Zavřít
Želé

Želé

Nejnovější články na Seznamu na téma Želé
  • Proženy

    Maxi čokopiškot s meruňkovým želé: Nadchne i jako dort

    Před 6 dny
    Máte rádi čokopiškoty s ovocným želé? Upečte jejich maxiverzi! Obří sušenka snadno zastane roli překvapivého letního dortu a při jídle se chvíli budete cítit jako Gulliver v krajině obrů. V sezoně bude nejlepší želé ze zralých meruněk.
     Komentáře
  • iReceptář

    Vitamínové ruličky a domácí kapsičky: Nejlepší způsob, jak zpracovat ovoce

    Před 1 měsícem
    Víte, jak dokonale a chutně zpracovat nadměrnou úrodu ovoce ze zahrady? Nemusíte jen péct koláče a letní dezerty. Buďte originální! Uvidíte, že sklidíte úspěch.
     Komentáře
  • iReceptář

    Meruňková marmeláda s levandulí: Jednou ochutnáte a jinou už dělat nebudete

    Před 1 měsícem
    Meruňky a levandule? To je skvělá kombinace, kterou musíte vyzkoušet! Třeba ve formě marmelády...
     Komentáře
  • TopRecepty

    9 skvělých tipů, jak využít meloun: Dáte si melounový cheesecake, lahodné carpaccio nebo křupavou melounovou pizzu?

    Před 1 měsícem
    Meloun v létě přináší skvělé osvěžení. Jistě si ho můžete dát jen tak samotný. Existuje ale řada zajímavých variant s touto zeleninou. Zjistěte, jak si vytvořit méně obvyklé melounové pokrmy.
     Komentáře
  • Velké ucho

    Třešně. Recepty, jak je zpracovat netradičně a originálně

    Před 1 měsícem
    Třešně se velmi rychle kazí a pokud jich máte větší množství, musíte je ihned zpracovat. Zkuste si připravit třešňový džem, želé a sirup trochu jinak.
     Komentáře
  • Velké ucho

    Želatina, želé, ztužovač. Všechno, co o nich potřebujete vědět

    Před 2 měsíci
    Velké pojednání o tom, kdy a jak je použít. Osvěžující moučníky plné ovoce si zvládnete připravit doma celkem snadno, pokud budete vědět, jak správně pracovat s plátkovou a jemnou želatinou, cukrárenským želé, dort-želé a želatinovým ztužovačem. Jaký je mezi nimi rozdíl? Kdy použít který?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Den dětí: Oslavte jej s nápaditě a stylově. Vyrobte jim želé hady, housenky z ovoce nebo domácí nanuky

    Před 2 měsíci
    Den dětí je příležitostí udělat dětem radost. Připravte jim pohoštění, které rozzáří jejich oči. Máme pro vás tipy na dobrůtky, se kterými děti pobavíte, nakrmíte a ještě sklidíte jejich nadšené ovace.
     Komentáře
  • iReceptář

    Nekupujte drahé klíčky semen v obchodech: Tyto superpotraviny snadno vypěstujete

    Před 3 měsíci
    Víte, že klíčky si může doma jednoduše vypěstovat každý? Jde to poměrně snadno a za pár dní si můžete klíčky vybraných semen ozvláštnit asijské pokrmy, salát nebo klidně chleba s máslem. Víte, jak klíčit semena doma? Naučte se jednoduchý postup a už nikdy nebudete muset klíčky kupovat.
     Komentáře
  • MeziŽenami

    Želé, nebo želatina: co kdy použít

    Před 3 měsíci
    Víte, jaký je rozdíl mezi cukrárenským želé a dortem-želé? A v čem se liší želatina prášková od té v plátcích? Zjistili jsme to pro vás!
     Komentáře
  • Zmlsané dějiny

    Napravujeme omyl z pořadu Peče celá země: Slavný exotický dort Florida se dělá úplně jinak!

    Před 4 měsíci
    Dort Florida, dávný sen o exotických dálkách. A noční můra se spoustou cukru a tuku... Kompotované ovoce na světlém korpusu, žloutkový máslový krém, šlehačková náplň, strouhaná čokoláda a mandarinky navrchu. Ano, to byly časy! Retro steak a kuře Florida najdete zde: https://www.stream.cz/zmlsane-dejiny/pamatujete-na-proklinany-stejk-florida-kure-syr-a-ovoce-stvorily-legendu-90-let-64326311
     Komentáře
  • iReceptář

    Jsou krásné i jedlé: Které půvabné květiny vás potěší na zahradě i na talíři?

