Zavřít
Ocet

Ocet

Nejnovější články na Seznamu na téma Ocet
  • #chálujlíp

    Poctivá kulajda se sušenými houbami a vejcem na 75°

    Před 23 hodinami
    Kulajda je tradiční polévka původem z jižních Čech. Prim hrají houby, smetana a kopr. Když ji uvaříte poctivě a doplníte vejcem na 75°, tak nemá chybu.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak vyčistit mřížku z trouby: Geniální trik s práškem do pečiva

    Před 2 dny
    Naplnili jste formu na bábovku či zapékací formu až po okraj, těsto přeteklo a ušpinili jste si tak troubu? Poradíme vám, jak ji vyčistit bez námahy a s pomocí přírodních a účinných prostředků.
     Komentáře
  • iReceptář

    3 neškodné suroviny z kuchyně jsou smrtícími likvidátory plevele: Znáte je?

    Před 4 dny
    Otravuje vás vytrhávat stále dokola ten zatracený plevel? Ušetřete si svoje záda a zároveň i tvrdou práci domácími ingrediencemi, jako jsou ocet, jedlá soda a sůl.
     Komentáře
  • iReceptář

    Domácí balkánský sýr z mléka a citronu: Vynikající a 3x levnější než kupovaný

    Před 4 dny
    Balkánský sýr je králem letních salátů a zapečených pokrmů. Jak si ho můžete vyrobit levně sami?
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak se zbavit stařeckých pigmentových skvrn: Pasta z jedlé sody a jiné triky

    Před 6 dny
    Nelíbí se vám pigmentové skvrny, které se objevily po celém těle? Zkuste pár těchto triků z kuchyně, uvidíte, že s výsledkem budete spokojeni!
     Komentáře
  • iReceptář

    Domácí prostředky proti pocení: Za pár korun ze surovin, co už máte nejspíš doma

    Před 9 dny
    Trápí vás během horkého léta nadměrné pocení víc, než kdy jindy? Zkuste proti němu bojovat přírodními prostředky, které jsou dostupné každému. Perfektně funguje ocet i jedlá soda.
     Komentáře
  • iReceptář

    Domácí kečup zvládne vyrobit každý: Takto vám vydrží až do příští sklizně

    Před 10 dny
    Sezóna rajčat je v plném proudu, tak proč si nevyrobit chutný domácí kečup. Máme pro vás hned 3 jednoduché recepty.
     Komentáře
  • iReceptář

    4x rychlá domácí hořčice: Nic lepšího jste k opékaným špekáčkům ještě nejedli

    Před 11 dny
    Hořčice nesmí chybět v létě na žádné chalupě. Podává se k opečeným špekáčkům nebo ke grilovanému masu. Zkuste to letos jinak a udělejte si hořčici sami podle své chuti.
     Komentáře
  • iReceptář

    Řezané květiny na hrob: Jak pomůže ocet a alkohol, aby vydržely dlouho krásné

    Před 13 dny
    Chcete vědět, které řezané květiny jsou na hrob nejvhodnější a nejtrvanlivější? Máme pro vás základní přehled i s radami, co a jak udělat, aby zůstaly co nejdéle čerstvé.
     Komentáře
  • Jímeto

    Lord Byron nebyl jen básníkem. Zpopularizoval také octovou dietu

    Před 19 dny
    Nikdy nebyla nouze o celebrity, které dodržovaly diety, podporovaly je nebo se snažily prodat nějakou vlastní, a to dokonce už od 19. století. Diety lorda Byrona byly i na dnešní poměry dosti drastické.  
     Komentáře
  • iReceptář

    Cuketové zelí je hotové bleskem a jeho fantastická chuť vás nadchne

    Před 19 dny
    Cuketa se výborně hodí pro přípravu mnoha pokrmů. Za zmínku rozhodně stojí i cuketové zelí. Jak jej připravit, aby se nerozvařilo v kaši? Pochutnejte si na rychlé a chutné příloze, kterou zvládnete připravit za pár minut.
     Komentáře
  • iReceptář

