Zavřít
Mouka

Mouka

Nejnovější články na Seznamu na téma Mouka
  • Kupi Magazín

    Recept na medvědí tlapky, které se vždy povedou: Jeden krok s moukou zajistí snadné vyklepnutí z formiček

    Před 39 minutami
    Vánoční cukroví má své stálice a jednou z nich jsou medvědí tlapky, jemné a voňavé sušenky, které nás už po generace provázejí svátky. V tomto receptu se dozvíte, jak připravit tyto ořechové pochoutky tak, aby byly dokonalé – křehké, aromatické a připravené s minimem námahy. Navíc přidáme tipy, jak jejich chuť povýšit na novou úroveň a jak je kreativně dozdobit.
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    Cukroví na jedničku? Kvalitní mouka je polovina úspěchu

    Před 2 hodinami
    Po roce přišel čas oprášit vánoční vykrajovátka, připravit plechy a zdobítka a nakoupit suroviny na vánoční pečení. Aby se cukroví povedlo a netahali jste z trouby nevzhledné kusy, musíte zvolit i správnou mouku. S tou od české značky Pernerka určitě chybu neuděláte. Prémiové mouky se ve Svijanech melou už od roku 2018 a jsou vyhledávané pro své […]
     Komentáře
  • Proženy

    Vánoční cukroví z loňské mouky a cukru? Kdy lze použít staré suroviny a kdy je radši vyhoďte

    Před 7 hodinami
    Mouka a cukr, to je základ skoro každého sladkého pečení. Ale jste si jisti, že můžete tyhle dvě suroviny použít na pečení cukroví, pokud vám zůstaly třeba z loňska? Přečtěte si, jak poznat, zda je mouka stále vhodná, jak ji správně skladovat, jak to je s cukrem… A kdy raději koupit čerstvé?
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Zdravější vánoční cukroví aneb Jak a co péct bez hromady cukru, bílé mouky nebo bez tuku

    Před 12 hodinami
    Nejde o to zrušit vanilkové rohlíčky a linecké, ale chytře je upravit. Zdravější vánoční cukroví znamená méně bílé mouky a cukru, víc ořechů, ovoce, vlákniny. Zkrátka takové, aby sedlo i diabetikům, celiakům a lidem se speciálními omezeními.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    I začátečník ji zvládne! Rychlá pudinková buchta

    Před 16 hodinami
    Upečte si podle našeho receptu rychlou a neskutečně dobrou pudinkovou buchtu s bohatým vanilkovým krémem a čokoládovou polevou. Skvělá volba pro každou příležitost! The post I začátečník ji zvládne! Rychlá pudinková buchta appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Domácí máslová vánočka: Osvědčený recept na tradiční, vláčnou a nadýchanou vánočku, která se nerozpadne

    Před 18 hodinami
    Vánoce by nebyly Vánocemi bez vůně čerstvě upečené vánočky. Představujeme recept na máslovou vánočku, která se stane nepostradatelnou součástí vašich svátečních tradic. Doporučujeme: Recept na skvělé domácí pečivo – Vyzkoušejte tuto křupavou veku! Máslová vánočka Těsto: 40 g droždí 100 g cukru krupice 250 ml mléka 500 g polohrubé mouky 1 lžička soli 2 žloutky […] The post Domácí máslová vánočka: Osvědčený recept na tradiční, vláčnou a nadýchanou vánočku, která se nerozpadne appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Cooky

    Nadýchaná citrónová babeta s banánovou polevou a sypáním z čokolády

    Před 1 dnem
    Babeta je perfektní dezert, který je rychlý, snadný na přípravu, a přitom neuvěřitelně lahodný. Vyzkoušejte tuto citrónovou.
     Komentáře
  • Žena-in

    Vánoční recept: Vanilkové hůlky jak z amerického filmu

    Před 1 dnem
    Špaldová mouka znamená návrat ke kořenům v té nejlepší podobě. Stará odrůda pšenice vyniká lehkostí a výživovou hodnotou. Hodí se na vánočky, máslové cukroví i perníky a přidá jim jemně oříškovou chuť i krásnou barvu. Hodí se i do dnešního receptu.
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Jakou vybrat mouku a proč je české máslo lepší? Nákup surovin na cukroví - 2. díl

