Zavřít
Rozinka

Rozinka

Nejnovější články na Seznamu na téma Rozinka
  • Lifee

    Mazanec podle Heleny Růžičkové: Velikonoční klasika s máslem, rumem a rozinkami

    Před 2 dny
    Slavná herečka Helena Růžičková byla známá nejen svými rolemi a věštěním, ale také vařením. Víte, jakému masu dávala přednost? A jaký je dodnes populární recept na velikonoční mazanec podle Heleny Růžičkové?
     Komentáře
  • Vitalia

    Co je v čokoládě, která chutná jako mazanec?

    Před 23 dny
    Na českém trhu máme dvě sladké novinky, které potěší milovníky netradičních chutí, nebo ty, kteří rádi věnují svým přátelům originálně balené a chuťově vytříbené dárky. Většina lidí od čokolády očekává něco pozitivního, protože ji mají rádi a jistě již také četli či slyšeli mnoho pochvalného o jejím vlivu.
     Komentáře
  • Receptovník

    Cheesecake sestry Anastázie: božské spojení tvarohu a rozinek se rozplyne na jazyku

    Před 1 měsícem
    Tvarohový dort je sázka na jistotu, protože chutná snad úplně každému. Navíc dobře vypadá a hodí se na běžné posezení u kafíčka i na sváteční stůl při oslavách a setkání s přáteli. Receptů existuje velké množství, ale tento je v mnohém unikátní. Autorkou je sestra Anastázie Pustelniková, která je řeholnicí v Kongregaci dcer Boží lásky a působila na různých místech, na základě svých kuchařských zkušeností pravidelně vydává knihy receptů.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak na slovenské masopustní šišky: Chuť vylepšují rozinky naložené v rumu, o vůni se postará obalení ve skořicovém cukru

    Před 1 měsícem
    K českému masopustu patří koblihy, na Slovensku zase milují šišky. Dělají je v různých verzích, kromě klasických kulatých jsou u nich populární i ty v podobě nadýchaných pletenců. Připravují se také z kynutého těsta, ale aspoň je nemusíte plnit. Nakonec je totiž jen stačí obalit ve skořicovém cukru.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jednoduché tvarohové masopustní koblihy zvládneme snadno. Nemusejí se nechávat kynout a jsou krásně vláčné

    Před 1 měsícem
    Dostali jste chuť na koblihy, ale na ty z kynutého těsta si netroufnete? Tak zkuste jejich zjednodušenou nekynutou verzi. Malé koblížkové jednohubky se připravují ze snadného tvarohového těsta a když je vylepšíte navíc rozinkami, budete se oblizovat až za ušima.
     Komentáře
  • iReceptář

    Vlčnovské vdolečky. Takhle se připravovaly s Jiřinou Bohdalovou v televizi

    Před 1 měsícem
    Také milujete vlčnovské vdolečky stejně jako Jiřina Bohdalová? Upečte si oblíbené pečivo podle receptu, o který se podělila s herečkou jedna z pokračovatelek vlčnovské tradice.
     Komentáře
  • OnlyU

    Začínal na pochybných receptech, nakonec to dotáhl na vítěze MasterChefa. Martin Pecina představil staroslovanský pokrm

    Před 2 měsíci
    Koncem loňského roku se stal vítězem pořadu MasterChef. Fanoušky a porotce si získal nejen svým netradičním vzhledem s dlouhým plnovousem, ale samozřejmě hlavně tím, že předvedl skvělé umění v kuchyni. Martin Pecina ale přiznává, že každý někde začínal, a on se na začátku inspiroval dokonce i recepty na Mimibazaru.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Vynikající žemlovka bez tvarohu, která vymaže vzpomínky na tu ze školní jídelny

    Před 2 měsíci
    V dnešním videu o vaření upečeme vynikající žemlovku bez tvarohu. 🔥Suroviny: 14 rohlíků, 2 ks vejce, 1 l mléka, 5 jablek, vanilkový cukr, strouhanku, cukr, máslo a skořici.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Sváteční voňavá vánočka: S máslem a rozinkami chutná nejlépe

