Zavřít
Bazalka

Bazalka

Nejnovější články na Seznamu na téma Bazalka
  • Naše zahrada

    Jak na alergie v kuchyni: Česnek nahradí šalvěj, vyzrát lze i na bazalku

    Před 4 dny
    Jak na alergie v kuchyni: Česnek nahradí šalvěj, vyzrát lze i na bazalku. Bazalku, petržel nebo mátu určitě používáte v kuchyni zcela běžně. A díky našim jednoduchým trikům je budete mít ještě raději. A co jsme si pro vás na dnešek připravili?
     Komentáře
  • iReceptář

    Kuchyňské nůžky poskytují jemnější zpracování bazalky než nůž a snižují riziko poškození bylinky

    Před 13 dny
    Bazalka patří k nejvoňavějším symbolům italské kuchyně. Její svěží listy dokážou proměnit obyčejné jídlo v kulinářský zážitek. A Italové s ní zacházejí s respektem a přesně vědí, že na bazalku nikdy s nožem.
     Komentáře
  • Cooky

    Těsto na neapolskou pizzu, které je jemné, tenké a bez vzduchových bublin: To, jak vypadá a chutná pravá neapolská pizza záleží na těstu i na obloze

    Před 17 dny
    Tenké těsto, nadýchané okraje a minimalistická obloha – udělejte si doma opravdovou neapolskou pizzu podle tohoto receptu s postupem.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Chcete uvařit rychlé a zdravé jídlo? Zkuste těstoviny s bazalkovým pestem

    Před 27 dny
    Těstoviny s pestem jsou vděčnou rychlovkou italské kuchyně. Těstoviny na tento způsob vás okouzlí svěží chutí díky bazalkovému pestu, která v kombinaci s parmezánem vytvoří neodolatelnou krémovou konzistenci.
     Komentáře
  • Cooky

    Zapečená rajčata plněná mletým masem a sýrem: Rajčata na půlky, voňavé koření, spousta sýra a večeře je hotová

    Před 29 dny
    Zapečená rajčata podle tohoto receptu chutnají k obědu i k večeři. Využijte vlastní úrodu ze zahrádky nebo si kupte masitá rajčata.
     Komentáře
  • Cooky

    Lahodný salát z rajčat, který dokonale zasytí i v zimě: Po zavaření vydrží čerstvý několik měsíců

    Před 1 měsícem
    Báječný salát z domácích rajčat i v zimě? Žádný problém! Zavařený rajčatový salát s cibulí je správnou volbou!
     Komentáře
  • Cooky

    Polévka z pečené dýně hokaido s cibulí a česnekem. Skvěle zahřeje v chladných podzimních dnech

    Před 1 měsícem
    Dýňová polévka podle tohoto receptu vás zahřeje v chladných a sychravých dnech jako je ten dnešní. Je rychle hotová a spolehlivě zasytí.
     Komentáře
  • Marianne

    Hledáte nápad na originální pohoštění? Chlebový ježek udělá dojem vzhledem i chutí

    Před 1 měsícem
    Přemýšlíte nad pohoštěním pro návštěvu nebo na oslavu? Zapečený bochník chleba, efektně prokrájený, naplněný sýry a výrazným pestem, rozhodně zaujme a dokonale splní nároky na skvělou chuť.
     Komentáře
  • Cooky

    Naložené křehké kuřecí kousky v marinádě z domácí směsi koření, česneku, majolky a mozzarelly

    Před 1 měsícem
    Zbyly vám menší kuřecí kousky či odřezky a nevíte co s nimi? Nálože si je do majolkové marinády s kořením a česnekem a máte oběd či večeři na druhý den - stačí si je jen usmažit.
     Komentáře
  • Kondice

    Rajčatovou omáčku dokážou zkazit dvě suroviny, říká italský šéfkuchař

    Před 1 měsícem
    Vaše rajčatová omáčka nikdy nechutná tak, jak by měla? Možná to není vaše chyba – prostě používáte špatné ingredience. Italsko-americký šéfkuchař Matthew Cutolo odhaluje, které dvě oblíbené "vychytávky" ve skutečnosti vaší omáčce ubírají na chuti. Stačí je vyměnit a rozdíl pocítíte okamžitě.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Maminčino kuře s těstovinami a játrovým výpekem