    Před 1 dnem
    Než se pustíte do přípravy těsta na cukroví nebo vánočku, přesvědčte se, že vám doma nechybí základní suroviny. Tady je seznam a praktické tipy.
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Vánoční tvarohová štola s brusinkami krok za krokem

    Před 1 dnem
    Dnes si připravíme štolu vylepšenou tvarohem v těstě, takže bude lahodná a vláčná ihned po upečení, aniž by se musela nechat odležet. Postup je opravdu velmi jednoduchý, tak vyzkoušejte.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Šumavský bramborák je výjimečný výraznější chutí a křupavostí. V zimě krásně zasytí

    Před 1 dnem
    Bramboráky patří k tomu nejoblíbenějšímu, co nám nabízí bramborové "kuchařky". Tradiční jídlo ze syrových strouhaných brambor je snadné na přípravu a provoní celé okolí výraznou vůní česneku a majoránky. Šumavské bramboráky jsou ale ještě trochu jiné. Provedeme vás jejich přípravou.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Péřový koláč z jogurtu bez mouky: Recept na nejjemnější, vláčný piškot se snadnou přípravou

    Před 1 dnem
    Představujeme vám recept na neuvěřitelně jemný péřový koláč z bílého jogurtu, který je tak lehký a nadýchaný, že se doslova rozpadá na jazyku. Tento koláč je připraven bez mouky, což mu dodává jedinečnou konzistenci a dělá z něj perfektní volbu pro ty, kdo hledají lehčí variantu tradičních dezertů. Péřový koláč z bílého jogurtu bez mouky: […] The post Péřový koláč z jogurtu bez mouky: Recept na nejjemnější, vláčný piškot se snadnou přípravou appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Úžasné koláčky s tvarohem a povidly: Recept na tradiční kynuté koláče plněné klasikou

    Před 2 dny
    Úžasné koláčky s tvarohem a povidly jsou skvělou volbou pro milovníky sladkého pečení. Jsou vhodné jako sladká svačinka, dezert k čaji či kávě nebo na zpestření rodinných oslav. Toto sladké pečivo je relativně snadné připravit a díky tvarohové náplni jsou také relativně zdravé. Navíc můžete s tímto receptem experimentovat a měnit náplň podle svých představ […] The post Úžasné koláčky s tvarohem a povidly: Recept na tradiční kynuté koláče plněné klasikou appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Cooky

    Vánočka ze sedmi: Vánoce se blíží a je potřeba umět správně zaplést vánočky. S námi to zvládnete i ze sedmi pramenů

    Před 2 dny
    Vánoce se blíží a s ním pečení cukroví a vánoček. Bojíte se těch velkých? Teď už nemusíte – my pro vás máme recept ze sedmi pramenů.
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Tahle varianta rohlíčků je zdravější než klasika a fakt překvapí

    Před 2 dny
    Tyhle rohlíčky jsou lehčí, chutnější a neudělají z vás vánoční závaží. Přitom vypadají skvěle a mají přesně tu chuť, kvůli které se k nim člověk rád vrací. Klasické vanilkové rohlíčky teď vedle téhle verze působí těžce a nudně. Tohle je rychlý upgrade, který stojí za vyzkoušení. Recept na konci pořadu.
     Komentáře
  • COOP Club

    Bezlepkové vánoční cukroví – COOP Club

    Před 2 dny
    Vánoční martyrium je v plném proudu a všude je cítit vanilka, skořice a perník. Také mlsně chodíte okolo a odoláváte všem sladkým pokušením? Patříte vy nebo vaši blízcí mezi ty, kteří lepek nesnesou nebo se ho cíleně zdržují? Netřeba zoufat. Lahodné rohlíčky či rumové kuličky si můžete dopřávat rovněž a bez problémů. Základem je vybrat vhodnou mouku a potom už se v podstatě nemusíte omezovat. Vyberte si z následujících receptů a užijte si ty pravé sladké Vánoce.
     Komentáře
  • Cooky

