Zavřít
Cukr

Cukr

Nejnovější články na Seznamu na téma Cukr
  • Apetit

    Díky hrnečkovému receptu se při přípravě tohoto perníku obejdete bez váhy

    Před 26 minutami
    Vzpomínáte na vláčný perník potřený domácím džemem a politý čokoládou, který vám pekla vaše babička? Tak tohle je přesně on! Recept na hrníčkový perník je jednoduchý, obejdete se totiž bez kuchyňské váhy – na odvažování vám bude stačit klasický hrnek o objemu 250 ml. A výsledek? Dokonalý! Zkrátka buchta na plech jako vystřižená ze vzpomínek. Tenhle perník musíte zkusit.
     Komentáře
  • Cooky

    Špaldové churros obalené ve skořicovém cukru: Sladký skvost ze Španělska, pro který nemusíte letět přes celou Evropu, ale snadno si ho připravíte doma

    Před 1 hodinou
    Churros je sladká pochoutka ze Španělska, pro kterou ale nemusíte daleko. S naším receptem si ji snadno připravíte v pohodlí domova.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Nejlepší polevy na vánoční cukroví – jednoduché, rychlé a vždy povedené

    Před 2 hodinami
    Vánoční cukroví si bez krásné lesklé polevy ani neumíme představit. Ať už zdobíte perníčky, linecké, rohlíčky nebo řezy, správná poleva dodá cukroví nejen chuť, ale i slavnostní vzhled. Velkou výhodou těchto receptů je jejich jednoduchost – nepotřebujete váhu, vystačíte si s hrnkem a lžící. Přinášíme vám osvědčené polevy na vánoční cukroví, které se vždy podaří. […] The post Nejlepší polevy na vánoční cukroví – jednoduché, rychlé a vždy povedené appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Apetit

    Hříšně dobré pařížské rohlíčky, které zničí všechny plány na diety. Tyhle budete chtít péct i po Vánocích

    Před 4 hodinami
    Pařížské rohlíčky patří mezi dobroty, které dokážou vykouzlit sváteční atmosféru i uprostřed pracovního týdne. Jemné těsto, hebký krém a lesklá čokoláda tvoří kombinaci, na kterou se těší malí i velcí. Přitom vás nečeká nic složitého – stačí chvíle v kuchyni a pod rukama vznikne cukroví, které má punc domácího luxusu.
     Komentáře
  • Babinet

    Vanilkové rohlíčky: Recept na nejoblíbenější cukroví, které patří neodmyslitelně na vánoční stůl

    Před 4 hodinami
    Vanilkové rohlíčky jsou srdcem každého vánočního stolu. Tento drobný a křehký kousek cukroví, obalený v jemném cukru, navozuje pocit naprosté harmonie. Když se zeptáte, které cukroví je nejoblíbenější, odpověď často zní jednoznačně: vanilkové rohlíčky. Bez nich by totiž vánoční atmosféra nebyla kompletní.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Medové krémeše jako jednohubky: Rychlý recept na krémový dezert z medových plátů pro snadné servírování

    Před 5 hodinami
    Představujeme vám recept na neodolatelné medové krémeše, které okouzlí každého milovníka sladkého. Tyto malé lahůdky jsou ideální pro slavnostní příležitosti nebo jako elegantní doplněk k odpolední kávě či čaji. Jednohubky z křehkého medového těsta plněné bohatým krémem a šlehačkou jsou symbolem dokonalosti a chuti. Suroviny: Těsto: 480 g hladké mouky 190 g moučkového cukru 90 […] The post Medové krémeše jako jednohubky: Rychlý recept na krémový dezert z medových plátů pro snadné servírování appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Základní těsto a postup na chutnou vánočku

    Před 5 hodinami
    Vánočka je nedílnou součástí českých Vánoc. Její charakteristická spletená forma, posypaná mandlemi a cukrem, láká nejen vzhledem, ale i neopakovatelnou chutí. Pokud si chcete přivodit pravou sváteční atmosféru, není lepší způsob než upéct si vlastní vánočku. Tento článek vás provede základním receptem a postupem.
     Komentáře
  • Veganské recepty na každý den

