Zavřít
Mouka

Mouka

Nejnovější články na Seznamu na téma Mouka
  • Prostřeno

    Podávejte je správně italské gnocchi

    Před 12 hodinami
    Historii italských noků lze připsat řadě různých míst. Zatímco většina lidí si tyto knedlíky (gnocchi) spojuje se severní Itálií, lze je nalézt po celém poloostrově, a to v různých podobách. Vyrobené jsou z různých základních surovin, ke kterým patří mouka, kukuřičná či kaštanová mouka, krupice, chléb, ricotta, nebo zelenina od dýně přes špenát až po tradiční brambory. Gnocchi jsou obecně jídlo prvního chodu nebo alternativa polévek a těstovin. A okouzlí malé i velké.
     Komentáře
  • SnadnoBydlet

    Mouku po obalování masa nevyhazujte. Ještě vám dobře poslouží

    Před 14 hodinami
    Smažení v trojobalu je jedna z populárních úprav jídel. Odhadnout množství mouky, strouhanky a vajíčka je někdy umění. Zbytky těchto tří surovin pak skončí v odpadkovém koši. Není to zbytečné? Zamysleli jste se někdy nad tím, jak je zužitkovat?
     Komentáře
  • Deník

    Herečka Kamila Špráchalová: Domácí chleba peču, aby byl zdravější

    Před 23 hodinami
    Pamatujete, jak během covidové pandemie nebylo v obchodech k sehnání droždí? Kvůli strachu z nákazy byli všichni zavření doma, a kdo mohl, pekl si vlastní chleba. Z nouzového řešení se stala velká móda a domácí chleba peče stále víc lidí. Herečka a především skvělá dabérka Kamila Špráchalová, která ve filmech promlouvá za Jodie Foster, Nicole Kidman nebo Cameron Diaz, si ovšem zdravější a kvalitnější chleba z mouky v bio kvalitě pekla doma už dávno před covidem. Prozradila nám i svůj jednoduchý recept.
     Komentáře
  • iBydlení

    Tradiční velikonoční mazanec

    Před 1 dnem
    Přemýšleli jste někdy nad tím, proč se na Velikonoce peče mazanec. Podle iDnes.cz ho ženy přinášely do kostela na svaté pomazání. Odtud název mazanec. Teprve po tomto úkonu mohl být rozkrojen. Po delší době půstu byl prvním větším jídlem. Mazanec tedy symbolizuje konec odříkání a začátek nového života. Chcete oslavit Velikonoce mazancem? Přinášíme vám tradiční recept.
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Velikonoční mazanec zdravěji

    Před 1 dnem
    Velikonoce bez mazance by nebyly ty správné Velikonoce. Zkuste ho ale letos připravit trochu zdravěji! Přinášíme vám recept na mazanec ze špaldové mouky, který je chuťově k nerozeznání od tradiční receptury. Navíc je nutričně obohacen o vlákninu a prospěšné látky.
     Komentáře
  • Beze ztrát

    Cuketový chleba s drůbeží paštikou, všechny suroviny na tuto chuťovku zpracujete beze ztrát

    Před 2 dny
    Cuketový chleba a k tomu domácí paštika z drůbežích drůbků zní jako báječná a rychlá večeře. A u nás se navíc dozvíte, jak všechny suroviny zpracovat tak, abyste nemuseli vyhodit ani kousek.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Slané muffiny místo velikonoční nádivky: Ozdobí velikonoční stůl, nádherně voní po jarních bylinkách a božsky chutnají

    Před 2 dny
    Na Velikonoce se ve většině domácností připravuje nádivka. Místo ní ale můžeme letos vyzkoušet slané velikonoční muffiny. Jak je připravit, aby výborně chutnaly výborně a voněly jarem?
     Komentáře
  • eKuchařka

    Jiný kraj, jiný krajíc. Jaký chléb se vyplatí ochutnat?