    Nadýchané kynuté koláče s jahodami, tvarohem a mandličkami

    Před 3 dny
    Není nad domácí koláče. Upečte si je i vy, náplň je jednoduchá, jen tvaroh pár jahod a mandličky nebo zkuste i jiný posyp.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Křupavé trojúhelníčky z brambor a kukuřičné mouky, které chutnají jako domácí chipsy na večerní mlsání

    Před 3 dny
    Křupavé bramborové trojúhelníčky z vařených brambor a kukuřičné mouky jsou ideální domácí snack, pokud máte chuť na něco rychlého, křupavého a jednoduše připravitelného. Spojují jemnost bramborového těsta s kořením, které dodá výsledku výraznou chuť, a díky smažení vzniká zlatavá pochoutka vhodná na večerní mlsání nebo rychlé pohoštění. Tento recept vás provede přípravou krok za krokem, aby trojúhelníčky držely tvar, byly krásně křupavé a chutnaly lépe než kupované snacky.
     Komentáře
  • iGlanc

    Zdravé cukroví: Snižte cukr, použijte celozrnnou mouku. Datlové kuličky a kokosové tyčinky si zamilujete

    Před 3 dny
    Vůně vanilkových rohlíčků je příjemná, vosí hnízda (nebo včelí úly?) vypadají skvostně, ale stejně máte pocit, že jde o zbytečné kalorie? Abyste se neochudili o vánoční mlsání a neměli kvůli linii výčitky, zkuste naše zdravé vánoční cukroví.
     Komentáře
  • Vlasta

    Linecké cukroví jako od babičky. Cukrářka radí: Část hladké mouky nahraďte prosátým cukrem

    Před 3 dny
    Linecké cukroví je bezkonkurenčně malým králem vánočního stolu. I průzkumy to říkají jasně. Češi linecké milují, v oblíbenosti je na úplně prvním místě. Linecké je prostě symbol Vánoc, ale pro mnohé také výzvou, jestli se povede tak, aby bylo křehké, ale zároveň drželo tvar.
     Komentáře
  • LuFo
    naMédium

    Cesta perníčků: Od prapůvodu u starověkých Egypťanů až po zápisy v Guinnessově knize rekordů

    Před 3 dny
    Perníčky jsou vánoční cukroví, jejichž vůně se během adventu rozline většinou domácností. Právě teď je ten nejvyšší čas oprášit rodinnou recepturu a pustit se do pečení. Znáte ale historii perníku a víte, kde stojí největší perníková chaloupka?
     Komentáře
  • FitŽivot

    Perníčky, které se rozplývají na jazyku. Dají se připravit i ve fitness verzi

    Před 3 dny
    Perníčky patří mezi u nás nejoblíbenější cukroví. Mnozí ale stále nenašli ten vůbec nejlepší recept. Jak je připravit, aby byly krásně měkké a plné chuti? Možná budete překvapení, že takové perníčky mohou být i zdravé.
     Komentáře
  • Ekonomický deník

    Češi jedí víc masa a sýrů. Alkoholu se ale vypilo méně

    Před 3 dny
    Češi jedli v loňském roce více masa, sýrů a zeleniny, naopak spotřeba ovoce, mouky či cukru meziročně klesla. Nižší byla i spotřeba alkoholu, zatímco minerálních vod a nealkoholických nápojů lidé vypili více. Podle Českého statistického úřadu (ČSÚ) v roce 2024 dosáhla celková spotřeba potravin na obyvatele, včetně potravinových ztrát a odpadů, 797 kilogramů. Bylo to meziročně o devět kilogramů více.
     Komentáře
  • Cooky

    Minifrgály: Moravský poklad v malém provedení aneb nadýchaná špaldová verze oblíbené pochoutky

    Před 4 dny
    Máte chuť na frgál, ale nechce se vám dělat s velkou verzí? Tak si přichystejte menší. Minifrgály jsou také pracné, ale lépe se tvarují.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Bramborová placka bez mouky z plechu: Recept na křupavou placku bez lepku, ideální jako oběd

