Zavřít
Rozinka

Rozinka

Nejnovější články na Seznamu na téma Rozinka
  • ČasProŽeny

    Ovesné sušenky s rozinkami

    Před 11 hodinami
    Ovesné sušenky s rozinkami jako od babičky! Podávejte je se sklenicí mléka a vychutnejte si ovesné sušenky, které vás vrátí do dětství, doporučují kuchařští odborníci z webu Better Homes & Gardens.
     Komentáře
  • Mistr pekař

    Jak připravit tvarohovou i povidlovou náplň do koláčů a k tomu sváteční drobenku

    Před 4 dny
    Ingredience na 36 koláčků. TVAROHOVÁ: 250 g měkkého plnotučného tvarohu, 50 g cukru, 5 g vanilkového cukru, 5 g nastrouhané citronové kůry, 1 vejce, 20 g rozinek v tuzemáku. POVIDLOVÁ: 440 g švestkových povidel, 5 g tuzemáku, 2 g mleté skořice, 10 g strouhanky (zbytek uchovejte v lednici) SVÁTEČNÍ DROBENKA: 130 g hrubé mouky, 80 g másla, 60 g cukru krupice, 20 g vanilkového cukru, 5 g tuzemáku.
     Komentáře
  • TN

    Inspektoři stáhli z prodeje šarži rozinek z dovozu. Je v nich minerální olej

    Před 20 dny
    Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) odhalila závadnou šarži sušených rozinek slovenského výrobce Encinger SK. Laboratorní rozbor v nich potvrdil přítomnost zakázaného minerálního oleje.
     Komentáře
  • Náš region

    V rozinkách ze Slovenska našla inspekce zakázaný olej

    Před 21 dny
    Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) odhalili v jedné šarži rozinek značky Dr. Ensa slovenského výrobce Encinger SK zakázaný minerální olej. Šarži označenou…
     Komentáře
  • Novinky

    Inspekce varuje před šarží rozinek z dovozu

    Před 21 dny
    Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) odhalili v jedné šarži rozinek značky Dr. Ensa slovenského výrobce Encinger SK zakázaný minerální olej. Šarži označenou E02220197C s minimální trvanlivostí do 4.dubna 2023 nařídili stáhnout z trhu, lidé by tyto rozinky neměli jíst.
     Komentáře
  • Aktuálně

    Inspektoři našli v rozinkách Dr.Ensa zakázaný minerální olej. Nejezte je, varují

    Před 21 dny
    Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce nařídili výrobek stáhnout z trhu, lidé by tyto rozinky neměli jíst.
     Komentáře
  • ZdravéStravování

    Stačí hrst rozinek denně a vaše tělo vám poděkuje. Jejich účinky na zdraví by čekal málokdo

    Před 1 měsícem
    Sušené ovoce patří mezi nejpřínosnější potraviny, které jsou dostupné téměř na každém trhu. Zde najdete jejich největší benefity pro vaše zdraví.
     Komentáře
  • Podcasty Seznam

    1 min

    Podcast
    Nejsou rozinky jako rozinky. Které se kam hodí? Radí cukrář Josef Maršálek

    Před 2 měsíci

    ·

    1 minuta

    Existují různé druhy velikosti, barvy a chutě rozinek. Jestli přemýšlíte, které rozinky na co použít, mám pro vás pár nápadů.
     Komentáře
  • iReceptář

    Nejlepší velikonoční beránek: Tento zvládne upéct i úplný začátečník

    Před 4 měsíci
    Budete na Velikonoce péct beránka? Co takhle vyzkoušet velikonočního beránka z lehoučkého mandlového třeného těsta. Pochutnejte si letos na vlastím, doma upečeném velikonočním beránkovi. Tento je nejen lahodný, ale také krásný.
     Komentáře
  • Proženy

    Velikonoční beránek, jak ho neznáte: upečte ho z ořechového těsta s opilými rozinkami

    Před 4 měsíci
    Jako jeden ze symbolů Velikonoc, zejména tedy v kuchyni, je beránek. Zkuste si ho tentokrát upéct trochu jinak, než jste zvyklí, a to s ořechy a rozinkami.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Obchody stahují z prodeje loupané pistácie s úlomky skla a závadné rozinky. Doma je můžete mít i vy

