Zavřít
Chléb

Chléb

Nejnovější články na Seznamu na téma Chléb
  • i60

    Óda na rajče a chléb aneb Tak se vaří v Toskánsku

    Před 14 hodinami
    Když se doma nesní chléb a ztvrdne, nikdo ho tady nevyhodí. Je nakrájen na kousky, lehce opečen, pak chvíli namočen do vody a nasypán do mísy k rajčatům, okurkám, bazalce a cibuli. Vítejte v Toskánsku, v oblasti „kuchyně chudých“, do které se snadno zamilujete.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Vzpomínky na lepší minulost: Kolik stál chleba v roce 2006, kolik loni a kolik letos v lednu? Cena vzrostla o 20 Kč za kilo!

    Před 4 dny
    Taky se vám to stává? Jdete do obchodu a máte připravenou přesnou částku na chleba? A ejhle, cena opět vzrostla. Jak se vyvíjela v průběhu let? Porovnali jsme data v průběhu let 2006 až 2022.
     Komentáře
  • Vlasta

    Můžu jíst chleba a zároveň hubnout? Ano, pokud jíte ten správný

    Před 4 dny
    Chudák chleba. Vlastně nejen chleba, ale všechny sacharidy, o nichž se pořád mluví jako o největším zlu pod sluncem. Ovšem není chleba jako chleba, stejně tak jako nejsou sacharidy jako sacharidy. Jak to tedy je? Můžeme jíst při hubnutí chléb? Nebo je všem hubnoucím navždy zapovězen?
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Andalusie je plná autentických pokrmů. Ochutnejte španělské salmorejo

    Před 4 dny
    Jih Španělska má silnou kulturu, která se promítá v každém jeho koutu. Města jsou plná tradičních kaváren a podniků s výběrem senzačních jídel. Vychutnat si můžete pokrmy jako churros, paellu, ale také salmorejo. Pokrm ze zeleniny a španělského chleba je takové jiné gazpacho. Perfektně se hodí na oběd v horkém letním dnu.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Královské chutě: Egyptská královna Kleopatra snídala chleba s vínem a olivami, na oběd klidně spořádala ježka

    Před 5 dny
    Krásná a mocná královna vládla obrovské říši, která se rozkládala na území dnešního Egypta, Kypru, části dnešní Libye a dalších oblastí Blízkého východu. Kleopatra byla zřejmě také poživačná a milovala dobré jídlo a pití.
     Komentáře
  • Inspirmag

    Snídaně nemusí být nudná. Existuje několik skvělých variant, které dodají energii na celé dopoledne

    Před 6 dny
    Zdravá a vyvážená snídaně je základ dne. Dokonale nás nabije energií na celé dopoledne a zlepší nám náladu. Jak by ale taková snídaně měla vypadat? Měla by být pestrá, obsahovat cereální produkty, bílkoviny, kvalitní tuky a ovoce. Stačí jen nepatrně pozměnit stravovací návyky a zlepšíte své celkové zdraví. Pečivo jedině celozrnné Většina z nás si nedovede představit snídani bez pečiva. Místo chleba z bílé mouky ale raději volte celozrnné výrobky nebo grahamový chléb. Pozor si dejte na slazené pečivo.
     Komentáře
  • Mistr pekař

    Upečte si vynikající toastový chléb. Rozdíl mezi domácím a kupovaným je obrovský

    Před 6 dny
    Až svůj vyrobený chléb budete toastovat, máslo se nádherně rozvoní po celé kuchyni! Ingredience: 750 g pšeničné hladké mouky, 70 g másla, 450 g mléka, 30 g čerstvého droždí, 5 g cukru krupice, 15 g soli. Další vybavení: potravinářská fólie, pečicí forma 30×10 ×10 cm. Doba přípravy: cca 2 h (z toho 1 h 30 min zrání a kynutí), pečení: cca 47 min.
     Komentáře
  • TN

