Zavřít
Cukr

Cukr

Nejnovější články na Seznamu na téma Cukr
  • Prima inspirace

    Tyto rohlíčky musíte mít! Recept na křehké a jemné pudinkové rohlíčky

    Před 11 hodinami
    Pudinkové rohlíčky patří mezi nejoblíbenější jemné druhy cukroví. Díky přidanému pudinkovému prášku mají nádhernou vůni, hladkou strukturu a křehkost, která se doslova rozpadá na jazyku. Tento jednoduchý recept stojí na klasickém postupu – máslo, cukr, mouka a pudink tvoří harmonické těsto, které se výborně tvaruje. Co budeme potřebovat 150 g hladké mouky 50 g moučkového […] The post Tyto rohlíčky musíte mít! Recept na křehké a jemné pudinkové rohlíčky appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Pudinkové rohlíčky – jemné, voňavé a krásně křehké vánoční cukroví

    Před 12 hodinami
    Pudinkové rohlíčky patří mezi nejoblíbenější jemné druhy cukroví. Díky přidanému pudinkovému prášku mají nádhernou vůni, hladkou strukturu a křehkost, která se doslova rozpadá na jazyku. Tento jednoduchý recept stojí na klasickém postupu – máslo, cukr, mouka a pudink tvoří harmonické těsto, které se výborně tvaruje. Co budeme potřebovat 150 g hladké mouky 50 g moučkového […] The post Pudinkové rohlíčky – jemné, voňavé a krásně křehké vánoční cukroví appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Cooky

    Kakaové rohlíčky s kávovým krémem a ozdobené sněhovou cukrovou vločkou: Tajemství rohlíčků, které se nerozpadají

    Před 12 hodinami
    rohlíčky patří Vánocům. Vyzkoušejte kakaové linecké rohlíčky s kávovým krémem podle receptu s postupem. Elegantní cukroví s výraznou chutí a křehkým těstem.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Dvoubarevné vanilkové hůlky ze špaldové mouky – efektní cukroví ozdobí sváteční tabuli

    Před 13 hodinami
    Hledáte tip na krásné a výborné vánoční cukroví? Máme pro vás originální variaci, která je z jednoduchého máslového těsta. Skvěle se bude vyjímat na podnose s dalším cukrovím a nejen děti z něj budou nadšené.
     Komentáře
  • Babinet

    Vánoce a cukrovka: Cukroví si nemusíte odpírat. Inspirujte se dia recepty

    Před 14 hodinami
    Vánoce jsou pro mnohé (krom jiného) také plně naložený stůl a hodování, a to včetně všudypřítomného cukroví. Zvláště pro diabetiky jsou Vánoce velice náročným obdobím, protože většina cukroví, která se doma i na návštěvě servíruje, obsahuje cukr a je tedy nemocnému zapovězena. Ale nemusí to tak být. Stačí se inspirovat dia recepty a užít si vánoční cukroví i při cukrovce.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Išelské dortíčky: Vyzkoušejte připravit cukroví s výraznou chutí a noblesním vzhledem

    Před 17 hodinami
    Išelské dortíčky k Vánocům neodmyslitelně patří. Křehké kakaové těsto se dokonale snoubí s výrazně kyselkavou marmeládou a křupavou čokoládovou polevou. Vyzkoušejte cukroví, které je přitažlivé jak chuťově, tak i vzhledově.
     Komentáře
  • Cooky

    Vydatná zelňačka s klobásou a zakysanou smetanou: Poctivá polévka z kysaného zelí, která zahřeje i v největším mrazu a provoní celý byt

    Před 19 hodinami
    Zelňačka podle tohoto receptu s postupem patří mezi jídla, které bych klidně jedla každý den. Mísí se v ní výrazné i jemné chutě, které jsou typické pro českou kuchyni.
     Komentáře
  • Cooky

