Zavřít
Chléb

Chléb

Nejnovější články na Seznamu na téma Chléb
  • Novinky

    Pompejský politik si kupoval hlasy chlebem ze své pekárny

    Před 42 minutami
    Dva tisíce let poté, co si satirik Juvenál, celý jménem Decimus Iunius Iuvenalis, posteskl, že římští císaři obšťastňovali plebejské davy „chlebem a hrami“, objevili archeologové hmatatelný důkaz bezostyšného kupování hlasů.
     Komentáře
  • Vitalia

    Do kynutého knedlíku nepatří kypřicí prášek ani toustový chléb. A jak nepokazit bramborový?

    Před 1 dnem
    Dnes si knedlík nemusíte dopřát jenom ke svíčkové nebo guláši. Existují vynikající varianty, které doprovodí zvěřinu, zeleninová jídla, nebo dokonce asijské speciality. Poradíme, jak zvládnout bramborový i kynutý houskový od A do Z. Knedlík, příloha, která patří do tradiční kuchyně nejen Česka, ale třeba také Německa či Rakouska, si opět získává místo na výsluní jako klenot mezi delikatesami. Ne každý den, ne deset plátků na talíři, ale svátečně si chuťově vyladěný knedlík určitě rádi dáte. Že se přípravy knedlíků není třeba bát, přiblížil Petr Kosiner, šéfkuchař firmy Knedlíky Láznička, která na českém trhu působí už od roku 2011.
     Komentáře
  • Jímeto

    Jak se jedlo za časů svatého Václava? Do domků se nevešla ani kuchyně, ve stravě dominovala mouka

    Před 2 dny
    V dobách sv. Václava, tedy v 10. století, byl jídelníček a způsob života velmi odlišný od toho, co známe dnes. Bydlení bylo malé a téměř bez vybavení. Stravu tvořilo především to, co lidé sami vypěstovali. Lidé v té době žili převážně ve vesnicích a malých usedlostech. Život se řídil podle ročních dob a fází měsíce a s tím souvisejícím zemědělstvím.
     Komentáře
  • Top-Fight

    Francis Ngannou odhalil, jak bídně ho UFC platilo. Na duel s Furym si musel půjčit, několik dní byl o chlebu a vodě

    Před 2 dny
    Francis Ngannou byl v UFC tak bídně placen, že si musel půjčit, aby nezůstal jen o chlebu a o vodě..
     Komentáře
  • Echo24

    Vláda omezuje svobodu v práci. Máme nejtvrdší regulaci v Evropě a dál přitvrzujeme

    Před 2 dny
    Je to přesně jedenadvacet let. V září 2002 levostředová vláda socialistického premiéra Vladimíra Špidly zakázala prodej nebaleného krájeného pečiva. Všechno od obyčejné půlky čerstvě rozkrojeného chleba po koblihu muselo být v igelitu. Tehdejší ministryně zdravotnictví Marie Součková tento nápad hájila tím, že to po nás v rámci směrnice o zdraví žádá Evropská unie. Že je to regulace Bruselu. Tehdy jsme ještě ani nebyli členy. Připravovali jsme se na vstup v květnu 2004. Chtěli jsme plnit…
     Komentáře
  • Žádný špeky

    Američané objevili revoluční věc a diví se – máslo se dá namazat na chleba

    Před 3 dny
    Věděli jste, že pro Američany je novinkou, že se máslo dá namazat na chleba? O tomto objevu informovala Amanda Rollins, pro kterou tato zkušenost byla takřka revoluční. Video o jejím objevu se stalo virální.
     Komentáře
  • Žena-in

    Školní svačiny jsou čím dál dražší. Obyčejný chleba se sýrem už stojí přes 20 Kč a 42 % dětí ho stejně nedojí

    Před 4 dny
    Možná jste přesně takovou nosili do školy i vy. Česká školní svačina v podobě „lepeňáků“ – namazaných dvou krajíců chleba – je fenomén a jak se zdá, ani letošní generace školáků to nebudou mít jinak. Mezi 1325 rodiči školáků mezi 1. a 5. třídou to mapoval online supermarket Košík ve svém průzkumu.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Holka u plotny radí: Tak trochu jiná chlebová polévka? Toskánská ribollita je plná zeleniny a voní sýrem

