Zavřít
Salmonela

Salmonela

Nejnovější články na Seznamu na téma Salmonela
  • Náš region

    Žabí stehýnka ze Sapy obsahovala nebezpečnou bakterii

    Před 1 měsícem
    Veterináři zjistili salmonelu v žabích stehýnkách původem z Vietnamu. Do Česka byly dovezeny zhruba tři tuny výrobku. Podle veterinářů se stehýnka prodávala především mezi…
     Komentáře
  • Pražská Drbna

    V žabích stehýnkách z Vietnamu našli salmonelu, tuny už prodali

    Před 1 měsícem
    Státní veterinární správa varuje před konzumací žabích stehýnek z Vietnamu, ve kterých objevili bakterie salmonel. Do České republiky přivezli tři tuny, většinu už prodali a to i v obchodě v areálu tržnice SAPA.
     Komentáře
  • Náš region

    Do prodeje se dostalo kuře s nebezpečnou bakterií. Nemáte ho doma?

    Před 4 měsíci
    V chlazeném kuřeti z uherskobrodské Racioly našli inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce bakterie způsobující salmonelózu. Odebrali jej začátkem června v obchodě Albert ve…
     Komentáře
  • Žena-in

    Pozor na melouny nebo osvěžující drinky. Mohou být zdrojem salmonely

    Před 4 měsíci
    Léto si často spojujeme s příjemným osvěžením, ale někdy může i malý doušek nebo sousto způsobit velké trávicí potíže. Třeba led v drinku nebo kousek šťavnatého melounu se mohou stát skrytým zdrojem bakterií, které vedou k nepříjemným infekcím.
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Tatarák z párků? Zní to šíleně, ale chutná neuvěřitelně dobře!

    Před 4 měsíci
    Tatarák z párků? Zní to jako studentský vtip, ale ve skutečnosti je to chuťovka, která vás naprosto překvapí! Dokonale se hodí na chleba, k pivu nebo jako originální pohoštění pro návštěvu. Rychlý, levný a přitom nečekaně dobrý – tenhle recept si určitě přidáte do oblíbených. Dejte mu šanci a přesvědčte se sami! tatarak #domacikuchyne #rychlyrecept
     Komentáře
  • O vodě

    8 min

    Podcast
    Nejznámější bakterie dneška. Od Legionell po bledou spirochetu

    Před 4 měsíci

    ·

    8 minut

    Co mají společného legionella, spirocheta, salmonela nebo chlamydie? Každá z těchto bakterií má svůj jedinečný příběh – od vážných epidemií přes objevné momenty v dějinách medicíny až po každodenní hrozby ve vodě, potravinách či našem těle. V tomto díle podcastu si povíme o tom, kde tyto mikroorganismy najdeme, jak se šíří, jaké problémy způsobují a proč bychom jim měli věnovat pozornost nejen jako hygienici, ale i jako běžní lidé. Připravte se na fascinující pohled do světa mikrobů, který vás překvapí svou rozmanitostí i zákeřností.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Záchod a mobil: Neviditelná hrozba každodenní rutiny

    Před 5 měsíci
    Dnes lidé běžně tráví čas na toaletě s telefony. Jenže takto rostou šance na šíření a přenos nebezpečných bakterií. Tato praktika dokonce může vést k hemoroidům a neurologickým problémům. Často se přenáší bakterie jako je E. coli, která vyvolává průjem a bolesti břicha. Nebo Pseudomonas, jež ráda infikuje krev a plíce.
     Komentáře
  • Nespěchej

    Státní veterinární správa: Maso původem z Polska obsahuje nebezpečné bakterie salmonely

    Před 6 měsíci
    Na pultech českých obchodů se v poslední době objevilo nebezpečné kuře. Státní veterinární správa zjistila, že kuřata původem z Polska, která se dostala na náš trh, obsahují pro člověka nebezpečnou bakterii. O jakou a bakterii se jedná a jaké riziko hrozí člověku?
     Komentáře
  • Nespěchej