    Nadýchaní skořicoví šneci s máslovou náplní: Když je venku sychravo, nic nezahřeje tak příjemně, jako plech čerstvě upečených skořicových šneků

    Před 20 hodinami
    Skořicoví šneci jsou pochoutka, ale nejvíc si na nic pochutnáte, když si je připravíte doma. Hmm… už cítíte tu vůni podzimu?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Koláčky z listového těsta s jablky voní skořicí. Snadný recept ukáže videonávod

    Před 20 hodinami
    Jablečné koláčky z listového těsta vypadají díky ozdobnému nakrojení překrásně, a přitom jsou úplně snadné. Chutí připomínají všemi oblíbený štrúdl, voní skořicí, cukrem a ještě teplým se nedá odolat.
     Komentáře
  • Proženy

    Zdravější vánoční cukroví? Jde to. Ale nic nepřehánějte, i malé kroky se počítají. Hlavní je chuť!

    Před 22 hodinami
    Vánoční svátky bez domácího cukroví si většina lidí snad ani neumí představit. Málokdo mu odolá a v lednu se pak nestačí divit, proč nemůže dopnout kalhoty. Zkuste na to jít trochu jinak: mnohdy stačí pár jednoduchých změn.
     Komentáře
  • Dáma

    Zdravější verze tradičního vánočního cukroví: 5 ověřených receptů, které si zamilujete

    Před 1 dnem
    I tradiční vánoční cukroví lze připravit v o něco zdravější podobě, aniž byste přišli o jejich typickou vůni a chuť, které k Vánocům neodmyslitelně patří. Stačí jen pár drobných úprav v surovinách. Připravili jsme pro vás pět ověřených receptů na oblíbené vanilkové rohlíčky, linecké, marokánky, perníčky a sádlové důlky.
     Komentáře
  • Cooky

    Fazolové brownies: Chutnají jako čokoládová buchta a nikdo vám neuvěří, že jsou z luštěnin

    Před 1 dnem
    Jakmile je jednou ochutnáte, pochopíte, že \"fazolové\" není synonymem pro dietní, ale pro vláčné ,syté a překvapivě návykové.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Piškotové rohlíčky plněné máslovým krémem

    Před 1 dnem
    Vychutnejte si jemné, nadýchané piškotové rohlíčky, které se po spojení máslovým krémem doslova rozplývají na jazyku. Tradiční česká pochoutka, která rozzáří každý slavnostní stůl i běžné odpoledne. Piškotové rohlíčky plněné máslovým krémem Co budete potřebovat: 6 velkých vajec 150 g moučkového cukru 150 g cukru krupice 300 g polohrubé mouky Máslo na potření plechu Máslový […] The post Piškotové rohlíčky plněné máslovým krémem appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Snadný recept na víkend! Výjimečný makovo-pudinkový koláč: Rychlá příprava, božská chuť

    Před 1 dnem
    Připravte si doma výjimečný makovo-pudinkový koláč s bohatou makovou bází a jemnou tvarohovou vrstvou. Tento jednoduchý recept přinese na váš stůl nezapomenutelný dezert. The post Snadný recept na víkend! Výjimečný makovo-pudinkový koláč: Rychlá příprava, božská chuť appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Kondice

    Zkuste letos zdravé cukroví: Brusinková srdíčka jsou bez dalšího cukru a se spoustou vlákniny

    Před 1 dnem
    Tenhle recept je ideální pro všechny, kdo nemají moc času a chtěli by pojmout Vánoce poněkud zdravěji. Stačí jen brusinky, vločky a kokos a můžete se pustit do přípravy.
     Komentáře
  • Zdravě živená

    Maková srdíčka s citronem - Zdravě živená

    Před 1 dnem
    Ačkoliv maková srdíčka nejsou jedním z těch alternativních druhů cukroví, stojí za to ho sem přidat, jelikož je to recept opravdu povedený
     Komentáře
  • Cooky

