Zavřít
Cibule

Cibule

Nejnovější články na Seznamu na téma Cibule
  • Náš dům

    Slupky z cibule rozhodně nikdy nevyhazujte. Budou se hodit!

    Před 1 dnem
    Nejen při přípravě jarní cibulové polévky často spotřebujete hodně cibule. Proto nám na konci zbyde také mnoho cibulových slupek, které se ale mohou později báječně hodit. Nevyhazujte je hned do odpadkového koše. Službu vám rozhodně ještě udělají. Použít je můžete třeba na vaší zahrádce.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Famózní brokolicová polévka s čedarem. Pochutnáte si a budete ji chtít vařit pořád

    Před 1 dnem
    Brokolicová polévka s čedarem skvěle chutná a příprava je jednoduchá. Na vynikající brokolicovou polévku podle tohoto receptu budete potřebovat: brokolice 500 g, čedar 200 g, cibule 1 ks, mrkev 2 ks, máslo 30 g, česnek 2 stroužky, hladká mouka 2 lžíce, vývar 1 l, plnotučné mléko 0,5 l, paprika ½ lžičky, muškátový oříšek, pepř a sůl 1 až 2 lžičky.
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Připálenému oblečení po žehlení ještě neodzvonilo. Zachrání ho například obyčejná cibule

    Před 2 dny
    Pokud se na vašem oblečení po žehlení objevují žluté nebo hnědé skvrny, je načase vyčistit žehlící plochu žehličky. S těmito triky své oblečení od těchto skvrn snadno vyčistíte.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Karamelizovaná cibule: Recept krok za krokem i tipy, jak ji použít

    Před 3 dny
    Karamelizovaná cibule je báječný vynález! Její příprava sice není zrovna blesková, ale přesto se trocha trpělivosti vyplatí. Pokud rádi vaříte, sklenička téhle dobroty by vám určitě v lednici neměla chybět.
     Komentáře
  • Apetit

    Škola vaření: Připravte si skvělou cibuládu, hodí se ke klobáse s kaší i do toustu

    Před 3 dny
    Cibulové zavařeniny neboli cibulády se skvěle hodí ke grilovanému nebo pečenému masu. Vydrží několik týdnů a v pěkných skleničkách je můžete rozdávat jako jedlé dárky.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Nakládané špekáčky s cibulí a okurkou v pikantní marinádě

    Před 3 dny
    Milujete špekáčky na ohni, v buřtguláši nebo jako utopence? Pak musíte určitě vyzkoušet i tyto nakládané v pikantní marinádě. Jsme zvědaví, kolik sklenic vám doma vydrží!
     Komentáře
  • JakZdravě

    Lidový cibulový sirup pomáhá proti nachlazení. Snižuje záněty a posiluje imunitu

    Před 4 dny
    Cibule má obrovské množství zdravotních přínosů, posiluje zdraví srdce, zvyšuje hustotu kostí a pomáhá v léčbě respiračních onemocnění.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Řízky obalené naruby zapečené s cibulí

    Před 4 dny
    Nic proti klasice, ale tyto obrácené řízky mají taky něco do sebe. Díky tomu, že se dopékají v troubě, nejsou tolik tučné a zůstanou šťavnaté. A pečená cibule jim dodá neskutečný šmrnc.
     Komentáře
  • Veganské recepty na každý den

    Jednoduché těstoviny se zeleninou

    Před 4 dny
    🔗 200g těstovin, 300g cukety, 1 paprika, 1 červená cibule, 4 stroužky česneku, 225g rajského protlaku, 2 lžíce oleje, 2 lžičky italských bylinek, 1 hrneček vody z uvařených těstovin, sůl, pepř, uzené tofu (nemusí být) 🌿Těstoviny uvaříme podle návodu, necháme si zhruba 1 hrneček vody z těstovin. 🌿V pánvi na oleji osmažíme cibuli, přidáme nakrájenou papriku a smažíme pár minut, potom přidáme česnek, cuketu a smažíme zhruba 2 minuty. 🌿Přisypeme italské bylinky, sůl, pepř a vaříme zhruba 5 minut do změknutí zeleniny. Můžeme postupně podlít vodou z těstovin začneme zhruba ½ hrnečkem. 🌿Přidáme rajský protlak, uvařené těstoviny a podle konzistence můžeme přidat více vody z těstovin.Promícháme a můžeme podívat třeba s uzeným tofu, s nasekanou bazalkou, nebo veganským parmazánem.
     Komentáře
  • Zahrádkářská poradna

    Jak si vypěstovat tu nejskvělejší cibuli ze sazečky. Nebo to zkusíte ze semínek?

