Zavřít
Kopr

Kopr

Nejnovější články na Seznamu na téma Kopr
  • Cooky

    Sametová koprovka s hovězím vývarem, podávaná s nadýchaným houskovým knedlíkem

    Před 4 dny
    Někdo má koprovku rád, někdo ji nesnáší. A to je škoda, protože jde o českou klasiku, která má stálé místo v našich srdcích.
     Komentáře
  • Cooky

    Kuřecí maso s jemně pikantní omáčkou a rýží: Plnohodnotné jídlo, které voní po paprice a česneku, doladěné čerstvým koprem

    Před 6 dny
    Kuřecí maso v jemně pikantní omáčce připravené podle receptu s postupem kombinuje šťavnatá marinovaná prsa, paprikový základ s cibulí a svěží kopr, který zjemňuje pikantní tón omáčky a krásně ladí s rajčatovým pyré.
     Komentáře
  • Žijeme jídlem

    Podívejte se, jak výjimečný je příběh Třeboňského kapra

    Před 15 dny
    V dnešním díle průvodkyně pořadu Dominika navštívila Třeboň, kde se chová legendární Třeboňský kapr. Ukážeme vám celý proces jeho chovu od líhně až po výlov, který jsme natočili u největšího českého rybníka Rožmberk. Nakonec vám z této tradiční ryby uvaříme chutný a jednoduchý recept. Podívejte se a nechte se inspirovat.
     Komentáře
  • Cooky

    Tradiční hodolanská omáčka podle tetičky z Olomouce: Brambory na kyselo s koprem, kabanosem a vejcem

    Před 21 dny
    Nádherná ukázka tradiční, regionální olomoucké kuchyně v tomto receptu na omáčku, na kterou by se rozhodně nemělo zapomenout.
     Komentáře
  • Cooky

    Posúch je tradiční smetanový koláč, jak ho pekly naše babky. Rodinný recept ze Slovenska, co voní po slanině a kopru

    Před 23 dny
    Posúch je něco jako slovenská pizza nebo slaný koláč. Na Moravě má podobného brášku, kterému se říká osúch. Smetana a kopr tvoří dokonalou dvojku, tak si tenhle koláč upečte i vy. Dobrou chuť!
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Kuřecí kousky s jemnou omáčkou a hranolky

    Před 29 dny
    Pokud hledáte jednoduchý, ale přitom výborný recept z kuřecího masa, který potěší celou rodinu, vyzkoušejte tyto kuřecí kousky s jemnou omáčkou a hranolky. Kombinace šťavnatého masa, voňavé paprikovo-rajčatové omáčky a křupavé přílohy nikdy nezklame. Je to ideální jídlo na víkendový oběd i rychlou večeři po práci. 🍗🍟 Kuřecí kousky s jemnou omáčkou a hranolky 1 […] The post Kuřecí kousky s jemnou omáčkou a hranolky appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Brambory plněné masem, smetanou a sýrem: Dokonalá večeře z jedné zapékací mísy

    Před 29 dny
    Hledáte inspiraci na vydatný, chutný a přitom jednoduchý pokrm pro celou rodinu? Tyto brambory plněné masem, smetanou a sýrem jsou ideální volbou! Zapečené dozlatova, voňavé po česneku a kopru – dokonale propojují všechny chutě, které máme na české kuchyni nejraději. ❤️ Hodí se jako sytá večeře, slavnostní oběd i teplé pohoštění pro návštěvy Brambory plněné […] The post Brambory plněné masem, smetanou a sýrem: Dokonalá večeře z jedné zapékací mísy appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Cooky

    Lehký berlínský bramborový salát bez majonézy a pořádný berlínský řízek

    Před 29 dny
    Lehký salát a pikantní řízek je kombinace, které se těžko odolává. Podle tohoto receptu zvládnete obojí snadno.
     Komentáře
  • Cooky

    Smažené houbové řízky s voňavými šťouchanými bramborami a lehkým okurkovým salátem