    Mrkvový dort s čokoládovou polevou, který vypadá jako namalovaný: Sladký od přírody, ideální i pro naše nejmenší

    Před 1 dnem
    Jeden z nejjednodušších dortů, jaké jsem kdy upekla, se skrývá v tomto receptu s postupem. Vyšperkovat ho můžete čokoládou a krémem.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Kakaové perníčky plněné višňovou marmeládou. Adventní cukroví, které potěší každého

    Před 1 dnem
    Perníčky plněné višňovou marmeládou jsou adventní cukroví, které spojuje kakaové těsto, vůni hřejivého koření a sladkokyselý ovocný střed. Chia semínka v receptu vytvářejí gel, který funguje místo vajec a dodává těstu pevnost i pružnost. Po upečení jsou perníčky měkké, jemně kořeněné a po obalení v cukru či rumové polevě získají dokonalý zimní charakter. Tento recept je jednoduchý, dobře se s ním pracuje a výsledkem je cukroví, které udělá radost dětem i dospělým.
     Komentáře
  • jentaksiupect.cz

    Linecké cukroví s citrónovým krémem a bezé pusinkou

    Před 1 dnem
    Sněhobílá sladká pusinka chuťově lahodí s citrónovým krémem. Křehké těsto dodává cukroví příjemnou křupavost.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Linecké cukroví – tradiční a vždy dokonale jemné

    Před 1 dnem
    Linecké cukroví patří mezi největší klasiky, které na vánočním stole nesmí chybět. Díky jednoduchému poměru 3 : 2 : 1 je příprava snadná a výsledek vždy křehký, voňavý a rozplývavý. Slepené oblíbenou marmeládou a krásně ozdobené je nejen chutné, ale i dekorativní. Suroviny 300 g hladké mouky 200 g másla 100 g moučkového cukru 1 […] The post Linecké cukroví – tradiční a vždy dokonale jemné appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Cooky

    Buchta jako zákusek: Upečte lineckou buchtu s pudinkovým krémem, která není ani trochu suchá

    Před 1 dnem
    Lineckou buchtu můžete upéct na mnoho způsobů, třeba s ovocem nebo tvarohem podle našeho receptu s postupem. Tato náplň z pudinku a zakysané smetany buchtu je vláčná a bohatá.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Máslový krém do cukroví jen ze dvou ingrediencí: Je hotový za pár minut a v chladu vydrží týdny

    Před 1 dnem
    Košíčky, ořechy nebo trubičky… jsou druhy cukroví, které by nikdy nebyly kompletní bez krému. Jaký ale vybrat, aby dlouho vydržel a neriskovali jste, že se cukroví zkazí? Sázkou na jistotu je jednoduchý máslový s cukrem, který ovšem můžete mnoha způsoby dochutit.
     Komentáře
  • Žena-in

    Mikulášský balíček podle lékařů. Dobroty, které budou děti bavit, ale neublíží jim

    Před 1 dnem
    Úlohou mikulášské nadílky je každý rok to samé - udělat obdarovanému radost. A tak běháme mezi regály a vybíráme nejrůznější dobroty. Jakým se v zájmu našich dětí vyhnout, a kde naopak přibrzdit? Pediatr sestavil „zdravého mikuláše“ tak, aby byly děti při rozbalování nadšené, ale jejich zdraví netrpělo.
     Komentáře
  • iGlanc

    Znáte pojem „cukrový obličej”? Jedním z příznaků jsou vrásky a akné. Kvůli dortíkům i salámům tvář trpí

    Před 1 dnem
    Když si dopřáváme sladkosti, většinou řešíme číslo na váze. Cukr však nepáchá škody jen v obvodu pasu. Může se podepsat i na naší tváři, urychlit stárnutí pleti a celkově zhoršit její stav. A kdy jindy upozornit na fenomén cukrového obličeje než právě v adventním čase?!
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Datle patří mezi zdravější sladkosti. Na „balíček na posezení“ ale stejně raději zapomeňte, jsou totiž kalorickou bombou