    Před 6 dny
    Těžko byste v našich krajích hledali zahrádku, na které neroste příjemně štiplavá cibule. Daří se jí totiž téměř všude. Je nejvyšší čas začít se jí věnovat - královna kuchyně totiž potřebuje ven na záhon.
     Komentáře
  • PrahaIN

    Jsme cibulovou i jablečnou velmocí, přesto je musíme dovážet. Jejich pěstování se nevyplatí, pláčou farmáři

    Před 6 dny
    Naše země není v pěstování ovoce a zeleniny soběstačná. Přesto se farmářům pěstování jablek nebo cibule nevyplácí. Na tiskové konferenci tak zástupci Zelinářské unie Čech a Moravy a Ovocnářské unie České republiky vyjádřili obavy, že pěstební plochy se letos sníží o další jednotky procent.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Ovoce a zelenina nejspíše opět podraží: ČR má přijít o 10 % ovocných sadů a 5 % ploch se zeleninou

    Před 6 dny
    Víte, kolik prostoru dostává ve vyváženém jídelníčku ovoce a zelenina? Zkonzumovat bychom čerstvého ovoce a zeleniny měli zhruba půl kilogramu každý den. Při dnešních cenách je to poměrně nákladné a výhledy do budoucna nejsou zrovna nejrůžovější. Podle Zelinářské unie Čech a Moravy a Ovocnářské unie České republiky se navíc pěstební plochy na našem území sníží o desítky procent. Tím pádem je vcelku jasné, že ovoce a zelenina z dovozu vyjdou dráž.
     Komentáře
  • Ekolist

    Unie: Klesnou plochy, na kterých se pěstuje zelenina, bude se více dovážet

    Před 7 dny
    Plocha, na které farmáři pěstují zeleninu, letos klesne o pět procent z loňských více než 11 600 hektarů. Novinářům to sdělila předsedkyně Zelinářské unie Čech a Moravy Monika Nebeská. Uvedla, že zemědělci mají problém získat za svou produkci adekvátní cenu. Podle unie to povede k větší závislosti na dovozu ze zahraničí. Letos například u cibule mají pěstitelé zásoby zhruba 2000 tun, do další sklizně na přelomu června a července bude potřeba dovézt asi 40 000 tun. Na nízké výkupní ceny své produkce dlouhodobě upozorňuje také Ovocnářská unie ČR.
     Komentáře
  • České noviny

    Unie: Klesnou plochy, na kterých se pěstuje zelenina, bude se více dovážet

    Před 7 dny
    Plocha, na které farmáři pěstují zeleninu, letos klesne o pět procent z loňských více než 11.600 hektarů. Novinářům to dnes řekla předsedkyně Zelinářské unie Čech a Moravy Monika Nebeská. Uvedla, že zemědělci mají problém získat za svou produkci adekvátní cenu. Podle unie to povede k větší závislosti na dovozu ze zahraničí. Letos například u cibule mají pěstitelé zásoby zhruba 2000 tun, do další sklizně na přelomu června a července bude potřeba dovézt asi 40.000 tun. Na nízké výkupní ceny své produkce dlouhodobě upozorňuje také Ovocnářská unie ČR.
     Komentáře
  • Zahrádkářská poradna

    Jak se zachovat, když se hyacintu nedaří?

    Před 8 dny
    Oblíbená jarní cibulovina vás spolehlivě oslní příjemně barevnými květy. Neohromí vás jen bohatý květ, ale i výrazná vůně. I tahle kráska může někdy chřadnout. Většinou, když v péči o ní něco zanedbáte nebo naopak přeženete. Jak na to, aby byla pořád v pohodě a fit.
     Komentáře
  • iBydlení

    Máte rádi brokolici? Tato krémová polévka vám určitě zachutná!

