Zavřít
Margit Slimáková

Margit Slimáková

Nejnovější články na Seznamu na téma Margit Slimáková
  • Lifee

    Hvězda Slunečné Regina Řandová prozradila recept na hubnutí po padesátce: Shodila už 5 kilo, i když jí, na co má chuť

    Před 1 měsícem
    Herečka a dabérka Regina Řandová (56) se v září pustila do hubnutí za pomoci populární metody přerušovaného půstu. Teď má pět kilo dole, aniž by se musela výrazně omezovat v jídelníčku. Čím nahradila své oblíbené snídaně? Kolik hodin denně se herečka postí? A odpustí si v průběhu suchého února své oblíbené prosecco?
     Komentáře
  • Flowee

    Se skutečným jídlem téměř nelze chybovat. Ať už jde o rostlinnou stravu nebo živočišné potraviny

    Před 1 měsícem
    Stravovací návyky dětí se primárně tvoří už od útlého věku v rodině. Rodiče by měli jít dítěti příkladem, svačinky však nejsou nezbytnou součástí jídelníčku, říká Margit Slimáková
     Komentáře
  • Lifee

    Přerušovaný půst očima odborníků na výživu aneb Jak ho správně držet, abyste zdravě zhubli

    Před 2 měsíci
    Zeptali jsme se tří odborníků, co soudí o tolik populární metodě stravování přerušovaném půstu, díky kterému úspěšně hubnou české i zahraniční celebrity. Podle Margit Slimákové a Lady Noskové velmi snadno hrozí, že vás nesprávně provedený přerušovaný půst zavede jen k plné lednici. Špičkový neurolog Jiří Dvořák zase vyzdvihuje pozitiva méně častého jezení v průběhu dne a přerušovaný půst podle něj lze provádět naprosto intuitivně.
     Komentáře
  • Proženy

    Co jíst v zimním období? Vynechejte syrovou zeleninu a vsaďte na luštěniny, ořechy a čaje

    Před 2 měsíci
    V zimě musíte jíst jinak. Abyste zůstali zdraví, je potřeba tělu dodat jiné živiny než v horkých dnech. Do jídelníčku proto zařaďte zahřívací potraviny a energie vás neopustí ani v mrazivých dnech. Které to jsou?
     Komentáře
  • Vlasta

    Překyselení organismu a detoxům nevěřte. Klíčem ke zdraví a štíhlé postavě jsou játra, říká lékař

    Před 2 měsíci
    Už je to tu zase. S pokračující zimou a pomalu se blížícím jarem přibývá tipů, jak se zbavit překyselení organismu pomoci detoxu, a nastoupit tak cestu k lepšímu zdraví a štíhlejší postavě zároveň. Odborníci však mají jasno: za tohle peníze neutrácejte.
     Komentáře
  • Flowee

    Cvrčci k snídani, červi k večeři. S hmyzem v jídelníčku bych byla opatrná, říká odbornice na výživu

    Před 2 měsíci
    Co si propagátorka zdravé výživy Margit Slimáková myslí o červech na talíři? A proč jde podle ní o výbušné téma?
     Komentáře
  • Lifee

    Jak zhubnout podle Margit Slimákové: 5 jídel denně je přežitek a pozor na tolik oblíbený přerušovaný půst

    Před 2 měsíci
    Odbornice na výživu a hubnutí Margit Slimáková (55) odhaluje na Lifee.cz několik praktických tipů, jak začít jíst zdravěji a s novým rokem také pár kilo shodit. Slimáková například nabádá vyvarovat se průmyslově zpracovaným potravinám a varuje před tolik populárním přerušovaným půstem. Proč doporučuje jíst tři jídla denně namísto pěti nebo šesti menších porcí?
     Komentáře
  • Flowee

    Zdravé ovocné šťávy vs. nezdravá cola. Ne tak docela, tvrdí odborníci

    Před 2 měsíci
    Víme, že džus pochází z ovoce, zatímco limonáda je umělá. Cukry v džusu se nám zdají být „přirozenější“ než kukuřičný sirup s vysokým obsahem fruktózy. Přirozenost se ale vždycky nerovná lepšímu zdraví
     Komentáře
  • Pozitivní zprávy

