínat na oblíbené retro saláty, jejichž suroviny mají i zimě bohatou chuť.
     Komentáře
  • Jímeto

    Staročeská couračka: Ideální jídlo pro zimní dny. Dá se jíst s klobásou i bez masa

    Před 2 měsíci
    Jako couračka je někdy chápána omáčka z mléka, smetany a zelí. Mnohem častěji ale lidé takto nazývají polévku, která se může podávat z vydlabaného chleba.
     Komentáře
  • Novinky

    Recepty z tradičních zimních surovin

    Před 2 měsíci
    Co na naše předky čekalo ve sklípcích, z čeho čerpali vitaminy? Jsou to suroviny dobře dostupné i dnes, které nezatíží tělo ani peněženku. Kořenová zelenina, kysané zelí, červená řepa, brambory, jablka. Jak je proměnit v chutná jídla, vám napoví Yurij Kolesnik a Olexandra Semeňuk ze skvělé průhonické restaurace Babiččina zahrada.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Gemerské guľky: Slovenská specialita z brambor nejlépe chutná se zelím a vyškvařenou slaninou

    Před 2 měsíci
    Za hranicemi sice možná nejsou tak vyhlášené jako halušky, na Slovensku jsou ale gemerské gule neboli guľky neméně oblíbeným pokrmem, který se pojí hlavně s počátkem roku. Připravují se jako halušky, tvarem připomínají naše chlupaté knedlíky a chutí jsou dokonalým spojením obou.
     Komentáře
  • Špetka Slovácka

    „Pokud není kyselica, sílu dodá slivovica!“ Recept na tradiční slováckou kyselici

    Před 2 měsíci
    Recept na tradiční kyselicu ze Slovácka.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Nasměrujte svoji pozornost k zelí a salátům

    Před 2 měsíci
    Zrovna nedávno jste si v duchu položili otázku, jak by se vaše kondice dala co nejjednodušeji vylepšit? Nasměrujte svou pozornost ke kapustě, zelí, římskému salátu a rukole. Pak to půjde úplně samo!
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Hospodská klasika: zelný salát s koprem se hodí ke svačince i masu

    Před 2 měsíci
    Zelný salát je nejen zdraví, ale také rychlý a levný. Hodí se nejen k obědu a grilovanému masu, ale také jako chutná svačinka. Tento salát navíc není kyselý ani pálivý, a proto je vhodný i pro děti. Recept je na konci pořadu.
     Komentáře
  • OnlyU

    Kološvárské zelí: Typický pokrm pro zimní období, jehož stopy vedou do Sedmihradska

    Před 2 měsíci
    Plněné zelí je nejen typickým maďarským jídlem, které se na talíři objevuje v zimě a během Vánoc, ale jde o jedno z nejoblíbenějších jídel maďarské tradiční národní kuchyně. A není se čemu divit, zelí už se v této oblasti pěstuje 8 tisíc let.
     Komentáře
  • Mňam aneb Prima vařečka

    Moravská kyselica podle herce Zdeňka Mahdala

    Před 2 měsíci
    Mojmír Maděrič hodnotí originální recepty v legendárním soutěžním pořadu Mňam aneb Prima Vařečka. Celé díly můžete sledovat na iprima.cz.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Německý Silvestr a Nový rok: Nesmí chybět aspoň porce kysaného zelí pro každého a koblihy plněné hořčicí

    Před 2 měsíci
    Němci milují tradice. Přátelé a rodiny se scházejí, aby společně strávili poslední hodiny starého roku a přivítali rok nový. Na stole je řada typických domácích jídel. Kysané zelí nebo půlnoční luštěninová polévka a mnoho dalších. Když se zvedají skleničky k novoročnímu přípitku, jsou v nich bublinky. A nemusí to být pravé šampaňské nebo drahý sekt – stačí dobré šumivé víno.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak na fantastické červené zelí ke svatoštěpánské kachně? Skvělou chuť zajistí jablka a svařené víno

    Před 3 měsíci
    Připravujete každoročně na Štěpána pečenou kachnu? V tom případě k ní určitě vaříte kromě knedlíku i zelí. Pokud vás už klasika nebaví, co mu letos dodat sváteční nádech aromatickým kořením a jablky? Tuto vánoční verzi zelí si určitě zamilujete.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Vánoční zelňačka na svátečním stole: Skvěle chutná vylepšená kvalitní klobáskou a sušenými švestkami