    Máte doma toto kuře? Z Polska se k nám dostala salmonela. Týká se i prodejen Hruška

    Před 6 měsíci
    Státní veterinární správě se podařilo před několika týdny objevit maso, které obsahuje bakterii salmonely. Víme odkud maso je a kde bylo prodáváno. Zbystřete, pokud navštěvujete prodejny maloobchodního řetězce Hruška.
     Komentáře
  • Náš region

    Salmonela v kuřeti z Polska: Nebezpečné maso se dostalo do prodejen Hruška

    Před 7 měsíci
    Státní veterinární správa (SVS) vydala varování pro spotřebitele v Moravskoslezském a Olomouckém kraji. V místních prodejnách řetězce Hruška se totiž objevilo mražené kuře z…
     Komentáře
  • Plzeňská Drbna

    Známý řetězec prodával polské maso se salmonelou, zjistila inspekce

    Před 9 měsíci
    Jako nebezpečnou potravinu označili inspektoři krůtí rolku, kterou prodával plzeňský Lidl. Výrobek původem z Polska obsahoval podle nich bakterii způsobující salmonelózu. O zjištění informovala Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) na svých stránkách.
     Komentáře
  • Kinotip2

    Ulice: Lumír se dal na hubnutí a Václav Svoboda musí také. Pomáhá mu výživová poradkyně

    Před 9 měsíci
    Lumírovo panděro překročilo únosnou mez, a tak se pan Nykl neochotně dává na dietu. Naštěstí mu Jirka poradil takovou, díky níž se nemusí prakticky vůbec omezovat. Jestli to ale bude fungovat, o tom by se dalo pochybovat. Váhu začal shazovat i herec Václav Svoboda – a není to poprvé.
     Komentáře
  • Kinotip2

    Záhadná přetrvávající nevolnost Kateřiny z Ulice: Na vině může být těhotenství

    Před 10 měsíci
    Zatímco ostatní se už oklepali z následků salmonely, Kateřina Dubovská nadále trpí zdravotními obtížemi a strachem z jakéhokoli tepelně upraveného jídla. Je jí těžko a necítí se dobře, pročež ji Lumír posílá k doktorovi. Ten by mohl odhalit nejednu zajímavou příčinu…
     Komentáře
  • Kinotip2

    Ve středeční Ulici se Mário nacpe k prasknutí, štamgasti vynesou Johana a Vojtův dopis zůstane bez odpovědi

    Před 10 měsíci
    Martina doufá, že když natočí spokojeného Mária při jídle, bude to pro všechny dostatečný důkaz kvality jejích pokrmů. Nebyl by to ale Mário, aby něco nezvoral, byť to tentokrát nebude jenom jeho vina. V hospodě se ukáže vyhozený kuchař a Leontýnka vystaví Vojtu nejistotě.
     Komentáře
  • ZdravéStravování

    Vejce je třeba skladovat bezpečně. Důležitá je i teplota v lednici a umístění

    Před 10 měsíci
    Dodržování těchto jednoduchých pravidel uchovávání pomůže zajistit, že budou vejce bezpečná ke konzumaci a zachovají si svou kvalitu co nejdéle.
     Komentáře
  • Kinotip2

    V úterní Ulici dostává alkoholik Johan výpověď, Martina pláče a Kristýna už si rodinou s Daliborem není jistá

    Před 10 měsíci
    Úterý bude náročné zejména pro Martinu a Kristýnu. Kuchařka se rozloučí s neposlušným zaměstnancem a zřejmě i s nadějí, že by do hospody mohlo přijít více než pět hostů za den. Kristýna se pak loučí s představou ideální rodiny. Ctižádostivý Dalibor jí v roli otce najednou nesedí.
     Komentáře
  • Kinotip2

    Příští týden v Ulici: Munice pro Vlastičku, problémový kuchař a telefonát od policie