    Před 1 měsícem
    Když les poskytne své dary, je to slast. Trošku na poslední chvíli, ale u nás ještě rostou. Přijměte je a nasbírejte houby a připravte z nich řízky, k tomu brambory a okurkový salát.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Smažené bramborové bochánky s cibulkou a koprem

    Před 1 měsícem
    Tieto smažené bramborové bochánky s cibulkou a koprem jsou dokonalou kombinací křupavé kůrky a jemné, nadýchané náplně. Brambory s osmaženou cibulkou dodávají bochánkům lahodnou chuť, zatímco čerstvý kopr přináší lehkou svěžest. Skvělé jako rychlá svačina, chutná večeře nebo dokonce pohostinné občerstvení pro rodinu a přátele! Smažené bramborové bochánky s cibulkou a koprem Náplň: 3 brambory […] The post Smažené bramborové bochánky s cibulkou a koprem appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Vychytávky Ládi Hrušky

    Recept Ládi Hrušky na super účinný ekologický postřik proti škůdcům

    Před 1 měsícem
    Servírujeme jednotlivé recepty a vychytávky Ládi Hrušky i nápady jeho zapálených fanoušků. Plnou nálož vychytávek, najdete na primaplus.cz
     Komentáře
  • Cooky

    Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce s paprikou a česnekem: Oběd z obyčejných surovin, který zvládnete uvařit i po práci

    Před 1 měsícem
    Kuřecí prsa v pikantní smetanové omáčce spojují jemnost smetany s lehkou ostrostí chilli a papriky. Prohlédněte si recept s postupem, jak připravit rychlý, šťavnatý a chuťově vyvážený oběd.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Fazolové lusky na kyselo podle ČSN: Dejte této tradiční pochoutce šanci, oslní vás

    Před 1 měsícem
    Fazolové lusky jistě známe všichni, a to především z našich vzpomínek na roky strávené ve školce a následně ve škole. Školní jídelny tento pokrm připravují dodnes, ale v domácí podobě je zaručeně kvalitnější a chutnější.
     Komentáře
  • Cooky

    Podzimní hit: Nakládané houby na kyselo s česnekem a koprem

    Před 1 měsícem
    Zpracujte své podzimní úlovky z lesa. Naložte houby do octa s koprem a česnekem podle tohoto postupu. Skvělá pochoutka k masu i na obloženou mísu.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Poctivá kulajda se zakysanou smetanou: Uvařte tuto sytou polévku podle videonávodu

    Před 1 měsícem
    K podzimu neodmyslitelně patří polévky a po dešti i sbírání hub. Co byste řekli tomu tyto dvě věci spojit a uvařit si skvělou kulajdu? Další nespornou výhodou je, že tato polévka vás opravdu zasytí a nebudete proto muset trávit čas s vařením dalšího chodu, pokud by vás zrovna přepadla podzimní únava.
     Komentáře
  • Cooky

    Milujete uzeného lososa? Zkuste gravlax: Skandinávskou specialitu z lososa a červené řepy

    Před 1 měsícem
    Gravlax – marinovaný losos připomíná chutí a strukturou uzeného lososa. Červená řepa dodá výjimečnou chuť a barvu. Postup je velmi snadný a rychlý a zvládnete ho s přehledem podle tohoto receptu.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Chuťovky vitaminové podle ČSN: Nápadité jednohubky si zamiluje každá návštěva

    Před 1 měsícem
    Jednohubky a kanapky tvoří nedílnou součást studeného občerstvení pro rodinu i návštěvy při nejrůznějších příležitostech. Připravte si s námi chuťovky s krémem, jehož základem je tvaroh. Nebudete litovat.
     Komentáře
  • Cooky

    Zapomenutá kvašákovka – polévka z kvašených okurek. Zachutná i vám?