    Znechucení při nákupu. Zdenka vybírala chléb, téměř všechny byly plesnivé

    Před 7 dny
    Paní Zdenka si z Kauflandu v Hodoníně odnesla místo toastového chleba nepříjemný zážitek. Když si v regálu prohlížela jednotlivá balení, v téměř všech odhalila plíseň. Se svou zkušeností se podělila poté, co pekárenská firma Penam oznámila, že z obchodních řetězců Kaufland a Globus stahuje svůj světlý toastový chléb kvůli plísni. Kaufland potvrdil, že i v tomto případě je dodavatelem Penam a nechá preventivně zkontrolovat i další produkty od něj.
     Komentáře
  • Jímeto

    Jaké potraviny nikdy nedávat do lednice. Pozor dejte hlavně na zeleninu

    Před 7 dny
    Mnohdy v lednici skladujeme i takové potraviny, které tam nemají co dělat. V dobré víře mnoho surovin naskládáme do lednice, protože jsme přesvědčeni, že pobyt v chladném prostředí prodlouží jejich trvanlivost. Jsou ale potraviny, které do lednice nepatří ...
     Komentáře
  • České noviny

    Svaz: Velkoobchodní prodejní cena chleba z pekáren meziročně stoupla o 5,50 Kč

    Před 7 dny
    Velkoobchodní prodejní cena chleba z pekáren v červnu průměrně meziročně stoupla o 5,50 Kč, pekárny se aktuálně potýkají hlavně se zdražování plynu, jehož cena stoupla v řádu stovek procent. Kvůli rostoucím cenám se mění struktura výrobků a lidé přecházejí od dražších produktů jako je máslové pečivo k levnějším variantám jako je konzumní chléb a rohlíky. Vyplývá to z údajů Svazu pekařů a cukrářů v ČR.
     Komentáře
  • TN

    Obchody stahují toustový chléb od Penamu. Plesniví ještě před datem spotřeby

    Před 8 dny
    Penam stahuje z obchodních řetězců Globus a Kaufland svůj světlý toustový chleba. Má totiž podezření na nevyhovující kvalitu. Před datem spotřeby se na některých objevila plíseň před datem spotřeby.
     Komentáře
  • Budějcká Drbna

    DRBNA HISTORIČKA: V Novohradské se pekly prvotřídní oplatky a výborný chléb

    Před 8 dny
    Dnešní díl Drbny historičky věnoval Jan Schinko domu číslo 1 v Novohradské ulici. Dříve tam sídlilo pekařství Prošků, které prodávalo prvotřídní karlovarské oplatky nebo domácí chleba. Našli jsme tam ale také módní salon, obchod s hračkami nebo galanterním zbožím.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Supermarkety opět stahují z prodeje toustový chléb Penam. Globus má podezření na nevyhovující kvalitu

    Před 8 dny
    Pozor na toustový chléb značky Penam, který řetězec Globus označil za nevyhovující kvalitou a rozhodl o okamžitém stažení z prodeje.
     Komentáře
  • Forum 24

    Opět nekvalita a plíseň. Řetězce stahují z prodeje Babišův toustový chléb

    Před 8 dny
    Obchodní řetězce opět stahují z prodeje toustový chléb z pekárny Penam, která patří do holdingu Agrofert, jehož vlastníkem je skrze svěřenské fondy současný poslanec Andrej Babiš (ANO). Tak jako ...
     Komentáře
  • Prostřeno

    Babiččin recept na zapečený chléb

    Před 9 dny
    Ať už k obědu nebo večeři – tento vydatný zapečený chléb se špenátem a houbami chutná vždy dobře. Pokud nevíte, co dnes k večeři, máme pro vás babiččin recept.
     Komentáře
  • Jímeto

    Nahlédněte pod pokličku tradiční stravy Aboridžinců. Nebudou chybět housenky ani hadi

    Před 9 dny
    Domorodí Australané se po tisíce let živili „jídlem buše“ (anglicky bushfood), což je pojem zastřešující stravu z místních plodů, semen, jedlých částí rostlin, hub a živočichů. Pojďme se na jejich tradiční stravu podívat blíže. Pokrmy v souladu ...
     Komentáře
  • TopRecepty

    Chutě antického Řecka: Den začínali chlebem namočeným ve víně nebo speciálními palačinkami, které bychom dnes asi nepozřeli

    Před 9 dny
    Vždyť i v dnešním Řecku se většina jídla zapíjí vínem, opilých Řeků ale moc nenajdete. Už od starověku tu totiž jde o užívání si života a k tomu patřilo a stále patří chutné jídlo a kvalitní víno. To bylo pro ně tak důležité, že na Olympu měl mezi božstvem zastoupení i bůh vína Dionýsos.
     Komentáře
  • Z(a)tracená čísla

    Polibek smrti od Putina. Jaké nejhorší ekonomické scénáře nás čekají?