    Před 10 měsíci
    Příští týden v oblíbeném seriálu Ulice odstartuje služební cestou, na které Igor překročí hranici za bdělého dozoru zvědavé tajemnice. Martina se pokusí znovu otevřít hospodu, snahu jí ale kazí bulvár i vlastní kuchař. Ivu nemile překvapí telefonát z Německa a Věru Marečkovou zase svérázná Alžběta.
     Komentáře
  • Kinotip2

    Kuba Kohák za nic nemůže, prohlásila Martina z Ulice. Hospoda se po 20 letech zavřela kvůli ní

    Před 10 měsíci
    Poctivá Martina neváhala, když zjistila, že za střevní problémy hostů může nedopečené kuře z její hospody. Okamžitě podnik zavřela a sama sebe udala na hygieně. Místo, s nímž je spojeno tolik postav, včetně Henryho, se po 20 letech uzavřelo. Kvůli novinovým článkům už tam možná ani nikdo nepřijde.
     Komentáře
  • Kinotip2

    V pondělní Ulici vyhraje Bára soutěž o nejlepší projekt, hrozně ji to ale vyděsí

    Před 10 měsíci
    Bára dělala vše pro to, aby získala od radnice prostor pro vysněnou firmu na výrobu hraček. Teď, když se to podařilo, ji polévá nevýslovná hrůza. Bude se totiž muset pustit do sociálního podnikání, o kterém neví téměř nic. Alespoň že dá přátelskou řeč s Lindou.
     Komentáře
  • Kinotip2

    Zítra v Ulici: V pátek Anežka vyzývá k demonstraci a ve vztahu Žofky a Michala to zaskřípe

    Před 10 měsíci
    V Ulici se v pátek po delší době objeví Anežka Klímová a hned začne rozdávat moudra – Žofce doporučí na podporu Matěje uspořádat ve škole demonstraci. Kaštan zamíří do bistra asi jen proto, aby tam všechny pokáral za to, že mají vůbec otevřeno. Michalovy známky negativně ovlivní i jeho vztah.
     Komentáře
  • Kinotip2

    Zítra v Ulici: Ve středu Lumír a Kateřina skončí v nemocnici a Luděk bude chtít dát dítě k adopci

    Před 11 měsíci
    Středa bude pro mnohé obyvatele Ulice černým dnem. Lumíra a Kateřinu odveze sanitka a Martina si konečně uvědomí, že za nevolností jejích blízkých patrně stojí nedopečené kuře z hospody. Bez váhání podnik zavře a zavolá na hygienu. Mezitím Luděk nepříjemně překvapuje Vandu.
     Komentáře
  • Kinotip2

    Jakub Kohák v Ulici navaří a pořádně zavaří Martině. Otráví celou hospodu

    Před 1 rokem
    Dvacátá sezóna Ulice hvězdnými posilami nešetří a nehodlá to dělat ani ve druhé polovině roku. Po Vánocích se můžeme těšit nejen na Danu Batulkovou, ale také na kuchaře a záškodníka Jakuba Koháka, jehož specialita přivodí střevní potíže všem hostům Martininy hospody.
     Komentáře
  • MotorGuru

    Salmonela na nás číhá i u na první pohled bezpečných potravin

    Před 1 rokem
    V České republice se ročně vyskytne na tisíce případů onemocnění salmonelózy ročně. Některé potraviny jsou rizikovější. Existují ale i na první pohled bezpečné suroviny, které vám dokážou pěkně zavařit.
     Komentáře
  • ČT24

    „Rozestupy“ fungovaly jako ochrana před epidemiemi už v pravěku

    Před 1 rokem
    Už první evropské kultury, které se sdružovaly ve větších městech, ovládaly základní epidemiologická pravidla. Na modelu neolitické megaosady na Ukrajině to potvrdili američtí vědci.
     Komentáře
  • Plzeňská Drbna

    Salmonela v mletém mase z Polska, inspektoři v obchodě letos objevili infikované maso už podruhé

    Před 1 rokem
    Tesco v Tachově prodávalo mleté maso se salmonelou. Taková jsou zjištění Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI). Odborníci proto důrazně doporučují, aby si lidé doma překontrolovali šarži výrobku. V tom samém obchodě letos inspekce objevila salmonelu také v kuřecím mase z Ukrajiny.
     Komentáře
  • Náš region