    Před 5 dny
    V chladných dnech zahřeje, zasytí a ještě dodá vitaminy. Navíc chutná božsky. Toskánská chlebová polévka ribollita vás dostane svou rozmanitostí i snadnou přípravou.
     Komentáře
  • Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

    2 min

    Podcast
    Chleba s křížalami

    Před 5 dny

    ·

    2 minuty

    K podzimu rozhodně patří trhání jablek a podzimní sluneční paprsky ještě mohou pomoci při sušení křížal. A ty se budou hodit na recept Vladimíry Jakouběové a Jaroslava Hořeního, chleba s křížalami.
     Komentáře
  • OnlyU

    Upečte si snadný dýňový chléb. Chutná skvěle se šunkou i sladkými pomazánkami

    Před 5 dny
    Dýňová sezóna je v plném proudu a jako každý rok i letos se chystám péct dýňový chléb. Je nadýchaný, křupavý, skvěle se hodí ke sladkým i slaným pomazánkám. A jeho příprava je poměrně snadná. Zdroj
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Jak si upéct skvělý domácí chleba krok za krokem

    Před 5 dny
    Odhalte tajemství pečení dokonalého domácího chleba. S naším průvodcem se stanete chlebovým kouzelníkem dřív, než stihnete koupit mouku.
     Komentáře
  • České noviny

    V charitativním projektu uháčkovaly dobrovolnice na Plzeňsku za rok 370 dek

    Před 6 dny
    Celkem 370 pestrobarevných dek upletly a uháčkovaly za uplynulý rok dobrovolnice na Plzeňsku v charitativním projektu DEKApro Hospic svatého Lazara. Přesně před rokem převzali dobrovolníci z Města Touškova na severním Plzeňsku symbolicky projekt z Písku, kde háčkovanými dekami pokryli tamní most. Cílem akce na Plzeňsku je pokrýt dekami tři čtvrtě kilometru dlouhou cyklostezku mezi Městem Touškovem a sousedními Kozolupy a pak deky prodat nebo vydražit ve prospěch mobilního hospicu sv. Lazara v Plzni, řekla ČTK koordinátorka projektu Blanka Antošová na městských Slavnostech chleba.
     Komentáře
  • OnlyU

    Toskánský chléb ze 3 surovin: Vyzkoušejte ho doma a pochopíte, proč ho Italové tak milují

    Před 6 dny
    Toskánský chléb je typický především pro střední Itálii. Je křupavý, uvnitř ale měkký a křehký. Peče se zcela bez soli a turisté, kteří ho ochutnají, hned poznají velký rozdíl oproti našemu chlebu. Vyzkoušejte si toskánský chléb připravit doma i vy. Zdroj
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Na domácí pita chleba stačí pět ingrediencí

    Před 6 dny
    Nadýchané pita placky chutnají skvěle plněné i podávané jako příloha k masu, zeleninovým salátům a pomazánkám. Jejich domácí výroba je snadná a můžete do ní zapojit i děti.
     Komentáře
  • OnlyU

    Španělská topinka: Jednoduchá a rychlá večeře, kterou oceňuje i Zdeněk Pohlreich

    Před 7 dny
    Klasická česká topinka je jen opečený chleba s česnekem. Když se ale řekne španělská topinka, začnou se sliny sbíhat dokonce i Zdeňku Pohlreichovi. S tou českou totiž nemá až na opečený chléb skoro nic společného. Jde o kulinářský zážitek, který zkrátka musíte zažít. Zdroj
     Komentáře
  • České noviny

    Den Zlínského kraje nabídl ve Zlíně regionální produkty i řemeslné výrobky

    Před 7 dny
    Regionální producenty potravin, vinaře, řemeslníky, kulturní organizace, poskytovatele sociálních služeb či školy představil v centru Zlína Den Zlínského kraje. Na programu byly také koncerty, charitativní běh na počest Emila Zátopka, závod horských kol či atrakce pro děti, představení techniky záchranářů, hasičů, vojáků a policistů. Akce se konala 14. rokem, začínala několika stánky u Baťova mrakodrapu, nyní zabrala řadu míst v bývalém baťovském továrním areálu.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Nechtěnými „hity“ jídelníčku během první světové války byly tuřín, krmná řepa a polévka z vrány, chleba byl na příděl