    Před 9 dny
    Brokolice je pro naše zdraví velmi důležitá. Tato krémová polévka není postavená na jíšce a rozvařené brokolici. Barvou se ani trochu neblíží zelené, není to ta, kterou známe z dětství, ze školní jídelny nebo školních výletů. Liší se tím, že můžete k cibuli přihodit i stroužek česneku nebo pár lístků máty a petržele.
     Komentáře
  • Receptovník

    Cibule je přírodní antibiotikum, každý druh působí příznivě na zdraví

    Před 9 dny
    Přiznám se, že mě občas baví polemizovat o tom, jací byli někteří lidé před tím, než se z nich stali význační a uznávaní občané, nebo naopak monstra. Myslíte si, že už třeba v takových deseti letech se dalo odtušit, co se jednoho dne stane z Hitlera či Putina? Asi ne.
     Komentáře
  • Pěstujme

    Amarylky se objevují na parapetech stále více. Potřebují hodně slunce a vody

    Před 9 dny
    Éra orchidejí skončila? Může se to tak zdát, protože v poslední době se na tuzemských parapetech nejvíce objevují exotické krásky z jihu Afriky nebo tropických oblastí Střední a Jižní Ameriky.
     Komentáře
  • Naše krásná zahrada

    Hyacinty a narcisky v květináči: jak se o ně starat, aby byly krásné i za rok. Hlavně je nestříhejte

    Před 9 dny
    Zahradnictví i květinářství jimi teď doslova překypují a doma nadělají pár týdnů spoustu parády. Řeč je o hyacintech, narciskách a dalších jarních cibulovinách v květináčích, interiérových truhlících nebo jiných nádobách. Co s nimi, až odkvetou? Rozhodně je nestříhejte!
     Komentáře
  • Prima Living

    Slupky z cibule nevyhazujte! Udělejte z nich perfektní hnojivo na zeleninu i muškáty

    Před 9 dny
    Cibulové slupky obvykle končí jako odpad v koši. A to je škoda, protože se ještě dají užitečně využít při pěstování zahradních, balkonových i pokojových rostlin. Slupky z cibule jsou přírodní, levné, spolehlivé a účinné domácí hnojivo. Dodají spoustu prospěšných živin, které potřebují rostliny ke svému zdravému růstu a ochrání je před mnohými chorobami a škůdci. Máme pro vás několik osvědčených návodů, jak z nich udělat skvělé hnojivo.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Rez hrušňová a domácí postřiky: Ušetřete peníze a chraňte se

    Před 13 dny
    Rez hrušňová je houbové onemocnění, které se vyskytuje nejenom na hrušních, ale také na jiných rostlinách. Nejčastějším hostitelem je jalovec obecný. Proto se nevyplácí vysazovat tyto dva stromy v těsné blízkosti. Avšak výtrusy houby se mohou šířit větrem, a to na vzdálenost i několika kilometrů, takže rzi se jen tak neubráníme. Z tohoto důvodu se rozhodně vyplácí přistupovat k preventivním opatřením, jako je odstraňování a pálení napadených a odumřelých listů (nehodí se do kompostu), postřiky, a to včetně těch domácích.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak připravit záhon pro výsadbu cibule sazečky

    Před 13 dny
    Cibule je základem či dochucovadlem mnoha pokrmů, a proto by neměla chybět na žádné zahrádce. Pěstování cibule není nijak náročné, jen je dobré vědět, jak připravit půdu, abyste dosáhli bohaté úrody.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Řecký cibulový koláč kremidopita voní cibulí a sýrem, připravuje se snadno a chutná fantasticky

    Před 14 dny
    Nejste si jisti svým vztahem k cibuli? Připravte si řecký cibulový koláč kremidopita a zamilujte si tento voňavý koláč, který se dá připravit i z listového těsta. Je to snadné a určitě stojí za vyzkoušení.
     Komentáře
  • Proženy

    Jak si doma vypěstovat cibuli: Zkuste to nejen v truhlíku, ale i ve sklenici

    Před 14 dny
    Jen co se udělá teplejší počasí, začnete možná i vy přemýšlet, čím osázet truhlíky v oknech nebo na balkoně. Co tentokrát vyzkoušet třeba cibuli?
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Tajemství velké cibule: Několik triků pro efektivní pěstování cibule