    5 knih o seberozvoji a zdraví, které vám pomohou nastartovat nový rok

    Před 2 měsíci
    Ať už patříte k těm, kteří si dávají novoroční předsevzetí, nebo ne, pozitivní motivace se pro začátek roku hodí každému. A právě tu najdete v našich knižních doporučeních.
     Komentáře
  • Aktuálně

    Pomůže půst k hubnutí, nebo je to celé nesmysl? Proč je odpírání jídla zase v módě

    Před 3 měsíci
    Lidé si však čím dál častěji odpouštějí alkohol, kávu nebo maso alespoň na pár dní během roku. Roste také obliba takzvaného přerušovaného půstu.
     Komentáře
  • Kondice

    Portulák, plevel skvělý na osteoporózu, imunitu i vypadávání vlasů

    Před 6 měsíci
    Rostlinu, která má své místo i v čínské medicíně, považuje většina lidí jen za nepříjemný plevel. Ve skutečnosti jde o bylinu doslova napumpovanou prospěšnými látkami. Pod jménem šrucha se kdysi dala najít i na zeleninových záhonech. Kromě svých vynikajících výživových hodnot také čistí krev, léčí problémy močových cest, snižuje tlak, ulevuje při překyselení žaludku a poradí si i s kuřím okem.
     Komentáře
  • Lifee

    Zdravé svačiny pro děti podle Margit Slimákové: Jogurt s vločkami si udělejte přes noc ve skleničkách, místo šunky raději pomazánku

    Před 6 měsíci
    S příchodem nového školního roku vysvětluje odbornice na výživu Margit Slimáková (54) v talkshow Na kafeečko, jak by měla vypadat ideální zdravá svačina pro školáky nebo jak si večer usnadnit práci v kuchyni. Přidává také praktický tip na to, jak děti naučit jíst zeleninu.
     Komentáře
  • Kondice

    Portulák: Hodně lidí v něm vidí plevel. Tato bylinka je ale plná vitaminů

    Před 7 měsíci
    Rostlinu, který má své místo i v čínské medicíně, považuje většina lidí za nepříjemný plevel. Ve skutečnosti jde o bylinu doslova napumpovanou prospěšnými látkami. Pod jménem šrucha se kdysi dala najít i na zeleninových záhonech. Objevte její schopnosti!
     Komentáře
  • Proženy

    Kimči jako elixír zdraví: Obsahuje spoustu vitamínu a eliminuje vlčí hlad

    Před 7 měsíci
    Saláty s kvašeným zelím kimči jsou korejský národní fenomén. Dostaly se i do přísloví, které praví: „Muž dokáže žít bez ženy, ale nemůže žít bez kimči.“ Pokud vám chutná fermentovaná zelenina, pojďte se inspirovat.
     Komentáře
  • Deník magazín

    Je neuvěřitelné, jaké blafy Češi konzumují, říká expert na výživu Petr Fořt

    Před 7 měsíci
    Doktor přírodních věd a nezávislý specialista na výživu Petr Fořt se netají skepsí ohledně toho, co a proč Češi jedí. Přitom právě to, co prochází našimi žaludky, zásadně ovlivňuje zdraví, délku života i psychickou pohodu.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Úplňkový půst má svá rizika, nesmíme do něj jít bezhlavě, varuje odbornice na výživu Margit Slimáková

    Před 7 měsíci
    Superúplněk, který budeme moci sledovat v úterý večer, je pro některé lidi důvodem k půstu. Speciální dieta, podle níž má právě síla Měsíce pomoci s redukcí váhy, totiž doporučuje dvoudenní omezení stravy. Podle PharmDr. Margit Slimákové je ovšem důležité si uvědomit několik možných problémů.
     Komentáře
  • Prima Ženy

    Měla jsem děti zmuchlat a zahodit? ptá se matka. Kojení stále vyvolává ostré diskuse

    Před 7 měsíci
    Kojené děti mají lepší imunitu, jsou inteligentnější, riziko vzniku cukrovky je u nich nižší... Aha, tak co s těmi nekojenými? Některé články a příspěvky nešťastně vyzní tak, že z nich nekojené děti vycházejí jako chudinky bez možnosti mít plnohodnotný život. A jejich matky jako krkavčí. Ony jsou totiž ty, které nekojily, a podle všech informací tedy nedaly svému dítěti to nejlepší.
     Komentáře
  • Proti Proudu

    30 min

    Podcast
    Jiří Horáček: Jak přemoci depresi? Je to utrpení, psychedelika jsou nadějí.

