Zavřít
Salmonela

Salmonela

Nejnovější články na Seznamu na téma Salmonela
  • Příbram

    Veterináři nařídili stáhnout z trhu přes 11 tun kuřecího masa

    Před 5 dny
    Salmonela se může do lidského těla dostat jak požitím kontaminované potraviny, tak z kontaminovaného prostředí, například z nádobí. Způsobuje onemocnění, které se většinou projevuje střevními problémy.
     Komentáře
  • Brněnská Drbna

    Pozor na kuřecí maso z Penny, varují potravináři. V prsních řízcích našli salmonelu

    Před 16 dny
    Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) upozornila na nebezpečné kuřecí maso z Penny Marketu. Prsní řízky pocházející z Ukrajiny a zpracované na Slovensku obsahovaly bakterii, která způsobuje nemoc salmonelózu. Maso zachytili inspektoři v provozovně v Olomouci, v prodeji už není.
     Komentáře
  • Pravda24

    Nebezpečné polské maso se objevuje v kebabu po celé Evropě

    Před 1 měsícem
    Rakousko se potýká s dalším potravinovým skandálem, kdy je aktuálně vyšetřováno podezření na zkažené kuře kontaminované salmonelou z Polska. Tato informace byla potvrzena Agenturou pro bezpečnost potravin (AGES) v rozhovoru pro deník Krone.
     Komentáře
  • Netflixer

    Když dítě kvůli hamburgeru nebo salátu zemře drastickou smrtí. Po zhlédnutí nového dokumentu Netflixu možná zahájíte hladovku

    Před 1 měsícem
    Ve středu 2. srpna vydal Netflix dokument (P)otrava (Poisoned: The Dirty Truth About Your Food), který vám otevře oči o smrtelných nemocích, které pocházejí z potravin. Šokující odhalení o potravinářském průmyslu vás rozhodně nenechá chladnými.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    PharmDr. Ivana Lánová: Grilování má svá pravidla, trávicí potíže mohou přijít velmi rychle

    Před 2 měsíci
    Jak často v létě grilujete? Poměrně jednoduchá otázka, na kterou by mnozí odpověděli, že takřka každý den. Vždyť jde o poměrně jednoduchou, rychlou a zábavnou úpravu jídla. Přesto se nejedná o aktivitu, která by se obešla bez nějakých těch rizik.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pozor při grilování: Inspekce varovala před šizeným mletým masem, salmonelou v kuřatech i plísněmi v sýrech Oštěpek

    Před 2 měsíci
    Nebezpečné potraviny se na pultech obchodních řetězců objevují i v letních měsících. Jak upozorňuje Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI), je třeba si dávat pozor i před zbožím, které bychom mohli použít při oblíbené letní kratochvíli - grilování. Můžeme se totiž například nakazit salmonelou.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pozor na salmonelu! Může být i v mraženém kuřecím mase, riziko hrozí taky při grilování či neopatrnosti v kuchyni

    Před 2 měsíci
    Horké letní počasí přináší nejen příjemné momenty, jako jsou koupání či grilování, ale i některá rizika. Během zahradních grilovaček se totiž můžeme mnohem častěji než jindy v roce nakazit bakterií salmonely. Co dělat, aby se to nestalo, a na které kuřecí maso si dávat pozor, to vám prozradíme v našem článku.
     Komentáře
  • Žena-in

    Velký průvodce zmrzlinami: Krystalky ledu na povrchu značí nebezpečí a vyhněte se křiklavým barvám

    Před 3 měsíci
    Čokoládová, se slaným karamelem, ale i tvarůžková nebo maková. Zmrzlina patří k létu ve všech svých podobách, ať milujete točenou nebo si raději dáte nanuk. Koneckonců zálibu Čechů ve zmrzlině potvrzují i statistiky – na každého z nás připadá téměř 5 snězených litrů ročně. Ponořte se do našeho průvodce základními druhy zmrzlin a objevte, co jste možná o zmrzlině ještě nevěděli.
     Komentáře
  • Pražská Drbna