    Před 14 dny
    Ceny zeleniny jdou rapidně nahoru a vypěstovat si vlastní se aktuálně vyplatí více než kdy jindy. Mnohdy se ale některým plodinám příliš nedaří. Třeba taková cibule může být poměrně malá a na záhonku dokáže spíše zaclánět než cokoli jiného. My se proto v následujících řádcích zaměříme na některé zajímavé tipy, které vám pomohou k vypěstování velké cibule, jíž se budete moci chlubit.
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Krémová a svěží jarní brokolicová polévka, po které vylížete hrnec

    Před 14 dny
    Brokolicová polévka nepatří jen k jaru, ale je vhodná kdykoliv. V této úpravě je navíc extrémně chutná a svěží a je proto ideální jarní polévkou. Vyzkoušejte tuto porci vitamínů za pár korun z jednoho hrnce. Recept na konci pořadu.
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Hojná úroda cibule každý rok: K úspěchu pomohou slaná voda, čpavek a také časté hnojení

    Před 15 dny
    Není nic lepšího než sklízet plody své těžké a trpělivé práce. S těmito osvědčenými triky si můžete každoročně užívat požehnanou úrodu. Vyzkoušejte tyto triky i na své zahradě.
     Komentáře
  • Deník

    Růst cen potravin v ČR: Je šestý nejvyšší v EU. Rekordně zdražily cukr i vejce

    Před 15 dny
    Motorem inflace se stávají potraviny. V lednu v Česku meziročně zdražily o 26,2 procenta. To je víc než v sousedních státech s výjimkou Slovenska. Ceny rostly u vajec, cukru, cibule i paprik.
     Komentáře
  • Adbz

    Pěstování jarní cibulky na parapetu: Z plastové láhve se za 5 minut dá vytvořit záhon pro 100 cibulí

    Před 15 dny
    S přísunem čerstvé zeleniny, která má pozitivní vliv na zdraví a navíc skvěle chutná, nemusíte spoléhat jen na obchody. I když nemáte zahradu, můžete si ji hravě vypěstovat.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Do originálního receptu na kuřecí perkelt patří jen 5 surovin. Vylepšení vývarem nebo protlakem nám Maďaři jistě odpustí

    Před 15 dny
    O tom, že i tak jednoduchá kombinace, jako je maso, cibule, tuk a paprika dokáže prorazit do světa, vědí svoje Maďaři. Jejich guláš a jeho příbuzný perkelt zdomácněl v mnoha zemích, tu naši nevyjímaje. Použít se na ně mohou různé druhy masa, byť v obou verzích dominuje hovězí.
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Vylepšený karbanátek: křupavý na povrchu a šťavnatý uvnitř

    Před 16 dny
    Karbanátek je jedno z nejoblíbenějších jídel našeho dětství. Oproti klasické receptůře jsme ho trošku vylepšili, abychom docílili extra křiupvaého povrchu, ale šťavnatého prostředku. Jde o velice jednoduchý recept, který si zamilují nejen vaše děti. Nejlepší je samozřejmě s bramborovou kaší. Recept na konci pořadu.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Kuřecí polévka ze Santa Fé s pikantní salsou

    Před 17 dny
    Ano, Nové Mexiko je severoamerickým státem, ale jeho kuchyně je prostě mexická a v USA plošně zbožňovaná. Od běžných polévek ji odlišují nejen obvyklejší doplňky, ale i skvělá salsa (jejíž přebytek vám poslouží jako chuťovka třeba ke grilovaným jídlům).
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Cibule je hlavní hvězda kuchyně. Znáte všechny její druhy a víte, na co kterou použít?

    Před 18 dny
    Hnědá, bílá, červená, jarní nebo šalotka. Cibule se používá jako potravina i koření už od dob starověkého Egypta. Na trhu je k dispozici velké množství druhů, které však není možné používat, jak vás napadne. Víte, která cibule je nejlepší do guláše, bez které se neobejde francouzská kuchyně a která nejlépe vynikne za studena? Přinášíme vám tipy, jak jednotlivé druhy využít v kuchyni.
     Komentáře
  • iRozhlas

    Paprika jako luxus? Můžou za to ceny energií, skleníky pozastavily produkci, tvrdí šéfka zelinářů