    Před 1 měsícem
    Polévka, kterou možná neznáte. Ale dejte jí šanci, možná vás překvapí. Uvařte ji podle tohoto receptu s postupem.
     Komentáře
  • Pestrá Zahrada

    Co vysít do záhonů v říjnu? Tyto plodiny zvládnou mráz a přinesou brzkou jarní úrodu

    Před 1 měsícem
    I když se může zdát, že zahrada je v říjnu už připravena na zimní odpočinek, právě teď je ten správný čas na výsev některých druhů zeleniny. Podzimní – tzv. ozimý – výsev umožňuje rostlinám přečkat ... více Příspěvek Co vysít do záhonů v říjnu? Tyto plodiny zvládnou mráz a přinesou brzkou jarní úrodu pochází z Pestrá Zahrada
  • Cooky

    Domácí rybí prsty s bramborovou kaší a domácí tatarskou omáčkou: Křupavé, šťavnaté a bez éček

    Před 2 měsíci
    Domácí rybí prsty z kvalitní ryby, bez škrobů a stabilizátorů. Zdravá verze oblíbeného jídla našich dětí podle osvědčeného receptu s postupem.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Dáte si lžíci a chcete celý hrnec. Nejlepší koprová polévka, jakou ochutnáte

    Před 2 měsíci
    Tahle koprová polévka vás dostane! Poctivý recept, který zvládne každý – jednoduchý, rychlý a hlavně výsledek je neskutečně dobrý.
     Komentáře
  • Cooky

    Kvašáky: Tradiční okurková a bezkonkurenční delikatesa

    Před 2 měsíci
    Kvašáky nebo rychlokvašky - tak jim říkáme u nás. Pár pravidel jak na jejich přípravu, aby se vše povedlo jak má. Tyto fermentované okurky jsou plné zdravých probiotik a mají neocenitelnou chuť!
     Komentáře
  • Apetit

    Týden s Apetitem: Zapomeňte na chleba. Těchto 5 receptů vás vytrhne z rutiny

    Před 2 měsíci
    Špagety s červenou omáčkou, penne s pestem, zapečená tortilla se sýrem nebo jen chleba namazaný čímkoli. Známe to všichni – rychlovky, které chystáme pořád dokola, jen abychom večer neměli hlad. Jenže takhle to být nemusí. Připravili jsme pět večeří, které zvládnete uvařit i po dlouhém dni, a přitom vás vytáhnou z rutiny. Jsou rychlé, hravé a hlavně chutnají tak, že si je budete chtít zopakovat.
     Komentáře
  • Náš dům

    Nevzdávejte se čerstvého kopru: vypěstujete si ho na okně

    Před 2 měsíci
    Kopr vonný je oblíbenou bylinkou díky svému specifickému aroma. Lidé ho jednoduše milují nebo nenávidí.Nejoblíbenějším pokrmem, který se z této rostlinky připravuje je jistě koprová omáčka. Skvěle ovšem dochutí i nejrůznější zeleninové saláty či dresinky. Pokud se nechcete vzdát čerstvého kopru ani v chladném období, máme pro vás typ, jak si ho vypěstovat v pohodlí domova.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Vepřové rolky plněné koprovým máslem s pečenými bramborami – domácí recept

    Před 2 měsíci
    Vepřové rolky plněné koprovým máslem jsou poctivým domácím pokrmem, který spojuje šťavnaté maso, voňavé bylinky a křupavé pečené brambory. Recept doplňuje svěží zeleninový salát, který dodá lehkost a barevný kontrast. Tento vepřový recept je ideální volbou pro rodinnou večeři nebo nedělní oběd. ⏱ Příprava: 30 min 🍳 Pečení: 50 min ⏰ Celkem: 1 […] Článek Vepřové rolky plněné koprovým máslem s pečenými bramborami – domácí recept se nejdříve objevil na Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Hostinský mi dal svůj tajný recept! Utopenci po chalupářsku, jaké jste ještě nejedli

