Před 1 rokem
V kuchyni jste začátečníkem, ale chcete se blýsknout před návštěvou, třeba před všetečnou tchyní? Tento snadný nepečený tvarohovo-pudinkový dortík s jahodami a želé všechny její připomínky smete ze stolu! Suroviny: 500 g polotučného tvarohu ve vaničce 2 vanilkové cukry 50 - 60 g moučkového cukru nebo dle potřeby 1 vanilkový pudink bez vaření Créme Olé pár kapek citronového aroma od Dr. Oetkera 180 - 200 ml mléka 250 ml Ramy Cremefine na šlehání nebo smetany na šlehání 110 g dětských piškotů- zhruba zhruba 400 g čerstvých jahod + na dozdobení 1 ks jahodového ovocného želé nebo polské Galaretky 500 ml vody na přípravu cukr dle návodu (někde už obsahuje) Na dozdobení na talíři topping šlehačka máta nebo meduňka Postup přípravy receptu: Můžeme začít přípravou jahodového ovocného želé, které přijde na povrch, ale dost dlouho trvá, než vychladne a začne želírovat. Želé připravíme dle návodu na sáčku - přivedeme do varu 500 ml vody, odstavíme a přidáme 1 sáček ovocného želé společně s cukrem dle potřeby.(Polská Galaretka je už oslazená). Už se ale nesmí vařit, metličkou rozšleháme a necháme zchladnout. Na povrch dortíku použijeme, až když pomalinku začíná houstnout, jinak někde může najít skulinku a protéct dolů. V jedné míse ušleháme Ramu Cremefine do velmi husté pěny, nakonec můžeme přidat část odváženého cukru. Do druhé mísy dáme tvaroh, cukr, vanilkový cukr, pár kapek aroma - dáme opravdu malinko a raději pak přidáme, mléko - dala jsem 200 ml, stačilo by i malinko méně asi 180 ml. Záleží na hustotě tvarohu. Pak vše začneme šlehat a přisypáváme pudinkový prášek Créme Ólé, dále šleháme, až vnikne hustější hmota a do té jemně vmícháme připravenou šlehačku. Na dno dortové formy rozložíme piškoty, rozetřeme část tvarohové hmoty, pak rozložíme na půlky rozříznuté jahody, na ně zase tvarohovou hmotu, piškoty a zbytek tvarohové směsi. Nahoru rozložíme taktéž jahody a formu dáme do chladničky. Nakonec dortík "zasklíme" mírně tuhnoucí ovocnou želatinou. Měla jsem úplně plnou formu. Necháme v chladničce pořádně ztuhnout, nejraději do druhého dne. Pak odstraníme kruh, předtím vždy dortík objedu podél formy kolmo nožem. Nakrájíme na řezy a na talíři dozdobíme dle své fantazie. Možná nám zůstane malinko připravené ovocné želatiny, tak dáme ztuhnout do pohárku a přidáme třeba trochu jahod. Taky můžeme v želé namočit jahody určené na dozdobení na talíři a necháme je taky v lednici ztuhnout.