    Před 10 dny
    Do roka a do dne tu může být. Přijede na černém koni a potlesk určitě nevyvolá. Česká recese. Na pozadí přezaměstnanosti v české, podle mnohých stále ještě montovně zatím není tak dobře vidět, své kontury ale už dostává. Smůlou pro Česko je, že režisérem české recese bude Vladimir Putin. Právě jeho ruka na plynovém kohoutu totiž určí její intenzitu.
     Komentáře
  • Náš dům

    Jak doma využít starý chleba

    Před 10 dny
    Zkušenost našich předků hovoří, že chleba je třeba si nesmírně vážit a podle něj se k němu chovat. My jsme na to již díky nadbytku a blahobytu pomalu bohužel zapomněli. Není proto výjimkou, že v koších a popelnicích končí celé bochníky nespotřebovaného chleba. Bylo by skvělé, pokud bychom se byli schopni vrátit k přístupu našich předků, třeba tím, že i pro starý chléb najdeme další využití.
     Komentáře
  • iReceptář

    3 geniální způsoby, jak využít starý chleba: Vyhazovat ho je hřích

    Před 11 dny
    Zbývá vám doma občas starý chleba? V žádném případě ho nevyhazujte, byla by to věčná škoda. Kromě toho, že si z něj v kuchyni můžete vykouzlit topinky, krutonky či strouhanku, může být užitečný i pro pěstované rostliny. Jak ho můžete využít?
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Recept na chléb z domácí pekárny, který se vždy povede

    Před 12 dny
    Úžasná vůně, křupavá kůrka a ta chuť… to všechno můžete zažít s přípravou domácího chleba. Časům, kdy bylo potřeba si přivstat a jít koupit čerstvý chléb do pekárny, už dávno odzvonilo. Nyní stačí vložit ingredience do domácí pekárny a počkat si na chutný výsledek. Jistě oceníte naše tipy a recepty na chléb z domácí pekárny, který se vždy povede.
     Komentáře
  • Babinet

    Epsomská sůl má vysoké množství hořčíku a pomůže tělu, vlasům i zahradě

    Před 12 dny
    I když si s ní nikdy neposolíte krajíc chleba, v domácnosti si své čestné místo zaslouží. Pomáhá totiž rychle a efektivně od velké spousty neduhů.
     Komentáře
  • Hobbykuk

    Co zabalit na výlet místo řízků s chlebem

    Před 12 dny
    Svačinky na cesty nejsou jen řízky s chlebem. Na výletě si můžete skvěle pochutnat na nejrůznějších tyčinkách, oříšcích, ale i nutričně hodnotných pokrmech z vloček a jiných cereálií.
     Komentáře
  • Apetit

    Jídelníček starověkého Řecka: Chléb namočený ve víně i černá polévka ze Sparty. Na čem si ještě lidé tehdy pochutnávali?

    Před 13 dny
    Současná podoba řecké kuchyně je výsledkem mnoha vlivů. Obzvlášť významně na ni zapůsobila dlouholetá turecká nadvláda. Jak se ale stravovali tamní obyvatelé dávno předtím? Objevte denní menu starověkého Řecka.
     Komentáře
  • Adbz

    Díky trikům svého dědy se každý rok těším obrovské úrodě okurek. Je to jednoduché a účinné, kéž by to znali všichni

    Před 13 dny
    Okurka je hitem letní sezóny pro svou osvěžující chuť a množství způsobů využití. Z vlastní zahrádky chutná ještě o to více.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Cena pšenice klesá, pečivo i přesto zdražuje! A levnějších rohlíků nebo chleba se jen tak nedočkáme