    Meruňková povidla z trouby: Téměř bez práce a výsledek fantastický

    Před 20 dny
    Připravte meruňková povidla jednoduše v troubě. Zní to možná podezřele, ale povidla mohou být i pečená. Meruňková, švestková nebo třeba hrušková! To už je jen na vás.
     Komentáře
  • iReceptář

    Velký přehled, jak zpracovat čerstvé bylinky: Nemusíte je jen sušit

    Před 21 dny
    Patříte mezi fandy bylinek a přemýšlíte, jak si uchovat jejich léčivou sílu na zimní období, kdy vám na zahrádce už neporostou? Máme pro vás pár užitečných tipů na jejich možné zpracování.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak na křupavé nakládané okurky jako od maminky: Fígl je v láku i postupu

    Před 21 dny
    Nakládané okurky by měly být tak akorát kyselé, plné chuti a hlavně krásně křupavé. Zatímco ovšem kyselost a chuť se mnohým daří dokonale vychytat, s křupavostí je to poněkud složitější. I když totiž pracujete s dokonale zdravými a pevnými okurkami, může se stát, že po pár měsících budou nakládačky zcela měkké a případně také gumové. Tomu lze ale předejít s pomocí jednoho méně známého fígle.
     Komentáře
  • #chálujlíp

    Čtyři marinády na vepřovou krkovici, které promění grilování ve famózní kulinářský zážitek

    Před 24 dny
    Vepřová krkovice je ideální maso pro nakládání před grilováním. Připravil jsem pro vás čtyři marinády, aby si každý mohl vybrat podle svojí chuti.
     Komentáře
  • iReceptář

    Proč smíchat jablečný ocet s medem a užívat denně nalačno

    Před 25 dny
    Med i jablečný ocet pro nás mají samé pozitivní účinky. Pokud se tyto ingredience spojí v jednu, bude pro náš organismus jakýmsi balzámem, nejen na duši. Co nám toto spojení přináší?
     Komentáře
  • Vitalia

    Obohaťte svůj jídelníček o kedlubny a zkuste třeba kedlubnové zelí

    Před 27 dny
    Jednu z možností, jak v současné době vysokých cen potravin alespoň trochu ušetřit a zároveň udělat něco pro své zdraví, představuje vyšší než obvyklá konzumaci kedlubnů. Připravte si z nich ne úplně obvyklou přílohu. Letošní tuzemská produkce této zeleniny je již nějakou dobu na trhu, takže spotřebitelé jí mohou pravidelně konzumovat v čerstvé podobě, kedlubny lze ale také využít k přípravě celé řady pokrmů a příloh k hlavním jídlům jako variantu k častěji používanému zelí.
     Komentáře
  • JenŽeny

    Jak se zbavit plevele v dlažbě? Vyzkoušejte osvědčené odstraňovače plevele na přírodní bázi

    Před 27 dny
    Trápí vás plevel v zámkové dlažbě? Abyste se nechtěných rostlin mezi spárami nadobro zbavili, rozhodně k tomu nepotřebujete chemické přípravky z drogerie. Do hubení plevele v dlažbě se pusťte ryze přírodní cestou. Máme pro vás osvědčené tipy, jak se ekologicky zbavit plevele v zámkové dlažbě. Vystačíte si přitom s octem, sodou či vařící vodou.
     Komentáře
  • iReceptář

    Slupky od melounu nevyhazujte! Udělejte si z nich rychlý a vynikající džem

    Před 27 dny
    Melounová sezóna je v plném proudu! Milovníci této vynikající zeleniny mají žně a náležitě si to užívají. Víte, že slupky od melounu skvěle využijete v kuchyni?
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak udržet jahody co nejdéle čerstvé a bez plísně: Použijte triky našich babiček

    Před 27 dny
    Sezóna jahodových sklizní je v plném proudu! Jak však udržet jahody co nejdéle čerstvé, aby se vám nezkazily a nepřišly o chuť, cenné vitamíny a šťavnatou sladkost? Není to zase až tak složité!
     Komentáře
  • iReceptář

    Plevel ve spárách odstraníte bez práce: Skvělý je trik s novinami

    Před 28 dny
    Trápí vás plevel mezi spárami a nevíte, co s ním? Vyzkoušeli jste už všechno, chemií počínaje, pravidelným pletím konče? A co takhle noviny? Ty vám pomohou se zbavit plevelu na místech, jako jsou například spáry mezi dlaždicemi.
     Komentáře
  • Adbz

