Zavřít
Chléb

Chléb

Nejnovější články na Seznamu na téma Chléb
  • Cooky

    Retro smaženka z bufetu u nádraží: Zlatavý, voňavý a nebezpečně návykový chleba ve vajíčku

    Před 9 hodinami
    Jedno z nejlidovějších českých jídel, které vzniklo z potřeby nevyhazovat starý chléb a později se z něj stává nostalgická pochoutka, kterou si doma rádi dáme k snídani nebo k večeři. Vyzkoušejte také náš recept s postupem.
     Komentáře
  • Tomi Forik
    naMédium

    872 dní odporu: krutý mráz, hlad, bombardování, lidé padali vysílením. Přesto se Leningrad nevzdal

    Před 9 hodinami
    Lidé padali na ulicích, děti jedly tapety a mráz zastavil i vlaky. Přes zimu 1941–42 se Leningrad ocitl na samé hraně existence. Vojáci čekali na jeho pád, ale město odmítlo zemřít.
     Komentáře
  • Kondice

    Máte doma starý chleba? Vraťte mu měkkost pomocí vody a trouby

    Před 1 dnem
    Jednoduchý trik, který vám zachrání tvrdý bochník, ušetří peníze a překvapí svou účinností? Stačí voda, trouba a pár minut – a i starý chléb se vrátí k životu.
     Komentáře
  • In-lifestyle

    Ondřej Novotný Jana Krause v jeho vlastní show převálcoval a jako moderátora si ho namazal na chleba

    Před 1 dnem
    Show Jana Krause divákům nabídla něco, co se hned tak nevidí. Ondřej Novotný, spolumajitel organizace Oktagon a známý promotér bojových sportů, si s Janem Krausem zahrál slovní fotbal, ve kterém měl jasně navrch.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Vánoční stromečky z toustového chleba: Rychlé a efektní pohoštění pro děti i dospělé

    Před 2 dny
    Vánoční stromečky z toustového chleba jsou originálním a atraktivním způsobem, jak přinést vánoční atmosféru na váš stůl. Tato jednoduchá a zábavná příprava dodá vašemu vánočnímu občerstvení kreativní nádech. Vánoční stromečky z toustového chleba 3 tlusté plátky okurky 2 cherry rajčata 3 listy salátu 2 krajíce chleba 6 plátků šunky 4 plátky sýra 1 velký kus […] The post Vánoční stromečky z toustového chleba: Rychlé a efektní pohoštění pro děti i dospělé appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Receptovník

    Máslo v mrazáku: Tajemství delšího trvání!

    Před 2 dny
    Máslo máme v lednici asi všichni. Používáme ho nejen na chléb, ale také na pečení nebo při vaření.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Řecké kuřecí špízy s tzatziki, pečené brambory a sýrový česnekový chléb z tortilly připravené v horkovzdušné fritéze

    Před 3 dny
    Slunce, olivový olej a svěží chuť Středomoří! Tento talíř spojuje tři oblíbené řecké klasiky – šťavnaté kuřecí souvlaki, křupavé brambory s citronem a česnekem a rozpečený sýrový chléb z tortilly. Ideální jako rychlá večeře, která vám připomene léto. A díky tříkomorové horkovzdušné fritéze připravíte komplet večeři v jednom přístroji do půl hodiny.
     Komentáře
  • EpochaPlus

    Nejstarší vánoční trhy v Evropě: Vídeňané doplňovali zásoby na zimu

    Před 3 dny
    Píše se rok 1296 a ve Vídni se poprvé otevírá „prosincový trh“ skromný, ale významný, jak si Vídeňané hned uvědomují. Uličky u katedrály ožívají vůní koření, čerstvého chleba a dokonce třeba i drobných, třeba jednoduchých dřevěných hraček, které udělají radost dětem. Tenhle středověký trh je dávným předchůdcem dnešních slavnostních adventních tržišť a nese v sobě ducha
     Komentáře
  • CNN Prima News

    Prima pekařství: V Sušici hostili olympioniky, v Plzni lákají na vánočky s přísadou „ručiček“

