Zavřít
Cukr

Cukr

Nejnovější články na Seznamu na téma Cukr
  • DIAstyl

    Játra jako továrna na glukózu: Diabetici by měli jejich zdraví věnovat patřičnou pozornost

    Před 1 hodinou
    Játra jsou jedním z největších a nejvýznamnějších orgánů v lidském těle. Mají mnoho funkcí, které přispívají k udržení našeho celkového zdraví. V kontextu diabetu hrají játra zásadní roli v managementu hladiny cukru v krvi. V tomto článku se podíváme na to, co je pro játra škodlivé, a jak naopak můžeme prospět jejich zdraví.
     Komentáře
  • Cuketka peče

    Rychlé koblížky bez kynutí: s rumem a strouhaným jablíčkem

    Před 18 hodinami
    Kynutí a tvarování koblih může být docela strašidelné a zdlouhavé, tak pokud na to nemáte nervy, tady je jedna rychlá alternativa. Jsou hodně jednoduché a se strouhanými jablíčky. Voní po rumu a po skořici. Na konci nezapomeňte bohatě obalit/posypat moučkovým cukrem (v těstě je cukru malinko). Suroviny: 230 g hladké mouky, 100 ml mléka, 30 g cukru, 2 jablka, 2 vejce, 2 lžíce rumu, 1 lžička skořice, 1 lžička prášku do pečiva, olej na smažení, špetka soli, moučkový cukr na obalení.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Snadný recept na sušenky

    Před 19 hodinami
    Pokud jste fanouškem sušenek, máme pro vás dobrou zprávu. Zatímco čokoládové chipsy jsou jistě velmi oblíbené, jsou tyto sušenky jistě na druhém místě. Koneckonců, může být něco špatně na vanilce, skořici a másle?
     Komentáře
  • Svět cestovatele

    Domácí ledový čaj – potřebuje více cukru než horký čaj, ale bude bez éček

    Před 1 dnem
    Domácí ledový čaj – potřebuje více cukru než horký čaj, ale bude bez éček. Ledové čaje v létě frčí. Ale co si budeme povídat, ony frčí i v zimě. Zvykli jsme si na ně a obchody, kavárny a restaurace se přizpůsobily. Ledové čaje bývají dokonce čepované. No, není divu, je to báječné osvěžení bez bublinek, které každý nemůže nebo nemusí.
     Komentáře
  • Adbz

    Co se žloutky po šlehání sněhu: Díky soli a cukru vydrží týdny čerstvé

    Před 1 dnem
    Pokud do receptu potřebujete jen vyšlehané bílky a nevíte, co se zbylými žloutky, vyzkoušejte tento jednoduchý trik. Takto vám v lednici vydrží i několik dalších týdnů.
     Komentáře
  • Jímeto

    Jak na rakvičky: Po dopečení musí zvonit. Zkuste třeba ty podle Romana Pauluse

    Před 1 dnem
    Kdo by nemiloval rakvičky se šlehačkou? Jejich příprava není náročná, má ale určitá pravidla. Co k ní mohou říct slavní čeští kuchaři? Možná vás také překvapí, že první rakvičky mají poměrně dlouholetou historii.
     Komentáře
  • WeboZdraví

    Jak na večerní mlsání: vadí hlavně tuky a cukry

    Před 1 dnem
    Každý máme nějaké zlozvyky. Když však negativně ovlivňují vaši životosprávu, zvažte, zda nenastal čas na změnu. Opravdu je nutné dopřávat si dobroty, které nejsou zrovna zdravé, večer. A navíc ve velkém množství?
     Komentáře
  • Recepty prima nápadů

    Arónie v kuchyni: Objevte úžasnou chuť a léčivou sílu zapomenuté superpotraviny

    Před 2 dny
    Plody arónie nazývané také jako černý jeřáb nebo temnoplodec obsahují vysoké množství zdraví prospěšných látek. Jde zejména o antioxidanty, flavonoidy, třísloviny, vitaminy skupiny B, C, E a K a z minerálů pak měď, mangan, vápník, železo, zinek, hořčík, jód, draslík a další.
     Komentáře
  • Zahrádkářská poradna

    Cukr některým květinám chutná

    Před 2 dny
    Cukrové hnojivo je tradiční prostředek používaný ke speciální výživě rostlin na zahradě. Má svoje výhody, ale při jeho aplikaci se vyplatí opatrnost.
     Komentáře
  • Jsme kočky

    Lahodný nugát byl úplatkem pro bohy i svatebním dárkem. Zkus si udělat domácí!