    Před 3 měsíci
    Klasická kynutá vánočka patří ke svátečnému pečivu. Jelikož cena pečiva docela stoupla, vyplatí se připravit si tuhle lehounce sladkou dobrotu doma. Tahle je navíc zadělaná jen vodou, provoněná máslem a rozinkami a podle našeho videa ji zvládnete uplést jako profík!
     Komentáře
  • Jímeto

    Pohřební koláč býval v Pensylvánii stejnou samozřejmostí jako rakev. Znamenal vždy blížící se smutnou událost

    Před 3 měsíci
    Velice rozšířený byl pro událost související se smrtí koláč s hrozinkami. Hlavně v místech, kde se v Pensylvánii usadili Němci a Holanďané, tuto tradici dodržovali.
     Komentáře
  • Jímeto

    Pudinkové šneky připravíte snadno a rychle. Nejlépe chutnají kolem Vánoc

    Před 3 měsíci
    Vanilkové šneky si někteří lidé dělají během celého roku, pro jiné je to ale tradice, se kterou se začíná v listopadu a která do domácnosti přináší kouzlo Vánoc.
     Komentáře
  • Vitalia

    Vánočky v obchodech: Čistě máslovou mají jen v jednom řetězci

    Před 3 měsíci
    Nejíte rozinky, nebo chcete na Vánoce jen vánočku z másla, ale ani v jednom případě ji nechcete péct? Máme pro vás přehled vánoček, které si v řetězcích můžete koupit. Vánočky, byť kupované, mohou být s máslem, z másla, bez másla, s rozinkami i bez, s kandovaným ovocem nebo bohatou ozdobou. Níže je nabídka českých řetězců.
     Komentáře
  • OnlyU

    Rozinky lze udělat i doma. Budou šťavnaté a bez oxidu siřičitého

    Před 3 měsíci
    Když vejdete do většiny supermarketů, dříve či později narazíte na regál se sušeným ovocem. Možná vám tak přijde zbytečné si jej sušit doma. My vám však zaručujeme, že například takové hrozny, které si usušíte doma v sušičce ovoce, budou mnohem chutnější a zdravější než ty kupované. Zdroj
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jednoduchá tvarohová štola: Voní máslem, rozinkami a rumem a podle názorného videa ji zvládne připravit každý

    Před 3 měsíci
    Klasická štola se připravuje z kynutého těsta. Tvarohová štola je také plná sušeného ovoce, nemusíte ji ale nechávat odležet. Proto ji můžete připravit kdykoliv, je vláčná a výborná. Využijte naše tipy.
     Komentáře
  • Jímeto

    S přípravou kokosek vám mohou pomoci i vaše děti. Existuje mnoho variant, jak si je vychutnat

    Před 3 měsíci
    Patří mezi vánoční cukroví, které je snad ze všech nejjednodušší na přípravu.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Zlatavé rozinky by měly být stále přichystané na stole

    Před 4 měsíci
    Zázračné rozinky. Kdo by řekl, že tyto malé vysušené plody vinné révy v sobě skrývají takové množství prospěšných látek? Zvyšují energii, pomáhají pleti a vlasům a dokážou zlepšit i váš sexuální život! Nevěříte?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pověstná drážďanská vánoční štola je plná rozinek, ovoce a mandlí a voní po kořením. Takhle snadno se dělá

    Před 4 měsíci
    Drážďanská štola je sice "doma" u sousedů, ale dávno se zabydlela i u nás. Ostatně, je to taková hutnější, máslovější a sladší vánočka. Tak kdo by ji nemiloval! Pokud si chcete dopřát tu nejlepší, je nejvyšší čas zjistit, jak na to. Přečtěte si, co jí nesmí chybět a jak ji připravit k dokonalosti.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Připravte si sladké mlsání na zimu, po kterém nepřiberete