    Na českém trhu se objevilo nebezpečné mleté maso z Polska

    Před 1 rokem
    Státní zemědělská a potravinářská inspekce odhalila závažné pochybení v kvalitě potravin prodávaných v obchodním řetězci Tesco. V mletém mase původem z Polska byly nalezeny…
     Komentáře
  • Jímeto

    Při konzumaci špatně skladovaných melounů vám hrozí zdravotní problémy

    Před 1 rokem
    Meloun si v létě dopřáváme pravděpodobně všichni. Jde o vynikající ovoce, které zahání žízeň i chuť na sladké. Má mnoho vitamínů, na druhou stranu ale může být podle všeho také nebezpečné.
     Komentáře
  • Svět cestovatele

    Je libo točenou zmrzlinu? Ne, děkuji, ale nestojím o zdravotní potíže

    Před 1 rokem
    K horkým letním dnům patří neodmyslitelně kornout se zmrzlinou, ať už točenou, nebo kopečkovou. Dokáže totiž příjemně ochladit a také potěšit chuťové buňky. Máte raději vanilkovou, čokoládovou či pistáciovou? Nebo s oblibou zkoušíte nové příchutě? Zejména kopečková zmrzlina jich nabízí hodně druhů. Od jisté doby si zásadně nedávám točenou zmrzlinu. Co mě k tomu přimělo?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Pozor na salmonelu z melounu! Hrozí hlavně u těch nakrájených, ale i u melounů doma špatně skladovaných

    Před 1 rokem
    Zažívací problémy vám v létě nemusí způsobit jen zmrzliny, majonézové saláty nebo nedostatečně tepelně upravené maso, ale třeba i melouny. Na nich se totiž mohou vyskytovat nebezpečné bakterie, způsobující choroby jako je salmonelóza či dokonce úplavice. Jak ale předejít riziku nakažení?
     Komentáře
  • Žena-in

    Točená i kopečková zmrzlina patří mezi rizikové potraviny. Pozor hlavně na podezřelé prodejce

    Před 1 rokem
    Láká děti i dospělé a léto bychom si bez ní jen stěží dokázali představit. Málokoho ale u stánku s točenou nebo kopečkovou zmrzlinou napadne, že jde o potravinu, kterou hygienici považují za rizikovou. Po kontrolách, které u prodejců rok co rok provádějí, se není čemu divit.
     Komentáře
  • Plzeňská Drbna

    Salmonela v kuřecím mase z Ukrajiny, inspektoři varují před infikovanými prsními řízky

    Před 1 rokem
    Tesco v Tachově prodávalo kuřecí maso se salmonelou. Taková jsou zjištění Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI). Kontrola se zaměřila na chlazené kuřecí prsní řízky z Ukrajiny, které byly infikované bakterií. Inspektoři důrazně doporučují, aby si lidé doma překontrolovali šarži výrobku.
     Komentáře
  • Náš region

    Kuřecí řízky z Tesca obsahovaly salmonelu

    Před 1 rokem
    Maso původem z Ukrajiny obsahovalo bakterii salmonela, která je původcem onemocnění salmonelóza. Závadný vzorek inspekce odebrala v obchodě Tesco v Sokolovské ulici v Tachově.…
     Komentáře
  • Události247

    Kuřecí polotovar z řeznictví Zeman obsahoval salmonelu

    Před 1 rokem
    Státní zemědělská a potravinářská inspekce zachytila v lahůdkářství Zeman kuřecí hotovou směs, která může lidem způsobit salmonelu.
     Komentáře
  • Náš region

    V drůbežárně na Příbramsku je salmonela

    Před 1 rokem
    Správa státních hmotných rezerv k likvidaci drůbeže poslala tři speciální kontejnery, řekl v pondělí starosta Pavel Svoboda (za ODS a nezávislé). Informaci potvrdil mluvčí…
     Komentáře
  • Příbram