    Před 1 dnem
    Jsou sladké a šťavnaté, dodávají rychlou energii a překypují vitamíny a minerály. Datle jsou oblíbenou zdravější alternativou cukrovinek a sladidel. Opravdu jsou ale tak zdravé a neškodné, abychom je mohli pojídat zcela bez výčitek? Na co si dávat u těchto pokladů původem z Přední Asie pozor?
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Košíčky Izidor: Osvědčený recept na tradiční vánoční cukroví s ořechovou náplní a čokoládovým krémem

    Před 1 dnem
    Košíčky Izidor jsou skvělým způsobem, jak zpestřit váš vánoční stůl. Toto cukroví kombinuje křupavé těsto, bohatou ořechovou náplň a lahodný čokoládový krém, což je zárukou, že si každý pochutná. Ingredience: Těsto: 400 g hladké mouky 250 g másla 200 g moučkového cukru 140 g mletých ořechů 1 vejce 2 lžíce kakaa Trocha skořice Kůra a […] The post Košíčky Izidor: Osvědčený recept na tradiční vánoční cukroví s ořechovou náplní a čokoládovým krémem appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Zdravotnictví a medicína

    Pusinky recept: základem jemného cukroví jsou bílky a cukr. Dají se však připravit zdravější s oříšky

    Před 1 dnem
    Pusinky jsou jemný dezert připravený z vyšlehaných bílků a krupicového cukru. Vyšlehaný sníh se pak suší při nízké teplotě v troubě. Dobře upečené pusinky by měly být bílé, křupavé a suché. Jsou lehké jako peříčko, ale plné cukru. Pokud chcete připravit trochu lehčí dezert, můžete cukr vynechat a přidat jemně namleté oříšky či strouhaný kokos. Výsledek sice nebude úplně dokonale připomínat ty klasické pusinky, které znáte z cukráren, ale po chuťové stránce budou rozhodně originální. Mleté oříšky či mandle jim dodají příjemnou příchuť. A pokud je předem trochu opražíte, budou ještě aromatičtější.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Křupavé vanilkové spirálky s bohatou vanilkovou chutí, sladkým cukrem a čokoládovou polevou

    Před 1 dnem
    Vanilkové spirálky jsou jemné, křupavé a nádherně voňavé cukroví, které spojuje máslové těsto, čerstvou vanilku a citronovou kůru. Stačí jednoduché suroviny, chvíle trpělivosti a vznikne elegantní sladkost, která se hodí na sváteční stůl i na běžné mlsání. Spirálky se po upečení máčí do čokoládové polevy a posypávají oříšky, díky čemuž získají slavnostní vzhled i bohatší chuť. Recept je snadný, srozumitelný a ideální i pro začátečníky, kteří chtějí upéct něco efektního bez složitostí.
     Komentáře
  • BAJOLA » Fit bez diet

    Fit išelské dortíčky - zdravý recept | BAJOLA » Fit bez diet

    Před 1 dnem
    Další moje oblíbené vánoční cukroví, které dělávala babička, jsou išelské dortíčky, zkomoleně išlské nebo ilšské dortíčky, z kakaového těsta plněné světlým krémem, přelité čokoládou a ozdobené mandlí nebo vlasšským ořechem. Klasický recept je samozřejmě plný másla a cukru, ale po dlouhém špekulování se mi podařilo vymyslet zdravou fit verzi, a to i včetně krému, což byl největší oříšek. Samozřejmě chuťově nejsou tak bombózní jako klasika, ale nemají od nich tak daleko!
     Komentáře
  • Ženy

