Díky hrnečkovému receptu se při přípravě tohoto perníku obejdete bez váhy
Před 26 minutamiVzpomínáte na vláčný perník potřený domácím džemem a politý čokoládou, který vám pekla vaše babička? Tak tohle je přesně on! Recept na hrníčkový perník je jednoduchý, obejdete se totiž bez kuchyňské váhy – na odvažování vám bude stačit klasický hrnek o objemu 250 ml. A výsledek? Dokonalý! Zkrátka buchta na plech jako vystřižená ze vzpomínek. Tenhle perník musíte zkusit.Špaldové churros obalené ve skořicovém cukru: Sladký skvost ze Španělska, pro který nemusíte letět přes celou Evropu, ale snadno si ho připravíte doma
Před 1 hodinouChurros je sladká pochoutka ze Španělska, pro kterou ale nemusíte daleko. S naším receptem si ji snadno připravíte v pohodlí domova.Nejlepší polevy na vánoční cukroví – jednoduché, rychlé a vždy povedené
Před 2 hodinamiVánoční cukroví si bez krásné lesklé polevy ani neumíme představit. Ať už zdobíte perníčky, linecké, rohlíčky nebo řezy, správná poleva dodá cukroví nejen chuť, ale i slavnostní vzhled. Velkou výhodou těchto receptů je jejich jednoduchost – nepotřebujete váhu, vystačíte si s hrnkem a lžící. Přinášíme vám osvědčené polevy na vánoční cukroví, které se vždy podaří. […] The post Nejlepší polevy na vánoční cukroví – jednoduché, rychlé a vždy povedené appeared first on Prima Inspirace.Hříšně dobré pařížské rohlíčky, které zničí všechny plány na diety. Tyhle budete chtít péct i po Vánocích
Před 4 hodinamiPařížské rohlíčky patří mezi dobroty, které dokážou vykouzlit sváteční atmosféru i uprostřed pracovního týdne. Jemné těsto, hebký krém a lesklá čokoláda tvoří kombinaci, na kterou se těší malí i velcí. Přitom vás nečeká nic složitého – stačí chvíle v kuchyni a pod rukama vznikne cukroví, které má punc domácího luxusu.Vanilkové rohlíčky: Recept na nejoblíbenější cukroví, které patří neodmyslitelně na vánoční stůl
Před 4 hodinamiVanilkové rohlíčky jsou srdcem každého vánočního stolu. Tento drobný a křehký kousek cukroví, obalený v jemném cukru, navozuje pocit naprosté harmonie. Když se zeptáte, které cukroví je nejoblíbenější, odpověď často zní jednoznačně: vanilkové rohlíčky. Bez nich by totiž vánoční atmosféra nebyla kompletní.Medové krémeše jako jednohubky: Rychlý recept na krémový dezert z medových plátů pro snadné servírování
Před 5 hodinamiPředstavujeme vám recept na neodolatelné medové krémeše, které okouzlí každého milovníka sladkého. Tyto malé lahůdky jsou ideální pro slavnostní příležitosti nebo jako elegantní doplněk k odpolední kávě či čaji. Jednohubky z křehkého medového těsta plněné bohatým krémem a šlehačkou jsou symbolem dokonalosti a chuti. Suroviny: Těsto: 480 g hladké mouky 190 g moučkového cukru 90 […] The post Medové krémeše jako jednohubky: Rychlý recept na krémový dezert z medových plátů pro snadné servírování appeared first on Prima Inspirace.Základní těsto a postup na chutnou vánočku
Před 5 hodinamiVánočka je nedílnou součástí českých Vánoc. Její charakteristická spletená forma, posypaná mandlemi a cukrem, láká nejen vzhledem, ale i neopakovatelnou chutí. Pokud si chcete přivodit pravou sváteční atmosféru, není lepší způsob než upéct si vlastní vánočku. Tento článek vás provede základním receptem a postupem.Kokosky: Jednoduchý recept na vánoční klasiku
Před 6 hodinamiRecept na kokosky: 🔗* Těsto: * 80 g hladké mouky * 100 g moučkového cukru * 200 g sušeného kokosu * 140 g rostlinného mléka * 40 g rozpuštěného kokosového oleje * špetka soli * Poleva: * Tmavá čokoláda na namáčení 👩🍳 Postup: 1. Smíchej v misce kokos, mouku, cukr a sůl. 🥄 2. Přidej rozpuštěný kokosový olej a rostlinné mléko, pořádně promíchej, aby vzniklo kompaktní těsto. 3. Vytvaruj malé polokoule (pomůže ti třeba čajová lžička!) a dej je na plech vyložený pečicím papírem. 4. Peč v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 20 minut, dokud makronky nebudou zlatavé. ✨ 5. Nech je úplně vychladnout a spodní část namoč do rozpuštěné čokolády. 💡 6. Čeká tě kokosový sen, ideální k čaji nebo jen tak na mlsání. 🫶 P.S. Čokoládovou polevu můžeš nahradit bílou čokoládou pro jemnější chuť. 🥥 A co ty? Už začínáš s vánočním pečením? 🎅Jednoduchý recept na oblíbené máslové sušenky – Vyzkoušejte je i vy!