    Před 7 dny
    Jako každá válka se i ta první světová dotýkala lidí v zázemí. Jestliže vojáci aspoň nějaké jídlo dostávali, jejich matky a manželky spolu s dětmi často trpěly hlady. Přídělový systém nefungoval a vynalézavé hospodyňky musely vařit z toho, co zrovna měly k dispozici.
     Komentáře
  • Jímeto

    Vajíčka v kokotkách: Jednoduchá, rychlá a zdravá snídaně

    Před 8 dny
    Máte rádi vajíčka, už jste ale těch na klasické způsoby přejedení? Pokud hledáte cestu, jak vajíčka zpracovat a vychutnat si originální snídani, možná pro vás máme ten správný tip. Už jste někdy jedli vajíčka v kokotkách? Jídlo pochází původem z Francie. Coccote je označení způsobu, kterým jsou vajíčka připravována, zároveň jde ale také o název pro malé mističky, ve kterých se pokrm dělá i podává, píše Taste Atlas.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Křupavé grissini tyčinky z kynutého těsta podle Pavla Berkyho

    Před 9 dny
    Dlouhé, křupavé, kynuté tyčinky vymyslel prý turínský pekař Antonio Brunero v 17. století. Název odkazuje na typický místní piemontský podlouhlý, tenký a křupavý chléb gérsa. A stejně jako tento chléb i tyčinky grissini se perfektně hodí k předkrmům, k olivám, sýrům, salámkům, šunce, sušené i dušené, k dipům i jen tak samotné k vínu či pivu. Prostě kamkoliv v létě vyrazíte, tam grissini zazáří.
     Komentáře
  • Novinky

    Filmové premiéry: Bod obnovy, Golda - Železná lady Izraele, After: Odloučení, Chléb a sůl a Expend4bles: Postr4datelní

    Před 9 dny
    Česká sci-fi Bod obnovy se odehrává v roce 2041, kdy si lidé mohou zaplatit za prodloužení života. Helen Mirrenová skvěle ztvárnila izraelskou premiérku ve filmu Golda - Železná lady Izraele. Filmová série After před lety získala přezdívku Padesát odstínů šedi pro teenagery a nyní vstupuje do kin její páté pokračování s podtitulem Odloučení. O tom, jaké je to vrátit se domů a být tam sám sobě cizincem, vypráví polský film Chléb a sůl. Tým žoldáků se znovu setkává ve snímku Expend4bles: Postr4datelní.
     Komentáře
  • Krajské listy

    Tichým krokem kolem orchestřiště. Slepá kultura jde demonstrovat a žádá si soucitu. Komentář Štěpána Chába

    Před 9 dny
    Kulturní fronta zcela nekulturně pozvedá hlas a dožaduje se také trochu peněz na živobytí. Nástupní plat vysokoškolsky vzdělaného umělce je nyní na úrovni 25 tisíc Kč, hlásí Unie orchestrálních hudebníků ČR. Ta spoluzaložila iniciativu „Nenechme kulturu utichnout“, která chce na vládu tlačit, aby do kultury šlo mnohokrát slibované, ale nikdy naplněné 1 % státního rozpočtu. Nejen chlebem živ je člověk. Ale i chlebem. A celá iniciativa ukazuje jediné – naši kulturní šemíci jsou až nemravně slepí.
     Komentáře
  • Extra

    Lucie Benešová promluvila o účtu na hanbaté platformě: Když není na chleba, beru, má jasno

    Před 10 dny
    Oblíbená herečka Lucie Benešová (49) nedávno pobouřila fanoušky na sociálních sítích. Od práce na své vysněné roubence si odskočila do kádě se studenou vodou, kde se vyfotila bez plavek. Reakce na sebe nenechaly dlouho čekat a sledující měli jasno – Lucie by si měla založit profil na platformě pro dospělé. A co na to samotná herečka? To prozradila v rozhovoru pro eXtra.cz.
     Komentáře
  • Novinky