    Před 1 měsícem
    Maminčino kuře je tradiční pokrm, který v sobě ukrývá chuť domova a pohody. Toto jídlo, připravované z lásky a pečlivosti, kombinuje šťavnaté kuřecí maso s těstovinami a aromatickým výpekem, čímž vytváří neodolatelný a útulný pokrm pro celou rodinu. Použití bylinek, jako je bazalka a tymián, společně s kuřecími játry a slaninou, dodává tomuto receptu bohatost […] The post Maminčino kuře s těstovinami a játrovým výpekem appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Cooky

    Chalupářská cuketa na plechu, kde je cítit v každém soustu uzené, cibulka a slanina

    Před 1 měsícem
    Křupavý slaný koláč z cukety podle tohoto receptu s postupem osloví i masožrouty, protože v něm najdou uzené maso. Pokud jste vegetariáni, maso vynechejte.
     Komentáře
  • Cooky

    Gratinovaná cuketa podle kamarádky z Francie: Recept se smetanou a zralým sýrem, co zachrání každou přebytečnou cuketu

    Před 1 měsícem
    Recept včetně postupu na gratinovanou cuketu, který má kořeny ve Francii se hodí jako příloha k masu nebo i těstovinám.
     Komentáře
  • Bydlíme kvalitně

    Asijské bylinky: Pro Čechy velká neznámá s velkými chutěmi. Mrkněte se na přehled těch nej!

    Před 1 měsícem
    Milujete asijské gastrospeciality a chcete si čas od času nějakou připravit doma? Pak se rozhodně neobejdete bez asijských bylinek. O které jde, jakou chuť vašim pokrmům dodají a s čím je kombinovat? Všechno víme!
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Vyzkoušejte tyto fantastické smetanové těstoviny na bílém víně s parmazánem

    Před 1 měsícem
    Hledáte inspiraci na nějaký rychlý a chutný obídek? V tom případě tu jste na správném místě. Dnes si společně přichystáme smetanové těstoviny připravené na víně! Příprava této dobroty vám nezabere mnoho času a připravit jej zvládne úplně každý! Už se vám začínají sbíhat sliny? Nasaďte si tedy kuchařskou čepici, vezměte vařečku do ruky a pojďme […] The post Vyzkoušejte tyto fantastické smetanové těstoviny na bílém víně s parmazánem appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Bylinky ze supermarketu: Jak na to, aby nám bazalka déle vydržela

    Před 1 měsícem
    Bylinky ze supermarketu vypadají krásně, ale obvykle dlouho nevydrží. Máme pro vás tip, jak z nich mít užitek mnohem déle. Třeba taková bazalka je při správném postupu velmi vděčnou bylinkou. Poradíme, jak se o ni postarat po nákupu z obchodu.
     Komentáře
  • Bylinkopedie

    Tajemství zimního pěstování thajské bazalky: voňavý poklad exotické kuchyně doma

    Před 1 měsícem
    Thajská bazalka (Ocimum basilicum var. thyrsiflora) je nenápadná, ale nesmírně cenná bylina, která dokáže oživit nejen vaše kulinářské výtvory, ale i domácí atmosféru. Její charakteristická anýzová vůně s lehkým nádechem skořice je typická pro thajskou a vietnamskou kuchyni, kde je považována za jednu z hlavních ingrediencí. V zimním období se může zdát pěstování exotických bylinek […] Příspěvek Tajemství zimního pěstování thajské bazalky: voňavý poklad exotické kuchyně doma pochází z Bylinkopedie.cz
  • EnergoZrouti

    Bazalka v domácnosti: Vůně, která odradí komáry a osvěží vzduch

    Před 1 měsícem
    Bazalka patří mezi oblíbené bylinky prakticky po celém světě. Kromě toho, že nachází uplatnění v kuchyni během vaření, může být nápomocná i z několika dalších důvodů.
     Komentáře
  • Cooky