    Před 4 měsíci
    Řetězce s potravinami stahují z prodeje balené pistácie a rozinky. Zvláště byste měli zpozornět, pokud máte doma balení loupaných pistácií, ty totiž velkoobchod makro stahuje, protože mohou být kontaminované úlomky skla. V případě rozinek z řetězce Albert se jedná o blíže nespecifikovanou závadu, ale i v tomto případě varuje společnost před konzumací a žádá zákazníky, aby výrobek vrátili.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Nadýchaný Hot Cross Buns

    Před 4 měsíci
    Hot Cross Buns neboli „bochánky s křížem“ jsou sladkou a nadýchanou, kořením vonící buchtou z kynutého těsta plnou rozinek, proslazované kůry nebo jiného sušeného ovoce.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Chutná ricottová bábovka

    Před 5 měsíci
    Pokud vás o víkendu čeká rodinná návštěva, anebo si jen chcete upéct něco dobrého k nedělní kávičce, můžete vyzkoušet trochu neobvyklý recept na bábovku z ricotty.
     Komentáře
  • iReceptář

    Žemlovka Ládi Hrušky: Z toustového chleba je vynikající a za pět minut hotová

    Před 5 měsíci
    Kuchtík všeuměl Láďa Hruška je známý tím, že jsou jeho pokrmy levné, rychlé a chutné. Nejinak je tomu i v případě jeho žemlovky z toustového chleba, kterou bývalý moderátor miluje a často ji své rodině připravuje.
     Komentáře
  • Proženy

    Jako v Alpách na sjezdovce! Připravte si doma báječný císařský trhanec alias kaiserschmarrn

    Před 5 měsíci
    Milujete palačinky a piškotové omelety? Pak si zamilujete i rakouskou klasiku – císařský trhanec. A když ho doplníte rozinkami naloženými v rumu a poprášíte moučkovým cukrem, budete se rozplývat blahem.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pečeme s Ivou: Usmažte si dokonalé mini benátské koblížky, slavné Frittelle di Carnevale!

    Před 5 měsíci
    Tučný čtvrtek je tady a s ním přichází čas na smažení koblih nebo koblížků. Máte-li doma malé caparty, jistě oceníte recept právě na mini koblížky. Do těch italských karnevalových se tradičně dávají rozinky a po usmažení se koblížky obalují v cukru. Zkuste a nebudete litovat!
     Komentáře
  • MůjLife

    Místo nezdravých cukrovinek mlsejte římské švestky či pravou pracharandu. Lze ještě konzumovat zkrystalizované rozinky?

    Před 5 měsíci
    Nejen známé křížaly si můžete koupit, nebo si je vyrobit sami doma z vlastních zdrojů ovoce. Princip sušení potravin spočívá v takovém snížení obsahu vody, že v ní přítomné mikroorganismy nemohou dále žít a kazit ji.
     Komentáře
  • iReceptář

    Hříšně dobrý rýžový nákyp s jablky a skořicí: Slaďoučký a nadýchaný jako polštář

    Před 5 měsíci
    Ve školní jídelně nenáviděné jídlo, které, když se udělá pořádně, je neskutečnou lahůdkou. Nedovolte, aby se vašim dětem znechutil, a připravte jim ho podle následujícího receptu. Neuvěříte, jak bude chutný a voňavý!
     Komentáře
  • Můj chlupáč

    Mléko, čokoláda, rozinky. Které další dobroty nedávat kočce?