    Před 8 měsíci

    ·

    30 minut

    Vytvoří AI vědomí? Co dělají antidepresiva a psychedelika v naší hlavě? A co je to rozpuštění ega? Jiří Horáček pracuje na 3. lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Praze jako přednosta Kliniky psychiatrie a lékařské psychologie a v Národním ústavu duševního zdraví na pozici vedoucího Centra pokročilých studií mozku a vědomí. V tomto rozhovoru se dozvíte spoustu fascinujících témat, povíme si o psychických onemocněních, fungování mozku, ale i o Ukrajině, kde byl Jiří společně s českými lékaři pomáhat s traumaty. Více informací na webu Proti Proudu [https://protiproudu.cz/] Partnery jsou Dan Tržil [https://dantrzil.cz/]: Koukněte na web tohoto mazáka:) Fingood [https://fingood.cz/]: crowdfundingová platforma díky které můžete investovat do úvěrů českých firem  
     Komentáře
  • Deník magazín

    Margit Slimáková: Nehubněte, jezte zdravě. Kachnu ano, místo knedlíku zelí

    Před 8 měsíci
    Trápí vás kila navíc, ale žádná dieta nezabírá? „Vaše hmotnost je v pořádku, problémem jsou vaše představy. Každý z nás přichází na svět s určitou konstitucí. Nikdo není geneticky předurčen k obezitě ani vychrtlosti, ale někteří jsme přirozeně štíhlejší, jiní plnější a pevnější stavby. Naše tělo ví někdy lépe, co potřebujeme,“ říká v rozhovoru o hubnutí Margit Slimáková.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jídlo v české nemocnici může chutnat skvěle: Losos se zeleninou, penne s parmazánem nebo bufetová snídaně jsou v těchto špitálech běžné

    Před 8 měsíci
    Pokud vás čeká hospitalizace a už teď se děsíte jídla ve špitále, máme pro vás dobrou zprávu! Jídlo v nemocnicích se zlepšuje. A jsou dokonce místa, kde je na výborné úrovni už teď. Pojďte se s námi podívat na nemocnice, kde si léčbu vylepšíte i kvalitní stravou!
     Komentáře
  • Toprecepty

    WHO zařadí sladidlo aspartam mezi nebezpečné látky. Je třeba pokračovat ve studiích, říká expertka Margit Slimáková

    Před 8 měsíci
    Aspartam, sladidlo, používané například v Coca-Cole light či žvýkačkách jako náhrada cukru, je podle Světové zdravotnické organizace (WHO) možnou karcinogenní látkou. Podle agentury Reuters toto zjištění Mezinárodní agentury pro výzkum rakoviny bude mít zřejmě za následek umístění umělého sladidla na seznam nebezpečných látek. Odbornice na výživu Margit Slimáková ovšem upozorňuje, že stále chybí kvalitní dlouhodobé studie, které by rizika potvrzovaly nebo vyvracely.
     Komentáře
  • Toprecepty

    WHO zařadí sladidlo aspartam mezi nebezpečné látky. Je třeba pokračovat ve studiích, říká expertka Margit Slimáková

    Před 8 měsíci
    Aspartam, sladidlo, používané například v Coca-Cole light či žvýkačkách jako náhrada cukru, je podle Světové zdravotnické organizace (WHO) možnou karcinogenní látkou. Podle agentury Reuters toto zjištění Mezinárodní agentury pro výzkum rakoviny bude mít zřejmě za následek umístění umělého sladidla na seznam nebezpečných látek. Odbornice na výživu Margit Slimáková ovšem upozorňuje, že stále chybí kvalitní dlouhodobé studie, které by rizika potvrzovaly nebo vyvracely.
     Komentáře
  • Deník magazín