    Plněné papriky hovězím masem s poctivou rajskou omáčkou a domácím knedlíkem: Moje srdcovka k rodinnému obědu

    Před 1 měsícem
    Barevné papriky plněné masem a dušené v rajčatové omáčce. Klasika české kuchyně. Prohlédněte si recept s postupem.
     Komentáře
  • Cooky

    Zapečené cuketové hranolky s čedarem: Zdravější a téměř až návykově dobré

    Před 1 měsícem
    Při pomyšlení na tyto zapečené cuketové hranolky se mi sbíhají sliny. Patří mezi oblíbené recepty ze seriálu „Co připravit z cukety“. Cuketové hranolky s čedarem z trouby jsou nejen výborné, ale i zdravější než klasické bramborové hranolky z fritézy.
     Komentáře
  • FitŽivot

    Mátu i další bylinky můžete doma pěstovat jen ve vodě. Je to snadné

    Před 2 měsíci
    Víte, že bylinky můžete doma snadno pěstovat bez klasického květináče? Stačí jen voda a správné množství světla. Máta, bazalka, rozmarýn i tymián tak budou vždy po ruce čerstvé, voňavé a plné chuti. Hydroponické pěstování zvládne každý, a to i bez zkušeností.
     Komentáře
  • Cooky

    Těstovinový salát s dresinkem ze sušených rajčat, bazalky a marinovanými sójovými nudličkami

    Před 2 měsíci
    Odlehčený těstovinový salát, který se skládá ze samých zajímavých komponent. Dresink ze sušených rajčat, dále pak bazalka a marinované sójové nudličky.
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Bylinková vychytávka: Proč by doma neměla chybět bazalková sůl a jak si ji vyrobit

    Před 2 měsíci
    Máte přebytek bazalky a nechcete, aby přišla vniveč? Vyrobte si bazalkovou sůl. V kuchyni ji překvapivě využijete na mnoho způsobů!
     Komentáře
  • Prostřeno

    Hubnoucí potenciál staré známé bazalky

    Před 2 měsíci
    Nejen čerstvá, i sušená bazalka má hubnoucí potenciál. Pokud to ještě nevíte, zabraňuje ukládání tuků, optimalizuje krevní cukr, zlepšuje trávení, bojuje proti volným radikálům a harmonizuje střeva.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak uchovat zahradní bazalku i po ochlazení? Jednoduše si připravte rostliny na zimu

    Před 2 měsíci
    Bazalka je zahradní bylinka, která si nás naprosto získala. S oblibou nejrůznějších salátů z plodové zeleniny, rajčatových omáček a také pizzy jsme si zamilovali také tuto aromatickou rostlinku. V létě ji můžeme pěstovat na zahradě, ale to neznamená, že podzim znamená konec. Poradíme, jak bazalku pěstovat i nadále.
     Komentáře
  • Pestrá Zahrada

    Trik s bazalkou, který zná málokdo: Sklízejte ji i v zimě

    Před 2 měsíci
    Čerstvá bazalka je voňavý poklad každé kuchyně. Bohužel je ale velmi citlivá na chlad a první mrazíky ji spolehlivě zničí. Naštěstí existuje jednoduchý trik, díky kterému si můžete bazalku užívat i v zimních měsících. Stačí ... více Příspěvek Trik s bazalkou, který zná málokdo: Sklízejte ji i v zimě pochází z Pestrá Zahrada
  • Prima inspirace

    Ricottové knedlíčky s domácím bazalkovým pestem – jemná italská delikatesa

    Před 2 měsíci
    Ricottové knedlíčky neboli gnudi patří mezi tradiční lahůdky toskánské kuchyně. Připravují se z čerstvé ricotty, trochy mouky a vajíčka – díky tomu jsou jemné, krémové a doslova se rozplývají na jazyku. V kombinaci s domácím bazalkovým pestem (vyzkoušejte také náš recept na jednoduché domácí cuketové pesto s česnekem a parmazánem) vzniká dokonalá harmonie chutí, která […] The post Ricottové knedlíčky s domácím bazalkovým pestem – jemná italská delikatesa appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Cooky