    Před 3 dny
    Upéct domácí chléb se stalo zábavou a výzvou především během covidových uzávěr. Mnozí u koníčku zůstali a zkouší nejrůznější druhy chleba. Seznamte se s různými druhy chlebů napříč světadíly, poradíme vám, které vyzkoušet.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Zahustit omáčku lze zdravě bez bílé mouky

    Před 3 dny
    Ve většině domácností se k zahušťování omáček či polévek běžně používá pšeničná mouka, případně z ní připravená jíška. Co si budeme namlouvat, o nic zdravého zrovna nejde. Přesto se nemusíte hned vzdát oblíbených omáček nebo hustých polévek. Zahušťovat lze totiž i zdravěji. Máme pro vás hned několik tipů, čím můžete nahradit běžnou mouku a jíšku.
     Komentáře
  • Prima Ženy

    Čekají nás nejdražší Velikonoce v historii? Srovnání s rokem 1989 je překvapivé

    Před 3 dny
    O neúnosné drahotě se toho za poslední rok napsalo více než dost. Již loni ekonomové postupně strašili, že nás čekají nejdražší Velikonoce i Vánoce v historii. Pojďme se proto podívat, jak moc zlé to opravdu je, a zda jsme finančně nákladnější Velikonoce nezažili již někdy v historii.
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Vláčný a křupavý mazanec, který se vždy povede díky jedné netradiční surovině

    Před 4 dny
    Mazanec je tradiční velikonoční jídlo, u kterého každý chce, aby byl vláčný a křupavý i za týden. Náš recept obsahuje jednu surovinu, kteroiu tam dávaly již naše babičky, a která přesně toto zařídí. Recept je na konci pořadu.
     Komentáře
  • JakZdravě

    Na akné, skvrny i nejrůznější pupínky: Rýžová mouka nejen vylepší vzhled pokožky, ale také ji chrání před sluncem

    Před 5 dny
    Rýžová mouka je velmi účinný prostředek, který vám pomůže udržet pleť v co nejlepší formě. Působí navíc zcela přirozeně a nevyjde vás na mnoho peněz.
     Komentáře
  • Špetka Slovácka

    Erteplová máčka: Tradiční polévka, po které se budete oblizovat

    Před 5 dny
    Erteplová máčka podle starého receptu, která nejen výborně chutná, ale taky pořádně zasytí! K dobrému jídlu nepotřebujete maso, stačí pár brambor a cibule.
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Která mouka nejvíc saje vodu?

    Před 6 dny
    Kdo chce skvěle péct, musí hodně přemýšlet o mouce. Její důležitou vlastností je i její savost. Možná se vám také stalo, že jste používali přesně tu mouku, co píšou v receptu, ale výsledné těsto bylo příliš řídké nebo husté, a vy jste museli změnit poměr surovin. Dnes si vysvětlíme, proč tomu tak je a co ovlivňuje savost mouky.
     Komentáře
  • Befity

    Veganská krémová sýrová pomazánka s česnekem

    Před 6 dny
    Kdo by nemiloval lahodně krémovou a lehce pikantní sýrovou pomazánku?
     Komentáře
  • Adbz

    Domácí prášek do pečiva pro případ nouze: Stačí smíchat škrob s moukou a trochou vody

    Před 9 dny
    Kypřicí prášek je nedílnou složkou téměř každého pečení. S použitím pár surovin si jej ale můžete vyrobit i doma. Rozdíl nepoznáte.
     Komentáře
  • Ferty

    Naučte se omáčku zahustit bez mouky. Bude to mnohem zdravější

    Před 9 dny
    Ať už se jedná o guláš, koprovku nebo zeleninový krém, k pořádnému zahuštění jsme zvyklí sáhnout po mouce.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Podívejte se, jak se liší zastropované slovenské ceny potravin od českých

    Před 10 dny
    Několik slovenských řetězců se rozhodlo zastropovat ceny vybraných potravin a nápojů. Je tedy nyní na Slovensku levněji? Porovnali jsme ceny těch nejzákladnějších potravin.
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Výborné jahodové knedlíky v podání dědy kuchaře. Tak dobré, že si jistě přidáte

    Před 11 dny
    Suroviny 4 porce Jahodové knedlíky z tvarohového těsta: 250 g tvaroh 1 ks vejce 2 lžíce mouka hrubá 2 lžíce cukr 100 g jahody 1 lžíce másla Na ozdobu: 2 lžíce zakysané smetana 1 lžíce moučkový cukr ½ lžičky skořice
     Komentáře
  • Prostřeno

    Italský mrkvový dort v původní verzi

    Před 13 dny
    Většina lidí si pod pojmem „mrkvový dort“ představí bohatě kořeněný dort s extra sladkou polevou ze smetanového sýra. Původní originální verze mrkvového dortu je však poněkud odlišná, a pro vyznavače zdravého životního stylu i mnohem lákavější.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Bezlepkové jablečné sladké bramborové muffiny