    Před 14 dny
    Rohlík opět pod dvě koruny? Podle aktuální klesající ceny pšenice teoreticky ano, podle reálných podmínek českých pekařů jen fantaskní představa. Pečivo neustále zdražuje, ani přesto ale výrobcům nepokrývá náklady. Proč tomu tak je a můžeme v nejbližší době očekávat, že rohlíky a chleba zlevní?
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Francouzský toast vznikl z odpadků. Přezdívalo se mu ztracený chléb

    Před 14 dny
    Mnoho jídel po celém světě bylo ve skutečnosti vynalezeno jen proto, aby se spotřebovaly zbytky, které by jinak přišly nazmar. Jedním z takových pokrmů je i francouzský toast. Dnes se jedná o žádanou pochoutku v kavárnách po celém světě.
     Komentáře
  • Prima Nápady

    S chlebem i se špagetami - po tomhle guláši se jen zapráší

    Před 15 dny
    Fazole a další luštěniny by neměly v jídelníčku chybět. Fazolový guláš je skvělou cestou, jak si je dopřát, a bude chutnat dospělým i dětem. Postup je jednoduchý a chutný oběd bude za pár minut hotový. Vyzkoušejte ho také.
     Komentáře
  • EgoMan

    Starý chléb je škoda vyhodit. Rajčata si na něm náramně pochutnají a budou plodit ostošest

    Před 16 dny
    Chcete, aby vaše rajčata rostla jako divá? Zkuste si připravit hnojivo z čerstvého nebo suchého chleba.
     Komentáře
  • Dřevostavitel

    Rustikální kuchyně s nádechem staročeské atmosféry – co je pro ně typické a jak upéct tradiční chleba

    Před 16 dny
    Venkovské rustikální kuchyně a jejich kouzlo jsou velmi populární. Nechte se vtáhnout do staročeského stylu bydlení.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Cuketový bezlepkový chléb

    Před 17 dny
    Sezona cuket je v plném proudu, a to znamená skvělou příležitost k detoxikaci organismu, doplnění cenných živin, vitamíiů a minerálů, a především – díky vysokému obsahu vody a nízkému obsahu kalorií i ke snížení hmotnosti, resp. při redukčních dietách.
     Komentáře
  • iReceptář

    Fantastická letní pomazánka z pečené zeleniny ze zahrádky: Levná a hotová hned

    Před 18 dny
    Máte zahrádku plnou zeleniny a už nevíte co s ní? Pak je čas na skvělou letní pomazánku z pečené zeleniny, kterou si vychutnáte nejvíce na křupavém čerstvém pečivu.
     Komentáře
  • Dotyk

    Co jedli chudí lidé v době Karla IV. Jejich stravu bychom nepozřeli ani v nouzi

    Před 19 dny
    Za doby Karla IV. se žilo dobře, alespoň pokud jde o hojnost pokrmů a blahobyt. V té době se naše země nemusely bát válek a na svou dobu byl překvapivý klid, proto bylo i více času na dobré jídlo, které se překvapivě v mnohém podobalo tomu dnešnímu. Velkým krokem dopředu byla výstavba mlýnů a zařazení pečiva do jídelníčku - chleba měl mnohé využití a peklo se jej kolem dvaceti druhů.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Jak ušetřit a přitom si pochutnat? Připravte si domácí termix, chléb nebo rohlíky podle našeho receptu

    Před 19 dny
    Zvýšení cen potravin zaregistroval jistě každý. Proto mnoho z nás přemýšlí, jak ušetřit, a přitom neztrácet na kvalitě. Člověk si ani neuvědomí, že mnoho produktů si lze vyrobit doma. Buď na to není čas nebo nálada. „Cenová revoluce“ si o to ale říká, nemyslíte? Co takhle vyzkoušet doma pár receptů, díky nimž ušetříte?
     Komentáře
  • Proženy

    Jak ze starého chleba udělat delikatesu: Zapečte ho se sýrem!