    Před 18 dny
    Poptávka roste a ceny stoupají. V českých obchodech loni výrazně podražila zelenina a ani letos se situace nelepší. Většinu zemědělských potravin se do tuzemska dováží. „Co se týká produkce kořenové zeleniny jako zelí a cibule, tam jsme schopni pokrýt spotřebu až ze 45 až 65 procent. Nicméně rajčata, okurky, papriky, tam jsme soběstační rozhodně méně,“ upozorňuje pro Český rozhlas Plus Monika Nebeská, předsedkyně Zelinářské unie Čech a Moravy.
     Komentáře
  • Receptovník

    Pomoc při oparu hledejte v kuchyni. Bylinky, med i cibule přinesou rychlou úlevu

    Před 18 dny
    Opar je velmi nepříjemná a také často bolestivá záležitost. Jakmile se jednou ve vašem životě objeví, bude se neustále vracet. Musíte proto znát osvědčené metody, které vám proti němu pomohou. A nemusíte přitom běžet do lékárny pro drahé léky. Velmi dobře vám poslouží ingredience, které máte neustále v kuchyni. Poradíme vám, které domácí prostředky jsou na opary nejlepší a jak je používat.
     Komentáře
  • CNN Prima News

    Cibule nad zlato: Její cena v Česku prudce roste. Je to děs, lamentují zákazníci

    Před 20 dny
    Celý svět trápí nedostatek cibule. Na vině je špatná úroda i vysoké ceny za energie. Třeba na Filipínách stojí cibule dokonce více než kilogram vepřového masa. Ačkoliv taková situace v Česku zatím nehrozí, pěstitelé přesto doporučují, aby si spotřebitelé na nynější ceny zatím zvykali.
     Komentáře
  • Deník

    Drahá cibule? Nad zeleninou na zimu uvažujte celý rok, radí odbornice na výživu

    Před 20 dny
    Ceny paprik, rajčat, cibule a další mimosezónní zeleniny v obchodech raketově vzrostly a v nákupních košících z těchto potravin udělaly takřka luxus. Ačkoli má zdražení devastující vliv na peněženky a už tak napnuté rozpočty, v otázce zdraví to ale podle specialistky na prevenci a výživu Margit Slimákové není tak horké.
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Úžasný tatarák podle dědy! Kromě klasických ingrediencí používá také křepelčí vejce

    Před 21 dny
    Tatarský biftek (Tatarák): Hovězí svíčková 300g cibule, žloutek, sůl, pepř, paprika mletá, hořčice, chilli, kapary, kečup, kmín mletý, chléb, olej, česnek, křepelčí vejce, majonéza, koňak a kudrnka
     Komentáře
  • Proženy

    Vyzrajte na vysoké ceny rajčat a paprik. Místo nich sáhněte po sezonní zelenině

    Před 22 dny
    Ceny rajčat, paprik a okurek šplhají do astronomických výšek a debata o nich vás poslední dobou nemohla minout. Skutečně je to ale taková tragédie?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Cibule až na věky: Jak si tuhle zeleninu uchovat na delší dobu? Lze ji naložit do sádla nebo do soli, předsmažit, zamrazit i usušit

    Před 22 dny
    Po celém světě se urodilo málo cibule a jak klesají zásoby, zvyšuje se její cena. Máte doma zatím dost cibule? Brzo budete mít doma poklad. Víte však, jak ten poklad správně uskladnit pro další použití, aby se nekazil?
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Rizoto, které znáte z jídelen. Přesto si ho zamilujete

    Před 22 dny
    Dokonalý recept na českou verzi rizota. České rizoto na rozdíl od italského originálu, které je mazlavé je suché. Příprava rizoto podle tohoto chutného receptu zapere přibližně jednu hodinu a rizoto vařím pro 6 osob. 🔥Suroviny: 200g rýže parboiled, 400g kuřecí prsa, 1ks velká cibule, 25g sádlo, 0,3l vývar, 2ks větší mrkev, 300g hrášek, 300g kukuřice, sůl, sladká paprika a sýr eidam 30%.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Nákup cibule dle barvy: Často děláme až triviální chyby

    Před 22 dny
    Cibule se právem řadí mezi základní druhy zeleniny. Představit si bez ní přípravu nejrůznějších pokrmů prostě a jednoduše nelze. Když se podíváte do spíže, zjistíte, že tam nějakou tu cibuli stoprocentně máte. Může mít různou barvu a různý tvar. Ostatně právě podle těchto ukazatelů se cibule používá. My se na konkrétní typy cibule podíváme mnohem podrobněji v následujících řádcích. Zaměříme se pochopitelně na její praktické využití.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Cibulová omáčka 5x jinak: Klasická M. D. Rettigové, ošizená bez vývaru, luxusní s jehněčím nebo ta podle Jamieho Olivera