    Tipy na chutné svačiny pro děti i dospělé

    Před 10 dny
    První jídlo dělá den. Platí to pro dospělé, a pro školáky ještě víc. Ze snídaně a svačiny čerpá tělo i mozek energii a potřebné látky pro bezchybné fungování. Proto byste neměli gastronomický start odbýt. Inspiraci nabízí Michal Hrubeš, šéfkuchař úspěšného českého bistra světového střihu Moje Kredenc.
     Komentáře
  • Svět Kreativity

    Jedinečná pekárna, kde se rozdává chléb zdarma: Stačí si vzít z nástěnky účtenku

    Před 10 dny
    S rostoucí cenou chleba se tato pekárna rozhodla pomoci lidem, kteří si pečivo nemohou dovolit. Jedinečná myšlenka si v současné době získává velkou oblibu. Vznikla v polské Poznani.
     Komentáře
  • Fandíme filmu

    Chléb a sůl: Náladovka ze sídláku se blíží do našich kin

    Před 11 dny
    Z festivalů do kin míří chválená generační výpověď o zahnívající omladině z paneláku. Pusťte si trailer.
     Komentáře
  • Dotyk

    Běžné činnosti, které mají kosmonauti ve vesmíru zakázané: Pití alkoholu, sex, konzumace chleba a další

    Před 11 dny
    Astronauti, odvážní lidé, kteří cestují mimo naši planetu, poznávají vesmír na vlastní oči, jak se o tom většině z nás může jen zdát. Jejich dobrodružství jsou však spojena s řadou každodenních omezení, která my na Zemi považujeme za samozřejmost. Co nesmí třeba kosmonaut ve vesmíru udělat?
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Poklady německé kuchyně: Bramborový chleba

    Před 12 dny
    Použití vláčných, škrobnatých uvařených brambor do chlebového těsta je stejně šetrné jako geniální. Bramborami se v chudých venkovských domácnostech kdysi nastavovala drahá a málo dostupná mouka, ale příjemným vedlejším účinkem je krásná vláčnost a jemnost těsta, které je navíc báječně soudržné. Ideální chleba pro začátečníky a také ideální nosič všech báječných pomazánek, základ obložených chlebů, příloha k polévkám i hlavním jídlům!
     Komentáře
  • iReceptář

    Vajíčková pomazánka bez loupání vajec

    Před 12 dny
    Pomazánka je skvělá věc. Pokryje vám snídani, svačinu, večeři a ještě navíc pohostí i návštěvu… Vyzkoušejte tu vajíčkovou a nebudete litovat.
     Komentáře
  • Jímeto