    Před 19 dny
    Grilled cheese je křupavý grilovaný sýrový sendvič z bílého nebo toustového chleba. Základem je samozřejmě sýr, pečivo a máslo. Představíme vám základní postup, který ale můžete různě variovat – doplnit ho třeba avokádem, slaninou či pestem.
     Komentáře
  • Adbz

    5 domácích hnojiv do 15 Kč, které znásobí úrodu okurek na absolutní maximum

    Před 19 dny
    Okurka vždycky chutná nejlépe, pokud si ji vypěstujete na vlastní zahrádce. Díky těmto tipům dosáhnete opravdu dobré úrody.
     Komentáře
  • Utajené příběhy českých dějin

    Mystické pozadí husitské revoluce

    Před 21 dny
    Historie naší země je plná otazníků a témat, o kterých se nemluví. Odhalte jejich tajemství na iprima.cz
     Komentáře
  • Apetit

    Co a jakým způsobem opékat místo špekáčků? Originální chuťovky včetně těch bezmasých, které vám bude u ohně každý závidět

    Před 21 dny
    Opékání špekáčků je česká tradice, která neodmysliteně patří k létu. Jenže ne všem špekáček chutná, a tak nad ohněm často končí pouze krajíc chleba. Přitom existuje spousta variant, co si u táboráku opéct a pochutnat si!
     Komentáře
  • Apetit

    Rychlé letní rodinné recepty, které zvládnete ve dvou až třech krocích: Jednoduchá jídla s minimem surovin plná chuti

    Před 21 dny
    V horkých letních dnech chce jen málokdo trávit dlouhé chvíle v kuchyni. Proto jsme pro vás připravili malý letní speciál s recepty, které mají v postupu nanejvýš tři kroky.
     Komentáře
  • Vitalia

    Na Semilsku vyrábí unikátní Dopekový chléb. Je z kvasu a dopečete si ho doma

    Před 22 dny
    Dopekový chléb zraje až týden v pokojové teplotě. Kdy si ho ve vlastní troubě upečete, záleží na vás. Nejde o žádný zazmrazený polotovar, ale o řemeslně zpracovaný chléb s třístupňově vedeným kvasem. A objednat lze i na internetu. V ČR by mohly v budoucnosti vznikat malé rodinné nebo farmářské pekárny zásobující několik desítek lidí kvalitními a čerstvými základními pekárenskými produkty. Že je to reálně možné, dokazuje v praxi Otakarova farma v obci Radostná pod Kozákovem na Semilsku. Ta kromě výroby pekárenských výrobků úspěšně zpracovává i další zemědělské produkty a z vlny svých ovcí dokonce vyrábí svetry a další oděvy.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Hit léta: Domácí houska bez mouky jen ze 3 surovin. Takhle snadné to je

    Před 22 dny
    Chcete na léto trochu odlehčit jídelníček a omezit pečivo? V tom případě vás tato bílková houska nadchne. Potřebujete na ni jen pár ingrediencí, takže si ji snadno uděláte v případě nouze, když zapomenete nakoupit housky. Navíc jsou tyhle lehoučké bulky úplně bez mouky, takže je ocení i celiaci.
     Komentáře
  • Novinky

    Lékař z Keni zachraňuje životy pacientům z Příbrami. Začátky byly ale těžké

    Před 23 dny
    Philip Waka Njeka původem z Keni přijel do Česka studovat medicínu. Po úspěšném absolvování studia pracoval v oddělení interní medicíny, nyní působí na gastroenterologii v Příbrami. Za svou práci si vysloužil nominaci na cenu Anděl mezi zdravotníky. Podle něj jsou někteří příbramští pacienti nejprve trochu nejistí, když je ošetřuje, poté mu ale často děkují za záchranu života.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pečivo levnější nebude. Podívejte se, jak za uplynulý půlrok vzrostly ceny

    Před 23 dny
    Takovou drahotu potravin jsme ještě nezažili. Téměř při každém nákupu potravin pro domácnost se podivujeme, že jejich cena je oproti minulému nákupu zase o něco vyšší. Ekonomové varují, že ceny ještě porostou, a to i přes to, že třeba cena pšenice za posledních několik týdnů poklesla. Přesto se pekaři zlevňovat nechystají, proč?
     Komentáře
  • iReceptář