    Před 2 dny
    Náplň do čokolád, pralinek, koblížků nebo jen tak samotný. Slaďoučký, na jazyku rozplývající se nugát je oblíbený po celém světě. A není divu. Můžeš si ho navíc jednoduše připravit sama doma.
     Komentáře
  • Receptovník

    Nejlepší švestková povidla připravíme pouze ze dvou ingrediencí

    Před 2 dny
    Švestky. Mají opravdu široké využití, skvěle chutnají čerstvé nebo sušené. Přidávají se do různých slaných i sladkých receptů, samozřejmě se nesmí pozapomenout ani na slivovici, která se destiluje ze zkvašených plodů.
     Komentáře
  • OnlyU

    Bejgli: Zkuste sváteční maďarské pečivo s různými náplněmi

    Před 2 dny
    Bejgli na první pohled připomíná klasický závin. Jídlo pochází z Maďarska, kde se tradičně konzumuje na Vánoce. Podle webu Budapest Cooking Class patří dokonce v zemi k nejoblíbenějším svátečním pokrmům vůbec. Zdroj
     Komentáře
  • Forum 24

    Kostka cukru: Za nejsladším českým vynálezem stála rozhněvaná manželka

    Před 4 dny
    HISTORIE / Velká homole cukru v jedné ruce, sekáček v druhé. Juliana Radová vede bohatý společenský život a cukr k čaji či kávě podává často. Jenže cokoliv si osladit je v té době tak trochu hazard se…
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Jakým lákem zalít rajčata, aby byla chutná a voňavá: Sůl a cukr je klasika, volba je na vás

    Před 4 dny
    I z naložených a zavařených rajčat se může stát kulinářský zázrak – stačí použít vhodný lák. Pokud dodržíte postup, vše se vám jistě povede.
     Komentáře
  • Gardening

    Cena cukru stoupá, existuje ale skvělá alternativa. Doma vypěstovaná stévie osladí život zdravě

    Před 4 dny
    Cena potravin v Čechách pořád roste. Cukr není žádnou výjimkou a jeho cena je stále vyšší. Mnoho lidí ho chce také nahradit zdravější variantou, protože cukr má velmi negativní vliv na naše zdraví. Stévie je skvělým způsobem, jak toho dosáhnout.
     Komentáře
  • OnlyU

    Japonský cheesecake je nadýchaný a méně sladký. Vyzkoušejte ho i vy

    Před 4 dny
    Klasický cheesecake pravděpodobně už ochutnala většina z vás. Jde o velmi oblíbený dezert, který si dnes můžete dát téměř v každé cukrárně a ani doma není na přípravu náročný. Už jste ale slyšeli o cheesecaku japonském? Od toho, který nejspíš znáte, se poměrně výrazně liší. Zdroj
     Komentáře
  • Feminela

    Cukrovka se projeví různými příznaky viditelnými nejenom na kůži

    Před 4 dny
    Diabetes mellitus, často označovaný jako cukrovka, je seriózním zdravotním problémem. Je způsoben nedostatečným vytvářením inzulínu slinivkou břišní. Inzulín je hormon, který kontroluje hladinu cukru v krvi. Ale věděli jste, že diabetes může ovlivnit i stav vaší pokožky? Kožní symptomy spojené s diabetem Diabetes může mít několik kožních projevů, zde je několik z nich: Suchá a svědivá kůže může být jedním z prvních známek diabetu. Zhoršené hojení ran je dalším častým problémem.
     Komentáře
  • Refresher

    Češi v průměru vypijí až 20 kilo cukru: Denní konzumace sladkých limonád způsobuje kromě cukrovky i infarkty a řídnutí kostí

    Před 4 dny
    Jít do obchodu, koupit si kolu, brambůrky, jít domů a tam to všechno spořádat. To může být v pohodě, když to uděláš jednou za uherský rok. Ale co když si takto dopřeješ denně? K podobné konzumaci se váží zdravotní potíže, které se nemusí vyplatit.
     Komentáře
  • DIAstyl