    Podpažák: V Trnavě pečou bochník velký jako kolo od vozu

    Před 13 dny
    Trnavský chléb neboli Podpažák zaujme na první pohled svou velikostí a na první ochutnání svou křupavou kůrkou a vláčným těstem. Protože tento chléb šizený opravdu není. V Trnavě u Zlína najdete v jednom komplexu hospodu, pivovar, ubytovací zařízení a prostory pro společenské události. Největší pozornosti se ale v současnosti dostává přilehlé pekárně. Historie trnavského areálu Již v roce 1928 vznikla hospoda, kterou postavil praděda manžela současné majitelky Slávky Vraníkové. Od té doby si ji rodina předává z generace na generaci. V roce 2008 byla hospoda rozšířena o stodolu, která nabízí prostory k pronájmu pro různé společenské události, včetně svateb. V červnu roku 2014 přibyl pivovar Vraník, kde si kromě koupě piva můžete najít ubytování i pronajmout taneční sál. Trnavský chléb Podpažák Samotná pekárna působí na trhu 11 let a obyvatelé Trnavy si sem chodí každý den pro čerstvé pečivo. Najdete zde vše od rohlíků po tradiční frgály. Zvláštní pozornost si pak zaslouží trnavský chléb, známý jako Podpažák. Tento téměř dvoukilový bochník je výsledkem poctivé pekařské práce a kvalitních českých surovin. V pořadu Pečení na neděli pro Českou televizi Slávka Vraníková vysvětlila, odkud se vzal název Podpažák. „Název Podpažák vymyslel můj manžel Luděk. Chléb je totiž velký jako kolo od vozu a musí se vzít do podpaží, abyste si ho odnesli z obchodu.“ V pekárně si pro speciální příležitosti mohou zákazníci objednat Podpažák zdobený a plněný slaninou, škvarky nebo zkrátka tím, co mají rádi. Kvalita potvrzená oceněním V roce 2021 dokonce Podpažák získal ocenění Regionální potravina Zlínského kraje. „Po Trnavě se to rozkřiklo a lidé nám chodili gratulovat. Můj manžel, který bohužel již není mezi námi, by byl hrdý. On pro pivovar i pekárnu dýchal. To on tu vše vybudoval do dnešní podoby. Byl to velký vizionář. Věřím, že kluci navážou na naše úsilí a hospodu i pekárnu jednou převezme pátá generace,“ přináší web Vitalia slova Slávky Vraníkové, majitelky pekárny i přilehlého komplexu. https://www.jimeto.cz/kralovske-susenky-kvuli-1-svetove-valce-musely-zmenit-nazev-zkuste-tuto-variaci-na-linecke/ Přestože ocenění majitelku těší, největší radost má ze spokojených zákazníků. Pokud budete mít někdy cestu kolem, určitě Podpažák ochutnejte. A aby vám chléb lépe klouzal do žaludku, můžete jej zapít pivem Vraník. Zdroj: Česká televize, Vitalia, Pekařské technologie Autor: Dominika Jandorová
     Komentáře
  • ByznysDeník

    V Maďarsku bojují s nejvyšší inflací v Evropě

    Před 13 dny
    Krátce po zahájení války na Ukrajině se v nedalekém Maďarsku snažili vyzrát na rostoucí ceny nejrůznějších komodit cenovými stropy. Premiér Viktor Orbán a jeho kolegové byli mnohými politiky po celé Evropě často zmiňováni jako ideální reakce na cenové šoky. Nyní ale v tom stejném Maďarsku bojují s nejvyšší inflací v Evropě a pohybuje se okolo 16 procent, píše Forbes.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Domácí pečená sekaná vonící česnekem je oblíbeným obědem dětí i dospělých

    Před 14 dny
    Jemná sekaná vonící česnekem je oblíbeným obědem dětí i dospělých. Může být kořeněná pokaždé trochu jinak, z vepřového masa nebo směsi vepřového a hovězího. Skvěle chutná horká s vařeným bramborem, i studená s krajícem čerstvého chleba.
     Komentáře
  • Inspirmag

    Tipy, jak nechat změknout máslo rychleji

    Před 14 dny
    Máslo – nepostradatelný produkt, pro který bude vždy místo v chladničce. Stává se však, že když chceme rozetřít máslo na chléb nebo upéct koláč, zapomeneme ho předem vyndat z lednice. Existuje však trik, díky kterému bude měkké za krátkou chvíli. Trik se sklem Máslo se perfektně hodí na výrobu koláčů a krémů nebo na čerstvý chléb, který okamžitě získává lepší chuť. Máslo je základní surovinou téměř v každé domácnosti. Mělo by se však skladovat při nízké teplotě a to způsobuje jeho ztvrdnutí.
     Komentáře
  • Jímeto

    Podmáslí má zdravotní benefity. Upečte z něj jednoduchý chléb

    Před 14 dny
    Podmáslí patří mezi fermentované mléčné výrobky a do většiny současných podmáslí jsou přidávány prospěšné bakterie. Jaké jsou benefity a rizika konzumace podmáslí? A už jste vyzkoušeli chléb z podmáslí?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Na hostině u egyptských faraonů: Podávali se pečení voli, husy nebo holubi s chlebem a hosty občas zmohl alkohol

    Před 14 dny
    Dlouhé tři tisíce let se více či méně úspěšně rozvíjela stará egyptská říše. Pro každodenní život celé společnosti mělo zásadní význam jídlo, které bylo součástí různých oslav včetně těch, které pořádali vládnoucí faraoni. Ti využívali velké oslavy s jídlem pro širokou veřejnost k získání přízně obyvatel.
     Komentáře
  • StyleUp