    Hosté pražského hotelu, které s potížemi odvezli do nemocnice, měli salmonelu

    Před 3 měsíci
    U skoro dvacítky hostů hoteluv Praze 10, kteří si stěžovali na zdratovní potíže, zjistili pražští hygienici salmonelu. Pět z nemocných skončilo v nemocnici. Onemocnění se potvrdilo také i u dvou zaměstnanců hotelu. Všechny nemocné spojuje konzumace hotelové snídaně v bufetu.
     Komentáře
  • Náš region

    Hosté pražského hotelu měli salmonelózu

    Před 3 měsíci
    Dvě třetiny hotelových hostů, kteří měli v Praze 10 minulý týden potíže po jídle, onemocněly podle hygieniků salmonelózou.
     Komentáře
  • Proženy

    Salmonelóza: ošklivý průjem z jídla, na který se dá i umřít

    Před 4 měsíci
    Mezi obávané průjmové nemoci patří salmonelóza. I když se tomu dá většinou zabránit, přesto se každé léto objeví dost případů této nepříjemné nákazy – spolu s kampylobakteriózou patří k nejčastějším otravám z jídla. Jak se jí dá zabránit a jak se léčí, když už vás postihne?
     Komentáře
  • Deník magazín

    Peníze jsou líhní nečistot. S bankovkami si předáváme bakterie, viry i drogy

    Před 4 měsíci
    Problém špinavých peněz v Česku řeší policie a soudy, ale stejně tak by se jím měli zabývat i hygienici a lékaři. Špinavé peníze totiž nepředstavují zlo jen pro spravedlnost, ale mohou být nebezpečné také pro zdraví, pokud vezmeme výraz špinavý doslova. I když dnes při většině plateb dáváme přednost bezhotovostnímu způsobu, peníze v peněžence stále máme a spolu s nimi v ní nosíme také přehlídku nejrůznějších bakterií, virů a plísní. A někdy i zbytků drog.
     Komentáře
  • Náš region

    Salmonela z hradecké restaurace má další nakažené

    Před 5 měsíci
    Problémy po požití jídla na konci března ve vietnamské restauraci v Hradci Králové dosud postihly 134 lidí.
     Komentáře
  • Náš region

    Nákazu v hradecké restauraci způsobila nejspíš arašídová omáčka

    Před 5 měsíci
    Zdrojem nákazy z jídla ve vietnamské restauraci v Hradci Králové na konci března byla podle hygieniků zřejmě arašídová omáčka. Počet lidí se zdravotními potížemi se do úterka zvýšil na 127, z toho u 78 z nich byla potvrzena salmonelóza. Informovala o tom mluvčí Krajské hygienické stanice Královéhradeckého kraje Veronika Krejčí. Hradecká fakultní nemocnice dosud v souvislosti s případem poskytla péči 46 lidem s průjmovým onemocněním.
     Komentáře
  • Náš region

    Kvůli salmonele z hradecké restaurace zůstávají hospitalizované dvě děti

    Před 5 měsíci
    Ve Fakultní nemocnici Hradec Králové zůstávají v péči lékařů dvě děti, které měly zdravotní obtíže z jídla z jedné z královéhradeckých restaurací.
     Komentáře
  • Náš region

    Již 116 lidí má problémy po jídle z restaurace v centru Hradce Králové, z nich 64 má salmonelózu

    Před 5 měsíci
    Počet lidí se zdravotními obtížemi z jídla z jedné z královéhradeckých restaurací se zvýšil na 116. Salmonelóza byla potvrzena u 64 z nich.
     Komentáře
  • Náš region

    Po jídle z restaurace v Hradci Králové má 89 lidí zdravotní obtíže, 38 z nich trpí salmonelózou

    Před 5 měsíci
    Počet lidí se zdravotními obtížemi po jídle z jedné z restaurací v centru Hradce Králové se zvýšil na 89.
     Komentáře
  • Sport

    Doplatil na Vietnam! Hradci bude chybět nejlepší střelec ze čtvrtfinále

    Před 5 měsíci
    O semifinále ho připravila arašídová omáčka. Hokejový útočník Kevin Klíma doplatil na to, že si objednal jídlo z vietnamské restaurace Chich food´s, v níž se 19 zákazníků nakazilo salmonelou a dalších téměř šest desítek trpí střevními potížemi. Právě kvůli zažívacím problémům bude důležitý forvard Hradce Králové chybět minimálně v prvních dvou duelech semifinálové série proti Vítkovicím.
     Komentáře
  • Novinky