    Jak precizně vyčistit termosku od všech bakterií a nečistot ve všech jejích záhybech – tipy zkušených hospodyněk

    Před 30 dny
    Tato užitečná nádoba se nachází v zavazadle snad každého turisty, rybáře i stavaře. Menší termohrnky se běžně vyskytují i v kancelářích. Chlazení i ohřev jsou třeba všude.
     Komentáře
  • Nespěchej

    Anglickou královnu zabila zatím nejtoxičtější směs, kterou kdy vědci zkoumali

    Před 30 dny
    Všeobecně se věří, že anglická královna Alžběta I. zemřela na otravu krve ve věku 70 let v roce 1603, pravděpodobně způsobenou škodlivou „maskou mládí“. Bledá kůže byla v alžbětinské Británii znakem bohatství a vyššího společenského postavení. Ale co ji opravdu zabilo?
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak se zbavovaly lupů naše babičky: Používaly jedlou sody a ocet

    Před 1 měsícem
    Také vám ve vlasech někdy „sněží“? Bohužel nejde o vločky, které se teplem rozplynou, ale o lupy. Proto je potřeba se jich co nejdříve zbavit. Jak?
     Komentáře
  • Magazín Plus

    Zbavit varnou konvici vodního kamene můžete pomocí surovin, které máte běžně doma. Osvědčená je jedlá soda i ocet s vodou

    Před 1 měsícem
    Rychlovarná konvice je nepostradatelným pomocníkem v každé domácnosti už po řadu let. Na její údržbu však nesmíme zapomínat, neboť jen tak lze předcházet tvorbě vodního kamene.
     Komentáře
  • Magazín Plus

    Jak bezpečně zlikvidovat každý plevel? Využijte sílu po domácku vyrobených postřiků

    Před 1 měsícem
    Domácí smrtící postřiky na plevel mají mnohé výhody. Nejenže si je můžete namíchat z různých účinných ingrediencí, ale zároveň vás ve výsledky přijdou na pár korun a nemusíte tak zbytečně utrácet za drahé prostředky v hobby marketu.
     Komentáře
  • iReceptář

    Co se stane, když česnek zalijete octem: Super rychlá a zdravá delikatesa

    Před 1 měsícem
    Bez česneku to v kuchyni není ono. A nemusí se jednat jen o kuchyň a vaření, protože svými obsahovými látkami česnek pomůže i při nachlazení. Máme pro vás nachystanou exkluzivní delikatesu, po které se rozhodně budete olizovat.
     Komentáře
  • iReceptář

    Padlí naše babičky likvidovaly mýdlovým roztokem: Důležité je ředění s vodou

    Před 1 měsícem
    Padlí se objevuje v zahradách, sadech i na polích každý rok a prevence ve formě dostatečných rozestupů i provzdušňování řezem je rozhodně nutná, ale ne vždy dostatečná. Znáte domácí postřiky proti padlí? Umíte připravit mýdlový či octový postřik, který vám pomůže s padlím bojovat?
     Komentáře
  • iReceptář

    Nejúčinnější odpuzovače komárů podle osvědčených receptur našich babiček

    Před 1 měsícem
    Zbavte se otravných komárů při posezení na zahradě, nebo na výletě do přírody a k vodě. Hitem jsou přírodní prostředky z dostupných domácích surovin. Téměř nic nestojí a jsou šetrné nejen k vaší pokožce, ale i k životnímu prostředí. Jeden z takových je repelent, kde hrají prim máta a ocet, ale jsou i další možnosti. Jaké to jsou?
     Komentáře
  • Menutovka

    Nejluxusnější grilovaný špíz. Tento trik vám pomůže propéct maso i zeleninu akorát

    Před 1 měsícem
    Na 4 špízy potřebujete: 2 střední červené cibule, větší cuketu, 250 g hnědých žampionů, 12 listů čerstvého bobkového listu, 8 cherry rajčátek, 300 g minutkového masa (palec nebo špička z hovězí svíčkové nebo vepřová panenka), 80 g plátků slaniny nebo pancetty, 80 g staršího bílého italského pečiva, směs koření na gyros, provensálské koření, sůl, pepř, olivový olej, (červený) vinný ocet.
     Komentáře
  • iReceptář