    Kokosky: Jednoduchý recept na vánoční klasiku

    Před 6 hodinami
    Recept na kokosky: 🔗* Těsto: * 80 g hladké mouky * 100 g moučkového cukru * 200 g sušeného kokosu * 140 g rostlinného mléka * 40 g rozpuštěného kokosového oleje * špetka soli * Poleva: * Tmavá čokoláda na namáčení 👩‍🍳 Postup: 1. Smíchej v misce kokos, mouku, cukr a sůl. 🥄 2. Přidej rozpuštěný kokosový olej a rostlinné mléko, pořádně promíchej, aby vzniklo kompaktní těsto. 3. Vytvaruj malé polokoule (pomůže ti třeba čajová lžička!) a dej je na plech vyložený pečicím papírem. 4. Peč v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 20 minut, dokud makronky nebudou zlatavé. ✨ 5. Nech je úplně vychladnout a spodní část namoč do rozpuštěné čokolády. 💡 6. Čeká tě kokosový sen, ideální k čaji nebo jen tak na mlsání. 🫶 P.S. Čokoládovou polevu můžeš nahradit bílou čokoládou pro jemnější chuť. 🥥 A co ty? Už začínáš s vánočním pečením? 🎅
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Jednoduchý recept na oblíbené máslové sušenky – Vyzkoušejte je i vy!

    Před 7 hodinami
    Dnes si přichystáme fantastické domácí máslové sušenky, které máte za pár desítek minut hotové. Tím pádem vám zbude více času třeba na balení dárků. Příprava těchto sušenek je velice snadná a nemusíte se bát, že byste cokoliv mohli pokazit. Do přípravy této dobroty můžete tedy zapojit i ty nejmenší u vás doma. Už se vám […] The post Jednoduchý recept na oblíbené máslové sušenky – Vyzkoušejte je i vy! appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Vánoční cukroví z bílkového sněhu: Jeho předností je chuť, lehkost a křehkost

    Před 8 hodinami
    Bílkový sníh jsou bílky našlehané do jemné, pevné a lesklé pěny. Pro přípravu sněhového cukroví šleháme bílky s cukrem. V našem seriálu Domácí cukrárna vás s několika sněhovými recepty seznámíme.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Linecké pečivo bez uležení: Díky malé změně bude cukroví krásně měkké už druhý den

    Před 9 hodinami
    Těsto na linecké cukroví se připravuje obvykle v osvědčeném poměru surovin - 3 díly hladké mouky, 2 díly másla a 1 díl cukru. Po upečení potřebuje trochu odležet, proto se peče alespoň dva týdny před plánovanou spotřebou. Stačí ale poměr trochu upravit a cukroví změkne rychleji.
     Komentáře
  • Zahrádkář

    Vánoční Crinkles: Popraskané čokoládové sušenky s brusinkami

    Před 10 hodinami
    Popraskané crinkles sušenky už několik let kralují vánočnímu pečení. Jsou efektní, vláčné, čokoládové a přitom úplně jednoduché.Vyzkoušejte voňavou verzi Jany Florentýny Zatloukalové s brusinkami a kapkou rumu – ideální k zimnímu mlsání i…
     Komentáře
  • Proženy

    Jak nepřibrat o Vánocích? Dopřejte si, co vám chutná. Kila navíc zastaví tyto chytré triky

    Před 11 hodinami
    Vánoce klepou na dveře a s nimi i vůně cukroví, smažených dobrot a svátečních specialit. Každý rok lákají ochutnat vše, co stůl nabízí. A proč ne? Takhle si užijete svátky s radostí z jídla a zároveň bez výčitek.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Tyto rohlíčky musíte mít! Recept na křehké a jemné pudinkové rohlíčky