Před 7 hodinamiDnes si přichystáme fantastické domácí máslové sušenky, které máte za pár desítek minut hotové. Tím pádem vám zbude více času třeba na balení dárků. Příprava těchto sušenek je velice snadná a nemusíte se bát, že byste cokoliv mohli pokazit. Do přípravy této dobroty můžete tedy zapojit i ty nejmenší u vás doma. Už se vám […] The post Jednoduchý recept na oblíbené máslové sušenky – Vyzkoušejte je i vy! appeared first on Prima Inspirace.Vánoční cukroví z bílkového sněhu: Jeho předností je chuť, lehkost a křehkost
Před 8 hodinamiBílkový sníh jsou bílky našlehané do jemné, pevné a lesklé pěny. Pro přípravu sněhového cukroví šleháme bílky s cukrem. V našem seriálu Domácí cukrárna vás s několika sněhovými recepty seznámíme.Linecké pečivo bez uležení: Díky malé změně bude cukroví krásně měkké už druhý den
Před 9 hodinamiTěsto na linecké cukroví se připravuje obvykle v osvědčeném poměru surovin - 3 díly hladké mouky, 2 díly másla a 1 díl cukru. Po upečení potřebuje trochu odležet, proto se peče alespoň dva týdny před plánovanou spotřebou. Stačí ale poměr trochu upravit a cukroví změkne rychleji.Vánoční Crinkles: Popraskané čokoládové sušenky s brusinkami
Před 10 hodinamiPopraskané crinkles sušenky už několik let kralují vánočnímu pečení. Jsou efektní, vláčné, čokoládové a přitom úplně jednoduché.Vyzkoušejte voňavou verzi Jany Florentýny Zatloukalové s brusinkami a kapkou rumu – ideální k zimnímu mlsání i…Jak nepřibrat o Vánocích? Dopřejte si, co vám chutná. Kila navíc zastaví tyto chytré triky
Před 11 hodinamiVánoce klepou na dveře a s nimi i vůně cukroví, smažených dobrot a svátečních specialit. Každý rok lákají ochutnat vše, co stůl nabízí. A proč ne? Takhle si užijete svátky s radostí z jídla a zároveň bez výčitek.Tyto rohlíčky musíte mít! Recept na křehké a jemné pudinkové rohlíčky
Před 23 hodinamiPudinkové rohlíčky patří mezi nejoblíbenější jemné druhy cukroví. Díky přidanému pudinkovému prášku mají nádhernou vůni, hladkou strukturu a křehkost, která se doslova rozpadá na jazyku. Tento jednoduchý recept stojí na klasickém postupu – máslo, cukr, mouka a pudink tvoří harmonické těsto, které se výborně tvaruje. Co budeme potřebovat 150 g hladké mouky 50 g moučkového […] The post Tyto rohlíčky musíte mít! Recept na křehké a jemné pudinkové rohlíčky appeared first on Prima Inspirace.Pudinkové rohlíčky – jemné, voňavé a krásně křehké vánoční cukroví
Před 1 dnemPudinkové rohlíčky patří mezi nejoblíbenější jemné druhy cukroví. Díky přidanému pudinkovému prášku mají nádhernou vůni, hladkou strukturu a křehkost, která se doslova rozpadá na jazyku. Tento jednoduchý recept stojí na klasickém postupu – máslo, cukr, mouka a pudink tvoří harmonické těsto, které se výborně tvaruje. Co budeme potřebovat 150 g hladké mouky 50 g moučkového […] The post Pudinkové rohlíčky – jemné, voňavé a krásně křehké vánoční cukroví appeared first on Prima Inspirace.Kakaové rohlíčky s kávovým krémem a ozdobené sněhovou cukrovou vločkou: Tajemství rohlíčků, které se nerozpadají
Před 1 dnemrohlíčky patří Vánocům. Vyzkoušejte kakaové linecké rohlíčky s kávovým krémem podle receptu s postupem. Elegantní cukroví s výraznou chutí a křehkým těstem.Dvoubarevné vanilkové hůlky ze špaldové mouky – efektní cukroví ozdobí sváteční tabuli
Před 1 dnemHledáte tip na krásné a výborné vánoční cukroví? Máme pro vás originální variaci, která je z jednoduchého máslového těsta. Skvěle se bude vyjímat na podnose s dalším cukrovím a nejen děti z něj budou nadšené.Vánoce a cukrovka: Cukroví si nemusíte odpírat. Inspirujte se dia recepty
Před 1 dnemVánoce jsou pro mnohé (krom jiného) také plně naložený stůl a hodování, a to včetně všudypřítomného cukroví. Zvláště pro diabetiky jsou Vánoce velice náročným obdobím, protože většina cukroví, která se doma i na návštěvě servíruje, obsahuje cukr a je tedy nemocnému zapovězena. Ale nemusí to tak být. Stačí se inspirovat dia recepty a užít si vánoční cukroví i při cukrovce.Išelské dortíčky: Vyzkoušejte připravit cukroví s výraznou chutí a noblesním vzhledem
Před 1 dnemIšelské dortíčky k Vánocům neodmyslitelně patří. Křehké kakaové těsto se dokonale snoubí s výrazně kyselkavou marmeládou a křupavou čokoládovou polevou. Vyzkoušejte cukroví, které je přitažlivé jak chuťově, tak i vzhledově.Vydatná zelňačka s klobásou a zakysanou smetanou: Poctivá polévka z kysaného zelí, která zahřeje i v největším mrazu a provoní celý byt
Před 1 dnemZelňačka podle tohoto receptu s postupem patří mezi jídla, které bych klidně jedla každý den. Mísí se v ní výrazné i jemné chutě, které jsou typické pro českou kuchyni.Nadýchaní skořicoví šneci s máslovou náplní: Když je venku sychravo, nic nezahřeje tak příjemně, jako plech čerstvě upečených skořicových šneků
Před 1 dnemSkořicoví šneci jsou pochoutka, ale nejvíc si na nic pochutnáte, když si je připravíte doma. Hmm… už cítíte tu vůni podzimu?Koláčky z listového těsta s jablky voní skořicí. Snadný recept ukáže videonávod
Před 1 dnemJablečné koláčky z listového těsta vypadají díky ozdobnému nakrojení překrásně, a přitom jsou úplně snadné. Chutí připomínají všemi oblíbený štrúdl, voní skořicí, cukrem a ještě teplým se nedá odolat.Zdravější vánoční cukroví? Jde to. Ale nic nepřehánějte, i malé kroky se počítají. Hlavní je chuť!