    Velký přehled domácích smrtících postřiků na plevel

    Před 1 měsícem
    Boj s plevely je nekonečný a úmorný. Rozhodně je vždy vhodné najít si ty nejlepší prostředky, které vám s plevelnými rostlinami pomohou a práci zjednoduší. Jaké domácí postřiky si můžete vyrobit? Které patří mezi oblíbené a účinné?
     Komentáře
  • Osvěta jde do světa

    Podívejte se, jak snadno si vyrobíte repelent bez zbytečné chemie

    Před 1 měsícem
    Ušetřete svého psa zbytečné chemie a svojí peněženku a vyrobte si doma přírodní domácí repelent pro vašeho psa a vy ho můžete použít také.
     Komentáře
  • iReceptář

    Naše babičky každý rok nakládaly do octa těchto 5 bylin. Věděly proč

    Před 1 měsícem
    Naše babičky (a už i ty jejich) věděly, proč nakládat bylinky do octa. Protože bylinkový ocet je báječně voňavý a získá i na chuti. Kombinuje navíc léčivé účinky bylin, které jsou vesměs vhodné pro podporu trávení, proti nadýmání i pálení žáhy.
     Komentáře
  • Magazín Plus

    Jak vyhnat mravence ze zahrady i ze skleníku. Skvěle fungují rady našich babiček, třeba kávový lógr nebo bylinky

    Před 1 měsícem
    Nad mravenci na zahradě se mnozí ani nepozastaví. Oproti tomu zkušení zahrádkáři a pěstitelé moc dobře ví, že pokud se vám usídlili na zahradě mravenci a začínají si tvořit staveniště či cestičky, je potřeba co nejdříve zakročit.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Jak vyhnat mravence? Přírodní metody, které jsou levné a fungují

    Před 1 měsícem
    Mravenci jsou bezesporu velmi užiteční tvorové, nicméně na zahradě je zrovna s otevřenou náručí nevítáme. Vždyť často žijí v symbióze s mšicemi, které likvidují úrodu ve velkém. Ostatně letos je mšic spousta i na vzrostlejších ovocných stromech. Tak jako tak lze mravence ze zahrady vyhnat. Sahat přitom hned nemusíte po chemii. Volit lze totiž i ryze přírodní prostředky, které mohou fungovat velmi solidně. Jaké? To vám prozradíme v následujících řádcích.
     Komentáře
  • iReceptář

    Plevel ve spárách: Jednoduché triky našich předků, jak se ho natrvalo zbavit

    Před 1 měsícem
    Už vás nebaví stále klečet a rýpat se ve štěrbinách mezi dlažbou? Není divu! Je to dost nudná záležitost. Zatočte s plevelem ve spárách jednoduchými přírodními metodami.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak se jednou provždy zbavit mravenců? Přinášíme přehled babských rad, které fungují

    Před 1 měsícem
    Zbavit se mravenců v domácnosti není vždy jednoduché. Běžně dostupné chemické prostředky často končí jako zbytečný pokus, protože tato urputná zvířátka se stávají odolnými. Vsaďte na naše tipy a nedejte mravencům šanci.
     Komentáře
  • iReceptář

    Chytré triky šéfkuchaře, jak uvařit žloutek: Dokonale žluťoučký a vařený akorát

    Před 1 měsícem
    Patříte mezi milovníky vajíček a chcete je mít připravené se stejnou precizností jako z luxusní restaurace? Osvojte si pár základních pravidel a triků, jak je správně uvařit, aby vám byl odměnou žloutek v požadované a lahodné konzistenci.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak odstranit rez z koupelny: S těmito levnými triky už se nikdy znovu neobjeví

    Před 1 měsícem
    Koupelna je místností očistných rituálů, pohody a klidu. Proto by zde mělo být čisto a neměla by vás tu otravovat ani často vznikající rez. Máme pro vás pár užitečných a skvěle fungujících triků, jak ji odstranit bez velké námahy.
     Komentáře
  • iReceptář