    Před 4 měsíci
    Zima už pomalu klepe na dveře a s ní mizí i šance sehnat čerstvé sezónní ovoce. Navíc přichází čas mlsání a uždibování laskomin. Sladkosti jsou tak dobré! Ale sníst každý den čokoládu? To prostě nejde. Proto vám přinášíme jednoduché recepty, jak si lehce a snadno vytvořit vlastní dobroty na celou zimu.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Hrozny nejsou jen na víno? Udělejte si domácí rozinky, džem nebo zdravý džus

    Před 5 měsíci
    Hrozny vinné révy patří mezi nejušlechtilejší plodiny na světě. Snad každý rád konzumuje šťavnaté kuličky hroznového vína, které jsou zdravou alternativou nezdravých pochutin. Mnoho lidí pěstuje vinnou révu na zahradě, jde o rostlinu, která se vám odmění tím nejkrásnějším způsobem, a sice lahodnou úrodou. Pokud je úrody mnoho, možná vám přijde škoda, že nesníte všechno. Anebo zahradu nemáte, ale podařilo se vám koupit větší množství hroznového vína v akci. Naštěstí existují chutné způsoby, jak ho využít, a my si je představíme.
     Komentáře
  • Události247

    V oblíbené české pochoutce našla inspekce škodlivou věc. Lidé by ji měli ihned vyhodit do koše

    Před 5 měsíci
    Inspektoři odhalili v rozinkách Dr. Ensa zakázaný minerální olej. Zákazníky varují, aby je nejedli a okamžitě se jich zbavili.
     Komentáře
  • iReceptář

    Co se starými rohlíky? Moje babička z nich dělala tento božský moučník

    Před 5 měsíci
    Postarší rohlíky se hodí zejména na domácí strouhanku, ale jestliže už jí máte dost, přemýšlíte i o jiném využití. Co si připomenout dětství se starou dobrou zemlbábou?
     Komentáře
  • Náš region

    Nebezpečná šarže rozinek! Inspekce důrazně nedoporučuje jejich konzumaci

    Před 6 měsíci
    Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) varuje před konzumací rozinek společnosti Tesco. Obsahují minerální olej, který nelze používat v potravinářství. Jde o Rozinky Sultana,…
     Komentáře
  • Novinky

    Inspekce varuje před konzumací rozinek s minerálními oleji

    Před 6 měsíci
    Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) varuje před konzumací rozinek společnosti Tesco. Obsahují minerální olej, který nelze používat v potravinářství. V sobotu to uvedl mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.
     Komentáře
  • Příbram

    Inspekce varuje před konzumací rozinek s minerálními oleji

    Před 6 měsíci
    Spotřebitelům, kteří mají uvedenou šarži potraviny doma, inspekce důrazně nedoporučuje její konzumaci.
     Komentáře
  • České noviny

    Inspekce varuje před konzumací rozinek s minerálními oleji

    Před 6 měsíci
    Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) varuje před konzumací rozinek společnosti Tesco. Obsahují minerální olej, který nelze používat v potravinářství. Jde o Rozinky Sultana, balení 200 g, s označením data minimální trvanlivosti do 4/2023, šarže L220953V9871. ČTK to dnes sdělil mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.
     Komentáře
  • Hlídací pes

    Cigarety neškodí a diamantová voda plní přání. Přehlídka internetových nesmyslů o zdraví

    Před 7 měsíci
    VIDEO. Jak fungují obětní beránci, sběrači rozinek či obchodníci se zdravím? HlídacíPes.org v sérii krátkých videí na sociální síti TikTok přibližuje manipulativní praktiky v informačním prostoru. Videa vytvořená ve spolupráci s mezinárodní novinářskou organizací Free Press for Eastern Europe využívají metodu takzvaného prebunkingu – „dezinformačního očkování“. Běžné ověřování falešných zpráv reaguje na manipulace, které už kolují ve veřejném
     Komentáře
  • ČasProŽeny