    V drůbežárně u Dobříše se objevila salmonela, veterináři utratí 17.000 slepic

    Před 1 rokem
    Správa státních hmotných rezerv k likvidaci drůbeže poslala tři speciální kontejnery
     Komentáře
  • Náš region

    Nebezpečné maso v oběhu! Mražené kuřecí části a vnitřnosti kontaminované salmonelou

    Před 1 rokem
    Vyrobeno z nich bylo přes 1,5 tuny produktů, z nichž většina byla stažena z prodeje. K zákazníkům se dostaly dva výrobky, zhruba sto kilogramů…
     Komentáře
  • Náš region

    Na jihu Moravy řádila salmonelóza

    Před 1 rokem
    Nejvíce, 16, bylo epidemických výskytů salmonelózy, kdy největší epidemie souvisely s rodinnými oslavami, svatbami a rychlým občerstvením. Hygienici zaznamenali také pět epidemií virových průjmů…
     Komentáře
  • Toprecepty

    Proč nikdy nemýt kuřecí maso před přípravou? Odborníci varují: Riskujete onemocnění i zhoršení chuti pokrmu

    Před 1 rokem
    Je mnoho dobrých důvodů, proč se vyhnout mytí kuřete ze supermarketu pod tekoucí vodou před jeho přípravou. I když to může pro někoho znít nelogicky, tím, že populární drůbeží maso omyjete, můžete místo jeho očištění způsobit velké zdravotní problémy nejen sobě, ale všem, kteří se objeví na místě, kde se pokrm připravoval.
     Komentáře
  • Brněnská Drbna

    Potravináři varují před kuřecími prsy z Tesca. Je v nich salmonela

    Před 2 roky
    Další nebezpečné kuřecí maso původem z Ukrajiny odhalila v tržní síti Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI). Šlo o kuřecí prsní řízky prodávané v řetězci Tesco, v nichž byly bakterie, způsobující onemocnění salmonelóza. Opakovaně šlo o maso z kuřat, která byla chována a poražena na Ukrajině a které zpracovával slovenský podnik WE Trade z Horních Salib v okrese Galanta.
     Komentáře
  • Deník magazín

    Mají se Češi obávat? V Evropě je salmonela z polského a rakouského kuřecího masa

    Před 2 roky
    Přes tři sta nákaz salmonelou už mělo v šestnácti zemích způsobit kuřecí maso pocházející z Polska a Rakouska. Upozornili na to odborníci z Evropského střediska pro kontrolu a prevenci nemocí. Česko mezi postiženými zeměmi není, zdejší inspektoři maso bedlivě sledují.
     Komentáře
  • Náš region

    Za salmonelózu ve vietnamské restauraci padla pokuta

    Před 2 roky
    Provozovatel restaurace dostal od hygieniků za porušením hygienických pravidel pokutu 250 000 korun. V závěrečné zprávě k případu to v pondělí uvedla Krajská hygienická…
     Komentáře
  • Toprecepty

    Salmonela v kuřatech pořád straší Česko. Inspekce stále v obchodech odhaluje další nakaženou drůbež

    Před 2 roky
    Nebezpečnou salmonelu v kuřecím mase znovu objevila Státní zemědělská a potravinářská inspekce. Tentokrát se jednalo o zboží, které nabízely supermarkety Marko a Tesco i menší obchody například ve východních Čechách.
     Komentáře
  • Jihlavská Drbna

    Další kuřecí maso ze zahraničí obsahovalo salmonelu. Nebezpečné může být, i pokud ho mají lidé v mrazáku

    Před 2 roky
    Pokud máte v mrazáku kuřecí maso, pak zbystřete. Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) přišla s upozorněním ohledně dalšího masa, u něhož laboratorní rozbor prokázal přítomnost bakterií rodu Salmonella Infantis, které jsou původcem onemocnění salmonelóza.
     Komentáře
  • Budějcká Drbna