    Smíchejte jablečný ocet s česnekem a medem: Je to zdravotní zázrak na 9 nemocí

    Před 1 měsícem
    Když se spojí česnek, med a jablečný ocet, pak je jasné, že půjde o skvělý lék. Všechny tyto suroviny jsou známé svými významnými léčivými účinky, kterých by byla škoda nevyužít. Víte, nač použít kombinaci česneku, medu a jablečného octa?
     Komentáře
  • iReceptář

    Proč jednou za čas přimíchat do šamponu jedlou sodu

    Před 1 měsícem
    Jedlá soda se používá na spoustu věcí a oblíbený je i trik s přimícháním trošky do šampónu. Víte, proč přidat jedlou sodu do šamponu a jaký to bude mít efekt na vše vlasy?
     Komentáře
  • Mňam aneb Prima vařečka

    Mňam aneb Prima vařečka: Vepřové kotlety

    Před 1 měsícem
    Mojmír Maděrič hodnotí originální recepty v legendárním soutěžním pořadu Mňam aneb Prima Vařečka. Celé díly můžete sledovat na iprima.cz
     Komentáře
  • iReceptář

    Naši předci nakládali třešně a vyráběli z nich ocet: Je to lék na 7 neduhů

    Před 1 měsícem
    Možná i vás překvapila úroda třešní a vy teď přemýšlíte, jak s ní naložit, aby se třešně nezkazily a vy z nich tak vytěžili co možná nejvíce. Způsobů existuje hned několik. Můžete třeště například zabalit a uložit do mrazáku, anebo z nich udělat kompot či lahodnou marmeládu. Dá se z nich ale také vyrobit úžasný třešňový ocet. Ten nejenže dodá dokonalou chuť vašim letním salátům, ale je také nabitý zdraví prospěšnými látkami.
     Komentáře
  • iReceptář

    Vyrobte si levnou domácí aviváž bez chemie: Základ je jablečný ocet a jedlá soda

    Před 1 měsícem
    Chcete jít s dobou a být ohleduplní k přírodě? Připravte si šetrnou domácí aviváž z běžně dostupných surovin, které jsou za pár kaček. Možná vás překvapí, jak je to jednoduché a účinné!
     Komentáře
  • iReceptář

    Vinná réva: Vyrobte si domácí přírodní postřiky proti padlí

    Před 1 měsícem
    Jednou z hrozeb všech vinařů je houbová choroba zvaná padlí. Právě se stoupající venkovní teplotou se začne šířit a může znehodnotit vaši úrodu hroznů.
     Komentáře
  • iReceptář

    Proč dávat citronovou kůru do mrazáku. Chytré hospodyňky to dělají

    Před 1 měsícem
    Horké letní dny jsou tu a voda s citrónem je to nejlepší osvěžení, to ví každý. Ale víte, že můžete dále zužitkovat i kůru od citrónů v domácnosti? Poradíme vám jak!
     Komentáře
  • iReceptář

    Kompletní výčet způsobů, jak efektivně zničit octomilky

    Před 1 měsícem
    Drobné mušky, které poletují v kuchyni, vás dovádí k šílenosti a nevíte, jak se jich co nejúčinněji zbavit? Poradíme vám, co na octomilky dokonale platí.
     Komentáře
  • iReceptář

    Denivky: Když květy naložíte do octa, nahradí okurky. Jsou ale skvělé i smažené

    Před 1 měsícem
    Víte o tom, že některé okrasné květy jsou jedlé a mohou být ozdobou vašich pokrmů? Jeden příklad za všechny je denivka…
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Ručníky budou již po jednom vyprání opět měkké a nadýchané. Stačí do pračky přidat 2 levné suroviny

    Před 1 měsícem
    Ručníky vyžadují trochu více péče než běžné prádlo. Pokud jim ji věnujete, budete si užívat jejich hebkost a savost, jako byste je právě přinesli z obchodu.
     Komentáře
  • iReceptář

    Myčka samý lesk: Jak dokonale vyčistit myčku a prodloužit jí životnost

    Před 1 měsícem
    Chceme po ní dokonale čisté nádobí, pokud ale není čistá samotná myčka, těžko z ní budeme vyndávat jen krásně umyté a lesklé kousky. Její čištění přitom vyžaduje spíš než velké úsilí pravidelnost a pamatováka na to, které části a kdy je potřeba ošetřit.
     Komentáře
  • iReceptář

    4 pádné důvody, proč se koupat v jablečném octu

    Před 1 měsícem
    O skvělých účincích jablečného octa jste už asi slyšeli. Co však možná nevíte, je to, že pozitivně působí i na pokožku. Proč si ho tedy rovnou nepřidat do koupele?
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak prodloužit v ledničce jahodám životnost na maximum: Znáte trik s octem?