    Ovesné sušenky s rozinkami

    Před 7 měsíci
    Ovesné sušenky s rozinkami jako od babičky! Podávejte je se sklenicí mléka a vychutnejte si ovesné sušenky, které vás vrátí do dětství, doporučují kuchařští odborníci z webu Better Homes & Gardens.
     Komentáře
  • Mistr pekař

    Jak připravit tvarohovou i povidlovou náplň do koláčů a k tomu sváteční drobenku

    Před 7 měsíci
    Ingredience na 36 koláčků. TVAROHOVÁ: 250 g měkkého plnotučného tvarohu, 50 g cukru, 5 g vanilkového cukru, 5 g nastrouhané citronové kůry, 1 vejce, 20 g rozinek v tuzemáku. POVIDLOVÁ: 440 g švestkových povidel, 5 g tuzemáku, 2 g mleté skořice, 10 g strouhanky (zbytek uchovejte v lednici) SVÁTEČNÍ DROBENKA: 130 g hrubé mouky, 80 g másla, 60 g cukru krupice, 20 g vanilkového cukru, 5 g tuzemáku.
     Komentáře
  • TN

    Inspektoři stáhli z prodeje šarži rozinek z dovozu. Je v nich minerální olej

    Před 8 měsíci
    Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) odhalila závadnou šarži sušených rozinek slovenského výrobce Encinger SK. Laboratorní rozbor v nich potvrdil přítomnost zakázaného minerálního oleje.
     Komentáře
  • Náš region

    V rozinkách ze Slovenska našla inspekce zakázaný olej

    Před 8 měsíci
    Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) odhalili v jedné šarži rozinek značky Dr. Ensa slovenského výrobce Encinger SK zakázaný minerální olej. Šarži označenou…
     Komentáře
  • Novinky

    Inspekce varuje před šarží rozinek z dovozu

    Před 8 měsíci
    Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) odhalili v jedné šarži rozinek značky Dr. Ensa slovenského výrobce Encinger SK zakázaný minerální olej. Šarži označenou E02220197C s minimální trvanlivostí do 4.dubna 2023 nařídili stáhnout z trhu, lidé by tyto rozinky neměli jíst.
     Komentáře
  • Aktuálně

    Inspektoři našli v rozinkách Dr.Ensa zakázaný minerální olej. Nejezte je, varují

    Před 8 měsíci
    Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce nařídili výrobek stáhnout z trhu, lidé by tyto rozinky neměli jíst.
     Komentáře
  • ZdravéStravování

    Stačí hrst rozinek denně a vaše tělo vám poděkuje. Jejich účinky na zdraví by čekal málokdo

    Před 8 měsíci
    Sušené ovoce patří mezi nejpřínosnější potraviny, které jsou dostupné téměř na každém trhu. Zde najdete jejich největší benefity pro vaše zdraví.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    1 min

    Podcast
    Nejsou rozinky jako rozinky. Které se kam hodí? Radí cukrář Josef Maršálek

    Před 10 měsíci

    ·

    1 minuta

    Existují různé druhy velikosti, barvy a chutě rozinek. Jestli přemýšlíte, které rozinky na co použít, mám pro vás pár nápadů.
     Komentáře
  • iReceptář

    Nejlepší velikonoční beránek: Tento zvládne upéct i úplný začátečník

    Před 11 měsíci
    Budete na Velikonoce péct beránka? Co takhle vyzkoušet velikonočního beránka z lehoučkého mandlového třeného těsta. Pochutnejte si letos na vlastím, doma upečeném velikonočním beránkovi. Tento je nejen lahodný, ale také krásný.
     Komentáře
  • Proženy

    Velikonoční beránek, jak ho neznáte: upečte ho z ořechového těsta s opilými rozinkami