    Chutě nás honí ze dvou důvodů. Je třeba se ptát proč, radí Margit Slimáková

    Před 9 měsíci
    „Z jídelního stolu se v mnoha rodinách stalo bojiště a z jídla nepřítel, kterého je třeba zdolat za pomoci tabulek, neustálého měření a vážení a někdy dokonce celodenního sledování speciální aplikace v telefonu. Ke zdravému stravování přitom nejsou dietní potraviny, speciální diety ani rozliční poradci vůbec potřeba,“ vysvětluje v rozhovoru doktorka farmacie, specialistka na výživu Margit Slimáková, která propaguje skutečné jídlo a bojuje za lepší život ve školách a nemocnicích.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Rajko Doleček kdysi doporučoval mléčnou dietou, s níž rychle shodíte 8 kg. Nadělá víc škody než užitku, říká Margit Slimáková

    Před 9 měsíci
    V době, kdy nebyla zdravá výživa důležitou součástí života Čechoslováků, snažil se doktor Rajko Doleček upozorňovat na rizika nadváhy či diabetu. Dodnes si mnozí vzpomenou na jeho televizní pořady nebo mléčnou dietu, jejíž objevení je mu, podle některých informací mylně, připisováno. V červnu by Doleček oslavil 96. narozeniny a radost by z postoje k mléčnému hubnutí asi neměl. Podle odbornice na výživu Margit Slimákové se totiž jedná o zbytečnost, která může přinést víc škody než užitku.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Zjistili jsme, kolik přílohy dostaneme uvařením 100 g syrové. Pohanka zvětší objem až 4x, rýže 2,5x, nejméně vytěžíme z brambor

    Před 9 měsíci
    Příloha by měla na talíři s hlavním chodem tvořit přibližně čtvrtinu celkového objemu pokrmu. Někdy je však obtížné předem určit, kolik jaké přílohy bude potřeba. Uvařili jsme 7 těch nejčastěji používaných a zjistili, o kolik zvětšily svůj objem.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Odbornice na výživu Margit Slimáková radí: Hlad skvěle zaženou vajíčka i obyčejný tvaroh, s těmito potravinami kila poletí dolů

    Před 9 měsíci
    Najedli jste se před chvílí a opět máte pocit hladu? Nemusí to nutně znamenat, že jste velkými jedlíky, možná jste pouze špatně zvolili pokrm. Existuje totiž mnoho jídel, které na nás působí dojmem, že nás zasytí, ale ve skutečnosti je tomu úplně jinak. Specialistka na zdravotní prevenci a výživu Margit Slimáková pro Toprecepty.cz vysvětlila, jak s hladem správně bojovat i co je základem vyváženého jídelníčku.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Bramborové mléko: Nejnovější hit mezi rostlinnými mléky se hodí do vaření i do kávy, připravit ho podle našeho receptu je snadné

    Před 9 měsíci
    Sójové, rýžové nebo mandlové jsou dnes běžnými náhražkami kravského mléka, které oceňují nejen vegani. Mléko, které má podobné vlastnosti, se dá překvapivě snadno vyrobit i z brambor. Navíc je levné a jeho přípravu velmi snadno zvládnete i sami doma.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Káva s máslem jako hit na hubnutí? „U některých funguje skvěle, pro jiné to může být hotová tragédie,“ říká Margit Slimáková

    Před 10 měsíci
    Víte, že máslová káva vás nakopne mnohem víc než ta klasická? Pokud si nedokážete ráno představit bez šálku dobré kávy, možná vás zaujme i tzv. buttered neboli bulletproof coffee. Tento trend posledních pár let frčí hlavně mezi vyznavači keto diet, ale oceňují jej i další. Co to ale vlastně je a opravdu nám taková káva prospívá?
     Komentáře
  • TN

    Oblíbený řetězec mění recepty. "Podporují závislost," tvrdí odbornice

    Před 11 měsíci
    Jídlo z fastfoodového řetězce McDonalds znají lidé už desítky let. Oblíbená restaurace ale nyní po celém světě mění své nejznámější burgery. Firma se chlubí lepší chutí, výživová poradkyně ale varuje před silnější závislostí na těchto sendvičích.
     Komentáře
  • Marianne

    Přerušovaný půst jako jednoduchá cesta ke štíhlé postavě. Dietoložka Margit Slimáková přináší návod, jak s půstem začít