    Před 4 dny
    Obložená bramborová placka na plechu představuje skvělý tip na rychlý a chutný oběd, který potěší každého milovníka jednoduchých a sytých pokrmů. Bez přidání mouky se jedná o lehčí variantu tradičních bramborových placek, do kterých můžete přidat vaše oblíbené ingredience, jako je mleté maso, salám, párky nebo klobásy. S touto plackou zcela jistě získáte uznání u […] The post Bramborová placka bez mouky z plechu: Recept na křupavou placku bez lepku, ideální jako oběd appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Cooky

    Bezlepkový dýňový koláč: Křehký korpus, voňavé perníkové koření a nikdo ani nepozná, že neobsahuje klasickou mouku

    Před 4 dny
    Bezlepkový koláč, který chutná jako normální? Ano, i na takový máme recept s postupem: Bezlepkový dýňový koláč s perníkovým kořením.
     Komentáře
  • Apetit

    Recept na staročeský perníkový závin s povidly: Sakrajda provoní dům dřív, než ji stihnete vytáhnout z trouby

    Před 5 dny
    Sakrajda patří mezi ty staročeské dobroty, které rozvoní celou domácnost ještě dřív, než ji vytáhnete z trouby. Sladký závin s povidlovou náplní v sobě nese dlouholetou tradici, ale zároveň si drží lehkou noblesu, díky níž snadno obstojí i na svátečním stole. Příprava je příjemná – přesně ten typ pečení, který zpomalí den a připomene, že i klasika umí být překvapivě půvabná.
     Komentáře
  • Veganské recepty na každý den

    Z jediného těsta můžete hravě upéct hned čtyři druhy cukroví

    Před 5 dny
    Recept na 4 Druhy Cukroví z Jednoho Těsta : 🔗Základní těsto: * 100 g jemného cukru * 200 g studeného rostlinného másla * 300 g hladké mouky * Špetka soli * 1 lžička vanilkového extraktu Postup: 1. Zpracuj těsto:Všechny ingredience vlož do kuchyňského robota s hnětacím hákem a nechej zpracovat, dokud nevznikne hladké těsto. 2. Rozděl na 4 díly:Každý díl obohať jinou příchutí. (Přesné množství přidej podle chuti – cca 1–2 hrsti nebo 1–2 lžíce). Příchutě: * Kokos a vanilka: Přidej 2 lžíce strouhaného kokosu a trochu vanilky. * Vlašské ořechy a skořice: Vmíchej 2 lžíce nasekaných vlašských ořechů a špetku skořice. * Pistácie a brusinky: Přidej 2 lžíce mletých nebo nasekaných pistácií a sušených brusinek. * Kakao a čokoláda: Vmíchej 1 lžíci kakaa a nasekané kousky hořké čokolády. 3. Ztuhnutí:Každý díl těsta vytvaruj do válečku, zabal do potravinové fólie a dej ztuhnout do lednice (ideálně přes noc, ale stačí i hodina). 4. Pečení:Válečky nakrájej na kolečka a peč na 180 °C asi 10–12 minut, dokud nezačnou okraje lehce zlátnout. Dokončení: * Vlašské ořechy: Po vychladnutí pocákej rozpuštěnou čokoládou. * Kakao a čokoláda: Ještě teplé posyp špetkou mořské soli. * Pistácie: Ještě teplé obal v mletých pistáciích.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Kačenky, mandolety a pasianz: Prvorepublikové cukroví, které si zaslouží velký comeback

    Před 5 dny
    Pečete každý rok stále stejné druhy cukroví a říkáte si, že už je čas na změnu? Vybírat můžete ze spousty moderních druhů, pokud ale sázíte spíš na klasiku, co vyzkoušet polozapomenuté cukroví našich babiček? Spousta tehdejší druhů se totiž svou chutí i originalitou bez problémů vyrovná i novodobým hitům.
     Komentáře
  • VařímeDobroty.cz

    10minutové oříškové kytičky: Jednoduché, rychlé a roztomilé vánoční cukroví – doslova se rozplývá se na jazyku

    Před 5 dny
    Oříškové kytičky s kousky čokolády potěší všechny milovníky drobného a elegantního vánočního cukroví. Doslova se rozplývají v ústech.
     Komentáře
  • Proženy

    Vánoční cukroví zdražilo: letos zaplatíte za suroviny o stovky korun víc oproti roku 2020. Dá se nějak ušetřit?