    Cukroví pro líné: 5 rychlovek, které zvládnete, i když máte prosince po krk

    Před 1 dnem
    Prosinec je krásný, ale taky hodně vyčerpávající. Po kolečku shánění dárků a zařizování všeho kolem Vánoc má člověk jen málokdy chuť pouštět se do velkého pečení. Pokud se ale cukroví nechcete vzdát úplně, tady je pět tipů, které zvládnete, i když je vaše motivace na nule.
     Komentáře
  • Proženy

    Vánoční cukroví z loňské mouky a cukru? Kdy lze použít staré suroviny a kdy je radši vyhoďte

    Před 1 dnem
    Mouka a cukr, to je základ skoro každého sladkého pečení. Ale jste si jisti, že můžete tyhle dvě suroviny použít na pečení cukroví, pokud vám zůstaly třeba z loňska? Přečtěte si, jak poznat, zda je mouka stále vhodná, jak ji správně skladovat, jak to je s cukrem… A kdy raději koupit čerstvé?
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Nejlepší bílková poleva aneb Jak nazdobit perníčky: S našimi tipy to zvládne i začátečník!

    Před 1 dnem
    Zdobení perníčků, to je ta pravá zábava (nejenom) pro děti! Jenže co dělat, když se poleva nedaří, trhá se, ucpává zdobicí sáček, nebo je naopak příliš řídká? Nevěšte hlavu. Pomůžeme vám připravit luxusní bílkovou polevu, se kterou budou vaše perníčky jako ze žurnálu!
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Zdravější vánoční cukroví aneb Jak a co péct bez hromady cukru, bílé mouky nebo bez tuku

    Před 2 dny
    Nejde o to zrušit vanilkové rohlíčky a linecké, ale chytře je upravit. Zdravější vánoční cukroví znamená méně bílé mouky a cukru, víc ořechů, ovoce, vlákniny. Zkrátka takové, aby sedlo i diabetikům, celiakům a lidem se speciálními omezeními.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    I začátečník ji zvládne! Rychlá pudinková buchta

    Před 2 dny
    Upečte si podle našeho receptu rychlou a neskutečně dobrou pudinkovou buchtu s bohatým vanilkovým krémem a čokoládovou polevou. Skvělá volba pro každou příležitost! The post I začátečník ji zvládne! Rychlá pudinková buchta appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Houbička v kuchyni

    Domácí houbová pizza: snadný postup na lahodnou žampionovou dobrotu

    Před 2 dny
    Jednoduchý recept na domácí houbovou pizzu se žampiony, špenátem a třemi druhy sýra. Rychlý postup krok za krokem pro skvělý výsledek.
     Komentáře
  • Recepty z české i mezinárodní kuchyně | Neplechanaplechu.cz

    KARAMELOVÉ PLACIČKY S MANDLEMI

    Před 2 dny
    Oblíbené cukroví postavené na klasickém lineckém těstě doplněné o karamel a mandle. Skvěle ozvláštní každý sváteční stůl.
     Komentáře
  • Recepty od Jany

    Marcipánové hvězdičky: vánoční cukroví s čokoládovým středem

    Před 2 dny
    Křehké těsto, marcipánová náplň, čokoláda navrch… Tyhle marcipánové hvězdičky jsou absolutní vánoční top! 🎄✨ Dokonalé cukroví pro všechny, kdo milují spojení marcipánu, čokolády a jemného pečiva. Uložte si recept, upečte a ochutnejte – varuji, mizí nebezpečně rychle! 😍🍪 🧾 INGREDIENCE Těsto: 150 g změklého másla 1 vejce 130 g cukru 1 balíček vanilkového cukru 250 g hladké mouky Marcipánová vrstva: 300 g marcipánu 2 bílky ( vejce velikost L) trocha Amaretta nebo mandlový extrakt Navrch: rozpuštěná čokoláda cukrové kuličky
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Mocca oválky s kávovým zrnkem – vánoční cukroví pro milovníky kávy