    Před 11 měsíci
    Jako jeden ze symbolů Velikonoc, zejména tedy v kuchyni, je beránek. Zkuste si ho tentokrát upéct trochu jinak, než jste zvyklí, a to s ořechy a rozinkami.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Obchody stahují z prodeje loupané pistácie s úlomky skla a závadné rozinky. Doma je můžete mít i vy

    Před 11 měsíci
    Řetězce s potravinami stahují z prodeje balené pistácie a rozinky. Zvláště byste měli zpozornět, pokud máte doma balení loupaných pistácií, ty totiž velkoobchod makro stahuje, protože mohou být kontaminované úlomky skla. V případě rozinek z řetězce Albert se jedná o blíže nespecifikovanou závadu, ale i v tomto případě varuje společnost před konzumací a žádá zákazníky, aby výrobek vrátili.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Nadýchaný Hot Cross Buns

    Před 1 rokem
    Hot Cross Buns neboli „bochánky s křížem“ jsou sladkou a nadýchanou, kořením vonící buchtou z kynutého těsta plnou rozinek, proslazované kůry nebo jiného sušeného ovoce.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Chutná ricottová bábovka

    Před 1 rokem
    Pokud vás o víkendu čeká rodinná návštěva, anebo si jen chcete upéct něco dobrého k nedělní kávičce, můžete vyzkoušet trochu neobvyklý recept na bábovku z ricotty.
     Komentáře
  • iReceptář

    Žemlovka Ládi Hrušky: Z toustového chleba je vynikající a za pět minut hotová

    Před 1 rokem
    Kuchtík všeuměl Láďa Hruška je známý tím, že jsou jeho pokrmy levné, rychlé a chutné. Nejinak je tomu i v případě jeho žemlovky z toustového chleba, kterou bývalý moderátor miluje a často ji své rodině připravuje.
     Komentáře
  • Proženy

    Jako v Alpách na sjezdovce! Připravte si doma báječný císařský trhanec alias kaiserschmarrn

    Před 1 rokem
    Milujete palačinky a piškotové omelety? Pak si zamilujete i rakouskou klasiku – císařský trhanec. A když ho doplníte rozinkami naloženými v rumu a poprášíte moučkovým cukrem, budete se rozplývat blahem.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pečeme s Ivou: Usmažte si dokonalé mini benátské koblížky, slavné Frittelle di Carnevale!

    Před 1 rokem
    Tučný čtvrtek je tady a s ním přichází čas na smažení koblih nebo koblížků. Máte-li doma malé caparty, jistě oceníte recept právě na mini koblížky. Do těch italských karnevalových se tradičně dávají rozinky a po usmažení se koblížky obalují v cukru. Zkuste a nebudete litovat!
     Komentáře
  • MůjLife

    Místo nezdravých cukrovinek mlsejte římské švestky či pravou pracharandu. Lze ještě konzumovat zkrystalizované rozinky?

    Před 1 rokem
    Nejen známé křížaly si můžete koupit, nebo si je vyrobit sami doma z vlastních zdrojů ovoce. Princip sušení potravin spočívá v takovém snížení obsahu vody, že v ní přítomné mikroorganismy nemohou dále žít a kazit ji.
     Komentáře
  • iReceptář

    Hříšně dobrý rýžový nákyp s jablky a skořicí: Slaďoučký a nadýchaný jako polštář

    Před 1 rokem
    Ve školní jídelně nenáviděné jídlo, které, když se udělá pořádně, je neskutečnou lahůdkou. Nedovolte, aby se vašim dětem znechutil, a připravte jim ho podle následujícího receptu. Neuvěříte, jak bude chutný a voňavý!
     Komentáře
  • Můj chlupáč

    Mléko, čokoláda, rozinky. Které další dobroty nedávat kočce?