    Před 11 měsíci
    Když se řekne půst, vybavíte si kručení v žaludku a celkovou slabost, nebo cestu za vysněnou váhou a duchovní očistou? Momentálně je světovým hitem přerušovaná verze půstu 16/8. Nehodí se náhodou právě pro vás?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Cizrnové křupky z trouby chutnají jako ochucené oříšky. Výsledná křupavost se mění dobou skladování

    Před 1 rokem
    Křupky z cizrny pečené v troubě jsou alternativou k nezdravému mlsání plnému tuku a soli a ideálním způsobem, jak dostat luštěniny i do jejich největších odpůrců. Jsou výborné samotné s různými příchutěmi i jako zajímavý doplněk do salátů nebo polévek místo krutonů z pečiva. Jejich jemnou oříškovou chuť si zamilují i děti.
     Komentáře
  • Deník

    Drahá cibule? Nad zeleninou na zimu uvažujte celý rok, radí odbornice na výživu

    Před 1 rokem
    Ceny paprik, rajčat, cibule a další mimosezónní zeleniny v obchodech raketově vzrostly a v nákupních košících z těchto potravin udělaly takřka luxus. Ačkoli má zdražení devastující vliv na peněženky a už tak napnuté rozpočty, v otázce zdraví to ale podle specialistky na prevenci a výživu Margit Slimákové není tak horké.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Šéfkuchař radí, jak využít bramborové slupky: Vylepší polévku i omáčku, ale jen, když si pohlídáme jednu zásadní věc

    Před 1 rokem
    Není to tak dávno, co českým internetem zahýbala aféra o bramborových slupkách, prodávaných údajně v jednom obchodním řetězci. Zpráva se sice ukázala jako falešná, ale rozvířila téma, zda jíst či nejíst bramborové slupky. Zeptali jsme se proto výživové specialistky i šéfkuchaře, jak a jestli vůbec slupky v kuchyni využívat.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Pravda o sádle: Výživová specialistka vysvětluje, proč se tuků nemáme bát a jak je to s neslavným cholesterolem

    Před 1 rokem
    Sádlo se na několik let ocitlo v nemilosti výživových specialistů, ale to je minulost. V některých případech je sádlo dokonce vhodnější než čistě rostlinné tuky, ostatně dříve se bez něj česká kuchyně neobešla a v posledních letech se na výsluní stále vrací. Sádlo používáme na vaření, pečení, smažení, ale lze s ním i potraviny konzervovat a využití najde i v kosmetice a farmacii.
     Komentáře
  • Čtidoma

    Punčochář, Csáková nebo Aniston: Celebrity, které si oblíbily přerušovaný půst

    Před 1 rokem
    Nejen běžní smrtelníci řeší svoji váhu a různé diety. Celebrity, jako je Jan Punčochář, Ilona Csáková i Jennifer Aniston, vsadily na přerušovaný půst jako cestu ke zlepšení svého zdraví, zhubnutí a udržení si štíhlé linie. Tento jednoduchý a účinný způsob stravování vás nutí k dodržování pravidelných jídelních časů a omezení kalorií během určitého období v průběhu dne. Proč se i celebrity zamilovaly do přerušovaného půstu a jak můžete začít vy?
     Komentáře
  • TN

    Nedaří se vám zhubnout? Drastická dieta to nevyřeší, říkají odborníci

    Před 1 rokem
    Češi patří mezi nejtlustší národy v Evropě. Před letní sezónou se tak mnozí snaží s přebytečnými kily rychle zatočit. Na drastické diety bychom už konečně ale měli zapomenout. Odborníci poradili, na co je nejlepší se při hubnutí zaměřit.
     Komentáře
  • Proženy

    Maličkosti, které budete dělat rádi a pomohou nejen zhubnout, ale i žít zdravěji

    Před 1 rokem
    Být ve skvělé formě fyzicky i psychicky nikdy není otázkou několikatýdenní diety, ale dlouhodobého životního stylu. Nemusí jít přitom o vojensky přísný režim. K pevnému zdraví a skvělé figuře přispějí návyky, které mohou být i vcelku příjemné.
     Komentáře
  • TN