    Některé druhy chleba mají vyšší glykemický index

    Před 15 dny
    I když se to na první pohled může zdát neuvěřitelné, také určitý druh chleba může být pro zdraví nebezpečný. Mluvíme především o vlivu na hladinu cukru v krvi. Po snědení určitého druhu chleba se rapidně zvedne glykemický index jedince a to může vést k velmi závažným problémům. Pojďme si říct, o jaký chleba se jedná.
     Komentáře
  • PrahaIN

    Německé Königssee: Na cenu za tři krajíce chleba dlouho nezapomeneme

    Před 16 dny
    REPORTÁŽ: Jezero Königssee v jihovýchodním Bavorsku láká návštěvníky na krásnou, nezničenou přírodu a křišťálově čistou vodu. Nečekejte ale, že si tady uděláte pohodové procházky podél vody, jezero obklopují vysoké hory se strmými srázy a vykoupou se tady hlavně otužilci. Z návštěvy ale budete uchvácení.
     Komentáře
  • Receptovník

    Cuketový chléb je levnou a zdravou alternativou ke klasickému pečivu

    Před 16 dny
    Léto se blíží ke konci a přichází tak období sklizně. To znamená, že budeme mít plno zeleniny, se kterou dokonce občas nevíme, co dělat. Nejčastější trable bývají s cuketami. Přitom je to ale surovina univerzální, ze které se dají připravit výborné jak slané, tak sladké pokrmy. Jedním z nich je právě i recept na skvělý cuketový chléb, o kterém se v dnešním článku můžete dočíst. Proč si cuketový chléb upéct Cuketový chléb je skvělým zpestřením každého jídelníčku.
     Komentáře
  • Receptovník

    Čerstvost chleba prodlouží správné skladování a několik kostek cukru

    Před 17 dny
    Není nic lepšího než si dát čerstvý chléb s libovolnou oblohou. Chuťové buňky doslova prahnou po křupavém, čerstvém a nadýchaném chlebu. Nejlepší je sníst chleba v den zakoupení, popřípadě pár dní po. Bohužel ne všechny chleby vydrží dlouho čerstvé a často velmi brzo ztvrdnou a v některých případech se na nich objevuje i plíseň. Když budete dodržovat určitá pravidla, můžete jeho čerstvost prodloužit. Faktory ovlivňující čerstvost chleba Trvanlivost závisí na několika faktorech. Mezi ně patří zejména: druh chleba (kváskový žitný chléb vydrží déle než pšeničný s droždím), použité ingredience a jejich původ, způsob skladování.
     Komentáře
  • Jímeto

    Vídeňský chléb: S přípravou tradičního pečiva vám pomůže pekáč a trochu vody

    Před 17 dny
    Vídeňský chléb je speciální druh pečiva, který se připravuje s pomocí techniky vynalezené v 19. století ve Vídni, píše iFood. Tu nicméně na návštěvě města vymyslel dánský pekař. Chlebu se tak sice říká vídeňský, velmi oblíbený je ale také v severských zemích.
     Komentáře
  • TV Polar

    Stonavské dožínky 2023

    Před 17 dny
    Ve Stonavě se opět po roce uskutečnila dožínková slavnost. Pro návštěvníky, kteří i letos dorazili do centra obce v hojném počtu, byl připraven bohatý kulturní program.
     Komentáře
  • České noviny

    Pardubičtí pekařští učni pečou chléb z ukrajinské mouky na pomoc Ukrajině

    Před 17 dny
    Čtyři stovky chlebových bochníků peče od pondělka potravinářská škola v Pardubicích. Připravuje je z ukrajinské mouky a dělá je podle mírně jiné receptury než obvykle. Škola se tak zapojila do iniciativy ministerstva vnitra Pečeme chléb z minového pole. Akce má podpořit sbírku na zakoupení odminovacího kompletu Božena pro Ukrajinu. Plocha zaminovaného území na Ukrajině, která víc než rok a půl čelí ruské vojenské agresi, je třikrát větší než Česko.
     Komentáře
  • iReceptář