    Před 4 dny
    Se seriálem Prima pekařství vás vezmeme hned do dvou pekáren, konkrétně do Sušice a do Plzně. V Sušici se mohou pochlubit tím, že pekli chleba, koláče nebo preclíky českým sportovcům hned na dvou olympiádách. V Plzni pro změnu tradiční pekařství už naplno zadělává na vánočky, které určitě půjdou v následujících dnech na dračku.
     Komentáře
  • Pestrá Zahrada

    Jak uchovat čerstvý chléb měkký a voňavý bez plastových sáčků

    Před 4 dny
    Čerstvě upečený nebo právě zakoupený chléb je jednou z nejpříjemnějších vůní domova. Jakmile však leží pár dní na kuchyňské lince, rychle ztrácí své kouzlo – kůrka měkne, střída gumovatí a celková chuť mizí. Přitom není ... více Příspěvek Jak uchovat čerstvý chléb měkký a voňavý bez plastových sáčků pochází z Pestrá Zahrada
  • Cooky

    Chlebovo-pudinkový dezert: Vrstvený 10minutový nepečený zákusek pro všechny milovníky rychlých a chutných dobrot

    Před 4 dny
    Chcete-li luxusnější výsledek, opečte toastový chléb na suché pánvi, než jej začnete namáčet do mléka a vrstvit.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Šumavské topinky ze staršího chleba: Rychlá a vynikající večeře hotová během pár minut

    Před 4 dny
    Šumavské topinky představují skvělý způsob, jak využít starší chléb a připravit rychlou, jednoduchou a přitom lahodnou večeři. Tato variace na klasické topinky je obohacena o vaječnou směs, šunku, sýr a čerstvou zeleninu, což dodává pokrmu svěžest a bohatost chutí. Je to ideální recept pro večerní pohoštění nebo když potřebujete rychle zasytit hlad. Pojďme se společně […] The post Šumavské topinky ze staršího chleba: Rychlá a vynikající večeře hotová během pár minut appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Domácí cibulový chléb, který si snadno a levně připravíte

    Před 5 dny
    Milujete vůni čerstvě upečeného chleba? Tento domácí cibulový chléb je přesně ten typ bochníku, který provoní celý dům a chutná ještě lépe, než vypadá. Je krásně měkký uvnitř, na povrchu jemně křupavý a díky smažené cibulce má nezaměnitelnou chuť. Hodí se ke snídani, k polévce, k večeři i jako základ sendvičů. Domácí cibulový chléb Ingredience […] The post Domácí cibulový chléb, který si snadno a levně připravíte appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • iReceptář

    Recept na Club Sandwich podle Pohlreicha staví na kombinaci čerstvé zeleniny, slaniny a opečeného chleba

    Před 5 dny
    Křupavý chléb, šťavnaté maso a vrstvy čerstvé zeleniny. Přesně tak vypadá sendvič, který Zdeněk Pohlreich považuje za ukázku absolutní jednoduchosti a chuti. Podívejte se, jak si doma připravit ikonický Club Sandwich podle šéfa.
     Komentáře
  • BetterLife

    Nedělní dávka hobby pořadů: Svícen z vidliček, poctivý kváskový chléb a konec špinavých spár v koupelně

    Před 6 dny
    Hobby pořady na první adventní neděli přináší nostalgické pečení chleba, návod na svícen z vidliček od Ládi Hrušky a tipy na úsporu energií s Pepou Libickým.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Snadný toast bez chleba, když potřebujete rychlou večeři z toho, co máte doma

    Před 6 dny
    Sendvič z hrubé krupice připravovaný v toastovači je překvapivě lehký a přitom sytý. Zelenina dodá svěžest, krupicový základ vytvoří pevnou strukturu a sýr uvnitř se při teple změní na měkké jádro, které drží celý toast pohromadě. Recept je ideální pro dny, kdy nemáte chuť péct chléb nebo nestíháte dlouhé vaření. Díky jednoduchému složení vznikne rychlá večeře nebo svačina, která má výraznou chuť a pohodovou domácí atmosféru.
     Komentáře
  • iReceptář

    Domácí chléb bez hnětení využívá dlouhé kynutí k dosažení křupavé kůrky a nadýchané střídky