    Před 2 dny
    🎄Vánoční cukroví je srdcem sváteční atmosféry — a právě mocca oválky s kávovým zrnkem patří mezi ty druhy, které milují všichni milovníci kávy i elegantních dezertů. Jemné křehké těsto, nadýchaný kávový krém a čokoládová poleva tvoří kombinaci, které jednoduše nejde odolat. Toto cukroví navíc krásně voní, nádherně vypadá a po týdnu rozležení chutná ještě lépe. […] The post Mocca oválky s kávovým zrnkem – vánoční cukroví pro milovníky kávy appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • iReceptář

    Pistáciové rohlíčky připravené z másla a mletých pistácií nabízejí jemnější variantu klasického cukroví

    Před 2 dny
    Pistáciové rohlíčky jsem poprvé ochutnal u své kamarádky Dominiky a hned mě dostaly svou jemností a máslovou chutí. Od té doby je peču pravidelně, protože tato jednoduchá pistáciová varianta klasiky má opravdu dokonalý šmrnc.
     Komentáře
  • VTM

    Asteroid Bennu obsahuje cukr. Kosmická lednička skrývá většinu komponent, ze kterých se dá uvařit život

    Před 2 dny
    Na sklonku léta roku 2016 vyslala NASA do vesmíru zhruba třímetrovou sondu OSIRIS-REx, která o čtyři roky později nabrala vzorky hornin z malého asteroidu Bennu.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Francouzský toast z buchtiček ve stylu churros se skořicovým cukrem a voňavým máslem

    Před 2 dny
    Tento recept nabízí snadnou cestu k voňavé snídani, která spojuje nadýchanost českých dukátových buchtiček se sladkým kouzlem churros. Buchtičky se krátce namočí do jemné vaječné směsi s mlékem a vanilkou, na pánvi se opečou dozlatova a ještě teplé se obalí ve skořicovém cukru. Díky tomu získají křupavou karamelovou vrstvičku a jemnou středovou strukturu, která působí hřejivě a svátečně. Recept je jednoduchý, rychlý a dokáže oslnit i ve všední ráno.
     Komentáře
  • Příroda

    Chloroplast má i další velmi důležitou funkci, krom fotosyntézy, zjistili vědci

    Před 2 dny
    Když se řekne chloroplast, každý si představí stejný obrázek: malou, zelenou organelu uvnitř rostlinné buňky, kde se sluneční světlo mění na energii a cukry – proces, který nazýváme fotosyntéza. Leta letoucí panovalo v rostlinné biologii pevné přesvědčení, že role chloroplastů je primárně metabolická a energetická. Chloroplast však hraje velkou roli i v imunitě, obraně a signalizaci, o kterých se myslelo, že jsou výhradní doménou buněčného jádra a cytoplazmy. Co to znamená po nás? Nové možnosti při šlechtění odolnějších rostlin.
     Komentáře
  • Cooky

    Nadýchaná citrónová babeta s banánovou polevou a sypáním z čokolády

    Před 2 dny
    Babeta je perfektní dezert, který je rychlý, snadný na přípravu, a přitom neuvěřitelně lahodný. Vyzkoušejte tuto citrónovou.
     Komentáře
  • Žena-in

    Vánoční recept: Vanilkové hůlky jak z amerického filmu

    Před 2 dny
    Špaldová mouka znamená návrat ke kořenům v té nejlepší podobě. Stará odrůda pšenice vyniká lehkostí a výživovou hodnotou. Hodí se na vánočky, máslové cukroví i perníky a přidá jim jemně oříškovou chuť i krásnou barvu. Hodí se i do dnešního receptu.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Videonávod na sněhové pusinky: Cukroví ze 2 surovin se dokonale rozplývá na jazyku

    Před 2 dny
    Sněhové pusinky jsou sladké, křehké a nadýchané sněhobílé obláčky, které připravíme ze zbylých bílků po pečení cukroví. Jejich příprava není složitá, stačí dodržet několik rad, aby byl výsledek perfektní.
     Komentáře
  • Novinky