    Před 15 dny
    Hledáte stále novou inspiraci na snídani, která vám bude chutnat i několik dní po sobě a zároveň bude zdravá a nabije vás energií na celé dopoledne?
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Chlupaté knedlíky, které se náramně hodí k moravskému vrabci, nebo kachně. Dnes totiž vaří děda

    Před 15 dny
    Chlupaté knedlíky: brambory oloupané 1000g brambory vařené oloupané 500g mouka hrubá 300g vejce 1 kus Na ozdobu: sůl, máslo, slanina a cibule
     Komentáře
  • Befity

    Začít jíst zdravěji krok za krokem

    Před 16 dny
    Začít jíst zdravě ze dne na den může být velmi náročné, a ne každý tuto prudkou změnu zvládne tak, jak si hned v úvodu naplánoval. Mnohdy se pak stává, že se po přílišném tlaku vrátí zpět na začátek, s mnohdy ještě horšími návyky. Přitom není vůbec nutné dělat změny skokově a nárazově, již pouhé nahrazení některých běžných potravin zdravějšími variantami může pomoci dosáhnout dlouhodobých a velmi uspokojivých výsledků.
     Komentáře
  • Radiožurnál

    Palačinkárna v Bretani vyzývá, ať u nich klidně svůj talíř vylížete. Palačinky nabízí sladké i slané

    Před 16 dny
    Neochutnat palačinky na cestě do Bretaně by byl podobný hřích jako vynechat pizzu v Itálii, halušky na Slovensku nebo bigos v Polsku. Prostě to nejde. Palačinky mají v Bretani tradici už od 16. století a používají tam pro ně hned dva pojmy. Jednak slovo „galette“, tedy slané palačinky, které se vyrábějí z pohankové mouky, soli a vody a pak termín „crêpe“, což jsou sladké palačinky s vejcem, moukou a mlékem. V hlavním městě Bretaně v Rennes najdete desítky palačinkáren.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Pomerančové muffiny z celozrnné mouky s bílým jogurtem

    Před 16 dny
    Sladká snídaně nebo odměna ke kávě voní po pomeranči a skořici. Celozrnná špaldová mouka dodává těstu jemně oříškový nádech, bílý jogurt a řepkový olej se postarají o vláčnost. Nejtěžší je odolat a sníst jen jednu nebo dvě.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pečeme s Ivou: Neskutečně nadýchané a jemné trojhránky jsou plné slunečnicových semínek

    Před 16 dny
    Trochu jinak tvarované tmavší pečivo, plné slunečnicových či dýňových semínek. Trojhránky nádherně vyskočí do výšky, jsou lehounké, křupavé na povrchu, s pórovitou, měkounkou střídou plnou semínek. Vynikající jsou samotné suché nebo třeba jen potřené máslem.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Snadné nadýchané pohankové palačinky

    Před 17 dny
    Lahodné palačinky s lehkou jemnou texturou a oříškovou chutí.
     Komentáře
  • Apetit

    Bleskové sladké chlebíčky, do kterých spotřebujete zbytky z kuchyně

    Před 18 dny
    Zvládne je každý začátečník, protože jsou velmi jednoduché, ale zaroveň si na nich skvěle pochutnáte. Zařaďte do svého cukrářského repretoáru sladké chlebíčky, které se vám budou hodit kdykoliv vás přepadne nečekaná chuť na sladké. Navíc do nich můžete přihodit suroviny, které už vám delší dobu leží ve spíži.
     Komentáře
  • Špetka Slovácka

    Noky s vejcem: Starodávný recept slováckých babiček

    Před 19 dny
    Recept na starodávné jídlo - noky s vejcem a hlávkovým salátem!
     Komentáře
  • Proženy

    Bramboráky bez brambor i mouky: Čočkoráky jsou levné a zdravé placky

    Před 19 dny
    Máte rádi bramboráky? Pak určitě vyzkoušejte tyto jednoduché placky z červené čočky. Tvarem a strukturou se jim podobají, příprava je jednoduchá a obejdete se bez vajec i mouky. Výborné jsou jako příloha, se zeleninou obstojí jako lehké hlavní jídlo a je jenom na vás, jak je ochutíte. Já mám ráda výrazné chutě Indie.
     Komentáře
  • Mlsoun
    naSeznam Médium

    Křupavá a neodolatelná bageta – symbol Francie

    Před 21 dny
    Skvělá francouzská bageta má svou historii a prošla mnoha obměnami, než se z ní stala dlouhá „křupavá tyč“, kterou dnes miluje celý svět. Především ve Francii patří mezi nepostradatelné potraviny.
     Komentáře
  • DIAstyl