    Před 3 měsíci
    Na štědrovečerním stole nemusí být jen rybí polévka. Může to být klidně vánoční zelňačka. A není to nic neobvyklého. Připravte si tuto sváteční polévku v trochu jiné podobě.
     Komentáře
  • Jímeto

    Zelné knedlíky vyjdou na pár korun, chutí i lehkou přípravou vás mile překvapí

    Před 3 měsíci
    My Češi jsme národem knedlíků. Milujeme je na všechny možné způsoby: houskové, bramborové, karlovarské – je jich tolik, že si zkrátka máme z čeho vybírat. Už jste někdy zkoušeli zelné knedlíky?
     Komentáře
  • DIAstyl

    Kysané zelí: Poklad námořníků, který má stále svou hodnotu i v moderní kuchyni každého diabetika

    Před 3 měsíci
    Možná vás také zaujala v hodinách biologie informace, že kysané zelí chránilo námořníky před obávanými kurdějemi – nemocí způsobenou dlouhodobým nedostatkem vitamínu C. Kysané zelí totiž obsahuje celou řadu vitamínů a minerálů. Počítejte ale s tím, že v běžném supermarketu budete to skutečně živé zelí hledat hodně dlouho – a možná marně. Ideálním řešením je příprava domácího kvašeného zelí, která není nijak složitá a poskytne vám záruku skutečně zdravého produktu. Zvláště diabetici mohou z konzumace kvašeného zelí mnohé získat.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Vypařená voda v kysaném zelí jako začátek zkázy. Zakročit musíte včas

    Před 3 měsíci
    Kysané zelí už bezesporu v mnohých domácnostech spokojeně zraje. Většina z nás už se dočkala i výsledku, kdy jsme mohli ochutnat vzorek. S jeho zráním ale pochopitelně také souvisí dostatečná péče o něj. Vždy fakticky neustále může dojít k jeho zkažení. Co všechno je tedy třeba dělat, aby se zelí dařilo dál a vy jste si mohli užívat jeho skvělé chuti a velkého množství vitamínů?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak připravit ten nejlepší slaný závin se zelím: Chuti pomůže klobáska nebo uzené, příprava zelí se neobjede bez jednoho kroku

    Před 3 měsíci
    Závin nemusí být vždy s jablky, ale také třeba naslano. Připravte si závin se zelím na několik variant a vychutnejte si tohle rychlé a skvělé jídlo, které můžete využít i jako chuťovku.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Vyzkoušeli jsme za vás: Jak na domácí kimchi krok za krokem. Jedna větší sklenička vás vyjde na pouhých 21 korun

    Před 3 měsíci
    V zimním období přijde vhod doplnit vitaminy a trochu podpořit imunitu. Přímo ideální jsou k tomu fermentované výrobky, jako je třeba právě kimchi. Korejský příbuzný našeho kysaného zelí je doslova nadupaný probiotiky, podpoří trávení a ještě vás dostane svou pikantní chutí.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Pozornost během podzimu soustřeďte na kysané zelí

    Před 4 měsíci
    Nevíte, co si dnes dát k jídlu? Obraťte svoji pozornost směrem ke kysanému zelí! Díky němu budete odolnější vůči bakteriím a virům, zároveň zhubnete a zkrásníte!
     Komentáře
  • TopRecepty

    Šumavské zelňáky aneb Placky z kysaného zelí: Nejlepší jsou pečené v troubě a ochucené škvarky

    Před 4 měsíci
    Zelňáky, zelníky nebo zeláky… to jsou jedny z nejčastějších názvů pro zelné placky. Připravují se na mnoho způsobů - mohou být z čerstvého i kysaného zelí, pečené či smažené, kynuté či doplněné bramborami nebo uzeným. Ty šumavské se pečou v troubě a jsou vynikající křupavou pochoutkou k pivu či k vínu nebo i jen tak na večeři.
     Komentáře
  • Jímeto

    Tradiční valašské podlesníky. Pochoutka, na kterou se zapomnělo

    Před 4 měsíci
    Říká se jiný kraj, jiný mrav. A je to pravda. Co kraj, to jiné tradice, zvyky a recepty. A například Valašsko má jednu specialitu jménem podlesníky.
     Komentáře
  • Jímeto

    Zelofleky: Nízkosacharidový pokrm s jednoduchou přípravou

    Před 4 měsíci
    Asi všichni známe šunkofleky a zelofleky jsou jejich nízkosacharidovou obdobou. Pokud máte doma hlávku zelí, neváhejte a vyzkoušejte společně s námi dietní a na přípravu velmi jednoduché zelofleky.
     Komentáře
  • Náš dům

    Připravte se na zimu: jak si doma správně naložit zelí?