    Před 5 dny
    Ceny základních surovin na pečení vánočního cukroví se za posledních pět let výrazně změnily. Zatímco dříve působily relativně stabilně, dnes už je jasné, že domácnosti musejí sáhnout hlouběji do peněženky. Podívejte se, jak se ceny vyvíjely a kde je rozdíl největší.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Úžasné koláčky s tvarohem a povidly: Recept na vláčné kynuté koláčky jako od babičky

    Před 5 dny
    Úžasné koláčky s tvarohem a povidly jsou skvělou volbou pro milovníky sladkého pečení. Jsou vhodné jako sladká svačinka, dezert k čaji či kávě nebo na zpestření rodinných oslav. Toto sladké pečivo je relativně snadné připravit a díky tvarohové náplni jsou také relativně zdravé. Navíc můžete s tímto receptem experimentovat a měnit náplň podle svých představ […] The post Úžasné koláčky s tvarohem a povidly: Recept na vláčné kynuté koláčky jako od babičky appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • VařímeDobroty.cz

    Babička mi poslala recept na norimberský perník a musím říct, že je luxusní. Navíc do něj nemusím dát ani gram mouky

    Před 6 dny
    Norimberský perník bez mouky je křupavý, plný ovoce, ořechů a lahodné čokolády. Toto vánoční cukroví vás ohromí vůní i chutí.
     Komentáře
  • Vitalia

    Cukroví jinak a zdravěji. Zasytí a nesníte ho tolik

    Před 7 dny
    O nadcházejícím víkendu začíná advent, období, kdy se pomalu začínáme chystat na vánoce, nejen co se výzdoby, ale i pečení cukroví týká. Budete si dál dopřávat klasiku, nebo letos zvolíte zvdravější variantu alespoň jednoho druhu? Inspirujte se.
     Komentáře
  • Recepty od Jany

    Patří do vanilkových rohlíčků vlašáky nebo lískáče? Vyzkoušejte tento osvědčený recept

    Před 7 dny
    Vanilkové rohlíčky – klasika mezi vánočním cukrovím 🎄✨ Křehké, voňavé a jemné – přesně takové, jaké mají být. Těsto si připravíte den předem a druhý den už jen upečete a obalíte v moučkovém cukru. Tradiční recept, který na vánočním stole nikdy nesmí chybět. ❤️ Ingredience: 280 g hladké mouky 80 g moučkového cukru 80 g mletých vlašských ořechů 250 g změklého másla 2 žloutky 1 lžička vanilkového extraktu (nebo vanilkový lusk či cukr) Na obalení: moučkový cukr (můžete smíchat s vanilkovým) 👉 Těsto nechte odležet do druhého dne v lednici. 👉 Pečeme v horkovzdušné troubě na 160 °C cca 12 minut. Dobrou chuť a kouzelné Vánoce! 🎅✨
     Komentáře
  • ČasProBydlení

    Jak na dokonale hladkou omáčku? Francouzi používají jednoduchou pastu z másla a mouky

    Před 7 dny
    Ti, co milují omáčky, dobře ví, že klíčem k co nejlahodnější chuti je správné zahuštění. Zatímco v Česku je běžné omáčky zahušťovat klasickou jíškou, není tomu tak všude na světě. Proto dnes přicházíme s tipem k vyzkoušení: alternativou z Francie.
     Komentáře
  • Apetit

    Jak na dokonalý univerzální krém do cukroví: Klasická, vaječná i pudinková varianta a tipy, aby se nesrazil