    Posúch: Slovenský smetanový koláč naslano

    Před 17 dny
    Není nad to, když strávníkům s kručícím žaludkem připravíte něco sytého, dobrého a ještě za pár korun. Vyzkoušejte delikatesu našich sousedů, slovenský koláš posúch. Skvělé je, že ho připravíte za pár korun. Chutná přitom fantasticky.
     Komentáře
  • Jímeto

    Šumava: Příběh chleba, který připomíná zasněžené hory

    Před 18 dny
    Patří mezi stálice českých pekáren a většina z nás jej má doma. O čem je řeč? O chlebu Šumava, který se na Kampě pekl již v roce 1850.
     Komentáře
  • OnlyU

    Irský bramborový chléb: Jednoduché placky, které chutnají skvěle téměř ke všemu

    Před 18 dny
    Irský bramborový chléb se podává především jako doplněk k tradiční irské snídani. Není ale výjimkou setkat se s ním také v kombinaci s dalšími jídly. Jelikož nejde o chléb jako takový, ale spíše o nadýchanou bramborovou placku, hodí se i jako příloha k hustým omáčkám. Zdroj
     Komentáře
  • Prostřeno

    Starý chleba vám ještě velice dobře poslouží

    Před 18 dny
    Přecenili jste svoje síly a potřeby strávníků, nebo jste jen nestihli včas sníst dřív vláčný a voňavý, ale teď už tvrdý chleba. Co s ním? Zužitkujte ho do posledního drobečku!
     Komentáře
  • Magazín Doma

    Jednoduchý domácí chléb, který provoní celou domácnost a zvládne ho i začátečník

    Před 19 dny
    Upéct domácí chleba nemusí být složité, navíc jej může připravit i úplný začátečník. Zbytečné obavy odložte stranou a upečte si jednoduchý chléb podle našeho receptu.
     Komentáře
  • Femina

    Profesionální ochutnavač i budič aneb Nejbláznivější povolání světa

    Před 19 dny
    Máš pocit, že tvoje práce je děs? Neříkej dvakrát! Umíš si představit, že bys musela uklízet něčí sperma nebo bys pracovní dobu trávila v zadnici slona? I tak si totiž někdo vydělává na chleba. Jako vážně!
     Komentáře
  • Gamebot

    Při natáčení „Bajkerů“ padlo několik tisíc krajíců chleba a stovky litrů kávy

    Před 20 dny
    Komedie "Bajkeři" z roku 2017, režírovaná Martinem Koppem, plánovala navázat na úspěšné filmy "Snowboarďáci" a "Rafťáci" tím, že se zaměřila na aktuální problém současné dospívající generace. Film zvýrazňuje závislost mladých lidí na technologiích a sociálních sítích, zatímco jim chybí odvaha pro klasický fyzický kontakt. V dnešním článku se podíváme na to, kolik toho herci zkonzumovali během natáčení.
     Komentáře
  • Jímeto

    Francouzská cibulová pomazánka: Chutná skvěle s bagetou i krajícem českého chleba

    Před 20 dny
    Francouzi jsou sice proslulí především vínem a sýry, nicméně vynikající dělají také pomazánky. Třeba ta cibulová je skvělá na bagetky a určitě vám bude chutnat také k tradičnímu českému krajíci chleba.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Poznejte výhody domácího kváskového chleba

    Před 20 dny
    Proč je pro vás kváskový chléb dobrý? Po staletí se chléb připravoval pouze ze tří surovin: mouky, vody a soli. Dnes mohou komerčně vyráběné chleby obsahovat tucet nebo i více přísad. Není tedy divu, že stále více lidí má potíže s trávením moderního chleba.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Může chybět 160 milionů bochníků, říkají zemědělci. Experti úhory brání

    Před 21 dny
    Agrární komora tvrdí, že kvůli ekologickým opatřením v dotacích může Česko přijít o desetitisíce tun obilí. Podle odborníka půdu naopak chrání.
     Komentáře
  • Apetit