    Před 23 hodinami
    Pudinkové rohlíčky patří mezi nejoblíbenější jemné druhy cukroví. Díky přidanému pudinkovému prášku mají nádhernou vůni, hladkou strukturu a křehkost, která se doslova rozpadá na jazyku. Tento jednoduchý recept stojí na klasickém postupu – máslo, cukr, mouka a pudink tvoří harmonické těsto, které se výborně tvaruje. Co budeme potřebovat 150 g hladké mouky 50 g moučkového […] The post Tyto rohlíčky musíte mít! Recept na křehké a jemné pudinkové rohlíčky appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Pudinkové rohlíčky – jemné, voňavé a krásně křehké vánoční cukroví

    Před 1 dnem
    Pudinkové rohlíčky patří mezi nejoblíbenější jemné druhy cukroví. Díky přidanému pudinkovému prášku mají nádhernou vůni, hladkou strukturu a křehkost, která se doslova rozpadá na jazyku. Tento jednoduchý recept stojí na klasickém postupu – máslo, cukr, mouka a pudink tvoří harmonické těsto, které se výborně tvaruje. Co budeme potřebovat 150 g hladké mouky 50 g moučkového […] The post Pudinkové rohlíčky – jemné, voňavé a krásně křehké vánoční cukroví appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Cooky

    Kakaové rohlíčky s kávovým krémem a ozdobené sněhovou cukrovou vločkou: Tajemství rohlíčků, které se nerozpadají

    Před 1 dnem
    rohlíčky patří Vánocům. Vyzkoušejte kakaové linecké rohlíčky s kávovým krémem podle receptu s postupem. Elegantní cukroví s výraznou chutí a křehkým těstem.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Dvoubarevné vanilkové hůlky ze špaldové mouky – efektní cukroví ozdobí sváteční tabuli

    Před 1 dnem
    Hledáte tip na krásné a výborné vánoční cukroví? Máme pro vás originální variaci, která je z jednoduchého máslového těsta. Skvěle se bude vyjímat na podnose s dalším cukrovím a nejen děti z něj budou nadšené.
     Komentáře
  • Babinet

    Vánoce a cukrovka: Cukroví si nemusíte odpírat. Inspirujte se dia recepty

    Před 1 dnem
    Vánoce jsou pro mnohé (krom jiného) také plně naložený stůl a hodování, a to včetně všudypřítomného cukroví. Zvláště pro diabetiky jsou Vánoce velice náročným obdobím, protože většina cukroví, která se doma i na návštěvě servíruje, obsahuje cukr a je tedy nemocnému zapovězena. Ale nemusí to tak být. Stačí se inspirovat dia recepty a užít si vánoční cukroví i při cukrovce.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Išelské dortíčky: Vyzkoušejte připravit cukroví s výraznou chutí a noblesním vzhledem

    Před 1 dnem
    Išelské dortíčky k Vánocům neodmyslitelně patří. Křehké kakaové těsto se dokonale snoubí s výrazně kyselkavou marmeládou a křupavou čokoládovou polevou. Vyzkoušejte cukroví, které je přitažlivé jak chuťově, tak i vzhledově.
     Komentáře
  • Cooky

    Vydatná zelňačka s klobásou a zakysanou smetanou: Poctivá polévka z kysaného zelí, která zahřeje i v největším mrazu a provoní celý byt

    Před 1 dnem
    Zelňačka podle tohoto receptu s postupem patří mezi jídla, které bych klidně jedla každý den. Mísí se v ní výrazné i jemné chutě, které jsou typické pro českou kuchyni.
     Komentáře
  • Cooky

    Nadýchaní skořicoví šneci s máslovou náplní: Když je venku sychravo, nic nezahřeje tak příjemně, jako plech čerstvě upečených skořicových šneků

    Před 1 dnem
    Skořicoví šneci jsou pochoutka, ale nejvíc si na nic pochutnáte, když si je připravíte doma. Hmm… už cítíte tu vůni podzimu?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Koláčky z listového těsta s jablky voní skořicí. Snadný recept ukáže videonávod

    Před 1 dnem
    Jablečné koláčky z listového těsta vypadají díky ozdobnému nakrojení překrásně, a přitom jsou úplně snadné. Chutí připomínají všemi oblíbený štrúdl, voní skořicí, cukrem a ještě teplým se nedá odolat.
     Komentáře
  • Proženy

    Zdravější vánoční cukroví? Jde to. Ale nic nepřehánějte, i malé kroky se počítají. Hlavní je chuť!