    Sójová mouka ozvláštní diabetický jídelníček: Je prospěšným zdrojem vlákniny, která pomůže s hyperglykémii

    Před 21 dny
    Sója už dávno nepatří jen do jídelníčku vegetariánů nebo veganů, může sloužit také jako zpestření diabetické stravy. A nemusí jít jen o rostlinný nápoj nebo tofu, klidně zkuste také sójovou mouku.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Nekomplikované koblihy z trouby

    Před 22 dny
    Tradičně se koblihy smaží na tuku. Pokud byste si ale koblihy chtěli udělat doma méně komplikovaně, máme pro vás recept na koblihy z trouby.
     Komentáře
  • Inspirmag

    Při jarním úklidu může bramborová mouka ukázat svůj opravdový potenciál. Celý domov bude zářit čistotou

    Před 22 dny
    Bramborová mouka je oblíbenou surovinou, a to nejen v kuchyni. Použít ji můžete také při jarním úklidu, který vás co nevidět čeká. Jak může pomoci?
     Komentáře
  • Prostřeno

    Jáhlová mouka by měla dostat šanci

    Před 23 dny
    Ať už se zajímáte o pečení bez lepku ze zdravotních důvodů nebo z přesvědčení, jistě jste si povšimli, jak moc se vám rozšířily obzory v momentě, kdy se vaše pozornost přestala upínat pouze k pšeničné nebo žitné mouce.
     Komentáře
  • Vitalia

    Hrách a kroupy se jedly každý den. A když byla bída, tak i ježci nebo listí ze stromu

    Před 25 dny
    Možná vás překvapí, co všechno nabízí příroda k snědku, když je bída a nejsou po ruce vybrané lahůdky, na které jsou lidé jinak zvyklí. Naši předkové s tím měli bohaté zkušenosti. Když nebyla úroda a trápila je chudoba a hladomor, jedly se třeba i veverky a žáby a také spousta jídla rostlinného původu. Veverky a žáby si na zdejším talíři moc představit neumíme, přitom se zřejmě daly překvapivě chutně upravit. A pokud bychom raději chtěli zůstat u rostlinné stravy, příroda poskytuje spoustu možností, jak se zdravě najíst. Pojďme si některé z nich představit. Popisuje je ve své knize Česká kuchyně z dob nedostatku historik Čeněk Zíbrt (1864–1932) a pocházejí především z 19. století.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Příprava perfektního základu pro pizzu

    Před 25 dny
    Mouka, sůl a droždí – co mají tyto jednoduché ingredience společného? Tvoří dokonalý základ každé měkké a nadýchané pizzy! Pro báječný výsledek je však toho třeba mnohem víc. Nepodceňujte hnětení těsta!
     Komentáře
  • Náš region

    Loupež s pomocí mouky, mladá žena měla veliké štěstí

    Před 26 dny
    Brněnští kriminalisté řeší kuriózní loupež, před Vánocemi tam totiž přepadli dva muži osamocenou ženu.
     Komentáře
  • Špetka Slovácka

    Metyja: Brambory nasladko, které vařily babičky na Slovácku

    Před 26 dny
    Tradiční recept slovácké kuchyně, jehož základem jsou brambory nasladko, to je metyja!
     Komentáře
  • Apetit

    Milujete těstoviny? Vybírejte ty ze semoliny, radí výživová specialistka

    Před 26 dny
    Těstoviny jsou nedílnou a oblíbenou součástí každé domácnosti. Zasytí nás a uvaříme je snadno a rychle. Už jste zkoušeli ty ze semolinové mouky? Vynikají především svou chutí a ocení je také ti, které zajímá zdravá strava i redukční dieta.
     Komentáře
  • Týdeník Policie

    Loupež v Brně. Pachatel hodil po ženě dvě balení hladké mouky, jeho kumpán jí pak vytrhl mobilní telefon

    Před 26 dny
    Brněnští kriminalisté z 1. Oddělení obecné kriminality řešili poněkud nestandardní případ loupeže. Událost se odehrála ještě před Vánocemi, když se dvaatřicetiletá žena v odpoledních hodinách ...
     Komentáře
  • Brněnská Drbna