    Situace kolem léků pro děti je kritická. Expertka řekla, jak si poradit bez nich

    Před 1 rokem
    V lékárnách stále chybí řada léků. Kritická je situace například u přípravků na horečku pro malé děti – některé prodejci dostanou až v březnu. Rodiče, zoufalí a plní zlosti, se ptají, co mají svým potomkům dát na sražení horečky. Podle odbornice přitom tyto přípravky nejsou nezbytné. Rodičům radí, aby nepanikařili a dopřáli dítěti klidový režim. V horších případech se mají vždy obracet na lékaře.
     Komentáře
  • Jímeto

    Kroupy jsou často opomíjenou surovinou. Naše babičky na ně ale nedaly dopustit

    Před 1 rokem
    Jejich historie sahá pořádně daleko, přesto dokážou splňovat i požadavky moderní kuchyně. Když se řekne kroupy, mnoho lidí nad nimi ale ohrne nos. Kroupy pro mnoho lidí nejsou surovinou, kterou by rádi a často zahrnovali do svého jídelníčku.
     Komentáře
  • Konečně pátek

    29 min

    Podcast
    Lidé jsou líní na vztahu pracovat. Berou ho více konzumně, říká koučka Černá

    Před 1 rokem

    ·

    29 minut

    Hostem na Frekvenci 1 byla expertka na vztahy, koučka Lenka Procházka Černá. Představila nám knížku Cesta mimořádné ženy. Je těžké najít cestu sám k sobě? Jak to, že někdo zvládne udržet si vztah na celý život a někomu se rozsype skoro každé partnerství? Můžeme neúspěch ve vztazích změnit? Poslechněte si rozhovor.
     Komentáře
  • Proženy

    Vitamin krásy biotin najdete i v běžném jídle. Nedostatek poznáte díky suché a šupinaté kůži

    Před 1 rokem
    Říká se mu vitamin krásy, protože významně ovlivňuje stav vlasů, pleti i nehtů. Jako součást komplexu vitaminů B má ale vliv také na řadu životně důležitých procesů v těle. Seznamte se s málo známým, ale velmi důležitým biotinem.
     Komentáře
  • Žena-in

    Den musí začít pořádnou snídaní: mýtus, kterému spoustu lidí stále věří

    Před 1 rokem
    Lékaři a výživoví poradci po dlouhou dobu tvrdili, že pokud se ráno nenasnídáte, nebudete mít energii, redukční diety nebudou fungovat a nebude to prospívat vašemu zdraví. Jak je to dnes? Opravdu bychom bez snídaně neměli dát ani ránu, nebo si můžeme dovolit snídani vynechat?
     Komentáře
  • CNN Prima News

    Rostlinná (r)evoluce: Losos z 3D tiskárny a budou i veganské krevety

    Před 1 rokem
    Minulý týden se konala pod záštitou projektu Rostlinně už třetí konference Plant-Powered Perspectives o rostlinné stravě. Poprvé byla tato konference pořádaná živě, v loňských letech se konala pouze online, což bylo velmi přínosné hlavně v tom ohledu, že se veškeré zmíněné novinky mohly i ochutnat.
     Komentáře
  • Vlasta

    Intuitivní stravování. Jak díky němu shodit? Rozlište fyzický a emocionální hlad

    Před 1 rokem
    Vsaďte na intuitivní stravování. Co to znamená a jak díky němu shodit? Výživový směr známý coby intuitivní stravování odmítá všemožné restriktivní diety a sází na naslouchání vlastnímu tělu, které vám samo dá najevo, kdy a kolik toho potřebuje sníst. V prvé řadě tady nejde o hubnutí, ale spíše o zdraví jako celek. Přesto jeho vyznavači tvrdí, že právě díky intuitivnímu stravování dokázali konečně shodit.
     Komentáře
  • Konečně pátek

    29 min

    Podcast
    Margit Slimáková: Jedna jediná pravda ve výživě neexistuje. Každý jsme jiný a máme jiné potřeby

    Před 1 rokem

    ·

    29 minut

    Hostem Večerního pokecu u Ondry Kubaly byla blogerka a propagátorka zdravé výživy Margit Slimáková. Co znamená jíst zdravě a proč se po zdravém jídle dobře? Kolikrát denně by měl člověk jíst? Proč není dobré hladovět? Jak jsou na tom živočišné tuky, jsou zdravé nebo ne? Proč nemusíme dodávat tělu cukry ve stravě? A jakou roli hraje ve zdravé stravě pohodaa jak moc důležité jsou kysané výrobky? Poslechněte si celý rozhovor.
     Komentáře
  • Žena-in