    Před 1 měsícem
    Poměrně krátká jahodová sezóna s sebou přináší komplikace, hlavně to, že čerstvě natrhané plody je nutné co nejrychleji zpracovat. Ne vždy máme k dispozici tolik času, kolik bychom si přáli. Jak tedy skladovat jahody, abychom je udrželi co nejdéle čerstvé?
     Komentáře
  • iReceptář

    Proti klíšťatům skvěle funguje ocet: Jak z něj vyrobit přírodní repelent?

    Před 1 měsícem
    Vyrobte si domácí repelent proti klíšťatům. Receptů je řada a všechny jsou velmi jednoduché. Na odpuzení klíšťat stačí i octový sprej, různé bylinky či citrusy. Jak na to? Přichystejte si ocet a francovku, začínáme.
     Komentáře
  • iReceptář

    Mravenci v kredenci: Jak se jich zbavit?

    Před 1 měsícem
    Odmala obdivujeme, jak jsou silní, jak spolu komunikují a jak dobře táhnou za jeden provaz. Zároveň ale chceme, aby si tyto dovednosti cvičili kdekoli jinde než u nás doma.
     Komentáře
  • Karolína, domácí kuchařka

    Marinovaný kapr jako pochoutka

    Před 2 měsíci
    Tradiční i cizokrajné recepty vás Karolína naučí vždy s úsměvem a díky zkrácené verzi to stihne za pár minut. Od polévek až po dezerty – bohaté škály výtečných receptů si vybere každý mlsný jazýček. Nezkrácené verze a více pohodového času s Karolínou si můžete užít na iprima.cz.
     Komentáře
  • iReceptář

    Došla vám vejce? Nevadí. Snadno je nahradíte i jedlou sodou s octem

    Před 2 měsíci
    Chtěli jste něco upéct, ale na poslední chvíli jste zjistili, že vám chybí vajíčka? Průšvih! Říkáte si a myslíte, že moučník, na kterém si měla pochutnat celá rodina, je nenávratně pryč. Jenže není! Víme, jak zcela jednoduše nahradit vajíčka běžnými surovinami, které určitě máte doma.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak uvařit vejce v mikrovlnce: Bez exploze a chuťově dokonalé

    Před 2 měsíci
    Chcete si uvařit vejce v mikrovlnce a nevíte jak? Jde to i bez katastrofických scénářů, které jste možná slyšeli vyprávět od známých. Ve skutečnosti se jedná o naprosto jednoduchou a rychlou záležitost.
     Komentáře
  • Magazín Plus

    Přírodní zesvětlení vlasů zvládnete doma s pomocí citronu, medu nebo octu

    Před 2 měsíci
    Zejména v letošní sezóně jsou prosvětlené vlasy jedním z hlavních módních trendů a mnoho celebrit si nechává prosvětlit vlasy metodou balayage. Tato metoda je však finančně nákladná a k vlasům nešetrná, neboť je poměrně agresivně odbarvuje.
     Komentáře
  • iReceptář

    Grilování: Těchto 8 zásadních chyb při grilovačce dělá skoro každý

    Před 2 měsíci
    Grilovací sezónu můžeme považovat za zahájenou. Poradíme, jakých chyb se během grilování vyvarovat, aby byl výsledek dokonalý.
     Komentáře
  • iReceptář

    Ocet je skvělý pomocník: Na těchto 5 způsobů ho využijete i na zahradě

    Před 2 měsíci
    Ocet nepatří jen do kuchyně, ale také na zahradu. A proč ne? Kyselý, ale přírodní ocet vám pomůže s plevelem, upraví pH půdy i vyžene kočky. Vyzkoušejte ocet i u vás na zahrádce!
     Komentáře
Reklama