    Před 6 měsíci
    Dopřáváte svému kočičímu miláčkovi občas i nějakou tu ochutnávku ze svého vlastního talíře? Pak si dejte pozor, abyste nevědomky kočce neublížili. Které „lidské“ potraviny by se do žaludku vašeho mňoukajícího mazlíčka neměly dostat?
     Komentáře
  • Cuketka peče

    Skvělé hrníčkové muffiny ze strouhané mrkve a opilých rozinek

    Před 6 měsíci
    Muffiny, které budou vždycky vláčné, s vůní vanilky, skořice a rozinkami namočenými v rumu. Jinak nic komplikovaného. Těsta je docela dost, asi na 20 muffinů. Takže buď protočíte menší formu nebo vezměte větší. Rozpis najdete na konci videa.
     Komentáře
  • iReceptář

    Maršálkův zimní křehký závin: Jablečnou náplň vylepšil, výsledek je skvostný

    Před 6 měsíci
    Mistr pekař Josef Maršálek je svým pečením pověstný, takže jakýkoli z jeho receptů vyzkoušíte, budete mile překvapeni. I tradiční závin je v jeho podání „nebem v ústech". Takže se nebojte vyzkoušet Maršálkův tip pro dlouhé zimní večery – křehký a lahodný závin.
     Komentáře
  • Prima Nápady

    Tento koláč vynikne mezi sladkoslanými pokrmy, je čas na změnu jídelníčku

    Před 6 měsíci
    Koláče a záviny z listového těsta můžeme péct nasladko i naslano. Ať už zvolíme jakoukoli variantu, hodí se ke kávě, čaji i k večeři. Závin, ve kterém se snoubí jemná chuť piniových oříšků se slanou chutí špenátu a sladkých rozinek, je příjemnou změnou v jídelníčku, kterou každý jistě rád uvítá.
     Komentáře
  • iReceptář

    Fantastické Kašpárkovy palačinky s tvarohem a karamelem. Nejlepší recept

    Před 6 měsíci
    Milujete palačinky, ale toužíte po netradičním receptu, kterým překvapíte celou rodinu? Připravte si křupavé rolky plněné tvarohem, přelité karamelovo-čokoládovou omáčkou. Dokonalou chuť zajistí opražené ořechy a čerstvé ovoce. Zkuste palačinky podle šéfkuchaře Radka Kašpárka.
     Komentáře
  • iReceptář

    Nejlepší náplň do štrúdlu podle Maršálka: Jak ji udělat a čemu se vyvarovat

    Před 6 měsíci
    Jablečný štrúdl patří k dost možná nejoblíbenějším a zároveň nejsnazším moučníkům, které se v českých domácnostech připravují. Lahodnou jablečnou náplň, jíž se těsto plní, si pak každý připravuje po svém. Někdo sází jen na syrová jablka se skořicí, jiní jablka napřed raději podusí a přidají k nim rozinky a ořechy. Postupů zkrátka existuje mnoho. Jeden z nich ale dokáže hravě strčit všechny ostatní do kapsy.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Rozinky jsou zdravé pouze v malém množství

    Před 7 měsíci
    Jak velkou porci rozinek by měl člověk denně jíst? A proč vám tahle sladkost může způsobit nežádoucí alergické reakce?
     Komentáře
  • Šéfem za pár minut - Prima Pauza

    Originální sendvič s rukolou a kachním prsem

    Před 7 měsíci
    Jak vařit natolik skvěle, aby všem chutnalo? Buďte bez obav, Prima Pauza vám přináší to nejlahodnější z legendárního pořadu Zdeňka Pohlreicha, díky kterému se i vy můžete stát „Šéfem za pár minut!“ Další vyvoněné recepty na iprima.cz.
     Komentáře
  • MeziŽenami

    Chcete o Vánocích přilepšit domácím mazlíčkům: pozor na některé potraviny, které jim škodí. Nevhodná je čokoláda i rozinky

    Před 7 měsíci
    Vánoce jsou svátky hojnosti a mnozí z nás chtějí dopřát i svým čtyřnohým kamarádům.
     Komentáře
  • Fajntip

    Rozinky v bábovce? Jak to máte vy? Vyzkoušejte náš recept

    Před 7 měsíci
    Jak to máte v případě bábovky s rozinkami? Milujete ji, nebo ji zatracujete a rozinky z ní vydloubáváte? Pokud rozinky milujete, není co řešit. V případě, že rozinky moc nemusíte, namočte je do rumu. Možná, že změníte názor!
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Nadýchaná vánočka, která se vždy povede a je hotová během chvilky