    Diabetická retinopatie: Předejděte ztrátě zraku zelenou zeleninou a tučnými rybami

    Před 5 dny
    Pokud by se vás někdo zeptal, jaký je pro vás nejdůležitější smyslový orgán, nejspíš by mnoho z vás odpovědělo, že jsou to oči. Zrak používáme v běžném životě každý den: pomáhá nám s orientací v prostoru, díky němu přijímáme veškeré informace z okolí, jako jsou tvary, barvy, světlo i tma. Není tedy pochyb o tom, že je náš zrak opravdu důležitý. To si však uvědomujeme právě ve chvílích, kdy s ním máme problémy.
     Komentáře
  • Armádní Zpravodaj

    Vojenské a jiné triky pro přežití v přírodě i do běžného života: na ránu cukr, vodu získáte z indiánské studánky, močí se zbavíte bakterií

    Před 5 dny
    NÁZOR: Některé triky jsou v armádě oficiální, jiné vymysleli samotní vojáci, a další jsou známy z přežití v přírodě. Alespoň ty základní by měl znát úplně každý.
     Komentáře
  • iGlanc

    Zavařování jinak: Džemy krok za krokem a talířový test pro začátečníky. Naučte se zpracovat sezónní ovoce

    Před 5 dny
    Vrchol roku je tady! Plodí rostliny, keře i stromy a nastal ideální čas uchovat něco z té nádhery na zimu. Naučíme vás různé postupy, jak zavařit džem, a poradíme, na co všechno se dá zavařenina využít.
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Metla hospodyněk v podobě páchnoucí lednice: Jediná hrstka cukru zatočí i s vlhkostí

    Před 5 dny
    Naše babičky byly obvykle vynikající kuchařky. Když nevařily klasická jídla, něco pekly. A kde je pečivo, tam je zákonitě cukr. Trochu ho pak vždycky dávaly i do lednice.
     Komentáře
  • Inspirmag

    Stévie nahradí klasický cukr. Vypěstovat si ji můžeme doma

    Před 5 dny
    V posledních letech se hodně mluví o špatných účincích cukru na naše tělo. Proto se mnozí z nás rozhodli používat zdravější alternativy, například v podobě stévie. Tuto rostlinu můžete úspěšně pěstovat i na zahradě nebo v květináči na okenním parapetu. Co je stévie Stévie pochází z čeledi hvězdnicovitých (Asteraceae) a zahrnuje více než 200 různých druhů.
     Komentáře
  • Vitalia

    Náhražky cukru zhubnout nepomohou. Dlouhodobá konzumace může dokonce uškodit

    Před 6 dny
    Pokud se lidé snaží shodit nějaké to kilo, často sáhnou po produktech obsahujících náhražky cukru. Zdravotníci však varují, že tato sladidla nejenže nepomohou k nižší hmotnosti, ale mají i určitá zdravotní rizika. Která to jsou a jak moc se jich bát? A čím tedy sladit? Mezi běžná sladidla bez cukru patří například aspartam, sacharin, sukralóza či stévie. Tyto látky se nacházejí v množství jídel a nápojů, včetně dietních limonád, a ve spoustě výrobků, označených jako „bez cukru“. Podle systematického přehledu Světové zdravotnické organizace (WHO) nemají tato sladidla očekávaný přínos při snižování tělesného tuku, a navíc mohou existovat potenciální nežádoucí účinky dlouhodobého užívání náhražek cukru.
     Komentáře
  • Jímeto

    Elizabeth Hurley se vyhýbá cukru i alkoholu. Díky tomu se může stále vystavovat v plavkách

    Před 6 dny
    Bude jí 60 let, ale nikdo by jí to netipoval. Když se totiž Elizabeth Hurley ukáže v plavkách, všem spadne brada. A její instagram je plný fotek v bikinách, že to skoro až vypadá, že v nich tráví svůj život. Jak si udržuje krásnou postavu? Má na to pár triků.
     Komentáře
  • Veganské recepty na každý den