    Před 1 dnem
    Vánoční svátky bez domácího cukroví si většina lidí snad ani neumí představit. Málokdo mu odolá a v lednu se pak nestačí divit, proč nemůže dopnout kalhoty. Zkuste na to jít trochu jinak: mnohdy stačí pár jednoduchých změn.
     Komentáře
  • Dáma

    Zdravější verze tradičního vánočního cukroví: 5 ověřených receptů, které si zamilujete

    Před 1 dnem
    I tradiční vánoční cukroví lze připravit v o něco zdravější podobě, aniž byste přišli o jejich typickou vůni a chuť, které k Vánocům neodmyslitelně patří. Stačí jen pár drobných úprav v surovinách. Připravili jsme pro vás pět ověřených receptů na oblíbené vanilkové rohlíčky, linecké, marokánky, perníčky a sádlové důlky.
     Komentáře
  • Cooky

    Fazolové brownies: Chutnají jako čokoládová buchta a nikdo vám neuvěří, že jsou z luštěnin

    Před 2 dny
    Jakmile je jednou ochutnáte, pochopíte, že \"fazolové\" není synonymem pro dietní, ale pro vláčné ,syté a překvapivě návykové.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Piškotové rohlíčky plněné máslovým krémem

    Před 2 dny
    Vychutnejte si jemné, nadýchané piškotové rohlíčky, které se po spojení máslovým krémem doslova rozplývají na jazyku. Tradiční česká pochoutka, která rozzáří každý slavnostní stůl i běžné odpoledne. Piškotové rohlíčky plněné máslovým krémem Co budete potřebovat: 6 velkých vajec 150 g moučkového cukru 150 g cukru krupice 300 g polohrubé mouky Máslo na potření plechu Máslový […] The post Piškotové rohlíčky plněné máslovým krémem appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Snadný recept na víkend! Výjimečný makovo-pudinkový koláč: Rychlá příprava, božská chuť

    Před 2 dny
    Připravte si doma výjimečný makovo-pudinkový koláč s bohatou makovou bází a jemnou tvarohovou vrstvou. Tento jednoduchý recept přinese na váš stůl nezapomenutelný dezert. The post Snadný recept na víkend! Výjimečný makovo-pudinkový koláč: Rychlá příprava, božská chuť appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Kondice

    Zkuste letos zdravé cukroví: Brusinková srdíčka jsou bez dalšího cukru a se spoustou vlákniny

    Před 2 dny
    Tenhle recept je ideální pro všechny, kdo nemají moc času a chtěli by pojmout Vánoce poněkud zdravěji. Stačí jen brusinky, vločky a kokos a můžete se pustit do přípravy.
     Komentáře
  • Zdravě živená

    Maková srdíčka s citronem - Zdravě živená

    Před 2 dny
    Ačkoliv maková srdíčka nejsou jedním z těch alternativních druhů cukroví, stojí za to ho sem přidat, jelikož je to recept opravdu povedený
     Komentáře
  • Cooky

    Mrkvový dort s čokoládovou polevou, který vypadá jako namalovaný: Sladký od přírody, ideální i pro naše nejmenší

    Před 2 dny
    Jeden z nejjednodušších dortů, jaké jsem kdy upekla, se skrývá v tomto receptu s postupem. Vyšperkovat ho můžete čokoládou a krémem.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Kakaové perníčky plněné višňovou marmeládou. Adventní cukroví, které potěší každého