Před 1 dnemVánoční svátky bez domácího cukroví si většina lidí snad ani neumí představit. Málokdo mu odolá a v lednu se pak nestačí divit, proč nemůže dopnout kalhoty. Zkuste na to jít trochu jinak: mnohdy stačí pár jednoduchých změn.Zdravější verze tradičního vánočního cukroví: 5 ověřených receptů, které si zamilujete
Před 1 dnemI tradiční vánoční cukroví lze připravit v o něco zdravější podobě, aniž byste přišli o jejich typickou vůni a chuť, které k Vánocům neodmyslitelně patří. Stačí jen pár drobných úprav v surovinách. Připravili jsme pro vás pět ověřených receptů na oblíbené vanilkové rohlíčky, linecké, marokánky, perníčky a sádlové důlky.Fazolové brownies: Chutnají jako čokoládová buchta a nikdo vám neuvěří, že jsou z luštěnin
Před 2 dnyJakmile je jednou ochutnáte, pochopíte, že \"fazolové\" není synonymem pro dietní, ale pro vláčné ,syté a překvapivě návykové.Piškotové rohlíčky plněné máslovým krémem
Před 2 dnyVychutnejte si jemné, nadýchané piškotové rohlíčky, které se po spojení máslovým krémem doslova rozplývají na jazyku. Tradiční česká pochoutka, která rozzáří každý slavnostní stůl i běžné odpoledne. Piškotové rohlíčky plněné máslovým krémem Co budete potřebovat: 6 velkých vajec 150 g moučkového cukru 150 g cukru krupice 300 g polohrubé mouky Máslo na potření plechu Máslový […] The post Piškotové rohlíčky plněné máslovým krémem appeared first on Prima Inspirace.Snadný recept na víkend! Výjimečný makovo-pudinkový koláč: Rychlá příprava, božská chuť
Před 2 dnyPřipravte si doma výjimečný makovo-pudinkový koláč s bohatou makovou bází a jemnou tvarohovou vrstvou. Tento jednoduchý recept přinese na váš stůl nezapomenutelný dezert. The post Snadný recept na víkend! Výjimečný makovo-pudinkový koláč: Rychlá příprava, božská chuť appeared first on Prima Inspirace.Zkuste letos zdravé cukroví: Brusinková srdíčka jsou bez dalšího cukru a se spoustou vlákniny
Před 2 dnyTenhle recept je ideální pro všechny, kdo nemají moc času a chtěli by pojmout Vánoce poněkud zdravěji. Stačí jen brusinky, vločky a kokos a můžete se pustit do přípravy.Maková srdíčka s citronem - Zdravě živená
Před 2 dnyAčkoliv maková srdíčka nejsou jedním z těch alternativních druhů cukroví, stojí za to ho sem přidat, jelikož je to recept opravdu povedenýMrkvový dort s čokoládovou polevou, který vypadá jako namalovaný: Sladký od přírody, ideální i pro naše nejmenší
Před 2 dnyJeden z nejjednodušších dortů, jaké jsem kdy upekla, se skrývá v tomto receptu s postupem. Vyšperkovat ho můžete čokoládou a krémem.Kakaové perníčky plněné višňovou marmeládou. Adventní cukroví, které potěší každého
Před 2 dnyPerníčky plněné višňovou marmeládou jsou adventní cukroví, které spojuje kakaové těsto, vůni hřejivého koření a sladkokyselý ovocný střed. Chia semínka v receptu vytvářejí gel, který funguje místo vajec a dodává těstu pevnost i pružnost. Po upečení jsou perníčky měkké, jemně kořeněné a po obalení v cukru či rumové polevě získají dokonalý zimní charakter. Tento recept je jednoduchý, dobře se s ním pracuje a výsledkem je cukroví, které udělá radost dětem i dospělým.Linecké cukroví s citrónovým krémem a bezé pusinkou