    Dokonalý makový koláč s drobenkou

    Před 6 dny
    Makový koláč: 280g hladké mouky, 140g cukru, 1 lžička kypřícího prášku, 150g rostlinného másla/margarínu, kůra z 1 citronu, špetka soli. Maková náplň: 100g mletého máku, 350ml rostlinného mléka, 40g cukru, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 90g malin, 2 lžíce chia semínek 🌿Troubu si předehřejeme na 180 stupňů, formu o průměru 20cm si vymažeme tukem, nebo vyložíme pečícím papírem. 🌿Do mísy nasypeme mouku, cukr, kypřící prášek, špetku soli, nastrouhanou kůru z citronu a změklé rostlinné máslo, rukama zpracujeme do těsta. 🌿Zhruba ⅔ těsta rozprostřeme nejlépe rukama do formy, nezapomeneme i na okraje a dno propícháme vidličkou, aby se nám těsto nenafouklo. 🌿Rostlinné mléko, mák, škrob, chia semínka a cukru přivedeme za stálého míchání k varu a krátce povaříme dokud směs nezačne houstnout. Potom vmícháme maliny a stáhneme z plotny. 🌿Makovou náplň rozetřeme na těsto a zbytek těsta rozdrobíme jako drobenku na mák. Pečeme cca 45 minut.
     Komentáře
  • Jímeto

    Rákocziho koláč: Zkuste dezert, který je v Maďarsku velmi oblíbený

    Před 7 dny
    Rákocziho koláč je tradiční maďarský dezert, který je v zemi už roky velmi oblíbený. Jde o nadýchaný tvarohový dort, který patří mezi speciality tamní kuchyně. I tak si ho ale můžete vyzkoušet připravit doma i vy.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Jablečné kapsičky se skořicí a tvarohovou náplní

    Před 7 dny
    Dobrota, kterou si zamilují malí i velcí. Křupavé listové těstíčko plněné jablíčky se skořicí a tvarohovou-pudinkovou náplní doslova voní po podzimu.
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Nevíte co se švestkami? Co takhle tuhle božskou galetku?

    Před 8 dny
    Sezona švestek je v plném proudu a toho je třeba využít. Upečte si tuto francouzskou galetku, v níž vynikne nejen jejich chuť, ale i půvab.
     Komentáře
  • Receptovník

    Papírové utěrky udrží cukr sypký a polévku zbaví nadměrného tuku

    Před 8 dny
    Papírové utěrky patří mezi největší vymoženosti moderní doby. Říkáte si, jak jen to naše babičky v domácnosti dělaly, když neměly po ruce roli papírových utěrek? Jak mohly udržovat linku v čistotě, když tihle pomocníci neexistovali? Papírové utěrky jsou praktické při udržování čistoty v kuchyni, ale pomohou i v dalších situacích. Jsou velmi úspěšné v boji s vlhkostí a dokážou skvěle absorbovat tekutiny. Jak jejich potenciálu tedy využít? S těmito radami už nevyhodíte zbylý cukr ani příliš mastnou polévku.
     Komentáře
  • Bydlíme kvalitně

    Morek: (Ne)tradiční surovina, kterou můžete servírovat kojencům i jako sladké řezy

    Před 9 dny
    Dejte šanci morku! (Ne)tradiční surovině plné vitamínů a zdraví prospěšných látek, se kterou neumíme, nebo často jen nechceme pracovat.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Bábovkové triky, které je nutné znát

    Před 9 dny
    Při přípravě těsta se vyplatí šetřit cukrem a mdlému vaječnému žloutku lze přičarovat sytě žlutou barvu. Víte jak? Pokud ne, rádi vám to odtajníme.
     Komentáře
  • Dobrou chuť?

    Jedna z nejlepších dobrot, jakou se může chlubit česká kuchyně. Čím jsou naše povidla výjimečná

    Před 9 dny
    Povidla sice pocházejí z Balkánu, ale v Čechách mají velmi dlouhou tradici, stejně tak jako pěstování švestek. Povidla se na našem území dělala už za Karla IV. Specifická jsou v tom, že se vyrábějí bez cukru za dlouhého vaření, čímž se odpaří veškerá šťáva. Jenže tuhle českou klasiku zazdila jedna zapeklitá vyhláška. Průmyslově vyráběná povidla teď mohou vypadat úplně jinak. Zpracovávat lze i nezralé švestky a švestkové polotovary, a hlavně: vyhláška dovoluje používat cukr.
     Komentáře
  • Aktuálně

    Při čekání na start dostanu hlad, najím se a cukr letí nahoru, popisuje Fernstädtová