    Slaný závin z listového těsta se sýrem, slaninou a zeleninou: Skvělý na cesty i k večeři

    Před 2 měsíci
    Jídlo, které se hodí k snídani, k večeři, svačině i na piknik? Slaný závin. Upečete ho z toho, co doma zrovna máte nebo zkuste naše tipy v tomto receptu krok po kroku.
     Komentáře
  • Vaříme s Mozkem

    Blesková chuťovka k pivu nebo vínu: Mozzarella s rajčaty a bazalkou

    Před 2 měsíci
    Zdravá svačinka nebo předkrm, to je mozzarella s rajčaty, bazalkou a oreganem. Ingredience receptu jsou uvedené na konci videa.
     Komentáře
  • Bydlíme kvalitně

    Znáte všechny druhy bazalky? Kromě té pravé existuje i posvátná, řecká nebo africká

    Před 2 měsíci
    Jestli jste dosud žili s tím, že bazalka je jedna a je to prostě bazalka, za malou chvíli vás vyvedeme z omylu. A neochudíme vás ani o tipy, jak nejlíp který druh využít, ať už budete v kuchyni chtít vyčarovat cokoli.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak na dokonalou bruschettu? Slavná italská topinka sází na čerstvá rajčata a bazalku. Pak chutná božsky i u nás

    Před 2 měsíci
    Bruschetta je jedním ze symbolů italského léta a italské kuchyně vůbec. Vzhledem k tomu, že rajčata stále dozrávají, je ideální čas si ji připravit. Navíc z těch čerstvých domácích, sladkých a šťavnatých je úplně nejlepší. Pak už jen stačí přidat bazalku a česnek a vybrat správný chleba.
     Komentáře
  • Pestrá Zahrada

    Jak nejlépe uchovat čerstvou bazalku z vlastní sklizně

    Před 2 měsíci
    Bazalka je jednou z nejoblíbenějších bylinek, kterou mnozí pěstují nejen pro její výraznou vůni, ale také pro její široké kulinářské využití. Hodí se k těstovinám, do omáček, k pečenému masu a výborně si rozumí s ... více Příspěvek Jak nejlépe uchovat čerstvou bazalku z vlastní sklizně pochází z Pestrá Zahrada
  • Kondice

    Bazalková sůl ozvláštní obyčejná jídla. Využijete ji v salátech i na pečené maso

    Před 2 měsíci
    Pozdní léto je pro zahradníky a milovníky bylinek obdobím bazalky. Ta se rozrůstá do mohutných trsů a člověk často nestíhá listy zužitkovat. Ne všechno se dá ale sníst hned. Co všechno si lze z bazalky připravit na dny, kdy se čerstvé bylince nebude tak dařit?
     Komentáře
  • Naše krásná zahrada

    Trik s bazalkou, který zná málokdo: Stačí ji přesadit, správně seříznout a budete ji sklízet celou zimu

    Před 2 měsíci
    Milujete čerstvou bazalku? Nemusíte se s ní loučit, když přijde zima. Stačí jednoduchý trik a voňavé listy budete mít k dispozici i v mrazivých dnech.
     Komentáře
  • Kondice

    Kvetoucí bazalku je škoda zastřihnout. Hodí se k výrobě olejů

    Před 2 měsíci
    Zastavte se na okamžik u vaší kvetoucí bazalky. Většina lidí říká “odstřihni ty květy” a hotovo. Jenže… není zrovna kvetoucí fáze příležitost, aby nám tato bylina mohla nabídnout něco víc?
     Komentáře
  • Sport

    Kuriozní nehoda. Mistr světa z Nového Města se zranil kvůli bazalce

    Před 2 měsíci
    Teď už si z toho dělá legraci, ale před čtyřmi měsíci mu do smíchu nebylo. Při velmi kuriozní nehodě si totiž švédský biatlonista Viktor Brandt přetrhl dva postranní vazy v noze a deset týdnů nemohl pořádně trénovat. A za vše mohl jeho nejnovější koníček - pěstování bazalky.
     Komentáře
  • Cooky