    Před 2 měsíci
    Hostinský mi jednou po pár pivech prozradil recept, který se v jeho hospodě předával skoro šeptem – a od té doby už klasické utopence nedělám jinak! Tyhle utopenci po chalupářsku s paprikou a cibulí mají úplně jiný šmrnc než cokoliv, co znáte, voňavé, dokonale proleželé… Přesně takové, jaké si pamatujete z dob, kdy se hospody plnily štamgasty a k pivu patřila miska poctivých utopenců. Jakmile ochutnáte, nebude cesty zpátky.
     Komentáře
  • Pestrá Zahrada

    Proč se vyplatí vysévat kopr i na konci zahradní sezony

    Před 2 měsíci
    Podzim se sice naplno rozběhl a záhony se pomalu vyprazdňují, přesto ještě není pozdě na výsev některých bylinek. Pokud už jste sklidili rajčata nebo okurky a záhony zejí prázdnotou, rozhodně není důvod nechat je ladem. ... více Příspěvek Proč se vyplatí vysévat kopr i na konci zahradní sezony pochází z Pestrá Zahrada
  • Cooky

    Domácí langoše z jogurtového těsta bez přebytečného oleje: Maďarská letní klasika ve zdravější variantě

    Před 2 měsíci
    Kam se hrabou langoše ze stánku! Langoše podle tohoto receptu s postupem krok po kroku jsou jemné, nadýchané a díky jogurtu nenasáknou při smažení příliš oleje.
     Komentáře
  • Cooky

    Nakládané okurky bez nálevu aneb rychlé zavařování bez vaření nálevu

    Před 2 měsíci
    Nechce se vám vařit nálev zvlášť, rovnou byste chtěli okurky naložit? Tak je zkuste bez nálevu, ten vytvoříte přímo při nakládání.
     Komentáře
  • Cooky

    Zavařený okurkový salát: Nejlepší zásoba zeleniny na zimu

    Před 2 měsíci
    Zavařený okurkový salát se hodí jako příloha ke grilovanému masu, smaženým i zapečeným pokrmům. Zavařte salát podle tohoto jednoduchého postupu krok po kroku.
     Komentáře
  • Cooky

    Fazolková polévka se zastřeným vejcem

    Před 3 měsíci
    Prohlédněte si recept s postupem na sytou a jemnou fazolkovou polévku se zastřeným vejcem! Spolehlivě nahradí i hlavní chod.
     Komentáře
  • Prima Nápady

    Kopr buď milujete, nebo nesnášíte. Vyzkoušejte méně známé či neobvyklé recepty z kopru

    Před 3 měsíci
    Kopr je oblíbená, silně aromatická bylina a zelenina. Všichni známe tradiční neoblíbenou koprovku ze školní jídelny s olezlými bramborami a ztraceným vejcem. Kopr je ale ve spoustě pochutin nenahraditelnou surovinou. My vás přesvědčíme, že kopr opravdu stojí za to jíst a pěstovat.
     Komentáře
  • Apetit

    „Na naší koprovce není nic až tak speciálního, prostě je jen od základu udělaná poctivě,“ říká šéfkuchař z vršovického Kro

    Před 3 měsíci
    Zapomeňte na koprovku ze školní jídelny, tohle geniální jídlo je na menu i těch nejvyhlášenějších restaurací a jezdí se vyloženě „na ni“. Náš ambasador Robin Nguyen během svého testování v Praze našel tu nejlepší a my jsme vršovické Kro požádali o recept. Podle místního šéfkuchaře není třeba v receptu hledat složitosti, „stačí“ ji dělat poctivě.
     Komentáře
  • Cooky

    Plněné vepřové kapsy kysaným zelím, cibulkou a slaninou

    Před 3 měsíci
    Dopřejte si romantickou večeři nebo oběd s vepřovou kapsou a zelím. Pochutnají si na ní nejen zamilované hrdličky, ale i celá rodina.
     Komentáře
  • Naše krásná zahrada