    Před 9 dny
    Šestadvacetileté skeletonistce Anně Fernstädtové lékaři začátkem loňského roku diagnostikovali cukrovku prvního typu.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak v obchodě poznat kvalitní povidla? Hledejte výrobek bez aromat, barviv a zahušťovadel, říká Lukáš Medek

    Před 9 dny
    Milujete povidla? Temně zbarvená dobrota je jednou z nejběžnějších náplní koláčů a buchet a mnozí právě ty povidlové zbožňují nejvíc. Ti šťastnější, kteří mají švestkový sad nebo aspoň jednu švestku na zahradě, si je mohou uvařit sami. Ti ostatní už dnes bez problému seženou kvalitní povidla i v obchodě. Zeptali jsme se jednoho z výrobců, podle čeho je vybírat.
     Komentáře
  • iGlanc

    Naučte se číst v signálech vašeho těla: Jste unavení a bolí vás hlava? Možná volají játra o pomoc

    Před 11 dny
    Játra jsou náš největší vnitřní orgán a představují jakýsi chemický základní tábor. Dokáží toho ustát hodně, k přežití stačí pouhá pětina jaterní tkáně, to ale neznamená, že zvládnou všechno. Problém není jen alkohol, ale třeba i cukr.
     Komentáře
  • Kondice

    Neustále se vracející kvasinková infekce? Vyřaďte cukr, alkohol a některé ovoce

    Před 11 dny
    Kvasinkovou infekci většina lidí řeší různými krémy, čípky nebo léky. Věděli jste ale, že na tuto infekci má veliký vliv i strava? Pokud vás kvasinky trápí, zkuste vsadit na kvasinkovou dietu. Řekneme vám, jak taková dieta vypadá.
     Komentáře
  • Špetka Valašska

    Pohanková kaše. Výborná naslano i nasladko

    Před 12 dny
    Jednoduché jídlo, které se dá uvařit naslano i nasladko - to je pohanka!
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Soutěž Prostřeno! o pět balíčků produktů značky Idilia Foods (11. 9. - 15. 9. 2023)

    Před 12 dny
    Tentokrát soutěžíme o 5 balíčků produktů španělské značky Idilia Foods. Najdete v něm ColaCao Turbo s vysokým obsahem přírodního kakaa a ColaCao 0% bez přidaných cukrů a tuků. Dále pak lískooříškové krémy Nocilla Original a Nocilla Duo bez palmového oleje, přidaných cukrů a lepku.
     Komentáře
  • Babinet

    Nejoblíbenější náplně do koláčů a buchet, které zvládne i méně zručná kuchařka

    Před 12 dny
    Pomalu nastává doba posvícení a k němu neodmyslitelně patří plněné buchty, koláče, koláčky, kynuté, křehké, plněné i zdobené.
     Komentáře
  • Pečeme s Jenny

    Domácí granola bez přidaného cukru

    Před 12 dny
    Recept na domácí granolu bez přidaného cukru. Teplotu a délku pečení upravte podle výkonu trouby. Občas během pečení promíchat.
     Komentáře
  • Náš region

    Největší český cukrovar modernizuje výrobu v Dobrovici na Mladoboleslavsku za více než miliardu korun

    Před 13 dny
    Novinkou pro letošní cukrovarnickou kampaň, která začne příští týden, bude například rozšířená ukládka cukrové řepy v areálu cukrovaru v Dobrovici na Mladoboleslavsku. Nákladní auta…
     Komentáře
  • Prostřeno

    Potraviny, které se zdravě opravdu jen tváří

    Před 13 dny
    Lahodné, nejlepší, nezdravější, přírodní, bez chemie a přidaných hodnot, bezpečné. Výrobci si na potraviny, které procházejí jejich „dílnami“ mohou napsat de facto cokoli. Záleží, jestli jim spotřebitel skočí na špek a uvěří, že je investice výhodná. Ve kterých případech to určitě není pravda? Pozor si dejte nejen v oddělení nápojů!
     Komentáře
  • Bety

    Potraviny způsobující doslova vzpouru hormonů

    Před 13 dny
    Jak mít hormony v rovnováze a harmonii? Omezte spotřebu červeného masa i zpracovaných potravin, které překypují cukry. Obezřetnost je nutná i u mléka nebo kávy!
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Borůvkový džem s nízkým obsahem cukru: jednoduchý na přípravu