    Před 4 měsíci
    Květy mohou zdobit nejen zahradu či domov, nýbrž i nejrůznější pokrmy. Ba co víc, mnohdy je nejen esteticky povýší, ale i chuťově doplní.
     Komentáře
  • Dotyk

    Občas se na Zemi objeví "hvězdný sliz". Pochází z vesmíru, vysvětlení nemá

    Před 5 měsíci
    Po celá desetiletí nacházejí lidé na různých místech světa na zemi nebo na větvích stromů průsvitný nebo bělavý rosol, jehož původ dosud nemá vědecké vysvětlení. Říká se mu různě: hvězdný sliz, hvězdné bláto, hvězdná hniloba, hvězdná střela, měsíční výkal… Nejspíš nejpoužívanější název je hvězdné želé. Co to tedy je?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak pracovat s želatinou, agarem a jak použít dortové želé polevy. Toto je jednoduchý přehled pro začátečníky

    Před 5 měsíci
    Někdo má z želatiny a ostatních zahušťovadel zbytečné obavy. Práce s nimi je v podstatě jednoduchá, vždy se řiďte návodem na obalu, aby výsledek dopadl dobře. Lze je všechny použít na sladké pečení (dorty, zákusky, bonbony) i slané dobroty (aspiky).
     Komentáře
  • Nápady návody

    Nekupujte zbytečně drahou kolekci na vánoční stromeček. Čokoládové ozdoby si vyrobíte i doma, a to za pár korun

    Před 7 měsíci
    Chcete si doma vyrobit čokoládové ozdoby na stromeček? Opravdu není nic jednoduššího. Pokud si vaříte domácí čokoládu běžně, tak to pro vás bude ještě o to jednodušší. Nepotřebujete k tomu ani žádné speciální vybavení. Díky vlastním ozdobám navíc ušetříte za zbytečně drahé vánoční kolekce v obchodech.
     Komentáře
  • Vitalia

    Degustace sýrů: čím začít a proč nezapomínat na džem?

    Před 9 měsíci
    Před námi tác s množstvím sýrů a masných výrobků. Vše je krásně naservírované, a ta vůně. Člověk by se na všechno hned vrhnul, ale to bychom si moc nepochutnali. Degustace má totiž svá pravidla. Pakliže doma chystáte večírek nebo chcete přijít na návštěvu s něčím, co hostitel skutečně ocení, vezměte s sebou nový degustační set se sýry a salámy z prodejny La Formaggeria Gran Moravia. Nepůjde o žádnou obyčejnou studenou mísu, jakých se nabízí v různých lahůdkářstvích nespočet, tohle je propracovaný set doplněný návodem, jak si pestrou škálu chutí co nejvíce vychutnat. Byli jsme u toho, když se novinka od italsko-moravského výrobce představovala, a díky tomu jsme se dozvěděli, jak při degustaci postupovat i proč je skvělé jíst sýry s džemem a zapíjet vybraným vínem.
     Komentáře
  • Fandíme filmu

    Recenze: Venom 2: Carnage přichází

    Před 10 měsíci
    Tom Hardy se znovu polil černým želé, aby se mohl poprat s šílencem, co na sebe nalil želé červené.
     Komentáře
  • Fajntip

    Nevíte, co s padanými jablky? Připravte si mátové želé nebo jablečnou pomazánku

    Před 10 měsíci
    Každý podzim jimi bývá poseta půda pod stromy, zakopáváme o ně na procházkách a psi nám je k noze nosí jako míčky. Padaná jablíčka můžeme využít v kuchyni na mnoho způsobů. Pojďme si alespoň některé z nich ukázat.
     Komentáře
  • Šéfem za pár minut - Prima Pauza

    Dezert plný jahod: Dort fraisier

    Před 10 měsíci
    Jak vařit natolik skvěle, aby všem chutnalo? Buďte bez obav, Prima Pauza vám přináší to nejlahodnější z legendárního pořadu Zdeňka Pohlreicha, díky kterému se i vy můžete stát „Šéfem za pár minut!“ Další vyvoněné recepty na iprima.cz
     Komentáře
  • Feminela