    Po návštěvě restaurace v Hradci má zdravotní problémy už téměř 80 lidí

    Před 5 měsíci
    Lidí se salmonelou po návštěvě královéhradecké restaurace s pobídkou Ochutnejte Vietnam podle očekávání přibylo. Nejprve šlo od minulé středy o 35 nakažených a 15 s prokázanou salmonelou. Hygienici v úterý evidovali 16 nakažených a dalších 46 s průjmovými onemocněními.
     Komentáře
  • Náš region

    Stoupá počet lidí, kteří si z asijské restaurace v Hradci Králové přinesli salmonelózu

    Před 5 měsíci
    Lidí se zdravotními obtížemi po jídle v jedné z asijských restaurací v centru Hradce Králové v posledních hodinách přibylo.
     Komentáře
  • Náš region

    V restauraci v Hradci Králové se objevila salmonela

    Před 5 měsíci
    V Hradci Králové od víkendu více než 30 lidí se zdravotními obtížemi vyhledalo pomoc zdravotníků.
     Komentáře
  • Události247

    Obchodní řetězec prodával závadné kuřecí maso. Lidé ho mají možná ještě doma

    Před 6 měsíci
    Kuřecí maso je v české kuchyni velmi oblíbené, přesto se může stát, že po jeho konzumaci mohou mít strávníci zdravotní problémy.
     Komentáře
  • Žena-in

    Vejce vám mohou pořádně znepříjemnit život nemocemi, stačí s nimi nesprávně zacházet

    Před 6 měsíci
    V kuchyni se bez nich neobejde, a proč taky? Vajíčka představují velmi hodnotný, a i přes zdražování pořád ještě levný, zdroj cenných živin. Jenže kromě bílkovin, vitaminů a minerálů mohou ukrývat i bakterie způsobující nepříjemná onemocnění.
     Komentáře
  • Náš region

    Na trhu se objevilo závadné maso z Polska. Obsahuje nebezpečnou bakterii

    Před 6 měsíci
    Na českém trhu se objevilo kuřecí maso původem z Polska kontaminované bakteriemi rodu Salmonella, které způsobují onemocnění salmonelózu.
     Komentáře
  • Novinky

    Na trhu se objevilo kuřecí maso z Polska se salmonelou

    Před 7 měsíci
    Na českém trhu se objevilo kuřecí maso původem z Polska kontaminované bakteriemi rodu Salmonella, které způsobují onemocnění salmonelózu. Datum použitelnosti sice mělo do 19. února a v tržní síti se již nenachází, ale Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) varuje spotřebitele, kteří by mohli mít maso zmražené.
     Komentáře
  • Žádný špeky

    Potraviny, které způsobují průjem a zvracení aneb jak se vyhnout otravě

    Před 7 měsíci
    Některé potraviny jsou pro člověka zdravé a chutné. Při špatné úpravě, špatnému skladování nebo zacházení může dojít i k velice nepříjemné otravě jídlem. Ta může v extrémním případě dojít až k úmrtí či vážnému poškození zdraví. V tomto článku si představíme několik potravin, které s sebou nesou největší riziko.
     Komentáře
  • Sport

    Kontroverze kolem Bednářova působení ve Slavii. Příspěvek z pořadu Příklep.

    Před 9 měsíci
    Nejhorší chvíle kariéry bývalého vynikajícího hokejového útočníka Jaroslava Bednáře je spojena se sestupem Slavie z extraligy. A co víc, zákulisím se tehdy nesly zvěsti, že všechno z jeho strany nebylo čisté. „Donáší se mi to dodnes. Je to samozřejmě nesmysl," vypráví v pořadu Příklep na Sport.cz současný sportovní manažer prvoligové Slavie. „Je smutný, že to řekne člověk, s kterým jsem byl deset v kabině, chodil s ním na kafe, na obědy. Tvářil se, že je kamarád, a on pak o tobě řekne tohle," nechal se Bednář slyšet v pořadu Příklep na Sport.cz.
     Komentáře
  • JakZdravě

    Důvody, proč by se vejce neměla uchovávat v lednici. Málokdo ví, že polička ve dveřích je to nejhorší možné místo