    Před 7 dny
    Máte chuť na opravdový domácí chléb, ale představa dlouhého hnětení a špinavé kuchyně vás odrazuje? Dobrá zpráva, ani jedno z toho vás nečeká. Existuje totiž recept, který zvládne i ten, kdo nikdy předtím nepekl.
     Komentáře
  • V telce

    Receptář Prima nápadů: Trendy balení dárků, svíčky ze sójového vosku, ptačí budka a poctivý bochník chleba

    Před 7 dny
    Oblíbený Receptář Prima nápadů přinese bambus, poctivý chléb, domácí adventní svíčky i zimní tvoření. Co dalšího nabídne nový nedělní díl?
     Komentáře
  • i60

    Vycházka z Týnce nad Sázavou do Nespek plná slunce, jinovatky a smíchu

    Před 8 dny
    Jako na fotbalovém hřišti se nás sešlo na „autobusáku“ v Benešově přesně jedenáct. To byl náš „tým“ na dnešní vycházku. Jestli jsem minule psal, že bylo hezky, tak tentokrát bylo přímo nádherně!
     Komentáře
  • i60

    Vycházka z Týnce nad Sázavou do Nespek plná slunce, jinvatky a smíchu

    Před 8 dny
    Jako na fotbalovém hřišti se nás sešlo na „autobusáku“ v Benešově přesně jedenáct. To byl náš „tým“ na dnešní vycházku. Jestli jsem minule psal, že bylo hezky, tak tentokrát bylo přímo nádherně!
     Komentáře
  • Žena-in

    Staré pečivo nevyhazujte, radí zkušené hospodyňky. Ušetříte peníze, potěšíte ekology a ještě si pochutnáte

    Před 8 dny
    Rohlíky už dávno nejsou za korunu a zvláště kvalitní pečivo stojí nemalé peníze. Ne vždy se nám ale podaří sníst ho doma včas, a tak už není tak vábné konzistence a chuti. Máte raději čerstvě pečené a to pár dní staré vyhazujete? Velká škoda! Může vám ještě skvěle posloužit a vy tak ušetříte finance a budete se chovat ekologicky – nebudete zbytečně plýtvat potravinami.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Malé pizzy z toustového chlebu: Rychlý recept na večeři nebo svačinu, kterou si zamilují děti

    Před 8 dny
    V hektickém tempu moderního života je důležité mít po ruce recepty na rychlé a chutné večeře, které nejenže uspokojí chuťové buňky, ale také usnadní vaření a uspoří čas. Jedním z takových skvělých receptů jsou malé pizzy z toastového chlebu – jednoduchý pokrm, který ocení nejen dospělí, ale zejména děti, které si zamilují zábavný a lahodný […] The post Malé pizzy z toustového chlebu: Rychlý recept na večeři nebo svačinu, kterou si zamilují děti appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Zapečená česneková bageta a další podobné rychlovky jsou oblíbenou večeří

    Před 9 dny
    Starší pečivo a trochu sýra z ledničky nemusí znamenat jen nudnou večeři. V kombinaci s česnekem a cibulí zvládnete během chvilky vytvořit lákavou chuťovku, kterou bude každý chtít. Provedeme vás jednoduchou přípravou a nabídneme vám několik dalších tipů.
     Komentáře
  • Aktuálně

    Witkoff na odstřel. Putinův poradce si ho namazal na chleba, Rusko se baví, říká Just

    Před 10 dny
    Jurij Ušakov je dlouholetý poradce Vladimira Putina a architekt ruské zahraniční politiky, vysvětluje spolupracovník Aktuálně.cz Jiří Just.
     Komentáře
  • Vitalia

    Tři neobvyklé polévky pro zahřátí: kukuřičná, česneková a houbová

    Před 10 dny
    Podzimní plískanice, kdy se střídá déšť se sněhem a silným větrem si žádá alespoň malou kompenzaci ve formě horké, voňavé a lahodné polévky. Ideálně nevšední, takové, kterou jste ještě neměli a brzy si ji znovu uvaříte.
     Komentáře
  • Kondice