    Zkroťte nepoddajné kadeře pomocí želé. Vaše vlasy zůstanou hebké a lesklé

    Před 11 měsíci
    Želé pomůže vlasům s jejich krabatěním. Krása vlasů je u každé ženy důležitá. O vlasy pečujeme a chceme vypadat nádherně a božsky. Bohužel některým ženám byly do vínku přidány kudrlinky nebo krabaté vlasy.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Skvělý dezert pro začátečníky: Nepečený dortík s jahodami

    Před 1 rokem
    V kuchyni jste začátečníkem, ale chcete se blýsknout před návštěvou, třeba před všetečnou tchyní? Tento snadný nepečený tvarohovo-pudinkový dortík s jahodami a želé všechny její připomínky smete ze stolu! Suroviny: 500 g polotučného tvarohu ve vaničce 2 vanilkové cukry 50 - 60 g moučkového cukru nebo dle potřeby 1 vanilkový pudink bez vaření Créme Olé pár kapek citronového aroma od Dr. Oetkera 180 - 200 ml mléka 250 ml Ramy Cremefine na šlehání nebo smetany na šlehání 110 g dětských piškotů- zhruba zhruba 400 g čerstvých jahod + na dozdobení 1 ks jahodového ovocného želé nebo polské Galaretky 500 ml vody na přípravu cukr dle návodu (někde už obsahuje) Na dozdobení na talíři topping šlehačka máta nebo meduňka Postup přípravy receptu: Můžeme začít přípravou jahodového ovocného želé, které přijde na povrch, ale dost dlouho trvá, než vychladne a začne želírovat. Želé připravíme dle návodu na sáčku - přivedeme do varu 500 ml vody, odstavíme a přidáme 1 sáček ovocného želé společně s cukrem dle potřeby.(Polská Galaretka je už oslazená). Už se ale nesmí vařit, metličkou rozšleháme a necháme zchladnout. Na povrch dortíku použijeme, až když pomalinku začíná houstnout, jinak někde může najít skulinku a protéct dolů. V jedné míse ušleháme Ramu Cremefine do velmi husté pěny, nakonec můžeme přidat část odváženého cukru. Do druhé mísy dáme tvaroh, cukr, vanilkový cukr, pár kapek aroma - dáme opravdu malinko a raději pak přidáme, mléko - dala jsem 200 ml, stačilo by i malinko méně asi 180 ml. Záleží na hustotě tvarohu. Pak vše začneme šlehat a přisypáváme pudinkový prášek Créme Ólé, dále šleháme, až vnikne hustější hmota a do té jemně vmícháme připravenou šlehačku. Na dno dortové formy rozložíme piškoty, rozetřeme část tvarohové hmoty, pak rozložíme na půlky rozříznuté jahody, na ně zase tvarohovou hmotu, piškoty a zbytek tvarohové směsi. Nahoru rozložíme taktéž jahody a formu dáme do chladničky. Nakonec dortík "zasklíme" mírně tuhnoucí ovocnou želatinou. Měla jsem úplně plnou formu. Necháme v chladničce pořádně ztuhnout, nejraději do druhého dne. Pak odstraníme kruh, předtím vždy dortík objedu podél formy kolmo nožem. Nakrájíme na řezy a na talíři dozdobíme dle své fantazie. Možná nám zůstane malinko připravené ovocné želatiny, tak dáme ztuhnout do pohárku a přidáme třeba trochu jahod. Taky můžeme v želé namočit jahody určené na dozdobení na talíři a necháme je taky v lednici ztuhnout.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Štěstí je... mít přátele

    Před 1 rokem
    Není to jen o tom, že se máte komu svěřit a vypovídat, když vás něco trápí. Nebo že máte někoho, kdo vám pomůže třeba se stěhováním. Přátelství má totiž pozitivní vliv i na naše zdraví a psychiku.
     Komentáře
  • Proženy

    Božský koláč: křehké máslové těsto, náplň z bílé čokolády a ovocné želé

    Před 1 rokem
    Když jsem tenhle koláč viděla u Kayley na blogu The Kitchen McCabe, musela jsem se do něj hned pustit. Křehké máslové těsto, náplň z bílé čokolády a výrazné želé z granátového jablka – to znělo báječně. A výsledek? Báječně i chutnal! Recept jsem trochu upravila a přidala jsem alternativy, kdybyste nesehnali granátové jablko. Tak hurá do pečení!
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak se připravují želatinové amarouny známe ze seriálu Návštěvníci