    Před 2 dny
    Perníčky plněné višňovou marmeládou jsou adventní cukroví, které spojuje kakaové těsto, vůni hřejivého koření a sladkokyselý ovocný střed. Chia semínka v receptu vytvářejí gel, který funguje místo vajec a dodává těstu pevnost i pružnost. Po upečení jsou perníčky měkké, jemně kořeněné a po obalení v cukru či rumové polevě získají dokonalý zimní charakter. Tento recept je jednoduchý, dobře se s ním pracuje a výsledkem je cukroví, které udělá radost dětem i dospělým.
     Komentáře
  • jentaksiupect.cz

    Linecké cukroví s citrónovým krémem a bezé pusinkou

    Před 2 dny
    Sněhobílá sladká pusinka chuťově lahodí s citrónovým krémem. Křehké těsto dodává cukroví příjemnou křupavost.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Linecké cukroví – tradiční a vždy dokonale jemné

    Před 2 dny
    Linecké cukroví patří mezi největší klasiky, které na vánočním stole nesmí chybět. Díky jednoduchému poměru 3 : 2 : 1 je příprava snadná a výsledek vždy křehký, voňavý a rozplývavý. Slepené oblíbenou marmeládou a krásně ozdobené je nejen chutné, ale i dekorativní. Suroviny 300 g hladké mouky 200 g másla 100 g moučkového cukru 1 […] The post Linecké cukroví – tradiční a vždy dokonale jemné appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Cooky

    Buchta jako zákusek: Upečte lineckou buchtu s pudinkovým krémem, která není ani trochu suchá

    Před 2 dny
    Lineckou buchtu můžete upéct na mnoho způsobů, třeba s ovocem nebo tvarohem podle našeho receptu s postupem. Tato náplň z pudinku a zakysané smetany buchtu je vláčná a bohatá.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Máslový krém do cukroví jen ze dvou ingrediencí: Je hotový za pár minut a v chladu vydrží týdny

    Před 2 dny
    Košíčky, ořechy nebo trubičky… jsou druhy cukroví, které by nikdy nebyly kompletní bez krému. Jaký ale vybrat, aby dlouho vydržel a neriskovali jste, že se cukroví zkazí? Sázkou na jistotu je jednoduchý máslový s cukrem, který ovšem můžete mnoha způsoby dochutit.
     Komentáře
  • Žena-in

    Mikulášský balíček podle lékařů. Dobroty, které budou děti bavit, ale neublíží jim

    Před 2 dny
    Úlohou mikulášské nadílky je každý rok to samé - udělat obdarovanému radost. A tak běháme mezi regály a vybíráme nejrůznější dobroty. Jakým se v zájmu našich dětí vyhnout, a kde naopak přibrzdit? Pediatr sestavil „zdravého mikuláše“ tak, aby byly děti při rozbalování nadšené, ale jejich zdraví netrpělo.
     Komentáře
  • iGlanc

    Znáte pojem „cukrový obličej”? Jedním z příznaků jsou vrásky a akné. Kvůli dortíkům i salámům tvář trpí

    Před 2 dny
    Když si dopřáváme sladkosti, většinou řešíme číslo na váze. Cukr však nepáchá škody jen v obvodu pasu. Může se podepsat i na naší tváři, urychlit stárnutí pleti a celkově zhoršit její stav. A kdy jindy upozornit na fenomén cukrového obličeje než právě v adventním čase?!
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Datle patří mezi zdravější sladkosti. Na „balíček na posezení“ ale stejně raději zapomeňte, jsou totiž kalorickou bombou

    Před 2 dny
    Jsou sladké a šťavnaté, dodávají rychlou energii a překypují vitamíny a minerály. Datle jsou oblíbenou zdravější alternativou cukrovinek a sladidel. Opravdu jsou ale tak zdravé a neškodné, abychom je mohli pojídat zcela bez výčitek? Na co si dávat u těchto pokladů původem z Přední Asie pozor?
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Košíčky Izidor: Osvědčený recept na tradiční vánoční cukroví s ořechovou náplní a čokoládovým krémem