    Před 4 měsíci
    Nefalšované kysané zelí, které obsahuje řadu vitamínů a minerálů, lze připravit i v domácím prostředí. Zvládne to doma před zimou téměř každý a není třeba se bát, nebudete k tomu potřebovat žádné hluboké venkovské nádoby ve kterých se zelí před vlastním naložením před dávnou dobou ještě udupávalo bosýma nohama.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Staročeské placky podlesníky: Valašská specialita pečená na zelných listech je skromné jídlo, které zasytí celou rodinu

    Před 4 měsíci
    O původ bramborových podlesníků se tak trochu pře Valašsko se Slováckem, jisté však je, že jde o typické moravské jídlo ze starých časů. Tyto placky ale nejsou jen tak obyčejné. Pečou se totiž na zelných listech, což jim dodává zajímavou texturu a také neobvyklou chuť.
     Komentáře
  • To je fór!

    Vtipy dne: Zajíc přijde do lékárny

    Před 4 měsíci
    Připomeňte si legendární pořad To je fór. Vybíráme pro vás ty nejlepší vtipy, abyste mohli každý den začít s dobrou náladou. Další díly plné vtipu a humoru najdete na iprima.cz
     Komentáře
  • ZdravéStravování

    Zelné listy v podprsence uleví od bolesti, která v životě potkala snad každou ženu

    Před 4 měsíci
    Pokud jste těhotná nebo kojíte, můžete se potýkat s nepříjemnými problémy, jako je zánět prsou či hemoroidy. V této chvíli přicházejí na pomoc zelné listy.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Zelí kimčchi z domácí produkce

    Před 4 měsíci
    V Koreji je fermentovaná zelenina jednou z potravin, které se jedí k snídani, obědu i večeři a jsou považovány za zvláště zdravé. Vyrobit si vlastní kimčchi vyžaduje trochu úsilí, ale stojí to za to.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Cmunda po kaplicku: Jihočeský bramborák, plněný uzeným a podávaný se zelím je skvělým jídlem do podzimních plískanic

    Před 4 měsíci
    Cmunda po kaplicku je pokrmem, který se zrodil ve druhé polovině 20. století. V hospodách patřil mezi hity. Jedná se o verzi bramboráku s uzeným masem a připravit si jej můžete snadno i doma.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Bramborové placky se zelím: Upečené v troubě na plechu nedají tolik práce a ušetříme i olej na smažení

    Před 4 měsíci
    Bramborové placky patří k podzimu a ty se zelím jsou vážně výborné. Jen jejich příprava trvá někdy až zbytečně dlouho. Přichystejte si je rychle a prakticky podle našich tipů.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Alsaské zelí neboli šukrut: Vydatná specialita s klobásou a bramborami voní po česneku a víně a skvěle zasytí celou rodinu

    Před 4 měsíci
    Slovo choucroute, neboli šukrut, sice v překladu znamená kysané zelí, v Alsasku se tak ale říká celému pokrmu, v němž kysané zelí navíc doplňují klobásky, často i uzené nebo pečené vepřové maso, slanina a navíc brambory. Když se pak všechno společně upeče vznikne vynikající vydatný pokrm, který můžete směle servírovat i na nedělní oběd.
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Co přináší podzim – dýně, vlašské ořechy a zelí

    Před 4 měsíci
    Podzimní období nám přináší sezonní speciality, které byste rozhodně neměli minout. A to zejména různé druhy dýní, zelí a vlašské ořechy. Jaké jsou jejich výhody kromě lahodné chuti a v jakých podobách bychom si je měli dopřát? Dozvíte se v našem článku.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak na rychlé kysané zelí ze sklenice: Příprava se dá zvládnout v pohodě i v panelákovém bytě. Ta chuť za to rozhodně stojí