    Paul Hollywood: Upečte si chleba podle nejslavnějšího pekaře

    Před 21 dny
    Charismatický britský šéfkuchař Paul Hollywood se proslavil jako porotce populární pekařské soutěže The Great British Bake Off. Vášeň k pekařství ho však provází již od dětství. Nahlédněte do života oblíbeného britského pekaře a připravte si podle něj dokonalý Soda Bread se sýrem a restovanou cibulkou.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak se jedlo ve středověkém podhradí? Na jídelníčku byly nejen obilné kaše, ale i úhoř, hlemýždi a různé nekynuté placky

    Před 21 dny
    O středověké kuchyni máme občas zkreslené představy. Na jedné straně se dočítáme o opulentních hostinách na královských dvorech a v sídlech šlechty,  na druhé o obilných a luštěninových kaších, které byly nejčastějším jídlem v podhradí. A jak se jedlo v době vrcholného středověku ve 13. a 14. století?
     Komentáře
  • Jaroslav Král
    naSeznam Médium

    Daně, dávky, důchody: Pro spravedlivý systém musíme vymezit, kdo jen ujídá ze společného krajíce

    Před 22 dny
    Abychom věděli, zda má smysl vybírat více na daních, je třeba se podívat na to, kdo peníze ze společných rozpočtů bere. Nepřijde vám občas, že stát vyhazuje peníze z oken?
     Komentáře
  • VipShow

    A zase ten covid! Alice Bendová prodělala nemoc. Trápí jí úzkostné pocity, nevychutná si ani slaninu s chlebem

    Před 22 dny
    Alice Bendová ve svých čtyřicetidevíti letech nyní prodělala covid a je z nemoci naprosto nešťastná. Nabádá ostatní, aby nosili respirátory, protože i po letech covidu mezi námi má nemoc pořád sílu.
     Komentáře
  • Jímeto

    Havajské toasty z doby německého hospodářského zázraku jsou jednoduché, ale chutné

    Před 22 dny
    Havajský toast, který spojuje sladkou a slanou chuť, není z Havaje, jak by mohl název naznačovat, ale má původ v Německu. A co je nejlepší, jeho příprava je velmi snadná. Historie havajských toastů sahá až do doby německého hospodářského zázraku v 50. let 20. století, kdy Německo začalo ožívat po druhé světové válce, a lidé toužili po chutných, rychlých pokrmech. V roce 1955 se německý herec a televizní kuchař Clemens Wilmenrod rozhodl představit televizním divákům svůj nový recept: havajské toasty. Proč havajské? Protože jednou z hlavních ingrediencí je ananas a v té době byly Havajské ostrovy hlavním producentem konzervovaných ananasů.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Historie a cesty koření na evropské stoly: Mák se dával na chleba, pepřem se platily daně a svazek bylin odháněl čarodějnice

    Před 22 dny
    Používání koření v jídle sahá až do doby kamenné, kdy si lidé začali obohacovat svůj jídelníček o čerstvé i sušené rostliny z lesa a polí. V různých částech světa se v průběhu času používalo různé koření v závislosti na klimatu a na tom, co bylo místně dostupné.
     Komentáře
  • iReceptář

    Vajíčka k snídani: Připravte je pro změnu jako muffiny

    Před 22 dny
    Vajíčka jsou výborná volba nejen ke snídani. Jsou velmi variabilní a dá se z nich připravit tolik velmi různých pokrmů! Chcete se nechat inspirovat?
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Lepší než karbanátek od babičky: díky speciálním ingrediencím je neskutečně šťavnatý

    Před 23 dny
    Karbanátky jsou spjaty neodmyslitelně s českou kuchyní a kuchyní našich babiček. Většinou se skládají jen z čistého masa spolu s kořením. Vyzkoušel jsem ale tento prastarý recept, kam se pro vylepšení chuti a šťavnatosti přidávají i další suroviny. Výsledek pak rozhodně stojí za to. Recept na konci pořadu.
     Komentáře
  • Feminela

    Správné skladování udrží chléb déle čerstvý a křupavý

    Před 24 dny
    Chleba je typickou surovinou nejen české kuchyně. I u nás je ale velmi oblíbený a rozšířený. Dá se jíst jen tak, namazaný a plněný na svačinu či jako příloha k obědu.
     Komentáře
Reklama