    Před 7 měsíci
    Vánočka je symbol Vánoc. Mnoho hospodyněk se proto každý rok trápí, aby jim vzešla, byla měkká, nadýchaná a proto ji lijí do forem či vyztužují špejlemi. U našeho receptu to není potřeba. Vánočka je nadýchaná, měkká, voňavá a hlavně se bez jakýchkoliv špejlí vždy povede. Vyzkoušejte náš recept a přesvědčte se.
     Komentáře
  • iReceptář

    Skvělý recept na rumové kuličky: Nemusíte je obalovat v kokosu, jsou lepší věci

    Před 8 měsíci
    Rumové kuličky jsou klasickou sváteční lahůdkou. Jsou rychle hotové, mají bohatou čokoládovou chuť a jemně voní po rumu. Vytvořit je můžete i přesto, že jste kuchař začátečník nebo nechcete zapínat troubu. Jaký je nejlepší recept na rumové kuličky?
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak netradičně ozdobit linecké cukroví: Bude krásné a získá ještě lepší chuť

    Před 8 měsíci
    Oblíbené linecké cukroví, vonící vanilkou, citrónovou kůrou a rybízovou marmeládou, je prostě klasika a jeden z nejčastějších vánočních symbolů na svátečním stole. Zkuste se však trošku „odvázat" a vyzkoušejte to i jinak. Fantazii se meze nekladou. Jak a čím vším se dá tradiční cukroví ozdobit?
     Komentáře
  • Babinet

    Tradiční staročeská vánoční omáčka: Muzika, odvárka, lízačka či tomáškový kompot

    Před 8 měsíci
    Muzika, odvárka, lízačka, tomáškový kompot, vocet a další, to vše jsou názvy staročeské vánoční pochoutky. Tradice velí, že se vařívá 21.prosince  (podle katolického kalendáře na sv. Tomáše), aby se do Štědrého dne krásně rozležely a prolnuly všechny chutě. Čím déle necháte odležet, tím je výsledná chuť lepší. Jedná se vlastně o sladkou, hnědou, hustou omáčku (někdo používá spíše název kompot) ze sušeného ovoce, doplněnou chutí ořechů, rozinek, mandlí, koření, rumu, povidel ... receptů je mnoho, a dá se říct, že každý si připravuje tento pokrm dle svých zvyklostí a především dle své chuti. Tato omáčka totiž může chutnat pokaždé trošku jinak.
     Komentáře
  • Frekvence 1

    Inspirujte se vánočním cukrovím, na kterém si pochutnávají v zahraničí

    Před 8 měsíci
    Většina Čechů si neumí představit Vánoce bez vanilkových rohlíčků, lineckého nebo vosích hnízd. Víte ale, na čem si pochutnávají například v Itálii, Řecku nebo Německu? Přinášíme vám přehled toho nejzajímavějšího cukroví ze zahraničí, který vás třeba inspiruje k tomu, abyste upekli i něco nového.
     Komentáře
  • Vitalia

    V prodeji se objevily rozinky s ropným olejem. A nebylo to poprvé

    Před 8 měsíci
    Každoročně se potravinářská inspekce v tržní síti setkává s rozinkami, které neodpovídají legislativě. Obsahují jed nebo zakázané minerální (ropné) oleje. Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zjistila závadné rozinky v brněnské provozovně řetězce Albert. Pocházely z Iránu, jejich výrobce je slovenská firma Enciger.
     Komentáře
  • Brněnská Drbna

    Nejezte rozinky z Alberta, radí potravináři. Obsahují ropný produkt

    Před 8 měsíci
    V rozinkách dodávaných na trh slovenskou firmou Encinger našla Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) minerální olej. Jde o látku, která vzniká frakční destilací ropy a používá se mimo jiné jako průmyslové mazivo. Taková látka se v potravinách vyskytovat nesmí, proto inspekce doporučuje spotřebitelům, aby rozinky původem z Íránu nejedli.
     Komentáře
  • TN

    Inspekce varuje před rozinkami z Albertu. Odhalila v nich ropný olej

    Před 8 měsíci
    Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) objevila závadné rozinky v jedné z prodejen obchodního řetězce Albert, které mu dodává slovenská firma. Laboratorní rozbor odhalil minerální olej, který se ale v potravinách vyskytovat nesmí. Pokud má někdo rozinky s vadnou šarží doma, nemá je podle inspektorů jíst.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jablečný štrůdl z listového těsta. Vynikající klasický recept našich babiček