Před 2 dnySněhobílá sladká pusinka chuťově lahodí s citrónovým krémem. Křehké těsto dodává cukroví příjemnou křupavost.Linecké cukroví – tradiční a vždy dokonale jemné
Před 2 dnyLinecké cukroví patří mezi největší klasiky, které na vánočním stole nesmí chybět. Díky jednoduchému poměru 3 : 2 : 1 je příprava snadná a výsledek vždy křehký, voňavý a rozplývavý. Slepené oblíbenou marmeládou a krásně ozdobené je nejen chutné, ale i dekorativní. Suroviny 300 g hladké mouky 200 g másla 100 g moučkového cukru 1 […] The post Linecké cukroví – tradiční a vždy dokonale jemné appeared first on Prima Inspirace.Buchta jako zákusek: Upečte lineckou buchtu s pudinkovým krémem, která není ani trochu suchá
Před 2 dnyLineckou buchtu můžete upéct na mnoho způsobů, třeba s ovocem nebo tvarohem podle našeho receptu s postupem. Tato náplň z pudinku a zakysané smetany buchtu je vláčná a bohatá.Máslový krém do cukroví jen ze dvou ingrediencí: Je hotový za pár minut a v chladu vydrží týdny
Před 2 dnyKošíčky, ořechy nebo trubičky… jsou druhy cukroví, které by nikdy nebyly kompletní bez krému. Jaký ale vybrat, aby dlouho vydržel a neriskovali jste, že se cukroví zkazí? Sázkou na jistotu je jednoduchý máslový s cukrem, který ovšem můžete mnoha způsoby dochutit.Mikulášský balíček podle lékařů. Dobroty, které budou děti bavit, ale neublíží jim
Před 2 dnyÚlohou mikulášské nadílky je každý rok to samé - udělat obdarovanému radost. A tak běháme mezi regály a vybíráme nejrůznější dobroty. Jakým se v zájmu našich dětí vyhnout, a kde naopak přibrzdit? Pediatr sestavil „zdravého mikuláše“ tak, aby byly děti při rozbalování nadšené, ale jejich zdraví netrpělo.Znáte pojem „cukrový obličej”? Jedním z příznaků jsou vrásky a akné. Kvůli dortíkům i salámům tvář trpí
Před 2 dnyKdyž si dopřáváme sladkosti, většinou řešíme číslo na váze. Cukr však nepáchá škody jen v obvodu pasu. Může se podepsat i na naší tváři, urychlit stárnutí pleti a celkově zhoršit její stav. A kdy jindy upozornit na fenomén cukrového obličeje než právě v adventním čase?!Datle patří mezi zdravější sladkosti. Na „balíček na posezení“ ale stejně raději zapomeňte, jsou totiž kalorickou bombou
Před 2 dnyJsou sladké a šťavnaté, dodávají rychlou energii a překypují vitamíny a minerály. Datle jsou oblíbenou zdravější alternativou cukrovinek a sladidel. Opravdu jsou ale tak zdravé a neškodné, abychom je mohli pojídat zcela bez výčitek? Na co si dávat u těchto pokladů původem z Přední Asie pozor?Košíčky Izidor: Osvědčený recept na tradiční vánoční cukroví s ořechovou náplní a čokoládovým krémem