    Cukr na vás na obalech potravin číhá pod mnoha jinými názvy. Naučte se ho identifikovat

    Před 1 rokem
    Dbáte na své zdraví a postavu? Pak si jistě dáváte dobrý pozor na množství konzumovaného cukru. Jenže na obalech potravin jeho množství doslovně často ani nenajdete. Namísto toho se dočtete o sacharóze, fruktóze, glukóze, laktóze… Že by to bylo něco méně rizikového? Ale kdepak!
     Komentáře
  • EDUzín

    Máme nadbytek jídla a to dětem škodí

    Před 1 rokem
    Propagátorka zdravé výživy a autorka několika knih o stravování Margit Slimáková zdůrazňuje, že ke zdravému stravování, ať už jde o oběd, snídani, nebo školní svačinu, stačí pár jednoduchých kroků – nejíst tolik cukru, nekupovat vysoce zpracované potraviny a vařit jednoduchá jídla ze skutečných potravin. Článek Máme nadbytek jídla a to dětem škodí se nejdříve objevil na EDUzín - Magazín o vzdělávání.
     Komentáře
  • Proženy

    To není výmluva, ale fakt! Dvě kila nahoru a dolů: Jak ovlivňuje menstruační cyklus ženskou postavu

    Před 1 rokem
    Fungování ženského organismu v plodném věku významně ovlivňuje menstruační cyklus. Přirozené hormonální výkyvy mají vliv i na vzhled postavy, na chutě i odhodlání pustit se do něčeho nového – třeba do hubnutí. S čím je dobré počítat?
     Komentáře
  • Ženy sro

    Margit Slimáková: Kafe se šlehačkou? Klidně každý den

    Před 1 rokem
    Margit Slimáková je průzkumu nezávislé mezinárodní organizace Ashoka nejvlivnější českou expertkou v oblasti zdravého životního stylu, zdravé výživy a přístupu ke zdravotní péči. Jak ale sama žije, s čím se potýkala a má nějaký recept na šťastné manželství?
     Komentáře
  • Šarm

    25 min

    Podcast
    Recept na osvěžující jahodový salát s kozím sýrem a makovým dresinkem od šéfkuchaře Radka Pálky

    Před 1 rokem

    ·

    25 minut

    Magazín o zdravém životním stylu. Poslouchejte Šarm:00:53 Bylinkami provoněné povídání spisovatelky Marie Kubátové04:13 Porce dobrých lékařských doporučení, jak prožít léto bez újmy na zdraví09:21 S Petrou Chmelařovou vás naučíme „vědomě dýchat“ 14:19 Nejčastější problémy, které mohou způsobit povolené svaly pánevního dna 18:30 V módních trendech probereme bílou barvu léta22:20 Recept na jahodový salát s kozím sýrem a makovým dresinkem
     Komentáře
  • Jímeto

    Odbornice Margit Slimáková radí, jaká je základní poučka při hubnutí

    Před 1 rokem
    Rad, jak se máme správně stravovat, existuje nespočet. Podle odbornice na výživu Margit Slimákové, je však nejdůležitější vnímat svoje tělo a jíst skutečné potraviny.  Co jsou skutečné potraviny? 
     Komentáře
  • Deník

    Jídlo na dovolené? Pozor na balkánské sýry, volská oka i citron, radí odbornice

    Před 1 rokem
    Češi vyrážejí na zahraniční dovolenou a kromě pláží zaplní i místní restaurace. Výživoví odborníci ale nabádají k opatrnosti a střídmosti. Ochutnávání pokrmů může být zdraví prospěšné, ale může i uškodit. „Na dovolené bychom si měli dopřát potěšení z tradičních jídel. Třeba ve Španělsku konzumují hodně luštěnin, které umí upravit tak, aby nadměrně nenadýmaly,“ řekla Deníku profesorka Vysoké školy chemicko-technologické v Praze a specialistka v oboru potravinářství a výživa Jana Dostálová.
     Komentáře
  • Žďárský deník