    Před 2 dny
    Košíčky Izidor jsou skvělým způsobem, jak zpestřit váš vánoční stůl. Toto cukroví kombinuje křupavé těsto, bohatou ořechovou náplň a lahodný čokoládový krém, což je zárukou, že si každý pochutná. Ingredience: Těsto: 400 g hladké mouky 250 g másla 200 g moučkového cukru 140 g mletých ořechů 1 vejce 2 lžíce kakaa Trocha skořice Kůra a […] The post Košíčky Izidor: Osvědčený recept na tradiční vánoční cukroví s ořechovou náplní a čokoládovým krémem appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Zdravotnictví a medicína

    Pusinky recept: základem jemného cukroví jsou bílky a cukr. Dají se však připravit zdravější s oříšky

    Před 2 dny
    Pusinky jsou jemný dezert připravený z vyšlehaných bílků a krupicového cukru. Vyšlehaný sníh se pak suší při nízké teplotě v troubě. Dobře upečené pusinky by měly být bílé, křupavé a suché. Jsou lehké jako peříčko, ale plné cukru. Pokud chcete připravit trochu lehčí dezert, můžete cukr vynechat a přidat jemně namleté oříšky či strouhaný kokos. Výsledek sice nebude úplně dokonale připomínat ty klasické pusinky, které znáte z cukráren, ale po chuťové stránce budou rozhodně originální. Mleté oříšky či mandle jim dodají příjemnou příchuť. A pokud je předem trochu opražíte, budou ještě aromatičtější.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Křupavé vanilkové spirálky s bohatou vanilkovou chutí, sladkým cukrem a čokoládovou polevou

    Před 2 dny
    Vanilkové spirálky jsou jemné, křupavé a nádherně voňavé cukroví, které spojuje máslové těsto, čerstvou vanilku a citronovou kůru. Stačí jednoduché suroviny, chvíle trpělivosti a vznikne elegantní sladkost, která se hodí na sváteční stůl i na běžné mlsání. Spirálky se po upečení máčí do čokoládové polevy a posypávají oříšky, díky čemuž získají slavnostní vzhled i bohatší chuť. Recept je snadný, srozumitelný a ideální i pro začátečníky, kteří chtějí upéct něco efektního bez složitostí.
     Komentáře
  • BAJOLA » Fit bez diet

    Fit išelské dortíčky - zdravý recept | BAJOLA » Fit bez diet

    Před 2 dny
    Další moje oblíbené vánoční cukroví, které dělávala babička, jsou išelské dortíčky, zkomoleně išlské nebo ilšské dortíčky, z kakaového těsta plněné světlým krémem, přelité čokoládou a ozdobené mandlí nebo vlasšským ořechem. Klasický recept je samozřejmě plný másla a cukru, ale po dlouhém špekulování se mi podařilo vymyslet zdravou fit verzi, a to i včetně krému, což byl největší oříšek. Samozřejmě chuťově nejsou tak bombózní jako klasika, ale nemají od nich tak daleko!
     Komentáře
  • Ženy

    Cukroví pro líné: 5 rychlovek, které zvládnete, i když máte prosince po krk

    Před 2 dny
    Prosinec je krásný, ale taky hodně vyčerpávající. Po kolečku shánění dárků a zařizování všeho kolem Vánoc má člověk jen málokdy chuť pouštět se do velkého pečení. Pokud se ale cukroví nechcete vzdát úplně, tady je pět tipů, které zvládnete, i když je vaše motivace na nule.
     Komentáře
  • Proženy

    Vánoční cukroví z loňské mouky a cukru? Kdy lze použít staré suroviny a kdy je radši vyhoďte

    Před 2 dny
    Mouka a cukr, to je základ skoro každého sladkého pečení. Ale jste si jisti, že můžete tyhle dvě suroviny použít na pečení cukroví, pokud vám zůstaly třeba z loňska? Přečtěte si, jak poznat, zda je mouka stále vhodná, jak ji správně skladovat, jak to je s cukrem… A kdy raději koupit čerstvé?
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Nejlepší bílková poleva aneb Jak nazdobit perníčky: S našimi tipy to zvládne i začátečník!