    Okurky na záhonu vadnou? Zkuste na jejich záchranu použít triky našich babiček

    Před 24 dny
    Toužili jste po krásných a plodných okurkách, ale bohužel ty vaše vypadají spíše zuboženě? Vyzkoušejte triky našich babiček, které by jim mohly vrátit život a vaši úrodu ještě zachránit.
     Komentáře
  • i60

    Když má technika navrch

    Před 24 dny
    Osobně to mám tak, že jsem ráda, když všechna moje domácí technika funguje tak, jak má. S definitivně nefungujícími věcmi se rychle loučím, končí ve sběrném dvoře nebo ve sběrném kontejneru pro drobné domácí spotřebiče. Takhle dopadla letos na jaře i moje pekárna na chleba.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Jak si doma založit žitný kvásek na chleba?

    Před 26 dny
    Naučte se péct pečivo postaru a vypěstujte si žitný kvas, který vám vydrží klidně do konce života. Už nebudete potřebovat droždí, stačí jen mouka a voda. Navíc chléb z kvasu je až neuvěřitelně vláčný a vydrží dlouho čerstvý. Máme pro vás jednoduchý návod, jak na to.
     Komentáře
  • Asenior

    Diana Ruchser: Low Carb pečení

    Před 26 dny
    Low carb představuje způsob nízkosacharidového stravování, kdy nedochází k velkým výkyvům cukru v krvi ani úbytku energie, a je doporučovaný při některých zdravotních obtížích či redukční dietě.
     Komentáře
  • Lifee

    Děsivé poměry v „malé Osvětimi“: Děti měly takový hlad, že si žvýkaly ruce

    Před 28 dny
    Na počátku prosince roku 1942 vznikl v Lodži koncentrační tábor, kterému se přezdívalo „malá Osvětim". Byl určený pro děti od 6 do 16 let. Na všechny tam čekalo fyzické a psychické týrání. A takový nedostatek jídla, že si z hladu začaly žvýkat vlastní ruce.
     Komentáře
  • Adbz

    Už nikdy nevyhodíte starý chleba. Ne po tom, co se ho naučíte využívat na zahradě – čeká vás ohromná záplava květů

    Před 28 dny
    Jestli vám doma zůstává plesnivé pečivo, odolejte tendenci ho ihned vyhodit. Můžete z něj totiž připravit velmi účinné hnojivo, které prospívá hlavně růžím.
     Komentáře
  • Newstream

    Když se novinářka rozhodne otevřít bistro: „A nemáte nějaké normální jídlo?“

    Před 30 dny
    Existence bistra Topinka se už dá počítat na týdny. Leccos se trošku usadilo. Sehnali jsme další ruce, je nás pět. Některé procesy se pomalu zajíždějí a automatizují, většinu ale stále ladíme. Nejvíc se těším na to, až se zbavím poměrně šílené administrativní zátěže, ale ta nejspíš úplně nezmizí nikdy. Bohužel.
     Komentáře
  • Vitalia

    Zákulisí řetězce Albert: Prodej potravin je jen jednou z jeho aktivit

    Před 1 měsícem
    Albert zveřejnil souhrnnou zprávu, kterou své zákazníky informuje o tom, jak šetří plasty, rozšiřuje nabídku potravin i jak seznamuje děti se zásadami zdravého stravování. Společnost Albert v uplynulých dnech představila svůj první nefinanční report za rok 2021. My jsme se desítkami stran pročetli, zjistili, co všechno obsahuje, a ta nejzajímavější data vám ve stručnosti představíme. I když vás server Vitalia.cz o řadě inovací informoval, dost možná se dozvíte to, co jste o Albertovi dosud nevěděli.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jídelníček stavitelů egyptských pyramid: Místo mzdy dostávali denně 5 korbelů piva, chleba a cibuli

    Před 1 měsícem
    Při budování gigantických staveb bylo nutné především naplnit žaludky tisíců lidí. Z dnešního pohledu dokonale fungovala tehdejší logistika. Dělníci pravidelně dostávali především příděly chleba. Občas se s nadsázkou dočtete, že pyramidy byly postaveny z chleba!
     Komentáře
  • Asenior