    Lahodná rajčatová šťáva, na které není co zkazit a zachutná každému: Žádná chemie, jen domácí přísady

    Před 2 měsíci
    Máte zahradu plnou rajčat a hledáte recepty, co s letošní bohatou úrodou? Každičkého plodu by byla škoda, rajčata jsou přece bohatá na vitamin C, který budeme v nadcházejícím podzimním období potřebovat. Dále obsahují lykopen, jenž našim buňkám pomáhá před oxidačním stresem a zároveň podporuje zdraví srdce.
     Komentáře
  • Pestrá Zahrada

    Sušení rajčat v troubě zvládne opravdu každý, lehký postup krok za krokem

    Před 3 měsíci
    Rajčata právě dozrávají a zahrádkáři řeší, jak je co nejlépe zpracovat. Zatímco oblíbené recepty jako kečup, polévka nebo omáčka patří k osvědčeným klasikám, existuje i další skvělý způsob – sušení. Usušená rajčata mají intenzivní chuť, ... více Příspěvek Sušení rajčat v troubě zvládne opravdu každý, lehký postup krok za krokem pochází z Pestrá Zahrada
  • Cooky

    Minestrone: Recept na tradiční italskou polévku plnou zeleniny, fazolí a těstovin

    Před 3 měsíci
    Minestrone je barevná italská polévka, která se vaří podle sezóny a toho, co máte doma. S fazolemi, zeleninou a těstovinami skvěle zasytí a podle našeho receptu s postupem krok za krokem to zvládnete snadno.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Připravte si rajčatové chipsy. Skvělé lehké zobání plné chuti

    Před 3 měsíci
    Rajčatová sezona dosáhla svého vrcholu a mnozí z nás mají skvělých sladkých rajčat doslova zaplavu. Zpracování rajčat může být různé a volit lze spousty zajímavých způsobů. Jakousi klasiku představuje domácí rajčatový kečup. Vynikající jsou ale nejrůznější směsi na topinky, nakládaná rajčata, případně klasická sušená rajčata. Právě s nimi souvisí i vynikající domácí sušené rajčatové chipsy. Jejich příprava je velmi jednoduchá a opravdu si pochutnáte s tím, že po nich nepřiberete.
     Komentáře
  • Pestrá Zahrada

    Jak pěstovat bazalku: 5 jednoduchých způsobů pro voňatou úrodu

    Před 3 měsíci
    Ach, bazalka! Nejen ozdoba margherity nebo základ lahodného pesta, ale i nepostradatelná součást thajského kari. Pokud si ji vypěstujete doma, dodá vašemu vaření úplně nový rozměr. A nejlepší na tom je, že to zvládne opravdu ... více Příspěvek Jak pěstovat bazalku: 5 jednoduchých způsobů pro voňatou úrodu pochází z Pestrá Zahrada
  • iReceptář

    Specifika uchování bylinek: Bazalka potřebuje zmrazit, tymián usušit. Šalvěj naložte do oleje

    Před 3 měsíci
    Léto končí, nad sklizenými poli se vznášejí ranní mlhy a zahrádkáři pomalu sklízejí poslední zbytky letošní úrody. Na svůj čas čekají také bylinky, které ještě zbyly na záhonech a chladné noci snášejí stále hůř. Abychom je využili do poslední větvičky, bude třeba je sklidit a náležitě uskladnit…
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Sušení rajčat v troubě krok za krokem. Zvládne to každý

    Před 3 měsíci
    Když se člověk podívá na záhony ve své zahrádce, zjistí, že pomalu nastává čas poslední sklizně. Především rajčat je nyní spousta a musí se nějakým způsobem zpracovat. Klasiku představuje kečup, rajská polévka či rajská omáčka. Pokud ale chcete rajčata uchovat dalším tradičním způsobem, usušte je. Sušení rajčat v troubě není nijak složité a postačí vám i obyčejná trouba. Sušená rajčata z trouby jsou stejně chutná jako ta ze sušičky. My se v následujících řádcích zaměříme na to, jak rajčata v troubě usušit.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Italská rajčatová polévka: Dopřejte si osvěžující chuť zralých a sladkých rajčat