    Před 7 dny
    Vánoční cukroví bez lahodného krému je jako stromeček bez ozdob. Ať už plníte išlské dortíky, košíčky, nebo třeba trubičky, právě krém promění jednoduché těsto ve skutečnou delikatesu. Dobrá zpráva je, že k tomu nepotřebujete žádnou složitou alchymii. Stačí pár základních surovin, trocha péče a recept, který se vám vždy povede.
     Komentáře
  • Tiscali

    Co lidi nejvíc stresuje na Vánoce? A jak je přežít klidněji, míň chaoticky a o něco šťastněji

    Před 8 dny
    Vánoce mají dvě tváře. Jedna je ta, kterou vidíme v reklamách – jiskřivé světýlko v okně, děti s tvářemi od mouky, vanilka ve vzduchu, šála ještě tepla z radiátoru. Období, kdy se i dospělí na okamžik vracejí do svého malého já a znovu věří na zázraky. A pak je tu ta druhá. Strach z osamělosti. Tlak, že vše musí být „dokonalé“.
     Komentáře
  • Cooky

    Řezy „obližprst“: Geniální zákusek s krémem a sněhovou čepičkou, který vás donutí se oblizovat až za ušima

    Před 8 dny
    Řezy „obližprst“ mají vtipný název, který dokonale vystihuje, jak jsou dobré. Připravte si je i vy. S naším návodem to zvládnete jedna radost.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta, polevy a spousta rad a tipů, aby se vám vánoční perníčky povedly

    Před 8 dny
    Bez voňavých perníčků by snad ani nebyly Vánoce! Patří mezi nejoblíbenější druhy cukroví a většinou se pečou jako první, aby se mohly do Vánoc dobře rozležet. Když to ale nestihnete, nic se neděje. Poradíme vám, jak upéct skvělé perníčky na začátku adventu i těsně před Vánoci, jak je ozdobit i jak je využít do dalších dekorací nebo vánočních dobrot.
     Komentáře
  • Apetit

    Chlupaté knedlíky, které se nerozpadnou: Hrubá mouka, správný typ brambor a několik tipů

    Před 8 dny
    Chlupaté knedlíky jsou klasikou české kuchyně, která dokáže být lehká a nadýchaná, ale jen pokud zvolíte správné suroviny a postup. Klíčem k úspěchu je především výběr mouky a brambor. Tradičně se na chlupaté knedlíky používá jenom jeden druh mouky. Díky ní jsou totiž knedlíky krásně jemné, vláčné a udrží si svůj tvar i typickou „chlupatost“.
     Komentáře
  • Nespěchej

    Vánoční cukroví v lehčí, zdravější variantě, a přitom s jeho typickou chutí a tradicí

    Před 9 dny
    Vánoční cukroví patří k věcem, které jsou neodmyslitelně spojené s rodinnými tradicemi. V dnešní době se snaží spousta lidí nějaké to kilo shodit, a proto jsou Vánoce poměrně velkou zátěží na jejich zdravý jídelníček. Přesto se najdou recepty, které vás v tomto období zaručeně potěší.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Vánoční cukroví s kokosem na svátečním stole: Připravme pečené i nepečené dobroty

    Před 9 dny
    Kokos je plod tropické palmy - kokosovníku ořechoplodého. V obchodech můžeme koupit mnoho kokosových produktů - strouhaný kokos, kokosové mléko, kokosovou mouku, kokosový tuk nebo celý kokosový ořech.
     Komentáře
  • VařímeDobroty.cz

    Čertovsky dobré čokoládové placičky jen ze 4 surovin: Žádná mouka, žádné máslo, sádlo ani olej, a přesto chutnají luxusně

    Před 9 dny
    Čokoládové placičky jsou křehké, křupavé a skvěle se hodí ke sváteční kávě i čaji. Toto vánoční cukroví připravíte jen ze 4 ingrediencí.
     Komentáře
  • Extra

    Jan Bendig terčem krutého výsměchu. Šaty s vlečkou, ale princezna to není, utahuje si z něj známý kouč

    Před 9 dny
    Jan Bendig (31) opět čelí kritice za Českého slavíka. V roce 2023 se tam odehrál jeho kontroverzní incident s moukou. Letos na udílení cen přišel rovnou s dekou. Z jeho extravagantního outfitu si na sociálních sítích dělají legraci celebrity i veřejnost.
     Komentáře
  • Novinky