    Před 2 dny
    Zdobení perníčků, to je ta pravá zábava (nejenom) pro děti! Jenže co dělat, když se poleva nedaří, trhá se, ucpává zdobicí sáček, nebo je naopak příliš řídká? Nevěšte hlavu. Pomůžeme vám připravit luxusní bílkovou polevu, se kterou budou vaše perníčky jako ze žurnálu!
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Zdravější vánoční cukroví aneb Jak a co péct bez hromady cukru, bílé mouky nebo bez tuku

    Před 2 dny
    Nejde o to zrušit vanilkové rohlíčky a linecké, ale chytře je upravit. Zdravější vánoční cukroví znamená méně bílé mouky a cukru, víc ořechů, ovoce, vlákniny. Zkrátka takové, aby sedlo i diabetikům, celiakům a lidem se speciálními omezeními.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    I začátečník ji zvládne! Rychlá pudinková buchta

    Před 2 dny
    Upečte si podle našeho receptu rychlou a neskutečně dobrou pudinkovou buchtu s bohatým vanilkovým krémem a čokoládovou polevou. Skvělá volba pro každou příležitost! The post I začátečník ji zvládne! Rychlá pudinková buchta appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Houbička v kuchyni

    Domácí houbová pizza: snadný postup na lahodnou žampionovou dobrotu

    Před 2 dny
    Jednoduchý recept na domácí houbovou pizzu se žampiony, špenátem a třemi druhy sýra. Rychlý postup krok za krokem pro skvělý výsledek.
     Komentáře
  • Recepty z české i mezinárodní kuchyně | Neplechanaplechu.cz

    KARAMELOVÉ PLACIČKY S MANDLEMI

    Před 2 dny
    Oblíbené cukroví postavené na klasickém lineckém těstě doplněné o karamel a mandle. Skvěle ozvláštní každý sváteční stůl.
     Komentáře
  • Recepty od Jany

    Marcipánové hvězdičky: vánoční cukroví s čokoládovým středem

    Před 3 dny
    Křehké těsto, marcipánová náplň, čokoláda navrch… Tyhle marcipánové hvězdičky jsou absolutní vánoční top! 🎄✨ Dokonalé cukroví pro všechny, kdo milují spojení marcipánu, čokolády a jemného pečiva. Uložte si recept, upečte a ochutnejte – varuji, mizí nebezpečně rychle! 😍🍪 🧾 INGREDIENCE Těsto: 150 g změklého másla 1 vejce 130 g cukru 1 balíček vanilkového cukru 250 g hladké mouky Marcipánová vrstva: 300 g marcipánu 2 bílky ( vejce velikost L) trocha Amaretta nebo mandlový extrakt Navrch: rozpuštěná čokoláda cukrové kuličky
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Mocca oválky s kávovým zrnkem – vánoční cukroví pro milovníky kávy

    Před 3 dny
    🎄Vánoční cukroví je srdcem sváteční atmosféry — a právě mocca oválky s kávovým zrnkem patří mezi ty druhy, které milují všichni milovníci kávy i elegantních dezertů. Jemné křehké těsto, nadýchaný kávový krém a čokoládová poleva tvoří kombinaci, které jednoduše nejde odolat. Toto cukroví navíc krásně voní, nádherně vypadá a po týdnu rozležení chutná ještě lépe. […] The post Mocca oválky s kávovým zrnkem – vánoční cukroví pro milovníky kávy appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • iReceptář

    Pistáciové rohlíčky připravené z másla a mletých pistácií nabízejí jemnější variantu klasického cukroví

    Před 3 dny
    Pistáciové rohlíčky jsem poprvé ochutnal u své kamarádky Dominiky a hned mě dostaly svou jemností a máslovou chutí. Od té doby je peču pravidelně, protože tato jednoduchá pistáciová varianta klasiky má opravdu dokonalý šmrnc.
     Komentáře
  • VTM