Před 2 dnyKošíčky Izidor jsou skvělým způsobem, jak zpestřit váš vánoční stůl. Toto cukroví kombinuje křupavé těsto, bohatou ořechovou náplň a lahodný čokoládový krém, což je zárukou, že si každý pochutná. Ingredience: Těsto: 400 g hladké mouky 250 g másla 200 g moučkového cukru 140 g mletých ořechů 1 vejce 2 lžíce kakaa Trocha skořice Kůra a […] The post Košíčky Izidor: Osvědčený recept na tradiční vánoční cukroví s ořechovou náplní a čokoládovým krémem appeared first on Prima Inspirace.Pusinky recept: základem jemného cukroví jsou bílky a cukr. Dají se však připravit zdravější s oříšky
Před 2 dnyPusinky jsou jemný dezert připravený z vyšlehaných bílků a krupicového cukru. Vyšlehaný sníh se pak suší při nízké teplotě v troubě. Dobře upečené pusinky by měly být bílé, křupavé a suché. Jsou lehké jako peříčko, ale plné cukru. Pokud chcete připravit trochu lehčí dezert, můžete cukr vynechat a přidat jemně namleté oříšky či strouhaný kokos. Výsledek sice nebude úplně dokonale připomínat ty klasické pusinky, které znáte z cukráren, ale po chuťové stránce budou rozhodně originální. Mleté oříšky či mandle jim dodají příjemnou příchuť. A pokud je předem trochu opražíte, budou ještě aromatičtější.Křupavé vanilkové spirálky s bohatou vanilkovou chutí, sladkým cukrem a čokoládovou polevou
Před 2 dnyVanilkové spirálky jsou jemné, křupavé a nádherně voňavé cukroví, které spojuje máslové těsto, čerstvou vanilku a citronovou kůru. Stačí jednoduché suroviny, chvíle trpělivosti a vznikne elegantní sladkost, která se hodí na sváteční stůl i na běžné mlsání. Spirálky se po upečení máčí do čokoládové polevy a posypávají oříšky, díky čemuž získají slavnostní vzhled i bohatší chuť. Recept je snadný, srozumitelný a ideální i pro začátečníky, kteří chtějí upéct něco efektního bez složitostí.Fit išelské dortíčky - zdravý recept | BAJOLA » Fit bez diet
Před 2 dnyDalší moje oblíbené vánoční cukroví, které dělávala babička, jsou išelské dortíčky, zkomoleně išlské nebo ilšské dortíčky, z kakaového těsta plněné světlým krémem, přelité čokoládou a ozdobené mandlí nebo vlasšským ořechem. Klasický recept je samozřejmě plný másla a cukru, ale po dlouhém špekulování se mi podařilo vymyslet zdravou fit verzi, a to i včetně krému, což byl největší oříšek. Samozřejmě chuťově nejsou tak bombózní jako klasika, ale nemají od nich tak daleko!Cukroví pro líné: 5 rychlovek, které zvládnete, i když máte prosince po krk
Před 2 dnyProsinec je krásný, ale taky hodně vyčerpávající. Po kolečku shánění dárků a zařizování všeho kolem Vánoc má člověk jen málokdy chuť pouštět se do velkého pečení. Pokud se ale cukroví nechcete vzdát úplně, tady je pět tipů, které zvládnete, i když je vaše motivace na nule.Vánoční cukroví z loňské mouky a cukru? Kdy lze použít staré suroviny a kdy je radši vyhoďte
Před 2 dnyMouka a cukr, to je základ skoro každého sladkého pečení. Ale jste si jisti, že můžete tyhle dvě suroviny použít na pečení cukroví, pokud vám zůstaly třeba z loňska? Přečtěte si, jak poznat, zda je mouka stále vhodná, jak ji správně skladovat, jak to je s cukrem… A kdy raději koupit čerstvé?Nejlepší bílková poleva aneb Jak nazdobit perníčky: S našimi tipy to zvládne i začátečník!