    Linecké těsto: tajemství dokonalé křehkosti

    Před 9 dny
    Linecké těsto je velmi univerzální: kromě klasických koleček z něj připravíte spoustu dalších druhů cukroví, korpusy na plněné košíčky i základ pro rychlé řezy na plech. Příprava není složitá, aby ale bylo po upečení křehké a vláčné, je potřeba dodržet několik zásad.
     Komentáře
  • Recepty od Jany

    Išelské dortíčky: nestárnoucí klasika, která nesmí chybět u žádného stromečku

    Před 9 dny
    Išelské dortíčky – jemné, plněné a čokoládou zdobené vánoční cukroví 🎄🍫 Tahle klasika z vánočního repertoáru vás nezklame – křehké kakaové těsto, lahodná ořechová náplň s kapkou rumu a nahoře čokoláda s oříškem. 🥰 Perfektní kombinace chutí, která na svátečním stole nesmí chybět. Ingredience – celá dávka: Těsto: 420 g hladké mouky 140 g moučkového cukru 60 g mletých vlašských ořechů 1 vanilkový cukr 4 vrchovaté lžičky kakaa špetka skořice 280 g másla Náplň: 150 g moučkového cukru 150 g mletých vlašských ořechů rum dle potřeby 2 lžičky marmelády (nemusí být) Na ozdobu: 200 g čokolády půlky vlašských ořechů nebo jiná ozdoba 👉 Pečeme v klasické troubě (horní + spodní ohřev) na 170 °C asi 12 minut. Já jsem dělala z ½ dávky a vyšlo mi 33 kousků. 😉 Dobrou chuť a krásné vánoční pečení! 🎅✨ 🔖 Hashtagy #išelskédortíčky #išelské #vánočnícukroví #cukroví #vanoce #vánoční #vánoce2025 #vanočnirecepty #recepty #recept #pecenivanoce #vanoceuzklepou
     Komentáře
  • Toprecepty

    Lehký krém do lineckého, košíčků i dortů: Díky mouce je hladký, drží tvar a lze ho libovolně ochutit. Snazší už to nebude

    Před 10 dny
    Hledáte krém, který nebude příliš máslový a hutný a zároveň bude hezky držet tvar? Tento základní krém s moukou splňuje všechny parametry a lze ho ochutit podle přání. Ukážeme vám, jak ho připravit i na co si dát při jeho výrobě pozor, aby hotové cukroví bylo výtečné a dlouho vydrželo.
     Komentáře
  • Vychytávky Ládi Hrušky

    Mroží řezy: neodolatelný dezert z jahod, který si zamilujete

    Před 11 dny
    Servírujeme jednotlivé recepty a vychytávky Ládi Hrušky i nápady jeho zapálených fanoušků. Plnou nálož vychytávek, najdete na primaplus.cz
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Péřový koláč z bílého jogurtu: Fantastický piškot zcela bez mouky

    Před 11 dny
    Představujeme vám recept na neuvěřitelně jemný péřový koláč z bílého jogurtu, který je tak lehký a nadýchaný, že se doslova rozpadá na jazyku. Tento koláč je připraven bez mouky, což mu dodává jedinečnou konzistenci a dělá z něj perfektní volbu pro ty, kdo hledají lehčí variantu tradičních dezertů. Péřový koláč z bílého jogurtu bez mouky […] The post Péřový koláč z bílého jogurtu: Fantastický piškot zcela bez mouky appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Univerzální krém do cukroví jen ze 3 surovin: Hodí se na linecké i do košíčků a vydrží dlouho čerstvý

    Před 11 dny
    Upečeme vynikající linecké na slepování, nebo třeba košíčky. A teď jen tu pověstnou korunku. Víte, jak udělat univerzální krém do cukroví? Poradíme, jak ho ochutit a správně skladovat, aby cukroví bylo ve výsledku naprosto božské.
     Komentáře
  • Ekonews