    Kvalitu vajec neurčuje barva, ale čerstvost a podmínky chovu

    Před 10 dny
    Mnoho lidí sahá po hnědých vejcích s pocitem, že jsou přírodnější a kvalitnější. Je to ale skutečně pravda, nebo jen přetrvávající mýtus z dob, kdy jsme věřili, že všechno hnědé je zdravější?
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Češi se urazí, ale tahle skotská hermelínová pomazánka je fakt lepší

    Před 11 dny
    Zapomeň na klasickou hermelínovou pomazánku, kterou znáš z každé hospody. Tahle verze má šmrnc a nečekaný kontrast brusinek, který dokáže překvapit i ty, co si bez piva nedají ani chleba. Sladkost a slanost tu hrají dokonalý duet. Na chlebu chutná skvěle, na chlebíčku přímo září. Z pár obyčejných surovin vznikla pomazánka, která má nápad, svěžest a chuť, co se nezapomíná. Recept na konci pořadu.
     Komentáře
  • Cooky

    Domácí máslíčko z pořádné smetany. Skvělý pocit, když si člověk může vyrobit něco sám. A pak už postačí jen chléb a sůl

    Před 11 dny
    Pamatuji si na domácí máslo, které se stloukalo v dřevěné nádobě a pak se tvarovalo do kulatého bochánku přes celý talíř. Navrchu se nožem zdobilo a odpočívalo v lednici
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Domácí pita chléb

    Před 11 dny
    Měkoučký, voňavý a univerzální – skvělý na kebab, zeleninové směsi nebo dipy. Domácí pita chléb je překvapivě jednoduchá na přípravu a odmění vás dokonalou chutí i texturou. Uvnitř se při pečení vytvoří kapsa, kam můžete schovat maso, zeleninu nebo omáčku. Tento recept kombinuje hebkost jogurtového těsta a lehce křupavý povrch. Domácí pita chléb 400 g […] The post Domácí pita chléb appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • extrainspirace.cz

    Nejlepší chleba ze supermarketu. Češi ho nakupují ve velkém, protože je levný a chutná lépe než z pekárny

    Před 12 dny
    Češi milují chleba. A není se čemu divit! Ať už jde o […]
     Komentáře
  • Cooky

    České karbanátky s česnekem a voňavými bylinkami: Vyzkoušejte recept na smaženou klasiku s libečkem a majoránkou

    Před 13 dny
    Karbanátky s majoránkou a libečkem podle receptu s postupem. Tradiční pokrm v lehce netradiční, bylinkové úpravě.
     Komentáře
  • Kondice

    Ze starého pečiva mohou být skvělé dobroty – třeba chlebová pizza nebo španělský migas

    Před 13 dny
    Ztvrdlé rohlíky, housky nebo chleba nemusí končit v koši. Naopak – mohou se proměnit v gurmánský poklad. Od domácích krutonů přes žemlovku až po španělský migas – s trochou fantazie z nich vykouzlíte pokrmy, které potěší chuťové buňky i svědomí.
     Komentáře
  • CNN Prima News

    Pekařina jako umění: Kam vyrazit za 100 let prověřeným pečivem na Ostravsku?

    Před 14 dny
    Čerstvě upečený chléb s vláčným středem a křupavou kůrkou. Chleby, které jsou z žitného kvasu bez umělých přísad, jsou navíc i zdravé. Takové peče už více než 100 let pekárna v Doubravě na Karvinsku. Další, o dost mladší podnik, který ale i tak peče tradičním způsobem, se nachází v Ostravě.
     Komentáře
  • iReceptář

    Šéfkuchař David Šlapák doporučuje omezit zápach z květáku použitím malého kousku chleba

    Před 15 dny
    Někdy stačí jediný nápad, aby se z běžné suroviny stala hvězda kuchyně. A přesně to se stane, když vezmete obyčejný květák a uvaříte ho po italsku s těstovinami. Je to jídlo, které voní po domácké pohodě, ale zároveň má v sobě něco neodolatelně svěžího.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut

    Před 15 dny
    Vaječná pomazánka s jemně pikantním šmrncem díky wasabi? Skvělá volba pro rychlou svačinu nebo pohoštění pro návštěvu. Vejce jsou spolu se smetanovým sýrem a jogurtem krásně hladká a nadýchaná, takže perfektně pasují na opečený chléb.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Domácí žitný kváskový chléb podle Huga Hromase – takový, jaký ho dělaly naše babičky