    Cukry, „guma“ a hvězdný prach. Asteroid Bennu nese všechny ingredience pro život

    Před 2 dny
    Asteroid Bennu nadále přináší nové stopy důkazů o vzniku Sluneční soustavy i o původu života. Tři nové studie zveřejněné v časopisech Nature Geosciences a Nature Astronomy přinášejí zásadní objevy ze vzorků, které na Zemi dopravil modul NASA OSIRIS-REx: přítomnost biologicky důležitých cukrů, dosud neznámé gumovité látky a překvapivě vysoké množství prachu ze supernov.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Perfektní cukrová poleva: Sladká, hladká a akorát hustá ozdobí linecké, perníčky i další cukroví. Tento postup je základem úspěchu

    Před 2 dny
    Poleva a zdobení korunují výsledek. Na první pohled rozhodují, jestli se nám cukroví líbí nebo s výběrem spíš váháme. Prozradíme vám recept na perfektní cukrovou polevu, která krásně vypadá a hezky drží na lineckém, perníčkách i na jiném cukroví. Poradíme, jakou hustotu zvolit, čím polevu dochutit a jak se vyhnout jejímu praskání či stékání.
     Komentáře
  • Cooky

    Voňavý hruškový koláč se zakysanou smetanou a kokosovou krustou. Sametové potěšení na výborném křehkém těstě

    Před 2 dny
    Koláč s hruškami - to je lahoda, vyzkoušejte tento chutný hruškový koláč se smetanovou vrstvou a křehkým korpusem.
     Komentáře
  • Matěj Kačaba
    naMédium

    Obohaťte vánoční stůl o vánoční nebeské řezy

    Před 2 dny
    Vánoce se kvapem blíží. Je záhodno začít s pečením vánočního cukroví.
     Komentáře
  • Svět potravin

    Mozek se po obědě vypíná kvůli reakci, o které většina lidí nemá tušení. Správná kombinace potravin to ale dokáže zvrátit

    Před 2 dny
    Po návratu z oběda usednete k počítači, otevřete e-maily, ale pozornost se rozplývá jako pára nad hrncem. Hlavy se zmocní těžkost, obrazovka se rozmazává a tělo jako by zoufale žádalo krátký regenerativní spánek. Tento stav zná téměř každý a většina lidí jej považuje za nevyhnutelnou daň za jídlo uprostřed pracovního dne. Ve skutečnosti však nejde o projev lenosti ani nedostatku vůle, ale o přirozenou fyziologickou reakci organismu, kterou lze velmi účinně ovlivnit tím, co máme na talíři.
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Správná vánoční štóla zraje jako víno. Upečte si sváteční poklad původem z Drážďan!

    Před 3 dny
    Vánoční štóla se nedá uspěchat. Peče se i několik týdnů před svátky, a v chladu a v cukru čeká na svou příležitost až do Vánoc. Jak upéct štolu, jaké druhy jsou nejoblíbenější a co je na ní potřeba?
     Komentáře
  • Hančiny Sladkosti.net

    Tvarohové koláče s oříšky a marmeládou

    Před 3 dny
    Hančiny (nejen) sladké recepty a fotografie.
     Komentáře
  • Mangazine

    Češi přestávají pít pivo. Zvyk, který formoval národ, se láme

    Před 3 dny
    Češi pijí méně piva i tvrdého alkoholu a ubírají na cukru. Co to znamená pro zdraví národa a budoucnost českých pivovarů?
     Komentáře
  • Jak to funguje?