    Před 22 dny
    Pro nás je to jedna z typicky českých omáček, jejíž největší předností je rychlost a jednoduchost a která báječně doplňuje vařené hovězí maso. Není vůbec obyčejná, jak by se na první pohled zdálo. Víte, že ji připravuje i britská kuchařská celebrita Jamie Oliver?
     Komentáře
  • Deník

    Cena cibule, paprik i rajčat trhá rekordy. Lépe by mělo být až za pár měsíců

    Před 23 dny
    Zatímco ve Velké Británii je cibule nedostatkovým zbožím, na českých pultech stále zůstává. Její cena je však astronomická. Podobně jsou na tom i papriky a rajčata. Důvody jsou nesoběstačný český trh a výpadky dodávek ze zahraničí. Hlouběji do kapsy budou muset zákazníci při nákupu zeleniny sahat ještě několik týdnů.
     Komentáře
  • Události247

    Cibule nad zlato. Chybí po celém světě, může se to odrazit také na ceně v Česku

    Před 23 dny
    Téměř celý svět se v posledních týdnech potýká s vysokými cenami některých druhů zeleniny. Týká se to také hojně užívané cibule.
     Komentáře
  • Přehledně 24

    Svět se potýká s vysokými cenami cibule. Havlíček v Česku kritizuje drahé Fialovo lečo

    Před 23 dny
    Téměř celý svět se v posledních týdnech potýká s vysokými cenami za některé druhy ovoce a zeleniny. V Británii se v některých obchodech už nějaký čas prodávají rajčata a okurky na příděl, v současné době je ale největším problémem cibule. Lidé ji čím dál častěji vypouští ze svých jídelníčků a státy řeší, jak z krize ven.
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Skvělá gulášová polévka s brambory, která potěší kdykoliv

    Před 23 dny
    Suroviny - 10 porcí Gulášová polévka: hovězí maso přední 500g brambory oloupané 600g cibule 200g paprička mletá 30g mouka hladká 100g sádlo 150g česnek 20g sůl, pepř, kmín a majoránka
     Komentáře
  • Prima Living

    Jak rychle a levně vypěstovat čerstvé vitaminy z odřezků kořenové zeleniny, cibule i česneku

    Před 25 dny
    Možná vás láká mít doma za oknem svěží zelené natě, i když venku ještě vládne zima. Kromě kouzlení s klíčky a semínky můžete sáhnout i po odřezcích zeleniny Stačí jen správně recyklovat zbytky cibule, česneku  celeru, mrkve, petržele či bílé ředkve a červené řepy. Dejte je do květináče nebo do vody, a za týden pustí nové výhonky či lístky plné vitaminu C, antioxidantů a dalších prospěšných látek včetně vlákniny.
     Komentáře
  • Bydlíme chytře

    Jednoduché vychytávky, díky kterým se krájení cibule obejde bez slz

    Před 26 dny
    Stalo se to i těm nejlepším z nás. Jste v kuchyni, krájíte cibuli do guláše, když najednou vás začnou pálit oči a po tvářích stékat slzy.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Z cibule je nedostatkové zboží. Může se to odrazit na její ceně

    Před 27 dny
    Úroda a prudce rostoucí ceny na trhu se zeleninou, zejména cibulí, nutí vlády od Maroka až po Filipíny chránit své zásoby. Ze severní Afriky v zimě dováží i Evropa, a proto je možné, že na jaře zelenina podraží.
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Tradiční česká sekaná v podání dědy v kuchyni, kterou si jistě oblíbíte

    Před 1 měsícem
    Suroviny - 5 porcí Sekaná pečeně: hovězí maso mleté 400g vepřové maso mleté 400g vejce 1kus slanina 100g cibule 80g česnek 20g mouka hladká 40g sůl 20g pepř majoránka studená voda s kousky ledu
     Komentáře
  • Receptovník

    Při přípravě pirohů je nejdůležitější dobré těsto. Se správným postupem se vždy povedou

    Před 1 měsícem
    Pro některé je příprava perfektního těsta na pirohy již vyšší úrovní kulinářského umění. Známá kuchařka má na to ale jiný názor. Tvrdí, že základem je praxe. Poradila, co dělat, aby bylo těsto hladké, měkké a dobře se lepilo. Kvalita mouky je přitom u pirohů klíčová. Tajemství pirohů Tajemství dobrého těsta na pirohy je smíchaní mouky s horkou vodou.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Tyrolský gröstl: Dokonalá specialita se zbytků masa a brambor zasytí nejen horaly. Osmažená cibulka a volské oko dají jídlu korunu!