    Další kuřecí maso ze zahraničí obsahovalo salmonelu. Nebezpečné může být, i pokud ho mají lidé v mrazáku

    Před 2 roky
    Pokud máte v mrazáku kuřecí maso, pak zbystřete. Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) přišla s upozorněním ohledně dalšího masa, u něhož laboratorní rozbor prokázal přítomnost bakterií rodu Salmonella Infantis, které jsou původcem onemocnění salmonelóza.
     Komentáře
  • Hradecká Drbna

    Další kuřecí maso ze zahraničí obsahovalo salmonelu. Nebezpečné může být, i pokud ho mají lidé v mrazáku

    Před 2 roky
    Pokud máte v mrazáku kuřecí maso, pak zbystřete. Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) přišla s upozorněním ohledně dalšího masa, u něhož laboratorní rozbor prokázal přítomnost bakterií rodu Salmonella Infantis, které jsou původcem onemocnění salmonelóza.
     Komentáře
  • Brněnská Drbna

    Potravináři varují před masem z Ukrajiny. Opět v něm našli salmonelu

    Před 2 roky
    Ukrajinské maso znovu neprošlo testem českých potravinářů. Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) si posvítila na zmražený produkt, který prodával řetězec Makro. Výsledkem analýzy bylo, že maso obsahuje bakterii salmonely a výrobci hrozí pokutou. V nedávné době se navíc jedná o další případ.
     Komentáře
  • Budějcká Drbna

    Pelmeně z Litvy obsahovaly salmonely, zjistila Státní veterinární správa

    Před 2 roky
    Státní veterinární správa (SVS) zakázala prodej zmražených pelmeňů s kuřecím masem. V produktu litevského výrobce, který se prodával v jihočeském Písku, se potvrdila přítomnost salmonel. Lidé tam nakoupili téměř 500 kilogramů tohoto výrobku.
     Komentáře
  • Příbram

    Veterináři nařídili stáhnout z trhu přes 11 tun kuřecího masa

    Před 2 roky
    Salmonela se může do lidského těla dostat jak požitím kontaminované potraviny, tak z kontaminovaného prostředí, například z nádobí. Způsobuje onemocnění, které se většinou projevuje střevními problémy.
     Komentáře
  • Brněnská Drbna

    Pozor na kuřecí maso z Penny, varují potravináři. V prsních řízcích našli salmonelu

    Před 2 roky
    Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) upozornila na nebezpečné kuřecí maso z Penny Marketu. Prsní řízky pocházející z Ukrajiny a zpracované na Slovensku obsahovaly bakterii, která způsobuje nemoc salmonelózu. Maso zachytili inspektoři v provozovně v Olomouci, v prodeji už není.
     Komentáře
  • Netflixer

    Když dítě kvůli hamburgeru nebo salátu zemře drastickou smrtí. Po zhlédnutí nového dokumentu Netflixu možná zahájíte hladovku

    Před 2 roky
    Ve středu 2. srpna vydal Netflix dokument (P)otrava (Poisoned: The Dirty Truth About Your Food), který vám otevře oči o smrtelných nemocích, které pocházejí z potravin. Šokující odhalení o potravinářském průmyslu vás rozhodně nenechá chladnými.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    PharmDr. Ivana Lánová: Grilování má svá pravidla, trávicí potíže mohou přijít velmi rychle

    Před 2 roky
    Jak často v létě grilujete? Poměrně jednoduchá otázka, na kterou by mnozí odpověděli, že takřka každý den. Vždyť jde o poměrně jednoduchou, rychlou a zábavnou úpravu jídla. Přesto se nejedná o aktivitu, která by se obešla bez nějakých těch rizik.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Pozor při grilování: Inspekce varovala před šizeným mletým masem, salmonelou v kuřatech i plísněmi v sýrech Oštěpek

    Před 2 roky
    Nebezpečné potraviny se na pultech obchodních řetězců objevují i v letních měsících. Jak upozorňuje Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI), je třeba si dávat pozor i před zbožím, které bychom mohli použít při oblíbené letní kratochvíli - grilování. Můžeme se totiž například nakazit salmonelou.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Pozor na salmonelu! Může být i v mraženém kuřecím mase, riziko hrozí taky při grilování či neopatrnosti v kuchyni