    Výsev kopru krok za krokem: Užijte si čerstvou chuť až do podzimu

    Před 3 měsíci
    Zapomeňte na koprovku ze školní jídelny a dejte této voňavé bylině novou šanci. Výsev kopru v srpnu je snadný, rychlý a odmění vás svěží vůní i chutí, která dodá šmrnc salátům, rybám i letním kyticím. Ať už pěstujete na zahradě, na balkoně nebo doma za oknem, kopr vonný poroste jako o závod a svou jemnou krásou potěší i oči.
     Komentáře
  • Cooky

    O tom, jak budou nakládané okurky křupavé, rozhoduje množství soli v nálevu. Už nikdy nebudou měknout

    Před 3 měsíci
    Jedna lžíce soli na litr vody a perfektní fermentace. Proč na tom opravdu u nakládaných okurek tak moc záleží?
     Komentáře
  • Cooky

    Jihočeská kulajda s vůní venkova a s dary z našich lesů: Krémová polévka pro milovníky hub

    Před 3 měsíci
    Kulajda s vůní hub a kopru se ztraceným vejcem zahřeje na těle i na duši. Uvařte ji podle tohoto jednoduchého receptu krok za krokem.
     Komentáře
  • Cooky

    Nakládaná rajčata na kavkazský styl: Báječná pochoutka, která přijde vhod i během zimních měsíců

    Před 3 měsíci
    Sezóna rajčat je v plném proudu, nicméně při letošním počasí se může lehce stát, že vám zůstane mnoho nezralých plodů. Jak známo, syrové se konzumovat nesmí kvůli obsahu solaninu. Co ale s nimi? Rozhodně je nevyhazujte.
     Komentáře
  • Pestrá Zahrada

    Jaké plodiny stihnete vypěstovat, když začnete v srpnu

    Před 4 měsíci
    Srpnové dny jsou na vrcholu léta a většina zahradníků už sklízí plody své práce. Mnozí si myslí, že je na výsev a výsadbu pozdě, ale opak je pravdou. Pokud chcete mít čerstvou zeleninu ještě na ... více Příspěvek Jaké plodiny stihnete vypěstovat, když začnete v srpnu pochází z Pestrá Zahrada
  • Cooky

    Řízečky v bramborovém těstíčku: Tradiční recept z babiččiny kuchyně

    Před 4 měsíci
    Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na skvělou obměnu klasického řízku, kde místo klasického trojobalu použijte na kuřecí řízky bramborové těstíčko.
     Komentáře
  • Apetit

    Honza Punčochář kope za Spartu, ale nedá dopustit na koprovku. Co v té jeho nesmí chybět?

    Před 4 měsíci
    Omáčky jsou součástí české národní kuchyně a zcela neprávem na ně někteří koukají skrz prsty a vnímají je jako příčinu našich kil navíc. Chceme vám i sobě říct, jednou pro vždy: omáčky za vaše madla lásky nemůžou! A byla by škoda je z jídelníčku vyřadit. My například po rozhovoru s Honzou Punčochářem dělali koprovku každý týden. A vy budete taky, jeho nadšení je nakažlivé.
     Komentáře
  • Cooky

    Neobyčejná rybí polévka z lososa: Finská polévka lohikeitto s lososem je severská kulajda

    Před 4 měsíci
    Finskou polévku lohikeitto s lososem, smetanou a koprem připravíte podle tohoto postupu krok za krokem za 40 minut. Spolehlivě zahřeje v chladných dnech.
     Komentáře
  • Bylinkopedie

    Pěstování kopru vedle okurek – funguje to?

    Před 4 měsíci
    Když se mluví o pěstování okurek, většina zahrádkářů okamžitě pomyslí na podporu, zálivku a slunce. Ale co kopr? Tato aromatická bylina, často spojovaná s nakládanými okurkami v kuchyni, má v zahradě zajímavé postavení. Nabízí se otázka: Může být pěstování kopru vedle okurek nejen kulinářsky, ale i pěstitelsky výhodné? Odpověď není zcela jednoznačná – závisí na […] Příspěvek Pěstování kopru vedle okurek – funguje to? pochází z Bylinkopedie.cz
  • Apetit

    Tzatziki jako z řecké taverny: Proč není jedno, jaký jogurt zvolíte? Jak připravit okurku a proč to nepřehnat s česnekem?