    Před 8 měsíci
    Jablečný štrůdl patří mezi klasické české moučníky, které se u nás na podzim připravují velmi často. Vůně jablíček a skořice spolu s křehkým horkým listovým těstem vlastně toto období čekání na advent zcela přesně vystihuje.
     Komentáře
  • iReceptář

    Základní těsto na štrúdl: Rychlé, levné, vynikající a nedá se zkazit

    Před 8 měsíci
    Na lahodný štrúdl, který voní po sladkých jablkách, skořici a rozinkách, se těší snad celá rodina. Jeho základ tvoří jemné tažené těsto, které s něžností milence objímá ovocnou náplň. První den je křupavější a druhý vláčnější. Třetího dne se většinou závin nedočká. Jak má vypadat těsto na štúdl?
     Komentáře
  • Babinet

    Malé, ale zdravé. Takové jsou rozinky, které posilují zrak a podpoří trávení

    Před 9 měsíci
    Kdo by nemiloval rozinky? Slaďoučké mrňouse, kteří perfektně zaženou hlad a doplní nám rychle baterky, zkrátka nejde nemít v oblibě. Kam můžeme, tam je propašujeme. Do kaší, do buchet, do tvarohu, do čaje, do jogurtu, do nákypů, do salátů nebo je uzobáváme prostě jen tak samotné. Nikdy nezklamou a v jakékoliv podobě jsou lahodnou mlskou. U chuti to ale nekončí. Rozinky jsou v mnoha ohledech i zdraví prospěšné.
     Komentáře
  • Hrdina kuchyně - Prima Pauza

    Ideální k sýrům i na chleba: Zkuste meruňkové chutney

    Před 9 měsíci
    Marie Doležalová a Martin Škoda vám předvedou, že opravdový hrdina kuchyně je sama ingredience. Prima Pauza vám zase předvede, že i recepty mohou být rychlé a jít rovnou k věci. Nezkrácené recepty a více zajímavých informací najdete na iprima.cz.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jablečný štrúdl z listového těsta: Poctivý a voňavý. Tak ho uměly naše babičky

    Před 9 měsíci
    Jablečný štrúdl neodmyslitelně patří k českým moučníkům. Češi mají tuto dobrůtku za svou, i když s největší pravděpodobností vznikla mimo naše uzemí a k nám se recept na ni dostal až v období Rakousko - uherské monarchie. Vede se letitý spor, zda je tato jablečná pochoutka naše a naši sousedé si ji jen přivlastnili, anebo je původně opravdu jejich.
     Komentáře
  • Proženy

    Nejjednodušší koláč na světě: jablečný crumble s rumovými rozinkami

    Před 9 měsíci
    Hoďte podzimní melancholii za hlavu a chopte se příležitostí, které toto roční období přináší. Kdy jindy bude voňavý jablečný crumble s rozinkami máčenými v rumu chutnat víc než právě teď?
     Komentáře
  • iReceptář

    Co s přebytečnými jablky: Upečte je s voňavou náplní a další kreativní nápady

    Před 10 měsíci
    Urodilo se letos? Potřebujete pár tipů na to, co udělat s jablky? Nejlepší jsou jednoznačně čerstvá, ale toto nejoblíbenější ovoce u nás má nespočet různých využití a zpracování. Třeba se inspirujete k tomu, jak jinak zpracovat oblíbená jablka letos.
     Komentáře
  • Babicova televize

    Ochutnejte Babicův recept na výborné pečené hrušky v listovém těstě

    Před 10 měsíci
    Použité ingredience: 1 balení listového těsta, 4 větší hrušky, 200 g tvarohu, 120 g hrozinek, smetana, 1 vejce, 1 lžíce medu, vanilkový cukr, mletá skořice, práškový cukr a aspik z červeného vína.
     Komentáře
  • Pěstujme

    Mlsání bez výčitek: rozinky nejen zaženou chuť na sladké, jsou také velmi zdravé

    Před 11 měsíci
    Rozinky buď milujete, nebo nenávidíte. Jsou pochoutkou, která je známá již po staletí. Mohou být doplňkem mnoha jídel, ale hodí se také jako rychlá a chutná svačinka. Proč si je pravidelně dopřávat a jaký vliv mohou mít na naše tělo? Ne každý je má rád, ale jsou plné vitaminů I když ne každý má rád rozinky, jsou známé tím, že jsou plné různých vitaminů.
     Komentáře
  • Můj chlupáč

    Mléko nebo rozinky. Které potraviny jsou pro kočku jedovaté?