    Z regenerativního obilí kynutou buchtu neupečete, tvrdí mlynář Daniel Perner

    Před 11 dny
    Zhruba třetina obilí, z něhož vyrábí mouku Mlýn Perner, pochází z regenerativního zemědělství, které je k půdě šetrnější.Jak ale uvádí jednatel svijanského mlýnu Daniel Perner, dělá to hlavně kvůli řetězcům a potravinářským firmám.
     Komentáře
  • Techzprávy

    Křupavé a bez mouky: Nový způsob obalování smažených jídel dobývá kuchyně

    Před 11 dny
    Hledáte zdravější alternativu ke klasickému trojobalu? Díky drceným ořechům, kukuřičným lupínkům a šetrnému smažení můžete připravit křupavé a výživné pokrmy bez jediné kapky mouky. Objevte triky a recepty, které promění váš způsob vaření.
     Komentáře
  • Cooky

    České karbanátky s česnekem a voňavými bylinkami: Vyzkoušejte recept na smaženou klasiku s libečkem a majoránkou

    Před 12 dny
    Karbanátky s majoránkou a libečkem podle receptu s postupem. Tradiční pokrm v lehce netradiční, bylinkové úpravě.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Vánoční cukroví z křehkého a lineckého těsta patří k těm nejoblíbenějším

    Před 12 dny
    Křehké a linecké těsto je složené z mouky, másla a cukru s přidáním žloutků a dochucovadel, jako je vanilka, kakao, citronová kůra nebo pudinkový prášek. Těsto je po upečení křehké, ale díky vhodné náplni zvláční.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jednoduché mrkvové cukroví podle videoreceptu: Do těsta nepotřebujete žádný cukr

    Před 12 dny
    Mrkvové cukroví je populární a oblíbené i mezi dětmi. Možná vás příliš nenadchne na první pohled, ale postup je snadný a chuť výborná, jen je potřeba několik dnů na rozležení. Mrkev dodá cukroví krásnou barvu, navíc ho můžete připravit zcela bez cukru.
     Komentáře
  • Apetit

    Francouzský slaný koláč neboli lotrinská quiche stačí doplnit jednoduchým zeleninovým salátem

    Před 12 dny
    Francouzský ideál mezi koláči. Slaný koláč - lotrinská quiche je skvělý recept, který stačí doplnit jednoduchým zeleninovým salátem. Vychutnáte si ho horký, ale i za studena.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Plněné papriky s rajskou omáčkou: poctivý oběd, který nikdy nezklame

    Před 12 dny
    Plněné papriky s rajskou omáčkou jsou klasikou české kuchyně, která nikdy nezklame. Tento tradiční recept v sobě snoubí bohatost chutí a aromat díky pečlivě vybraným surovinám a postupu přípravy. Přestože se může zdát, že je příprava tohoto jídla časově náročnější, výsledek stojí za to. Plněné papriky nejen krásně vypadají na talíři, ale jsou také neodolatelně […] The post Plněné papriky s rajskou omáčkou: poctivý oběd, který nikdy nezklame appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Magazín osobnosti

    Pavel Novotný bude po návratu z věznice opět bojovat v Clashi. Ve vysílání ho zesměšnili fanoušci i soupeř

    Před 12 dny
    Provokatér a bývalý starosta Řeporyjí Pavel Novotný po návratu z vězení opět nastoupil do Clashe. Na tiskovce schytal vajíčko na hlavu i mouku.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Andělský perník: neuvěřitelně měkký, voňavý a hotový raz dva

    Před 13 dny
    Připravte se na sladké pokušení, které zanechá na vašem jazyku vzpomínku na andělskou nádheru. Andělský perník, s jeho bohatou chutí a vláčnou texturou, je doslova kouskem nebe na talíři. Jeho příprava je snadnější, než by se mohlo zdát, a výsledek je vždy středem pozornosti na jakémkoliv setkání nebo oslavě. Pojďme společně objevit tajemství tohoto nebeského […] The post Andělský perník: neuvěřitelně měkký, voňavý a hotový raz dva appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
Reklama