    Před 16 dny
    Hutný, voňavý a s poctivou chutí – domácí bochník žitného chleba. Na rozdíl od chleba z bílé pšeničné mouky je tento žitný tmavší a ne tolik nadýchaný. Zabalený v utěrce a skladovaný v chlebníku vydrží několik dní. Je ideální ke slaným pomazánkám nebo na přípravu sendvičů.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak skladovat perníčky? Poradíme vám, jak na to, abyste si na nich nevylámali zuby

    Před 16 dny
    Perníčky většinou začínáme péct jako první druh vánočního cukroví, obvykle ke konci listopadu nebo kolem Mikuláše. Potřebují totiž svůj čas, aby stihly krásně změknout a daly se dobře jíst.
     Komentáře
  • Forbes Life

    Křupavý průvodce 2025. Pražský chléb roku není z pekárny. Které jsou v top 10?

    Před 16 dny
    Vybrali jsme deset nejlepších chlebů, které si můžete v nabité pražské konkurenci koupit. Souhlasíte s naším žebříčkem? Kdo je váš favorit?
     Komentáře
  • CNN Prima News

    Prima pekařství: Za vyhlášeným chlebem i rohlíky se sádlem jezdí lidé do Dobřan i Plzně

    Před 17 dny
    Se seriálem Prima pekařství, který pro vás chystá redakce CNN Prima NEWS, se vydáváme na místa, kde se peče poctivě a s láskou. V Dobřanech už desítky let nepřetržitě živí vlastní kvas, ze kterého připravují vyhlášený chleba. V dalším pekařství zase dělají rohlíky, do kterých se přidává farmářské sádlo, a díky tomu vydrží vláčné několik dnů.
     Komentáře
  • Učíme vás řídit

    Eva Burešová v našem pořadu. Chodci, nestůjte na přechodu když nepřecházíte

    Před 18 dny
    Jakmile jí přišel řidičák, sedla večer do auta a když měla zaparkovat, tak poškrábala několik vozů. Eva Burešová je dalším hostem show Celebrity v autoškole, kde nám ukáže, jak řídí. Po otřesném zážitku sice několik let za volant nesedla, ale nyní jízdu v autě naprosto zbožňuje! Dnes nebude nouze o humor, dramatické situace i edukace. Tento díl totiž věnujeme dopravním značkám, a tak se s Evou jistě něco přiučíte. https://youtu.be/1ehuHm3WzQY #celebrityvautoskole
     Komentáře
  • Jindra Strelec
    naMédium

    Recenze: Petra Manišová: Chlapec, který nebyl Žid

    Před 19 dny
    Román o skutečném příběhu kluka, kterého omylem zatklo gestapo. Příběh z pera vnučky hlavního protagonisty je založen na skutečných událostech.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Vynikající jogurtové placky se sýrem a pažitkou!

    Před 19 dny
    Dnes si společně přichystáme fantastické jogurtové placky se sýrem a pažitkou. Tyto placky jsou skvělou náhradou za obyčejný chléb. Pokud tedy hledáte nějakou alternativu za chléb či jen chcete vyzkoušet něco nového, pak je tento recept přesně pro vás! Vyzkoušejte tedy něco nového a pojďme si společně přichystat tyto výborné jogurtové placky se sýrem! Další […] The post Vynikající jogurtové placky se sýrem a pažitkou! appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Vlasta

    Recept na chléb naan jako z indické restaurace. Díky jogurtu budou placky nadýchané a správně křupavé

    Před 19 dny
    Jestli patříte k milovníkům indické kuchyně, jako je tikka masala nebu butter chicken, pak určitě znáte indický chléb naan. Kdo by nevěděl, jde o takové křupavé, a přitom vláčné placky. Dnes se dozvíte, jak si je vyrobit doma.
     Komentáře
  • Home

    Tajemství pekařů: pomalu kynuté těsto má chuť, kterou rychlé pečení nikdy neudělá. Vyzkoušejte recept naslano i nasladko