    Před 11 měsíci
    Skladování vajec má jistá úskalí a je potřeba se řídit několika základními pravidly. V opačném případě se mohou vejce zkazit nebo způsobit onemocnění.
     Komentáře
  • Události247

    Salmonela v polských potravinách. A že jich není na seznamu málo. Problémy přiznávají i tamní úřady

    Před 1 rokem
    Čím dál více Čechů jezdí do Polska na nákupy. Potvrzuje se ale, že polské potraviny jsou nekvalitní a mohou způsobit zdravotní problémy.
     Komentáře
  • Žena-in

    Pozor na letní otravy: Uchovávejte správně potraviny a dbejte na hygienu

    Před 1 rokem
    V letních měsících se zvyšuje počet otrav jídlem v důsledku vysokých teplot, které podporují množení mikroorganismů. Z tohoto důvodu musíme dbát na to, aby to, co jíme nebo pijeme, bylo bezpečné. Přinášíme několik tipů, jak uchovat potraviny v bezpečí a čerstvé před letními vedry a na co dát pozor při jejich přípravě?
     Komentáře
  • Prostřeno

    Skořice umí v létě ochránit proti salmonelóze

    Před 1 rokem
    Skořice je sice považována za typicky zimní koření, které prohřívá, nicméně svoje uplatnění nachází i během parních dní. Jak vás může ochránit proti salmonelóze?
     Komentáře
  • Vitalia

    Odborníci varují před oplachováním drůbeže, důležité je naopak mytí rukou při vaření

    Před 1 rokem
    Mytí masa před vařením je častý zvyk – a chyba, zejména u drůbeže, říkají odborníci. Dokazují to mimo jiné i výzkumy, aktuálně vědci měřili kontaminaci v kuchyni a porovnávali rozdíly v případě umytí a neumytí masa. Velmi důležitá je osobní hygiena při přípravě jídla, ukazují výsledky. Jedním ze stále přetrvávajících zvyků při domácí přípravě pokrmů je omývání syrového masa před jeho vařením nebo pečením. Tím se ale zvyšuje riziko kontaminace minimálně části kuchyně bakteriemi, které se nacházejí na povrchu masa, což mohou být i poměrně nebezpečné bakterie E. coli nebo salmonely.
     Komentáře
  • Vitalia

    Máte doma výrobky Kinder s podezřením na salmonelu? Jak to poznat a jak postupovat

    Před 1 rokem
    Společnost Ferrero stahuje část svých čokoládových výrobků značky Kinder. Některé šarže si ale z obchodů již odnesli zákazníci. Zjišťovali jsme, jak postupovat, když máte rizikovou cukrovinku doma. Stahování z českého trhu se týká celkem 15 druhů výrobků značky Kinder. Jak už jsme informovali dříve, důvodem je to, že v čokoládě se může skrývat bakterie Salmonella typhimurium, která vyvolává horečky, zvracení či průjmy. Ty mohou být kvůli dehydrataci organismu obzvláště nebezpečné pro malé děti. Právě na ně ale výrobce Ferrero se svými výrobky Kinder cílí.
     Komentáře
  • JenŽeny

    Umývat kuřecí maso před vařením, nebo ne? Odborníci mají jasno

    Před 1 rokem
    Kladete si otázku, zda byste měli oplachovat syrové kuřecí maso před jeho vařením či pečením? Tato otázka lidi zpravidla dělí lidi na dva tábory. Jedni kuřecí maso před tepelnou úpravou umývají, jiní jej bez opláchnutí dají rovnou péct do trouby. Jak je to ale správně? Vědci v tomto případě mají jasno.
     Komentáře
  • Vitalia

    Salmonela v Kinder: Ferrero rozšiřuje seznam výrobků stahovaných z trhu

    Před 1 rokem
    Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) spolu s Evropským střediskem pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) ve svém společném hodnocení uvedly, že zdrojem propuknutí salmonely v několika zemích byly čokoládové výrobky vyrobené společností Ferrero v její belgické pobočce. Společnost Ferrero proto stahuje další výrobky z trhu. Již koncem minulého týdne oznámila řada českých řetězců, že stahuje z prodeje některé šarže některých produktů z portfolia Ferrero. Nejaktuálnější informace však hovoří o tom, že společnost Ferrero pozastavuje provoz ve svém závodě v Arlonu v Belgii, neboť jí 8. dubna 2022 belgický úřad pro bezpečnost potravin odebral povolení k výrobě.
     Komentáře
  • Brněnská Drbna