    Před 1 rokem
    Dopřáváte svému kočičímu miláčkovi občas i nějakou tu ochutnávku ze svého vlastního talíře? Pak si dejte pozor, abyste nevědomky kočce neublížili. Které „lidské“ potraviny by se do žaludku vašeho mňoukajícího mazlíčka neměly dostat?
     Komentáře
  • Cuketka peče

    Skvělé hrníčkové muffiny ze strouhané mrkve a opilých rozinek

    Před 1 rokem
    Muffiny, které budou vždycky vláčné, s vůní vanilky, skořice a rozinkami namočenými v rumu. Jinak nic komplikovaného. Těsta je docela dost, asi na 20 muffinů. Takže buď protočíte menší formu nebo vezměte větší. Rozpis najdete na konci videa.
     Komentáře
  • iReceptář

    Maršálkův zimní křehký závin: Jablečnou náplň vylepšil, výsledek je skvostný

    Před 1 rokem
    Mistr pekař Josef Maršálek je svým pečením pověstný, takže jakýkoli z jeho receptů vyzkoušíte, budete mile překvapeni. I tradiční závin je v jeho podání „nebem v ústech". Takže se nebojte vyzkoušet Maršálkův tip pro dlouhé zimní večery – křehký a lahodný závin.
     Komentáře
  • Prima Nápady

    Tento koláč vynikne mezi sladkoslanými pokrmy, je čas na změnu jídelníčku

    Před 1 rokem
    Koláče a záviny z listového těsta můžeme péct nasladko i naslano. Ať už zvolíme jakoukoli variantu, hodí se ke kávě, čaji i k večeři. Závin, ve kterém se snoubí jemná chuť piniových oříšků se slanou chutí špenátu a sladkých rozinek, je příjemnou změnou v jídelníčku, kterou každý jistě rád uvítá.
     Komentáře
  • iReceptář

    Fantastické Kašpárkovy palačinky s tvarohem a karamelem. Nejlepší recept

    Před 1 rokem
    Milujete palačinky, ale toužíte po netradičním receptu, kterým překvapíte celou rodinu? Připravte si křupavé rolky plněné tvarohem, přelité karamelovo-čokoládovou omáčkou. Dokonalou chuť zajistí opražené ořechy a čerstvé ovoce. Zkuste palačinky podle šéfkuchaře Radka Kašpárka.
     Komentáře
  • iReceptář

    Nejlepší náplň do štrúdlu podle Maršálka: Jak ji udělat a čemu se vyvarovat

    Před 1 rokem
    Jablečný štrúdl patří k dost možná nejoblíbenějším a zároveň nejsnazším moučníkům, které se v českých domácnostech připravují. Lahodnou jablečnou náplň, jíž se těsto plní, si pak každý připravuje po svém. Někdo sází jen na syrová jablka se skořicí, jiní jablka napřed raději podusí a přidají k nim rozinky a ořechy. Postupů zkrátka existuje mnoho. Jeden z nich ale dokáže hravě strčit všechny ostatní do kapsy.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Rozinky jsou zdravé pouze v malém množství

    Před 1 rokem
    Jak velkou porci rozinek by měl člověk denně jíst? A proč vám tahle sladkost může způsobit nežádoucí alergické reakce?
     Komentáře
  • Šéfem za pár minut - Prima Pauza

    Originální sendvič s rukolou a kachním prsem

    Před 1 rokem
    Jak vařit natolik skvěle, aby všem chutnalo? Buďte bez obav, Prima Pauza vám přináší to nejlahodnější z legendárního pořadu Zdeňka Pohlreicha, díky kterému se i vy můžete stát „Šéfem za pár minut!“ Další vyvoněné recepty na iprima.cz.
     Komentáře
  • MeziŽenami

    Chcete o Vánocích přilepšit domácím mazlíčkům: pozor na některé potraviny, které jim škodí. Nevhodná je čokoláda i rozinky

    Před 1 rokem
    Vánoce jsou svátky hojnosti a mnozí z nás chtějí dopřát i svým čtyřnohým kamarádům.
     Komentáře
  • Fajntip