    Před 14 dny
    Borůvkový džem je skutečnou delikatesou a také způsobem, jak zpracovat svou úrodu borůvek. Pokud nemáte tolik borůvek najednou, můžete si je odkládat do mrazáku postupně. Stačí si vždy poznamenat jejich váhu ve stavu před zmrazením. Až nastřádáte potřebné množství borůvek, můžete se pustit do přípravy džemu. Je to velice jednoduché a pozitivní zprávou je také to, že nebudete potřebovat téměř žádný cukr!
     Komentáře
  • iReceptář

    Hrušková povidla bez míchání. Hodí se v zimě do jogurtu, štrúdlu i na koláč

    Před 14 dny
    Plánujete si letos udělat domácí povidla? A víte, že to je možné v troubě a bez míchání? Je to docela jednoduché. Třeba ta hrušková jsou naprosto fantastická, vynikající na koláče, do buchet či do závinu.
     Komentáře
  • iReceptář

    Míša řezy bez mouky: zdravější verze při hubnutí

    Před 15 dny
    Milujete sladké, ale snažíte se jíst zdravěji? Pak přesně pro vás máme recept na famózní míša řezy. Jsou nádherně nadýchané, na jazyku se jen rozplývají a navíc jsou úplně bez mouky.
     Komentáře
  • ELLE

    Jablečný ocet si zamilovala i Jennifer Aniston. Pomůže s hladinou cukru v krvi a nakopne vaši ranní rutinu

    Před 15 dny
    Co kdybychom vám řekli, že když si dáte před jídlem trochu jablečného octa, tak můžete sníst tolik, kolik sladkého si jen zamanete? Inu, dobrá. Tak jednoduché to úplně není, ale stejně byste tomuto jablečnému lektvaru měli dát šanci.
     Komentáře
  • Bydlíme kvalitně

    Domácí müsli tyčinky: Jsou překvapivě snadné. Tak směle do jejich pečení

    Před 15 dny
    Máte rádi müsli tyčinky, ale snažíte se šetřit a úplně se vám nezamlouvání ani jejich složení? Připravte si jejich domácí verzi! Ke všemu budete vědět, co všechno v nich je. A s variacemi chutí se fantazii rozhodně meze nekladou.
     Komentáře
  • Recepty prima nápadů

    Jásáte z úrody švestek? Vyzkoušejte recept na ta nejlepší povidla

    Před 16 dny
    Povidla jsou velmi oblíbenou pochoutkou, která se v českých domácnostech připravuje už po staletí. Jde o tradiční doplněk stravy hlavně v zimě, ale také součást některých pečených a smažených pokrmů. Podíváme se, jak si doma připravit vlastní povidla krok za krokem, aniž byste u nich stáli celou noc.
     Komentáře
  • Jsme kočky

    Domácí kečup: odlehči ho erythritolem a vytuň ho famózní směsí koření

    Před 16 dny
    Ještě máš rajčata, ale už moc nevíš, co s nimi? Připrav si podle tohohle receptu domácí kečup, odlehči ho od cukru a pak si pochutnávej!
     Komentáře
  • Prima Living

    Zkuste udělat dýně nasladko. Domácí dýňové džemy jsou hitem sezony

    Před 16 dny
    Dýně si získávají stále více obdivovatelů, možná i proto, že příjemně oříšková chuť vynikne nejenom v pokrmech slaných, ale taky ve sladkých, vynikající je třeba domácí dýňový džem. Prozradíme vám, které druhy dýní se na sladké džemy nejvíce hodí, a přidáme i osvědčené recepty.
     Komentáře
  • Receptovník

    Čerstvost chleba prodlouží správné skladování a několik kostek cukru

    Před 17 dny
    Není nic lepšího než si dát čerstvý chléb s libovolnou oblohou. Chuťové buňky doslova prahnou po křupavém, čerstvém a nadýchaném chlebu. Nejlepší je sníst chleba v den zakoupení, popřípadě pár dní po. Bohužel ne všechny chleby vydrží dlouho čerstvé a často velmi brzo ztvrdnou a v některých případech se na nich objevuje i plíseň. Když budete dodržovat určitá pravidla, můžete jeho čerstvost prodloužit. Faktory ovlivňující čerstvost chleba Trvanlivost závisí na několika faktorech. Mezi ně patří zejména: druh chleba (kváskový žitný chléb vydrží déle než pšeničný s droždím), použité ingredience a jejich původ, způsob skladování.
     Komentáře
  • Feminela