    Před 4 měsíci
    Řecké tzatziki si podmanilo svět svou jednoduchostí i tím, jak dokonale ladí s masem, rybou, zeleninou i jen tak s chlebem. Základem je hustý jogurt, okurka a česnek – ale právě v detailech dřímá kouzlo. Jak docílit dokonalé konzistence, kolik česneku je tak akorát a proč je dobré nechat okurku „vypotit“?
     Komentáře
  • Apetit

    Kde v Praze mají nejlepší koprovku? Robin Nguyen má tipy, kde je opravdu famózní!

    Před 4 měsíci
    Koprová omáčka budí emoce. Kde v Praze ale ochutnáte tu nejlepší? MasterChef Robin Nguyen opět otestoval čtyři podniky a naservíroval verdikt – kde mu nejvíc chutnalo a čím jednotlivé verze překvapily? Prozradíme, že ty dvě levnější obsadily první příčku s 30 body z 30, protože ve Vršovicích a Dejvicích ji prostě umí lépe než na Hradě. Lepší už tam být prostě nemohla!
     Komentáře
  • Pestrá Zahrada

    Co ještě zasít v červenci a srpnu na vaší zahradě

    Před 4 měsíci
    Letní měsíce nejsou jen obdobím sklizně, ale i vhodným časem pro výsev druhé vlny zeleniny a bylinek. Pokud máte na záhonech místo po sklizené cibuli, česneku nebo raných bramborách, můžete ho skvěle využít. Poradíme vám, ... více Příspěvek Co ještě zasít v červenci a srpnu na vaší zahradě pochází z Pestrá Zahrada
  • Cooky

    Lehce pikantní kuřecí prsa v rajčatové omáčce pro celou rodinu, která chutnají i dětem

    Před 4 měsíci
    Dopřejte si šťavnatá kuřecí prsa s rýží a pikantní omáčkou podle tohoto receptu s postupem krok za krokem. Pochutnáte si nejen vy, ale i celá rodina a každá návštěva.
     Komentáře
  • Cooky

    Vydatný a pikantní oběd v jednom talíři: To je slavná maďarská polévka s masem

    Před 4 měsíci
    Jídlo, které může být plnohodnotným obědem nebo sytou „obědo-večeří“ – přesně to je tato polévka. Stačí k ní přikousnout krajíček dobrého chleba.
     Komentáře
  • Matky v nesnázích

    Dokonalá svačinka i náhrada za chlebíčky: Skvělá pomazánka s tvarohem a lososem

    Před 4 měsíci
    Hledáte recept na pomazánku, která je zdravá, moc dobrá a zároveň oslní vaše hosty? Pak jste na správné adrese! Její příprava je blesková, ingredience snadno dostupné a chuť dokonalá.
     Komentáře
  • Cooky

    Bramborová pizza “placinta de catofi”: Rumunská bramborová placka se sýrem a bylinkami

    Před 5 měsíci
    Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na Bramborovou pizzu \"Po Rumunsku\" a vyzkoušejte tuto skvělou placku na rodinnou večeři.
     Komentáře
  • Matky v nesnázích

    Tzatziky lepší než z Řecka. Jednoduchý recept, který zvládnete za 5 minut

    Před 5 měsíci
    Na tzatziky už nemusíte do Řecka. Stačí pár ingrediencí a máte skvělý doplněk ke grilovanému masu. Zvládne je připravit i začátečník.
     Komentáře
  • Cooky

    Kulajda – krémová královna mezi českými polévkami

    Před 5 měsíci
    Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na tuto výjimečně chutnou českou polévku, která mezi českými polévkami nemá konkurenci a zkuste uvařit tuto skvělou kulajdu.
     Komentáře
  • Zahrádkář

    Využijme červen na záhonech na plno!