    Před 19 dny
    V dnešní uspěchané době se všechno dělá „rychle“. Chceme rychlý oběd, rychlý chleba, rychlé výsledky. Ale když jde o kynuté těsto, právě pomalost dělá ten rozdíl. Kdo někdy ochutnal chléb nebo koláč z těsta, které odpočívalo celou noc, ví, že ta chuť se prostě nedá srovnat. A možná právě proto se k tomuhle starému způsobu pečení lidé znovu vracejí.
     Komentáře
  • Forbes Life

    Etické foie gras i pasta z chleba. Na střeše Prahy dělá Reason fine dining jinak

    Před 20 dny
    Nová restaurace Reason na střeše Masaryčky pod vedením Jana Horáka představuje nekonvenční fine dining. Spojuje kreativitu i etiku a osobitý přístup k vaření i vedení týmu.
     Komentáře
  • Příbram

    Předadventní pečení na Dole Řimbaba: poslední letošní oheň v barokní peci

    Před 20 dny
    V sobotu 22. listopadu se na odvalu Dolu Řimbaba v Bohutíně naposledy v tomto roce rozhoří věrná replika barokní pece. Tým Pecen z Pece zve na předadventní pečení — komunitní akci s pečením, vůní kvásku a sladkým závěrem. Program začíná ve 12.00, i když časy pečení jsou, s ohledem na možné počasí, orientační. Návštěvníci se mohou těšit na dalamánky, kváskový chléb, skořicové šneky i máslové vánočky. Rezervace omezeného množství chleba probíhá do 19. listopadu přes SMS.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Hledáte inspiraci na domácí pečivo? Vyzkoušejte tento bylinkový chléb!

    Před 20 dny
    Omrzel vás už klasický kupovaný chléb a rádi byste vyzkoušeli nějakou to novinku? V tom případě tu jste na správném místě! Dnes si společně přichystáme netradiční domácí chléb se sýrovou náplní. Příprava této dobroty je navíc velice snadná a hlavně časově nenáročná! Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka. Pokud hledáte […] The post Hledáte inspiraci na domácí pečivo? Vyzkoušejte tento bylinkový chléb! appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Naše střecha

    Jak vyčistit špinavou zeď: tipy na odstranění mastnoty, sazí i dětských malůvek

    Před 20 dny
    Malovat před Vánoci? Ani náhodou! Zjistěte, jak vyčistit špinavou zeď, aniž byste strávili celý víkend s válečkem a malířskou čepicí. Poradíme, jak odstranit mastnotu, saze, skvrny od barev i jídla.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek

    Před 21 dny
    Křehké, voňavé a opravdu sýrové! Čedarové sušenky jsou ideálním pohoštěním pro každou příležitost. Poslouží jako chuťovka k vínu, slavnostním bublinkám nebo jen tak na zobání. Spojení výrazného čedaru, másla a křupavých oříšků je silně návykové. Elegantnější a snadnější slaný snack k aperitivu nenajdete.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak z jídla odstranit přebytečný tuk? Pomocí lžíce, ubrousku nebo krajíčku chleba

    Před 21 dny
    Tuk má v mnoha jídlech důležitou úlohu - orestujeme na něm cibuli, usmažíme maso, polijeme jím knedlíky. Tuk je nositelem chutí a pomáhá tělu vstřebávat živiny. Někdy je však nutné příjem tuku omezit na minimum.
     Komentáře
  • ČT24

    „Někdy nebyl ani kus chleba.“ Chlapec se v Pokrovsku sám staral o nemocné bratry

    Před 21 dny
    Chlapec Platon z ukrajinského Pokrovsku, který se Rusové přes rok snaží dobýt, se několik měsíců sám staral o těžce nemocné sourozence. Dětem před více než rokem zemřela babička, matka se o chlapce kvůli psychickému onemocnění nemohla starat. Začátkem léta se děti dostaly do centra pomoci v Černovicích.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Domácí cibulový chlebík: Rychlý recept na vláčné kynuté těsto s křupavou cibulkou