    Strava v porodnicích na Vysočině: v Novém Městě zvažují bufetovou verzi

    Před 1 rokem
    Jídlo ve vysočinských porodnicích je jednotvárné, chybí více ovoce a zeleniny. Někde je stravování přímo tragické. Tak to alespoň vidí čerstvé matky napříč celou Vysočinou. Spokojená nebyla například Veronika Svobodová. „Naprostý nedostatek ovoce a zeleniny. Jídla velmi jednotvárná a bohužel i nutričně nedostatečná. Na oběd byla taková nemocniční klasika. Takže jsem pořád měla obří hlad,“ svěřila se.
     Komentáře
  • TN

    Experti radí, jak co nejlépe zhubnout. Dietoložka zodpovídala otázky čtenářů

    Před 1 rokem
    Řada Čechů se před letní sezónou ještě rychle snaží zatočit s přebytečnými kilogramy. Odborníci se shodují, že většina lidí na to jde špatně. Pokud máte jakýkoliv dotaz ohledně hubnutí, od 20 hodin bude v tomto článku na veškeré otázky odpovídat dietoložka Margit Slimáková.
     Komentáře
  • Deník

    Češi narychlo hubnou do plavek. Pozor ale na zázračné pilulky, říká trenér

    Před 1 rokem
    Letní sezona v plavkách u vody začíná. A stejně jako každý rok, začíná u mnohých Čechů rychlý boj s přebytečnými kily. Kdo nestihl zhubnout či pěstovat svaly v posilovně, snaží se před létem pomáhat tělu různými doplňky výživy - tobolky, pilulky, kapsle, prášky. Reklamy u nich většinou slibují rychlé zhubnutí, dokonce růst svalové hmoty či boj proti vráskám. Podle Petra Svačiny, fitness trenéra a výživového poradce, je to ale džungle, kde kvantita převládá nad kvalitou. Varuje proto před nákupem zázračných pilulek. Klasické cvičení a zdravý životní styl podle něj nic nahradit nedokáže.
     Komentáře
  • Vyškovský deník

    Strava v porodnicích na jihu Moravy: ve Vyškově na ni dohlíží specialisté

    Před 1 rokem
    Především kritická slova se snesla na kvalitu jídla, které dostávají matky po porodu v nemocnici Břeclav. Mnohé ženy o něm po svých zkušenostech mluvily o jako nevhodném a nedostačujícím. Deník Rovnost na toto téma oslovil čtenářky napříč jižní Moravou a právě u Břeclavi byly reakce nejsilnější.
     Komentáře
  • Deník

    Abyste zhubli, nepotřebujete počítat kalorie, říká odbornice Margit Slimáková

    Před 1 rokem
    Jsme otroky průmyslově zpracovaného jídla. Tím se přejídáme, tloustneme a jsme nemocní. Margit Slimáková, naše přední odbornice na výživu, která vystudovala farmacii a dietologii, má svůj jednoduchý recept na zdravý životní styl i na přirozené hubnutí.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Čím vyšperkovat veganské saláty? Chuť pozvedne ořechová strouhanka nebo asijská tamari omáčka

    Před 1 rokem
    Když je strávník vegan, tak nekonzumuje ani maso ani žádné živočišné produkty. To ale neznamená, že by takové jídlo bylo nezajímavé. Zjistěte, co může obsahovat takový veganský salát a jak vypadají naše tři tipy na výborné saláty.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak posílit imunitu dětí? Zkuste lososa s mandlovou krustou nebo vydatnou polévku z pečené zeleniny

    Před 1 rokem
    Není žádným překvapením, že zdravá strava ovlivňuje fyzický a psychický stav dětí i dospělých. Proti nemocem a špatné náladě se dá bojovat pomocí vitamínových doplňků, vyvážený jídelníček však zvládne posilovat imunitu přirozeně a dlouhodobě.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Lakto, ovo, flexi... Vyznáte se ve vegetariánských směrech? A na co ve stravě při vynechání masa nezapomenout?

    Před 1 rokem
    Vegetariánská strava je poměrně populární. Můžete mít různé důvody, proč se do tohoto způsobu výživy pustíte, ale měli byste si ji dobře naplánovat. Jen tak můžete prospět svému organismu. Co potřebujete vědět?
     Komentáře
Reklama