    Před 1 rokem
    S výrazem amarouny se česká veřejnost poprvé setkala v roce 1983, kdy měl premiéru rodinný sci-fi seriál Návštěvníci. V tomto dnes již kultovním díle se expedice čtyř akademiků z budoucnosti živila pokrmem právě s tímto názvem. Co to vlastně znamená a existují skutečné amarouny?
     Komentáře
  • CzechSight

    Vědci měli poprvé možnost pozorovat interakci časových krystalů

    Před 1 rokem
    Časové krystaly, ač to tak může vypadat, nejsou výplodem fantazie sci-fi knihy ani filmového snímku. Jde o skutečné fyzikální jevy, jejichž existence byla potvrzena v roce 2016. Nyní měli vědci možnost poprvé pozorovat jejich vzájemnou interakci.
     Komentáře
  • Cuketka peče

    Ovocný želé dort

    Před 1 rokem
    Jemný korpus, smetanová náplň s ovocem a barevné želé. Tenhle dort budou milovat nejen děti. Každý si bude chtít dát ještě kousek. I když možná vypadá složitě, tak s videonávodem jej zvládne upéct úplně každý. Nebojte se použít ani kompotované ovoce, do tohoto dortu je naprosto skvělé! Rozpis surovin na konci videa.
     Komentáře
  • Drbna

    Do Česka se dostala nebezpečná cukrovinka, zakázaná látka v ní může udusit děti

    Před 1 rokem
    Státní zemědělská a potravinářská inspekce objevila nebezpečné sladkosti. Pohárky s želé, které pochází z Vietnamu, obsahují látku Konjac flour, ta v minulosti způsobila zadušení dětí. Na našem území je proto zakázaná. SZPI proto varuje před nákupem této cukrovinky a prodejci uloží pokutu.
     Komentáře
  • Proženy

    Milujete dát si v létě aperol? Zkuste si ho připravit jako želé!

    Před 2 roky
    Už jste někdy slyšeli o jelly shots neboli želé panácích? Pokud ne, tak dávejte dobrý pozor. Naučíme vás tuhle letní party chuťovku připravit.
     Komentáře
  • Proženy

    Aperol či bombardino jako želé? Zkuste tuto netradiční podobu oblíbených drinků!

    Před 2 roky
    Už jste někdy slyšeli o jelly shots neboli takzvaných želé panácích? Pokud ne, tak dávejte dobrý pozor. Naučíme vás tuhle letní party chuťovku připravit. Zvolili jsme příchuť aperolu a sladkého bombardina.
     Komentáře
  • Proženy

    Co takhle zkusit bombardino jako želé?

    Před 2 roky
    Už jste někdy slyšeli o jelly shots neboli želé panácích? Pokud ne, tak dávejte dobrý pozor. Naučíme vás tuhle letní party chuťovku připravit.
     Komentáře
  • inStory

    Pěstujte si kadeřávek. V zimě vám dodá nálož vitaminů a minerálů

    Před 2 roky
    K méně častému názvu známějšímu spíše v polském pohraničí přidejme ještě ty známější: kapusta kadeřavá nebo jen kadeřávek. Prospěšné látky Rostlinu znali a velebili již staří Římané, kteří ve svých dobách pěstovali velmi podobné odrůdy.
     Komentáře
  • inStory

    Připravte si zásobu bylinkových amarounů, jsou výtečné pod maso

    Před 2 roky
    Projděte si tedy zahradu, povyměňujte přebytky se sousedy a pusťte se do díla. Usušit a popíjet Nejjednodušší způsob zpracování bylinek či různých natí je jednoznačně jejich nasušení.
     Komentáře
  • deníkPlus

    Zbylou nať a bylinky nevyhazujte, v zimě se budou hodit pod maso

    Před 2 roky
    Letní měsíce jsou bohaté nejen na úrodu ovoce a zeleniny, ale také mnoha druhů bylinek. Ty využíváme na přípravu různých mastí, tinktur či sirupů, mnohé se však hodí také jako skvělé dochucovadlo či základ při vaření.
Reklama