    Jak se vyrábí cukr: Od rostliny na poli až po cukr v obchodě. Třtina, řepa, rafinace, krystalizace

    Před 3 dny
    Jak se vyrábí cukr z cukrové třtiny a cukrové řepy? V tomto videu WebMaxi uvidíš kompletní proces výroby cukru krok za krokem – sklizeň, drcení a louhování, čištění šťávy pomocí vápna a oxidu uhličitého, odpařování vody, krystalizaci, odstřeďování, rafinaci i závěrečné sušení. Vysvětlíme rozdíl mezi bílým a hnědým cukrem, co je melasa a k čemu se používá, proč je cukr z třtiny a řepy chemicky stejný a jak se z krystalů stává moučkový či kostkový cukr. Dozvíš se také, jak se cukr balí, skladuje, jakou má trvanlivost a jaké jsou trendy budoucnosti výroby cukru. Jednoduše, přehledně a do hloubky.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Ořechové řezy: Recept na vláčný moučník s ořechovou náplní, který se hodí ke kávě

    Před 3 dny
    Jedním z nejlepších momentů víkendu je určitě klidné posezení s rodinou či přáteli u šálku lahodné kávy. A co by k tomu lépe pasovalo než něco sladkého? Představujeme vám recept na ořechové řezy, které jsou ideální kombinací chutí a textur, perfektně doplňující horký nápoj. Ořechové řezy Těsto: 4 vejce 20 dkg cukru krupice 10 lžic […] The post Ořechové řezy: Recept na vláčný moučník s ořechovou náplní, který se hodí ke kávě appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Kakaové cukroví s karamelem: Křupavé, voňavé a luxusně vánoční

    Před 3 dny
    Pokud milujete kakaové dezerty a hladký, jemně máslový karamel, tohle kakaové cukroví s karamelem se okamžitě zařadí mezi vaše vánoční oblíbence! Křupavé tmavé hvězdičky, uprostřed zlatavý karamel a navrch elegantní čokoládová dekorace — to je kombinace, která potěší oko i chuťové pohárky.🎄 Toto cukroví je perfektní nejen na slavnostní talíř, ale také jako malý jedlý […] The post Kakaové cukroví s karamelem: Křupavé, voňavé a luxusně vánoční appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • FitŽivot

    Jak snížit hladinu cukru v krvi: Zařaďte do jídelníčku luštěniny a vodu s citronem

    Před 3 dny
    Zvýšená hladina cukru v krvi ještě nemusí znamenat, že jste diabetikem. Nicméně co není, může být. Proto je potřeba s tím rychle něco dělat. Co pomáhá? Máme pro vás pár jednoduchých rad, jak hladinu glykemike v krvi snížit.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Domácí majolkové koláčky: Recept na nejjemnější a nejvláčnější koláčky, které se vždy povedou

    Před 3 dny
    Pokud máte chuť na něco výjimečného a chutného, přinášíme vám recept na nádherné Majolkové koláčky. Tyto malé sladké kuličky, plné chutí a vůní, jsou skvělou volbou pro každou příležitost, ať už si je chcete dopřát jako pochoutku k odpolední kávě nebo je připravit pro rodinné oslavy. Jejich příprava je sice trochu náročnější, ale výsledek stojí […] The post Domácí majolkové koláčky: Recept na nejjemnější a nejvláčnější koláčky, které se vždy povedou appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Kávová zrna marcipánová: Hořkosladké nepečené cukroví je podle videonávodu snadné

    Před 3 dny
    Kávová hmota i marcipán se vyznačují specifickou chutí a vzájemně se skvěle doplňují. Kouzlo kávových zrn je právě v jejich spojení do jednoduchých tvarů plných elegance. Pokud jste kávová zrna dosud považovali za něco příliš složitého, tak už nepovažujte a pojďte si je s námi vytvořit pro váš sváteční stůl. Recept je součástí nového cyklu s názvem "Nepečené Vánoce".
     Komentáře
  • Cooky

    Miletínské modlitbičky: Tenké tradiční medové oplatky z Podkrkonoší

    Před 3 dny
    Oplatky skládané do malých kapsiček, které tvarem připomínají staré modlitební k nížky. Odtud pochází jejich název. Miletínské podle původu z Miletína, obce v Podkrkonoší.
     Komentáře
Reklama