    Před 22 dny
    Domácí chlebík s cibulkou je skvělou volbou pro ty, kdo milují čerstvý a chutný chléb. Tento recept je velmi snadný a může být přizpůsoben podle vašich představ. Tento chlebík s cibulkou je vynikající samotný, ale můžete ho také podávat s máslem nebo domácí pomazánkou. Doufáme, že tento recept vám bude chutnat a že si ho […] The post Domácí cibulový chlebík: Rychlý recept na vláčné kynuté těsto s křupavou cibulkou appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Tlačenka: Víme, co si představit pod daným pojmem a jak tlačenku využít v kuchyni

    Před 22 dny
    Tlačenka představuje velmi oblíbený produkt, který je výsledkem zabijačky. Její výroba nepatří mezi nejsnadnější činnosti, ovšem výsledek je natolik fenomenální, že nebudete litovat ani vteřiny strávené její přípravou.
     Komentáře
  • Cooky

    Trhaný chléb s česnekem, bylinkovým máslem a sýrem: Vůně, co přiláká celou rodinu ke stolu

    Před 22 dny
    Trhaný chléb s bylinkovým máslem, česnekem a sýrem podle receptu s postupem. Pečivo, které se netrhá jen rukama, ale i spojuje rodinu u stolu.
     Komentáře
  • Hlídací pes

    Babišův chléb Made in Hungary. Projekt upekla i nepostradatelná Tünde Bartha

    Před 22 dny
    Zatímco Andrej Babiš stále mlží, jak před nástupem do premiérské funkce vyřeší svůj střet zájmů, jeho blízká spolupracovnice Tünde Bartha upevňuje maďarský byznys Agrofertu. V Maďarsku chce holding postavit pekárnu za zhruba 1,3 miliardy korun. Projekt Agrofert představil v době, kdy Babišův přítel Viktor Orbán čelí propadu v průzkumech a na jaře mu hrozí volební
     Komentáře
  • Toprecepty

    Dobře upečený a zároveň šťavnatý bůček si můžete připravit jednoduše z pohodlí domova

    Před 22 dny
    Dobře upečený šťavnatý bůček je syté jídlo. Klasika, která v zimě potěší chuťové buňky a uspokojí i hodně hladového strávníka. Skvěle chutná i po studenu, na tenko krájený na krajíci dobrého chleba spolu s pikantním zeleninovým salátem.
     Komentáře
  • Techzprávy

    Symbol národa na ústupu. Ikonická bageta mizí z francouzských stolů i pekáren

    Před 22 dny
    Francouzská bageta – národní ikona a čerstvě zapsané dědictví UNESCO – čelí tiché krizi. Spotřeba klesá, pekárny mizí a mladá generace volí praktičtější nebo zdravější alternativy. Je budoucnost slavného chleba v ohrožení?
     Komentáře
  • COOP Club

    Pečeme placky a placičky – COOP Club

    Před 23 dny
    Za oknem počasí, že by člověk s nákupní taškou nejraději vůbec nevycházel. V žaludku však kručí a zásoby ve spíži nenabízí nic speciálního. Je čas vyzkoušet rychlé, levné a nenáročné placky z toho, co dům dá.
     Komentáře
  • Apetit

    Chléb ze supermarketu zplesniví za dva dny? Tento domácí kváskový vydrží celý týden. Video recept, který vám změní život

    Před 23 dny
    Rozdíl poznáte na první kousnutí. Kůrka, která při krájení jemně křupne, střídka, která je hutná a voňavá, a chuť, která se s kupovaným chlebem nedá srovnat. Ať už ho pečete poprvé, nebo chcete jen zkusit nový recept, tenhle špaldovo-žitný bochník od Pekařova chlebaře vám ukáže, že chleba může chutnat poctivě, být zdravý a přitom úplně váš.
     Komentáře
  • Apetit

    Vzdát se chleba, nebo ne? Nutriční experti boří největší mýty o chlebu ke snídani

    Před 23 dny
    Říká se, že snídaně je základ dne, ale co to znamená v praxi? Jak by mělo vypadat její složení, měla by být sladká nebo slaná, teplá nebo studená? Je jedno, co snídáme, hlavně že se najíme a nastartujeme tak metabolismus, nebo bychom nad snídaňovým talířem či miskou měli víc přemýšlet? Velké diskuse se vedou ohledně chleba ke snídani – a i na to jsme si posvítili.
     Komentáře
Reklama