    Recept na chléb Jednozrnka od Mirky van Gils Slavíkové

    Před 1 měsícem
    Zjistila jsem tedy, že kůrka a patka u chleba absolutně vedou. Tenhle chleba z pšenice jednozrnky si oblíbíte. Doufám, že vám nevadí občas nějaký nesladký recept a tomu, kdo má rád chlebík, určitě doporučuji ho zkusit. Zdroj: Mirka van Gils
     Komentáře
  • iReceptář

    Nejlepší hnojivo na okurky nejspíš pravidelně vyhazujete. Nedělejte to

    Před 1 měsícem
    Jak nejlépe přihnojit okurky? Překvapivě dobře rostou a sílí po docela obyčejném chlebovém hnojivu, které si doma můžete připravit a používat, kdy jen vás napadne. Nevyhazujte starý chleba, raději z něj udělejte skvělé hnojivo pro okurky a další zeleninu.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Tipy, jak správně kompostovat chléb (a proč to dělat)

    Před 1 měsícem
    Kompostování chleba je tak trochu kontroverzním tématem. Někteří to nedoporučují, jiní ano. Pravdou je, že chléb lze přidat do kompostu, je ale důležité nedávat jej v příliš velkém množství. Pokud jste běžnou domácností, ve které nestihnete spotřebovat chléb tak jednou až dvakrát za týden, jeho zbytky můžete přidat do kompostu. Neměla by ale vzniknout jednosložková vrstva pečiva, protože ta by mohla začít plesnivět či kvasit.
     Komentáře
  • Deník

    Moderní kostely v ČR budí pozornost i ve světě. Jeden připomíná bochník chleba

    Před 1 měsícem
    Ne. Žádná nuda a šeď a klasické tvary, jaké známe z center měst a obcí v České republice. Z řady svatostánků postavených v novém tisíciletí sálá chuť se zastavit a podívat se dovnitř, i když bude kolemjdoucí ateista. Podívejte se ve fotogalerii na výběr toho, co v Česku za poslední čtvrtstoletí vyrostlo.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Domácí hnojivo na okurky aneb druhá šance pro váš chléb!

    Před 1 měsícem
    I přes veškeré snahy o šetření a maximální využití potravin se občas stane, že potraviny už nejsou jedlé. Tak například chléb je příliš tvrdý pro konzumaci. Můžete z něj vyrobit chlebovou strouhanku na zahuštění omáček nebo spoustu dalších různých receptů. Pravdou ale je, že ne všichni tato řešení mají rádi. V období růstu okurek ale existuje ještě jedna chytrá varianta, jak naložit se starým chlebem. A to vyrobit si z něj chlebové hnojivo!
     Komentáře
  • Feminela

    Tousty s jahodami třikrát jinak: vychutnejte si dokonalou letní svačinku, která zažene chuť na sladké

    Před 1 měsícem
    Tousty a jahody. Dvojkombinace, která se nikdy neokouká a nikdy nepřejí. Není nad čerstvé ovoce s voňavým opečeným chlebem, doplněné o několik dalších lahodných ingrediencí.
     Komentáře
  • TN

    Ušetřete za pečivo: Domácí banketky i bochník chleba za pár korun. RECEPTY

    Před 1 měsícem
    Vysoké ceny pečiva donutily řadu lidí k vlastní výrobě. Upéct si rohlíky nebo chleba je totiž jednoduché a nepotřebujete k tomu nic speciálního. Jen správné suroviny a troubu.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Chutě slavných: Napoleon Bonaparte snídal kuře, bál se fazolek a miloval čerstvé mandle, kterých klidně spořádal celý talíř

    Před 1 měsícem
    Milovaný i nenáviděný francouzský vojevůdce, státník a císař strávil mnoho času na bojištích, i proto byl zvyklý jíst hodně rychle, někdy mu stačilo jen dvacet minut! Napoleon Bonaparte také často jídlo vynechal nebo přišel pozdě na večeři.
     Komentáře
Reklama