Před 2 dnyZdobení perníčků, to je ta pravá zábava (nejenom) pro děti! Jenže co dělat, když se poleva nedaří, trhá se, ucpává zdobicí sáček, nebo je naopak příliš řídká? Nevěšte hlavu. Pomůžeme vám připravit luxusní bílkovou polevu, se kterou budou vaše perníčky jako ze žurnálu!Zdravější vánoční cukroví aneb Jak a co péct bez hromady cukru, bílé mouky nebo bez tuku
Před 2 dnyNejde o to zrušit vanilkové rohlíčky a linecké, ale chytře je upravit. Zdravější vánoční cukroví znamená méně bílé mouky a cukru, víc ořechů, ovoce, vlákniny. Zkrátka takové, aby sedlo i diabetikům, celiakům a lidem se speciálními omezeními.I začátečník ji zvládne! Rychlá pudinková buchta
Před 2 dnyUpečte si podle našeho receptu rychlou a neskutečně dobrou pudinkovou buchtu s bohatým vanilkovým krémem a čokoládovou polevou. Skvělá volba pro každou příležitost! The post I začátečník ji zvládne! Rychlá pudinková buchta appeared first on Prima Inspirace.Domácí houbová pizza: snadný postup na lahodnou žampionovou dobrotu
Před 2 dnyJednoduchý recept na domácí houbovou pizzu se žampiony, špenátem a třemi druhy sýra. Rychlý postup krok za krokem pro skvělý výsledek.KARAMELOVÉ PLACIČKY S MANDLEMI
Před 2 dnyOblíbené cukroví postavené na klasickém lineckém těstě doplněné o karamel a mandle. Skvěle ozvláštní každý sváteční stůl.Marcipánové hvězdičky: vánoční cukroví s čokoládovým středem
Před 3 dnyKřehké těsto, marcipánová náplň, čokoláda navrch… Tyhle marcipánové hvězdičky jsou absolutní vánoční top! 🎄✨ Dokonalé cukroví pro všechny, kdo milují spojení marcipánu, čokolády a jemného pečiva. Uložte si recept, upečte a ochutnejte – varuji, mizí nebezpečně rychle! 😍🍪 🧾 INGREDIENCE Těsto: 150 g změklého másla 1 vejce 130 g cukru 1 balíček vanilkového cukru 250 g hladké mouky Marcipánová vrstva: 300 g marcipánu 2 bílky ( vejce velikost L) trocha Amaretta nebo mandlový extrakt Navrch: rozpuštěná čokoláda cukrové kuličkyMocca oválky s kávovým zrnkem – vánoční cukroví pro milovníky kávy
Před 3 dny🎄Vánoční cukroví je srdcem sváteční atmosféry — a právě mocca oválky s kávovým zrnkem patří mezi ty druhy, které milují všichni milovníci kávy i elegantních dezertů. Jemné křehké těsto, nadýchaný kávový krém a čokoládová poleva tvoří kombinaci, které jednoduše nejde odolat. Toto cukroví navíc krásně voní, nádherně vypadá a po týdnu rozležení chutná ještě lépe. […] The post Mocca oválky s kávovým zrnkem – vánoční cukroví pro milovníky kávy appeared first on Prima Inspirace.Pistáciové rohlíčky připravené z másla a mletých pistácií nabízejí jemnější variantu klasického cukroví
Před 3 dnyPistáciové rohlíčky jsem poprvé ochutnal u své kamarádky Dominiky a hned mě dostaly svou jemností a máslovou chutí. Od té doby je peču pravidelně, protože tato jednoduchá pistáciová varianta klasiky má opravdu dokonalý šmrnc.Asteroid Bennu obsahuje cukr. Kosmická lednička skrývá většinu komponent, ze kterých se dá uvařit život