    Lupiči v Brně hodili na ženu dvě kila hladké mouky

    Před 26 dny
    Kuriózní loupež řešili policisté v Brně. Za incidentem stáli dva muži, kteří si při jízdě šalinou vyhlédli mladou cestující. S nekalými úmysly společně s ní vystoupili z vozu. Ještě než oběť připravili o telefon, hodili na zmatenou ženu mouku.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Vyzkoušeli jsme extra snadné tortilly podle šéfkuchaře Gordona Ramseye: 8 skvělých placek máte na stole do půl hodinky

    Před 26 dny
    Mouka, voda, trocha soli a oleje. Na domácí tortilly podle slavného britského šéfkuchaře stačí pouhé 4 suroviny, které se v domácnosti běžně vyskytují. Vyzkoušeli jsme, zda lze univerzální mouku nahradit smícháním běžně používaných mouk a výroba je opravdu tak jednoduchá a rychlá i pro kuchaře méně zkušené než je Gordon Ramsey.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    V kuchyni bez vah. Kolik gramů se vejde do jedné lžičky nebo hrnku? Pomůže náš tahák

    Před 27 dny
    Někdo se v kuchyni bez váhy neobejde, jiný sází na přesnost svého oka. Pokud zrovna nemáte váhu po ruce (nebo vás precizní odměřování každé suroviny zbytečně zdržuje od výsledné lahůdky), můžete vážit pomocí hrnků a lžic. Náš praktický průvodce vám prozradí, kolik gramů nejvyužívanějších surovin se do nich při pečení vejde.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Naprosto dokonalá kombinace brokolice, těstovin a kuřecích prsíček. Rychlovka za 30 minut

    Před 27 dny
    Nejlepší brokolice s těstovinami, kuřecím masem a sýrem. Rychlé jídlo. Příprava zabere 30 minut. Chutná rychlovka. 🔥Suroviny: 250 g kuřecích prs, 200 ml mléka, 100 g hladké mouky, ½ hlávky brokolice, 100g sýr eidam 45%, olivový olej, sůl a pepř.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Recept na chléb pouze se třemi ingrediencemi podle Jamieho Olivera

    Před 27 dny
    Je pečení chleba složité? V žádném případě! Recept britského šéfkuchaře Jamieho Olivera vyžaduje pouze tři ingredience. Ukážeme vám, jak se to dělá.
     Komentáře
  • Svět cestovatele

    Japonsko všemi smysly – naučte se, jak na křupavou tempuru se vším všudy (i když původně pochází úplně odjinud)

    Před 27 dny
    Jak na křupavou tempuru : Slovem tempura se označuje jak křupavé těstíčko, tak pokrm samotný. Tempuru přivedli k dokonalosti Japonci, původ má však v Evropě a to konkrétně v Portugalsku. Zde se do tohoto křupavého nadýchaného těstíčka namáčely kousky zeleniny v postních dnech.
     Komentáře
  • Prostřeno

    I mouka se vám může zkazit

    Před 29 dny
    Necháváte mouku v papírovém sáčku, ve kterém se prodává? Tím její trvanlivosti zbytečně ubližujete. A to samé platí i pro jedlou sodu!
     Komentáře
  • TopRecepty

    Závan Itálie v kuchyni: Jak na dokonalou domácí pizzu? Těsto musíme připravit ze správné mouky, jinak to není ono

    Před 30 dny
    Mysleli jste si, že na výbornou italskou pizzu musíte do pizzerie? Skvělá domácí pizza není nic nereálného. Naučíme vás ji připravit, aby bylo skutečně lahodné i její těsto. Pak už si na ni naskládáte přesně to, co tolik na tomto jídle milujete.
     Komentáře
  • Svět cestovatele

    Citronová babeta – zavzpomínejte na dětství s autentickým receptem

    Před 30 dny
    Citronová babeta: Také vzpomínáte na citronovou babetu v kulaté hliníkové vaničce, kterou maminka spolu s makovcem v hranaté vaničce kupovala na nedělní snídani? Tyto dva moučníky byly za socialismu běžně dostání v obchodech a nikdo je nepovažoval za nic zvláštního. Teď už je téměř neseženete, prodává je například Lidl v rámci Retro týdne. Moučník s citronovou příchutí si však snadno upečete i doma, není to žádná věda.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Jak udržet potraviny déle čerstvé a chutné? Poradíme vám osvědčené triky pro omezení plýtvání

    Před 30 dny
    Nevíte, jak naložit s nákupem když přijdete z obchodu? Na lince máte mravence a v mouce moly? Stále se vám stává, že špatně uložíte chléb, který do rána ztvrdne, čerstvé bylinky a zelenina vám zvadnou a na sýru se usadí plíseň? Máme pro vás pár jednoduchých rad, díky nimž nebudete vyhazovat jídlo ani peníze.
     Komentáře
  • DIAstyl