    Asteroid Bennu obsahuje cukr. Kosmická lednička skrývá většinu komponent, ze kterých se dá uvařit život

    Před 3 dny
    Na sklonku léta roku 2016 vyslala NASA do vesmíru zhruba třímetrovou sondu OSIRIS-REx, která o čtyři roky později nabrala vzorky hornin z malého asteroidu Bennu.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Francouzský toast z buchtiček ve stylu churros se skořicovým cukrem a voňavým máslem

    Před 3 dny
    Tento recept nabízí snadnou cestu k voňavé snídani, která spojuje nadýchanost českých dukátových buchtiček se sladkým kouzlem churros. Buchtičky se krátce namočí do jemné vaječné směsi s mlékem a vanilkou, na pánvi se opečou dozlatova a ještě teplé se obalí ve skořicovém cukru. Díky tomu získají křupavou karamelovou vrstvičku a jemnou středovou strukturu, která působí hřejivě a svátečně. Recept je jednoduchý, rychlý a dokáže oslnit i ve všední ráno.
     Komentáře
  • Příroda

    Chloroplast má i další velmi důležitou funkci, krom fotosyntézy, zjistili vědci

    Před 3 dny
    Když se řekne chloroplast, každý si představí stejný obrázek: malou, zelenou organelu uvnitř rostlinné buňky, kde se sluneční světlo mění na energii a cukry – proces, který nazýváme fotosyntéza. Leta letoucí panovalo v rostlinné biologii pevné přesvědčení, že role chloroplastů je primárně metabolická a energetická. Chloroplast však hraje velkou roli i v imunitě, obraně a signalizaci, o kterých se myslelo, že jsou výhradní doménou buněčného jádra a cytoplazmy. Co to znamená po nás? Nové možnosti při šlechtění odolnějších rostlin.
     Komentáře
  • Cooky

    Nadýchaná citrónová babeta s banánovou polevou a sypáním z čokolády

    Před 3 dny
    Babeta je perfektní dezert, který je rychlý, snadný na přípravu, a přitom neuvěřitelně lahodný. Vyzkoušejte tuto citrónovou.
     Komentáře
  • Žena-in

    Vánoční recept: Vanilkové hůlky jak z amerického filmu

    Před 3 dny
    Špaldová mouka znamená návrat ke kořenům v té nejlepší podobě. Stará odrůda pšenice vyniká lehkostí a výživovou hodnotou. Hodí se na vánočky, máslové cukroví i perníky a přidá jim jemně oříškovou chuť i krásnou barvu. Hodí se i do dnešního receptu.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Videonávod na sněhové pusinky: Cukroví ze 2 surovin se dokonale rozplývá na jazyku

    Před 3 dny
    Sněhové pusinky jsou sladké, křehké a nadýchané sněhobílé obláčky, které připravíme ze zbylých bílků po pečení cukroví. Jejich příprava není složitá, stačí dodržet několik rad, aby byl výsledek perfektní.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Perfektní cukrová poleva: Sladká, hladká a akorát hustá ozdobí linecké, perníčky i další cukroví. Tento postup je základem úspěchu

    Před 3 dny
    Poleva a zdobení korunují výsledek. Na první pohled rozhodují, jestli se nám cukroví líbí nebo s výběrem spíš váháme. Prozradíme vám recept na perfektní cukrovou polevu, která krásně vypadá a hezky drží na lineckém, perníčkách i na jiném cukroví. Poradíme, jakou hustotu zvolit, čím polevu dochutit a jak se vyhnout jejímu praskání či stékání.
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Správná vánoční štóla zraje jako víno. Upečte si sváteční poklad původem z Drážďan!

    Před 3 dny
    Vánoční štóla se nedá uspěchat. Peče se i několik týdnů před svátky, a v chladu a v cukru čeká na svou příležitost až do Vánoc. Jak upéct štolu, jaké druhy jsou nejoblíbenější a co je na ní potřeba?
     Komentáře
Reklama