    Před 1 měsícem
    Pokud jste již někdy byli v rakouských Alpách, určitě jste na gröstl v nějaké restauraci narazili, hlavně, pokud jste zavítali do Tyrolska. I když jde jen o obyčejné pečené brambory doplněné masem či uzeninou a vajíčkem, je to legendární jídlo, které zachutná i nám!
     Komentáře
  • TopRecepty

    Retro okénko: UHO neboli univerzální hnědá omáčka může být skvělým základem mnoha jídel. Podle tohoto receptu se povede každému

    Před 1 měsícem
    UHO neboli univerzální hnědá omáčka je lidový název pro cibulovou omáčku, která se velmi často objevovala v různých variacích za minulého režimu na talířích ve školních a závodních jídelnách i v nemocnicích. Na přípravě není nic složitého a dáte-li si práci se silným vývarem z kostí, dostanete skvělý základ k mnoha pokrmům.
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Klenot české kuchyně v podání dědy kuchaře! Výborné španělské ptáčky, které si zamilujete

    Před 1 měsícem
    Suroviny - 5 porcí Španělské ptáčky: 40 g máslo, 30 g sádlo, 120 g cibule, 1000 g hovězí zadní, 50 g mouka hladká, 20 g hořčice, 15 g sůl, 1g pepř, bobkový list, nové koření a celý pepř Náplň: 2 ks vejce vařená, 120 g okurky nakládané, 80 g cibule, 120 g gothajský salám a 30 g slanina Dušená rýže: ½ cibule, 5 ks hřebíček, 250 g rýže, 425 ml vody a 30 g másla
     Komentáře
  • Adbz

    Bohatá úroda jarní cibulky po celý rok: Díky pilinám vyroste i doma na parapetu –⁠ bez výsadby

    Před 1 měsícem
    Nemusíte čekat na jarní období, abyste si přísun čerstvé zeleniny vychutnali. Doma si můžete snadno vypěstovat čerstvou jarní cibulku i bez výsadby.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Večeře do půlhodinky: Vepřová kotleta na cibuli s vůní dvou omáček

    Před 1 měsícem
    Kotlety podušené na cibuli jsou rychle připravenou, ale přitom sytou večeří. Cibule spolu se dvěma dochucovacími omáčkami vytvoří výborný chuťový koncert, který potěší nejen muže. S křupavými hranoly a tatarkou, anebo jen s chlebem je do dobrota skoro bez práce!
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Jak vypěstovat jarní cibulku ze zbytků: Ušetří peníze a čas

    Před 1 měsícem
    Jarní cibulka se prodává i s kořenovým koncem, který vždy před použitím zelených stonků a bílé cibule odřízneme. Věděli jste, že můžete tyto kořenové konce využít k opětovnému růstu nové cibule? Díky opakovanému pěstování ze zbytků budete mít nekonečnou zásobu svěží zeleniny.
     Komentáře
  • Ženy sro

    Vegetariánský masopust: objevte tradiční masopustní pokrmy ve zdravějších verzích

    Před 1 měsícem
    Masopust je období plné života a dobrého jídla. Užijte si ho s rodinou zdravěji. Jaké tradiční masopustní pokrmy ve vege verzi vyzkoušet?
     Komentáře
  • Prostřeno

    Stravování pro obnovu střevní mikroflóry po užívání antibiotik

    Před 1 měsícem
    Někdy to prostě jinak nejde. Užívání antibiotik zastavuje šíření bakteriálních infekcí, na druhou stranu ničí zdravé mikroby ve střevech. Udává se, že za pouhý týden s ATB může narušit střevní mikroflóru až na jeden rok. Co s tím? Zařaďte do svého jídelníčku ta správná jídla!
     Komentáře
Reklama