    Kvůli salmonele mizí z tuzemského trhu čokoládové pochoutky Kinder

    Před 1 rokem
    Kvůli vyšetřování, které v Evropě odstartovaly desítky potvrzených případů salmonely, zastavila společnost Ferrero provoz ve svém belgickém závodě. Z českého i slovenského trhu zároveň stáhla čokoládové výrobky značky Kinder.
     Komentáře
  • Hradecká Drbna

    Kvůli salmonele mizí z tuzemského trhu čokoládové pochoutky Kinder

    Před 1 rokem
    Kvůli vyšetřování, které v Evropě odstartovaly desítky potvrzených případů salmonely, zastavila společnost Ferrero provoz ve svém belgickém závodě. Z českého i slovenského trhu zároveň stáhla čokoládové výrobky značky Kinder.
     Komentáře
  • Náš region

    Ferrero stahuje výrobky Kinder. Byla v nich salmonela!

    Před 1 rokem
    Italský výrobce cukrovinek Ferrero stahuje z českého trhu veškeré výrobky vyrobené v jeho závodě v Arlonu v Belgii, kde firma pozastavila provoz. Děje se…
     Komentáře
  • Vitalia

    Úřad upozorňuje na rizika mražených hlodavců coby krmiva, chovatelé jsou nakaženi salmonelózou

    Před 1 rokem
    Britský úřad pro potraviny FSA vydal doporučení a pokyny pro chovatele plazů, ptáků a dalších zvířat, kteří používají jako krmivo zmrazené myši. I podle českých orgánů je při manipulaci potřeba dbát na správnou hygienu, aby se předešlo případné nákaze salmonelou. Úřad FSA (Food Standards Agency) vydal své pokyny v souvislosti s výskytem salmonelózy u lidí, která měla spojitost právě s krmením zvířat zmrazenými myšmi. Na varování upozorňuje web Ministerstva zemědělství ČR Bezpečnost potravin. Důležitost dodržování hygienických pravidel pak pro server Vitalia.cz potvrdila i česká Státní veterinární správa.
     Komentáře
  • Vitalia

    „Děsivou zprávu“ o polských potravinách zveřejnili sami Poláci

    Před 1 rokem
    KOMENTÁŘ – Média v Polsku upozornila na zjištění tamního kontrolního úřadu, které se týká bezpečnosti potravin. Problém je třeba vidět v souvislostech a rizika polských potravin není nutné přeceňovat, ale ani podceňovat. Kvalita polských potravin je v Česku po nějaké době opětovně předmětem diskusí. Tentokrát na základě článku v polských médiích, který vychází ze zjištění tamního Nejvyššího kontrolního úřadu (NIK) a na který v minulém týdnu upozornil viceprezident Agrární komory ČR Martin Ludvík.
     Komentáře
  • Žádný špeky

    Dáváte z lenosti skořápky zpět do plata? Zbytečně riskujete zdraví

    Před 1 rokem
    Kdo by to neznal, pečete cukroví nebo bábovku, vyklepnete do mísy vajíčko a najednou nevíte, kam se skořápkou. Nejjednodušší je ji dát na chvíli zpět do plata. Podle odborníků si právě tímto krokem můžete způsobit velice závažné trávicí obtíže. Proto se vyplatí raději vzít mísu nebo pytlík, kam budete házet skořápky, než trávit týdny v křečích a bolestech.
     Komentáře
  • Brněnská Drbna

    V jihomoravském supermarketu prodávali kuřecí hřbety se salmonelou

    Před 1 rokem
    Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) vyrazila na průzkum do hodonínského supermarketu Kaufland, aby si posvítila na výrobky, které se tam prodávají. Pozornost potravinářů upoutal balíček kuřecích hřbetů s kůží. Balení si vzali do laboratoře, v níž zjistili, že z pochoutky by se mohlo zákazníkům udělat pořádně nevolno.
     Komentáře
  • Brněnská Drbna