    Před 3 měsíci
    Rajčatová polévka patří k oblíbeným jídlům nejen u dětí. Je příjemně sladká, lehce nakyslá a plná chuti čerstvých rajčat. Připravuje se snadno a rychle, a pokud ji doplníte těstovinami nebo rýží, promění se ve vydatné jídlo, které skvěle zasytí. Na závěr ji stačí ozdobit kvalitním sýrem a čerstvými bylinkami.
     Komentáře
  • Pestrá Zahrada

    Jak pěstovat bazalku pěti různými způsoby v bytě i na zahradě

    Před 3 měsíci
    Voňavá bazalka je nepostradatelnou bylinkou v kuchyni. Skvěle se hodí na pizzu Margherita, do pesta nebo do thajského kari. Pokud si ji vypěstujete sami, chuť vašich jídel posunete na zcela novou úroveň. A dobrá zpráva ... více Příspěvek Jak pěstovat bazalku pěti různými způsoby v bytě i na zahradě pochází z Pestrá Zahrada
  • ZlesaVěc

    Proč se bazalka zaštipuje

    Před 3 měsíci
    Dnes pár slov o bazalce. 🌿☺️
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak zahustit rajský protlak. Základem jsou správně vybraná rajčata a trpělivost při vaření, výtečnou chuť zajistí bazalka

    Před 3 měsíci
    Protlak z rajčat je poklad letní kuchyně, který si snadno uchováte i na zimu. Často se ale objevuje otázka – čím ho zahustit, aby měl ideální konzistenci a výraznou chuť? Domácí varianta neobsahuje žádné zbytečné přísady a voní po dozrálých rajčatech. Úspěchu dosáhnete trpělivostí a pár triky.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Bruschetta s rajčaty láká už na pohled. Vůně bazalky a chuť pravé Itálie u vás doma

    Před 3 měsíci
    Bruschetta patří k oblíbeným italským předkrmům, které najdete i v českých restauracích. Proč si ji ale nepřipravit doma? Kombinace sladkých rajčátek, voňavé bazalky a česneku přináší osvěžující chuť, která vás okouzlí hned na první pohled i sousto.
     Komentáře
  • Cooky

    Lehkou, svěží hráškovou polévku plnou hodnotných živin uvaříte za půl hodinky

    Před 3 měsíci
    Rychlá, jednoduchá a velmi výživná: Taková je hrášková polévka podle tohoto jednoduchého receptu krok po kroku.
     Komentáře
  • Apetit

    Jedno sousto a jste v Itálii! Recept na zapečené lilky à la parmigiana, který vás dostane

    Před 3 měsíci
    Zapečené lilky jsou jako malý kulinářský výlet do slunné Itálie – voňavé sugo, rozteklá mozzarella a křupavá vrstva parmazánu tvoří dokonalou symfonii chutí. Potěšte rodinu či přátele tímto lehkým, ale přitom sytým jídlem. Ideální kombinace jednoduchosti a elegance, kterou zvládnete i bez kuchařských zkušeností.
     Komentáře
  • ČasProBydlení

    Pěstování bylinek na parapetu: Zaměřte se na bazalku a tymián

    Před 3 měsíci
    Bylinky dokážou snadno povýšit obyčejný pokrm na novou úroveň. A nejlepší na tom je, že je můžete mít stále po ruce, aniž byste museli na farmářský trh nebo do obchodu. Výhodou pěstování je i to, že své oblíbené bylinky můžete nechat vyrůst i na okenním parapetu.
     Komentáře
  • iReceptář