    Před 4 měsíci
    Máte rádi kysané zelí? Tuto kvašenou zeleninu nadopovanou vitaminy kupujeme obvykle v obchodě v sáčku. Pokud jste ale někdy ochutnali domácí, víte, že je nepřekonatelné. Možná vás překvapí, že jeho příprava se dá zvládnout třeba i v panelákovém bytě bez nutnosti šlapat zelí v sudu. Stačit vám bude obyčejná sklenice.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak ochutit červené zelí, aby chutnalo božsky: Med dodá sladkost, ořechy křupavost, šéfkuchaři sázejí ale ještě na jednu surovinu

    Před 4 měsíci
    Dušené zelí je oblíbenou přílohou obzvláště na podzim. Červené zelí a kachna k tomuto chladnému počasí patří více, než kdy jindy. Přečtěte si, čím dochutit tuto skvělou zeleninu.
     Komentáře
  • Magazín Plus

    Jak správně uskladnit hlávky zelí, aby neoschly a uchovaly si všechny vitaminy. Důležitá je vhodná teplota i vlhkost

    Před 4 měsíci
    Hlávkové zelí se řadí mezi košťálovou zeleninu, jednu z forem rostlin vyšlechtěných z brukve zelené. Jedná se o dvouletou bylinu, jejíž listy tvoří specifickou hlávku zelí.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Holka u plotny radí: Jak na babiččinu zelňačku s klobásou a smetanou? Chuti pomůže vývar i dostatek kmínu

    Před 4 měsíci
    Máte rádi zelí? U nás doma je to jedna z nejoblíbenějších surovin. Zejména teď na podzim je ideální zapojit klasické české kysané zelí do různých receptů. Jedním z nich je zelňačka. Já ji vařím podle babičky Marušky.
     Komentáře
  • Jímeto

    Kysané zelí je trendem českých domácností. Vitamínovou bombu bohatou na probiotika si snadno připravíte i doma

    Před 4 měsíci
    Naše imunita začíná ve střevech. Antibiotika, různá střevní onemocnění nebo podpůrné léky pro běžná respirační onemocnění ale ohrožují naše prospěšné mikroorganismy ve střevech a tím nás vystavují nebezpečí celkového oslabení.
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Kuchařky si při krájení zelí zbytečně přidělávají práci. Jednoduchý fígl vše okamžitě usnadní

    Před 5 měsíci
    Krájení zelí nemusí být vždy tak snadný úkol, jak si většina lidí myslí. Pokud čas od času dělá problém i vám, vyzkoušejte tento jednoduchý způsob.
     Komentáře
  • Kinotip2

    Úterní Prostřeno u Renaty: Hostitelka si od hostů vyslechla chválu, diváci jí ale trošku záviděli a byli kritičtější

    Před 5 měsíci
    Renata žije u Českých Budějovic a v současné době je v domácnosti. Skončila jí mateřská dovolená se třetím dítětem a koketuje s myšlenkou, že by si udělala živnost na šití. Renata má krásný dům obklopený rozlehlou a udržovanou zahradou.
     Komentáře
  • Zahrádkář

    Václav Větvička o zelí, kapustě a třetí neděli v říjnu

    Před 5 měsíci
    V říjnu, obvykle k svátku sv. Havla se v Unhošti u Prahy jezdívaly tradičně cyklistické závody. Soutěžilo se o husu, o knedlíky, o zelí. The post Václav Větvička o zelí, kapustě a třetí neděli v říjnu appeared first on Zahrádkář.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Vitaminy ve skle: Naložené křenové zelí nás v zimě pomůže zásobit vitaminy a ochránit si zdraví

    Před 5 měsíci
    Křen a zelí jsou výbornou kombinací, která se obzvláště hodí na časy plné nachlazení a dalších neduhů. Přichystejte si křenové zelí a zjistěte, co by v něm nemělo chybět.
     Komentáře
  • Poznáváme zemědělství

    Zelí pro naše zdraví

    Před 5 měsíci
    Natáčeli jsme reportáž ve společnosti Agrokomplex a.s. v Bohušovicích, kde nám doc. Ing. Rudolf Ševčík Csc. pověděl proč je dobré konzumovat zelí.
     Komentáře
Reklama