    Před 1 rokem
    Dopřáváte svému kočičímu miláčkovi občas i nějakou tu ochutnávku ze svého vlastního talíře? Pak si dejte pozor, abyste nevědomky kočce neublížili. Které „lidské“ potraviny by se do žaludku vašeho mňoukajícího mazlíčka neměly dostat?
     Komentáře
  • Pěstujme

    Mlsejte zdravě. Rozinky jsou nejen chutné, jejich obsah prospěšných látek překvapí

    Před 1 rokem
    Rozinky neboli hrozinky jsou plody révy vinné, upravené sušením, které se takto konzumují už od pradávna. Nejčastěji jsou používány v pekárnách i v domácích podmínkách k pečení závinů, koláčů a dalších sladkých jídel. Své využití však najdou také při vaření, kdy jsou například součástí některých omáček nebo asijských pokrmů. Fungovat však mohou samy o sobě také jako zdravá svačina, která je nejen chutná, ale rychle dodá energii.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Během těhotenství jezte rozinky

    Před 1 rokem
    Jaká by měla být výživa nastávající maminky? Především pestrá. A hlavně by v ní neměly chybět rozinky! Z jakého důvodu?
     Komentáře
  • Proženy

    Třená bábovka s jablky a rozinkami. Na co si dát při pečení pozor, aby bylo těsto opravdu nadýchané?

    Před 1 rokem
    Pod názvem třená bábovka si leckdo vybaví mramorovanou klasiku našich babiček. Ačkoliv ta rozhodně patří mezi největší dobroty i mého dětství, připravila jsem ji tentokrát úplně jinak, a přitom stejně chutnou, vláčnou a jemnou. A pozor, je pěkně sladká!
     Komentáře
  • Žena-in

    Rada pro ženy, které se snaží otěhotnět: nutriční specialitka věří v pokrm indických babiček

    Před 1 rokem
    Výživová poradkyně a nutriční specialistka Rujata Diwekar překvapila maminky „snaživky“ radou, která zní jako od babičky. Prý ale opravdu funguje. Do jídelníčku by ženy měly zařadit tvaroh s rozinkami nebo datlemi.
     Komentáře
  • Feminela

    Mlsání bez výčitek s rozinkami, které tělu prospějí řadou cenných látek

    Před 1 rokem
    Rozinky, jinak také hrozinky, jsou sušené plody vinné révy. Jsou vynikajícím občerstvením, které můžete jíst místo sladkého, a to bez výčitek. Obsahují vlákninu, draslík a železo. Mohou se jíst syrové, především se však používají při pečení nebo vaření, setkáte se s nimi ve vánočkách, závinech, omáčkách, koláčích nebo buchtách. Rozinky jsou velmi sladké díky velké koncentraci cukrů. Pokud se rozinky skladují delší dobu, cukr uvnitř krystalizuje, krystalky však můžete rozpustit krátkým ponořením rozinek do nějaké tekutiny, nejčastěji je to alkohol nebo horká voda.
     Komentáře
  • Pěstujme

    Lahodné rozinky nahradí sladkosti a prospějí zdraví

    Před 1 rokem
    Rozinky jsou skvělou svačinou na cesty a pochoutkou, kterou lze snadno a příjemným způsobem nahradit běžné sladkosti. Ať už je budete konzumovat samotné či je přidáte do jogurtu, vaše tělo vám poděkuje. Nejen že jsou pro naše zdraví velmi prospěšné, zároveň jsou chutné.
     Komentáře
  • Feminela

    Drobné sušené sladké plody pomohou s únavou lépe než kontroverzní káva a energy drink