    Letní pomocníci: Máta či bazalka vám pomohou přežít vlnu veder

    Před 3 měsíci
    Když venku panuje vedro k padnutí a i stín se zdá být příliš teplý, máloco osvěží tak jako doušek bylinného čaje nebo voňavá snítka máty ve sklenici vody. Příroda totiž zná elegantní způsoby, jak se s horkem vypořádat – a právě bylinky jsou jedním z nich.
     Komentáře
  • Apetit

    Neuvěříte, co dokáže obyčejné bazalkové pesto! Stačí 20 minut a změní těstoviny, maso i zeleninu v delikatesu jako z Janova

    Před 3 měsíci
    Stačí pár minut, hrst čerstvé bazalky a pár základních surovin, abyste na stole měli chuť Itálie v její nejvoňavější podobě. Bazalkové pesto je víc než jen dochucovadlo na těstoviny. Tato ikonická italská specialita se díky své výrazné chuti hodí k zelenině, masu, sýru i do polévek. Tradičně vzniká v hmoždíři a právě díky němu si zachovává neodolatelnou strukturu i vůni. Máme pro vás osvědčený recept i s originálními variacemi navíc.
     Komentáře
  • FitŽivot

    Z bazalky si můžete udělat i čaj. Prospěje trávení a imunitě

    Před 3 měsíci
    Bazalka pravá není jen voňavé koření z kuchyně, ale i zelený zázrak plný vitaminů a léčivých látek. Pomáhá při nachlazení, nespavosti, stresu i trávení. Zjistěte, proč má tahle bylinka své místo nejen v jídle, ale i v domácí lékárničce.
     Komentáře
  • Apetit

    Asijské bylinky, které mění pravidla hry: Vůně citronové trávy, dotek koriandru a bazalka s chutí anýzu. Vítejte v kuchyni, kde se vaří s duší!

    Před 3 měsíci
    Asijská kuchyně? To není jen sójová omáčka, rýže a sushi. Je to především svět svěžích bylinek, které se nikdy nevaří samy, mají rády kombinaci s chilli, limetkou nebo rybí omáčkou – teprve s nimi vytvářejí ty správné chutě, na které se nezapomíná. A přitom stačí málo: vědět, která bylinka kam patří a kdy ji přidat.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Domácí melounové nanuky s bazalkou – dokonalé letní osvěžení

    Před 3 měsíci
    Tereza z blogu Výpečky.com pro vás otestovala atraktivní letní dezert, kterým uděláte radost nejen dětem. Na téhle osvěžující dobrůtce si určitě pochutnají i dospělí.
     Komentáře
  • Cooky

    Zapečené šunkové rolky – návrat do kuchyně našich maminek

    Před 4 měsíci
    Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na retro zapečené šunkové rolky z trouby a vraťte se na chvíli do kuchyně svojí maminky.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Pěstování bazalky bez zasychání a černání listů – nejčastěji bývá na vině přecenění odolnosti

    Před 4 měsíci
    Pěstování bazalky bez zasychání a černání listů – nejčastěji bývá na vině přecenění odolnosti. Pokud vám bazalka neprospívá tak, jak byste si představovali, pak nejspíš někde děláte chybu. Pečovat o ni je přitom docela snadné.
     Komentáře
  • Naše krásná zahrada

    Siamskou královnu nevynechá žádný šéfkuchař – bylinku zvládnete pěstovat i na balkoně

    Před 4 měsíci
    Zapomeňte při pěstování na obyčejnou bazalku – Siamská královna vás okouzlí nejen omamnou vůní, ale i nádherným purpurovým květenstvím. Tato elegantní bylina z Thajska se skvěle hodí na balkon, do truhlíku i jako kulinářská hvězda asijských receptů. Zjistěte, proč by neměla chybět ani ve vaší zahradě.
     Komentáře
  • Marianne

    Bazalka mi přerostla přes hlavu: Poradím vám, jak jsem ji zpracovala

    Před 4 měsíci
    Bazalka voní nádherně a chutná ještě líp, ale co dělat, když vám roste rychleji, než ji stíháte sklízet? Poradím vám, jak bazalku chytře zpracovat, abyste si její aroma užívali celoročně.
     Komentáře
Reklama