    Rozinky v bábovce? Jak to máte vy? Vyzkoušejte náš recept

    Před 1 rokem
    Jak to máte v případě bábovky s rozinkami? Milujete ji, nebo ji zatracujete a rozinky z ní vydloubáváte? Pokud rozinky milujete, není co řešit. V případě, že rozinky moc nemusíte, namočte je do rumu. Možná, že změníte názor!
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Nadýchaná vánočka, která se vždy povede a je hotová během chvilky

    Před 1 rokem
    Vánočka je symbol Vánoc. Mnoho hospodyněk se proto každý rok trápí, aby jim vzešla, byla měkká, nadýchaná a proto ji lijí do forem či vyztužují špejlemi. U našeho receptu to není potřeba. Vánočka je nadýchaná, měkká, voňavá a hlavně se bez jakýchkoliv špejlí vždy povede. Vyzkoušejte náš recept a přesvědčte se.
     Komentáře
  • iReceptář

    Skvělý recept na rumové kuličky: Nemusíte je obalovat v kokosu, jsou lepší věci

    Před 1 rokem
    Rumové kuličky jsou klasickou sváteční lahůdkou. Jsou rychle hotové, mají bohatou čokoládovou chuť a jemně voní po rumu. Vytvořit je můžete i přesto, že jste kuchař začátečník nebo nechcete zapínat troubu. Jaký je nejlepší recept na rumové kuličky?
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak netradičně ozdobit linecké cukroví: Bude krásné a získá ještě lepší chuť

    Před 1 rokem
    Oblíbené linecké cukroví, vonící vanilkou, citrónovou kůrou a rybízovou marmeládou, je prostě klasika a jeden z nejčastějších vánočních symbolů na svátečním stole. Zkuste se však trošku „odvázat" a vyzkoušejte to i jinak. Fantazii se meze nekladou. Jak a čím vším se dá tradiční cukroví ozdobit?
     Komentáře
  • Babinet

    Tradiční staročeská vánoční omáčka: Muzika, odvárka, lízačka či tomáškový kompot

    Před 1 rokem
    Muzika, odvárka, lízačka, tomáškový kompot, vocet a další, to vše jsou názvy staročeské vánoční pochoutky. Tradice velí, že se vařívá 21.prosince  (podle katolického kalendáře na sv. Tomáše), aby se do Štědrého dne krásně rozležely a prolnuly všechny chutě. Čím déle necháte odležet, tím je výsledná chuť lepší. Jedná se vlastně o sladkou, hnědou, hustou omáčku (někdo používá spíše název kompot) ze sušeného ovoce, doplněnou chutí ořechů, rozinek, mandlí, koření, rumu, povidel ... receptů je mnoho, a dá se říct, že každý si připravuje tento pokrm dle svých zvyklostí a především dle své chuti. Tato omáčka totiž může chutnat pokaždé trošku jinak.
     Komentáře
  • Frekvence 1

    Inspirujte se vánočním cukrovím, na kterém si pochutnávají v zahraničí

    Před 1 rokem
    Většina Čechů si neumí představit Vánoce bez vanilkových rohlíčků, lineckého nebo vosích hnízd. Víte ale, na čem si pochutnávají například v Itálii, Řecku nebo Německu? Přinášíme vám přehled toho nejzajímavějšího cukroví ze zahraničí, který vás třeba inspiruje k tomu, abyste upekli i něco nového.
     Komentáře
  • Vitalia

    V prodeji se objevily rozinky s ropným olejem. A nebylo to poprvé

    Před 1 rokem
    Každoročně se potravinářská inspekce v tržní síti setkává s rozinkami, které neodpovídají legislativě. Obsahují jed nebo zakázané minerální (ropné) oleje. Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zjistila závadné rozinky v brněnské provozovně řetězce Albert. Pocházely z Iránu, jejich výrobce je slovenská firma Enciger.
     Komentáře
Reklama