    Před 2 roky
    Horké letní počasí přináší nejen příjemné momenty, jako jsou koupání či grilování, ale i některá rizika. Během zahradních grilovaček se totiž můžeme mnohem častěji než jindy v roce nakazit bakterií salmonely. Co dělat, aby se to nestalo, a na které kuřecí maso si dávat pozor, to vám prozradíme v našem článku.
     Komentáře
  • Žena-in

    Velký průvodce zmrzlinami: Krystalky ledu na povrchu značí nebezpečí a vyhněte se křiklavým barvám

    Před 2 roky
    Čokoládová, se slaným karamelem, ale i tvarůžková nebo maková. Zmrzlina patří k létu ve všech svých podobách, ať milujete točenou nebo si raději dáte nanuk. Koneckonců zálibu Čechů ve zmrzlině potvrzují i statistiky – na každého z nás připadá téměř 5 snězených litrů ročně. Ponořte se do našeho průvodce základními druhy zmrzlin a objevte, co jste možná o zmrzlině ještě nevěděli.
     Komentáře
  • Pražská Drbna

    Hosté pražského hotelu, které s potížemi odvezli do nemocnice, měli salmonelu

    Před 2 roky
    U skoro dvacítky hostů hoteluv Praze 10, kteří si stěžovali na zdratovní potíže, zjistili pražští hygienici salmonelu. Pět z nemocných skončilo v nemocnici. Onemocnění se potvrdilo také i u dvou zaměstnanců hotelu. Všechny nemocné spojuje konzumace hotelové snídaně v bufetu.
     Komentáře
  • Náš region

    Hosté pražského hotelu měli salmonelózu

    Před 2 roky
    Dvě třetiny hotelových hostů, kteří měli v Praze 10 minulý týden potíže po jídle, onemocněly podle hygieniků salmonelózou.
     Komentáře
  • Deník magazín

    Peníze jsou líhní nečistot. S bankovkami si předáváme bakterie, viry i drogy

    Před 2 roky
    Problém špinavých peněz v Česku řeší policie a soudy, ale stejně tak by se jím měli zabývat i hygienici a lékaři. Špinavé peníze totiž nepředstavují zlo jen pro spravedlnost, ale mohou být nebezpečné také pro zdraví, pokud vezmeme výraz špinavý doslova. I když dnes při většině plateb dáváme přednost bezhotovostnímu způsobu, peníze v peněžence stále máme a spolu s nimi v ní nosíme také přehlídku nejrůznějších bakterií, virů a plísní. A někdy i zbytků drog.
     Komentáře
  • Náš region

    Salmonela z hradecké restaurace má další nakažené

    Před 2 roky
    Problémy po požití jídla na konci března ve vietnamské restauraci v Hradci Králové dosud postihly 134 lidí.
     Komentáře
  • Náš region

    Nákazu v hradecké restauraci způsobila nejspíš arašídová omáčka

    Před 2 roky
    Zdrojem nákazy z jídla ve vietnamské restauraci v Hradci Králové na konci března byla podle hygieniků zřejmě arašídová omáčka. Počet lidí se zdravotními potížemi se do úterka zvýšil na 127, z toho u 78 z nich byla potvrzena salmonelóza. Informovala o tom mluvčí Krajské hygienické stanice Královéhradeckého kraje Veronika Krejčí. Hradecká fakultní nemocnice dosud v souvislosti s případem poskytla péči 46 lidem s průjmovým onemocněním.
     Komentáře
  • Náš region

    Kvůli salmonele z hradecké restaurace zůstávají hospitalizované dvě děti

    Před 2 roky
    Ve Fakultní nemocnici Hradec Králové zůstávají v péči lékařů dvě děti, které měly zdravotní obtíže z jídla z jedné z královéhradeckých restaurací.
     Komentáře
Reklama