    Řízky z jihomoravského Albertu obsahovaly salmonelu

    Před 1 rokem
    Česká potravinářská inspekce upozornila na závadné kuřecí řízky z hodonínské prodejny Albert, které obsahovaly bakterie Salmonella Enteritidis. Ty mohou způsobit zákeřnou salmonelózu, tedy onemocnění, které se projevuje zvracením, průjmem či horečkou.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Salmonelu vyžene z těla popenec obecný

    Před 2 roky
    Znáte popenec obecný? Tato téměř zapomenutá naťová rostlinka našich babiček, která roste téměř na každé zahradě, je letní ochranou proti salmonele. Připravte si z ní třeba med, který oceníte při změně počasí!
     Komentáře
  • ZdravéRady

    Rizikové potraviny. Při jejich konzumaci buďte opatrní

    Před 2 roky
    Konzumace některých mořských plodů je nevhodná pro těhotné a kojící matky. Stejně tak se jim ale podle pravidel vyhýbá i britská královská rodina.
     Komentáře
  • inStory

    Jíst či nejíst tatarský biftek a jaká rizika nám vlastně hrozí?

    Před 2 roky
    Jíst, či nejíst tatarský biftek, to je otázka v pravdě hamletovská. Tatarský biftek je vyroben ze syrového hovězího masa a přidává se do něj žloutek ze syrového vejce.
     Komentáře
  • Náš region

    Nudle se smrtícím zlatým stafylokokem. Kuchařka se salmonelou vaří dětem

    Před 2 roky
    To jsou restaurace bez dozoru hygieniků, místo nich by je totiž měla nově kontrolovat jen Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI). Ta ale nemůže dohledávat zdroje závažných infekcí.
     Komentáře
  • inStory

    Špatně uskladněné granule mohou zavinit celou řadu zažívacích potíží vašeho psa

    Před 2 roky
    I psí granule se mohou snadno zkazit nebo zplesnivět a způsobit tak pejskovi zažívací problémy. Tedy pokud nedodržujete určitá pravidla jejich skladování.
     Komentáře
  • Náš region

    Salmonela na Děčínsku se rapidně rozšířila. Veterináři usmrtí tisíce nosnic

    Před 2 roky
    V chovu společnosti PROAGRO Nymburk se zjistila salmonela. Veterináři usmrtí kolem 40.800 nosnic v Janské na Děčínsku. Do akce se zapojí i Správa státních hmotných rezerv (SSHR). Letos už veterináři kvůli salmonele utratili přes 77.000 nosnic.
     Komentáře
  • Drbna

    Pozor na závadný salám. Podle rozboru může obsahovat salmonelu

    Před 3 roky
    Na zdravotní problémy si můžete zadělat konzumací salámu, který vidíte na snímku. Fermentovaný fuet od výrobce Embutidos Solà z Barcelony podle rozborů Státní veterinární správy může obsahovat bakterie salmonely. Do Česka podle dostupných informací dorazilo 19 tisíc balení rizikové potraviny. Ze skladů se podařilo stáhnout 7 tisíc z nich, zbytek putoval do regálů především v Jihočeském a Středočeském kraji.
     Komentáře
  • Drbna

    Inspektoři našli v kuřecím mase z Polska salmonelu

    Před 3 roky
    Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) varují veřejnost před nebezpečnou potravinou Kuřecí kuličky na jižanský způsob, 61642 Southem Fried Chicken Popsters. Našli v nich totiž bakterii rodu Salmonella.
     Komentáře
  • ZdravéRady

    Moje roční dcera měla po povodních téměř půl roku pozitivní test na salmonelu

    Před 3 roky
    Jsou tomu dva roky, co místo našeho bydliště vyplavila blesková povodeň. Dceři tenkrát byl přesně rok, a i přes snahu, kterou jsme vynaložili, asi týden po povodni onemocněla. Tento článek vychází z reálného příběhu zaslaného naší čtenářkou.
     Komentáře
  • inStory

    Nenápadný libeček posílí vaše klouby, plíce a ochrání vás před ledvinovými kameny

    Před 3 roky
    Libeček je známý především pro svůj příznivý vliv na zažívání, ale pomáhá i při řadě dalších obtíží. Vyniká obsahem vonných silic s ftalidy (v kořenech a oddencích až 1 %).
     Komentáře
Reklama