Před 3 dnyNa sklonku léta roku 2016 vyslala NASA do vesmíru zhruba třímetrovou sondu OSIRIS-REx, která o čtyři roky později nabrala vzorky hornin z malého asteroidu Bennu.Francouzský toast z buchtiček ve stylu churros se skořicovým cukrem a voňavým máslem
Před 3 dnyTento recept nabízí snadnou cestu k voňavé snídani, která spojuje nadýchanost českých dukátových buchtiček se sladkým kouzlem churros. Buchtičky se krátce namočí do jemné vaječné směsi s mlékem a vanilkou, na pánvi se opečou dozlatova a ještě teplé se obalí ve skořicovém cukru. Díky tomu získají křupavou karamelovou vrstvičku a jemnou středovou strukturu, která působí hřejivě a svátečně. Recept je jednoduchý, rychlý a dokáže oslnit i ve všední ráno.Chloroplast má i další velmi důležitou funkci, krom fotosyntézy, zjistili vědci
Před 3 dnyKdyž se řekne chloroplast, každý si představí stejný obrázek: malou, zelenou organelu uvnitř rostlinné buňky, kde se sluneční světlo mění na energii a cukry – proces, který nazýváme fotosyntéza. Leta letoucí panovalo v rostlinné biologii pevné přesvědčení, že role chloroplastů je primárně metabolická a energetická. Chloroplast však hraje velkou roli i v imunitě, obraně a signalizaci, o kterých se myslelo, že jsou výhradní doménou buněčného jádra a cytoplazmy. Co to znamená po nás? Nové možnosti při šlechtění odolnějších rostlin.Nadýchaná citrónová babeta s banánovou polevou a sypáním z čokolády
Před 3 dnyBabeta je perfektní dezert, který je rychlý, snadný na přípravu, a přitom neuvěřitelně lahodný. Vyzkoušejte tuto citrónovou.Vánoční recept: Vanilkové hůlky jak z amerického filmu
Před 3 dnyŠpaldová mouka znamená návrat ke kořenům v té nejlepší podobě. Stará odrůda pšenice vyniká lehkostí a výživovou hodnotou. Hodí se na vánočky, máslové cukroví i perníky a přidá jim jemně oříškovou chuť i krásnou barvu. Hodí se i do dnešního receptu.Videonávod na sněhové pusinky: Cukroví ze 2 surovin se dokonale rozplývá na jazyku
Před 3 dnySněhové pusinky jsou sladké, křehké a nadýchané sněhobílé obláčky, které připravíme ze zbylých bílků po pečení cukroví. Jejich příprava není složitá, stačí dodržet několik rad, aby byl výsledek perfektní.Perfektní cukrová poleva: Sladká, hladká a akorát hustá ozdobí linecké, perníčky i další cukroví. Tento postup je základem úspěchu
Před 3 dnyPoleva a zdobení korunují výsledek. Na první pohled rozhodují, jestli se nám cukroví líbí nebo s výběrem spíš váháme. Prozradíme vám recept na perfektní cukrovou polevu, která krásně vypadá a hezky drží na lineckém, perníčkách i na jiném cukroví. Poradíme, jakou hustotu zvolit, čím polevu dochutit a jak se vyhnout jejímu praskání či stékání.Správná vánoční štóla zraje jako víno. Upečte si sváteční poklad původem z Drážďan!
Před 3 dnyVánoční štóla se nedá uspěchat. Peče se i několik týdnů před svátky, a v chladu a v cukru čeká na svou příležitost až do Vánoc. Jak upéct štolu, jaké druhy jsou nejoblíbenější a co je na ní potřeba?



















































