    Před 1 rokem
    Někdo je miluje, někdo nenávidí. Snad všem ale připomínají dětství, Vánoce a útulné teplo domova. Rozinky patří k tradičním pochoutkám už od pradávna a my vám prozradíme, proč by se měly objevit i na vašem jídelníčku. Pyšní se totiž spoustou látek, které naše tělo potřebuje. Právě v zimě je ideální čas na to, abyste si je zamilovali.
     Komentáře
  • Biolékař

    Přírodní bělení zubů bez chemie: vsaďte na potraviny s bělícím účinkem

    Před 1 rokem
    Pokud potřebujete malinko rozjasnit svůj úsměv, ale raději byste vynechali bělicí procedury u zubaře, můžete si vyzkoušet běžně dostupné potraviny, které vám zuby přirozeně vybělí. Kromě známých jahod sem patří třeba rozinky nebo jablka.
     Komentáře
  • Novinky

    Recepty na oblíbené evropské vánoční sladkosti

    Před 1 rokem
    České cukroví je fenoménem, který nám leckdo závidí. U našich evropských sousedů se na vánočním stole objevují jiné sladkosti. Ale i ty stojí za ochutnání!
     Komentáře
  • Novinky

    Vánoční štóla: Recept na tradiční tvarohovou a dvě další skvělé varianty

    Před 1 rokem
    Vánoční štóla je původem německý vánoční moučník, který má připomínat Jezulátko v zavinovačce, proto se někdy nazývá i jako sladké Jezulátko či Kristův chléb. Pravou vánoční štólu je potřeba nechat minimálně 2-3 týdny odležet. Pokud je to na vás příliš dlouhá doba, pak zkuste tvarohovou variantu – ta je měkká téměř hned po vytažení z trouby.
     Komentáře
  • A DOST!

    Velké nezávislé testy rozinek: Zakázané neurotoxické chemikálie i panensky čisté kousky

    Před 1 rokem
    Některé u nás prodávané rozinky obsahují koktejl velkého množství pesticidů. Dokonce i jeden neurotoxický, zakázaný v celé Evropské unii. A k tomu vysoký obsah toxických produktů plísní. Některé jsou ale zase úplně čisté, absolutně bez pesticidů i plísní, tedy vysoce kvalitní. Ukázaly to další velké předvánoční testy, které pro A DOST! provedly nejlepší laboratoře v zemi na Vysoké škole chemicko-technologické. Ukážeme vám jako vždy nejen propadáky, ale i vítěze. Ať víte, co si koupit a co radši nechat v obchodě.
     Komentáře
  • A DOST!

    Kompletní výsledky velkých nezávislých testů rozinek

    Před 1 rokem
    Některé u nás prodávané rozinky obsahují koktejl velkého množství pesticidů. Dokonce i jeden neurotoxický, zakázaný v celé Evropské unii. A k tomu vysoký obsah toxických produktů plísní. Některé jsou ale zase úplně čisté, absolutně bez pesticidů i plísní, tedy vysoce kvalitní. Ukázaly to další velké předvánoční testy, které pro A DOST! provedly nejlepší laboratoře v zemi na Vysoké škole chemicko-technologické. Ukážeme vám jako vždy nejen propadáky, ale i vítěze. Ať víte, co si koupit a co radši nechat v obchodě.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Zlatavé rozinky mějte přichystané stále na stole

    Před 1 rokem
    Zázračné rozinky. Kdo by řekl, že tyto malé vysušené plody vinné révy v sobě skrývají takové množství prospěšných látek? Zvyšují energii, pomáhají pleti a vlasům a dokážou zlepšit i váš sexuální život! Nevěříte?
     Komentáře
  • Babinet

    Citróny jako prevence proti infekci nejen v zimním období. Babské tipy, jak do těla dostat tento vitamín

    Před 52 roky
    Během infekce je velmi důležitý přísun dostatečného množství vitamínu C. Nejlepší je, je-li podávám formou zvýšené konzumace citrónu, kiwi, pomerančů a kysaného zelí. Níže přinášíme tři tipy, jak do těla vpravit dostatečné množství vitamínů v podobě citrónů.
     Komentáře
Reklama