    Před 5 měsíci
    Červen je právem považován za nejzelenější měsíc v roce. Zahrady jsou v plné síle a na záhonech by neměl zůstat ani kousek prázdný! Práce na zahradě pečuje o tělo i mysl Práce na…
     Komentáře
  • Proženy

    Koprová omáčka

    Před 5 měsíci
    Čerstvý kopr si uchovává nejsilnější aroma jen pár dní po sklizni, proto pokud ho koupíte nebo sklidíte, měli byste se do přípravy pustit co nejdřív. Co třeba udělat koprovku – a zkusit to tentokrát trochu jinak?
     Komentáře
  • Cooky

    Lahodný a rychlý recept na domácí sýr z kefíru. Stačí smíchat 5 surovin a následnou směs dát do mrazáku

    Před 5 měsíci
    Fantastická bomba nejen pro chuťové pohárky, ale i pro naše zažívání – to je kefír. Věděli jste, že si z něj můžete jednoduše vyrobit báječný smetanový sýr?
     Komentáře
  • Cooky

    Podplameník: Slaný koláč z horských oblastí s brynzou, slaninou a bylinkami, který spolehlivě zasytí

    Před 5 měsíci
    Podplameník dostal název podle místa pod chlebovou pecí, kde se v horských oblastech severní Moravy a Slovenska tradičně pekl. Poctivý slaný koláč, který spolehlivě zasytí.
     Komentáře
  • Recepty od Jany

    Miluješ ji, nebo nenávidíš? Nejlepší koprovka s masem a knedlíkem

    Před 6 měsíci
    Koprovka. Pro někoho lahodná vzpomínka na dětství, pro jiného noční můra ze školní jídelny. Tahle tradiční česká omáčka prostě rozděluje národ — buď ji milujete, nebo ji nemáte rádi. My si dneska ukážeme, jak ji připravit. K tomu samozřejmě nesmí chybět vařené hovězí a domácí houskový knedlík. Tak pojďme na to! Ingredience 500 - 700g hovězí zadní, 2 lžičky soli, 2-4 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček černého pepře, 1 cibule, kořenová zelenina mrkev, petržel, máslo, hladká mouka, ocet 8%, cukr, smetana 33%, svazek kopru. Přeji vám dobrou chuť.
     Komentáře
  • ZdravéStravování

    Zdravotní benefity kopru, které podpoří lidské tělo: Odvděčí se i srdce a hladina cukru

    Před 6 měsíci
    Aromatický kopr má mnohem víc co nabídnout než jen chuť do okurek. Podporuje srdce, snižuje krevní cukr a chrání buňky před poškozením.
     Komentáře
  • Pestrá Zahrada

    Co pěstovat v červnu na vaší zahrádce: Tipy pro bohatou úrodu

    Před 6 měsíci
    Červen je měsícem, kdy se zahrada probouzí do plné síly. Všechno kvete, zelenina roste před očima a práce na zahradě je sice hodně, ale radostná. Pokud přemýšlíte, co ještě v červnu zasadit, máme pro vás ... více Příspěvek Co pěstovat v červnu na vaší zahrádce: Tipy pro bohatou úrodu pochází z Pestrá Zahrada
  • Bylinkopedie

    Pěstování kopru v květináči na balkoně: Čerstvá chuť doma po ruce

    Před 6 měsíci
    Není nad chuť čerstvého kopru – ať už do brambor, do omáčky, na rybu nebo do jogurtového dipu. Problém je, že ten kupovaný bývá často povadlý, bez vůně nebo ošetřený konzervanty. A právě proto jsem se rozhodl, že si ho vypěstuju sám – přímo v květináči na balkoně. A víš co? Je to jednodušší, než […] Příspěvek Pěstování kopru v květináči na balkoně: Čerstvá chuť doma po ruce pochází z Bylinkopedie.cz
Reklama