    Bílý cukr nahradí med, stévie nebo xylitol

    Před 17 dny
    Rafinovaný cukr je obzvláště v posledních letech velmi diskutované téma, hlavně co se jeho škodlivosti týče. Často je spojován se vznikem cukrovky, obezity či kardiovaskulárních onemocnění. I v tomto případě je ale důležité pamatovat na pravidlo všeho s mírou.
     Komentáře
  • Femina

    Proč se při tréninku cítíš bez energie? Brzdí tě nedostatek tekutin i cukru

    Před 17 dny
    Běh, cyklistika, kolečkové brusle? Je jedno, jakým způsobem se udržuješ ve formě, protože vždycky to má stejný průběh. Perfektní start, ale po pár metrech lapáš po dechu a už nemůžeš dál? Na vině nemusí být špatná fyzička, ale těchto 5 nepřátel skvělého výkonu. Předcházej jim a už zvládneš všechno.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Oslavte Mezinárodní den čokolády: Tipy, jak poznat opravdu kvalitní čokoládu

    Před 17 dny
    Čokoláda je pochoutka oblíbená mezi všemi věkovými kategoriemi, zejména mladší ročníky se po ní však mohou utlouct. Oslavte Mezinárodní den čokolády s celou rodinou a odměňte se kouskem kvalitní čokolády. V článku se dozvíte, jak vybrat tu nejlepší pro vaše zdraví i chuťové pohárky.
     Komentáře
  • Zdravotnictví a medicína

    Pohanka je vhodným pokrmem bezlepkové diety. Zlepšuje trávení a snižuje hladinu cukru v krvi

    Před 18 dny
    Pokud hledáte potravinu, která neobsahuje lepek, ale zároveň je bohatá na důležité živiny, pohanka může být vhodným řešením. Slouží nejen jako náhražka obilných produktů, ale navíc má specifickou oříškovou chuť, která může přinést zpestření do vaší kuchyně. Jaké má pohanka účinky?
     Komentáře
  • Gardening

    Bylinky pomůžou téměř s každým problémem. Při cukrovce dokážou účinně snížit vysokou hladinu cukru

    Před 18 dny
    Byliny se mohou stát důležitou součástí léčby téměř každého zdravotního problému. Významným benefitem budou také pro diabetiky. Některé směsi bylin a nálevy mají úžasné vlastnosti na hladinu glukózy v krvi. Snižují cukr v krvi, ale také dlouhodobě udržují normální hodnoty v těle. Byliny na cukrovku ale užívejte vždy po konzultaci s lékařem. Jaké bylinky budou pro vás nejlepší?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Prezident Tomáš G. Masaryk jedl sice velmi střídmě, nikdy ale neodolal bramborovým škubánkům s mákem a cukrem

    Před 18 dny
    Zpráva o smrti zakladatele české a slovenské státnosti a prvního československého prezidenta Tomáše Garriguea Masaryka, který zemřel 14. září 1937, zasáhla celou republiku. Významný politik, univerzitní profesor a člověk s obrovským nadhledem nikdy nezapomínal na své kořeny a po celý život zůstával skromný – a to i v jídle.
     Komentáře
  • Vitalia

    Čekankový sirup se hodí i na pečení, nahradí cukr a částečně také tuk. Má přitom málo kalorií

    Před 19 dny
    Čekankový sirup se původně začal vyrábět pro diabetiky, dnes ho najdeme ve spíži aktivních rodičů, manažerů i seniorů. Má obdobnou sladivost jako med, všestranné využití a minimum kalorií. V obchodech s potravinami narazíte na celou řadu tekutých sladidel, od těch umělých až po ta, o nichž si mnozí lidé myslí, že jsou primárně zdravou variantou cukru – to máte datlový sirup, ovocný sirup, Flavor Drops – ochucující kapky s různými příchutěmi, agávový sirup, javorový sirup nebo sladěnku.
     Komentáře
Reklama