    Kokosová mouka je plná prospěšných minerálů: Najde si místo také v kuchyni diabetika

    Před 1 měsícem
    Kokosová voda, mléko nebo olej jsou součástí jídelníčku mnohých diabetiků. Z kokosové mouky ale mají mnozí strach, protože neví, jak by ji měli používat tak, aby se pokrm povedl. Přitom jim může být velmi prospěšná.
     Komentáře
  • CNN Prima News

    Kilo stehen za 58, čedaru za 139 a mouky za 11 Kč. V Anglii je oproti ČR dražší jen pivo

    Před 1 měsícem
    Kilogram vepřového plecka za 116 Kč a kilo mrkve či brambor za 13,60 Kč. To je malý výběr z nákupu, který minulý týden na jihu Anglie uskutečnil reportér CNN Prima NEWS. V porovnání s tuzemskem jde o mimořádně příznivé ceny, z české kotliny se totiž stává země s nejdražšími potravinami v Evropě. Ve Spojeném království je dražší snad pouze pivo.
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Pohankové palačinky s vejcem a špenátem

    Před 1 měsícem
    Palačinky jsou klasikou, kterou snad miluje úplně každý. Zkuste si jednou za čas jídelníček zpestřit a připravit si palačinky z pohankové mouky a naslano, třeba podle našeho certifikovaného receptu. Tabulku s výživovými údaji naleznete na konci.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Škola vaření: Jak na perfektní hladkou jíšku, co je to záklechtka a kam použít zásmažku nebo zápražku

    Před 1 měsícem
    Jíška, záklechtka, zásmažka nebo zápražka… několik názvů a téměř stejný výsledek v podobě pořádně husté omáčky, polévky nebo šťávy k masu. Je ale mezi těmito zahušťovacími vychytávkami české kuchyně nějaký rozdíl? A umíte je vůbec správně připravit a použít?
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Vynikající španělský ptáček podle receptu od mojí maminky

    Před 1 měsícem
    Receptů na španělského ptáčka je spousty. Je to něco podobného jako se svíčkovou nebo gulášem. Každý to vaří trochu jinak. Dnes jsem uvařil španěláka tak, jak ho dělá moje maminka. Suroviny: hovězí zadní 0,6 kg, vejce 2 ks, cibule větší 2 ks, špek 50 g, anglická slanina, hovězí vývar ¾ l, hladká mouka 3 lžíce, plnotučná hořčice, párek, okurka, pepř, bobkový list, sůl a sádlo cca 40 g.
     Komentáře
  • Extra

    Karlos se směje Lele do tváře: Po průšvihu s Larou ji vzal do baru, kam vodil Riku na mouku

    Před 1 měsícem
    Lela Ceterová má zřejmě nervy ze železa. Sotva rozdýchala románek svého manžela s Rikou Fane, ten se jal juchat v Thajsku s barmankou z Brna, kterou samozřejmě taky nezná. A jako by to nestačilo, po návratu z asijského dobrodružství Karlosovi nebylo blbé vzít Lelu do baru, který nechvalně proslul právě jako místo dostaveníček s Rikou.
     Komentáře
  • Ferty

    Znáte studentský řízek? Delikatesa ze socialismu se vrací

    Před 1 měsícem
    Studentský řízek získal svůj název kvůli tomu, že byl v minulých dobách oblíbenou pochoutkou právě studentů. Ti neměli při studiu moc peněz, a pokud si chtěli na kolejí vykouzlit levnou a...
     Komentáře
  • Novinky

    Recepty na výtečné dalamánky, škvarkový a žitný chléb a tukové rohlíky

    Před 1 měsícem
    Křupavá kůrka chleba, měkoučké rohlíky, vůně linoucí se kuchyní… Také milujete domácí pečivo? Pod vedením skvělých manželů Vávrových ze slavné průhonické restaurace Hliněná bašta se vám určitě podaří i dalamánky nebo škvarkový chléb!
     Komentáře
  • Runwayonline

    Skvělé a levné: Zelné placky. Jak upéct ty nej?

    Před 1 měsícem
    Tento týden začal Popeleční středou 40denní půst. Možná ho nedržíte, ale recept na odlehčené, zdravé a přitom skvělé jídlo se určitě hodí vždycky. A zelné placky jsou opravdu báječné.
     Komentáře
Reklama